Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Το θαύμα που συγκλονίζει το πανελλήνιο και την Ημαθία – Δείτε τη σπάνια απεικόνιση της Παναγίας

H Παναγιά που δέχθηκε 55 σφαίρες απο τις ριπές των αυτομάτων όπλων !




Μισό αιώνα μετά, οι κάτοικοι της Μελίκης, στην Ημαθία ξαναζούν το θαύμα…Το θαύμα της δικής τους Παναγίας, που έσωσε το χωριό και εκατοντάδες ψυχές από τον θάνατο την περίοδο του Εμφυλίου. Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ η εικόνα της Παναγιάς της Μελικιώτισσας, που ήταν «κρυμμένη» για περισσότερο από 50 χρόνια, «εμφανίστηκε» και πάλι.


MELik1



Αυτή τη φορά στα χέρια του νέου εφημέριου του Ναού της Αγίας Παρασκευής, του πατέρα Γεωργίου. 
 
Οι κάτοικοι της περιοχής αντιμετωπίζουν την επανεμφάνιση της ως σημάδι από τον Θεό ότι δεν τους έχει εγκαταλείψει.Όπως λένε, η εικόνα παραμένει και σήμερα θαυματουργή. 
 
Ο λαογράφος και δημοσιογράφος Γιώργος Μελίκης σε ανύποπτο χρόνο είχε καταγράψει το ιστορικό συμβάν και το έχει συμπεριλάβει στην έρευνα του ως το ανεξήγητο περιστατικό το οποίο κανείς από τους πρωταγωνιστές που το έζησαν δεν ξέχασε ποτέ.


 Το θαύμα της Παναγιάς !
Η σπάνια μορφή της Παναγίας, που μαγνητίζει όποιον την αντικρίζει για πρώτη φορά, είναι το δεύτερο χαρακτηριστικό που κάνει την εικόνα ξεχωριστή. Το πρώτο που θα δει κανείς κι αυτό που οι Μελικιώτες αποκαλούν θαύμα είναι οι 5 σφαίρες που φέρει παντού η εικόνα, εκτός από το πρόσωπό της, που παρέμεινε αλώβητο.
Ήταν 17 Μαρτίου του 1947. Ο εμφύλιος είχε αιματοκυλίσει την περιοχή. Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, μερικές δεκάδες στρατιώτες-ορισμένοι μιλούν για 55 ψυχές μαζί με παιδιά και γυναίκες αναζήτησαν καταφύγιο για να προστατευτούν από τη μανία του πολέμου.
Κάποιος τους πρόδωσε. Πριν φτάσει το χάραμα, ακούστηκαν οι πρώτοι πυροβολισμοί. Είχε προηγηθεί η προσπάθεια των ανταρτών να σπάσουν την ξύλινη πόρτα της παλιάς εκκλησίας. Στάθηκε αδύνατο. Τότε άρχισαν να πυροβολούν κατά ριπάς. Όταν άδειασαν τα όπλα τους, μπήκαν στον ρημαγμένο ναό και έμειναν … άφωνοι με όσα αντίκρισαν. Κανείς από τους στρατιώτες και όσους βρίσκονταν μέσα δεν έπαθε το παραμικρό. Όλες οι σφαίρες βρίσκονταν πάνω στην εικόνα της Παναγίας, που στόλιζε το τέμπλο. Μοναδικό σημείο όπου δεν υπήρχε ούτε μια σφαίρα ήταν το πρόσωπο της Θεοτόκου που εξακολούθησε να κοιτάζει τους πάντες με αγάπη.
Πηγή: Εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

thesecretrealtruth
pisoapothnkoyrtina
Διαβάστε περισσότερα » »

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ Κυβέρνηση ... Αφγανιστάν με λαθρο-συνεντεύξεις έξω από την Βουλή!

Στον απόλυτο εξευτελισμό της κυβέρνησης και κατ'επέκταση της Ελλάδας εξελίσσεται η υπόθεση με τους "λαθρομετανάστες του Φαρμακονησίου" μια ομάδα Αφγανών που επιχείρησαν να εισέλθουν παράνομα στην χώρα.


Οι Αφγανοί δεν φτάνει που μπήκαν παράνομα στην χώρα, αντί να συλληφθούν και να οδηγηθούν σε κέντρο διαμονής μέχρι την απέλασή τους, αφέθηκαν ελεύθεροι και χθες έδωσαν .... συνέντευξη Τύπου έξω από την Βουλή (!)  καταγγέλλοντας την Ελλάδα και τους υπεραπιστές της, εν προκειμένω τους άνδρες του Λιμενικού/Ακτοφυλακής, γιατί ... τους εμπόδιζαν να μπουν στην Ελλάδα!

