Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Μετά την ...μισή Ελλάδα, οι Σκοπιανοί θέλουν και την φέτα μας!!!

 Θέλουν την Θεσσαλονίκη, θέλουν την Κατερίνη, θέλουν τον …Όλυμπο, αλλά όχι και την φέτα!! Κι όμως. Σκοπιανή γαλακτοκομική εταιρεία διαφημίζει την «Μακεδονική φέτα».

Με ένα τηλεοπτικό σποτ αισθητικής του 1970, η χαρούμενη οικογένεια καταναλώνει πανευτυχής την «Μακεδονική» φέτα της συγκεκριμένης εταιρείας σημειώνοντας στο τέλος του διαφημιστικού ότι είναι ποιοτική και …παραδοσιακή!

Ελπίζουμε οι αρμόδιοι να αντιδράσουν, όχι επειδή το σποτ είναι της ΠΓΔτΜ αλλά επειδή η φέτα είναι προστατευόμενο Ελληνικό προϊόν!



briefingnews.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Βρε κάτι συμπτώσεις... πετρέλαιο και στην Ιρλανδία..

Μια είδηση που πέρασε στα ψιλά και που μαλλον έχει πολύ μεγάλη σημασία για την οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η χώρα μας.

Πετρελαϊκά κοιτάσματα τα οποία μπορεί να βοηθήσουν την Ιρλανδία να βγει από την οικονομική κρίση ανακοίνωσε ότι βρήκε η εταιρεία Providence Resources.

Η Ιρλανδία η οποία χρειάστηκε πακέτο διάσωσης ύψους 85 δισ. € για να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους και ακόμη βρίσκεται στη δίνη της οικονομικής κρίσης που μαστίζει την ευρωζώνη ίσως την ξεπεράσει με το γίνει πετρελαιοπαραγωγός χώρα.

Είναι τυχαίο, μια απλή σύμπτωση; Δυο χώρες, Ιρλανδία και Ελλάδα φαίνεται πως έχουν κοιτάσματα πετρελαίου και στο μέλλον θα γίνουν πετρελαιαγωγές χώρες... και οι δυο μπήκαν από την πρωτη στιγμή σε διεθνή κηδεμωνία με Μνημόνιο. Δεν είναι πολύ παράξενο; Πως γίνεται όπου υπάρχει πετρέλαιο να υπάρχει και μνημόνιο;
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο Τζουμάκας καταγγέλλει νοθεία στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ


Επιβεβαιώθηκαν οι θέσεις που εκφράσαμε στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ:
- για τις συνέπειες των πολιτικών αποκλεισμών,
- για την πολιτική αποχή από τη διαδικασία 175 και πλέον μελών του Εθνικού Συμβουλίου
- για το διάτρητο χαρακτήρα της σημερινής διαδικασίας και της ψηφοφορίας για εκλογή προέδρου στο ΠΑΣΟΚ .
Οι μεθοδεύσεις αυτές συνδέονται πολιτικά με μελανές περιόδους της νεότερης Ιστορίας της χώρας.
Πρωτοφανής και εκτεταμένη ήταν η νοθεία σε πανελλήνια κλίμακα με κύριες κατευθύνσεις την παραβίαση της αρχής της μυστικότητας και την αλλοίωση του αποτελέσματος.
Σε πολλά εκλογικά τμήματα δεν παρέχονταν λευκά ψηφοδέλτια. Το 2007 δίνονταν λευκά ψηφοδέλτια. Επίσης, δεν παρέχονταν φάκελοι γεγονός που συνιστά ευθεία παραβίαση της αρχής μυστικότητας -πολύ περισσότερο τώρα που μόνο το ένα εκ των δύο ψηφοδελτίων ήταν τυπωμένο- Το 2007 δίνονταν φάκελοι.
Δεν εδίδετο απόδειξη για τη συνδρομή και δεν τηρήθηκε ονομαστικός κατάλογος συνδρομών για να μπορεί να «φουσκωθεί», εκ των υστέρων το αποτέλεσμα. Το 2007 εδίδετο απόδειξη και τηρείτο ονομαστικός κατάλογος για την συνδρομή. Περιέφεραν ψηφοφόρους σε περιοχές της Αθήνας.
Μεθόδευση προκειμένου να προστεθούν ψηφοδέλτια ανεξέλεγκτα αποτέλεσε και η μη τήρηση ονομαστικών καταλόγων των ψηφισάντων. Το 2007 τηρούνταν ονομαστικοί κατάλογοι. ψηφισάντων. Συγκεκριμένα, έγκυρο θα πρέπει να είναι μόνο ένα αποτέλεσμα που θα περιλαμβάνει ονομαστικούς καταλόγους ψηφισάντων κατά Νομό και εκλογικό κέντρο. Σε πολλές περιπτώσεις δεν τηρήθηκαν ονομαστικοί κατάλογοι, προκειμένου να «προστεθούν» εκ των υστέρων ψηφοφόροι «μαϊμού» στους υπολογιστές.
Το 2007 προσήλθαν στη ψηφοφορία 770 χιλιάδες. Σήμερα εκατοντάδες χιλιάδες μέλη και στελέχη δεν συνέπραξαν σε αυτή την αντιδημοκρατική παρακμή, δεν παρακολουθήσαν αυτές τις μεθοδεύσεις και γύρισαν την πλάτη σε αυτές τις αντιδημοκρατικές πρακτικές. .
Τώρα τον αριθμό των ψηφισάντων θα τον προσδιορίσουν οι καλπονοθείες και οι μεθοδεύσεις μέσω των κομπιούτερ.
Αυτή δεν είναι πολιτική αρχών, είναι συνέχεια αντιδημοκρατικών μεθοδεύσεων. Αυτά δεν μπορούν να αποτελούν πολιτικές κατακτήσεις, όπως και η ανακήρυξη ενός υποψηφίου ως αρχηγού, γιατί περί αυτού πρόκειται.
Στο ΠΑΣΟΚ η κρίση θα συνεχίζεται. Γιατί η χώρα χρειάζεται προοδευτική πολιτική ηγεσία και προοδευτική πολιτική εξόδου από τη κρίση που οδήγησαν οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές και τα αποτυχημένα μνημόνια, συγκρότηση προοδευτικής κυβέρνησης, σε αντιδιαστολή με τα σενάρια συγκυβέρνησης με τη Δεξιά που αποτελεί βέβαιη συνταγή για τη διαιώνιση της κρίσης και την αδιέξοδη πολιτική στη χώρα καθώς και η υποστήριξη των κοινωνικών κινημάτων των εργαζομένων για να επανακτήσουν εισοδήματα και δικαιώματα και των ανθρώπων του επιχειρείν για να συγκροτήσουν επιχειρήσεις στο χώρο της πραγματικής οικονομίας.
Η συντριπτική πλειοψηφία των προοδευτικών ανθρώπων του ΠΑΣΟΚ και των Ελλήνων πολιτών γενικότερα, γνωρίζει ότι ο μονόδρομος είναι ένας: Η οργάνωση και η συνέχιση των αγώνων για δημοκρατία, δικαιώματα, εργασία, παραγωγή, δημιουργία και αξιοπρεπή διαβίωση. 
 
triklopodia
Διαβάστε περισσότερα » »

Σαντορίνη Ώρα Μηδέν ! Το έδαφος αλλάξει μορφή


 Οι  Κώστας Παπαζάχος, Δημήτρης Παναγιωτόπουλος, Andtrew Newman, Πάνος Ψιμούλης, Βάσο Σαλτογίαννη και άλλοι έγκριτοι επιστήμονες έχουν δημοσιεύσει στις 6 Μαρτίου του 2012 στο ειδικό site GRL, άρθρα τους για τα τελευταία γεωλογικά φαινόμενα που παρατηρούνται στην Σαντορίνη.  
 Μετά από περίπου 60 χρόνια σεισμικής ησυχίας μέσα στην καλντέρα της Σαντορίνης, τον Ιανουάριο του 2011 το ηφαίστειο ξύπνησε με μια σημαντική σεισμική δραστηριότητα και ταχέως αναπτυσσόμενη ακτινική παραμόρφωση. 
 Η παραμόρφωση αυτή απεικονίζεται από ένα πυκνό δίκτυο 19 τοπογραφικών σταθμών και 5 σταθμούς GPS, που δείχνουν ότι, από τις 21 Ιανουαρίου 2012, το ηφαίστειο έχει.........

επεκταθεί και πλευρικά από ένα σημείο μέσα στο βόρειο τμήμα της καλντέρας από περίπου 140 mm και επεκτείνεται σε 180 χιλιοστά / yr. 
 Μια σειρά από σφαιρικά μοντέλα, δείχνει ότι η πηγή δεν μετακινείται, αλλά παραμένει περίπου σε 4 χιλιόμετρα βάθος και έχει επεκταθεί κατά 14 εκατ. m3, δεδομένου ότι η υπόγεια συγκέντρωση μάγματος άρχισε. 
 Αν παρατηρήσει κανείς την τρέχουσα παραμόρφωση που είναι πρωτοφανή για την Σαντορίνη, δείχνει πως η έκρηξη είναι επικείμενη ! Φυσικά σε παρόμοιες Καλδέρες έχουν καταγραφεί ανάλογες δραστηριότητες χωρίς όμως να δώσουν έκρηξη. 
 Τα άρθρα μπορείτε να τα βρείτε όλα ΕΔΩ.
 Στο μεταξύ, το διεθνούς φήμης Ινστιτούτο, για την παρακολούθηση φυσικών καταστροφών RSOE EDIS, με έδρα την Ουγγαρία, στις 14 Δεκεμβρίου του 2011 συμπεριέλαβε το υποβρύχιο ηφαίστειο Κολούμπο της Σαντορίνης, στις εν δυνάμει απειλές για φυσική καταστροφή.    Στις 14 Μαρτίου του 2012 το συμπεριέλαβε στον πίνακα με τις αναμενόμενες φυσικές καταστροφές. Πάρα πολλά ξένα site ασχολούνται με το θέμα και φυσικά οι Έλληνες επιστήμονες παρακολουθούν στενά την εξέλιξη του, όποτε και δεν πρέπει να δημιουργείτε πανικός απλά να καταγράφονται οι εξελίξεις και ο κόσμος να είναι ενημερωμένος σωστά.    


Διαβάστε περισσότερα » »

Ο ΕΦΕΤ ξαναβρίσκει προϊόντα του LIDL, μολυσμένα με τον φονικό ιό e-Coli!

Και τα ελληνόφωνα ΜΜ”Ε” το βουλώνουν…
Αλήθεια, οι Γερμανοί θα ξαναγκρινιάξουν; Θα ξαναπιέσουν για να παραιτηθεί ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ, ή μήπως θα... ξαναζητήσουν να μην κατασχεθούν τα επικίνδυνα προϊόντα; Μήπως θα ξαναβάλουν “φίλους” πολιτικούς να πιέσουν να διαγραφεί το πρόστιμο; 
Καλόμαθαν οι… Γερμανοί στα σύκα με τις μίζες και τα σκάνδαλα. Όμως, ίσως να μάθουν ότι δεν θα τους περνάει πάντα η λαμογιά…Τα μολυσμένα προϊόντα με το βακτήριο E.coli που ανακάλυψε ο ΕΦΕΤ σε ελέγχους που πραγματοποίησε στη Βόρεια Ελλάδα, είναι κατεψυγμένα σουτζουκάκια .coli . Όπως ανακοίνωσε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων, σε παρτίδα κατεψυγμένου πικάντικου προϊόντος κιμά (σουτζουκάκια) από βοδινό κρέας, προέλευσης Γερμανίας, που διακινήθηκε στην Ελλάδα από την εταιρία «LIDL HELLAS και ΣΙΑ Ο.Ε.»ανιχνεύτηκε το παθογόνο βακτήριο Escherichia coli 0157 σε συσκευασίες 500g (2x250g) και σε κλειστή συσκευασία 1000g.
Ο ΕΦΕΤ προχώρησε σε κατάσχεση ποσότητας 2.481 κιλών των παραπάνω προϊόντων, ενώ μετά από συνεδρίαση των αρμόδιων επιτροπών αποφασίστηκε η καταστροφή των τροφίμων καθώς κρίθηκαν επιβλαβή για την υγεία.
 
