Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Δημήτρης Νατσιός Δάσκαλος, Κιλκίς ... Δυστυχώς, τουρκέψαμε...

Τις προάλλες, Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου, το κοπροκανάλι, που, όπως βαυκαλίζεται, «απευθύνεται στο νεανικό κοινό», πρόβαλλε μια κινηματογραφική ταινία με τίτλο «το αστέρι του Βορρά». Σύμφωνα με την σχετική ένδειξη ήταν κατάλληλο για όλους. Η πλοκή του έργου; Τίποτε παραπάνω από τις γνωστές, κρανιοκενείς, αμερικανικές αηδίες. Ανισόρροπες, επιστημονικές φαντασίες, με καταιγισμό εικόνων και δράσης. Προφανώς πολλοί γονείς, εμπιστευόμενοι την ένδειξη καταλληλότητος, επέτρεψαν στα παιδιά τους να το παρακολουθήσουν.

Ίσως, όμως, δεν αντιλήφθηκαν πως πρωταγωνιστές, εκτός από ανθρώπους, ήταν και… δαιμόνια. Έτσι ακριβώς. Κάθε άνθρωπος συνοδευόταν στο έργο, ως αναπόσπαστο θα λέγαμε μέρος του εαυτού του, από ένα δαιμόνιο με μορφή ζώου. Το δε δαιμόνιο του «αρχηγού των κακών» ήταν ένα φίδι («ο αρχέκακος όφις»).

Το σχέδιο καλοστημένο. Η ρυπογόνος «Νέα Εποχή» μαγαρίζει αθώες παιδικές ψυχές, χρησιμοποιώντας ως καρυκεύματα αποκοίμησης των γονέων, μεθόδους και μέσα που δεν προκαλούν υποψίες: παιδική λογοτεχνία, κινηματογραφικά και τηλεοπτικά προγράμματα, παιχνίδια και, τα τελευταία χρόνια, και αυτό το σχολείο μέσω των επικίνδυνων βιβλίων. Στο βιβλίο, για παράδειγμα της «Θεατρικής Αγωγής», το οποίο διανέμεται στην Ε’ και Στ’ τάξεις του δημοτικού, στην σελίδα 81, οι μαθητές καλούνται να υποδυθούν το δαιμόνιο. (Όλο αυτό το ευφημιστικώς λεγόμενο σχολικό βιβλίο, θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ως εγχειρίδιο μαγείας. Η ορολογία του παραπέμπει σε τεχνικές της γιόγκας και λοιπών αναθυμιάσεων της Ανατολής. Πρωταγωνιστής είναι ένας «Μάγος της Σκηνής, ο μεγάλος μας φίλος, ο δάσκαλος μας» καταπώς αναγράφεται στο εισαγωγικό κείμενο).

Μία από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης είναι και ο εγκλωβισμός, τρόπον τινά, της οικογένειας στο κάστρο της, στο σπίτι. Ουδέν κακόν θα αντιτείνει κάποιος. Καιρός να συμμαζευτούμε. Συμφωνώ. Πώς όμως αξιοποιεί η οικογένεια τον ελεύθερο χρόνο της; Παρακολουθώντας τα φωτογενή περιττώματα που εκπέμπει η τηλεόραση. Στο σπίτι δεσπόζει ο «τρίτος γονέας», όπως προσφυώς ονομάστηκε η τηλοψία. Τι εισπνέει σήμερα η ελληνική οικογένεια μέσω του εκχαυνωτικού μέσου; Σήψη, εκφυλισμό, κτηνωδία και… εκτουρκισμό. Ό,τι δεν μπόρεσε να πετύχει η τουρκική θηρωδία και σκλαβιά 400 και 500 χρόνια, το κατορθώνει «ανεπαισθήτως» με την ύπουλη τηλεοπτική προπαγάνδα. Ανέλαβαν εργολαβικά οι τηλεχαβούζες να εξωραϊσουν την Τουρκιά, ώστε να βρεθεί, εν ευθέτω χρόνω, η γενιά των γενίτσαρωνπου θα αποδεχτεί τις ονειροφαντασίες του νεοοθωμανισμού.
Το 1994, ο σεβαστός π. Θεόδωρος Ζήσης εξέδωσε ένα εξαιρετικό βιβλίο με τίτλο: «Φραγκέψαμε» και υπότιτλο «η ευρωπαϊκή μας αιχμαλωσία». Στην σελίδα 79 διαβάζουμε: «Τα έθνη χάνονται, όχι όταν χάσουν την κρατική τους ανεξαρτησία ή την υλική τους ευμάρεια, αλλά όταν χάσουν την πολιτιστική τους ταυτότητα, την γλώσσα και την θρησκεία τους».

