Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Στη Βουλή δικογραφία κατά Ε.Βενιζέλου για κατασκοπεία

Διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου, η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, κατόπιν μήνυσης που κατατέθηκε εναντίον του «για κατασκοπεία και παραβίαση μυστικών του κράτους».
 
Τη μήνυση κατά του κ. Βενιζέλου έχει καταθέσει ο γιατρός Δημήτριος Αντωνίου, με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού ότι κατέχει στο σπίτι του ψηφιακή φωτοτυπία των αμυντικών σχεδίων της χώρας από τη θητεία του στο υπουργείο Αμύνης.
 
Το έγγραφο της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, συνοδευόμενο με την ποινική δικογραφία και το αντίστοιχο έγγραφο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, διαβιβάζεται στη Βουλή με τις διατάξεις περί ποινικής ευθύνης υπουργών (ν.3126/2003).
 
Σημειώνεται ότι ο κ. Βενιζέλος τον Ιανουάριο του 2013 σε ομιλία του προσπαθώντας να αιτιολογήσει το γεγονός ότι κράτησε στο γραφείο του το στικάκι με την λίστα Λαγκάρντ που του είχε παραδώσει ο Ιωάννης Διώτης και μετά την αποχώρησή του από το υπουργείο Οικονομικών, ο Ευάγγελος Βενιζέλος χρησιμοποίησε ένα επιχείρημα που προκάλεσε ακόμη ένα «πολεμικό» μέτωπο με τον ΣΥΡΙΖΑ.
 
«Λέει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι απέκρυψα και υπεξήγαγα τη λίστα. Από ποιον; Από το ΣΔΟΕ που την είχε; Ποια λίστα; Την άτυπη ψηφιακή φωτοτυπία;» τόνισε ο κ. Βενιζέλος και αναρωτήθηκε: «Μήπως δεν έχω ψηφιακή φωτοτυπία των αμυντικών σχεδίων της χώρας από τη θητεία μου στο υπ. Άμυνας; Βεβαίως και έχω. Πώς πήγαινα στο ΝΑΤΟ;».  
 
 
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Ένα δημοσίευμα – ύμνος για την ελληνική διατροφή ... Huffington Post: Να γιατί οι Ελληνες είναι οι καλύτεροι …Mε διαφορά !

Η ιστοσελίδα παρουσιάζει τους 16 λόγους που η ανθρωπότητα θα πρέπει να ευγνωμονεί τους Ελληνες – Περίοπτη θέση έχουν το τζατζίκι, η φέτα, το γιαούρτι αλλά και η παρέα που κάνουμε μεταξύ μας όταν τρώμε


Ανάμεσα σε πολλά άλλα σημαντικά επιτεύγματα των προγόνων μας, όπως η Δημοκρατία, η φιλοσοφία και οι Ολυμπιακοί Αγώνες, για τα οποία, όπως γράφει η ιστοσελίδα, «η ανθρωπότητα θα έπρεπε να τους ευγνωμονεί», το μεγαλύτερο «ευχαριστώ», κατά με την Huffington, θα έπρεπε να το ακούσουν οι Έλληνες για την φέτα!

Σύμφωνα με το δημοσίευμα-αφιέρωμα στο ελληνικό lifestyle, οι Έλληνες έχουν διαμορφώσει και έχουν δείξει τον δρόμο για το πώς πρέπει να τρώμε σωστά, έναν τρόπο διατροφής που «καμιά χώρα δεν μπορεί να ανταγωνιστεί».

Συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα αναφέρει ότι η ελληνική κουζίνα «κολυμπάει» στο ελαιόλαδο, στο κόκκινο κρασί, στους μεζέδες αλλά, όπως τονίζει, είναι επίσης μια δίαιτα την οποία διατροφολόγοι από όλο τον κόσμο μας προτείνουν ως τρόπο ζωής.

Κι όμως, σύμφωνα με την Huffington Post, όσο και αν οι άλλοι λαοί προσπαθούν να τρώνε όπως οι Έλληνες και να ζουν ευτυχισμένοι, δεν τα καταφέρνουν τόσο καλά όσο εκείνοι.

