Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

National Geographic Rio Antirio Bridge in Greece

Διαβάστε περισσότερα » »

Πυραυλικοί επιστήμονες παίρνουν ιδέες από την... αρχαία αττική κεραμική! (βίντεο)

Επιστήμονες από την Καλιφόρνια των ΗΠΑ, οι οποίοι σχεδιάζουν πυραύλους και διαστημόπλοια, μελετούν τα αττικά κεραμικά, καθώς πιστεύουν ότι θα πάρουν ιδέες για να βελτιώσουν ακόμη περισσότερο τις θερμικές «ασπίδες» των διαστημικών σκαφών τους, όταν αυτά επανέρχονται, μετά τα ταξίδια τους, στη γήινη ατμόσφαιρα!

Οι ερευνητές του Ινστιτούτου και του Μουσείου Γκετί, του Εργαστηρίου Εθνικού Επιταχυντή του υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ στο Στάνφορντ (SLAC) και της αεροδιαστημικής εταιρείας Aerospace Corporation, σύμφωνα με τη βρετανική Daily Mail, έχουν βαλθεί να αναλύουν δείγματα αρχαιοελληνικής κεραμικής ηλικίας 2.500 ετών με την χρήση ακτινών-Χ, ώστε να κατανοήσουν καλύτερα την μοριακή δομή αυτών των κεραμικών.Τα κεραμικά πλακίδια στο εξωτερικό των διαστημικών σκαφών και πυραύλων που λειτουργούν ως θερμικές ασπίδες, υφίστανται τρομακτικές αποκλίσεις θερμοκρασίας, καθώς από τους μείον 120 βαθμούς του διαστημικού κενού πρέπει να αντέξουν τους 1.650 βαθμούς Κελσίου που αναπτύσσονται λόγω τριβής κατά την επανείσοδό τους στην ατμόσφαιρα του πλανήτη μας. Μια τόσο υψηλή θερμοκρασία είναι ικανή να λιώσει ακόμα και μέταλλα, αλλά η πυριτία (διοξείδιο του πυριτίου), από την οποία αποτελούνται κυρίως οι «ασπίδες», εμποδίζει την εξάπλωση της μεγάλης θερμότητας.



Όπως είπε η Τρένταλμαν, μπορεί αυτά τα αγγεία να χρονολογούνται από τον 5ο ή τον 6ο αιώνα π.Χ., όμως παραμένουν χρήσιμα ακόμα και σήμερα: «Κάτι δεν χρειάζεται να είναι πολύπλοκο για να είναι εξελιγμένο. Αν μπορούμε να καταλάβουμε την τεχνολογία με την οποία έχουν κατασκευαστεί αυτά τα έργα τέχνης, τότε θα είμαστε σε θέση να χρησιμοποιήσουμε αυτή τη γνώση σε μια εντυπωσιακά ευρεία γκάμα πρακτικών εφαρμογών».

Η συνεργασία των ερευνητών, πέρα από την τεχνολογική διάστασή της, έχει και άλλες στοχεύσεις, όπως τη βελτίωση των μεθόδων συντήρησης των αρχαίων αγγείων, την -από κοινωνιολογική άποψη- κατανόηση του ρόλου και της εξέλιξης των κεραμικών εργαστηρίων στην αρχαία Ελλάδα, των χρησιμοποιούμενων τεχνικών από τους τεχνίτες κ.ά.

Οι Αμερικανοί ερευνητές ανακάλυψαν ότι, ομοίως, τα αρχαιοελληνικά κεραμικά όχι μόνο αντέχουν στις υψηλές θερμοκρασίες, αλλά επιπλέον παραμένουν σταθερά από χημική άποψη. Όπως δήλωσαν οι ερευνητές Μαρκ Ζουρμπούχεν και Κάρεν Τρένταλμαν, η ανάλυση των ιδιοτήτων των αττικών αγγείων βοηθά στην καλύτερη κατανόηση των σύγχρονων διαστημικών κεραμικών.





defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Τσουκνίδα η θεραπευτική!!!

AΠO TO ΦAΡMAKEIO THΣ... ΦΥΣΗΣ 


Για πολλούς είναι ένα ζιζάνιο, για αυτούς όμως που ξέρουν, είναι ένα από τα πιο θρεπτικά και θεραπευτικά φυτά που συναντάμε στην Ελληνική ύπαιθρο. Η τσουκνίδα στην αρχαιότητα έχαιρε μεγάλης αναγνώρισης από τους γιατρούς της εποχής. Στην προσπάθεια τους να θεραπεύσουν τους ασθενείς τους, μελετούσαν τα βότανα και.... ανακάλυπταν τις ευεργερτικές τους ιδιότητες.

Για φαρμακευτικούς λόγους χρησιμοποιούνται τα φύλλα, τα άνθη και οι ρίζες της.
Τα φύλλα της περιέχουν μυρμηκικό οξύ, χλωροφύλλη, σεροτονίνη, ακετυλοχολίνη, γλυκοκινόνες, και τανίνες. Είναι καλή πηγή βιταμίνης Α, C και Ε, βιταμίνης Β1, Β2, Β3 και Β5. Επίσης είναι καλή πηγή ασβεστίου, σιδήρου, φολικού οξέος, κάλιου, μαγγάνιου, μαγνήσιου, φωσφόρου, σελήνιου και ψευδάργυρου.
Η απουσία οξαλικού οξέος, την κάνει κατάλληλη για άτομα που πάσχουν από αναιμία, γιατί χωρίς το οξαλικό απορροφάται μεγαλύτερη ποσότητα σιδήρου. Επιπλέον, έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε βιταμίνη C που βοηθά στην ακόμα καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου.
Έχει βρεθεί ότι έχει αντισπασμωδική δράση, σε περιπτώσεις ρευματισμών ή ισχιαλγίας. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και την αντιμετώπιση της οξείας ή χρόνιας νεφρίτιδας, του ίκτερου, παθήσεων της χολής, του έλκους του στομάχου, βρογχικών παθήσεων και χρόνιων διαρροιών ή δυσκοιλιότητας.
Η περιεκτικότητα της σε σεκρετίνη, βοηθά στη διατήρηση της ευγλυκαιμίας στους διαβητικούς, αφού διεγείρει το πάγκρεας. Η ισταμίνη τής προσδίδει ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση, ικανή να ανακουφίσει τα συμπτώματα φλεγμονωδών νοσημάτων.
Ακόμη, η τσουκνίδα έχει διουρητική δράση και προάγει την καλή λειτουργία των νεφρών. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στην αποβολή πετρών από αυτά ή να θεραπεύσει τις ουρολοιμώξεις και την υπερπλασία του προστάτη, αν είναι σε αρχικό στάδιο.
Η κατανάλωσή της μπορεί να ωφελήσει ιδιαίτερα την γυναίκα, αφού βοηθά στις διαταραχές της έμμηνου ρύσεως και στο σταμάτημα της αιμορραγίας μετά τον τοκετό.
Με εξωτερική χρήση, ανακουφίζει τους ασθενείς που πάσχουν από αρθρίτιδα, ποδάγρα, νευραλγίες, τενοντίτιδες, ισχιαλγία και γενικότερα πόνους των αρθρώσεων. Επίσης μπορεί να βοηθήσει στην επούλωση των πληγών, εγκαυμάτων, στα τσιμπήματα των εντόμων, στο έκζεμα και στις αιμορροΐδες.
Τέλος, στο πλαίσιο της γενικής τόνωσης του ανθρώπινου οργανισμού, θεωρείται ότι ενισχύει τη σεξουαλική λειτουργία.


tampouloukia.gr


 
Διαβάστε περισσότερα » »

ΣΟΚ! Νέο κόμμα στην Αλβανία θα διεκδικήσει τη μισή Ελλάδα!

