Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Το 2ο μέρος της συνέντευξης Κατσανέβα για τη λαθρομετανάστευση.Στοιχεία σοκ!

Παρακολουθήστε το δεύτερο πολύ ενδιαφέρον μέρος της συνέντευξης του καθηγητή Θόδωρου Κατσανέβα το οποίο αφορά στη λαθρομετανάστευση.
Ο κος Κατσανέβας μετά από προσωπική έρευνα αποκαλύπτει:
- το ανετότατο δρομολόγιο μέσω Κωνσταντινούπολης των λαθρομεταναστών από Μαρόκο, Αλγερία, Σομαλία, Ιράκ, Αφγανιστάν, Πακιστάν
- την άρνηση του υπουργού προστασίας του πολίτη για την εκμετάλλευση των ευρωπαϊκών πόρων για την κατασκευή του φράχτη στον Έβρο
- την κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας
Σημείωση: Σε λίγες ημέρες θα ακολουθήσει το δικό μας οδοιπορικό στην Αθήνα τη νύχτα.

 

Διαβάστε περισσότερα » »

Ο Θ. Κατσανέβας στο Freepen – Μέρος 1ο: Αυτά που δε μας λένε για την οικονομία!

Παρακολουθήστε το Πρώτο Μέρος της πολύ ενδιαφέρουσας συνέντευξη του καθηγητή του Πανεπιστημίου Πειραιώς και τέως βουλευτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κου Θόδωρου Κατσανέβα.
Ο κος Κατσανέβας αναλύει το πως οδηγηθήκαμε ως εδώ, την καταστροφική παραμονή της χώρας στο κοινό νόμισμα, την πτωτική πορεία αρκετών εκ των ευρωπαϊκών οικονομιών στη μετά Ο.Ν.Ε. εποχή, τις παράνομες εξαγωγές των εταίρων μας στην Ε.Ε. προς την Ελλάδα αγροτικών προϊόντων που εισάγουν από τρίτες χώρες, τα βήματα που πρέπει να γίνουν άμεσα για να σωθεί η οικονομία της χώρας, καταρρίπτει το μύθο της δαιμονοποίησης της δραχμής και της ευρω-λαγνείας και εκφράζει την ανάγκη εμφάνισης μιας νέας πατριωτικής κίνησης που θα αναλάβει να οδηγήσει σταθερά τη χώρα.
Μολονότι καθηγητής Οικονομικών (κι επομένως αρμόδιος για τα ζητήματα αυτά) παρουσιάζει όλα τα παραπάνω με απτό και κατανοητό τρόπο.
Το δεύτερο μέρος με αποκαλύψεις μείζονος σημασίας για τα εθνικά συμφέροντα και την ύπαρξη του ίδιου του έθνους θα ακολουθήσει προσεχώς.
 

 

Διαβάστε περισσότερα » »

γνωστή και ως Αθήνα.Μια νυχτερινή βόλτα στο Αθηναμπάντ…

Σήμερα λέγεται أثينا. Όμως μέχρι πριν λίγα χρόνια ήταν η φημισμένη πρωτεύουσα του σύγχρονου Ελληνικού κράτους κουβαλώντας μια μεγάλη ιστορία μέσα στο πέρασμα των αιώνων.

Πρόκειται για τη γνωστή μας Αθήνα…

Όλοι περίπου αποδέχονται πως το κέντρο της πόλης των Αθηνών έχει αλλάξει όψη, πως είναι επικίνδυνο και όλες οι λοιπές κλισέ φράσεις οι οποίες συνοδεύουν ως συνήθως τη διάγνωση μιας νόσου. Όπως θεωρούν ότι επικίνδυνο είναι το Σικάγο ή το Λονδίνο αν διανοηθείς να πας μια βόλτα κάτω από το ποτάμι.
Το ζήτημα είναι τι γίνεται με τη θεραπεία; Απολύτως τίποτε.
Είναι όμως άλλο να ξέρεις κάτι και άλλο να το διαπιστώσεις ο ίδιος. Οι πάλαι ποτέ κάτοικοι του κέντρου το εγκατέλειψαν σε μεγάλο ποσοστό είτε για την ποιότητα ζωής που ΔΕΝ προσέφερε ήδη από τα μέσα της δεκαετίας του 80 είτε γιατί με την ανεξέλεγκτη είσοδο λαθρομεταναστών στη χώρα είδαν από νωρίς την υποβάθμισή του.

Και ίσως για την ώρα ο Χολαργός, το Μαρούσι, η Εκάλη, ο Αλιμος, η Βάρκιζα, η Βουλιαγμένη να βρίσκονται μακριά, αλλά σε μια Ελλάδα που γηράσκει, δε γεννάει και το μουσουλμανικό στοιχείο αυξάνεται ραγδαία, έχετε καμία αμφιβολία πως η φωτιά που έχει ανάψει και καίει δε θα εξαπλωθεί;

Ήδη βάπτεται κάλαμος…

Φυσικά δεν ανακαλύψαμε τώρα την Αμερική. Εξ ανάγκης (δυστυχώς αυτό καταντήσαμε να λέμε) είμαστε αναγκασμένοι να διασχίζουμε συχνά το κέντρο. Κρίναμε σωστό πως θα έπρεπε οι Έλληνες να δουν κάποιες εικόνες και να αναλογιστούν. Εμείς μάλιστα απευθύνουμε και μια πρόσκληση σε όσους θέλουν να πάμε βόλτα στο κέντρο πεζοί.
Η έξοδος μας ξεκίνησε από την οδό Αθηνάς. Έρημη μολονότι περάσαμε σε ώρα που τα εμπορικά καταστήματα είναι ακόμη ανοικτά. Φυσικά τα περισσότερα είχαν ήδη κλείσει… Κι όμως ανάμεσα στο ακόμη ελληνικό κέντρο (Ερμού, Μοναστηράκι κτλ) και την περιοχή της Ομονοίας αποτελεί μια νεκρή ουδέτερη ζώνη, η οποία κι αυτή με το πέρασμα της ώρας μεταμορφώνεται. Όσο το φως δίνει τη θέση του στο σκοτάδι, η ανασφάλεια μεγαλώνει.

Έπειτα στροφή στη οδό Σωκράτους. Ασιάτες και βορειοαφρικανοί λαθρομετανάστες κυριαρχούν στο οπτικό μας πεδίο. Συναθροισμένοι σε ομάδες και παρατηρώντας τους περαστικούς. Σταθμεύσαμε σε κάποιο σημείο κινούμενοι για λίγη ώρα πεζοί. Ήμασταν οι μόνοι Έλληνες στην περιοχή η οποία θυμίζει κάτι από κακόφημη συνοικία κάποιου λιμανιού της βορείου Αφρικής. Ντυμένοι οι ίδιοι ως κουρελήδες κάναμε μια γρήγορη βόλτα στα στενά της περιοχής.

Με όλη την ειλικρίνεια, αισθανθήκαμε τόσο περίεργα… Ξένοι, παρατηρούμενοι από αρκετά ζευγάρια μάτια που έστω και μεταμφιεσμένοι ήμασταν κάτι διαφορετικό, στην ίδια μας την πατρίδα.

Όταν είχαμε κάποιες πρώτες ενδείξεις πως η παρουσία μας αρχίζει να γίνεται ενοχλητική, καταλάβαμε πως είχε έρθει η στιγμή να φύγουμε από το σημείο. Και φυσικά που να τολμήσεις να εμφανίσεις εκεί κάμερα…

Η βόλτα λοιπόν συνεχίζεται. Η κάμερα αδυνατεί να πάρει ορισμένες καλές λήψεις στην Πειραιώς αλλά τα μάτια μας βλέπουν το πάρε δώσε ναρκωτικών ουσιών μερικές δεκάδες μέτρα από το Υπουργείο Εργασίας. 

Λίγο πιο πέρα, πίσω από το δημαρχείο ένα νεαρό κορίτσι εκδίδεται. Τα χρήματα που θα κερδίσει, δεν πρόκειται να τα δει διαφορετικά και είναι πρόθυμο να αναλάβει όλους τους κινδύνους. Η ίδια η πολιτεία φρόντισε πρώτη να θάψει όλα της τα όνειρα. Ποιος μπορεί να την κατηγορήσει;
Μια γειτονιά όπου πλέον δεν υπάρχουν νόμοι. 10-10, 20-20 περπατούν στους δρόμους. Αν τους ζητήσεις να κάνουν στην άκρη, δε θα σε καταλάβουν, αν κορνάρεις, ίσως θα πρέπει να είσαι έτοιμος και για κάτι περισσότερο. Φροντίζεις απλά να κινείσαι προσεκτικά με μοναδική άμυνα τα πετάλια του αυτοκινήτου.

Στην Αχαρνών και τη Λιοσίων η κατάσταση δεν είναι καλύτερη. Ούτε εκεί υπάρχει Έλληνας. Το ίδιο και στη Μάρνη. Ηπείρου, Ιουλιανού, πλατεία Καραϊσκάκη ακριβώς η ίδια κατάσταση. Μια γειτονιά που κάποτε ο κόσμος επέλεγε για τη βραδυνή του έξοδο λόγω των θεάτρων ή κάποιων πολύ καλών εστιατορίων, τώρα είναι απλά έρημη.

Η γενικότερη περιοχή διαθέτει αρκετά εγκαταλελειμένα κτίρια και εκεί βρίσκει αρκετός κόσμος καταφύγιο. Η ελληνική κοινωνία αδιαφορεί απέναντι στο πρόβλημα την ώρα που η πολιτεία αποφασίζει να κλείσει ένα ιστορικό σχολείο στο κέντρο της πόλης για να φιλοξενεί άστεγους λαθρομετανάστες. Τα παιδιά μας που θα κληθούν να υπηρετήσουν, να αποδώσουν φόρους και κυρίως να ζήσουν σε αυτή εδώ τη γωνιά, δεν έχουν το δικαίωμα ούτε στο σχολείο να διατηρούν την ησυχία τους. Οι δε αφαιμαζόμενοι γονείς τους πλέον θα πληρώνουν για αυτούς που τους σκορπούν τον τρόμο και όχι για να μορφώσουν (αν και εδώ ανοίγει μια άλλη συζήτηση) τα παιδιά τους.

Σε κάποια στιγμή εντοπίζουμε έναν ομοεθνή μας να κινείται στο δρόμο. Σταθμεύουμε και τον πλησιάζουμε. Μας μεταφέρει την αγωνία των λίγων εναπομείναντων κατοίκων του κέντρου. Η συζήτησή μας θα διαρκέσει λίγα λεπτά καθώς ο άνθρωπος επιθυμεί να επιστρέψει στο σπίτι του και την οικογένειά του, να κλειδαμπαρωθεί και να ξημερώσει. Με την αγωνία για το αύριο ενός ιδιωτικού υπαλλήλου, αισθάνεται εγκλωβισμένος σε μια περιοχή για την κατάντια της οποίας δε φέρει ευθύνη. Από τη μία πλευρά επιθυμεί να φύγει, από την άλλη αρνείται να παραδώσει σε ξένα χέρια τους δρόμους που μεγάλωσε, έτρεξε, παντρεύτηκε και μεγαλώνει τα παιδιά του.

Ποιος θα το έλεγε πως τελικά Ακρίτες υπάρχουν και στο ίδιο το κέντρο της Αθήνας. Με τη διαφορά ότι τους παλαιούς τους ενίσχυε η τότε πολιτεία.
Οι γείτονές μας όπως είδατε και στην πρόσφατη συνέντευξη του καθηγητή κου Κατσανέβα μέσω του εθνικού τους αερομεταφορέα μεταφέρουν φουρνιές από Μαρόκο, Αλγερία, Σομαλία, Ιράκ, Πακιστάν και Αφγανιστάν στην Κωνσταντινούπολη. Από εκεί, εισέρχονται στην Ελλάδα με εμπορικές αμαξοστοιχίες με την υποχρέωση να εγκαταλείψουν τη χώρα μέσα σε ένα μήνα. Από τη στιγμή όμως που αποβιβάζονται, χάνονται!

Ενώ ταυτόχρονα χρησιμοποιούνται και τα εναλλακτικά δρομολόγια. Η χώρα μας δεν εκμεταλλεύεται τους ευρωπαϊκούς πόρους για την ανέγερση του φράκτη ενώ τα ναρκοπέδια που -αρέσει δεν αρέσει- αποτελούσαν τον καλύτερο φύλακα των συνόρων της χώρας, πλέον δεν υπάρχουν. Άλλωστε υπήρχαν οι προειδοποιητικές πινακίδες, όποιος λοιπόν τολμήσει, θα αναλάβει και τον κίνδυνο.

