Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Κύπρος: Η Τρόικα μας βάζει το ''μαχαίρι στο λαιμό''

Η Τρόικα ζητεί περικοπές που φτάνουν το 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ. Φορολογικά και ενέργεια στο στόχαστρο. Τι δηλώνει ο κ. Κασίνης, Διευθυντής της Υπηρεσίας Ενέργειας (Vid)
Μη βιώσιμο χρέος σημαίνει επιπρόσθετα μέτρα ξεκαθάρισαν οι δανειστές στην Κυπριακή Κυβέρνηση. ''Αν δεν τα πάρετε δεν ασχολούμαστε'' ήταν το τελεσίγραφο, ανεβάζοντας τον πήχη των απαιτήσεων για περικοπές στο 1,2δις ευρώ.
Η τρόικα σφίγγει τη θηλιά γύρω από την κυβέρνηση κατά τις διαπραγματεύσεις για διαμόρφωση των όρων του Μνημονίου. Τα δεδομένα, όπως έχουν τονίζει σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν διαφοροποιηθεί από το καλοκαίρι προς το χειρότερο για την κυπριακή οικονομία. Ήδη έχουν αυξήσει τις απαιτήσεις τους για περικοπές το 2014 και 2015 κατά 170εκ. ευρώ.
Την ίδια ώρα ζητούν ψαλίδι στο εφάπαξ  ενώ εξακολουθούν να μην κάνουν πίσω σε μείωση των δημοσίων υπαλλήλων κατά 5000 μέσα στα επόμενα 4 χρόνια.
Για την ΑΤΑ λένε ναι στην παγιοποίηση αλλά υπό συζήτηση είναι ο τρόπος και η ποσόστωση καταβολής μετά το τέλος του μνημονίου.
"Οι ιδιωτικοποιήσεις να μειώσουν το χρέος"
Η θολή εικόνα που υπάρχει σήμερα σε σχέση με το τελικό ποσοστό αναχρηματοδότησης των τραπεζών, φαίνεται πως αλλάζει την στάση της Τρόικας και ειδικά του ΔΝΤ σχετικά με τις ιδιωτικοποιήσεις των ημικρατικών οργανισμών.
Η τρόικα έθεσε το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων, εκτιμώντας ότι πιθανές εισπράξεις 1 δισ. ευρώ από την ιδιωτικοποίηση κερδοφόρων οργανισμών, θα συμβάλουν στη μείωση του χρέους.
Φορολογικά και ενέργεια
Οι τεχνοκράτες της Τρόικα συνεχίζουν να κάνουν ''φύλλο και φτερό'' διάφορες υπηρεσίες. Συζητούν ενεργειακά θέματα με εκπροσώπους του ΥΠΟΙΚ, του Υπουργείου Εμπορίου, της ΔΕΦΑ, της ΑΗΚ και της ΡΑΕΚ.
Σε σύσκεψη που θα έχουν μεταξύ τους οι τεχνοκράτες της Τρόικα θα συζητήσουν θέματα φορολογίας, ενώ αργότερα θα έχουν συνάντηση με εκπροσώπους του Γραφείου Προγραμματισμού προκειμένου να συζητηθεί η κατάσταση στο θέμα του προγραμματισμού έργων στη βάση σύμπραξης δημόσιου - ιδιωτικού τομέα.
Άλλο κλιμάκιο τεχνοκρατών θα έχει επαφές στην Κεντρική Τράπεζα για τον χρηματοπιστωτικό τομέα.
Οι πιστωτές φαίνεται να έχουν απαιτήσει να κλείσουν εδώ και τώρα όλα τα θέματα, αφήνοντας για το πρώτο δεκαήμερο Ιανουαρίου το καυτό θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.



Πηγή: 24h.com.cy
Διαβάστε περισσότερα » »

Από σηψαιμία πέθαναν τα 4 νεογνά στο ''Παπαγεωργίου''

Ο πολυανθεκτικός και τοξικός μικροοργανισμός της Κλεμπσιέλλα ευθύνεται για το θάνατο των τεσσάρων νεογνών στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου. Άλλα 6 έχουν μολυνθεί
Άλλα έξι νεογνά που νοσηλεύονται στην Νεογνολογική Κλινική του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου έχουν προσβληθεί από τον πολυανθεκτικό και ιδιαιτέρως τοξικό μικροοργανισμό Κλεμπσιέλλα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η σηψαιμία που προκάλεσε ο μικροοργανισμός ευθύνεται για τον θάνατο των τεσσάρων νεογνών, που υπέκυψαν την τελευταία εβδομάδα στο νοσοκομείο.
Τα παιδιά είχαν εξαιρετικά χαμηλό βάρος και έπασχαν από σοβαρά νοσήματα. Αυτό είναι και ο λόγος που νοσηλεύονταν στην Νεογνολογική Κλινική του Νοσοκομείου.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Κλινική δεν θα κλείσει, αφού υπάρχει μόνο άλλη μία στην περιοχή της Θεσσαλονίκης. Ωστόσο, στα νεογνά χορηγείται αντιβίωση, ως μέτρο προφύλαξης.
Στο Νοσοκομείο μετέβη κλιμάκιο του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).
Σημειώνεται ότι στη νεογνολογική κλινική του νοσοκομείου ''Παπαγεωργίου'' νοσηλεύονται συνολικά 30 νεογνά με αναπνευστικά προβλήματα.

 news247
Διαβάστε περισσότερα » »

Οι λαοί παίρνουν την τύχη τους, στα χέρια τους (βίντεο)


Στις 14 Νοεμβρίου, για πρώτη φορά τα Ευρωπαϊκά συνδικάτα καλούν σε Πανευρωπαϊκή γενική απεργία, για μια ημέρα δράσης και αλληλεγγύης στην Ευρώπη. Πρόκειται για την πιο συντονισμένη κίνηση των ευρωπαϊκών συνδικάτων εδώ και πολλές δεκαετίες και δίνει την ευκαιρία για ένα πρωτοφανές απεργιακό γεγονός. Η απόφαση ήταν αποτέλεσμα του απεργιακού ξεσηκωμού που ήδη εξελίσσεται σε όλο τον ευρωπαϊκό νότο και της πίεσης πάνω στα μεγάλα ευρωπαϊκά συνδικάτα.


Οι απεργίες στην Ελλάδα, την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ιταλία έχουν γίνει σύμβολο και έχουν δώσει έμπνευση σε όλη την Ευρώπη. Η πανευρωπαϊκή αυτή κινητοποίηση εναντιώνεται στις πολιτικές λιτότητας που προκαλούν την ανεργία, την ανασφάλεια, την φτώχεια και τη δυστυχία. Αυτός ο συντονισμός δράσεων έχει ως στόχο τη σύγκλιση των κινητοποιήσεων που έχουν αναπτυχθεί σε πολλές χώρες ενάντια σε αυτές τις πολιτικές που επιβάλλονται και οδηγούν την Ευρώπη στην άβυσσο.
Δείτε τα βίντεο που ακολουθούν τα οποία "ανακάλυψε" η itabloid.gr



Ξεκινάμε....










pinakio

Διαβάστε περισσότερα » »

Πτολεμαίδα: Πιο κοντά με την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου

Η προοπτική αδελφοποίησης μεταξύ της Πτολεμαίδας και της Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου τέθηκε εκ νέου στην πρόσφατη ημερίδα για την καταγωγή του ονόματος της Πτολεμαίδας ενταγμένη στο πλαίσιο των εκδηλώσεων « Εορδαία: Όψεις ενός αιώνος» και συνδετικό κρίκο τον Πτολεμαίο του Α΄ του Λαγού.
Ο Μορφωτικός ακόλουθος της πρεσβείας της Αιγύπτου στην Αθήνα Ισάμ Ντερουίς σημείωσε ότι η αδελφοποίηση μεταξύ των δύο πόλεων αποτελεί τον σκοπό της επίσκεψης του στην Πτολεμαίδα ενώ από την πλευρά της η δήμαρχος Εορδαίας   Παρασκευή Βρυζίδου έκανε λόγο για ώριμες συνθήκες που συνηγορούν στην επίτευξη του στόχου αυτού.


ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ Σύνταξη: Μαίρη Κεσκιλίδου

Διαβάστε περισσότερα » »

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για την καταγωγή του ονόματος της Πτολεμαϊδας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαϊδας η πολύ σημαντική εκδήλωση αφιερωμένη στην καταγωγή του ονόματος της Πτολεμαΐδας, με τη συμμετοχή διακεκριμένων ομιλητών, οι οποίοι ανέπτυξαν θέματα σχετικά με την ιστορική σχέση που συνδέει την Πτολεμαϊδα και την Αλεξάνδρεια, αλλά και τις διμερείς σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.
 
Τους προσκεκλημένους καλωσόρισε η Δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου, η οποία αναφέρθηκε στη σημασία του ονόματος «Πτολεμαϊδα» και την αναγκαιότητα να γνωρίζουμε τις ρίζες αυτής της ονομασίας.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Dr Hisham Darwish, Μορφωτικός Ακόλουθος της Πρεσβείας της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου στην Ελλάδα, απηύθυνε χαιρετισμό, στον οποίο επισημάνθηκαν οι στενές σχέσεις που διέπουν τις δύο χώρες, αλλά και η προοπτική της περαιτέρω καλλιέργειας των σχέσεων μεταξύ Πτολεμαϊδας και Αλεξάνδρειας Αιγύπτου.
Με ένα ιδιαίτερο ζεστό λόγο που συγκίνησε το ακροατήριο ο Ηassan Βadawy, Αραβολόγος, Βυζαντινολόγος Επίκουρος Καθηγητής ΑΠΘ μίλησε για τον Πτολεμαίο τον Λάγου και τον τρόπο που ένωσε τις δύο περιοχές. Για τη βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας μίλησε ο Ahmed Mansour με ταυτόχρονη μετάφραση από τον Hassan Βadawy.

Για λόγους υγείας απουσίαζε ο Ανδρέας Ζαΐμης, πρόεδρος του Συλλόγου «Φίλοι της Βιβλιοθήκης Αλεξάνδρειας», ενώ ιδιαίτερη ήταν η εισήγηση του Χρήστου Μασσαλά, Πρώην Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο Παντελής Καραλευθέρης.



kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Υποχρεωτική διδασκαλία της τουρκικής γλώσσας στην ελληνική Μέση Εκπαίδευση!


Με πρόταση του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, που αποδέχθηκε το υπουργείο Παιδείας!   

Όλοι ενθυμούνται τα ανοίγματα προς την Άγκυρα και την ελληνοτουρκική «προσέγγιση» των κυβερνήσεων Σημίτη και Γιώργου Παπανδρέου. Στο πλαίσιο αυτό, είχε προωθηθεί μεταξύ άλλων νομοθετική ρύθμιση για τη διδασκαλία της τουρκικής γλώσσας στα ελληνικά γυμνάσια και λύκεια της Θράκης και ενδεχομένως άλλων συνοριακών περιοχών της Ελλάδος.

Οι έντονες αντιδράσεις της κοινής γνώμης και η συνέχιση της γνωστής πολιτικής από την πλευρά της Άγκυρας έδωσαν την εντύπωση ότι οι υπεύθυνοι της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής και του ελληνικού υπουργείου Παιδείας επανεκτίμησαν την κατάσταση. Ότι πάγωσαν δηλαδή πρωτοβουλίες και μέτρα που δεν στηρίζονται σε αμοιβαιότητα και προάγουν εξ αντικειμένου τους νεοοθωμανικούς σχεδιασμούς της Άγκυρας στον ελληνικό χώρο.

Η εντύπωση όμως είναι ψευδής. Η ίδια πολιτική συνεχίσθηκε και με τη νέα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ως μια παραλλαγή και παράρτημα μιας γενικότερης πολιτικής για τη μετάλλαξη της ελληνικής Παιδείας σε «πολυπολιτισμική»!

Ως πρόθυμος αρωγός και διεκπεραιωτής λειτούργησε το ανεκδιήγητο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο. Το ίδιο που ενέκρινε το βιβλίο Ιστορίας Στ' Δημοτικού της Μαρίας Ρεπούση και πολλά άλλα στο ίδιο πνεύμα, όπως επίσης προσφάτως μια νέα Γραμματική για το Δημοτικό σχολείο, που εισάγει ύπουλα την ιδέα της φωνητικής ορθογραφίας.

Με την απόφαση αρ. 61539/Γ2 της 20ής Ιουνίου 2006, που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, αρ. φύλλου 867, ο τότε υφυπουργός Γεώργιος Καλός ενέκρινε τη σχετική εισήγηση του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και καθόρισε «το Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών για τη διδασκαλία της Τουρκικής Γλώσσας στην Α', Β' και Γ' τάξη του Γυμνασίου».

Δεν διευκρινίζεται στην απόφαση εάν αυτή ισχύει για τα σχολεία που θα «επιλέξουν» την τουρκική γλώσσα ή εάν η απόφαση αναφέρεται σε γενική εφαρμογή.

«Ειδικοί σκοποί»


Στην απόφαση προβάλλεται, μεταξύ άλλων, ως «ειδικός σκοπός» για τη διδασκαλία της Τουρκικής γλώσσας «η ενεργός συμμετοχή σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία και η κατανόηση της διαφορετικότητας». Στο πλαίσιο αυτό, παρατίθενται στην απόφαση 
«Ασκήσεις διαπολιτισμικές και πολυπολιτισμικές»:

«Α. Οι μαθητές αναζητούν τραγούδια κοινά στις δύο γλώσσες και καταγράφουν τα τραγούδια της περιοχής.

Β. Οι μαθητές ερευνούν το ιστορικό παρελθόν του τόπου με γνώμονα τις επιδράσεις των πολιτισμών που επηρέασαν τη ζωή της περιοχής.

Γ. Οι μαθητές αναζητούν επίσης κοινά θέματα μυθολογίας.

Δ. Ερευνούν στις τοπικές βιβλιοθήκες για κοινά ήθη και έθιμα. Παίρνουν συνεντεύξεις από τους γέροντες της περιοχής και καταγράφουν ήθη και έθιμα της περιοχής κοινά στους δύο πολιτισμούς (ίσως και σε άλλους πολιτισμούς λαών που έζησαν στην περιοχή κατά τη διάρκεια της ιστορίας)».

Στο ίδιο πνεύμα, καθορίζονται στην απόφαση ως συνθετικές εργασίες των μαθητών.

= «Η διερεύνηση της επιδράσεως της Τουρκικής στην καθημερινή τους πραγματικότητα και ο εντοπισμός ομοιοτήτων και διαφορών στο πλαίσιο πολιτισμικής προσεγγίσεως.

= Η ανακάλυψη και σύγκριση κοινών στοιχείων και στις δύο γλώσσες.

= Η αναζήτηση και καταγραφή επιθέτων (επωνύμων) ατόμων που προέρχονται από την Τουρκική γλώσσα, όπως και η εννοιολογική τους προσέγγιση.

= Αναζήτηση και καταγραφή δανείων και αντιδανείων στην Ελληνική και Τουρκική γλώσσα».

«Με την εργασία αυτή», αναφέρεται στην απόφαση, «διαπιστώνεται η αλληλεπίδραση της Ελληνικής και της Τουρκικής γλώσσας και η διαπολιτισμική πραγματικότητα της περιοχής».

Αυθαιρέτως, αντίθετα με την επιταγή του Συντάγματος, η Ελληνική Παιδεία υποκαθιστάται από τη λεγόμενη «Πολυπολιτισμική» Παιδεία και την ιδεολογία της αποδομήσεως του εθνικού κράτους

Η απόφαση του υφυπουργού κ. Καλού δεν αφορά μόνο μια σκανδαλώδη και μονόπλευρη μεταχείριση της Τουρκικής γλώσσας στην Ελληνική μέση εκπαίδευση. Την ίδια μάλιστα ώρα που η Άγκυρα εντείνει τις υπονομευτικές της δραστηριότητες στη Θράκη και τις γνωστές προκλήσεις της στο Αιγαίο.