Νέο κόμμα στην Αλβανία, που θα δημοσιοποιήσει την ιδρυτική του διακήρυξη στους επόμενους μήνες θεωρεί πως Αλβανία είναι η Ήπειρος, όλη η Βορειοδυτική Ελλάδα, η Φλώρινα και η Καστοριά!
Σύμφωνα με την «Κάτοψη», η Ερυθρόμαυρη Συμμαχία, που υπάρχει ως εθνικιστικός σύλλογος με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο του Ανωτάτου Συμβουλίου Δικαιοσύνης κ. Σπαχίου, διεκδικεί τη μισή Ελλάδα.

Ακούστε κι αυτό. Τα μέλη της Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας, σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς των ακραίων εθνικιστών της Αλβανίας, αποκαλούν «αιμοσταγείς τους Έλληνες γιατί έκαναν εθνοκάθαρση σε βάρος των Τσάμηδων»!


Αναλυτικότερα, αναφέρουν: «Πρόκειται για αλβανικές περιοχές που αδίκως προσαρτήθηκαν στο ελληνικό κράτος το 1913 από το Συμβούλιο των Πρεσβευτών. Οι ιστορικές εξελίξεις, οι μαζικές βίαιες μετακινήσεις των αυτοχθόνων αλβανικών πληθυσμών και η έλλειψη επίσημων στοιχείων δυσκολεύουν των προσδιορισμό των αλβανικών περιοχών στην Ελλάδα και κυρίως των κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων των συγκεκριμένων περιοχών.


Αυτές οι περιοχές βρίσκονται στη Βορειοδυτική Ελλάδα, νότια της «Μακεδονίας» και νοτιοανατολικά της Αλβανίας μέχρι τον κόλπο της Άρτας και αποτελείται από τις περιοχές Τσαμουριά, Φλώρινα, κ.λπ.». Υποστηρίζουν, μάλιστα, ότι η Τσαμουριά βρίσκεται το νοτιοδυτικό μέρος της Κάτω Αλβανίας!

πηγη
Διαβάστε περισσότερα » »

Οι μίζες με κούριερ, ο Διευθυντής με Jaguar

«Σε μια περίπτωση άνοιξα πακέτο, που μας είχε έρθει με κούριερ και περιείχε 10 φακέλους και έγραφε πάνω υπόψη κυρίου Μ... . Διαπίστωσα, ότι εκτός από τα έγγραφα περιείχε και χρήματα 1000 ευρώ. Ξαναέβαλα τα χρήματα μέσα, έκλεισα όπως - όπως το πακέτο και το άφησα στο γραφείο του κυρίου Μ... ο οποίος απουσίαζε. Το επόμενο πρωί που επέστρεψα στο γραφείο μου, βρήκα τους φακέλους χρεωμένους προκειμένου να τους πρωτοκολλήσουμε και φυσικά χωρίς τα χρήματα. Έκτοτε, σοκαρισμένη από το γεγονός, δεν ξανάνοιξα φακέλους». Τις καταθέσεις των δύο υπαλλήλων της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων που «έκαψαν» τον πρώην Γενικό Διευθυντή Τεχνικής Υποστήριξης και Λοιπών Έργων Σ.Μ., φέρνει στο «φως» το newsbomb. Πρόκειται για τον ανώτατο κρατικό λειτουργό, στους τραπεζικούς λογαριασμούς του οποίου βρέθηκε 1 εκατ. ευρώ, που δεν κατάφερε να αιτιολογήσει.
mezoneta_2
Στη συγκεκριμένη Διεύθυνση φαίνεται, ότι επικρατούσε όργιο διαφθοράς. Το «κουβάρι» των αποκαλύψεων άρχισε να ξετυλίγεται, όταν δύο υπάλληλοι άνοιξαν την αλληλογραφία του Γενικού Διευθυντή και διαπίστωσαν, ότι στους φακέλους δεν υπήρχαν μόνο αιτήσεις ενδιαφερομένων για εγκρίσεις τύπου μηχανημάτων έργου, αλλά και χαρτονομίσματα των 100, 200 και 500 ευρώ. «Τους φακέλους που έρχονταν στην υπηρεσία μέσω κούριερ με την ένδειξη υπ' όψιν του κυρίου Μ... , είχα ρητή εντολή από τον κύριο Μ... να μην τους ανοίγω και να τους παραδίδω σε αυτόν κλειστούς. Ακόμα και σε περιπτώσεις που ο κύριος Μ... απουσίαζε για κάποιο διάστημα από την υπηρεσία, οι φάκελοι παρέμεναν στο γραφείο του κλειστοί σύμφωνα με την εντολή του μέχρι να επιστρέψει», κατέθεσε η μία από τις υπαλλήλους στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρο Ρακιντζή, συμπληρώνοντας, ότι σε κάποιες περιπτώσεις παράβαιναν την εντολή του, λόγω συσσώρευσης μεγάλου όγκου, ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία.
mezoneta_1
Από την έρευνα διαπιστώθηκε, ότι ο Σ.Μ. είχε βάλει την υπογραφή του σε τουλάχιστον 420 εγκρίσεις τύπου μηχανημάτων έργων, οι οποίες είχαν στηριχθεί σε πλαστές τεχνικές εκθέσεις. Οι Επιθεωρητές βρήκαν «λαβράκι», όταν άνοιξαν το πόθεν έσχες και το διασταύρωσαν με τους τραπεζικούς του λογαριασμούς. Εντόπισαν ποσό ύψους 959.693,34 ευρώ, το οποίο ο πρώην Διευθυντής δεν κατάφερε να αιτιολογήσει, ενώ διατηρούνται επιφυλάξεις και για ποσά συνολικού ύψους 335.744,49 ευρώ. Ακόμη, διαπιστώθηκε, ότι ο Σ.Μ. αγόρασε πολυτελή μεζονέτα 450 τ.μ. στο Πανόραμα Βούλας, ενώ μετά την παραλαβή της μίζας από τον κούριερ, έφευγε από την υπηρεσία του με μία Jaguar αξίας 73.000 ευρώ...
jaguar_1






.newsbomb 
Διαβάστε περισσότερα » »

Αλλαγές στη χορήγηση κάρτας ανεργίας

Εντός πέντε εργάσιμων ημερών θα πρέπει να εμφανίζονται στις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ οι άνεργοι πριν ή μετά τη λήξη ισχύος των δελτίων ανεργίας, που ορίζεται στους τρεις μήνες (από ένα μήνα σήμερα), σε διαφορετική περίπτωση θα χάνουν την ιδιότητα του ανέργου και τα επιδόματα ανεργίας.
Αυτό προβλέπει απόφαση του διοικητή του ΟΑΕΔ, Ηλία Κικίλια, η οποία αναμένεται να τεθεί σε ισχύ, εφαρμόζοντας το νόμο 3996/11, από τις 30 Ιανουαρίου 2012.

Με βάση την απόφαση του ΔΣ του ΟΑΕΔ, που θα ισχύσει για την επιδότηση του ανέργου, χρειάζονται:


1. Η αυτοπρόσωπη εμφάνιση κατά την εγγραφή και μετά την αναγνώριση της αξίωσης για επιδότηση από τον ΟΑΕΔ. «Ο άνεργος κατοχυρώνει δικαίωμα είσπραξης των ποσών που αναλογούν στους δύο πρώτους μήνες της επιδότησής του και η αξίωση για την είσπραξη του μηνιαίου ποσού που αντιστοιχεί στον τρίτο μήνα κάθε τριμήνου παραγράφεται αν δεν εμφανιστεί στην υπηρεσία μέχρι και την τελευταία ημέρα του δεύτερου μήνα του αμέσως επόμενου τριμήνου».

2. Η αξίωση για την είσπραξη των ποσών που αντιστοιχούν σε όλους τους μήνες που έπονται του μήνα, κατά τον οποίο ο άνεργος όφειλε να εμφανισθεί και δεν εμφανίσθηκε, παραγράφεται, εφόσον ο άνεργος δεν τηρήσει την υποχρέωση να εμφανισθεί κατά τον τρίτο μήνα επί δύο συνεχόμενα τρίμηνα.

3. Η υποβολή δικαιολογητικών (όπως εκκαθαριστικού σημειώματος φορολογίας εισοδήματος ή υπεύθυνης δήλωσης θεωρημένης από τη ΔΟΥ εφόσον δεν υποχρεούται να υποβάλει φορολογική δήλωση, παραστατικού ταυτοπροσωπίας σε ισχύ, άδειας διαμονής ή εργασίας οι υπήκοοι τρίτων χωρών) για την ανανέωση του δελτίου ανεργίας και όχι μόνο κατά την πρώτη εγγραφή στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ.


4. Η υπογραφή υπεύθυνης δήλωσης του ν. 1599/86 ότι «έλαβε γνώση με την υποχρέωση για ενημέρωση της υπηρεσίας εντός οκτώ εργάσιμων ημερών και οπωσδήποτε πριν από τη λήξη του μήνα επιδότησης, σε περίπτωση που συντρέξει λόγος αναστολής ή διακοπής της επιδότησης».
Διακοπή πληρωμής, τέλος, επέρχεται α) αν ο άνεργος δεν εμφανιστεί στην υπηρεσία μία φορά κατά τη διάρκεια του τρίτου μήνα κάθε τριμήνου της επιδότησής του και β0 αν δεν δηλώσει εντός οκτώ εργάσιμων ημερών ότι ανέλαβε εργασία.


Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗΣ

Ανακοινώνεται ότι εξαιτίας της χιονόπτωσης - παγετού, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της περιφέρειάς μας, κατά Αστυνομική Διεύθυνση, έχει ως εξής:

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΓΡΕΒΕΝΩΝ:
   Η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες στα κατωτέρω οδικά δίκτυα:
Επ. οδός Γρεβενών – χιονοδρομικού κέντρου Βασιλίτσας,( από 30ο χλμ έως 45ο χλμ.)
Επ. οδός Γρεβενών – Σαμαρίνας (από 30ο χλμ. έως 54ο χλμ)
Επ. οδός Γρεβενών – Περιβολίου (από 22ο χλμ. έως 43ο χλμ)
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ:
Η κυκλοφορία διεξάγεται με δυσχέρεια και μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες, στα κατωτέρω οδικά τμήματα:
Επ. Οδός Καστοριάς –Φλώρινας (μέσω Βιτσίου από το 18ο  χλμ. έως 28ο  χλμ.)
Επ. Οδός Καστοριάς –Αμυνταίου (από το 27ο  χλμ.  εώς 43ο  χλμ.)
Επ. Οδος Καστοριάς –Ιωαννίνων  (μέσω Νεστορίου από το 30ο  χλμ. έως 50ο  χλμ.)
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΖΑΝΗΣ:
Η κυκλοφορία διεξάγεται με δυσχέρεια και μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες στην Νέα Εθνική οδό Κοζάνης – Φλώρινας
Στην Εγνατία οδό καθώς  και στο λοιπό  Εθνικό  & Επαρχιακό δίκτυο, η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά. 
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ:
Η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες στα κατωτέρω οδικά δίκτυα:
Επαρχιακό οδικό δίκτυο Δήμου Φλώρινας και Δήμου Πρεσπών.
Εθνική οδός Φλώρινας – Κοζάνης έως το 24ο χλμ.
Εθνική οδός Φλώρινας – Νίκης.
Εθνική οδός Φλώρινας – Καστοριάς ( μέσω Βίγλας).
Χιονόπτωση συνεχίζεται.
Ύψος χιονιού 5-50 εκατοστά, ανάλογα με το υψόμετρο.
Δίκτυα Δ.Ε.Η. – Ο.Τ.Ε.  λειτουργούν κανονικά.
Δεν υπάρχουν αποκλεισμένα χωριά.

Κοζάνη, 6 Ιανουαρίου 2012
Ώρα: 16.30
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΤΗΛ. 24610 49889
FAX 24610 28336
Διαβάστε περισσότερα » »

O Kαθαγιασμός των υδάτων στην πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων του δημοτικού κολυμβητηρίου Πτολεμαΐδας (Βίντεο)

Στην πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων του δημοτικού κολυμβητηρίου Πτολεμαΐδας πραγματοποιήθηκε για 5η συνεχή χρονιά, ο αγιασμός των υδάτων. Τον τίμιο σταυρό που έριξε ο Ιερέας Αθανάσιος Καμπούρης έπιασε ο 15χρονος Γιώργος Παντελίδης, μαθητής της Γ΄ Τάξης του 1ου Γυμνασίου Πτολεμαΐδας. Τον τίμιο σταυρό έπιασε για- 3η συνεχή χρονιά - ο 15χρονος Γιώργος Παντελίδης, μαθητής της Γ΄ Τάξης του 1ου Γυμνασίου Πτολεμαΐδας. Η κάμερα του kozan.gr βρέθηκε εκεί και σας παρουσιάζει το βίντεο που ακολουθεί...



 
kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Ερευνα για απάτη της μαφίας του ελαιολάδου από τις ιταλικές διωκτικές αρχές

Μια μεγάλη εμπορική απάτη από την "μαφία του ελαιολάδου" όπως την χαρακτηρίζει η εφημερίδα "Republica", ερευνούν οι Ιταλικές αρχές. 
Πρόκειται για την πώληση ελαιολάδου τρίτων χωρών ως ιταλικού, που αποφέρει κέρδος μέχρι και 3 ευρώ παραπάνω το κιλό
Σύμφωνα με διαδοχικά δημοσιεύματα της μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδας τον τελευταίο καιρό, εκτιμάται ότι....
από τη ραφιναρισμένη αυτή απάτη τα οργανωμένα κυκλώματα κερδίζουν περίπου 5 δισ. ευρώ το χρόνο. Η έρευνα βρίσκεται προς το τέλος της και σχετίζεται με την προώθηση στην αγορά ως ιταλικού έξτρα παρθένου ελαιολάδου, τεραστίων ποσοτήτων του προϊόντος που προέρχονται από την Ελλάδα (συμπεριλαμβανομένης και της Πελοποννήσου), την Ισπανία, την Τυνησία και άλλες μεσογειακές χώρες. 
Στην απάτη φέρονται εμπλεκόμενες γύρω στις 10 φίρμες, παραγωγοί και διανομείς του προϊόντος που δρουν κυρίως στην κεντρική Ιταλία και μεταφέρουν το ελαιόλαδο από τις άλλες χώρες με πλοία -δεξαμενές.
Οπως διευκρινίζεται στα δημοσιεύματα, δεν πρόκειται για τις παλιές γνωστές περιπτώσεις νοθείας, αλλά για ένα οργανωμένο σύστημα με πλάτες στο τραπεζικό και το φορολογικό σύστημα. Στην έρευνα ιδιαίτερο βάρος δίνεται στα τελωνεία προκειμένου να ερευνηθούν περιπτώσεις με ψεύτικα στοιχεία για εισαγωγές και εξαγωγές και περίπλοκες κομπίνες με αυτές (ποσότητες, τιμές, είδος ελαιολάδων κλπ.).
Τα ιταλικά δημοσιεύματα κάνουν λόγο για "μεταμόρφωση", έναν γνωστό τεχνικό όρο της πραγματικής επεξεργασίας ελαιολάδου, ο οποίος μεταφορικά σημαίνει πλέον ότι το εισαγόμενο προϊόν μεταμορφώνεται σε ιταλικό και σε ορισμένες περιπτώσεις δεν γίνεται ούτε ανάμειξη αλλά εμφιαλώνεται απ’ ευθείας με ιταλικές ετικέτες. 
Η μεταμόρφωση πολλές φορές συνοδεύεται από επεμβάσεις τροποποίησης οσμής και γεύσης καθώς πρόκειται για υποβαθμισμένα ελαιόλαδα τα οποία αγοράζονται με λιγότερο από 25 λεπτά το κιλό και με προέλευση την Ισπανία και την Τυνησία. 
Η διαδικασία της απόσμησης γίνεται με ατμό προκειμένου να εξαφανιστούν τα ελαττώματα και σύμφωνα με τα ρεπορτάζ , μετέρχονται κόλπα που δεν αφήνουν κανένα ίχνος. Υπολογίζεται ότι στην ιταλική αγορά η απάτη αφορά πάνω από 200.000 τόνους ελαιολάδου, καθώς οι εισαγωγές είναι 470.000 τόνοι και οι εξαγωγές μόλις 250.000 τόνοι. 
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, πριν από μερικά χρόνια η ευρωπαϊκή νομοθεσία για το έξτρα παρθένο ήταν αυστηρή αλλά με τις αλλαγές που έχουν γίνει στην αγορά δημιουργήθηκε ζούγκλα. 
Τα αποσμημένα ελαιόλαδα προωθούνται σε καταστήματα discount (εκπτώσεων), σε εστιατόρια δρόμου αλλά και σε δίκτυα καταστημάτων. 
Πωλούνται από 1,82 μέχρι και 4 ευρώ το κιλό αποφέροντας τεράστια κέρδη καθώς έχουν αγοραστεί πάμφθηνα και οι ενδείξεις "μείγματα κοινοτικών ελαιολάδων", "μείγματα μη κοινοτικών ελαιολάδων", "μείγματα ελαιολάδων εντός και εκτός της Ευρωπαϊκής Ενωσης" χρειάζονται… μεγεθυντικό φακό για να διαβαστούν.
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο Μπουτάρης και η απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης


Δηλώσεις στην εφημερίδα «ο κόσμος του επενδυτή» έκανε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Συμπρωτεύουσας .


«Εκείνο που... ξέρω είναι ότι ο εορτασμός του 2012 πρέπει να ξεφύγει από το κλασικό μοτίβο των εθνικοαπελευθερωτικών ιαχών και να κάνει την πόλη γνωστή ανά τον κόσμο. Θεωρώ δηλαδή, πιο σημαντικό το ότι πήραμε τη διάκριση της πρωτεύουσας της νεολαίας της Ευρώπης για το 2014 ή ότι θα γίνει το μουσικό φεστιβάλ Womex στη Θεσσαλονίκη τον Οκτώβριο του 2012 από τις όποιες εορταστικές εκδηλώσεις δεν θα γίνουν, διότι δεν θα γίνουν, για την απελευθέρωση».


(σ.σ.)
Προσωπικά μόνο έκπληξη δεν μου προκαλούν οι δηλώσεις Μπουτάρη. Οι θέσεις του είναι πασίγνωστες εδώ και χρόνια. Ακόμη και προεκλογικά ποτέ δεν έκρυψε τα «πιστεύω» του. Τουρκολάγνος, εβραιόφιλος και φιλοσκοπιανός, χωρίς να πουλάει «παπατζιλίκι» ο αλκοολικός Δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Και τώρα, που πλησιάζει η μεγάλη επέτειος των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης, μόνο ντροπή πρέπει να αισθάνονται οι θεσσαλονικείς. Οι θεσσαλονικείς όμως, όχι ο Δήμαρχος της, αυτός ποτέ δεν κρύφθηκε πίσω από το δάκτυλο του, οι ιδέες του ανέκαθεν ήταν ανθελληνικές. Το πρόβλημα είναι οι κάτοικοι της πόλης που έκαναν της επιλογές τους εκλέγοντας τον «προοδευτικό» Μπουτάρη. Φάτε προοδευτισμό τώρα.
 
Διαβάστε περισσότερα » »

Εν μεγάλη Ελληνική αποικία, 200 π.Χ.

Kαβάφης, καταπληκτικά επίκαιρος..
___
Ότι τα πράγματα δεν βαίνουν κατ’ ευχήν στην Αποικία
δεν μέν’ η ελαχίστη αμφιβολία,
και μ’ όλο που οπωσούν τραβούμ’ εμπρός,
ίσως, καθώς νομίζουν ουκ ολίγοι, να έφθασε ο καιρός
να φέρουμε Πολιτικό Αναμορφωτή.
Όμως το πρόσκομμα...
κ’ η δυσκολία
είναι που κάμνουνε μια ιστορία
μεγάλη κάθε πράγμα οι Αναμορφωταί
αυτοί. (Ευτύχημα θα ήταν αν ποτέ
δεν τους χρειάζονταν κανείς).
Για κάθε τι,
για το παραμικρό ρωτούνε κ’ εξετάζουν,
κ’ ευθύς στον νου τους ριζικές μεταρρυθμίσεις βάζουν,
με την απαίτησι να εκτελεσθούν άνευ αναβολής.
Έχουνε και μια κλίσι στες θυσίες.Παραιτηθείτε από την κτήσιν σας εκείνη·
η κατοχή σας είν’ επισφαλής:
η τέτοιες κτήσεις ακριβώς βλάπτουν τες Αποικίες.
Παραιτηθείτε από την πρόσοδον αυτή,
κι από την άλληνα την συναφή,
κι από την τρίτη τούτην: ως συνέπεια φυσική·
είναι μεν ουσιώδεις, αλλά τι να γίνει;
σας δημιουργούν μια επιβλαβή ευθύνη.
Κι όσο στον έλεγχό τους προχωρούνε,
βρίσκουν και βρίσκουν περιττά, και να παυθούν ζητούνε·
πράγματα που όμως δύσκολα τα καταργεί κανείς.
Κι όταν, με το καλό, τελειώσουνε την εργασία,
κι ορίσαντες και περικόψαντες το παν λεπτομερώς,
απέλθουν, παίρνοντας και την δικαία μισθοδοσία,
να δούμε τι απομένει πια, μετά
τόση δεινότητα χειρουργική.-
Ίσως δεν έφθασεν ακόμη ο καιρός.
Να μη βιαζόμεθα· είν’ επικίνδυνον πράγμα η βία.
Τα πρόωρα μέτρα φέρνουν μεταμέλεια.
Έχει άτοπα πολλά, βεβαίως και δυστυχώς, η Αποικία.
Όμως υπάρχει τι το ανθρώπινον χωρίς ατέλεια;
Και τέλος πάντων, να, τραβούμ’ εμπρός.
Κωνσταντίνος Π. Καβάφης
___
by Αντικλείδι , antikleidi
Διαβάστε περισσότερα » »

Τι μας ψεκάζουν? (Ντοκιμαντέρ Ελληνικοί υπότιτλοι)

Δείτε τι λένε για τους ψεκασμούς..


* Κορυφαίους επιστήμονες της γεωμηχανικής να παραδέχονται ότι θέλουν να ψεκάσουν στην στρατόσφαιρα μικρά σωματίδια από διάφορα μέταλλα και ιδιαίτερα το αλουμίνιο.


* Να λένε ότι οι ψεκασμοί πρέπει να γίνουν ώστε τα σωματίδια στη στρατόσφαιρα να παρεμποδίζουν την ηλιακή ακτινοβολία, ώστε να ψύξουν τον πλανήτη, με.....
πρόσχημα τον περιορισμό του φαινομένου της υπερθέρμανσης του πλανήτη.


* Ότι τα σωματίδια αλουμινίου θα δημιουργούνται με μια μέθοδο ψεκασμού αερίου αλουμινίου από τις εξόδους των τζετ, το οποίο θα οξειδώνεται στη στρατόσφαιρα, δημιουργώντας "ποιοτικά" σωματίδια αλουμινίου.


* Ότι όχι μόνο είναι φθηνή η όλη διαδικασία τοποθέτησης τέτοιων σωματιδίων στη στρατόσφαιρα, αλλά και ότι η δημιουργία ή η ανάλογη τροποποίηση αεροπλάνων είναι μια απλή διαδικασία.


* Ότι βιάζονται να το κάνουν, χωρίς να ενδιαφέρονται ουσιαστικά να εξετάσουν καλά τις επιπτώσεις αυτών των σωματιδίων και ιδιαίτερα του αλουμινίου στη φύση και στην ανθρώπινη υγεία, αν και υποψιάζονται (ή μήπως γνωρίζουν;) ότι οι επιπτώσεις είναι πολλές.


Και βέβαια, όπως η απλή λογική συστήνει, όταν λένε ότι θέλουν να κάνουν κάτι νέο, σημαίνει ότι το έχουν ήδη κάνει εδώ και αρκετά χρόνια. Έτσι έγινε με τους υπολογιστές, έτσι έγινε με το διαδίκτυο και γενικά με κάθετι νέο τεχνολογικά. Όλα ξεκίνησαν στα πλαίσια απόρρητων σχεδίων, και μετά από χρόνια δημοσιεύτηκαν στο ευρύ κοινό. 


Έτσι λοιπόν οι ψεκασμοί που λένε ότι θέλουν να κάνουν, είναι οι ψεκασμοί που κάνουν εδώ και δεκαετίες.



http://www.infoblog.gr/2011/12/blog-post_2306.html


http://www.katohika.gr/2012/01/blog-post_7738.html
Διαβάστε περισσότερα » »

Πάνος Καμμένος -Με νοιάζουν τα παιδιά μου οχι η καρέκλα

 



Διαβάστε περισσότερα » »

ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΤΑ 300 ΕΥΡΩ ΖΗΤΑΕΙ Η ΤΡΙΜΕΡΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΓΙΑ "ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΟΥΜΕ" ΚΑΙ ΝΑ...ΑΝΑΠΤΥΧΘΟΥΜΕ!

Οι φάτσες των υπεύθυνων της εξαθλίωσης του λαού: Να μην τους...ξεχάσετε!
Προσπαθούν εδώ και μέρες να το πλασάρουν όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα στους ιθαγενείς: Πως έρχεται νέα μεγάλη μείωση των μισθών του ιδιωτικού τομέα, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΤΩΤΑΤΩΝ, κατά 200 ευρώ (στον μέσο όρο)!
Τα αρχιλαμόγια που μας "σώζουν", εκτελούν τις εντολές των (μασωνο) Βρυξελλών για ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΛΗΡΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ώστε να καταστεί ευκολότερη η υποδούλωσή τους και βέβαια, να μας πάρουν για ένα κομμάτι ψωμί τον τεράστιο ορυκτό μας πλούτο (αυτό που έγινε με τα Αίρμπας θα φαντάζει...πταίσμα μπροστά στο ξεπούλημα που ετοιμάζουν)!
Τι μας λένε λοιπόν αυτά τα καθάρματα;


Να μειωθούν κι άλλο ΟΙ ΗΔΗ ΜΕΙΩΜΕΝΟΙ μισθοί του ιδιωτικού τομέα κατά 200 τουλάχιστον ευρώ, για να μην...χρεωκοπήσουμε! Νάτο πάλι το γνωστό ψευτοδίλημμα!
Ρε κερατάδες, μπορείτε να μας πείτε πως θα τα βγάζει πέρα κάποιος με μισθό 300 ευρώ το μήνα, ίσως και λιγότερο;

Έχετε αντιληφθεί πως αυτή τη στιγμή ο μέσος μισθός στις ιδιωτικές εταιρείες είναι 500 ευρώ, πολλές φορές χωρίς ασφάλιση, με "μπλοκάκια" και "ατομικές συμβάσεις";

Λένε οι απατεώνες πως έτσι "θα ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα": Μας δουλεύετε ρε;;;

Για ποια ανταγωνιστικότητα μιλάτε, όταν οι μισθοί είναι Βουλγαρίας και οι τιμές Λονδίνου;


Γενικότερα, γιατί δεν λέτε πως το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι να εξυπηρετήσετε τα συμφέροντα των (μεγαλο) επιχειρηματιών, που ΝΟΜΙΜΩΣ πλέον θα απασχολούν δούλους στις εταιρείες τους;

Εκείνη η περίφημη "πάταξη της φοροδιαφυγής" τι απέγινε;

Τα διαφεύγοντα ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ από το παρεμπόριο λαθρομεταναστών δεν ενοχλούν κάποιους "μεταναστοφάγους" εντός της δοτής ψευτοκυβέρνησης;

Κλεισμένοι μέσα στις πολυτελείς γραφειάρες και βιλάρες τους, με δεκάδες (και εκατοντάδες) παρατρεχάμενους ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ να τους "λιβανίζουν", οι αμερικανοεβραιόδουλοι πολιτικοί ετοιμάζονται να δώσουν το τελειωτικό χτύπημα στον λαό, με νέα μέτρα και μειώσεις που τάχα δεν...θα γίνονταν, όπως μας "ενημερώνει" καθεστωτική καταπράσινη φυλλάδα ούτε ένα μήνα πριν (εικόνα αριστερά)!
ΦΤΟΥ ΣΑΣ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ!

hellas-orthodoxy
Εκείνος ο φαφλατάς ο Χρυσοχοίδης γιατί δεν βάζει φραγμό στην ανεξέλεγκτη άνοδο των τιμών ΠΑΝΤΟΥ και ιδιαίτερα στα είδη πρώτης ανάγκης (τρόφιμα κλπ);
Διαβάστε περισσότερα » »

Ποια Είναι η Συνωμοσία των Κινητών Τηλεφώνων; Πόσο Κινδυνεύουν τα 4 δισεκατομμύρια Χρήστες τους;;;

Πάνω από 4.000.000.000 χρήστες κινητών τηλεφώνων σε όλο τον κόσμο συμμετέχουν σαν "πειραματόζωα" στο πιο μεγάλο πείραμα της ιστορίας της ανθρωπότητας: Τη συχνότατη έκθεση σε μη ιονίζουσα ακτινοβολία.




