Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Η Ελληνίδα "αμαζόνα" των F 16 που εντυπωσίασε το ΝΑΤΟ - Φωτογραφίες

Φωτογραφία για Η Ελληνίδα αμαζόνα των F 16 που εντυπωσίασε το ΝΑΤΟ - ΦωτογραφίεςΕπιμέλεια Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ

« Στη δουλειά, είμαστε όλοι το ίδιο!"

To λέει με έμφαση η επισμηνίας τεχνικού της Πολεμικής Αεροπορίας Αναστασία Χριστοδούλου που συμμετείχε ως προσωπικό υποστήριξης της 341 Μοίρας στη ΝΑΤΟϊκή άσκηση Brilliant Arrow 2013  (BAW13) στη Νορβηγία, σε μια προσπάθεια να δείξει ότι στην προετοιμασία και την εξυπηρέτηση ενός ελληνικού μαχητικού δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε άντρες και γυναίκες!

Μπορεί οι Ελληνες πιλότοι να ξεχώρισαν και πάλι σε μια διεθνή δραστηριότητα, ωστόσο η Αναστασία Χριστοδούλου ήταν, για τους ανθρώπους της επικοινωνίας του ΝΑΤΟ, το ''πρόσωπο'' της ελληνικής αποστολής.

Και αυτό καθώς ήθελε να αναδείξει, για τους δικούς του λόγους , τις γυναίκες στρατιωτικούς ως τμήμα ενός ανδροκρατούμενου προσωπικού.

Έτσι παρουσίασαν  στα ενημερωτικά δελτία του ΝΑΤΟ αξιωματικούς ή υπαξιωματικούς γυναίκες από διάφορες χώρες.Μια μέρα την συγκυβερνήτη- Χειρίστρια Οπλικών Συστημάτων (wso) κ. Marjorie από τις γαλλικές Ένοπλες Δυνάμεις, την άλλη παρουσίασαν την Ελληνίδα υπαξιωματικό κ.ο.κ.

Η γαλλίδα είχε πάντα όνειρο να πετάξει  ένα αεροσκάφος και οι γονείς της, σκέφτηκαν ότι ήταν λίγο τρελό να θέλει να το πράξει . Για την νεαρή Αναστασία , η οποία ήθελε να σπουδάσει Χημικός, ήταν πάντα ένα κρυφό όνειρο .

Ο δημοσιογράφος του τμήματος επικοινωνίας του ΝΑΤΟ περιγράφει την Αναστασία Χριστοδούλου στον χώρο εργασίας της να κάνει σήματα με τα χέρια της για να ''παρκάρει '' ένα ελληνικό μαχητικό F-16  κατά τη διάρκεια της άσκησης BAW13.

Συνολικά υπήρχαν πέντε γυναίκες στρατιωτικοί στην ελληνική αποστολή  και η Αναστασία είναι μια  από το τημ των τεχνικών .

 Έχει στην Πολεμική Αεροπορία  πέντε χρόνια , συμπεριλαμβανομένων τριών ετών στην στρατιωτική σχολή εκπαίδευσης (ΣΤΥΑ) . Στο γυμνάσιο ήταν ένα από τα μόλις 60 κορίτσια - από 200 μαθητές . Ως εκ τούτου , σε συνεργασία με τους άνδρες δεν είναι νέο για Αναστασία - και καμία ιδιαίτερη πρόκληση, επισημαίνει .

 "Μου αρέσει το ποδόσφαιρο και το (βντεοπαιγνίδι) Call of Duty » , λέει γελώντας. « Για τις γυναίκες το να  διαμένουν σε ένα τέτοιο ανδρικό περιβάλλον δεν είναι εύκολο . Στη δουλειά είμαστε όλοι άνθρωποι . Είμαστε όλοι το ίδιο και έχουμε μια σημαντική δουλειά να κάνουμε " , συνεχίζει και  φαίνεται πολύ άνετα μεταξύ των συναδέλφων της .

Αρχικά , οι γονείς της Αναστασίας ανησυχούσαν για το μέλλον της . Τώρα , είναι πολύ χαρούμενοι και περήφανοι για το κατόρθωμά της κόρης τους . « Η πατρίδα μου είναι πολύ κοντά σε μια αεροπορική βάση . Από την παιδική ηλικία μου , γοητευόμουν πάντα βλέποντας μαχητικά αεροσκάφη  και ονειρευόμουν  ότι μια μέρα θα μπορούσα να είμαι ένα μέρος της οικογένειας της Πολεμικής Αεροπορίας . Το όνειρό μου έγινε πραγματικότητα και έγινα ένας τεχνικός στα μαχητικά αεροσκάφη " .

 Ο Έλληνας διοικητής είναι ικανοποιημένος με το έργο που κάνει η επισμηνίας. «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που την έχουμε στην ομάδα μας -  είναι πάντα ευχάριστο και ενθαρρυντικό το ομαδικό πνεύμα », είπε.

 Η Αναστασία συνδυάζει τη δουλειά της με την ανθρώπινη επιστήμη και στις σπουδές Φιλοσοφίας - κάτι που όπως και η εμπειρία της στην Πολεμική Αεροπορία θα της είναι πολύ χρήσιμα.

Για να έρθουμε τώρα στην Νατοϊκή άσκηση να θυμίσουμε ότι έγινε από 26 Αυγούστου ως 5 Σεπτεμβρίου 2013, στην Αεροπορική Βάση Oerland της Νορβηγίας.

        

 Η άσκηση διοργανώθηκε από το NATO’s Headquarters Allied Air Command (HQ AIRCOM) και σκοπός της ήταν η εκπαίδευση των συμμαχικών αεροπορικών δυνάμεων σε ρεαλιστικό περιβάλλον επιχειρήσεων, προκειμένου να προετοιμαστούν ως συμμετέχοντες στη Δύναμη Ταχείας Αντίδρασης [NATO REACTION FORCES (NRF)] της περιόδου 2014.

