Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Αποκάλυψη: Σε έγγραφο Τσίπρα και Ολάντ τα Σκόπια αναφέρονται ως «Μακεδονία»

Το «Μακεδονία» του Γιάννη Μουζάλα μπορεί να ξεσήκωσε ενδοκυβερνητική θύελλα, ωστόσο, όπως φαίνεται, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πρόβλημα με την ονομασία των Σκοπίων.

Οπως γράφει το protothema.gr, στο επίσημο ανακοινωθέν της συνάντησης των Ευρωπαίων σοσιαλιστών στο Παρίσι, την προηγούμενη εβδομάδα, την Παρασκευή 12 Μαρτίου, στην οποία μετείχε και ο Αλέξης Τσίπρας, γίνεται αναφορά στην ΠΓΔΜ με το όνομα «Μακεδονία». Στο επίσημο κείμενο της κοινής δήλωσης, που αναρτήθηκε και βρίσκεται ακόμα στην ιστοσελίδα του Ελιζέ, μετά τη συνάντηση του Φρανσουά Ολάντ με τον Έλληνα πρωθυπουργό επισημαίνεται:

Nous éviterons que la Grèce soit obligée –  comme c’est le cas aujourd’hui – de retenir des milliers de réfugiés derrière la frontière, entre la Macédoine et la Grèce et dans des conditions insupportables et pour les personnes et pour la Grèce. Et nous éviterons qu’il puisse y avoir des personnes qui risquent leur vie en traversant la mer Egée de Turquie vers la Grèce.
Θα αποφευχθεί η Ελλάδα να είναι υποχρεωμένη – όπως συμβαίνει σήμερα – να διατηρήσει χιλιάδες πρόσφυγες κατά μήκος των συνόρων μεταξύ της Μακεδονίας και της Ελλάδας και σε ανυπόφορες συνθήκες και για τους ανθρώπους και για την Ελλάδα. Και θα αποφύγουμε να υπάρχουν άνθρωποι που διακινδυνεύουν τη ζωή τους διασχίζοντας τη θάλασσα του Αιγαίου από την Τουρκία στην Ελλάδα. 
Από το ανακοινωθέν προκύπτει ότι ο πρωθυπουργός φέρεται να συμφώνησε σε ένα κείμενο όπου η ΠΓΔΜ αναφέρεται ως Μακεδονία, χωρίς αστερίσκους ή οτιδήποτε άλλο.
Το ανακοινωθέν όπως έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του elysee.fr
Διαβάστε περισσότερα » »