Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Νέα απάτη που ξεπερνά τα 10 εκ.ευρώ.

 Πλαστογραφούσαν συνταγές και εξετάσεις με πλαστές σφραγίδες και υπογραφές νεκρών γιατρών.

Νέα απάτη αλά Καλλιθέα ερευνάται από το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας του υπουργείου Υγείας και την αστυνομία, ύστερα από καταγγελίες που έφθασαν στο Σώμα, προκαλώντας οικονομική ζημία στο Δημόσιο που ξεπερνά τα 10 εκατομμύρια ευρώ.
Σύμφωνα με έλεγχο του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας, διαπιστώθηκε ότι  υπάλληλοι του ΟΠΑΔ Πειραιά σε συνεργασία με γιατρούς, αλλά και ιδιοκτήτες διαγνωστικών κέντρων πλαστογραφούσαν υπογραφές και σφραγίδες δεκάδων ανυποψίαστων γιατρών, ακόμη και γιατρών που είχαν αποβιώσει, παρουσιάζοντας ψεύτικες εξετάσεις ασθενών για τις οποίες πληρώνονταν στην συνέχεια προσκομίζοντας πλαστά παραστατικά και ζημίωναν το ταμείο των Δημοσίων Υπαλλήλων.

Σύμφωνα με την έκθεση που έχει κατατεθεί στις αρμόδιες Αρχές η έρευνα αφορά την περίοδο 2003 έως και 2005 καθώς πριν από το 2003 τα στοιχεία δεν είναι μηχανογραφημένα, ενώ όταν ξεκίνησε ο έλεγχος το 2010 ξέσπασε πυρκαγιά στο αρχείο της υπηρεσίας, που σύμφωνα με τους ελεγκτές κατέστρεψε πολλά στοιχεία και δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαία. Σύμφωνα με τα στοιχεία των ελεγκτών περισσότεροι από 100 γιατροί που φέρονται να έχουν υπογράψει και σφραγίσει παραπεμπτικά εξετάσεων έχουν ελεγχθεί ενώ έχει διαπιστωθεί πως από περίπου 770 εντολές οι 680 έχουν πλαστογραφηθεί. Η έρευνα συνεχίζεται και ήδη έχει ασκηθεί δίωξη κατά γιατρών στο Ζ ανακριτικό τμήμα του Πειραιά ενώ εκκρεμούν και μηνύσεις από γιατρούς που πλαστογραφήθηκαν οι υπογραφές και οι σφραγίδες τους.

Πως δρούσε το κύκλωμα

Σύμφωνα με τα στοιχεία των ελεγκτών, αλλά και με όσα αναφέρονται σε μηνυτήρια αναφορά που έχει ήδη καταθέσει μια εκ των γιατρών που παραπλανήθηκαν, το κύκλωμα πλησίαζε ανυποψίαστους γιατρούς, που ήταν συμβεβλημένοι με το Δημόσιο και τους ζητούσε να υπογράψουν συμφωνία με διαγνωστικά κέντρα τα οποία θα χρησιμοποιούσαν τις σφραγίδες τους για εξετάσεις ασθενών. Αρκετοί γιατροί που ήταν συμβεβλημένοι με τον ΟΠΑΔ συμφώνησαν σε αυτό, μιας και θα είχαν μια επιπλέον νόμιμη μηνιαία αμοιβή.

Παρόλ’αυτά και όπως αποδεικνύεται και από την έρευνα του Σώματος Επιθεωρητών, το κύκλωμα κατασκεύαζε πλαστά παραπεμπτικά, από υποτιθέμενα αληθινά βιβλιάρια ασφαλισμένων, που αφορούσαν μη πραγματοποιηθείσες ιατρικές εξετάσεις και αφού έβαζαν ανύπαρκτα ονόματα ασθενών και ιατρών έβαζαν τη σφραγίδα και την υπογραφή του ιατρού με τον οποίο είχαν κάνει συμφωνία και προσκομίζοντας αυτά τα παραπεμπτικά στην αρμόδια υπηρεσία έπαιρναν χρήματα από το ταμείο των Δημοσίων υπαλλήλων για υπηρεσίες που δεν είχαν διενεργηθεί.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι τα διαγνωστικά κέντρα από το 1992 αναγνωρίσθηκαν ως φορείς παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Εξαιτίας της έλλειψης ειδικής νομοθετικής πρόβλεψης αδυνατούσαν να συμβληθούν απευθείας με τα ασφαλιστικά ταμεία. Μπορούσαν όμως να αντιμετωπίσουν αυτό το κώλυμα συνεργαζόμενα με ιατρούς αντίστοιχων ειδικοτήτων, οι οποίοι είχαν συνάψει προσωπικά συμβάσεις με τους ασφαλιστικούς οργανισμούς του Δημοσίου. Έτσι στα διαγνωστικά κέντρα διενεργούνταν εξετάσεις ασφαλισμένων των ταμείων και στη συνέχεια υποβάλλονταν στο όνομα των συμβεβλημένων γιατρών τα σχετικά παραστατικά στις αρμόδιες υπηρεσίες για την έκδοση των αντίστοιχων ενταλμάτων πληρωμής των εξετάσεων. Με αυτό τον τρόπο και τα διαγνωστικά κέντρα εισέπρατταν χρήματα που αναλογούσαν στις διενεργηθείσες εξετάσεις και το γιατρός πληρωνόταν με μηνιαίο μισθό που είχε συμφωνηθεί στη σύμβαση που είχε υπογράψει με το εκάστοτε διαγνωστικό κέντρο.

«Πρόκειται για μια βαριά βιομηχανία κατασκευής πλαστών εντολών εις βάρος του ταμείου των δημοσίων υπαλλήλων που δεν δίστασαν να πλαστογραφήσουν σφραγίδες και υπογραφές δεκάδων ανυποψίαστων ιατρών, ακόμη και ιατρών που είχαν αποβιώσει», καταλήγει το συμπέρασμα της έκθεσης του Σώματος των Επιθεωρητών Υγείας, ενώ ο έλεγχος συνεχίζεται. Σύμφωνα και με τη μήνυση που κατατέθηκε από ιατρό-ακτινολόγο εις βάρος συναδέλφου της ο οποίος φέρεται να είχε συμμετοχή στο κύκλώμα των πλαστογραφημένων εξετάσεων, η σχετική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και οι αρμόδιοι ελεγκτές δεν είναι ακόμη σε θέση να ανακοινώσουν την ακριβή έκταση όλης της παράνομης δραστηριότητας. «Την ίδια ώρα που περικόπτονται τα φάρμακα ακόμη και καρκινοπαθών, η αποκάλυψη ότι κάποιοι -υπάλληλοι του ΟΠΑΔ και ιδιοκτήτες διαγνωστικών κέντρων- αποδεκάτιζαν για χρόνια τα χρήματα των ασφαλισμένων, εμφανίζοντας προς πληρωμή χιλιάδες ανύπαρκτες εξετάσεις ασθενών, προκαλεί οργή. Εξίσου όμως προκαλεί και το γεγονός ότι η λεηλασία αυτή θα μπορούσε εύκολα να είχε αποφευχθεί, αν στα ταμεία γινόταν απλώς ο στοιχειώδης έλεγχος. Το άρρωστο αυτό σύστημα που εξέθρεψε την ασυδοσία δεν είναι άλλο από αυτό που οδήγησε τη χώρα στη χρεωκοπία και τους Έλληνες στη φτώχεια. Ο κόσμος είναι πλέον πεινασμένος για δικαιοσύνη. Αυτή όμως για να είναι πραγματική απαιτεί, πέρα από την παραδειγματική τιμωρία τέτοιων περιπτώσεων, και την επιστροφή των χρημάτων. Την ίδια ηθική και υλική αποκατάσταση επιζητά πρώτη η εντολίδα μου, η οποία είναι μία από τους πολλούς ιατρούς-θύματα του κυκλώματος» λέει ο δικηγόρος μιας εκ των γιατρών που έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη κ. Στάθης Μητσοκάλης.