        

 Στην άσκηση συμμετείχαν πάνω από οκτακόσια (800) άτομα και περίπου πενήντα (50) αεροσκάφη και ελικόπτερα. Η 341 Μοίρα συμμετείχε με κλιμάκιο αποτελούμενο από τέσσερα (4) F-16C/D Block 50 και σαράντα (40) άτομα προσωπικό.

         

Στην άσκηση επίσης συμμετείχαν με αεροπορικές δυνάμεις:

·                    Η Γαλλία με πέντε (5) Mirage-2000D και ένα (1) E-3F.

·                    Η Γερμανία με τρία (3) Tornado και δύο (2) C-160.

·                    Το Ηνωμένο Βασίλειο με ένα (1) E-3D.

·                    Η Νορβηγία με ένα (1) DA-20, ένα (1) C-130J, τέσσερα (4)               ελικόπτερα Bell-412 και έξι ως οκτώ (6 - 8) F-16 MLU.

·                    Η Ολλανδία με (4) F-16 MLU και ένα (1) αεροσκάφος                      εναερίου ανεφοδιασμού KDC-10, επιχειρώντας από τη                          μητρική τους βάση.

·                    Η Πολωνία με πέντε (5) F-16 Block 52.

·                    Η Πορτογαλία με πέντε (5) F-16 MLU.

·                    Η Τουρκία με πέντε (5) F-16 Block 30.

·                    Το ΝΑΤΟ JEWCS με ένα (1) DA-20.

   

    Aκολουθούν εντυπωσιακές φωτογραφίες από την συμμετοχή των ελληνικών F 16 στην άσκηση



ΠΗΓΗ: http://www.onalert.gr/stories/i-ellinida-amazona-ton-f16-pou-entyposiase-to-nato
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Διαβάστε περισσότερα » »

καλλιέργειες που επιδοτούνται «χρυσά» στην Ελλάδα και αποφέρουν κέρδη έως και 2.000 ευρώ το στρέμμα


Η στροφή -έστω και με αργούς ρυθμούς- των Ελλήνων στην αγροτική παραγωγή, εκτός από έσχατη λύση μπορεί να αποτελέσει και μια επικερδής ευκαιρία, καθώς ορισμένες καλλιέργειες παρουσιάζουν μεγάλα περιθώρια κέρδους, ενώ εάν η καλλιέργεια γίνεται με βιολογικά κριτήρια, τα έσοδα μπορεί να διπλασιαστούν, ενώ υπάρχει και πρόγραμμα επιδοτήσεων.
Οπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το Εθνος, η καλλιέργεια ορισμένων ειδών και κυρίως αρωματικών φυτών είναι ιδιαιτέρως κερδοφόρα, καθώς μέσω του αναπτυξιακού νόμου οι καλλιεργητές μπορούν να επιδοτηθούν μέχρι και 50% για σχέδια προϋπολογισμού που αφορούν στη μεταποίηση των προϊόντων για παραγωγή αιθέριων ελαίων.
Ποιους ευνοεί ο νέος αναπτυξιακός νόμος- Ποιες είναι οι καλλιέργειες- ευκαιρίες
Ο νέο αναπτυξιακό νόμος για τον οποίο οι μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις μέχρι τα τέλη του Οκτώβρη, δίνει την ευκαιρία σε ομάδες παραγωγών να συστήσουν εταιρείες για την δημιουργία μονάδων επεξεργασίας αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών για την παραγωγή αιθέριων ελαίων.
Δύο καλλιέργειες που υπάγονται σε αυτή την κατηγορία και μπορούν να επιφέρουν μεγάλα κέρδη, είναι το δενδρολίβανο και ο βασιλικός. Τα δύο αρωματικά φυτά, καλλιεργούνται χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις, προσαρμόζονται εύκολα στο μεσογειακό κλίμα και μπορούν να αναπτυχθούν ακόμη και σε φτωχά εδάφη. Τα έσοδα σύμφωνα με τις στρεμματικές αποδόσεις μιας βιολογικής φυτείας με τα δύο βότανα, μπορούν να φθάσουν τα 2.000 ευρώ ανά στρέμμα, επισημαίνει το δημοσίευμα.

iefimerida
polispress
Διαβάστε περισσότερα » »

Πετάμε στα σκουπίδια κάθε χρόνο 750 δισεκατομμύρια δολάρια

Η σπατάλη τουλάχιστον ενός δισεκατομμυρίου τόνων τροφίμων κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο στοιχίζει σχεδόν 750 δισεκατομμύρια δολάρια, κατήγγειλε σήμερα από τη Ρώμη ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) του .Η μαζική σπατάλη τροφίμων είναι τεράστιας σημασίας για τη διατροφική ασφάλεια και την ασφάλεια γενικότερα. Εάν μειώσουμε τις απώλειες και τις σπατάλες, θα περιορίσουμε τις πιέσεις στην παραγωγή τροφίμων», ανέφερε ο γενικός γραμματέας του FAO Ζοζέ Γκραζιάνου ντα Σίλβα παρουσιάζοντας την έκθεση του Οργανισμού για το θέμα αυτό.
Αυτή η «τρομακτική» σπατάλη προκαλεί επίσης «σοβαρή ζημιά στο », σημείωσε ο FAO. Για παράδειγμα, κάθε χρόνο, σπαταλιέται όγκος νερού ίσος με τα ύδατα του ποταμού Βόλγα για να παραχθούν τα οποία δεν πρόκειται να καταναλωθούν και εκπέμπονται στην 3,3 γιγατόνοι αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.
Συνολικά, 1,3 δισεκατομμύρια τόνοι τροφίμων σπαταλώνται κάθε χρόνο και το 30% των καλλιεργήσιμων γαιών παράγει τρόφιμα που δεν θα καταναλωθούν.
Μόνο στην «εκβιομηχανισμένη Ασία», την περιοχή που περιλαμβάνει την Κίνα, την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα, κατά μέσο όρο σπαταλώνται κάθε χρόνο περίπου 200 κιλά λαχανικών και δημητριακών ανά κάτοικο. Από τα 80 κιλά δημητριακών που σπαταλώνται ανά κάτοικο σε ετήσια βάση, το μεγαλύτερο μέρος είναι ρύζι, μια καλλιέργεια που έχει «σοβαρές επιπτώσεις» στο περιβάλλον καθώς ευθύνεται για ένα σημαντικό μέρος της παραγωγής διοξειδίου του άνθρακα (CO2).
«Το άμεσο οικονομικό κόστος από τη σπατάλη γεωργικών προϊόντων —αν εξαιρέσουμε τα ψάρια και τα θαλασσινά— ανέρχεται στα 750 δισ. δολάρια ετησίως», τονίζεται στην έκθεση του FAO.
Ο Άχιμ Στάινερ, διευθυντής του Προγράμματος του ΟΗΕ για το Περιβάλλον (PNUE), χαρακτήρισε «εντυπωσιακό φαινόμενο» τη σπατάλη τροφίμων, το κόστος της οποίας για το περιβάλλον θα επωμιστούν «τα παιδιά και τα εγγόνια μας».
Άλλοι τομείς που ζημιώνουν ιδιαίτερα το περιβάλλον είναι η βιομηχανία παραγωγής κρέατος της Βόρειας και της Λατινικής Αμερικής, όπως και η σπατάλη φρούτων στην Ασία, την Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική.

polispress
Διαβάστε περισσότερα » »

Το τρίπτυχο των Ελλήνων…

…το οποίο ενοχλεί τους σύγχρονους σκοταδιστές
Είναι πανθομολουμένως αποδεκτό ότι το τρίπτυχο ιστορία-πίστη-γλώσσα αποτελεί το μοναδικό σημείο συνοχής των Ελλήνων. Μέσα από την ιστορία μας θυμόμαστε τα πανανθρώπινα ιδεώδη που πρεσβεύει ο Ελληνισμός και τους αγώνες για ελευθερία και αυτοδιάθεση.
Η πίστη κατόπιν μας βοηθάει να ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία και γιατί όχι να πιστεύουμε πως θα έρθει η ώρα που θα ανανήψουν εκ νέου οι Έλληνες ανά τον κόσμο.
Η γλώσσα τέλος και ειδικά η μαθηματικά δομημένη Αρχαία Ελληνική αποτελεί χρήσιμο εργαλείο στην ανάγνωση και έρευνα των κειμένων που επεξηγούν τα δύο πρώτα.
Γι” αυτό και στις μέρες μας το συγκεκριμένο τρίπτυχο καταπολεμάται! Το βλέπουμε γύρω μας, σε πανεπιστήμια, σε σχολικές αίθουσες, σε άρθρα και πλέον μέσα στην Βουλή. Στόχος να ξεχάσουμε κυρίως οι νέοι άνθρωποι, αφού σταδιακά προτείνεται η κατάργηση της διδασκαλίας σε ό,τι δεν μπορεί να διαστρεβλωθεί από «μεγάλο-διανοούμενους» της εποχής μας.
Η ιστοσελίδα διαβεβαιώνει όλους αυτούς τους θιασώτες του καλοστημένου έργου μιας υποτιθέμενης προόδου ότι κι άλλοι προσπάθησαν στο παρελθόν και δεν τα κατάφεραν.
Έστω και ένας Έλληνας να ερευνά θα ενημερώνει τους υπολοίπους, έτσι ώστε η μνήμη θα σιγοκαίει και θα έρθει η ώρα που το τρίπτυχο θα ξαναφουντώσει στις καρδιές και το μυαλό των Ελλήνων πέρα από ιδεολογήματα, τα οποία μας χωρίζουν σε αντιμαχόμενες πλευρές, αντί να είμαστε όλοι μονιασμένοι κόντρα στον κοινό εχθρό.
Όσο για τα Αρχαία Ελληνικά, τα οποία χαρακτηρίζονται από ανεγκέφαλους νεκρή γλώσσα, προκειμένου κανείς να μην είναι σε θέση να κατανοεί τα σημαντικότερα κείμενα της ανθρωπότητας που είναι γραμμένα στην Ελληνική παρά τα «μεταφρασμένα» και παραποιημένα των παγκοσμιοποιητών, να θυμίσουμε ότι ακόμα και σήμερα χρησιμοποιούμε αρχαιοελληνικές εκφράσεις και λέξεις: «εν προκειμένω, συν τοις άλλοις, εν κατακλείδι, ειρήσθω εν παρόδω, κλιμακοστάσιο (δεν λέμε σκαλοστάσιο), οφθαλμίατρος (δεν λέμε ματίατρος), υδραυλικός (δεν λέμε νεραυλικός) και πολλά άλλα παραδείγματα. Νεκρή Γλώσσα τα Αρχαία λοιπόν;
Πέραν τούτου στο εξωτερικό δρουν Ελληνιστές, οι οποίοι μάχονται για την εκμάθηση της Αρχαίας Ελληνικής παγκοσμίως και σε πολλές χώρες εισάγεται η διδασκαλία της ακόμα και στα δημοτικά.
Επ” ευκαιρίας θυμηθείτε παρακάτω έρευνες και άρθρα του ΠΥΓΜΗ.gr σε σχέση με την Ελληνική Γλώσσα, η οποία αποτελεί υπερπολύτιμο εργαλείο γνώσης και όχι απλά μέσο επίδειξης!
Απευθυνόμαστε σαν νέοι άνθρωποι σε όλους αυτούς που έχουν πάθος με την αλήθεια.
Αυτοί μόνο αντιλαμβάνονται την αξία του τρίπτυχου των Ελλήνων. Οι υπόλοιποι αρέσκονται να ζουν στο ψέμα, καθότι δεν απαιτείται πολύς κόπος για να παπαγαλίσει κανείς την προπαγάνδα της εποχής που παρουσιάζει τα ιδανικά των Ελλήνων ως ξεπερασμένα, συντηρητικά και πολλές φορές εθνικιστικά, απολαμβάνοντας παράλληλα την σημερινή «πρόοδο»…
 