«Οι Έλληνες το κάνουν καλύτερα», αναφέρει η ιστοσελίδα και προσθέτει ότι αυτός είναι απλά ο ελληνικός τρόπος ζωής και ο λόγος ο οποίος εξηγεί το γιατί οι Έλληνες ζουν καλύτερα από κάθε άλλο λαό!

Ας δούμε όμως μερικούς από τους λόγους αυτούς για τους οποίους, σύμφωνα με την αμερικανική ιστοσελίδα, έχουμε βρει τη «μυστική συνταγή» της καλής ζωής.

Είναι η φέτα; Είναι ο φραπές; Η χωριάτικη σαλάτα; Το τζατζίκι; Το χταπόδι ή μήπως οι… λουκουμάδες;

Δείτε πως οι Αμερικανοί περιγράφουν μερικές από τις καθημερινές, γευστικές μας συνήθειες…

Δύο λέξεις: Ψητό τυρί, γνωστό ως σαγανάκι


Ο καφές των Starbucks δεν μπορεί να συγκριθεί με τον ελληνικό φραπέ


Το να τρώμε πολύ λάδι είναι πλέον ένα ένα υγιές χόμπι, χάρη στους Έλληνες


Κανείς δεν φτιάχνει καλύτερη σαλάτα, γι” αυτό να ζητάτε μόνο από Έλληνες να σας την ετοιμάσουν


Το κρασί έρχεται πρώτο από το νερό…


Η φέτα είναι η εθνική τους γαρνιτούρα


Αυτό είναι επιδόρπιο, γράφει η ιστοσελίδα αναφερόμενη στους λουκουμάδες, «τα βυθισμένα στο μέλι ντόνατς», όπως τα αποκαλεί και προσθέτει ότι στην Αρχαία Ελλάδα τους προσέφεραν στους νικητές των Ολυμπιακών Αγώνων!


Επίσης, αναφερομένη στους μεζέδες γράφει ότι οι Έλληνες πήγαν το bar food σε άλλο επίπεδο!


Δεν αφήνουν ποτέ τα πλοκάμια να τους φοβίσουν…


Το φύλλο κρούστας στην Ελλάδα είναι απλά ασύγκριτο


Έχουν τελειοποιήσει την τέχνη του να μένουν για ώρες πάνω από το γεύμα τους, τρώγοντας χαλαρά και συζητώντας με τους φίλους τους


Το Τζατζίκι είναι η κέτσαπ τους και είναι πολύ υγιεινό γιατί περιέχει πολύ γιαούρτι!


Οι Έλληνες ξέρουν ότι το φαγητό και το ποτό έχουν καλύτερη γεύση όταν έχει γύρω σου φίλους και συγγενείς


Το μέλι στην Ελλάδα κυλάει πιο πολύ και πιο ελεύθερα από ότι το κρασί στην Ιταλία


Κρατούν τη γη τους για δύο πολύ σημαντικά αγαθά: τις ελιές και τα σταφύλια


ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
Με κεφαλαία γράμματα η ιστοσελίδα αναφέρεται στο γιαούρτι και διερωτάται «πού θα ήταν οι Έλληνες χωρίς αυτό;».


Σύμφωνα με την Huffington, το πρωινό δεν θα ήταν ποτέ το ίδιο χωρίς το γιαούρτι (με μέλι φυσικά).

http://www.sigmalive.com/news/greece/106382#sthash.DVNkrClL.dpuf

http://veteranos.gr/
Διαβάστε περισσότερα » »

4,8 Ρίχτερ ταρακούνησαν την Κεφαλονιά

Νέα σεισμική δόνηση 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, αναστάτωσε τους κατοίκους στην Κεφαλονιά

Άλλος ένας ισχυρός μετασεισμός έγινε αισθητός στην Κεφαλονιά στις 14.48, το μεσημέρι της Τετάρτης.
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός είχε μέγεθος 4.8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και προήλθε από τον θαλάσσιο χώρο νοτιοδυτικά της Παλλικής.
Η δόνηση είχε εστιακό βάθος στα πέντε χιλιόμετρα.

