Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

To σπήλαιo Carlsbad στο Νέο Μεξικό!

Το σπήλαιο Carlsbad είναι ένα  Εθνικό Πάρκο, που πήρε την ονομασία του από  την πλησιέστερη πόλη της Carlsbad, που βρίσκεται στα νοτιοανατολικά του Νέο Μεξικό. Είναι μέρος της Guadalupe Mountains. Το σπήλαιο από ασβεστόλιθο περιλαμβάνει πολλά τμήματα, τα μεγαλύτερα από τα οποία ονομάζονται Big Room και έχει μήκος 1.219 m πλάτος 190,5m και ύψος περίπου 107m  στο υψηλότερο σημείο. Αυτός ο θάλαμος είναι το 7ο μεγαλύτερο στον κόσμο και το 3ο μεγαλύτερο στην ήπειρο της Βόρειας Αμερικής. Οι επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν να εξερευνήσουν τα σπήλαια με έναν περίπατο κάτω από τη φυσική είσοδο, ή να πάρουν το ασανσέρ κατευθείαν στους υπόγειους θαλάμους 230 m κάτω από την επιφάνεια.



 
Διαβάστε περισσότερα » »

Από ποιά χώρα ειναι το λάδι Carrefour ?

Iδού η απορία (και ερώτηση) κύριοι του ΕΦΕΤ.!!
Σύμφωνα με την Ελληνική και Ευρωπαϊκή νομοθεσία , είναι υποχρεωτικό να είναι γραμμένο στην ετικέτα το όνομα ( ή η κατατεθειμένη Μαρκα)
 και η έδρα ή του παραγωγού ή συσκευαστή ή του πωλητή που εδρεύει στην ΕΕ, καθώς και έδρα του ελαιοτριβείου (ή εργοστασίου) επεξεργασίας) ή του συσκευαστή


Όπως ευδιάκριτα φαίνεται σε όλους τους καταναλωτές (με εξαίρεση τους ελεγκτές του ΕΦΕΤ) στην συσκευασία του "περίφημου" ελαιόλαδου της πολυεθνικής απλώς (και παρανόμως) γράφει ότι συσκευάζεται για την Carrefour Μαρινόπουλος Α.Ε. μέ έδρα τον Άλιμο, όπου ως γνωστό δεν υπάρχουν ελαιοτριβεία. Απο ποιον και που , είναι ...


μυστικό της εταιρίας, όπως και οι άλλες προαιρετικές ενδείξεις ετικέτας, που όλοι οι άλλοι ηλίθιοι Έλληνες παραγωγοί βάζουν για να ενημερώνουν του καταναλωτές.

Κι αν ο βαθμός οξύτητας του λαδιού είναι άγνωστος, γιατί οι πελάτες να προτιμήσουν να αγοράσουν αντι το (υποτιθέμενο) εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, το ραφιναρισμένο που έχει επεξεργαστεί με χημικά? Για να γλυτώσουν στα 5 λίτρα, 28 λεπτά? Γιατί αυτή όπως φαίνεται στην φωτό (κλικ) η "τεράστια" διαφορά στη τιμή.

Συμπέρασμα: Επειδή ο ΕΦΕΤ δεν πρόκειται να τολμήσει να ελέγξει τους Γάλλους για την παρανομία σήμανσης, αλλά και την προέλευση του λαδιού που μοστράρεται ως Ελληνικό, μην αγοράζεται ποτέ ελαιόλαδα που δεν γράφουν τον Νομό και την έδρα του ελαιοτριβείου, και μην πειραματίζεστε με ραφιναρισμένα βρωμόλαδα για να γλυτώσετε μερικές δεκάρες.


 
Διαβάστε περισσότερα » »

Oι ταλιμπάν της Θράκης : ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ - ΒΓΗΚΑΝ ΜΕ ΤΣΕΚΟΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΖΑΜΙ ΚΑΙ ΟΥΡΛΙΑΖΑΝ "ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ"

«Δεν βρισκόμουν σε ευρωπαϊκό έδαφος. Πώς γίνεται να συμβαίνουν τέτοια πράγματα στην Ελλάδα;», λέει η γαλλίδα δημοσιογράφος

Βγήκαν μέσα από το τζαμί και ούρλιαζαν “εδώ είναι Τουρκία” απειλώντας με τσεκούρια. Που; ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ!

Του Γιώργου Διονυσόπουλου: (Αναδημοσίευση από το περιοδικό «Επίκαιρα»)...«Ήταν μία από τις χειρότερες στιγμές που έχω ζήσει. Σκέφτηκα ότι δεν είναι δυνατόν να βρίσκομαι σε ευρωπαϊκό έδαφος. Πως δεν μπορεί όλα αυτά να συμβαίνουν στην Ελλάδα. Τέτοιες σκηνές, τόσο φανατισμό και μίσος συναντά κανείς μόνο στο Ιράκ ή το Αφγανιστάν, όχι σε μία χώρα που είναι κράτος-μέλος της Ε.Ε. Και στη Γαλλία υπάρχουν μουσουλμάνοι, αλλά τέτοια φαινόμενα όπως αυτά που βίωσα στο μειονοτικό χωριό Θέρμες της Θράκης, δεν θα τα δεις να συμβαίνουν πουθενά μέσα στη γαλλική επικράτεια». Με αυτά τα λόγια περιγράφει, μιλώντας στα «Επίκαιρα» την εξάωρη ομηρία της από φανατικούς μουσουλμάνους της μειονότητας στο χωριό Θέρμες στο νομό Ξάνθης, η δημοσιογράφος της εφημερίδας «Λιμπερασιόν» και ανταποκρίτρια του γαλλικού κρατικού τηλεοπτικού σταθμού «France 3» στην Αθήνα, Έφη Τσελίκα. Μαζί της και τρία μέλη του γαλλικού τηλεοπτικού συνεργείου που παρακολουθούσαν αμήχανα και φοβισμένα περισσότερα από 150 άτομα να τους βρίζουν σε μία άγνωστη γι’ αυτούς γλώσσα, να τους φτύνουν και να τους προπηλακίζουν, χωρίς να μπορούν να καταλάβουν το γιατί. «Για μια στιγμή νόμισαν ότι βρίσκονταν στην Καμπούλ», ανέφερε η κ Τσελίκα, σπεύδοντας να προσθέσει ότι ήταν η πρώτη φορά στην καριέρα τους που ένιωθαν ένα τόσο μεγάλο πολιτισμικό σοκ.

Όλα ξεκίνησαν στα τέλη του περασμένου μήνα όταν και στο πλαίσιο ενός ταξιδιωτικού αφιερώματος, με χορηγία μάλιστα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το συνεργείο της εκπομπής «Λεωφόρος της Ευρώπης» που μεταδίδεται κάθε εβδομάδα από τον τηλεοπτικό σταθμό «France 3», αποφάσισε να επισκεφθεί τα Πομακοχώρια στον ορεινό όγκο της Ξάνθης, προκειμένου να αναδείξει σε ένα ρεπορτάζ τεσσάρων μόλις λεπτών την πολιτισμική κουλτούρα της περιοχής. Τέσσερα λεπτά που στην πορεία όμως φάνηκαν στο συνεργείο του γαλλικού καναλιού σαν ένας ολόκληρος αιώνας…

Όμηροι του πλήθους
Ένας ολόκληρος μηχανισμός στην ευρύτερη περιοχή, που έχει στηθεί με ευθύνη και του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής, κινητοποιήθηκε μέσα σε χρόνο – ρεκόρ, κρατώντας επί έξι συνεχείς ώρες τους Γάλλους σε ομηρία. Εκατοντάδες άνθρωποι ξεφύτρωσαν στην κυριολεξία από το πουθενά εγκλωβίζοντας το τηλεοπτικό συνεργείο μέσα στο αυτοκίνητο που το μετέφερε, απειλώντας ταυτόχρονα με τσεκούρια, μαχαίρια και ρόπαλα, τα μέλη του ότι θα τους «κόψουν τα κεφάλια» και όλα αυτά υπό το… άγρυπνο βλέμμα 10 περίπου ελλήνων αστυνομικών οι οποίοι παρακολουθούσαν χωρίς να κάνουν απολύτως τίποτα για να σταματήσουν όλα όσα εξωπραγματικά συνέβαιναν. Δίπλα σε αυτούς, κοινοτάρχες και δημοτικοί σύμβουλοι από τα γύρω χωριά, οι οποίοι είχαν επίσης καταφθάσει μέσα σε διάστημα λίγης μόλις ώρας στις Θέρμες, με την πλειονότητά τους να δυναμιτίζει ακόμη περισσότερο το φανατισμό του πλήθους εναντίον των γάλλων. «Καμία Αρχή, δεν έπαιξε το ρόλο της ως Αρχή. Κανείς δεν επιχείρησε να επιβάλει το νόμο και τη τάξη. Είμασταν στην κυριολεξία στο έλεος του όχλου» τονίζει η κ. Τσελίκα προσθέτοντας ότι για όλο αυτό το διάστημα ένιωθε σαν να βρίσκεται σε μία χώρα «εκτός δικαίου».