Διαβάστε περισσότερα » »

Aληθινά γεγονότα που δεν μας είπε κανένας.


Με αφορμή μία ταινία που είδα στη ΝΕΤ σήμερα στις 16.00 σχετικά με την ιδέα της Ένωσης της Ευρώπης και ψάχνοντας στο διαδίκτυο για την αληθινή ιστορία των γεγονότων που συμπίπτουν επακριβώς με τα λίγα ιστορικά της ταινίας σας αποστέλλω την πραγματική συνθήκη ΕΚΑΧ και πώς διαμορφώθηκε μέχρι σήμερα απο την ιστοσελίδα http://europa.eu/legislation_summaries/institutional_affairs/treaties/treaties_ecsc_el.htm. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Συνθήκη για την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Κοινότητας Άνθρακα και Χάλυβα, συνθήκη ΕΚΑΧ

Η συνθήκη ΕΚΑΧ, η οποία υπεγράφη στο Παρίσι το 1951, συνενώνει τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία και τις χώρες της Μπενελούξ σε μία Κοινότητα που έχει ως αποστολή την οργάνωση της ελεύθερης κυκλοφορίας άνθρακα και χάλυβα, καθώς και την ελεύθερη πρόσβαση στις πηγές παραγωγής. Επίσης, μια κοινή Ανώτατη Αρχή εποπτεύει την αγορά, την τήρηση των κανόνων ανταγωνισμού, καθώς και τη διαφάνεια των τιμών. Τα θεσμικά όργανα, με τη σημερινή τους μορφή, προέρχονται από τη συνθήκη ΕΚΑΧ.

ΓΕΝΕΣΗ
Ο πρώτος κοινοτικός οργανισμός γεννήθηκε μετά το τέλος του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου, όταν κρίθηκε αναγκαία η οικονομική ανασυγκρότηση της ευρωπαϊκής ηπείρου και η εξασφάλιση διαρκούς ειρήνης.
Στο πλαίσιο αυτό γεννήθηκε η ιδέα να τεθεί το σύνολο της γαλλογερμανικής παραγωγής άνθρακα και χάλυβα υπό από μια κοινή αρχή και δημιουργήθηκε η Ευρωπαϊκή Κοινότητα Άνθρακα και Χάλυβα (ΕΚΑΧ). Η απόφαση αυτή δεν βασίστηκε μόνο σε οικονομικούς λόγους, αλλά και σε πολιτικούς, δεδομένου ότι οι δύο αυτές πρώτες ύλες βρίσκονταν στη βάση της βιομηχανίας και της ισχύος των εν λόγω δύο χωρών. Βασικός πολιτικός στόχος αυτής της απόφασης ήταν η ενίσχυση της γαλλογερμανικής αλληλεγγύης, η απομάκρυνση του φόβου του πολέμου και η δημιουργία των προϋποθέσεων για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλικής Δημοκρατίας, Robert Schuman, προτείνει, στην περίφημη δήλωσή του της 9ης Μαΐου 1950, να τεθεί η γαλλογερμανική παραγωγή άνθρακα και χάλυβα υπό μια κοινή Ανώτατη Αρχή, στο πλαίσιο μιας οργάνωσης ανοικτής στη συμμετοχή και άλλων ευρωπαϊκών χωρών.
Η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία, το Βέλγιο, το Λουξεμβούργο και οι Κάτω Χώρες αποδέχονται την πρόκληση και αρχίζουν τη διαπραγμάτευση μιας συνθήκης. Η εξέλιξη αυτή ήταν αντίθετη με την αρχική επιθυμία του Jean Monnet, Γάλλου αξιωματούχου και εμπνευστή της ιδέας, ο οποίος είχε προτείνει έναν απλούστερο μηχανισμό τεχνοκρατικού χαρακτήρα. Ωστόσο, τα έξι ιδρυτικά κράτη δεν ήταν σε θέση να αποδεχθούν ένα απλό σχέδιο και συμφώνησαν σε εκατό περίπου άρθρα τα οποία αποτέλεσαν ένα περίπλοκο σύνολο.

Τέλος, η Συνθήκη για την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Κοινότητας Άνθρακα και Χάλυβα υπεγράφη στο Παρίσι, στις 18 Απριλίου 1951, και τέθηκε σε εφαρμογή στις 24 Ιουλίου 1952, για περιορισμένη διάρκεια 50 ετών. Η ισχύς της συνθήκης έληξε στις 23 Ιουλίου 2002.
Η κοινή αγορά που προέβλεπε η συνθήκη τέθηκε σε λειτουργία στις 10 Φεβρουαρίου 1953 όσον αφορά τον άνθρακα, τα σιδηρομεταλλεύματα και τα παλιοσίδερα και την 1η Μαΐου 1953 για τον χάλυβα.
ΣΤΟΧΟΙ
Στόχος της συνθήκης ΕΚΑΧ είναι να συμβάλει, χάρη στη δημιουργία κοινής αγοράς άνθρακα και χάλυβα, στην οικονομική ανάπτυξη, στην αύξηση της απασχόλησης και στην ανύψωση του βιοτικού επιπέδου, όπως ορίζεται στο άρθρο 2 της συνθήκης. Ως εκ τούτου, τα θεσμικά όργανα οφείλουν να μεριμνούν για τον τακτικό εφοδιασμό της κοινής αγοράς, διασφαλίζοντας ίση πρόσβαση στις πηγές παραγωγής, τη θέσπιση των χαμηλότερων δυνατών τιμών και τη βελτίωση των όρων διαβίωσης και εργασίας του εργατικού δυναμικού.

Συγχρόνως, τα θεσμικά όργανα οφείλουν να προάγουν την ανάπτυξη διεθνών συναλλαγών και τον εκσυγχρονισμό της παραγωγής.

Εν όψει της εγκαθίδρυσης της κοινής αγοράς, η συνθήκη θεσπίζει την ελεύθερη κυκλοφορία των προϊόντων δίχως την επιβολή δασμών ή φορολογικών επιβαρύνσεων. Επίσης, η συνθήκη απαγορεύει όλα τα μέτρα ή τις πρακτικές που εισάγουν διακρίσεις, τις επιδοτήσεις, τις ενισχύσεις ή τις ειδικές επιβαρύνσεις που επιβάλλονται από τα κράτη, καθώς και τις περιοριστικές πρακτικές.

ΔΟΜΗ
Η συνθήκη περιλαμβάνει τέσσερις τίτλους. Ο πρώτος αφορά την Ευρωπαϊκή Κοινότητα Άνθρακα και Χάλυβα, ο δεύτερος τα όργανα της Κοινότητας, ο τρίτος τις οικονομικές και κοινωνικές διατάξεις και ο τέταρτος τις γενικές διατάξεις. Περιέχει επίσης δύο πρωτόκολλα, ένα για τον Οργανισμό του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Κοινότητας Άνθρακα και Χάλυβα και ένα άλλο για τις σχέσεις της ΕΚΑΧ με το Συμβούλιο της Ευρώπης. Τέλος, περιλαμβάνει σύμβαση για τις μεταβατικές διατάξεις που αφορούν την εφαρμογή της συνθήκης, τις σχέσεις της Κοινότητας με τις τρίτες χώρες και τα γενικά μέτρα διασφαλίσεως.

ΘΕΣΜΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ
Τα θεσμικά όργανα, με τη σημερινή τους μορφή, προέρχονται από τη συνθήκη ΕΚΑΧ. Η συνθήκη εγκαθιδρύει την Ανώτατη Αρχή, τη Συνέλευση, το Συμβούλιο Υπουργών και το Δικαστήριο. Η Κοινότητα διαθέτει νομική προσωπικότητα.

Η Ανώτατη Αρχή είναι το ανεξάρτητο εκτελεστικό συλλογικό όργανο, που έχει ως αποστολή να μεριμνά για την υλοποίηση των στόχων που καθορίζονται στη συνθήκη και να ενεργεί προς το γενικό συμφέρον της Κοινότητας. Αποτελείται από εννέα μέλη (εκ των οποίων έως δύο μπορούν να έχουν την ίδια εθνικότητα) τα οποία διορίζονται για έξι έτη. Πρόκειται για μία πραγματικά υπερεθνική αρχή η οποία διαθέτει εξουσία λήψης αποφάσεων. Η εν λόγω Αρχή μεριμνά για τον εκσυγχρονισμό της παραγωγής και τη βελτίωση της ποιότητάς της, για τη διάθεση των προϊόντων υπό τις ίδιες συνθήκες, για την προώθηση των κοινών εξαγωγών και, τέλος, για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας στις βιομηχανίες άνθρακα και χάλυβα. Η Ανώτατη Αρχή λαμβάνει αποφάσεις, διατυπώνει συστάσεις και εκφέρει γνώμες. Επικουρείται στο έργο της από μια συμβουλευτική επιτροπή που απαρτίζεται από εκπροσώπους των παραγωγών, των εργαζομένων, των καταναλωτών και των εμπόρων.

Η Συνέλευση απαρτίζεται από 78 βουλευτές, αντιπροσώπους των εθνικών κοινοβουλίων: 18 από τη Γερμανία, 18 από τη Γαλλία, 18 από την Ιταλία, 10 από το Βέλγιο, 10 από τις Κάτω Χώρες και 4 από το Λουξεμβούργο. Βάσει της συνθήκης, η Συνέλευση έχει ελεγκτικές αρμοδιότητες.
Το Συμβούλιο απαρτίζεται από έξι αντιπροσώπους των εθνικών κυβερνήσεων. Η προεδρία ασκείται εκ περιτροπής από κάθε κράτος μέλος του Συμβουλίου για περίοδο τριών μηνών. Ρόλος του Συμβουλίου είναι να εναρμονίζει τη δράση της Ανώτατης Αρχής και τη γενικότερη οικονομική πολιτική των κυβερνήσεων. Η σύμφωνη γνώμη του είναι αναγκαία για τις σημαντικές αποφάσεις που λαμβάνει η Ανώτατη Αρχή.