Πηγή: inkefalonia.gr
news247

Διαβάστε περισσότερα » »

Εκδήλωση της EI END για Α. 600 ΔΙΣ στόν λογ/σμό της Ελληνικής δημοκρατίας. ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ(ΕΟΡΔΑΙΑ) E.N.D








Διαβάστε περισσότερα » »

«ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΝΠΔΔ ΚΟΙΠΠΑΠ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ 2014»

Πρόγραμμα για τον μήνα Μάρτιο (πρώτη φάση)
Εκδήλωση στο Α’ & Β’ ΚΑΠΗ Πτολεμαΐδας
Το ΝΠΔΔ ΚΟΙΠΠΑΠ συνεχίζει την «Κοινωνική του Δράση»
Για τον μήνα Μάρτιο και με αφορμή την Διεθνή Ημέρα της Γυναίκας που γιορτάζεται
στις 8 Μαρτίου το Ν.Π.Δ.Δ. ΚΟΙ.Π.Π.Α.Π   έχει προγραμματιστεί ενημέρωση με θέμα:
«Η Γυναίκα σήμερα »  από την κα. Συρματένια (Τούλα) Καλογήρου, Φιλόλογος- Παιδαγωγός.
  • Στο Α’ ΚΑΠΗ Πτολεμαΐδας 6 Μαρτίου 2014 και ώρα 10:30 π.μ.
  • Στο Β’ ΚΑΠΗ Πτολεμαΐδας 6 Μαρτίου 2014 και ώρα 17:00 π.μ.
Παράλληλα πραγματοποιείτε κάθε Πέμπτη 17:00 - 1800 από το Β’ ΚΑΠΗ Ανοιχτή Ομάδα Γυναικών «Ο ρόλος της γυναίκας στο χθες και το σήμερα» 
Οι εκδηλώσεις είναι ανοικτές και στο κοινό.
Η πρόεδρος του ΝΠΔΔ ΚΟΙΠΠΑΠ
Θεοπίστη Κρυσταλλίδου
Διαβάστε περισσότερα » »

Διπλός ασθενής σεισμός στην Κοζάνη

Διπλός ασθενής σεισμός στην Κοζάνη Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 3,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 05:47 στη Μακεδονία.

Το ακριβές επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 5χλμ. ανατολικά της Κοζάνης.
Το εστιακό βάθος στου σεισμού σύμφωνα με το EMSC υπολογίζεται στα 2χλμ.
Δέκα λεπτά αργότερα ακολούθησε στην ίδια περιοχή σεισμός μεγέθους 2,7 Ρίχτερ.
Ο σεισμός, όπως τον κατέγραψε ο σεισμογράφος του Σεισμολογικού Δικτύου του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, που είναι τοποθετημένος στην Κοζάνη.

newsbomb.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Περιμένοντας το δωρεάν Wifi: Ο Χάρτης του διαδικτύου στην Ελλάδα

Τι αποκαλύπτουν τα στοιχεία έρευνας της ΕΛΣΤΑΤ για τη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή και διαδικτύου. Για ποιους λόγους συνδεόμαστε, γιατί το χρησιμοποιούμε