Επιπλέον αντί να επιδιώκει την παραμονή των ξένων με τους οποίους μας συνδέει κάτι (Ρώσοι, Σέρβοι κτλ), όπως η θρησκευτική πίστη και θα μπορούσαμε ενδεχομένως να συνυπάρξουμε (όπως συνέβη για αιώνες στην αυτοκρατορία) ενισχύοντας το περίφημο Ορθόδοξο Τόξο, παραδίδει τη χώρα σε φανατισμένους, οργισμένους και από κάθε άποψη “πεινασμένους” ανθρώπους. Κι όποιοι αμφιβάλλουν ας ρωτήσουν μερικές όμορφες Νορβηγίδες που στις μικρές τους πόλεις έπεσαν θύματα ομαδικών βιασμών. Άλλωστε είναι γνωστές οι μαρτυρίες πως οι εδώ ισλαμιστές Ασιάτες έχουν μουτζουρώσει διαφημιστικές πινακίδες που απεικονίζουν γυναίκες με μαγιό ενώ σε θερινές εποχές έχουν υβρίσει κορίτσια για τα ακάλυπτα μέρη του σώματός τους.

Καλό θα είναι, πέρα από τα ερωτήματα του τι θα γίνει με τα χαράτσια και τους φόρους, προ των εκλογών, οι Ελληνες ψηφοφόροι να περάσουν μια βόλτα από το κέντρο ώστε να εμπλουτίσουν το ερωτηματολόγιο προς τους υποψηφίους. Ίσως μάλιστα αυτό να όφειλε να είναι το βασικό μας κριτήριο όταν σε 10-15 χρόνια η αναλογία μας προς τους μοσουλμάνους θα είναι 1:1,5, το πολύ 1:2. 

Ειδικά όταν κάποιοι προοδευτικοί αριστεροί (;) εν μέσω κοινωνικής θυέλλας καταθέτουν επερωτήσεις για το πότε επιτέλους θα ανεγερθεί το τζαμί στο Βοτανικό ή γιατί αναγράφεται το θρήσκευμα στα απολυτήρια των μαθητών ή τέλος υποθάλπτουν καταλήψεις κτιρίων (π.χ. Υπατία) μη αφήνοντας κι αυτούς τους φουκαράδες απεργούς πείνας να σπάσουν την απεργία τους. Άραγε τι ρόλο θα διαδραμάτιζαν όλοι αυτοί σε μια σύρραξη με την Τουρκία;

Για να αναγεννηθεί λοιπόν η Ελλάδα, απαραίτητη συνθήκη αποτελεί η επιβίωσή της. Κι αυτή, αν κάνετε μια βόλτα στην Αθήνα, θα διαπιστώσετε από πρώτο χέρι πως βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο.

Άραγε θα σώσουμε την πατρίδα μας και το αύριο των παιδιών μας;


freepen.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Εγκλημα εσχάτης προδοσίας

Τις προάλλες ακούσαμε τον καθηγητή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Κ. Χρυσόγονο να μας λέει ότι αν τελικά η Ελλάδα δεχθεί να υπαχθεί η δανειακή σύμβαση της 26ης Οκτώβρη, στο Βρετανικό δίκαιο

–ένα δίκαιο που είναι κομμένο και ραμμένο στα συμφέροντα των δανειστών τότε πέρα απ’ ότι οι δανειστές-τοκογλύφοι του ελληνικού κράτους μπορεί να κατασχέσουν όποια δημόσια περιουσία έχει απομείνει φτάνοντας στο σημείο  «να βγάλουν σε πλειστηριασμό ακόμα και των οπλισμό των πολεμικών δυνάμεων μας 

Η θέση της Ελλάδας δεν καθιστάτε απλώς δυσχερής αλλά παντελώς αδύναμη», όπως είπε ο επιστήμονας.
Είναι αυτό που είπε ο Σόιμπλε, ωμά και κυνικά:
 
«Δεν χαρίζουμε χρήματα στους Ελληνες. Τα δίνουμε με τόκο. Και αυτό θα μας αποφέρει κέρδη», πόσο μάλλον που αν υπάρξει αδυναμία πληρωμής των τοκογλυφικών τόκων από το ελληνικό κράτος. Τότε το πρόβλημα θα «λυθεί» σύμφωνα με τις διατάξεις που Βρετανικού δικαίου. Πράγμα που σημαίνει ότι «ανοίγονται πολύ ευρύτερες δυνατότητες εντολή εκτελέσεως σε βάρος του ελληνικού δημοσίου για τους δανειστές σε περίπτωση αδυναμίας του ελληνικού δημοσίου να καταβάλλει τα συμφωνηθέντα», σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα Χρυσόγονου.
 
Και εδώ μπαίνει ένα βασικό ερώτημα. Δεν θα διαπράξουν έγκλημα εσχάτης προδοσίας όσοι πολιτικάντηδες με την υπογραφή τους συνεργήσουν ώστε η χώρα μας να γίνει το αθλιέστερο προτεκτοράτο του κόσμου;
 

Διαβάστε περισσότερα » »

Ιωάννης Καποδίστριας: Γιατί είναι εθνικός ήρωας της Ελβετίας

Ο Ιωάννης Καποδίστρας είναι αναμφισβήτητα μία από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες της σύγχρονης Ελλάδας, πράγμα που για την ελληνική πραγματικότητα αλλά και νοοτροπία, σημαίνει πως όσο αγαπήθηκε, άλλο τόσο τον μίσησαν. Αυτό άλλωστε επιβεβαιώνεται και από το τραγικό του τέλος.
Ένα από τα στοιχεία της ζωής του Ιωάννη Καποδίστρια που είναι άγνωστα για τον Έλληνα, είναι πως ο πολιτικός αυτός δεν αγαπήθηκε μόνον εντός Ελλάδος. Όχι, δεν αναφέρομαι για την Ρωσία στην οποία έκτισε το πολιτικό του όνομα, αλλά για την Ελβετία. Ναι, την Ελβετία, η οποία μάλιστα τον έχει ανακυρήξει και εθνικό της ήρωα.
Πόσο περίεργο μπορεί να ακούγεται αυτό; Είναι όμως αλήθεια, και έχει και μία πολύ σοβαρή αιτιολόγηση. Δεν πρόκειται για μία αναγνώριση των ικανοτήτων ενός ατόμου ασχέτως εθνικότητος, αλλά για την ευγνωμοσύνη προς τον Ιωάννη Καποδίστρια για την συμβολή του στην γέννηση ενός κράτους-έθνους, αυτού της Ελβετίας.
Για να τα πάρουμε τα πράγματα με την σειρά, το κείμενο αυτό γράφεται διότι σαν σήμερα το 1817, ο Ιωάννης Καποδίστριας λαμβάνει την ελβετική υπηκοότητα σε αναγνώριση της συμβολής του στη δημιουργία του ομοσπονδιακού συστήματος της Ελβετίας.

Το 1798, η Γαλλία εισβάλει και κατακτά την Ελβετία την οποία όμως δεν προσάρτισε αλλά διαμόρφωσε έτσι την διοικητική της μεταρρύθμιση, ώστε να αποτελεί ένα κρατίδιο δορυφόρο. Οι κινήσεις αυτές αλλά και οι διαθέσεις του Ναπολέοντος θορύβησαν την Ρωσία η οποία ήθελε να δει την δράση του να περιορίζεται.
Τελικά το 1813 ο Ιωάννης Καποδίστριας διορίζεται ως εκπόρσωπος της Ρωσίας στην Ελβετία. Ο Καποδίστριας συνέβαλε στην ενότητα και ανεξαρτησία του κράτους της Ελβετίας υπό την νέα της δομή, καθώς ήταν από τους εμπνευστές του διαχωρισμού της, σε 19 αυτόνομα κρατίδια, τα καντόνια. Συνεισέφερε επίσης στην διαμόρφωση του ελβετικού συντάγματος, αλλά και την μετέπειτα ουδέτερη στάση της χώρας.
Συμμετείχε στο Συνέδριο της Βιέννης ως μέλος της ρωσικής αντιπροσωπίας και αργότερα εκπρόσωπος της Ρωσίας στη Συνδιάσκεψη των Παρισίων το 1815, όπου πέτυχε την εξουδετέρωση της αυστριακής επιρροής, την ακεραιότητα της Γαλλίας υπό Βουρβόνο μονάρχη καθώς και την διεθνή ουδετερότητα της Ελβετίας.
Εδώ αξίζει να σημειωθεί πως η ευγνωμοσύνη της Ελβετίας προς το πρόσωπο του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδος, δεν φθάνει μόνο μέχρι την χορήγηση υπηκοότητος, αλλά και πρόσφατα, η πόλη της Λωζάννης προέβη και σε μία ακόμη τιμητική κίνηση.
Μαζί με την κυβέρνηση της Ρωσίας, η πόλη της Λωζάννης, τον Σεπτέμβριο του 2009, έκανε τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Ιωάννη Καποδίστρια, παρουσία των Υπουργών Εξωτερικών της Ελβετίας Mισελίν Κάλμυ-Ρέυ και της Ρωσίας, Σεργκέυ Λαβρώφ, του Δημάρχου της Λωζάννης και του ελληνικής καταγωγής προέδρου της τοπικής βουλής του καντονίου Vaud, πρωτεύουσα του οποίου είναι η Λωζάννη, Πασκάλ Μπρουλής.
Η ορειχάλκινη προτομή, που είναι έργο του Ρώσου γλύπτη βλαντιμίρ Σουρόβτσεφ, τοποθετήθηκε στη Λωζάννη «ως ένδειξη τιμής στον πρώτο Επίτιμο Δημότη της πόλης».
Επρόκειτο για μια πράξη που έγινε από κοινού από τη Ρωσία και την πόλη της Λωζάννης, τα δε αποκαλυπτήρια συνέπεσαν με την επίσημη επίσκεψη στην Ελβετία του Ρώσου Προέδρου Ντμίτρι Μεντβέντεφ.    
Διαβάστε περισσότερα » »

Ριζική ανατροπή για τους επιστήμονες…Έλληνες οι πρώτοι άνθρωποι

Ριζική ανατροπή των επιστημονικών δεδομένων φέρνει μια δημοσίευση που βρήκε αρχαιότερο εύρημα από τον Ουρανοπίθηκο τον Μακεδονικό της Ελλάδας. Σύμφωνα με Βουλγαρικό εύρημα φαίνεται πως στην Ευρώπη πριν από εννιά εκατομμύρια χρόνια ζούσαν μεγάλοι ανθρωποειδείς πίθηκοι ανατρέποντας έτσι την κατεστημένη εικόνα ότι ο άνθρωπος κατάγεται από την Αφρική....
Γερμανοί, Γάλλοι και Βούλγαροι επιστήμονες, με βάση το νέο εύρημα ενός δοντιού (τραπεζίτη) στη Βουλγαρία, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι μέχρι πριν από επτά εκατομμύρια χρόνια επιζούσαν μεγάλοι ανθρωποειδείς πίθηκοι σε περιβάλλοντα τύπου σαβάνας στο Ευρωπαϊκό έδαφος.
Η χρονολογία αυτή είναι πολύ πιο πρόσφατη από αυτή των περίπου 9,2 εκατ. ετών, που αποτελεί την ηλικία του έως τώρα πιο πρόσφατου απολιθώματος ανθρωπίδη που είχε βρεθεί στο Ευρωπαϊκό έδαφος και αφορούσε τον Ουρανοπίθηκο τον Μακεδονικόν (Ouranopithecus macedonensis), τμήμα του κρανίου και των γνάθων του οποίου του οποίου είχαν ανακαλυφθεί το 1989 στο Ξηροχώρι Θεσσαλονίκης από Έλληνες και Γάλλους παλαιοντολόγους.
Ο Ουρανοπίθηκος ο Μακεδονικός φαίνεται να είχε ισχυρές φυλογενετικές σχέσεις με τον αφρικανικό Αυστραλοπίθηκο, πρόγονο του ανθρωπίνου γένους (Homo).
Σύμφωνα με διεθνή επιστημονική ομάδα το απολιθωμένο δόντι που βρέθηκε κοντά στη Βουλγαρική πόλη του Τσιρπάν, φαίνεται να ανατρέπει τα έως τώρα δεδομένα.
Οι ερευνητές εκτιμούν ότι το απολίθωμα ίσως οδηγεί σε γενικότερη αναθεώρηση της μέχρι τώρα επιστημονικής κατανόησης για την εξέλιξη των ανθρωπιδών, δηλαδή των ανθρωπόμορφων μεγάλων πιθήκων που προηγήθηκαν της εμφάνισης του ανθρώπου και θεωρούνται μακρινοί πρόγονοί του.
Ως τώρα εκτιμάτο ότι τέτοια πλάσματα έζησαν στην Ευρώπη το αργότερο μέχρι πριν από περίπου 9 εκατ. χρόνια (τα πιο πρόσφατα στην Ελλάδα, με αντιπροσωπευτικό δείγμα τον ”Ουρανοπίθηκο”), όμως στη συνέχεια οδηγήθηκαν σε εξαφάνιση καθώς άλλαξε το κλίμα και γενικότερα οι συνθήκες του περιβάλλοντος, όταν η πλούσια βλάστηση έδωσε τη θέση της σε σαβάνες και οι πίθηκοι που συνήθως τρώνε φρούτα, δυσκολεύονταν πλέον να βρουν τροφή.
Το δόντι, το οποίο βρέθηκε σε γεωλογικό στρώμα ποτάμιων ιζημάτων και χρονολογείται στα 7 εκατομμύρια έτη, παραπέμπει σε απολίθωμα ανθρωπίδη πιθήκου. Αν όντως αυτό συμβαίνει, τότε πρόκειται για το πιο πρόσφατο γνωστό εύρημα μεγάλου πιθήκου στην ηπειρωτική Ευρώπη, πράγμα που σημαίνει ότι αυτοί οι ανθρωπίδες εξαφανίστηκαν τελικά αρκετά αργότερα από ό,τι πιστευόταν ως τώρα.
Στο ίδιο γεωλογικό στρώμα με το δόντι, βρέθηκαν ζώα τυπικά της σαβάνας, όπως ελέφαντες, καμηλοπαρδάλεις, γαζέλες, αντιλόπες, ρινόκεροι, αιλουροειδή κ.α. Σύμφωνα με τους ερευνητές, είναι πιθανό ότι τελικά οι ανθρωπίδες κατόρθωσαν να επιβιώσουν και να προσαρμοστούν στο πιο αφιλόξενο γι’ αυτούς οικοσύστημα της σαβάνας.
Δεν είναι βέβαιο οτι ο άνθρωπος κατάγεται απ την Αφρική
Πρέπει τώρα επίσης να ξανασκεφτούμε πού έλαβε χώρα η προέλευση των ανθρώπων , δήλωσε η καθηγήτρια Μπέμε, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του πανεπιστημίου του Τίμπιγκεν. Μέχρι στιγμής, οι περισσότεροι επιστήμονες πιστεύουν ότι η καταγωγή και η εξέλιξη του ανθρώπου πραγματοποιήθηκαν αποκλειστικά στην Αφρική και στη συνέχεια οι πρόγονοί μας μετανάστευσαν σε άλλες ηπείρους. ”Όμως”, κατά τη Γερμανίδα ερευνήτρια, υπάρχουν αυξανόμενες ενδείξεις ότι ένα σημαντικό μέρος της ανθρώπινης εξέλιξης συνέβη εκτός της Αφρικής, στην Ευρώπη και στη Δυτική Ασία .
Και όλα αυτά τώρα που ξέρουμε, σύμφωνα με τους επιστήμονες, πως η θεωρία του Δαρβίνου δεν ισχύει.
 
