Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Βόμβα Κουτρουμάνη: Χωρίς δόση, δεν έχει δώρο και συντάξεις!

Ο υπουργός μάλιστα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να καθυστερήσουν οι πληρωμές, καθώς κατέστησε σαφές ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος χρηματοδότησης. Ο κ. Κουτρουμάνης μάλιστα  προανήγγειλε μεγάλες περικοπές σε εφάπαξ και επικουρικές, που σε ακραίες περιπτώσεις θα φτάσουν ακόμη και το 50%! Και κάποιοι συνάνθρωποί μας περίμεναν πως και πως το Δώρο Χριστουγέννων για να δουν μία… άσπρη μέρα!
Διαβάστε περισσότερα » »

“Βράζει” η Αίγυπτος, εκατοντάδες τραυματίες

Έτοιμη να εκραγεί είναι και πάλι η Αίγυπτος, καθώς από τις συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας, μέσα σε 48 ώρες, ήδη μετρά δύο νεκρούς διαδηλωτές και περισσότερους από 900 τραυματίες, ανάμεσά τους και αστυνομικούς.
Οι συγκρούσεις σημειώθηκαν στο Κάιρο, την Αλεξάνδρεια και το Σουέζ. Η πλατεία Ταχρίρ μετατράπηκε τα τελευταία 24ωρα και πάλι σε πεδίο μάχης και εδώ και λίγες ώρες έχει περάσει και πάλι στον “έλεγχο” των διαδηλωτών, οι οποίοι ζητούν την άμεση παραίτηση της κυβέρνησης Σάραφ. Η κυβέρνηση ζητά από τους διαδηλωτές να εγκαταλείψουν την πλατεία, χωρίς ωστόσο να μπορεί να ελέγξει τα επεισόδια.
Διαβάστε περισσότερα » »

Κατώτερη σύνταξη 350 ευρώ και στα 67 έτη θέλει η τρόικα

Χρειάζονται νέα μέτρα και παρεμβάσεις-σοκ προκειμένου να διατηρηθεί η χρηματοδότηση των ταμείων στο 1,2% του ΑΕΠ μέχρι το έτος 2060

Νέα μέτρα-σοκ για εκατομμύρια ασφαλισμένους και συνταξιούχους. Η νέα δανειακή σύμβαση περιλαμβάνει: Περαιτέρω μειώσεις των συντάξεων κατά 20%. Θέσπιση ενιαίας κατώτατης σύνταξης σε όλα τα Ταμεία, που δεν θα υπερβαίνει τα 350 ευρώ και ανώτερης, που δεν θα ξεπερνά τα 2.000 ευρώ. Ενσωμάτωση όλων των ασφαλιστικών ταμείων στο ΙΚΑ και ενοποίηση των επικουρικών.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Ι», οι δανειστές μας θεωρούν ότι οι πρόσφατες αλλαγές στο ασφαλιστικό, που έγιναν με τον νόμο Λοβέρδου, «δεν επαρκούν». Ως αιτία, αναφέρουν τα νέα δεδομένα που δημιουργεί η υψηλή ανεργία, που έχει ως αποτέλεσμα την υστέρηση εσόδων από το σύστημα, ύψους 1,3 δισ. ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα » »

Δυτική Μακεδονία: Σε εξέλιξη η φωτιά στις Πρέσπες

Μαίνεται για τρίτη ημέρα, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Παρασκευή, σε δύσβατη βραχώδη χορτολιβαδική περιοχή με υψόμετρο περίπου 2000 μέτρων πάνω από την τοπική κοινότητα Καλλιθέας Πρεσπών Φλώρινας.
Από το πρωί σήμερα στην περιοχή επιχειρούσαν τρία αεροσκάφη τύπου καναντέρ, συνεπικουρούμενα από 11 οχήματα της Πυροσβεστικής από την Κοζάνη, την Πτολεμαΐδα, την Καστοριά και την Φλώρινα με 34 πυροσβέστες και εννέα εθελοντές, που παραμένουν στην περιοχή. Την επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς, από την οποία δεν κινδυνεύει κατοικημένη περιοχή, συντονίζει ο Περιφερειακός Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Βαλοδήμος.  

Κώστας Δαβάνης
Διαβάστε περισσότερα » »

Φεύγουν με τα Jet για να μην συλληφθούν!

Φόβος και τρόμος έχει πέσει στους επιχειρηματίες μετά τις – πρωτοφανείς για τα ελληνικά δεδομένα – συλλήψεις μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου και φοροφυγάδες. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του “Πρώτου Θέματος” τις επόμενες ημέρες παίρνουν σειρά όσοι έχουν μεγάλες καταθέσεις στην Ελβετία και παράλληλα εκκρεμότητες με την  εφορία καθώς οι διασταυρώσεις του υπουργείου Οικονομικών ανέδειξαν άλλη μία λίστα που βρίσκεται τώρα σε χέρια εισαγγελέων. Παράλληλα έχει δημιουργηθεί λίστα που περιλαμβάνει αποδεδειγμένους φοροφυγάδες, οι οποίοι όμως διαθέτουν σημαντικές καταθέσεις και σημαντικά περιουσιακά στοιχεία.
Κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών υποστηρίζει ότι πολλοί μεγαλοοφειλέτες “κοιμούνται σε άλλα σπίτια το βράδυ για να μη συλληφθούν”. Είναι χαρακτηριστικά αυτά που έγιναν την περασμένη Τετάρτη όταν διέρρευσε ότι επίκεινται τρεις συλλήψεις επιχειρηματιών που χρωστούν πολλά χρήματα στην εφορία λόγω μη απόδοσης του ΦΠΑ. Την επόμενη το πρωί έγινε γνωστό ότι ένας εκ των τριών νοίκιασε ιδιωτικό αεροπλάνο και εγκατέλειψε τη χώρα για να αποφύγει τη σύλληψη αλλά και τον διασυρμό.

Όπως αναφέρει το “Θέμα” πάνω από 2.000 επιχειρηματίες οφείλουν ΦΠΑ πάνω από 500.000 ευρώ και είναι πρώτοι στη λίστα που έχει στα χέρια του ο οικονομικός εισαγγελέας κ. Πεπόνης και ο επικεφαλής της Οικονομικής Αστυνομίας Νικόλαος Μάρκου. Οι λίστες παραδόθηκαν από τον προϊστάμενο στου ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη.

Για τις κινήσεις αυτές έχει ενημερωθεί και ο πρωθυπουργός σε σύσκεψη που έγινε την περασμένη Πέμπτη στο Μαξίμου. Ο κ. Παπαδήμος ενημερώθηκε από τον κ. Βενιζέλο ότι η λίστα με τους υπό σύλληψη επιχειρηματιών διευρύνεται και με όσους χρωστάνε φόρο εισοδήματος άνω των 150.000 ευρώ.

Τέλος το υπουργείο έχει ζητήσει από την Τράπεζα της Ελλάδας τη λίστα με τα εμβάσματα των καταθέσεων που έφυγαν για το εξωτερικό. Η λίστα αυτή διασταυρώνεται για να διαπιστωθεί αν έχουν προβεί σε αυτή την κίνηση άνθρωποι που χρωστάνε πολλά στο δημόσιο. Για να μην υπάρξει αιφνιδιασμός υπάρχει προθεσμία για ρύθμιση χρεών ως την 1η Δεκεμβρίου. Από τότε και μετά θα ξεκινήσουν συλλήψεις. Η πρώτη λίστα περιλαμβάνει ήδη 1.500 ονόματα και οι διασταυρώσεις συνεχίζονται.

Διαβάστε περισσότερα » »

Βρήκαν πληρωμένο συμβόλαιο για την εκτέλεση του Σ. Γκιόλια; ΑΠΟ ΤΥΧΑΙΑ ΣΥΛΛΗΨΗ ΑΛΒΑΝΟΥ ΚΑΚΟΠΟΙΟΥ

ΑΠΟ ΤΥΧΑΙΑ ΣΥΛΛΗΨΗ ΑΛΒΑΝΟΥ ΚΑΚΟΠΟΙΟΥ
Συμβόλαιο! Και μάλιστα πληρωμένο . Τις τελευταίες ημέρες η Αντιτρομοκρατική έχει ευρήματα από τυχαίες συλλήψεις, που επιβεβαιώνουν ρεπορτάζ και πληροφορίες για εκτέλεση του Σωκράτη Γκιόλια, με υψηλή εντολή που δεν έχει καμία σχέση με την... τρομοκρατία. Χρησιμοποιήθηκαν άτομα του αντάρτικου πόλης. Προέρχονται όμως και αυτοί από τον χώρο του ποινικού. Ο Παπουτσής τα ξέρει όλα αυτά. Aπό τυχαία σύλληψη Αλβανού κακοποιού, του μετέφεραν σήμερα ότι συνδέονται οι υποθέσεις αυτές. Θα κάνει ανακοινώσεις ή θα κάνει την παλαβή;
Διαβάστε περισσότερα » »

ΤΡΟΦΕΣ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝEΣ

Διαβάστε περισσότερα » »

Τα εύσημα των Τούρκων, πήρε ο βουλευτής Τσετίν Μάντατζη - ΑΥΤΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΟΜΜΑ...ΞΕΡΕΤΕ

Ξαναχτύπησε με ιντερνετική ανακοίνωση στα ελληνικά η «Τουρκική μειονοτική κίνηση», μια οργάνωση φάντασμα
Ποιος βγήκε να χειροκροτήσει πρώτος και καλύτερος την άρνηση ψήφου εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση του βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ξάνθης Τσετίν Μάντατζη; Μα φυσικά μια οργάνωση φάντασμα που εμφανίζεται το χρόνο μια φορά, η “τουρκική μειονοτική κίνηση”, όπως αποκαλείται που πλέκει ένα ολόκληρο γαϊτάνακι για να δικαιολογήσει με βάση τη δημοκρατική επίφαση των γεγονότων παραποιημένων τα περισσότερα, τη στάση του βουλευτή που νομίζει ότι βρίσκεται σε κάποιο άλλο κοινοβούλιο με όσα λέει και πράττει πολλές φορές. Στα ελληνικά το κείμενο καταγγέλλει την Ντεγκωλική δεξιά, το ΛΑΟΣ και διασπείρει εκ του μη όντως φοβικά σύνδρομα για την αντιμετώπιση της μειονότητας λες και είναι ένα άλλο κομμάτι του πληθυσμού. Κάτι τέτοιες οργανώσεις εκτραχύνουν δίχως λόγο τα πράγματα, προσπαθούν να ασκήσουν επιρροή και κυρίως να ερμηνεύσουν και να ποδηγετήσουν καταστάσεις. 
Αξίζει να υπάρχει καταγεγραμμένη η ανακοίνωση:«Η Τουρκική Μειονοτική Κίνηση για Ανθρώπινα και Μειονοτικά Δικαιώματα, ενώνοντας τη φωνή της με όλους τους εγχώριους και διεθνείς υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που εξέφρασαν την ανησυχία τους για τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, καταγγέλλει τη συμμετοχή στη νέα κυβέρνηση Λουκά Παπαδήμου του εθνικιστικού κόμματος ΛΑΟΣ, που έχει δικαίως επικριθεί για την ξενοφοβική του στάση ακόμη και από την πρόσφατη έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ενάντια στο Ρατσισμό και στη Μισαλλοδοξία, (ECRI), αλλά και της Ν.Δ. του κ. Αντώνη Σαμαρά, που έχει εκφραστεί κατά το παρελθόν με σκληρό τρόπο ενάντια σε πάγιες θέσεις και διεκδικήσεις δικαιωμάτων της μειονότητας της Θράκης.