Μια διεθνής επιστημονική επιτροπή, με ντοκουμέντο 600 σελίδων βασισμένο σε 2.000 επιστημονικές μελέτες, αποδεικνύει τις βλαβερές συνέπειες της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στον άνθρωπο (αλλοιώνει τα εγκεφαλικά κύτταρα), ακόμα και σε χαμηλά επίπεδα εκπομπής. Τεράστιος ο κίνδυνος για τα παιδια...
Παραθέτω ένα άρθρο του Γιάννη Ελαφρού στην εφημερίδα Καθημερινή (03/01/08)
"Ένα ευδιάκριτο σήμα κινδύνου εκπέμπει η επιστημονική κοινότητα για τις πιθανές βλαβερές συνέπειες στην υγεία από τη χρήση της κινητής τηλεφωνίας αλλά και των άλλων πηγών μη ιονίζουσας ακτινοβολίας. Και παράλληλα, επείγουσα έκκληση στις κυβερνήσεις και στους διεθνείς οργανισμούς να προχωρήσουν στη δραστική μείωση των ορίων εκπομπής ακτινοβολίας, απευθύνουν διακεκριμένοι επιστήμονες και ανεξάρτητοι ερευνητές από πολλές χώρες. Την ίδια ώρα, πάνω από δύο δισεκατομμύρια χρήστες κινητών τηλεφώνων σε όλο τον κόσμο (σε 3,3 δισεκατομμύρια υπολογίζονται οι εν ενεργεία συσκευές - στην Ελλάδα ξεπερνούν τα 15 εκατομμύρια συνδέσεις), συμμετέχουν σαν "πειραματόζωα" στο πιο μεγάλο πείραμα στην ιστορία της ανθρωπότητας.
Βαθιά αίσθηση προκάλεσε η Έκθεση 2007, του BioInitiative Working Group, μιας επιστημονικής επιτροπής αποτελούμενης από διακεκριμένους επιστήμονες από τις ΗΠΑ, τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Περιβάλλοντος, τη Βρετανία, τη Σουηδία, την Αυστρία και την Κίνα. Σε ένα αναλυτικό ντοκουμέντο 600 σελίδων παρέχεται επιστημονική τεκμηρίωση, βασισμένη σε περισσότερες από 2.000 επιστημονικές μελέτες απ' όλο τον κόσμο, για το γεγονός "ότι υπάρχουν αρνητικές συνέπειες στην ανθρώπινη υγεία από την έκθεση σε ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, ακόμα και όταν αυτή είναι εκατοντάδες ή και χιλιάδες φορές κάτω από τα επίσημα όρια της Ευρώπης και των ΗΠΑ".
"Δεν είναι γνωστά όλα γύρω από τις επιπτώσεις της κινητής τηλεφωνίας και γενικότερα της μη ιονίζουσας ακτινοβολίας", τονίζει η BioInitiative Report. "Αυτό που είναι καθαρό είναι ότι τα σημερινά όρια προστασίας της δημόσιας υγείας είναι χιλιάδες φορές πιο επιεική από το αναγκαίο. Απαιτούνται αλλαγές".



"Το business as usual είναι απαράδεκτο", υπογραμμίζει ο δρ. David Carpenter, διευθυντής του Ινστιτούτου Υγείας και Περιβάλλοντος του πανεπιστημίου του Όλμπανι, στη Νέα Υόρκη, και εκ των συντακτών της Έκθεσης. Στη Μεγάλη Βρετανία παραδόθηκε επίσημα το BioInitiative Report στον πρωθυπουργό, ενώ όλες οι κυβερνήσεις, τα Κοινοβούλια και οι επιστημονικοί οργανισμοί πρέπει να πάρουν θέση. "Δεν θεωρούμε ασφαλή τα ισχύοντα Όρια Αποδεκτής Έκθεσης, που θεσπίζονται κυρίως με βάση οικονομικά-πολιτικά κίνητρα και όχι όπως θα έπρεπε με επιστημονικά κριτήρια των πρόσφατων ερευνών", τονίζει στην "Κ" ο κ. Λουκάς Μαργαρίτης, καθηγητής Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο οποίος έχει πραγματοποιήσει έρευνα που δείχνει σοβαρές βιολογικές επιδράσεις των κινητών τηλεφώνων σε έντομα. Τα όρια που θέσπισε η Ελλάδα το 2006 για τις εκπομπές των κεραιών κινητής τηλεφωνίας είναι λίγο αυστηρότερα από εκείνα της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας, αλλά "ευρίσκονται επάνω από τα αυστηρότερα όρια που ισχύουν σε άλλες χώρες, όπως για παράδειγμα της γειτονικής μας Ιταλίας και της Ρωσίας, όπου από την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης έχουν μελετήσει έγκαιρα τις μη θερμικές επιπτώσεις της ακτινοβολίας. Απευθύνουμε έκκληση για μείωση των ορίων στα επίπεδα του Σάλτσμπουργκ (0,2 V/m - βολτ ανά μέτρο). Σήμερα, η μία χώρα μετά την άλλη τροποποιεί τα όρια προς τα κάτω. Το Βέλγιο αποφάσισε τον Φεβρουάριο του 2007 να θέσει άμεσα όριο τα 3 V/m, με στόχο τα 0,6 V/m".
Οι επιπτώσεις των κινητών χωρίζονται στις θερμικές και στις μη θερμικές επιδράσεις. Οι δεύτερες, ανεξιχνίαστες μέχρι πρότινος, αποκαλύπτονται όλο και περισσότερο από μια σειρά επιστημονικές έρευνες που φανερώνουν δυνατότητα αλλοίωσης της φυσιολογικής λειτουργίας των κυττάρων, μεταλλάξεις, θραύση του γονιδιώματος, μέχρι και διάρρηξη του αιματοεγκεφαλικού φραγμού, που απαγορεύει την είσοδο στον εγκέφαλο ανεπιθύμητων ουσιών του αίματος.
"Οι ακτινοβολίες, με τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία που δημιουργούν, μετατρέπουν ορισμένα σημαντικά χημικά μόρια των κυττάρων όπως τα αμινοξέα (απαραίτητα δομικά συστατικά των πρωτεϊνών) σε μικρά μαγνητάκια και επίσης επηρεάζουν την κυτταρική ροή άλλων (π.χ. ιόντων). Αλλοιώνεται έτσι η σωστή λειτουργία πρωτεϊνών που είναι υπεύθυνες για σχεδόν όλες τις φυσιολογικές λειτουργίες των κυττάρων", σημειώνει ο καθηγητής Γεωργίου. "Αλλάζει ο γενικότερος μεταβολισμός των κυττάρων, με αποτέλεσμα π.χ. να μην εξουδετερώνονται ορισμένες άκρως τοξικές ελεύθερες ρίζες οξυγόνου και να εκδηλώνεται οξειδωτικό στρες, που προκαλεί βλάβες στο DNA και σε άλλα σημαντικά χημικά μόρια των κυττάρων".
Αυτό που δεν ξέρουμε ακόμα ακριβώς είναι με ποιο τρόπο γίνεται αυτή η βλαβερή επίδραση και ποια είναι η σχέση της ποσότητας της ακτινοβολίας με τις συνέπειες που προκαλεί. Σε αυτή την κατεύθυνση θα συμβάλει ένα φιλόδοξο ερευνητικό πρόγραμμα που ξεκινά το βιοχημικό εργαστήριο του κ. Γεωργίου, στο Πανεπιστήμιο Πατρών.
"Θέλουμε να "συλλάβουμε" την άκρως τοξική ελεύθερη ρίζα του σουπεροξειδίου, ένα φευγαλέο μόριο που ζει για ένα εκατομμυριοστό του δευτερολέπτου και είναι ο πρωταρχικός παράγοντας δημιουργίας της οξειδωτικής πίεσης, για να δούμε εάν και πόσο αυξάνονται οι συγκεντρώσεις του, λόγω της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας", λέει στην "Κ" ο κ. Γεωργίου. "Επιπλέον, θα μετρήσουμε τις καταστροφές στο DNA, διότι αν και έχουν τεκμηριωθεί ποιοτικά δεν έχουν υπολογισθεί ποσοτικά, ώστε να γίνει συσχέτιση με τα επίπεδα εκπομπών".