eglimatikotita.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΩΡΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΟΡΔΑΙΑΣ - ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ Ο ΒΡΕΦ/ΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ 2 ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΠΤΟΛ/ΔΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟ 9 ΚΑΙ 15 ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

 
H Δημοτική Αρχή σε συνεργασία με τους Διευθυντές των σχολείων έλεγξαν όλους τους λέβητες με εξειδικευμένους συντηρητές και τροφοδότησαν με πετρέλαιο τα Σχολεία με συμπληρωματική χρηματοδότηση από το Δήμο.
Κατόπιν τούτου και με απόφαση της Δημάρχου Εορδαίας Παρασκευής Βρυζίδου
Κανονικά και με μια ώρα καθυστέρηση θα λειτουργήσουν τα σχολεία στο Δήμο Εορδαίας ( Πτολεμαΐδα και Τοπικές Κοινότητες ) αύριο Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012.
Λόγω προβλημάτων στους καυστήρες δεν θα λειτουργήσουν οι παρακάτω σχολικές μονάδες :
- Ο Βρεφονηπιακός Σταθμός Πτολεμαΐδας,
- Οι 2 Παιδικοί Σταθμοί Πτολεμαΐδας,
- Καθώς και  το 9ο και 15ο νηπιαγωγείο Πτολεμαΐδας
αναρτήθηκε 17-01-12
Διαβάστε περισσότερα » »

Αυτοί είναι οι αργόμισθοι του Σκανδαλίδη . Έσπασαν τις… πολυθρόνες.


Ούτε λίγο ούτε πολύ τριάντα χαραμοφάηδες απασχολεί ο μέγας Σκανδαλίδης ,και δεν φτάνει αυτό αλλά επειδή κουράζονται να …σπάνε καρέκλες , τους γράφει και όσες υπερωρίες μπορεί για ανταμοιβή, όπως αναφέρει υπουργική απόφαση συγκρότησης συνεργείου για υπερωριακή απασχόληση στο γραφείο του. Διαχρονικά, οι περισσότεροι Έλληνες υπουργοί "γράφουν"
Αυτό όμως που εντυπωσιάζει σε μια τέτοια απόφαση (εδώ) του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκανδαλίδη είναι ο αριθμός των υπαλλήλων που θα εργαστούν υπερωριακά. Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο υπουργός απασχολεί στο γραφείο του 30(!) άτομα τα οποία και θα εργαστούν υπερωριακά κατά το μήνα Ιανουάριο!
 
 
 
 
 
ixnos1
Διαβάστε περισσότερα » »

Χέρι – χέρι ο Καρατζαφέρης, και με τους Θεσσαλονικείς τοκογλύφους.

Αρχηγός της σπείρας με τα τέσσερα πλοκάμια που ξέσκιζε τους θεσσαλονικείς είναι ο Μάρκος Καραμπέρης, γνωστός ιδιοκτήτης νυχτερινών κέντρων στη Θεσσαλονίκη. Ο ίδιος είχε εμπλακεί στην υπόθεση Κουκοβίνου-Βατοπεδίου και ήταν υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης του νομού Ημαθίας με το ψηφοδέλτιο του Κυριάκου Βελόπουλου που είναι και κουμπάροι .
Ποιος είναι ΚΑΡΑΜΠΕΡΗΣ; Άστα να πάνε ? Διαβάζουμε από το έθνος στο άρθρο «Μαφιόζικα παιχνίδια με βίντεο και εκβιασμούς»

Και μην μας πει ο χ
οντρός ότι αγνοούσε το ποιόν του διότι έχουμε αναφερθεί με επανωτά πόστ όταν ήταν να τον βάλει στα ψηφοδέλτια .Δείτε εδώ
Ρε ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡ
Η δεν ντρέπεσαι ; Βατοπεδινούς βάζεις στα ψηφοδέλτια σου;
Ίχνος: Βελόπουλε; Οεεεο Bάλε τον… Καραμπέρη του Βατοπεδίου ...

Βελόπουλε; Οεεεο Bάλε τον… Καραμπέρη του Βατοπεδίου αντιπεριφερειάρχη για να έχουμε… δουλειά ?


Ε… ρε τι καταφέρνει το μαύρο χρήμα Βελόπουλε ? ας είναι καλά τα ροζ τηλέφωνα και ο… Καραμπέρης.


Ίσως ήταν τόσα π
ολλά τα φράγκα που του κάθισε, αναγκάζοντας τον, να τον… ανεχτεί. Διότι το ξαναλέμε. Έχεις φράγκα ρε μάγκα; όπου θέλεις σε βάζω υποψήφιο.
Πάντως, στη φωτογραφία του taxalia, όπου εικονίζεται ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ να συντρώγει με κάποιους, οι 3 στους 4 είναι ανάμεσα στους συλληφθέντες. Πρόκειται για τον Μ.Κ. τον Δ.Λ. και τον Ι.Π. που ήταν στο γεύμα εκείνη τη μέρα και άκουγαν με ενθουσιασμό τον κ.Καρατζαφέρη. Επαναλαμβάνουμε όμως το κύκλωμα ήταν δια
κομματικό, απλά τα πιό γνωστά στελέχη, …έτυχε να είναι θαυμαστές του "χέρι-χέρι".
Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκεται άνθρωπος του ΠΑΟΚ, κορυφαίος συνδικαλιστής του ΠΑΣΟΚ και επιχειρηματίας κοντά στη Ν.Δ. Ο Χρήστος Παπαχατζής ήταν στο παρελθόν συνδικαλιστής, επικεφαλής της ΠΑΣΚ εφοριακών από το 1995 έως και την εποχή Σημίτη και από τα τοπικά μεσαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην Βόρειο Ελλάδα. Τοποθετήθηκε στην νευραλγική αυτή θέση προσφάτως και μετά την ανάληψη καθηκόντων υπουργού Οικονομικών από τον κολλητό του Ευάγγελο Βενιζέλο, όπως καταγγέλλουν πολύ καλά πληροφορημένοι πολιτικοί, δικαστικοί, φοροτεχνικοί και νομικοί κύκλοι της Θεσσαλονίκης.
Μεταξύ των συλληφθέντων φιγουράρει σε περίοπτη θέση και το πρώτο τη τάξει στέλεχος της «Τράπεζας Πειραιώς» στην Θεσσαλονίκη, κ. Θεοδώρου όπως αποκαλύπτουν δικαστικές πηγές της πόλης. Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν πως και ο Γιώργος Φερέτης επί δεκαετίες στέλεχος της ΕΤ3 και επί μακρόν διευθυντικό στέλεχος της Δημόσιας Τηλεόρασης, αν και ενδεχομένως αντιθέτων πολιτικών απόψεων, συμπεριλαμβάνεται στο σύστημα «φίλων» του υπουργού Οικονομικών στην Θεσσαλονίκη.

Αν κανείς ωστόσο παρατηρήσει εκ του σύνεγγυς την διάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, όπου συμμετέχουν εν ενεργεία αστυνομικοί (τρεις), απότακτος αστυνομικός, υπάλληλος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και συνεργάτης του προέδρους της ομάδας κ. Ζαγοράκη, τραπεζικοί υπάλληλοι, στελέχη τραπεζών καθώς και πασίγνωστος ιδιοκτήτης νυκτερινών κέντρων, ο οποίος και παρουσιάζεται ως αρχηγός της πολυπλόκαμης σπείρας, τότε κανείς είναι σε θέση να καταλήξει στο ασφαλές συμπέρασμα πως η εγκληματική αυτή οργάνωση καλύπτει όλες τις διαστάσεις του τοπικού «θεσμικού υποκόσμου».

 

ixnos1

Διαβάστε περισσότερα » »

Αξιωματικός ε.α. - ΣΑΣ ΦΤΥΝΩ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ , ΑΛΗΤΕΣ


Διαβάστε περισσότερα » »

Να ... γιατί χρησιμοποιώ φυτική οδοντόκρεμα !!!!! ΠΡΟΪΟΝ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΤΟ ΦΘΟΡΙΟΥΧΟ ΝΑΤΡΙΟ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ !!!
1000 οδοντίατροι επιτέλους ανοίγουν τα μάτια και ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ!
Το βίντεο είναι Αμερικάνικο και αναφέρεται κυρίως στη φθορίωση του νερού.
Στις ΗΠΑ φθοριώνουν το πόσιμο νερό, ενώ στην Ευρώπη το χλωριώνουμε.
Εκεί υπάρχει μεγάλη αντίδραση στη φθορίωση του νερού για τους λόγους που αναφέρει το βίντεο.


Εδώ ωστόσο δεν υπάρχει ορατή αντίδραση στη χλωρίωση του πόσιμου νερού, παρόλο που το χλώριο είναι ένα εξίσου τοξικό δηλητήριο.
Επίσης δεν υπάρχει καμία (γνωστή σ’ εμένα τουλάχιστον) αντίδραση και αντίσταση στην πρακτική των οδοντιάτρων να φθοριώνουν συστηματικά τα δόντια των μικρών παιδιών μία φορά το εξάμηνο.
Φαίνεται έτσι επιτυγχάνεται η επιθυμητή επίδραση στον εγκέφαλό τους, που οι Αμερικάνοι την καταφέρνουν μέσω του πόσιμου νερού.


Προσωπικά δεν επέτρεψα σε οδοντίατρο να φθοριώσει τα δοντάκια της κόρης μου, από τη στιγμή βέβαια που ενημερώθηκα για το συγκεκριμένοαθέατο έγκλημα (ένα από τα χιλιάδες που συντελούνται σε βάρος της ζωής και της υγείας της ανθρωπότητας).


Βέβαια όλοι/ες οι οδοντίατροι που δεν τους επέτρεψα να το κάνουν, παρεξηγήθηκαν και με αντιμετώπισαν εχθρικά, επιθετικά και απαξιωτικά. 
Φυσικά δεν έχουν δικαίωμα να το επιβάλουν (αλλά ....
ούτε και ρωτούν τους γονείς αν επιθυμούν να υποστεί το παιδί τους φθορίωση)!
Όποιος/α έχει ή είχε μικρό παιδί και το πήγαινε/πηγαίνει σε οδοντίατρο για έλεγχο, έχει υποβάλει το παιδάκι του/της σ’ αυτή τη δηλητηρίαση.
Ας ενημερώσουμε όσους/ες γνωρίζουμε, να αρνούνται τη φθορίωση και να πάψουν να χρησιμοποιούν οδοντόκρεμες και οδοντικά διαλύματα με φθόριο!

Κατερίνα

        
            ΠΡΟΪΟΝ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ
                  ΤΟ ΦΘΟΡΙΟΥΧΟ ΝΑΤΡΙΟ
Το Φθοριούχο νάτριο είναι ένα συνθετικό προϊόν αποβλήτων των πυρηνικών εργοστασιων, της παρασκευης αλουμίνιου, και των φωσφορικών στις βιομηχανίες λιπασμάτων ηδη μολυσμενων με με μόλυβδο, αλουμίνιο, και κάδμιο.

