Κυριακή 19 Μαΐου 2013

Τι κρύβεται πίσω από την επιστολή απειλής στους μουσουλμάνους; Ποιοι θα είναι τα “κοτόπουλα”;

islam“Φύγετε έως τα τέλη Ιουνίου διαφορετικά θα σας σφάξουμε σαν τα κοτόπουλα” έλεγε το επίσημο γράμμα που έφτασε στη Μουσουλμανική Ενωση Ελλάδος.

του Στρατή Μαζίδη
stratis1 
Το οποίο πάντα φυσικά είχε και το γνωστό σήμα της Χρυσής Αυγής. Δηλαδή εκεί στο λαϊκό σύνδεσμο είναι τόσο ανόητοι που πήραν ένα επιστολόχαρτο, έγραψαν ότι θα πάρουν τις φαλτσέτες και θα σφάξουν σαν κοτόπουλα 1.500.000 κόσμο, έφτυσαν το φάκελο και τον έστειλαν με τον ταχυδρόμο διότι η απειλή πρέπει να φεύγει πάντα δια αλληλογραφίας.

Επειδή βέβαια κάνει καραμπάμ για προβοκάτσια ο Ναΐμ Ελγαντούρ δήλωσε στο newsit: «Εκτιμούμε πως κατά 99% πρόκειται για προβοκάτσια, όμως ποιος μας διασφαλίζει ότι με αυτό το 1% που μένει, δε θα συμβεί τίποτα;» κάνοντας με έναν εύσχημο τρόπο το 1% να μοιάζει με 99%.

Κανείς δεν πρόκειται να διασφαλίσει τίποτε. Όπως κανείς δε διασφάλισε τον ελληνικό λαό από μηνύματα όπως αυτό της παραπάνω φωτογραφίας που το κρατά μουσουλμάνος αλλά και για την εκρηκτική αύξηση της εγκληματικότητας.

Αυτό που οφείλει να μας προβληματίσει είναι το τι εξυπηρετεί αυτό το ολοφάνερο προβοκατόρικο απειλητικό γράμμα. Να αποπροσανατολίσει για κάτι άλλο που έρχεται; Να πυροδοτήσει; Τι; Γιατί σίγουρα αυτοί που το έστειλαν ήξεραν πως μεγάλο μέρος αν όχι όλοι δε θα το πάρουν σοβαρά. Άρα τι μπορεί να έχουν στο νου τους;

Πάντως για όσους είδαν κάτι βίντεο από την όχι πολύ μακρινή Συρία με την κατακρεούργηση και τον ευνουχισμό που υπέστησαν ορισμένοι άνθρωποι από τους αντάρτες, μάλλον φοβούνται ότι άλλοι θα παίξουν το ρόλο του κοτόπουλου στο τέλος.

Άραγε πέρα από αντιρατσιστικούς νόμους σκοπεύει να κάνει κάτι επιτέλους η ελληνική (;) κυβέρνηση για ένα μείζον θέμα που απασχολεί και τρομοκρατεί τον ελληνικό λαό όσον αφορά την υπάρξη σχεδόν μιας μικρής χώρας πληθυσμιακά εντός των συνόρων μας;

πηγή 
eleftheriskepsii 
Διαβάστε περισσότερα » »

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ..."Αποχώρησε η Ρεπούση στο «ενός λεπτού σιγή» για τη Γενοκτονία των Ποντίων!!!!" ΘΑ ΤΗΝ ΑΠΟΒΑΛΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΕΛΛΗΝΙΚΗ" ΒΟΥΛΗ;;;

Ανακοίνωση για να δικαιολογήσει τα … αδικαιολόγητα αναγκάστηκε να εκδώσει η ΔΗΜΑΡ μετα τον θόρυβο που προκλήθηκε – κυρίως μεταξύ των βουλευτών – από την αποχώρηση της κυρίας Μαρίας Ρεπούση από την αίθουσα της Ολομέλειας όταν ο πρόεδρος του κοινοβουλίου ζήτησε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της Ποντιακής γενοκτονίας.

Στο κείμενο αναφέρεται ότι «σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα της ΔΗΜ.ΑΡ τίμησε με «ενός λεπτού σιγή» τη μνήμη του Ποντιακού Ελληνισμού. 


Η απουσία κάποιων από τους βουλευτές της οφείλεται σε καθαρά πρακτικούς λόγους» (!) και συμπληρώνει πως «Η βουλευτής Α’ Πειραιά, Μαρία Ρεπούση, με αφορμή τα όσα κακόβουλα λέγονται και γράφονται δήλωσε τα εξής: «Ο σεβασμός μου στη μνήμη του Ποντιακού Ελληνισμού είναι δεδομένος και δεν επιτρέπω σε κανέναν να τον αμφισβητεί». 

Παρά ταύτα προκύπτει το ερώτημα : «πόσο σοβαρός ήταν ο «πρακτικός λόγος» για τον οποίο η κυρία Ρεπούση δεν μπορούσε να περιμένει ούτε ένα λεπτό προκειμένου να δείξει έμπρακτα τον «αδιαμφισβήτητο» σεβασμό της προς τον Ποντιακό Ελληνισμό;». 