Η Τουρκική Κίνηση σημειώνει με θλίψη ότι είναι η πρώτη φορά μετά τη δικτατορία του Μεταξά, η οποία μεταξύ άλλων είχε πολεμήσει λυσσαλέα πολλές μειονοτικές ομάδες της χώρας με απηνείς διωγμούς, που καταλαμβάνουν υπουργικούς θώκους πολιτικά στελέχη κόμματος (ΛΑΟΣ) που ανήκει στο χώρο της σκληρής ρατσιστικής Δεξιάς, ή της «άκρας Δεξιάς», πολιτικό χαρακτηρισμό που δημοσίως είχε προσδώσει ακόμη και ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας και αρχηγός της Ν.Δ. κ. Κώστας Καραμανλής. Ούτε οι μετεμφυλιακές κυβερνήσεις, και πολύ περισσότερο οι μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις, δεν είχαν τολμήσει να συμπεριλάβουν στους κόλπους τους στελέχη προερχόμενα από τέτοιο πολιτικό χώρο. Είναι χαρακτηριστικό ότι αν κάτι παρόμοιο συνέβαινε σε χώρες με μακρά παράδοση πολιτικής απομόνωσης της Άκρας Δεξιάς από το επίσημο πολιτικό σύστημα, όπως η Γαλλία, όπου θα ήταν αδιανόητο να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι πολιτικής διαπραγμάτευσης, πολλώ δε μάλλον εξουσίας, υπουργοί της παραδοσιακής γκωλικής Δεξιάς με στελέχη του κόμματος του Λεπέν, θα υπήρχε μεγάλος ξεσηκωμός, όχι μόνο από το αριστερό φάσμα της πολιτικής σκηνής αλλά και από τίμιους φιλελεύθερους και συντηρητικούς δημοκράτες, που δεν θα ανέχονταν οποιαδήποτε πολιτική συνδιαλλαγή με στοιχεία εθνικιστικά, ξενόφοβα και ρατσιστικά.

 Η συμμετοχή του ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση προκαλεί εύλογους φόβους στη μειονότητα ότι από τη στιγμή που ξεπλένεται πολιτικά ένας τέτοιος ακραίος εθνικιστικός πολιτικός χώρος και άρα νομιμοποιείται έμμεσα στη συνείδηση του μέσου πολίτη, υπάρχει κίνδυνος να κληθεί να συμμετάσχει μελλοντικά ακόμη και σε κανονική διακυβέρνηση της χώρας, γεγονός που θα έχει τεράστιες αρνητικές επιπτώσεις σε θέματα σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εξαιτίας της μισαλλοδοξίας με την οποία αντιμετωπίζει το συγκεκριμένο κόμμα κάθε εθνική μειονότητα αλλά κι εξαιτίας της πρόσδεσης του με τους πιο αντιδραστικούς και σκοταδιστικούς κύκλους της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Τα στελέχη του ΛΑΟΣ έχουν προβεί σε πολλές ισλαμοφοβικές και αντισημιτικές δηλώσεις και ο προβιβασμός τους σε υπουργούς αποτελεί μέγιστη προσβολή για το δημοκρατικό και φιλελεύθερο χαρακτήρα του Πολιτεύματος της Ελλάδας.

Αντίστοιχα, η μειονότητα δυσκολεύεται να ξεχάσει ότι στις 29 Γενάρη 1990 επί υπουργού Εξωτερικών Σαμαρά είχε γίνει μεγάλο πογκρόμ ενάντια στην τουρκική μειονότητα, με αμέτρητες καταστροφές περιουσιακών στοιχείων μειονοτικών πολιτών (σε καταστήματα), ενώ κύκλοι προσκείμενοι στον Αντώνη Σαμαρά είχαν μια διαχρονική αντιμουσουλμανική στάση.
Ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς είχε κάποτε υπερηφανευτεί ότι στο προηγούμενο κόμμα του, την Πολιτική Άνοιξη, δεν συμπεριέλαβε κανένα μειονοτικό υποψήφιο, αποδεικνύοντας έτσι την έλλειψη ανοχής και στοιχειώδους δημοκρατικού ήθους από έναν πολιτικό που φιλοδοξεί να γίνει πρωθυπουργός. Αντίστοιχα αρνητική ήταν και η πολεμική του θέση ενάντια στη φιλελευθεροποίηση του Δικαίου της ιθαγένειας, το οποίο μάλιστα υποσχέθηκε ότι θα καταργήσει, προκειμένου η Ελλάδα να επανέλθει θεσμικά στο αναχρονιστικό Δίκαιο του Αίματος.

Τέλος, η Τουρκική Κίνηση χαιρετίζει τη θαρραλέα στάση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Τσετίν Μάντατζι, που έθεσε τα ιδεώδη του αντιεθνικισμού και της προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων πάνω από το στενό κομματικό συμφέρον και αρνήθηκε να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης σε κυβέρνηση που περιλαμβάνει στους κόλπους της μισαλλόδοξους πολιτικούς. Με την ψήφο του αυτή έδειξε και ότι τιμάει το κοινοβουλευτικό σύστημα, το οποίο στηρίζεται στην ελευθερία της συνείδησης του κάθε βουλευτή, αλλά δυστυχώς στις μέρες μας έχει πλήρως διαστρεβλωθεί από την υποταγή του στους κομματικούς στρατούς των δύο μεγάλων κομμάτων εξουσίας. Η ψήφος του βουλευτή Ξάνθης ήταν ψήφος ευθύνης, εντιμότητας και δημοκρατικού ήθους».
Διαβάστε περισσότερα » »

Δείτε τι θα πληρώσετε για τα τέλη κυκλοφορίας

Δείτε τι θα πληρώσετε για τα τέλη κυκλοφορίαςΑκόμη ακριβότερα τέλη κυκλοφορίας καλούνται  να πληρώσουν φέτος  οι ιδιοκτήτες οχημάτων.



Οι αυξήσεις μάλιστα αγγίζουν μέχρι  και τα 120 ευρώ για αυτοκίνητα πολύ μεγάλου κυβισμού, ενώ στην κατηγορία μεταξύ 1.000 και 2.000 κυβικών οι αυξήσεις των τελών κυκλοφορίας κυμαίνονται μεταξύ 10 και 60 ευρώ.

Τα τέλη κυκλοφορίας επιβατικών αυτοκινήτων για το 2012 είναι δύο «ταχυτήτων», ανάλογα με την ημερομηνία ταξινόμησης.

Για τα επιβατικά Ι.Χ. τα οποία έχουν ταξινομηθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα έως τις 31 Οκτωβρίου 2010 καθώς και για τις δίκυκλες και τρίκυκλες μοτοσικλέτες ανεξαρτήτως της ημερομηνίας πρώτης ταξινόμησής τους στην Ελλάδα, τα τέλη προσδιορίζονται αποκλειστικά με βάση τον κυλινδρισμό του κινητήρα.

Πιο συγκεκριμένα για την απόκτηση του σήματος στη συγκεκριμένη κατηγορία θα πληρώσουμε:

Έως 300 κυβικά εκατοστά 22 ευρώ

Από 301 έως 785 κυβικά εκατοστά 55 ευρώ

Από 786 έως 1.071 κυβικά εκατοστά 120 ευρώ

Από 1.072 έως 1.357 κυβικά εκατοστά 135 ευρώ

Από 1.358 έως 1.548 κυβικά εκατοστά 240 ευρώ

Από 1.549 έως 1.738 κυβικά εκατοστά 265 ευρώ

Από 1.739 έως 1.928 κυβικά εκατοστά 300 ευρώ

Από 1.929 έως 2.357 κυβικά εκατοστά 660 ευρώ

Από 2.358 έως 3.000 κυβικά εκατοστά 880 ευρώ

Από 3.001 έως 4.000 κυβικά εκατοστά 1.100 ευρώ

Από 4.001 και άνω κυβικά εκατοστά 1.320 ευρώ

Σχετικά με  τα επιβατικά αυτοκίνητα τα οποία ταξινομούνται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την 1/11/2010 και μετά, τα τέλη προκύπτουν σε συνάρτηση με τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Η διάθεση των σημάτων θα γίνει και φέτος από τις τράπεζες. Στην εφορία τους θα πρέπει να απευθύνονται οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων μόνο στην περίπτωση που δεν έχουν λάβει ειδοποιητήριο, το έχουν χάσει, στο ειδοποιητήριο αναγράφονται λανθασμένα στοιχεία, στην περίπτωση εκπρόθεσμης προμήθειας και στην περίπτωση που το όχημα τίθεται σε κυκλοφορία μετά την 1η Οκτωβρίου 2011. Στις περιπτώσεις αυτές, η προμήθεια του σήματος γίνεται με την προσκόμιση της άδειας κυκλοφορίας του οχήματος.

Η προθεσμία προμήθειας του σήματος τελειώνει στις 31 Δεκεμβρίου και εκπρόθεσμη αγορά του συνεπάγεται πρόστιμο 30 ευρώ αν το σήμα κοστίζει λιγότερα από 30 ευρώ ή ίσο με το ύψος του τέλους αν υπερβαίνει τα 30 ευρώ. Σε περίπτωση απώλειας, κλοπής ή καταστροφής του ειδικού σήματος, στον κάτοχο χορηγείται νέο σήμα χωρίς άλλη επιβάρυνση αλλά με πρόστιμο 30 ευρώ.

Οχήματα για τα οποία δεν καταβάλλονται τέλη κυκλοφορίας (π.χ. καινούργια Ι.Χ. με εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα έως 100 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο), υποχρεούνται στην προμήθεια ειδικού σήματος αντί 5 ευρώ, που αποτελεί το κόστος παραγωγής και διάθεσης αυτού.
Διαβάστε περισσότερα » »

Το Facebook αποκαλύπτει πώς μας παρακολουθεί

Για πρώτη φορά, το Facebook αποκαλύπτει λεπτομέρειες σχετικά με το πώς «ακολουθεί» τους χρήστες του σε όλο το διαδίκτυο.

Μέσα από συνεντεύξεις με τους Facebook engineering director Arturo Bejar, Facebook spokesman Andrew Noyes, Facebook corporate spokesman Barry Schnitt και Facebook engineering manager Gregg Stefancik, ο Byron Acohido του USA Today ήταν σε θέση να συγκεντρώσει την πιο πλήρη εικόνα μέχρι σήμερα για το πώς το κοινωνικό δίκτυο κρατά «φακελωμένους» τους 800 εκατομμύρια χρήστες του.
Να λοιπόν τι έμαθε ο Acohido:

Το Facebook δεν παρακολουθεί τους πάντες με τον ίδιο τρόπο. Χρησιμοποιεί διάφορες μεθόδους για τα μέλη που είναι συνδεδεμένα και χρησιμοποιούν τους λογαριασμούς τους, με αυτά που είναι αποσυνδεδεμένα και τα μη μέλη.
Η πρώτη φορά που θα καταλήξετε σε οποιαδήποτε σελίδα Facebook.com, η εταιρεία εισάγει cookies στον browser σας. Εάν εγγραφείτε για έναν λογαριασμό, θα εισαγάγει δύο τύπους cookies. Εάν δεν δημιουργήσετε ένα λογαριασμό, τότε εισάγει μόνο έναν από τους δύο τύπους.
Αυτά τα cookies καταγράφουν την κάθε φορά που επισκέπτεστε μια άλλη ιστοσελίδα που χρησιμοποιεί το κουμπί Facebook Like ή άλλο plugin του Facebook – το οποίο συνεργάζεται με τα cookies για να καταγράφεται η ώρα, η ημερομηνία και ο δικτυακός τόπος που επισκέπτεστε. Μοναδικά αναγνωριστικά χαρακτηριστικά του υπολογιστή σας, επίσης, καταγράφονται.
To Facebook διατηρεί αρχεία καταγραφής των τελευταίων 90 ημερών των δραστηριοτήτων σας, τα οποία και διαγράφει μετά το πέρας των 90 ημερών.
Εάν είστε συνδεδεμένοι σε ένα λογαριασμό στο Facebook, το όνομά σας, η διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, οι φίλοι και όλα τα άλλα δεδομένα του προφίλ σας στο Facebook επίσης καταγράφονται.

Δεδομένα σχετικά με αναζητήσεις στο διαδίκτυο και τις συνήθειες πλοήγησης μας θα μπορούσαν όμως να χρησιμοποιηθούν για να ανακαλύψουν τα πολιτικά μας πιστεύω, τις θρησκευτικές πεποιθήσεις, τις σεξουαλικές προτιμήσεις ή ακόμα και θέματα υγείας, με λίγα λόγια να μας διαβάσουν σαν ανοικτό βιβλίο.

Αν και η εκπομπή δεν κατεύθυνε το θέμα προς μία γενικότερη «κατασκοπευτική διάθεση» εκ μέρους του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου, δεν παύουν τα στοιχεία που συγκέντρωσε να αποτελούν γεγονότα.