Αυτός ο τυπος φθοριου έχει ...μια καταπληκτική ικανότητα να συνδυάζει και να αυξανει την δραστικότητα των άλλων τοξικών υλικών.
Καταστρέφει το ήπαρ και τα νεφρά, αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και ενδέχεται να οδηγήσει σε καρκίνο, δημιουργεί συμπτώματα που μιμούνται την ινομυαλγία, και λειτουργει σαν Δούρειος Ίππος για την μεταφορα του αλουμινίου στον εγκεφαλο διαπερνωμτας τον αιματοεγκεφαλικό φραγμό του εγκεφαλου.

Ο αιματοεγκεφαλικός φραγμός είναι κυτταρικός φραγμός που περιορίζει την είσοδο επικυνδυνων ουσιών στον εγκέφαλο.

Από αυτην την λειτουργια κατηγορειται το φθοριο ότι προκαλει την νόσου του Alzheimer και μειωνει τον δείκτη νοημοσύνης.
Ένα άλλο γνωστο οργανο θύμα του φθορίου, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο του εγκεφάλου είναι η επίφυση, ενας κωνοειδής αδένας που μπορεί να ασβεστοποιηθει από το φθοριο, αναστέλλοντας την λειτουργια του να παραγει μελατονίνη.

Η μελατονίνη είναι απαραίτητη για τον υγιή, βαθύ ύπνο, και η έλλειψη της συμβάλλει επίσης σε προβλήματα του θυρεοειδούς που επηρεάζουν ολόκληρο το ενδοκρινικό σύστημα.

Διάφορες παραλλαγές του Φθοριούχου νάτριου βρισκεται επίσης, σε πολλά εντομοκτόνα για τα σπίτια και στα φυτοφάρμακα για καλλιέργειες. . Μερικές φορές ακόμη προστίθεται στις παιδικές τροφές και τα εμφιαλωμένα νερά.Δεν είναι τυχαιο που σχεδον σε ολες τις οδοντόπαστες αναγράφεται ότι η κατάποση τους μπορει να σας δηλητηριασει.

Προσέξτε επισης τα μεταποιημένα τρόφιμα, όπως στιγμιαίο τσάι, προϊόντα προερχόμενα από σταφύλι χυμός, και γάλα σόγιας για τα μωρά.


www.healthwithaloe.gr


Διαβάστε περισσότερα » »

Ο Γ. Μπουτάρης υπέρ της κατάργησης της γενικής γραμματείας Μακεδονίας - Θράκης

Ικανοποιημένος από την κατάργηση της γενικής γραμματείας Μακεδονίας-Θράκης εμφανίστηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, μιλώντας στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ενώ χαρακτήρισε «μπούρδες» και «κορώνες άνευ λόγου και ουσίας» τη συσχέτιση του γεγονότος αυτού με εθνικά θέματα.

Μάλιστα, πρότεινε το δημοτικό συμβούλιο να υιοθετήσει ψήφισμα υπέρ της κατάργησης της γραμματείας.

Επίσης, πρότεινε να εκδοθεί ψήφισμα που θα καλεί τη ΔΕΗ να επανεξετάσει τη διακοπή της ηλεκτροδότησης, λόγω μη καταβολής του ειδικού τέλους ακινήτων.

Απαντώντας στις τοποθετήσεις δημοτικών συμβούλων παραδέχθηκε ότι όταν βλέπει παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα ξεφουσκώνει τα λάστιχά τους.
Διαβάστε περισσότερα » »

Διαβάστε τι θα πληρώσετε το 2012

Διαβάστε πιο καθάρα τον πίνακα κλικάροντας πάνω του


Διαβάστε περισσότερα » »

Ο δημοσιογράφος της ΕΤ3 Γιώργος Φερέτης στο κύκλωμα εκβιαστών!

Η επιχείρηση που έχει ξεκινήσει από το πρωί σήμερα η αστυνομία στη Θεσαλλονίκη για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης με διασυνδέσεις σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα οδήγησε στη σύλληψη του γνωστού δημοσιογράφου Γιώργου Φερέτη.
Πιο συγκεκριμένα, η εν λόγω εγκληματική οργάνωση ευθύνεται για πολυάριθμες υποθέσεις εκβιάσεων-τοκογλυφίας, απάτης και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.


Ο πρώην διευθυντής ειδήσεων της ΕΤ3 Γιώργος Φερέτης, που είχε τεθεί στο καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας από το Νοέμβριο του 2011, φέρεται να είναι ένας από τα 47 άτομα που συνελήφθησαν σήμερα. Εκτός των άλλων μέλη της οργάνωσης αυτής είναι ανώτερο στέλεχος του Σ.Δ.Ο.Ε. Θεσσαλονίκης, ένας εφοριακός υπάλληλος, δύο τραπεζικά στελέχη, ένας τραπεζικός υπάλληλος, δύο δικηγόροι, ένας εν ενεργεία και ένας απότακτος αστυνομικός και ένας υπάλληλος Π.Α.Ε..


 



attiki press.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Η Ελληνίδα Βανέσα Μέι είναι η Ζωή Τηγανούρια και παίζει ακορντεόν





ΖΩΗ ΤΗΓΑΝΟΥΡΙΑ ΣΤΗΝ «ΑΛΜΑ ΥΓΕΙΑΣ»:
«Έχω μαγικό δέσιμο με το ακορντεόν»
Εξέπληξε όλους τους Ευρωπαίους στο Διεθνές Φεστιβάλ Ακορντεόν





 
Συνέντευξη: Στον Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλο

Αν ζούσε σε άλλη εποχή σίγουρα θα ήταν μία από τις νύμφες της Άρτεμης, καθώς όταν την ακούς μαγεύεσαι.
Η μουσική της περνάει μέσα στο σώμα σου και παράλληλα εκτοξεύει τις αισθήσεις σου στα ύψη.
Ο λόγος, μα φυσικά για τη Ζωή Τηγανούρια, τη μεγαλύτερη Ελληνίδα ακορντεονίστρια.
Η ίδια μιλά στην «Άλμα Υγείας» για τη διεθνή καριέρα της, για την ελληνική μουσική παράδοση, για τη δική της γνωριμία με τη μουσική αλλά και για την «συνάντηση» της μ’ ένα πράσινο αρκοντεόν σε ένα μικρό διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας.
Επίσης, η Ζωή Τηγανούρια μας εξομολογείται μία από τις πιο σημαντικές στιγμές της καριέρας της που δεν ήταν άλλη από το διεθνές Φεστιβάλ Ακορντεόν.
Σε ότι αφορά την Έδρα η μοναδική Ζωή,  μας ευχήθηκε καλή συνέχεια στο έργο μας και δεσμεύτηκε πως θα είναι δίπλα μας σε ότι κι αν κάνουμε.»
Εμείς ως ΕΔΡΑ αλλά και ως «Άλμα Υγείας» θέλουμε να την ευχαριστήσουμε που μας δέχτηκε και μας «αγκάλιασε» τόσο ζεστά.

Θυμάσαι την πρώτη φορά που άγγιξες το ακορντεόν;

«Η  πρώτη μου επαφή με το αρκοντεόν έγινε όταν ήμουν στην Αθήνα όπου είχα κατέβει για να σπουδάσω  νοσηλευτική.
Σε ένα σπίτι βρέθηκε μπροστά μου ένα παρατημένο πράσινο αρκοντεόν το οποίο και άρχισα επεξεργάζομαι.
Από την πρώτη στιγμή υπήρξε χημεία μεταξύ εμού και του ακορντεόν, αν όχι χημεία, θα το έλεγα ένα μαγικό δέσιμο».


Πόσο χρονών ήσουν τότε;
«Μόλις 21!»


Κανονικά ποια είναι η ηλικία που αρχίζει κάποιος να έρχεται σε επαφή με το ακορντεόν;

«Επειδή πρόκειται για ένα πολυσύνθετο μουσικό όργανο,  η ηλικία των 4- 5 χρονών είναι η πλέον ιδανική για να έρθει κάποιος άνθρωπος σε επαφή με το αρκοντεόν για να μπορεί να το μελετήσει αλλά και για να το κατανοήσει. Η ακουστική του σε μαγεύει και σε ταξιδεύει σε κόσμους παραμυθένιους που τον συνθέτουν χρώματα βγαλμένα μέσα από τη μουσική.
Μακάρι ο κόσμος να είχε τη δυνατότητα να στρέψει τα παιδιά του, όχι μόνο στο αρκοντεόν αλλά και σε άλλα μουσικά όργανα, γιατί έτσι καλλιεργεί τη ψυχή του παιδιού του με ένα μαγικό τρόπο»
Ωστόσο θυμάσαι την πρώτη σου επαφή με τη μουσική;
«Όταν άρχισα να μιλάω τότε άρχισα και να τραγουδάω….πήγα σε χορωδίες για να καλλιεργήσω τη φωνή μου.
Τότε, ήμουν πολύ τυχερή όχι μόνο εγώ αλλά όλα τα παιδιά της γενιάς μου καθώς στη Σαμοθράκη υπήρχε ένας ιερέας που αγαπούσε τη μουσική κι έφερε δασκάλους να μας μάθουν  ποντιακά και άλλα .Ήμασταν πέντε χρονών και τραγουδούσαμε ποντιακά και ψέλναμε βυζαντινούς ύμνους».

Στην Ελλάδα έχουμε μουσική παράδοση;

«Παρόλο που έχουμε μεγάλη μουσική παράδοση στην Ελλάδα ο κόσμος προτιμά να ακούει ή αν θέλετε τον βάζουν να ακούει κονσερβοποιημένη μουσική. Είναι κρίμα να μην πατάμε πάνω στις παραδόσεις μας και να στρεφόμαστε σε μη ποιοτικά ακούσματα»


Τι προτείνεις για να αλλάξει αυτή η κατάσταση;
«Ο βομβαρδισμός του γρήγορου, εύπεπτου, φτηνού, αναλώσιμου και εφήμερου έχει αφήσει τα αποτυπώματά του παντού. Είναι επείγον να ξυπνήσουν οι συνειδήσεις για να βρεθούν οι τρόποι ανόδου του μουσικού επιπέδου στη χώρα μας. Επανάσταση λοιπόν συνείδησης προκειμένου να αλλάξουμε επίπεδο»!

Δισκογραφία


Η νέα σου δουλειά έχει τίτλο «ΖΟΕ 06/09», θες να μας πεις δυο λόγια γι’ αυτήν;
««Ζωή 06-09», που είναι ο τίτλος της νέας μου δισκογραφικής δουλειάς σημαίνει, τρία χρόνια επιτυχημένης πορείας από το 2006 έως το 2009. Πρόκειται για ένα διπλό album. Το πρώτο cd έχει latin, tango, jazz κομμάτια μέσα, το δεύτερο cd έχει παραδοσιακά αλλά και ανέκδοτα κομμάτια 
Σε αυτό το διπλό άλμπουμ ακούει κανείς τρία χρόνια ορχηστρικής δισκογραφικής πορείας της Ζωής με κομμάτια που τα συναντούμε στα προηγούμενα άλμπουμ αλλά και με καινούργια ανέκδοτα κομμάτια, δικές μου συνθέσεις αλλά και διασκευές. Το cover και το booklet του cd είναι όλα στα αγγλικά για τις ανάγκες κυκλοφορίας του στο εξωτερικό και στο διαδίκτυο. Στο πρώτο cd ακούμε latin-tango-jazz και στο δεύτερο συμφωνικές και traditional φόρμες. Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα ευρώ από κάθε cd προσφέρεται στην Actionaid, έναν πολύ δραστήριο ανθρωπιστικό οργανισμό»



Το επόμενο δισκογραφικό βήμα;

«Ετοιμάζω παράλληλα δύο καινούργιες δισκογραφικές δουλειές και έχω πλάνο για άλλες δύο. Η αμέσως επόμενη, που στην ανέφερα και πιο πριν, θα κυκλοφορήσει πρώτα ο Θεός  γύρω στο φθινόπωρο του 2010. Είναι μια πολύ μοντέρνα instrumental παραγωγή, όλη δική μου και οι συνθέσεις και οι ενορχηστρώσεις με συμμετοχές καταπληκτικών μουσικών, Ελλήνων και του εξωτερικού. Η επόμενη παραγωγή που ήδη ετοιμάζω είναι με δικά μου λαϊκά  τραγούδια με έναν  λαϊκό  καταπληκτικό ερμηνευτή, δε θα αποκαλύψω ακόμη το όνομα του, εξάλλου αυτή η παραγωγή θα βγει μετά από το επόμενο  instrumental  album».

