Πέμπτη, 9 Αυγούστου 2012

Μπήκαν τα πρώτα διόδια απο εναν γραφικό δήμαρχο σε δρόμο στην Κρήτη!

Σε λίγο θα βάλει ο γραφικός διόδια και στον κεντρικό δρόμο του Καστελιού για να …φτιάξει πεζοδρόμια. Καλά θα κάνουν οι επισκέπτες να του δώσουν αντί για χρήματα, μερικά… φάσκελα.
Απίστευτο και όμως δημοτικό! Ο δήμαρχος Κισάμου κ. Γιώργος Μυλωνάκης  έβαλε διόδια στο δρόμο για τον…. Μπάλο, λες και είναι τσιφλίκι του. Αυτά συμβαίνουν όταν ο κάθε καραγκιόζης που παίρνει μία καρέκλα νομίζει πως είναι ο… πάπας που αποφασίζει και διατάζει.  Έβαλε λοιπόν ένα  υπάλληλο που ζητούσε στους έκπληκτους οδηγούς να καταβάλλουν ένα ευρώ ο καθένας!
Το απίστευτο αυτό σκηνικό έχει στηθεί στο δρόμο προς τον Μπάλο. Μια κίνηση, την οποία αποφάσισε ο Δήμος Κισάμου, με σκοπό να εξοικονομήσει χρήματα, τα οποία θα πάνε λένε αφενός στη βελτίωση του οδικού δικτύου αφετέρου για την προστασία του περιβάλλοντος και της παραλίας του Μπάλου!
Οδηγός κατήγγειλε το περιστατικό στο CretePlus.gr, κατακρίνοντας το και χαρακτηρίζοντας το ως απαράδεκτο.
Μάλιστα, όπως μας είπε ο ίδιος ο Δ.Α. ο υπάλληλος που βρισκόταν εκεί του εξήγησε με ύφος «μπλαζέ» το σκεπτικό της κίνησης, τονίζοντας του πως δεν είναι υποχρεωμένος να πληρώσει, αλλά δε θα περνούσε για την παραλία!
 Έτσι ο Δήμος Κισάμου αποκλείει μια υπέροχη παραλία, η οποία είναι περιοχή ενταγμένη στο πρόγραμμα NATURA 2000! Μια περιοχή, η οποία μόνο προστατευμένη δεν είναι, αν κρίνει κανείς από την ύπαρξη καντίνας, τις ξαπλώστρες και τα σκουπίδια που βλέπει κανείς, πηγαίνοντας στο Μπάλο…
 
creteplus
ixnos
Διαβάστε περισσότερα » »

Θράκη: "Δεν θα ανεχτούμε Ελληνόφωνα νηπιαγωγεία"

Τελικά, οι τουρκοπράκτορες στην Θράκη αποδεικνύουν πολύ συχνά πως τα όρια υπάρχουν για να τα ξεπερνάμε. Και αυτό ακριβώς κάνουν συστηματικά, προσβάλλοντας την χώρα στην οποία "εργάζονται" και στην οποία θέλουν να δημιουργήσουν προβλήματα.
Είναι γνωστό πως η στόχευση της τουρκικής προπαγάνδας τα τελευταία δύο χρόνια είναι στον χώρο της Παιδείας και συγκεκριμένα στην αλλοίωση ή εξαφάνιση της Ελληνικής Παιδείας προς τους νεαρούς μουσουλμάνους (κυρίως Πομάκους), στους οποίους επιθυμεί την επιβολή πλήρους ποδηγέτησης στον τουρκισμό, από τα παιδικά τους χρόνια. Είναι επίσης γνωστό πως η συγκεκριμένη τακτική στόχευση της Άγκυρας έχει σαν σκοπό την δημιουργία μίας σειράς χαρακτηριστικών που θα προσδώσουν εικόνα εθνικής τουρκικής μειονότητας, λειτουργεί παραβιάζοντας την συνθήκη της Λοζάνης και τέλος, αποσκοπεί στην άσκηση ύψιστης πίεσης προς την Ελληνική κυβέρνηση η οποία θα "εξαναγκαστεί" να λειτουργήσει στην Θράκη υπό την (πιθανή) αίτηση ανεξαρτησίας της συγκεκριμένης γεωγραφικής Ελληνικής περιοχής.

Μέσα σε αυτά ακριβώς τα πλαίσια πλήρους άλωσης και "ανεξαρτητοποίησης" της παρεχόμενης Παιδείας στα παιδιά των μουσουλμάνων, είναι και η πρόσφατη θρασύτατη δήλωση ενός "αγαπημένου τέκνου" του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής, του Δημάρχου Αρριανών, ο οποίος πρόσφατα κατήργησε το Δημόσιο Νηπιαγωγείο Αρριανών, λόγω υπερβολικού κόστους ενοικίασης του κτιρίου όπου αυτό στεγαζόταν. Και φυσικά, επειδή -όπως ήδη αναφέρθηκε- τα όρια υπάρχουν για να καταρρίπτονται, έτσι με μία νέα προκλητική δήλωση ο εκλεκτός της Άγκυρας, Δήμαρχος Αρριανών, προκαλεί χωρίς να υπολογίζει πως η συγκεκριμένη του πρόκληση μπορεί να γίνει αιτία (και απορούμε γιατί δεν συνέβη ακόμη) επέμβασης κάποιου εισαγγελέα, αφού μέσα από αυτές τις δηλώσεις γίνεται σαφές πως υπάρχει πρόθεση για κατάργηση του Ελληνικού κράτους στην Θράκη.

Αυτό – αλλά και έτερα άκρως προκλητικά – δηλώνει ο τουρκόψυχος δήμαρχος Αρριανών Ροδόπης (και αντιπρόεδρος της λεγόμενης «Συμβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης» Ιμπραήμ Σερήφ. Αυτή τη φορά βέβαια οι δηλώσεις έχουν να κάνουν με θέματα μειονοτικής εκπαίδευσης, όπου φαίνεται πως (και) ο λεγάμενος έχει μάθει πολύ καλά πλέον το…σκονάκι που του έχουν δώσει τα αφεντικά του από το τούρκικο ΥΠΕΞ. Οι δηλώσεις αυτές δείχνουν (και πάλι) πόσο έχουν ξεσαλώσει όλες αυτές οι πρακτοράντζες (ψευτομουφτήδες, βουλευτίδια, δημαρχίδια, πολιτευτές, αυτοδιοικητικά σούργελα, κλπ) και με πόση απροκάλυπτη αλαζονεία πλέον συμπεριφέρονται, μια που κανείς δεν διανοείται καν ότι θα μπορούσε έστω να αποπειραθεί να τους συμμαζέψει.

Όπως μας πληροφορεί λοιπόν η προξενοφυλλάδα «Μπιρλίκ» (μετάφραση tourkikanea.gr), «τα εκπαιδευτικά θέματα της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης…διατηρούν πάντα την επικαιρότητα τους και αναμένουν την συντομότερη δυνατή επίλυση τους… Μάλιστα η Τουρκική Μειονότητας Δυτικής Θράκης στο θέμα των νηπιαγωγείων υποστηρίζει την δίγλωσση εκπαίδευση τους και δεν δέχεται με τίποτε ένα αντίθετο εκπαιδευτικό σύστημα.

«Εάν σε αυτά τα κτίρια η εκπαίδευση δεν είναι δίγλωσση, τότε αυτά τα σχολεία δεν πρόκειται να ανοίξουν»

Επισκεφτήκαμε ως εφημερίδα Μπιρλίκ τον δήμαρχο Αρριανών για να πάρουμε τις απόψεις του σχετικά με αυτό το θέμα. Ο δήμαρχος Ιμπραήμ Σερήφ σε αυτό το θέμα ήταν ξεκάθαρος και είπε πως δέχεται στα νηπιαγωγεία δίγλωσση εκπαίδευση και ποτέ δεν πρόκειται να δεχτεί το αντίθετο.

Ο δήμαρχος αναφερόμενος στα κρατικά νηπιαγωγεία που χτίστηκαν στα χωριά Αρίσβη, Πάσσο, Βάκος και Λαμπρό αναφέρει πως εξ αυτών λειτουργεί μόνο στην Αρίσβη – με υπογραφές από τους κηδεμόνες – ενώ στα άλλα τρία χωριά δεν γίνεται εκπαίδευση. Όπως τόνισε, «σε αυτά τα σχολεία, καθώς δεν εφαρμόζεται σύστημα δίγλωσσης εκπαίδευσης, δεν θέλουμε να εφαρμοστεί το εκπαιδευτικό σύστημα σε μια γλώσσα. Το επαναλαμβάνω, εάν σε αυτά τα σχολεία η εκπαίδευση δεν είναι δίγλωσση, τότε αυτά τα σχολεία σίγουρα δεν πρόκειται να ανοίξουν. Το εκπαιδευτικό θέμα συνεχίζει να αποτελεί ένα μεγάλο θέμα. Σε περίπτωση που τα νηπιαγωγεία είναι δίγλωσσα δεν θα υπάρξει θέμα, αλλά σε αντίθετη περίπτωση, δεν θα το δεχτούμε ποτέ. Η Τουρκία στο θέμα των μειονοτήτων συνεχίζει να κάνει πολλά ανοίγματα. Ελπίζουμε παρόμοια ανοίγματα να κάνει και η Ελλάδα. Όταν υπουργοί επισκέπτονται τον δήμο μας, πάντα τους το λέμε. Έχουμε επίσης ανάγκη από γυμνάσιο. Αυτό μπορεί να γίνει είτε στην Φιλλύρα, είτε στα Αρριανά, αυτό δεν είναι σημαντικό. Και το σχολείο αυτό πρέπει να είναι ισοδύναμο με το σχολείο Τζελάλ Μπαγιάρ. Διότι ο δήμος μας είναι κατά 99% τουρκικός και έχει ανάγκη ένα τέτοιο γυμνάσιο».