Ανησυχίες σχετικά με την παραβίαση της προσωπικής ζωής από το Facebook, έχουν ακουστεί ουκ ολίγες φορές. Από την άλλη φανταστείτε ότι θα ήταν ένα αρκετά μεγάλο δέλεαρ για τον οποιοδήποτε να προσπαθήσει να εξαγοράσει τέτοιου είδους πληροφορίες.

Από τη μεριά του το Facebook, ισχυρίστηκε ότι χρησιμοποιεί τα tracking cookies, για να βελτιστοποιήσει την παροχή ασφάλειας των χρηστών του, και πως δεν σκοπεύει να αλλάξει το προγραμματισμό του σχετικά με αυτό το θέμα.
Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΕΛΕΓΕ Ο ΤΡΑΓΚΑΣ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 2011?????


Διαβάστε περισσότερα » »

Η κρίση του χρέους , ενώ το δούλεμα πάει σύννεφο

From HEIL GAP (or mind the GAP)

Τα Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών (ανεξαρτήτως της γνησιότατος των) γράφουν :
Πρωτόκολλο ΙΙΙ , Μέθοδοι Κατάκτησης … Θα δημιουργήσουμε , με όλες τις μυστικές υπόγειες μεθόδους που ανοίγονται μπροστά μας , και , με τη βοήθεια του χρυσού , ο οποίος θα περιέλθει όλος στα χέρια μας , μια παγκόσμια οικονομική κρίση , κατά την οποία θα ρίξουμε στους δρόμους τα πλήθη των εργαζομένων , ταυτόχρονα , σε όλες τις χώρες της Ευρώπης.

Ενώ οι οικονομολόγοι της Credit Suisse , πιστεύουν ότι οι Ισπανοί εργαζόμενοι θα πρέπει να υποβληθούν σε μείωσης των μισθών των 11 τοις εκατό , για τα επόμενα 5 χρόνια , για να αποκατασταθεί η ανταγωνιστικότητα ( ; )

Σε λίγο βέβαια , θα μας πουν ότι , … να …. χρειάζεται μια ευρωπαϊκή διακυβέρνηση , με διορισμένο «BANΚSTER» πρωθυπουργό , …. ώστε η Ευρώπη να έχει τον πλήρη έλεγχο των οικονομικών ….. κλπ ….. κλπ .

Καθώς να λοιπόν που πέφτει η Ιταλία , σύντομα θα αρχίζει να τρεκλίζει η Γαλλία , και , πλησιάζει η ώρα που η Γερμανία θα πρέπει να ετοιμάζει την βαλίτσα της , …. ψάχνοντας για ένα καλό ψυχιατρείο !  

Ότι και να κάνει τώρα …… , αφού για 18 μήνες δεν πρόσεξαν αυτή την χιονοστιβάδα , ε τώρα πια …. έχει αρχίσει να κυλά και να παίρνει ταχύτητα.  

Δεν είδαν ούτε την ρευστότητα , που εντέχνως είχε στερέψει ;           
Δεν πρόσεξαν ότι οι Άνθρωποι , είναι στο περιθώριο , με την ελπίδα , νομίζοντας , ότι η ΕΚΤ θα κάνει το θαύμα της ;

Η μόλυνση είναι ανεξέλεγκτη , πλέον !

«Ο Κώδωνας του κινδύνου θα πρέπει να σημάνει για τη Γαλλία»: δήλωσε ο Holger Schmieding , επικεφαλής οικονομολόγος της Berenberg. Οι Φόβοι κυριαρχούν για τη δεύτερη σε μέγεθος οικονομία της Ευρωζώνης , καθώς το κόστος δανεισμού της , έχει πλέον ανέβει στα ύψη!
 

Χθες , μια έκθεση από την Fitch Ratings , προειδοποίησε δια τους αυξανόμενους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι αμερικανικές τράπεζες από την Ευρωπαϊκή κρίση.
Η έκθεση τροφοδότησε τις ανησυχίες ότι η Γαλλία , η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στην ευρωζώνη μετά τη Γερμανία , θα συρθεί στην κρίση στην οποία βυθίστηκαν οι λεγόμενα χώρες των PIIGS , από την Πορτογαλία, την Ιρλανδία, την Ιταλία, την Ελλάδα μέχρι και την Ισπανία.

Τα ιδία σχεδόν έγραψε χθες και ο RON PAUL (υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ):
Οι ΗΠΑ έχουν μια σχετικά μικρή έκθεση σε κλονισμένες ελληνικές τράπεζες , αλλά είναι πολύ μεγαλύτερη στις υπόλοιπες οικονομίες της Ευρώπη , και αυτό που θα ακολουθήσει , θα έχει σοβαρές επιπτώσεις για τις αμερικανικές τράπεζες!

Η απόδοση επί των γαλλικών κρατικών ομολόγων ανήλθε σε 3,63 τοις εκατό.
Με το γερμανικό ισοδύναμο σε μόλις 1,75 τοις εκατό, η διαφορά μεταξύ του τι κοστίζει στο Παρίσι και στο Βερολίνο για να δανειστεί , είναι στο υψηλότερο επίπεδο από τότε που ιδρύθηκε το ευρώ, το 1999.

Παρά την επείγουσα ανάγκη , οι ηγέτες της Ευρώπης δεν μπορούν ακόμα να αποφασίσουν , από όλες τις διαθέσιμες επιλογές , την καλύτερη πορεία δράσης , προκαλώντας δυνητικά σοβαρές παρενέργειες στην οικονομία και το χρηματοπιστωτικό σύστημα , σε μια εποχή που η Ευρώπη κατευθύνεται ολοταχώς προς μια ύφεση , αν δεν είναι ήδη σε οικονομική κατάρρευση !!!

Η βιομηχανική παραγωγή τον Οκτώβριο μειώθηκε κατά 2% ενώ ο δείκτης εμπιστοσύνης της Γερμανίας έχει εισέλθει σε βαθιά ύφεση. http://www.zew.de/

Οι κορυφαίοι δείκτες για την Ιταλία και τη Γαλλία έχουν επίσης μειωθεί σε επίπεδα που δείχνουν « ύφεση ».

Θα μπορούσε η Γερμανία να ευδοκιμήσει δίχως το ευρώ ;
 

« Αυτό δεν έχει να κάνει με ένα κοινό νόμισμα ! » .
Κάποιος πρέπει να σταματήσει αυτές μ@λ@κίες της Γερμανίας υποστηρίζουν σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη: Η Γερμανία είναι η μοναδική χώρα που επωφελείται πραγματικά από το ευρώ, διατηρώντας το « Douche » έμβλημα της.

 

Οι Γερμανοί είναι αυτοί που καταναλώνουν το δωρεάν γεύμα …. που επίσης έχουν επιτόκια δανεισμού 2% των ομολόγων τους και τα επανεπενδυουν σε 2 ψηφια ελληνικά επιτόκια ομολόγων .  

Τα άσχημα νέα για τη Γερμανία είναι: οι παραγγελίες για βιομηχανικά αγαθά μειώθηκαν 4,3% το Σεπτέμβριο εν σχέση με τον Αύγουστο, καθώς οι παραγγελίες από την Ευρωζώνη βυθίστηκαν κατά 12,1%.  

Ήδη και τον Αύγουστο, οι παραγγελίες μειώθηκαν κατά 1,4%.
Έτσι, η συρρίκνωση των εξαγωγών της , από όπου εξαρτάται η γερμανική οικονομία , σπρώχνουν πλέον την χώρα , στην ουρά του ταμείου , και , σύντομα θα πρέπει και αυτή να πληρώσει ένα τίμημα.

« Σίγουρα θα υπάρξει και μια άλλη οικονομική κρίση , είναι εκεί , να , μόλις που στρίβει την γωνία », λέει ο θρύλος των «hedge fund» “ Mark Mobius ”, «γιατί δεν έχουν λύσει κανένα από τα προβλήματα που προκάλεσαν την προηγούμενη κρίση.»

Η κρίση του χρέους στην Ελλάδα και την Ιταλία παρουσιάζεται ως μια ευκαιρία για την παγκόσμια ελίτ , ώστε να αποκτήσει ακόμη στενότερο έλεγχο επάνω στις οικονομίες όλων των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης . « Η κρίση φυσικά οφείλεται στο ότι ήταν προσχεδιασμένη » , δηλαδή οι χώρες αντί να εκδίδουν οι ίδιες το εθνικό τους νόμισμα στα νομισματοκοπεία τους , αντιθέτως αυτές δανείζονται το ευρώ από τις τράπεζες , με υψηλό τόκο , και ο στόχος τους ; ενδεχομένως να είναι και ένα παγκόσμιο νόμισμα ! Εν όψει όλων αυτών , προσπαθούν να άρουν την εθνική κυριαρχία των κρατών που βρίσκονται υπό οικονομική επίθεση , δηλαδή , ότι ακριβώς προσπαθεί και «η διεθνής των banksters » δια να εδραιώσει την εξουσία της !

Παλιότερα ο HEIL GAP (or mind the GAP) είχε θίξει το θέμα του δανεισμού σε άρθρο του , αλλά κανείς δεν έδωσε σημασία τότε , και σήμερα βλέπω ότι η πρόταση αυτή άρχισε να γίνεται αποδεκτή πλέον από τις Βρυξέλλες , λίγο αργά , αλλά , « και πάλι καλά »

ΤΟ ΑΡΘΡΟ 21 ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΧΡΕΟΣ Ή ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ .
http://www.eglimatikotita.gr/2011/05/21_26.html

Αν και υπήρξαν ελπίδες με βάση τους νέους τεχνοκρατικές πρωθυπουργούς
( εννοούμε τους επιβληθέντες ως πρωθυπουργούς μας , από τις διαφορές μυστικές-φανερές λέσχες ) στην Ελλάδα και την Ιταλία, , αυτές έσβησαν αμέσως μόλις οι κύριοι αυτοί , οι εκπρόσωποι της λέσχης trilateral , μας έκαναν γνωστόν , ότι η κάθε πολιτική τους θα βασίζεται στην δημοσιονομική πειθαρχία και λιτότητα, πολιτική που θα σπρώξει σε περαιτέρω ύφεση τις οικονομίες μας , και , που θα οδηγήσει σε ακόμη υψηλότερα ελλείμματα και αποδόσεις των ομολόγων.

« Λιτότητα που όμως δεν συνοδεύεται από εθνική νομισματική πολιτική και την δυνατότητα υποτίμησης του νομίσματος , όπως κάθε λογική πολιτική λιτότητας ,
( εάν μας ενδιαφέρει φυσικά το να έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα , διαφορετικά είμαστε σαδιστικά κτήνη , φονιάδες του λαού μας ) , άρα το μόνο που μπορεί να επιφέρει αυτή η αρνητική τάση , είναι να επιδεινώσει την οικονομική κατάσταση των κρατών μας και το βιοτικό επίπεδο όλων των λαών της Ευρώπης» .

Δηλαδή πρόκειται περί ανθρώπων , τους οποίους οι illuminist κυριολεκτικά τους φύτεψαν στην χώρα , δια να …… καταστρέψουν τα πάντα ( πιστεύω να το βλέπετε και εσείς φίλοι μου ) , και να που τώρα ήρθε και η σειρά των επιχειρηματιών της χώρας μας , διότι τους μεν εργάτες τους έφαγαν οι λάθρο , …. ακολούθως ήρθε η ώρα για τους επαγγελματίες , …. ύστερα οι δημόσιοι υπάλληλου , και , να που τώρα , το δωρεάν γεύμα έχει …. μόνο επιχειρήσεις , ανεξαρτήτως εάν αυτές ανήκουν σε ιδιώτες ή στο δημόσιο !.
( αλλά ! ποιος ακούει τώρα ; )

Αυτές οι πολιτικές θα μπορούσαν να συνοδεύονται από περαιτέρω προεπιλογές που θα στείλουν « knockout » ( τέζα ) την παγκόσμια οικονομία και το χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Το Σατανικό δόγμα διδάσκει ότι, σε τελική ανάλυση , ότι η Νέα Τάξη Πραγμάτων μπορεί να δημιουργηθεί μόνο μετά από μια μεγάλη αναταραχή , μάλλον χαοτική διαταραχή , στον κόσμο μας .  

Είναι αυτή η ίδια η έννοια : «τάξη από το χάος” – που είναι το θεμέλιο στο μασονικό δόγμα.

