Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Ο Καραμανλής φταίει και γι αυτό;

Νέα μεγάλη επιτυχία της Ελλάδας!
Ανάμεσα στις 5 χώρες με την υψηλότερη τιμή βενζίνης στον κόσμο! 
ΘΥΜΑΣΤΕ που ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες (olympia 11/2/2011) έδωσε εντολή στους κατά τόπους εισαγγελείς ανά την Ελλάδα να προχωρούν σε συλλήψεις των πρατηριούχων που δεν τηρούν το πλαφόν;
Θυμάστε πόσο ήταν το πλαφόν;
1,473 ευρώ το λίτρο για τη βενζίνη 95 οκτανίων,
1,701 ευρώ το λίτρο για τη βενζίνη 100 οκτανίων,
1,561 ευρώ το λίτρο για τη βενζίνη super LRP,
1,282 ευρώ το λίτρο για το diesel.
Ξέρετε πόσο έχει φτάσει σήμερα;
2,00 € το λίτρο!
Γιατί δεν συλλαμβάνει κανέναν Υπουργό ο Εισαγγελέας;
ΘΥΜΑΣΤΕ ΟΤΙ, ΟΤΑΝ ΕΙΧΕ Η ΒΕΝΖΙΝΗ 0,94 €;
ΕΒΓΑΙΝΕ Ο ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ ΣΑΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΤΕ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΤΑ 0,10 ΛΕΠΤΑ ΗΤΑΝ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΑΦΑΙΡΟΥΣΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ;
ΘΥΜΑΣΤΕ ΠΩΣ ΟΡΓΙΑΖΑΝ ΤΑ ΜΜΕ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΟΤΑΝ ΕΙΧΕ 0,46 λεπτά το λίτρο στα αστικά κέντρα, αλλά με περίπου 0,50 λεπτάστην επαρχία ; ;
Ενώ από το 2004 μέχρι το 2009 το Πετρέλαιο θέρμανσης είχε φτάσει στο ιλιγγιώδες ποσόν των0,57 € ενώ η βενζίνη 0,80-0,95€ και το ΜΜΕ μιλούσαν για “ΔΕΞΙΑ” ακρίβεια (βλέπει πρωτοσέλιδο)!
ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΕΤΡΕΛΑΪΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΒΑΡΕΛΙΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ limit up Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΦΘΗΝΟΤΕΡΗ ΒΕΝΖΙΝΗ !
Τώρα πια ο Ψυχάρης έχει το υιό βουλευτή και τα κάνει γαργάρα…
Αφού όλοι ξέρουμε ότι για όλα φταίει ο Καραμανλής…
Ο ramnousia σήμερα έκανε μια καταπληκτική έρευνα με τίτλο “Ανάμεσα στις 5 χώρες με την υψηλότερη τιμή βενζίνης στον κόσμο!!!”
Τα 2 ευρώ αγγίζει η τιμή της βενζίνης σε πολλές περιοχές, ιδιαίτερα της νησιωτικής Ελλάδας. Την ίδια στιγμή οι ελεγκτές της υπηρεσίας εποπτείας αγοράς, δηλώνουν πως η μεγάλη αύξηση, αλλά και οι αποκλίσεις ανά περιοχή, της βενζίνης, οφείλονται στις διεθνείς τιμές του “μαύρου χρυσού”, αλλά και την ισοτιμία ευρώ δολαρίου.Για να δούμε τη μέση τιμή της βενζίνης σε μερικές χώρες της Ευρώπης.
Θυμίζουμε ότι στην Ελλάδα η μέση τιμή της αμόλυβδης ανά λίτρο, είναι 1.81 ευρώ.
Ελβετία
: 1.25 
Ισπανία
: 1.37 
Ουγγαρία
: 1.22 
Αυστρία
: 1.36 
Τσεχία
: 1.40 
Βέλγιο
: 1.41 
Πολωνία
: 1.35 
Λουξεμβούργο
: 1.33 και η λίστα συνεχίζεται…

Δε σας πάω σε Αίγυπτο, Φιλιππίνες, Ρωσία κτλ γιατί θα πάθετε αμόκ.
Μάλιστα, για να μην το έχετε απορία, η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις top 5 χώρες με την υψηλότερη βενζίνη… ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!!!
Ορίστε και το σχετικό γράφημα (η μέση τιμή της βενζίνης ανά λίτρο στην Ελλάδα, είναι πλέον λίγο ακριβότερη από την αναγραφόμενη).