Έχει σύνορα η μουσική;
«Όχι, η μουσική δεν έχει σύνορα. Μέσα στο album μου έχω παραδοσιακά κομμάτια, κομμάτια από Κούβα ακόμη και των Beattles…Πως μπορεί να έχει σύνορα η μουσική»

 

Το Φεστιβάλ Ακορντεόν και η διεθνής αναγνώριση
Συμμετείχες πρόσφατα σε κάποιες σημαντικές διοργανώσεις στο εξωτερικό. Στην έκθεση μουσικής της Φρανκφούρτης τον Απρίλιο του 2009 και στο Φεστιβάλ Ακορντεόν στο Ικάλινεν της Φινλανδίας δυο μήνες μετά. Τι έχεις αποκομίσει από αυτές τις στιγμές;
Mοναδική εμπειρία η συμμετοχή μου στην Έκθεση Μουσικής της Φρανκφούρτης!  Γνώρισα αξιόλογους μουσικούς και ανθρώπους με κοινά ενδιαφέροντα, είδα στη σειρά όλες σχεδόν τις εταιρείες ακορντεόν και μίλησα με τους διευθυντές τους. Θαύμασα την οργάνωση και την πειθαρχία…και το ένα φέρνει το άλλο. Εκεί λοιπόν με άκουσε ο διοργανωτής του Παγκόσμιου Φεστιβάλ Ακορντεόν στη Φινλανδία και έτσι,  τον Ιούνιο της ίδιας χρονιάς, 2 μήνες αργότερα  δηλαδή,  βρέθηκα  εκεί,  στο  Ικάλινεν της Φινλανδίας. Έπαιξα με μία καταπληκτική φινλανδική ορχήστρα ένα ελληνικό και ένα κουβανέζικο παραδοσιακό κομμάτι. Ήταν όλα άρτια οργανωμένα, από την πρόβα ήχου μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια!
Το φεστιβάλ είχε δίωρη πανευρωπαϊκή τηλεοπτική κάλυψη και συμμετείχαν σε αυτό καταπληκτικοί ακορντεονίστες από πολλά μέρη του κόσμου. Θα έλεγε κανείς ότι η Φιλανδία είναι η χώρα του ακορντεόν αφού έβρισκες παντού ακορντεόν και ακορντεονίστες! Παρακολούθησα  μέσα σε πέντε μέρες πολλές συναυλίες με καταπληκτικούς μουσικούς παγκοσμίου φήμης  και γέμισα τις μπαταρίες μου για όλο το καλοκαίρι. Μπορούσες να δεις παντού στολίδια σε σχήμα ακορντεόν, από σκουλαρίκια μέχρι ρολόγια και κούπες για καφέ. Επίσης για πρώτη φορά στη ζωή μου βρέθηκα σε μέρος όπου δε νυχτώνει ποτέ!
Το κοινό πολύ θερμό. Η φήμη ότι οι βόρειοι είναι ψυχροί δεν συμβαδίζει με τη πραγματικότητα διότι όλοι τους ήταν πάντα με το χαμόγελο  και με συγκίνησε που ακόμα και στη μακρινή Φινλανδία βρήκα φίλους του ελληνικού πολιτισμού.
Πριν φύγω  μου απονεμήθηκε από τους διοργανωτές ένα  δίπλωμα υπογεγραμμένο από τα διασημότερα ονόματα  του ακορντεόν   όπως ο καταπληκτικός ο Frank Marocco, ο Rengo Ruggieri, ο Frederic Deschamps και ο  Kimmo Mattila που είναι και ο διοργανωτής του φεστιβάλ και πολλοί άλλοι.


Για την ΈΔΡΑ

Ποια η γνώμη σας για την Έδρα;
«Το έργο της Έδρας θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό και αποτελεί παράδειγμα και για άλλες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις κι γι’ αυτό το λόγο θα είμαι δίπλα σας σε ότι με χρειαστείτε»


Η καλλιτεχνική της ταυτότητα
Η Ζωή Τηγανούρια γεννήθηκε και μεγάλωσε στην ακριτική Σαμοθράκη. Ο πατέρας της έπαιζε βιολί και ο παππούς της λαούτο. Όταν ήταν παιδί έπαιζε μαζί τους σε χορούς που ονομάζονταν «μπάλοι» και τότε ήταν η διασκέδαση όλου του νησιού. Κάπως έτσι ξεκίνησε η σχέση της με τη μουσική. Θα κάνει δυο χρόνια μουσικές σπουδές στην Αλεξανδρούπολη, θα βρεθεί στο παράρτημα του «Ωδείου Φίλιππος Νάκας» του Διδυμότειχου, μετά από πρόταση του δασκάλου της, για να διδάξει μουσική σε τριάντα μαθητές και έπειτα στην Αθήνα για να σπουδάσει νοσηλευτική! Κάτι που ευτυχώς δεν ολοκλήρωσε μιας και την κέρδισε η μουσική. Άρχισε να παίζει επαγγελματικά λοιπόν σε λαϊκή ορχήστρα και παρακολουθούσε μαθήματα στο «Ωδείο Σκαλκώτα». Ξεκίνησε με πιάνο και κίμπορντς αλλά την κέρδισε το ακορντεόν…
Ως μουσικός και σολίστ έχει συνεργαστεί, τόσο σε ζωντανές εμφανίσεις όσο και στη δισκογραφία σε εκατοντάδες ηχογραφήσεις, με όλο σχεδόν το Ελληνικό τραγούδι (Γ.Νταλάρας, Χ.Αλεξίου, Μαρινέλλα, Ν.Παπάζογλου, Μ.Λιδάκης, Τ.Τσανακλίδου, Ο.Περίδης, Μ.Φραγκούλης, Π.Τερζής κ.α.) ενώ δικά της τραγούδια έχουν ερμηνεύσει οι: Β.Παπακωνσταντίνου, Δ.Γαλάνη, Γ.Ανδρεάτος, Κ. Μακεδόνας, Ε.Πέτα, Α.Κετιμέ, Δ.Υφαντής, Ζ.Σαπουντζάκη κ.α.
Μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει τέσσερις προσωπικοί δίσκοι με δικές της δημιουργίες αλλά και διασκευές και τα τελευταία τρία χρόνια έχοντας δημιουργήσει μια εξαιρετική ομάδα μουσικών γυρίζει όλη την Ελλάδα – και όχι μόνο – παρουσιάζοντας ένα πολυποίκιλο μουσικό πρόγραμμα με latin , tango, jazz, ethnic ήχους, αλλά και Ελληνικά λαϊκά, έντεχνα, παραδοσιακά κομμάτια διασκευασμένα από την ίδια με το ακορντεόν της.
Η Ζωή εκπροσωπεί μουσικά – μαζί με τον Χρόνη Αηδονίδη και τον Θανάση Γκαϊφύλλια - την ιδιαίτερη πατρίδα μου, τη Θράκη, σε όλη την Ελλάδα και πέρα από αυτήν…γι’ αυτό και η συγκεκριμένη συνέντευξη έχει ιδιαίτερη σημασία για μένα.
 


Ακούστε και ταξιδέψτε....
 
 
ΥΓ: Η συνέντευξη έχει δημοσιευτεί στην Άλμα Υγείας 7 της ΚΣΔΕΟ ΕΔΡΑΣ
 
pinakio
Διαβάστε περισσότερα » »

Κόλαση στην Πάτρα.

Υπό Οθωμανική κατοχή η πόλη.

Νέα θύματα ανήλικες, θέμα χρόνου η εξέγερση των κατοίκων.
Ανήλικες γλίτωσαν το βιασμό από Αφγανούς στην Πάτρα.
Εφιαλτικές στιγμές έζησαν δύο ανήλικες κοπέλες, όταν γλίτωσαν την ύστατη στιγμή από τις αρρωστημένες ορέξεις Αφγανών επίδοξων βιαστών.
Συγκεκριμένα, το πρώτο περιστατικό σημειώθηκε κοντά στην.... περιοχή της Παπαφλέσσα. Ένας 17χρονος και μία συνομήλική του είχαν πάει σινεμά και μετά την παράσταση επέστρεφαν για να μπουν στο αυτοκίνητό τους, περπατώντας στο στενό δρομάκι πίσω από τις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ.
Ο νεαρός είδε από μακριά ότι προς το μέρος τους πλησίαζε μία ομάδα τριών μελαμψών μεταναστών και ζήτησε από την κοπέλα του να επιταχύνει το βήμα της για να φθάσουν εγκαίρως στο αυτοκίνητο. Σχεδόν ταυτόχρονα όμως έφθασαν και οι αλλοδαποί οι οποίοι άρχισαν να τους λένε κάτι στη γλώσσα τους και να απλώνουν τα χέρια τους δείχνοντας το νεαρό κορίτσι και τη μίνι φούστα που φορούσε.
Ευτυχώς, ο νεαρός άνδρας είχε προλάβει να ξεκλειδώσει το αυτοκίνητο από μακριά και να ανοίξει την πόρτα για να βάλει μέσα την κοπέλα του. Στη συνέχεια σπρώχνοντας τους μετανάστες κατόρθωσε να πλησιάσει και την πόρτα του οδηγού και να μπει κι εκείνος μέσα κλειδώνοντας γρήγορα τις πόρτες του οχήματος, σύμφωνα με το dete.gr. Τελικά, ο 18χρονος μπόρεσε να αναπτύξει ταχύτητα και να φύγει προτού συμβούν τα χειρότερα.
Η δεύτερη απόπειρα βιασμού σημειώθηκε σε κεντρικό δρόμο της Πάτρας εις βάρος μιας 16χρονης μαθήτριας.
Η ανήλικη είχε φύγει από το φροντιστήριό της όταν μπροστά της εμφανίστηκαν δύο αλλοδαποί – πιθανότατα Αφγανοί – στριμώχνοντάς την στη γωνία προς τις σκάλες της Πατρέως.
Το κορίτσι φώναξε για βοήθεια και ευτυχώς για αυτήν, την ίδια στιγμή περνούσε τυχαία μοτοσικλετιστής της αστυνομίας ο οποίος κατάλαβε αμέσως τι γινόταν, έβαλε συναγερμό και άρχισε να καταδιώκει τους αλλοδαπούς που τράπηκαν σε φυγή.
Διαβάστε περισσότερα » »

Εμφάνιση νέου ύποπτου ζωικού ιού

ανησυχεί τη Βόρεια Ευρώπη.

Σε εγρήγορση βρίσκονται από το Νοέμβριο του περασμένου έτους αρκετά επιστημονικά κέντρα στη Βόρεια Ευρώπη, με στόχο να μάθουν περισσότερα για ένα νέο ιό που προκαλεί εμβρυϊκές δυσπλασίες και θνησιγένεια σε βοοειδή, πρόβατα και αίγες. Προς το παρόν, δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για την προέλευση του ιού ή τι προκάλεσε ξαφνικά τις εστίες έξαρσης....
Ο ιός πήρε την προσωρινή του ονομασία "ιός Schmallenberg", από τη Γερμανική πόλη στην οποία βρέθηκαν τα πρώτα θετικά δείγματα, εντοπίστηκε το Νοέμβριο σε αγελάδες γαλακτοπαραγωγής που είχαν δείξει σημάδια λοίμωξης με πυρετό και δραστική μείωση της παραγωγής γάλακτος. Πλέον έχει ανιχνευθεί και σε αιγοπρόβατα δεκάδων αγροκτημάτων στη γειτονική Ολλανδία και στο Βέλγιο, καθώς σύμφωνα με τη “Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την Τροφική Αλυσίδα και την Υγεία των Ζώων”, οι περιπτώσεις που έχουν εντοπιστεί αφορούν 20 αγροκτήματα στη Γερμανία, 52 στην Ολλανδία, και 14 στο Βέλγιο. Πολλά περισσότερα ύποπτα κρούσματα διερευνώνται. «Πολλά από τα αρνιά είναι θνησιγενή ή έχουν σοβαρές δυσμορφίες» αναφέρει ο Wim van der Poel του Ολλανδικoύ Κεντρικού Κτηνιατρικού Ινστιτούτου στο Lelystad.
«Αυτή είναι μια σοβαρή απειλή για την υγεία των ζώων στην Ευρώπη»
«Ασχολούμαστε με αυτό πάρα, μα πάρα πολύ σοβαρά» αναφέρει ο Thomas Mettenleiter, διευθυντής του Γερμανικού ομοσπονδιακού ινστιτούτου υγείας των ζώων FLI (Friedrich-Loeffler-Institute).
Συγκριτικά αποτελέσματα δείχνουν ότι είναι μέλος μιας ομάδας που ονομάζεται “orthobunya-viruses’’ και φαίνεται να μεταδίδεται κυρίως από τις σκνίπες στα ζώα. Οι λοιμώξεις πιθανό συνέβησαν το καλοκαίρι και το φθινόπωρο του περασμένου έτους, με τα συμπτώματα έκθεσης στον ιό να εμφανίζονται στα ζώα που γεννιούνται τώρα. Η προσοχή των επιστημόνων εστιάζεται επομένως για τους επόμενους μήνες, κυρίως στα βοοειδή, τα έμβρυα των οποίων έχουν μολυνθεί το καλοκαίρι του 2011 και αναμένεται να γεννήσουν τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο.
Περαιτέρω έρευνες αναμένονται να απαντήσουν ερωτήματα σχετικά με ποιο είδος είναι ο αρχικός φορέας της νόσου, την προέλευση της και το αν είναι δυνατή η άμεση μόλυνση μεταξύ των ζώων, όπως φυσικά και την ύστατη ερώτηση, αν υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης για τον άνθρωπο.
Σπάνιες περιπτώσεις προσβολής ανθρώπων από παρόμοιους ιούς της ίδιας ομάδας έχουν αναφερθεί στα ιατρικά ιστορικά, χωρίς ωστόσο να ήταν θανάσιμες. Μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί μέχρι στιγμής περιορίζονται στη στενή παρακολούθηση της υγείας των αγροτών και των κτηνιάτρων και τον περιορισμό εμπορικών δραστηριοτήτων των μολυσμένων μονάδων. Καμία αναφορά μόλυνσης σε άνθρωπο μέχρι τώρα.
Προκειμένου μάλιστα να επιταχυνθεί η ερευνητική διαδικασία, τα πρωτόκολλα και οι αποκλειστικές ερευνητικές πατέντες του FLI για την ανίχνευση του ιού, είναι διαθέσιμα για οποιονδήποτε φορέα ενδιαφέρεται να μελετήσει τη νόσο ή την ανάπτυξη διαγνωστικών μεθόδων και εμβολίων. «Οι πόροι μας είναι περιορισμένοι" δήλωσε ο Mettenleiter «και είμαστε σε θέση να μοιραστούμε τις γνώσεις και τα στοιχεία μας με οποιονδήποτε φορέα, κράτος-μέλος ενδιαφέρεται για ακαδημαϊκούς ή εμπορικούς σκοπούς."
pentapostagma
Διαβάστε περισσότερα » »

Όποια σκανδαλόπετρα και αν σηκώσεις, Γερμαναράδες και Γερμανοτσολιάδες θα βρεις.