Αφορά επίσης ένα πολύ γενικότερο πρόβλημα, που πρέπει να έρθει στο πολιτικό προσκήνιο ως μέγα εθνικό θέμα. Είναι η υπονόμευση μέσα στο ίδιο το υπουργείο Παιδείας της Ελληνικής Παιδείας, όταν το τελευταίο έχει μάλιστα υποχρέωση, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τη θέληση του Ελληνικού λαού, να την προάγει. Αυτό όμως κάνει το ακριβώς αντίθετο. Προάγει την ιδεολογία του πολυπολιτισμού και της εθνικής αποδομήσεως.

Το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο έχει μετατραπεί σε όργανο και εργαλείο προς αυτήν την κατεύθυνση.

Αυτό δεν αναιρεί τις ευθύνες των πολιτικών ηγεσιών, των προηγουμένων αλλά και της σημερινής, του υπουργείου Παιδείας.

Είναι ενδεικτικό από την άποψη αυτή το γεγονός ότι η Νέα Γραμματική, π.χ., που δεν επέτρεψε να πάει στα σχολεία ούτε η Μαριέττα Γιαννάκου, που έδωσε κάλυψη στο βιβλίο Ιστορίας της Ρεπούση, πήρε πράσινο φως για διανομή στα σχολεία από τη σημερινή ηγεσία του υπουργείου.

Η γλώσσα, η ιστορία και ο πολιτισμός ενός λαού, όταν πρόκειται μάλιστα για έναν πολιτισμό που κατέκτησε οικουμενικές περγαμηνές, δεν είναι και δεν μπορεί να είναι ούτε υπόθεση μικρών μειοψηφιών ούτε ηγεσιών που αποδεικνύονται ανάξιες να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.  

Είναι υπόθεση ολόκληρου του Ελληνικού λαού, που καλείται, κοντά σε τόσα άλλα στη σημερινή δύσκολη συγκυρία, να υπερασπισθεί επίσης την ταυτότητά του και την Ελληνική του Παιδεία.
kostasxan
Διαβάστε περισσότερα » »

Αμοιβές των βουλευτών: Μυστικότητα και αδιαφάνεια στις περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης!


Η Δημοκρατία πρέπει να είναι διάφανη! Όμως, δυστυχώς δεν είναι. Είναι απαράδεκτο να υπάρχει μία τόσο μεγάλη μυστικότητα γύρω από το ζήτημα της αμοιβής των βουλευτών. Είναι αδιανόητο να γίνεται το ζήτημα αυτό, πεδίο πολιτικών αντιπαραθέσεων και προβολής λαϊκίστικων επιχειρημάτων.

Όμως, το “ταμπού” γύρω από την αμοιβή των βουλευτών, δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο. Το θέμα αυτό, περιβάλλεται από “τείχη μυστικότητας” σε πολλά κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δεν είναι τυχαίο ότι, αντίθετα με ό,τι συμβαίνει σε άλλα θέματα, δεν υπάρχει ένας πλήρης συγκριτικός πίνακας με τις αμοιβές και τα άλλα προνόμια των βουλευτών, στις διάφορες χώρες της Ευρώπης. Αυτό συμβαίνει επειδή, απλούστατα, είναι πολύ δύσκολο για κάποιον ερευνητή να συγκεντρώσει και να παραθέσει τα στοιχεία αυτά.

Έχοντας ξεκινήσει από νωρίτερα μία έρευνα για το ευρύτερο κόστος από τη λειτουργία των πολιτικών κομμάτων και του κοινοβουλευτικού θεσμού, συγκεντρώσαμε και παρουσιάζουμε σήμερα, τα στοιχεία αμοιβής των βουλευτών στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στα τέλη του Ιανουαρίου 2013, θα κυκλοφορήσει το β’ μέρος της μελέτης “Το Κόστος της Δημοκρατίας” (δείτε το α’ τμήμα της μελέτης), το οποίο θα αναφέρεται αναλυτικά τόσο στις αμοιβές, τα συνταξιοδοτικά σχήματα, τα διάφορα προνόμια και το ζήτημα της ασυλίας των βουλευτών στις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και στα κόστη λειτουργίας των Κοινοβουλίων στις χώρες αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΑΜΟΙΒΩΝ (σε μορφή PDF)

Στη περιληπτική σημερινή μας ανακοίνωση, πρέπει να αναφέρουμε ότι:

1) Οι καλύτερα αμειβόμενοι βουλευτές, με βάση τη “βασική αμοιβή”, είναι της Ιταλίας, αφού αμείβονται με € 11.703 μηνιαίως. Οι χειρότερα αμειβόμενοι είναι οι βουλευτές της Ουγγαρίας (€ 850 μηνιαίως). Οι χειρότερα αμειβόμενοι βουλευτές κράτους της Ευρωζώνης είναι της Σλοβακίας (€ 1.961 μηναίως).

2) Σε όλες σχεδόν τις χώρες, η αμοιβή των βουλευτών αποτελείται από δύο τμήματα: α) από τη βασική αμοιβή και β) από συμπληρωματική αμοιβή που έχει τη μορφή εξόδων παραστάσεως, επιδομάτων, αποζημιώσεων για διάφορες δαπάνες κλπ. Σε αρκετές περιπτώσεις, η συμπληρωματική αμοιβή, είναι υψηλότερη της βασικής.

3) Πέραν των παντός είδους αμοιβών, σε όλες τις χώρες δίδονται και άλλες παροχές, σε είδος. Οι συνήθεις παροχές είναι η τηλεφωνική και ταχυδρομική ατέλεια, η παροχή βοηθών και συνεργατών για το έργο των βουλευτών και η δωρεάν μεταφορά. Σε κάποιες χώρες (η Ελλάδα ανήκει σ’ αυτές), οι παροχές αυτές είναι υψηλής χρηματικής αξίας (για παράδειγμα, στην Ελλάδα ο βουλευτής έχει τρεις βοηθούς οι οποίοι πληρώνονται άμεσα από το Κράτος - στη Γαλλία ο κάθε βουλευτής μπορεί να έχει έως και πέντε βοηθούς), ενώ σε κάποιες άλλες οι διάφορες παροχές είναι ασήμαντες.

4) Σε 19 από τα 27 κράτη μέλη, η (κάθε είδους) βουλευτική αμοιβή φορολογείται κανονικά. Σε 5 κράτη, φορολογείται ένα μέρος της αμοιβής (συνήθως η βασική), ενώ δε φορολογείται καθόλου στην Εσθονία. Για δύο κράτη (Μάλτα και Σλοβενία) δεν υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία.

5) Σε όλα σχεδόν τα κοινοβούλια παρέχεται δωρεάν γραμματειακή υποστήριξη στους βουλευτές, καθώς και χώρος γραφείων στους χώρους του Κοινοβουλίου.

6) Στις ιστοσελίδες δώδεκα Κοινοβουλίων, παρέχονται ικανοποιητικές και επαρκείς πληροφορίες για το ζήτημα της αμοιβής των βουλευτών. Αντίθετα, οι ιστοσελίδες 15 Κοινοβουλίων δεν αναφέρονται στο ζήτημα. Μεταξύ αυτών που δεν αναφέρονται, περιλαμβάνονται τα Κοινοβούλια της Ελλάδας και της Κύπρου.
Τα Κοινοβούλια με τα πλέον διάφανα στοιχεία είναι αυτό της Γερμανίας (δείτε τη σχετική σελίδα) και της Ιρλανδίας (δείτε τη σχετική σελίδα).
Από υψηλό βαθμό διαφάνειας έχει και το site του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σχετικά με τις αμοιβές των Ευρωβουλευτών (δείτε τη σχετική σελίδα).

7) Τα στοιχεία για χώρες όπου δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση από τα sites των Κοινοβουλίων έχουν αντληθεί κυρίως από διάφορα δημοσιεύματα στις ίδιες τις χώρες. Οι χώρες αυτές είναι οι: Ελλάδα, Κύπρος, Βέλγιο, Βουλγαρία, Γαλλία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σουηδία και Τσεχία. Για τη Σλοβενία δεν κατέστη δυνατό να βρεθούν έστω και σχετικά δημοσιεύματα.

8) Τα sites των Κοινοβουλίων της Ελλάδας και του Λουξεμβούργου είναι τα μόνα τα οποία εμφανίζουν πληροφορίες μόνον στις εθνικές τους γλώσσες.