Τι συμβαίνει λοιπόν; O Νίκος Ευαγγελάτος θα έλεγε σίγουρα, ότι φταίνε οι βενζινοπώλες, που κλέβουν τον έντιμο Έλληνα πολίτη και βγάζουν τα λεφτά τους σε off shore εταιρείες,αλλά σίγουρα το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν εντοπίζεται εκεί, αλλά στους συνεχείς επιπρόσθετους φόρους που σκαρφίστηκε ο εκάστοτε υπουργός οικονομίας, προκειμένου να αντιμετωπίσει, το… ελληνικό χρέος. Σκληρή εισπρακτική οικονομική πολιτική, σε ένα είδος πρώτης ανάγκης. Μεγαλοφυές δεν μπορώ να πω, δεν πήγαν χαμένα τα πτυχία. Και κυρίως… λειτούργησε
Πηγή Ramnusia, σχολιασμός Netakias
 
Ελλάδα: Όταν η βενζίνη έγινε φωτιά!

Σπάει κάθε ρεκόρ η τιμή της βενζίνης αγγίζοντας σε ορισμένες περιοχές ακόμα και τα 2 ευρώ το λίτρο.

Η ξέφρενη κούρσα ανόδου δεν έχει τέλος, με τους οδηγούς να βρίσκονται σε απόγνωση βλέποντας το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου τους να γεμίζει με 80 και 90 ευρώ.
Σύμφωνα με τους βενζινοπώλες, είναι ελάχιστοι πλέον οι οδηγοί που λένε «γέμισε το» και οι περισσότεροι αρκούνται σε 15 και 20 ευρώ το πολύ, ίσα ίσα για να μπορούν να κινηθούν.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών του υπουργείου Ανάπτυξης, η ακριβότερη αμόλυβδη στην Ελλάδα πάει να πιάσει τον πήχη… των 2 ευρώ το λίτρο.
Στον Πειραιά πωλείται προς 1,988 ευρώ το λίτρο. Ακολουθούν οι Κυκλάδες με την υψηλότερη τιμή να είναι στα 1,983 ευρώ το λίτρο, και έπονται τα Χανιά με 1,96, η Εύβοια με 1,95 και το Ηράκλειο με 1,946 ευρώ το λίτρο.
Μείωση του ΕΦΚ ζητούν οι βενζινιοπώλες
Την άμεση και δραστική μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στα καύσιμα για την ανακούφιση των καταναλωτών, της χώρας και την επιβίωση των πρατηρίων ζητά η Ομοσπονδία βενζινοπωλών με ανακοίνωσή της.
«Από αρχές Ιουλίου μέχρι και σήμερα οι τιμές διυλιστηρίου στην αμόλυβδη έχουν αυξηθεί πάνω από 16 λεπτά το λίτρο. Την ίδια περίοδο οι τιμές λιανικής, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου, έχουν αυξηθεί 10 λεπτά το λίτρο, τονίζει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.
«Για μια ακόμη φορά το ράλι ανόδου των τιμών προσπαθεί να φρενάρει τη λιανική εμπορία, με συρρίκνωση του περιθωρίου κέρδους της, όπως αναφέρεται και στο Εβδομαδιαίο Δελτίο Επισκόπησης Τιμών καυσίμων της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου.
Η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος, για πολλοστή φορά, προτείνει τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης των καυσίμων, ειδικά σε περιόδους έντονων ανατιμήσεων. Όσον αφορά μάλιστα, τις διαφορές που παρουσιάζονται από περιοχή σε περιοχή και ειδικότερα σε απομακρυσμένες περιοχές και στη νησιωτική Ελλάδα, αυτές υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν, αλλά τώρα είναι περισσότερο ορατές λόγω του ότι η βενζίνη σε πολλά μέρη της Ελλάδος έχει αγγίξει τα 2 ευρώ.
Σε μια περίοδο βαθιάς κρίσης και εισοδηματικής αφαίμαξης των Ελλήνων, είναι απαράδεκτο να διατηρούνται οι φόροι σε επίπεδα που κάνουν τα καύσιμα της χώρας μας απλησίαστα και τα ακριβότερα της Ευρώπης», καταλήγει η ανακοίνωση.
 
 
Διαβάστε περισσότερα » »

ΕΛΛΑΣ , ΠΑΝΤΟΥ ...!!!!‏

Μόνον εμείς απαξιώνουμε καί καταστρέφουμε οτιδήποτε ελληνικό!!!Καί τελικά έχουμε...αυτό πού μάς αξίζει!!!Το σύμβολο του Boston College της Μασσαχουσέτης...
«αἰὲν ἀριστεύειν... καὶ ὑπείροχον ἔμμεναι ἄλλων, μηδέ γένος πατέρων αισχυνέμεν...» (Ιλιάς Ζ', στ. 208)
(Πάντα να αριστεύεις και να είσαι ανώτερος από τους άλλους, και να
μην ντροπιάζεις την γενιά των προγόνων σου...) 
 