Συμβουλές για τους χρήστες
* Μειώνουμε τη χρήση κινητού τηλεφώνου όσο είναι δυνατόν. Όχι συνομιλίες πάνω από ένα λεπτό.
* Χρησιμοποιούμε πάντα στις συνομιλίες μας hands free ή bluetooth. Ακόμα και τότε όμως το κινητό δεν πρέπει να είναι σε επαφή με το σώμα. Πρέπει να είναι σε απόσταση τουλάχιστον 40 εκατοστών από το σώμα μας. Καθώς αυτό δεν είναι δυνατό πάντα, έχουν σχεδιαστεί ειδικές θήκες, μία μάλιστα από τον Τομέα Κυτταρικής Βιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (http://kyttariki.biol.uoa.gr )
* Εάν δεν έχουμε πάνω μας hands free ή bluetooth δεν "κολλάμε" τη συσκευή πάνω στο αυτί μας, εναλλάσουμε πλευρά και χρησιμοποιούμε το μεγάφωνο που έχουν αρκετά τηλέφωνα.
* Ελαχιστοποιούμε τη χρήση κινητού μέσα στο αυτοκίνητο, εκτός εάν έχουμε ειδική κεραία, γιατί δεχόμαστε ακτινοβολία από κάθε σημείο του αμαξώματος. Μια εναλλακτική λύση είναι η συνομιλία με hands free ή bluetooth, τοποθετώντας όμως το κινητό σε ειδική θέση που "βλέπει" προς τα έξω, διοχετεύοντας την ακτινοβολία εκτός του οχήματος.
* Αποφεύγουμε να χρησιμοποιούμε το κινητό σε υπόγεια, κλειστούς χώρους, ασανσέρ και γενικά όπου το σήμα είναι εξαιρετικά μικρό. Στην περίπτωση αυτή το κινητό μας εκπέμπει σε μέγιστη ισχύ. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και σε ανοικτούς χώρους της υπαίθρου, όπου η κεραία βάσης είναι πολύ μακριά ή δεν έχει καλή οπτική επαφή. Απ' αυτή την άποψη είμαστε πολύ προσεκτικοί στη χρήση του κινητού μέσα στα σπίτια (ειδικά στα εσωτερικά δωμάτια).
Στα τέλη Δεκεμβρίου διοργανώθηκε στη Βενετία το συνέδριο της Διεθνούς Επιτροπής για την Ηλεκτρομαγνητική Ασφάλεια (www.icems.eu), με θέμα "Βάσεις της βιοηλεκτρομαγνητικής: προς μια νέα λογική στην εκτίμηση του κινδύνου". Σε τι συνίσταται αυτή η νέα λογική; Ο κ. Χρήστος Γεωργίου, καθηγητής Βιοχημείας στο Πανεπιστήμιο Πατρών, ο οποίος συμμετείχε στο συνέδριο, λέει στην "Κ" "ότι μέχρι τώρα οι επίσημοι οργανισμοί και φυσικά οι εταιρείες δέχονται ότι οι μη ιονίζουσες ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες έχουν μόνο θερμικές επιδράσεις στον οργανισμό. Με βάση αποκλειστικά αυτές τέθηκαν τα όρια. Αλλά υπάρχουν και μη θερμικές, βιολογικές επιδράσεις. Παρουσία εκατό και πλέον ανεξάρτητων επιστημόνων, το BioInitiative Report χαρακτηρίστηκε έκθεση - σοκ, που υποχρεώνει σε νέα προσέγγιση".
Σύμφωνα με τους ερευνητές, γύρω από τον σύγχρονο άνθρωπο διαμορφώνεται ένα "ηλεκτρομαγνητικό νέφος" από μη ιονίζουσα ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, προερχόμενη από πολλές πηγές: κινητά και ασύρματα τηλεφωνα, ασύρματα δίκτυα, κεραίες τηλεφωνίας και τηλεοπτικών σταθμών, φούρνους μικροκυμάτων, πυλώνες υψηλής τάσης, ηλεκτρικές συσκευές.
Όλο και συχνότερα η ηλεκτρομαγνητική ρύπανση συνδέεται με σειρά αρνητικών επιδράσεων. Από τις πιο "απλές" (κόπωση, υπνηλία, αδυναμία συγκέντρωσης, μείωση μνήμης, πονοκέφαλοι κλπ), μέχρι τις πιο βαριές: μετάλλαξης της λειτουργίας των κυττάρων του ανθρώπου, θραύση του DNA, μείωση του σπέρματος, Αλτσχάιμερ, επιληψίες, ακουστικό νεύρωμα (καλοήθης όγκος που μειώνει την ακοή), καρκίνος του εγκεφάλου, καρκίνος του μαστού, παιδική λευχαιμία.
Ο δρ. Lennart Hardell, καθηγητής στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ορέμπρο στη Σουηδία, παρουσιάζει στο BioInitiative Report ότι με δεκαετή χρήση κινητού τηλεφώνου παρουσιάζεται αύξηση 20% των πιθανοτήτων εκδήλωσης όγκου του εγκεφάλου (κακόηθες γλείωμα). Εάν όμως η χρήση γίνεται διαρκώς από την ίδια πλευρά του κρανίου, η πιθανότητα αυξάνεται κατά 200%, δηλαδή δεκαπλασιάζεται ο κίνδυνος!
Στις 6 Δεκεμβρίου του 2007 δημοσιεύτηκε έρευνα Ισραηλινών επιστημόνων, που αποκαλύπτει "μια σύνδεση της χρήσης κινητού με την παρουσίαση όγκου του παρωδιτικού αδένα". Ενώ λίγο αργότερα ανακοινώθηκε έρευνα του πανεπιστημίου της Ουψάλα - παραγγελία μάλιστα του Φόρουμ Κατασκευαστών Κινητών -, η οποία επισημαίνει ότι χρήση του κινητού κατά τις νυχτερινές ώρες κινητοποιεί το σύστημα στρες του οργανισμού, με αποτέλεσμα αϋπνίες και μείωση του "βαθέως" ύπνου.



Το κυτταρικό στρες είναι μια νέα απειλή. Ο δρ. Μάρτιν Μπλανκ, καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Κολούμπια, σημειώνει ότι "τα κύτταρα του ανθρώπινου οργανισμού αντιδρούν στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, ακόμα και σε πολύ μικρά επίπεδα εκπομπής, όπως σε άλλες περιβαλλοντικές τοξίνες, για παράδειγμα τοξικά χημικά".
Οι ανεξάρτητοι ερευνητές είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε έρευνες που χρηματοδοτούνται από τις εταιρείες. "Οι όγκοι στον εγκέφαλο αναπτύσσονται σε βάθος 15-20 χρόνων. Οι περισσότερες έρευνες που αθωώνουν τα κινητά δεν ψάχνουν σε τέτοιο βάθος χρόνου, ούτε σε βαριά χρήση", υπογραμμίζει η BioInitiative Report.
Τι συμβαίνει με τα νέα κινητά; "Στα κινητά τηλέφωνα τρίτης γενιάς αλλάζει ο τρόπος διαμόρφωσης του σήματος Περιέχονται και χαμηλότερες συχνότητες, στις οποίες λειτουργεί και ο ανθρώπινος εγκέφαλος. Υπάρχει, λοιπόν, μια ανησυχία στην επιστημονική κοινότητα μήπως οι επιδράσεις των νέων κινητών στη λειτουργία του εγκεφάλου είναι αυξημένες. Γι' αυτό απαιτείται περαιτέρω έρευνα", απαντά η κ. Κωνσταντίνα Νικήτα, καθηγήτρια στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ.
Η κοινωνία και οι κυβερνήσεις πρέπει να κινηθούν με βάση την Αρχή της Προφύλαξης. Κανείς δεν λέει να πεταχθούν τα κινητά και οι άλλες τεχνολογικές εφαμογές στον σκουπιδοτενεκέ της τεχνολογίας. Απαιτείται άμεσα η αυστηροποίηση των ορίων εκπομπών (τόσο των κεραιών όσο και των κινητών), καθώς και ο έλεγχος όλων των κινητών και η πιστοποίηση - δημοσιοποίηση του SAR τους (Ειδικός Ρυθμός Απορρόφησης, που δείχνει την ισχύ που απορροφάται από τον οργανισμό).
Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ, ΚΑΤΕΒΑΣΑΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ

 

Γ. Καρατζαφέρης: «Οι δανειστές μας ουδέποτε ζήτησε να κοπεί ο κατώτατος μισθός ή οι συντάξεις»

Μ. Δαμανάκη: «Οι δανειστές μας δεν απαιτούν την κατάργηση του κατώτατου μισθού»

Λ. Παπαδήμος: «Αν θέλουμε να εξασφαλίσουμε τα πιο σημαντικά κεκτημένα της χώρας, τότε πρέπει να δεχθούμε μείωση εισοδημάτων, στο βαθμό που είναι αναγκαίο για την ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας»

Από την πλευρά της η τρόικα ζητά περικοπές στο μισθολογικό κόστος του ιδιωτικού τομέα, ενώ ζητά και την συμφωνία των εταίρων σε θέματα όπως η μείωση του κατώτατου μισθού, του 13ου και 14ου μισθού, των ωριμάνσεων και των κανονισμών στις ΔΕΚΟ.

Τελικά, ποιος πούστης λέει αλήθεια και ποιος ψέματα;
Η μόνη, πάντως,  αλήθεια σε όλο αυτό το απίστευτο κωλομπαριλίκι είναι ότι όλα αυτά τα πολιτικά σκουπίδια, μας δουλεύουν και μας συμπεριφέρονται ως δουλοπάροικους!  
Καίσαρας ο λογιστάκος του κώλου, ξεκάθαρος, όπως όλοι οι ψυχροί οι επαγγελματίες εκτελεστές που εκτελούν συμβόλαιο θανάτου: «Ακούω από διάφορες πλευρές για "κόκκινες γραμμές". Για μένα κόκκινη γραμμή είναι η σωτηρία της χώρας και η διασφάλιση ενός ασφαλούς μέλλοντος για τους πολίτες της»

Ξύλο, κλωτσιές και ροχάλες και σ’ αυτούς. τους νταβατζήδες μας, αλλά και σε μας το λαό μπουγέλο, που αντί να μπουκάρουμε στη βουλή και να τους σπάσουμε τα κεφάλια, κατεβάσαμε τα παντελόνια και τους είπαμε περάστε…



http://harryklynn.blogspot.com/
Διαβάστε περισσότερα » »

Κλεμμένο αρχαίο άγαλμα της Αφροδίτης εντόπισαν οι Τουρκικές Αρχές

Ενα κλεμμένο άγαλμα της Αφροδίτης του 5ου αιώνα π.Χ. ανακάλυψαν οι Τουρκικές αρχές στην πόλη Κίρσεχιρ (Ιουστινιανούπολη) της Καππαδοκίας.
Το μαρμάρινο άγαλμα, διαστάσεων 45 επί 16 εκατοστών, βρίσκεται σύμφωνα με τους Τούρκους αρχαιολόγους σε καλή κατάσταση, παρ' ότι απουσιάζουν από αυτό....
τα άνω και κάτω άκρα.
Το κλεμμένο αντικείμενο εντοπίστηκε σε έλεγχο που έκαναν οι τουρκικές αστυνομικές Αρχές σε αυτοκίνητο κατόπιν καταγγελίας. 
Για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο άτομα.
Διαβάστε περισσότερα » »

Αίγυπτος: Θεραπεία καρκίνου με χρυσό

Στην Αίγυπτο ερευνητές διατείνονται ότι είναι σε θέση να θεραπεύσουν τον καρκίνο με τον Χρυσό.

Αυτό ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου στο Κάιρο, ο Δρ Μουσταφά αλ Σεγίντ, αναφέροντας ότι οι κλινικές δοκιμές  έδειξαν την αποτελεσματικότητα των νανοσωματιδίων χρυσού για την πρόληψη της εξάπλωσης των κακοήθων όγκων.


Σύμφωνα με τον ίδιο, κατάφεραν να σταματήσουν  την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων με τα νανοσωματίδια χρυσού που επεμβαίνουν στην πληγείσα περιοχή με τη χρήση λέιζερ.

Επιπλέον, ο γιατρός σημείωσε ότι από την επέμβαση αυτή δεν επηρεάζονται τα υγιή κύτταρα.
Τώρα οι επιστήμονες διεξάγουν κλινικές δοκιμές σε ζώα και αν φανεί ότι η θεραπεία δεν έχει παρενέργειες, θα αρχίσει να εφαρμόζεται και στους ανθρώπους, σύμφωνα με το Ιτάρ Τας.

--
Διαβάστε περισσότερα » »

Κινητικότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο «Μακεδονικό»

Με τον υπεύθυνο Ευρωπαίο αξιωματούχο για το θέμα των Σκοπίων πρόκειται να συναντηθεί αύριο ο Σταύρος Δήμας. Ο Έλληνας υπουργός πρόκειται να συναντήσει τον Βρετανό ευρωβουλευτή Ρίτσαρντ Χόουιτ (Richard Howitt) ο οποίος είναι ο υπεύθυνος εισηγητής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το θέμα της εισόδου των Σκοπίων στην Ένωση.
Η συνάντηση αυτή προσλαμβάνει ιδιαίτερη σημασία εάν συνυπολογίσει κάποιος τις πρόσφατες εξελίξεις αναφορικά με την – μη – απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου αναφορικά με τη προσφυγή του… μακεδονομάχου πρωθυπουργού της χώρας Νικολά Γκρουέφσκι...Επιπροσθέτως, στην όλη εξίσωση, θα πρέπει να συνυπολογίσει κάποιος πως η γενικότερη κατάσταση ρευστότητας που επικρατεί τόσο στην Ευρώπη, όσο και στην περιοχή, δεν ευνοεί κινήσεις οι οποίες θα δυσαρεστήσουν την ήδη πιεζόμενη Αθήνα, η οποία στην ουσία εκβιάζεται για πολύ σημαντικότερα θέματα από αυτό των Σκοπίων, κατά την άποψη βέβαια των εταίρων μας.
Τέλος ενδιαφέρον έχει να δούμε πως ο Βρετανός Ευρωβουλευτής, θα μπορέσει να πείσει με την εισήγηση που θα κάνει, όποια και αν είναι αυτή, τους συναδέλφους του, του «ηπειρωτικού μπλοκ», Γάλλους και Γερμανούς, οι οποίοι αυτή τη στιγμή θεωρούν το Λονδίνο ως «σαμποτέρ» της Ένωσης.
Το «μείγμα» είναι ενδιαφέρον και αναμένονται εξελίξεις, ειδικά ενόψει της επανάληψης των επαφών υπό τον ΟΗΕ και τον Μάθιου Νίμιτς, ο οποίος θα καλέσει τα δύο μέρη στην Νέα Υόρκη για περαιτέρω επαφές και «αναζωογόνηση» των διαπραγματεύσεων (βλέπε σχετική χθεσινή ανάρτηση του www.defence-point.gr).
http://enwtheite.blogspot.com/
Διαβάστε περισσότερα » »