Πέμπτη, 27 Μαρτίου 2014

Έχετε ακόμα αμφιβολίες για το αν μας παρακολουθούν; Δείτε το βίντεο!

pixelsΈνας Έλληνας στην καταγωγή κατασκεύασε το σύστημα Argus με την υψηλότερης ανάλυσης κάμερα του κόσμου…
1,8 δις pixels!

Ένα σύστημα που μπορεί να παρακολουθήσει τα πάντα ακόμη και από ύψος 5,5 χιλιομέτρων! Από αυτό το ύψος μπορεί να “δει” ακόμη και ένα πουλί κοντά στο έδαφος.

Δεν είναι έργο επιστημονικής φαντασίας. Είναι αλήθεια!
makeleio

Διαβάστε περισσότερα » »

"Αλώνιζε" επι 20 ώρες στο Αιγαίο φθάνοντας μέχρι το Σούνιο η τουρκική κορβέτα "Bandirma"

Η τουρκική κορβέτα «BANDIRMA» «αλώνιζε» επί 20 ώρες στο νότιο και κεντρικό Αιγαίο σημειώνοντας μπαράζ παραβιάσεων των εθνικών χωρικών υδάτων από τη Ρόδο μέχρι και στο στενό μεταξύ Κέας και Κύθνου. Το τουρκικό πλοίο έγινε αντιληπτό και από ψαράδες ανοιχτά του Σουνίου.
Το ερώτημα βέβαια είναι που το πάνε οι Τούρκοι. Κάτι που απασχολεί και τους επιτελείς του Πενταγώνου οι οποίοι βλέπουν πως η κυβέρνηση Ερντογάν, η οποία πλήττεται από σκάνδαλα, λίγες ημέρες πριν τις δημοτικές εκλογές και για να κερδίσει πόντους στο εσωτερικό της χώρας επιχειρεί εξωτερίκευση της κρίσης εισβάλλοντας στη Συρία και ανεβάζοντας την ένταση στο Αιγαίο.
Χθες τη νύχτα τηλεοπτικοί σταθμοί πρόβαλαν μία πρόκληση τουρκικής ακταιωρού στην περιοχή της Ζουράφας-Λαδόξερας. Το σκάφος, όπως φάνηκε και από το βίντεο είχε παραβιάσει τα εθνικά χωρικά ύδατα και λίγο έλειψε να εμβολίσει σκάφος του Λιμενικού που έσπευσε να ζητήσει την απομάκρυνση της.
Όπως αποδεικνύεται ωστόσο επρόκειτο για μία συντονισμένη ενέργεια της Τουρκίας, αφού την ίδια σχεδόν ώρα δίδονταν εντολή στην κορβέτα «BANDIRMA» που αποχωρούσε από την Ανατολική Μεσόγειο να παραβιάσει τα εθνικά χωρικά ύδατα στο νότιο και κεντρικό Αιγαίο.
Την πρώτη παραβίαση του εθνικών χωρικών υδάτων τη σημείωσε στη Ρόδο, στις 9:45 το πρωί της 26ης Μαρτίου, λίγες ώρες μετά τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου. Στη συνέχεια κινήθηκε βόρεια και δυτικά «αλωνίζοντας» στο κεντρικό Αιγαίο.
Αφού παραβίασε τα ελληνικά χωρικά ύδατα στη Ρόδο το τουρκικό πολεμικό ξαναβγήκε στα διεθνή ύδατα πλέοντας βόρεια της Καρπάθου.
Διήλθε μεταξύ της Σαντορίνης και της Ανάφης και νοτιοδυτικά της Φολεγάνδρου, ακολούθως νότια της Μήλου όπου άλλαξε πορεία περιπλέοντας ουσιαστικά το νησί και πέρασε δυτικά από τη Σέριφο, με κατεύθυνση βόρεια προς τις ακτές της Αττικής.
Σήμερα τα ξημερώματα παραβίασε τα χωρικά ύδατα μεταξύ Κέας και Κύθνου περιπλεόντας το νησί (!) στις 4:30.
Μία περίπου ώρα αργότερα κατευθύνθηκε προς βόρεια Αττική και Ανδρο και εξήλθε των στενών του Καφηρέα και τώρα έχει πορεία ανατολική.
Καθ’ όλη τη διάρκεια του πλού της παρακολουθείτο από δύο σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού. Μία φρεγάτα και μία κανονιοφόρο.
Η χρονική συγκυρία πάντως της πρόκλησης αυτής με μπαράζ παραβιάσεων των χωρικών υδάτων και επί μακράς παραμονής στο Αιγαίο προβληματίζει τη στρατιωτική ηγεσία του Πενταγώνου που βλέπει ότι η Τουρκία διέρχεται μία κρίση εσωτερική. Γεγονός το οποίο αν πάσα στιγμή μπορεί να οδηγήσει σε κλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο, δεδομένων και των αξιώσεων που εγείρουν οι Τούρκοι απέναντι σε μία ενδοτική κυβέρνηση.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Η Συρία δίνει την μάχη της και Νικά !!! Με την ουρά στα σκέλια οι Τούρκοι !!!