Τούρκικος δήμος, απαιτήσεις για τουρκόφωνο γυμνάσιο και λύκειο, έμμεσα τελεσίγραφα για τα νηπιαγωγεία, απειλές πως δεν πρόκειται ποτέ να ανοίξουν, αν δεν είναι τουλάχιστον δίγλωσσα. Σαν να λέμε δηλαδή, εμείς θα κάνουμε ότι μας σηκωθεί (και μας σφυρίξει το αφεντικό από το προξενείο) κι όσο για το ελληνικό κράτος σας και τους νόμους του, τα έχουμε γραμμένα κανονικά! Έβγαλε η (τουρκο)μύγα κώλο κι έχεσε τον κόσμο όλο; Προδήλως και αναντιρρήτως, αλλά μακάρι βέβαια το θέμα να ήτανε τόσο απλό…

 
http://proxeneio-stop.org/
Διαβάστε περισσότερα » »

Έλεγχος από την επιθεώρηση εργασίας Φλώρινας – μετά από καταγγελίες – σε εργολαβία εταιρείας – στην οποία είναι μέτοχος ο Δήμαρχος Αμυνταίου Μάκης Ιωσηφίδης – στον αρχαιολογικό χώρο Αναργύρων – Τι λένε για το θέμα στο kozan.gr ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας και ο Δήμαρχος Αμυνταίου

Σύμφωνα με πληροφορίες του kozan.gr, σήμερα Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012, επιθεωρητές εργασίας προχώρησαν  σε ελέγχους σε  εργολαβία σωστικών ανασκαφών στον αρχαιολογικό χώρο Αναργύρων, που έχει αναλάβει εταιρεία στην οποία βασικός μέτοχος είναι ο Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Μάκης Ιωσηφίδης.
Η Επιθεώρηση Εργασίας ειδοποιήθηκε από τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας κ. Στέφανο Μπίρο, έπειτα από καταγγελίες  που δέχθηκε ο τελευταίος  για την καταβολή  ιδιαίτερα χαμηλών ημερομισθίων στους εργαζομένους. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, οι μισθοί που δίνονται είναι πολύ μικρότεροι σε σχέση με αυτούς που – και κατά τη δική του άποψη – θα έπρεπε να υφίστανται. Ενδεικτικά, τα ημερομίσθια  που βρίσκονται σε ισχύ έχουν ως εξής:
 - 28,5 ευρώ μικτά για παντρεμένους άνω των 25 ετών
 - 26 περίπου ευρώ μικτά για ανύπαντρους άνω των 25 ετών
 - 22 ευρώ  περίπου μικτά για όσους είναι κάτω των 25 ετών
Ο κ. Μπίρος ανέφερε πως το Εργατικό Κέντρο Φλώρινας έστειλε επιστολή στον Πρόεδρο  & Διευθύνων Σύμβουλο της ΔΕΗ κ. Αρθούρο Ζερβό, με κοινοποίηση στον Γενικό Διευθυντή των Ορυχείων της Δ.Ε.Η. Α.Ε. κ. Παναγιώτη Νικολακάκο και στη Διευθύντρια του ΛΚΔΜ κ. Όλγα Κουρίδου, ζητώντας τους να πληροφορηθούν αν η σύμβαση που υπέγραψε η ΔΕΗ με τη συγκεκριμένη εταιρεία προβλέπει τα ημερομίσθια αυτά που βρίσκονται σε ισχύ ή αν τα ημερομίσθια θα έπρεπε να είναι μεγαλύτερα, όπως εκείνα που ισχύουν για τους διμηνίτες και τους οχταμηνίτες.
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Μάκης Ιωσηφίδης μιλώντας στο kozan.gr, ανέφερε ότι τα ημερομίσθια που ισχύουν είναι βάσει της κείμενης νομοθεσίας και δεν υφίσταται κάποιο θέμα παρατυπίας. Στην ερώτησή μας περί των καταγγελιών που κάνουν λόγο για τ’ ότι μερικοί εργαζόμενοι δουλεύουν στον ήλιο – επί ώρες – χωρίς ομπρέλα,  μας ανέφερε  ότι πράγματι υπάρχει  μικρός αριθμός ομπρέλων, όμως με δική του παρέμβαση και χωρίς αυτό να είναι ευθύνη της εταιρείας (αλλά της ΔΕΗ), έχει μεριμνήσει και αναμένεται να διευθετηθεί πλήρως το θέμα. Επιπροσθέτως, ανέφερε ότι αύριο Παρασκευή 10/08 θα επισκεφτεί ο ίδιος το συγκεκριμένο χώρο ώστε να διαπιστώσει  την υφιστάμενη κατάσταση και θα μιλήσει με τους εργαζομένους προκειμένου να λυθούν τα όποια προβλήματα ισχυρίζονται ότι υπάρχουν σχετικά με τις συνθήκες εργασίας. Tέλος, πάντα σύμφωνα με πληροφορίες του kozan.gr, η Επιθεώρησης Υγιεινής και Ασφαλείας Κοζάνης αναμένεται να πραγματοποιήσει μέσα στις επόμενες μέρες έλεγχο προκειμένου να διαπιστώσει  τη βασιμότητα των συγκεκριμένων καταγγελιών.

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Μια γυναίκα τα έβαλε με έναν ταύρο με σεξιστικό τρόπο!


Εικόνες που κόβουν την ανάσα!

Ένα βίντεο που κάνει τον γύρο του κόσμου με μια μεθυσμένη γυναίκα γύρο στα 45 που τα έβαλε με έναν μαινόμενο ταύρο! Ο κόσμος γύρο φώναζε με χειροκροτήματα με τη γυναίκα που σε κατάσταση αλλοφροσύνης και μέθης, αποφάσισε με γυμνά χέρια να επιτεθεί στον ταύρο ο οποίος την παρέσυρε με τα κέρατα του στο έδαφος. Παρόλα αυτά δεν έχασε το θάρρος της και προκάλεσε τον ταύρο με κάπως περίεργο σεξιστικό τρόπο...

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ

newsit

Διαβάστε περισσότερα » »

Ατομική βόμβα στο Ναγκασάκι. Πως έγινε η επιχείρηση,που είχε στόχο άλλη πόλη!

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έριξαν ατομικές βόμβες στις ιαπωνικές πόλεις Χιροσίμα και Ναγκασάκι τον Αύγουστο του 1945 για να επιταχύνουν τον τερματισμό του Β' Παγκόσμιου Πολέμου στον Ειρηνικό.

Αν και ήταν η πρώτη και μοναδική μέχρι σήμερα πρακτική χρησιμοποίησης παρόμοιων όπλων «μαζικής καταστροφής», το ατομικό μανιτάρι εξακολουθεί από τότε να κρέμεται πάνω από κάθε στρατιωτική και διπλωματική πολιτική.

Λιγότερο από πέντε μήνες μετά την αιφνιδιαστική επίθεση κατά του Περλ Χάρμπορ ), οι Αμερικανοί έκαναν μια αεροπορική επιδρομή εναντίον του Τόκιο με βομβαρδιστικά από αεροπλανοφόρα. Αν και η επιχείρηση ήταν καλή για το ηθικό των Αμερικάνων, δεν επέτυχε τίποτε περισσότερο από το να δείξει στους Ιάπωνες οτι οι ακτές τους δεν ήταν άτρωτες. Αργότερα, στη διάρκεια του πολέμου, τα βομβαρδιστικά των Ηνωμένων Πολιτειών μπόρεσαν να επιτεθούν στα ιαπωνικά νησιά απο βάσεις στην Κίνα. αλλά μονό στα τέλη του 1944 κατάφεραν να εξαπολύσουν οργανωμένες αεροπορικές επιθέσεις.

Λόγω της μεγάλης απόστασης από την Ιαπωνία, τα αμερικανικά βομβαρδιστικά δεν μπορούσαν να φθάσουν στους στόχους τους και να επανέλθουν με ασφάλεια στις φιλικές βάσεις τους στον Ειρηνικό, μέχρι τη στιγμή που κατέλαβαν τα νησιά Βόρειες Μαριάνες. Από τις βάσεις τους εκεί, τα μεγάλου βεληνεκούς υπερφρούρια Β-29 άρχισαν βομβαρδιστικές επιδρομές απο μεγάλο ύψος στις 24 Νοέμβριου 1944.

Στις 9 Μαρτίου 1945, ένα σμήνος απο 234 Β-29 κατεβηκε στα 2.100 μέτρα και έριξε 1.667 τόνους εμπρηστικών βομβών στο Τόκιο. Οταν κατασβέστηκε τελικά η φωτιά, μια έκταση γης 16 τεταγωνικών μιλίων που περιλάμβανε 250.000 σπίτια είχε γίνει στάχτη και περισσότεροι απο 80.000 Ιάπωνες, κυρίως πολίτες, ήταν νεκροί. Μόνο ο συμμαχικός βομβαρδισμός της Δρέσδης στη Γερμανία πριν απο έναν μήνα όπου σκοτώθηκαν 135.000 άτομα, ήταν καταστρεπτικότερος από την επίθεση εναντίον του Τόκιο.


Τόσο το Τόκιο όσο και η Δρέσδη ήταν κυρίως πολιτικοί παρά στρατιωτικοί στόχοι. Πριν από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο οι διεθνείς νομοί θεωρούσαν παράνομους και βάρβαρους τους βομβαρδισμούς αμάχων. Ωστόσο, μετά απο αρκετά χρόνια εχθροπραξιών, ούτε οι Σύμμαχοι ούτε ο ΄Αξων έκαναν διακρίσεις μεταξύ στρατιωτικών και πολιτικών αεροπορικών στόχων. Είναι πραγματικά οξύμωρο το γεγονός ότι ενώ ένας πιλότος μπορούσε να ρίξει τόνους εκρηκτικών και βομβών πάνω σε άμαχες πόλεις, ένας στρατιώτης συνήθως αντιμετώπιζε το στρατοδικείο για πολύ μικρότερη κακομεταχείριση αμάχων.