Το Δικαστήριο αποτελείται από επτά δικαστές οι οποίοι διορίζονται κατόπιν κοινής συμφωνίας των κυβερνήσεων των κρατών μελών για περίοδο έξι ετών. Το δικαστήριο εξασφαλίζει την τήρηση του δικαίου κατά την ερμηνεία και την εφαρμογή της συνθήκης.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ
Η συνθήκη προβλέπει παρεμβάσεις της Ανώτατης Αρχής με βάση τις πληροφορίες που οι επιχειρήσεις είναι υποχρεωμένες να της παρέχουν και τις προβλέψεις όσον αφορά την παραγωγή άνθρακα και χάλυβα. Για την εκπλήρωση της αποστολής της, η ΕΚΑΧ διαθέτει μέσα πληροφόρησης και αρμοδιότητες διαβούλευσης, οι οποίες συμπληρώνονται από τη δυνατότητα πραγματοποίησης ελέγχων. Στις περιπτώσεις κατά τις οποίες οι επιχειρήσεις δεν τηρούν τις υποχρεώσεις τους έναντι της Ανωτάτης Αρχής, η τελευταία έχει το δικαίωμα να επιβάλλει κυρώσεις, μεταξύ άλλων, πρόστιμα (το ανώτατο ποσό των οποίων είναι 1 % του ετήσιου κύκλου εργασιών) και χρηματικές ποινές (5 % του μέσου ημερησίου κύκλου εργασιών για κάθε ημέρα καθυστέρησης).

Με βάση αυτές τις πληροφορίες, πραγματοποιούνται προβλέψεις για τον προσανατολισμό της δράσης των ενδιαφερομένων και για τον καθορισμό της δράσης της ΕΚΑΧ. Η ΕΚΑΧ διεξάγει, από την πλευρά της, μελέτες για την εξέλιξη των τιμών και των αγορών προκειμένου να συμπληρώνει τις πληροφορίες που της παρέχουν οι επιχειρήσεις και οι διάφορες ενώσεις.
Η χρηματοδότηση της ΕΚΑΧ προέρχεται από εισφορές επί της παραγωγής άνθρακα και χάλυβα και από τη σύναψη δανείων. Οι εισφορές προορίζονται για την κάλυψη διοικητικών δαπανών και της μη επιστρεπτέας ενίσχυσης που προβλέπεται για ενέργειες αναπροσαρμογής, καθώς και για την κάλυψη δαπανών που διατίθενται για την ενθάρρυνση της τεχνικής και οικονομικής έρευνας. Τα κεφάλαια δανείων δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν παρά μόνο για τη χορήγηση δανείων.

Στον τομέα των επενδύσεων, εκτός από τη χορήγηση δανείων, η ΕΚΑΧ δύναται να χορηγεί εγγυήσεις για τα δάνεια που συνάπτουν οι επιχειρήσεις με τρίτους. Επίσης, η ΕΚΑΧ έχει τη δυνατότητα να κατευθύνει τις επενδύσεις τις οποίες δεν χρηματοδοτεί.

Όσον αφορά την παραγωγή, η ΕΚΑΧ διαδραματίζει κυρίως έμμεσο, επικουρικό ρόλο, μέσω της συνεργασίας με τις κυβερνήσεις και τις παρεμβάσεις στον τομέα των τιμών και της εμπορικής πολιτικής. Ωστόσο, σε περίπτωση μείωσης της ζήτησης ή ανεπαρκούς παραγωγής, η ΕΚΑΧ δύναται να παρεμβαίνει άμεσα, είτε με την επιβολή ποσοστώσεων με στόχο την οργανωμένη μείωση της παραγωγής, είτε, σε περίπτωση ανεπαρκούς παραγωγής, με τον καθορισμό προτεραιοτήτων κατανάλωσης, την κατανομή των πόρων και τον καθορισμό του επιπέδου των εξαγωγών στο πλαίσιο των προγραμμάτων παραγωγής.

Σε ό,τι αφορά τον καθορισμό των τιμών, η συνθήκη απαγορεύει κάθε πρακτική που εισάγει διακρίσεις, κάθε αθέμιτη πρακτική ανταγωνισμού και κάθε πρακτική που εισάγει διακρίσεις υπό μορφή εφαρμογής άνισων όρων σε συγκρίσιμες συναλλαγές. Οι κανόνες αυτοί εφαρμόζονται επίσης στον τομέα των μεταφορών.
Επίσης, σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως όταν διαπιστώνει ότι υφίσταται ή επίκειται έκδηλη κρίση, η Ανώτατη Αρχή δύναται να καθορίζει ανώτατες ή ελάχιστες τιμές εξαγωγής στο εσωτερικό της Κοινότητας.

Προκειμένου να διασφαλίζει τον ελεύθερο ανταγωνισμό, η Ανώτατη Αρχή πρέπει να είναι ενήμερη για όλες τις δράσεις των κρατών μελών που ενδέχεται να τον θέτουν σε κίνδυνο. Επίσης, η συνθήκη πραγματεύεται τρεις συγκεκριμένες περιπτώσεις που είναι δυνατόν να στρεβλώνουν τον ανταγωνισμό: τις συμπράξεις, τις συγκεντρώσεις και τις καταχρήσεις δεσπόζουσας θέσης. Η Ανώτατη Αρχή μπορεί να απαγορεύει τις συμπράξεις ή τις ενώσεις επιχειρήσεων εάν διαπιστώσει ότι αυτές τείνουν άμεσα ή έμμεσα να παρεμποδίζουν, να περιορίζουν ή να νοθεύουν τον ανταγωνισμό.

Οι μισθοί και η διακίνηση του εργατικού δυναμικού αποτελούν ένα άλλο κεφάλαιο της συνθήκης. Αν και οι μισθοί εμπίπτουν στην αρμοδιότητα των κρατών μελών, η Ανώτατη Αρχή δύναται να παρεμβαίνει σε περιπτώσεις ασυνήθιστα χαμηλών μισθών ή μειώσεων των μισθών, υπό ορισμένους όρους που ορίζονται ρητά στη συνθήκη.

Η Ανώτατη Αρχή δύναται να χορηγεί χρηματοδοτική βοήθεια για προγράμματα που αποσκοπούν στην εξάλειψη των αρνητικών επιπτώσεων στο εργατικό δυναμικό από την εισαγωγή νέων τεχνολογικών μεθόδων ή νέου εξοπλισμού στη βιομηχανία (αποζημιώσεις, επιδόματα και επαγγελματική επιμόρφωση).

Όσον αφορά την κινητικότητα του εξειδικευμένου εργατικού δυναμικού, η συνθήκη προβλέπει την κατάργηση, από την πλευρά των κρατών, των περιορισμών στην εργασία λόγω εθνικότητας. Για άλλες κατηγορίες εργαζομένων, και σε περίπτωση έλλειψης εργατικού δυναμικού, τα κράτη μέλη καλούνται να προβαίνουν στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στον τομέα της μετανάστευσης προκειμένου να διευκολύνουν την πρόσληψη αλλοδαπών εργαζομένων.

Η συνθήκη περιλαμβάνει επίσης διατάξεις για την εμπορική πολιτική της ΕΚΑΧ έναντι τρίτων χωρών. Αν και δεν θίγεται η αρμοδιότητα των κυβερνήσεων των κρατών μελών, η Κοινότητα έχει ορισμένα προνόμια, όπως ο καθορισμός μέγιστων και ελάχιστων δασμολογικών συντελεστών, ο έλεγχος της χορήγησης αδειών εξαγωγής ή εισαγωγής και το δικαίωμα να ενημερώνεται σχετικά με τις εμπορικές συνθήκες που συνάπτονται στον τομέα του άνθρακα και του χάλυβα.

27. Η Ανώτατη Αρχή διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο και σε έναν άλλο τομέα. Πρόκειται για τις περιπτώσεις ντάμπινγκ, χρησιμοποίησης από επιχειρήσεις, που δεν υπάγονται στην αρμοδιότητα της Κοινότητας, μέσων ανταγωνισμού που αντιβαίνουν στη συνθήκη ή σημαντικής αύξησης των εισαγωγών που μπορεί να προκαλέσει σοβαρή ζημία στην κοινοτική παραγωγή.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Ο απολογισμός της ΕΚΑΧ είναι θετικός. Η Κοινότητα κατόρθωσε να αντιμετωπίσει τις διάφορες κρίσεις, διασφαλίζοντας μια ισόρροπη ανάπτυξη της παραγωγής και της διανομής των πόρων και συμβάλλοντας στις αναγκαίες βιομηχανικές αναδιαρθρώσεις και μετατροπές. Η παραγωγή χάλυβα τετραπλασιάστηκε σε σχέση με τη δεκαετία του ΄50. Ο παραγόμενος χάλυβας είναι καλύτερης ποιότητας, φθηνότερος και καθαρότερος. Όσον αφορά τον άνθρακα, η παραγωγή του μειώθηκε, καθώς και το απασχολούμενο εργατικό δυναμικό.

Ωστόσο, ο τομέας επέτυχε υψηλό επίπεδο τεχνολογικής ανάπτυξης, ασφάλειας και περιβαλλοντικής ποιότητας. Τα συστήματα κοινωνικής διαχείρισης της ΕΚΑΧ (πρόωρη συνταξιοδότηση, προσωρινές αποζημιώσεις, ενισχύσεις για την κινητικότητα, επιμόρφωση) απεδείχθησαν ιδιαίτερα αποτελεσματικά μέσα αντιμετώπισης των κρίσεων.

ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΕΚΑΧ
Πενήντα έτη μετά την έναρξη ισχύος της, η συνθήκη έληξε όπως προβλεπόταν στις 23 Ιουλίου 2002. Πριν από την κατάργησή της, είχε τροποποιηθεί επανειλημμένως με τις ακόλουθες συνθήκες: συνθήκη συγχώνευσης (Βρυξέλλες 1965), συνθήκες που επιφέρουν τροποποιήσεις σε ορισμένες δημοσιονομικές διατάξεις (1970 και 1975), συνθήκη για τη Γροιλανδία (1984), συνθήκη για την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΣΕΕ, Μάαστριχτ, 1992), ενιαία ευρωπαϊκή πράξη (1986), συνθήκη του Άμστερνταμ (1997), συνθήκη της Νίκαιας (2001) και συνθήκες προσχώρησης (1972, 1979, 1985 και 1994).

Στις αρχές της δεκαετίας του ΄90 και σε συνέχεια διεξοδικών συζητήσεων, η λήξη της συνθήκης ΕΚΑΧ θεωρήθηκε ως η πλέον ενδεδειγμένη λύση, σε σχέση με την ανανέωση της συνθήκης ή μια συμβιβαστική λύση. Συνεπώς, η Επιτροπή πρότεινε μια προοδευτική ενσωμάτωση των δύο συγκεκριμένων τομέων στη συνθήκη για την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Κοινότητας. Οι κανόνες αυτής της συνθήκης εφαρμόζονται από την κατάργηση της συνθήκης ΕΚΑΧ στο εμπόριο άνθρακα και χάλυβα.

Ένα πρωτόκολλο σχετικά με τις χρηματοοικονομικές συνέπειες της λήξης της συνθήκης ΕΚΑΧ καθώς και με τη δημιουργία και τη διαχείριση του ταμείου έρευνας για τον άνθρακα και το χάλυβα επισυνάφθηκε στη συνθήκη της Νίκαιας. Το πρωτόκολλο αυτό ρυθμίζει τη μεταβίβαση όλων των στοιχείων ενεργητικού και παθητικού της ΕΚΑΧ στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα. Η καθαρή αξία των περιουσιακών αυτών στοιχείων διατίθεται για την έρευνα στους τομείς που συνδέονται με τη βιομηχανία άνθρακα και χάλυβα.