Όταν ολοκληρωθεί η μελέτη, θα συμπεριλαμβάνει στοιχεία που θα έχουν αντληθεί από επίσημες απαντήσεις σε ερωτήματα που έχουμε ήδη αποστείλει στα Κοινοβούλια όλων των χωρών.

Η μελέτη εκπονείται από τους: Γιάννη Σιάτρα, Μαρία Σαββουλίδη και Κωνσταντίνο Μαντέλλο.


Ο πίνακας των αμοιβών σε μορφή φωτογραφίας. (Πατήστε πάνω στη φωτογραφία για να τον δείτε σε μορφή PDF)
Δείτε τον Πίνακα σε μορφή κειμένου

forologoumenos


Διαβάστε περισσότερα » »

Αν ήσουν Τούρκος πως θα εισέβαλλες στην Ελλάδα;

γράφει ο Γιώργος Ανεστόπουλος

 
 
 
Ποιος άραγε απέμεινε να πιάσει το Σπαθί;   ….ποιός τάχ’ Αμύντωρ έμεινε,
                    αυτές τις Πολεμίστρες να υπερασπιστεί;

Κάποτε, κάποιοι έδιναν τον παρακάτω όρκο. Όποιος δεν τον έδινε, δεν νοούνταν Ελεύθερος Πολίτης των Αθηνών. Άρα, δεν είχε και πολιτικά δικαιώματα:

«…ρκος θηναίων φήβων….

 Ο καταισχυν τ πλα, οδ᾿ γκαταλείψω τν προστάτην ν στοίχ,μυν δ κα πρ ερν κα σίων,...κα μόνος κα μετ πολλν, κα τν πατρίδα οκ λάττω παραδώσω, πλείω δ κα ρεί σης ν παραδέξωμαι. Κα συνήσω τν ε κρινόντων, κα τος θεσμος τος δρυμένοις...»

Αυτά όμως τότε...
Σήμερα;
Ποιος άραγε θα πολεμήσει γι’ αυτόν τον τόπο;
Ποιος και πόσοι τάχατες (από τον Ελληνικό Λαό) απέμειναν που προτίθενται να δώσουν και να τιμήσουν τον παραπάνω όρκο;

Ιδού το «θλιβερό σκηνικό»:

Οι Ιεχωβάδες μήπως που αρνούνται την στράτευση κι ορκίζονται τυφλή υπακοή στο δικό τους υπερατλαντικό κέντρο – και μόνο;
Οι Προτεστάντες γενικότερα που μυούνται ως τα φυλλοκάρδια τους στην φιλοσοφία της υπερατλαντικής παγκοσμιοποίησης ακυρώνοντας την πίστη τους στα σύμβολα του Έθνους;
Οι Καθολικοί που υπακούουν πρωτίστως στα κελεύσματα του Βατικανού και μιας Ιταλίας που δεν έπαψε ποτέ να «υποβλέπει εδαφικά» την Ελλάδα;
Οι εκατοντάδες χιλιάδες Αλβανών «εποίκων και υποψήφιων (συντόμως) φρεσκοπολιτογραφηθέντων Ελλήνων(;) Πολιτών» που σε λίγο με τον όγκο τους θα πνίξουν την Ήπειρο - και όχι μόνο - και θα την διεκδικούν με τοπικά (αυτονομιστικά) δημοψηφίσματα αλλά κι εν όπλοις (όπως ήδη έκαναν στο Κόσοβο και στα Σκόπια);
Οι φιλότουρκοι μουσουλμάνοι Έλληνες Πολίτες;
 Οι εκ της Βουλγαροσκοπιανής προπαγάνδας επηρεαζόμενοι Έλληνες πολίτες;
Οι αντεθνικοί Αναρχοαριστεροί  και Οικολόγοι που μάχονται με όλες τους τις δυνάμεις και με κάθε τρόπο την Άμυνα και την Εθνική Ασφάλεια της χώρας;
Οι αντεθνικές Σέκτες/Αιρέσεις που αριθμούν εκατοντάδες (αν όχι χιλιάδες πια) στη χώρα και που ακολουθούν κι αυτές το μοτίβο της (άεθνης) Παγκοσμιοποίησης ; Αυτοί  που μέσω των «γνωστικών εσωτερικών μοντέλων» που ακολουθούν, εκπαιδεύονται/μυούνται στο να μην αποδέχονται ως υπαρκτές, έννοιες όπως Έθνος, Φυλή, Κράτος, Εθνικά Συμφέροντα και βεβαίως την ανάγκη πολέμου γι’ αυτά;

Οι απολιτίκ (νέο)φιλελεύθεροι οικονομιστές λάτρεις κι αυτοί του αεθνούς διεθνούς πολιτικοικονομικού «αχταρμά»; Αυτοί που δηλώνουν ξεκάθαρα ότι σε περίπτωση πολέμου θα φύγουν κατ’ ευθείαν από τη χώρα;
Οι φανατικοί (εξίσου απολιτίκ και υποστηρικτές του «παγκοσμίου μοντέλου») ακόλουθοι του κατινέ και ροζουλί lifestyle που επίσης δηλώνουν έτοιμοι γι’ αποχώρηση από τη χώρα σε περίπτωση πολέμου;
Οι «έχοντες και κατέχοντες» που δεν θέλουν ΕΠ’ ΟΥΔΕΝΙ την διασάλευση του Status Quo – ακόμη και με αντίτιμο σοβαρότατη Εθνική ζημία -  γιατί βγάζουν κέρδη ως έχει – αιώνιοι κοτζαμπάσηδες γαρ;
Οι πολιτικοί που εδώ και αιώνες έχουν χαράξει το δρομολόγιο Αθήνα – Ρώμη – Παρίσι – Λονδίνο στα «πολεμικά δύσκολα του Έθνους»;
Οι με κάθε μέσο και κάθε κοινωνικής τάξης και στάθμης «εξαγορασμένοι»  Έλληνες (;) από χίλιες δυο «υπηρεσίες» και «πολυεθνικές» ξένων κρατών;
Οι «σύγχρονοι μεσήλικες» που ήδη είναι τσακισμένοι από τα καρδιαγγειακά προβλήματα και οι ηλικιωμένοι που σε λίγο θα είναι η πλειοψηφία;
Οι γυναίκες και τα παιδιά που είναι αποκλεισμένοι όχι μόνον από τον Στρατό αλλά και από την Παλλαϊκή Άμυνα (όπως δυστυχώς όλοι οι Πολίτες);
Οι αντιρρησίες συνειδήσεως που έχουν πλέον το δικαίωμα της «εναλλακτικής κοινωνικής θητείας» και που όλο και αυξάνονται;
Οι γόνοι των «τζακιών» (πολιτικά, οικονομικά, διπλωματικά, εκκλησιαστικά, δικαστικά, στρατιωτικά, κλπ) που με χίλιους δυο τρόπους δεν κάνουν θητεία, συνεπώς απαλλάσσονται κι από κάθε στρατιωτική/πολεμική υποχρέωση;
Οι ανυπότακτοι που κατά χιλιάδες φεύγουν στο εξωτερικό για σπουδές και ποτέ δεν επιστρέφουν;
Οι Ι5 που απαλάσσονται της στράτευσης λόγω τοξικομανίας, ψυχολογικών προβλημάτων και παραβατικής συμπεριφοράς και που χρόνια τώρα αυξάνονται με ραγδαίους ρυθμούς;
Οι φυλακισμένοι που επίσης οι πληθυσμοί τους αυξάνονται με καταιγιστικούς ρυθμούς – κι ένεκα κρίσης θα συνεχίσουν ν’ αυξάνονται;
Η εξαθλιωμένη φτωχολογιά που ένεκα της όλο κι επιδεινούμενης κρίσης θα ωθείται στην άρνηση στράτευσης προκειμένου να σταθεί όσο το δυνατόν περισσότερο δίπλα στην δεινοπαθούσα οικογένεια και που ανακλαστικά θα στρέφεται στην απεγνωσμένη λύση του φυγόστρατου και της μετανάστευσης;
Οι επαγγελματίες στρατιωτικοί που όχι μόνον είναι ανεπαρκείς σε αριθμό αλλά σε λίγο θα περιλαμβάνουν και πλήθος αλλογενών και αλλόδοξων;
Οι περί το 1.000.000 (νέοι) Έλληνες που έχουν ήδη μεταναστεύσει την τελευταία 10ετία;
Άλλα 2,000,000 περίπου νέοι Έλληνες που εν απογνώσει από την οικονομική κρίση βρίσκονται με το ένα πόδι ήδη στην «μεταναστευτική διαδικασία»;
Οι στρατευμένοι των «έξι και εννέα μηνών» που μέχρι να πάρουν μυρωδιά τι σημαίνει Στράτευμα έχουν απολυθεί;
Ο κατάλογος δυστυχώς δύναται να «μακρύνει» κι άλλο.
Μέχρι τον πλήρη εκφυλισμό….