Παρά τις αεροπορικές επιδρομές και τις πληττόμενες περιοχές τους έξω από τα νησιά τους, οι Ιάπωνες συνέχισαν τον πόλεμο. Ο στρατιωτικός κώδικας τους δεν επέτρεπε την παράδοση και τόσο οι στρατιώτες όσο και οι πολίτες, συνήθως προτιμούσαν την αυτοκτονία αντί της παράδοσης. Τον Ιούλιο του 1945 οι Αμερικανοί έκαναν πάνω από 1.200 βομβαρδιστικές επιθέσεις κάθε ε βδομάδα εναντίον της Ιαπωνίας. Σε αυτούς τους βομβαρδισμούς σκοτώθηκαν περισσότεροι από 250.000 άνθρωποι και άλλοι 9.000.000 έμειναν άστεγοι. Όμως οι Ιάπωνες δεν έδειχναν καμιά διάθεση για παράδοση καθώς οι Αμερικανοί ετοιμάζονταν για εισβολή στα νησιά τους.

Ενώ συνεχίζονταν οι αεροπορικές επιθέσεις και τα σχέδια για χερσαία εισβολή στον Ειρηνικό, ένα άκρως απόρρητο σχέδιο ετοιμαζόταν πίσω στις Ηνωμένες Πολιτείες. Στις 16 Ιουλίου 1945 το Εργαστήριο Τεχνολογίας του Μανχάταν πραγματοποίησε την πρώτη επιτυχημένη ατομική έκρηξη της ιστορίας. Οταν πληροφορήθηκε το γεγονός, ο πρόεδρος Τρούμαν έγραψε στο ημερολόγιο του: «Φαίνεται ότι είναι το φρικτότερο πράγμα που εφευρέθηκε ποτέ. αλλά μπορεί να γίνει το χρησιμότερο».

Ο Τρούμαν κατάλαβε άτι το «φρικτότερο πράγμα» μπορούσε να συντομεύει τον πόλεμο και να αποτρέψει ένα εκατομμύριο ανθρώπινες συμμαχικές απώλειες και αμέτρητους ιαπωνικούς θανάτους που θα προκαλούνταν απο μια χερσαία εισβολή στην Ιαπωνία. Στις 27 Ιουλίου οι Ηνωμένες Πολιτείες έστειλαν τελεσίγραφο: παραδοθείτε, διαφορετικά θα χρησιμοποιήσουμε ένα «υπερ’οπλο». Η Ιαπωνία αρνήθηκε.
Τις πρωινές ώρες της 6ης Αυγούστου 1945, ένα Β-29 με όνομα Ενόλα Γκέϊ και πιλότο τον αντισμήναρχο Πολ Τίμπετς απογειώθηκε από το νησί Τίνιαν των Μαριανων. Μετέφερε μια μόνο ατομική βόμβα βάρους 3,5 τόνων με καταστρεπτική ισχύ 12.5 χιλιάδων τόνων ΤΝΤ. Ο Γίμπετς οδήγησε το αεροπλάνο του προς τη Χιροσίμα, η οποία είχε επιλεγεί ως κύριος στόχος λόγω των στρατιωτικών βάσεων και των βιομηχανικών περιοχών της. Αλλωστε, δεν είχε υποστεί σημαντικούς βομβαρδισμούς μέχρι τότε και συνεπώς θα πρόσφερε ακριβή εκτίμηση για την καταστρεπτική ισχύ της βόμβας.


Στις 8 :15 π.μ. το Ενόλα Γκέι έριξε τη βόμβα που ονομαζόταν Little Boy (Αγοράκι). Λίγο αργότερα ο Τίμπετς παρατήρησε: «Ένα ζωηρό φως πλημμύρισε το αεροπλάνο. Στραφήκαμε και κοιτάξαμε τη Χιροσίμα. H πόλη ήταν κρυμμένη πίσω από ένα φοβερό νέφος... που υψωνόταν στην ατμόσφαιρα σαν μανιτάρι». Η άμεση επίπτωση ήταν ο θάνατος τουλάχιστον 70.000 κατοίκων της Χιροσίμα. Ορισμένοι υπολογισμοί αναφέρουν ότι ο αριθμός ήταν τριπλάσιος, αλλά ακριβείς εκτιμήσεις είναι αδύνατες επειδή η έκρηξη κατέστρεψε όλα τα αρχεία της πόλης.

Ο Γρούμαν ξαναζήτησε την παράδοση της Ιαπωνίας. Μετά από τρεις ημέρες χωρίς απάντηση, άλλο ένα Β-29 απογειώθηκε από το νησί Τίνιαν με μία α κόμη μεγαλύτερη ατομική βόμβα στο κύτος του. Όταν το πλήρωμα διαπίστωσε ότι το Κοκούρα, που αποτελούσε τον αρχικό στόχο, ήταν καλυμμένο με σύννεφα, στράφηκε προς τον δεύτερο στόχο, το Ναγκασάκι. Στις 11:02 π.μ. της 9ης Αυγούστου έριξαν την ατομική βόμβα που ονομαζόταν Ραΐ Μαη (Χοντρός), η οποία κατέστρεψε το μεγαλύτερο μέρος της πόλης και σκότωσε πάνω απο 6Ο.ΟΟΟ κατοίκους της

Οι παραδοσιακές βομβαρδιστικές επιδρομές συνεχίστηκαν επίσης εναντίον άλλων πόλεων στις 9 Αυγούστου και μετά από πέντε ημέρες 800 Β-29σάρωσαν ολόκληρη την Ιαπωνία. Τελικά, στις 15 Αυγούστου οι Ιάπωνες δέχτηκαν να παραδοθούν άνευ όσων. Ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος είχε τελειώσει.
Πολλές συζητήσεις έγιναν μετά τους ατομικούς βομβαρδισμούς. Ενώ ορισμένα στοιχεία δείχνουν ότι οι Ιάπωνες σκέφτονταν να παραδοθούν, πολύ περισσότερες πληροφορίες οδηγούν στην αντίθετη περίπτωση. Προφανώς οι Ιάπωνες σχεδίαζαν να εκπαιδεύσουν πολίτες στη χρήση όπλων και λογχών για ενίσχυση των στρατιωτικών δυναμεων που θα αντιστέκονταν στη χερσαία εισβολή. Οι πολέμιοι των ατομικών βομβαρδισμών αγνοούν οτι οι παραδοσιακές βόμβες που έπεσαν στο Τόκιο και στη Δρέσδη προκάλεσαν πολύ περισσότερες απώλειες. Ορισμένοι ιστορικοί αναφέρουν επίσης ότι οι απώλειες στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι ήταν πολΰ λιγότερες από τις αναμενόμενες ιαπωνικές απώλειες μετά από μια εισβολή και τους συνεχιζόμενους παραδοσιακούς βομβαρδισμούς.

Οπως και να έχει το πράγμα, δεν υπάρχει αμφιβολία άτι η ρίψη των ατομικών βομβών στην Ιαπωνία συντόμευσε τον πόλεμο. Τα χτυπήματα εναντίον της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι είναι οι μοναδικές αεροπορικές επιδρομές που επηρέασαν ευθέως το αποτέλεσμα μιας σύγκρουσης. Ο αεροπορικός πόλεμος τόσο πριν όσο και μετά, συμπληρώνει απλώς τις χερσαίες επιχειρήσεις. Οπως αποδείχτηκε από τους πρόσφατους ατελέσφορους συμμαχικούς βομβαρδισμούς του Ιράκ στην Επιχείρηση θύελλα της Ερήμου και στη Βοσνία, οι αεροπορικές επιδρομές μπορούν να βασανίσουν και να κάνουν δύσκολη τη ζωή του άμαχου πληθυσμού, αλλά οι μάχες και οι πόλεμοι κρίνονται από χερσαίες δυνάμεις.

Πέρα από τη συντόμευση του πολέμου με την Ιαπωνία, η ανάπτυξη και η χρησιμοποίηση της ατομικής βόμβας πρόσφερε στις Ηνωμένες Πολιτείες ασύ γκριτη στρατιωτική υπεροπλία - τουλάχιστον για λίγο, μέχρις ότου η Σοβιετική Ένωση δοκίμασε με επιτυχία τη δική της ατομική βόμβα. Οι δυο υπερδυνάμεις άρχισαν τότε ανταγωνιστικές προσπάθειες για πυρηνικό εξοπλισμό που έφεραν τον κόσμο στα πρόθυρα της καταστροφής. Μόνο κάποιες δοκιμαστικές συνθήκες και η απειλή της αμοιβαίας ολικής καταστροφής περιόρισαν τη χρήση των ατομικών όπλων, δημιουργώντας την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου, οπότε οι ΗΠΑ και η ΕΣΣΔ έλυναν τις διαφορές τους με παραδοσιακά μέσα.Από το βιβλίο του Michael Lee Lanning ,οι “100 μεγαλύτερες μάχες όλων των εποχών”-Εκδόσεις Ενάλιος

http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=16939
Διαβάστε περισσότερα » »

USA: “Mexicans Go Home”! Καλό! «Θείε Σαμ» να κάνουμε το ίδιο;

Γράφει ο Γιώργος Ανεστόπουλος

- Αμερικανικός Προτεσταντικός τύπος «πολυ-πολιτισμού»
- Το «Ευγονικό» Μεταναστευτικό Παρελθόν των ΗΠΑ
- Μια άγνωστη (και εξόχως ιντριγκαδόρικη – μέρες «Μεταναστευτικού Αυγούστου» που ζούμε) Πολιτικοκοινωνική Πτυχή του Κραχ του 1929

Σε κάθε ετήσια έκθεσή του το State Department δημιουργεί προβλήματα «κρισίμου (διπλωματικής) μάζας» στην Ελλάδα. Κι αυτό γιατί επίμονα και πεισματικά «κριτικάρει αρνητικά» (sic!) την «εμμονή της Ελλάδας» να «μην αναγνωρίζει (δήθεν) Εθνικές Μειονότητες» (πχ Μακεδόνες, Τούρκοι, Αρβανίτες, Βλάχοι, κλπ) αλλά και την «εμμονή» της να «μην παροπλίζει την Ορθόδοξη Εκκλησία» από την «Συνταγματική πρωτοκαθεδρία» της καθώς και να «μην παρέχει πλήρη ελευθερία στις υπόλοιπες Θρησκείες» (πχ να γεμίσει τζαμιά η Ελλάδα – κι από την άλλη «κόπτονται» για την «ανησυχητική αύξηση των εξτρεμιστών λαθρο-μουσουλμάνων τρομοκρατών που εισρέουν στην Ελλάδα, βλ. αντίστοιχη Έκθεση του 2009! Παράδοξο;).