Δεν υπάρχει διέξοδος από την επόμενη παγκόσμια οικονομική, δημοσιονομική και νομισματική κατάρρευση ;  

Τελικά, μήπως οι Πεφωτισμένοι banksters θα δημιουργήσουν ένα τεράστιο ποσό χρημάτων από το πουθενά και θα διασώσουν ΜΟΝΟ τις ιδικές τους τράπεζές ;  

Μήπως όλα τα μεγάλα νομίσματα « Fiat » θα γίνουν στάχτη ;
Τα δε μικρά νομίσματα ; θα τα καταφέρουν άραγε να επιβιώσουν από την επίθεση του υπέρ-πληθωρισμού;

HEIL GAP (or mind the GAP)

Διαβάστε περισσότερα » »

Jackie Kennedy: Ο Johnson σχεδίασε τη δολοφονία του συζύγου μου .

Δείτε βίντεο για πρώτη φορά με Ολόκληρη η Ομιλία για τις «μυστικές κοινωνίες» απο τονJohn F Kennedy unkut.

Μια εξομολόγηση, που έμεινε μυστική για 50 χρόνια μετά το θάνατό της, έκανε η Jackie Kennedy, λίγες ημέρες μετά την κηδεία του συζύγου της John Kennedy, κατηγορώντας το διάδοχό του στην προεδρεία των Ηνωμένων Πολιτειών, Lyndon Johnson, ότι κρυβόταν πίσω από τη δολοφονία του. (vid)
Πεπεισμένη ότι πίσω από τη δολοφονία του πρώην Αμερικανού προέδρου, John Kennedy, στις 22 Νοεμβρίου 1963 στο Ντάλας του Τέξας, βρισκόταν ο διάδοχός του και μία μυστική ομάδα Τεξανών μεγιστάνων, άνοιξε την καρδιά της στον ιστορικό Arthur Schlesinger Jr., ζητώντας του οι "αποκαλύψεις" της να μείνουν μυστικές για 50 χρόνια μετά το θάνατό της.
Η ίδια άφησε την τελευταία της πνοή πριν από 17 χρόνια, σε ηλικία 64 ετών, αφήνοντας "κληρονομιά" στην κόρη της Caroline, μαγνητοταινίες με την εξομολόγησή της.
Έχοντας δει τα μέλη της οικογένειάς της να "φεύγουν" από τη ζωή ένα ένα, η Caroline αποφάσισε να σπάσει τη σιωπή της και να δώσει τις κασέτες στη δημοσιότητα.
Το βίντεο της συνέντευξης θα μεταδοθεί για πρώτη φορά το ερχόμενο φθινόπωρο από το τηλεοπτικό δίκτυο ABC, όμως ήδη έχουν αρχίσει να έρχονται στη δημοσιότητα αποκαλύψεις, όπως η κατηγορία που απευθύνει εναντίον του πρώην Αμερικανού προέδρου, Lyndon Johnson.

Η 53χρονη Caroline φέρεται να συμφώνησε να δώσει στη δημοσιότητα πρόωρα τις μαγνητοταινίες, με αντάλλαγμα να παραιτηθεί το ABC από μια τηλεοπτική σειρά 11,5 εκατομμυρίων ευρώ με θέμα την οικογένεια Κένεντι, με τίτλο "The Kennedys" και πρωταγωνίστρια την ηθοποιό Katie Holms, στο ρόλο της Jackie.
Οι κασέτες "μαρτυρούν", πως η Jackie πίστευε, πως ο αντιπρόεδρος κατά τη δολοφονία του συζύγου της και μετέπειτα πρόεδρος, Lyndon Johnson, ήταν που, μαζί με τεξανούς μεγιστάνες, κανόνισε ώστε να βρεθεί ο Kennedy στο Ντάλας, όπου το μίσος των δισεκατομμυριούχων πετρελαιάδων και κτηνοτρόφων εναντίον του προέδρου, τον οποίο θεωρούσαν υπερβολικά αριστερό και υπερβολικά "γιάνκη".



Διαβάστε περισσότερα » »

Ακτινίδια και αρτηριακή πίεση

Ακτινίδια και αρτηριακή πίεσηΦρούτο πλούσιο σε αντιοξειδωτικά
Τρία ακτινίδια τη μέρα… κρατούν σε φυσιολογικά επίπεδα την πίεση του αίματος.

Όπως έδειξε μελέτη που παρουσιάστηκε σε συνέδριο της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας, η κατανάλωση τριών ακτινιδίων κάθε μέρα συνδέεται με μειωμένη πίεση του αίματος.
Στην έρευνα συμμετείχαν 118 άνδρες και γυναίκες άνω των 55, οι οποίοι είχαν σχετικά υψηλή πίεση, από τους οποίους ζητήθηκε να τρώνε τρία ακτινίδια τη μέρα για διάστημα 8 εβδομάδων ή να τρώνε ένα μήλο τη μέρα για το ίδιο χρονικό διάστημα.
Στο τέλος των 2 μηνών, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι εκείνοι που έτρωγαν τα ακτινίδια είχαν χαμηλότερη συστολική αρτηριακή πίεση συγκριτικά με τα μέλη του γκρουπ που κατανάλωνε μήλα.
Τα ακτινίδια είναι πλούσια σε λουτεΐνη, που σημαίνει ότι έχουν πολλές αντιοξειδωτικές ιδιότητες και καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες.
Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι κάποιος που ακολουθεί συγκεκριμένη αγωγή πρέπει να σταματήσει και να μην ενημερώσει το γιατρό του. Απλά θα πρέπει να εντάξει τα ακτινίδια στο διατροφολόγιό του, όπως και κάθε άλλο τρόφιμο απαραίτητο για τον οργανισμό του.
Διαβάστε περισσότερα » »