Μέχρι που σύντομα το εφιαλτικό αυτό σκηνικό – αν αφεθεί - θα μετατραπεί σε άλλο ένα θλιβερό Εθνικό παραμύθι που θα τελειώνει κάπως έτσι:

Και μετά, Παππού, τι έγινε στη  Χώρα των Αλλοπαρμένων Αερικών;
…Μετά παιδί μου, επειδή οι αρχηγοί μας δεν προστάτευσαν τη χώρα μας, αυτή χάθηκε…
Και μετά, Παππού;
…και μετά  ήρθαν οι Ξένοι Ύπατοι Αρμοστές…

  Λογαριάστε λοιπόν καλά και λογιάστε ακόμη καλύτερα:

Πόσοι τάχα μένουν να πολεμήσουν γι’ αυτή την έρμη χώρα, γι’ αυτό το έρμο Έθνος;

Αυτά τα βλέπουν οι όποιοι ιθύνοντες της Εθνικής Ασφάλειας και οι Πολιτικοί τους Προϊστάμενοι;

Αποκλείεται να μην τα βλέπουν. Και τι κάνουν για να τ’ αντιμετωπίσουν;

Πάμε τώρα στο δεύτερο σκέλος του εφιαλτικού σκηνικού:

Εάν ήσουν Τούρκος και σχεδίαζες εισβολή στην Ελλάδα, τι θα έκανες;

Δεν θα φρόντιζες να προκαλέσεις πρώτα μια «πολυδιάσπαση» του εσωτερικού Ελληνικού Κοινωνικού Μετώπου;
Δεν θα επεδίωκες να «αυξήσεις τις κοινωνικές ομάδες» που θα αντιτείνονταν σε κάθε τι Εθνικό και κυρίως σε κάθε μα κάθε είδους στήριξη της Αμυντικής Ισχύος της χώρας – στόχου;
Αυτό δεν έκανε ιστορικά πάντα ο οποιοσδήποτε σχεδίαζε μια εισβολή;
Αυτή δεν είναι η «πάγια συνήθης συνταγή προετοιμασίας μιας εισβολής»;
Ιδού λοιπόν παραπάνω έτοιμη κι εν πλήρη εξελίξει η σχετική «θανάσιμη συνταγή»!
Και βεβαίως, ποιός θα ήταν ο «κατάλληλος» για να στηρίξει το «δικαίωμα» των παραπάνω να συνεχίσουν να φέρονται «έτσι» εντείνοντας αυτήν ακριβώς την «Αντεθνική/αντιπολεμική Τακτική»;
Μα η Αριστερά φυσικά. Που μέσα στην "επικίνδυνη αφέλειά" της να πιστεύει σε "πολυπολιτισμούς" στηρίζει ακόμη κι επικίνδυνες πολιτικοκοινωνικές δράσεις, όπως των παραπάνω ομάδων, όπως το "ακατάσχετο ρεύμα ισλαμικής λαθρομετανάστευσης", όπως η "απονεύρωση της Άμυνας και της Εθνικής Ασφάλειας".
Δεν θα ήταν αρκετό αυτό όμως παρά μόνο σε «Πρώτη Φάση».
Γιατί σε δεύτερη φάση θα απαιτούνταν να ανάψει η πυρκαγιά του «Εσωτερικού Πολέμου» που θα κατέτρωγε την ικανότητα για παράθεση συμπαγούς Ελληνικού Μετώπου.
Τι θα έκανες λοιπόν γι’ αυτό;
Θα χρησιμοποιούσες τις «εφεδρείες των μουσουλμάνων λαθρομεταναστών» για να προκαλέσουν και να συντηρήσουν αυτόν τον «εσωτερικό πόλεμο»;
Ναι, αλλά όχι από την αρχή.

Το γιατί μας το εξηγούν οι ίδιοι οι Αριστεροί.

«...και αφετέρου (το αντιρατσιστικό κίνημα) πρέπει να οργανωθεί «στρατιωτικά» και να μεταφέρει τον πόλεμο από το επίπεδο νεοναζί εναντίων μεταναστών, σε επίπεδο αντιρατσιστών εναντίον νεοναζί ή και κράτους. Ο πόλεμος είναι αναπόφευκτος: ή θα τον μετατρέψουμε σε εμφύλιο ή θα πάρει χαρακτηριστικά εθνικά και τότε είναι από χέρι κερδισμένος από τους νεοναζί. Ή θα βγούμε εμείς να χτυπηθούμε με τους νεοναζί, ή θα σκοτωθούν με τους μετανάστες, και θα έχουν την υποστήριξη σχεδόν όλης της κοινωνίας...» http://aegeanhawk.blogspot.gr/2012/09/blog-post.html )

Δικά τους λόγια είναι. Των Αριστερών.
Εάν ήσουν Τούρκος επίδοξος εισβολέας λοιπόν θα γνώριζες ότι εάν χρησιμοποιήσεις εξαρχής τις «μουσουλμανικές λαθρομεταναστευτικές εφεδρείες» σου στην Ελλάδα το μόνο που θα πετύχαινες θα ήταν ΑΝΤΙ να διασπάσεις τον Ελληνικό Λαό να τον «συσπειρώσεις».
Συνεπώς;
Συνεπώς θα συμφωνούσες κι εσύ με αυτά που υποστηρίζουν παραπάνω οι Αριστεροί. Θα έπρεπε να γίνει «Εμφύλιος» μεταξύ των Ελλήνων.
Θα τους «στήριζες» λοιπόν με «όλες σου τις δυνάμεις» σ’ αυτό το «μακάβριο έργο» τους!
Θα συνδαύλιζες την «φωτιά» ώστε ν’ αρχίσει ο Εμφύλιος. Και να φουντώσει μέχρι να κατακάψει τα πάντα στο εσωτερικό του αντιπάλου σου.
Ακόμη και – αν απαιτούνταν - προκαλώντας εσύ τα «πρώτα» κρίσιμα προβοκατόρικα πλήγματα που θα ξεκινούσαν τον Εμφύλιο. Την «κατάλληλη στιγμή».
Κατόπιν, θα έστελνες τις «Πεμπτοφαλαγγίτικες εφεδρείες» σου να υποστηρίξουν τις Δυνάμεις της Αριστεράς με διπλό σκοπό: πρώτον, να εξοντώσουν ΜΑΖΙ τις «Εθνικοπατριωτικές Δυνάμεις» και δεύτερον, με την «κάλυψη» της Αριστεράς να καταστεί δυνατόν να «εξοπλιστούν, οργανωθούν και συγκροτηθούν νόμιμα» σε «Στρατιωτικό Σώμα» οι «εφεδρείες» σου (των μουσουλμάνων λαθρομεταναστών). Κατόπιν, εφόσον θα είχες ένα Συγκροτημένο κι εξοπλισμένο μουσουλμανικό Σώμα εντός της Ελλάδας αρκετά ισχυρό (κάμποσα εκατομμύρια από δαύτους) και ένα Εσωτερικό Ελληνικό Μέτωπο αλληλοεξοντωμένο (και κυρίως απονευρωμένες τις Πατριωτικές Δυνάμεις) θα ήταν η κατάλληλη ώρα να στρέψεις τις εφεδρείες σου σε ταυτόχρονα καίρια πλήγματα και προς τις δύο Δυνάμεις ταυτόχρονα καλυμμένα από το πέπλο της «θολής πατρότητας των πληγμάτων» ενός εσωτερικού πολέμου (πχ τη μια στιγμή οι μουσουλμάνοι λαθρο χτυπούν Πατριώτες και το φορτώνουν στην Αριστερά και την άλλη χτυπούν την Αριστερά και το φορτώνουν στους Πατριώτες) εξοργίζοντας ακόμη περισσότερο αλλήλους επ’ αλλήλων και προκαλώντας διαρκή και όλο και πιο βίαια και εξοντωτικά αντίποινα. Ο σκοπός θα ήταν να αγγίξουν τα «πλήγματα» μια «κρίσιμη μάζα Μεγίστης Καταστροφής».