Αποκλειστικά στο Πολεμικό Ημερολογιο
Μεγάλη νίκη του συριακού στρατού στα σύνορα με την Τουρκία ... Όπως δήλωσε σήμερα Πέμπτη ανώτατος Σύριος Αξιωματικός στο πρακτορείο ειδήσεων Al-Watan ο υπερήφανος Συριακός Στρατός αντιστάθηκε στην Τούρκικη εισβολή σθεναρά και επιπλέον ανακατέλαβε το μεγάλης σημασίας ύψωμα της ΑL-KASAB 65 χιλιόμετρα βόρεια της Λαττακειας και ελέγχει πλέον τα στρατιωτικής σημασίας περάσματα Castel mabaegen και Ma Afu...
Ο Ίδιος Αξιωματούχος Του Συυριακού Στρατού δήλωσε πως 5,000 πάνοπλοι Ισλαμιστές Τρομοκράτες των οργανώσεων Ισλαμικό Μέτωπο και Al-Nursa με τη βοήθεια της Τουρκίας προσπάθησαν να εισβάλλουν και να καταλάβουν την Στρατηγικής σημασίας περιοχή αλλα τους περίμενε Πανωλεθρία...
200 Ισλαμιστές μονάχα σήμερα νεκροί από τους αμυνόμενους Σύριους ενώ οι Τραυματίες τους είναι δεκάδες από συνδιασμένες επιχειρήσεις αεροπορίας , πυροβολικού και πεζικού...
"Σύντομα τους τελειώνουμε..." κατέληξε ο ίδιος Αξιωματικός στο Συριακό Πρακτορείο.
Μεγάλη η αποτυχία της Τουρκίας η οποία προσπάθησε να σπάσει το ηθικό του Συριακού Στρατού με την Κατάρριψη του Mig-23 του Συριακού Στρατού προχθές ,ωστόσο σήμερα και αυτή την στιγμή, κατέληξε να μαζεύει και πάλι δεκάδες Ισλαμιστές Νεκρούς και Τραυματίες . 

polemiko-imerologio

Διαβάστε περισσότερα » »

Εισακτέοι τριών ταχυτήτων σε ΑΕΙ - ΤΕΙ

Τον αριθμό των εισακτέων στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ ανακοινώνει το υπουργείο Παιδείας. Ποιοι θα είναι ευνοημένοι

Αριθμό εισακτέων στα ιδρύματα της Ανώτατης Εκπαίδευσης, που θα κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα με την περυσινή χρονιά (περίπου 70.000 θέσεις), αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα Πέμπτη το υπουργείο Παιδείας.
Λιγότεροι από πέρυσι θα περάσουν, σύμφωνα με το Έθνος, στις σχολές που οδηγούν στο Δημόσιο ή έχουν περιορισμένη πρόσβαση στην αγορά εργασίας.
Και φέτος έγινε μια προσπάθεια εξορθολογισμού του αριθμού των εισακτέων στις διάφορες σχολές των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ, ώστε να συμβαδίζει κατά το δυνατό και με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας.
Ετσι, ευνοημένοι θα είναι όσοι στοχεύουν στο 2ο, 4ο και 5ο επιστημονικό πεδίο. Δηλαδή φέτος θα είναι περισσότεροι οι φοιτητές που θα απορροφηθούν σε Πολυτεχνικές σχολές που εντάσσονται στο 4ο επιστημονικό, σε τμήματα Φυσικής, Χημείας, Μαθηματικών, Γεωγραφίας του 2ου επιστημονικού πεδίου, αλλά και σε Οικονομικά τμήματα του 5ου πεδίου.
Τμήματα τα οποία δίνουν πτυχία που οδηγούν σε επαγγέλματα με υψηλά ποσοστά ανεργίας ή με σοβαρές δυσκολίες απασχόλησης θα δεχτούν περικοπή στους εισακτέους, όπως για παράδειγμα τα τμήματα Νομικής, Φιλολογίας, Παιδαγωγικά και Ξενόγλωσσα τμήματα, στα πανεπιστήμια και σε τμήματα των τεχνολογικών ιδρυμάτων με πολύ χαμηλή ζήτηση.
Το ίδιο θα ισχύσει και για όλα τα τμήματα που οδηγούσαν τους αποφοίτους σε θέσεις του δημόσιου τομέα, όπως για παράδειγμα οι λεγόμενες καθηγητικές σχολές.

Πηγή: Έθνος
news247
Διαβάστε περισσότερα » »