Η φωτογραφία απεικονίζει την είσοδο στο κτίριο
της γραμματείας του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου 

 
 Επιγραφή στη γέφυρα Eiserner Steg της Φρανκφούρτης, Γερμανία.
«ΠΛΕΩΝ ΕΠΙ ΟΙΝΟΠΑ ΠΟΝΤΟΝ ΕΠ ΑΛΛΟΘΡΟΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ»
«Μέντης Ἀγχιάλοιο δαίφρονος εὔχομαι εἶναι
υἱός, ἀτὰρ Ταφίοισι φιληρέτμοισιν ἀνάσσω.
νῦν δ’ ὧδε ξὺν νηὶ κατήλυθον ἠδ’ ἑτάροισιν
πλέων ἐπὶ οἴνοπα πόντον ἐπ’ ἀλλοθρόους ἀνθρώπους,
ἐς Τεμέσην μετὰ χαλκόν, ἄγω δ’ αἴθωνα σίδηρον.»
(Οδύσσεια, Α.180-184)«πως είμαι γιος του Αγχίαλου πέτομαι του καστροπολεμάρχου.
Μέντη με λεν, κι οι καραβόχαροι Ταφιώτες μ’ έχουν ρήγα.
Εδώ έχω φτάσει με τους συντρόφους στο πλοίο μου.
Ταξιδεύω για τόπο αλλόγλωσσο, την Τέμεσα, στο πέλαο το κρασάτο,
στραφταλιστό να δώσω σίδερο, χαλκό να πάρω πίσω.»

 
ΔΙΟΔΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΠΡΟΣ ΚΑΪΡΟ.
Η ΑΝΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΗΤΑΝ
ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ.
ΜΙΑ ΑΙΧΜΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΥΣ
ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥΣ ΕΠΙΔΟΞΟΥΣ.

email
katohika
Διαβάστε περισσότερα » »

ΦΟΒΕΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΡΙΟ... ΒΙΚΥ ΠΡΟΣ ΑΚΗ: "ΑΝ ΔΕΝ ΜΕ ΒΓΑΛΕΙΣ, ΘΑ ΣΕ ΣΚΟΤΩΣΩ!"


akis-viky-fylakhΜια μέρα πριν καταναλώσει την... υπερβολική ποσότητα των πέντε χαπιών για να "αυτοκτονήσει", η "Lady Hermes", στο καθιερωμένο επισκεπτήριο της Κυριακής στον σύζυγό της Άκη Τσοχατζόπουλο, μόνο που δεν τον πλάκωσε στο ξύλο!
Σύμφωνα με πληροφοφίες, η Βίκυ Σταμάτη κάποια στιγμή έχασε τον έλεγχο και άρχισε να ουρλιάζει: «Θα σε χωρίσω ρε, τι φταίω εγώ; Γιατί είμαι φυλακή;Βγάλε με από εδώ μέσα, γιατί θα σε σκοτώσω!».
Στο έντονο αυτό φραστικό επεισόδιο παρενέβησαν οι φύλακες και με αυστηρό τόνο τους είπαν: « Σταματήστε να φωνάζετε, αλλιώς θα σας κόψουμε το επισκεπτήριο». Μετά από αυτό, η κυρία η ηρέμησε, αλλά οι φύλακες δεν παρέλειψαν να κάνουν το σχόλιό τους: «Η μαντάμ είναι μεγάλη θεατρίνα»...

makeleio
Διαβάστε περισσότερα » »

Η.Π.Α.: Πες μου την ομάδα αίματός σου, να σου πω αν κινδυνεύεις από καρδιοπάθεια

http://warnews.gr/wp-content/uploads/2012/08/newego_LARGE_t_1101_54099210_type12128.jpgΔεν κινδυνεύει εξίσου η καρδιά όλων των ανθρώπων. Μία νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα διαπίστωσε ότι ο κίνδυνος καρδιοπάθειας ποικίλει ανάλογα με την ομάδα αίματος στην οποία ανήκει κάθε άνθρωπος.