Οι αποφάσεις του Φεβρουαρίου 2003 περιέχουν τα αναγκαία μέτρα για την εφαρμογή των διατάξεων του πρωτοκόλλου, τις δημοσιονομικές κατευθυντήριες γραμμές και τις διατάξεις που αφορούν το Ταμείο Έρευνας για τον Άνθρακα και τον Χάλυβα.

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΗΛΘΑΝ ΣΤΗ ΣΥΝΘΗΚΗ
Η συνθήκη ΕΚΑΧ τροποποιήθηκε με τις ακόλουθες συνθήκες:
  • Συνθήκη των Βρυξελλών, γνωστή ως «συνθήκη συγχώνευσης» (1965)
    Η συνθήκη αυτή αντικαθιστά τα τρία Συμβούλια Υπουργών (ΕΟΚ, ΕΚΑΧ και Ευρατόμ), αφενός, και τις δύο Επιτροπές (ΕΟΚ, Ευρατόμ) και την Ανώτατη Αρχή (ΕΚΑΧ), αφετέρου, με ενιαίο Συμβούλιο και ενιαία Επιτροπή. Στη διοικητική αυτή συγχώνευση προστίθεται ένας ενιαίος προϋπολογισμός λειτουργίας.
  • Συνθήκη που επιφέρει τροποποιήσεις σε ορισμένες δημοσιονομικές διατάξεις (1970)
    Η συνθήκη αυτή αντικαθιστά το σύστημα χρηματοδότησης των Κοινοτήτων από συνεισφορές των κρατών μελών με ένα σύστημα ιδίων πόρων. Θεσπίζει επίσης έναν ενιαίο προϋπολογισμό για τις Κοινότητες.
  • Συνθήκη που επιφέρει τροποποιήσεις σε ορισμένες δημοσιονομικές διατάξεις (1975)
    Η συνθήκη αυτή δίνει το δικαίωμα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να απορρίπτει τον προϋπολογισμό και να χορηγεί απαλλαγή στην Επιτροπή για την εκτέλεσή του. Θεσπίζει ενιαίο Ελεγκτικό Συνέδριο για τις τρεις Κοινότητες, οργανισμό λογιστικού ελέγχου και δημοσιονομικής διαχείρισης.
  • Συνθήκη για τη Γροιλανδία (1984)
    η συνθήκη αυτή θέτει τέλος στην εφαρμογή των συνθηκών στα εδάφη της Γροιλανδίας και θεσπίζει ειδικές σχέσεις μεταξύ της Ευρωπαϊκής Κοινότητας και της Γροιλανδίας, με βάση το καθεστώς που εφαρμόζεται στα υπερπόντια εδάφη.
  • Ενιαία Ευρωπαϊκή Πράξη (1986)
    Η Ενιαία Ευρωπαϊκή Πράξη συνιστά την πρώτη ουσιαστική μεταρρύθμιση των συνθηκών. Η Ενιαία Ευρωπαϊκή Πράξη διευρύνει τις περιπτώσεις ψηφοφορίας με ειδική πλειοψηφία στο Συμβούλιο, ενισχύει τον ρόλο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (διαδικασία συνεργασίας) και διευρύνει τις κοινοτικές αρμοδιότητες. Θέτει, επίσης, το 1992 ως χρονικό όριο για την εγκαθίδρυση της εσωτερικής αγοράς.
  • Συνθήκη για την Ευρωπαϊκή Ένωση, γνωστή ως «Συνθήκη του Μάαστριχτ» (1992)
    Η συνθήκη του Μάαστριχτ συγκεντρώνει στο ίδιο κείμενο την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις τρεις Κοινότητες (Ευρατόμ, ΕΚΑΧ, ΕΟΚ) και τις θεσμικές συνεργασίες στους τομείς της εξωτερικής πολιτικής, της πολιτικής άμυνας, της επιβολής του νόμου και της δικαιοσύνης. Μετονομάζει την ΕΟΚ σε ΕΚ. Επίσης, η συνθήκη αυτή δημιουργεί την οικονομική και νομισματική ένωση, θεσπίζει νέες κοινοτικές πολιτικές (εκπαίδευση, πολιτισμός) και διευρύνει τις αρμοδιότητες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (διαδικασία της συναπόφασης).
  • Συνθήκη του Άμστερνταμ (1997)
    Η συνθήκη του Άμστερνταμ ενισχύει τις αρμοδιότητες της Ένωσης με τη θέσπιση κοινοτικής πολιτικής απασχόλησης, την κοινοτικοποίηση ορισμένων θεμάτων που υπάγονταν προηγουμένως στη διακυβερνητική συνεργασία στους τομείς της δικαιοσύνης και των εσωτερικών υποθέσεων, τη θέσπιση μέτρων που στοχεύουν να φέρουν την Ένωση πιο κοντά στους πολίτες και τη δυνατότητα στενότερης συνεργασίας μεταξύ ορισμένων κρατών μελών (ενισχυμένη συνεργασία). Επίσης, επεκτείνει το πεδίο εφαρμογής της διαδικασίας συναπόφασης, καθώς και της ψηφοφορίας με ειδική πλειοψηφία και προβλέπει την απλούστευση και μια νέα αρίθμηση των άρθρων των συνθηκών.
  • Συνθήκης της Νίκαιας (2001)
    Η συνθήκη της Νίκαιας αφορά ουσιαστικά τα «υπόλοιπα» του Άμστερνταμ, δηλαδή τα θεσμικά προβλήματα που σχετίζονται με τη διεύρυνση, τα οποία δεν διευθετήθηκαν το 1997. Πρόκειται για τη σύνθεση της Επιτροπής, για τη στάθμιση των ψήφων στο Συμβούλιο και για την επέκταση των περιπτώσεων λήψης απόφασης με ειδική πλειοψηφία. Η εν λόγω συνθήκη απλοποιεί επίσης τους κανόνες για την εφαρμογή της ενισχυμένης συνεργασίας και καθιστά αποτελεσματικότερο το δικαιοδοτικό σύστημα.
  • Συνθήκη της Λισσαβόνας (2007)
    Η συνθήκη της Λισσαβόνας προβαίνει σε εκτεταμένες μεταρρυθμίσεις. Θέτει τέλος στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα, καταργεί την παλαιά αρχιτεκτονική της ΕΕ και προβαίνει σε νέα κατανομή αρμοδιοτήτων μεταξύ ΕΕ και κρατών μελών. Ο τρόπος λειτουργίας των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων και η διαδικασία λήψης αποφάσεων έχουν επίσης υποστεί τροποποιήσεις. Στόχος είναι να βελτιωθεί η διαδικασία λήψης αποφάσεων σε μία διευρυμένη Ένωση των 27 κρατών μελών. Επίσης, η συνθήκη της Λισσαβόνας μεταρρυθμίζει πολλές εσωτερικές και εξωτερικές πολιτικές της ΕΕ. Πιο συγκεκριμένα, επιτρέπει στα θεσμικά όργανα να νομοθετούν και να εγκρίνουν μέτρα σε νέους τομείς πολιτικών.
Η συνθήκη ΕΚΑΧ τροποποιήθηκε επίσης με τις ακόλουθες συνθήκες προσχώρησης:
  • Συνθήκη προσχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου, της Δανίας και της Ιρλανδίας (1972), με την οποία αυξάνεται ο αριθμός των κρατών μελών από έξι σε εννέα.
  • Συνθήκη προσχώρησης της Ελλάδας (1979)
  • Συνθήκη προσχώρησης της Ισπανίας και της Πορτογαλίας (1985), με την οποία αυξάνεται ο αριθμός των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Κοινότητας από δέκα σε δώδεκα.
  • Συνθήκη προσχώρησης της Αυστρίας, της Φινλανδίας και της Σουηδίας (1994), με την οποία αυξάνεται ο αριθμός των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Κοινότητας σε δεκαπέντε.
  • Συνθήκη προσχώρησης της Κύπρου, της Εσθονίας, της Ουγγαρίας, της Λεττονίας, της Λιθουανίας, της Μάλτας, της Πολωνίας, της Τσεχικής Δημοκρατίας, της Σλοβακίας και της Σλοβενίας (2003)Με την εν λόγω συνθήκη αυξάνεται ο αριθμός των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Κοινότητας από δεκαπέντε σε είκοσι πέντε.
  • Συνθήκη προσχώρησης της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας (2005). Με την εν λόγω συνθήκη αυξάνεται ο αριθμός των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Κοινότητας από είκοσι πέντε σε είκοσι επτά.

ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ

ΣυνθήκεςΗμερομηνία υπογραφήςΈναρξη ισχύοςΕπίσημη Εφημερίδα
Συνθήκη για την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Κοινότητας Άνθρακα και Χάλυβα18.4.195124.7.1952
Έληξε στις 23.07.2002
Δεν έχει δημοσιευθεί
Συνθήκη Συγχώνευσης8.4.19651.7.1967ΕΕ 152 της 13.7.1967
Συνθήκη για την τροποποίηση ορισμένων δημοσιονομικών διατάξεων22.4.19701.1.1971ΕΕ L 2 της 2.1.1971
Συνθήκη για την τροποποίηση ορισμένων δημοσιονομικών διατάξεων22.7.19751.6.1977ΕΕ L 359 της 31.12.1977
Συνθήκη για τη Γροιλανδία13.3.19841.1.1985ΕΕ L 29 της 01.2.1985
Ενιαία Ευρωπαϊκή Πράξη28.2.19861.7.1987ΕΕ L 169 της 29.6.1987
Συνθήκη για την Ευρωπαϊκή Ένωση (συνθήκη του Μάαστριχτ)7.2.19921.11.1993ΕΕ C 191 της 29.7.1992
Συνθήκη του Άμστερνταμ2.10.19971.5.1999ΕΕ C 340 της 10.11.1997
Συνθήκη της Νίκαιας26.2.20011.2.2003ΕΕ C 80 της 10.3.2001
Συνθήκη της Λισσαβόνας13.12.20071.12.2009
ΕΕ C 306 της 17.12.2007
Συνθήκες ΠροσχώρησηςΗμερομηνία υπογραφήςΈναρξη ισχύοςΕπίσημη Εφημερίδα
Συνθήκη προσχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ιρλανδίας και της Δανίας22.1.19721.1.1973ΕΕ L 73 της 27.3.1972
Συνθήκη προσχώρησης της Ελλάδας28.5.19791.1.1981ΕΕ L 291 της 19.11.1979
Συνθήκη προσχώρησης της Ισπανίας και της Πορτογαλίας12.6.19851.1.1986ΕΕ L 302 της 15.11.1985
Συνθήκη προσχώρησης της Αυστρίας, της Φινλανδίας και της Σουηδίας24.6.19941.1.1995ΕΕ C 241 της 29.8.1994
Συνθήκη προσχώρησης των δέκα νέων κρατών μελών16.4.20031.5.2004ΕΕ L 236 της 23.9.2003
Συνθήκη προσχώρησης της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας25.4.20051.1.2007ΕΕ L 157 της 21.6.2005
Τα εν λόγω δελτία δεν δεσμεύουν νομικά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δε καλύπτουν διεξοδικά το θέμα και δεν ερμηνεύουν το κείμενο της συνθήκης.


 http://alithina.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

ΘΕΛΕΤΕ να γελάσετε ΠΙΚΡΑ; Θέλετε; Διότι ο κατάλογος που ακολουθεί, κάτι θα σας θυμίσει από το σήμερα που κυριαρχείται από ξένους κερδοσκόπους και Έλληνες απατεωνίσκους.