πηγή 
planet-greece
Διαβάστε περισσότερα » »

Πας να μας τρελάνεις καλοκαιριάτικα κορίτσι μου!!! [ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ]

Μπορεί να ανακηρυχθεί δικαίως ως η πιο σέξι μαμά του καλοκαιριού.
Κάθε της εμφάνιση είτε στους δρόμους της πόλης είτε στην παραλία κάνει το θερμόμετρο να χτυπάει... κόκκινο και τον ανδρικό πληθυσμό να χύνει... τόνους ιδρώτα από την έξαψη.
Ο λόγος για την Τζένιφερ Νικόλ Λι η οποία για ακόμη μία φορά βγήκε στην παραλία με το μικροσκοπικό της μαγιό και έκανε ηλιοθεραπεία... τόπλες!
Απλά δεν υπάρχει...!



















πηγή
Διαβάστε περισσότερα » »

Αλλοδαποί έκαψαν την Κορινθία - Συνελήφθησαν από την αστυνομία

Ένα ζευγάρι αλλοδαπών, σκόρπισε τον πύρινο εφιάλτη στην Κορινθία. Οι αστυνομικοί τους έπιασαν λίγο πριν βάλουν κι άλλη φωτιά...

Το μεσημέρι, συνελήφθησαν  στη Κάτω Συνοικία Τρικάλων του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Κορινθίας, ένας 38χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας και μία 36χρονη αλλοδαπή, ομοεθνής του, για εμπρησμό κατά συναυτουργία.
Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, οι "δύο", σήμερα το πρωί, στο 20ο χλμ της Επαρχιακής Οδού Ξυλοκάστρου – Τρικάλων, προκάλεσαν πυρκαγιά σε αγροτική θαμνώδη περιοχή και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή με Ι.Χ.Ε. όχημα. 
Άμεσα κινητοποιήθηκαν αστυνομικές δυνάμεις, όπου εντόπισαν το ανωτέρω όχημα και τους συνέλαβαν, ενώ η προκληθείσα πυρκαγιά κατασβέσθη από προστρέξαντες στο σημείο, περιοίκους και διερχόμενους οδηγούς.
Στην κατοχή των ανωτέρω βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, 2 δοχεία με εύφλεκτο υγρό και ένας αναπτήρας.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.
Την αστυνομική έρευνα και την προανάκριση, διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ξυλοκάστρου. 
 
 
 planet-greece
Διαβάστε περισσότερα » »

Κατέγραψαν τη συντριβή τους

ΜικρογραφίαΑπίστευτο και όμως αληθινό! Το μικρό αεροσκάφος έπεφτε και οι τέσσερις επιβαίνοντες κατέγραφαν τη συντριβή τους μέσα από το πιλοτήριο! Ως εκ θαύματος σώθηκαν όλοι.


enikos
Διαβάστε περισσότερα » »

Στο σφυρί τα ΕΛΤΑ και η ΕΛΒΟ

Ξεκινούν οι διαδικασίες για την ιδιωτικοποίηση των ΕΛΤΑ και της ΕΛΒΟ. Τι αποφάσισε η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων
Την πώληση έως και του συνόλου των μετοχών των ΕΛΤΑ που κατέχει το ελληνικό δημόσιο αποφάσισε η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων, που συνεδρίασε την Παρασκευή.
Με την απόφαση της Επιτροπής που δημοσιοποιήθηκε στη «Διαύγεια» παρέχεται εξουσιοδότηση στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου να σχεδιάσει, να αποφασίσει και να υλοποιήσει τη διαγωνιστική διαδικασία για την πώληση των μετοχών των ΕΛΤΑ, οι οποίες θα μεταφερθούν στο Ταμείο με νεότερη απόφαση της Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων.
Επίσης η Διυπουργική Επιτροπή αποφάσισε ακόμη την πώληση έως και του συνόλου των μετοχών της ΕΛΒΟ που κατέχει το δημόσιο. Για το σκοπό αυτό ανατέθηκε στην δικηγορική εταιρεία «Ι.Κ. Ρόκας και Συνεργάτες» το έργο του νομικού συμβούλου επί θεμάτων ελληνικού και ευρωπαϊκού δικαίου και στις εταιρείες «Αttica Bank Α.Τ.Ε.» και «KPMG Σύμβουλοι Α.Ε.» το έργο του χρηματοοικονομικού συμβούλου.
Οι πληρωμές των συμβούλων θα εξετάζονται και θα εγκρίνονται από την Επιτροπή Παρακολούθησης και Έγκρισης Πληρωμών, η οποία συστάθηκε με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων.

news247 
Διαβάστε περισσότερα » »

«Ασφαλισμένοι - ανασφάλιστοι» με την αύξηση των χρόνων και τη βασική σύνταξη

Κατηγορία «ασφαλισμένων – ανασφάλιστων» περιλαμβάνει σενάριο που είδε χθες το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με το οποίο για να υπάρχει θεμελίωση...
του δικαιώματος βασικής σύνταξης θα πρέπει ο ασφαλισμένος να έχει 20 χρόνια ασφάλισης από 15 που είναι το ισχύον όριο.

Το σενάριο αυτό φέρεται να έρχεται να αντικαταστήσει, το άλλο σενάριο που θέλει την αύξηση κατά ενός έτος από τα 65 στα 66 το όριο ηλικίας για την σύνταξη που θα ισχύει για όλους από το 2015 και μετά.

Όμως σε μια τέτοια περίπτωση εκτιμούν οι ειδικοί στα θέματα της κοινωνικής ασφάλισης δημιουργείται μια νέα κατηγορία ασφαλισμένων, δηλαδή των «ασφαλισμένων –ανασφάλιστων». Και συγκεκριμένα θεωρούν ότι και με το ισχύον σύστημα της 15ετίας υπάρχουν κατηγορίες πολιτών που έχουν εργαστεί, έχουν πληρώσει και δεν θα πάρουν ποτέ σύνταξη. Κι αυτό γιατί στο ασφαλιστικό σύστημα δεν υπάρχει αναλογική χορήγηση σύνταξης.

