Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

"Ο ΧΙΤΛΕΡ ΗΤΑΝ ΜΑΡΙΟΝΕΤΑ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΩΝ ΤΟΥ":ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΟΛΦ ΑΙΧΜΑΝ,"ΠΡΩΤΕΡΓΑΤΗ" ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ,ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ!


ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ,ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΡΗΚΤΗ ΣΧΕΣΗ ΝΑΖΙ-ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ!
Πενήντα χρόνια μετά τη δίκη στην Ιερουσαλήμ του πρώην συνταγματάρχη των SS και επικεφαλής του Γραφείου Εβραϊκών Υποθέσεων της Γκεστάπο, Άντολφ 'Αιχμαν, ο οποίος θεωρείται «αρχιτέκτονας» του Ολοκαυτώματος, το Ισραήλ έδωσε στη δημοσιότητα δεκάδες έγγραφα που αφορούν την υπόθεση και από αυτά ξεχωρίζει η ....άποψη του Άϊχμαν ότι ο Αδόλφος Χίτλερ ελέγχονταν από ξένους χρηματοδότες!

Τα συγκεκριμένα έγγραφα, που ελήφθησαν από τα Κρατικά Αρχεία, αλλά τα περισσότερα από αυτά είναι γραμμένα στην εβραϊκή γλώσσα, δεν επικεντρώνονται στον τρόπο διεξαγωγής της δίκης, αλλά ξεκινούν από τη μεταφορά του Άιχμαν στο Ισραήλ και φθάνουν στις αντιδράσεις στην ετυμηγορία.

Ένα από τα πιο αξιοσημείωτα έγγραφα αφορά μία συνάντηση ανάμεσα στον Σερβάτιους και τον πελάτη του, κατά την οποία ο Άιχμαν του είπε ότι δεν υποβάλλεται σε βασανιστήρια, έχει «σωστή» αντιμετώπιση και δεν έχει παράπονα σχετικά με την σύλληψη και την φυλάκισή του.

Ο Άιχμαν είπε στον Σερβάτιους ότι μία φορά είχε επισκεφθεί έναν μικρό θάλαμο αερίων, αλλά όχι κάποιον από τους μεγάλους που χρησιμοποιούνταν για την εξόντωση των Εβραίων.

Του είπε ακόμη ότι είχε δει ένα σωρό από πτώματα που προφανώς είχαν δηλητηριαστεί,
ότι «σέβεται» τον Αδόλφο Χίτλερ, αλλά ότι ο γερμανός δικτάτορας είναι μία «μαριονέτα» στα χέρια των διεθνών χρηματοδοτών.

Πολλά από τα έγγραφα αναφέρονται επίσης στο διάλογο για την ποινή που θα έπρεπε να επιβληθεί στον Άιχμαν και κατά πόσο αυτή θα έπρεπε να είναι η θανατική ποινή, ενώ περιλαμβάνονται και πολλές επιστολές από γνωστές προσωπικότητες που ζητούν από το Ισραήλ να μη τον εκτελέσει.

Ο Άιχμαν, ένας από τους κυριότερους ενορχηστρωτές της Τελικής Λύσης- δηλαδή του ναζιστικού σχεδίου για τη συστηματική δολοφονία των Εβραίων στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου-εντοπίστηκε στην Αργεντινή και απήχθη από ισραηλινούς πράκτορες τον Μάιο του 1960.

Η δίκη του ξεκίνησε στις 11 Απριλίου του 1961 και στις 15 Δεκεμβρίου της ίδιας χρονιάς καταδικάστηκε σε θάνατο.

Στις 29 Μαΐου του 1962 η έφεση του Άιχμαν απορρίφθηκε και εκτελέστηκε τα ξημερώματα της 31ης Μαΐου προς 1η Ιουνίου του 1962.