Το λάδι είναι.. χρυσάφι μέσα σε μπουκάλι

Χρυσάφι μέσα σε μπουκάλιΤο πολύτιμο λάδι και τα μυστικά του αποτελούν θησαυρό για την υγεία
Ολοι μας απολαμβάνουμε το ανεκτίμητο για την υγεία μας πρασινοκίτρινο υγρό, δώρο της μεσογειακής φύσης. Ποιά είναι όμως τα ευεργετικά συστατικά του λαδιού και τί μπορούμε να κάνουμε εμείς για να ενισχύσουμε την ευεργετική δράση τους; Ποιό λάδι είναι το «καλύτερο» και πώς να το μεταχειριστούμε; Πότε πρέπει να συνθλίβονται οι ελιές και τί συμβαίνει μέσα σε ένα ελαιοτριβείο; Τί προδίδουν οι ονομασίες των διαφόρων ειδών λαδιού στις συσκευασίες και πόσο βάζει κάθε φορά το… δαχτυλάκι της η Χημεία προκειμένου το αποτέλεσμα να ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές; Αυτά και αρκετά ακόμη «μυστικά» του λαδιού μπορείτε να διαβάσετε στις σελίδες που ακολουθούν.
Μέσα στον Νοέμβριο αρχίζει η συγκομιδή του ελαιοκάρπου που πρέπει να πάρει όσο πιο γρήγορα γίνεται τον δρόμο για το ελαιοτριβείο. Θα είναι μια καλή χρονιά η εφετινή, λένε οι παραγωγοί και μένει να δούμε πώς θα φθάσει αυτό και στον καταναλωτή στην καλύτερη και υγιεινότερη μορφή.
Πόσους λύχνους έχετε στο σπίτι;
Αυτό θα μπορούσε να είναι ερώτηση του εφοριακού της προϊστορικής εποχής. Γιατί; Διότι ο φωτισμός της μινωικής εποχής γινόταν με λυχνάρια που έκαιγαν ελαιόλαδο. Και οι πλούσιοι της εποχής ξεχώριζαν εκτός των άλλων και από το πόσο λάδι κατανάλωναν. Αλλά δεν το ξόδευαν μόνον εκεί. Για τον φωτισμό τους δηλαδή αλλά ήταν και ένα σύμβολο πλούτου αφού οι πιο φτωχοί περνούσαν με κρίθινο παξιμάδι, βουτηγμένο τις πιο πολλές φορές σε νερωμένο κρασί και τρώγοντας σπόρους διαφόρων δημητριακών ενώ οι πιο πλούσιοι είχαν περισσότερο ελαιόλαδο στο διαιτολόγιό τους και λιγότερους σπόρους. Αργότερα έγινε από τον Ιπποκράτη μια πιο συστηματική καταγραφή και των θεραπευτικών ιδιοτήτων του ελαιολάδου και αυτές έφθασαν κοντά στις εξήντα, ενώ από τον λόγο του Λυσία «Περί σηκού απολογία» επιβεβαιώνεται ότι υπήρχαν και ιερές ελιές στην Αθήνα και κάποιος σύρθηκε ως το δικαστήριο με κίνδυνο, αν καταδικαζόταν να εξοριστεί και να δημευθεί η περιουσία του, διότι κατηγορήθηκε πως ξερίζωσε ιερή ελιά και κατέστρεψε τον σηκό, δηλαδή το περιτείχισμα που την προφύλασσε και οριοθετούσε τον ιερό χώρο γύρω της. Ηδη στην εποχή των κλασικών χρόνων δηλαδή είχαν συνειδητοποιήσει οι άνθρωποι σε αυτόν τον τόπο την αξία ενός τέτοιου δέντρου και των καρπών του.
Υπάρχει μια επιστήμη που ονομάζεται (παλαιο)γυρεολογία και ανάμεσα στα ενδιαφέροντά της είναι να αναλύονται κόκκοι γύρης από διάφορα δέντρα που καταφέρνουν να ανιχνεύσουν οι ερευνητές όταν αυτοί ξέμειναν στον βυθό παλαιών λιμνών και ελών. Επειδή λοιπόν μπορούν να ξεχωρίσουν και σε ποιο δέντρο ανήκουν οι διάφοροι κόκκοι γύρης βρίσκουν ότι ελιές καλλιεργούνταν σε Ηπειρο, Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Βοιωτία, Κρήτη. Ελαιόλαδο σε θραύσματα αγγείων ανιχνεύθηκε επίσης από τη Νεολιθική εποχή ενώ απολιθώματα φύλλων ελιάς από τις Κυκλάδες θεωρήθηκε ότι έχουν ηλικία πενήντα ή και εξήντα χιλιάδων ετών! Οπότε δεν πρέπει να είναι υπερβολική και η άποψη ότι από τη Νεολιθική ακόμη εποχή είχαμε δέντρα ελιάς όχι πλέον σε άγρια κατάσταση αλλά αντικείμενα συστηματικής καλλιέργειας και περιποίησης αφού συγγραφείς όπως ο Θεόφραστος και ο Πλίνιος συνιστούσαν, σε πλήρη αντίθεση με ό,τι γίνεται σήμερα, να μη ραβδίζουν τα ελαιόδεντρα και ακόμη να προσέχουν να μην καταστρέφουν φύλλα και τρυφερά βλαστάρια.
Η ακτινογραφία του λαδιού
Ενα ελαφρά τροποποιημένο μόριο γλυκερίνης που έχουν προσκολληθεί σε αυτό τρεις ουρές από 6 ως 26 άτομα άνθρακα δεσμευμένα μεταξύ τους με απλούς ή διπλούς δεσμούς είναι η πιο υποτυπώδης περιγραφή των μορίων που συγκροτούν ό,τι συνηθίζουμε να αποκαλούμε λιπαρή ουσία. Συνήθως τα ζωικά λίπη, όπως είναι το βούτυρο για παράδειγμα, σε θερμοκρασία δωματίου είναι σε στερεά μορφή ενώ τα φυτικά λίπη που τα ονομάζουμε γενικά έλαια, είναι στην ίδια περιοχή θερμοκρασιών (15-25 βαθμοί Κελσίου) σε υγρή μορφή. Είναι οι «ουρές» αυτές, με το μήκος και τη μορφή τους που κάνουν να υπάρχει ποικιλία. Αλλες είναι σε ευθεία γραμμή, όταν οι άνθρακες συνδέονται μεταξύ τους με απλό δεσμό και τα αντίστοιχα λίπη ονομάζονται (κε)κορεσμένα, ενώ αυτές με διπλό δεσμό έχουν σχήμα τεθλασμένης και οι αντίστοιχες ουσίες με τέτοια μόρια ονομάζονται ακόρεστες. Είναι εύκολο να καταλάβουμε από αυτά τα λίγα ότι οι ουσίες με (κε)κορεσμένους δεσμούς, δηλαδή με ευθείες ουρές, δημιουργούν εύκολα κρυστάλλους και είναι σε πιο στέρεα μορφή σε συνηθισμένες θερμοκρασίες. Το αντίθετο συμβαίνει με τις ακόρεστες. Το ελαιόλαδο ανήκει στις ακόρεστες ουσίες, με ουρά 18 ατόμων άνθρακα και στερεοποιείται όταν η θερμοκρασία του πέσει κάτω από τους 13 βαθμούς.
Το κύριο λιπαρό οξύ του άθερμου, παρθένου αγουρέλαιου είναι το ελαϊκό, ένα λιπαρό οξύ ιδιαίτερα διαδεδομένο στο ελληνικό ελαιόλαδο. Το δεύτερο κατά σειρά λιπαρό οξύ του είναι το λινελαϊκό, ενώ επίσης περιέχει α-λινολενικό και αραχιδονικό.
Αντιοξειδωτική «βόμβα»
Η υψηλή περιεκτικότητα του άθερμου, παρθένου (αγουρ)έλαιου σε ελαϊκό οξύ το κάνει ανθεκτικό στην οξείδωση. Αυτό συμβαίνει, όχι μόνο γιατί είναι φτωχό σε πολυακόρεστα και πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, αλλά και επειδή είναι πλούσιο σε α-τοκοφερόλη.
Εδώ αξίζει να έχουμε υπόψη μας ότι και το ηλιέλαιο είναι πλούσιο σε α-τοκοφερόλη, αλλά είναι επίσης πλούσιο και σε πολυακόρεστα, κάτι που το καθιστά λιγότερο ευεργετικό ως προς την οξείδωση, σε σύγκριση με το αγουρέλαιο. Είναι προφανές ότι το ξερικό, άθερμο, παρθένο ελαιόλαδο προσφέρει έναν μοναδικό συνδυασμό από μονοακόρεστα, πολυακόρεστα και κορεσμένα λιπαρά οξέα. Αυτό το χαρακτηριστικό, σε συνδυασμό με τον πλούτο του σε αντιοξειδωτικά, του προσδίδει υψηλή διατροφική αξία. Διότι άλλα στοιχεία του είναι οι τοκοφερόλες (βιταμίνη Ε) και τα καροτενοειδή, όπως η ξανθοφύλλη, τα καροτένια και το λυκοπένιο. Οι τοκοφερόλες είναι γνωστά αντιοξειδωτικά και εμπεριέχονται στο άθερμο, παρθένο ελαιόλαδο σε συγκεντρώσεις περίπου 180 mg/kg. Οι τοκοφερόλες δρουν και ως βιταμίνη Ε και έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Το β-καροτένιο (βιταμίνη Α), που βρίσκεται σε συγκέντρωση 0,3-3,7 g/kg, αποτελεί άλλη μια ουσία του άθερμου, παρθένου ελαιολάδου με αντιοξειδωτική δράση.
Και κάτι αντικαρκινικό από… καρχαρία
Τέλος, σημαντικές ποσότητες αντιοξειδωτικών που συναντώνται σε αυτό το λάδι είναι οι φαινόλες και κυρίως η τυροσόλη και η υδροξυ-τυροσόλη. Περιέχει και υδρογονάνθρακες, με κύριο εκπρόσωπο το σκουαλένιο. Το σκουαλένιο οφείλει το όνομά του στο λατινικό όνομα του καρχαρία (squalus) γιατί ανιχνεύθηκε στο συκώτι του. Πέρα από το ότι είναι άριστο λιπαντικό για το δέρμα, είναι, καθώς φαίνεται, και αντικαρκινικό. Οπως αναφέρει ο κ. Αν. Βάρβογλης, ομότιμος καθηγητής της Οργανικής Χημείας, στο βιβλίο του «Η Χημεία στο πιάτο»: «Το γεγονός ότι ο καρχαρίας δεν αναπτύσσει όγκους προβλημάτισε από καιρό τους επιστήμονες που προσπαθούν να συνδέσουν τις μεγάλες ποσότητες σκουαλενίου με τη μοναδική ανθεκτικότητά του σε μια ασθένεια όπου κανένα άλλο ζώο δεν έχει ανοσία… Τελευταία διαφημίζεται ότι δρα προφυλακτικά και εναντίον του καρκίνου, χωρίς όμως ακόμη κλινική τεκμηρίωση». Μόνο που όταν το λάδι υφίσταται πολλές επεξεργασίες, ουσίες όπως το σκουαλένιο χάνονται στον δρόμο.
Μιλώντας με έναν επαγγελματία
Σήμερα η σαλάτα μας γίνεται με χειρότερα λαχανικά από εκείνη που έφτιαχναν οι παππούδες και οι πατεράδες μας ακόμη. Σε αυτήν όμως τη σαλάτα βάζουμε σήμερα καλύτερο λάδι από ό,τι οι παππούδες και οι πατεράδες μας. Μου το επιβεβαιώνει ο κ. Ν.Μαυροειδής, χημικός μηχανικός σε εταιρεία με έδρα στη Μάνη, που παράγει λάδι από ελαιώνες βιολογικής καλλιέργειας. «Εκτός από την καθαριότητα γενικά και τις βελτιωμένες συνθήκες αποθήκευσης», όπως μου λέει, «άφηναν παλαιότερα τις ελιές, αφού τις είχαν κόψει, λίγο παραπάνω προτού τις ρίξουν στις μυλόπετρες και αφυδατώνονταν για να παίρνουν περισσότερο πυκνό λάδι με λιγότερο νερό. Την ίδια στιγμή όμως γίνονταν διάφορες ζυμώσεις και αυτό είχε επίδραση στην ποιότητα». Διότι ο καρπός που παραμένει για αρκετές ημέρες, ή ακόμη χειρότερα εβδομάδες, ώσπου να πάει για ελαιοποίηση, αναπτύσσει μύκητες, ζύμες και βακτήρια (π.χ. λίπασες, δηλαδή ένζυμα που αποικοδομούν, δηλαδή αποσυναρμολογούν, το μόριό τους, κ.ά.), με αποτέλεσμα να βγαίνει από αυτόν ένα υποβαθμισμένο ελαιόλαδο. Τώρα πλέον είναι κοινή γνώση ότι ο ελαιόκαρπος, αφού κοπεί, πρέπει να περάσει όσο γίνεται πιο γρήγορα από τη διαδικασία της ελαιοτρίβησης.
Οποιος έχει περάσει την πόρτα ενός ελαιοτριβείου την εποχή της παραγωγής του λαδιού, από Νοέμβριο ως και το τέλος του Ιανουαρίου περίπου, ξέρει ότι νυχτώνει, ξημερώνει η εργασία εκεί μέσα δεν σταματά. Η θερμοκρασία του περιβάλλοντος όμως μπορεί να φθάσει αρκετά χαμηλά μέσα σε αυτό το διάστημα, ιδιαίτερα τις νύχτες, με συνέπεια να υπάρχει κίνδυνος να παγώσει το λάδι. Γι’ αυτό πρέπει να επικρατεί μια υψηλότερη θερμοκρασία στη διάρκεια της έκθλιψης του λαδιού από τον ελαιόκαρπο. Ετσι, ένα ελαιόλαδο επιτρέπεται να το αποκαλούμε «άθερμο» και αγνό παρθένο όταν η θερμοκρασία έκθλιψης και αυτή του νερού, που συνήθως προσθέτουμε για να διευκολυνθεί η διαδικασία, δεν ξεπερνούν σε κανένα στάδιο τους 24 ή το πολύ τους 28 βαθμούς Κελσίου. Αν το ελαιόλαδο αυτό έχει εξαχθεί σε παραδοσιακό ελαιοτριβείο (υδραυλικό πιεστήριο) στην ετικέτα μπορεί να αναγράφεται και η ένδειξη «πρώτη πίεση εν ψυχρώ». Αν έχει εξαχθεί σε σύγχρονο φυγοκεντρικό ελαιοτριβείο, στην ετικέτα μπορεί να αναγράφεται η ένδειξη «εξαγωγή εν ψυχρώ».
Τι είναι το ψυχρής έκθλιψης;
Το άθερμο ελαιόλαδο ή ελαιόλαδο ψυχρής έκθλιψης είναι το παρθένο ελαιόλαδο που παραλαμβάνεται από την πρώτη έκθλιψη του ελαιοπολτού που έχουν δημιουργήσει οι μυλόπετρες έπειτα από μισής ώρας τουλάχιστον επεξεργασία. Ο καφέ αυτός πολτός έχει τοποθετηθεί μέσα σε πλεκτούς σάκους, έχει πιεστεί ή φυγοκεντρηθεί, χωρίς να επιτρέπεται η θέρμανσή του. Επειδή όμως περιέχει και άλλο λάδι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ζεστό νερό και εκ νέου πίεση για να αποκτηθεί μια πρόσθετη ποσότητα λαδιού μόνο που διάφορα ωφέλιμα στοιχεία διαλυτά στο νερό όπως οι πολύτιμες φαινόλες φεύγουν και αυτές μαζί. Αν το νερό είναι θερμοκρασίας 45 ως 63 βαθμών Κελσίου ονομάζεται αγνό ελαιόλαδο θερμής έκθλιψης.
Είναι γνωστό ότι η θέρμανση πολλές φορές στα τρόφιμα αλλοιώνει την ποιότητά τους, «καταστρέφει» τις βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία, καθώς και άλλα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά. Ετσι από τότε που εμφανίστηκαν οι διάφοροι χαρακτηρισμοί όπως άθερμο ή ψυχρής έκθλιψης, μου είχε δημιουργηθεί η απορία: αφού γίνονται τόσες προσπάθειες ώστε να μην ξεπεράσει το λάδι στο στάδιο της παραγωγής του θερμοκρασίες 28 ή έστω 63 βαθμών Κελσίου – γιατί τότε θα έχουμε τα δυσάρεστα αποτελέσματα που περιγράφηκαν –, όταν αυτό μαγειρεύεται, είτε σε βραστό φαγητό είτε μπαίνει στο τηγάνι, όπου οι θερμοκρασίες είναι σίγουρα υψηλότερες, τότε τι γίνεται; Η εξήγηση που μου έδωσε ο κ. Μαυροειδής είναι πως πραγματικά μόνο στις χαμηλές θερμοκρασίες έκθλιψης το λάδι διατηρεί όλα τα συστατικά του και το άρωμά του. Οσο αυξάνουμε τη θερμοκρασία κάποια από αυτά αρχίζουν να χάνονται. Και έτσι μπορεί να θεωρηθεί και ως αρκετά έγκυρη η συμβουλή, όταν μπορούμε, να προσθέτουμε το λάδι στο τέλος του μαγειρέματος ορισμένων φαγητών και όχι στην αρχή.
Ο καθένας καταλαβαίνει πως ο καταναλωτής δεν μπορεί να ελέγξει εύκολα σε τι θερμοκρασίες έχει παραχθεί το λάδι που πρόκειται να αγοράσει και ποια ήταν η μεταχείριση του ελαιοκάρπου από τη στιγμή που έφυγε από το δέντρο, αν και είναι σίγουρο ότι αυτή τη «μεταχείριση» θα τη βρει μέσα στο λάδι του. Πάντως ο συνομιλητής μου είχε απλά να προτείνει να ισχύσουν οι προδιαγραφές ISO 9001 και ISO 22000 όπου οι χειριστές υποχρεώνονται να καταγράφουν με λεπτομέρειες τις θερμοκρασίες και τις συνθήκες γενικά στα διάφορα στάδια της έκθλιψης.
Προσοχή στη συσκευασία!
Επίσης πρέπει να εκλείψουν τελείως οι συσκευασίες σε πλαστικά δοχεία τύπου PVC, γιατί αυτά είχαν κατασκευαστεί για τη διακίνηση νερού και διάφορα βλαβερά για τον ανθρώπινο οργανισμό στοιχεία, αδιάλυτα στο νερό, μπορούσαν να φθάσουν ως την τροφή μας και πιθανόν και μέσα στον οργανισμό μας. Τέτοιο ήταν, για παράδειγμα, κάποιο υλικό που προσέθεταν ώστε να γίνεται πιο μαλακό και πιο εύχρηστο το PVC, αλλά αυτό ήταν διαλυτό στα λίπη και επομένως και στο ελαιόλαδο. Γι’ αυτό οι πιο σίγουρες συσκευασίες είναι το γυάλινο δοχείο, το ανοξείδωτο μεταλλικό ενώ από παλιά είναι γνωστό το δοχείο από πηλό, που το έχουμε αφήσει όμως πρώτα να μείνει γεμάτο με νερό μια εβδομάδα περίπου.