Έτσι, οι κυβερνήσεις των Γερμανόδουλων, αποτελούμενες από τους απόγονους των κατοχικών συνεργατών των ναζί, και που κατάφεραν να επιβιώσουν (όπως όλα τα σκουλήκια), συνεργαστήκαν με τους απόγονους των κατοχικών Χριστοφοράκων για να ξανα υποδουλώσουν την χώρα αυτή την φορά οικονομικά.

Την τελευταία πενταετία αποκαλύφθηκαν διεθνώς, και κυρίως στις Ηνωμένες Πολιτείες, ιδιαιτέρως μεγάλα σκάνδαλα διαφθοράς, πίσω από τα οποία βρίσκονταν οι μεγαλύτεροι γερμανικοί επιχειρηματικοί κολοσσοί, όπως η Siemens, η Mercedes και άλλες εταιρίες. Το τσουνάμι των αποκαλύψεων κάλυψε πάρα πολλές χώρες του πλανήτη, όπου δραστηριοποιούνται οι εταιρίες, και έφτασε μέχρι την Ελλάδα....
Οι γερμανικές εταιρίες βρίσκονταν πίσω από πλήθος σκανδάλων σε μεγάλα δημόσια έργα, τα οποία ανέρχονται σε δεκάδες δισεκατομμυρίων ευρώ. Το αφιέρωμα του "Τύπου της Κυριακής" που ακολουθεί είναι αποκαλυπτικό...


Στις μεταφορές, στα νοσοκομεία, στις επικοινωνίες, στις Ενοπλες Δυνάμεις, στην ενέργεια και σε κάθε λογής μεγάλη προμήθεια και έργο υποδομής. Κορυφαία στιγμή των αποκαλύψεων ήταν η υπόθεση Siemens, το μεγαλύτερο ίσως μεταπολιτευτικό σκάνδαλο διαφθοράς. Είναι προφανές ότι αντίστοιχο χορό μιζών, με παρτενέρ διεφθαρμένους Έλληνες πολιτικούς και κρατικούς παράγοντες, είχαν στήσει στη χώρα μας σχεδόν όλες οι μεγάλες εταιρίες της Δυτικής Ευρώπης και των ΗΠΑ. Όλοι αυτοί, λοιπόν, που επί δεκαετίες οικειοποιούνταν τους πόρους της χώρας, τώρα έρχονται να την καταδικάσουν σε εξαθλίωση.


Εξοπλιστικά προγράμματα:

Η Γερμανία έχει πάρει ή διεκδικεί από την Ελλάδα περίπου δεκατρία δισεκατομμύρια ευρώ για τέσσερα -μόνον- εξοπλιστικά προγράμματα, τα οποία έχουν ήδη συμφωνηθεί, ή πιέζει να τα πάρει. Όμως, σχεδόν όλα τα μεγάλα προγράμματα που έχει πάρει συνοδεύονται από πλήθος καταγγελιών για σκάνδαλα. Άρματα Μάχης: To 2002 αποφασίστηκε η αγορά 170 γερμανικών αρμάτων μάχης «Λέοπαρντ» αντί του ποσού του 1,7 δισ. ευρώ. Το ποσό αυτό επαρκούσε, όπως έλεγαν πληροφορίες από το Πεντάγωνο, για την αγορά 250 αρμάτων μάχης. λίγους μήνες πριν από την παραλαβή τους καταγράφηκαν πολλά προβλήματα με σημαντικότερο τη θωράκιση του πύργου του άρματος (δεν πέρασε τα τεστ) και τη χρωμίωση του κανονιού. Προβλήματα που πρόσφατα επιλύθηκαν ενώ τα «Λέοπαρντ» παραμένουν χωρίς βλήματα. Και για την περίπτωση της προμήθειας των βλημάτων, έγιναν στο παρελθόν καταγγελίες σε βάρος των Γερμανών.

Εκσυγχρονισμός «Φάντομ»: Περίπου 315 εκατομμύρια ευρώ δόθηκαν στους Γερμανούς με τη σύμβαση αναβάθμισης των ηλεκτρονικών 40 «Φάντομ» που υπεγράφη το 1998. Πρόκειται για ένα τεράστιο ποσό, προκειμένου να παραταθεί μόλις για μερικά χρόνια η επιχειρησιακή ζωή των αεροσκαφών.

Σύστημα «Ερμής»: Το πρόγραμμα τηλεπικοινωνιών «Ερμής» ερευνάται από τη Δικαιοσύνη, στο πλαίσιο του σκανδάλου Siemens. Έχουν ασκηθεί μάλιστα ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για απάτη και υπεξαίρεση σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, καθώς το πρόγραμμα έπρεπε να έχει παραδοθεί το 2006 και ακόμη βρίσκεται σε φάση υλοποίησης. Η σύμβαση υπεγράφη το 1999 και έχει κοστίσει 350 εκατομμύρια ευρώ.

Οχήματα Μερσεντές: Στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης μπήκε η προμήθεια διαφόρων τύπων οχημάτων της γερμανικής εταιρίας Μερσεντές (161 εκατομμύρια ευρώ) που υπέγραψε τον Σεπτέμβριο του 2001 ο κ. Τσοχατζόπουλος, καθώς υπήρξαν στοιχεία για μίζες.

Πύραυλοι «Patriot»: Μίζες, σύμφωνα με τα αρχεία της Siemens, εδόθησαν και για εξοπλιστικά προγράμματα, όπως, μεταξύ των άλλων, για τη σύμβαση το 2001 για τα αμερικανικά πυραυλικά συστήματα «Patriot».


SIEMENS Οποια πέτρα κι αν σηκώσεις…



Ο γερμανικός κολοσσός αποτελεί κράτος εν κράτει στην Ελλάδα. Εδώ και σχεδόν έναν αιώνα αναπτύσσει εντονότατη δραστηριότητα και, ουσιαστικά, δεν υπάρχει μεγάλο έργο και οικονομικός τομέας που να μη δίνει το παρών. Όταν το 2007 έσπασε το απόστημα των βρόμικων μεθόδων της Siemens, αποδείχτηκε ότι κεντρική πολιτική της γερμανικής εταιρίας ήταν οι μίζες δεκάδων εκατομμυρίων μέσω των «μαύρων ταμείων» που διέθετε σε offshore και τράπεζες γι’ αυτό το σκοπό. Από την έως τώρα διερεύνηση της υπόθεσης προκύπτει χορός μιζών για μεγάλες μπίζνες στον ΟΤΕ, στα νοσοκομεία, στους Ολυμπιακούς Αγώνες, στον ΟΣΕ, στην ενέργεια, τα εξοπλιστικά προγράμματα κ.ο.κ. Κατά τη διερεύνηση του σκανδάλου από την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, ιδιαίτερο βάρος έπεσε στις προμήθειες του ΟΤΕ, όπου η Siemens μόνον από δύο προγραμματικές συμφωνίες θα έπαιρνε άνω των δύο δισ. ευρώ, και στο ηλεκτρονικό σύστημα ασφαλείας των Ολυμπιακών, C4i.

επίσης καταγράφονται «καραμπινάτες» περιπτώσεις σκανδαλώδους εύνοιας προς τη γερμανική εταιρία από το σάπιο σύστημα προμηθειών των νοσοκομείων. Μεταξύ των άλλων, προμήθειες όπου η Siemens είχε μικτό κέρδος 25%, όπως σε λυχνίες αξίας 30-50 χιλιάδων ευρώ για διαγνωστικά μηχανήματα που καίγονταν σαν απλές «λαμπίτσες» και αντικαθίσταντο κάθε τρεις και λίγο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μέσα σε πολύ λίγα χρόνια το κόστος αντικατάστασής τους να αντιστοιχεί στην αξία ενός αξονικού τομογράφου (!).

Mercedes και ΜΑΝ

Η Mercedes κατέχει τη θέση του «εθνικού προμηθευτή οχημάτων». Στις ΗΠΑ αποκαλύφθηκε μεγάλο σκάνδαλο διαφθοράς και δωροδοκιών εκ μέρους της εταιρίας σε τουλάχιστον 22 χώρες στον κόσμο, μεταξύ των οποίων και στην Ελλάδα, κατά την περίοδο 1998-2008. Ετσι, ερευνώνται οι προμήθειες στο υπουργείο Μεταφορών για τις αστικές συγκοινωνίες (ΕΘΕΛ-ΟΑΣΑ), στην Τοπική Αυτοδιοίκηση σε απορριμματοφόρα, στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης σε πυροσβεστικά οχήματα, ειδικά εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων, και στις Ένοπλες Δυνάμεις. Ακόμα, δύο συμβάσεις, μία στον ΟΣΕ για ντιζελομηχανές και επιβατάμαξες, καθώς και μία στον ΗΣΑΠ. Αυτές ξεπέρασαν τα 300 εκατ. ευρώ. Στο ίδιο πλαίσιο ερευνώνται πιθανές μίζες στην Ελλάδα για αγορά, το 2001, ύψους 90 εκατ. ευρώ, για τρόλεϊ, από την εταιρία Neoplan. Αυτή είναι θυγατρική της ΜΑΝ, που επίσης βρίσκεται στο μικροσκόπιο των Γερμανών εισαγγελέων.



Υποβρύχια

Δώδεκα χρόνια μετά την υπογραφή της σύμβασης προμήθειας 3+1 υποβρυχίων τύπου U-214 αποδεικνύεται πώς οι Γερμανοί λάδωσαν για να κερδίσουν το συμβόλαιο. Πρώην στελέχη της Ferrostaal ομολόγησαν μίζες 65 εκατομμυρίων ευρώ προς Έλληνες κρατικούς αξιωματούχους. Η Ελλάδα, ενώ έχει πληρώσει στους Γερμανούς περί τα 2,2 δισ. ευρώ για τα προγράμματα ναυπήγησης των τεσσάρων καινούργιων και εκσυγχρονισμού άλλων τριών τύπου 209, τα οποία τελικώς μετατράπηκαν σε κατασκευή δύο ακόμη U-214 με επιπλέον κόστος 1,3 δισ. ευρώ, έχει παραλάβει μόνο ένα, το «Παπανικολής». Κι αυτό μετά από σοβαρά κατασκευαστικά προβλήματα, τα οποία τώρα υποτίθεται ότι έχουν ξεπεραστεί. Εκκρεμούν ωστόσο οι τεχνικές δοκιμές, τις οποίες Γερμανοί και Σαουδάραβες καθυστερούν σκοπίμως.
Διαβάστε περισσότερα » »

Η μεγάλη ληστεία ~ Αριθμοί και γεγονότα

Αυτοί που αναζητούν ενόχους και αποδιοπομπαίους τράγους για το αποκαλούμενο ελληνικό «επαχθές χρέος» και απειλούν με μηνύσεις και άλλα παρόμοια, καλά θα έκαναν να μάθουν …γραφή και ανάγνωση.

Είναι μία βροχερή Τετάρτη του Φεβρουαρίου 1981. Το βράδυ, σε μια ψαροταβέρνα του Χαλανδρίου στον δρόμο προς Χολαργό, κοντά στο σπίτι του Χαρίλαου Φλωράκη, γενικού γραμματέα τότε του ΚΚΕ, συνευρίσκονται οι Ανδρέας Παπανδρέου, αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, Άκης Τσοχατζόπουλος, Γεράσιμος Αρσένης, Κωστής Βαΐτσος, Βάσω Παπανδρέου, Μένιος Κουτσόγιωργας και...
 ο μετέπειτα δήμαρχος Χαλανδρίου Νίκος Πέρκιζας.