Το 60,4% των πολιτών της χώρας ηλικίας 16-74 ετών χρησιμοποίησε, το α’ τρίμηνο πέρυσι, ηλεκτρονικό υπολογιστή, ενώ το 59,9% του πληθυσμού έκανε και χρήση του διαδικτύου.
Αυτό προκύπτει από την έρευνα χρήσης τεχνολογιών πληροφόρησης και επικοινωνίας που πραγματοποιήθηκε για το 2013 από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).
Μεγαλύτερη η αύξηση στην Αττική
Η συντριπτική πλειονότητα των συνδέσεων στο διαδίκτυο από την κατοικία είναι ευρυζωνικές συνδέσεις. Από το α’ τρίμηνο 2012, η μεγαλύτερη αύξηση (6,8%) καταγράφεται στην περιφέρεια Αττικής και η μικρότερη στην περιφέρεια της Κεντρικής Ελλάδας (1,5%).
Αναφορικά με τον πληθυσμό της χώρας και τη χρήση του διαδικτύου:
- Περισσότεροι από 6 στους 10 άνδρες χρησιμοποιούν το διαδίκτυο, και σχεδόν η ίδια αναλογία εμφανίζεται και στις γυναίκες.
- Έντονες, όμως, είναι οι διαφοροποιήσεις που παρατηρούνται στις ηλικιακές ομάδες. Περισσότεροι από 9 στους 10 ηλικίας 16-24 ετών χρησιμοποιούν το διαδίκτυο και μόλις 1 στους 10 ηλικίας 65-74 ετών.
- Εξίσου έντονες είναι οι διαφοροποιήσεις που παρατηρούνται στις πληθυσμιακές ομάδες διαφορετικών βαθμίδων εκπαίδευσης. Χρησιμοποιούν το διαδίκτυο 9 στους 10 από όσους έχουν ολοκληρώσει υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης (ΤΕΙ, ΑΕΙ, μεταπτυχιακά/διδακτορικό), 7 στους 10 από όσους έχουν ολοκληρώσει μεσαίο επίπεδο εκπαίδευσης (απόφοιτοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ινστιτούτων επαγγελματικής κατάρτισης) και λίγο περισσότεροι από 2 στους 10 από όσους έχουν χαμηλό επίπεδο εκπαίδευσης (δεν έχουν ολοκληρώσει καμία βαθμίδα εκπαίδευσης, απόφοιτοι πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και γυμνασίου, κατώτερων τεχνικών σχολών).
Τακτική θεωρείται η χρήση του διαδικτύου τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα και πραγματοποιείται από το 93,3% όσων χρησιμοποίησαν το διαδίκτυο το α’ τρίμηνο του 2013, ποσοστό αυξημένο κατά 1,7% σε σχέση με το 2012 (91,7%).
Παράγοντες κινδύνου που οδηγούν σε αποκλεισμό
Οι παράγοντες κινδύνου, ώστε ένα άτομο να αποκλείεται από την ηλεκτρονική ενσωμάτωση (e-inclusion), είναι:
- Η ηλικία,
- το επίπεδο εκπαίδευσης,
- η ασχολία.
Συγκεκριμένα, κάποιος θεωρείται ότι κινδυνεύει να αποκλειστεί από την ηλεκτρονική/τεχνολογική ενσωμάτωση, εάν:
- Ανήκει στην ηλικιακή ομάδα 55-74 ετών (τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας αποκλείονται από την έρευνα),
- δεν έχει ολοκληρώσει καμία εκπαιδευτική βαθμίδα ή έχει ολοκληρώσει δημοτικό, γυμνάσιο ή κατώτερες τεχνικές σχολές,
- δεν είναι εργαζόμενος (άνεργος, συνταξιούχος ή άλλες περιπτώσεις μη οικονομικά ενεργού ατόμου).
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας:
- Ποσοστό 29,2% του πληθυσμού ηλικίας 16-74 ετών αντιμετωπίζει κίνδυνο αποκλεισμού από την τεχνολογική ενσωμάτωση λόγω της ηλικίας.
- Ποσοστό 34,1% του πληθυσμού ηλικίας 16-74 ετών αντιμετωπίζει κίνδυνο αποκλεισμού από την τεχνολογική ενσωμάτωση λόγω του επιπέδου εκπαίδευσης.
- Ποσοστό 49,4% του πληθυσμού ηλικίας 16-74 ετών αντιμετωπίζει κίνδυνο αποκλεισμού από την τεχνολογική ενσωμάτωση λόγω της ασχολίας του, συγκεκριμένα δε επειδή δεν εργάζεται.
Για ποιους λόγους χρησιμοποιούμε το διαδίκτυο