Μεταξύ των εγγράφων που δημοσιοποιήθηκαν είναι και πολλά που αφορούν την κράτησή του και την ανάκρισή του από την αστυνομία, την επιλογή των μαρτύρων στη δίκη, τα θέματα στα οποία έπρεπε να δοθεί έμφαση στη δίκη και το αίτημα να επιτραπεί να εκπροσωπηθεί ο Άιχμαν από ξένο δικηγόρο, στην περίπτωση αυτή τον Ρόμπερτ Σερβάτιους, παρότι ο ισραηλινός νόμος απαγορεύει σε ξένους υπηκόους να εκπροσωπούν κατηγορούμενους στο Ισραήλ.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΔΟΛΦΟ ΧΙΤΛΕΡ ΚΑΙ ΤΟΝ Β'ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ!
Διότι αν όντως ευσταθούν τα λεγόμενα του Άιχμαν,τότε ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΣ ΤΩΝ ΝΑΖΙ ήθελαν το Εβραικό Ολοκαύτωμα,προκειμένου να έχουν δικαιολογία για ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΙΔΡΥΣΗ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ,ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ!

Πρόκειται όμως και για την απόλυτη δικαίωση του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ,που θαρραλέα είπε τη γνώμη του για το θέμα,επισημαίνοντας τις άρρηκτες σχέσεις Χίτλερ-Διεθνούς Σιωνισμού!
http://hellas-orthodoxy.blogspot.com/2011/04/50.html
Διαβάστε περισσότερα » »

BBC: Ο Έλληνας ήρωας Αλέξανδρος και οι Σλάβοι των Σκοπίων

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ!
Το BBC μας έχει συνηθίσει σε ρεπορτάζ για τα Σκόπια, στα οποία το κρατίδιο αναφέρεται ως "Μακεδονία", όπως, δυστυχώς, έχει αναγνωριστεί από το Ηνωμένο Βασίλειο. Το πρόσφατο ρεπορτάζ όμως, αποτελεί έκπληξη, καθώς αυτή τη φορά το BBC αποφάσισε να παρουσιάσει και την Ελληνική πλευρά, ορμώμενο από την.....


αγωγή των Σκοπίων κατά της Ελλάδος στο Διεθνές Δικαστήριο.

Παραθέτουμε βίντεο καθώς και μεταφρασμένα αποσπάσματα από το ρεπορτάζ , το οποίο ξεκινά από το Skovin, μια μικρή πόλη κοντά στην πρωτεύουσα των Σκοπίων, όπου βρίσκεται, μαθαίνουμε, ένας από τους μεγαλύτερους οινοπαραγωγούς της χώρας. Το κρασί του, πωλείται με τις ετικέτες "Μακεδονικό Κόκκινο" και "Μακεδονικό Λευκό". Ο διευθυντής του οινοποιείου παραπονείται, καθώς λέει ότι πρόσφατα οι πωλήσεις στον μεγαλύτερο ευρωπαίο αγοραστή, τη Γερμανία, έχουν πέσει κατακόρυφα.

Γιατί αυτό; Διότι κανείς δε μπορεί να εισάγει προϊόντα που φέρουν τον όρο "Μακεδονικός", λόγω του ότι η Ελλάδα - προνοώντας θα έλεγε κανείς- κατοχύρωσε τον όρο από το 1989. Πράγμα που σημαίνει, πως η Ελλάδα μπορεί - και οφείλει - να μπλοκάρει την εξαγωγή προϊόντων που φέρουν το όνομα "Μακεδονικός" τα οποία διακινούνται από την πΓΔΜ.

Τα Σκόπια, έξαλλα από το γεγονός ότι δεν προσκλήθηκαν να συμμετέχουν και επίσημα στο ΝΑΤΟ, κατηγόρησαν την Ελλάδα για παραβίαση της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995 (σ.σ. επιλεκτικά ξεχνώντας πως επίσημη πρόσκληση δεν θα δεχθεί η χώρα, παρά μόνο αφού επιλυθεί το ζήτημα της ονομασίας).

Ο Μιλόσοσκι ωστόσο, κρίνοντας από τη συνέντευξη του στο BBC, διαπιστώνουμε ότι δεν έχει αλλάξει τροπάριο:

"Δεν θέλουμε να μας επιβληθεί μια λύση σχεδιασμένη από την Ελλάδα για το όνομα της χώρας μας. Θα πρέπει να ζήσουμε με αυτό το όνομα και η αξιοπρέπεια των πολιτών μας βρίσκεται σε κίνδυνο.(!!!) Ήρθε η ώρα η Ελλάδα να αναγνωρίσει ότι υπάρχουμε, ότι είμαστε Μακεδόνες, ότι έχουμε βαθιές ρίζες σε αυτό το έδαφος και ότι οι Μακεδόνες δεν έχουν καμία κακή σκέψη ή κρυφές ατζέντες εναντίον της Ελλάδας".