apocalypsejohn
Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΜΠΛΕΓΜΕΝΟΣ ΣΕ ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΛΑΣΤΩΝ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΩΝ


astynomikos111Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας συνελήφθησαν τέσσερις ημεδαποί, που ενέχονται σε υποθέσεις κατάρτισης και διοχέτευσης πλαστών εγγράφων.
Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ένας Αρχιφύλακας, ο οποίος τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση. Για την εξιχνίαση υπήρξε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής.
Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας συνελήφθησαν προχθές τρεις ιδιώτες και ένας αστυνομικός, που ενέχονται σε υποθέσεις κατάρτισης και διοχέτευσης πλαστών πιστοποιητικών, όπως Δελτίων Αστυνομικής Ταυτότητας, διαβατηρίων, διπλωμάτων οδήγησης και άδειων κυκλοφορίας οχημάτων.
Πρόκειται για έναν 35χρονο και δύο 31χρονους ημεδαπούς, καθώς και έναν 46χρονο Αρχιφύλακα, που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Αττικής, ο οποίος με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκε σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της πλαστογραφίας, της παραβίασης του υπηρεσιακού απορρήτου κατ' εξακολούθηση, της κατάχρησης εξουσίας και της νομοθεσίας που αφορά στα όπλα.
Για την εξιχνίαση υπήρξε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ενώ για την υπόθεση αναζητούνται δυο ακόμα συνεργοί των συλληφθέντων.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι κατηγορούμενοι είχαν αναπτύξει δίκτυο κατάρτισης πλαστών πιστοποιητικών (Δελτία Αστυνομικής Ταυτότητας, διαβατήρια, διπλώματα οδήγησης και άδειες κυκλοφορίας οχημάτων), τα οποία διοχέτευαν στην «αγορά» έναντι αντιτίμου, το οποίο κυμαινόταν από τριακόσια έως χίλια διακόσια ευρώ.
Μεταξύ των άλλων, είχαν προμηθεύσει έναντι αμοιβής, με πλαστά έγγραφα – πιστοποιητικά και μεγάλο αριθμό αλλοδαπών, διευκολύνοντας με τον τρόπο αυτό την παράνομη αναχώρηση τους, από τη χώρα μας προς το εξωτερικό.
Επίσης όπως προέκυψε, από τους κατηγορουμένους είχε προμηθευτεί με πλαστά πιστοποιητικά και 32χρονος ομογενής από το Καζακστάν, ο οποίος αναζητείται ως το ηγετικό στέλεχος της εγκληματικής οργάνωσης, που εξαρθρώθηκε πρόσφατα από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής. Η συγκεκριμένη ομάδα βαρύνεται με ένοπλες ληστείες σε φορτηγά αυτοκίνητα μεταφοράς τσιγάρων και εμπορευμάτων καθώς και διαρρήξεις κοσμηματοπωλείων με τη μέθοδο του «ριφιφί».
Σε έρευνες, που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, φωτογραφίες διαφόρων ατόμων σε μικρά μεγέθη τύπου έκδοσης ταυτότητας ή κρατικών εγγράφων, εκτυπώσεις καρτελών ταυτοτήτων από υπηρεσιακό ηλεκτρονικό αρχείο, πλήθος υπεύθυνων δηλώσεων με ασυμπλήρωτα στοιχεία που φέρουν υπηρεσιακές σφραγίδες, πλαστό έγγραφο άδειας κυκλοφορίας αυτοκινήτου με ασυμπλήρωτα στοιχεία, κινητά τηλέφωνο και κάρτες sim, φορητή μονάδα αποθήκευσης, usb, τραπεζική απόδειξη κατάθεσης χρημάτων, κάρτες κινητής τηλεφωνίας.
Επιπλέον, κατασχέθηκε ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που διατηρούσε στην κατοχή του ο Αρχιφύλακας, το οποίο έφερε πλαστές πινακίδες και στο εσωτερικό του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, φακός - εκκενωτής ηλεκτρικής ενέργειας (taser), φωτοαντίγραφα στελεχών τραπεζικών επιταγών και ασυμπλήρωτες υπεύθυνες δηλώσεις. Όλοι οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

makeleio
Διαβάστε περισσότερα » »

ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΠΑΧΘΕΝΤΩΝ ΤΗΣ ΜΑΑΛΟΥΛΑ


apok1Kρίσιμες ώρες για τις μοναχές και τα ορφανά της ελληνορθόδοξης μονής της Αγίας Θέκλας.
Βρυξέλλες,Δ.Πορφύρης/Π.Σταφυλά
Δραματικές ώρες στα χέρια αδίστακτων τζιχαιστών μεταξύ άλλων τσετσένων και λίβυων περνούν οι μοναχές και τα παιδιά του οικοτροφείου της ιστορικής ελληνορθόδοξης μονής της Αγίας Θέκλας στη Μααούλα.Όλες οι πληροφορίες και τα δημοσιεύματα συγκλίνουν ότι οι ισλαμιστές εδρεύουν πλέον στην μονή.Οι τσετσένοι τροχίζουν για άλλη μια φορά τα μαχαίρια τους σε λαιμούς ελληνορθοδόξων αφού η ατιμωρησία και η επιχειρούμενη συγκάλυψη του αποτρόπαιου σφαγιασμού των επισκόπων τους αποθρασσύνει.Η δε προαναγγελθείσα στρατιωτική επέμβαση των δυτικών τους νομιμοποιεί.
Από το πρωί της 9ης Σεπτεμβρίου η κωμόπολη της ιστορικής Μααλούλα είναι υπό κατοχή.Μετά από μια πρώτη απόπειρα κατάκτησής της στις 4 του Σεπτέμβρη που την απέτρεψε ο τακτικός στρατός και η λαική πολιτοφυλακή εκατοντάδες ένοπλοι του FSA και ξένοι τζιχαιστές επανήλθαν εξαναγκάζοντας τους υπερασπιστές της πόλης να υποχωρήσουν.Ερχόμενοι από την λιβανέζικη περιοχή Arsal και από την πόλη Yabroud στα βορειοανατολικά οι επιδρομείς επιδίδονται σε πράξεις βαρβαρότητας κατά των χριστιανών της κωμόπολης. Τα τελευταία αραβικά δημοσιεύματα κάνουν λόγο για 3000 τζιχαιστές που βρίσκονται στην πόλη και στα παρακείμενα υψώματα. Επίσης αναφέρουν ότι η ανακατάληψη της πόλης από τους ισλαμιστές και τον ελεύθερο συριακό στρατό οφείλεται στην αδυναμία του στρατού να βομβαρδίσει λόγω των ιστορικών μνημείων της περιοχής. Αναφέρεται ότι ακόμη και τις σωρούς των στρατιωτών που φυλούσαν την πόλη, τις αποκεφάλισαν. Ο Μichel Collon δημοσιογράφος της investig action της επικοινώνησε με μια κάτοικο της Μααλούλα που ανήκει στο περιβάλλον της ελληνορθόδοξης μονής της Αγίας Θέκλας.Την Κυριακή 08/09/13 στις 21.30 αυτή η μάρτυρας καταγγέλει ότι :
« Αυτή τη στιγμή η Μααλούλα είναι υπό κατοχή.Ένοπλοι μουσαλαχίν (ξένοι μουτζαχεντίν) αποπειράθηκαν αρχικά να εισβάλλουν στις 4 Σεπτέμβρη.Μ'αυτήν την επίθεση φάνηκε ότι ήθελαν να κάνουν μια επίδειξη δύναμης,να μας τρομοκρατήσουν ώστε να εγκαταλείψουμε τη γη μας. Σκότωσαν 20 πολίτες ενώ απήγαγαν 15 άλλους. Προς το παρόν εμείς διαθέτουμε μια λίστα 4 εκτελεσμένων πολιτών και 7 που απήχθησαν :
Hλίας Ilyas Damoune, απήχθη.
Jihade Saalab, αποκεφαλίστηκε με μαχαίρι.
Μιχαήλ Μihail Antonio Saalab αποκεφαλίσθηκε με μαχαίρι.
Σέργιος Sarkis Habib Al Soukhn, εκτελέσθηκε με σφαίρες.
Αντώνιος Antoine Lauzarios Saaleb αποκεφαλίσθηκε και ακρωτηριάσθηκε.
Mωυσής Moussa Chmays, απήχθη
Chadi Saalab, απήχθη
Γιώργης Georges Dawoud Hilani και η σύζυγός του, απήχθησαν.
Jamile Mahfouz και η κόρη της, απήχθησαν.
Όλα τα θύματα είναι πολίτες.
« Αυτή τη στιγμή οι τρομοκράτες έχουν εισβάλει παντού μέσα στις ιστορικές εκκλησίες και τα μοναστήρια.Έκαψαν τα μοναστήρια των Αγίων Σεργίου και Βάκχου.Λεηλάτησαν τα πάντα και τα βεβήλωσαν γράφοντας ανίερα και βλάσφημα λόγια.Πολυάριθμοι κάτοικοι της πόλης κατέφυγαν στη Δαμασκό.Όλα άρχισαν στις 04.09.13 στις 3.30 με 4.00 τα ξημερώματα όταν ένα αυτοκίνητο ανατινάχθηκε στο check point του στρατού.Το αυτοκίνητο ερχόταν από την Yabroud και κατέβαινε από τον Άγιο Σέργιο και Βάκχο.Ο καμικάζι αρχικά έριξε κατά των στρατιωτών πριν ενεργοποιήσει τα εκρηκτικά.Η επίθεση κόστισε τη ζωή σε 20 άντρες της λαικής πολιτοφυλακής υπερασπιστές του ιστορικού τόπου.Οι δύο μοναδικοί επιζήσαντες αποκεφαλίστηκαν.Έπειτα οι τρομοκράτες περικύκλωσαν τα πρώτα σπίτια του χωριού.Αρχικά εισέβαλαν στο σπίτι του Abou Aala al Haddad ενός χριστιανού που είχε έρθει από τη Zahle του Λιβάνου για να κάνει κάποιες μέρες διακοπές στην γεννέτειρά του. Οι εισβολείς τον διέταξαν ν'ασπαστεί το ισλάμ.Έσπασαν τους σταυρούς και τις εικόνες.Έπειτα έκαναν πλιάτσικο στο σπίτι.Πριν να τον σφαγιάσουν του είπαν :Kάνουμε τζιχάντ κατά των Σταυροφόρων.
Οι τρομοκράτες στην συνέχεια εισέβαλαν στο γειτονικό σπίτι όπου κατοικούσε η χήρα Jamile Oum Mahfouz με την κόρη της.Η Jamile έχει κι ένα γιο που φέρεται ως αγνοούμενος εδώ και μήνες.Η μητέρα προειδοποιεί την κόρη της. Κάνε ότι είσαι μουσουλμάνα για να μην σ'απαγάγουν.Όταν οι τρομοκράτες μπήκαν ούρλιαξαν : « Jina Aleykoun ya Kouffar »(Nα εμείς οι άπιστοι).Είστε περικυκλωμένες.Πήραν τον σταυρό που δέσποζε στο σπίτι και τον έσπασαν.Ύστερα τις οδήγησαν σε άγνωστη κατεύθυνση.