Κατ’ αυτούς, οι «υπεράριθμοι λαθρο-Αλβανοί» θα έπρεπε να αναγνωριστούν ως μια «ευμεγέθης εθνική μειονότητα» στην Ελλάδα. Οι μουσουλμάνοι της Θράκης, επίσης, αφού πρώτα αναγνωριστούν ως «Τούρκοι». Και βεβαίως, πάντα «υποκρύπτεται» η «πίεση για αθρόα πολιτογράφηση» όλων των (ισλαμιστών) λαθρομεταναστών ως Έλληνες Πολίτες.

(Βεβαίως, το «επόμενο βήμα» θα ήταν τα «μιλιούνια» λαθρο-μουσουλμάνων να «δηλώσουν εν μια νυκτί Τούρκοι το γένος» (με το «αζημίωτό» τους φυσικά από την Τουρκία) και το αμέσως επόμενο αυτές οι δύο ευμεγέθεις (δήθεν) «εθνικές μειονότητες» να «διεκδικήσουν την μισή Ελλάδα». Αλλά αυτό είναι προφανώς «μη ιδιαιτέρου ενδιαφέροντος» για την Αμερικανική Διπλωματία).
Να όμως, που οι ΗΠΑ αντιμετώπισαν κατ’ επανάληψιν «παρόμοια προβλήματα» και συνεχίζουν να τα αντιμετωπίζουν – κυρίως - με την «λατινοαμερικανική λαθρο-εισβολή». Κινδυνεύοντας στην κυριολεξία από μια «μελλοντική διάσπαση» στα δύο. Τις ΗΠΑ των «Λευκών» και τις ΗΠΑ των «λατινοεγχρώμων» (βλ. και «αντίστοιχες μελέτες/προβλέψεις γεωπολιτικού ιδρύματος STRATFOR). Αλλά εκεί είναι «αλλιώς». Εκεί μπορούν να είναι «σκληροί» στην Μεταναστευτική τους Πολιτική και να λένε πχ «Mexicans Go Home».

Αξίζει να δούμε την «Αμερικανική Εμπειρία» στο «(Λαθρο)-Μεταναστευτικό Πρόβλημα» και «πως το αντιμετώπισαν» τα τελευταία εκατό χρόνια. Για την ακρίβεια, με πόσο «ιδιαίτερους τρόπους» το αντιμετώπισαν.


ΗΠΑ: Δικαίωμά μας να επιλέγουμε τους Μετανάστες που θέλουμε


«…Κάποια μέρα θα συνειδητοποιήσουμε ότι το πρωταρχικό καθήκον, το αναπόφευκτο καθήκον του καλού πολίτη με τον “Σωστό Τύπο” είναι να αφήσει το αίμα του/της πίσω του στον κόσμο και ότι δεν έχουμε το δικαίωμα να επιτρέψουμε τη διαιώνιση των πολιτών που έχουν “Λάθος Τύπο”. Το μεγάλο πρόβλημα του πολιτισμού είναι να εξασφαλίσει μια σχετική αύξηση των Πολύτιμων σε σύγκριση με τα Λιγότερο Πολύτιμα ή και Επιζήμια στοιχεία μέσα στον πληθυσμό…Το πρόβλημα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί παρά μόνο εάν δώσουμε όλη μας την προσοχή στην τεράστια επίδραση της κληρονομικότητας…Εύχομαι, με όλη μου την ψυχή, να μπορούσαμε να εμποδίσουμε εξ’ ολοκλήρου την αναπαραγωγή των ανθρώπων που έχουν Λαθεμένο Τύπο. Και όταν η διαβολική φύση αυτών των ανθρώπων γίνει κατάφωρη, αυτό θα πραγματοποιηθεί. Οι εγκληματίες θα έπρεπε να στειρώνονται και να απαγορεύεται στα διανοητικά καθυστερημένα άτομα να αφήνουν απογόνους…η έμφαση πρέπει να δοθεί στην αναπαραγωγή των επιθυμητών ανθρώπων…».

Κατά τη γνώμη σας σε ποιόν ανήκουν τα παραπάνω λόγια;

Τα λόγια αυτά ανήκουν στον εικοστό έκτο Πρόεδρο των ΗΠΑ, τον Θεόδωρο Ρούσβελτ. Κι επειδή, τα «ιδεολογικά μότο και θεωρίες» δεν ξεστομίζονται ποτέ από έναν Επαγγελματία Πολιτικό εάν δεν «αντιπροσωπεύουν» και ένα σεβαστό τμήμα του εκλογικού του σώματος (όπως και (κυρίως) την «Ελίτ» που τον «στηρίζει»), θα πρέπει να μνημονευθεί εδώ πως η παραπάνω «κοσμοθεωρία» ήταν επί δεκαετίες η Φιλοσοφική Κορωνίδα ενός ιδεολογικού κινήματος στις ΗΠΑ που «συνέπαιρνε» εκατομμύρια Αμερικανούς και που καθόρισε σε κρίσιμο βαθμό την ίδια την Πολιτική των ΗΠΑ. Τόσο την Μεταναστευτική, όσο και της Παιδείας, όσο και την «Σωφρονιστική», όσο και της Υγείας, κλπ
Ήταν η «Θεωρία της Ευγονικής».

Πολυπολιτισμός – ΗΠΑ και Ελλάδα

Πολλά είναι τα διεθνή think Tanks που υποστηρίζουν ότι οι διάφορες «Αγγλοσαξονικές Στρογγυλές Τράπεζες» έχουν θέσει ως «Απώτερο Σκοπό» την κατάρρευση της «Γηραιάς Ηπείρου των Ευρωπαϊκών Εθνών» και την αντικατάστασή της από μια «άλλη πολυεθνική, πολυπολιτισμική Ευρώπη». Παρόμοια μεν κατά βάση και χαρακτηρολογικά (βλ. αλλοίωση εθνικής καθαρότητας) με αυτή των ΗΠΑ πλην όμως «ανεξέλεγκτη» από τα ίδια τα έθνη. Και κυρίως τα «μικρά Έθνη». Συνεπώς πιο «ελέγξιμη κατάσταση» κι εντέλει  πιο «πρόσφορη» για «μακροπρόθεσμη απορρόφηση» από την Νέα Παγκόσμια Τάξη Πραγμάτων.

Την μεγαλύτερη πίεση δε απ’ αυτό το καταστροφικό σχέδιο την δέχεται η Ελλάδα ως κατ’ εξοχήν «Πύλη Εισόδου» του «Μεταναστευτικού Κύματος» που επιχειρεί να «επιτύχει το παραπάνω». Φταίμε εμείς τώρα να υποθέσουμε ότι, βάση του παραπάνω «σκεπτικού», εδώ ταιριάζει το «εσκεμμένα ξέφραγη»;

Αξίζει λοιπόν να δούμε – ιστορικά - πως χειρίστηκαν οι ίδιες οι ΗΠΑ αυτό το θέμα του «εθνοφυλετικού χτισίματος της ίδιας της κοινωνίας» τους. Τουλάχιστον τα τελευταία εκατό χρόνια.
Και μάλιστα μέσα από τα μάτια ενός παγκοσμίου φήμης Εβραίου διανοούμενου : του Jeremy Rifkin ( βλ. βιβλίο του «Ο Αιώνας της Βιοτεχνολογίας»).

Γιατί Εβραίου;

Διότι, εάν αυτά τα έλεγε κάποιος άλλος – λχ μιας Εθνικής μειονότητας που δεν συμμετέχει με προνομιακούς όρους στην Ηγετική Ελίτ της Αμερικανικής κοινωνίας σήμερα -  θα μπορούσε να πει κανείς ότι τα λέει από «εμπάθεια».

Συνεπώς, οι παρακάτω περιγραφές για την «σύγχρονη ιστορική Στρατηγική και Τακτική» των ΗΠΑ στο Μεταναστευτικό (και γενικότερα στο project «Βελτιστοποίηση Ποιοτικής Σύνθεσης Πληθυσμού») αποκτούν ιδιαίτερη βαρύτητα λόγω ακριβώς της εθνότητας του ερευνητή.

Ιδίως σήμερα που «διάφοροι πιέζουν ύποπτα» την Ελλάδα να δέχεται «άκριτα» τον οποιονδήποτε λαθρομετανάστη.

Και εγεννήθη η….. «Ευγονική»

Το Αμερικανικό  «Ευγονικό Κίνημα» έχει τις ρίζες του στα 1890. Και το ότι εκείνη η περίοδος είναι περίοδος Μαζικού Μεταναστευτικού Κύματος προς τις ΗΠΑ δεν είναι καθόλου μα καθόλου σύμπτωση.

Όταν εκατομμύρια φτωχοί μετανάστες κατέκλυσαν την χώρα του «Αμερικανικού Ονείρου» ζητώντας το μερίδιό τους από αυτό, ταυτόχρονα συνέβησαν και κοινωνικοοικονομικές αναταράξεις στην Αμερικανική Κοινωνία.