(Ούτε λόγος βέβαια για το γεγονός πως τα Σκόπια παραβιάζουν ανελειπώς την Ενδιάμεση Συμφωνία από την πρώτη μέρα που αυτή υπογράφτηκε, ζητώντας προκλητικά από τα κράτη-μέλη των Ηνωμένων Εθνών να αναγνωρίσουν τη χώρα ως "Δημοκρατία της Μακεδονίας", και οικειοποιούμενοι τον Ελληνικό πολιτισμό ! )

Ξαναγράφοντας τη ιστορία

Με τον τίτλο αυτό ξεκινάει το δεύτερο μέρος του ρεπορτάζ από το BBC, στο οποίο γίνεται λόγος για το δικαίωμα που ισχυρίζεται ότι έχει η ΠΓΔΜ να τιμήσει τον Αλέξανδρο, από τη στιγμή που γεννήθηκε στην αρχαία Μακεδονία. Ωστόσο, συνεχίζει λέγοντας πως, σύμφωνα με την Ελληνική πλευρά, δεν υπάρχει εθνοτική συνέχεια μεταξύ του μεγάλου ηγέτη των Ελλήνων και των Σλάβων των Σκοπίων (ναι, είναι γεγονός! το BBC κάνει για πρώτη φορά λόγο για Σλάβους των Σκοπίων!). Και με φόντο το μετονομασμένο αεροδρόμιο των Σκοπίων, ο βρετανός δημοσιογράφος, καταλήγει με την εξής παρατήρηση: "Πρόκειται για αρχαία ιστορία που χρησιμοποιείται σε μια στυγνή μοντέρνα διαμάχη".

"...Τα ελληνικά σύνορα βρίσκoνται δύο ώρες δρόμο νότια των Σκοπίων. Η πινακίδα στα σύνορα λέει: "Καλώς ήλθατε στην Ελλάδα. Καλώς ήλθατε στην Μακεδονία". Οι κάτοικοι της περιοχής αυτής είναι εξαιρετικά υπερήφανοι για την ιστορία τους. Στην συμπρωτεύουσα της Ελλάδας, Θεσσαλονίκη, στέκεται περήφανο στην παραλία, το άγαλμα ενός ανθρώπου: του Μεγάλου Αλεξάνδρου... " *

'Η Μακεδονία είναι μία και είναι Ελληνική', δηλώνει σε συνέντευξη του ο Κώστας Γκιουλέκας, βουλευτής της Ν.Δ. και πρώην υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης. 'Δεν υφίσταται ανεξάρτητο Μακεδονικό έθνος. Τα Σκόπια κλέβουν την ιστορία μας, παρουσιάζοντας την ως δική τους, έχοντας βλέψεις στην περιοχή μας'.

"Οι Έλληνες είναι βαθιά συνδεδεμένοι με την ιστορική τους κληρονομιά, και δε θα συγχωρήσουν ποτέ την κυβέρνηση τους για την αλλαγή στάσης πάνω στο ζήτημα της ονομασίας" *

'Αυτή είναι η Μακεδονία', βλέπουμε να δηλώνει ο Πάρης, κάτοικος της Θεσσαλονίκης, δείχνοντας το έδαφος. Δεν πρόκειται ποτέ να δεχθούμε ότι χρησιμοποιούν το όνομα της Μακεδονίας. Είναι η κληρονομιά μας, η καταγωγή μας, η ιστορία μας. Δεν θα μπουν ούτε στο ΝΑΤΟ ούτε στην Ευρωπαϊκή Ένωση'.

Στη συνέχεια, ακούμε μια ακόμη κάτοικο της Θεσσαλονίκης να απαντά στο ερώτημα του Βρετανού δημοσιογράφου σχετικά με τους ισχυρισμούς των Σκοπιανών ότι είναι Μακεδόνες: "Λένε ψέματα. Αν διαβάσει κανείς ιστορία, την πραγματική ιστορία, θα δει πως όλα είναι εδώ. Εδώ, εδώ είναι η πραγματική Μακεδονία".

Δείτε απόσπασμα από το σχετικό βίντεο του ρεπορτάζ
Διαβάστε περισσότερα » »

Καταδικάστηκε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης

 
Ένοχος για παράβαση καθήκοντος κρίθηκε από το πενταμελές εφετείο Θεσσαλονίκης ο Παναγιώτης Ψωμιάδης. Τίθεται σε διαθεσιμότητα, μέχρι την οριστική απόφαση του Αρείου Πάγου. Ποιος θα τον αντικαταστήσει. Στείλτε μας την άποψή σας
Τελικά ο Παναγιώτης Ψωμιάδης δεν κατάφερε να γλυτώσει την ποινή για τη διαγραφή προστίμων και πλέον η κεντρική Μακεδονία χάνει τον Περιφερειάρχη της, τουλάχιστον για τους επόμενους μήνες.
Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενός έτους με τριετή αναστολή, από το πενταμελές εφετείο Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Ψωμιάδης είχε κριθεί ένοχος για παράβαση καθήκοντος στις 13 Φεβρουαρίου του 2009 και είχε καταδικαστεί σε 12μηνη φυλάκιση με τριετή αναστολή.
Είχε παραπεμφθεί σε δίκη μετά από καταγγελία υψηλόβαθμου υπαλλήλου της πρώην νομαρχίας Θεσσαλονίκης ότι αποπέμφθηκε όταν αντέδρασε σε υπερβολική μείωση προστίμων σε πρατηριούχο.
Σύμφωνα με την αγόρευση του εισαγγελέα (ζήτησε την ενοχή του),  "προκύπτουν και αντικειμενικά και υποκειμενικά κριτήρια για την παράβαση καθήκοντος του περιφερειάρχη επειδή είχε μειώσει τα προστιμα σε πρατηριούχο υγρών καυσίμων που είχε κατηγορηθεί για νοθεία κατ΄ επανάληψη.
Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης στην απολογία του υποστήριξε ότι έδρασε νόμιμα.
Πρώιμο τέλος στην πολιτική του καριέρα;
Σύμφωνα με τον νόμο, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης θα τεθεί σε διαθεσιμότητα, μέχρι να αποφανθεί οριστικά και αμετάκλητα ο Άρειος Πάγος.
Μέχρι να παραλάβει την απόφαση ο γενικός γραμματέας αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, Θύμιος Σώκος, από το δικαστήριο, τον θέτει σε προσωρινή αργία.
Μέχρι να ανακοινωθεί η οριστική παύση ή αργία του από τον υπουργό Εσωτερικών Γ. Ραγκούση θα τον αντικαθιστά ο αδερφός του Δ. Ψωμιάδης, τον οποίο ο ίδιος έχει ορίσει ως αναπληρωτή.
Μετά την οριστική παύση ή την αργία (6μηνη ή ενός έτους), θα εκλεγεί με ψηφοφορία μεταξύ των συμβούλων ο νέος Περιφερειάρχης.
Μέχρι στιγμής ο Π. Ψωμιάδης δεν έχει αντιδράσει, αν και είναι πιθανό αυτή η απόφαση να σημάνει το τέλος της πολιτικής του καριέρας.
Εκτός, αν ο δημοφιλής και αγαπημένος των ΜΜΕ τέως νομάρχης Θεσσαλονίκης και πλέον τέως
Διαβάστε περισσότερα » »

ΟΙ "ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ" ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΣΕ ΒΕΒΑΙΟ "ΘΑΝΑΤΟ"

Σε άρθρο που δημοσιεύει η Pravda.Ru, γίνεται λόγος πως -εδώ και καιρό- βρίσκεται σε εξέλιξη "μια μάχη στις Ηνωμένες Πολιτείες και δεν είναι υπερβολή να ειπωθεί ότι πρόκειται για την ίδια την ψυχή του έθνους".
Η μάχη έχει "τελειώσει" και η Αμερική είναι....
νεκρή:
Ως γη των ελεύθερων
Ως έθνος δικαιοσύνης για όλους
Ως μια δημοκρατία
Ως ένα καταφύγιο για την ελεύθερη σκέψη και έκφραση
Ως προπύργιο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων
Ως μια κυβέρνηση του λαού
Για τους ανθρώπους
Και από το λαό

Δυστυχώς, σε αντίθεση με τους περισσότερους "θανάτους", η διάλυση της Αμερικής είναι αναπόφευκτη. Όλα τα συμπτώματα είναι εμφανή, για να δείξουν ότι η θεραπεία είναι αναγκαία. Αλλά, όπως ακριβώς και τα εκατομμύρια των πολιτών της, η Αμερική στερείται υγειονομικής ασφάλισης και, επομένως, δεν είναι σε θέση να αποτρέψει τις μυριάδες των λοιμώξεων που έχουν σκοτώσει χιλιάδες κατοίκους της.

Κοιτάζοντας πίσω, είναι εκπληκτικό το πόσο γρήγορα συνέβη αυτή η πτώση. Σχεδόν, μια δεκαετία πριν, η Αμερική ήταν υγιής, δυναμική και αισιόδοξη, καθώς έμπαινε η νέα χιλιετία.
Κατά ειρωνικό τρόπο, η αρχή αυτής της χιλιετίας ήταν και η αρχή του τέλους της.

Ξεκίνησε με μια διεφθαρμένη προεδρική εκλογή, η οποία "εγκαινίασε" την ανίκανη, αναληθή και πολεμοχαρή διακυβέρνηση του George W. Bush.
Ακολούθησε, σύντομα, η 11η Σεπτέμβρη του 2001, με τις επιθέσεις στο Πεντάγωνο και το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου, τα οποία στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκαν ως πρόσχημα, για να ξεκινήσουν δύο πόλεμοι, στο Αφγανιστάν και το Ιράκ και ως δικαιολογία, για να αποδεκατίσουν το Σύνταγμα των ΗΠΑ.
Υπάρχουν, όμως, και άλλες ασθένειες, οι οποίες ακολούθησαν, άμεσα:
(1) Η αύξηση του ρατσισμού και της διαφθοράς
(2) Το κίνημα του "τσαγιού"
(3) Η προπαγάνδα και οι βρισιές από δημοσιογράφους του καναλιού Fox "Νews"
(4) Η δημιουργία των κυβερνήσεων-μαριονετών στο Ουισκόνσιν, την Ιντιάνα και το Οχάιο
(5) Η κλιμάκωση του εντυπωσιασμού και της επιπολαιότητας, μέσα από τον έλεγχο των ΜΜΕ
(6) Η μυωπία των μαζών, η οποία απέτυχε να ανιχνεύσει αυτές τις "ασθένειες", έως ότου να είναι πολύ αργά.

Σε αρκετά προηγούμενα άρθρα, η Pravda.Ru, αναφέρθηκε για το πώς αυτή η "μυωπία" θα μπορούσε τελικά να οδηγήσει στη διάλυση της Αμερικής, επειδή η σφοδρή επιθυμία για τα βραχυπρόθεσμα αποτελέσματα, οδηγούσε σε "σπασμωδικές" λύσεις, καθιστώντας ένα έθνος, που είναι ευαίσθητο στις μηχανορραφίες των ευκαιριακών και δημαγωγικών πολιτικών, να είναι ανίκανο να κατανοήσει τη μακροπρόθεσμη απουσία λύσεων.
Διαβάστε περισσότερα » »

Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ-Βιντεο

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΜΟΥ, ΑΙΑΝΤΑ ΑΛΕΥΡΑ ΚΑΙ ΟΡΕΣΤΗ ΠΥΛΑΡΙΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥΣ. Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΜΕΝΗ, ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΑΥΤΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ, ΣΗΚΩΣΕ ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΣΟΥ ΕΛΛΗΝΑ, ΕΣΕΝΑ ΜΟΝΟ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ, ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΣΕ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΒΑΡΥΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΟΥΛΩΝ, ΠΕΤΑΞΕ ΤΗΝ ΠΡΟΒΙΑ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΣΟΥ...ΡΙΞΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΓΙΝΕ ΑΥΤΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ, Ο ΑΠΡΟΣΚΥΝΗΤΟΣ, Ο ΔΥΝΑΤΟΣ, Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΗ, ΟΧΙ Η ΓΝΩΣΗ ΠΟΥ ΣΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΔΟΥΛΟΠΡΕΠΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΟΜΩΣ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΞΑΦΑΝΗΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑΝ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΑ ΑΝΑΠΗΡΟ. ΣΗΚΩΣΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ ΨΗΛΑ, ΔΕΣ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΘΕΟ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΟΝ ΕΒΡΑΙΟ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΙΕΙΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ.

Διαβάστε περισσότερα » »

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ - (Μέρος 2)

Διαβάστε περισσότερα » »

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ.... (Μέρος 1)

Διαβάστε περισσότερα » »

Προστατεύονται οι μέλισσες ;

Μια συναρπαστική αποκάλυψη, που υπενθυμίζει ότι τουλάχιστον κάποια είδη έχουν τον τρόπο να προσαρμόζονται στις ανθρώπινες παρεμβάσεις, έκαναν Αμερικανοί επιστήμονες.
Οι μέλισσες, υποστήριξαν, εντοπίζουν τα...

 παρασιτοκτόνα στη γύρη που μεταφέρεται στο μελίσσι και τα «απομονώνουν» από την υπόλοιπη αποικία για να την θωρακίσουν.
Σύμφωνα με τον Τζεφ Πέτις, εντομολόγο του αμερικανικού υπουργείου Γεωργίας, οι μέλισσες «θάβουν» ή «σφραγίζουν» τις κυψέλες, όπου ανιχνεύουν γύρη με παρασιτοκτόνα, με αποτέλεσμα να προστατεύεται αποτελεσματικά το υπόλοιπο μελίσσι. Ο ίδιος και ένας συνάδελφός του από το Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια κατέληξαν στο συμπέρασμα αυτό μελετώντας το περιεχόμενο των σφραγισμένων κυψελών και διαπιστώνοντας ότι τα επίπεδα χημικών σε αυτές ήταν κατά πολύ υψηλότερα σε σχέση με τη γύρη που βρισκόταν αποθηκευμένη σε όμορες, ανοιχτές κυψέλες, από τις οποίες τρέφονταν οι μικρές μέλισσες.
«Πρόκειται για μια νέα, εντυπωσιακή ανακάλυψη», λέει ο Πέτις. «Φαίνεται πως οι μέλισσες μπορούν να ανιχνεύσουν τα παρασιτοκτόνα και να τα απορρίψουν, αναγνωρίζοντας ότι κάτι δεν πάει καλά με τη γύρη και απομονώνοντάς την, κάτι που δεν θα έκαναν υπό κανονικές συνθήκες.»
Δυστυχώς, κατά τον Πέτις, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των μελισσών να προστατεύσουν τις αποικίες τους, δεν τα καταφέρνουν πάντα. Όπως λέει, πολλές φορές οι κυψέλες «καταρρέουν» τελικά, αφού και μόνο η παρουσία παρασιτοκτόνων στην αποικία «αποτελεί τον κυριότερο προπομπό της καταστροφής [...]. Οι αποικίες αυτές πιθανότατα κινδυνεύουν ούτως ή άλλως και ο θάνατός τους μπορεί να αποδοθεί σε ένα σύνολο παραγόντων, εκτός από τα παρασιτοκτόνα».
Αδημοσίευτη η μελέτη
Ο Πέτις ανακοίνωσε τα συμπεράσματά του στο Λονδίνο, ενώπιον των μελών της κοινοβουλευτικής Ομάδας Επιστήμης και Τεχνολογίας στη Γεωργία, εν μέσω φημολογιών ότι του ασκούνταν πιέσεις να κρατήσει τις παρατηρήσεις του... για τον εαυτό του. Παρότι ακόμη και μεγάλα διεθνή μέσα ενημέρωσης έχουν αναφερθεί με εκτενή άρθρα στην ανακάλυψή του, η μελέτη παραμένει αδημοσίευτη δύο χρόνια μετά την ολοκλήρωσή της.
Ο ίδιος επέμεινε ότι το ίδιο το υπουργείο, για το οποίο εργάζεται, τον παρότρυνε να μιλήσει ανοιχτά για το θέμα, την ώρα ωστόσο που πολλές οικολογικές οργανώσεις καθώς και επιστήμονες «δείχνουν» τα παρασιτοκτόνα ως βασική αιτία της μεγάλης συρρίκνωσης των πληθυσμών μελισσών, τα τελευταία χρόνια. 
Διαβάστε περισσότερα » »