Από την πρώτη στιγμή που το γαλλικό τηλεοπτικό συνεργείο έφτασε στις Θέρμες, συνοδευόμενο από τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Συλλόγου Πομάκων Ιμάμ Αχμέτ, ήρθε αντιμέτωπο με μία πρωτόγνωρη εχθρότητα από την πλευρά του τοπικού πληθυσμού. Στο πρώτο μόλις πλάνο που επιχείρησε να τραβήξει το συνεργείο, έκανε την εμφάνισή της, σύμφωνα με την κ. Τσελίκα, «μία μαυροντυμένη γυναίκα ντυμένη με την παραδοσιακή αράβικη φορεσιά που άφηνε ακάλυπτο μόνο το πρόσωπο και ξεκίνησε να μας βρίζει με χυδαία λόγια, λέγοντας ότι εδώ είναι Τουρκία. Σε κλάσματα δευτερολέπτων μαζεύτηκαν γύρω της πάνω από 150 άτομα, τα οποία ξεπετάχτηκαν μέσα από ένα παρακείμενο τζαμί. Απαίτησαν να τους δείξουμε τα πλάνα που είχαμε τραβήξει για να δουν εάν μέσα εμφανίζονταν τα παιδιά του σχολείου που εκείνη την ώρα έπαιζαν στην αυλή του, η οποία όμως δεν ήταν παρά ένας δρόμος όπου περνούσαν συνεχώς αυτοκίνητα. Την ίδια στιγμή μία ομάδα από αυτούς κύκλωσε το αυτοκίνητο του συνεργείου και με απειλές μας ζητούσαν να τους δείξουμε τα πλάνα που είχαμε τραβήξει. Μπήκαμε στο αυτοκίνητο προκειμένου να προφυλαχτούμε, αφού φοβηθήκαμε ακόμη και για την ίδια μας την ζωή, εξαιτίας του μένους του πλήθους. Μαζί τους κουβαλούσαν τσεκούρια και μαχαίρια οι άνδρες και ρόπαλα οι γυναίκες» σημειώνει η κ. Τσελίκα.

Ο αστυνομικός με το ροζ μπλουζάκι

Η συνέχεια θα έκρυβε όμως ακόμη χειρότερες εκπλήξεις για τα μέλη του γαλλικού τηλεοπτικού συνεργείου. «Επικοινωνήσαμε με την αστυνομία και σε λίγα λεπτά εμφανίστηκε ένας άνδρας ο οποίος φορούσε ένα ροζ μπλουζάκι και μας συστήθηκε ως αστυνομικός, χωρίς όμως να προσφέρει καμία ουσιαστική βοήθεια» τονίζει η ελληνογαλίδα δημοσιογράφος. Λίγη ώρα μετά, σαν να είχαν ειδοποιηθεί από ένα αόρατο τηλεφωνικό κέντρο, στην πλατεία των Θερμών φθάνει, με κάθε είδους μέσο, πλήθος κόσμου από τα γύρω χωριά, Μελίβια, Εχίνο, Κοτύλη, Δημάριο. Το πλήθος πλέον ελέγχεται δύσκολα. Ουρλιάζει και απειλεί να λυντσάρει τα μέλη του τηλεοπτικού συνεργείου του «France 3».

Περισσότερα από 700 άτομα πλέον είχαν μαζευτεί γύρω από τους γάλλους, οι οποίοι από το πουθενά βρέθηκαν να πρωταγωνιστούν σε ένα σκηνικό που όμοιό του συναντά κανείς στα χωριά και τις πόλεις των Ταλιμπάν. Εν ριπή οφθαλμού στην περιοχή έφτασαν το τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι ΤRT, οι υπεύθυνοι των εφημερίδων MILLET και BIRLIK, ο δήμαρχος Μύκης Μεχμέτ Αγγά, ο αντινομάρχης Μεμίς Τουρκές, ο Μουσταφά Τσουκάλ και οι πρόεδροι όλων των γύρω χωριών. «Μας ζήτησαν να βγάλουμε την κασέτα μέσα από την κάμερα και να τους δείξουμε τι είχαμε τραβήξει. Εγώ αρνήθηκα και τους είπα ότι σύμφωνα με την δεοντολογία και τους νόμους του ελληνικού κράτους κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει μόνο παρουσία εισαγγελέα ή άλλων θεσμικών παραγόντων του ελληνικού κράτους και σίγουρα όχι υπό καθεστώς βίας και απειλές εναντίον της ζωή μας. Δεν καταλάβαιναν τίποτα. Απειλούσαν ότι εάν δεν τους δίναμε την κασέτα δεν θα μας άφηναν να φύγουμε. Ένας μάλιστα από τους προέδρους που ήταν μαζεμένοι εκεί μου είπε επί λέξει πως έπρεπε να πάμε σε αυτόν πριν κάνουμε το οτιδήποτε, προκειμένου εν συνεχεία εκείνος να υποδείξει σε αυτούς με τους οποίους συνομιλήσαμε τι θα έπρεπε να πουν. Σκέφτηκα ότι δεν μπορεί να συμβαίνουν αυτά σε μία χώρα που θέλει να λέγεται ελεύθερη. Αντιμετωπίζαμε ένα καθεστώς κράτους εν κράτη. Το κλίμα τρόμου δε, ήταν τέτοιο που κάθε φορά που επιχειρούσαμε να βγούμε από το αυτοκίνητο μας, -όπου και όλες αυτές τις ώρες μας είχαν εγκλωβισμένους – προκειμένου να διαπραγματευτούμε μαζί τους μας έλουζαν με βρισιές και μας έφτυναν. Έκαναν σαν δαιμονισμένοι. Μείναμε έξι ώρες εκεί και μας πρόσφεραν ένα ποτήρι νερό μόνο όταν ολοκληρώθηκαν οι σχετικές διαπραγματεύσεις» αναφέρει η κ Τσελίκα.

Οι απεσταλμένοι του τουρκικού Προξενείου
Είναι η στιγμή που στο χωριό κάνει την εμφάνισή του ένας άτυπος μάλλον απεσταλμένος του τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής, μαζί με έναν δικηγόρο. Ο μεν πρώτος εμφανίζεται να έχει ειδικότητα στις κάμερες, αφού εκτός από την κασέτα ζητάει να ελέγξει και την ίδια την τηλεοπτική κάμερα θεωρώντας ότι μπορεί ενδεχομένως να έχουν καταγραφεί εικόνες στην εσωτερική της μνήμη, όπως και τελικά γίνεται. Η προβολή είναι δημόσια και γίνεται κάτω από τις απειλές και τα ουρλιαχτά του φανατισμένου πλήθους. Από την πλευρά του ο δικηγόρος έχοντας ήδη έτοιμο ένα έγγραφο το οποίο βγάζει μέσα από την τσάντα του, το δείχνει στην κ Τσελίκα και της ζητάει να το υπογράψει. «Νόμιζε ότι δε ξέρω να διαβάζω ελληνικά και είχε γράψει ένα ολόκληρο κατεβατό. Το διάβασα και μου σηκώθηκε η τρίχα από αυτά που έγραφε. Δεν υπήρχε περίπτωση με τίποτα να βάλω την υπογραφή μου σε κάτι τέτοιο. Πήρα ένα στυλό και έσβησα τα πάντα από ένα σημείο και κάτω. Άφησα μόνο τη φράση ότι στα πλάνα μας δεν είχαμε τραβήξει και δεν επρόκειτο να δείξουμε τα παιδιά του σχολείου» συνεχίζει τη διήγησή της η κ Τσελίκα.