(Δηλαδή αναλογία σύνταξης μετά το όριο των 65 ετών σε αναλογία των εισφορών προς το ή τα ασφαλιστικά ταμεία)

Αυτό σημαίνει ότι με ενδεχόμενη αύξηση των χρόνων για τη βασική σύνταξης θα δημιουργηθεί μεγαλύτερος αριθμός πολιτών που δεν θα μπορούν να θεμελιώσουν δικαίωμα βασικής σύνταξης .
Έτσι μπορεί να αυξηθεί και ο αριθμός των ανασφάλιστων, δηλαδή αποφυγή δηλωμένης εργασίας για όσους δεν θα μπορούν να συμπληρώσουν το πλαφόν και ενδεχομένως θα μπορούν να καλύψουν ίσως κάποια σύνταξη από τον τομέα της ιδιωτικής ασφάλισης, αφού στην ουσία θα καλούνται να συνεισφέρουν σε ένα σύστημα κοινωνικής ασφάλισης από το οποίο δεν προσδοκούν κάποιο συνταξιοδοτικό δικαίωμα.
 
asfalisinet.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Βιβλική καταστροφή στην Ουρανούπολη

Φωτογραφία για Βιβλική καταστροφή στην ΟυρανούποληΠώς εξελίσσεται η μάχη με τις φλόγες σε όλη τη χώρα. Σε ύφεση τα πύρινα μέτωπα σε Αρκαδία και Κορινθία. Μάχη με τις φλόγες στην Ουρανούπολη Στάχτη έγιναν μέχρι στιγμής περί τις 12 με 15 χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης και καλλιεργειών με ελιές και αμπελώνες στην περιοχή περιμετρικά της Ουρανούπολης Χαλκιδικής, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις που διατυπώνουν αρμόδιοι φορείς της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Παρά τις προσπάθειες που κατέβαλλαν καθ' όλη τη διάρκεια της Πέμπτης τα επίγεια και εναέρια μέσα πυρόσβεσης, η φωτιά βρίσκεται μέχρι και αυτήν την ώρα σε εξέλιξη.

Εκτείνεται από το Άγιον Όρος -στα σύνορα της Αθωνικής Πολιτείας με την Ουρανούπολη- έως την Κομίτσα που απέχει 8 περίπου χιλιόμετρα από την κηρυχθείσα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Ουρανούπολη.

Το ενθαρρυντικό βέβαια είναι ότι από την πύρινη λαίλαπα δεν κινδυνεύουν οικισμοί, ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, υποδομές και Μονές του Αγίου Όρους.

Το έργο των δυνάμεων πυρόσβεσης δυσχεραίνουν οι συνεχείς εναλλαγές της κατεύθυνσης των ανέμων γεγονός που εξελίσσεται σε κρίσιμο παράγοντα ενόψει των αποψινής νύχτας λόγω του κινδύνου των αναζωπυρώσεων. Μέχρι αργά απόψε καταβαλλόταν προσπάθεια να δημιουργηθούν αντιπυρικές ζώνες και να "εγκλωβιστούν" σε συγκεκριμένα σημεία οι εστίες της φωτιάς.

Καλά νέα από Αρκαδία και Κορινθία

Σε ύφεση βρίσκονται τα πύρινα μέτωπα στην Αρκαδία και την Κορινθία.

Στην Αρκαδία και στο Σπαθοβούνι Κορινθίας η πυρκαγιά βρίσκεται σε ύφεση αν και συνεχίζονται οι αναζωπυρώσεις. Στην περιοχή πνέουν άνεμοι που δυσκολεύουν το έργο της Πυροσβεστικής, ωστόσο οι φλόγες δεν απειλούν σπίτια.

Σοβαρότερη είναι η αναζωπύρωση της φωτιάς που έχει σημειωθεί από τα Μαλλωτά προς την Παλαιόχουνη, στην κατάσβεση της οποίας συμμετέχουν ισχυρές επίγειες δυνάμεις, προκειμένου να την ελέγξουν.

Προθεσμία πήρε ο 45χρονος

Εξάλλου, 48ωρη προθεσμία για να απολογηθεί ζήτησε και έλαβε από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης, ο 45χρονος που συνελήφθη με την κατηγορία εμπρησμού από αμέλεια για την πυρκαγιά στο Ανεμοδούρι Μεγαλόπολης.

Η φωτιά εκδηλώθηκε την Τρίτη, όταν ο 45χρονος πέταξε τσιγάρο στα χόρτα και επεκτάθηκε προκαλώντας μεγάλες καταστροφές.
 
news247
Eglimatikotita
Διαβάστε περισσότερα » »

Homo Rudolfensis: Ανακαλύφθηκε νέος πρόγονος του ανθρώπου

Ενα ακόμα ξεχωριστό είδος προγόνου μας, ο Homo rudolfensis (ή απλώς «1470»), φαίνεται ότι ζούσε πριν από 1,78 εκατ. έως 1,95 εκατ. χρόνια, παράλληλα με τους ήδη γνωστούς προγόνους Homo habilis και Homo erectus, που προηγήθηκαν του σημερινού σύγχρονου ανθρώπου (Homo sapiens), όπως δείχνουν απολιθώματα που ανακαλύφθηκαν στην ανατολική Αφρική. Η ανακάλυψη αυτή σημαίνει ότι υπήρξε στο παρελθόν εποχή που τρία διαφορετικά είδη ανθρώπου συνυπήρχαν στη «μαύρη» ήπειρο.
Η ανακάλυψη, που έγινε από τη δρα Μεβ Λίκι του Ινστιτούτου Τουρκάνα του Ναϊρόμπι στην Κένυα και παρουσιάστηκε στο περιοδικό Nature, σύμφωνα με το BBC, κάνει ακόμα πιο πολύπλοκο το ηλικίας έξι εκατ. ετών οικογενειακό δένδρο του ανθρώπου. Δείχνει ότι, κατά πάσα πιθανότητα, δεν υπήρξε μία γραμμική και ομαλή εξέλιξη από τον πίθηκο μέχρι τον σύγχρονο άνθρωπο, αλλά μία πορεία με διάφορες διακλαδώσεις, όπως έχει συμβεί και σε πολλά άλλα είδη ζώων.