Η φτώχεια φέρνει πάντα μαζί της την εξαθλίωση, την παραβατικότητα, την οργή, την πείνα, το θάνατο, την κοινωνική  εξέγερση.
Η κρίση του 1929 ήδη προδιαγράφονταν.

 Κάποιοι λίγοι πλούτιζαν εις βάρος εκατομμυρίων ανασφάλιστων και άθλια αμοιβόμενων μεταναστών.  (Τσακίζοντας φυσικά και τους «ντόπιους» εργαζόμενους που έβλεπαν τις διαθέσιμες εργασίες και τις «εγκαθιδρυμένες αποδοχές» να γκρεμίζονται). Το «κοινωνικοοικονομικό σύστημα» δεκαετία την δεκαετία κατέρρεε. (αντί να «αναπτύσσεται» -  όπως θρασύτατα μας εξαγγέλουν εδώ στο Ελλάντα μερικοί μερικοί ψευτοπροοδευτικοί ανθέλληνες για να μας πείσουν για τα θετικά της διόγκωσης της κοινωνίας από τους λαθρομετανάστες).

Η Αμερικανική πνευματική ελίτ, η κοινωνικοοικονομική διανόηση βλέποντας να εξελίσσονται ταυτόχρονα, από την μια η «Συστημική κατάρρευση του Αμερικανικού κοινωνικοοικονομικού μοντέλου» και από την άλλη να διογκώνονται η κοινωνική ένδεια, η εγκληματικότητα και οι κοινωνικές εξεγέρσεις έχτισαν μια «Εξελικτική (επιστημονική) θεωρία» που «εξηγούσε» (κατά το «δοκούν») την κάκιστη αυτή κατάσταση.

Μια Θεωρία, («Ευγονική») που έριχνε την ευθύνη για την κακή πορεία Οικονομίας και Κοινωνίας όχι στα Κυρίαρχα Θεωρητικά Μοντέλα των Οικονομολόγων και των Πολιτικών εφαρμοστών τους αλλά πρωτίστως στην «κοινωνία και την βιοσύνθεσή της».

 Στο Άτομο και στις Μάζες.

Αιτία της «κοινωνικοοικονομικής κακοδαιμονίας» ήταν η «Αρνητική Συμπεριφορά» ατόμου και κοινωνίας.

Αλλά αιτία αυτής της Αρνητικής Συμπεριφοράς δεν θεωρούνταν πια το «Περιβάλλον» παρά τα Κληρονομικά – γενετικά χαρακτηριστικά του ατόμου.

Συνεπώς, για τις «κακοδαιμονίες» αθωώνονταν πια  η «Πολιτική» και «ενοχοποιούνταν» η «Μάζα».

Άρα, αρκεί να εντοπιστούν τα «καρκινώματα» της μάζας, να «εκτοπιστούν» ή να «καταπολεμηθούν» και τα προβλήματα θα εκλείψουν ως δια…μαγείας.

Η «Ευγονική Θεωρία» βόλευε τους Πολιτικούς, τους Ακαδημαϊκούς, τους Μεγαλοεπιχειρηματίες και όχι μόνο.


Εθνοτικές ρίζες του Ευγονικού Κινήματος

Όλο και περισσότεροι Μεσόγειοι Μετανάστες κατέφθαναν στις ΗΠΑ. Όπως και όλο και περισσότεροι Ιρλανδοί, Εβραίοι, Ορθόδοξοι, Καθολικοί, Μουσουλμάνοι, κλπ.

Η  Λευκή Αγγλοσαξονική Προτεσταντική  κυρίαρχη τάξη των ΗΠΑ έβλεπε να αλλοιώνεται ταχύτατα και δραστικά η (από αυτήν «επιθυμητή»)  πληθυσμιακή σύνθεση της χώρας. Προέβλεπε πως εάν δεν έκανε «κάτι» σ’ εκείνη τη φάση, κάποια στιγμή στο μέλλον θα έπαυε να είναι η «Κυρίαρχη Τάξη».

Κι αυτό το «κάτι» ήταν το «Κίνημα της Ευγονικής». Το οποίο όντως κατόρθωσε να «ευδοκιμήσει» και να «γιγαντωθεί» στις ΗΠΑ.

Ο ιστορικός Μαρκ Χ. Χάλερ επιχειρώντας να εξηγήσει αυτή την «γιγάντωση», δήλωσε ότι το Ευγονικό Κίνημα έγινε τόσο «ισχυρό» ακριβώς γιατί απευθύνθηκε στους «καλύτερους ανθρώπους».

Το οποίο Κίνημα στα χέρια αυτών των «καλύτερων ανθρώπων» μετατράπηκε σε Ελιτίστικο Ντελίριο.

Οι περί «Ευγονικής» διαλέξεις έδιναν κι έπαιρναν σε ακαδημαϊκές αίθουσες, σε επιχειρηματικά συνέδρια και συναντήσεις, σε Πολιτικά φόρουμ και συγκεντρώσεις απ’ άκρου σ’ άκρον των ΗΠΑ.

Το μήνυμα ήταν πάντα το ίδιο :

 Η σωτηρία της Αμερικής κρεμόταν από την αποφασιστικότητά της να εξαλείψει τους βιολογικά κατώτερους τύπους και να δημιουργήσει ένα ανώτερο είδος ανδρών και γυναικών.


Ο ρόλος Επιστήμης και Διανόησης στην ανάπτυξη και διάδοση της «θεωρίας»

Οι Αμερικανοί Γενετιστές δεν έμειναν αμέτοχοι. Συνέδραμαν κι ενίσχυσαν το Ευγονικό Κίνημα, ενίοτε δε ως επιστημονική αιχμή του δόρατος.

Ο καθηγητής Χ.Σ.Τζένιγκς του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς αποφάνθηκε με κάθε επιστημονική επισημότητα:

«…Τα προβλήματα του κόσμου και η θεραπεία τους έγκεινται, θεμελιακά, στις διαφορετικές ιδιοσυστασίες των ανθρώπινων υπάρξεων. Νόμοι, έθιμα, εκπαίδευση, υλικό περιβάλλον αποτελούν δημιουργήματα των ανθρώπων και αντανακλούν τη δική τους θεμελιώδη φύση. Το να προσπαθούμε να διορθώσουμε αυτά τα πράγματα είναι σαν να θεραπεύουμε μόνο τα συγκεκριμένα συμπτώματα. Για να φτάσει κανείς στις ρίζες των προβλημάτων, πρέπει να δημιουργηθεί μια καλύτερη ράτσα ανθρώπων, μια ράτσα που δεν θα περιέχει κατώτερους τύπους. Όταν αυτή η καλύτερη ράτσα αναλάβει τις υποθέσεις του κόσμου, οι νόμοι, τα έθιμα, η εκπαίδευση, οι υλικές συνθήκες θα τακτοποιηθούν από μόνα τους…»

Το 1906 ιδρύθηκε η πρώτη επιτροπή Ευγονικής στις ΗΠΑ. Ο καταστατικός σκοπός της ήταν

«…να ερευνήσει και να αναφέρει τα όσα σχετίζονται με την κληρονομικότητα στην ανθρώπινη φυλή και να δώσει έμφαση στην αξία του ανώτερου αίματος και στην απειλή που συνιστά για την κοινωνία το κατώτερο αίμα...».

 Μέλη της ήταν διακεκριμένοι Αμερικανοί Ακαδημαϊκοί όπως πχ ο Ντέιβιντ Σταρ Τζόρνταν  πρόεδρος του Πανεπιστημίου Στάνφορντ.

Μέχρι το 1922 είχαν ήδη ιδρυθεί πλήθος τέτοιων Επιτροπών Ευγονικής σε όλη την επικράτεια των ΗΠΑ με Κορωνίδα όλων την Αμερικανική Εταιρεία Ευγονικής.
Μέχρι τον Α’ παγκ. Πόλεμο η Ευγονική μετατράπηκε σε προσφιλές θέμα συζήτησης και αναλύσεων σε κάθε κοινωνικό βήμα. Σχολεία, εκκλησίες, λέσχες γυναικών μέχρι και στα λαϊκά περιοδικά της εποχής. Αναπόφευκτα και ουκ ολίγες φορές άγγιξε όρια υστερίας. Χαρακτηριστική επ’ αυτού είναι η «επιστημονική δήλωση» (και προφανώς επί σκοπού «πολύπλοκη νοηματικά»)του τότε προέδρου του Πανεπιστημίου της Αριζόνας:

«…είναι αισιόδοξος, πράγματι, όποιος μπορεί να δει στην τάση μας προς τον φυλετικό εκφυλισμό….οτιδήποτε άλλο εκτός από την επικίνδυνη συνθήκη σύμφωνα με την οποία η φυλή πρέπει να ανακαλύψει το οριστικό της πεπρωμένο με το να εκπαιδεύει διανοητικά καθυστερημένους…».

Αποτελούσε επίσημα δηλωθέν αίτημα πλέον – από το Κίνημα της Ευγονικής – η προσαρμογή της διακυβέρνησης των ΗΠΑ στην ιδεολογία της Ευγονικής.

Ο Ουίλιαμ Μακ Ντούγκαλ πρόεδρος του Τμήματος Ψυχολογίας του Χάρβαρντ, φοβούμενος μήπως η Δημοκρατία πέσει στα χέρια των ταχύτερα πολλαπλασιαζόμενων «κατώτερων φυλών», πρότεινε την δημιουργία ενός «Συστήματος Καστών» στις ΗΠΑ εστιαζόμενο στις «βιολογικές διαφορές» των πολιτών. Εξαρτούσε δε, τα πολιτικά δικαιώματα από την κάστα στην οποία θα ανήκε ο κάθε πολίτης.
Ο Τσαρλς Ρ.Βαν Χαις, Πρόεδρος του Πανεπιστημίου του Ουισκόνσιν, δήλωνε πως :

«…Ξέρουμε αρκετά για την Ευγονική, τόσα που, εάν εφαρμοζόταν αυτή η γνώση, οι ελαττωματικές τάξεις θα εξαφανίζονταν μέσα σε μια γενιά…».

Η πλειοψηφία των κορυφαίων εκπαιδευτικών της εποχής συμφώνησαν με τον Οικονομολόγο Ίρβινγκ Φίσερ πως
«…η Ευγονική είναι χωρίς καμία σύγκριση το μεγαλύτερο απόκτημα της ανθρώπινης φυλής…».

Σε περισσότερα από τα τρία τέταρτα των κολλεγίων και πανεπιστημίων των ΗΠΑ δίδασκαν Ευγονική. Το «ύφος» της «διδασκαλίας» εκφράζει ξεκάθαρα το παρακάτω τμήμα διδασκαλίας ενός από τους κορυφαίους διδάκτορες της Ευγονικής, του Ι.Α.Χούτον τότε καθηγητή στο Χάρβαρντ:

«…Η λύση στο πρόβλημα της εγκληματικότητας είναι η εξόντωση, φυσική, ηθική και διανοητική, των ακατάλληλων ανθρώπων ή (εάν αυτό φαίνεται αποτρόπαιο) ο πλήρης διαχωρισμός τους σ’ ένα στείρο, κοινωνικά, περιβάλλον…».
Τα σημερινά «έγκυρα αριστερά – φιλελεύθερα» περιοδικά The Nation και The New Republic προωθούσαν τότε την Ευγονική Θεωρία υποστηρίζοντας πχ ότι :

 «… μόνο οι προερχόμενοι από ανώτερη βιολογική ράτσα θα έπρεπε να διαχειρίζονται τις υποθέσεις της χώρας…»

ή και ότι

«…οι Μαύροι ήταν μια φυλή με κατώτερες ηθικές και πνευματικές ιδιότητες σε σχέση με τους Λευκούς…».


Η Ευγονική Πολιτική των ΗΠΑ


Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Κούλιτζ δήλωνε περί τα 1924, ότι:

 «…υπάρχουν τόσο σοβαροί φυλετικοί παράγοντες, που δεν μπορούν να παραμεριστούν εν ονόματι οποιονδήποτε συναισθηματικών λόγων...Οι βιολογικοί νόμοι μας υπαγορεύουν ότι μερικοί αποκλίνοντες πληθυσμοί δεν αναμειγνύονται ούτε συγχωνεύονται. Οι βόρειοι αναπαράγονται με επιτυχία  ενώ εάν διασταυρωθούν με τις άλλες φυλές τα αποτελέσματα είναι καταστροφικά και για τις δύο πλευρές…»

Η Ευγονική Καταιγίδα βρήκε την επόμενη κλιμάκωσή της στο Μέτρο της επιβολής της «Στείρωσης». Αρχίζοντας το 1907 στην Πολιτεία της Ιντιάνα, μέχρι το 1931, τριάντα Πολιτείες είχαν θεσμοθετήσει υπέρ της «Στείρωσης» εγκληματιών και διανοητικά καθυστερημένων, με αποτέλεσμα δεκάδες χιλιάδες Αμερικανών να υποστούν αυτό το «Μέτρο Κοινωνικής Βελτίωσης».

Δεν θα μπορούσε φυσικά η Ευγονική Φιλοσοφία να μην επηρεάσει την Μεταναστευτική πολιτική των ΗΠΑ.

Το 1924 ψηφίστηκε νόμος (και διατηρήθηκε ως τα 1965) που αλλοίωσε δραστικά την εθνοτική και φυλετική σύνθεση των ΗΠΑ.

Στηριζόμενοι στην «Επιστημονική Δημοσίευση» του φιλελεύθερου κοινωνιολόγου Εντ.Α.Ρος The Old World in the New έδωσαν «μεταναστευτικό προβάδισμα» στους Βορειοευρωπαϊκούς λαούς εις βάρος των «Νοτίων».
Σύμφωνα με αυτή την έκθεση οι λαοί της Μεσογείου ήταν επιρρεπείς στο σεξ, τη βία και στον ανορθολογισμό!

Οι Σλάβοι ήταν παθητικοί και εμποτισμένοι με άγνοια και προλήψεις, έδερναν τις γυναίκες τους και ήταν αλκοολικοί…

Οι Εβραίοι ήταν φατριαστές, πονηροί και φέρονταν με δολιότητα στις οικονομικές τους συναλλαγές….

Άλλος ευγονιστής πρόσθεσε στη λίστα τους Ινδούς «…που επί αιώνες είχαν επαφή με τους υψηλότερους πολιτισμούς και παρ’ όλα αυτά απέτυχαν να επωφεληθούν από αυτή την επαφή φυσικά, διανοητικά και ηθικά…» και τους Νέγρους που «είναι οι πιο πρόθυμοι ακόλουθοι των Βόρειων και το μόνο που επιζητούν είναι να υπακούουν και να εκπληρώνουν τα ιδανικά και τις επιθυμίες της ράτσας των αφεντικών…».

Οι Βόρειοι απ’ την άλλη, θεωρήθηκαν ως «… η φυλή με τη μεγαλύτερη ενεργητικότητα και εργατικότητα, ρωμαλέοι, με φαντασία και με υψηλό δείκτη ευφυϊας…».
Ο τότε υπουργός εργασίας Τζέιμς Τζ. Ντέιβις εκφράζοντας τα αισθήματα της κυβέρνησης Κούλιτζ για το ζήτημα του περιορισμού της μετανάστευσης δήλωσε στην Βουλή των Αντιπροσώπων:

«…Η Αμερική πάντα αισθανόταν υπερηφάνεια, γιατί το βασικό της ανθρώπινο δυναμικό αποτελείται από την αποκαλούμενη φυλή των Βορείων…θα πρέπει να απομακρύνουμε από τις ακτές μας όλες τις φυλές που δεν είναι πολιτογραφήσιμες  σύμφωνα με το νόμο της χώρας και όλα τα άτομα όλων των φυλών που είναι από φυσική, διανοητική και πνευματική άποψη ανεπιθύμητα και τα οποία συνιστούν μια απειλή για τον πολιτισμό μας…».

Αντίρρηση έφεραν μόνον 35 βουλευτές των ρεπουμπλικάνων και 36 των δημοκρατικών. Κατά βάση, εκπρόσωποι μη «Βόρειων Εθνοτήτων».

Ο νόμος υπερψηφίστηκε το 1924 και έκλεισε την πόρτα στους Νοτιοευρωπαίους μετανάστες ανοίγοντάς την διάπλατα στους Βορειοευρωπαίους.

Ο νόμος αυτός ήταν η Πολιτικοκοινωνική κορύφωση του Αμερικανικού Κινήματος της Ευγονικής. Μετά από αυτό άρχισε να φθίνει για να καταρρεύσει πέντε χρόνια αργότερα:


Το «Ολέθριον έτος 1929»

Η «ολική κατάρρευση» ήρθε με το γνωστό Κραχ του 1929.

Τότε που Βόρειοι «(φυλετικά) Ανώτεροι»  - πρώην Ακαδημαϊκοί, επιχειρηματίες, πολιτικοί, επιστήμονες ευγονιστές και «Βορειοευρωπαίοι ευγενείς Γόνοι»  – βρέθηκαν στις ίδιες ουρές συσσιτίων με τους «(φυλετικά) κατώτερους»  Νότιους της Μεσογείου.

Σήμερα, οι ΗΠΑ τηρούν επίμονα έναν βασικό προσανατολισμό στο Μεταναστευτικό: «άντληση των καλύτερων μυαλών» απ’ όλη την υφήλιο.

Παρ’ όλα αυτά κι ενώ αυτοί επί σωρεία δεκαετιών αποφάσιζαν κι έκριναν αυστηρά (κι ακόμη το κάνουν) ποιους και πόσους μετανάστες θα δεχτούν, στην Ελλάδα σήμερα δεν το επιτρέπουν επί ποινής απώλειας της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας κι  εδαφικού διαμελισμού. Εμμέσως δε, πλην σαφώς, την ωθούν στο ακριβώς αντίθετο.


Αυστραλία: Άλλη μια «ενδιαφέρουσα Αγγλοσαξονική Εμπειρία» στο «Λαθρομεταναστευτικό»

Όχι πριν πολύ καιρό, ο Kevin Rudd, Πρωθυπουργός της Αυστραλίας έκανε μια οργισμένη δήλωση προς τους λαθρο-μετανάστες ως προς την «αδυναμία τους να προσαρμοστούν στον δυτικό πολιτισμό». Και δη κυρίως τους μουσουλμάνους. Τους πάντα και τόσο «παράδοξα απαιτητικούς» μουσουλμάνους.
«Οι μετανάστες, και όχι οι Αυστραλοί, είναι αυτοί που πρέπει να προσαρμοστούν. Έτσι είναι, και άμα τους αρέσει! Βαρέθηκα να ανησυχούμε σε αυτή τη χώρα μήπως προσβάλλουμε ένα άτομο ή την κουλτούρα του. Από τότε που έγιναν οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Bali, η πλειοψηφία των Αυστραλών ένιωσε ένα κύμα πατριωτισμού. 

Η κουλτούρα μας εξελίχθηκε σε δύο αιώνες γεμάτους αγώνες, προσπάθειες και νίκες από εκατομμύρια άντρες και γυναίκες που επιζητούσαν την ελευθερία. Η κύρια γλώσσα που μιλάμε είναι τα Αγγλικά. Όχι τα Ισπανικά, τα Λιβανέζικα, τα Αραβικά, τα Κινέζικα, τα Γιαπωνέζικα, τα Ρωσικά ή οποιαδήποτε άλλη γλώσσα. Οπότε, αν θέλετε να γίνετε μέρος της κοινωνίας μας, μάθετε τη γλώσσα μας!