Ο Ανδρέας Παπανδρέου είναι σίγουρος για την εκλογική νίκη του «Κινήματος» στις εκλογές του Οκτωβρίου και η συζήτηση είναι, πού θα βρεθούν τ’ απαραίτητα κεφάλαια, για να μοιραστούν στις ορδές των «μη προνομιούχων», που ανυπόμονοι περιμένουν την ώρα της μεγάλης εισβολής.

ΞΕΡΕΤΕ, όλων αυτών, που έκτοτε πιπιλάνε την καραμέλα:
Ο ΑΝΤΡΕΑΣ, ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΚΑΙ ΦΑΓΑΜΕ … !


«Πρόεδρε, δεν υπάρχει πρόβλημα», λέει ο Γεράσιμος Αρσένης, μετέπειτα τσάρος της οικονομίας, στον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ. «Το διεθνές σύστημα», επιμένει, «έχει μεγάλη ρευστότητα και θα βρούμε αρκετό χρήμα να φέρουμε στην Ελλάδα. Εξάλλου, τα επιτόκια είναι χαμηλά, όπως και το ελληνικό δημόσιο χρέος. Υπάρχουν έτσι περιθώρια, ν’ αντιμετωπίσουμε και αιτήματα για παροχές αλλά και μία πιθανή φυγή κεφαλαίων στις ξένες τράπεζες, από βιομηχάνους και μεγαλοεισαγωγείς …».

«Δηλαδή, ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ Μάκη», τονίζει ευχαριστημένος ο Ανδρέας Παπανδρέου. «Θα μπορέσουμε, έτσι να δείξουμε στο λαό, ότι ΜΟΙΡΑΖΟΥΜΕ ΧΡΗΜΑ. Ποιος ποτέ, θα μάθει, ότι αυτά είναι ΔΑΝΕΙΚΑ …; Θα λέμε σε όλους τους τόνους, ότι είναι το χρήμα του κατεστημένου, που τώρα ανήκει στους Έλληνες…», προσθέτει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και δείχνει να απολαμβάνει το ουΐσκι που πίνει.

«Οι γιαπωνέζικες τράπεζες ψοφάνε να δανείζουν χρήμα στην Ευρώπη, κύριε πρόεδρε», λέει στον Ανδρέα Παπανδρέου ο Κωστής Βαΐτσος, που είχε διεθνή εμπειρία από την συμβουλευτική θητεία του σε χώρα της Λατινικής Αμερικής. Γνώριζε επίσης ο ίδιος, όπως και ο Ανδρέας Παπανδρέου, ότι στην διεθνή κεφαλαιαγορά κυκλοφορούσε και άφθονο μαύρο αραβικό χρήμα σε πετροδολλάρια, που άλλο που δεν ήθελε, να τοποθετηθεί σε χώρες όπως η Ελλάδα. Το χρήμα αυτό ήταν καλοδεχούμενο από τον Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος, ήθελε να το χρησιμοποιήσει, για να ΕΞΑΓΟΡΑΣΕΙ στην κυριολεξία ΨΗΦΟΥΣ και ΟΠΑΔΟΥΣ, ώστε να μονιμοποιήσει την παραμονή του στην εξουσία. Αυτό ήταν το μεγάλο όραμά του και, για να το αναλύσει κανείς, απαιτούνται πολλές σελίδες.


Με απλά λόγια λέμε ότι, όταν το 1974 ο Ανδρέας Παπανδρέου ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ, δύο πράγματα τον ενδιέφεραν: Πρώτον, να διαλύσει τη μισητή του, όπως είχε αποκαλύψει, Ένωση Κέντρου-Νέες Δυνάμεις (ΕΚΝΔ) και, δεύτερον, να καταλάβει την εξουσία. Επειδή δε γνώριζε, ότι δεν θα μπορούσε να καταλάβει την εξουσία, υποσχόμενος σοσιαλδημοκρατικού τύπου μεταρρυθμίσεις, οι οποίες εξάλλου ήσαν μέσα στο πρόγραμμα της ΕΚΝΔ, εφάρμοσε μία ριζοσπαστική, λαϊκίστικη, τριτοκοσμικού τύπου στρατηγική, ΑΞΙΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΑ ΚΑΤΩΤΑΤΑ ΔΥΝΑΤΑ ΕΡΕΙΣΜΑΤΑ και ένστικτα ΠΟΥ μπορεί να ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ.


Σπουδασμένος στην Αμερική και οικονομολόγος επηρεασμένος από την σχολή της οικονομετρικής προσέγγισης των πραγμάτων, ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο οποίος απεχθανόταν την Ευρώπη και την κουλτούρα της, ήταν ένας πολιτικός με ικανότητα τολμηρών τακτικών ελιγμών, που μπορούσε με άνεση να κινείται στρατηγικά στην βάση ορθολογικών επιλογών. Ένα σημαντικό την εποχή εκείνη στέλεχος του Κινήματος χαρακτήριζε τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ «κινούμενο ηλεκτρονικό υπολογιστή». Μελετούσε κάθε κίνησή του και, κυρίως, στην Αμερική, ΕΙΧΕ ΔΙΔΑΧΘΕΙ από ειδικούς επικοινωνιολόγους, ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΟΧΛΟΥ, να συνθηματολογεί και να μπορεί να διαισθάνεται, τί θέλει ν’ ακούσει ο ακροατής.

Ακόμη και αυτά που οι πολιτικοί του αντίπαλοι θεωρούσαν ως ανερμάτιστη πολιτική, στην ουσία δεν ήταν παρά ένας συνειδητός και προσχεδιασμένος τακτικισμός, που είχε ως πρωταρχικό και ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ. Και η τελευταία όντως κατελήφθη τον Οκτώβριο του 1981 και έμελλε να κρατήσει το ΠΑΣΟΚ και τον αρχηγό του στο τιμόνι της χώρας έως τον Ιούλιο του 1989.


Η δημιουργία των μηχανισμών

Εννέα χρόνια παραμονής στην εξουσία ήσαν αρκετά για το ΠΑΣΟΚ και τον ιδρυτή του, να δημιουργήσουν αρθρώσεις και καταστάσεις, που δύσκολα θα μπορούσαν να αρθούν από φιλελεύθερες πολιτικές δυνάμεις. Ακόμα χειρότερα, ΤΗΝ ΠΑΣΟΚΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΕΜΠΕΔΩΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ και ΜΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ, η οποία σήμερα μόνον δεινά επιφυλάσσει στην χώρα. Εξάλλου, η ιδεολογία αυτή, σύμφωνα με τα γνωστά από τα ολοκληρωτικά καθεστώτα πρότυπα, χρησίμευε ως άλλοθι στους μηχανισμούς, που έπαιρναν σάρκα και οστά στην Ελλάδα, σε αντικατάσταση του αποκαλούμενου «κράτους της δεξιάς». Μετά λοιπόν την επιχείρηση του Φεβρουαρίου 1982, όταν μία Κυριακή οι πρασινοφρουροί έκαναν δοκιμή πραξικοπήματος, σταδιακά εγκαταστάθηκαν στην Ελλάδα μηχανισμοί του πασοκικού κράτους, που δημιουργούσαν και νέες κοινωνικο-οικονομικές αρθρώσεις.


Κοντολογίς, ο Ανδρέας Παπανδρέου επεδίωξε, και σε μεγάλο βαθμό ΚΑΤΑΦΕΡΕ, ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ μία ΦΙΛΙΚΗ προς το ΠΑΣΟΚ ΜΕΣΑΙΑ τάξη, εσωστρεφή και ΕΧΘΡΙΚΗ προς κάθε φιλελεύθερη και ευρωπαϊκή ιδέα. Επρόκειτο για μία τάξη που ΔΙΨΟΥΣΕ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑ, αλλά ΗΘΕΛΕ να το ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΧΩΡΙΣ ΚΟΠΟ και, κυρίως, όχι μέσα από μηχανισμούς της αγοράς και του οικονομικού ανταγωνισμού που συνεπάγεται η ελεύθερη οικονομία.


Έτσι, την περίοδο 1981-1985, εισρέουν στην Ελλάδα απίστευτα ποσά, δανεισμένα από ξένες τράπεζες, κυρίως ιαπωνικές, και ΔΑΠΑΝΩΝΤΑΙ ΑΣΥΣΤΟΛΩΣ στο όνομα της «καμένης γης», για να εκκολαφθεί η ΠΑΣΟΚΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ, η οποία ήταν και σαφέστατου ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ. Την προαναφερόμενη περίοδο, η Ελλάδα δανείστηκε από το εξωτερικό περί τα 50 δις δολλάρια, παράλληλα δε εισέπραξε και άλλα 26 δις δολλάρια κοινοτικές επιδοτήσεις. Μέσα σε μία τετραετία δηλαδή, η χώρα είχε δεχθεί το ισόποσο ενός έτους Ακαθάριστου Εγχωρίου Προϊόντος (ΑΕΠ). Όσο για το δημόσιο χρέος της, από 28% του ΑΕΠ το 1980, είχε εκτιναχθεί στο 47,8% στα τέλη του 1985. Είχε, δηλαδή, σχεδόν διπλασιασθεί, χωρίς να γίνει στην χώρα ούτε ένα έργο! Αντιθέτως, Η ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΕΙΧΕ ΠΑΕΙ ΣΤΑ ΥΨΗ, με αποτέλεσμα την αλματώδη άνοδο του ισοζυγίου εξωτερικών συναλλαγών, το έλλειμμα του οποίου έφθασε να αντιπροσωπεύει το 14,5% του ΑΕΠ και να είναι το υψηλότερο κατά κεφαλήν στον κόσμο!


Στο επίπεδο της παραγωγής, όμως, η Ελλάδα υποχωρεί σημαντικά, οι εξαγωγές της παραμένουν στάσιμες, ενώ Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΗΣ ΞΕΦΤΙΖΕΙ ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΧΑΝΕΤΑΙ.


Το ΠΑΣΟΚ, ωστόσο, εδραιώνεται κοινωνικά και ΕΞΑΓΟΡΑΖΕΙ ΨΗΦΟΥΣ, ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ, συνδικαλιστικές οργανώσεις, αγροτικούς συνεταιρισμούς, δήμους, κοινότητες. Όπως ψιθυρίζεται στους ευρωπαϊκούς διαδρόμους, το «Κίνημα» του Ανδρέα Παπανδρέου αποκτά καθεστωτικό χαρακτήρα και το ό,τι παραμένει στην Ευρώπη, οφείλεται στο χρήμα που εισρέει στην Ελλάδα από τα διάφορα κοινοτικά Ταμεία. Τα τελευταία χρησιμοποιούνται για πλουσιοπάροχες ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΗΜΕΤΕΡΩΝ αγροτών, συνδικαλιστών, δημοσιογράφων, επιχειρηματιών, εκδοτών, ανώτερων και ανώτατων στελεχών επιχειρήσεων και, βεβαίως, κομματικών μηχανισμών.


Δημιουργείται έτσι σταδιακά ένα ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΜΑΦΙΟΖΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ, το οποίο διεισδύει όλο και βαθύτερα στην πολιτική και κυριολεκτικά μολύνει την δημοκρατία. Απίθανοι και αδίστακτοι εκπρόσωποι αυτού του παρακράτους δημιουργούν δίκτυα επικοινωνίας και επιρροής και αξιοποιούν στο έπακρο μια ΦΑΥΛΗ «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ» ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ και ακόμα πιο φαύλους ΒΑΡΟΝΟΥΣ των μέσων μαζικής επικοινωνίας (ΜΜΕ). Αν δε κατά καιρούς τα σκάνδαλα, οι καταχρήσεις και οι λεηλασίες αυτού του παρακράτους βγαίνουν στην δημοσιότητα, αυτό οφείλεται αποκλειστικά σε ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ και σε ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΡΙΔΕΣ των ανθρώπων που δεσπόζουν στο ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ. Τί να πρωτοθυμηθεί κανείς: τον Κοσκωτά, το Μαυράκη, το Σταματελάτο, την Αγρέξ, τα καλαμπόκια, την Προμέτ, τον Οργανισμός Ανασυγκροτήσεως Επιχειρήσεων, είναι μερικά από τα 200 ξακουστά σκάνδαλα του ΠΑΣΟΚ.


Συγκλονιστικά και απολύτως ελεγμένα στοιχεία, για εκείνη την περίοδο, περιέχονται σε ένα αποκαλυπτικό και πολύ σημαντικό βιβλίο του Δημήτρη Στεργίου, αρχισυντάκτη του Οικονομικού Ταχυδρόμου την εικοσαετία 1979-1999 και διευθυντή σύνταξης του ίδιου περιοδικού το 2000. Στο βιβλίο «Το Πολιτικό Δράμα της Ελλάδος 1981-2005» (εκδ. Παπαζήση), ο συγγραφέας ΠΡΟΕΒΛΕΠΕ την ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 1989, όταν στην ουσία η Ελλάδα είχε απειληθεί με αποβολή από την Ευρωπαϊκή Ένωση, χωρίς να ιδρώσει κανενός το αυτί. Την αποκάλυψη αυτή είχε κάνει ο υπογράφων από τις στήλες του Οικονομικού Ταχυδρόμου, δεχόμενος τόνους ύβρεων λάσπης από τους ΠΡΑΙΤΩΡΙΑΝΟΥΣ της «Αλλαγής».