Τα τρία απολιθώματα (ένα πρόσωπο και δύο τμήματα γνάθου) ανήκουν σε ένα είδος που ήταν αρκετά διαφορετικό από τον «όρθιο άνθρωπο» (Homo erectus), ο οποίος εμφανίστηκε πριν από περίπου 1,8 εκατ. χρόνια και θεωρείται ο άμεσος πρόγονος του ανατομικά σύγχρονου ανθρώπου (του Homo sapiens).
Τα τρία απολιθώματα βρέθηκαν μεταξύ των ετών 2007- 2009 στα ανατολικά της λίμνης Τουρκάνα, σε απόσταση δέκα χιλιομέτρων από το απολιθωμένο κρανίο ενός μυστηριώδους προγόνου τού ανθρώπου που είχε πάρει την κωδική ονομασία «1470» και προβλημάτιζε τους επιστήμονες από το 1972, όταν ανακαλύφθηκε.
Το κρανίο αυτό, που χρονολογείται πριν από 2,03 εκατ. χρόνια, έχει ένα εντυπωσιακά πλατύ και μακρύ πρόσωπο, καθώς και μεγάλο εγκέφαλο, πράγμα που το διαφοροποιεί από τα άλλα απολιθώματα ίδιας ηλικίας που έχουν βρεθεί στην περιοχή και ανήκουν είτε στον πιο πρώιμο πρόγονο του ανθρώπου, τον «επιδέξιο» άνθρωπο (Homo habilis), είτε στον λίγο νεότερο Homo erectus.
Ορισμένοι επιστήμονες θεώρησαν τον «1470» έναν νέο πρόγονό μας, τον οποίο ονόμασαν «Homo rudolfensis», ενώ άλλοι τον κατέταξαν στο είδος «Homo habilis», το πρώτο που άρχισε να χρησιμοποιεί εργαλεία. Η έλλειψη δοντιών από εκείνο το απολίθωμα του κρανίου είχε ως τώρα καταστήσει δύσκολη τη διαλεύκανση του ζητήματος.
Όμως, η νέα μελέτη έρχεται να επιβεβαιώσει ότι τελικά ο «1470» -στον οποίο φαίνεται πως ανήκουν επίσης τα τρία νέα απολιθώματα- είναι όντως ένα διαφορετικό ανθρώπινο είδος. Το νέο απολιθωμένο κρανίο της Τουρκάνα είναι σχεδόν ίδιο με αυτό του «1470», αν και κάπως μικρότερο, ενώ η ανάλυση της γνάθου με τα δόντια δείχνει ότι επρόκειτο για φυτοφάγο είδος.
Όπως δήλωσε ο ερευνητής Φρεντ Σπουρ του Ινστιτούτου Εξελικτικής Ανθρωπολογίας Μαξ Πλανκ της Λειψίας, η νέα ανακάλυψη δείχνει ότι δύο ακόμα είδη του ευρύτερου γένους Homo, ο Homo habilis και ο Homo rudolfensis, ζούσαν παράλληλα με τον Homo erectus, τον θεωρούμενο άμεσο πρόγονο του σημερινού «σοφού ανθρώπου» (του Homo sapiens).
Παραμένει πάντως ακόμα ασαφές, σύμφωνα με τους επιστήμονες, αν και σε ποιό βαθμό αυτά τα δύο είδη (habilis και rudolfensis) υπήρξαν πρόγονοι του «όρθιου» (erectus) και, μετέπειτα, του «σοφού» ανθρώπου (sapiens) ή αποτελούν απλώς συγγενικά είδη που εξελίχθηκαν παράλληλα.
Επίσης, σύμφωνα με τους επιστήμονες, ανακύπτει το ζήτημα των σχέσεων που υπήρχαν ανάμεσα σε τόσα διαφορετικά είδη προγόνων μας, που πιθανώς ζούσαν δίπλα- δίπλα και ίσως ανταγωνίζονταν για την τροφή τους.
 
 tvxs
Διαβάστε περισσότερα » »

Απίστευτοι ψεκασμοί στην Αυστρία


Incredibly aggressive Chemtrailling above Vorarlberg in Austria Ψεκασμοί παντού. Δείτε το βίντεο





pygmi
Διαβάστε περισσότερα » »

Η μαγική ουσία της πατάτας. Μάθετε τι θεραπεύει...

οι πατάτες θεραπεύουν το έλκοςΠοια πάθηση θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί χάρη σε αυτό το ταπεινό και φθηνό τρόφιμο; Διαβάστε τι υποστηρίζουν οι επιστήμονες
Ειδικοί από το πανεπιστήμιο του Manchester ανακάλυψαν ότι η πατάτα περιέχει κάποια αντιμικροβιακά μόρια που μπορούν να θεραπεύσουν το έλκος στομάχου και το κάψιμο.  Μέλη από την μικροβιολογική ομάδα του πανεπιστημίου ελπίζουν τώρα οτι η ουσία που ονόμασαν «χυμό της πατάτας» να  χρησιμοποιηθεί σε συμπληρώματα διατροφής για την καταπολέμηση του έλκους.
Μια επιστήμονας από το πανεπιστήμιο του  Manchester είχε την έμπνευση αυτή, η οποία της προέκυψε στο μεσημεριανό Κυριακάτικό γεύμα με την οικογένεια της όπου έτρωγαν πατάτες.  Η ιδέα της οδήγησε στην ανακάλυψη ενός  μορίου που παίζει ρόλο – κλειδί στην καταπολέμηση των βακτηρίων του στομάχου που ευθύνονται για το έλκος και το κάψιμο. Η ανακάλυψη της προστίθεται σε πολλές ακόμη ανακαλύψεις των ειδικών του συγκεκριμένου πανεπιστημίου που πρόκειται να οδηγήσουν στη δημιουργία των φαρμάκων του μέλλοντος.
Το πλεονέκτημα του «χυμού της πατάτας» έναντι των αντιβιοτικών για την καταπολέμηση των μικροβίων του στομάχου, είναι ότι τα μικρόβια δεν μπορούν να γίνουν ανθεκτικά στο «χυμό της πατάτας», όπως συμβαίνει με τα αντιβιοτικά. Επιπλέον ο χυμός αυτός δεν έχει παρενέργειες, όπως έχουν τα περισσότερα φάρμακα.
Οι επιστήμονες δεν έχουν ακόμη διεξάγει πειράματα για να ανακαλύψουν ποια ποικιλία και ποιο είδος πατάτας έχει καλύτερα αποτελέσματα όσον αφορά τις θεραπευτικές ιδιότητες έναντι του έλκους.
Η διαδικασία για να εξαχθεί το συγκεκριμένο μόριο της πατάτας, έχει ήδη κατοχυρωθεί με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας με την ελπίδα κάποια μέρα να κυκλοφορήσει ένα προϊόν όπως λ.χ. είναι τα προβιοτικά ροφήματα γιαουρτιού με τη συγκεκριμένη ουσία.
Ο Ian Roberts, καθηγητής μικροβιολογίας στη σχολή επιστημών της ζωής, που εργάστηκε πάνω σε αυτή την ανακάλυψη, δήλωσε: "Μια επιστήμονας μας καθώς γευμάτιζε μια Κυριακή με τον φίλο της, η γιαγιά του της είπε πως χρησιμοποιεί τις πατάτες ως θεραπεία για το έλκος.  Μετά από αυτό πήγε στο μανάβικό της γειτονιάς της και αγόρασε μια σακούλα πατάτες τις οποίες άρχισε να μελετά στο εργαστήριο της".
«Όταν άκουσα για πρώτη φορά την ιδέα της χρησιμοποίησης της πατάτας για τη θεραπεία του έλκους του στομάχου οφείλω να ομολογήσω ότι ήμουν λίγο επιφυλακτικός. ωστόσο δεν με ξάφνιασε καθώς πολλά βότανα και λαχανικά έχουν πολύ ενδιαφέρουσες ενώσεις και εμείς οι ειδικοί απλά πρέπει να τις  βρούμε», είπε ο καθηγητής.