apok5
Οι τρομοκράτες σταμάτησαν μπροστά στο άγαλμα του Άη Γιώργη που βρισκόταν μπροστά απ' τ'ομόνυμο μοναστήρι.Κραύγαζαν καγχάζοντας : « Τι θέλεις να σου σπάσουμε πρώτα Αη –Γιώργη ; το κεφάλι σου ή τ'άλογό σου ; »
Έπειτα ξέσπασαν όλο τους το μένος πάνω στο άγαλμα. Οι τρομοκράτες δεν άγγιξαν κανένα από τα σπίτια των μουσουλμάνων στην Μααούλα. Στις χριστιανικές γειτονιές της πόλης βρίσκονταν αρκετοί εκτοπισμένοι σουννίτες από την επίμαχη Γκούτα της Δαμασκού. Αυτοί δέχθηκαν τους τρομοκράτες ως ήρωες με αλαλαγμούς και τους πετούσαν ρύζι. Οι τρομοκράτες έπειτα έφθασαν θριαμβευτικά στην πλατεία του χωριού.΄Αρχισαν να βεβηλώνουν όλα τα ιερά αντικείμενα ,τις εικόνες τους σταυρούς,τ'αγάλματα.Τα παιδιά ήταν τόσο τρομοκρατημένα που έχασαν την φωνή τους.Μερικά απ'αυτά νοσηλεύονται ακόμη στη Δαμασκό.Ανάμεσα στους τρομοκράτες υπήρχαν άτομα που έμοιαζαν με Λίβυους και Τσετσένους.Όταν μια ομοβροντία από 20 οβίδες που εξαπέλυσαν οι αντάρτες συντάραξαν την πόλη οι κάτοικοι φοβήθηκαν.Σε κατάσταση πανικού οι αδελφές της ελληνορθόδοξης μονής της Αγίας Θέκλας έκλεισαν τις πόρτες.Αυτές βρέθηκαν απομονωμένες από το υπόλοιπο χωριό κάτι που καθιστούσε αδύνατη την πρόσβαση σε όσους ήθελαν να καταφύγουν στη μονή. Οι τακφιριστές εκκένωσαν το χωριό απ' το σουννιτικό στοιχείο προωθώντας τους στο Yabroud για να τους διασφαλίσουν. Τους χριστιανούς τους κράτησαν σε καθεστώς ομηρίας ώστε να τους χρησιμοποιήσουν ως ασπίδα προστασίας σε περίπτωση που αντεπιτεθεί ο στρατός.Οι τρομοκράτες πήγαν και στο δημαρχείο.
Στο μεταξύ 300 χριστιανοί από αυτούς που είχαν φθάσει στη Δαμασκό συγκεντρώθηκαν για να περπατήσουν ως το Προεδρικό Μέγαρο για να ζητήσουν από τον Άσσαντ να τους δώσει όπλα.Οι οικογένειές τους προσπαθούσαν να τους κατευνάσουν λέγοντας « είσαστε πολύτιμοι για μας ».Οι νέοι απάντησαν « Οφείλουμε να προστατεύσουμε το χωριό μας από αυτούς τους εισβολείς ».Τελικά τους δόθηκαν όπλα και προστέθηκαν στις κυβερνητικές δυνάμεις.Αυτή τους η κίνηση ήταν καθοριστική αφού με την δική τους συμβολή απελευθερώθηκε μια μεγάλη περιοχή της Μααλούλα.Αλλά σήμερα το πρωί οι αντάρτες επέστρεψαν.Περίπου 1000 κατέφθασαν ως ενισχύσεις των τζιχαιστών που έχουν ως άνδρο τους το ξενοδοχείο.Απέναντι στην αριθμητική τους υπεροχή οι στρατιώτες αναγκάστηκαν εκ νέου να αποτραβηχθούν.Οι ισλαμιστές αποκεφάλισαν 4 νέους ενώ εκτέλεσαν άλλους 2.Αποκεφάλισαν τον Αντώνη Saalab βοηθό του ηγουμένου της Μονής των Αγίων Σεργίου και Βάκχου Toufik Eid.Οι εξτρεμιστές σκότωσαν και τον πατέρα και τον ξάδερφό του.Οι ισλαμιστές τρομοκράτες έχουν καταλάβει τις εκκλησίες και τα μοναστήρια.Εδρεύουν στο ελληνορθόδοξο μοναστήρι της Αγίας Θέκλας.Η ηγουμένη Πελαγία έκανε έκληση στις συριακές αρχές για βοήθεια.Πληροφορίες μας από τη Δαμασκό επιβεβαιώνουν ότι η αδελφότητα και τα παιδιά του οικοτροφείου του ελληνορθόδοξου μοναστηριού της Αγίας Θέκλας Μααλούλα βρίσκονται σε καθεστώς ομηρίας από αδίστακτους τζιχαιστές που κατέλαβαν τη μονή και περνούν δραματικές ώρες αγωνίας στα χέρια τους.Εκπέμπουν συνεχόμενα και απελπισμένα SOS. Καταραμένη η δημοκρατία που θέλουν να μας φέρουν Γαλλία και Αμερική. »
Ελληνορθόδοξοι σύριοι της Δαμασκού μας εξέφρασαν μεγάλη ανησυχία για τις μοναχές της Αγίας Θέκλας και τα ορφανά που στεγάζουν καθώς δεν έχουν καμιά επικοινωνία και το τελευταίο νέο ότι έχουν αμπαρωθεί στις υπόγειες αποθήκες της μονής. Μιά άλλη είδηση που συντάραξε τους χριστιανούς της Δαμασκού είναι ο θάνατος του νεαρού Σεργίου Habibi (βλ. λίστα θυμάτων) ο οποίος ήταν δημοσιογράφος ακτιβιστής στο ΒabΤoumaNewsNetwork.Είχε εγκαταλείψει τον υπολογιστή , όπως λένε οι συνάδερφοί του, για να πάρει το όπλο και να πάει εθελοντής στη Μααλούλα όπου δυστυχώς εκτελέσθηκε από τα πυρά τζιχαιστών. Η θυσία του έχει βυθίσει στο πένθος όλη τη Δαμασκό . Απαρηγόρητοι οι συνάδερφοί του στον αγώνα της ενημέρωσης.
Η ελληνορθόδοξη Μονή της Αγίας Θέκλας
apok2
ο μάρτυρας δημοσιογράφος Σέργιος Χαμπίμπι
apok3
Αποχαιρετισμός από το BTNN στο δημοσιογράφο Σέργιο Χαμπίμπι
apok4
Πηγές : investingaction , Observatoire de Christianophobie, Sham times , BTNN
makeleio
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο Βούλγαρος υπουργός Πολιτισμού καταγγέλλει τα Σκόπια στην UNESCO για κλοπή της ιστορίας

Το έμβλημα της λεγόμενης " Δημοκρατίας του Κρουσόβου" που οι μεν Βούλγαροι το θεωρούν μέρος της ιστορίας τους, οι δε Σκοπιανοί  ως δική τους ιστορία
Σεπτέμβριος 11, 2013.

«Πρόκειται για άλλη μια προσπάθεια της σκοπιανής πλευράς,  κλοπής της βουλγαρικής ιστορίας. Θα ήθελα να πω απερίφραστα και με σαφήνεια ότι είμαι αποφασισμένος να προβώ σε σωστές ενέργειες και ότι δεν πρόκειται να παραδεχθούμε  την κλοπή της βουλγαρικής ιστορίας».


Αυτό ειπώθηκε ως απάντηση σε ερώτηση δημοσιογράφου στο Μπουργκάς, από τον υπουργό Πολιτισμού Δρ Πέταρ Στογιάνοβιτς, με αφορμή την απόσυρση του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου  από την έκθεση «Ταυτότητα και μνήμη στον XIX αιώνα» που άνοιξε στο Βελιγράδι στις 9 Σεπτεμβρίου που διοργανώθηκε από το Περιφερειακό Γραφείο της UNESCO στη Βενετία.

Αφορμή στάθηκαν δύο εκθέματα που υποβλήθηκαν από το Μουσείο των Σκοπίων. Ένα για τον Γκότσε Ντέλτσεφ και το άλλο για τη σημαία της «Δημοκρατίας του Κρουσόβου».

Ο Βούλγαρος υπουργός πολιτισμού τόνισε ότι πρόκειται για δύο ιστορικά θέματα της βουλγαρικής ιστορίας και επεσήμανε ότι για άλλη μια φορά τα Σκόπια  κλέβουν τη βουλγαρική ιστορία.

Ο Δρ Στογιάνοβιτς ανακοίνωσε σήμερα, ότι θα υπογράψει επίσημη καταγγελία στην Ιρίνα Μπόκοβα, που είναι γενική διευθύντρια της UNESCO και εκπρόσωπος της περιφερειακής οργάνωσης στη Βενετία.

«Δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε με αυτήν την κλοπή», είπε ο Βούλγαρος υπουργός Πολιτισμού, σύμφωνα με το βουλγαρικό Κρος.


echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Κυκλοφορούν τσιγάρα - βόμβες ανάμεσά μας

Κυκλοφορούν τσιγάρα - βόμβες ανάμεσά μας Βάζουν και σκουπίδια μέσα στον χύμα καπνό
Του Κώστα Χαρδαβέλλα
Λαθραία τσιγάρα άγνωστης προέλευσης και χύμα καπνός που κυκλοφορούν στις λαϊκές αγορές και μέσω Ίντερνετ αποτελούν μία τοξική βόμβα για χιλιάδες καπνιστές που κινδυνεύουν άμεσα ακόμα και με θάνατο ή δημιουργία καρκίνου.
Σύμφωνα με στοιχεία που προκύπτουν από τις αναλύσεις του Γενικού Χημείου του Κράτους (Χημική Υπηρεσία Σερρών) σε λαθραία τσιγάρα διαπιστώθηκαν υπέρβαση των νόμιμα αποδεκτών τιμών σε μονοξείδιο του άνθρακα μέχρι 100%, υπέρβαση στην πίσσα 100% και στη νικοτίνη 15%.
Συγκεκριμένα διαπιστώθηκε ότι χρησιμοποιείται καπνός χαμηλής ποιότητας και συχνά μόνο απορρίμματα (σκόνες και τρίμματα) και άλλα άχρηστα παραπροϊόντα της καπνοβιομηχανίας με συνέπεια να γίνεται απαραίτητη η χρήση χημικών προσθέτων αγνώστου είδους και προέλευσης από τους παρασκευαστές των προϊόντων αυτών.
Τα λαθραία αυτά προϊόντα είναι συχνά επιβαρυμένα ακόμα και με βαρέα μέταλλαμη επιτρεπτά αγροτοχημικά προϊόντα και ξένες ύλες, δημιουργώντας έτσι εκατομμύρια ατομικές βόμβες τσιγάρα για την υγεία των καπνιστών.
Το 2012 οι συνολικές απώλειες φόρων για το ελληνικό κράτος από την παράνομη διακίνηση τσιγάρων και καπνού ανήλθαν περίπου στα 500 εκατ. ευρώ ενώ οι απώλειες για το 2013 αναμένεται να έχουν αυξηθεί.
Σύμφωνα με διεθνή έκθεση της KPNG περισσότερα από 3 δισεκατομμύρια παράνομα τσιγάρα καταναλώθηκαν στην Ελλάδα το 2012 ενώ ο παράνομος χύμα καπνός πωλείται στις λαϊκές αγορές και μέσα από το Ίντερνετ χωρίς κανένα ουσιαστικό όφελος.
Ήδη ο βουλευτής Αλ. Κοντός κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή για τον υπουργό Υγείας κ. Αδ. Γεωργιάδη από τον οποίο ζητεί να μάθει ποια μέτρα προτίθεται να λάβει για να περιοριστούν οι απώλειες εσόδων για το ελληνικό κράτος από την κυκλοφορία των λαθραίων τσιγάρων και του χύμα καπνού και πώς θα ενημερωθούν οι καπνιστές για τους μεγάλους κινδύνους που τους απειλούν με τα προϊόντα αυτά που κυκλοφορούν χωρίς κανένα έλεγχο. 

