skatespot O Σωκράτης Αμοιράς ειναι 17 χρονών και μένει στην Πτολεμαΐδα. H άγαπή του για του skate και οι επιδόσεις του σ’ αυτό προσέλκυσαν το ενδιαφέρον του thespot.gr που του έκανε μια μίνι συνέντευξη. Διαβάστε την και δείτε ένα μικρό βίντεο με τον Σωκράτη να κάνει skate.

- Πόσο καιρό κάνεις skate και τι ήταν αυτό που σε έκανε να το αρχίσεις?
Κάνω skate 6-7 χρόνια, η αφορμή για να αρχίσω ήταν μια ταινία που είχα δει (Grind) και γενικά μου αρεσε να βλέπω τα μεγαλύτερα παιδία που κάνανε skate στην πλατεία της Πτολεμαΐδας.
- Έχει δημιουργηθεί ενα πολύ όμορφο skate spot στην περιοχή σου, πες 2 λόγια για αυτό.
Αυτό το spot υπήρχε πριν αρχίσω να κανω skate (χωρις τις κατασκευές) και μου το έμαθαν τα παιδιά. Είναι μεγάλο, με τέλειο flat, έχει 2 μεγάλα gap με πολύ φόρα και πολλά πεζούλια για lines. Εκτός απο τα παραπάνω όλα τα παιδιά που κάνουμε skate εκει έχουμε φτιάξει κάποιες κατασκευές, 2 box, 3 rail, ξύλινα kicker, quarter και έτσι μπορούμε να λιώνουμε όλη μερα ;) Τις κατασκευές τις συντηρούμε εμεις οι ίδιοι και οταν κάτι χαλάει έχουμε «πισω» κάποια ξύλα και παλέτες και τα ξαναφτιάχνουμε. Εκτος απο αυτα κοντά υπάρχει και ενα κτήριο με δύο miniramp όπου φτιάχτηκαν με βοήθεια του τοπικού skateshop original X.
- Εχεις να πεις κατι στους skaters που δεν εχουν πάρκο στην περιοχή τους.
Άμα το γουστάρουν πολύ και το θέλουν να μην σταματήσουν να το παλεύουν και να κάνουν και αυτοί ένα πάρκο στην πόλη τους. Σίγουρα κάποιο σημείο θα υπάρχει που θα μπορέσουν να εμπλουτίσουν και με δικές τους κατασκευές! Εμείς έχουμε να πούμε ενα μεγάλο μπράβο σε όλους τους locals της Πτολεμαΐδας J
Παρακάτω θα δείτε ενα video του Σωκράτη με κάποια bonus tricks  και φωτογραφίες απο το spot.

DIY spot στην Πτολεμαΐδα (με τον Σωκράτη :)
DIY spot στην Πτολεμαΐδα (με τον Σωκράτη :)
DIY spot στην Πτολεμαΐδα (με τον Σωκράτη :)