Και πρόσθεσε  «Πιστεύουμε ότι η πατάτα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως προληπτικό μέτρο για να σταματήσει η ανάπτυξη του έλκους του στομάχου με το δεδομένο ότι οι άνθρωποι θα συμπεριλάβουν τη νέα θεραπεία ως μέρος ενός ευρύτερου  υγιεινού τρόπου ζωής»
triklopodia

Διαβάστε περισσότερα » »

Ο ΓΑΜΠΡΟΣ ΤΗΣ ΒΙΚΥΣ ΜΟΣΧΟΛΙΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟ ΘΥΜΑ . ΕΝΑΣ ΦΙΛΗΣΥΧΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ. ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

paros-dolofonia
Για δεύτερη φορά σε διάστημα λίγων ημερών, η Πάρος γίνεται το επίκεντρο της επικαιρότητας. Ληστεία σε τράπεζα στο κέντρο της Νάουσας, είχε τραγική κατάληξη με έναν νεκρό.
Ένας αθώος άνθρωπος, ένας απλός πολίτης βρέθηκε αντιμέτωπος με ληστές ενός υποκαταστήματος τράπεζας. Αποφάσισε να τους καταδιώξει και το πλήρωσε με την ίδια τη ζωή του. οδηγός ταξί σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.
Αναλυτικά ,08:20 το πρωί της Παρασκευής, 3 ληστές εισέβαλαν στο υποκατάστημα της Alpha Bank. Με την απειλή όπλων, ακινητοποίησαν τους εργαζόμενους και τους ανάγκασαν αν τους δώσουν όσα λεφτά είχαν.
Βγαίνοντας από την τράπεζα, έγινε το κακό. Το περιστατικό είδε ένας οδηγός ταξί. Και αποφάσισε να κυνηγήσει τους ληστές. Αλλά εκείνοι ήταν αποφασισμένοι για όλα. Και αδίστακτοι. Τον πυροβόλησαν τρεις φορές και τον σκότωσαν. Οι πελάτες και οι περαστικοί έτρεχαν πανικόβλητοι.
Αμέσως υπήρξε άμεση κινητοποίηση σε κομβικά σημεία του νησιού,για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών. Το λιμάνι της Παροικίας έκλεισε, το λιμενικό άρχισε να «σαρώνει» τη θαλάσσια περιοχή και οι αστυνομικές δυνάμεις «χτενίζουν» το νησί. Δεν κατεβαίνει κανείς από τα πλοία,
Σύμφωνα με πληροφορίες του Cyclades24.gr οι δράστες έβαλαν φωτιά στο αμάξι που επέβαιναν για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους.
-αρκετές φορές έχει κλαπεί η τράπεζα σύμφωνα με πληροφορίες στο cyclades24
- πόρτα χωρίς καμιά ιδιαίτερη ασφάλεια είχε η τράπεζα.
- Σύμφωνα με πληροφορίες οι δράστες κινήθηκαν προς γνωστή παραλία και ίσως να έφυγαν με σκάφος
Φώτο:enikos.gr
cyclades24.gr
http://makeleio.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Θανατηφόρο Ουράνιo -ο «θησαυρός» του Κιλκίς


Θανατηφόρο Ουράνιo
-ο «θησαυρός» του Κιλκίς
Οι φήμες και οι υποψίες υπήρχαν, ακούσματα από τους ανθρώπους στα χωριά υπήρχαν, «ουράνιο» ακούγαμε από δω κι από εκεί, απ’ τον έναν κι απ’ τον άλλο – από όλους – εκτός από τους ανθρώπους του Υπουργείου. Αυτοί όποτε ρωτήθηκαν απάντησαν με τη σιωπή τους. Υπάρχει ουράνιο; Επιτρέπεται η εξόρυξή του; Είναι επικίνδυνο για την υγεία και το περιβάλλον; Απαντήσεις από  το ΥΠΕΚΑ, υπεύθυνες και σοβαρές δεν υπάρχουν.
Γι’ αυτό αγαπητοί μας συμπολίτες ψάξαμε μόνοι μας και ορίστε λοιπόν οι απαντήσεις:
1.        Ουράνιο υπάρχει, μετρήσεις υπάρχουν, αποδείξεις υπάρχουν (από το ΙΓΜΕ και αντίστοιχες υπηρεσίες άλλων κρατών.)
2.        Ο μεταλλευτικός κώδικας (Ν. 210/1973) αναφέρει σαφώς ότι εξόρυξη ουρανίου δεν μπορεί να γίνει ιδιωτικά γιατί το ουράνιο είναι στρατηγικό ορυκτό. Γεννάται το εύλογο ερώτημα πώς η επίσημη πολιτεία δίνει σε διαγωνισμό μια περιοχή που περιέχει ουράνιο…μιλώντας μόνο για χρυσό; Και τι θέλουν τελικά να εξορύξουν από τον τόπο μας;
Στις 23 Ιούλη οι φορείς του τόπου μας χτύπησαν τον κώδωνα του κινδύνου στην Αθήνα, στο ΥΠΕΚΑ, λέγοντάς τους ότι το Κιλκίς κάθεται πάνω σε μια ραδιενεργή βόμβα - να μη μας θυσιάσουν! Αυτοί, στις 31 Ιούλη υπέγραψαν την κατακύρωση του διαγωνισμού – άναψαν το φυτίλι!
Τι είναι το ουράνιο; Ποιες είναι οι επιπτώσεις του στην υγεία και το περιβάλλον; Μάθετε :
«Το Ουράνιο (U) ανήκει στα βαρέα μέταλλα και είναι ραδιενεργό και τοξικό.» (UBA 2005, Schnug et al. 2008, Coetzee 2008).-  «Η εξόρυξη ουρανίου απαιτεί μεγάλες ποσότητες νερού και έχει σοβαρές και μακροχρόνιας διάρκειας επιπτώσεις στο περιβάλλον» - «Τα ισότοπα ουρανίου παραμένουν ραδιενεργά για εκατομμύρια χρόνια: Για να χάσει τη ραδιενέργειά του το U238 πρέπει να περάσουν 4,5 δις. χρόνια, για το U235 να περάσουν 704 εκατ. χρόνια, και για το U234 245.000 χρόνια !» - «…επικίνδυνα αέρια στις υπόγειες εργασίες» - «διαρκής έκθεση των εργατών στη ραδιενέργεια και σε σκόνη ουρανίου» -  «ραδιενεργή σκόνη και σωματίδια διαφεύγουν στην ατμόσφαιρα» -«Η λάσπη που περιέχεται στις λεκάνες με το χρησιμοποιημένο νερό της εξόρυξης διατηρεί το 85% της ραδιενέργειας» (www.nuclearfreequeensland.org)
 «Ασθένειες που προκαλούνται από το ουράνιο.» (Hazards of Uranium, Inge Lindemann, German Society for Radiation Protection):
Ασθένειες
Ποιοι πλήττονται κυρίως
Επιστημονική Πηγή
Στερεές μορφές καρκίνου
Εργάτες μεταλλείου
Ritz 1999
Καλοήθεις & μη ονομαστοί όγκοι
Μεταλλωρύχοι
Roscoe 1997
Ασθένειες αίματος
Μεταλλωρύχοι
Roscoe 1997
Λευχαιμία
Εργάτες μεταλλείου
Μεταλλωρύχοι υπόγειων στοών
Mohner 2006, Rericha 2006, Darby, 1995
Λέμφωμα (μορφή καρκίνου)
Εργάτες μεταλλείου
McGeoghegan et al. 2000
Πολλαπλό μυέλωμα (μορφή καρκίνου)
Μεταλλωρύχοι
Tomásek et al. 1993
Γαστρικός καρκίνος
Μεταλλωρύχοι υπόγειων στοών
Κάτοικοι της περιοχής
Darby et al. 1995, BEIR IV
1988, Wilkinson 1985
Καρκίνος στο συκώτι
Εργάτες μεταλλείου
Μεταλλωρύχοι υπόγειων στοών
Tomásek et al. 1993
Darby et al. 1995
Καρκίνος της χοληδόχου και εξωηπατικός
Μεταλλωρύχοι υπόγειων στοών
Tomásek et al. 1993
Καρκίνος του νεφρού
Εργάτες μεταλλείου
Dupree-Ellis et al. 2006
Ψυχικές διαταραχές
Μεταλλωρύχοι υπόγειων στοών
Tomásek 1994
Γενετικές δυσπλασίες
Μεταλλωρύχοι υπόγειων στοών
Κάτοικοι της περιοχής
Müller 1992, Shield
1992
«Τα συμπτώματα μπορεί να εμφανιστούν αμέσως μετά την έκθεση του οργανισμού στο ουράνιο ή και με κάποια καθυστέρηση ανάλογα με τον οργανισμό. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν επίσης: αδυναμία των άκρων, μούδιασμα άκρων, απώλεια μνήμης, όρασης ή/και νόησης, πονοκεφάλους, προβλήματα στη γνωστική ικανότητα και στη συμπεριφορά, σεξουαλική δυσλειτουργία.» (Hazards of Uranium, Inge Lindemann, German Society for Radiation Protection)
Θυμηθείτε ….Γιουγκοσλαβία ….Τσερνομπίλ….Ιαπωνία
Οι αναφορές είναι πολλές. Οι αποδείξεις του κακού είναι απίστευτα πολλές και παγιωμένες.