10 ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ
Γιατί κάποιοι διαφημίζουν το αγουρέλαιο;
Οταν ο καρπός της ελιάς κόβεται και πηγαίνει στο ελαιοτριβείο πιο άγουρος περιέχει περισσότερη ελαιοευρωπαΐνη, μια πικρή αλλά ισχυρή αντιοξειδωτική ουσία.
Γιατί θεωρούνται οι πράσινες ελιές πιο ωφέλιμες;
Διότι όσο ωριμάζει η ελιά τόσο ελαττώνονται (πέφτουν σχεδόν στο μισό) οι πολύτιμες φαινόλες.
Γιατί κάνουμε τη διάκριση σε λάδι που προκύπτει από πίεση και σε λάδι που προκύπτει από φυγοκέντριση;
Διότι με τη φυγοκέντριση έχουμε απώλεια κάποιων φαινολών.
Υπάρχουν διαφορές ως προς την ωφελιμότητα ανάμεσα στα διάφορα φυτικά λάδια;
Οπως έχουν δείξει σχετικές έρευνες, άλλα φυτικά έλαια όπως το σογιέλαιο, το βαμβακέλαιο και το ηλιέλαιο περιέχουν λιγότερες αντιοξειδωτικές ουσίες, ελαϊκό οξύ και βιταμίνη Ε.
Πώς καταλαβαίνουμε το νοθευμένο λάδι;
Μάλλον δεν μπορούμε να το καταλάβουμε έτσι χωρίς εργαστηριακή υποστήριξη. Το μόνο που μπορούμε να προσέξουμε είναι πως το χρώμα του πρέπει να είναι από σκούρο πράσινο ως ανοιχτό χρυσοπράσινο. Ελαιόλαδα με πολύ ανοικτό χρώμα είναι οξειδωμένα ή παλιά. Εξαίρεση αποτελούν τα ελαιόλαδα της Μυτιλήνης που είναι από τη φύση τους κίτρινα. Επίσης να αποφεύγουμε να αγοράζουμε χύμα λάδι ιδιαίτερα σε διάφανα και πλαστικά δοχεία διότι και το φως το αλλοιώνει.
Το ελαιόλαδο έχει περισσότερες θερμίδες από άλλα σπορέλαια;
Οχι, έχει ακριβώς τις ίδιες. Δίνει δηλαδή περίπου 9 χιλιοθερμίδες με κάθε γραμμάριο που καταναλώνουμε.
Το λάδι που παγώνει στο ψυγείο είναι νοθευμένο;
Οχι, απλά δεν έχει φιλτραριστεί ή δεν έχει μείνει για έναν ή δυο μήνες σε δεξαμενές για να κατακαθίσουν διάφορες φυτικές ουσίες που περιείχε.
Τι είναι η οξύτητα;
Η οξύτητα είναι ένας από τους δείκτες αξιολόγησης και κατάταξης ενός ελαιολάδου. Εκφράζεται συνήθως επί τοις εκατό (π.χ. το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο έχει οξύτητες 0-1%) και αντιπροσωπεύει το ποσοστό ελεύθερων λιπαρών οξέων. Η οξύτητα, εκφραζόμενη σε ελαϊκό οξύ, επιτρέπεται να είναι κατά μέγιστο 1 g ανά 100 g στο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. Η οξύτητα οφείλεται σε διάφορους παράγοντες, όπως στον τρόπο συγκομιδής και αποθήκευσης του καρπού, στο στάδιο ωρίμανσής του κ.λπ. Η μακρόχρονη αποθήκευση του καρπού πριν από την έκθλιψη, καθώς και το στοίβαγμα του καρπού σε μεγάλους σωρούς προκαλεί σημαντική αλλοίωση της γεύσης λόγω αύξησης της οξύτητάς του. Η αυξημένη οξύτητα δίνει μια «τσουχτερή», δυσάρεστη επίγευση στο προϊόν. Επίσης τα ελαιόλαδα με υψηλή οξύτητα αλλοιώνονται ευκολότερα και γρηγορότερα από τα άλλα.
Υπάρχουν πολλά «παρθένα»;
Στα «παρθένα» ελαιόλαδα έχουμε 4 κατηγορίες: «εξαιρετικό ή έξτρα παρθένο» με «οξύτητα» από δέκατα ως 1 γραμμάριο ελαϊκού οξέος στα 100 γραμμάρια. «Παρθένο» με οξύτητα ως 2 γραμμάρια ελαϊκού στα 100. «Κοινό παρθένο» με οξύτητα ως και 3,3 και τέλος «μειονεκτικό ή λαμπάντε» με οξύτητα επάνω από το 3,3.
Και οι ονομασίες ραφιναρισμένο και κουπέ τι σημαίνουν;
Υπάρχει πράγματι το «ραφιναρισμένο» λάδι που προέρχεται από λάδια «πρώην ακατάλληλα» (από ελιές χαλασμένες, κακή θερμοκρασία φύλαξης κ.λπ.) και η Χημεία ανέλαβε το λίφτινγκ τους. Προστίθεται καυστικό νάτριο (που μετά αφαιρείται) για εξουδετέρωση των ελεύθερων λιπαρών οξέων, άλλες ουσίες για να φύγει το κακό χρώμα και ακόμη το ζεσταίνουν πολύ γρήγορα στους 180 βαθμούς με απουσία οξυγόνου για να εξατμιστούν οι ανεπιθύμητες οσμές. Οταν το ελαιόλαδο «εξευγενιστεί» θεωρείται ότι μπορεί να καταναλωθεί. Συχνά απαιτείται μετάγγιση, πλύσιμο, διύλιση και αφαίρεση με διαλύτες και διαδοχικές διηθήσεις της ελαιώδους διάλυσης με επανάκτηση του διαλύτη. Επειτα από όλα αυτά το αναμειγνύουν με παρθένο ελαιόλαδο και προκύπτει το λάδι κουπέ, με οξύτητα κάτω από 1,5.
Διαβάστε περισσότερα » »

«Κούρεμα» έως 40% στα εφάπαξ

Την εν ψυχρώ εκτέλεση του εφάπαξ, με δραματικές μειώσεις που μπορεί να φτάσουν και το 40%, ετοιμάζει το υπουργείο Εργασίας
Δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχοι, ακόμη και αυτοί που έχουν συνταξιοδοτηθεί και δεν το έχουν εισπράξει, πρόκειται να πάρουν πολύ μικρότερο εφάπαξ από αυτό που περίμεναν. Οι νέες αναλογιστικές μελέτες για τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητά τους, που βρίσκονται ήδη στο γραφείο του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κουτρουμάνη, σκιαγραφούν ένα ζοφερό τοπίο, αφού διαπιστώνεται έλλειμμα στη συντριπτική πλειονότητα των Ταμείων που χορηγούν το εφάπαξ βοήθημα. Η πλέον χαρακτηριστική περίπτωση είναι αυτή του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ), του οποίου το αναλογιστικό έλλειμμα φτάνει το 85%. Αυτό σημαίνει ότι ο λόγος έσοδα προς παροχές του συγκεκριμένου Ταμείου, όχι απλά είναι αρνητικός, αλλά δεν φτάνει για να καλύψει σήμερα ούτε το 15% των πραγματικών αναγκών του. Τι συνεπάγεται αυτό το έλλειμμα; Οπως λένε στελέχη του υπουργείου η μείωση του εφαπάξ στο συγκεκριμένο Ταμείο μπορεί να φτάσει ακόμη και το 40%. Ειδικά για το ΤΠΔΥ, η αναμονή για το εφάπαξ αγγίζει τα τέσσερα έτη, κάτι που σημαίνει ότι υπάρχουν περισσότεροι από 45.000 δικαιούχοι που βρίσκονται κυριολεκτικά στην «ουρά» και περιμένουν…
Ανάλογη κατάσταση δείχνουν οι αναλογιστικές μελέτες και μιας σειράς άλλων Ταμείων. Σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία, το αναλογιστικό έλλειμμα στο Ταμείο Πρόνοιας του ΟΤΕ φτάνει το 30% (παραπέμπει σε μείωση εφάπαξ κατά 15%), ενώ σε αυτό του ΟΣΕ το 20% (η μείωση εφάπαξ υπολογίζεται σε 10%). Σε πολύ χειρότερη μοίρα βρίσκεται το Ταμείο Πρόνοιας των ιερέων (έλλειμμα 59%, που παραπέμπει σε μείωση εφάπαξ κατά 30%), των εργαζομένων στις φαρμακευτικές εταιρίες (έλλειμμα 55%, που παραπέμπει σε μείωση εφάπαξ κατά 25%), ενώ από τις μειώσεις δεν φαίνεται να γλιτώνει ούτε ένα από τα πλέον ισχυρά Ταμεία, αυτό των εργαζομένων στην Εθνική Τράπεζα, αφού τα στοιχεία δείχνουν ότι εμφανίζει έλλειμμα της τάξης του 20% (παραπέμπει σε μείωση εφάπαξ κατά 10%). Εξαιρετικά δύσκολη είναι η κατάσταση για το Ταμείο των εργαζομένων στα εμπορικά καταστήματα, αφού παρουσιάζει αναλογιστικό έλλειμμα 38%.
Το Ταμείο Πρόνοιας των δημοσιογράφων εμφανίζει αναλογιστικό έλλειμμα 30%, ενώ των εφημεριδοπωλών Θεσσαλονίκης 20%. Στο 19% βρίσκεται το έλλειμμα στο Ταμείο των ασφαλισμένων στην πρώην Αστυνομία Πόλεων, ενώ στο 9% φτάνει το αναλογιστικό έλλειμμα στον κλάδο των αστυνομικών.
Οι πλέον άτυχοι της υπόθεσης όμως είναι όσοι έχουν ήδη βγει στη σύνταξη και περιμένουν να λάβουν το εφάπαξ τους. Είναι πιθανό οι μειώσεις που θα ανακοινωθούν να συμπεριλαμβάνουν ξανά όσους έχουν υποβάλλει αίτηση συνταξιοδότησης από το 2010 και μετά. Υπενθυμίζεται ότι ήδη, από το πολυνομοσχέδιο του προηγούμενου μήνα, τα εφάπαξ του ΤΠΔΥ «κουρεύτηκαν» κατά 20%, εκτός αυτών που είχαν υποβάλει αίτηση πριν από το 2010, που η μείωση ήταν 15%, ενώ της Εμπορικής Τράπεζας και της ΔΕΗ κατά 30%.

Βασίλης Αγγελόπουλος
Διαβάστε περισσότερα » »

48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες αποφάσισε το Δ.Σ. της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ενάντια στην πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ


ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΔΗΜΟ ΕΛΑ ΝΑ ΤΙΣ ΠΑΡΕΙΣ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ
Το Δ.Σ. της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ κατά την χθεσινή Έκτακτη Συνεδρίαση του, με βάση τα όσα δήλωσε ο Υπουργός Ενέργειας για την πώληση 4 Λιγνιτικών Μονάδων της ΔΕΗ την δημιουργία της «μικρής ΔΕΗ» και την μετοχοποίηση των θυγατρικών της και επειδή


Ø όλα όσα είπε δεν έχουν να κάνουν με επένδυση

Ø όλα όσα μεθοδεύει δεν δημιουργούν προστιθέμενη αξία

Ø όλα όσα σχεδιάζει δεν προσφέρουν τίποτα στους ανέργους, τους καταναλωτές και γενικότερα την κοινωνία αλλά το μόνο που θα κάνουν είναι να φουσκώσουν ακόμα πιο πολύ τους ήδη παχυλούς λογαριασμούς των κρατικοδίαιτων ιδιωτών σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου και να καταστρέψουν τη ΔΕΗ και χιλιάδες θέσεις εργασίας και κυρίως θα αποβούν σε βάρος των καταναλωτών

ΟΜΟΦΩΝΑ αποφάσισε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες με ημερομηνία έναρξης που θα καθοριστεί από την Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας αμέσως μόλις η Κυβέρνηση προχωρήσει σε συγκεκριμενοποίηση των απαράδεκτων προτάσεών της.