Σαν σκηνή βγαλμένη μέσα από αμερικανική κινηματογραφική ταινία, στο χωριό μιάμιση ώρα περίπου μετά την έναρξη του επεισοδίου έφτασαν περιπολικά οχήματα της αστυνομίας από την Ξάνθη. Η διαδικασία απεγκλωβισμού του γαλλικού τηλεοπτικού συνεργείου είχε μόλις ξεκινήσει. Οι σχετικές διαπραγματεύσεις «απεγκλωβισμού των ομήρων» θα κρατήσουν πάνω από τέσσερις ώρες. Συνοδεία περιπολικών μπρος και πίσω, το αυτοκίνητο που μετέφερε τους γάλλους πήρε το δρόμο της επιστροφής προς τον πολιτισμό. «Έπρεπε να μας είχατε ειδοποιήσει ότι θα ανεβαίνατε να κάνετε ρεπορτάζ στα χωριά που κατοικούν οι μουσουλμάνοι» ήταν η φράση με την οποία υποδέχτηκε την κ. Τσέλικα ο επικεφαλής των αστυνομικών. «Είναι μία ελεύθερη χώρα η Ελλάδα ή όχι; Εφόσον είναι, τότε ο δημοσιογράφος μπορεί και πρέπει να κάνει την δουλειά του οπουδήποτε χωρίς να χρειάζεται γι αυτό άδεια της αστυνομίας» ήταν η απάντηση της ελληνογαλλίδας δημοσιογράφου. Ενδιαφέρον για όσα συνέβησαν στους γάλλους υπηκόους και εξηγήσεις για το θέμα ζήτησε από την ελληνική πλευρά και το γαλλικό Προξενείο Θεσσαλονίκης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες στη Ξάνθη προτίθεται να μεταβεί και ο γάλλος πρόξενος κ. Κριστιάν Τιμονιέ.
Επρόκειτο βεβαίως για ένα περιστατικό το οποίο καταδεικνύει αφενός ότι η κατάσταση στα χωριά που κατοικεί η μουσουλμανική μειονότητα έχει ξεφύγει από τον έλεγχο του ελληνικού κράτους, αφετέρου κάνει σαφές την τεράστια επιρροή που ασκεί στην περιοχή το τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής. Το εντυπωσιακό είναι ότι τέτοιου είδους περιστατικά αφορούν μόνο τα ελληνικά ή ξένα τηλεοπτικά συνεργεία που επιχειρούν να τραβήξουν εικόνες από την περιοχή και όχι τα τουρκικά ΜΜΕ που τριγυρνούν συνεχώς στα χωριά της μειονότητας σε Ξάνθη και Κομοτηνή κάνοντας προπαγάνδα και προβάλλοντας την τουρκική γλώσσα και κουλτούρα. Εξάλλου μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι σε όλα αυτά τα χωριά τα μόνο κανάλια που «πιάνουν» οι τηλεοπτικοί δέκτες, είναι τα τουρκικά… Να σημειώσουμε ότι στα Πομακοχώρια ένας μεγάλος αριθμός Πομάκων διαφωνεί με τις πρακτικές του τουρκικού προξενείου, ζητώντας να σταματήσει να τους διδάσκεται με το ζόρι στα σχολεία η τουρκική γλώσσα, αφού δεν είναι η γλώσσα τους. Η στάση της Πολιτείας στο συγκεκριμένο αίτημα, είναι ανάλογη με τη στάση που τήρησε η ελληνική αστυνομία στο παραπάνω περιστατικό. Απλά παρακολουθεί «νίπτοντας τα χείρας της»…

Το αποκλειστικό ρεπορτάζ δημοσιοποιείται σήμερα στο περιοδικό Επίκαιρα
Διαβάστε περισσότερα » »

Η Ευρωπαϊκή Στρατοχωροφυλακή ήρθε μυστικά στην Ελλάδα για καταστολή εξεγέρσεων! (βίντεο) Δείτε και το σχετικό γερμανικό βίντεο που αναφέρει...


Η Ευρωπαϊκή Στρατοχωροφυλακή ήρθε μυστικά στην Ελλάδα για καταστολή εξεγέρσεων! (βίντεο) Δείτε και το σχετικό γερμανικό βίντεο που αναφέρει στον τίτλο του στο youtube.com ως χώρο δράσης της Eurogendfor την Ελλάδα!
Ιδιαίτερη ανησυχία δημιουργούν πληροφορίες που διακινούνται σε ιστοσελίδες, αλλά και μηνύματα που λαμβάνονται από τη βόρεια και κεντρική Ελλάδα, ότι η Eurogendfor, η πενταεθνής δύναμη της Ευρωπαϊκής Δύναμης Στατοχωροφυλακής εισήλθε στην ενδοχώρα εν γνώσει της ελληνικής κυβέρνησης.
Γράφει το Defencenet:Καταστολής Εξεγέρσεων Πληροφορίες των τελευταίων ωρών αναφέρουν ότι έχει αφιχθεί στην Ελλάδα μεγάλη παραστρατιωτική δύναμη της Ευρωπαϊκής Δύναμης Καταστολής Εξεγέρσεων – Eurogendfor – πρακτικά ειδική μονάδα Στρατοχωροφυλακής, μέσω του λιμανιού της Ηγουμενίτσας, πλήρως εξοπλισμένη με Τεθωρακισμένα οχήματα.
Η επίσημη δικαιολογία είναι ότι αφίχθηκαν για κοινή άσκηση καταστολής εξεγέρσεων με την Ελληνική Αστυνομία, αλλά το timing που επιλέχθηκε για την άσκηση είναι επιεικώς ατυχές, αν όντως πρόκειται για άσκηση.
Δεν θέλουμε να κάνουμε «κακές» σκέψεις, ότι κλήθηκε ή, ακόμα χειρότερα, ότι επιβλήθηκε η παρουσία της Eurogendfor από την τρόϊκα για να προστατέψει την κυβέρνηση και να αποτραπεί ενεργός λαϊκή αντίδραση στα μέτρα εξαθλίωσης που λαμβάνει κατά των πολιτών της χώρας σε εκτέλεση ξένων εντολών.
Κάτι τέτοιο εκτός από μέγιστη πολιτική ανοησία θα οδηγούσε στο ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα: Και οι … νεκροί θα σηκωθούν από τα νεκροταφεία για να αντιμετωπίσουν μια ξένη δύναμη Γερμανών, Ολλανδών κλπ οι οποίοι θα κληθούν να καταστείλουν τις αντιδράσεις των πολιτών για τα κυβερνητικά μέτρα που οδηγούν στην πείνα ολόκληρες μάζες πολιτών, κατ’εντολή του ΔΝΤ, όπως ομολόγησε σήμερα στην Βουλή ο ΥΠΟΙΚ Ε.Βενιζέλος.
Σημειώνουμε ότι η Eurogendfor είναι ένοπλο σώμα με ΤΟΜΑ (Τεθωρακισμένα Οχήματα Μάχης) στον εξοπλισμό της, η οποία δημιουργήθηκε για εκτέλεση αποστολών σε αποστολές όπως το Κοσσυφοπέδιο, το Αφγανιστάν κλπ, όπου οι κλασικές ένοπλες δυνάμεις αδυνατούν να φέρουν εις πέρας αποστολές καταστολής πλήθους.

Αλλά και μόνο η χρονική συγκυρία άφιξης της Eurogendfor προβληματίζει. Ειδικά από την στιγμή που δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση για την άφιξή της στην Ελλάδα. Όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες οι πρώτες μονάδες αφίχθηκαν μεταξύ 08-10/10 στην Ηγουμενίτσα, όπου μεταφέρθηκαν από την βάση τους στην Βόρειο Ιταλία.

Αρχικά αφίχθηκε ο εξοπλισμός της μονάδας, ακολούθησαν οι άνδρες και εν συνεχεία τα βαρέα οχήματα, σκεπασμένα. Φαίνεται ότι έχουν κατευθυνθεί προς την περιοχή της Θεσσαλίας, αλλά οι πληροφορίες που ανέφεραν ότι έχουν εγκατασταθεί σε περιοχή αρμοδιότητας ΓΕΑ (περιοχή ευθύνης 110 Π.Μ.) δεν επιβεβαιώθηκαν σε σχετική έρευνα του defencenet.gr. Το ίδιο ισχύει και για το ΓΕΣ.
Αξιοσημείωτο είναι ότι οι ανώτατοι Έλληνες αξιωματικοί και από τα δύο Επιτελεία που ερωτήθηκαν σχετικά, αντιμετώπισαν το θέμα εντελώς απορριπτικά, ως να επρόκειτο για παραχώρηση εγκαταστάσεων τους σε … εχθρική δύναμη.
Αυτό το σημειώνουμε για να το λάβουν υπ’όψιν τους σοβαρά οι κυβερνώντες, αν αποφασίσουν να χρησιμοποιήσουν την Eurogedfor σε αποστολές καταστολής πλήθους στο εσωτερικό της χώρας.