Στους λόγους χρήσης του διαδικτύου, η αναζήτηση πληροφοριών και υπηρεσιών παραμένει, όπως και το 2012, στην κορυφή της λίστας των δραστηριοτήτων που πραγματοποιούνται μέσω διαδικτύου, με ποσοστό 83,4%, ενώ η online ανάγνωση ειδήσεων σε ιστοσελίδες, εφημερίδες και περιοδικά είναι η δεύτερη περισσότερο πραγματοποιούμενη δραστηριότητα, με ποσοστό 77,1%.
Σε σχέση με το 2012, η μεγαλύτερη αύξηση καταγράφεται στην πώληση αγαθών ή υπηρεσιών μέσω δημοπρασιών με τοποθέτηση διαφήμισης σε ιστοσελίδα όπως το e-Bay (+47,5%), στην πραγματοποίηση κλήσεων ή βιντεοκλήσεων μέσω του διαδικτύου, με χρήση προγραμμάτων όπως το Skype (+14,2%) και στις τραπεζικές συναλλαγές (+7,8%).
Σύνδεση εν κινήσει
Περίπου 3 στους 10 συνδέονται στο διαδίκτυο εν κινήσει (εκτός κατοικίας και χώρου εργασίας), από φορητή συσκευή.
Ειδικότερα, το 26,7% του συνολικού πληθυσμού ηλικίας 16-74 ετών και το 44,7% όσων χρησιμοποίησαν το διαδίκτυο το α’ τρίμηνο του 2013, συνδέθηκαν εκτός της κατοικίας και του χώρου εργασίας τους, με χρήση κινητού τηλεφώνου ή smart phone, φορητού υπολογιστή (laptop, notebook, netbook ή tablet) ή άλλης φορητής συσκευής (PDA, MP3 player, e-book reader, φορητή κονσόλα παιχνιδιών κλπ), παρουσιάζοντας αύξηση 18,7% και 9,3%, αντίστοιχα, σε σχέση με το α’ τρίμηνο του 2012.
Η μεγάλη αύξηση που καταγράφεται στη χρήση ασύρματων δικτύων (WiFi) για σύνδεση στο διαδίκτυο στην κατοικία, καταγράφεται και για την εν κινήσει χρήση από φορητές συσκευές.
Σχετική σταθερότητα καταγράφεται στη χρήση υπηρεσιών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, καθώς 4 στα 10 άτομα, ηλικίας 16-74 ετών, χρησιμοποίησαν, τη χρονική περίοδο Απριλίου 2012 - Μαρτίου 2013, για προσωπική χρήση τις υπηρεσίες της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Οι συγκεκριμένες υπηρεσίες περιλαμβάνουν κάθε συναλλαγή των πολιτών με δημόσιες υπηρεσίες μέσω του διαδικτύου, για προσωπική χρήση.
Ειδικότερα, συναλλαγές αναφορικά με υποχρεώσεις των πολιτών (φορολογική δήλωση κλπ), επίσημα έγγραφα (αστυνομική ταυτότητα, πιστοποιητικό γέννησης κλπ), υπηρεσίες εκπαίδευσης (δημόσιες βιβλιοθήκες, πληροφόρηση και εγγραφή σε σχολεία ή ανώτατα και ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα), υπηρεσίες δημόσιας υγείας (προγραμματισμός ραντεβού, χορήγηση ιατρικών βεβαιώσεων, πιστοποιητικό νοσηλείας ή εξέτασης ασθενούς κλπ).
Τρεις στους δέκα προτιμούν ηλεκτρονικές υπηρεσίες - αγαθά
Τέλος, όσον αφορά στο ηλεκτρονικό εμπόριο, παρατηρείται ότι 3 στα 10 άτομα, ηλικίας 16-74 ετών, που έχουν οποτεδήποτε χρησιμοποιήσει το διαδίκτυο, έκαναν κατά το α’ τρίμηνο του 2013 κάποια ηλεκτρονική αγορά ή παραγγελία αγαθών ή υπηρεσιών.
Τα προϊόντα ή οι υπηρεσίες που αγοράστηκαν ή παραγγέλθηκαν μέσω του διαδικτύου, για προσωπική χρήση κυρίως, ήταν:
- Είδη ένδυσης και υπόδησης- αθλητικά είδη 36,2%
- Ταξιδιωτικές υπηρεσίες (εισιτήρια, ενοικίαση αυτοκινήτου κλπ) 27,8%.
- Ηλεκτρονικές συσκευές (βιντεοκάμερες, φωτογραφικές μηχανές, κινητά τηλέφωνα, τηλεοράσεις, DVDs, κλπ) 24,9%.
- Οικιακά είδη (έπιπλα, παιχνίδια, είδη τέχνης, ηλεκτρικές οικιακές συσκευές, κλπ) 21,4%.
- Εισιτήρια για εκδηλώσεις (συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, κινηματογράφοι, κλπ) 21,1%.
- ∆ιαμονή σε καταλύματα (ξενοδοχεία, δωμάτια, διαμερίσματα, κλπ) 20,3%.
(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

news247 
Διαβάστε περισσότερα » »