Η Κυβέρνηση των συμφερόντων που επιβλήθηκε παρά τη θέληση του λαού, να γνωρίζει από τώρα ότι για να καταφέρει να ξεπουλήσει την περιουσία του Ελληνικού λαού θα χρειαστεί να ξεπεράσει (πέρα από τα ανυπέρβλητα νομικά) πολλά εμπόδια.

ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΑ

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΛΛΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΡΥΧΕΙΩΝ.
Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑμεΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑμεΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

Με τις ευλογίες της εκκλησίας και τον καθιερωμένο αγιασμό ανέλαβε και επίσημα τα καθήκοντά της η νέα διοίκηση του συλλόγου ατόμων με αναπηρία της περιφερειακής ενότητας Κοζάνης.
Στην εκδήλωση που έγινε (το πρωί της Κυριακής) στα γραφεία του συλλόγου που βρίσκεται έχοντας ως έδρα, στο πνευματικό κέντρο Πτολεμαΐδας παραβρέθηκαν η δημοτική αρχή Εορδαίας καθώς και πολλοί φίλοι και μέλη του συλλόγου. Το νέο διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης - Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας που συγκροτήθηκε στις 24/10/2011 και ώρα 19:00 μετά την εκλογική διαδικασία που διεξήχθη στις 23/10/2001 στα γραφεία του είναι το παρακάτω:
Μήγγος Μιχάλης - Πρόεδρος
Κούτσιανος Βασίλειος - Α΄ Αντιπρόεδρος
Σίσιος Μιχάλης - Β΄ Αντιπρόεδρος
Συμεωνίδης Μάριος - Γεν. Γραμματέας
Βοϊτσίδης Αθανάσιος - Β΄ Γραμματέας
Παναγιωτίδης Αβραάμ - Ταμίας
Σιώκλης Σπυρίδων – Β΄ Ταμίας
Βερύκοκος Αθανάσιος - Οργανωτικός Γραμματέας
Κουτσής Νικόλαος - Δημοσίων Σχέσεων

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Διαβάστε περισσότερα » »

Βρέθηκε πτώμα εξωγήινου στο Περού;


Σοκ, δηλώνουν έπαθαν και οι ίδιοι οι επιστήμονες που βρέθηκαν μπροστά στο απίστευτο εύρημα, που για χρόνια θεωρούσαν ακόμη και ίδιοι ... απίθανο! Όπως ανακοινώθηκε και μάλιστα επίσημα, ειδικοί ερευνητές  κλήθηκαν να αναγνωρίσουν ένα πτώμα, το οποίο μοιάζει με άνθρωπο αλλά ...
επιβεβαιώνουν ότι δεν πρόκειται για γήινη μορφή ζωής.
Συγκεκριμένα ο ανθρωπολόγος Renato Davila Riquelme από το Περού βρήκε μουμιοποιημένο μικρό σώμα που στην αρχή νόμιζαν ότι πρόκειται για κάποιο μικρό παιδί.
Ισπανοί και Ρώσοι επιστήμονες πιστεύουν ότι πρόκειται για κάτι διαφορετικό αφού ισχυρίζονται πως δεν είναι γήινης προέλευσης.
Διαβάστε περισσότερα » »

Οι απόστρατοι που ιδρύουν κόμμα, ψάχνουν…για «γήπεδο» (Διαβάστε το καταστατικό) (Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2011)

Βροχή από e-mail δέχεται το υπό ίδρυση κόμμα των αποστράτων, που όπως έχουμε γράψει θα κάνει την ιδρυτική του εκδήλωση ανήμερα της Παναγίας και της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων – δηλαδή σε τρεις ημέρες – την Δευτέρα 21η Νοεμβρίου.

  Η ιδρυτική εκδήλωση θα γίνει στις
  18:30 μ.μ στο Ξενοδοχείο OSCAR στην Αθήνα, στη στάση ΜΕΤΡΟ «Σταθμός Λαρίσης», αίθουσα ΔΙΟΝΥΣΟΣ.  Σκοπός της εκδηλώσεως, όπως αναφέρεται στην πρόσκληση που υπογράφουν για την προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή ο Πρόεδρος Νικόλαος Αλικάκος και ο Γραμματεύς Στέφανος Κων. Σφατίδης (αξιωματικοί ε.α. του Στρατού Ξηράς και οι δύο) είναι η παρουσίαση προς τον Ελληνικό Λαό του νέου πολιτικού κόμματος

  Ενός κόμματος που όπως δείχνουν τα μηνύματα που παίρνουν τα στελέχη της αρχικής πρωτοβουλίας, έχει δημιουργήσει προσδοκίες αλλά και ενόχληση στα  «μεγάλα»  κόμματα από την απήχησή του.

  Πολλά στελέχη Ενώσεων των Ενόπλων Δυνάμεων , της Αστυνομίας, της παλιάς Χωροφυλακής, του Λιμενικού , της Πυροσβεστικής ακόμα και της τέως Αγροφυλακής ζητούν πληροφορίες και εκδηλώνουν ενδιαφέρον!

  «Το νέο κόμμα ιδρύεται υπό τις παρούσες δύσκολες, για την Πατρίδα μας, συνθήκες, οι οποίες χαρακτηρίζουν το τέλος της μεταπολιτευτικής περιόδου. Η νέα όμως αυτή πολιτική δύναμη που δημιουργείται και εμφανίζεται στον πολιτικό βίο της Χώρας μας, με την ενθουσιώδη υποστήριξη των φίλων μας από όλη την Ελλάδα, θα αποτελέσει την ελπίδα για την ανόρθωση του εθνικού φρονήματος και της αυτοπεποίθησης του Λαού», γράφουν στην πρόσκληση που, όπως μαθαίνουμε, στέλνεται από τον ένα στον άλλο ηλεκτρονικά.

  Όπως έχει ανακοινωθεί, μετά από καταστατική συνέλευση στις 6 Νοεμβρίου, ο πολιτικός αυτός φορέας θα φέρει το όνομα «ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ» και ως έμβλημα έχει σχήμα αποτελούμενο από τρεις πλάγιες παράλληλες γραμμές, χρώματος γαιώδους, βαθέως κυανού και γαλάζιου αντίστοιχα.

  Τα χρώματα αυτά συμβολίζουν τη γη, τον αέρα και τη θάλασσά μας, στοιχεία Εθνικής κυριαρχίας, τα οποία σήμερα διακυβεύονται από ενέργειες και παραλείψεις του πολιτικού κατεστημένου.

  Ένα από τα σημεία του «ηλεκτρονικού διαλόγου» είναι και οι απόψεις για το όνομα και το έμβλημα.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΥΠΟ ΙΔΡΥΣΗ ΚΟΜΜΑΤΟΣ 


ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟ ΙΔΡΥΣΗ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΥΣ

ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟ ΙΔΡΥΣΗ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΥΣ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 23 ΟΚΤ 2011 ΟΜΙΛΙΑ Γ. ΓΕΡΟΥΛΗ Δρα ΕΜΠ

 

ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ 

ΤΟΥ ΥΠΟ ΙΔΡΥΣΗ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

ΑΠΟ ΓΕΩΡΓΙΟ ΓΕΡΟΥΛΗ ΑΝΤΙΠΤΕΡΑΡΧΟ (ΕΑ) ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΔΕ.

Γ. ΓΕΡΟΥΛΗΣ
Κυρίες & κύριοι, Αγαπητοί συνάδελφοι και φίλοι,
Θα σας περιγράψω το εκπονηθέν από μέλη της πρωτοβουλίας σχέδιο καταστατικού του υπό ίδρυση κόμματος.

Μέσα από τη συνοπτική ατή παρουσίαση, επιδιώκεται η κατανόηση δύο απλών θεμάτων, του ύφους και του ήθους επί των οποίων στηρίζουμε την προσπάθεια της πρωτοβουλίας για να αλλάξουμε την σημερινή τραγική κατάσταση της χώρας.  
Στοχεύουμε στη δημιουργία ενός κόμματος με διαφορετικό πρόσωπο και δομή.
Ενός πολιτικού κόμματος που θα αγκαλιάζει όλους τους Έλληνες. Με ιδεολογία επικεντρωμένη στη προστασία των πάσης φύσεως Εθνικών συμφερόντων, στη κοινωνική αλληλεγγύη και συνοχή, στη δικαιοσύνη, στη προστασία του πολίτη, της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας, των ατομικών και δημοκρατικών ελευθεριών και στη πρόοδο και την ευημερία των πολιτών.
 



 Ένα κόμμα των ίσων ευκαιριών,
που τα στελέχη του θα υπηρετούν μόνο  την Ελλάδα και τους Έλληνεςχωρίς ατομικά οφέλη με ότι αυτό συνεπάγεται. Θα έχουν απόλυτα διακριτούς ρόλους, θα επιλέγονται με αξιοκρατία και θα αξιολογούνται κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους. Θα ελέγχονται και θα επιβραβεύονται ή θα τιμωρούνται για το έργο ή τα λάθη τους, μέσα από αυστηρές ξεκάθαρες δημοκρατικές διαδικασίες.