Εδώ μπορείτε να δείτε ένα γερμανικό βίντεο που "παντρεύει" την Εurogendfor με την ταινία "V for Vendetta" : http://www.youtube.com/watch?v=1C5OKfGwXj8
Διαβάστε περισσότερα » »

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Ο ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟΣ ΝΟΜΟΣ ΠΕΡΙ "ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ" ΚΑΙ "ΜΙΣΟΥΣ" - ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΩΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΩΝ ΛΑΘΡΟΛΑΓΝΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ!

Στα μουλωχτά και με την ένοχη σιωπή των "δεξιών" της Βουλής, οι προδότες Πασόκοι πέρασαν έναν ακόμα άκρως ανθελληνικό, όσο και αντιδημοκρατικό νόμο!

Την ώρα που η Ελλάδα στενάζει από την εγκληματικότητα ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ, ο αρχικαραγκιόζαρος Τζέφρυ ενδιαφέρεται περισσότερο για τις αντιδράσεις των θυμάτων τους!!!

Μόνο στη χώρα μας θα μπορούσε να γίνει αυτό:
Δηλαδή, αντί να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικότερα ΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΔΕΣ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ, να ζητάνε τα ρέστα από όσους αντιδρούν!

Βλέπετε, μιας και η πολυετής λαθροπροπαγάνδα των Μμε και Μκο ΑΠΕΤΥΓΕ ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ, το πασοκικό καθεστώς δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο, πίσω από το "προοδευτικό" προσωπείο!

Μη γελιέστε:Εκείνοι που μπαίνουν στο στόχαστρο του νέου νόμου δεν είναι οι κομματικοί υπάλληλοι και λοιποί προστατευόμενοι των κομμάτων, ΑΛΛΑ ΟΙ ΑΠΛΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ!

Εκείνων η γνώμη θα διώκεται!
Τα δικά τους ιστολόγια και ιστοσελίδες θα κλείνουν!
Εναντίον τους θα στραφούν οι διάφοροι...Δημητράδες για "ρατσισμό" και "μίσος"!
Ούτε θα διωχθεί κανείς που εκφράζει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΜΙΣΟΣ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟ εναντίον των Ελλήνων και της Ορθοδοξίας!

Μην περιμένετε να διωχθούν ούτε οι παρακρατικές ομάδες (λέγε με Ιντιμίντια), ούτε τα κομματόσκυλα που έχουν ολόκληρους μηχανισμούς προστασίας πίσω τους!
ΕΜΕΙΣ, ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΝΟΧΛΟΥΜΕ!

Το μόνο που έχουμε να τους πούμε, λοιπόν, είναι το εξής: ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ!

Μετά από αυτή την εξέλιξη, όχι μόνο δεν πτοούμαστε, αλλά θα συνεχίσουμε να γράφουμε με μεγαλύτερο "μίσος" και "ρατσισμό"!

Το νέο νομοσχέδιο προβλέπει:


Φυλάκιση μέχρι τρία χρόνια αλλά και διοικητικά πρόστιμα μέχρι 300.000 ευρώ προβλέπονται στο νομοσχέδιο για την «καταπολέμηση εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας» που ομόφωνα εγκρίθηκε σήμερα από το υπουργικό συμβούλιο, κατόπιν εισήγησης του υπουργού Δικαιοσύνης, κ. Μιλτιάδη Παπαϊωάννου.

Σύμφωνα με τις βασικές διατάξεις του νομοσχεδίου:

1. Όποιος με πρόθεση, δημόσια, είτε προφορικά είτε διά του τύπου, μέσω του Διαδικτύου ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο ή τρόπο, παροτρύνει, προκαλεί ή διεγείρει σε βιαιοπραγίες ή μίσος, κατά ομάδας προσώπων ή προσώπου, που προσδιορίζονται με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή ή τον σεξουαλικό προσανατολισμό, κατά τρόπο που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη ή η πράξη ενέχει απειλή για τη ζωή, την ελευθερία ή τη σωματική ακεραιότητα, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον 6 μηνών έως 3 ετών και χρηματική ποινή 3.000 έως 10.000 ευρώ.
2. Αν η παρότρυνση έχει ως αποτέλεσμα την τέλεση εγκλήματος, επιβάλλεται φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους και χρηματική ποινή 6.000 έως 20.000 ευρώ, αν η πράξη δεν τιμωρείται βαρύτερα με άλλη διάταξη.

3. Όποιος συνιστά ή συμμετέχει σε ένωση προσώπων οποιασδήποτε μορφής που επιδιώκει συστηματικά την τέλεση των παραπάνω πράξεων τιμωρείται με φυλάκιση 2 έτη, αν η πράξη δεν τιμωρείται βαρύτερα με άλλη διάταξη.

Αυστηρές είναι και οι ποινές για τις περιπτώσεις συμπεριφορών με τις οποίες επικροτούνται δημόσια, προφορικά, ή μέσω διαδικτύου εγκλήματα γενοκτονίας, εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και εγκλήματα πολέμου, εφόσον έχουν αναγνωρισθεί με αμετάκλητη απόφαση ελληνικού ή διεθνούς δικαστηρίου ή με απόφαση της Βουλής των Ελλήνων.
Οι παραβάτες τιμωρούνται με φυλάκιση έως 3 έτη και χρηματική ποινή 3.000 – 10.000 ευρώ.

Περισσότερο επιβαρυντικές είναι οι ποινές που προβλέπονται για τους εκπροσώπους οργανώσεων που εκδηλώνουν τέτοιες παραβατικές συμπεριφορές, καθώς τιμωρούνται με διοικητικά πρόστιμα από 15.000 - 300.000 ευρώ και την ευθύνη φέρουν εκτός από τα φυσικά και τα ίδια τα νομικά πρόσωπα.

Μάλιστα, σε περίπτωση υποτροπής εκ μέρους του ίδιου ή άλλου φυσικού προσώπου μπορεί να επιβληθούν επιπρόσθετα στο νομικό πρόσωπο, σωρευτικά ή διαζευκτικά, οι ακόλουθες κυρώσεις:

i) ανάκληση ή αναστολή της άδειας λειτουργίας του για χρονικό διάστημα από έναν έως έξι μήνες ή απαγόρευση άσκησης της επιχειρηματικής δραστηριότητας για το ίδιο χρονικό διάστημα,

ii) αποκλεισμός από δημόσιες παροχές, ενισχύσεις, επιδοτήσεις ή αναθέσεις έργων και υπηρεσιών, για το ίδιο χρονικό διάστημα.
Οι κυρώσεις αυτές επιβάλλονται με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης, μετά από γνώμη της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

Εάν η πράξη φέρεται ότι τελέστηκε σε εκπομπή ραδιοφωνική ή τηλεοπτική, οι κυρώσεις επιβάλλονται από το ΕΣΡ, προς το οποίο διαβιβάζεται υποχρεωτικά ο φάκελος από τον υπουργό Δικαιοσύνης.

Σημειώνεται ότι, το τελικό κείμενο που εγκρίθηκε σήμερα από το υπουργικό συμβούλιο διαμορφώθηκε μετά την ολοκλήρωση της διαβούλευσης από την οποία προέκυψαν τα εξής:

- Προστέθηκε μια νέα διάταξη που κατατείνει στην καταπολέμηση των ιδιαίτερα σοβαρών εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας, χωρίς όμως να θίγει θεμελιώδη ατομικά δικαιώματα, όπως οι ελευθερίες της έκφρασης και του τύπου.