Μετά απ’ αυτή την «προετοιμασία», η ώρα της «Εισβολής» θα ήταν πολύ κοντά.
Οι Αρχές Ασφαλείας, οι Πολιτικοί και το Στράτευμα τα γνωρίζουν αυτά;
 Αλίμονο! Τα σκέφτεται ο οποιοσδήποτε απλός Πολίτης και δεν τα έχουν σκεφτεί και επεξεργαστεί οι «ειδήμονες Στρατηγιστές» μας;
Βεβαίως και τα ξέρουν.
Είναι αυτονόητο ότι θα πρέπει να τους έχουν απασχολήσει «σχετικά σενάρια».
Και τι κάνουν;
Πως αντιμετωπίζουν, πως χειρίζονται την όλη κατάσταση;
Έψαξαν ποτέ πχ τις «υπόγειες διαδρομές του χρήματος που ρέει προς την Αριστερά»;
Έψαξαν ποτέ τις (διεθνείς κυρίως) «διασυνδέσεις» της Αριστεράς;

Κι αν ναι, γιατί δεν είδε ποτέ και τίποτα σχετικό το φως της δημοσιότητας; Γιατί δεν είδαμε «σχετικές Διώξεις»;

Επιμελήθηκαν προβλημάτων όπως οι παραπάνω «αντιπολεμικές/αντεθνικές» κοινωνικές ομάδες;
Επιμελήθηκαν δραστικά επί του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης;
Επέμειναν στην «Στρατιωτική Παιδεία» των Ελλήνων καθώς και σ’ αυτήν επί θεμάτων Εθνικής Ασφάλειας;

Η απάντηση είναι  Μάλλον Όχι! Διότι σε αντίθετη περίπτωση θα βλέπαμε τα «Μέτρα» γύρω μας. Θα τα νοιώθαμε στην καθημερινότητά μας.

Το λιγότερο που απαιτείται αυτή την ύστατη ώρα, είναι κήρυξη της χώρας σε Κατάσταση Πολιορκίας για Λόγους Εθνικής Ασφάλειας με αντίστοιχη άνοδο βεβαίως στο τιμόνι του Έθνους «Ηγετών Πολέμου» που σαφώς και διαθέτει η κοινωνία μας και που δυστυχώς κείτονται παροπλισμένοι από τους πολιτικάντηδες αυτού του σάπιου αντεθνικού καθεστώτος.

Απαιτούνται έκτακτα κι εσπευσμένα μέτρα ευρείας Στρατιωτικοποίησης της χώρας προκειμένου να «εκλείψουν» οι παραπάνω ανασχετικοί αμυντικοί παράγοντες – και όχι μόνον – αλλά και να αποκατασταθούν πλήθη ολόκληρα από ρήξεις και κενά στο Αμυντικό Σύστημα του Έθνους.

Τουλάχιστον!

Γιώργος Ανεστόπουλος
 
aegeanhawk
Διαβάστε περισσότερα » »

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ-ΣΟΚ Gazprom: "Ο South Stream δεν περνά από την Ελλάδα γιατί δεν μας θέλουν στην Ελλάδα"...

Η Ελλάδα βρίσκεται οριστικά εκτός σχεδιασμού, για την διαδρομή του αγωγού φυσικού αερίου South stream, όπως παραδέχθηκαν επίσημα οι υπεύθυνοι της GAZPROM σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν στην Μόσχα οι υπεύθυνοι της Gazprom απαντώντας σε ερωτήσεις Ελλήνων και ξένων
δημοσιογράφων και οι ευθύνες τν πολιτικών ηγεσιών από το 2009 και μετά πρέπει να αναζητηθούν και να τεθούν επιτακτικά.

Δεν μπορεί ο κάθε πρωθυπουργός να έχει μερίδιο στην χρεοκοπία του τόπου και μετά να σφυρίζουν αδιάφορα. Ειδικά ο Γ.Παπανδρέου θα πρέπει να λογοδητήσει για την προδοτική συμπεριφορά του, αφού σε αυτόν οφείλεται κατά κύριο λόγο ο ενταφιασμός του έργου. Αλλά και ο νυν πρωθυπουργός Α.Σαμαράς από πέρσι τέτοια εποχή που "είχε λόγο" στα κυβερνητικά τεκταινόμενα, δεν θέλησε να πιέσει για να δημιουργηθεί το έργο που θα άλλαζε την πορεία της χώρας....

Τα ηγετικά στελέχη της Gazprom είπαν χαρακτηριστικά ότι «Δεν πάμε στη Νότιο Ιταλία» ( μέσω Ελλάδος ), όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Leonid Chugonov. «Γιατί να πάμε εκεί; Δεν μας περιμένει κανείς εκεί, (σ.σ.: στην Ελλάδα)» εννοώντας την πολιτική ηγεσία, είπε ο κ. Chugonov, ανώτατο στέλεχος της GAZPROM o οποίος πρόσθεσε ότι, "Δεν υπάρχει λόγος να γεμίσουμε ένα άδειο αγωγό.

Ο ίδιος, αλλά και το στέλεχος της Gazprom Sergey Kyprianov ρωτήθηκαν και για την διεκδίκηση της ΔΕΠΑ στην Ελλάδα, αλλά και για τον ανταγωνιστικό αγωγό ΤΑP, αν δηλαδή συνδέουν την ΔΕΠΑ με τον αγωγό South Stream ή την πιθανή κατασκευή του αγωγού του TAP.

Και στις δυο ερωτήσεις, η απάντηση τους ήταν η τυπική, ότι δηλαδή "Δεν υπάρχουν συμβόλαια πελατών στην Ιταλία, ως εκ τούτου δεν υπάρχει λόγος για την κατασκευή του αγωγού από την Κομοτηνή προς το Οτράντο της Ιταλίας". Και πως να υπάρξουν αφού ήταν γνωστό από το 2010 ότι ο αγωγός δεν θα πέρναγε από την Ελλάδα λόγω "αλλεργίας" σε οτιδήποτε ρωσικό της κυβέρνησης Παπανδρέου.

Μάλιστα η Gazprom χθες κατέδειξε ότι η συμφωνία του 2007 μεταξύ Καραμανλή-Πούτιν, ήταν οικονομική "θυσία" για την Ρωσία, αφού ήδη το ρωσικό αέριο που περνά προς την Ιταλία ( Βόρειος Ιταλία ) είναι 17 δισ. κυβικά για τις βιομηχανίες στην Βόρειο Ιταλία, ενώ η κατανάλωση στην Ελλάδα συνολικά είναι 2,9 δισ. κυβικά μέτρα.

Έτσι, όπως παρουσιάστηκε επισήμως η γραμμή του αγωγού θα είναι από την Αnapa ( Μαύρη Θάλασσα ) προς την Βάρνα της Βουλγαρίας. Από εκεί θα συνεχιστεί προς Σερβία- Κροατία- Ουγγαρία- Σλοβενία- Αυστρία- Ιταλία. Η σχεδιασμένη δυναμικότητα του αγωγού φυσικού αερίου θα είναι 63 δις. κυβικά μέτρα. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, η κατασκευή του αγωγού θα ξεκινήσει στα τέλη του Δεκεμβρίου του 2012 και το πρώτο αέριο υπολογίζεται ότι, θα ξεκινήσει από την περιοχή Anapa τον Δεκέμβριο του 2015.

Η κοινή εταιρεία που κατασκευάζει τον αγωγό σε Βουλγαρία- Σερβία- Κροατία- Ουγγαρία- Σλοβενία- Αυστρία- Ιταλία

Παρόντες στην συνέντευξη ήταν και εκπρόσωποι της κοινής εταιρείας που θα κατασκευάσει τον αγωγό South Stream, την South stream Transport AG με τα εξής ποσοστά GAZPROM 50%, ENI ( Italia 20%)- και η γερμανική Wintershall και η γαλλική EDF από 15% αντιστοίχως. Μάλιστα, οι υπεύθυνοι της GAZPROM απάντησαν για τα χρηματοδοτικά σχήματα του αγωγού, όπως λ.χ σε Ουγγαρία με 70% δανεικά κεφάλαια και 30% ίδια κεφάλαια ή στην Βουλγαρία, όπου επίσης τα δανειακά κεφάλαια θα είναι περισσότερα.