Πρέπει να είναι παγκόσμια πρωτοτυπία να εισέρχονται λαθρομετανάστες σε μία χώρα και την επομένη να δίνουν συνέντευξη Τύπου διαμαρτυρόμενοι γιατί τα στελέχη ασφαλείας δεν τους επέτρεψαν να μπούν στην χώρα ή εν προκειμένω να ... ανέβουν στο σκάφος του Λιμενικού (ναι, ειπώθηκε και αυτό από τους Αφγανούς ως κατηγορία: Δεν τους επιτράπηκε να ανέβουν στο σκάφος!)

Φαντασθείτε Μεξικάνοι λαθρομετανάστες στις ΗΠΑ να μπαίνουν στην χώρα και την επόμενη ημέρα να αφήνονται ελεύθεροι και δίνουν συνέντευξη κατά των συνοριακών φρουρών!

Σωστά, είναι αδύνατον να φαντασθείτε κάτι τέτοιο γιατί μόνο σε μία χώρα του κόσμου και με την συγκεκριμένη ψοφοδεή κυβέρνηση θα μπορούσε να συμβεί: Στην Ελλάδα!

Κατά τα λοιπά: Ρώτησε στην "συνέντευξη Τύπου" κανείς τους "ταλαίπωρους Αφγανούς" για τους Τούρκους λαθρέμπορους που τους μετέφεραν; Όχι!

Τους ρώτησε κανείς πώς κατάφεραν και πέρασαν μέσα από μια ολόκληρη Τουρκία και βρέθηκαν στις ακτές του Αιγαίου;

Πώς το ίδιο το τουρκικό κράτος πραγματοποιεί την διακίνησή τους και μετά τους βάζει σε μιά σάπια βάρκα και τους πετάει κυριολεκτικά στην θάλασσα; Όχι φυσικά.

Λένε ότι "Οι λιμενικοί προσπάθησαν να ρυμουλκήσουν το σκάφος στο οποίο επέβαιναν προς την Τουρκία αλλά λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών, της μεγάλης ταχύτητας του σκάφους του Λιμενικού και του πανικού που επικράτησε, πολλοί από τους επιβάτες άρχισαν να πηδούν στη θάλασσα".

Αν δεχθούμε ότι έτσι έγινε τότε οι άνδρες του Λιμενικού έπραξαν άριστα!

Η χώρα ούτε είναι (ή μάλλον δεν πρέπει να είναι) ανθρωποσυλλέκτης πάσης φύσεως καθρομεταναστών και φυσικά υποτίθεται ότι υπάρχουν κάποιοι νόμοι. Και οι νόμοι λένε ότι το ΛΣ/Ακτοφυλακή είναι υποχρεωμένο να εμποδίσει την παράνομη είσοδο στην χώρα ατόμων τα οποία δεν έχουν τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα..

Από εκεί και πέρα, αν ανατράπηκε η βάρκα του Τούρκου δουλέμπορου και αν χάθηκαν ζωές αποτελεί τραγωδία μεν, αλλά εντελώς ανεξάρτητη από το πώς πρέπει να αντιμετωπίζονται οι παράνομοι.

Και σε τελική ανάλυση, η ευθύνη είναι 100% της Τουρκίας και των τουρκικών κρατικών κυκλωμάτων που θησαυρίζουν προωθώντας κάπου 200.000- 300.000 λάθρο τον χρόνο στην Ελλάδα.

Και αν η ΕΕ έχει "ανθρωπιστικό" πρόβλημα, ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα: Nα καλύψει όλη την δαπάνη για 10.000 συνοριοφύλακες, με 100 πλωτά σκάφη, 50 οχήματα και 20 ελικόπτερα από τον Έβρο μέχρι το Καστελόριζο για να "προλαβαίνει τις ανθρώπινες τραγωδίες".

Σε διαφορετική περίπτωση οι μαγκιές του στιλ "Δουβλίνο ΙΙ" που υπέγραψε η ελληνική πολιτική ελίτ αποδεχόμενη ότι η χώρα θα γίνει ο "ανθρωποτενεκές" Ασίας και Αφρικής και θα είμαστε υποχρεωμένοι να εμποδίζουμε τους λάθρο να ταξιδεύσουν εκτός Ελλάδος προς τις λοιπές χώρες της ΕΕ, φιλοξενώντας τους μόνιμα εδώ, κομμένες.