Ακριβώς. Χάσαμε την πολιτιστική μας αυτοσυνειδησία, φραγκέψαμε,γίναμε Λεβαντίνοι, ξεπουλήσαμε τιμημένα πρωτοτόκια, αντί πινακίου «φράγκικης φακής», σάπιας και μουχλιασμένης. Και όπως διδάσκει η Ιστορία ο φραγκολεβαντίνος – που έχει το αίμα δέκα εθνών και την ψυχή κανενός – εύκολα τουρκεύει. Είναι γνωστό ότι τις παραμονές της αλώσεως της Πόλης, ορισμένοι άρχοντες του ψυχορραγούντος κράτους, αντιδρούσαν σε κάθε σκέψη ενώσεως με την παπική Ρώμη, έστω κι αν έμενε εκτεθειμένη η Πόλη στην επιθετική βουλιμία των Τούρκων. Πίστευαν ότι, εάν μας υπέτασσε ο φραγκοπαπισμός, θα χάναμε μαζί με την Ορθοδοξία και την ελληνικότητά μας. Η Ιστορία τους δικαίωσε περίτρανα. Όπως γράφουν οι σύγχρονοι της Επαναστάσεως του ’21 ιστορικοί Ιωάννης Φιλήμων και Σπυρίδων Τρικούπης, αρκετοί Έλληνες παπικοί που κατοικούσαν στα νησιά των Κυκλάδων, έδειξαν τότε ανάρμοστη εθνική συμπεριφορά. «Πολύ ολίγοι εφάνησαν Έλληνες», γράφει ο Τρικούπης, μερικοί μάλιστα είχαν «και μυστικάς σχέσεις προς τους εχθρούς του έθνους, τους Τούρκους». Ο δε Φιλήμων σημειώνει ότι «την ώραν κατά την οποίαν το ελληνικόν άπαν κατά τε την Ευρώπην και την Ασίαν ηγωνίζετο, προσφερόμενον θυσία υπέρ της κοινής πατρίδος, η διαγωγή των εν ταις νήσοις Ελλήνων του δυτικού δόγματος παρουσιάζει επονείδιστον και αποτρόπαιον στίγμα». Υπενθυμίζω και την αειθαλή και αγέρωχη απάντηση του μαρτυρικού Πατριάρχη του Γένους, Κύριλλου Λούκαρη, στους δυτικούς (περί το 1600), οι οποίοι μας εγκαλούσαν διότι απωλέσαμε την «εξωτέραν σοφίαν». «Αν είχε βασιλεύσει ο Τούρκος εις την Φραγκίαν δέκα χρόνους, χριστιανούς εκεί δεν εύρισκες…». Τώρα που το Ισλάμ διέβη τα τείχη της Βιέννης, πληθαίνουν οι μιναρέδες στα Παρίσια και στις Λόντρες.

Έγραφα στον πρόλογο για τα τηλεσκύβαλα με τα δαιμόνια. Αν γυρίσεις κανάλια τι θα δεις και τι θα ακούσεις; Βρικόλακες-σουλτάνοι της Τουρκιάς που έπιναν το αίμα του Γένους μας, αγάδες και «μεμέτια» να αλληλοσπαράσσονται, την γλώσσα, την αχώνευτη, που κάποτε ξεκλήριζε ρωμαίϊκα σπιτικά. Και τα κοπρόσκυλα, οι κερδέμποροι του θεάματος, να τρίβουν τα χέρια τους για την απρόσμενη τηλεθέαση. Τουρκέψαμε, προδίδουμε την πάλαι ποτέ «μεγαλόψυχη στον πόνο κα στη δόξα» μάνα μας, την πατρίδα.
Για τους επιλήσμονες των παθών του λαού μας από τους Τούρκους, παραθέτω μία μαρτυρία που περιέχεται στο βιβλίο «Οι τουρκικές ωμότητες στην Κύπρο» του Π.Σ. Μαχλουζαρίδη. Γράφτηκε στην Λευκωσία το 1974-75 και καταγράφει καταθέσεις θυμάτων της εισβολής, που λήφθηκαν από την Κυπριακή Αστυνομία και το Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων.

«Σ’ ένα χωριό που έπεσε στα χέρια των Τούρκων εισβολέων, κατοικούσε για πολλά χρόνια ένα ανδρόγυνο με 8 παιδιά, όλοι παντρεμένοι, που ζούσανε εκτός του χωριού. Ο άντρας ήταν 74 χρόνων και η γυναίκα του 71 χρόνων. Κατά τον δεύτερο γύρο της τουρκικής εισβολής, οι περισσότεροι χωριανοί έφυγαν και παραμείνανε μόνο λίγοι «γέροι τζιαί κοτζιάκαρες». Αυτοί έκαναν την σκέψη ότι, αφού ήταν τόσο προχωρημένοι στην ηλικία, δεν διατρέχανε κανένα κίνδυνο αναφορικά με την τιμή τους. Και αφού νιώθανε πως βαθιές ήτανε οι ρίζες τους στον τόπο που τους γέννησε και τους ανάθρεψε, στην γη, που πότισαν με τον ιδρώτα τους κι αυτή σαν ανταμοιβή τους γεννοβόλησε και τους πρόσφερε τα αγαθά της, πήραν την απόφαση να μείνουν. Το μετάνιωσαν όμως, γιατί οι προβλέψεις τους δεν βγήκαν σωστές. Ο74χρονος γέρος με πολλή πικρία διηγείται το πάθημά του: «Μόλις νύχτωσε και έφυγαν οι στρατιώτες, έπιασαν την γυναίκα μου και από τα χωράφια επεστρέψαμε στο… (χωριό). Πήγαμε στο σπίτι μου, είδαμε την γερημιά και εφύγαμε. Πήγαμε στο σπίτι της κουμέρας μου Α.Γ., όπου μείναμε 5 μέρες, και μετά ήρταν τρεις Τούρκοι στρατιώτες εκ Τουρκίας με όπλα, ήταν ηλικίας περίπου 22 χρόνων, όπου εμένα και την κουμέρα μου μας κλείσανε σε μία κάμαρη και ο ένας στρατιώτης εγλεπέν μας με τ’ όπλο. Μετά λίγην ώραν έφυγαν και οι τρεις Τούρκοι, όπου η γυναίκα μου μου είπε ότι οι δύο Τούρκοι εβάλαν την με το ζόρι χαμαί πάνω στο κριθάρι, όπου ο ένας εκράταν την και ο άλλος την επείραξεν, δηλ. την εβίασεν· το ίδιον εκάμαν κι οι δύο, δηλ. την επείραξεν ο ένας μετά τον άλλον. Κατά το δείλις περίπου· ήρταν πάλιν τρεις, ο ένας εκ των οποίων ήταν από αυτούς που ήτο το πρωί, όπου εσπρώξαν την γυναίκα μου μέσα στην κάμαρην και εμπήκεν ένας μαζί της και εβάδωσε την πόρτα· μετά από λίγον έφυγαν κι η γυναίκα μου μου είπεν ότι την έπιασε με το ζόρι και την εβίασε. Μετά από αυτό το ρεζιλίκι εφύγαμε πεζοί κι οι τρεις, δηλ. εγώ, η γυναίκα μου και η κουμέρα μου, για να πάμε στην… (χωριό).

Η εξιστόρηση από την παθούσα είναι ακόμη πιο δραματική. Εκτός του ότι βεβαιώνει τα όσα κατέθεσε ο άντρας της, η αφήγησή της, σε γλώσσα με κυπριακούς ιδιωματισμούς, δημιουργεί ανατριχίλα και αποτροπιασμό για τις αισχρότητες, την βδελυρότητα και την ανήκουστη συμπεριφορά προς μία γριά, που όπως λέγει και η κυπριακή θυμοσοφία, «το ‘ναν την πόδιν ήταν στην γην και τ’ άλλον στον Άδην». Στο σημείο αυτό κλήθηκε η γριά μαυροντυμένη με το μαντήλι της κεφαλής της κατεβασμένο χαμηλά, για να σκεπάζη ολόκληρο σχεδόν το πρόσωπό της. Κάτωχρη και ταλαιπωρημένη, με εμφανή τα ίχνη της ντροπής και τον φόβο για τα τότο αισχρά, που θα είχε να εξιστορήση, πλησίασε τον Εισαγγελέα και παρακλητικά κάτι του ψιθύρισε στ’ αυτί. Ακολούθησαν μερικές στιγμές και ο Εισαγγελέας απευθυνόμενος προς τους λοιπούς παρισταμένους υπέβαλε τη θερμή παράκληση της μάρτυρος να της επιτραπή να μη επαναλάβη τα όσα της συνέβησαν, γιατί αισθανόταν ντροπή και καταισχύνη». (σελ. 70).

Η ατιμασμένη από τους Τούρκους εισβολείς, γερόντισσα, σήμερα δεν ζει. Ο τάφος και ο φιλεύσπλαχνος Δημιουργός έσβησαν την καταισχύνη της. Εμείς όμως «φιλοξενούμε» αδιάντροπα νυχθημερόν στα σπίτια μας τα έκγονα των κτηνανθρώπων…
 
Διαβάστε περισσότερα » »

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΓΡΑΦΗ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΘΥ ΛΗΘΑΡΓΟ ...!!!!

ΟΣΟΙ ΠΙΣΤΕΥΑΤΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ "Η ΑΚΡΟΠΟΛΗ" ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΓΡΑΦΗ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΒΡΑΧΟΥ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΕΩΣ !!!! ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !!!!
 
 
 
 
Διαβάστε περισσότερα » »

ΚΡΗΤΙΚΟΠΟΥΛΑ ΜΙΛΟΥΣΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΝ ΔΙΕΚΟΨΕ....!!! ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ‏


Δεν γνωρίζουμε κατα πόσο οι ''ρατσιστικές επιθέσεις'' ήταν το θέμα της ομιλίας της ή αν ήταν απλά πρόσχημα για να της επιτρέψουν οι ψευτοδημοκράτες να μιλήσει και να μπορέσει να πει την αλήθεια, η ουσία είναι οτι την είπε και ο... πρόεδρος έσπευσε να τη διακόψει!! 


Κι ακόμα κι αν δεν είχε επίσημα στοιχεία -όπως της ζητήθηκαν- όλοι ξέρουμε οτι αυτό που ανέφερε είναι γεγονός... Δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε...






ELNEWS - HELLENIC PRIDE                                                                                  Σχόλιο Προμηθέως: Ένα μεγάλο εύγε στην νεαρή κοπέλα... Όπως φαίνεται η αλήθεια πονάει του λακέδες του συστήματος, που ένας από αυτούς είναι και ο εν λόγω Πρόεδρος. Επίσης τους πονάει που ο κόσμος σιγά-σιγά αφυπνίζεται και συγκεκριμένα τους πονάει που ξυπνά η νεολαία μας. Και πάλι ένα μεγάλο εύγε!
Διαβάστε περισσότερα » »

«Αλβανικά εδάφη» Κέρκυρα και Ιωάννινα από το πολιτικό σκέλος του UCC - Χάρτης

Αποκαλυπτικό είναι το στιγμιότυπο από το γραφείο του Αρχηγού του εθνικιστικού ανθελληνικού αλβανικού ριζοσπαστικού κόμματος "Ερυθρόμαυρη Συμμαχία". Πιο συγκεκριμένα όπως φαίνεται στην φωτογραφία από το γραφείο του ηγέτη του κόμματος  Κράσνικ Σπαχiου και Αντιπροέδρου του Ανωτάτου Συμβουλίου Δικαιοσύνης της Αλβανίας, στο τοίχο που βρίσκεται πίσω του
αποτυπώνεται το σύμβολο του κόμματος του και οι πόλεις που σύμφωνα με το εθνικιστικό κόμμα είναι αλβανικές.
Το συγκεκριμένο κόμμα θεωρείται ο πυλώνας του UCC και έχει ιδιαίτερα στενές σχέσεις με τον UCK και τους Αλβανούς αυτονομιστές της FYROM. Kαι άριστες σχέσεις με τον σοσιαλιστή ηγέτη Έντι Ράμα, ηγέτη της αλβανικής αντιπολίτευσης.

Με προσοχή μπορείς ο αναγνώστης να διαβάσει τα ονόματα των πόλεων Gostivar στην πΓΔΜ Mitrovica στο Κόσσοβο και φυσικά τι άλλο Ιωάννινα (Jianina), Κέρκυρα (Korfuzi) στα δεξιά.
Δυστυχώς στον 21ο αιώνα σε μια χώρα η οποία διεκδικεί την ένταξη της στην ΕΕ και η οποία είναι μέλος του ΝΑΤΟ υπάρχει πολιτικό κόμμα το οποίο ευθέως ισχυρίζεται ότι ελληνικές πόλεις  και νησιά είναι αλβανικές χωρίς να υπάρχει η παραμικρή αντίδραση από τα προοδευτικά αριστερά κόμματα της Ελλάδας τα οποία όπως αναφέρουν θεωρούν τον εθνικισμό ως μία από τις βασικότερες πληγές μίας κοινωνίας.
Προφανώς τα ελληνικά κόμματα της αριστεράς εφαρμόζουν την γνωστή τακτική της επιλεκτικής ευαισθησίας αναφορικά με τον εθνικισμό στα Βαλκάνια, όπως την εφαρμόζουν και για την εγκληματικότητα των αλλοδαπών στην Ελλάδα με τα γνωστά κοινωνικά αποτελέσματα.
 
Διαβάστε περισσότερα » »

Μια και κανείς δε μιλά για μας στη Βουλή, θα το κάνουμε μόνοι μας .

Η νέα γενιά των Ελλήνων, αυτή που κατέχει διδακτορικά, Masters από τα καλύτερα πανεπιστήμια παγκοσμίως, δουλεύει σε υψηλές θέσεις εργασίας παγκοσμίως, αυτή που μόλις περάσει τα σύνορα εκτιμάται περισσότερο από ότι εντός, έχει κάποια πράγματα να ζητήσει:

- σταματήστε να μας δουλεύετε ότι θα φέρετε επενδυτές. Κανείς δεν επενδύει πια σε ένα χρεοκοπημένο μοντέλο που εμφανίζεται να πηγαίνει όλο και χειρότερα. Πριν από οτιδήποτε άλλο...


- ...σταματήστε να νοιάζεστε για τους πελάτες σας και πάρτε τα 11 δισ. μέτρα ΤΩΡΑ. Το μόνο που μας σώζει ως χώρα, το μόνο που μπορεί να φέρει επενδύσεις ουσιώδεις, είναι τέλος του έτους να βγείτε και να πείτε ‘έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα’. Η αντιστροφή της ψυχολογίας ξεκινά τότε.


- σταματήστε να χαϊδεύετε όσους αντιστρατεύονται το κράτος δικαίου. Φορολογικούς ελέγχους σε όλους, άνοιγμα λογαριασμών, δημεύσεις, άρση ασυλίας σε ηγέτες ταγμάτων εφόδου. Η γενιά μας δεν καταλαβαίνει τί σημαίνουν “προσωπικά δεδομένα”, “ασυλία” και άλλες μπαρούφες. Δεν έχουμε άπλυτα να κρύψουμε και περιμένουμε να ξεπλυθούν όλοι μαζί μας ΤΩΡΑ.


- σταματήστε να μιλάτε για Αργεντινή, δραχμή, δωσίλογους κλπ - είμαστε Ευρωπαίοι πολίτες, στα πανεπιστήμια που σπουδάσαμε οι Σόρος και λοιποί είναι τακτικοί επισκέπτες και σκέφτονται πολύ πιο υγιώς από το 80% των βουλευτών μας. Κανείς δε θέλει το κακό μας εκτός από τους ανίκανους ανάμεσά σας. Τέλος με τις γελοιότητες ΤΩΡΑ.


Απλά πραγματάκια θέλουμε. Το τίμημα του να μην τα κάνετε;


- Οι συντάξεις σας πληρώνονται από την εργασία μας. Μόλις μεταναστεύσουμε όλοι, θα πληρώνεστε με δελτίο τροφίμων.


- Τα παιδιά σας που σήμερα καμαρώνετε, θα τα βλέπετε να πετυχαίνουν χιλιόμετρα μακριά. Όλες οι στερήσεις, όλη η ελληνική εκπαίδευση κλπ. Πεταμένα, μόνο και μόνο γιατί δεν καταλάβατε ποτέ ποιός έχει πραγματικά τη δύναμη.


Αυτή τη δύναμη λοιπόν, είμαστε αποφασισμένοι να ασκήσουμε. Όσο και αν αγαπάς τη χώρα σου σα νέος (και, πληροφορώ, την αγαπάμε πολύ παραπάνω από τους εαυτούληδες της γενιάς σας), δε θα αφήσεις μια χούφτα βολεμένους να καθορίζουν τη μοίρα σου.


Αφήστε τους πελάτες σας, αφήστε τις βαθιές ομιλίες μέσα στο ψέμα.


Άντε πίσω στη δουλειά για μια Ελλάδα με τη νέα γενιά να εργάζεται γι’ αυτήν.


Αλλιώς, οι επιλογές είναι στο χέρι μας, και θα μας δείτε να τις εξασκούμε ομαδικά, ΤΩΡΑ.





* Ο κ. Δημήτρης Τσάκος είναι απόφοιτος ΑΣΟΕΕ και έχει κάνει το MBA του στην Ολλανδία. Έχει εργαστεί στο χρηματοοικονομικό κλάδο στην Ελλάδα καθώς και για τεχνολογικές startups, ενώ ξεκινάει νέα εταιρία στην Ολλανδία με σκοπό τη σύναψη επιχειρηματικών δανείων απευθείας από ιδιώτες επενδυτές.





capital.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Πρώτος από τα «7 καθάρματα της κρίσης» στην Ευρώπη ο Καραμανλής!

«Κώστας Καραμανλής, ο δημιουργός της ελληνικής τραγωδίας».

Με αυτή την φράση το γαλλικό περιοδικό Marianne σκιαγραφεί το προφίλ του τέως πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή σε ένα αφιέρωμα για τα αίτια και τους υπεύθυνους της οικονομικής κρίσης στην Ευρώπη με τίτλο «Τα 7 καθάρματα της κρίσης»!

Και όπου κρίση, η Ελλάδα έχει την τιμητική της, με έναν Ελληνα να κατακτάει την πρώτη θέση: Ο Κώστας Καραμανλής φιγουράρει στην πρώτη θέση στη λίστα των «καθαρμάτων» σύμφωνα με το περιοδικό, καθώς «από το 2004 έως το 2009, με την ανικανότητα και τα ψέματά του, βύθισε τη χώρα του σε ένα τρομακτικό χάος».

Στο δισέλιδο δημοσίευμα αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Ο κ. Καραμανλής, ανιψιός του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή, που διετέλεσε πρωθυπουργός της Ελλάδας 4 φορές από το 1955 έως το 1981, είχε μια εξαιρετικά πρωτότυπη ιδέα: να καταστρέψει τη χώρα. Λιγότερο από πέντε χρόνια, του ήταν αρκετά για να αδειάσει τα κρατικά ταμεία και να φέρει την Ελλάδα στην άκρη του γκρεμού».

Η σκληρή όμως γλώσσα και τα καυστικά σχόλια για τον Κώστα Καραμανλή δεν τελειώνουν εδώ με τον συντάκτη να σχολιάζει χαρακτηριστικά:
«Το δημόσιο χρέος (στο 120% του ΑΕΠ) και το έλλειμμα (στο 13% του ΑΕΠ) προκαλούν ρίγος, αλλά ο Κώστας διατηρεί ανέπαφο το αστραφτερό του χαμόγελο, που φαίνεται ότι είχε τυφλώσει τους συμπολίτες του το 2004».

Και συνεχίζει: «Λόγω έλλειψης ικανοτήτων, ο Κ. Καραμανλής είχε καταφέρει να επιδείξει τεράστιο χάρισμα στην τέχνη της παραπλάνησης. Κατά τη διάρκεια πολλών ετών, η απόκλιση, μεταξύ των στατιστικών στοιχείων που υποβάλλονταν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και των πραγματικών μεγεθών του δημοσιονομικού ελλείμματος της χώρας, άγγιζε το 2,2% του ΑΕΠ. Ο Κώστας όμως έκανε ταχυδακτυλουργικά κόλπα, όπως ένας πλανόδιος μικροπωλητής σε ένα υπαίθριο παζάρι.

Τον Οκτώβριο ωστόσο, του 2009, συνειδητοποίησε ότι δεν έχει άλλη ενέργεια για να συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς και οι εμπειρογνώμονες που καταγγέλλουν σήμερα την Ελλάδα, δεν είχαν τότε καταφέρει να δουν τι πραγματικά συνέβαινε. Με ένα ποσοστό ανάπτυξης που πλησιάζει το 5%, το φτωχό αυτό έθνος προκαλούσε σύνδρομα κατωτερότητας στις ισχυρές ευρωπαϊκές χώρες με αδύναμες οικονομίες.

Ο Κώστας Καραμανλής, σαν να ζούσε μέσα σε ένα όνειρο, έδινε την εντύπωση ότι βρίσκεται στο ύψος των περιστάσεων και της περίοπτης πολιτικής του γραμμής. Ωστόσο, αν και η Ελλάδα θεμελίωσε την έννοια της δημοκρατίας πριν από μερικούς αιώνες, πολύ συχνά φαινόταν ότι ξεχνούσε τις συγκεκριμένες αξίες. Στην πολιτική ζωή της χώρας επικρατεί ο νεποτισμός της οικογενειοκρατίας και αυτή είναι άλλωστε, και η δική του περίπτωση».