Όπως μάλιστα αποδεικνύουν φωτογραφικά στιγμιότυπα από την συνεδρίαση, η νεοεκλεγείσα βουλευτής, γνωστή και από την συγγραφή του βιβλίου ιστορίας της Στ Δημοτικού όπου περιέγραφε την σφαγή της Σμύρνης το 1922 ως «συνωστισμό» , αποχώρησε την στιγμή που ο Πρόεδρος της Βουλής ζήτησε από όλους να τηρήσουν «ενός λεπτού σιγής».



Ωρα 12:44 μμ η Ρεπούση μέσα στη Βουλή



Ωρα :12 :46 μμ Mόλις ο Πρόεδρος ανακοίνωσε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της Γενοκτονίας των Ποντίων η Ρεπούση εξαφανίστηκε από τα έδρανα της Βουλής.


eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »

ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΡΕΜΠΕΣΚΕΔΕΣ

Νεαρά παιδάκια νεοέλληνες που επιζητούν λίγη δόξα και είναι ικανοί να πουλήσουν ψυχή και συνειδήσεις στον άρχοντα του σκότους κυρίαρχο της μουσικής βιομηχανίας..

Πόσο τραγικός όμως είσαι εσύ Ψευτορεμπέτη Αγάθωνα;;;
Τώρα στα γεράματα υποκλίνεσαι γιατί ;; Για ευρωπαϊκή καριέρα;;;

Επειδή ακούσαμε μια συνέντευξη σου και διαπιστώσαμε ότι δεν σε συνοδεύει και καμιά σοβαρή φιλοσοφία ζωής θα λέγαμε ότι δεν πρέπει να λέγεσαι Ρεμπέτης αλλά Ρεμπεσκές.

Ρεμπέτες ρεμπεσκέδες χωρίς συνείδηση για το βαρύ φορτίο που κουβαλά το μπαγλαμαδάκι.

Αυτή θα είναι δυστυχώς η παρουσία μας στο Νεοταξικό πανηγύρι της Eurovision.


Και για να αποδώσουμε και τα εύσημα την φωτογραφία αυτή ανακάλυψαν ως συνήθως οι συνήθεις ύποπτοι

Αφύπνιση Συνείδησης
www.facebook.com/photo.php?fbid=549779931738936&set=pb.134366206613646.-2207520000.1368889242.&type=3&theater

eleftheriskepsii 
Διαβάστε περισσότερα » »

Πασχαλίτσα... δολοφόνος

Την έφεραν από την Ασία στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ ως «φυσικό εντομοκτόνο», αλλά η πασχαλίτσα Harmonia axyridis αποδείχτηκε πραγματικό... φονικό όπλο. Τα σωματικά της υγρά περιέχουν ένα τοξικό παράσιτο που εξοντώνει μαζικά τις τοπικές πασχαλίτσες και άλλα είδη εντόμων.
Μηχανή εξόντωσης
Την axyridis επέλεξαν οι ειδικοί για να καταπολεμήσει τις αφίδες, τις λεγόμενες «ψείρες» των φυτών. Αρχικά αυτές οι ασιατικές πασχαλίτσες χρησιμοποιούνταν σε ελεγχόμενο περιβάλλον αλλά κάποια στιγμή κατάφεραν να ξεφύγουν και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα μετανάστευσαν σε διάφορες περιοχές της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής όπου και κυριάρχησαν εύκολα απέναντι στα τοπικά είδη.
Σύμφωνα με γερμανούς ερευνητές οι πασχαλίτσες H. axyridis κατάφεραν να επιβληθούν εξοντώνοντας τις τοπικές πασχαλίτσες και άλλα είδη εντόμων που δεν διέθεταν κάποιους αμυντικούς μηχανισμούς απέναντι στο άγνωστο μέχρι πρόσφατα για αυτά τα είδη παράσιτο. Μάλιστα η H. axyridis μπορεί να προκαλέσει ισχυρές αλλεργικές αντιδράσεις και στον άνθρωπο.
Το βιολογικό «υπερόπλο»
Ερευνητές του Τμήματος Χημικής Οικολογίας του Ινστιτούτου Max Planck διαπίστωσαν ότι η H. axyridis διαθέτει ένα πραγματικά πανίσχυρο ανοσοποιητικό σύστημα το οποίο αποτελεί το κλειδί για την κυριαρχία της απέναντι σε άλλα έντομα.
Στα υγρά του σώματός της υπάρχει ένα ισχυρό αντιβιοτικό συστατικό (η χαρμονίνη) καθώς επίσης και αντιμικροβιακά πεπτίδια. Όλα αυτά στην ουσία δημιουργούν μια ομπρέλα προστασίας ενάντια στα παθογόνα που πιθανώς να αντιμετωπίσει στις νέες περιοχές που πηγαίνει να εγκατασταθεί - πρόκειται για παθογόνους μικροοργανισμούς στους οποίους είναι ευάλωτα ακόμη και τοπικά είδη αυτών των περιοχών.
Στη φαρέτρα της όμως η H. axyridis διαθέτει και ένα άλλο όπλο, μια οικογένεια τοξικών μυκήτων που ονομάζονται μικροσπορίδια. «Καταφέρνουν να κρατούν αυτούς τους μύκητες ανενεργούς όταν βρίσκονται μέσα στο αίμα τους και ακόμη και δεν μπορούμε να κατανοήσουμε πώς το καταφέρνουν αυτό.
Όταν όμως κάνουν την εμφάνισή τους άλλα έντομα που προσπαθούν να επιτεθούν στα αβγά ή στις προνύμφες της H. axyridis, οι μύκητες ενεργοποιούνται και εξοντώνουν τους εχθρούς» αναφέρει καθηγητής Χέικο Βόγκελ, μέλος της ερευνητικής ομάδας.
Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι η H. axyridis έχει τεράστιο πλεονέκτημα σε σχέση με τα άλλα είδη πασχαλίτσας και εκτιμούν ότι θα επικρατήσει στις περισσότερες περιοχές του πλανήτη. «Δεν βλέπω με ποιον τρόπο θα εμποδιστεί η δράση της, είναι άλλωστε πολύ αργά για γίνει κάτι κατά τη γνώμη μου» τονίζει ο Βόγκελ. Η έρευνα δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Science». (Το Βήμα-Science)
 
apocalypsejohn
Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ - ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Λίγους μήνες πριν τις εκλογές του περασμένου Μαΐου, όλοι βιώσαμε το φαινόμενο της πλατείας που συγκέντρωσε τόσο πολύ πλήθος. Όσο, όμως, κι αν φαίνεται παράξενο, αυτό το φαινόμενο της πλατείας, μάλλον δεν θα το ξαναζήσουμε!!! Όχι βέβαια, γιατί λύθηκαν τα προβλήματα των Ελληνίδων και των Ελλήνων, τα οποία αντίθετα διογκώθηκαν ανυπολόγιστα και επικίνδυνα από την τρικομματική κυβέρνηση (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ) και η οποία έντεκα μήνες μετά εξακολουθεί τις συνεχείς πολιτικές αστοχίες, εφαρμόζοντας συνεχώς σκληρά μέτρα κατά του λαού. Αλλά, γιατί δεν υπάρχει από τα κόμματα της αντιπολιτεύσεως η απαραίτητη πειθώ, δηλαδή υπάρχει πλήρης αδυναμία του αντιμνημονιακού τόξου, προκειμένου να μπορέσει να εκφράσει ένα σοβαρό Κυβερνητικό πρόγραμμα, το οποίο θα ήταν άξιο της εμπιστοσύνης του λαού μας.


Εμείς, στην Ελλήνων Πολιτεία, προσπαθήσαμε να αποκωδικοποιήσουμε, το χθες και το σήμερα της πολιτικής γεωγραφίας της πλατείας και του αποτελέσματός της!!!!

Στο «κάτω» μέρος της πλατείας συγκεντρώθηκαν όλοι εκείνοι της αντιμνημονιακής αριστεράς, οι οποίοι καθρεφτίζουν με διάφορες δράσεις τους την ποιότητα αυτών των ψηφοφόρων. Είναι εκείνοι οι ψηφοφόροι, οι οποίοι με την ελαφρότητα των απόψεών τους στα Εθνικά μας θέματα, καθίστανται επικίνδυνοι, είναι εκείνοι οι θιασώτες της παραμονής των λαθρομεταναστών στη χώρα μας (οι οποίοι δημιουργούν ετησίως ζημία στο κράτος από απώλειες εσόδων περίπου τα 3 δις), είναι επίσης, εκείνοι οι ψηφοφόροι του ρεύματος που ευαγγελίζεται το διαχωρισμό κράτους – Εκκλησίας, με απρόβλεπτες συνέπειες για την κοινωνία μας!!!! Εξ αυτών των κομμάτων ο ΣΥΡΙΖΑ, λόγω εκλογικών ποσοστών, φλερτάρει με την εξουσία. Επί πολλά χρόνια κυμαινόταν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, των ποσοστών δηλαδή του 3-4%. Όμως, ξαφνικά, εισέπραξε σταδιακά, κυρίως, την κατακραυγή των απογοητευμένων ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, λόγω της μνημονιακής πολιτικής υποταγής της κυβερνήσεως Γιώργου Παπανδρέου, και οι οποίοι μετακινήθηκαν προς το ΣΥΡΙΖΑ, εκτοξεύοντας, έτσι, τα ποσοστά του τον Ιούνιο στο 26,89%.

Στην ίδια πολιτική γεωγραφία, ενδιαφέρον παρουσιάζει η «πάνω» μεριά της πλατείας καθώς σε αυτή συγκεντρώθηκαν πολλοί ακομμάτιστοι πολίτες, οι οποίοι εμφανώς είναι πιο συντηρητικοί και είδαν την καθημερινότητα τους αλλά και την Εθνική τους υπερηφάνεια να γίνεται έρμαιο των δανειστών – τοκογλύφων, οι απογοητευμένοι ψηφοφόροι του μεσαίου χώρου, του πατριωτικού ΠΑΣΟΚ, διάφορα κινήματα αλλά και ψηφοφόροι του πατριωτικού χώρου που κάλυπτε ο μέχρι πρότινος ισχυρός ΛΑΟΣ. Από αυτό το συγκεντρωμένο πλήθος δημιουργήθηκε, εν πολλοίς το αντιμνημονιακό κίνημα των «Ανεξάρτητων Ελλήνων»!!! Έτσι, το νέο αυτό κόμμα, εκτινάχτηκε το Μάιο στο εντυπωσιακό ποσοστό του 10,60% και τον Ιούνιο στο 7,51%. Η απώλεια του ποσοστού 3,09%, σε ένα μήνα, συντελέστηκε κυρίως λόγω του τρομοκρατικού διλλήματος που άσκησε στους Έλληνες ψηφοφόρους ο Αντώνης Σαμαράς, δηλαδή «θέλετε δραχμή ή ευρώ;». Στη συνέχεια, όμως, είχαμε διάφορες αποχωρήσεις Βουλευτών και στελεχών, αλλά και μεγάλα προβλήματα στον οργανωτικό και επικοινωνιακό σχεδιασμό του κόμματος. Συνετέλεσε, επίσης, η στρεβλή νοοτροπία στελεχών των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», οι οποίοι προφανώς δεν μπόρεσαν να κατανοήσουν την ποιότητα σκέψης των ψηφοφόρων του πατριωτικού χώρου, ενός χώρου ο οποίος δεν μπορεί να ταυτιστεί με το μεγάλο μαντρί της Νέας Δημοκρατίας, η οποία με αρχηγό το Σαμαρά μεταλλάχτηκε και ιδεολογικά. Ωστόσο, θα περίμεναν προφανώς κάποιοι, πως αμέσως μετά το ιδρυτικό τους συνέδριο, τα ποσοστά των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», θα είχαν σχετική άνοδο. Αντίθετα, όμως, υπάρχουν επικίνδυνες για το κόμμα πτωτικές τάσεις, από τη στιγμή που εξακολουθούν να υφίστανται τα μεγάλα προβλήματα συνοχής και εσωστρέφειας, όχι μόνο μεταξύ των στελεχών αλλά και των Βουλευτών του κόμματος. Τρανταχτό παράδειγμα το πρόσφατο δημόσιο «ξεκατίνιασμα» δυο προβεβλημένων Βουλευτίνων του κινήματος (Μακρή και Χρυσοβελώνη). Όπως, επίσης, η υπαναχώρηση της αρχικής θέσεως-δέσμευσης του Προέδρου του κινήματος, Πάνου Καμένου στην αποδοχή προσχώρησης «μνημονιακών» και δη συμμετεχόντων στην προδοτική και αντισυνταγματική κυβέρνηση Παπαδήμου (Ροντούλης), από τη στιγμή που αυτή η θέση-δέσμευση επικυρώθηκε από το πρόσφατο Ιδρυτικό Συνέδριο.

Από την άλλη πλευρά, έχουμε ένα ΠΑΣΟΚ το οποίο φυλλορροεί και θα προσπαθήσει πολύ για να εισέλθει στη νέα Βουλή, η ΔΗΜΑΡ κινείται σε χαμηλότερα εκλογικά ποσοστά, λόγω της ισχνής αντίστασης που προβάλλει στις αποφάσεις της τρόικας και των συνεταίρων της στη συγκυβέρνηση και το ΚΚΕ δεν μπορεί να αναδιπλωθεί, όσο θα επιμένει στον ξύλινο και δογματικό πολιτικό του λόγο. Έτσι, όλες μα όλες οι πολιτικές εξελίξεις δείχνουν ότι μόνη κερδισμένη είναι η Χρυσή Αυγή η οποία δείχνει να αφουγκράζεται την Κοινωνία και τα προβλήματα που δημιουργεί αυτό το μισοπεθαμένο και βουτηγμένο στη διαφθορά πολιτικό σύστημα και γι΄ αυτό αυξάνει τα ποσοστά της, καθημερινά.

Συνεπώς, όλα τα παραπάνω συντελούν σε ένα εύφορο πολιτικό πεδίο, δημιουργίας νέων κομμάτων. Εκ προοιμίου όμως, είναι καταδικασμένα και δεν έχουν τύχη, όσα εξ αυτών έχουν για αρχηγό, πολιτικούς οι οποίοι εμπλέκονται στην ψήφιση των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων ή εξακολουθούν να είναι προσδεμένοι στον παλαιοκομματισμό του παρελθόντος!! Αυτό το είδαμε στο κόμμα Κατσέλη και Μπακογιάννη και πολύ πιθανόν να το δούμε και στα κόμματα Λοβέρδου, Κατσανέβα κλπ. Ως εκ τούτου όλα αυτά, αν μη τι άλλο δείχνουν ότι υπάρχει ένας πολύ μεγάλος πολιτικός χώρος ελεύθερος για ανασύνταξη δυνάμεων ενός νέου πατριωτικού ελληνικού τόξου, το οποίο δεν θα έχει στηρίγματα ανθρώπους, πολιτικές ή «μέσα» τα οποία έχουν ταυτιστεί με την ηθική και οικονομική χρεοκοπία της Ελλάδος. Σε αυτόν τον πολιτικό-πατριωτικό χώρο βεβαίως κινείται το κόμμα της «Ελλήνων Πολιτείας» και ετοιμάζεται να αδράξει των κατάλληλων ευκαιριών για το καλό της πατρίδας μας.

Για την «Ελλήνων Πολιτεία»

Παναγιώτης Αποστόλου  

(Επικεφαλής Στρατηγικής Πολιτικής-6945702966)

Χρήστος Χατζηαναστασίου  

(Πολιτικός Σχεδιασμός-6938993216)

thrakilifenews
Διαβάστε περισσότερα » »

ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΠΛΟΚΟ ΜΕ "ΕΝΤΟΛΗ" ΩΝΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ ΣΚΟΡΠΙΟΥ. ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΕ Η ΑΘΗΝΑ;


skorpiosΗ επιθυμία του παππού της, Αριστοτέλη Ωνάση να παραμείνει ο Σκορπιός στους κληρονόμους του μπαίνει στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης, η οποία ήδη εξετάζει τα συμβόλαια για την εκμίσθωση του νησιού στη Γιεκατερίνα Ριμπολόβλεβα.
Η ελληνική Δικαιοσύνη αναλαμβάνει πλέον να ερευνήσει τα όρια της νομιμότητας στην απόφαση της Αθηνάς με οδηγό τη διαθήκη του Αριστοτέλη Ωνάση.
Όπως αναφέρει δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας, ο Έλληνας μεγιστάνας είχε ξεκαθαρίσει πριν φύγει από τη ζωή ότι επιθυμούσε ο Σκορπιός και η διπλανή Σπάρτη να παραμείνουν στου κληρονόμους του.
Ωστόσο στο άρθρο 9 της διαθήκης του είχε προβλέψει το ενδεχόμενο να μην είναι σε θέση οι κληρονόμοι να συντηρήσουν τα νησιά και μόνο σ'αυτή την περίπτωση όριζε να περάσουν είτε στο ελληνικό Δημόσιο, είτε στην Ολυμπιακή Αεροπορία που του ανήκε όταν συντάχθηκε η διαθήκη.
Δεν προέβλεπε, πάντως, την πώλησή του σε κόρη ρώσου μεγιστάνα και έτσι αναμένεται με ενδιαφέρον η εξέλιξη της υπόθεσης.

makeleio
Διαβάστε περισσότερα » »

Δεν πάει άλλο λένε οι Αναργυριώτες- στα 130 μέτρα από τα σπίτια τους έφτασε ο αποθέτης τους ορυχείου (βίντεο)

Το Σάββατο 18 Μαΐου, οι κάτοικοι της Τ.Κ. Αναργύρων με τον Δήμαρχο Αμυνταίου....
πήγαν στον αποθέτη του ορυχείου σε μία συμβολική διαμαρτυρία.
Ο αποθέτης που βρίσκεται   μόλις 130 μέτρα από τα σπίτια τους, δημιουργεί πολλά προβλήματα στους κατοίκους και όπως μας δήλωσαν θα προσφύγουν στον Εισαγγελέα για την νομιμότητα του συγκεκριμένου αποθέτη.    Δείτε το βίντεο:


http://anapodoi.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Τους επόμενους μήνες θα συζητηθεί στην Ευρώπη ο διαμελισμός της Ελλάδας

Οι πολιτικές εξελίξεις στην παγκόσμια πολιτικό – οικονομική σκακιέρα είναι τουλάχιστον σε εμάς γνωστές.
Μέσα από αυτό το βίντεο μπορείτε δείτε και να μάθετε την αλήθεια. Η μικρή λέξη ενωθείτε είναι η μήτρα του υπομόχλιου και της αντίστασης με την οποία μπορούμε να επιδράσουμε, υπερ μας, στην παγκοσμιοποίηση!
Τους επόμενους μήνες θα συζητηθεί στην Ευρώπη, ο διαμελισμός της Ελλάδας ως λύση στην κρίση αυτή όπως και η κατάργηση του σταυρού στην Ελληνική σημαία!
Ενημερώστε τους φίλους σας, τις οικογένειές σας.
Αποκτήστε κριτική σκέψη...



apocalypsejohn
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο Ιάσονας το πρωί έδινε Πανελλήνιες και το βράδυ τύλιγε σάντουιτς σε καντίνα- Βιωματική ιστορία που την μοιράζεται με το Πινάκιο η Εύη Μόραλη

Η αναγνώστρια του Πινακίου, Εύη Μόραλη, μας έστειλε μια βιωματική ιστορία,  μέσα από την οποία αποτυπώνεται η πραγματικότητα ενός τελειόφοιτου  μαθητή στην Ελλάδα του σήμερα.

Η Εύη, τα ξημερώματα του Σαββάτου  γνώρισε έναν μαθητή  Λυκείου που το πρωί της προηγούμενης ημέρας  διαγωνίστηκε στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, πρώτη ημέρα των Πανελληνίων,  και το βράδυ εκπαιδευόταν για να πιάσει δουλειά σε μία  καντίνα κάπου στην Αθήνα.
Ο  νεαρός  είναι αποφασισμένος να χαράξει το δικό του δρόμο...προκειμένου να σπουδάσει αυτό που του αρέσει. Παράλληλα, παλεύει  να σταθεί με αξιοπρέπεια  στην κοινωνία βοηθώντας οικονομικά τους γονείς του. Παρά το γεγονός ότι γνωρίζει τις αντιξοότητες που θα αντιμετωπίσει τα επόμενα χρόνια, αυτός ανοίγει τα φτερά του κόντρα σε όλα και ετοιμάζεται να πετάξει προς τη δική του Ιθάκη.
Διαβάστε τη μικρή ιστορία της διπλανής πόρτας που μας έστειλε η Εύη Μόραλη και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα...

«Χθες το βράδυ, γνώρισα ένα παιδί τελειόφοιτο Λυκείου. Χθες ήταν η πρώτη μέρα των εξετάσεων.
Το πρωί πήγε στην εξέταση κανονικά. Στις 3 τα ξημερώματα, ακόμα όρθιος από το πρωί, εκπαιδευόταν για να γίνει πωλητής φαγητού σε νυχτερινό φαγάδικο.
Με κοίταξε με αγωνία, τα μαλλιά του ξυρισμένα από τη μία πλευρά και μακριά από την άλλη. Το look του λίγο "περίεργο". Η αγωνία του ήταν να τα καταφέρει και στην εκπαίδευση και στις πανελλήνιες."Θέλω να γίνω ηχολήπτης, μόνο αυτό αγαπάω", μου είπε." Στην Ελλάδα, δεν έχει μία σοβαρή σχολή για να το σπουδάσω. Στο εξωτερικό δεν μπορούν να με στείλουν οι γονείς μου, πρέπει να δουλέψω. Θα γίνω ηχολήπτης, μόνο αυτό αγαπώ", επανέλαβε. Πήρα το νερό και έπινα σιγα-σιγά για να κερδίσω χρόνο και να τον ακούσω. Ο Ιάσονας, ένα αξιαγάπητο παιδί, με αγωνία για το αύριο, με μια νυχτερινή βάρδια που πιθανόν να κάνει μέσα στις εξετάσεις και το όνειρό του ζωγραφισμένο στα μάτια του. Ιάσονα, μακάρι να πετύχεις»!
pinakio
Διαβάστε περισσότερα » »

ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ

ΠΟΝΤΟΣ Η γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου αναφέρεται σε σφαγές και εκτοπισμούς εναντίον Ελληνικών πληθυσμών στην περιοχή του Πόντου που πραγματοποιήθηκαν από το κίνημα των Νεότουρκων κατά την περίοδο 1914-1923. 

Εκτιμάται ότι στοίχισε τη ζωή περίπου 213.000-368.000 Ελλήνων. Οι επιζώντες κατέφυγαν στον Άνω Πόντο (στην ΕΣΣΔ) και μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή το 1922, στην Ελλάδα. 

Τα γεγονότα αυτά αναγνωρίζονται επισήμως ως γενοκτονία από το Ελληνικό Κράτος και την Αυστραλία  αλλά και από διεθνείς οργανισμούς όπως η Διεθνής Ένωση Μελετητών Γενοκτονιών.

 === Θεωρείται μια από τις πρώτες σύγχρονες γενοκτονίες. Η γενοκτονία ήταν ένα προμελετημένο έγκλημα, το οποίο η κυβέρνηση των Νεότουρκων έφερε σε πέρας με συστηματικότητα. Οι μέθοδοι που χρησιμοποίησε ήταν ο ξεριζωμός, η εξάντληση στις κακουχίες, τα βασανιστήρια, η πείνα και η δίψα, και τα στρατόπεδα θανάτου στην έρημο.

  === Η διεθνής βιβλιογραφία και τα κρατικά αρχεία πολλών χωρών βρίθουν μαρτυριών για το ειδεχθές έγκλημα, που διαπράχθηκε εναντίον του Ελληνικού λαού. Η Γενοκτονία των Ελλήνων πραγματοποιήθηκε παράλληλα με γενοκτονίες σε βάρος και άλλων χριστιανικών πληθυσμών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, δηλ. των Αρμενίων και των Ασσυρίων.
  === H Βουλή των Ελλήνων αναγνώρισε τη γενοκτονία το 1994, και ψήφισε την ανακήρυξη της 19ης Μαϊου ως «Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων στο Μικρασιατικό Πόντο».
  
=== Θύματα
  
 === Για το ελληνικό πληθυσμό της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στη Μικρά Ασία και Ανατολική Θράκη από την Άνοιξη του 1914 μέχρι το 1923, ο Αριστοκλής Ι. Αιγίδης στο σημαντικότατο βιβλίο που έγραψε για το προσφυγικό ζήτημα «Η Ελλάς χωρίς τους πρόσφυγας» (Αθήνα 1934) τονίζει ότι «1.200.000 ψυχές αποτελούν τον τραγικόν εις ανθρώπινας απώλειας απολογισμόν του αγώνος». Ο Θεοφάνης Μαλκίδης, διδάκτωρ Κοινωνικών Επιστημών και διδάσκει στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, τονίζει ότι «μιλάμε για πάνω από 800.000 Έλληνες». Στις 20 Μαρτίου 1922, ο Άγγλος διπλωμάτης Ρέντελ συνέταξε ένα μνημόνιο για τις τουρκικές ωμότητες σε βάρος των χριστιανών από το 1919 κι έπειτα. Στο προοίμιο αυτού του μνημονίου διαβάζουμε:

«Η επίτευξη της ανακωχής με την Τουρκία, στις 30 Οκτωβρίου 1918, φάνηκε να επέφερε μια προσωρινή παύση των διωγμών των μειονοτήτων εκ μέρους των Τούρκων, που διαπράχθηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια του πολέμου. Στην επιδίωξη αυτών των διωγμών, είναι γενικώς αποδεκτό … ότι πάνω από 500.000 ‘Έλληνες εξορίστηκαν, εκ των οποίων συγκριτικώς ελάχιστοι επέζησαν…».
  === Διεθνής αναγνώριση
  
 === Πριν από τον όρο «Γενοκτονία» υπήρχε ο όρος «Εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας». Πρόβλημα στη δίκη των γενοκτόνων μπορεί να υπάρξει με το νομικό όρο «nullum crimen nulla poena sine lege», δηλαδή δίχως προϊσχύοντα νόμο δεν υπάρχει έγκλημα ούτε ποινή. Ο όρος της Γενοκτονίας δεν υπήρχε την εποχή εκείνη, έτσι η τιμωρία και καταδίκη εκείνων τίθεται υπό ερωτηματικό. Το ποινικό Δίκαιο, για να εξασφαλίσει τη δίκαιη μεταχείριση των κατηγορουμένων δεν μπορεί να δράσει αναδρομικά. Από την άλλη άποψη όμως σε όλα τα νομικά πλαίσια υπήρχε η τιμωρία της δολοφονίας.
ΠΟΝΤΟΣ 1Στις 24 Φεβρουαρίου 1994 η Βουλή των Ελλήνων ψήφισε ομόφωνα την ανακήρυξη της 19ης Μαϊου ως «Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων στο Μικρασιατικό Πόντο», ημέρα που ο Μουσταφά Κεμάλ αποβιβάστηκε στη Σαμψούντα. Επίσης, στο 1998 η Βουλή ψήφισε ομόφωνα την ανακήρυξη «της 14ης Σεπτεμβρίου ως ημέρας εθνικής μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος».

Στο Δεκέμβριο 2007 η Διεθνής Ένωση Μελετητών Γενοκτονιών (International Association of Genocide Scholars ή IAGS) αναγνώρισε επίσημα τη γενοκτονία των Ελλήνων, μαζί με την γενοκτονία των Ασσυρίων, και εξέδωσε το εξής ψήφισμα:
«ΕΚΤΙΜΩΝΤΑΣ ότι η άρνηση μιας γενοκτονίας αναγνωρίζεται παγκοίνως ως το έσχατο στάδιο γενοκτονίας, που εξασφαλίζει την ατιμωρησία για τους δράστες της γενοκτονίας, και ευαπόδεικτα προετοιμάζει το έδαφος για τις μελλοντικές γενοκτονίες,

ΕΚΤΙΜΩΝΤΑΣ ότι η Οθωμανική γενοκτονία εναντίον των μειονοτικών πληθυσμών κατά τη διάρκεια και μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, παρουσιάζεται συνήθως ως γενοκτονία εναντίον μόνο των Αρμενίων, με λίγη αναγνώριση των ποιοτικά παρόμοιων γενοκτονιών, εναντίον άλλων χριστιανικών μειονοτήτων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας,

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΤΑΙ ότι είναι πεποίθηση της Διεθνούς Ένωσης των Μελετητών Γενοκτονιών, ότι η Οθωμανική εκστρατεία εναντίον των χριστιανικών μειονοτήτων της αυτοκρατορίας, μεταξύ των έτων 1914 και 1923, συνιστούν γενοκτονία εναντίον των Αρμενίων, Ασσυρίων, Ποντίων και των Έλλήνων της Ανατολίας.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΤΑΙ η Ένωση να ζητήσει από την κυβέρνηση της Τουρκίας να αναγνωρίσει τις γενοκτονίες εναντίον αυτών των πληθυσμών, να ζητήσει επίσημα συγγνώμη, και να λάβει τα κατάλληλα και σημαντικά μέτρα προς την αποκατάσταση (μη επανάληψη).»
ΠΗΓΗ: ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ
 http://tsoutsouneros.arvanitis.eu/archives/35289
eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΥΣΕΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ!!!ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΠΕΤΥΧΕ!!!ΑΝΤΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠ.ΕΘ.Α....ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΗΣΑΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ!!!!

Οι Έλληνες του εξωτερικού που διαπρέπουν είναι τελικά αμέτρητοι. Ένας απ΄ αυτούς και ο Γιάννος Αντωνιάδης, ο οποίος εργάζεται σε μία εταιρεία κολοσσό, την BAE . Τι έχει ανακαλύψει, σχεδιάσει και δημιουργήσει;
Έναν
υπερ-αισθητήρα που ονομάζεται διάταξη ARGUS.

Το πρωτοποριακό αυτό σύμπλεγμα αποτελείται από αρκετές κάμερες υψηλής ευκρίνειας δίνοντας τη δυνατότητα καταγραφής σχεδόν 50 τετραγωνικών χιλιομέτρων εδάφους σε μια εικόνα από ύψος 17.500 ποδών!



Η εικόνα μπορεί να διαιρεθεί σε τουλάχιστον 65 επιμέρους παράθυρα όπου ο χειριστής της μπορεί να παρατηρήσει σε πραγματικό χρόνο με εξαιρετική ευκρίνεια και λεπτομέρεια κινήσεις πεζών, οχημάτων και οτιδήποτε άλλο μπορεί να κινείται και μάλιστα ο επεξεργαστής του συστήματος μπορεί να κατηγοριοποιεί μέσα σε χρωματισμένο πλαίσιο εάν πρόκειται για όχημα ή για πεζό. Το σύστημα μεταφέρεται σε UAV –αποκαλείται Hummingbird- .το οποίο μπορεί να απογειώνεται και να προσγειώνεται κατακόρυφα VTOL-UAS (vertical take-off and landing unmanned aerial system) τα οποία έχει αναπτύξει η Boeing σε συνεργασία με τον αμερικανικό Στρατό.

Οι δυνατότητες του συστήματος είναι όντως εκπληκτικές με δυνατότητα αποθήκευσης πληροφοριών 1 εκατομμυρίου terabyte την ημέρα. Ήδη τρία τέτοια UAV έχουν αποσταλεί στο Αφγανιστάν όπου και δοκιμάστηκαν επι 1 χρόνο περίπου, πριν αναλάβουν «υπηρεσία» στις ΗΠΑ επιτηρώντας τους πολίτες.


 onalert
 volcanotimes
Διαβάστε περισσότερα » »

"Χωρίς την Ελλάδα δεν είναι όμορφη η Ευρώπη"

ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΗΣ
«Η οικονομία δεν έχει το δικαίωμα να αποφασίσει για την Ιστορία μας», είπε ο Μάρτιν Βάλζερ το βράδυ της Παρασκευής 17 Μαΐου μιλώντας σε εκδήλωση στο Ινστιτούτο Γκαίτε στην Αθήνα. Ο γνωστός γερμανός θεατρικός συγγραφέας και μυθιστοριογράφος απέφυγε να απαντήσει σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν η Γερμανία κάνει αρκετά για να βοηθήσει την Ελλάδα στην κρίση, εξέφρασε όμως τον θαυμασμό του για τη χώρα μας και δήλωσε αισιόδοξος για το κοινό μέλλον των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Όπως διαβάζουμε στο vima.gr, o Μάρτιν Βάλζερ βρέθηκε στην Αθήνα επιστρέφοντας από τον Βόλο, όπου την Τετάρτη ανακηρύχθηκε επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Στο Ινστιτούτο Γκαίτε διάβασε αποσπάσματα του τελευταίου βιβλίου του που κυκλοφορεί στα ελληνικά και συνομίλησε με τον Πέτρο Μάρκαρη και το κοινό για την ομορφιά και την τέχνη της μυθοπλασίας.
Αναπόφευκτες ήταν οι ερωτήσεις στον γερμανό συγγραφέα περί κρίσης. «Οι καθηγητάδες εγκλωβίζονται στην εξειδικευμένη γνώση του χώρου τους και τα βλέπουν όλα μαύρα, δεν έχουν γνώση της Ιστορίας. Από την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης πέφτουμε από την μία κρίση στην άλλη, αλλά, κουτσά στραβά, προχωράμε μπροστά. Θέλω να διατηρήσω την αισιοδοξία μου ότι θα συνεχίσουμε έτσι, γιατί η Ιστορία δείχνει ότι μπορούμε να κάνουμε την Ευρώπη πιο όμορφη χωρίς να ισοπεδώσουμε τίποτα και η όμορφη Ευρώπη δεν μπορεί να είναι όμορφη χωρίς την Ελλάδα», είπε ενώ το ακροατήριο χειροκροτούσε.
Ο συγγραφέας εξέφρασε την αντίθεσή του προς τους ευρωσκεπτικιστές και δήλωσε: «Δεν μπορώ να καλλιεργώ την πεποίθηση ότι θα πάνε άσχημα τα πράγματα. Δεν μπορεί η Ευρώπη της συνεργασίας, που κατάφερε πολλά πράγματα τόσα χρόνια, να καταρρεύσει από κάτι μικρό και ανόητο».
«Υπάρχουν και στη Γερμανία και στην Ελλάδα φωνές επικριτικές και άνθρωποι που δεν σκέφτονται θετικά», είπε. «Είμαι βέβαιος ότι μπορώ να καταρρίψω καθένα από τα επιχειρήματα του τύπου ότι το ευρώ ισοπεδώνει τις πολιτισμικές διαφορές μεταξύ των χωρών της ευρωπαϊκής ένωσης, επιχειρήματα σκεπτικιστών που παρουσιάζουν ψευδοοικονομικά στοιχεία για να τεκμηριώσουν τις απόψεις τους. Η οικονομία δεν έχει το δικαίωμα να αποφασίσει για την Ιστορία μας».
Απαντώντας σε ερώτηση από το κοινό αν σκέφτεται να γράψει μυθιστόρημα με το χαρακτηριστικό του χιούμορ, για την κρίση και το μίσος που έχει συνδαυλίσει στην Ευρώπη, είπε: «Όσα βιώνουμε αυτή την εποχή, τα διδάγματα που αντλούμε για την Ευρώπη, σε 30 χρόνια, όταν όλα θα έχουν πάει καλά, ίσως κάποιοι να τα γράψουν. Όχι εγώ».
Για τη σχέση του με την Ελλάδα είπε ότι είναι διαρκής και αυτονόητη, και τόνισε τον μεγάλο θαυμασμό του για την αρχαιοελληνική σκέψη, τέχνη και λογοτεχνία:  «Η ελληνική τέχνη παραμένει ελκυστική τόσους αιώνες λόγω της ομορφιάς της και η ομορφιά είναι πάντα επίκαιρη. Η εξεύρεση του Ωραίου είναι η ύψιστη ικανότητα, δεν έχω ανάγκη από τον μαρξισμό ή άλλη φιλοσοφία για να το πω αυτό. Για μένα ο επίκαιρος χαρακτήρας της Ελλάδας έγκειται στις αξίες της, που εκφράστηκαν μέσα από την τέχνη», αξίες που η Ελλάδα κληροδότησε στην Ευρώπη, και για τον λόγο αυτό υποστήριξε ότι «η Ελλάδα θα πρέπει να παραμείνει στην Ευρώπη και στην Ευρωζώνη».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα » »