Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Μολότοφ στο σπίτι του Παπούλια

μολοτοφ, αποκλειστικο, σπιτι, παπουλια
« ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Μολότοφ στο σπίτι του Παπούλια »    Νεότερη ενημέρωση

Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες του planet-greece, ομάδα περίπου 50 ατόμων επιτέθηκε με μολότοφ...

κατά της οικίας του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, ενώ πέταξαν πέτρες και έσπασαν και ενα από τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα του Προέδρου! Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας.

Πηγή: planet-greece.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα » »

Ένα μήλο την ημέρα…

μηλο, παροιμια
« Ένα μήλο την ημέρα… » Την παροιμία... Ένα μήλο την ημέρα, το γιατρό τον κάνει πέρα τη γνωρίζουμε όλοι από πολύ μικροί. Αυτό που πιθανόν να μη γνωρίζουμε όλοι είναι ότι τα τραγανά φρούτα, όπως τα μήλα και τα λαχανικά δρουν σαν… μικρές οδοντόβουρτσες όταν τα μασάμε. Ο λόγος; Όπως εξηγούν οι ειδικοί, διαθέτουν μια φυσική καθαριστική δράση που απομακρύνει τους λεκέδες από το σμάλτο των δοντιών.

Πηγή: 24wro.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα » »

Έκκληση για Αιμοπετάλια

Η 13χρονη μαθήτρια της Β' Γυμνασίου Λαζαρίδου Δέσποινα, νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και χρειάζεται Αιμοπετάλια.

Αίμα μπορούμε να δώσουμε σε οποιοδήποτε Νοσοκομείο της χώρας αλλά αιμοπετάλια μόνο σε νοσοκομείο της περιοχής (Θεσσαλονίκη). Όποιος μπορεί ας βοηθήσει τη νεαρή Δέσποινα στη γιγάντια μάχη που δίνει!

Πληροφορίες Αιμοδοσίας Ιπποκράτειου Νοσοκομείου τηλ. 2310892816, 2313312811.
 
 
theywantyourhelp.blogspot
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο ΤΥΦΛΟΣ ΨΑΡΑΣ...ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΓΥΡΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!!!!

ΤΕΤΟΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΙ. ΜΕ ΕΝΑ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΤΥΦΛΟΣ ΒΓΑΖΕΙ ΤΙΜΙΑ ΤΟ ΨΩΜΙ ΤΟΥ.  
ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΗΡΩΑΣ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΟΧΙ ΑΥΤΟΣ Η ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ !!!!
Διαβάστε περισσότερα » »

Φασίστες "πέταξαν" τον Μέγα Αλέξανδρο από τον Παπάγο-Χολαργό

Με απειλές και προπηλακισμούς σε βάρος πολιτών, ακόμη και εναντίον του δημάρχου, φανατικοί αριστεριστές, σπέρνοντας φόβο, διχασμό και μίσος στην πόλη όπου γεννήθηκε ο Περικλής, εμπόδισαν την ανέγερση του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου!

Η πρωτοβουλία 250 κατοίκων του Δήμου Παπάγου-Χολαργού να ανεγερθεί το υπό κατασκευήν άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου σε πλατεία της πόλης, ζητώντας παράλληλα τη μετονομασία της οδού «17 Νοεμβρίου» που θα φιλοξενήσει το γλυπτό, σε «Μεγάλου Αλεξάνδρου», τορπιλίστηκε από φανατικούς αριστεριστές, οι οποίοι με απειλές, ακόμη και σε βάρος του Δημάρχου, ανάγκασαν την απόσυρση της πρότασης!!!:


Να υπογραμμιστεί ότι σε ολόκληρη την Αττική δεν υπάρχει ούτε ένα άγαλμα αφιερωμένο στον Μέγα-Αλέξανδρο!

Η πρωτοβουλία 250 κατοίκων οι οποίοι ενυπογράφως αιτήθηκαν τη συζήτηση της πρότασής τους από το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Παπάγου-Χολαργού, βρέθηκαν αντιμέτωποι με ενορχηστρωμένη σφοδρή αντίδραση αριστεριστικών φασιστικών στοιχείων, οι οποίοι αφού συγκεντρώθηκαν σε café της περιοχής, εξέδωσαν απειλητικά μηνύματα που στρέφονταν ευθέως κατά της δημοκρατίας και των θεσμών της. Ανάμεσα στα όσα απειλητικά εκτόξευσαν, ήταν: "Κανένας δήμαρχος, κανένας άρχοντας δε θα ορίσει την αλλαγή ονόματος της κεντρικής οδού εισόδου στο Χολαργό..ΤΩΡΑ ΜΙΛΑΜΕ ΕΜΕΙΣ.."

Λίγες ημέρες πριν, γνωστός ιστότοπος που κινείται επίσης σε «αριστεριστικό» χώρο, αναρτούσε απειλητικού περιεχομένου μηνύματα, όπως το ακόλουθο: «ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ! Η 17η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΕΧΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ..ΣΑΝ ΔΡΟΜΟΣ ΚΑΙ ΣΑΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ...».

 
 
 
 
 
 
 
Μετά από αυτή την απαράδεκτη εξέλιξη, ο δωροδότης του αγάλματος, αρχιτέκτονας Μπάμπης Στάϊκος, απέσυρε την χορηγία του γλυπτού, εκφράζοντας την απογοήτευσή του, διότι ποτέ δεν φανταζόταν ότι ο Μέγας Αλέξανδρος θα δίχαζε, αντί να ενώνει τους πολίτες!

Ο…εξωβελισμός του γλυπτού του Μεγάλου Αλεξάνδρου από τις πόλεις Παπάγου-Χολαργού, έρχεται σε μια δύσκολη για τη χώρα συγκυρία, την ώρα δηλαδή που βάλλεται από εντόπιους και εξωτερικούς εχθρούς. Όταν μάλιστα, οι Σκοπιανοί αυτοαποκαλούνται «Μακεδόνες», κλέβοντας την ιστορία μας και τα ιερά σύμβολα της Μακεδονίας, όταν οι γείτονές μας έχουν το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου σε κεντρική πλατεία των Σκοπίων, έχοντας ταυτόχρονα δώσει το όνομα του Μακεδόνα στρατηλάτη στο αεροδρόμιό τους, οι βίαιες αντιδράσεις ορισμένων φανατισμένων σε βάρος της τοποθέτησης του αγάλματος του Μέγα-Αλέξανδρου σε κεντρικό σημείο της πόλης του Χολαργού, δείχνει το επίπεδο κατάπτωσης στο οποίο έχει οδηγηθεί η ελληνική κοινωνία!

Οι 250 πολίτες, υπό το κράτος απειλών και προπηλακισμού (ένας πολίτης δέχθηκε επίθεση με κλωτσιές και γροθιές), υποχρεώθηκαν βιαίως να αποσύρουν την πρότασή τους για το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Απέστειλαν όμως επιστολή-καταπέλτη στο Δ.Σ. του Δήμου Παπάγου-Χολαργού, όπου σημειώνουν μεταξύ των άλλων:


«Κύριε Πρόεδρε,


Ένας από τους λόγους για τους οποίους η χώρα μας βρίσκεται στις εσχατιές της διεθνούς απαξίωσης και καταισχύνης, είναι επειδή κομμάτι του λαού μας, περιφρονεί την ιστορία, τις παραδόσεις και τον πολιτισμό μας.


Όταν υπάρχουν πολίτες που υποστηρίζουν ότι προτιμούν να τοποθετήσουν γλάστρες αντί για το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, όταν λένε ότι υπάρχουν σοβαρότερα πράγματα από το να ασχολείσαι με τον Μέγα-Αλέξανδρο, τότε μένεις άναυδος μπροστά στο όνειδος, το οποίο όμως, ερμηνεύει και τους λόγους για τους οποίους οδηγηθήκαμε στη σημερινή ανυποληψία. Η Ελλάς, εάν έχει να επιδείξει δυο-τρία «όπλα» στην πορεία της, από τα βάθη των αιώνων έως και τις μέρες μας, αυτά είναι, ο πολιτισμός, η Γλώσσα και η Ιστορία της. Ακόμη και για την οικονομική της ανάταση, αυτά τα τρία όπλα επιστρατεύει.