Την ώρα λοιπόν, που κάποιοι ψάχνουν για «επαχθή χρέη» και παραπλανούν τον κόσμο, θα πρέπει κάποια πράγματα, να τα δούμε από κοντά. Ειδικότερα δε, θα πρέπει να γίνει κατανοητό, ότι ΣΕ ΜΙΑ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΜΕΤΟΧΟΙ, κυρίως όταν η χρεοκοπία είναι απότοκος συλλογικής ληστείας,  τους καρπούς της οποίας ΑΛΛΟΙ ΓΕΥΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ, άλλοι λιγότερο και κάποιοι ίσως καθόλου.


Αριθμοί και γεγονότα:

Ο υπογράφων δέχεται ότι τα τριανταπέντε τελευταία χρόνια αρκετοί πολιτικοί πλούτισαν και κάποιοι υπερπλούτισαν ασκώντας το επάγγελμα του «εκπροσώπου του λαού».  Επιπλέον, στο πολιτικό μας σύστημα υπάρχει αυξημένη διαφθορά. Όμως, όλα αυτά, σε μία δημοκρατία είναι ανιχνεύσιμα και κολάσιμα. Γι’ αυτό εξάλλου, «επαχθή χρέη» υπάρχουν και αναγνωρίζονται μόνον στις δικτατορίες τριτοκοσμικού και κομμουνιστικού τύπου. Αντιθέτως, στη δημοκρατία, η διαφάνεια, η οποία είναι και ένας από τους όρους λειτουργίας της, αποτελεί αντίδοτο στην διαφθορά και ενίοτε την αποτρέπει. Και προφανώς, ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ !


Ωστόσο, ειδικά στην χώρα μας, υπάρχει μία άλλη, και πραγματική, διάσταση «επαχθούς χρέους», την οποία κανείς δεν τολμά ν’ αναφέρει και, ακόμη περισσότερο, να αναδείξει. Γι’ αυτό, στο παρόν σημείωμα θα προσπαθήσουμε να δώσουμε μία μερική διάσταση αυτού του «επαχθούς χρέους», προβάλλοντας στοιχεία, που με πολύ κόπο αναζητήσαμε και καταγράψαμε.


Επισημαίνουμε, έτσι, ότι από το 1979 έως και το 2010 έγιναν στην Ελλάδα 5.280 γενικές και κλαδικές απεργίες, σε ποσοστό 96% του δημοσίου τομέα, με αποτέλεσμα να χαθούν 1.385 ημέρες εργασίας. Σε σημερινά ευρώ, το κόστος αυτών των εργασίμων ημερών, που είναι 45 τον χρόνο, αντιστοιχεί σε 135 δις ευρώ, ήτοι στο 39% του συνολικού δημοσίου χρέους της χώρας ή στο 55% των χρεών των ασφαλιστικών ταμείων. Σημειώνεται, ότι οι απεργούντες ναι μεν δεν προσήλθαν στην εργασία τους, πλην όμως εισέπραξαν το σχετικό ημερήσιο κόστος αυτής …, και το συνολικό αυτό ποσόν είναι αδύνατον να υπολογισθεί. Σίγουρα, όμως, σωρευτικά αντιπροσωπεύει κάποια δις ευρώ.


Οι περισσότερες από τις προαναφερθείσες απεργίες, ο αριθμός των οποίων είναι τριπλάσιος του αντιστοίχου κοινοτικού μέσου όρου !), πριν τη μεγάλη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ενώσεως (ΕΕ) είχαν εκβιαστικό χαρακτήρα και κατέληξαν στην απόσπαση απίθανων προνομίων. Τα τελευταία, όπως για παράδειγμα, τα δωρεάν ταξίδια με την Ολυμπιακή Αεροπορία όλων των μελών των οικογενειών των εργαζομένων !) στην εταιρεία, στην πρώτη θέση …, επιβάρυναν, σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, το κόστος παραγωγής της ελληνικής οικονομίας κατά 4% του ΑΕΠ περίπου. Έτσι, σωρευτικά τα τριάντα τελευταία χρόνια η ελληνική οικονομία επιβαρύνθηκε με άλλα 140 δις ευρώ, χάνοντας ταυτοχρόνως και σημαντικό μέρος από την ανταγωνιστικότητά της. Στην απώλεια αυτή θα πρέπει να προστεθεί και η κατά 2% σωρευτική επιβάρυνση του ΑΕΠ από τα κλειστά επαγγέλματα, η οποία επίσης υπολογίζεται σε άλλα 120 δις ευρώ.


Επίσης, ΑΠΟ το 1993, μετά την πτώση της κυβερνήσεως Κων. Μητσοτάκη, έως και το 2009, ΠΡΟΣΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ περί τα 600.000 ΑΤΟΜΑ, με αποτέλεσμα το κόστος του δημοσίου τομέα να επιβαρυνθεί με το απίστευτο ποσόν των 500 δις ευρώ, κόστος το οποίο ξεπέρασε κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες το αντίστοιχο μέσο της ΕΕ των 15 χωρών μελών. Το ποσοστό αυτό σήμερα αντιπροσωπεύει 11 δις ευρώ ετησίως και είναι η βασική αιτία της δημιουργίας δημοσιονομικών ελλειμμάτων. Ακόμα χειρότερα, επιβαρύνει και την εξυπηρέτηση του δημόσιου δανεισμού σε επίπεδα, που είναι δύσκολο να υπολογισθούν.


Στις παραπάνω απίστευτες επιβαρύνσεις θα πρέπει να προσθέσουμε και την χορήγηση στην Ελλάδα 180.000 ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΜΕ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΤΑΠΟΔΟΣΗ, οι οποίες σε μία εικοσαετία επιβάρυναν το υπερχρεωμένο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας με 24 δις ευρώ, στα οποία θα πρέπει να προστεθούν και κάποια δισεκατομμύρια εφάπαξ.


Την περίοδο 1990-2009 καταγράφηκαν επίσης, μόνο στην Αθήνα … 180 ΔΗΘΕΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ, οι οποίες κατέληξαν σε ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ και ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ και σε λεηλασίες πανεπιστημιακών ιδρυμάτων ανυπολογίστου αξίας. Την εικοσαετία αυτή, οι καταστροφές που προκλήθηκαν μόνον στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο υπολογίζονται στα 30 εκατ. ευρώ σωρευτικά, συμπεριλαμβανομένων και των κλοπών επιστημονικού υλικού. Από κοινωνικής δε πλευράς, οι βάρβαρες αυτές εκδηλώσεις οδήγησαν σε ΑΠΩΛΕΙΕΣ δεκάδων χιλιάδων ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ της Αθήνας και στο κλείσιμο περίπου 10.000 εμπορικών και άλλων επιχειρήσεων.


Αποκαλυπτικά επίσης στοιχεία για το μέγεθος της μεγάλης ληστείας μπορεί να εντοπίσει κανείς σε ένα θαυμάσιο βιβλίο του αείμνηστου Νίκου Θέμελη, υπουργού Εσωτερικών στην Οικουμενική Κυβέρνηση Ζολώτα το 1990, με τίτλο «Τον Βίο Τετελεύτηκα». Στο βιβλίο αυτό, ο συγγραφέας, που ήταν και πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, περιγράφει τις απίστευτες εμπειρίες του. Σε οποιαδήποτε δημοκρατική και ευνομούμενη χώρα, το βιβλίο αυτό θα είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων και εισαγγελικών επεμβάσεων. Εν Ελλάδι πέρασε απαρατήρητο. Ο λόγος απλός και ευκόλως κατανοητός: ο συγγραφέας περιγράφει ΟΡΓΙΑ ΚΑΤΑΧΡΗΣΕΩΝ και ΣΠΑΤΑΛΩΝ στη δημόσια διοίκηση και αναφέρει σοβαρότατες ατασθαλίες σε δήμους και κοινότητες. Ατασθαλίες που, συνολικά, ξεπερνούσαν τα 20 δις δραχμές την εποχή εκείνη…


Το ποσόν αυτό, βέβαια, ανεβαίνει σε αστρονομικά ύψη, αν διαβάσει κανείς τις εκθέσεις του Λ. Ρακιντζή, Επιθεωρητού Δημοσίας Διοικήσεως, ο οποίος, στην γνωστή έκθεσή του, περιγράφει τα σημεία και τέρατα που συμβαίνουν στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοικήσεως, στις πολεοδομίες, στα Ελληνικά Ταχυδρομεία και γενικά σε δημόσιους οργανισμούς. Σύμφωνα με υπολογισμούς του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Αναπτύξεως (ΟΟΣΑ), το κόστος της διαφθοράς στην ελληνική δημόσια διοίκηση αντιπροσωπεύει, ΕΤΗΣΙΩΣ, περί το 2% του Ακαθαρίστου Εγχωρίου Προϊόντος (ΑΕΠ) της χώρας, ήτοι, με τα σημερινά δεδομένα, ένα ποσόν της τάξεως των 5 δις ευρώ. Έτσι, σε επίπεδο τριακονταετίας, φθάνουμε αισίως τα 120 δις ευρώ.


Είναι λοιπόν, ηλίου φαεινότερο, ότι το ελληνικό δημόσιο χρέος είναι όντως «επαχθές», όχι όμως για τους λόγους που επικαλούνται κάποιοι νομικοί που, ως φαίνεται, τώρα ανακαλύπτουν τον τροχό της διαφθοράς και της γραφειοκρατικής ασυδοσίας.

Το ελληνικό δημόσιο χρέος είναι το γνήσιο προϊόν της καταληστεύσεως του δημοσίου πλούτου από συντεχνίες, συνεταιρισμούς, συνδικαλιστικά σωματεία, δημόσιες επιχειρήσεις και κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες. Όλος αυτός ο συρφετός στην ελληνική, σοβιετικού τύπου, ΚΛΕΠΤΟΚΡΑΤΙΑ, ΔΙΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΝ ΥΠΕΡ ΠΑΝΤΩΝ ΑΓΩΝΑ, για ΝΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ Η ΧΩΡΑ. Είναι η μόνη ελπίδα τους. Διότι, μία ελληνική κατάρρευση, θ’ αφήσει άθικτους όλους τους μηχανισμούς της διαφθοράς και θα ενισχύσει τις εξουσίες των συντεχνιών.


Για παράδειγμα, επιχειρηματίες που τροφοδοτούν τις διάφορες φιλολογίες περί επιστροφής στην δραχμή, είναι ξεκάθαρο, του τί επιδιώκουν. Έχοντας τεράστια χρέη στο εσωτερικό και γερές καταθέσεις στο εξωτερικό, σε περίπτωση που η Ελλάδα επιστρέψει στην δραχμή, ΝΟΜΙΖΟΥΝ, ΟΤΙ ΘΑ ΕΞΟΦΛΗΣΟΥΝ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΥΠΟΤΙΜΗΜΕΝΕΣ ΔΡΑΧΜΕΣ, εισάγοντας υπερτιμημένα ευρώ. Θα συμβεί, δηλαδή, ό,τι συνέβη στην πάλαι ποτέ Σοβιετική Ένωση, στην οποίαν οι ολιγάρχες της νομενκλατούρας αγόρασαν σχεδόν τα πάντα, με υπερτιμημένα έναντι του ρουβλίου δολλάρια που είχαν φυγαδεύσει στο εξωτερικό την περίοδο του κομμουνιστικού καθεστώτος. Με το χρήμα αυτό οι ολιγάρχες, όχι μόνον απέκτησαν αμύθητες περιουσίες, αλλά εγκατέστησαν και τις δικές τους πολιτικές εξουσίες. Έτσι, η σημερινή Ρωσία ελέγχεται από τους ολιγάρχες του χρήματος και αυτούς που αποτελούν το πολιτικό τους σκέλος.


Αυτό το μοντέλο «οραματίζονται» κάποιοι και για την Ελλάδα, γι’ αυτό και ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟΝ, ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΟΨΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ. Δηλαδή, πέρα από την μεγάλη ληστεία, οι κύκλοι αυτοί επιχειρούν σήμερα και μία πολιτικο-θεσμική ανατροπή. Το θέμα είναι τεράστιο και οι διάφορες πτυχές του θ’ αναδεικνύονται όλο και πιο αδρά, όσο κυλά ο χρόνος. Και το ερώτημα είναι: Τί μέλλει γενέσθαι στην μετά την μεγάλη ληστεία Ελλάδα;

 
του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου* ~ europeanbusinessreview.blogspot.com

Σημείωση: Τα κεφαλαία γράμματα έγιναν για τονισμό του κειμένου, ενώ τα κόκκινα γράμματα είναι σχόλια αναγνώστη και όχι του συγγραφέα.
 
 
 
*Ο Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλος είναι δημοσιογράφος. Επίτιμος διεθνής πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων και πρώην πρόεδρος της ΈΣΠΗΤ.


Διαβάστε περισσότερα » »