Τον μεγαλύτερο κίνδυνο διατρέχουν όσοι ανήκουν στη σπανιότερη ομάδα ΑΒ και τον μικρότερο όσοι ανήκουν στην ομάδα 0.
Οι ερευνητές με επικεφαλής τον καθηγητή Λου Τσι της Σχολής Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου Χάρβαρντ, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο αμερικανικό καρδιολογικό περιοδικό “Arteriosclerosis, Thrombosis and Vascular Biology”, σύμφωνα με το BBC, δεν γνωρίζουν για ποιόν λόγο υπάρχει αυτή η διαφορά στον βαθμό κινδύνου και υποθέτουν ότι διάφοροι βιολογικοί μηχανισμοί θα μπορούσαν να εξηγήσουν τη σχέση ανάμεσα στην ομάδα αίματος και την καρδιά.
Οι επιστήμονες μελέτησαν στοιχεία από σχεδόν 90.000 άτομα ηλικίας 30 έως 75 ετών, για μία περίοδο τουλάχιστον 20 ετών. Όπως διαπίστωσαν, οι άνθρωποι που ανήκουν στις ομάδες Α, Β και ΑΒ, κινδυνεύουν περισσότερο από στεφανιαία νόσο σε σχέση με όσους έχουν αίμα της πιο κοινής ομάδας 0. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος (αυξημένος κατά 23% κατά μέσο όρο) αφορά τα άτομα της ομάδας ΑΒ, ενώ για τα άτομα της ομάδας Β ο κίνδυνος είναι αυξημένος κατά 11% και της ομάδας Α κατά 5%.
Όπως είπε ο Τσι, αν και οι άνθρωποι δεν μπορούν να αλλάξουν την ομάδα του αίματός τους, τα νέα ευρήματα θα βοηθήσουν τους γιατρούς να εντοπίσουν καλύτερα τους ασθενείς με μεγαλύτερο κίνδυνο καρδιοπάθειας. «Είναι καλό να γνωρίζει κανείς την ομάδα του αίματός του, όπως θα έπρεπε να ξέρει το επίπεδο της χοληστερόλης του ή της πίεσής του. Όταν κανείς ξέρει ότι αντιμετωπίζει υψηλότερο κίνδυνο, μπορεί να αλλάξει τον τρόπο ζωής του, τρώγοντας πιο σωστά, ασκούμενος και μην καπνίζοντας», όπως επισήμανε και πρόσθεσε ότι ήδη μελετάται αν οι διαφορετικές ομάδες αίματος αντιδρούν με διαφορετικό τρόπο στις αλλαγές του στιλ ζωής. Οι επιστήμονες έχουν ενδείξεις ότι ο τύπος αίματος Α σχετίζεται με υψηλότερα επίπεδα «κακής» χοληστερόλης (λιποπρωτεϊνης χαμηλής πυκνότητας- LDL), ενώ ο τύπος αίματος ΑΒ σχετίζεται με μεγαλύτερη πιθανότητα χρόνιας φλεγμονής που επίσης προξενεί ζημιά στα αιμοφόρα αγγεία. Αντίθετα, μία ουσία που ευνοεί τη ροή του αίματος, μπορεί να είναι αυξημένη και να δρα προστατευτικά στα άτομα με ομάδα αίματος 0.

ethnos.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ, ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗΝ ΛΕΥΚΑΔΑ.

ΜΗΝ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΕΑΝ ΕΙΣΤΕ ΣΕ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΦΟΡΤΙΣΗ.
Ο καταστροφέας της Ελλάδας,που τις συνέπειες των πράξεων του δεν τις έχουμε ζήσει ακόμα, πιστέψτε το, έδωσε άλλο ένα ρεσιτάλ στην Λευκάδα όπου …παραθερίζει!
Ναι, όπως καταλάβατε, ο άνθρωπος απλώς παραθερίζει. Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την εξουσία, με τις πιρουέτες στον Άγιο Δομένικο, παραθερίζει με τα λεφτά του Ελληνικού λαού.
Έψαχνε λοιπόν ο κύριος αυτός τον δήμαρχο Λευκάδας, που τυγχάνει “σύντροφος”. Ανησυχησε ο δήμαρχος. Σου λέει, για να με παίρνει ο πρώην πρωθυπουργός κάτι σοβαρό θα συμβαίνει.
Εντέλει μίλησαν. Και ο άνθρωπος άκουσε με ανοιχτό το στόμα τον ΓΑΠ να τον ρωτά εάν στην Λευκάδα έχει…
ΝΕΡΟΤΣΟΥΛΗΘΡΕΣ!
Η είδηση είναι διασταυρωμένη και δεν επιδέχεται αμφισβήτηση.
Δεν γνωρίζουμε εάν ο άνθρωπος τα κάνει αυτά για να επικαλεστεί το ακαταλόγιστο σε περίπτωση που θα βρεθεί μία φυσιολογική κυβέρνηση για να τον κλείσει μέσα. Μπορεί να έχει όντως το ακαταλόγιστο.
Εάν ισχύει το δεύτερο, τον παρακαλούμε θερμά να κάνει την ύστατη προσφορά στον δημόσιο βίο. Να γράψει ένα βιβλίο όπου θα περιγράφει αναλυτικά τι ακριβώς έπαιρνε και παίρνει. Για να μπορέσουν οι γονείς να προστατεύσουν τα παιδιά τους.
http://olympia.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο Αφορολόγητος Παπαδήμος

ΣΤΟ ΦΩΣ ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΠΑΔΗΜΟ


Όλες οι δηλώσεις του στην εφορία, στο planet-greece

Ο ίδιος ο  πρώην Πρωθυπουργός της χώρας, που απηύθυνε συνεχώς εκκλήσεις για έμπρακτη στήριξη της πατρίδας από τους έχοντες, για επαναπατρισμό των κεφαλαίων και πάταξη της φοροδιαφυγής, είναι ο πρώτος διδάξας στην πιστή εφαρμογή των αφορολόγητων ποσών που μπορεί να έχει στη διάθεσή του.
Μη φανταστείτε τίποτα τρομερό. Μόλις 2,2 εκατ. ευρώ και κάτι ψιλά / χρόνο! Και πλήρωσε για αυτά φόρο 511 ευρώ! Δείτε στο planet-greece όλα τα στοιχεία.
της απίστευτης αυτής πραγματικά υπόθεσης, όπως τα φέρνει στο φως της δημοσιότητας, το "Παρόν".
Τα εκκαθαριστικά της εφορίας που αναδημοσιεύουμε, μόνο οργή μπορούν να προκαλέσουν. Ως αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) εισέπραξε το ποσό των 2.238.489,04 ευρώ και πλήρωσε φόρο 511 ευρώ!
Ο κύριος Παπαδήμος, βέβαια, νομίμως δεν πληρώνει φόρο! Η Ευρωπαϊκή Ένωση, με αρχηγό την Άγκελα Μέρκελ, που μας κουνάνε το δάχτυλο και μας βρίζουν ότι είμαστε φοροφυγάδες, για τα δικά τους παιδιά, τους υπαλλήλους της Ε.Ε. (προέδρους, επιτρόπους και. το σόι της ΕΕ και της ΕΚΤ) έχουν θεσπίσει, οι αποδοχές τους να είναι
 
ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΣ!
Αφορολόγητος ήταν, λοιπόν, ο μισθός του κυρίου Παπαδήμου, που έπαιρνε ως αντιπρόεδρος ΕΚΤ, όσο υψηλός κι αν ήταν.
Για τον Έλληνα μισθωτό, όμως, τον κάθε συνταξιούχο και εργαζόμενο, το αφορολόγητο, με την υπογραφή Λουκά Παπαδήμου, έχει οριστεί στις 5.000 ευρώ το χρόνο, που δε φτάνει ούτε για να τρώει μόνο. φασολάδα μία οικογένεια όλο τον χρόνο!
Εδώ και 30 μήνες, ο ελληνικός λαός κάνει θυσίες. Ο κύριος Παπαδήμος, ποιες θυσίες έχει κάνει; Τα εισοδήματά του, όπως φαίνονται και στα σχετικά έγγραφα, που αναδημοσιεύουμε από την εφημερίδα "ΠΑΡΟΝ", στο planet-greece, δεν έχουν μειωθεί.. νομίμως ούτε κατά ένα cent!!!
Νομίμως, λόγω του σκανδαλώδους αφορολογήτου που ισχύει για τους μεγαλοσχήμονες, ο κύριος Παπαδήμος πλήρωσε φόρο μόλις 511 ευρώ για τα 2.238.489,04 ευρώ που έβγαλε.
Δεν θα έπρεπε, όμως, να πει από μόνος του "όχι, θα φορολογηθώ κι εγώ όπως φορολογείται ο κάθε Έλληνας πολίτης και μισθωτός"; Ότι "Θα συμμετάσχω κι εγώ στον αγώνα που δίνουν οι συμπολίτες μου και όλος ο ελληνικός λαός";
Έχει κι άλλα..
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Λουκάς Παπαδήμος, λαμβάνει 1.400 ευρώ μηνιαίως για έξοδα παραστάσεως ως ακαδημαϊκός, τα οποία - προσέξτε - επίσης είναι αφορολόγητα!!!
Επίσης, υπό διερεύνηση είναι αν και η σύνταξη που λαμβάνει από την Τράπεζα της Ελλάδος, της οποίας ήταν διοικητής επί κυβερνήσεων Σημίτη, είναι και αυτή αφορολόγητη!Να σημειωθεί, ωστόσο, ό,τι ο πρώην τραπεζίτης και οσονούπω και πρώην Πρωθυπουργός, διατηρεί γραφείο στην Τράπεζα της Ελλάδος, ΜΕ προσωπικό. Αυτά, για να ξέρει ο Έλληνας πολίτης ποιοι ήταν συνοδοιπόροι στο "μαζί τα φάγαμε". 
 
katohika
Διαβάστε περισσότερα » »

Συνταξιούχοι θα δώσουν πίσω το εφάπαξ – Ζητά τον απολογισμό των ΔΕΚΟ για το 2011 το ΥΠΟΙΚ

http://warnews.gr/wp-content/uploads/2012/08/deko1.jpg- Αναδρομικό κούρεμα για ποσά υψηλότερα από τις εισφορές
- Στο στόχαστρο όλα τα Ταμεία που χορηγούν υψηλότερο εφάπαξ από τις εισφορές
- Δείτε τον κατάλογο με τα ταμεία αυτά
- Μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου του υπουργείο Οικονομικών θέλει τον απολογισμό των ΔΕΚΟ


Σενάρια ακόμη και για αναδρομικό κούρεμα των εφάπαξ που καταβάλλουν ασφαλιστικά Ταμεία του Δημοσίου, των ΔΕΚΟ και άλλων φορέων εξετάζει η κυβέρνηση. Στο στόχαστρο του υπουργείου Εργασίας μπαίνουν Ταμεία που χορηγούν εφάπαξ υψηλότερο από τις εισφορές τις οποίες καταβάλλουν οι δικαιούχοι στη διάρκεια του εργασιακού τους βίου.
Το στίγμα για αναδρομική εφαρμογή του μέτρου έδωσε ο ίδιος ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, επισημαίνοντας πως είναι μακριά από τις πεποιθήσεις του «η λογική τού όσοι πρόλαβαν πρόλαβαν». Στο πλαίσιο αυτό, ένα από τα σενάρια προβλέπει πως για όσα Ταμεία ισχύσει μείωση του εφάπαξ, θα συνοδευτεί και από τμηματική παρακράτηση στις συντάξεις εκείνων που το έχουν ήδη λάβει ώστε σε διάστημα δύο ή τριών ετών να επιστραφεί το όποιο επιπλέον ποσό από το νέο πλαφόν, όπως αυτό θα καθοριστεί.
Σύμφωνα με την εφημερίδα “Τα Νέα”, πρόκειται ουσιαστικά για 21 Ταμεία όπου σύμφωνα με αναλογιστική μελέτη του υπουργείου Εργασίας οι εισφορές των ασφαλισμένων κυμαίνονται σε επίπεδα χαμηλότερα από το εφάπαξ με την απόκλιση να φτάνει ακόμη και στο 83%. Οι συζητήσεις σε επίπεδο οικονομικού επιτελείου και υπουργείου Εργασίας εστιάζονται επίσης στον χρονικό ορίζοντα που θα εφαρμοστεί η αναδρομικότητα στην περικοπή των εφάπαξ, με κάποιες σκέψεις να αναφέρουν την τριετία – δηλαδή να προβλεφθεί αναδρομική ισχύ για τα εφάπαξ που χορηγήθηκαν από το 2009 και μετά.
Εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ
Σε κάθε περίπτωση, στελέχη του υπουργείου Εργασίας έχουν αναφέρει πως το ψαλίδι στα εφάπαξ θα είναι αναδρομικό από τις αρχές του 2012 για τις περιπτώσεις που δεν έχουν εκδοθεί ακόμη οι σχετικές αποφάσεις καταβολής του προς τους ασφαλισμένους. Δεν αποκλείουν, όμως, η μείωση να «πιάσει» τελικά όλες τις εκκρεμείς αιτήσεις ανεξαρτήτως χρόνου υποβολής τους.
Το ενδεχόμενο αυτό θα πλήξει εκατοντάδες ασφαλισμένους που έχουν καταθέσει αίτηση εδώ και χρόνια με δεδομένες τις τεράστιες καθυστερήσεις στην εξέτασή τους – μόνον στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων ο χρόνος αναμονής για την καταβολή εφάπαξ φτάνει ακόμη και τα επτά χρόνια.
Το ύψος του κουρέματος δεν αναμένεται πάντως να είναι ενιαίο για όλα τα Ταμεία και θα συνδέεται απόλυτα με το ύψος των εισφορών. Η πλήρης ανταποδοτικότητα του εφάπαξ με τις καταβαλλόμενες εισφορές αποτελεί εξάλλου και μνημονιακή δέσμευση.
Ετσι, για παράδειγμα, ο κ. Βρούτσης είχε ανακοινώσει στη συνάντηση που είχε με την ΑΔΕΔΥ στα τέλη Ιουλίου πως θα υπάρξει περικοπή στο εφάπαξ της τάξης του 22,63%, ποσοστό πολύ κοντά στο 22,67%, που είναι η απόκλιση με τις εισφορές όπως προέκυψε από τη σχετική αναλογιστική μελέτη. Σε ορισμένες περιπτώσεις για να μην είναι υπερβολικά υψηλό το ποσοστό του κουρέματος εξετάζεται μικρότερη μείωση του εφάπαξ, αλλά με παράλληλη αύξηση των εισφορών.
Δεν αποκλείεται επίσης και η διάρκεια της παρακράτησης – κατά πόσο δηλαδή θα γίνει σε διάστημα ενός, δύο ή και περισσότερων ετών – για όσους υποστούν αναδρομική μείωση σε ήδη καταβληθέντα εφάπαξ να διαφοροποιηθεί από Ταμείο σε Ταμείο και να είναι ανάλογη με το ποσοστό του κουρέματος (όσο μεγαλύτερο το κούρεμα, τόσο μεγαλύτερος και ο χρόνος των μηνιαίων παρακρατήσεων).
Οι περικοπές δεν θα επηρεάσουν 14 Ταμεία – ποσοστό 40% επί του συνόλου – τα οποία ήδη χορηγούν εφάπαξ μικρότερο από το σύνολο των εισφορών που έχουν καταβάλει οι ασφαλισμένοι τους.
ΥΠΟΙΚ: Ζητά τον απολογισμό των ΔΕΚΟ για το 2011
Εκθεση πεπραγμένων και οικονομικό απολογισμό για το 2011 ζητά από τις ΔΕΚΟ και τα ΝΠΙΔ του δημοσίου το υπουργείο οικονομικών, σύμφωνα με εγκύκλιο που δημοσιεύτηκε σήμερα και κατά την οποία οι εποπτευόμενοι φορείς πρέπει να καταρτίσουν και να αποστείλουν μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου το Στρατηγικό και Επιχειρησιακό Σχέδιο για την περίοδο 2013-2016.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η εγκύκλιος, κάθε φορέας οφείλει να καταρτίσει και να αποστείλει μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου 2012 τα εξής:
• οικονομικό απολογισμό έτους 2011 μέσω Ο.Π.Σ., συνοδευόμενο από τις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις (Ισολογισμός, Αποτελέσματα Χρήσεως κ.λ.π.), σύμφωνα με το ΕΛ.Γ.Λ.Σ. ή και τα Δ.Π.Χ.Π. (με e-mail και ταχυδρομικά).
• έκθεση πεπραγμένων του διοικητικού συμβουλίου έτους 2011 και την έκθεση ή το πιστοποιητικό του ορκωτού ελεγκτή καθώς και αντίγραφο πρακτικού της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης (με e-mail και ταχυδρομικά). Σημειώνεται ότι τα Ν.Π.Ι.Δ. που τηρούν Γ΄ Κατηγορίας βιβλία αλλά βάσει καταστατικού δεν συγκαλούν Γενικές Συνελεύσεις Μετόχων, θα αποστείλουν μόνο τις εγκεκριμένες από την διοίκηση ή το αρμόδιο διοικητικό όργανο, ετήσιες οικονομικές τους καταστάσεις, εγκεκριμένες από ορκωτό ελεγκτή.
• τον οικονομικό απολογισμό του πρώτου εξαμήνου έτους 2012 μέσω Ο.Π.Σ.,
• την πιθανή εκτέλεση του οικονομικού προϋπολογισμού έτους 2012 μέσω Ο.Π.Σ.,
• το σχέδιο του οικονομικού προϋπολογισμού έτους 2013 μέσω Ο.Π.Σ., καθώς και την εισηγητική έκθεση τεκμηρίωσής του.
Κατ εφαρμογή των ιδίων διατάξεων, κάθε φορέας οφείλει επιπρόσθετα να καταρτίζει και να αποστέλλει:
• μηνιαία Στοιχεία Απασχόλησης (προσλήψεις, αποχωρήσεις) μέσω Ο.Π.Σ.,
• τριμηνιαία έκθεση πεπραγμένων, η οποία περιλαμβάνει τα απολογιστικά στοιχεία, τα στοιχεία απασχόλησης και τις δράσεις που έχουν αναληφθεί για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του και την βελτίωση των οικονομικών του μεγεθών,
• τριμηνιαία έκθεση που αφορά σε αποκλίσεις από τον ετήσιο προϋπολογισμό ή το επιχειρησιακό σχέδιο, καθώς και στην αιτιολόγηση και στα μέτρα αντιμετώπισής τους,
• κάθε πρόταση που αφορά σε αλλαγή του κανονισμού λειτουργίας καθώς και κάθε μέτρου που επηρεάζει σημαντικά τα οικονομικά αποτελέσματα πριν τεθεί σε ισχύ,
• κατάλογο όλων των στοιχείων της ακίνητης περιουσίας και της νομικής και πραγματικής
 
warnews
Διαβάστε περισσότερα » »

Γιατί το σεξ μας κάνει εξυπνότερους;

Τελικά ο σοφός λαός, έχει πάντα δίκιο. Ποιος δεν έχει ακούσει την έκφραση: “Είναι μόνος του και έχει χαζέψει”... Έχετε αναρωτηθεί τι κρύβεται πίσω από αυτό; Την απάντηση δίνει μια έρευνα επιστημόνων του πανεπιστημίου του Πρίνστον, σύμφωνα με την οποία όποιος κάνει συχνά σεξ, μεγαλώνει ο εγκέφαλος του, ενώ όποιος δεν κάνει, τότε ο εγκέφαλος του λειτουργεί σε... χαμηλότερες στροφές.
 
Σύμφωνα με την έρευνα το τακτικό σεξ διογκώνει τον εγκέφαλο και πολλαπλασιάζει τις συνάψεις του, κάτι που πρακτικά σημαίνει πως λειτουργεί καλύτερα και πολύ πιο γρήγορα. Το σεξ παίζει και τον καταλυτικό ρόλο του αγχολυτικού και εάν σκεφτούμε παλαιότερες μελέτες που θέλουν το άγχος και τις διάφορες στρεσογόνες καταστάσεις να εμποδίζουν την διόγκωση του εγκεφάλου, τότε καταλαβαίνουμε πολύ καλά γιατί με το σεξ, ο εγκέφαλος διογκώνεται.
Οι ερευνητές του πανεπιστημίου έκαναν το εξής πείραμα σε ποντίκια. Διαχώρισαν τα αρσενικά σε 3 ομάδες. Στην πρώτη έβαλαν εκείνα που θα έκαναν καθημερινά σεξ με τα θηλυκά. Στη δεύτερη εκείνα που θα έκαναν σεξ μια φορά το 15νθήμερο και στην τρίτη έβαλαν εκείνα τα άτυχα ποντίκια που δεν θα έκαναν καθόλου σεξ.
Τι διαπίστωσαν; Ότι τα ποντίκια που έκαναν καθημερινά σεξ, εμφάνισαν διόγκωση του εγκεφάλου τους, και αύξηση των εγκεφαλικών συνδέσεων τους, και αυτό γιατί το σεξ λειτουργούσε καταλυτικά και μείωνε το άγχος, ακόμη και εκείνο το άγχος της ανεύρεσης τροφής που έχουν τα ζώα. Τα αποτελέσματα στις άλλες 2 ομάδες δεν εμφάνισαν κάποια εντυπωσιακή μεταβολή.
iatropedia
Διαβάστε περισσότερα » »

Τραγωδία στο Βόλο – Ταχύπλοο σκότωσε τον πατέρα και τραυμάτισε τον γιο

Ανήμερα της Παναγιάς η θάλασσα βάφτηκε με το αίμα ενός 47χρονου που έχασε τη ζωή του μπροστά στα μάτια του 15χρονου γιου του Όλα έγιναν χθες το απόγευμα, λίγο μετά τις επτά. Σύμφωνα με το e-volos.gr ο 47χρονος αρχιφύλακας της δίωξης ναρκωτικών Βόλου και ο γιος του έκαναν μπάνιο στην θαλάσσια περιοχή της ακτής Χατζηβαγγέλη, στα Κάτω Λεχώνια Μαγνησίας.

Ένα ταχύπλοο που οδηγούσε ένας 25χρονος έπεσε πάνω τους με αποτέλεσμα ο πατέρας να βρει ακαριαίο θάνατο και ο γιος να τραυματιστεί ευτυχώς ελαφρά.

Το 15χρονο παιδί έχει υποστεί σοβαρό σοκ, μεταφέρθηκε άμεσα στο Νοσοκομείο του Βόλου, όπως και η σωρός του άτυχου αρχιφύλακα, ενώ ο 25χρονος οδηγός του ταχύπλοου στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου.
newsit
Διαβάστε περισσότερα » »

Έλληνας ηθοποιός ήταν πέντε μέρες νεκρός στο σπίτι του!

Ο Άκης Δρακουλινάκος, ακούραστος εργάτης του θεάτρου, έφυγε σε ηλικία 60 ετών.

Ο Άκης Δρακουλινάκος έφυγε από τη ζωή “σκασμένος” από τα πολλά οικονομικά προβλήματα. Ο άτυχος ηθοποιός δεν αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα υγείας αλλά δεν άντεξε την πίεση και τις οικονομικές δυσκολίες.

Νεκρό μέσα στο σπίτι του τον βρήκαν οι συγγενείς του, σύμφωνα με την Espressso, ύστερα από πέντε μέρες. Ανησύχησαν γιατί δεν έδινε κανένα σημάδι ζωής και αναζητώντας τον βρήκαν το άψυχο κορμί του...

Ο Άκης Δρακουλινάκος ήταν ένας ακούραστος εργάτης του θεάτρου, άνθρωπος με ευαισθησίες και μεγάλη αξιοπρέπεια. Κανείς δεν ήξερε τι αντιμετώπιζε μέχρι που έμαθαν για τον θάνατό του...

newsit
Διαβάστε περισσότερα » »