- Ο όρος «εχθροπάθεια» αντικαταστάθηκε με το «μίσος», ο οποίος αφενός διαθέτει ένα περισσότερο εύληπτο εννοιολογικό περιεχόμενο και αφετέρου αποτελεί ακριβέστερη απόδοση του όρου «hate»
Διαβάστε περισσότερα » »

Μήπως τελικά η Τουρκία ετοιμάζεται για πόλεμο ;


Η Τουρκία αποκτά ένας σαφές αποβατικό πλεονέκτημα, ειδικά απέναντι στα ελληνικά νησιά, που δεν είναι άκρως προετοιμασμένα για ένα τέτοιο μέγεθος απειλής και δεν μπορεί να θεωρείται τυχαίο ετούτη την χρονική περίοδο
Μήπως τελικά η Τουρκία όντως ετοιμάζεται για πόλεμο ή απλά προσπαθεί να κερδίσει στον ψυχολογικό πόλεμο, δαπανώντας όμως σχεδόν κάθε ημέρα εκατομμύρια δολάρια για το «αξιόμαχο» των Ενόπλων Δυνάμεων της;

Οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, μετά την αγορά πλωτών γεφυρών, που ενδεχομένως θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε μία πιθανή επίθεση των Τούρκων από τον Έβρο, μετά την καθέλκυση των stelth φρεγατών τους και μετά την πρόθεση να αγοράσουν από τους Αμερικάνους τα μη επανδρωμένα αεροσκάφηpredator που θα τους έδιναν σαφές τακτικό πλεονέκτημα στην ευρύτερη περιοχή, προχωρούν στην άμεση προμήθεια νέωναμφίβιων αποβατικών τεθωρακισμένων για τους πεζοναύτες τους, για συλλογή πληροφοριών (ΤΟΜΑ), που θα εξοπλίσουν τα νέα τουρκικά αποβατικά σκάφη, τα οποία ήδη ναυπηγούνται στα τουρκικά ναυπηγεία και θα αποτελέσουν τα επόμενα χρόνια την κορυφαία απειλή για την ασφάλεια της νησιωτικής Ελλάδας.
Διαβάστε περισσότερα » »

Φορολογούμενοι με εισόδημα κάτω από 1.000 ευρώ έβγαλαν στο εξωτερικό καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ, έκαστος!

Αφού ξέρουν ποιοι είναι, γιατί η κυβέρνηση επιβάλει δυσβάσταχτους φόρους στους χαμηλόμισθους και τους χαμηλοσυνταξιούχους; Διαβάστε, πώς, 5.000 "Έλληνες", δήλωναν φτωχοί, κι έβγαλαν στο εξωτερικό 5,4 δισ. ευρώ.

Εντυπωσιακά είναι τα ευρήματα των διασταυρώσεων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων που αφορούν στα εισοδήματα φορολογουμένων που έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό την τελευταία διετία.
 
Ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγ. Βενιζέλος μιλώντας σήμερα Παρασκευή στη Βουλή αναφέρθηκε στους ελέγχους που διενεργεί η ΓΓΠΣ σε περιπτώσεις που το ύψος των κεφαλαίων που διακινήθηκαν στο εξωτερικό υπερβαίνει αθροιστικά το ποσό των 100.000 ανά φυσικό ή νομικό πρόσωπο.
Τα εν λόγω ποσά αφορούν σε μεταφορές πίστωσης, σε εμβάσματα, σε άμεσες χρεώσεις και τραπεζικές επιταγές πελατών (φυσικών και νομικών προσώπων) για μεταφορά κεφαλαίων στο εξωτερικό και σε εισπράξεις συμβεβλημένων επιχειρήσεων, μέσω πιστωτικών καρτών.
Όπως αποκάλυψε ο κ. Βενιζέλος τα εμβάσματα από την Ελλάδα στο εξωτερικό το 2009 ανήλθαν σε 5,4 δισ. ευρώ και αφορούν σε 180.000 συναλλασσομένους και σε 720.000 συναλλαγές. Εξ αυτών ποσό 4,9 δισ. ευρώ αφορούσε σε εμβάσματα άνω των 100.000 ευρώ και σε συναλλαγές 8.667 φυσικών και νομικών προσώπων.
Από τις διασταυρώσεις της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων προέκυψαν 542 περιπτώσεις φορολογουμένων που μετέφεραν στο εξωτερικό καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ και έχουν δηλωμένο εισόδημα κάτω από 1.000 ευρώ.
Συνολικά 3.718 φορολογούμενοι με δηλωθέν εισόδημα χαμηλότερο των 20.000 ευρώ μετέφεραν έκαστος στο εξωτερικό καταθέσεις αξίας άνω των 100.000 ευρώ.
Διαβάστε περισσότερα » »

Μπουκάλια με νερό στον Ροβέρτο Σπυρόπουλο

Βροχή από μπουκάλια νερό δέχθηκε ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, από αγανακτισμένους γιατρούς του ΙΚΑ, κατά την έξοδό του από το κτήριο, μετά τη συνάντηση που είχε με  τον Υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κουτρουμάνη. Σπυρόπουλος και Κουτρουμάνης συζήτησαν την απόφαση του υπουργείου Εργασίας, να ενταχθούν οι γιατροί του ΙΚΑ μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση είναι αδιαπραγμάτευτη, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γ. Κουτρουμάνης κατά τη διάρκεια συνάντησή του, σήμερα, με το προεδρείο της ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ και με την Ομοσπονδία Υγειονομικού Προσωπικού του ΙΚΑ.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων διαβεβαίωσε, επίσης, τους εκπροσώπους των γιατρών και του υγειονομικού προσωπικού για την διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους που μέχρι σήμερα υπηρετούν στο ΙΚΑ και μεταφέρονται στον ΕΟΠΠΥ με την ίδια εργασιακή σχέση.

Επίσης, ενημέρωσε τους εκπροσώπους των Ομοσπονδιών για την πρόθεση του να συζητήσει με τους συναρμόδιους Υπουργούς την αλλαγή της ημερομηνίας εφαρμογής του προγράμματος της εφεδρείας από 1/1/2012 σε 1/9/2012, προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα στην λειτουργία των ΚΕΠΑ καθώς και στον ΕΟΠΠΥ κατά την πρώτη φάση λειτουργίας του.

Ο κ. Κουτρουμάνης μίλησε ακόμη και για απολύσεις: "Εδώ απέλυσα τον οικονομολόγο... (είπε το όνομά του), δεν θα απολύσω γιατρούς";

Ωστόσο, κατά την έξοδό του από το υπουργείο, ο κύριος Σπυρόπουλος δέχθηκε βροχή από μπουκάλια με νερό και σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του planet-greece οι γιατροί τον πήγαν... καρότσι μέχρι το αυτοκίνητό του. Ακόμη και τη στιγμή που ήταν μέσα στο αυτοκίνητό του, οι γιατροί συνέχισαν να του ρίχνουν μπουκάλια με νερό. 
Διαβάστε περισσότερα » »

ΤΩΡΑ: ΜΑΤ και εισαγγελέας στη χωματερή Λιοσίων

Αυτή τη στιγμή, σε απόσταση περίπου 300 μέτρων από τη χωματερή των Άνω Λιοσίων, βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ, αποτελούμενες από  5 διμοιρίες, οι οποίες παρουσία εισαγγελέα, αναμένεται να εισβάλουν στην είσοδο του ΧΥΤΑ, που έχουν καταλάβει οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του planet-greece, η επέμβαση θα πραγματοποιηθεί μόλις οι απεργοί εμποδίσουν την είσοδο στα ιδιωτικά απορριμματοφόρα ή προσπαθήσουν να τα σπάσουν.
Διαβάστε περισσότερα » »

"Θα σας γαμ... τις μάνες σας. Όλοι θα πεθάνετε... Μπάσταρδοι"

Τη στιγμή που με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή τα αλβανικά κτήνη άκουγαν ότι παίρνουν τον δρόμο για τις φυλακές, ως προφυλακιστέοι, αμετανόητοι για τις πράξεις τους άρχισαν να απειλούν δημοσιογράφους, φωτογράφους και οπερατέρ.
"Θα σας γαμ... τις μάνες. Όλοι θα πεθάνετε... Μπάσταρδοι" ήταν τα λόγια που ξεστόμιζαν, βγαίνοντας από τα δικαστήρια της Ευελπίδων και παίρνοντας, υπό τη συνοδεία των αστυνομικών, το δρόμο για τις φυλακές.

Κανείς δεν παραδέθχηκε ότι κακοποίησε σεξουαλικά τα θύματά του, παρότι υπάρχουν τρεις μαρτυρικές καταθέσεις.

Οι τέσσερις οδηγούνται στις φυλακές Κορυδαλλού ενώ ο 15χρονος αλβανός ανήλικος για τις φυλακές ανηλίκων.

Ελεύθερη με περιοριστικού όρους αφέθηκε η 16χρονη ελληνίδα, που διατηρούσε σχέσεις με τον αρχηγό της συμμορίας.