«Πολιτικο-οικονομικά σκάνδαλα κηλιδώνουν τη φήμη της κυβέρνησής του, και αντί να εξυγιάνει τα δημόσια οικονομικά, ο Κώστας Καραμανλής οδηγεί τη χώρα στη χρεοκοπία. Η ευθύνη βαραίνει τον ίδιο, αλλά όχι αποκλειστικά. Στο πλευρό του, αλλά στο παρασκήνιο, σύμβουλοι που πρότειναν τη «συνεργασία» με την Goldman Sachs, που συνέστησαν την κάλυψη των πραγματικών οικονομικών μεγεθών και την υποβολή ψευδών στοιχείων».

Όπως αναφέρεται: «Ο διάδοχός του στον πρωθυπουργικό θώκο και προαιώνιος αντίπαλός του, Γιώργος Παπανδρέου, με τη σειρά του γόνος πολιτικής οικογένειας της χώρας, δεν θα αργήσει να συνειδητοποιήσει το μέγεθος της καταστροφής ήδη από την επαύριο της εκλογικής του νίκης το 2009. Ο Παπανδρέου, χωρίς να διαθέτει το χάρισμα να συγκλονίζει τα πλήθη, μετατρέπεται ξαφνικά στον πιο μισητό άνθρωπο της χώρας, όταν ανακοίνωσε δέσμη αυστηρών μέτρων προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα».

«Ο Καραμανλής θα αποφύγει το πιθανότερο, κάθε είδους νομικής δίωξης και ίσως να μη δώσει ποτέ εξηγήσεις για τις πράξεις του. Από τον τρόπο διαχείρισης των πυρκαγιών του 2008, έως την πρόσφατη οικονομική κρίση, ο πολιτικός αυτός επέδειξε μια ουσιαστική επιμονή για να αποδυναμώσει τη χώρα. Το χειρότερο βέβαια είναι ότι σε περίπτωση μιας εξαιρετικής αντιδημοτικότητας των Σοσιαλιστών, ο Καραμανλής μπορεί να φαντάζεται ότι θα εκπροσωπήσει εκ νέου τη χώρα» καταλήγει το περιοδικό.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ online
Διαβάστε περισσότερα » »

Reggia events Πτολεμαΐδα 15 -16 Σεπτεμβρίου




 κλικ στην φωτο  για  μεγένθυση
Διαβάστε περισσότερα » »

Εορδαία: Τα χρέη «πνίγουν» τις σχολικές μονάδες

Με ελλείψεις εκπαιδευτικών το πρώτο κουδούνι στα ΧανιάΣτις 114 χιλιάδες 760 ευρώ ανέρχονται τα χρέη των σχολικών μονάδων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Εορδαία εκ των οποίων 70 χιλιάδες Ευρώ οφείλονται στην ΔΕΤΗΠ, ενώ από την επιχορήγηση των 20 εκατομμυρίων ευρώ του Υπουργείου Παιδείας στις σχολικές μονάδες και των δύο βαθμίδων εκπαίδευσης στην περιοχή αντιστοιχούν στις 126 χιλιάδες Ευρώ.
Εν τω μεταξύ αρκετές είναι οι οικογένειες οι οποίες δεν είναι σε θέση να καλύψουν την αγορά σχολικών ειδών, ενώ υπάρχουν μαθητές που δεν έχουν χρήματα ούτε και για ένα κουλούρι.


Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Δήμου Εορδαίας


Ο Βρεφονηπιακός καθώς επίσης και όλοι οι  δημοτικοί παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Εορδαίας θα λειτουργήσουν κανονικά την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου και την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου.   
Διαβάστε περισσότερα » »

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ " Η ΑΝΑΤΟΛΗ "


 
Σας προσκαλούμε στις τετραήμερες Πολιτιστικές Εκδηλώσεις μας που πραγματοποιούνται στην κεντρική πλατεία Ανατολικού, στις 11,12,13 και 14 Σεπτεμβρίου 2012, με αφορμή τον εορτασμό του Ιερού Ναού Υψώσεως Τιμίου Σταυρού Ανατολικού. 
 
Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 
- Αγώνας Ποδηλατοδρομίας, έναρξη 18:00 μ.μ
 
Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 
-19.30 Έναρξη Πανηγυρικού Εσπερινού - Αρτοκλασία - Περιφορά της Εικόνας του Τιμίου Σταυρού 
-21.00 Θεατρική παράσταση από το θεατρικό τμήμα της Ευξείνου Λέσχης Κοζάνης με τίτλο "Ο Λαζάραγας"
 
Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 
-07.30 π.μ. Έναρξη Θείας Αρχιερατικής Λειτουργίας χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας κ.κ. Θεόκλητου.
-10.30 π.μ. Επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των θυμάτων της Μικρασιατικής Καταστροφής στο Μνημείο Πεσόντων του Ανατολικού παρουσία του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου κ.κ Θεόκλητου, ομιλία για το ιστορικό της ημέρας, κατάθεση στεφάνων. 
- 19:00 Χαιρετισμοί Του Τιμίου Σταυρού 
-21:00 μ.μ Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών από: 
Πολιτιστικό Σύλλογο Γαλάτειας 
Πολιτιστικό Σύλλογο Πενταβρύσου 
Πολιτιστικό Σύλλογο Ερμακιάς 
Μικρασιατικός Σύλλογος Περαία 
Πολιτιστικός Σύλλογος Ανατολικού 
 
Συνδιοργανωτές 
Δήμος Εορδαίας - Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας - Τοπική Κοινότητα Ανατολικού
Διαβάστε περισσότερα » »

Συνελήφθη 56χρονος συνταξιούχος της ΔΕΗ για αφαίρεση 200 κιλών σιδήρου από το Νότιο Πεδίο

Σύμφωνα με πληροφορίες του kozan.gr, λίγο μετά τις 15:15 σήμερα Τρίτη 11/09 και έπειτα από τη στενή παρακολούθηση του προσωπικού φύλαξης της απογευματινής βάρδιας του Λιγνιτικού Κέντρου Δ. Μακεδονίας, συνελήφθη 56χρονος συνταξιούχος της ΔΕΗ, ο οποίος επιχείρησε να αφαιρέσει περίπου 200 κιλά σιδήρου («δόντια» καδοτροχού) από συγκεκριμένο σημείο στο Νότιο Πεδίο, φορτώνοντας τα στο φορτηγό του.
Το προσωπικό φύλαξης της επιχείρησης, αφού κατάφερε να εγκλωβίσει το δράστη σε περιοχή που ήταν αδύνατον να διαφύγει, ειδοποίησε την Ασφάλεια Πτολεμαΐδας, άντρες της οποίας προέβησαν στη σύλληψή του.
 Ο κατηγορούμενος θα οδηγηθεί αύριο Τετάρτη στον Εισαγγελέα Κοζάνης.

Kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Sunday Times, το Ισραήλ εξετάζει το ενδεχόμενο να επιτεθεί κατά του Ιράν μέσω ενός ηλεκτρομαγνητικού παλμού, που θα έχει σαν αποτέλεσμα την παράλυση του δικτύου μεταφορών και τηλεπικοινωνιών.
 Η ιστοσελίδα lemonade.fr αναφέρει ότι o αμερικανός ειδικός για ζητήματα άμυνας, Bill Gertz εξέφρασε στο συντηρητικό site «The Washington Free Beacon» τις ανησυχίες του για «την εκκίνηση μίας πυρηνικής επίθεσης από το Ισραήλ σε μεγάλο ύψος η οποία θα εξουδετερώσει όλες τις....
ηλεκτρονικές συσκευές του Ιράν.».
 Ο αμερικανός συγγραφέας, Joe Tuzara, έγραψε στην εφημερίδα Israel National News ότι η γρήγορη ανάπτυξή πυρηνικών όπλων από το Ιράν θα μπορούσε να πυροδοτήσει μια προληπτική ηλεκτρομαγνητική επίθεση του Ισραήλ. «Η έκρηξη δεν θα προκαλούσε ακτινοβολία στο έδαφος, αλλά η προμήθεια τροφής θα εξαφανιζόταν και οι τηλεπικοινωνίες θα ήταν αδύνατες, αυτό θα προκαλούσε μια οικονομική κατάρρευση.», γράφει χαρακτηριστικά.
 Ο Uzi Rubin που συνεργάζεται για τη δημιουργία αντιπυραυλικής ασπίδας για το Ισραήλ τονίζει, ότι η χρήση πυρηνικών όπλων δεν συζητείται και ότι μια ηλεκτρομαγνητική επίθεση μπορεί να προκληθεί και από το έδαφος. 

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Διαβάστε περισσότερα » »