Απλά πράγματα...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Οι Ισπανοί διαφημίζουν καλύτερα την Ελλάδα από ότι εμείς οι ίδιοι!


Το γύρο της Ισπανίας κάνει ένα εκπληκτικό βίντεο που φτιάχτηκε με σκοπό να αναδείξει την προσφορά του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού στην ανθρωπότητα.
Εικόνες από τα ελληνικά νησιά, την ύπαιθρο, το ηλιοβασίλεμα, τα αρχαία Μάρμαρα που βρίσκονται διάσπαρτα στην ελληνική επικράτεια συνθέτουν αυτό το εξαιρετικό βίντεο που αποτελεί μια όμορφη ολιγόλεπτη διαφήμιση της χώρας μας.
Το κείμενο που συνοδεύει το βίντεο και το οποίο έχει κανείς τη δυνατότητα να διαβάσει και στα ελληνικά επιλέγοντας ην αντίστοιχη ένδειξη, κάτω δεξιά στο βίντεο, εκφωνήθηκε από τον ελληνιστή Πέντρο Ολάγια στην Ημερίδα Κλασσικού Πολιτισμού του Σαγούντο της Ισπανίας, με αφορμή την πρόταση κατάργησης του μαθήματος των ελληνικών στην ισπανική εκπαίδευση.



ΠΗΓΗ
katohika
Διαβάστε περισσότερα » »

"Μούφα" η φωτό με τον λαθρομετανάστη που ...έχασε τα παιδιά του στο Φαρμακονήσι!

Αυτή η φωτογραφία έπαιξε πολύ, μέχρι και σε εφημερίδες, ότι δήθεν είναι ένας απο τους άτυχους μετανάστες που έχασε τα παιδιά του στο Φαρμακονήσι.

Φυσικά αναπαράχθηκε απο τους γνωστούς βλάκες των social media και απο κάτι σούπερ ντούπερ "αριστερούς" που σκίζουν τα ιμάτια τους για κάτι τέτοια. Τελικά αποδείχθηκε ότι η φωτογραφία είναι του Αγγλου φωτορεπόρτερ Peter Turnley και αφορά Αλβανό πρόσφυγα απο το Κόσοβο εν έτει 1999. Ειλικρινά δεν τα έχω με τους προπαγανδιστές, αυτοί την δουλειά τους κάνουν, αλλά τα παίρνω άσχημα με το πόπολο που τρώει την κάθε παπαριά αμάσητη.

Είμαι δε σίγουρος ότι πολλοί ευαίσθητοι θα έκλαψαν βλέποντας αυτή τη φωτογραφία. Οπως οι φίλοι μας οι εκπαιδευτικοί που έχωσαν τη συγκεκριμένη φωτογραφία στο www.alfavita.gr καταδικάζοντας ταυτόχρονα το ανάλγητο ελληνικό κράτος. Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι που έλεγε κι ένας γνωστός μου.

Θεόδωρος Βασιλείου - facebook

και εδώ είναι η φωτογραφία που ψάξαμε και βρήκαμε στο διαδίκτυο






http://www.freepen.gr/2014/01/blog-post_7188.html

eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »

Ισχυρή σεισμική δόνηση 5,9 Ρίχτερ στην Κεφαλονιά - Συνεχής ενημέρωση

Ισχυρή σεισμική δόνηση 5,9 Ρίχτερ στην Κεφαλονιά - Συνεχής ενημέρωση Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε δύο λεπτά πριν από τις 4:00 το μεσημέρι της Κυριακής στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Κεφαλονιάς.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του Ευρωπαϊκού Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, το μέγεθος του σεισμού φτάνει τα 5,9 Ρίχτερ, ενώ το επίκεντρο εντοπίζεται 7 χιλιόμετρα βόρεια του Ληξουρίου.
Εϊναι χαρακτηριστικό πάντως πως η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή και στο λεκανοπέδιο της Αττικής.
Οι πρώτες πληροφορίες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία είναι ότι δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής ζημιές στην Κεφαλονιά.
Πάντως, άνδρες της αστυνομίας και της πυροσβεστικής πραγματοποιούν περιπολίες προκειμένου να διαπιστώσουν εάν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Οι κάτοικοι πάντως του νησιού έχουν αναστατωθεί και έχουν βγει από τα σπίτια τους, ενώ η γη συνεχίζει να τρέμει κάτω από τα πόδια τους καθώς έχουν συμβεί έως τώρα κι άλλοι μετασεισμοί, με τον μεγαλύτερο να έχει ένταση 4,4 Ρίχτερ.
Περιπολίες γίνονται και στη Ζάκυνθο, καθώς η σεισμική δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή και σε αυτό το νησί, αναστατώνοντας τους κατοίκους.
newsbomb
Διαβάστε περισσότερα » »

Τι δουλειά έχει ένας χάρτης με το όνομα "Μακεδονία" σε ιστοσελίδα του υπουργείου παιδείας;

Μπαίνοντας στην ιστοσελίδα των Κέντρων Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) βλέπεις μπροστά σου τον χάρτη των Σκοπίων με το όνομα Μακεδονία΄.Ο χάρτης είναι μεν του google map αλλά δεν μπορεί σε ιστοσελίδα του υπουργείου παιδείας να συμβαίνει αυτό... Δείτε και μόνοι σας.



http://www.kdvm.gr/




hellas-now
Διαβάστε περισσότερα » »

ΕΤΣΙ ΔΙΑΣΥΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: ΨΕΥΤΙΚΗ Η ΦΩΤΟ ΜΕ ΤΟ ΝΕΚΡΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΔΙΑΣΩΣΤΗ!

Αναφορικά με τη φωτογραφία, που τις τελευταίες ώρες διακινείται σε μέσα του ηλεκτρονικού Τύπου και συνδέεται με τα τραγικά γεγονότα στο Φαρμακονήσι, από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διευκρινίζεται το εξής: 

«Η συγκεκριμένη φωτογραφία σε καμία περίπτωση δεν συνδέεται με την ανθρώπινη τραγωδία στο Φαρμακονήσι, αλλά, αντιθέτως, έχει αναρτηθεί την 06-09-2012 σε ξένο ιστότοπο και συγκεκριμένα στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://metro.co.uk/2012/09/06/at-least-58-dead-after-boat-carrying-illegal-immigrants-capsizes-off-turkey-567371/»
Η επίμαχη φωτογραφία

 
koritsi-nekroΚαταλάβατε τι διασυρμό επιφυλάσσουν παγκοσμίως στη χώρα μας;
Λένε ότι «εκεί σκοτώνουν τους μετανάστες», «η Ελλάδα είναι η χώρα της καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», «πνίγουν τους μετανάστες που ζητούν χέρι βοηθείας» και άλλα τέτοια. Το μένος και το μίσος τους για την Ελλάδα είναι τέτοιο ώστε διακινούν και φωτογραφίες πλαστές τις οποίες χρεώνουν σε μάς.

hellas-now
Διαβάστε περισσότερα » »

Συγκίνηση: Βρέθηκε η σωρός του μικρού Αλεξ;

ΩΡΕΣ ΑΓΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΣΤΥΧΗ ΜΑΝΑ...
Συγκλονιστικές μαρτυρίες για την υπόθεση του μικρού Αλεξ έρχονται στην επιφάνεια, οκτώ χρόνια μετά την δολοφονία και την εξαφάνισή του, που δίνουν ελπίδες στη μητέρα του για τον εντοπισμό του σημείου που θαφτηκε το άψυχο σώμα του 11χρονου αγοριού.
Η κυρία Αγγελική Νικολούλη παρουσίασε στην εκπομπή της μαρτυρία εκταφέα του χωριού Ραψομανίκη Ημαθίας που βρίσκεται κοντά στη Βέροια. Ο μάρτυρας ανέφερε ότι πριν απο 4 χρόνια ανακάλυψε το σκελετό ενός νεαρού ατόμου χωρίς ρούχα και φέρετρο. Όπως είπε στην ρεπόρτερ της εκπομπής που βρέθηκε στον τόπο, ενημέρωσε τον εκκλησιαστικό επίτροπο, αλλά όχι την Αστυνομία.
Αμέσως μετά έθαψε τα οστά σε άλλο σημείο του νεκροταφείου, βάζοντας ένα σημάδι. Η ρεπόρτερ της εκπομπής επικοινώνησε τηλεφωνικά με την Αστυνομία και ο μάρτυρας κλήθηκε για κατάθεση.
Στο σημείο βρέθηκε και η μητέρα του άτυχου παιδιού Νατέλα με το σύζυγο της. Έπειτα από μαραθώνιο επαφών με φορείς, έγινε δεκτό το αίτημα της για εκταφή και μάλιστα με τη μορφή του κατεπείγοντος. Η μητέρα περιμένει με αγωνία να γίνει η εκταφή και εξέταση DNΑ, ώστε να διαπιστωθεί αν τα οστά ανήκουν στον Άλεξ.
Εκτός αυτού, στην εκπομπή της κυρίας Νικολούλη μίλησε και ένας εκ των πέντε εμπλεκομένων στην υπόθεση. Διηγήθηκε με κάθε λεπτομέρεια τι συνέβη εκείνο το απόγευμα στις 3 Φεβρουαρίου του 2006. Μίλησε για τον τρόπο που οι πέντε κορόιδευαν, απειλούσαν και χτυπούσαν τον Άλεξ, αλλά και για την τραγική στιγμή που έχασε τη ζωή του εξ αιτίας τους. Περιέγραψε πως σκούπισαν το αίμα στα σκαλιά μετά από το χτύπημα, πως πέταξαν στα σκουπίδια τα γυαλιά του παιδιού, πως μετέφεραν το πτώμα του στο ακατοίκητο σπίτι και πως μετά το άφησαν στο ποτάμι της Μπαρμπούτας.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο περιορισμός του μήκους της ουράς στα κυνηγόσκυλα

Σας κοινοποιούμε σχετική επιστολή μας προς τους βουλευτές.
ΩΡΙΩΝ - Το ΔΙΚΤΥΟ των ΚΥΝΗΓΩΝ
Κρήτης 2, 15127, Μελίσσια-Αθήνα
www.orion.net.gr orion@orion.net.gr


Αθήνα, 26/1/2014
Προς: Βουλευτής... [ονοματεπώνυμο]
Κοιν.: Κυνηγοί, ΜΜΕ, κλπ.
Θέμα: Ο περιορισμός του μήκους της ουράς στα κυνηγόσκυλα
Αξιότιμε κύριε... [επώνυμο], (ή Αξιότιμη κυρία [επώνυμο], κατά περίπτωση),
σχετικά με τις τροποποιήσεις του Ν.4039/2012 που ψηφίζονται αυτές τις μέρες στη Βουλή των Ελλήνων, σας επισημαίνουμε τα εξής:
Η ασαφής επίκληση στην "πολιτισμένη" Ευρώπη που επιχειρείται προκλητικά και αυθαίρετα τόσο από τα ζωοφιλικά σωματεία, όσο και από συγκεκριμένους Βουλευτές (π.χ. κα.Πιπιλή), σχετικά με το νόμιμο και το ηθικό, στο ζήτημα του περιορισμού του μήκους της ουράς (ο οποίος άστοχα αναφέρεται ως ακρωτηριασμός) σε συγκεκριμένες φυλές κυνηγετικών σκύλων, καταργεί κάθε έννοια κοινής λογικής και επιχειρηματολογίας.
Ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος, ο οποίος εν προκειμένω είναι ο αρμόδιος Επιστημονικός Φορέας, αλλά και οι σχετικές Ευρωπαϊκές Οδηγίες, αναγνωρίζουν πως υπάρχουν συγκεκριμένες φυλές κυνηγόσκυλων για τις οποίες ο ανώδυνος περιορισμός του μήκους της ουράς είναι και ηθικός και απαραίτητος. Και αυτό γιατί, σε αυτές τις φυλές σκύλων, η συγκεκριμένη παρέμβαση δε γίνεται για λόγους αισθητικής, αλλά αποκλειστικά και μόνο για λόγους υγείας και ευζωίας του σκύλου.
Τίποτα το "Ευρωπαϊκό" δεν υπάρχει στην απαξίωση των καθ' ύλην αρμόδιων Επιστημονικών Φορέων που επιχειρείται από ζωοφιλικά σωματεία και συγκεκριμένους Βουλευτές. Αν οι εκπρόσωποι των ζωοφιλικών σωματείων και οι Βουλευτές που τους υποστηρίζουν, θεωρούν πως γνωρίζουν καλύτερα από τον Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Σύλλογο το πότε και το γιατί πονά ένα ζώο, τότε καλό θα ήταν να ζητήσουν να τους παραδώσουν οι Έλληνες Κτηνίατροι τα πτυχία που τους έδωσε το Ελληνικό Δημόσιο.
Όλοι εμείς, τα μέλη του Ωρίωνα, καλούμε τους Έλληνες Βουλευτές, να σεβαστούν την επιστημονική εξειδίκευση και την εμπειρία των Κτηνιάτρων. Αλλωστε, στη γνώση και την αυτοθυσία των Κτηνιάτρων βασίζεται αποκλειστικά πλέον το Ελληνικό Δημόσιο, όταν πρόκειται για ζητήματα Δημόσιας Υγείας, όπως στην περίπτωση της λύσσας, όπου οι μόνοι που συνδράμουν τους Κτηνιάτρους του Δημοσίου είναι οι κυνηγοί, εθελοντικά και με δικές τους δαπάνες.
Αξιότιμε κύριε... [επώνυμο], (ή Αξιότιμη κυρία [επώνυμο], κατά περίπτωση),
μετά από τα παραπάνω, σας καλούμε να ψηφίσετε υπέρ της τροπολογίας που εξαιρεί συγκεκριμένες φυλές κυνηγετικών σκύλων από την απαγόρευση στον περιορισμό του μήκους της ουράς.

Για τον Ωρίωνα,
Με εκτίμηση,

O Πρόεδρος


Θωμάς Μπατσέλας
orionstamp[3] Ο Γ.Γραμματέας


Νίκος Παπαϊωάννου
Διαβάστε περισσότερα » »

Ευάγγελος Βενιζέλος: Οι Αλβανοί των Σκοπίων συμφωνούν με την Ελλάδα για αλλαγή στο όνομα

Σκόπια.

Οι Αλβανοί των Σκοπίων, συμφωνούν με την Ελλάδα για το όνομα της χώρας. Η δήλωση αυτή έγινε από τον επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας και αναπληρωτή πρωθυπουργό της Ελλάδας, Ευάγγελο Βενιζέλο, ενώπιον της γαλλικής Γερουσίας, σύμφωνα με το "Фокус" που επικαλείται  το σκοπιανό κανάλι ‘Sitel’.


«Η αλβανική κοινότητα είναι πλήρως ανοικτή, είναι σύμφωνη με το όνομά μας, ένα ζήτημα ήσσονος σημασίας σε σχέση με το ιδεολογικό και ιστορικό πρόβλημα», είπε ο Βενιζέλος, κατά τη πρόσφατη επίσκεψή του στη Γαλλία, όπως ανέφερε δημοσιογράφος της Deutsche Welle  με αφορμή την επίσκεψη του Έλληνα πολιτικού στο Παρίσι.

Ερωτηθείς από τον γερουσιαστή Emery de Montesquieu για το ζήτημα αυτό- ποιες είναι οι σχέσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και τα Σκόπια και ότι αν στην Μακεδονία μιλούν ελληνικά- ο Βενιζέλος απάντησε ότι το γεωγραφικό έδαφος της Μακεδονίας, ανήκει σε περισσότερες χώρες και η κρατική υπόσταση των Σκοπίων χρειάζεται μια αλλαγή του ονόματος για γενική χρήση. Αναφερόμενος στο γλωσσικό ο Βενιζέλος είπε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα στην FYROM είναι οι σχέσεις μεταξύ των δύο κοινοτήτων και τόνισε ότι η αλβανική κοινότητα είναι σημαντική και ότι το 35 τοις εκατό του πληθυσμού ομιλεί την αλβανική γλώσσα.

Τόνισε, ακόμη, ότι υπάρχει και μια ψευδομακεδονική γλώσσα, η οποία σύμφωνα με τη βουλγαρική κυβέρνηση και την επιστημονική κοινότητα, ανήκει στη βουλγαρική γλώσσα», είπε.

--
echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ Γιορτή των Γραμμάτων και της Παιδείας Τριών Ιεραρχών


 
Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης Εορδαίας
ΕΛΜΕ Εορδαίας
 
Πρόσκληση
 
 
Σας προσκαλούμε την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου και ώρα 19.00 στο Πνευματικό Κέντρο στην εκδήλωση με θέμα «Τα αδιέξοδα των ανθρωπίνων σχέσεων και η θεολογία των Τριών Ιεραρχών».
Ομιλητής Πρωτοπρεσβύτερος Λουδοβίκος Νικόλαος
Συμμετοχή Σύλλογος Ιεροψαλτών Εορδαίας
 
Η δήμαρχος Εορδαίας
Παρασκευή Βρυζίδου
 
Η πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών
Κατερίνα Ασπράγκαθου
 
Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ
Στάθης Κοκκινίδης
Διαβάστε περισσότερα » »