Μέτωπο Αγώνα Ενάντια στα Μεταλλεία σε Κρούσια - Πάικο
triklopodia 
Διαβάστε περισσότερα » »

Ουσιαστική αναβάθμιση του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας – 10,6 εκατομμύρια ευρώ για την επέκτασή του

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής υπέγραψε την ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Μακεδονίας 2007 – 2013 του έργου «Προσθήκη πτέρυγας κατ’ επέκταση του υπάρχοντος κτιρίου και προμήθεια – εγκατάσταση ιατρικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού του Γενικού Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο», συνολικού προϋπολογισμού 10,6 εκατομμυρίων ευρώ και με Φορέα Υλοποίησης τη ΔΕΠΑΝΟΜ.
Το έργο περιλαμβάνει:
  • την επέκταση των Εξωτερικών Ιατρείων και του Παιδιατρικού Εξωτερικού Ιατρείου,
  • την κατασκευή Νέας Πτέρυγας και Βρεφονηπιακού Σταθμού, όπως επίσης και τη δημιουργία Μονάδας Χημειοθεραπείας,
  • την προμήθεια και εγκατάσταση ιατρικού & ξενοδοχειακού εξοπλισμού.
Με τη συγκεκριμένη παρέμβαση, η οποία θα ολοκληρωθεί σε 33 μήνες, υλοποιείται το όραμα όλων των Δυτικομακεδόνων, ώστε το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο να καταστεί ένα πρότυπο θεραπευτήριο με άμεση αναφορά στον άνθρωπο και τη ζωή.
Ο Γιώργος Δακής σε σχετική δήλωσή του ανέφερε:
«Αποτελεί αναμφισβήτητο γεγονός ότι η προαγωγή της δημοσίας υγείας, πέραν της ηθικής διάστασης του αγαθού της υγείας, αντικατοπτρίζει για την κοινωνία και την Πολιτεία όφελος και όχι δαπάνη. Η παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας στην Περιφέρεια δεν είναι πολυτέλεια, αλλά ανάγκη και δικαίωμα κάθε πολίτη. Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με υψηλό αίσθημα ευθύνης έναντι της τοπικής κοινωνίας, προωθεί δράσεις οι οποίες υπηρετούν και προάγουν το κοινό συμφέρον των πολιτών της.
Οι υποδομές υγείας συνεισφέρουν στην αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής, ενδυναμώνουν το αίσθημα συνοχής και ασφάλειας και προάγουν τη διασυνοριακή συνεργασία».
kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Θέλετε ΑΟΖ; Μοιραστείτε την με την Τουρκία!


«Όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές πρέπει να καταλάβουν τις περίπλοκες συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή και καλό θα ήταν τα όποια βήματα να γίνουν συντονισμένα. Άλλωστε, υπάρχουν κανάλια επικοινωνίας ανάμεσα σε Αθήνα και Άγκυρα... Οι ανακαλύψεις ενεργειακών πόρων στην Ανατολική Μεσόγειο υπερβαίνουν τις άμεσα εμπλεκόμενες χώρες όπως την Κύπρο, το Ισραήλ και ενδεχομένως αργότερα και την Ελλάδα... Θα είναι κρίμα οι χώρες της περιοχής να στερηθούν τα οφέλη των ανακαλύψεων».
Με αυτά τα λόγια, ο βοηθός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Φίλιπ Γκόρντον, απάντησε στην ξαφνική «πρεμούρα» που επέδειξαν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην ΚΟ της ΝΔ (κάτι έπρεπε να πει) και κάποιοι άλλοι (που έδειξαν να «βιάζονται») για το θέμα της ανακήρυξης της ΑΟΖ. Με λίγα λόγια, τους είπε όχι μονομερή ανακήρυξη χωρίς «διάλογο» με την Τουρκία (και φυσικά με «παραχωρήσεις» προς αυτήν). Υπενθυμίζουμε εδώ πως η ανακήρυξη Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, περιλαμβάνεται στο κείμενο αρχών της κυβέρνησης συνεργασίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ. Τελικά, δεν υπάρχει ΤΙΠΟΤΑ σε αυτό το κείμενο που θα τηρηθεί... Σημειώνουμε εδώ ότι ο Αμερικανός αξιωματούχος συναντήθηκε με τον ΥΠΕΞ Δημήτρη Αβραμόπουλο, τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη. Και αφού «έδωσε γραμμή», αποχώρησε. Έτσι απλά...
Είχε προηγηθεί η επίσκεψη του τρωθέντος εκ του σκανδάλου Λεβίνσκι, τέως Προέδρου των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον. Ο επαγγελματίας πλέον Αμερικανός λομπίστας, τους είδε όλους: Σαμαρά, Αβραμόπουλο, Παναγιωτόπουλο, Χατζηδάκη, Στουρνάρα, μεταξύ άλλων. Άντε να κουνηθούνε τώρα. Η πρόφαση: η δημιουργία ενός ελληνοαμερικανικού fund, που θα κάνει επενδύσεις στη χώρα μας. Βρήκαν τη φάκα με το τυρί... Αλλά, εδώ παίζει αμερικανο-εβραϊκό ή εβραιο-αμερικανικό, πείτε το όπως θέλετε, ενδιαφέρον για τα πετρέλαιά μας. Και άλλη μια απόπειρα να «τονιστεί» προς την Αθήνα ότι στο θέμα των πετρελαίων στο Αιγαίο, «πρέπει» να κρατηθούν οι Ρώσοι έξω από το παιχνίδι.
Για αυτούς που δεν θυμούνται, θα θυμίσουμε απλά το εξής: το 1999, ο τότε Πρόεδρος Μπιλ Κλίντον στήριξε με νύχια και με δόντια την αγορά της Mobil από την Exxon, παρά την ανησυχία πολλών για τη δημιουργία μονοπωλίου. Και φυσικά, δημιουργήθηκε ένας γίγαντας, ο οποίος με την άνοδο των τιμών του πετρελαίου, δεν έχει σταματήσει να θησαυρίζει (όπως και τα υψηλόβαθμα στελέχη του, που χρησιμοποιούν ανθρώπους όπως ο Κλίντον για να κάνουν τη δουλειά τους). Επίσης, για να καταλάβετε το γενικότερο διακύβευμα και γιατί μας κουβαλήθηκε αυτός εδώ, θα σας πούμε απλά ότι μόνο το 2011, ο Μπιλ Κλίντον κέρδισε από ομιλίες του 13.400.000 δολάρια, πετυχαίνοντας αύξηση των εσόδων του κατά 25% μέσα σε ένα χρόνο. Από τότε που εγκατέλειψε το Λευκό Οίκο, έχει κερδίσει 89.000.000 δολάρια από πληρωμένες ομιλίες.
http://elkosmos.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Το πιο μικρό μαμούθ που έζησε στα Γρεβενά – Ενας νεογιλός χαυλιόδοντας από μωρό μαστόδοντα δύο μηνών