newsbomb
Διαβάστε περισσότερα » »

Νίμιτς: Συμφωνούν και τα δύο μέρη η ονομασία να έχει τον όρο Μακεδονία


Νίμιτς: Συμφωνούν και τα δύο μέρη η ονομασία να έχει τον όρο Μακεδονία «Εξακολουθούν να υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές μεταξύ των δύο μερών για το ζήτημα της ονομασίας» ανέφερε ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ για το θέμα του ονόματος Μάθιου Νίμιτς, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα στα Σκόπια με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι.
Ο κ. Νίμιτς δήλωσε ότι στις συναντήσεις που είχε στην Αθήνα και στα Σκόπια εξετάσθηκε η τελευταία πρόταση που είχε υποβάλει τον Απρίλιο. «Έλαβα τις παρατηρήσεις των δύο μερών για την πρόταση του Απριλίου. Η Αθήνα έθεσε δύο ζητήματα σχετικά με την πρόταση, ενώ εδώ στα Σκόπια είχα μία αναλυτική συζήτηση και ενημερώθηκα για τη θέση της χώρας, η οποία δεν έχει αλλάξει. Εξακολουθούν να υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές, σημαντικές διαφορές μεταξύ των δύο μερών, λύση μέχρι στιγμής δεν υπάρχει. Συζητούμε μερικές πτυχές μίας λύσης και οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν» δήλωσε ο κ. Νίμιτς.
Απαντώντας σε ερώτηση που εντοπίζονται οι διαφορές μεταξύ της ΠΓΔΜ και της Ελλάδας σχετικά με την τελευταία πρότασή του, ο κ. Νίμιτς ανέφερε ότι αυτές αφορούν δύο σημεία: επί ποιου όρου θα τεθεί ο προσδιορισμός (αν δηλαδή ο προσδιορισμός αφορά τον γεωγραφικό ή τον πολιτειακό όρο) και το εύρος χρήσης της ονομασίας που θα μπορούσε να συμφωνηθεί.
«Έκανα μία πρόταση για μία ονομασία η οποία πρέπει να περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία διότι η χώρα βρίσκεται στην περιοχή της Μακεδονίας, όμως δεν είναι ολόκληρη η Μακεδονία. Η Μακεδονία είναι μεγάλη περιοχή η οποία οριοθετήθηκε (ΣΣ : Συνθήκη του Βουκουρεστίου) πριν από 100 χρόνια. Το μεγαλύτερο μέρος της Μακεδονίας ανήκει στην Ελλάδα, συνεπώς πρέπει να υπάρχει ένας προσδιορισμός ώστε να γίνεται σαφής διάκριση. Υπό το πρίσμα αυτό πρότεινα έναν προσδιορισμό. Η ελληνική πλευρά έχει θέση σχετικά με το που πρέπει να τεθεί ο προσδιορισμός, ενώ η εδώ κυβέρνηση έχει διαφορετική άποψη επί αυτού. Πρόκειται για μία ουσιαστική διαφορά. Το θετικό είναι ότι συζητάμε με τα δύο μέρη για ένα όνομα το οποίο θα περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία, όμως υπάρχει διαφορά σχετικά με το που πρέπει να τεθεί ο προσδιορισμός» ανέφερε ο κ. Νίμιτς.
Όσον αφορά το εύρος χρήσης του ονόματος, ο κ Νίμιτς ανέφερε πως «η ελληνική πλευρά επιμένει στη θέση πως η ονομασία που θα μπορούσε να συμφωνηθεί πρέπει να ισχύει παντού: τόσο για διεθνή όσο και για εσωτερική και για κάθε επίσημη χρήση». Με τη θέση αυτή, όπως σημείωσε ο κ. Νίμιτς, διαφωνεί η ΠΓΔΜ. Προηγουμένως σήμερα ο κ. Νίμιτς συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νίκολα Πόποσκι, ενώ χθες είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ.
Χθες το βράδυ, ο κ. Νίμιτς, μαζί με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι, παρακολούθησε τον ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ των εθνικών ομάδων της ΠΓΔΜ και της Σκωτίας, για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014, ο οποίος διεξήχθη στο εθνικό στάδιο των Σκοπίων.

newsbomb
Διαβάστε περισσότερα » »