Όταν όμως ο Μέγας Αλέξανδρος και το υπό διαμόρφωση άγαλμά του αντιμετωπίζονται με τόση απαξία, δημιουργώντας ταυτόχρονα διχασμό στην κοινωνία, τότε εξηγείς πώς και γιατί άλλοι λαοί σαν τους Σκοπιανούς ή τους Τούρκους, οικειοποιούνται την ιστορία και τον πολιτισμό μας.


Όταν εμείς οι Έλληνες, αδιαφορούμε και περιφρονούμε τον Μέγα-Αλέξανδρο για τον οποίο δεν υπάρχει ούτε ένα άγαλμα προς τιμήν του σε όλη την Αττική, ας μην διερωτώμεθα γιατί εμφανίζονται γείτονες λαοί που οικειοποιούνται με πάθος και τον Μέγα-Αλέξανδρο και την ιστορία που έγραψε. Ας μείνουμε λοιπόν εμείς με τις… γλάστρες και ας αφήσουμε τους Σκοπιανούς να αφιερώνουν στον Μέγα Στρατηλάτη αγάλματα και αεροδρόμια, και να αυτοαποκαλούνται Μακεδόνες! Άραγε αυτό μας αξίζει;»


Συνεχίζοντας την επιστολή-καταπέλτη, οι 250 ευπατρίδες πολίτες, αναφέρουν:

«Επειδή πιστεύουμε ότι η Ιστορία, η Παράδοση, ο Πολιτισμός μας, είναι τα αναγκαία υλικά που αναπτερώνουν το ηθικό, τη φιλοπατρία και την εθνική υπερηφάνεια, αρετές που επιδιώκουν πάση θυσία να καταρρακώσουν οι εχθροί μας, πρότειναμε την μετωνομασία της οδού «17 Νοέμβρη» σε «Μεγάλου Αλεξάνδρου», με ταυτόχρονη τοποθέτηση του υπό κατασκευή αγάλματός του, στο τέρμα της οδού. Ο επιφανέστερος των Ελλήνων, ύστερα μάλιστα και από σχετική πολύμηνη σε διάρκεια ψηφοφορία, που διοργάνωσε ο ΣΚΑΙ, θα άξιζε προς τιμήν του, να τού αφιερωθεί μία μεγάλη οδός, το δε άγαλμά του να τοποθετηθεί σε περίοπτη θέση. Μετά τον Περικλή το δημιουργό της Δημοκρατίας, στον οποίο αφιερώθηκε ο ομώνυμος δρόμος του Χολαργού, ως καταλληλότερη οδός, αντάξια του ονόματός του Έλληνα στρατηλάτη, κρίθηκε η οδός «17 Νοέμβρη», το δε τέρμα της, το προσφορότερο σημείο για την ανέγερση του αγάλματός του.


Όσοι έσπευσαν να διαμαρτυρηθούν απειλώντας κιόλας, στο άκουσμα και μόνον της πρότασης, είναι βέβαιον ότι κινήθηκαν από ελατήρια στενά κομματικά, γνωστής αριστερής απόχρωσης, αλλά πάντως καθόλου εθνικά. Αντιθέτως, η πρωτοβουλία των 250 κατοίκων, είχε αποκλειστικά εθνικό χαρακτήρα, αφού ο Μέγας Αλέξανδρος και η ακτινοβολούσα στους αιώνες ιστορία του, αποτελούν παγκόσμιο σύμβολο που κοσμεί την Ελλάδα. Σε καιρούς χαλεπούς σαν τους σημερινούς, που το ηθικό των Ελλήνων κάμπτεται από δωσίλογους πολιτικούς ταγούς και από εγκληματίες της διεθνούς τοκογλυφίας, οι οποίοι θέλουν να αρπάξουν τη χώρα μας και τον πλούτο της, ο Μέγας Αλέξανδρος αποτελεί το σύμβολο ανδρείας, φιλοπατρίας και πολιτισμού, στο οποίο προστρέχουμε για να αντλήσουμε σθένος και πυγμή. Αρετές δηλαδή που επιδιώκουν να αποδομήσουν εντόπιοι και ξένοι εχθροί.


Όσοι δε, περιφρονούν με τέτοιο χυδαίο τρόπο τον Μέγα Αλέξανδρο, τούς καλούμε να θυμηθούν τον, αριστερής ιδεολογίας κομμαντάντε Μάρκος, επικεφαλής των επαναστατών Ζαπατίστας, ο οποίος είπε: «Μέσα από την ιστορία, τον πολιτισμό και τις παραδόσεις των Ίνκας, θα αντισταθούμε στους Αμερικάνους ιμπεριαλιστές». Τέλος, προτείνουμε σε όσους, αρνούνται λυσσαλέα την πρόταση μετωνομασίας της οδού «17 Νοέμβρη» σε «Μεγάλου Αλεξάνδρου», προτάσσοντας το επιχείρημα ότι η «17 Νοέμβρη έχει ιστορία σαν δρόμος και σαν ημερομηνία», να κάνουν ένα γκάλοπ στο εξωτερικό. Ας ρωτήσουν λοιπόν τους ξένους τι γνωρίζουν για την «17 Νοέμβρη» και τι για τον «Μέγα-Αλέξανδρο»; Είναι βέβαιον ότι οι περισσότεροι θα συνδέουν την «17 Νοέμβρη» με την τρομοκρατική οργάνωση παρά με την επέτειο, ενώ για τον Μέγα-Αλέξανδρο, σχεδόν όλοι έχουν να που κάτι. Γιατί είναι ο Έλληνας που ακόμη μνημονεύουν και διδάσκονται σε σχολεία του εξωτερικού! Εδώ όμως στον Παπάγο-Χολαργό, αντί να αποτελεί σύμβολο ενότητας, προκάλεσε λυσσαλέες αντιδράσεις και δίχασε! Ντροπή μας.


Γι’ αυτό τον λόγο, Κύριε Πρόεδρε, παρακαλώντας σας να αναγνώσετε την παρούσα επιστολή στο Δ.Σ. καθιστούμε γνωστό ότι αποσύρουμε την πρωτοβουλία των 250 πολιτών».


Εάν όλοι αυτοί οι φανατισμένοι αριστεριστές, που εναντιώθηκαν με τόση σφοδρότητα στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, εμποδίζοντας ακόμη και τη διεξαγωγή συζήτησης του θέματος στα δημοτικά συμβούλια, εάν αυτοί λοιπόν επιτίθεντο με την ίδια σφοδρότητα στα βάρβαρα μέτρα που επιβάλλει η τρόϊκα, τότε τα αποτελέσματα για την χώρα μας ίσως ήταν ευεργετικά! Δυστυχώς όμως αποφάσισαν να εναντιωθούν στον Μέγα Αλέξανδρο και την ίδια ώρα να σταθούν στις ουρές για να πληρώσουν τα χαράτσια που επιβάλει η Μέρκελ και ο Πωλ Τόμσεν!

Πηγή
Διαβάστε περισσότερα » »

Ενθύμιον Θεσσαλονίκης ΕΤ3 (Α' Μέρος - Βίντεο)

Συγκλονιστικές νέες μαρτυρίες, ντοκουμέντα που για πρώτη φορά βλέπουν τη δημοσιότητα και νέα ιστορικά στοιχεία περιέχει το 1ο ντοκιμαντέρ της ΕΤ3 από τη σειρά «Ο αιώνας της Θεσσαλονίκης».

Η επιμέλεια της σειράς είναι του δημοσιογράφου Κώστα Μπλιάτκα, ενώ τη δημοσιογραφική επιμέλεια και παρουσίαση των δύο πρώτων επετειακών ντοκιμαντέρ του κύκλου, τα οποία διατρέχουν όλα τα σημαντικά γεγονότα που διαμόρφωσαν τη σύγχρονη Ιστορία της πόλης, έχει ο Νίκος Ασλανίδης.

Ειδικότερα, το Α΄ Μέρος (1912 - 1945), από την απελευθέρωση...
 έως την Κατοχή και τον Εμφύλιο, που θα μεταδοθεί τη Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2012, στις 20.45, τοποθετεί την άκρη του νήματος της τηλεοπτικής αφήγησης ιστορικά στην περιοχή της Ελασσόνας, όπου και έλαβαν χώρα οι δύο κρισιμότερες στρατιωτικές επιχειρήσεις, καθοριστικές για τη μετέπειτα νικηφόρο πορεία των ελληνικών στρατευμάτων, που οδήγησε στην απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, στις 26 Οκτωβρίου του 1912.

Εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, ντόπιοι ερευνητές και συγγραφείς αλλά και ηλικιωμένοι κάτοικοι της περιοχής μιλούν για τις μάχες της Ελασσόνας και του Σαρανταπόρου, που είχαν ως αποτέλεσμα την υποχώρηση των τουρκικών δυνάμεων.

Επόμενος σταθμός είναι η πόλη των Γιαννιτσών, όπου και δόθηκε η τελευταία καθοριστική μάχη πριν την πλήρη επικράτηση των ελληνικών στρατευμάτων, αλλά και η γέφυρα του ποταμού Αξιού, όπου έγινε η παράδοση της Θεσσαλονίκης στις ελληνικές δυνάμεις.

Τα γεγονότα αυτά περιγράφουν οι Δημήτρης Χατζηβρέτας, Γιάννης Παπαλαζάρου και Γιώργος Χριστάκης, εκπαιδευτικοί και ερευνητές, όλοι κάτοικοι της περιοχής, ενώ για το πώς τελικά παραδόθηκε η πόλη μας μιλά ο ερευνητής Νίκος Σπάρτσης.

Επίσης, ο διευθυντής του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα Βασίλης Νικόλτσιος, μας ξεναγεί στο τοπικό Μουσείο Βαλκανικών Πολέμων, σκιαγραφώντας το σκηνικό της εποχής, αλλά και τις κρίσιμες διαπραγματεύσεις που προηγήθηκαν της απελευθέρωσης.

Τη σκυτάλη παραλαμβάνει στη συνέχεια ο καθηγητής Πολιτικής Ιστορίας του Α.Π.Θ. Γιώργος Αναστασιάδης, ο οποίος περιγράφει την πανηγυρική είσοδο του ελληνικού στρατού στη Θεσσαλονίκη και σημαντικές στιγμές από τις πρώτες μέρες που ακολούθησαν. Ο ίδιος αναφέρεται, επίσης, και στον επόμενο σημαντικό σταθμό των γεγονότων που ακολούθησαν, που δεν είναι άλλος από τη δολοφονία του Βασιλιά Γεωργίου του Α΄. Για τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και το πώς έζησαν οι κάτοικοι της πόλης τα δεινά των εχθροπραξιών σε αυτήν την ταραγμένη περίοδο μιλά ο καθηγητής του Α.Π.Θ. Ιάκωβος Μιχαηλίδης. Οι πρώτες εκλογές του 1915, ο διχασμός και η Κυβέρνηση Εθνικής Άμυνας του Ελευθέριου Βενιζέλου είναι τα ορόσημα της εποχής, λεπτομέρειες και πτυχές των οποίων εξηγούν οι δύο ιστορικοί.

Η 5η Αυγούστου του 1917 είναι μία ακόμη ημερομηνία σταθμός στη σύγχρονη ιστορία της Θεσσαλονίκης. Ο Απόστολος Παπαγιανόπουλος μιλά για τη μεγάλη πυρκαγιά που σκόρπισε την καταστροφή και άλλαξε ριζικά τη φυσιογνωμία της πόλης, όπως ακριβώς άλλαξε και την πληθυσμιακή της σύνθεση η άφιξη των προσφύγων μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή του 1922 και την ανταλλαγή των πληθυσμών, η οποία δημιούργησε νέα δεδομένα στη ζωή και τις κάθε είδους δραστηριότητες της πόλης. Για την περίοδο αυτή και το πώς υποδέχτηκε η Θεσσαλονίκη τους Έλληνες της Μικρασίας και του Πόντου, το λόγο έχει ο ιστορικός και ερευνητής Κώστας Φωτιάδης. {...}

Παραγωγή: ΕΤ-3

Σκηνοθέτης: Γιώργος Μπότσος
Έρευνα -- Δημοσιογραφική επιμέλεια : Νίκος Ασλανίδης
Επιστημονικός Σύμβουλος : Γιώργος Αναστασιάδης
Σύνθεση, παραγωγή & επιμέλεια μουσικής : Άλκης Κακαλιάγκος
Διεύθυνση Φωτογραφίας : Χρήστος Καπρινιώτης
Διεύθυνση Παραγωγής : Γιώργος Τζιρμάκης
Δημοσιογραφική υποστήριξη : Πέννυ Τομπρή
tvrip by kkyr








Διαβάστε περισσότερα » »

Μποϊκοτάζ στα γερμανικά προϊόντα τώρα!

H απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης για το Δίστομο είναι γνωστή. Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Μποϊκοτάζ άμεσο στα γερμανικά προϊόντα. Αν δείτε barcode να ξεκινάει με 400, 401, 402, 403 κ.λπ. έως και 440 τότε το προϊόν είναι γερμανικό. Αγνοήστε το. Ιδού ένα σπαθί να χρησιμοποιήσετε. Αναίμακτο αλλά ισχυρό το κόλπο. Στείλτε στο ταμείο ανεργίας τους εγγονούς του κάθε Χανς που κάνουν τον μάγκα με τα λάφυρα από την Ελλάδα!


πηγη
thesecretrealtruth
Διαβάστε περισσότερα » »

Δολοφονούν τους εφευρέτες που μετατρέπουν το νερό σε καύσιμο;

Πόσα χρόνια ακούμε πως ο τάδε εφηύρε τη μέθοδο μέσω της οποίας τα αυτοκίνητα μπορούν να κινηθούν με νερό αντί για βενζίνη ή πετρέλαιο…
Συνεντεύξεις και βίντεο κυρίως σε ξένα τηλεοπτικά δίκτυα …
Έχετε ακούσει ποτέ οι εφευρέσεις αυτές να προχωράνε; Να βγαίνουν στη παραγωγή; Όχι.


Ένας απ’ αυτούς ο Stan Meyer(πρώτο βίντεο) δημιούργησε το τρόπο έτσι ώστε ένα αυτοκίνητο να κινείται για 100 μίλια με ένα γαλόνι νερού!
Το 1998 δηλητηριάστηκε και πέθανε και μια βδομάδα αργότερα το αυτοκίνητο που είχε δημιουργήσει ως δείγμα , χάθηκε…μαζί με τον εξοπλισμό του…Ο Stan είχε αναφέρει – καταγγείλει πως τον απειλούν πετρελαϊκές εταιρείες και πως δεν υποκύπτει στις απειλές τους…Τελικά υπέκυψε με άδοξο τρόπο…
Πρίν ένα
χρόνο περίπου τα ελληνικά κανάλια είχαν προβάλλει έναν έλληνα ηλεκτρονικό , ο οποίος κατασκεύασε αυτοκίνητο το οποίο μπορεί να κινηθεί 50 χιλιόμετρα με ένα ποτήρι νερό. Το 2012 θα ξεκινήσει η μαζική παραγωγή αυτοκινήτων με νερό…είχε δηλώσει σε συνέντευξη του στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ.
Σε καμία περίπτωση δε λέμε πως θα δηλητηριάσουν τον έλληνα εφευρέτη..
Αλλά περιμένετε εσείς να δείτε το 2012 αυτοκίνητα στους δρόμους τα οποία να χρησιμοποιούν νερό …
Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση.
Γιατί …κάποιοι δε θέλουν πράσινη ενέργεια , δε θέλουν πράσινο πλανήτη.
Άσε που όλα αυτά περί πράσινου πλανήτη είναι μια μεγάλη απάτη!


και 'ενα πρόσφατο για να δούμε τη κατάληξη θα έχει..
ΕΛΛΗΝΙΚΟ Θαλασσινό νερό θα "κινεί" ηλεκτρικά αυτοκίνητα
ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΔΕΤΣΗ
Θαλασσινό νερό θα "κινεί" ηλεκτρικά αυτοκίνητα Τα πρώτα αποτελέσματα του ερευνητικού έργου του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, που χρηματοδοτείται από τη Νομαρχία Αθηνών και αφορά στην ολιστική μετατροπή συμβατικών αυτοκινήτων σε ηλεκτρικά και στη βιώσιμη παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από το νερό παρουσιάστηκαν σήμερα στο Ζάππειο. Η παρουσίαση των αποτελεσμάτων έγινε από τον επιστημονικό υπεύθυνο του ερευνητικού -αναπτυξιακού έργου «Μετατροπή Συμβατικών Αυτοκινήτων σε Ηλεκτρικά», με διακριτικό τίτλο City Battery Electric Car (CiBEC), Ευάγγελο Χριστοφόρου, Αν. Καθ. ΕΜΠ και το Νομάρχη Αθηνών, Γιάννη Σγουρό . Το ερευνητικό έργο βασίζεται σε μια καινοτόμο μέθοδο ταχείας παραγωγής υδρογόνου και ηλεκτρικής ενέργειας από το πόσιμο, μη πόσιμο και θαλασσινό νερό. Το κόστος μετατροπής (για αυτοκίνητα μικρού κυβισμού) προβλέπεται στα 5.000 € - 7.000 €, ανά αυτοκίνητο, με κόστος χρήσης και συντήρησης μικρότερο από 1 € ανά 100 Κm, χωρίς την παραμικρή μόλυνση του περιβάλλοντος. Η απόσβεση του ποσού για την μετατροπή γίνεται σε δυο χρόνια, με μέσο όρο κυκλοφορίας 30.000 χλμ/χρόνο. Το έργο εκπονείται με πολύ μικρό προϋπολογισμό, φιλοδοξεί να ανακουφίσει τα ελληνικά νοικοκυριά στα θέματα κόστους μεταφοράς και ηλεκτρικής ενέργειας, να προσφέρει νέες ανταγωνιστικές θέσεις εργασίας και προοπτικές εξαγωγών υψηλής τεχνολογίας, δείχνοντας τις δυνατότητες που έχει η χώρα για την έξοδο από το τέλμα στο οποίο ευρίσκεται.

Ενδιαφέρον έχει να διαβάσετε και για την εταιρεία GENEPAX
Το μυστήριο της ιαπωνικής εταιρίας αυτοκινήτου “Genepax”


δείτε το τρίτο βίντεο









πηγη
Διαβάστε περισσότερα » »

Και η ανακύκλωση έχει τους κανόνες της!

Και η ανακύκλωση έχει τους κανόνες της! Τα 15 λάθη της ανακύκλωσης

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι στον μπλε κάδο μπαίνουν αλουμινένιες, τσίγκινες, πλαστικές, γυάλινες και χάρτινες συσκευασίες. Τι γίνεται όμως όταν το γυαλί είναι σπασμένο ή το χαρτί λερωμένο; Διαβάστε τι δεν κάνουμε σωστά όταν ρίχνουμε τα σκουπίδια μας στους μπλε κάδους.

Καθώς η ανακύκλωση οικιακών αποβλήτων κάνει σημαντικά βήματα και όλο και περισσότεροι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην προσπάθεια να μειωθεί ο όγκος των σκουπιδιών, είναι πολύ σημαντικό να αποφεύγονται ορισμένα λάθη, που ενδέχεται, αντί να λύσουν, να δημιουργήσουν προβλήματα. Εμείς συγκεντρώσαμε 15 «περίεργα υλικά» που φαίνονται κατάλληλα για ανακύκλωση, αλλά δεν είναι.

1. Σπασμένα γυαλιά. Οι γυάλινες συσκευασίες ανακυκλώνονται, αλλά τα σπασμένα γυαλιά όχι. Ο λόγος είναι ότι, καθώς η διαλογή στα κέντρα γίνεται συνήθως με τα χέρια, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος τραυματισμού των εργαζομένων. Αυτό σημαίνει ότι, αν σπάσει ένα ποτήρι ή ένα μπουκάλι, δεν το πετάμε στους μπλε κάδους, αλλά στους κοινούς.

2. Κουτιά από πίτσα, συσκευασίες έτοιμου φαγητού. Τα κουτιά της πίτσας είναι από χαρτόνι, οπότε μπορεί να σκεφτεί κανείς ότι είναι ανακυκλώσιμα. Οταν τα πετάμε όμως είναι γεμάτα λάδια και λίπη. Μάλιστα, όσο κι αν προσπαθήσουμε να τα καθαρίσουμε, αυτό δεν γίνεται ολοκληρωτικά, καθώς πάντα μένουν υπολείμματα, ενώ και το ίδιο το χαρτόνι μοιάζει να έχει «ποτίσει». Επομένως, όχι μόνο δεν ανακυκλώνονται, αλλά δημιουργούν πρόβλημα στη διαδικασία διαχωρισμού (διαμορφώνεται μια λερωμένη μάζα). Το ίδιο κάνουμε και τις συσκευασίες έτοιμου φαγητού.

3. Σακούλες βιοδιασπώμενες ή φωτοδιασπώμενες. Μοιάζουν με τις απλές πλαστικές σακούλες, αλλά δεν είναι ίδιες. Ενώ οι απλές πλαστικές σακούλες μπορούν να ανακυκλωθούν και να γίνουν πλαστικό φιλμ, οι βιοδιασπώμενες ή φωτοδιασπώμενες, που διατίθενται κυρίως από τα σούπερ μάρκετ, έχουν ημερομηνία λήξης και από ένα σημείο και μετά αρχίζουν να αποσυντίθενται. Επομένως, δεν ανακυκλώνονται. Επίσης, υπάρχει περίπτωση η διαδικασία αποσύνθεσής τους να ξεκινήσει ενώ βρίσκονται στους μπλε κάδους ή στο κέντρο διαλογής της ανακύκλωσης, δημιουργώντας πολλά μικροσκοπικά κομματάκια, που συμβάλλουν στη δημιουργία ενός πολτού σκουπιδιών, ο οποίος δυσχεραίνει την ανακύκλωση.

4. Κομματάκια χαρτί. Το σύστημα των μπλε κάδων δεν μπορεί να διαχειριστεί κομμάτια χαρτιού, που είναι μικρότερα από μια σελίδα μεγέθους Α4. Αυτό σημαίνει ότι σχισμένες σελίδες, εισιτήρια και άλλα χαρτάκια δεν πρέπει να ρίχνονται στους μπλε κάδους, γιατί δημιουργούν ένα χάρτινο κατακάθι που κάνει την όλη διαδικασία πιο χρονοβόρο.

5. Βρεγμένο ή λερωμένο χαρτί. Λερωμένες χαρτοπετσέτες ή κομμάτια λαδωμένου χαρτιού όχι μόνο δεν ανακυκλώνονται, αλλά αχρηστεύουν και τα υπόλοιπα ανακυκλώσιμα υλικά. Ακατάλληλο για ανακύκλωση είναι και το βρεγμένο χαρτί, ακόμη κι όταν στεγνώσει, γιατί οι ίνες του χαρτιού «μαζεύουν» όταν βρέχονται. Στους μπλε κάδους καλό είναι να μη ρίχνουμε χαρτί κουζίνας και χαρτί υγείας, ακόμα κι αν ειναι καθαρά.

6. Υλικά από πηλό. Αρκετά είδη καθημερινής χρήσης είναι κεραμικά, δηλαδή προέρχονται από ψημένο πηλό, όπως οι παλιές κούπες του καφέ, τις οποίες αντικαθιστούμε. Δεν πρέπει όμως να πεταχτούν στον μπλε κάδο, γιατί η ανακύκλωσή τους δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση.

7. Αφρολέξ και φελιζόλ. Και τα δύο είναι ιδιαίτερα εύφλεκτα υλικά, καθώς μπορούν να πάρουν φωτιά σε οποιοδήποτε στάδιο της πορείας της ανακύκλωσης. Συνεπώς, η ρίψη τους στους μπλε κάδους δημιουργεί προβλήματα.

8. Συσκευασίες τοξικών υλικών. Πλαστικές ή μεταλλικές συσκευασίες, που περιείχαν ορυκτέλαια, αντιψυκτικά, εντομοκτόνα κ.ά., δεν πρέπει με τίποτα να ρίχνονται στους μπλε κάδους, γιατί τα κατάλοιπα των τοξικών δύσκολα απομακρύνονται.

9. Δισκάκια CD, DVD και βιντεοκασέτες. Παρότι κατασκευάζονται κατά κύριο λόγο από αλουμίνιο, τα ψηφιακά δισκάκια ή οι παλιές μας βιντεοκασέτες περιέχουν πολλές προσμείξεις, καθιστώντας αδύνατη την άμεση ανακύκλωσή τους. Το ίδιο ισχύει και για τις βιντεοκασέτες (όσες έχουν απομείνει), καθότι, εκτός από το πλαστικό περίβλημα, περιέχουν και την ταινία, η οποία δεν ανακυκλώνεται. Αν θέλουμε να τα ανακυκλώσουμε, θα πρέπει να τα στείλουμε στην Ανακύκλωση Α.Ε., Βιομηχανική περιοχή Κομοτηνής (Τ/25310-58.100), ή να τα παραδώσουμε στην εταιρεία Eurosun (Kτίριο SANYO, 12ο χλμ. εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας, Μεταμόρφωση).

10. Καλαμάκια και πλαστικά μαχαιροπίρουνα. Παρότι πλαστικά, τα συγκεκριμένα υλικά μιας χρήσης δεν διαχειρίζονται και δεν ανακυκλώνονται εύκολα από τα συστήματα ανακύκλωσης.

11. Πλαστικά έπιπλα. Οι μπλε κάδοι ανακύκλωσης δεν είναι κατάλληλοι για πλαστικά έπιπλα, παρά μόνο για υλικά συσκευασίας. Τα ογκώδη πλαστικά αντικείμενα, τα οποία συχνά περιέχουν και άλλα υλικά, πρέπει να κατευθύνονται στα κέντρα συγκέντρωσης ογκωδών αντικειμένων που οφείλει να διαθέτει κάθε δήμος.

12. Συρμάτινες κρεμάστρες. Οι περισσότερες έχουν και πλαστικά μέρη με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος ανάμειξης των δύο υλικών. Για να μη δυσχεραίνουμε τη διαδικασία ανακύκλωσης, είτε διαχωρίζουμε το σύρμα από το πλαστικό είτε τις ρίχνουμε στους κοινούς κάδους σκουπιδιών.

13. Τηλεκάρτες. Δεν θεωρούνται συσκευασίες γι' αυτό και δεν πρέπει να μπαίνουν στους μπλε κάδους. Aλλωστε, το κόστος ανακύκλωσής τους είναι μεγαλύτερο από το κόστος παραγωγής, γι' αυτό και η μόνη λύση είναι η επαναχρησιμοποίηση (π.χ. διακοσμητικά υλικά και παιχνίδια).

14. Καπάκια από πλαστικά μπουκάλια. Ενώ τα πλαστικά μπουκάλια είναι βασικό ανακυκλώσιμο υλικό, τα καπάκια τους ανακυκλώνονται με διαφορετικό τρόπο. Αρα πρέπει να τα αφαιρούμε και να τα πετάμε ξεχωριστά στον μπλε καδο.

15. Κουτιά χυμών. Υπάρχουν ορισμένα κουτιά χυμών που δεν ανακυκλώνονται, λόγω του συνδυασμού πλαστικού και χαρτονιού. Πριν το πετάξουμε στον μπλε κάδο, πρέπει να ελέγξουμε αν φέρει την ειδική σήμανση καταλληλότητας για ανακύκλωση.

Δεν ξεχνάμε.

1. Να διαχωρίζουμε καθημερινά τα υλικά συσκευασίας από τα υπόλοιπα απορρίμματα.
2. Να αδειάζουμε εντελώς τις συσκευασίες από τα υπολείμματα και, αν χρειάζεται, να τις ξεπλένουμε.
3. Να διπλώνουμε/ συμπιέζουμε τα χαρτοκιβώτια.
4. Δεν πετάμε στον κάδο τα υλικά συσκευασίας μέσα σε δεμένες σακούλες, αλλά τα ρίχνουμε χύμα.
5. Δεν πετάμε ποτέ κοινά σκουπίδια στους μπλε κάδους ανακύκλωσης.
6. Κλείνουμε τους κάδους, για να προστατεύσουμε τα ανακυκλώσιμα υλικά από τη βροχή.

Πηγή...
Διαβάστε περισσότερα » »

Σύζυγος στελέχους του ΠΑΣΟΚ, διορίστηκε σύμβουλος επικοινωνίας της ΝΔ!!!


Η νέα σύμβουλος επικοινωνίας της ΝΔ, που επέλεξε ο στενός συνεργάτης του προέδρου Γ. Μουρούτης,είναι  η κ. Δέσποινα  Μπακάλη και είναι παντρεμένη με διακεκριμένο στέλεχος της νεολαίας του ΠΑΣΟΚ...


Πρόκειται για τον Άγη Τάτση, πρώην γραμματέα διεθνών θεμάτων της νεολαίας ΠΑΣΟΚ, επί προεδρίας Τόνιας Αντωνίου...!!!

Υπάρχουν    τρεις  ερωτήσεις  που  θα  θέλαμε  να  απαντηθούν .

1) Είναι  έμμισθη  η  θέση ;

2) Πως  ο  κύριος Μουρούτης  της  εμπιστεύεται  την  συγκεκριμένη  θέση όταν  η  κυρία  Μπακάλη  δηλώνει  ότι  είναι  υποψήφια  στις  Εθνικές  εκλογές ;

3) Τελικά  πως στήνεται  το  παιχνίδι ;...




vismatodotis.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Απίστευτος χάρτης. Όλες οι Αυτοκρατορίες της Μεσογείου. Που έφθασαν,πως χάθηκαν

Πρόκειται για ένα συνεχώς μεταβαλλόμενος χάρτης, που δείχνει μέσα σε 90 δευτερόλεπτα, την εξάπλωση και εξαφάνιση των διαφόρων αυτοκρατοριών γύρω από τη Μεσόγειο τα προηγούμενα 5000 χρόνια.

Η αποτύπωση των 5000 χρόνων σε 90'', σε κάνει να συνειδητοποιήσεις ότι τα πάντα έχουν ένα τέλος, όσο μεγάλα κι' αν είναι.Αλλά μας θυμίζει και πόσο μεγάλοι υπήρξαμε κι εμείς

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΧΑΡΤΗ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ
Διαβάστε περισσότερα » »

Ποιος έδωσε εντολή για να δοθεί «χείρα βοηθείας» στην Εταιρεία Αυτοκινητόδρομος Αιγαίο ΑΕ;


Ο χιονιάς υποχώρησε και μαζί του «ξεγύμνωσε» την ανικανότητα της Εταιρείας Αυτοκινητόδρομος Αιγαίο ΑΕ να φανεί συνεπής με τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει έναντι του κράτους και των πολιτών.

Δυστυχώς όμως, αυτή η ανικανότητα στο να προλάβει τα ακραία καιρικά φαινόμενα πριν αυτά κλείσουν την πρώην Εθνική Οδό και νυν ιδιωτική, περνάει σε δεύτερη μοίρα. Αυτό που «ξεγυμνώθηκε» είναι μια είδους «ιδιότυπης συνεργασίας» τοπικών αυτοδιοικητικών παραγόντων με την εταιρεία.

Η προθυμία αυτοδιοικητικών φορέων να συνδράμουν στις προσπάθειες της Αιγαίο να διατηρήσει ανοιχτό το δρόμο, την ώρα που ευαίσθητα σημεία, όπως ο δρόμος για το Νοσοκομείο Κατερίνης ήταν κλειστός, δεν μπορεί παρά να αποτελεί μια προσβολή όλων εκείνων που αγωνίστηκαν στο κίνημα κατά των διοδίων. Αποτελεί προσβολή έναντι εκείνων που από την πρώτη στιγμή εναντιώθηκαν στα πολλά και πανάκριβα διόδια, υποστηρίζοντας ότι η Εταιρεία απλά θα εισέπραττε χωρίς να μπορεί να παρέχει καλύτερες υπηρεσίες από εκείνες που παρείχε το κράτος, όταν ο δρόμος ήταν ευθύνη του.

Η Πιερία, μέσω των αυτοδιοικητικών φορέων της, απώλεσε το πλεονέκτημα να καταδείξει την ανικανότητα της Αιγαίο και να διεκδικήσει όλα όσα της αναλογούν. Αντίθετα, αυτοί οι φορείς έκαναν τα πάντα για να περισώσουν το κύρος της Εταιρείας και να καλύψουν την ανεπάρκειά της, ώστε αυτή να συνεχίσει να εισπράττει διόδια ακόμη και για υπηρεσίες που στην πράξη δεν παρέχει.

Με ποιο σκεπτικό οι συγκεκριμένοι αυτοδιοικητικοί φορείς επέλεξαν αυτήν την τακτική; Θα θέλαμε πολύ να ενημερωθούμε, όπως και όλοι οι πολίτες που καθημερινά «χαρατσώνονται» από τα διόδια, ποιος έδωσε εντολή για να δοθεί «χείρα βοηθείας» στην Εταιρεία. Ποιος έδωσε εντολή -και με ποια δικαιοδοσία- να βοηθηθεί ένας ιδιώτης, να καθαρίσει το χώρο του από το χιόνι, ώστε να συνεχίσει να «κονομάει» στα διόδια της Λεπτοκαρυάς; Μα περισσότερο, έχει σημασία να μάθουν οι πολίτες με ποιο αντάλλαγμα! Διότι, αν πχ το αντάλλαγμα είναι η μείωση των διοδίων τότε τους «βγάζουμε το καπέλο» γιατί σκέφτηκαν σωστά.

Αν πάλι, ότι έκαναν το έκαναν χωρίς «αντάλλαγμα», τότε υπέπεσαν σε ένα σοβαρό λάθος για τους πολίτες της Πιερίας, αλλά σε μια πάρα πολύ καλή πράξη για την Εταιρεία. Όμως η υποχρέωσή τους ποια είναι; Η προστασία των πολιτών τους (οι οποίοι για ώρες δεν είχαν πρόσβαση στο Νοσοκομείο) ή «χείρα βοηθείας» σε έναν ιδιώτη που προπληρώνεται για να διατηρεί ανοιχτό το δρόμο που του ανήκει;

Ηλίας Τσολακίδης 


Transporter
Διαβάστε περισσότερα » »

Αιφνίδιος θάνατος 25χρονου στην Πτολεμαΐδα

H ιατροδικαστική εξέταση και οι τοξικολογικές εξετάσεις αναμένεται να ρίξουν φως στον αιφνίδιο θάνατο σήμερα τα ξημερώματα ενός 25χρονου στην Πτολεμαΐδα. Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες του kozan.gr, ο νεαρός επέστρεψε στο σπίτι του από τη νυχτερινή του έξοδο γύρω στις 11:30 το βράδυ, χωρίς όμως να δείχνει ότι αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα υγείας.


Γύρω στις 03:00 το πρωί αισθάνθηκε έντονη δυσφορία και οι γονείς του ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ. Ασθενοφόρο τον παρέλαβε και τον μετέφερε στο Μποδοσάκειο όπου έγιναν προσπάθειες ανάνηψης που διήρκεσαν πενήντα λεπτά, χωρίς όμως επιτυχές αποτέλεσμα.

 
kozan.gr

Διαβάστε περισσότερα » »

Γιούχαραν την Διαμαντοπούλου υπάλληλοι του Υπ. Παιδείας - ΒΙΝΤΕΟ

Ουτε που το φανταζόταν η Άννα Διαμαντοπουλου πως την ώρα που πήγαινε να βραβεύσει μαθητές οι υπάλληλοι του Υπουργείου που προϊσταται θα την αποδοκίμαζαν.
Όλα ξεκίνησαν την ώρα που έφτανε η Υπουργός Παιδείας μαζί με την Υφυπουργό Εύη Χριστοφιλοπούλου στην εκδήλωση
για την απονομή βραβείων για την αριστεία και την καινοτομία στην Παιδεία και την Έρευνα.
Εκεινη τη στιγμή οι υπάλληλοι του Υπουργείου την αποδοκίμασαν διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές στην Παιδεία και στους μισθούς τόσο των υπαλλήλων του Υπουργείου όσο και των εκπαιδευτικών. Στη συνέχεια της παρέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας και η εκδήλωση συνεχίστηκε κανονικά οπου βραβεύτηκαν σχολεία της Αθήνας αλλά και Πανεπιστήμια.
Στο υπουργείο Παιδείας, όπου φιλοξενήθηκε η εκδήλωση ήταν προγραμματισμένο να παραστεί και ο πρωθυπουργος Λουκάς Παπαδήμος όμως τελικά τον εκπροσωπησε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παντελής Καψής, ο οποίος μετέφερε εκ μέρους του πρωθυπουργού τα
συγχαρητήρια στους νικητές
 
.
 
Διαβάστε περισσότερα » »

O ΑΠΟΚΟΣΜΟΣ ΗΧΟΣ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ!

Ναι καλά διαβάζετε..Ο απόκοσμος ήχος που έχει αναφερθεί σε δεκάδες χώρες ακούστηκε επίσημα πλέον και στην χώρα μας. Είμαστε οι πρώτοι που το μεταδίδουμε χωρίς καμία επιφύλαξη διότι η πηγή μας είναι 100% έγκυρη! Ο ήχος ακούγεται από το Σάββατο 28-01 το βράδυ έξω από το
Ηράκλειο. Όσο περνάνε οι μέρες γίνεται ολοένα και πιο δυνατός πάντα κατά τις βραδυνές ώρες. Υπάρχει βίντεο αλλά δυστυχώς δεν ακούγονται και πολλά (το επεξεργαζόμαστε), ωστόσο στους παρευρισκομένους ακουγόταν κανονικά δημιουργώντας ανάμεικτα συναισθήματα.

Ο ήχος ήταν αισθητός αλλά όχι αρκετά δυνατός για να ηχογραφηθεί σε ψηφιακή κάμερα...τουλάχιστον ακόμα..

Στην περιοχή βρίσκεται άνθρωπος δικός μας και πιστεύει πως υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ των σεισμών και του ήχου.. Φυσικά οτιδήποτε και αν γίνει θα το μάθετε πρώτοι!

Παρακαλούμε τους φίλους που είναι στην Κρήτη να έχουν το νου τους.
ΠΗΓΗ
Διαβάστε περισσότερα » »

Το Wi-Fi «σκοτώνει» τα δέντρα;

Το ασύρματο Ίντερνετ «αρρωσταίνει» τα δέντρα, προκαλώντας σημαντικές ανωμαλίες στην ανάπτυξή τους.
Σύμφωνα με έρευνα επιστημόνων, η ακτινοβολία που εκπέμπουν τα ασύρματα δίκτυα (Wi-Fi) είναι ιδιαίτερα επιβλαβής για τα δέντρα και τα φυτά που βρίσκονται μέσα στον αστικό ιστό.
Ερευνητές του Πανεπιστημίου Wageningen στην Ολλανδία απέδειξαν ότι η «ασθένεια του Wi-Fi» πλήττει όλα τα φυλλοβόλα δέντρα στον δυτικό κόσμο, προκαλώντας αιμορραγία και ρωγμές στο φλοιό τους...

«Ανεξήγητες ανωμαλίες»
Την έρευνα είχε παραγγείλει ο δήμαρχος της πόλης Alphen aan den Rijn, μετά τον εντοπισμό «ανεξήγητων ανωμαλιών» στα δέντρα της περιοχής.
Οι επιστήμονες απέκλεισαν το ενδεχόμενο τα δέντρα να έχουν προσβληθεί από κάποια ασθένεια και διαπίστωσαν, έπειτα από συστηματική παρατήρηση, ότι τα ασύρματα δίκτυα «ενοχοποιούνται» για την κατάσταση.
«Πλήττει όλο το δυτικό κόσμο»
Πρόσθετες έρευνες διαπίστωσαν ότι το φαινόμενο αυτό έχει εμφανιστεί σε όλο τον δυτικό κόσμο.
Στην Ολλανδία, περίπου το 70% των δέντρων στις αστικές περιοχές παρουσιάζουν τα ίδια συμπτώματα, σε σύγκριση με το 10% που είχε καταγραφεί πριν από πέντε χρόνια. Αντιθέτως, τα δέντρα που βρίσκονται στα δάση -όπου δεν υπάρχει κάλυψη Wi-Fi- επηρεάζονται ελάχιστα ή καθόλου.
Εκτός από τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία που δημιουργούν τα ασύρματα δίκτυα LAN και τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, την κατάσταση επιβαρύνουν και οι ρύποι που εκπέμπουν τα αυτοκίνητα.
«Οι επιπτώσεις»
Οι επιστήμονες εξέτασαν 20 δέντρα (μελίες) τα οποία εξέθεσαν επί τρεις μήνες σε διάφορες πηγές ακτινοβολίας.
Όσα βρίσκονταν εντός εμβέλειας δικτύου Wi-Fi υπέστησαν χρωματικές αλλοιώσεις στα φύλλα τους, οι οποίες προκλήθηκαν από τη νέκρωση της άνω και κάτω επιδερμίδας τους. «Αυτό οδηγεί σταδιακά στο θάνατο των συγκεκριμένων τμημάτων των φύλλων», διαπίστωσαν οι επιστήμονες.
Παράλληλά, η έρευνα κατέδειξε ότι η ακτινοβολία των ασύρματων δικτύων μπορεί να αναστείλει την ανάπτυξη των καλαμποκιών.
Οι επιστήμονες τόνισαν ότι απαιτούνται περαιτέρω μελέτες προκειμένου να επιβεβαιωθούν τα αποτελέσματα της έρευνας και να καθοριστούν οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της ασύρματης ακτινοβολίας στα δέντρα.
πηγή: tanea.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

The dark Israel (ντοκιμαντέρ Ελλ.υπότιτλοι) Η ιστορία του Ισραήλ όπως δεν σας την είπαν ποτέ....


Διαβάστε περισσότερα » »

Αλλάζουν όλα: Αξίας 20 δισ. δολαρίων μόνο το "μικρό" κοίτασμα του Πατραϊκού κόλπου!

Το πιο "φτωχό" κοίτασμα από αυτά που έχουν εντοπιστεί μέχρι αυτή την στιγμή στον ελλαδικό χώρο, βρίσκεται στον Πατραϊκό κόλπο και οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρονται σε 200 εκατ. βαρέλια αξίας άνω των 20 δισ. δολαρίων!

Μεταξύ 3 και 6 εκατ. βαρελιών είναι το κοίτασμα στο Κατάκολο. Όλα αυτά, σύμφωνα με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος Γ. Μανιάτη, ο οποίος τόνισε ότι "Αυτά είναι οι αρχικές προβλέψεις οι οποίες μπορεί να αναθεωρηθούν προς τα πάνω  ή και προς τα κάτω".

Σκεφθείτε τι κρύβουν τα κοιτάσματα νότια, νοτιοανατολικά της Κρήτης με τις ποσότητες να υπολογίζονται μεταξύ 25-45 δισεκατομμυρίων βαρελιών εκτός του φυσικού αερίου!

Σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας την  Παρασκευή, στην οποία
παραβρέθηκε, ο Γ.Μανιάτης ανέφερε πως «το 5% των  προσδοκώμενων εσόδων από την αξιοποίηση υδρογονανθράκων στον πατραϊκό  κόλπο και στο Κατάκολο Ηλείας θα πηγαίνει, ως ανταποδοτικό τέλος, στις  τοπικές κοινωνίες μέσω της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Παράλληλα, το 20% των προσδοκώμενων εσόδων του δημοσίου θα επιστρέφουν στην περιοχή για την υλοποίηση δράσεων και προγραμμάτων προστασίας
του περιβάλλοντος, μέσω του Πράσινου Ταμείου».
Δεν είπε που θα πηγαίνει το υπόλοιπο 75%. Μήπως κατευθείαν για την εξυπηρέτηση των τοκογλυφικών δανείων; Σε λίγες εβδομάδες με την υπογραφή της δανειακής σύμβασης (αν τελικά οι βουλευτές δεχθούν να συμβεί κάτι τέτοιο) θα ξέρουμε.

Ο υφυπουργός σημείωσε επίσης πως στις 2 Μαρτίου 2012 εκπνέει η προθεσμία για την κατάθεση προσφορών για τις σεισμικές έρευνες στον Πατραϊκό κόλπο, στο Κατάκολο και στην περιοχή των
Ιωαννίνων, ενώ στις 2 Ιουλίου εκπνέει η προθεσμία για την κατάθεση προσφορών για την παραχώρηση.

Επίσης ο υφυπουργός Περιβάλλοντος ανέφερε ότι «παγκόσμιοι παίκτες» στην  αγορά πετρελαίου φαίνεται ότι εκδηλώνουν ενδιαφέρον για τις τρεις  περιοχές, ωστόσο χαρακτήρισε κρίσιμη και απολύτως ενδεικτική τη
διαδικασία κατάθεσης προσφορών στις 2 Μαρτίου 2012, η οποία όπως σημείωσε, θα δείξει και τις πραγματικές διαθέσεις των εταιρειών.

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος  Κατσιφάρας ανέφερε ότι «η ύπαρξη και η πιθανή εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στη Δυτική Ελλάδα μπορεί να αλλάξει σημαντικά το γεωπολιτικό στάτους της Περιφέρειας σε διεθνές επίπεδο και το ενδεχόμενο αυτό οφείλει να μας απασχολήσει έγκαιρα».

Και πρόσθεσε ότι «είναι προφανές ότι η πιθανή εκμετάλλευση
υδρογονανθράκων μπορεί να αλλάξει άρδην το οικονομικό και παραγωγικό  προφίλ της Περιφέρειας, αλλά και ολόκληρες τις περιβαλλοντικές μας  ισορροπίες».
Ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε στην υψηλή σεισμικότητα της  περιοχής, που απαιτεί όπως τόνισε ρητές εγγυήσεις για την ασφάλεια του όλου σχεδίου, στον τουριστικό χαρακτήρα της περιοχής του Κατακόλου, που  δεν πρέπει να θιγεί, αλλά τέλος και στην ανάγκη προστασίας των ιχθυοκαλλιεργειών, οι οποίες αποτελούν μια σημαντική
παραγωγική δραστηριότητα, με εξαγωγικό προσανατολισμό για τη Δυτική Ελλάδα.


Σε διεθνές επίπεδο, όλες οι μεγάλες εταιρείες ετοιμάζονται να "κονταροκτυπηθούν" για τα ελληνικά κοιτάσματα, ακόμα και για τα "μικρά" όπως αυτά του Πατραϊκού.




Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Ιερέας στη φάκα με περίεργες καταθέσεις


Στα δίχτυα του ΣΔΟΕ έπεσε και... ελαφροχέρης κληρικός. Σε ελέγχους που διενήργησε το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος εντοπίστηκε ιερέας που διακονεί σε εκκλησία των δυτικών προαστίων με πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ «μαύρο χρήμα» σε τραπεζικούς λογαριασμούς!

Πιο συγκεκριμένα, το άνοιγμα των λογαριασμών του συγκεκριμένου παπά έφερε στην επιφάνεια καταθέσεις συνολικού ύψους 512.000 ευρώ, που φυσικά δεν μπορούσαν να δικαιολογηθούν από τα δηλωμένα ετήσια εισοδήματά του. Η εκτίμηση των ανθρώπων του ΣΔΟΕ, ύστερα από εξονυχιστικό έλεγχο που διενεργήθηκε στο σύνολο της περιουσιακής του κατάστασης, είναι ότι ο εν λόγω ιερέας δεν άντεχε τον πειρασμό και «έβαζε χέρι» στο παγκάρι της εκκλησίας.

Σύμφωνα με αποκλειστικά έγγραφα που έχει στη διάθεσή της η «δ» προκύπτει ότι το ΣΔΟΕ είχε ξεκινήσει έλεγχο για τον ιερέα εδώ και δύο μήνες. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των καταθέσεών του, βρέθηκε ότι το 2005 μπήκαν στον τραπεζικό του λογαριασμό 57.000 ευρώ, το 2006 άλλα 63.131 ευρώ, το 2007 136.001 ευρώ και το 2009 60.384 ευρώ. 

Το σύνολο των παραπάνω ποσών, δηλαδή 316.517 ευρώ, είναι το ποσό που αναγκάστηκε ο ιερέας να καταβάλει στην αρμόδια εφορία Αχαρνών. Με την καταβολή του ποσού αυτού κατάφερε να γλιτώσει την παραπομπή του στην επιτροπή για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Βέβαια, το ΣΔΟΕ γνωρίζει ότι υπάρχουν άλλα περίπου 200.000 ευρώ στην κατοχή του, από τη «δράση» του τα έτη 2008 και 2010, τα οποία βρίσκονται σε άλλου είδους επενδύσεις (μετοχές, ομόλογα). 

Τα συγκεκριμένα πρόκειται να κατασχεθούν από το ΣΔΟΕ το αμέσως ερχόμενο διάστημα. Κλιμάκια του Σώματος επιβεβαίωναν ότι ο ιερέας είναι απόλυτα συνεργάσιμος και δέχτηκε χωρίς αντίρρηση να επιστρέψει αυτό το υπέρογκο ποσό, ενδεικτικό του ότι αντιλήφθηκε το μέγεθος της αμαρτίας, στην οποία υπέπεσε.


Το ΣΔΟΕ έχει στη διάθεσή του καταγγελίες και για άλλες παρόμοιες περιπτώσεις με ιερείς... μακρυχέρηδες, που δεν σέβονται τον θεάρεστο ρόλο τους και, αντί να προστατεύουν και να καθοδηγούν το ποίμνιό τους, φροντίζουν να το εκμεταλλεύονται και να το κλέβουν συστηματικά. Η διαδικασία εφαρμογής του νόμου περί ανοίγματος λογαριασμών και η άρση του απορρήτου των καταθέσεων που ίσχυε φέρνει στην επιφάνεια τέτοιες περιπτώσεις.


Βασίλης Αγγελόπουλος

 efimerida_dimokratia
Διαβάστε περισσότερα » »

Χιόνι που θα φτάσει μέχρι και τα 70 εκ. σε Κοζάνη και Πτολεμαίδα δείχνουν οι προβλέψεις για τη Δευτέρα

"Τρομακτικός" χάρτης απο το snow-forecast για την ερχόμενη Δευτέρα. Μεταφράζοντας τον, θέλει την Φλώρινα με 50εκ χιόνι, την Πτολεμαιδα και την Κοζάνη πάνω απο 70εκ. και την Νάουσα σχεδόν 80 με 90εκ.




Αν επαληθευτεί, τότε θα έχουμε να κάνουμε με την ισχυρότερη κακοκαιρία των τελευταίων 10 ετών, ανάλογη σε κλίμακα με αυτήν του 2001. Σε όλα τα παραπάνω προσθέστε και το χιόνι που υπάρχει...

Γιώργος Βασιλειάδης - Μετερεωλόγος

kozan.gr

Διαβάστε περισσότερα » »

ΓΚΛΕΤΣΟΣ ΣΕ ΑΝΤ1: “ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΕ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΗΡΙΑΛ”!

…τριτοκοσμικα προϊόντα υποκουλτούρας κλπ κλπ. Απόλυτος ο Γκλέτσος. Άρχοντας. Ιδανικός για την κεντρική πολιτική σκηνή. Απόστολε, μην το σκέφτεσαι, έχεις και εσύ ευθύνη απέναντι στην Ελλάδα, όπως άλλωστε όλα τα παλικάρια που το λέει η ψυχή τους και δεν χρωστάνε σε κανέναν π@@η, μεταφορικά και κυριολεκτικά. ..


 
 
http://kentripotideas.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα » »

Βούλγαρος Ακαδημαϊκός: « Οι Σκοπιανοί είναι Μακεδόνες, αλλά οι παππούδες τους ήταν Βούλγαροι»…

Σόφια.

Η Ιστορία των Σκοπίων είναι ως επί το πλείστον  πολιτική και δεν συμπεριλαμβάνεται στις ανθρωπιστικές επιστήμες,  αλλά αποτελεί  μια μορφή πολιτικής προπαγάνδας, είπε ο σε συνέντευξή του  ο Βούλγαρος ακαδημαϊκός Γκεόργκι Μάρκοφ, διευθυντής του Ινστιτούτου Ιστορίας της Βουλγαρικής Ακαδημίας Επιστημών.


«Ισχυρίζονται, ότι υπάρχει ‘Μακεδονικό Έθνος’ και αυτό το έθνος πρέπει να έχει μια σεβάσμια ιστορία. Αυτή είναι η διαφορά μας. Εμείς προσπαθούμε να αποδείξουμε ότι το ‘Μακεδονικό Έθνος’ δημιουργήθηκε από τον Τίτο μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και στην πραγματικότητα, η ιστορία τους είναι πολύ μικρή, είναι μια ιστορία που αρχίζει από το 1944 και θέλουν να αποκτήσουν και μια αναγεννησιακή και μια μεσαιωνική ιστορία- από το βασιλιά Σαμουήλ- , ακόμη και αρχαία ιστορία, από το Μέγα Αλέξανδρο.

Αυτή η μεθοδολογία δεν είναι ευρωπαϊκή.

Τα βιβλία τους είναι γεμάτα με μίσος κατά των Βουλγάρων. Σε αυτά υπάρχουν εκπληκτικοί τίτλοι.

Αν χρειαστεί να ξεκινήσουμε από κάτι, είναι τα βιβλία τους που καταλογίζουν ενοχές σε ολόκληρο το βουλγαρικό λαό», είπε.

Ο Βούλγαρος ακαδημαϊκός τόνισε ότι τα ιστορικά βιβλία των Σκοπίων εξυπηρετούν μόνο την πολιτική που ακολουθούν και όχι την ιστορική επιστήμη.

«Επιζητούν (οι Σκοπιανοί) να αποδείξουν ότι είναι ό, τι ήταν και οι πρόγονοί τους. Τους λέω λοιπόν:

«Αν θέλετε να απογράφεστε ως Μακεδόνες, καλά κάνετε, αλλά ως αυτοαποκαλούμενοι Μακεδόνες δεν σημαίνει ότι οι παππούδες σας δεν ήταν Βούλγαροι».

«…και δεν χρειάζεται να τους ξαναθάψετε για να προσαρμόσετε τα οστά τους  στην πολιτική σας ιδεολογία. Σε αυτό δεν συμφωνούμε και είναι ηθικά απαράδεκτο για μας» δήλωσε ο ακαδημαϊκός Μάρκοφ.

Διαβάστε περισσότερα » »

Έλληνες ανώτατοι αξιωματικοί μασόνοι! Πάνω από 50.000 σατανιστές υψηλά ιστάμενοι! Γέμισε η βουλή των Ελλήνων από μασόνους!

Έλληνες ανώτατοι αξιωματικοί μασόνοι! Πάνω από 50.000 σατανιστές υψηλά ιστάμενοι! Γέμισε η βουλή των Ελλήνων από μασόνους! Δηλώσεις Ταξίαρχου (Ε.Α) Γ ΜΕΛΑ για το Σιωνισμό.
Δείτε το βίντεο...



epirus-ellas
Διαβάστε περισσότερα » »