Το ξεκαθάρισμα από ρωσικής πλευράς, ότι δηλαδή δεν θα ακολουθηθεί η διαδρομή μέσω Ελλάδος – Ιταλίας στηρίζεται σε πραγματικά στοιχεία καθώς θέλει να πωλεί αέριο σε όλες τις προαναφερόμενες χώρες ( Σερβία, Κροατία, Ουγγαρία, Σλοβενία, Αυστρία, Ιταλία), ωστόσο η διεκδίκηση της ΔΕΠΑ από την Gazprom με μεγάλες πιθανότητες κάνει πολλούς να θεωρούν ότι αν αποκτηθεί η ΔΕΠΑ, τότε πιθανότατα να αλλάξει και η στρατηγική της ρωσικής εταιρείας.

Όπως είναι γνωστό για την ΔΕΠΑ υπέβαλλαν προσφορές oι Ρωσικές Gazprom, Negusneft και η Αζέρικη Socar, η κοινοπραξία Μότορ Όιλ-Βαρδινογιάννη κλπ. Όπως δήλωσε ο Α.Μεντβέντεφ και αποκάλυψε το defencenet.gr "Είναι ανοικτή η συμμετοχή της Ελλάδας στον South Stream αν αποκτηθεί η ΔΕΠΑ" . Βέβαια, όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές από την Μόσχα στο defencenet.gr "Η υπόθεση του αγωγού έχει κλείσει για την Ελλάδα ακόμα και αν αποκτηθεί η ΔΕΠΑ. Αλλά στην περίπτωση που η Gazprom πάρει την ΔΕΠΑ, τότε θα υπάρξουν άλλα αντισταθμιστικά οφέλη, όπως σταθμοί υγροποίησης φυσικού αερίου, αποθήκευσής του και χαμηλού κόστους ενέργεια για τα νησιά".

Η ρωσική εταιρεία Gazprom διαθέτει τέτοια οικονομική δύναμη ώστε να μην χρειάζεται να πιέζει κανέναν. Αντίθετα, όπως συνέβη το 2007, όταν ο Κ.Καραμανλής συμφώνησε με τον Β.Πούτιν να περάσει από την χώρα μας ο South Stream μέσω της γραμμής Βουλγαρίας- Ελλάδας- Ιταλίας, αυτή η συμφωνία στηρίχθηκε καθαρά σε γεωστρατηγικούς και πολιτικούς λόγους για να βοηθηθεί η Ελλάδα από την Ρωσία. Αν η Ελλάδα ξαναβρεθεί για αυτούς τους λόγους στον σχεδιασμό, ίσως να ενταχθεί σε μια διεθνή διαδρομή αγωγών.
 

Διαβάστε περισσότερα » »

Οι 7 καπεταναίοι του "ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ" και οι άβουλοι επιβάτες

Από τον Βασίλη Μπόνιο

“Αν, τελικά, οι πολιτικοί της Ελλάδας καταφέρουν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους, ο κόσμος της χώρας θα πεισθεί πως μπορεί να έχει ένα μέλλον με δικούς του όρους. Έτσι, οι πολιτικοί θα πάψουν
να προσποιούνται ότι υπερασπίζονται τους πολίτες που βάλλονται από τους ανάλγητους ξένους…”
έγραφαν μεταξύ άλλων σε πρόσφατο άρθρο τους οι Financial Times.

Ο πλανήτης ολόκληρος έχει πάρει χαμπάρι τα βάθος της διαφθοράς του πολιτικού προσωπικού της χώρας και σε κάθε ευκαιρία αναφέρεται, άμεσα η έμμεσα, στα τζανκιά της εγχώριας πολιτικής τάξης με την προτροπή να πάρουν οι πολίτες-ο καθένας από μας- την ζωή και την Ελλάδα στα χέρια του.

Όσο περνάει ο καιρός αυτή η διαπίστωση και κυρίως η εφαρμογή της, θα είναι μονόδρομος.

Αρκεί να συνειδητοποιήσουμε όλοι μας ότι η επιβίωση της οικογένειας του καθενός, των γονιών, των παιδιών, των συγγενών και φίλων μας περνάει μέσα από την ολοκληρωτική αποτέφρωση του παρόντος πολιτικού κατεστημένου.

Μια ακόμη γεύση για την σήψη αλλά και την αλαζονεία του συστήματος πήραμε μερικά 24ωρα πριν, στην ελληνική βουλή, αυτό τον Ναό του Σολομώντα, που έχει γεμίσει πάσης φύσεως εμπόρους.

Οι περίφημοι υπάλληλοι της Βουλής, αντιγράφοντας τα προνόμια της πολιτικής ελίτ-με όποιον δάσκαλο καθήσεις-έχουν φροντίσει να διατηρούν αλώβητα τα προκλητικά κεκτημένα τους με την συγ-κάλυψη της εντός του Κοινοβουλίου μολυσμένης πολιτικής τάξης.

Ναι, υπάρχουν οι εξαιρέσεις των εντίμων πολιτικών αλλά θα περιμέναμε από αυτούς και όχι από τον Κασιδιάρη να δώσουν στην δημοσιότητα τους πραγματικούς μισθούς τους. Μάταια.

Ακόμη και οι έντιμοι άνθρωποι που περνούν το κατώφλι του ελληνικού κοινοβουλίου εκτίθενται αυτοστιγμή στην ραδιενέργεια της σήψης που νοτίζει τους τοίχους και τους διαδρόμους, οι οποίοι παρ΄ ολίγο να φιλοξενούν τα πορτραίτα της ηρωικής φυλής των Σιούφι εκ Καρδίτσας.

Ο άλλοτε πρόεδρος της Βουλής έχει διορίσει μια κωμόπολη συμπολιτών του στο κοινοβούλιο την ίδια ώρα που τα παιδιά του όπως αποκάλυψε η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» κυνηγούσαν με εισπρακτικές εταιρείες τους δανειολήπτες. Ο Πολύδωρας χρειάσθηκε 24 ώρες μόνο για να διορίσει την κόρη του και ελάχιστα δευτερόλεπτα για να κάνει- κοτζάμ μαντράχαλος- μία ακόμη κωλοτούμπα και να υπερψηφίσει το Μνημόνιο ΙΙΙ. Ο Πετσάλνικος- παρ΄ολίγο πρωθυπουργός τρομάρα του- ετοίμαζε χλιδάτο resort στον Γράμμο για τους καταπονημένους συναδέλφους του.

Ανεπάγγελτοι οι περισσότεροι εθνοπατέρες μας ανέλαβαν εργολαβικά να επανδρώσουν την Δημοκρατία όταν έπεσε η χούντα και επέστρεψε ο Καραμανλής.

Άνθρωποι που δεν είχαν εργασθεί ποτέ στη ζωή τους, ώστε να αποκτήσουν μια ελάχιστη αίσθηση της αγοράς εκεί έξω, βρέθηκαν σε πόστα κλειδιά. Ακόμη και οι έχοντες καλές σπουδές στα φημισμένα κολλέγια του πλανήτη δεν χρειάσθηκε ποτέ να εργασθούν μια και τους αποκατέστησε το κόμμα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Καραμανλής ο νεότερος, έγινε πρωθυπουργός της χώρας με μόνη επαγγελματική εμπειρία κάποιες φωτοτυπίες που είχε βγάλει σαν ασκούμενος δικηγόρος στο γραφείο του Τρύφωνα Κουταλίδη. Το ίδιο και ο έτερος πολιτικός γόνος, ο Παπανδρέου, που ισχυρίζεται ότι καθάριζε τζάμια αλλά δύσκολα θα μας δείξει φωτογραφίες επί τω έργω. Ο Σαμαράς, έχοντας ανοίξει πιτσαρία- όπως απεκάλυψε στον Χατζηνικολάου- μπορεί να μην απέκτησε σπουδαία εμπειρία αλλά επειδή ο πεθερός του είναι επιχειρηματίας απέκτησε κι ο ίδιος κάποιες εμπειρικές γνώσεις του επιχειρείν και τώρα φυσάει.

Οι επιλογές του να βάλει όλους τους κολλητούς του από την Καλαμάτα σε πόστα -κλειδιά αποδεικνύουν ότι οι σπουδές στο Άμχερστ δεν πήγαν χαμένες διάολε. Άμα ο άνθρωπος είναι μπαρουτοκαπνσμένος στην ζωή ποτέ δεν χάνεται. Σημασία έχουν βέβαια και οι φίλοι από καρδιάς και βαλίτσας στο Σταθμό του Μονάχου. Πάρτε παράδειγμα τον Συμπιλίδη που με πόνο ψυχής ο Αντώνης απέσυρε την υποψήφιοτητά μετά από το κράξιμο της αρκούδας που έφαγε.

Άσχετος περί των Οικονομικών ο Βενιζέλος-όπως τον χαρακτηρίζει ο τεχνοκράτης της διαπλοκής Σημίτης στο τελευταίο του βιβλίο-καράφλιαζε με την ανεπάρκειά του τους Ευρωπαίους συνομιλητές του κι αυτοί ζητούσαν την παρουσία του Παπαδήμου-που είναι δικό τους παιδί. Μόνο που ο Βενιζέλος έχει στο παλμαρέ του την υπεράσπιση του Ανδρέα Παπανδρέου αλλά και των Τσοχατζόπουλου-Παπαντωνίου στην περίφημη επιτροπή για τα Εξοπλιστικά. Αυτά από μόνα τους ήταν αρκετά να τον κάνουν αρχηγό του ΠΑΣΟΚ. Η εμπλοκή του στα Μνημόνια θα καταγραφεί ιστορικά με το περίφημο χαράτσι της ΔΕΗ που έντυσε νομικά ο σύμβουλός του Αναστάσιος Μπάνος. Η μεγαλύτερη λεηλασία που έγινε ποτέ στην ακίνητη περιουσία των υπηκόων σε καιρό ειρήνης κάτι που ακόμη και ο Μακιαβέλι συνιστούσε στους ηγέτες να αποφεύγουν-ποτέ μην βάζετε χέρι στην περιουσία και στις γυναίκες των υπηκόων σας, έγραφε στον περίφημο Ηγεμόνα του.

Για τον ανεκδιήγητο Παπακωνσταντίνου της λίστας Λαγκάρντ και τους λοιπούς κονφερανσιέ του ΓΑΠ τα λόγια είναι περιττά και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να αποδώσεις το μεγαλείο της τιμωρίας που τους αξίζει από την τελευταία ομιλία του Στάθη Παναγούλη στη Βουλή.

Μόνο που και η εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σπεύδει με βουλιμία να αγκαλιάσει τον κάθε εργατοπατέρα εκβιαστή και την ίδια ώρα υπερασπίζεται το κρατικοδίαιτο κράτος και τις συμμορίες του, είναι θολή και περίπλοκη. Τι δουλειά έχει ο ΣΥΡΙΖΑ να θέλει κρατική μια επιχείρηση όπως ο ΟΠΑΠ; Είναι το κράτος επιχειρηματίας του τζόγου; Η μήπως θέλει να τον αναθέσει στον Δραγασάκη που ξέρει καλά και σε βάθος τα Οικονομικά; Τουλάχιστο ύποπτα είναι όλα αυτά Αλέξη μου, όσο αφορά την διαχείριση του κράτους που μας υπόσχεσαι και το χειρότερο που κάνεις είναι να υπεραμύνεσαι της πατερναλιστικής πολιτικής των ηγετών των αστικών κομμάτων.

Αντί να εμφυσήσεις την αυτοπεποίθηση στον καθένα από τους συμπολίτες σου, αντί να του πεις να πάρει την ζωή στα χέρια του του ζητάς να αντικαταστήσει τους σημερινούς διαχειριστές των κρατικοδίαιτων συμμοριών με τους δικούς σου. Αυτό δεν είναι πρόταση απεγκλωβισμού αλλά τελικής αυτοκτονίας.

Καμαρώσαμε και τον φίλο μου τον Καμμένο, με τον βουλευτή υπάλληλο της Βουλής να πρωταγωνιστεί υπέρ των προνομίων των εντός του Κοινοβουλίου συναδέλφων του. Γαμώ.

Βέβαια ο Πάνος αποδεικνύεται γάτα στα Οικονομικά μια και κατάφερε ο μπαγάσας με ένα κόμμα μόλις 4 μηνών να δικαιούται 1.300.000 εκατ. Ευρώ ετήσια επιχορήγηση-αποζημίωση και με αυτά σαν υποθήκη πήγε στην αλανιάρα τράπεζα Αττικής (που αγαπούσε και ο Άκης) να πάρει 800.000 δάνειο. Έτσι κάνουν όλες, όπως ήταν και ο τίτλος της περίφημης τσόντας του Τίτο Μπρας που μοίραζε η Εσπρέσο.

Με τα φώτα νυσταγμένα και βαριά σέρνει τα βήματά της η Αλέκα Παπαρήγα στην προεδρία του ΚΚΕ.

Το κόμμα του λαού γνωρίζει μέρες δόξας που μόνο ο ΠΑΟ του Αλαφούζου θα μπορούσε να ανταγωνισθεί. Παρά τα απόκρυφα οικονομικά η Τυποεκδοτική πήγε για βρούβες, το ίδιο και ο ταλαίπωρος 902. Η λατρεία της εξουσίας κρατάει την Παπαρήγα κολλημένη στην πολυθρόνα της εξουσίας φωτογραφίζοντας την ατολμία-κομματική νομιμότητα το λέμε-ένα μάτσο στελεχών τα οποία δεν έχουν την δύναμη να την ξεφορτωθούν.


Για τον Κουβέλη, αυτόν τον πολιτικό γυρολόγο κλάσεως Μίμη Ανδρουλάκη, ο οποίος ταλαντεύεται ανάμεσα στον Γρηγόρη Ψαριανό, την Μαρία Ρεπούση και τον φίλο μου τον Νίκο Τσιλιπουνιδάκη ο οποίος αντικαθιστά εκτάκτως τον Σταμάτη Μαλέλη-περαστικά-επίσης δεν υπάρχουν λόγια.


Είναι ακριβώς αυτό το προσωπικό των αστικών κομμάτων που μας έφερε ένα πρωί στη Βουλή την Χρυσή Αυγή με τα πρωτοπαλίκαρα του Μιχαλολιάκου να πουλάνε προτασία στις γριούλες με 35 ευρώ τη συνοδεία.

Όλα αυτά συμβαίνουν στην χώρα που γέννησε την Δημοκρατία κατάντησε αιώνες τώρα ατιμασμένη ζητιάνα της Ευρώπης. Ειδικά στη διάρκεια της μεταπολίτευσης το κομματικό προσωπικό της χώρας ταξίδεψε παράλληλα με τις συμμορίες των διαπλεκόμενων επιχειρηματιών οι οποίοι μολύνουν τα πάντα στο πέρασμά τους.

Δεν μπορεί να διανοηθεί κανείς μας ότι οι δανειστές μας θα κάνουν το μοιραίο λάθος να δώσουν τα 31 δις μία κι έξω στην εγχώρια πολιτική τάξη, η οποία έχει ήδη διαμοιράσει ακόμη και το τελευταίο σεντ που θα απομείνει από την ανακεφαλαιοποίηση στους πάσης φύσεως βαρυποινίτες κρατικοδίαιτους «επιχειρηματίες».


Η αποτέφρωση του πολιτικού προσωπικού της χώρας και η συνειδητοποίηση ότι ο καθένας από μας πρέπει να πάρει την ζωή στα χέρια του είναι οι δύο προυποθέσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στο ξεφωτο.

Πρόκειται για δύο Μνημόνια με τον εαυτό μας που πρέπει να υπογράψουμε και να υπηρετήσουμε το ταχύτερο. Διαφορετικά ας ετοιμασθούμε για απώλειες σε προσωπικό-οικογενειακό επίπεδο αλλά και εθνικές που μπορεί να οδηγήσουν ως και τον πλήρη αφανισμό του ελληνικού κράτους. 
 
triklopodia
Διαβάστε περισσότερα » »