Πολλά επίσης θα σάς εξηγήσει, καθότι ένα κράτος που γεννιέται χρεωμένο, πού λέτε ότι θα καταλήξει;
Λοιπόν: Στις 7 Φεβρουαρίου 1825 κι ενώ η επανάσταση βρισκόταν σε πολύ κρίσιμη καμπή, «συνωμολογήθη εν Λονδίνω, εθνικόν δάνειον δύο εκατομμυρίων χρυσών λιρών, δια την χρηματοδότησιν του αγώνος».
Ρίξτε μια ματιά στην κατανομή αυτού του δανείου:

- Το δάνειο συμφωνείται στο 55% της ονομαστικής του αξίας, για να καλυφθούν οι επισφάλειες των Άγγλων πιστωτών, δηλαδή αυτομάτως τα 2.000.000 γίνονται 1.100.000 λίρες(!!!).

Εμείς βέβαια πληρώναμε τόκους για 2.000.000. Από τα 1.100.000 κρατούνται προκαταβολικά: - Τόκοι δύο χρόνων 200.000 λίρες - Μεσιτικά 68.000 λίρες
 

- Εξαγορά ομολογιών δανείου 212.000 λίρες - Συμβολαιογραφικά 13.700 λίρες
 

- Έξοδα Ελλήνων (!) μεσαζόντων 15.487 λίρες. Από τα εναπομείναντα, στέλνονται στις ΗΠΑ 156.000 λίρες για την κατασκευή δύο φρεγατών.
 

(Τελικά κατασκευάστηκε μόνο μία, που ήρθε στην Ελλάδα μετά το τέλος της επανάστασης την οποία ΠΥΡΠΟΛΥΣΕ ο Ανδρέας Μιαούλης με τα ίδια του τα χέρια την 1η Αυγούστου 1831 στο λιμάνι τού Πόρου, όταν ΕΠΑΝΕΣΤΑΤΗΣΕ εναντίον του Καποδίστρια και τα στρατεύματα του Κυβερνήτη έκαναν γιουρούσι για να καταλάβουν τον εξεγερμένο στόλο. Δεν το ξέρατε ούτε αυτό, έτσι; )
 

Επίσης, 123.000 λίρες μένουν στην Αγγλία για την αγορά έξι πολεμικών πλοιαρίων.
Πήραμε μόνο το «Καρτερία» μετά την επανάσταση. Συνεχίζουμε: - Για μισθοδοσία φιλέλληνα(;) Κόχραν 37.000 λίρες - Για αποπληρωμή πολεμοφοδίων 77.200 λίρες
 

- Διάφοροι λογαριασμοί (;;!!) 47.000 λίρες. Έτσι, από τα 2.000.000 χρυσές λίρες,
έφθασαν τελικά στην Ελλάδα μόλις 190.000 λίρες. Αντί αυτά τα ελάχιστα που
απόμειναν να πάνε στον αγώνα κατά των Τούρκων, κατασπαταλήθηκαν στον εμφύλιο που είχε ξεσπάσει ανάμεσα στους Μωραϊτες και τους Ρουμελιώτες. 


Οι καπεταναίοι στρατολογούσαν κόσμο για να χτυπήσουν τους εσωτερικούς εχθρούς και πληρωνόντουσαν από τα λεφτά του δανείου. Άλλο πλιάτσικο κι εκεί, πέραν του
γεγονότος ότι Έλληνες σκότωναν Έλληνες. Ο Γκούρας για παράδειγμα, είχε ένα σώμα εκατόν πενήντα ενόπλων, αλλά έκανε ψεύτικους καταλόγους για πεντακόσιους και τσέπωνε την μισθοδοσία και τα τροφεία τους. Το ίδιο και οι αντίπαλοι του.
 

Όταν λοιπόν ο Καποδίστριας ανέλαβε Κυβερνήτης, έδωσε εντολή στον Πρόεδρο της επιτροπής οικονομικών Ανδρέα Κοντόσταυλο, να κάνει μια απογραφή.
( Να και η πρώτη απογραφή στην ιστορία μας......της περιουσίας του κράτους ).
 

Το κείμενο της επιτροπής ήταν λεπτομερέστατο και εξαιρετικά σύντομο.
Περιείχε μία μόλις πρόταση: «Κύριε Κυβερνήτα, εις το ταμείον του κράτους έν μόνο νόμισμα και αυτό κίβδηλον».


elora
Διαβάστε περισσότερα » »

570 έχουν ψηφίσει μέχρι στιγμής στην Πτολεμαίδα για τις εκλογές στο ΠΑΣΟΚ

Περίπου 570 άτομα είχαν ψηφίσει μέχρι και τις 16:40 στην Πτολεμαίδα, για τις σημερινές εκλογές ανάδειξης του νέου αρχηγού στο ΠΑΣΟΚ. Δείτε το σχετικό βίντεο...



kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

"Αυτές οι τεχνολογίες να βγουν στην αγορά γρήγορα, πριν κάποια ξένη εταιρεία διεκδικήσει την πρωτιά, για μια πατέντα 100% αναπτυγμένη στο Αριστοτέλειο"

Νανοτεχολογία σε ρούχα-φορτιστές, μέχρι εύκταμπτες tv made in Greece! 


Μέσα στα επόμενα 2 χρόνια θα δούμε στην Ελλάδα: ρούχα που φορτίζουν τις ηλεκτρονικές μας συσκευές (κινητά, ipods, laptops κ.α.), φωτοβολταϊκές τέντες, εύκαμπτες οθόνες τηλεόρασης, στολές για ακραίες θερμοκρασίας, αλλά και νέα «εξειδικευμένα φάρμακα». 


Τα Οργανικά Ηλεκτρονικά, η καινοτομία του Εργαστηρίου Νανοτεχνολογίας του Φυσικού τουΑΠΘ προσφέρει νέες δυνατότητες: ευκαμψία, χαμηλό κόστος, ενεργειακή αυτονομία. .. 


Ήδη «τρέχουν» 3 ευρωπαϊκά προγράμματα: το Rolemak ύψους 2,74 εκατ. ευρώ, το Υφατρόνικ ύψους 800.000 ευρώ και το Νανοργάνικ ύψους 700.000 ευρώ για την εμπορική αξιοποίηση της καινοτομίας.  


Ο επικεφαλής του Εργαστηρίου Στέργιος Λογοθετίδης τονίζει: «Το ζήτημα είναι αυτές οι τεχνολογίες να βγουν στην αγορά γρήγορα, πριν κάποια ξένη εταιρεία διεκδικήσει την πρωτιά, για μια πατέντα 100% αναπτυγμένη στο Αριστοτέλειο».


 Όλα βασίζονται στην καινοτομία των Οργανικών Ηλεκτρονικών που ανέπτυξε το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας (LTFN) του Τμήματος Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.  


Ο κ. Στέργιος Λογοθετίδης απαντά: - Πώς τα GoodNews της ελληνικής ακαδημαϊκής κοινότητας θα αποκτήσουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο δημόσιο βίο της χώρας; Είναι απαραίτητο να αυξηθούν τα κονδύλια που επενδύονται στην έρευνα σε εθνικό επίπεδο. Τώρα βρίσκονται στο 0,5%, πρέπει άμεσα να ανέβουν στο 3-4%. Πρέπει να επενδύσουμε στην τεχνολογία και στην ελληνική καινοτομία, οι οποίες μπορούν να δώσουν λύση στην κρίση, που δεν είναι μόνο οικονομική. -
 
Γιατί είναι GoodNews η καινοτομία των οργανικών Ηλεκτρονικών; Διότι ανοίγουν νέο κεφάλαιο στη χρήση και εφαρμογή ηλεκτρονικών, όπως την ξέρουμε μέχρι σήμερα. Τα τελευταία 50 χρόνια επικρατεί η silicon technology, δηλαδή τα ανόργανα ηλεκτρονικά. Εμείς εισάγουμε μια νέα τεχνολογία, τις ενώσεις άνθρακα / υδρογόνου, οι οποίες λειτουργούν συμπληρωματικά, παρέχοντας επαναστατικές δυνατότητες. Για παράδειγμα, τα οργανικά ηλεκτρονικά προσφέρουν ευκαμψία, ιδιότητα που δεν διέθεταν τα ανόργανα.


 Μερικά από τα πλεονεκτήματά τους: - έχουν εφαρμογές στην καθημερινότητά μας, με στόχο να τη βελτιώσουν και να την απλοποιήσουν - είναι βιοσυμβατά, μπορούν να εφαρμοστούν στο ανθρώπινο σώμα, - έχουν χαμηλό κόστος, - παρέχουν ενεργειακή αυτονομία, - αλλάζουν την αισθητική μας: πέρα από το υλικό και την ευχρηστία εισάγεται ο παράγοντας της καλαισθησίας, - δεν χρειάζονται τεράστια ποσά για την παραγωγή τους, όπως για παράδειγμα απαιτεί η τεχνολογία πυριτίου για την κατασκευή υπολογιστών». 


 Σε ποια πεδία μπορούν να εφαρμοστούν τα οργανικά ηλεκτρονικά; - Φωτοβολταϊκά - Φωτισμός / οθόνες LCD - Οργανικά ηλεκτρονικά transistors (τηλεόραση) - Οργανικά LEDS - Κυκλώματα -μπαταρίες- για εκτυπωμένα οργανικά ηλεκτρονικά (organic printed electronics) - Βιοαισθητήρες. Πώς θα τα δούμε στην καθημερινότητά μας; - Ρούχα που θα παρέχουν αυτονομία σε κινητά τηλέφωνα, ipod, laptop, holder καρδιοπαθών κ.α. - Ειδικές στολές για μεγάλη αντοχή σε ακραίες θερμοκασίες. - Εύκαμπτες οθόνες τηλεόρασης, που θα έχουν τη δυνατότητα να στρέφονται σε όλο το χώρο. - Νανοφάρμακα, δηλαδή σκευάσματα που κατευθύνονται στοχευμένα σε συγκεκριμένα σημεία του οργανισμού για να τα θεραπεύσουν. - Φωτοβολταϊκές τέντες που θα διοχετεύουν ενέργεια σε μικροσυσκευές του νοικοκυριού. - Ανιχνευτές πυρκαγιάς στα δάση και εντοπισμό βλάβης σε αυτοκίνητα, πλοία, αεροπλάνα. 


 Το πρόγραμμα RoleMak 
 Το ευρωπαϊκό έργο RoleMak (Reinforce Organic Electronics Research Potential in Kentriki Makedonia) βρίσκεται σε εξέλιξη από το Σεπτέμβριο του 2011 και χρηματοδοτείται 100% από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με προϋπολογισμό 2.74 εκατομμύρια ευρώ. Στα πλαίσια του έργου το Τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ συνεργάζεται με 13 φορείς: Πανεπιστήμια, εταιρείες και Ερευνητικά Ινστιτούτα από Γερμανία, Αγγλία και Γαλλία. Μεταξύ αυτών και το Εργαστήριο Χημείας του Πανεπιστημίου Πάτρας. Η χρηματοδότηση αυτή έχει στόχο να βελτιώσει τις ερευνητικές δομές του ΑΠΘ στα Οργανικά Ηλεκτρονικά και να ενισχύσει τις συνεργασίες του ΑΠΘ με άλλες ευρωπαϊκές ερευνητικές ομάδες. Ακόμα, επιδιώκει να φέρει τα ερευνητικά αποτέλεσμα πιο κοντά στη βιομηχανία, με την εξεύρεση επενδυτών. 


Για το λόγο αυτό, στις 27 Απριλίου θα διοργανωθεί ειδική ημερίδα η οποία θα φέρει σε επαφή δυνητικούς επενδυτές της Μακεδονίας με την καινοτομία που έχει αναπτύξει το εργαστήριο. Όπως αναφέρει ο κ. Λογοθετίδης: «Το ζητούμενο είναι οι συγκεκριμένες καινοτομίες και οι πιθανές εφαρμογές τους να βγουν στην αγορά το συντομότερο δυνατό, ώστε να αναζωογονήσουν την περιοχή και να προσφέρουν δουλειές σε νέους ανθρώπους». Ας σημειωθεί ότι μετά την πρώτη ημερίδα περίπου 10 εταιρίες από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Αλεξανδρούπολη έδειξαν ενδιαφέρον για τα οργανικά ηλεκτρονικά. Στην επόμενη ημερίδα υπολογίζεται ότι θα συμμετέχουν 80-100 ελληνικές εταιρείες. 


 Παράλληλα, ήδη «τρέχουν» δύο προγράμματα τα οποία χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ, τα οποία αναμένεται να αποδώσουν καρπούς μέσα σε περίπου 2 χρόνια. Υφατρόνικ: «έξυπνα» υφάσματα με ενεργειακή αυτονομία Τσάντες που θα φορτίζουν ηλεκτρονικές συσκευές, μπλουζάκια για το καλοκαίρι με ενσωματωμένο αντιηλιακό και αντικουνουπικό, σκηνές και τεντόπανα με φωτοβολταϊκά και ενεργειακή αυτονομία, στολές που θα διατηρούν το σώμα σε ιδανικές συνθήκες θερμοκρασίας κ.ά. αναμένεται να βγουν στην παραγωγή μέσα στα επόμενα 2 χρόνια και στη συνέχεια να διατεθούν και στις ξένες αγορές.


 Άλλες εφαρμογές των «έξυπνων υφασμάτων» είναι οι τέντες στα μπαλκόνια των σπιτιών, που βρίσκονται καθημερινά εκτεθειμένες στο ηλιακό φως και θα μπορούσαν να διοχετεύουν ενέργεια σε μικροσυσκευές του νοικοκυριού (τηλεόραση, ραδιόφωνο, μίξερ, ηλεκτρική σκούπα κ.α.). «Η συγκεκριμένη τεχνολογία θα μπορούσε να αναζωογονήσει την κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας στην Ελλάδα, που αυτή τη στιγμή έχει υποστεί μεγάλο πλήγμα», αναφέρει ο κ. Λογοθετίδης. Ήδη 4 γνωστές ελληνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο, συμμετέχουν στο ερευνητικό έργο Υφατρόνικ: η εταιρεία Πρίσμα Ηλεκτρονικά ΑΒΕΕ η ΕΤΑΚΕΙ (Εταιρεία Τεχνολογικής Ανάπτυξης Κλωστοϋφαντουργίας, Ένδυσης και Ινών) η Ελληνική Υφαντουργία και η εταιρεία παραγωγής ένδυσης και μέσων ατομικής προστασίας Κώστας Σιαμίδης Α.Ε. Το έργο, χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, με προϋπολογισμό περί τα 800.000 ευρώ. 


 ΝανΟργάνικ: 
Φωτοβολταϊκά νέας γενιάς Εύκαμπτα οργανικά φωτοβολταϊκά νέας γενιάς, καθώς και εύκαμπτα οργανικά ηλεκτρονικά κυκλώματα, τα οποία θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν, για παράδειγμα, σε αισθητήρες φωτός, θερμοκρασίας, πίεσης κ.α. Σύμφωνα με το διδάκτορα ερευνητή του τμήματος Φυσικής Αργύρη Λασκαράκη: «Οι αισθητήρες θα προειδοποιούν για την ύπαρξη πυρκαγιάς στα δάση ή για την αύξηση θερμοκρασίας σε πλοία, αεροπλάνα και αυτοκίνητα». Οι αισθητήρες, φυσικά, θα είναι ενεργειακά αυτόνομοι, αφού θα φέρουν εύκαμπτα οργανικά φωτοβολταϊκά. Το συγκεκριμένο έργο έχει προϋπολογισμό 700.000 ευρώ.


 Στο ΝανΟργάνικ συμμετέχει το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας του ΑΠΘ, το Τμήμα Χημείας του Πανεπιστήμιου Πατρών, το Ερευνητικό Ινστιτούτο Χημικής Μηχανικής και Χημικών Διεργασιών Υψηλής Θερμοκρασίας του ΙΤΕ από την Πάτρα, η εταιρεία ανάπτυξης καινοτόμων νέων υλικών και συστημάτων για προϊόντα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας Advent (Advanced Energy Technologies SA έδρα Πάτρα) και η εταιρεία Πρίσμα Ηλεκτρονικά ΑΒΕΕ (με έδρα την Αλεξανδρούπολη). 
 
Το βιογραφικό του επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, Στέργιου Λογοθετίδη: Ο Στέργιος Λογοθετίδης ίδρυσε στο Τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ, και είναι υπεύθυνος, στο ερευνητικό Εργαστήριο Λεπτών Υμενίων - Νανοσυστημάτων & Νανομετρολογίας - LTFN. Το LTFN εξελίχθηκε σε ένα από τα σημαντικότερα εργαστήρια με σύγχρονο εξοπλισμό και ερευνητικά αποτελέσματα στο πεδίο του, αποτελεί έναν ισχυρό πόλο έρευνας και καινοτομίας στο ΑΠΘ. Aπό το 1999 έχει οργανώσει μια σειρά από ημερίδες με θέματα που σχετίζονται με τη Διεπιστημονικότητα, τις νέες τάσεις στα πεδία των Νανοεπιστημών & Νανοτεχνολογιών, τα Υλικά – Διεργασίες – Μετρολογία & Νέες Τεχνολογίες, και τους μηχανισμούς Αξιοποίησης Διάχυσης & Μεταφοράς των αποτελεσμάτων και επιτευγμάτων της Έρευνας. Είναι Συντονιστής & Επιστημονικός Υπεύθυνος σε περισσότερα από 40 Επιστημονικά Ερευνητικά Προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης, διοργανώνει τη Διεθνή Έκθεση Νανοτεχνολογίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί και φέτος τον Ιούνιο στη Θεσσαλονίκη με στόχο την ενημέρωση της κοινωνίας στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας σχετικά με τις εξελίξεις στα Οργανικά Ηλεκτρονικά και τις επιχειρηματικές ευκαιρίες που δημιουργούνται. 
 
To βιογραφικό του κ. Λογοθετίδη: http://kinisi.physics.auth.gr/logothetidis_cv.pdf 
και σχετικές πληροφορίες στο : http://logothetidis.wordpress.com/ http://www.nanotexnology.com/ http://ltfn.physics.auth.gr/ http://www.rolemak.eu/ Good News 
πηγή
Διαβάστε περισσότερα » »

Πανωλεθρία! Ούτε 10.000 η συμμετοχή των πασόκων. Στέλνουν οικονομικούς μετανάστες στις ουρές για μπούγιο...


Τους λούζει κρύος ιδρώτας στην Ιπποκράτους.

Το σχέδιο απελπισίας του Τσουκάτου είναι να σταλεί επειγόντως κόσμος σε κεντρικά σημεία στα οποία έχουν πρόσβαση οι κάμερες!

Σ' αυτά τα σημεία τα στελέχη του Βενιζέλου φρόντισαν να στείλουν μαζικά οικονομικούς μετανάστες οι οποίοι κάθονται στις ουρές και με τα ρέστα θα πάρουν και μια τυρόπιτα.
Μιλάμε για πανωλεθρία. Tα εκλογικά κέντρα στις συνοικίες είναι άδεια σαν μεξικάνικα σαλούν σε ώρα σιέστας. Μύγα δεν πετάει.

Ούτε 10.000 δεν έχουν ψηφίσει από το πρωί και διαρρέουν διάφορες παπαριές για μαζική συμμετοχή και ότι δήθεν τέλειωσαν τα ψηφοδέλτια και έβαλαν μπροστά τα πιεστήρια των εκδοτών να τυπώσουν νέα, σαν τα πληθωριστικά χαρτονομίσματα της νέας δραχμής που φιλοδοξεί να ξαναζήσει ο Τσουκάτος…






 http://kourdistoportocali.com/articles/10327.htm
Διαβάστε περισσότερα » »

Πανευρωπαϊκή διάκριση για την ομάδα Ρομποτικής του 3ου Λυκείου Πτολεμαΐδας

Νέα διάκριση, και μάλιστα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, απέσπασε η ρομποτική ομάδα Πτολεμαΐδας και συγκεκριμένα η ρομποτική ομάδα του 3ου Γενικού Λυκείου της πόλης, καθώς εκπροσωπώντας τη χώρα μας στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό Ηλεκτρονικών Δεξιοτήτων «e-Skills Week competition 2012» κατατάχθηκε στη δυάδα των φιναλίστ.


Ο διαγωνισμός αυτός διοργανώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο της Εβδομάδας Ηλεκτρονικών Δεξιοτήτων και απευθυνόταν σε νέους και νέες ηλικίας 14 έως 24 ετών που έχουν επιδείξει επιτυχή ενασχόληση με τις τεχνολογίες της πληροφορίας και των νέων τεχνολογιών. Διεξάγεται από τους συντελεστές της Εβδομάδας Ηλεκτρονικών Δεξιοτήτων και στοχεύει στην ανάδειξη, επιβράβευση και υποστήριξη νέων, δημιουργικών και καινοτόμων ιδεών που θα μπορούσαν να λειτουργήσει ως παράδειγμα καλής πρακτικής για τους συνομηλίκους τους.

Την χαρά του για τη νέα επιτυχία της ρομποτικής ομάδας Πτολεμαΐδας εξέφρασε μιλώντας στον «Π» ο καθηγητής Πληροφορικής Χαράλαμπος Ζαραφίδης, επισημαίνοντας ότι η ομάδα αποτελείται από τις μαθήτριες του 3ου ΓΕΛ Αναστασία Ζαραφίδου, Αφροδίτη Γκέρτση και Ειρήνη Κοκκινίδη, η οποία εκπροσώπησε τη χώρα μας με την εργασία της στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό, και προκρίθηκε στα ημιτελικά αφού προκρίθηκε στις δύο πρώτες θέσεις στην κατηγορία την οποία συμμετείχε.

Η νικήτρια ομάδα, σημείωσε, θα ανακοινωθεί στις 30 Μαρτίου στην Κοπεγχάγη, όπου θα παραβρεθεί εκπρόσωπος της ρομποτικής ομάδας Πτολεμαΐδας για να πάρει μέρος στην τελετή βράβευσης που πραγματοποιείται για τη λήξη της Εβδομάδας Ηλεκτρονικών Δεξιοτήτων.

Η νέα διάκριση, πρόσθεσε, έρχεται να επιβραβεύσει την πολύ καλή δουλειά της ρομποτικής ομάδας Πτολεμαΐδας, η οποία εκπροσωπεί τα τελευταία τρία χρόνια τη χώρα μας σε διεθνείς ολυμπιάδες ρομποτικής και ήδη βρίσκεται σε διαδικασία αναζήτησης χορηγών.