 Οι περισσότεροι Αυστραλοί πιστεύουν στο Θεό. Αυτό δεν είναι κάποιο Χριστιανικό, ακροδεξιό, πολιτικό κίνημα, αλλά γεγονός: Χριστιανοί, άντρες και γυναίκες, με Χριστιανικές αρχές, ίδρυσαν αυτή τη χώρα, και αυτό είναι καθαρά καταγεγραμμένο. Αρμόζει, λοιπόν, να το δείχνουμε πάνω στους τοίχους των σχολείων μας.
 Αν ο Θεός σας προσβάλλει, σας προτείνω να βρείτε άλλο μέρος του κόσμου γιά να ζήσετε, διότι εμάς ο Θεός είναι μέρος της κουλτούρας μας. Θα δεχτούμε αυτά που πιστεύετε, χωρίς ερωτήσεις. Αυτό που ζητάμε είναι να δεχτείτε κι εσείς αυτό που πιστεύουμε εμείς, και να ζήσετε μαζί μας με αρμονία, χαρά και ειρήνη. Αυτή είναι η δική μας χώρα, η δική μας γη και ο δικός μας τρόπος ζωής, και θα σας προσφέρουμε κάθε ευκαιρία να τα απολαύσετε κι εσείς. Όμως, μόλις χορτάσετε να παραπονιέστε, να γκρινιάζετε και να μουρμουρίζετε γιά τη σημαία μας, τον όρκο πίστης στη χώρα μας που δίνετε όταν παίρνετε την υπηκοότητα, τα χριστιανικά μας πιστεύω, τον τρόπο ζωής μας, τότε σας ενθαρρύνω να εκμεταλλευτείτε μιά άλλη μεγάλη ελευθερία της Αυστραλίας: Το δικαίωμα να φύγετε! Αν δεν είσαστε ευχαριστημένοι, τότε φύγετε! Δε σας φέραμε εδώ με το ζόρι. Εσείς διαλέξατε να έρθετε. Οπότε, δεχτείτε τη χώρα που εσείς διαλέξατε!»

Στο "Δια Ταύτα"


Ουσιαστικά, αφήνοντας το «Σκοτεινό κεφάλαιο» της «Ευγονικής» στην άκρη κι εστιάζοντας στο «Μεταναστευτικό»,  ζητούμενο είναι το αυτονόητο:

Όπως οι ΗΠΑ (και όλο το «Αγγλοσαξονικό Μπλοκ») καθόρισαν και καθορίζουν με αυστηρότητα το ΠΟΙΟΙ και ΠΟΣΟΙ  μετανάστες θ’ αποτελέσουν τα νέα μέλη της κοινωνίας τους και με ΠΟΙΟΥΣ ΟΡΟΥΣ, το ίδιο δικαίωμα πρέπει να έχουμε κι εμείς.

Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.

Ειδάλλως, εαν οι εγχώριοι «υπηρέτες» τους, οι πολιτικοί πάτρωνες και προστάτες του «πολυ-πολιτισμού» συνεχίσουν να γεμίζουν άκριτα την Ελλάδα με επικίνδυνους εχθρικούς λαθρομετανάστες με το έτσι θέλω, διακινδυνεύουν να δουν κλιμάκωση της «κοινωνικής εναντίωσης» κατά των λαθρομεταναστών (και των «εγχώριων υποστηρικτών» τους βεβαίως) στα πεδία της γενικευμένης βίας πλέον....εφόσον δεν θα υπάρχει πια κανένα περιθώριο ειρηνικής διευθέτησης της εθνοκτόνου αυτής «Απειλής».
Ο χρονοδιακόπτης θα έχει ενεργοποιηθεί, μαζί και η αντίστροφη μέτρηση για την «αποκατάσταση μιας Εθνοκτόνου Κατάστασης Εκτάκτου Ανάγκης».

Τηρώντας – τι άλλο; - εν τοις πράγμασι την σχετική επιταγή του Συντάγματος:

«…Η υπεράσπιση του Συντάγματος και της Εθνικής κυριαρχίας επαφίεται στον Πατριωτισμό των Ελλήνων»…

Σύ είπας κύριε Νομοθέτα....(και όχι CIA ΗΠΑ’S....arketa pia!)


Γιώργος Ανεστόπουλος
Διαβάστε περισσότερα » »

Μέχρι την Κυριακή 12/08 (τελικά) η μειωμένη παροχή νερού στην Πτολεμαΐδα – Νέα ανακοίνωση της ΔΕΥΑΠ

Από την Δ.Ε.Υ.Α.Π. ανακοινώνεται ότι θα συνεχιστεί έως την Κυριακή 12 Αυγούστου 2012 η μειωμένη παροχή νερού καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας. Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που έγιναν δυστυχώς η επιχείρηση δεν μπόρεσε να δώσει λύση στο πρόβλημα της μειωμένης παροχής νερού.
Το ζητούμενο να υπάρχει νερό καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας είναι σημαντικό επίτευγμα σε τέτοια περίοδο και αυτό το καταφέραμε.
Παρακαλούνται όλοι οι καταναλωτές να περιορίσουν την αλόγιστη χρήση νερού κατά τις ανωτέρω ημέρες και κυρίως τις απογευματινές ώρες, για να μπορέσει η Επιχείρηση να ανταποκριθεί στις πραγματικές ανάγκες των καταναλωτών της.
Ευχαριστούμε για την κατανόηση και σίγουρα αν η προσπάθεια μας, βρει υποστηρικτές όλους εσάς δεν θα υπάρξει σημαντικό πρόβλημα.

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

VIDEO: Δείτε τι προκαλεί στο αίμα μια και μοναδική σταγόνα από δηλητήριο φιδιού


Σοκ προκαλεί η εικόνα του τι κάνει ακόμα και μια μόνο σταγόνα από δηλητήριο κόμπρας στο αίμα...
όπως προβάλλεται μέσα από τηλεοπτικό ντοκιμαντέρ που ανέβασε χρήστης στο youtube, το οποίο έχει ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο views.

 Το ντοκιμαντέρ δείχνει ένα πείραμα όπου απομονώνεται το δηλητήριο μιας κόμπρας και διαχέεται σε ένα μπουκαλάκι με αίμα. Το αποτέλεσμα είναι τουλάχιστον ανατριχιαστικό.24wro
Διαβάστε περισσότερα » »

Η ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥ ΑΣΚΕΙ ΚΡΙΤΙΚΗ -- ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ...!!!‏

Αρχίζει και γίνεται ακόμα πιο περίεργη η υπόθεση...και σύμφωνα με όσα απίστευτα είδαμε από την αστυνομία αλλά και μια αποκάλυψη  που θα συζητηθεί..καταλαβαίνει πλέον και ο πιο αδαής.. ότι εδώ δεν έχουμε να κάνουμε μόνο με μια εγκληματική υπόθεση,αλλά με ένα ολόκληρο σάπιο σύστημα προοδευτικών και θολοκουλτουριάρηδων ,που πάνω στην υπόθεση θα παίξει τα "ρέστα του"...

Στο πρωινό του Ant1 φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά η συνήγορος του Πακιστανού Δράκου, Αλέκα Δήμου, που ήθελε να ξεκαθαρίσει κάποια πράγματα που αιωρούνται στην υπόθεση. Καταρχάς διευκρίνισε πως δεν είναι δικηγόρος Μυκόνου, αλλά Σύρου με κατοικία στη Μύκονο, ενώ παράλληλα άσκησε κριτική σε όλους τους δικηγόρους του νησιού που αρνήθηκαν να υπερασπιστούν τον Πακιστανό.


Επίσης τόνισε πως δεν δέχθηκε αμοιβή δημοσίου για τις υπηρεσίες της.

Στην πορεία ανέφερε πως ο “εντολέας” της δεν ζήτησε κανένα ελαφρυντικό για τις πράξεις του και εξαπέλυσε επίθεση στους δημοσιογράφους, θεωρώντας πως όλος ο ντόρος γίνεται εξαιτίας της αλλοδαπής καταγωγής του ανώμαλου. Τέλος μεγάλη κουβέντα έγινε και για το θέμα της ηλικίας του, που προς το παρόν παραμένει μυστήριο.

eglimatikotita

Σχόλιο Πελασγού : Είναι πολλά τα λεφτά από τις ΜΚΟ και το παιχνίδι της παγκοσμιοποίησης πολύ ..βαρύ για να μην υπάρχουν αριστεροπροοδευτικοί..

Διαβάστε περισσότερα » »

ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ...!!! ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΜΕ 8 ΕΚ. ΕΥΡΩ... ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΜΕ 1,5 ΕΚ. ΕΥΡΩ... ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΜΕ 9 ΕΚ ΕΥΡΩ...!!!!

Για αναξιοπρεπή και ανάξια διαγωγή έδιωξαν τα πειθαρχικά όργανα από την... οικογένεια της θεάς Θέμιδος την περιβόητη εκατομμυριούχο δικαστική υπάλληλο που υπηρετούσε 31 χρόνια στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών και είχε αδικαιολόγητες καταθέσεις ύψους 7.965.236, 64 ευρώ σε 30 τραπεζικούς λογαριασμούς.

Το όνομα της συγκεκριμένης κυρίας φιγουράρει στη λίστα με τους 13 "κροίσους" δημοσίους υπαλλήλους που είχαν συνολικές καταθέσεις άνω των 25 εκατ. ευρώ.

Εκείνη από την πλερά της ισχυρίστηκε ενώπιον του πειθαρχικού συμβουλίου "δεν δήλωνα τα περιουσιακά μου στοιχεία γιατί τα τελευταία χρόνια δεν είχε σημειωθεί καμιά μεταβολή σε αυτά. Δεν γνώριζα ότι έπρεπε να τα δηλώσω".