 Ένα κόμμα που θα τιμά τον τόπο και την ιστορία του και θα διαφυλάσσει τα ήθη, τα έθιμα και την θρησκεία του έθνους που το ανέδειξαν και το διατήρησαν για χιλιετίες.
Κυρίες και κύριοι
Με αυτά τα λίγα γύρω από την ιδεολογία και τις βασικές αρχές μας που θα περιέχονται  στο προοίμιο του καταστατικού, θα ήθελα, πριν προχωρήσω στην ανάλυσή του, να διευκρινίσω το εξής:
Ξεκινήσαμε αυτή την προσπάθεια, όχι για να πλουτίσουμε ως πολιτικοί, ούτε για να ασκήσουμε εξουσία. Έχουμε ήδη δουλέψει 35 χρόνια χωρίς ωράριο και υπερωριακές αμοιβές. Αναρριχηθήκαμε στην εξουσία διοικούμενοι και διοικούντες, με κανόνες, με κριτήρια, με πειθαρχία στο σύνταγμα και τους νόμους. Τερματίσαμε ήδη την επαγγελματική μας σταδιοδρομία και ολοκληρώσαμε τις φιλοδοξίες μας,  αποκομίζοντας τιμή για ότι προσφέραμε, εμπιστοσύνη και εκτίμηση από το σύνολο του Ελληνικού λαού, αλλά και μία μέση σύνταξη που μας καθιστούσε αυτάρκεις για το υπόλοιπο του βίου μας. Συνταξιούχους (σε εφεδρεία), που προσφέρονται όμως οικειοθελώς και αφιλοκερδώς να συνεχίσουν να εργάζονται και να προσφέρουν στο τόπο που τους σπούδασε και τους ανέδειξε. Να διαχειριστούν  χρηστά το δημόσιο χρήμα και να ασκήσουν εξουσία με εμπειρία, γνώση και αποτελεσματικότητα. Γνώση και εμπειρία από την πολύχρονη εργασία και τις παράλληλες σπουδές και επιμορφώσεις, προσόντα σπάνια για την πλειοψηφία των σημερινών πολιτικών μας.
Αγαπητοί φίλοι,
Πήραμε την πρωτοβουλία γιατί είμαστε όχι μόνο απλοί αγανακτισμένοι πολίτες σαν όλους σας, αλλά επιπλέον επειδή έχουμε ορκιστεί πίστη στη πατρίδα, το σύνταγμα και τους νόμους του κράτους. Στο σύνταγμα όπου αναγράφει ρητά ότι η τήρησή του επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων. Γι΄ αυτό το λόγο, από αυτό τον όρκο που δώσαμε,   αποφασίσαμε σήμερα να συνδεθούμε με τους υπόλοιπους Έλληνες και όλοι μαζί να γίνουμε μέλη ενός νέου πολιτικού φορέα. Φορέα που θα πρεσβεύει την αναγέννηση και μέσα από την πιστή εφαρμογή του συντάγματος και των νόμων θα εγγυάται την ανασυγκρότηση του κράτους, την επαναφορά των θεσμών και των χρηστών ηθών, την αποφυγή των λαθών του παρελθόντος.
Δείγμα αυτής της φιλοδοξίας και κατά συνέπεια της δυνατότητας να παρουσιάσουμε κάτι ανάλογο των όσων πρεσβεύουμε και υποσχόμεθα, είναι και το σχέδιο του παρουσιαζόμενου καταστατικού.
Επιγραμματικά χαρακτηρίζοντας αυτό το καταστατικό του υπό δημιουργία πολιτικού κόμματος, μπορούμε να πούμε τα εξής:
Πρόκειται περί ενός πρωτόγνωρου για τα Ελληνικά δεδομένα πολιτικού μοντέλου που με την μορφή τριαδικού σχήματος, αποτελεί ένα απλό, λειτουργικό σπονδυλωτής διάρθρωσης  οργανόγραμμα, με οριζόντια και κάθετη ανάπτυξη κεντρικού και περιφερειακού χαρακτήρα.
Εμφανίζει δύο μεγάλες καινοτομίες, το ισχυρότατο Ανώτατο Πολιτικό Συμβούλιο και τη διαχρονική Κεντρική Επιτροπή.
Με τις διευρυμένες εξουσίες του ΑΠΣ αποκλείεται η δημιουργία προσωποπαγούς κόμματος, ή ηγεμονικής και αλαζονικής συμπεριφοράς του προέδρου του, με όλα τα επακόλουθα που δυστυχώς γνώρισε πολύ καλά ο Ελληνικός λαός τα τελευταία χρόνια.
Παράλληλα η ισοβιότητα της πλειοψηφίας των μελών της Κεντρικής επιτροπής, δίκην γερουσίας, εξασφαλίζει την διαχρονική ιδεολογική σταθερότητα και την ύπαρξη συσσωρευμένης σοφίας και εμπειρίας στο διευρυμένο αυτό όργανο του κόμματος, στοιχεία που περιορίζουν σημαντικά τα ενδεχόμενα πολιτικά λάθη.
Άλλα σημαντικά στοιχεία του παρουσιαζόμενου σχεδίου είναι η απλή οργανωτική του δομή. Αποτελείται στην ουσία από τρεις ανεξάρτητους τομείς, τον Ηγετικό, τον Σχεδιαστικό και τον Εκτελεστικό. Το ασυμβίβαστο της κοινοβουλευτικής ομάδας με το κυβερνητικό σχήμα, οι προβλεπόμενες διαδικασίες αξιοκρατικής προεπιλογής υποψηφίων στελεχών και ο εν συνεχεία τρόπος αξιολόγησής των με γνώμονα τον κοινωνικό και επαγγελματικό τους βίο, τις γνώσεις και τις δεξιότητες και φυσικά την λαϊκή ετυμηγορία, αποτελούν επίσης καινοτόμα για τα καταστατικά κομμάτων άρθρα. Σημαντική επίσης είναι και η θεσμοθετούμενη ισχύς της ΚΕ και της επιτροπής δεοντολογίας, που αποσκοπούν στον ποιοτικό έλεγχο του έργου, της απόδοσης και της συμπεριφοράς όλων ανεξαιρέτως των μελών και των οργάνων του κόμματος, σε επίπεδο τομέως η πρώτη και οργάνου η δεύτερη.
Με λίγα λόγια επειδή πιστεύουμε ότι οι πεφωτισμένοι ηγέτες είναι σπάνιο φαινόμενο, επειδή πιστεύουμε ότι και οι ικανοί θέλουν βοήθεια, και οι καλοί θέλουν έλεγχο, οι δε κακοί, οι τεμπέληδες, οι αναποτελεσματικοί και οι ιδιοτελείς απαιτείται να αποπέμπονται και να τιμωρούνται παραδειγματικά, χωρίς δυνατότητα παρέμβασης από τρίτους, οργανώνουμε ανάλογα την λειτουργία του κόμματος. Έτσι ώστε μέσα από ένα ευέλικτο και εύκολα προσαρμόσιμο καταστατικό και ένα λεπτομερέστατο κανονισμό λειτουργίας, να παράγεται ουσιαστικό έργο με το λιγότερο δυνατό κόστος σε ανθρώπους και χρήμα.
Ειδικότερα τώρα στο τριαδικό μοντέλο λειτουργίας, οι ρόλοι και των τριών είναι απόλυτα διακριτοί. Με επικεφαλείς τον Πρόεδρο του κόμματος στον Ηγετικό τομέα, τον Α΄ αντιπρόεδρο στο σχεδιαστικό και τον Β΄ αντιπρόεδρο στο εκτελεστικό, τον δε Γενικό γραμματέα στο ρόλο του γενικού συντονιστή και την επιτροπή δεοντολογίας να ελέγχει την συμπεριφορά και το έργο όλων των οργάνων, την δε Κ.Ε. να εποπτεύει την εν γένει πορεία του κόμματος, συμπεριλαμβανομένων των κοινοβουλευτικών του εκπροσώπων και των κυβερνητικών οργάνων και να παρεμβαίνει όπου απαιτείται, σε επίπεδο Ηγεσίας, εξασφαλίζουμε λιτό σχήμα, απλότητα στην οργάνωση, λειτουργικότητα, ευελιξία, ταχύτητα και αποτελεσματικότητα.
Αναλυτικότερα τα Ηγετικά όργανα του κόμματος είναι τα ακόλουθα όπως προβάλλονται στη διαφάνεια:
α. Συνέδριο του Κόμματος (Συγκρότησης, Τακτικό, έκτακτο)
β. Ανώτατο Πολιτικό Συμβούλιο (ΑΠΣ)Αποτελούμενο από δώδεκα (12) μέλη, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου, τα οποία εκλέγονται από το Συνέδριο με διαδικασία μυστικής ψηφοφορίας.
γ. Κεντρική Επιτροπή (Κ.Ε.) Αποτελούμενη το μέγιστο από 300 μέλη εκ των οποίων τουλάχιστον το 1/3 και μέγιστο τα 2/3 είναι ισόβια (ιδρυτικά). Τα υπόλοιπα είναι εκλεγμένα επί θητεία μέλη.
δ. Πρόεδρος του κόμματος ο οποίος εκλέγεται από το συνέδριο σε ειδική μυστική ψηφοφορία με απόλυτη πλειοψηφία.
ε.  Α' Αντιπρόεδρος ο οποίος είναι μέλος της Κ.Ε., ορίζεται από τον πρόεδρο και προΐσταται του τομέα Ιδεολογίας & πολιτικού σχεδιασμού.
στ. Β΄ Αντιπρόεδρος ο οποίος είναι μέλος του ΑΠΣ, εκλέγεται από αυτό, προϊσταται του εκτελεστικού τομέα και αναπληρεί τον πρόεδρο του κόμματος σε περίπτωση ασθένειας ή μακράς απουσίας.
ζ.   Κοινοβουλευτική Ομάδα (μέλη του κόμματος)
η. Επιτροπή Δεοντολογίας τριμελής της οποίας τα δύο μέλη ανήκουν στην κεντρική επιτροπή, με προϊστάμενο μέλος του ΑΠΣ,
θ.   Γενικός Γραμματέας ο οποίος είναι μέλος του ΑΠΣ έχει δε ως κύριο έργο πέραν της γραμματείας του ΑΠΣ, τον συντονισμό των δύο τομέων,
η.  Ταμίας ο οποίος είναι μέλος του ΑΠΣ
θ. Τομέας Σχεδιασμού με ανάλογα τμήματα & γραφεία στο κέντρο και την περιφέρεια.

Ο Τομέας  Ιδεολογίας και πολιτικού σχεδιασμού με προϊστάμενο τον Α' Αντιπρόεδρο έχει τα παρακάτω προβαλλόμενα τμήματα
α. Γραμματείας Σχεδιασμού της οποίας ο προϊστάμενος είναι μέλος της ΚΕ και εκτελεί πέραν των άλλων και χρέη αναπληρωτή διευθυντή του τομέα.
β.  Ιδεολογικών αρχών & πολιτικού σχεδιασμού
γ.  Αναλύσεων & μελετών - ερευνών
δ.  Εκλογών - Αξιολόγησης στελεχών & υποψηφίων βουλευτών
ε.  Ευρωπαϊκών υποθέσεων - Διακρατικών & Διεθνών συνεργασιών
στ.  Άμυνας & Εξωτερικής πολιτικής - Διεθνούς δικαίου
ζ.  Εσωτερικών - Ασφάλειας - κοινωνικής πρόνοιας - Υγείας
η.  Οικονομικών - Βιομηχανικής & Ενεργειακής πολιτικής
θ.  Εθνικού προϊόντος  (ναυτιλίας, τουρισμού, αλιείας, κτηνοτροφίας, γεωργίας) επικοινωνιών και συγκοινωνιακών υποδομών
ι.  Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Δικαιοσύνης

Τέλος ο τομέας εκτελεστικού έχει τα παρακάτω προβαλλόμενα τμήματα αναπτυσσόμενα σε κέντρο και περιφέρεια:
α.  Γραμματείας Εκτελεστικού
β.  Περιφερειακά συμβούλια
γ.  Διοικητικής οργάνωσης & εύρυθμης λειτουργίας - Μηχανοργάνωσης
δ. Οικονομικού
ε.  Δημοσίων σχέσεων & τύπου
στ. Εσωτερικών θεμάτων του κόμματος
ζ.  Εξωτερικών θεμάτων
η. Εκδηλώσεων, μετακινήσεων, απόδημου Ελληνισμού, ετεροδημοτών, συνεργασιών, επιμόρφωσης στελεχών.
θ.  Ειδικών θεμάτων & εκτάκτων αναγκών    
ι.  Πειθαρχικού με λειτουργία πρωτοβάθμιου και δευτεροβάθμιου οργάνου

κυρίες και κύριοι αγαπητοί φίλοι,
Αυτό είναι εν ολίγοις το υπό έγκριση καταστατικό. Η Έλλειψη τομέων που άλλα κόμματα δείχνουν μεγάλη ευαισθησία, όπως αυτών της νεολαίας και του συνδικαλισμού, δεν αποτελούν για μας παράλειψη, αλλά διατρανώνουν τις θέσεις μας για απεμπλοκή του κομματισμού από  τους χώρους εκπαίδευσης και εργασίας. Ο νέος με την ενηλικίωσή του αντιμετωπίζεται ως ισότιμος ψηφοφόρος που αναλαμβάνει πλήρως τις ευθύνες των πολιτικών του επιλογών και των πράξεών του. Δεν χρειάζεται κομματική χειραγώγηση και πολιτική καθοδήγηση για να αντιμετωπίσει τα εκπαιδευτικά του προβλήματα. Άλλωστε για μας η παιδεία δεν αποτελεί αγαθό μόνο της νεολαίας. Οι σύγχρονες ανάγκες απαιτούν δια βίου μάθηση. Η εκβιομηχάνιση απαιτεί προσαρμογή σε νέες τεχνολογίες και επιμόρφωση νέων, μεσόκοπων και  ηλικιωμένων, άρα διευρυμένη παιδεία και ίσες ευκαιρίες για όλους.
Επίσης και ο εργαζόμενος στο χώρο της εργασίας του οφείλει να υπερασπίζεται καθαρά τα εργασιακά του δικαιώματα και συμφέροντα, έχοντας σύμμαχο και συνήγορο όχι το κόμμα, αλλά το νόμο και την δικαιοσύνη. Αυτά που  τα κόμματα οφείλουν να βελτιώνουν και να εφαρμόζουν αντίστοιχα για το κοινό όφελος των πολιτών και όχι να χειραγωγούν τους πολίτες για ιδία οφέλη, εις βάρος του κοινωνικού συμφέροντος, γινόμενα αργότερα δέσμια των ευκαιριακών ψηφοθηρικών και πελατειακών επιλογών τους.
   
Αγαπητοί φίλοι ανήκουμε σε αυτούς που έχουν δουλέψει στη ζωή τους. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε για να επαναφέρουμε αυτό τον τόπο εκεί που του αξίζει. Γνωρίζουμε ότι η δουλειά θέλει τρόπο και όχι κόπο.
  Άν συμφωνείται Ελάτε μαζί μας,  έχουμε όραμα, Θέληση, στελέχη και πίστη στην αποστολή μας.
Σας ευχαριστώ

















taxitzhs
Διαβάστε περισσότερα » »