Τη χαρά και ικανοποίησή του για την μεγάλη διάκριση της ρομποτικής ομάδας του σχολείου εξέφρασε και ο διευθυντής του 3ου ΓΕΛ Πτολεμαΐδας, Αναστάσιος Τσορτανίδης, τονίζοντας μάλιστα τη γενικότερη προσπάθεια που γίνεται στο σχολείο μέσω των μαθημάτων project για να ασχοληθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι νέοι με τις νέες τεχνολογίες.

Σημειώνεται ότι η πρωτοβουλία European e-Skills Week 2012 υπογραμμίζει τη συνεχιζόμενη ζήτηση για τους προχωρημένους χρήστες των ΤΠΕ και των επαγγελματιών για να διαμορφώσει μια ανταγωνιστική και καινοτόμο Ευρώπη. Διοργανώνεται με πρωτοβουλία της Γενικής Διεύθυνσης Επιχειρήσεων και Βιομηχανίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στο πλαίσιο της Στρατηγικής της ΕΕ για τις Ηλεκτρονικές Δεξιότητες. Την υλοποίησή της έχουν αναλάβει η DIGITAL EUROPE και το European Schoolnet, σε συνεργασία με 38 εθνικούς φορείς και εταίρους.

ΠΗΓΗ ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Εξιχνίαση δύο κλοπών στην Πτολεμαΐδα

Εξιχνιάστηκαν χθες (17-03-2012) το βράδυ στην Πτολεμαΐδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πτολεμαΐδας, δύο κλοπές που διαπράχθηκαν την 16-03-2012 και 2-2-2012.


Συγκεκριμένα, ύστερα από αστυνομική έρευνα συνελήφθη 31χρονος ημεδαπός, ο οποίος όπως προέκυψε, την 16-3-2012 από υπαίθριο χώρο στάθμευσης - παρκινγκ αφαίρεσε ένα μικρό μεταλλικό κασελάκι, ιδιοκτησίας 29χρονου ημεδαπού, που περιείχε το χρηματικό ποσό των 20 ευρώ, ενώ την 2-2-2012 έθραυσε το τζάμι του Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, ιδιοκτησίας 29χρονου ημεδαπού και αφαίρεσε μέσα από αυτό, διάφορα εργαλεία συνολικής αξίας 500 ευρώ.

Ο 31χρονος μετά τη σύλληψη του, παρέδωσε μέρος των κλοπιμαίων τα οποία αποδόθηκαν στους παθόντες.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης, ενώ ερευνάται συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις διάπραξης κλοπών .

kozan.gr

Διαβάστε περισσότερα » »

Τα σχόλια είναι περιττά . Σε 5 μόνο λεπτά θα τα ''δείς όλα'' .

Κάποιοι είχαν πεί εδώ και 2 χρόνια ότι η συνταγή του ΔΝΤ οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην εξαθλίωση και στην γενοκτονία . Χωρίς ύβρεις , με νούμερα και στοιχεία.
Με ντοκουμέντα αδιάψευστα προέβλεψαν την κλιμάκωση του στημένου παιχνιδιού ....

Ενα γωνιακό οικόπεδο πρώτα το υποβαθμίζεις , μετά ισοπεδώνεις την κοινωνία και στη συνέχεια βάζεις χέρι στις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας . Ετσι απλά και κυνικά.
Δείτε το original demo της εκπομπής ''ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ"
H εκπομπή που ενόχλησε αυτούς που ενοχλούν όλη τη χώρα !
Η εκπομπή που στο φινάλε της ο παρουσιαστής της έριξε την αυλαία με την φράση: "κάποιοι σε λίγους μήνες δεν θα μπορούν να κυκλοφορούν ανάμεσά μας"...
Κάποιους που μοιράζουν διαφήμιση ... που έχουν το μαχαίρι και το καρπούζι ..
Μόνο ωμές αλήθειες !!! Ανικανότητα ή δόλος ?




http://hellasxg.blogspot.com/
Διαβάστε περισσότερα » »

Δεν μπορεί Γιώργο ...πλάκα μας κάνεις!Βίντεο

Δείτε το βίντεο παρακάτω. 
Θα γίνει "μεγάλη επιτυχία"..
Γ.Παπανδρέου:
  • "Θα ήθελα να ανοίξω μια σχολή για να εκπαιδεύσω τους ηγέτες του μέλλοντος!"
  • "Η Ελλάδα είναι στην περιοχή της Αραβικής άνοιξης!"
  • "Χρειαζόμαστε παγκόσμια Διακυβέρνηση!"
 


Στη συνέχεια, ο κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι στενοχωριέται όταν ακούει ότι το πρόβλημα είναι ελληνικό αφού -όπως εξήγησε- αποδείχθηκε περίτρανα ότι είναι ευρωπαϊκό, ενώ υπογράμμισε ότι ο ίδιος παραμένει αισιόδοξος για το μέλλον της Ελλάδας: «Είμαι αισιόδοξος. Η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει. Έχει πολλές δυνατότητες»..

**Ε,ναι λοιπόν ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής δικαιώνεται..Η Ελλάδα είναι ένα απέραντο φρενοκομείο...


http://greece-salonika.blogspot.com/2012/03/blog-post_4779.html
Αποκαλύψεις από αυτές που... κάνει συνήθως στα ξένα μέσα μας επεφύλασσε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας σήμερα στο BBC.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, στην τελευταία του συνέντευξη πριν τις αυριανές εκλογές με υποψήφιο διάδοχο του τον Ευάγγελο Βενιζέλο, εξομολογήθηκε ότι δεν ήθελε να γίνει πολιτικός αλλά...
-κατά κάποιον τρόπο- επηρεάστηκε έντονα από το οικογενειακό του περιβάλλον: ««Δεν μου αρέσουν οι λέξεις κληρονομιά και αριστοκρατία.
Είμαι από δημοκρατική χώρα και τόσο ο πατέρας μου όσο και ο παππούς μου ήταν αγωνιστές. Θα μπορούσα να ήμουν ακαδημαϊκός. Όλοι θέλουμε να ακολουθήσουμε το δρόμο μας, όμως είχα πολιτικές επιρροές κι έτσι αναμείχθηκα με την πολιτική».


Στη συνέχεια, ο πρώην πρωθυπουργός αποκάλυψε ότι θα ήθελε να ανοίξει μια σχολή για τη δημοκρατία στην Ελλάδα:
«Η Ελλάδα είναι η χώρα που γεννήθηκε η δημοκρατία. Σκεφτόμουν να ανοίξω μια σχολή για την εκπαίδευση των πολιτικών, με εκπαίδευση για τη δημοκρατία» τόνισε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Παπανδρέου θέλοντας να προετοιμάσει την... ηγεσία του μέλλοντος καθώς χρειαζόμαστε μια παγκόσμια διακυβέρνηση ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στην περιοχή της Αραβικής Άνοιξης!!ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:
Διαβάστε περισσότερα » »

BINTEO: Δείτε το κράξιμο στον Πάγκαλο στα Λιόσια


Έκρηξη λαϊκής οργής από γονείς μαθητών σήμερα στο κλειστό της πάλης των Άνω Λιοσίων, όπου κάποιος νοσηρός εγκέφαλος είχε την φαεινή ιδέα να προσκαλέσει τον Θεοδωρο Πάγκαλο για την βράβευση παιδιών.

Με το που εμφανίστηκε ο γίγας της πολιτικής, οι γονείς δεν πίστευαν στα μάτια τους. Μετά το πρώτο σοκ, ήλθε η έκρηξη με τους γονείς των παιδιών να ψέλνουν το Ωσαννά στον σωτήρα του Έθνους. Χειροδικίες όμως δεν υπήρχαν γιατί όπως είπαμε, ο κόσμος ήταν αποκλειστικά γονείς παιδιών.

Φαίνεται όμως ότι ο ακροδεξιός πολιτικός το εκμεταλλεύτηκε και αντί να αποχωρήσει τι νομίζετε ότι έκανε; Πήρε το μικρόφωνο και άρχιζε να αποκαλεί τους γονείς «Συριζαίους», οτι «πρέπει να μάθει να ζει με τρομοκράτες» κλπ κλπ!


Αυτό που ακολούθησε, είναι απερίγραπτο αφού οι συκοφαντημένοι γονείς εξερράγησαν και προσπάθησαν να …δικαιώσουν τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης χωρις όμως να καταφέρουν να τον προσεγγίσουν.
Καθ’ όλη την διάρκεια του συμβάντος, υπήρχε κάμερα της ΕΡΤ που κατέγραψε ΤΑ ΠΑΝΤΑ.






tsantirigr
Διαβάστε περισσότερα » »

Υποψήφιος στην Π.Ε. Κοζάνης ο Πάρις Κουκουλόπουλος - Eκτιμήσεις για το ψηφοδέλτιο(Βίντεο)

Πριν από λίγο στο Δελτίο Ειδήσεων του West Channel, o Υφυπουργός Εσωτερικών Πάρις Κουκουλόπουλος τόνισε ότι θα είναι και πάλι υποψήφιος στην Π.Ε. Κοζάνης και αύριο θα διευκρινιστεί αν θα έχει κάποια θεσμική θέση στο ΠΑΣΟΚ. Επίσης, έδωσε εκτιμήσεις για το ψηφοδέλτιο αναφέροντας υποψηφίους, ενώ τόνισε ότι οι εκλογές κλείδωσαν στις 29 Απριλίου. Απαντήσεις για Αλέκο Αθανασιάδη και νέες υποψηφιότητες



kozan.gr

Διαβάστε περισσότερα » »

Αναβολή αγώνων στην Βαρντάρσκα για τον φόβο των Αλβανών

Το ενδεχόμενο να μεταφερθούν στους αγωνιστικούς χώρους τα επεισόδια μεταξύ νεαρών Βουλγαροσκοπιανών και Αλβανών που σημειώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες, ανάγκασε την ποδοσφαιρική ομοσπονδία των Σκοπίων να αναβάλει τον αγώνα ντέρμπι μεταξύ των ομάδων Σκέντιγια από το Τέτοβο και Βαρντάρ Σκοπίων, ο οποίος επρόκειτο να διεξαχθεί σήμερα στο γήπεδο της πρώτης.


Παράλληλα, αναβλήθηκαν και όλοι οι αγώνες της επόμενης αγωνιστικής που ήταν προγραμματισμένοι για το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Τις προηγούμενες ημέρες συνελήφθη από την αστυνομία ο αρχηγός των οπαδών της Σκέντιγια για συμμετοχή σε διεθνοτικό επεισόδιο στο Τέτοβο.

Οι οπαδοί της ομάδας αυτής, οι οποίοι είναι Αλβανοί από το Τέτοβο, απείλησαν ότι εάν δεν αφεθεί άμεσα ελεύθερος ο αρχηγός τους, τότε θα προκαλέσουν επεισόδια στον αγώνα με την Βαρντάρ, η οποία είναι η μεγαλύτερη βουλγαροσκοπιανή ομάδα.

Τουλάχιστον είκοσι επεισόδια μεταξύ νεαρών Βουλγαροσκοπιανών και Αλβανών συνέβησαν τις προηγούμενες ημέρες, κυρίως στα Σκόπια και στο Τέτοβο, τα οποία σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις είχαν διεθνοτικό υπόβαθρο και καταγράφηκαν στον απόηχο των γεγονότων στο Γκόστιβαρ, πριν από περίπου δύο εβδομάδες, με τη δολοφονία δύο νεαρών Αλβανών από Βουλγαροσκοπιανό αστυνομικό.

Ωστόσο, τις τελευταίες τρεις ημέρες παρατηρείται αποκλιμάκωση της έντασης γενικότερα και τα επεισόδια έχουν σχεδόν εκλείψει.




Διαβάστε περισσότερα » »

Ο οδηγό φορολογικής δήλωσης 2012

Το έντυπο με τις οδηγίες για συμπλήρωση των δηλώσεων έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Οικονομικών. Περιλαμβάνει τις αλλαγές στις φετινές δηλώσεις και το πώς θα πρέπει να συμπληρωθούν.

Όπως αναφέρεται καταβλήθηκε προσπάθεια ώστε το βασικό έντυπο αυτής της δήλωσης (έντυπο (Ε1) να διατηρήσει τον ίδιο τύπο και περιεχόμενο με εκείνο του προηγούμενου έτους.
 
  Κατεβάστε από εδώ ή εδώ.
Διαβάστε περισσότερα » »

Κατεβάστε ~ Σχέδια για χαρτοκοπτική: Διάφορα ζώα



Χαρτόνι, κόλλα, ψαλίδι και φτιάξτε τα δικά σας τρισδιάστατα ζωάκια...

Συλλογή με 25 συνολικά διαφορετικές κατασκευές. Τα αρχεία είναι σε μορφή pdf και υψηλή ανάλυση, μπορείτε να τα εκτυπώσετε και να αξιοποιήσετε δημιουργικά τον τυχόν ελεύθερο χρόνο σας μαζί με τα πιτσιρίκια.

Οι οδηγίες...
 είναι στα αγγλικά, αλλά κατά τη γνώμη μου δεν χρειάζονται, μιας και υπάρχουν έγχρωμα σχέδια για την κατασκευή βήμα-βήμα.

Κατεβάστε από εδώ.
Διαβάστε περισσότερα » »

ΓΙΑ ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΑΣ ...!!!!

Η πιο ανασφαλής πρωτεύουσα της Ε.Ε......Αθήνα!


Έχουν διπλασιαστεί, μέσα σε μια δεκαετία (2000-2009), οι ληστείες και έχουν αυξηθεί κατά 50% οι κλοπές και οι διαρρήξεις στην Αττική. Επιπλέον, τα αδικήματα συνήθως συνοδεύονται και από βία. Αυτά είναι μερικά από τα πορίσματα της έρευνας που έγινε σε Αθήνα και Πειραιά, υπό την επιστημονική ευθύνη της καθηγήτριας και διευθύντριας του προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών Εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, Χ. Ζαραφωνίτου.
 Η έρευνα έγινε μεταξύ καταστηματαρχών και αστυνομικών υπηρεσιών σε Αθήνα και Πειραιά, από τον Μάιο έως τον Ιούνιο 2010 και αφορά την εγκληματικότητα και την ανασφάλεια των κατοίκων στην Αττική.
Η Αθήνα, κρατά από το 2005, τα πρωτεία της πλέον ανασφαλούς πρωτεύουσας στην ΕΕ και στους κατοίκους της πόλης, είναι διάχυτη η εντύπωση ότι η Πολιτεία αδιαφορεί και δεν υπάρχουν οργανωμένες πολιτικές, είπε η κ. Ζαραφωνίτου. Τη διάχυτη ανασφάλεια έχουν, εν μέρει, μειώσει οι πεζές περιπολίες αστυνομικών και η επαναφορά του θεσμού του αστυνομικού της γειτονιάς. Στις περιοχές, όπου η εμπλοκή των αστυνομικών είναι ενεργή στην καθημερινότητα των πολιτών, τα θύματα έχουν μειωθεί κατά ένα τρίτο.
Παρόλα αυτά, είναι υψηλό το ποσοστό της μη ικανοποίησης από τη λειτουργία των αστυνομικών αρχών, λόγω της έλλειψης ενεργούς και συνεχούς παρουσίας στις γειτονιές και διότι μετά από καταγγελίες δεν υπάρχει έγκαιρη επέμβαση, αποτελεσματικότητα, αλλά αντιθέτως έντονη γραφειοκρατία. Οι πολίτες ζητούν μια αστυνομία που θα είναι περισσότερο προσιτή, θα συνεργάζεται μαζί τους, θα είναι καλύτερα εκπαιδευμένη και κατά συνέπεια πιο αποτελεσματική. Το ένα τρίτο όσων ερωτήθηκαν αποδέχεται περιορισμούς των ατομικών ελευθεριών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εάν κάτι τέτοιο συνεπάγεται πιο αποτελεσματική αστυνόμευση.
Η κ. Ζαραφωνίτου τόνισε την ανάγκη να παραμείνουν οι κάτοικοι στο κέντρο της πόλης, με οικονομικά κριτήρια και βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους και σημείωσε το έντονο αίσθημα εγκατάλειψης από το κράτος και τις υπηρεσίες του, σε συνδυασμό με την απουσία ελέγχου.
Η διευθύντρια Ερευνών του ΕΚΚΕ, Ιωάννα Τσίγγανου, που μελέτησε την επιχειρηματικότητα στο Κέντρο της Αθήνας, ανέφερε ότι μόνο το ένα τέταρτο των επιχειρηματιών θεωρεί το Κέντρο σχετικά ασφαλές. "Οι Έλληνες, με μικρομεσαίες και οικογενειακές επιχειρήσεις, ασφυκτιούν και αισθάνονται απροστάτευτοι από το κράτος. Το παρεμπόριο συνιστά πρόβλημα για το 65% των επιχειρηματιών. Το 83% ζητά να δημιουργηθούν ειδικοί χώροι για να διαθέτουν τα προϊόντα τους οι αλλοδαποί που εμπορεύονται στο δρόμο, το 28% ζητά να τους επιβληθεί βαριά φορολογία και το 20% να απελαθούν μαζικά", είπε η κ. Τσίγγανου.
Ο βοηθός Συνήγορος του Πολίτη και καθηγητής Εγκληματολογίας, Βασίλης Καρύδης επισήμανε ότι και πριν από 11 χρόνια, ανάλογα ήταν τα ευρήματα για την ανασφάλεια και την εγκληματοφοβία στο Κέντρο.Το αποτέλεσμα είναι όπως είπε:  "Η ανασφάλεια να αυτονομείται και να δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος», τονίζοντας ότι η κατάσταση αποτελεί «ιδανικό θερμοκήπιο για ξενοφοβικές και ακροδεξιές ομάδες". Επισήμανε, τέλος, ότι το κέντρο της πόλης εγκαταλείπεται σταδιακά από τους κατοίκους του, ήδη από τη δεκαετία του '80 και ότι η ελληνική αστυνομία είναι η τρίτη μεγαλύτερη σε δυναμικότητα στην ΕΕ.
Πορνεία -ναρκωτικά
Στο αδιέξοδο που συνεπάγεται η αντιμετώπιση ομάδων- όπως οι παράνομοι αλλοδαποί, οι τοξικοεξαρτώμενοι και οι εκδιδόμενες- μόνο με αστυνομικές μεθόδους, αναφέρθηκε ο αστυνόμος Α' Γιώργος Χαλιβόπουλος. Όπως επισήμανε, "αν δεν υπάρξει οργανωμένη και σε βάθος χρόνου παρέμβαση, το πρόβλημα δεν μπορεί να επιλυθεί». Διότι όσοι συλλαμβάνονται, επανέρχονται συνήθως στην πρότερη κατάσταση. «Είναι απαραίτητο να υπάρξει πρόληψη και θεραπεία για τους τοξικοεξαρτώμενους, υποστήριξη για τους αστέγους, διεθνείς συμφωνίες για την επιστροφή των λαθραίως εισερχομένων, περιβαλλοντική και οικιστική αναβάθμιση του Κέντρου".
Παρεμπόριο
Στο παρεμπόριο, αναφέρθηκε ο Ειδικός Γραμματέας της Υπηρεσίας Εποπτείας Αγοράς του υπουργείου Ανάπτυξης, Γιώργος Στεργίου. Επισήμανε ότι μέσω της Ελλάδας διακινούνται τεράστιες ποσότητες εμπορευμάτων, από τις οποίες ελάχιστες μένουν στη χώρα. Είναι ενδεικτικό ότι στα ελληνικά τελωνεία γίνονται οι υψηλότερες κατασχέσεις στην ΕΕ. Επαίνεσε τη συμβολή του δήμου Αθηναίων στην κατάσχεση 51 αποθηκών το 2011, σε σχέση με την κατάσχεση 10 αποθηκών το 2010. Υπογράμμισε ότι "χωρίς την παρουσία της ελληνικής αστυνομίας δεν θα είχε γίνει τίποτα" και συμπλήρωσε ότι "είναι αμφίβολο εάν έχει τιμωρηθεί έστω και ένας από αυτούς που έχουν τις αποθήκες".
Αναφέρθηκε, τέλος, στις δυο θεσμικές παρεμβάσεις του υπουργείου Ανάπτυξης, που είναι η επιτόπια καταστροφή της εμπορικής αξίας των κατασχεμένων εμπορευμάτων και η ενεργοποίηση της αυτοχρηματοδότησης των κλιμακίων τα οποία θα ελέγχουν τις αγορές υπαίθριου εμπορίου. Με αυτόν τον τρόπο, δίνεται η δυνατότητα στους φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης να αυτοχρηματοδοτούν τους ελεγκτικούς μηχανισμούς από τα πρόστιμα.
Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γ. Καμίνης, επισήμανε ότι "η εγκληματικότητα στην πόλη έχει προσλάβει τέτοιες διαστάσεις που χρειάζεται ολιστική αντιμετώπιση". Ζήτησε να μη φύγουν άλλες δημόσιες υπηρεσίες από το Κέντρο. Να αντιληφθούν οι πολίτες ότι είναι συνυπεύθυνοι όχι μόνο στο παρεμπόριο, αλλά και στην επαιτεία και στην πορνεία. Όπως υπογράμμισε, η πορνεία έχει αυξηθεί κατά 1500% στην πόλη.
Ο ίδιος έχει καταθέσει νομοσχέδιο για την πορνεία, διότι δεν είναι δυνατόν να υπάρχει μόνο ένας οίκος ανοχής με άδεια, αλλά η κατάργηση της υπέρμετρης αυστηρότητας προσέκρουσε σε ισχυρά αντανακλαστικά. Δεν πρέπει να επιτρέπεται να γίνονται τα πανεπιστήμια ορμητήρια πολιτικής βίας και παρεμπορίου, είπε. Για τις διαδηλώσεις, επισήμανε ότι πρόκειται, σε λίγες ημέρες, να δοθεί νομοσχέδιο όπου "απλά εξειδικεύονται οι συνταγματικές διατάξεις. Υπάρχει το δικαίωμα που διασφαλίζεται με το άρθρο 11, αλλά είναι δικαίωμα με όρια. Διότι υπάρχει και το δικαίωμα του άλλου να κυκλοφορεί, να εργάζεται. Υπάρχει δικαίωμα στο επιχειρείν".

http://news247.gr
Διαβάστε περισσότερα » »