Φωτογραφία για Το μικρότερο απολίθωμα χαυλιόδοντα μαμούθ ανακαλύφθηκε στα Γρεβενά [Video]Δίπλα στους μεγαλύτερους χαυλιόδοντες του μαστόδοντα mammut borsoni στον κόσμο, ένας νεογιλός, ο μικρότερος στον πλανήτη, βρίσκεται εδώ και μία εβδομάδα στα εκθέματα του Μουσείου Φυσικής ιστορίας της Μηλιάς Γρεβενών.
Το μικροσκοπικό απολίθωμα, που είχε παραδώσει στους ερευνητές ο κ. Θωμάς Τζημόπουλος πριν από τρία χρόνια, ταυτίστηκε πρόσφατα από τον επιστημονικό συνεργάτη του Μουσείου Μηλιάς Ντικ Μολ του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Ρότερνταμ, φέρνοντας νέα στοιχεία στην παλαιοντολογική έρευνα για τον τρόπο ζωής των μαστόδοντων που ζούσαν στην περιοχή των Γρεβενών πριν από τρία εκατομμύρια χρόνια.
Σύμφωνα με τον ερευνητή Μολ είναι το μοναδικό απολίθωμα από έναν τόσο νεαρό μαστόδοντα που βρέθηκε ώς σήμερα.
Το μήκος του δεν ξεπερνάει τα 4 – 5 εκατοστά, αλλά το δείγμα του έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς προέρχεται από νεογέννητο μαστόδοντα του είδους mammut borsoni που πέθανε περίπου δύο μήνες μετά τη γέννησή του.
Ο νεογιλός χαυλιόδοντας προέρχεται από ένα μωρό μαστόδοντα, το οποίο, όπως εικάζουν οι επιστήμονες, αν ήταν αρσενικό και είχε ζήσει, στην ενηλικίωσή του οι χαυλιόδοντες θα ξεπερνούσαν τα τέσσερα μέτρα όπως τα απολιθωμένα ευρήματα για τα οποία η Μηλιά κατέχει όχι μόνο στο Ρεκόρ Γκίνες αλλά και μία από τις σημαντικότερες παλαιοντολογικές θέσεις στον παγκόσμιο χάρτη.
Η ανασκαφική της συλλογή από την 17χρονη έρευνα περιλαμβάνει τους μεγαλύτερους χαυλιόδοντες μήκους 4,39 μέτρων και 5,02 μαστόδοντα μαμούθ borsoni και άλλα λείψανα, μεταξύ αυτών την κάτω γνάθο από τις πληρέστερες του είδους στην Ευρώπη και οστά σκελετών απολιθωμένων ζώων.
Τα σπάνια ευρήματα προέρχονται από τους προϊστορικούς γίγαντες ύψους 3,5 μέτρων και βάρους 6 τόνων, οι οποίοι όπως συμπεραίνει η επιστημονική ομάδα με επικεφαλής την κ. Ευαγγελία Τσουκαλά, καθηγήτρια του τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ, κυκλοφορούσαν πριν από 2,5 – 3 εκατομμύρια χρόνια στη ζούγκλα της Μηλιάς ανάμεσα σε επικίνδυνα θηρία μαχαιρόδοντες (τεράστια αιλουροειδή), αρκούδες, μαστόδοντες (anancus,) ρινόκερους, γαζέλες, ιππάρια, ελάφια και αγριόχοιρους. Η έκθεση των ευρημάτων ήδη προσελκύει πάνω από 25.000 επισκέπτες ετησίως. Φιλοξενείται σε αίθουσα της πρώην κοινότητας όπου θα παραμείνει ώσπου η Μηλιά αποκτήσει ένα σύγχρονο πολυδύναμο κέντρο παλαιοντολογίας, που θα προωθεί την έρευνα και τη γνώση.
Η προγραμματική σύμβαση για την ίδρυσή του με χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ υπογράφηκε τον περασμένο Απρίλιο ανάμεσα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, τον Δήμο Γρεβενών και την Αναπτυξιακή Γρεβενών. Το κτίριο, 3.000 τ.μ., υπολογίζεται ότι θα ολοκληρωθεί σε τρία χρόνια για να στεγάσει ευρήματα, ομοιώματα των προϊστορικών ζώων, αναπαραστάσεις του «επίγειου παραδείσου», εργαστήρια συντήρησης απολιθωμάτων και παραγωγής εκμαγείων, ώστε να αποτελέσει διεθνές κέντρο των ερευνητών παλαιοντολόγων και γεωλόγων.



ΠΗΓΗ kathimerini.gr
tromaktiko
Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ


Ο Δήμος Εορδαίας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της περιοχής και ειδικότερα των δράσεων ιστορικής μνήμης και κληρονομιάς, απευθύνει δημόσια ανοικτή πρόσκληση  για την συγκέντρωση αυθεντικού υλικού της περιόδου αυτής (1890 – 1925), όπως αυθεντικά έγγραφα, φωτογραφίες, χάρτες, αντικείμενα, κειμήλια κλπ, στα οποία να αποτυπώνονται σημαντικές στιγμές, ή ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής.
Εφ όσον συγκεντρωθεί σημαντικός αριθμός αυθεντικού υλικού, το οποίο θα μπορεί να αποτελέσει μια εκθεσιακή ενότητα, τότε πρόκειται να οργανωθεί ανάλογη έκθεση, παράλληλα με άλλες ανάλογες δράσεις.Σε διαφορετική περίπτωση θα διερευνηθεί άλλος τρόπος αξιοποίησης του υλικού.
Καλούμε τους πολίτες που θεωρούν ότι διαθέτουν ανάλογο υλικό και θα επιθυμούσαν να το μοιραστούν με τους συμπολίτες και τους επισκέπτες της Εορδαίας, να επικοινωνήσουν από μέχρι και 31 Αυγούστου 2012 με τον κ.Λιακάκο Δημήτριο καθημερινά από τις 10:00-14.00 στα γραφεία της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Εορδαίας, Παύλου Μελά 4, 1ος όροφος και στο τηλ. 2463081232 ώστε να ενημερωθούν για την διαδικασία καταγραφής, τεκμηρίωσης, παράδοσης – παραλαβής κλπ. και να παραδίδουν το υλικό.
Εφ όσον συγκεντρωθεί ικανοποιητικό υλικό, θα πραγματοποιηθεί η ανάλογη έκθεση ή σε άλλη περίπτωση αξιοποίησης του θα γίνεται  σαφής αναφορά του κατόχου κάθε εκθέματος, αλλά και καταγραφή τους σε ειδικό κατάλογο και θα ακολουθήσει η επιστροφή τους
Διαβάστε περισσότερα » »

Όλα τα «καλά παιδιά» μαζεύτηκαν στην… Πάρο που αρχίζει να γίνεται...επικίνδυνη .


Για δεύτερη φορά σε διάστημα λίγων ημερών, η Πάρος γίνεται το επίκεντρο της επικαιρότητας. Και πάλι, με αφορμή μια τραγωδία.

Ένας αθώος άνθρωπος, ένας απλός πολίτης βρέθηκε αντιμέτωπος με ληστές ενός υποκαταστήματος τράπεζας. Αποφάσισε να τους καταδιώξει και το πλήρωσε με την ίδια τη ζωή του.

08:20 το πρωί της Παρασκευής, τρεις ληστές εισέβαλαν στο υποκατάστημα της Alpha Bank. Με την απειλή όπλων, ακινητοποίησαν τους εργαζόμενους και τους ανάγκασαν αν τους δώσουν όσα λεφτά είχαν.

Βγαίνοντας από την τράπεζα, έγινε το κακό. Το περιστατικό είδε ένας οδηγός ταξί. Και αποφάσισε να κυνηγήσει τους ληστές. Αλλά εκείνοι ήταν αποφασισμένοι για όλα. Και αδίστακτοι. Τον πυροβόλησαν τρεις φορές και τον σκότωσαν.

Ο άτυχος άνδρας μεταφέρθηκε στο κέντρο Υγείας του νησιού, όπου λίγα λεπτά μετά άφησε την τελευταία του πνοή.

Αμέσως υπήρξε άμεση κινητοποίηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών. Το λιμάνι της Παροικίας έκλεισε, το λιμενικό άρχισε να «σαρώνει» τη θαλάσσια περιοχή και οι αστυνομικές δυνάμεις «χτενίζουν» το νησί.
 
ixnos
Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΡΧΙΣΕ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ...!!! ΜΙΑ ΕΚΤΑΣΗ ΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ ΕΛΕΓΧΕΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΤΟ PKK ΣΤΟ ΧΑΚΑΡΙ...!!!


ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΖΗΤΑΝΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΜΕΝΕΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΘΟΥΝ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΕΞΟΝΤΩΘΟΥΝ...!!! ΤΑ ΕΛΛΑΔΙΚΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΑΜΕΣΑ...

 

Μια έκταση της Τουρκίας, περίπου ίση με την έκταση της Δυτικής Θράκης ελέγχεται ολικώς ή μερικώς από τις κουρδικές δυνάμεις του ΡΚΚ στα νοτιανατολικά σύνορα με το Ιράκ και την Συρία και φαίνεται ότι για πρώτη φορά οι Κούρδοι δεν δείχνουν διάθεση αποχώρησης από τα εδάφη που έχουν καταλάβει! Κατά ένα περίεργο τρόπο αδιαφορούν για την τουρκική αντεπίθεση και την εμπλοκή πολύ υπέρτερων δυνάμεων στον αγώνα εναντίον τους.
Σε συνέντευξη του το ηγετικό στέλεχος του Kurdish Communities Union (KCK), Duran Kalkanπου σχετικά με τις επιχειρήσεις στο Şemdinli και την Çukurca που διεξάγεται τις 2 τελευταίες εβδομάδες, είπε ότι
"Κούρδοι μαχητές έχουν περικυκλώσει και καταλάβει πολλές περιοχές στις περιφέρειες των Şemdinli, Zap και Zagros αναγκάζοντας τον τουρκικό στρατό να μην μπορεί να βγει από τα φυλάκιά του. Μία είναι η λύση για τις δυνάμεις αυτές: ''Η θα παραδοθούν ή θα εξοντωθούν".

Ως απάντηση (μάλλον πανικόβλητη) η τουρκική κυβέρνηση κήρυξε επτά ζώνες στην επαρχία Χακάρι, υπό στρατιωτικό νόμο έως τις 6 Οκτωβρίου του 2012, σύμφωνα με τον τοπικό κυβερνήτη της περιοχή. Κατ'αυτό τον τρόπο παραδέχεται η Τουρκία ότι ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΕΙ αυτές τις περιοχές...


Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της επαρχίας οι εφτά περιοχές είναι οι εξής: «η ζώνη του Ικιγιακά, οι περιοχές ανατολικά του Σιρνάκ Μπεϊτουσεμπάπ, και Αλτινταγλάρ στα κεντρικά του Χακάρι, το όρος Μπουζούλ, η Αλαντούζ, οι ορεινοί όγκοι Μπάλκαγια, το Γκεντίτεπε και Καραντάγ, καθώς και οι ζώνες Τσαλαγιάν και Πιριντσεκέν».


Δηλαδή η Τουρκία θέτει υπό στρατιωτικό νόμο μία ολόκληρη περιοχή της επικράτειάς της και αυτό είναι η πρώτη φορά που το κάνει εδώ και πολλά χρόνια.


Βασικός στόχος η απομόνωση της περιοχής από Τουρκία θα απομονώσει τη περιοχή από τις αποστολές οπλων από την Συρία, αλλά και από το τις άλλες πηγές τροφοδοσίας των Κούρδων μαχητών. Πάντως η Άγκυρα στέλνει συνέχεια δυνάμεις στην περιοχή και έχει καταγραφεί ήδη η άφιξη δύο μονάδων ορεινών καταδρομών.
 
 

defencenet.gr.
Διαβάστε περισσότερα » »