Διαβάστε επίσης:
Διαβάστε περισσότερα » »

Παράνομη η απεργία των τελωνειακών

Πριν από λίγα λεπτά εκδόθηκε η απόφαση του δικαστηρίου για την 10ήμερη απεργία που έχουν εξαγγείλει οι τελωνειακοί.
Το δικαστήριο αποφάσισε ότι η απεργία τους είναι παράνομη και θα πρέπει άμεσα να επιστρέψουν στα πόστα τους, πριν δημιουργηθούν προβλήματα στην τροφοδοσία της αγοράς.
Διαβάστε περισσότερα » »

Βενιζέλος: Αναμένεται επίσκεψη Μεντβέντεφ στην Αθήνα


O υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε σήμερα στην Βουλή, πως ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ αναμένεται να επισκεφτεί την Ελλάδα, η οποία θέλει την στήριξη της Ρωσίας, της Κίνας, της Βραζιλίας και της Ινδίας στο ΔΝΤ.
“Βεβαίως και θα υποδεχθούμε με πολύ μεγάλη χαρά τον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Διατηρούμε εξαιρετικές σχέσεις. Και θέλουμε την στήριξη της Ρωσίας, όπως θέλουμε και τη στήριξη της Κίνας, της Ινδίας, της Βραζιλίας στο ΔΝΤ…και για να υπάρξει το πρόγραμμα (στήριξης της Ελλάδας), για να μετέχει το ΔΝΤ, πρέπει στο διοικητικό του συμβούλιο να ψηφίζουν θετικά εκπρόσωποι 24 διαφορετικών περιφερειών του κόσμου”, είπε ο Βενιζέλος απαντώντας σε επίκαιρες ερωτήσεις στην Βουλή.
Ο υπουργός δεν ανέφερε την ημερομηνία της επίσκεψης, ενώ το Μέγαρο Μαξίμου, η Προεδρία της Δημοκρατίας και το υπουργείο Εξωτερικών είπαν ότι δεν έχουν μέχρι στιγμής κάποια ενημέρωση.
Χθες οι χώρες BRICS (δηλαδή Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα, Νότια Αφρική), τάχθηκαν υπέρ της αύξησης των κεφαλαίων του ΔΝΤ, στα πλαίσια του δεύτερου πακέτου διάσωσης της Ελλάδας, όπως μετέδωσε το Reuters.
Τοποθέτηση υπέρ της Ελλάδας έκανε πρόσφατα και ο ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν .
Μιλώντας σε κινεζικά ΜΜΕ κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Πεκίνο, ο Πούτιν είπε ότι το πρόβλημα της κρίσης χρέους στην Ευρώπη είναι πολιτικό και όχι οικονομικό και κάλεσε τις κορυφαίες χώρες της Ευρώπης να επιδείξουν ανδρεία και να «βάλουν πλάτη» σε χώρες, όπως η Ελλάδα, που βρέθηκαν σε δύσκολη κατάσταση.
Διαβάστε περισσότερα » »

73 τόνους Φασόλια...Πεκίνου για τους στρατιώτες μας !!! Αυτά είναι ...

Τα στοιχεία είναι απίστευτα,αλλά σας βεβαιώνουμε απολύτως σωστά! Προέρχονται από πολύ προσεκτική έρευνα και αποκαλύπτουν ότι οι Ελληνικές ΕΔ είναι …made in China!!!

Και δεν αναφερόμαστε σε …οπλικά συστήματα. Μόνο τέτοια δεν έχουμε -ακόμη ίσως- από το Πεκίνο. Έχουμε όμως όλα τ΄ άλλα! Ακόμη και φασόλια με τα οποία τρέφονται οι στρατιώτες μας!!!

Η …παγκοσμοιοποίηση εξαφάνισε τα ελληνικά φασόλια;


Το άνοιγμα των αγορών φέρνει φασόλια από την Κίνα στις καραβάνες των στρατευμένων. Οι προμήθειες του ελληνικού στρατού σε φασόλια από την Κίνα αγγίζουν τους 73 τόνους, ποσότητα που αφορά στην τελευταία σύμβαση που σύναψε τον περασμένο Μάιο!

Η έρευνα του On Alert στις συμβάσεις που έχουν υπογραφεί κατά την τελευταία διετία δείχνει ότι εκτός από το συσσίτιο, από την Κίνα προέρχεται και ένα μεγάλο μέρος του στρατιωτικού ιματισμού.

Χιλιάδες πουκάμισα, στολές εργασίας και επενδύτες, όπως ονομάζονται τα παλτά στο στρατό, μέχρι και 69 χιλιόμετρα υφάσματος!

Αλλα 50 χιλιόμετρα δέρματος εισήχθησαν από την Ινδία, ενώ ακόμη και τα πηλίκια είναι εισαγόμενα από διάφορες χώρες, χωρίς να δίνονται διευκρινήσεις από ποιες στους συνοπτικούς συγκεντρωτικούς καταλόγους του υπουργείου Ανάπτυξης.
Μικρότερης τάξης μεγέθους προμήθειες έγιναν και από την αεροπορία σε πουκάμισα και στολές από την Κίνα και άλλες χώρες.

Αρκεί μια ματιά στους πίνακες που δημοσιεύουμε.
Κατά τα λοιπά, η κυβέρνηση επιχαίρει για την μεγάλη αύξηση των ελληνικών εξαγωγών.





Κατά τ΄ άλλα ,είναι γεγονός ότι οι κυβερνήσεις μας στηρίζουν ...τα ελληνικά προϊόντα!
Διαβάστε περισσότερα » »

Πλαφόν στα καύσιμα

Πριν λίγο ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης ότι επιβάλει πλαφόν στις τιμές των καυσίμων,εξαιτίας των αδικαιολόγητων αυξ΄ησεων που παρατηρήθηκαν ,κατά τη διάρεκεια της απεργίας των τελωνιακών.Οι ανώτερες τιμές θα είναι  αυτές που ίσχυαν τη χθεσινή ημέρα ,σύμφωνα με το παρατηρητήριο καυσίμων , σε κάθε περιοχή της Ελλάδας
Διαβάστε περισσότερα » »

Τα 14 Άρθρα του Συντάγματος που καταπατά η Κυβέρνηση

Επειδή ζούμε σε καιρούς επικίνδυνους όπου το τοπίο είναι θολό προκαλώντας σύγχυση παρά κατανόηση, παρουσιάζονται με κοινό νου και απλή λογική, τα άρθρα του Συντάγματος τα οποία η Κυβέρνηση είτε παραβαίνει ή αγνοεί επιδεικτικά.

Άρθρο 1 παρ. 3 Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό και υπάρχουν υπέρ αυτού...

Οι συμβάσεις παραχώρησης δημοσίων αγαθών σε ιδιωτικές εταιρίες, βλ. διόδια, θα έπρεπε να εξασφαλίζουν ότι η τιμολογιακή τους πολιτική δεν θα λειτουργεί εις βάρος του Λαού. Κατά τον ίδιο τρόπο, όταν γίνονται ιδιωτικοποιήσεις χωρίς εξασφάλιση της προστασίας του Λαού, σημαίνει ότι έχουν παραχωρηθεί κρατικές εξουσίες εις βάρος κι όχι υπέρ του Λαού.

Άρθρο 4 παρ. 5 Οι (...) πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους.

Η μείωση μισθών των δημοσίων υπαλλήλων σε συνδυασμό με αυξήσεις ΦΠΑ σε βασικά αγαθά όπως τρόφιμα, ρεύμα, θέρμανση, βενζίνη με ανυπαρξία ελέγχου των τιμών τους, αυξάνουν το κόστος ζωής δυσανάλογα. Οριζόντια τέλη επιτηδεύματος, και οριζόντιες μειώσεις μισθών και συντάξεων αποτελούν ευθεία παράβαση αυτού του Άρθρου.

Άρθρο 5 παρ.1 μη αναθεωρητέο: Καθένας έχει δικαίωμα να αναπτύσσει ελεύθερα την προσωπικότητά του και να συμμετέχει στην κοινωνική, οικονομική (...) ζωή της Χώρας, εφόσον δεν προσβάλλει τα δικαιώματα των άλλων...

Η συνεχής μείωση της αγοραστικής δύναμης με παράλληλη μείωση των πηγών εισοδήματος δεν επιτρέπει στους πολίτες, που μετά βίας αποκτούν βασικά αγαθά, να συμμετάσχουν στην οικονομική ζωή και κοινωνική ζωή και να αναπτύξουν ελεύθερα την προσωπικότητά τους.

Άρθρο 21 παρ.1 Η οικογένεια (...) καθώς και ο γάμος (...) τελούν υπό την προστασία του Κράτους

Ως ανωτέρω, η μείωση της αγοραστικής δύναμης κάνει πάρα πολύ δύσκολη την ανεξαρτητοποίηση των νέων, την τέλεση γάμου και την δημιουργία οικογένειας.

Άρθρο 21 παρ.4 Η απόκτηση κατοικίας από αυτούς που τη στερούνται ή που στεγάζονται ανεπαρκώς αποτελεί αντικείμενο ειδικής φροντίδας του Κράτους.

Με την πολιτική των χαμηλών μισθών και της ακρίβειας, το Κράτος δεν επιτρέπει στους νέους να μπορούν να βρουν δικιά τους κατοικία, υποχρεώνοντάς τους να μένουν με τους γονείς τους. Αυτή τη στιγμή αν το Κράτος δεν εκμεταλλευόταν το υψηλό ποσοστό ιδιοκατοίκησης και οι νέοι δεν έμεναν με τους γονείς τους θα έπρεπε να παρέχει φροντίδα για εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες.

Άρθρο 22 παρ.1 Η εργασία αποτελεί δικαίωμα και προστατεύεται από το Κράτος, που μεριμνά για τη δημιουργία συνθηκών απασχόλησης όλων των πολιτών για την ηθική και υλική εξύψωσή τους!

Η εύρεση εργασίας χωρίς διασφάλιση του επιπέδου του εισοδήματος σε συνδυασμό με το κόστος ζωής μπορεί να σημαίνει πολύ χαμηλή ποιότητα ζωής. Το να έχουν δουλειά όλοι με 500 ευρώ, είναι στρεβλή εφαρμογή του Άρθρου αυτού καθότι ακριβώς παραβλέπει την ηθική και υλική εξύψωση των εργαζομένων!

Άρθρο 23 Το Κράτος λαμβάνει τα προσήκοντα μέτρα για τη διασφάλιση της συνδικαλιστικής ελευθερίας...

Όταν το Κράτος αγνοεί παντελώς τα αιτήματα των εργαζομένων, κόβει τον μισθό των απεργών που ήδη έχει μειώσει, και τους αναγκάζει εν τέλει να μην μπορούν να απεργήσουν για να καταφέρουν να ζήσουν, είναι μόνο κατά τύπον εφαρμογή του Άρθρου αυτού, αγνοώντας επιδεικτικά την ουσία, που είναι ο διάλογος με τους εργαζόμενους.

Άρθρο 25 παρ.1 ...η αρχή του κοινωνικού κράτους δικαίου τελεί υπό την εγγύηση του Κράτους.

Σύμφωνα με το άρθρο αυτό, πρέπει να προστατεύονται τα άρθρα που ήδη έχουν προαναφερθεί!

Άρθρο 28 παρ.2 Για να εξυπηρετηθεί σπουδαίο εθνικό συμφέρον (...) μπορεί να αναγνωρισθούν, με συνθήκη ή συμφωνία, σε όργανα διεθνών οργανισμών αρμοδιότητες που προβλέπονται από το Σύνταγμα. Για την ψήφιση νόμου που κυρώνει αυτή την συνθήκη (...) απαιτείται πλειοψηφία των τριών πέμπτων του όλου αριθμού των βουλευτών.

Δηλαδή με 180 βουλευτές. Ο νόμος 3845 του 2010 ψηφίστηκε μόνο με την κυβερνητική πλειοψηφία. Χωρίς σχόλια!

Άρθρο 28 παρ. 3 Η Ελλάδα προβαίνει ελεύθερα, με νόμο που ψηφίζεται από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών, σε περιορισμούς ως προς την άσκηση της εθνικής κυριαρχίας της, εφόσον αυτό υπαγορεύεται από σπουδαίο εθνικό συμφέρον...!

Στις αρχές του 2010 ο ίδιος ο πρωθυπουργός δήλωνε ότι έχουμε ήδη απωλέσει μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας, εφόσον έχουμε την ανάγκη δανειστών παρουσιάζοντας το μνημόνιο ως μονόδρομο. Επί της ουσίας κατά παραδοχή του πρωθυπουργού, ο μνημονιακός νόμος 3845 του 2010 συνιστά απώλεια εθνικής κυριαρχίας, Ωστόσο δεν ψηφίστηκε με απόλυτη πλειοψηφία!

Στο σημείο αυτό, επειδή γίνεται λόγος περί του ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έχει ουσιαστικές αρμοδιότητες, να σημειώσω ότι σύμφωνα με το Άρθρο 42 παρ.1 και 2, ο ΠτΔ μπορούσε να αναπέμψει το νόμο ώστε να ψηφιστεί υποχρεωτικά με απόλυτη πλειοψηφία. Δηλαδή το Σύνταγμα του παρέχει ουσιαστική εξουσία για την προστασία της δημοκρατίας μας, την οποία όμως ποτέ δεν άσκησε!

Άρθρο 52 Η ελεύθερη και ανόθευτη εκδήλωση της λαϊκής θέλησης (...) τελεί υπό την εγγύηση όλων των λειτουργών της Πολιτείας, που έχουν υποχρέωση να τη διασφαλίζουν σε κάθε περίπτωση.

Σύνταγμα που ενδιαφέρεται για ουσιαστική και όχι τυπική δημοκρατία δεν νοεί ως ελεύθερη εκδήλωση της λαϊκής θέλησης μόνο την ψήφο στις εκλογές αλλά όλα τα μηνύματα και τη θέληση του λαού για διαφορετικές πολιτικές επιλογές. Άρα οι βουλευτές της Κυβέρνησης που ενώ έχουν υποχρέωση να αντιπροσωπεύουν τους πολίτες και να εκδηλώνουν τη θέλησή τους, συνηγορούν σε νόμους τους οποίους δεν θέλει η πλειοψηφία των πολιτών που τους επέλεξε, με απλά λόγια δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους, καταπατούν το άρθρο αυτό, και παρέχουν στην κυβέρνηση τυπική μόνο, όχι όμως και ουσιαστική νομιμοποίηση. Στο ίδιο άρθρο προβλέπονται και ποινικές κυρώσεις για τους παραβάτες της διάταξης αυτής, δηλαδή τους βουλευτές!

Παράλληλα, η διάλυση του κινήματος των αγανακτισμένων με χημικά και άλλες μεθόδους, είναι άλλη μια μορφή παράβασης αυτού του Άρθρου.

Άρθρο 59 παρ. 1 Οι βουλευτές (...) δίνουν (...) τον ακόλουθο Όρκο: “Ορκίζομαι (...) να υπακούω στο Σύνταγμα και τους νόμους και να εκπληρώνω ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου

Όπως έδειξε και το προηγούμενο άρθρο, ενός πολύ μικρός αριθμός των βουλευτών της Κυβέρνησης είναι σύννομος με τον όρκο τους και το Σύνταγμα.

Άρθρο 82 παρ.2 Ο Πρωθυπουργός (...) κατευθύνει τις ενέργειες της Κυβέρνησης (...) για την εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής μέσα στα πλαίσια των νόμων!

Για να προστατέψουν τη χώρα από πιθανή παρανομία οποιασδήποτε Κυβέρνησης, οι σοφοί νομοθέτες έγραψαν στο Σύνταγμα το αυτονόητο!! Είναι προφανές ότι ζούμε σε εποχές που δεν τηρείται το αυτονόητο, δηλαδή η τήρηση του υπέρτατου νόμου του Κράτους από την ίδια την Κυβέρνηση!

Άρθρο 100 παρ.5 Όταν τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, του Αρείου Πάγου ή του Ελεγκτικού Συνεδρίου κρίνει διάταξη τυπικού νόμου αντισυνταγματική παραπέμπει υποχρεωτικά το ζήτημα στην οικεία ολομέλεια...

Κανείς από την δικαστική εξουσία δεν έκρινε διατάξεις του Ν. 3845 και άλλων νόμων αντισυνταγματικές! Δηλαδή η αριστοτελική διάκριση της εξουσίας σε τρεις, θεμέλιο των δημοκρατικών πολιτευμάτων, δεν υφίσταται κατ' ουσίαν και αποδεδειγμένα. Μόνη ελπίδα ελέγχου εκτελεστικής και νομοθετικής εξουσίας (κυβέρνησης και βουλής), είναι η δικαστική, αλλά στην πράξη φαίνεται να μην την ασκεί επί των άλλων δύο.

Άρθρα 106 παρ.2 Η ιδιωτική οικονομική πρωτοβουλία δεν επιτρέπεται να αναπτύσσεται σε βάρος της ελευθερίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας ή προς βλάβη της εθνικής οικονομίας.

Διόδια, βενζίνη, ρεύμα, είναι βασικοί τομείς που αν δεν είναι σε χαμηλές τιμές εμποδίζουν τις μεταφορές, το εμπόριο, τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και εν τέλει την εθνική οικονομία. Βασικός λόγος ύπαρξης του Κράτους είναι ακριβώς αυτό το Άρθρο.

Άρθρο 120 παρ.2 Ο σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό (!)...αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων

Οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, οι υπουργοί της κυβέρνησης, ο πρωθυπουργός, και οι δικαστικοί λειτουργοί που δεν επιλήφθηκαν του ζητήματος της αντισυνταγματικότητας του νόμου 3845 και άλλων, δεν σέβονται το Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό.

Υ.Γ. Με την σύνταξη και δημοσίευση του άρθρου αυτού, τηρείται το Άρθρο 25, παρ.4 σύμφωνα με το οποίο το Κράτος αξιώνει από όλους τους πολίτες την εκπλήρωση του χρέους της κοινωνικής και εθνικής αλληλεγγύης, και το Άρθρο 120 παρ.4, όπου αναφέρει ότι η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.
Διαβάστε περισσότερα » »

Από τους φλούφληδες κοστουμάτους της ΤΑSK FORCE στη EURO.GEND.FORCE

Τελικά η Ιστορία κανει κύκλους...
 
Ήταν μετά τη λήξη της Γερμανικής Κατοχής που ο τότε Πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου έφερε τον Άγγλο Στρατηγό Σκόμπι ο οποίος τελικά αιματοκύλισε την Αθήνα...
 
Ο εγγονός έφερε τους επαίσχυντους απογόνους των S.S.,την Στρατοχωροφυλακή της Ευρώπης...Από τη TASK FORCE των φλούφληδων κοστουμάτων για τη παροχή τεχνογνωσίας, φέρνουν και ενόπλους τοποτηρητές...
Η ξεφτίλα τους δεν έχει όρια...
 
Τελικά είχε δίκιο ο κ.Παπακωνσταντίνου που αμφισβήτησε την Γερμανική Κατοχή που υπαινίχθηκε η κ. Γεωργαντά...Είναι Ευρωπαική κατοχή και επισήμως...Όχι μόνο Γερμανική...
 
Όσο για τους ισχυρισμούς του Πρωθυπουργού περί επώδυνων αλλαγών που ζητάει ο ελληνικό ς λαός έχει δίκιο...Ζητά τη δική του αλλαγή-την έκπτωσή του από το αξίωμα που πρόδωσε και πολύ φοβάμαι ότι θα είναι επώδυνο... 
Διαβάστε περισσότερα » »

Οι Έλληνες θα γονατίσουν! Πέντε χαράτσια μέσα σε 12 μήνες - Από Γενάρη η παρακράτηση για εισοδήματα του 2012

- Στο τέλος του 2012 θα έρθει και το ειδικό εκκαθαριστικό για την εισφορά των εισοδημάτων του 2011
- Αναλυτικά παραδείγματα για τα πόσα χρήματα θα χάσουν μισθωτοί και συνταξιούχοι
- Αυτό γίνεται γιατί η τρόικα μας πιέζει να αποφύγουμε φαινόμενα "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ"
- Αντίθετα οι φοροφυγάδες θα μπορούν να πληρώσουν την έκτακτη εισφορά με την εκκαθάριση του φόρου, το επόμενο δηλαδή έτος

Χάνεται κάθε έννοια οικογενειακού προγραμματισμού διότι ένας μισθωτός που είχε υπολογίσει τις υποχρεώσεις του για το 2012 βρίσκεται αντιμέτωπος με διπλά χαράτσια. Οι έκτακτες εισφορές αυτές πληρώνονται γιατί το κράτος αδυνατεί να πιάσει τους φοροφυγάδες.

Αυτοί που παραδοσιακά θεωρούνται φοροφυγάδες, δηλώνουν τα μικρότερα εισοδήματα έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν την έκτακτη εισφορά με την εκκαθάριση του φόρου, το επόμενο δηλαδή έτος.

Παρόλο που το υπουργείο Οικονομικών υποστηρίζει ότι οι νέες αυτές διατάξεις έγιναν με την υπόδειξη της τρόικας για να αποφευχούν τα κινήματα τύπου "δεν πληρώνω" ωστόσο αυτό ισχύει μόνο για τους μισθωτούς ενώ οι ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν όταν εκκαθαριστεί ο φόρος και αν θέλουν φυσικά.

Έτσι με νέες φορολογικές διατάξεις έρχονται στο πολυνομοσχέδιο που έχει κατατεθεί στη Βουλή με ακόμα μεγαλύτερες επιβαρύνσεις, σύμφωνα και με το ρεπορτάζ του Mega.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών τα νούμερα δεν βγαίνουν, η τρόικα δεν μας πιστεύει, τα λεφτά πρέπει να εισπραχθούν και όσο κι αν ακούγεται πρωτοφανές με όσα φορολογικά μέτρα έχουν ληφθεί μέχρο τώρα φαίνεται πως θα έρθουν κι άλλα που θα επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο τις τσέπες των μισθωτών και των συνταξιούχων.

Οι παρεμβάσεις έχουν να κάνουν κυρίως με την αποκαλούμενη έκτακτη εισφορά για την οποία αλλάζει ουσαστικά ο τρόπος καταβολής της.

Συγκεκριμένα:
-Καταβολή για μισθωτούς και συνταξιούχους θα γίνει υπό την μορφή παρακράτησης από 01/01/2012, όπως γίνεται δηλαδή με το φόρο εισοδήματος. Άρα θα έχουμε δικπλές κρατήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΡΑΚΡΑΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟ Η ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ

-Επιπλέον ποσό από εισοδήματα που προκύπτουν από άλλες πηγές ή διαφορά από επιστροφής φόρου θα καταβάλλεται με την εκκαθάριση του 2013.

-Στο τέλος του 2012 θα έρθει και το ειδικό εκκαθαριστικό για την εισφορά των εισοδημάτων του 2011.

Από αυτά προκύπτει ότι το 2012 θα είναι μία πάρα πολύ δύσκολη χρονιά για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, για έναν μισθωτό με μισθό 1.000 ευρώ, αφού αφαιρέσουμε τις ασφαλιστικές εισφορές,

-από 01/01/2011 με το αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, είχε μηνιαίες κρατήσεις 25.33 ευρώ. Άρα στην τσέπη του έμπαιναν 974,67 ευρώ.

-από 01/01/2012 με το αφορολόγητο στα 5.000 ευρώ, οι μηνιαίες κρατήσεις θα είναι 74,58 ευρώ και κρατήσεις για την έκτακτη εισφορά του 2012 συν 10 ευρώ. Άρα θα έχει καθαρό εισόδημα 915,42 ευρώ που σημαίνει ότι η μηνιαία απώλεια θα είναι 59,25 ευρώ.

Παρεμβάσεις όμως και στο θέμα του αφορολογήτου για νέους εως 30 ετών και συνταξιούχους.

Το αφορολόγητο θα είναι στα 9.000 ευρώ εφόσον το εισόδημα, πραγματικό ή τεκμαρτό,δεν θα υπερβαίνει το ποσό αυτό. Υπάρχει ωστόσο ασφαλιστική δεικλίδα ότι ο φόρος δεν θα κατεβάζει το καθαρό εισόδημα κάτω από 9.000 ευρώ.

Παράδειγμα, ένας συνταξιούχος με εισόδημα 9.100 ευρώ:
-με την αρχική διατύπωση και το αφορολόγητο στα 9.000 ευρω θα πλήρωνει φόρο 10 ευρώ
-με την νέα διατύπωση και το αφορολόγητο στα 5.000 ευρώ ο φόρος πηγαίνει στα 510 ευρώ
-για να παραμείνει στις 9.000 ευρώ το καθαρό εισόδημα αναπροσαρμόζεται ο φόρος στα 100 ευρώ. Άρα υπάρχει μία επιβάρυνση στα 90 ευρώ για τον συγκεκριμένο συνταξιούχο.

Αν μιλάμε για ακόμα μεγαλύτερο είσοδημα, γα παράδειγμα 10.000 ευρώ:
-με την αρχική διατύπωση και το αφορολόγητο στα 9.000 ευρώ ο φόρος είναι 100 ευρώ
-με την νέα διατύπωση και το αφορολόγητο στα 5.000 ευρώ ο φόρος είναι 500 ευρώ
-από την στιγμή που το καθαρό εισόδημα παραμένει στα 9.500 ευρώ, η επιβάρυνση θα είναι 400 ευρώ
Διαβάστε περισσότερα » »