Υπενθυμίζεται πως τους αποκαλούμενους "κροίσους" υπαλλήλους του Δημοσίου είχε φέρει στο φως της δμοσιότητας έγγραφο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που είχε κατατεθεί στη Βουλή:

Διαβάστε τις αδικαιολόγητες καταθέσεις:

- 8.923.506,59 ευρώ, συνταξιούχος υπάλληλος υπουργείου στην πρωτεύουσα.

- 923.554,67 ευρώ, τελωνειακός υπάλληλος.

- 1.563.355 ευρώ, υπάλληλος πολεοδομίας νησιωτικού νομού, τον οποίο η εφορία κάλεσε να πληρώσει φόρους, ύψους 330.561,47 ευρώ.

- 609.082 ευρώ, πρώην διευθυντής της πολεοδομίας νησιωτικού νομού, που του επιβλήθηκε ποινή παύσης και τέθηκε σε αργία. Του επιβλήθηκαν φόροι και προσαυξήσεις ύψους 877.832,06 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

- 607.637 ευρώ, προϊστάμενος πολεοδομίας στη δυτική Ελλάδα.

- 353.971,6 ευρώ, προϊστάμενος πολεοδομίας σε δήμο της Αττικής.

- 61.296,10 ευρώ, υπάλληλος πολεοδομίας στη βόρεια Ελλάδα. Χρήματα που δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει και εναντίον του ασκήθηκε ποινική δίωξη για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

- 1.014.701,4 ευρώ, πρώην δασάρχης σε νησί του Σαρωνικού από σύνολο καταθέσεων 4.109.449,8 ευρώ.

- 88.200 ευρώ, πρώην προϊστάμενος δασικής υπηρεσίας νησιωτικού νομού.

- 675.615,28 ευρώ, υπάλληλος του ΟΑΕΔ.

- 506.059,2 ευρώ, προϊστάμενος συνδέσμου δήμων και κοινοτήτων.

- 600.000 ευρώ, πρώην διευθυντής τεχνικών υπηρεσιών στη δυτική Ελλάδα.

enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Αναρμόδια η ΡΑΕ για το ασφαλιστικό της ΔΕΗ – Τι αναφέρει η άγνωστη προσφυγή της ΓΕΝΟΠ κατά της ΔΕΗ

Στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς παραπέμπει η ΡΑΕ από κοινού καταγγελία της ΓΕΝΟΠ και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΔΕΗ (Π.Ο.Σ.Δ.Ε.Η) κατά του Ελληνικού Δημοσίου και της ΔΕΗ, η οποία αφορά τις υποχρεώσεις του κράτους για το ασφαλιστικό των εργαζομένων της επιχείρησης, αποφασίζοντας ότι η εξέταση της συγκεκριμένης καταγγελίας δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες της.
Πρόκειται για προσφυγή η οποία κατατέθηκε το Μάρτιο του 2012 με την οποία καταγγέλλεται η μη καταβολή από το δημόσιο ολόκληρου του ποσού που του αναλογεί για το ασφαλιστικό των εργαζομένων της ΔΕΗ, κάτι το οποίο, σύμφωνα με τους εργαζόμενους, δεν αποτελεί πρόβλημα μόνο για την κάλυψη των ασφαλιστικών αναγκών, αλλά δημιουργεί και ζήτημα αθέμιτου ανταγωνισμού στην ενεργειακή αγορά.
Η καταγγελία και το ιστορικό της υπόθεσης
Το όλο ζήτημα έχει τη βάση του το 1999 όταν εν όψει της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και της εισαγωγής της ΔΕΗ στο Χρηματιστήριο, η επιχείρηση σταματά να αποτελεί το φορέα ασφάλισης των εργαζομένων της και δημιουργείται ως ασφαλιστικός φορέας ο ΟΑΠ-ΔΕΗ, ο οποίος υποκαθιστά τη ΔΕΗ σε όλες τις ασφαλιστικές υποχρεώσεις της προς τους εργαζομένους και συνταξιούχους της. Έως τότε, η ΔΕΗ δεν κατέβαλε εισφορές για το προσωπικό και αντ’ αυτού οι εργαζόμενοι είχαν ενσωματωμένη την ασφαλιστική τους περιουσία στα πάγια της εταιρείας.
Με τη δημιουργία του ΟΑΠ-ΔΕΗ, το κράτος αναλαμβάνει,  προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο συγκεκριμένος φορέας, την καταβολή πάγιου πόρου ο οποίος προκύπτει από τον υπολογισμό της διαφοράς εσόδων μείον τις παροχές του ασφαλιστικού φορέα, εγγράφεται στον Κρατικό Προϋπολογισμό και δίνεται έναντι της ενσωματωμένης στην περιουσία της Δ.Ε.Η., ασφαλιστικής περιουσίας. Η ετήσια αυτή καταβολή του Κράτους αφαιρείται κάθε φορά από την ενσωματωμένη στη Δ.Ε.Η. ασφαλιστική περιουσία.
Η ίδια υποχρέωση από την πλευρά του δημοσίου παραμένει και όταν με το ν. 3655/2008, η ασφάλιση των εργαζομένων της Δ.Ε.Η. υπήχθη από τον Ο.Α.Π. – Δ.Ε.Η. στον Τομέα Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ του ΙΚ.Α -Ε.Τ.Α.Μ. και του κλάδου ασφάλισης προσωπικού του Τ.Α.Υ.Τ.Ε.Κ.Ω.
Σύμφωνα με την καταγγελία ωστόσο, το Κράτος, ενέγραψε και προϋπολόγισε προς καταβολή στους αντίστοιχους Τομείς των ταμείων αυτών για το 2010 και το 2011 ποσά μικρότερα σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες και υποχρεώσεις τους. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την καταγγελία, τα εν λόγω ποσά  υπολείπονται, συνολικά για το μεν έτος 2010 του ποσού των 275.783.378,00 ευρώ, για το δε έτος 2011 συνολικά του ποσού των 268.800.000,00 ευρώ με αποτέλεσμα να μην υπάρχει πλήρης κάλυψη των ασφαλιστικών υποχρεώσεων προς τους ασφαλισμένους της ΔΕΗ (καταβολή κύριων και επικουρικών συντάξεων, εφάπαξ βοηθήματος και λοιπών παροχών προνοίας).
Αθέμιτος ανταγωνισμός
Εκτός όμως από τα προβλήματα που δημιουργούνται στα ασφαλιστικά ταμεία, στην προσφυγή γίνεται λόγος και για μία επιπλέον παράμετρο που έχει δημιουργηθεί από αυτή την κατάσταση κι έχει να κάνει με την ίδια την επιχείρηση και την ενεργειακή αγορά.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την καταγγελία των εργαζομένων, το Ελληνικό Δημόσιο, στο βαθμό που δεν καταβάλλει ολόκληρο το ποσό του πάγιου πόρου, δεν απομειώνει αντίστοιχα τα κεφάλαια της περιουσίας του ασφαλιστικού φορέα της ΔΕΗ που είναι ενσωματωμένα στην εταιρική της περιουσία.
Αυτό, όπως ισχυρίζεται η ΓΕΝΟΠ, έχει σαν αποτέλεσμα τη διόγκωση της εταιρικής της περιουσίας με κεφάλαια τα οποία δεν της ανήκουν και τη νόθευση του ανταγωνισμού στην αγορά των εταιριών ενέργειας.
Σε αυτό το πλαίσιο, ζητά από τη ΡΑΕ να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να αποκατασταθεί το καθεστώς υγιούς ανταγωνισμού στην αγορά των εταιριών ηλεκτρικής ενέργειας.
Αναρμόδια η ΡΑΕ
Όπως αναφέρει η ΡΑΕ στο σκεπτικό της απόφασής της, όσον αφορά το σκέλος που αφορά τις υποχρεώσεις του Κράτους προς τον ασφαλιστικό φορέα του προσωπικού της ΔΕΗ, αυτές δεν θα μπορούσαν να αποτελέσουν αντικείμενο ερμηνείας από την Αρχή, λόγω έλλειψης αρμοδιότητας.
Εξάλλου, για την καταγγελία ότι η η παράλειψη του δημοσίου να καταβάλει ολόκληρο το ποσό των ετήσιων υποχρεώσεών του με αποτέλεσμα να μην απομειώνονται από την εταιρική περιουσία της ΔΕΗ τα αντίστοιχα ποσά της ασφαλιστικής περιουσίας της ΔΕΗ με αποτελέσματα τη μη ανάπτυξη υγιούς ανταγωνισμού στην αγορά των εταιριών ηλεκτρικής ενέργειας, η ΡΑΕ επισημαίνει ότι «η δυνατότητα παρέμβασης της ΡΑΕ όσον αφορά στην οικονομική διαχείριση των στοιχείων του ισολογισμού και των υποχρεώσεων της επιχείρησης περιορίζεται μόνο στην περίπτωση που η διαχείριση αυτή γίνεται με καταχρηστικό τρόπο» καθώς και ότι «η τυχόν ανάληψη οποιουδήποτε προβλεπόμενου βάρους ή μη από τη ΔΕΗ Α.Ε., μπορεί να αποφασιστεί από τους μετόχους της εταιρείας, πράγμα που μπορεί ενδεχομένως να επηρεάσει την κερδοφορία και την περαιτέρω ανταγωνιστικότητα της, αλλά δεν θα επηρέαζε τόσο τη ρυθμιστική προσέγγιση, αλλά δεν θα άλλαζε και τα πραγματικά δεδομένα της αγοράς προς όφελος του τελικού καταναλωτή».
Βάσει όλων των παραπάνω, η ΡΑΕ αποφάσισε να μην εξετασθεί η καταγγελία της ΓΕΝΟΠ αλλά να κοινοποιηθεί στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς προκειμένου να εξετασθεί πιθανή αρμοδιότητά της.

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »