Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Ένας σκαραβαίος από την Αίγυπτο μπορεί να αλλάξει τα όσα γνωρίζουμε για το παρελθόν

Τα όσα υποστηρίζει ο Ηρόδοτος, οτι τα στρατεύματα της Αιγύπτου έφτασαν μέχρι τη Θράκη, αντιμετωπίζονταν με σκεπτικισμό, μέχρι πρόσφατα, από τους επιστημονικούς κύκλους. Αυτό το καλοκαίρι(2010) ένα μικρό έκθεμα της συλλογής του Ιστορικού Μουσείου της πόλης Σμόλιαν, τράβηξε τη προσοχή των ειδικών και των κυνηγών μυστηρίου, αλλάζοντας τα όσα πιστεύουμε για το
παρελθόν.
Το έκθεμα δεν είναι άλλο από ένας πέτρινος σκαραβαίος, ο οποίος εδώ και χρόνια βρίσκεται στις βιτρίνες του μουσείου χωρίς να τύχει ιδιαίτερης προσοχής, τουλάχιστον όχι πριν τραβήξει την προσοχή του διακεκριμένου Βούλγαρου αιγυπτιολόγου Δρ. Βασίλ Ντόμπρεφ. Ο κ Ντόμπρεφ "διάβασε" τα σύμβολα που υπήρχαν πάνω στον πέτρινο σκαραβαίο. Αποδείχτηκε οτι η φιγούρα κατασκευάστηκε πριν 4 χιλιάδες χρόνια περίπου και έφτασε στην περιοχή της Θράκης σαν μαγικό φυλακτό. Οι επιστήμονες πιστεύουν οτι πρόκειται για μια ακόμα απόδειξη της θέσης του Ηρόδοτου ο οποίος υποστηρίζει οτι τα αιγυπτιακά στρατεύματα έφτασαν στην περιοχή. Το ερώτημα που ανακύπτει είναι ο λόγος για τον οποίο οι αρχαίοι αιγύπτιοι έφτασαν στο έδαφος της
σημερινής Βουλγαρίας.

Οι επιστήμονες υποθέτουν ότι οι Φαραώ πραγματοποιούσαν εκστρατείες σε αποστάσεις αρκετών χιλιάδων χιλιομέτρων, με σκοπό να συγκεντρώσουν υλικά απαραίτητα για την κατασκευή των τεράστιων επιβλητικών ναών 

Νεμπ Ταουί Ρε, σε μετάφραση "Άρχοντας της Αιγύπτου είναι ο Ρε". Αυτό σημαίνουν τα σύμβολα που είναι χαραγμένα στον πέτρινο σκαραβαίο. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας του αιγυπτιολόγου Δρ Βασίλ Ντόμπρεφ, ο Φαραώ Νεμπ Ταουί Ρε ή Μοντουχοτέπ ο Δ', ήταν ο τελευταίος της 11ης δυναστείας, βασίλεψε στην περίοδο 1992-1985 π.Χ. και έγινε ξακουστός με τις επιβλητικές του εκστρατείες σε μακρινά εδάφη.

Σύμφωνα με τα υπάρχοντα ιστορικά στοιχεία, πολλοί Φαραώ πραγματοποιούσαν εκστρατείες σε αποστάσεις αρκετών χιλιάδων χιλιομέτρων, με σκοπό να συγκεντρώσουν υλικά απαραίτητα για την κατασκευή των τεράστιων επιβλητικών ναών και μνημείων τους, αλλά και για να βρουν υλικά για την κατασκευή των πλοίων του αιγυπτιακού στόλου. Η περιοχή της Θράκης, σε αντίθεση με την φτωχή περιοχή του Νείλου, ήταν κατάφυτη με πυκνά δάση και μεταλλεία. Πολλοί αρχαιολόγοι, μεταξύ των οποίων και ο Δρ Ντόμπρεφ, υποστηρίζουν ότι από την εποχή των αιγυπτιακών εκστρατειών έχουν μείνει πολλές τοπωνυμίες οι οποίες χρησιμοποιούνται στις μέρες μας. Σαν παράδειγμα αναφέρεται το βουνό Στράντζα, το οποίο μεταφρασμένο στα αρχαία αιγυπτιακά, σημαίνει "Το βουνό του Ρα".

Η περιοχή της Θράκης, σε αντίθεση με την φτωχή περιοχή του Νείλου, ήταν κατάφυτη με πυκνά δάση και μεταλλεία

Ο σκαραβαίος της συλλογής του μουσείου της πόλης Σμόλιαν, δεν είναι ο μοναδικός που ανακαλύφθηκε στα εδάφη της σύγχρονης Βουλγαρίας, μια και υπάρχουν ακόμα δυο στο αρχαιολογικό μουσείο της πόλης Σωζόπολης. Αυτό που συνδέει τους τρεις σκαραβαίους είναι οτι ανακαλύφτηκαν σε θρακικούς τύμβους. Ο σκαραβαίος του μουσείου του Σμόλιαν ανακαλύφτηκε το καλοκαίρι του 1967 σε νεκρόπολη του 5ου π.Χ. αιώνα, δήλωσε η διευθύντριά του, κα Τάνια Μάρεβα.

"Ο σκαραβαίος ανακαλύφτηκε σε ένα τύμβο κενοτάφειο", είπε στη συνέντευξή της στη Βουλγαρική Ραδιοφωνία η διευθύντρια του μουσείου. "Στους τύμβους αυτούς δεν τοποθετούνταν σώματα νεκρών, αλλά μόνο αντικείμενα της καθημερινής ζωής του νεκρού και αντικείμενα λατρείας. Αυτοί οι τύμβοι συνδέονται με τα πιστεύω των αρχαίων Θρακών για τον κόσμο, την πίστη τους στην ύπαρξη μεταθανάτιας ζωής και αθανασίας της ψυχής. Το μήκος του σκαραβαίου είναι 13 χιλιοστά και το πλάτος του 7. Μαζί του ανακαλύφτηκαν και άλλες μικρές φιγούρες καθώς και 50 χάντρες από κεχριμπάρι".


Οι σκαραβαίοι αυτοί χρησιμοποιούνταν σαν φυλακτά, αλλά ο ίδιος ο σκαραβαίος συμβόλιζε την ανάσταση της ψυχής. Οι Θράκες, όπως και οι Αιγύπτιοι, πίστευαν στη μεταθανάτια ζωή. Το πώς βρέθηκε στην αρχαία Θράκη δεν είναι σίγουρο, αλλά μας δείχνει οτι οι αρχαίοι μετακινούνταν πολύ περισσότερο και σε πολύ πιο μακρινές περιοχές από ό, τι πιστεύαμε. Η κα Μάρεβα υποστηρίζει οτι οι χάντρες από κεχριμπάρι, που ανακαλύφτηκαν μαζί με το σκαραβαίο, προέρχονται από περιοχές της Βόρειας Ευρώπης, πιο συγκεκριμένα από την περιοχή της Βαλτικής.


Κείμενο: Βενέτα Νικόλοβα
Μετάφραση: Σταύρος Βανιώτης

Από το visaltis
Διαβάστε περισσότερα » »

Οι ηλικιωμένοι "κατακτούν" την Ελλάδα


Άλλο ένα δυσάρεστο επακόλουθο των σκληρών μέτρων που έχει υιθετήσεις και συνεχίζει να υιοθετεί η κυβέρνηση. Γερασμένη χώρα είναι η Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία της...



Ελληνικής Γεροντολογικής και Γηριατρικής Εταιρείας, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων.

Σύμφωνα με τα κριτήρια του ΟΙΕ, όταν το ποσοστό του πληθυσμού άνω των 65 χρόνων μιας χώρας είναι άνω του 7%, χαρακτηρίζεται ως γερασμένη.

Στην Ελλάδα το ποσοστό των ηλικιωμένων είναι μεγαλύτερο του 17% και να αναμένεται να φτάσει το 24% το 2030.

Η οικονομική κρίση, δυστυχώς, αναγκάζει πολλά ζευγάρια να αναβάλουν το σχέδιο της τεκνοποίησης, δεδομένου ότι τα εισοδήματα δε φτάνουν, πλέον, να καλύψουν ούτε τις στοιχειώδεις ανάγκες. 
Διαβάστε περισσότερα » »

Πέλλετ! Το φθηνότερο καύσιμο παγκοσμίως! Θέρμανση με το 50% του κόστους πετρελαίου! [ΒΙΝΤΕΟ]

Το "πράσινο" ΠΑΣΟΚ απαγορεύει στους πολίτες να ζεσταθούν οικονομικά! Παρότι η Βιομάζα κατέχει την πρώτη θέση ανάμεσα στις (Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας) ΑΠΕ στην Ευρωπαϊκή Ένωση των 27, με ποσοστό άνω του 50%, στην Ελλάδα εξαιτίας των αντικινήτρων και της αδιαφορίας της Πολιτείας βρίσκεται στην τελευταία!  Ο λόγος που τα προηγμένα κράτη επέλεξαν τη βιομάζα για κορωνίδα των ΑΠΕ, είναι το γεγονός ότι δημιουργεί...



αναμφισβήτητα τις περισσότερες μόνιμες θέσεις εργασίας σε παραγωγή και εφοδιαστική αλυσίδα. Και φυσικά είναι η ανανεώσιμη πηγή ενέργειας που αποτελεί το πλέον ισχυρό αντίπαλο δέος στο πετρέλαιο.

Τα βασικότερα αντικίνητρα στη χώρα μας για τη βιομάζα είναι:

- Απαγόρευση λέβητα pellets σε Αττική, Σαλαμίνα και Ν. Θεσ/νίκης  (τα μοναδικά σημεία στον κόσμο με ολική απαγόρευση ΑΠΕ!!!).

- Υψηλό ΦΠΑ 21% στα Εγχώρια pellets, ενώ για το ανταγωνιστικό εισαγόμενο Φυσικό Αέριο ΦΠΑ 10%!!! (κατά τα άλλα... υποστηρίζουμε τις ΑΠΕ!!!).

- Ανυπαρξία κινήτρων αγοράς λέβητα – σόμπας βιομάζας, σε αντίθεση με τις περισσότερες χώρες της ΕΕ-27 (ακόμα και στην Κύπρο που στερείται εργοστασίων παραγωγής pellets και εργοστασίων λεβήτων βιομάζας. Σχετικά κονδύλια ΕΣΠΑ προοριζόμενα για ΑΠΕ & ΕΞΕ στην χώρα μας, εδόθησαν σε αγορά πανάκριβων εισαγόμενων κλιματιστικών !!!).

- Ανυπαρξία ενημέρωσης κοινού και Υπηρεσιών για τους λέβητες βιομάζας. Αποτέλεσμα τούτου είναι να έχουμε συχνά φαινόμενα διώξεων και μη αδειοδοτήσεων  Νομαρχιών σε εργοστάσια και οικίες που έχουν εγκαταστήσει λέβητες pellets.

- Ανυπαρξία ελέγχων στην αλόγιστη καύση χιλιάδων τόνων αγροτικών υπολειμμάτων. (κλαδοδέματα, στελέχη καλαμποκιού- βαμβακιού κλπ.).

Έτσι σήμερα (υπο)λειτουργούν 5 εργοστάσια παραγωγής pellets στην χώρα, με κύριο ενδιαφέρον την εξαγωγή προς Ευρωπαϊκές χώρες και κυρίως την Ιταλία. Το συνεχόμενα αυξανόμενο όμως μεταφορικό κόστος και η δυναμική είσοδος πρώην Γιουγκοσλαβικών και Σοβιετικών Δημοκρατιών στον χώρο, δεν δίνουν περιθώρια και ελπίδες για βιωσιμότητα στο μέλλον.

Παράλληλα βρίσκονται σε στάδια ανέγερσης και αποπεράτωσης άλλα 3 εργοστάσια, ενώ υπήρξε ενδιαφέρον από πολλούς υποψήφιους επενδυτές για αξιοποίηση των ξυλουργικών υπολειμμάτων στην περιοχή τους

Όμως και ο κλάδος των λεβητοποιών βιομάζας ευρίσκεται εν αναμονή άρσης των αντικινήτρων. Η Ελλάδα, με παράδοση στην καύση ελαιοπυρήνα, ήταν από τις πρώτες χώρες που ανέπτυξε σοβαρή λεβητοποιία στερεών καυσίμων. Ήδη έχουν προσαρμόσει την εστία καύσης και την φιλοσοφία των λεβήτων ελαιοπυρήνα, σε λέβητα pellets. Την περίοδο που εδόθησαν κίνητρα στην Κύπρο ανέπτυξαν σημαντική δραστηριότητα. Ενδεχόμενη ύπαρξη κινήτρων και στην χώρα μας θα επιφέρει ιδιαίτερη ανάπτυξη και στον κλάδο αυτό.

Ο κλάδος στην Ευρώπη και στον κόσμο:

Ο παρακάτω πίνακας αντικατοπτρίζει εύγλωττα την αλματώδη ανάπτυξη.

 

Στην Αυστρία οι 8 στους 10 νέους λέβητες που τοποθετούνται είναι λέβητες pellets. Η Γερμανία έκλεισε το 2009 με 102.000 λέβητες εν λειτουργία και με περισσότερες από 200.000 σόμπες. Στην Ιταλία που κυριαρχεί η σόμπα pellets, έχουν τεθεί σε λειτουργία περισσότερο από 1 εκατ. τεμάχια. Στην Ελλάδα των αντικινήτρων έχουν πωληθεί μόνο 800!!!

Η κατανάλωση των 13 εκατ. τόνων pellets στην Ευρώπη, σημαίνει απεξάρτηση από 6,5 εκατ. τόνους πετρέλαιο.

Σημαντική συμμετοχή σε στόχο Κιότο και επί μέρους στόχων 2010 και 2020 για αέρια θερμοκηπίου. Με αξιοποίηση υπολειμμάτων!!! Με εγχώριο καύσιμο από εγχώρια εργατικά χέρια !!!

Ο ορισμός της «ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ». Γιατί ΑΝΑΠΤΥΞΗ χωρίς δημιουργία μόνιμων θέσεων εργασίας δεν νοείται.

Το νέο νομοσχέδιο για τις ΑΠΕ

Σύμφωνα με δημοσιεύματα η τιμή αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας από βιομάζα αναμένεται να κυμανθεί από € 175-200/MW, δηλαδή θα υπάρξει αύξηση πάνω από 120%!!!

Από το ένα άκρο στο άλλο... Με τέτοια υψηλή τιμή φοβάμαι ότι ίσως να  μην υπάρξει ανάγκη από πολλούς επενδυτές να εκμεταλλευτούν την απολυόμενη θερμική ενέργεια για τηλεθέρμανση ή για δημιουργία θερμοκηπιακού πάρκου.

Επιπλέον θα υπάρξει περιβαλλοντολογικό και οικονομικό κόστος,  αφού οι μεγάλοι επενδυτές δεν θα φείδονται εξόδων να μεταφέρουν βιομάζα από εκατοντάδες χιλιόμετρα. Ενώ ως γνωστόν το άριστο μοντέλο είναι η δημιουργία μικρών μονάδων που θα λειτουργούν με συλλογή αγροτικών και δασικών υπολειμμάτων καθώς και ενεργειακών φυτών από ακτίνα 30-40 χιλιομέτρων.

Πρόβλημα επίσης θα δημιουργηθεί και στην βιοτεχνία και βιομηχανία ξύλου. Τα δεκάδες πριστήρια, ξυλεργοστάσια κλπ. της χώρας  θα δουν τις τιμές της α΄ ύλης τους να εκτοξεύονται στα ύψη ή ακόμα και αδυναμία εξεύρεσης της. Για τον λόγο αυτό θα έπρεπε να γίνει διαχωρισμός και να επιτραπεί σαν καύσιμο να χρησιμοποιούνται ενεργειακά φυτά και αγροτικά υπολείμματα, στα οποία επιτέλους θα πρέπει να απαγορευτεί αυστηρά η καύση στους αγρούς.

Και θα αποτελέσει αυτό την καλύτερη διέξοδο στο αδιέξοδο των αγροτών, αλλά και μερική λύση στο πρόβλημα του αρδευτικού νερού.

Δείτε σε Βίντεο πώς θερμαίνει το pellet:


Διαβάστε περισσότερα » »

Απέτυχαν και έδωσαν παράταση !

Σε πραγματικό φιάσκο για την κυβέρνηση  εξελίσσεται η  καταβολή της έκτακτης εισφοράς καθώς  το υπουργείο Οικονομικών αναγκάστηκε χθες να δώσει παράταση για την είσπραξη του τέλους έως τις  6 Οκτωβρίου επειδή ελάχιστοι πήγαν να πληρώσουν στις εφορίες και στις τράπεζες.  Πρόκειται για ιδιαιτέρως σοβαρή  εξέλιξη καθώς   το  κίνημα του  «δεν πληρώνω» έχει μετατραπεί σε  παλλαϊκή φωνή αγωνίας  «δεν έχω να πληρώσω».

Το ποσοστό των φορολογούμενων που κατέβαλαν την εισφορά εντός προθεσμίας δεν υπερβαίνει το 25% σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις. Κι αυτό πολύ απλά σημαίνει, ότι ακόμη πιο λίγοι θα ανταποκριθούν στην πληρωμή του χαρατσιού για τα ακίνητα που έρχεται οσονούπω μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.
Διαβάστε περισσότερα » »

ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΠΟΥ ΦΟΡΑ ΜΑΝΤΙΛΑ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ, ΠΑΙΡΝΕΙ 800 ΕΥΡΩ

Δίνουν 800 ευρώ σε όποια οικογένεια υποχρεώνει το κορίτσι της να φοράει μαντίλα. Η Άγκυρα «ενισχύει» όσες οικογένειες σε Κομοτηνή και Ξάνθη φοράνε μαντίλα. Ειδική προσοχή δίνουν στις μαθήτριες των μειονοτικών σχολείων.

Το θέμα αυτό, που αποκάλυψε η «Π+13», δείχνει ότι η Άγκυρα προσπαθεί να αποξενώσει με κάθε τρόπο τη μειονότητα, προσπαθεί να την κρατήσει προσκολλημένη στην Τουρκία, παρεμβαίνοντας με τρόπο ωμό σε θέματα πίστης και ελεύθερης βούλησης.

Η κυβέρνηση και το κόμμα του Ερντογάν, που έχουν θρησκευτικά χαρακτηριστικά, ασκούν πολιτική μέσω θρησκευτικών αξιών.

Η πίεση που ασκείται από το τουρκικό κράτος στη μειονότητα σε ό,τι αφορά τη μαντίλα έχει πολλά επίπεδα. Πριμοδοτούνται όσες οικογένειες στέλνουν τα κορίτσια τους στο σχολείο με μαντίλα. Αντιθέτως, δέχονται πιέσεις και αντίποινα όσες οικογένειες δεν επιβάλλουν τη μαντίλα στα παιδιά τους.
Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ

Άνθρωποι ήμαστε και σφάλματα κάνουμε, όπως λέγει και το τραγούδι. Κι αντί να πέσει ο πύραυλος στη Μαύρη Θάλασσα, πέφτει στο τουρκικό χωριό. Η τουρκική στρατιωτική ιστοσελίδα Askerhaber – TourkikaNea γνωστοποιεί ένα λαθάκι Τούρκου πιλότου, που έριξε τον πύραυλο 2,5 λεπτά νωρίτερα!

Γράφει: «Χτες στις 10.00 έγινε μια έκρηξη στο Μπάρτιν. Αστυνομία, στρατοχωροφυλακή και δήμος κινητοποιήθηκαν για να μάθουν τον λόγο της έκρηξης που τρόμαξε τους πολίτες.

» Ο δήμαρχος της Τσαγιτσούμα Μιτχάτ Γκιουλσέν δήλωσε: ¨Μήπως έπεσε αεροπλάνο; Κάποιοι έλεγαν πως ¨Σείστηκαν τα σπίτια, σίγουρα ήταν σεισμός¨.Ο λόγος όμως της έκρηξης έγινε γνωστός το μεσημέρι.

» Πιλότος ο οποίος πετούσε πάνω από το Μπάρτιν με F -16, εξαπόλυσε πύραυλο που έπρεπε να εκραγεί στην Μαύρη θάλασσα 2,5 λεπτά νωρίτερα από ότι έπρεπε. Με βάση πληροφορίες από στρατιωτικούς αρμόδιους, η πρόωρη πυροδότηση του πυραύλου από τον πιλότο είχε ως αποτέλεσμα να εκραγεί αυτός σε ύψος 35.000 ποδιών πάνω από τα χωριά.

» Καθώς ο πύραυλος έγινε εκατομμύρια κομμάτια, έπεσαν στο έδαφος σαν κομμάτια χαρτιού χωρίς να προκληθεί ζημία σε κανέναν».

Θέλουν προσοχή οι Τούρκοι πιλότοι. Μπορεί να σημαδεύουν μια βραχονησίδα, κι ο πύραυλος να πέσει στον Λευκό Πύργο.
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο έλεγχος των Ελλήνων και το μοιραίο σφάλμα των σιωνιστών.

ΑΡΜΑΓΕΔΩΝ- Παναγιώτη Τραϊανού.

Φέρονται στην Ελλάδα σαν ένα επρόκειτο για ένα συμβατικό χριστιανικό κράτος.
Το απειλούν με διχασμούς , διασπάσεις και οικονομική καταστροφή.
Βασίζονται στον έλεγχο της ηγεσίας του, νομίζοντας ότι αυτό αρκεί για να ελέγχθουν οι Έλληνες ως λαός.
Του φέρονται λες και περιμένουν από αυτό επίθεση με πλοία και κανόνια και....


ως εκ τούτου πρέπει να το εξουδετερώσουν . Τον υποτιμάτε ως λαό, επειδή είναι μικρός σε πληθυσμιακό όγκο. Τον υποτιμανε , όπως υποτιμαει κάποιος μια μικρή χειροβομβίδα, που την παίζει στα χέρια του.. στα ‘’μεγάλα’’ - όπως νομίζει- χέρια του.

Επίτηδες να το έκαναν, τόση επιτυχία δεν θα είχαν στο να τον κάνουν επικίνδυνο. Τον πιέζουν σε βαθμό που να απειλούν το παγκόσμιο σύστημα με ‘’αρρώστια ’’. Τι ‘’αρρώστια ‘’? Θανατηφόρα.

Ο ελληνισμός λειτουργεί όπως τα μη φυσιολογικά υπερπαραγωγικα ‘’κύτταρα’’ μεσα σε έναν οργανισμό. Αυτά τα αφύσικα ‘’κύτταρα’’ , αν δεν προσεχθούν , μπορούν να μετατραπούν σε ‘’καρκίνο ‘’ για το παγκόσμιο σύστημα. Το χειρότερο είναι ότι δεν μπορείς ν΄ απαλλαγείς από αυτά. Επειδή ο ελληνισμός αποτελεί βασικό δομικό στοιχειό του συστήματος, βρίσκεται μόνιμα μέσα του και είναι απειλητικός.

Υπάρχει από τότε που χτίσθηκε το σημερινό χριστιανικό σύστημα και δεν μπορεί να αποβληθεί. Οι Έλληνες ήταν – λόγο Αλέξανδρου – πανίσχυροι και μόνιμοι παράγοντες της ελληνιστικής ρωμαϊκής αυτοκρατορίας και το ιδιο παρέμειναν και στη χριστιανική της περίοδο.

Φρόντισε ο Χριστός γι΄ αυτό. Ο λόγος του Χριστού , που κάνει ευνοϊκή αναφορά στους Έλληνες, αποτελεί παράγοντα μονιμοποίησης τους.
Εκ των δεδομένων λοιπόν δεν μπορείς να τους εξαφανίσεις τους Έλληνες. Αποδέχεσαι την επικινδυνότητα τους, αλλα θεωρείς επιπλέον δεδομένο ότι τους χρειάζεσαι.
Τους χρειάζονταν οι ιδρυτές της αυτοκρατορίας και άρα πρέπει να σέβεσαι τις εντολές τους. Εκτός αν νομίζεις ότι γνωρίζεις παραπάνω από αυτούς.

Αυτός λοιπόν ο δυνάμει ‘’καρκινικός’’ ιστός εχει την ιδιότητα, όταν υπάρχει ‘’χαλαρότητα ‘’, να βρίσκεται σε ύφεση, ενώ ,αν τον πιέσεις , μπορεί να υποτροπιάσει ανεξέλεγκτα.
Όταν για τον οποιονδήποτε λόγο εκδηλωθεί, είναι ο πιο επιθετικός ‘’ καρκίνος’’ που υπάρχει. Είναι ‘’καρκίνος’’ γιατι λειτουργεί με τον ανάλογο τρόπο. Δεν ‘’δηλητηριάζει’’ τον οργανισμό της ανθρωπότητας , όπως κάνουν οι Άγγλοι η οι Εβραίοι .
Όπως κάνουν ομοιογενώς εκπαιδευμένοι λαοί, οι οποιοι ελέγχουν αλλους λαούς, χωρίς όμως να αλλάζουν ουτε τα δικά τους ειδικά χαρακτηριστικά ουτε αυτά των άλλων.
Λαοί απλά ‘’δηλητηριώδης’’ .
Λαοί , που παραγμένου Άγγλοι και αφήνουν τα θυματά τους να παραμείνουν Ινδοί.
Λαοί , που παραμένουν Εβραίοι και αφήνουν τα θυματά τους να παραμείνουν Γερμανοί. Λαοί που λειτουργούν με ένα συγκεκριμένο τρόπο και απλά ‘’παραλύουν’’ τα θυματά τους, για να τα εκμεταλλεύονται.

Ο Ελληνισμός δεν λειτουργεί μ’ αυτόν τον τρόπο.
Ο ελληνισμός μεταλλάσσει τα ‘’κύτταρα’’ .
Αλλάζει τους ανθρώπους.
Αλλαζει τους λαούς.
Ξεκινά από ένα ‘’κύτταρο’’ και σκορπαει παντού.
Μια προσωπικότητα να σου ξεφύγει από λάθος χειρισμό και μπορεί να σε νικήσει μονη της. Αρκεί ενας Έλληνας αλλάξει και να ευνοεί το εξωτερικό περιβάλλον, για ν’αρχίσει να ‘’πολλαπλασιάζεται’’ ανεξέλεγκτα. Η πίεση αυτό το περιβάλλον το κανει ευνοϊκό και γ’αυτό είναι επικίνδυνη. Ένας να σου ξεφύγει ,στη συνέχεια μπορει να εξελληνίσει ολόκληρο τον κόσμο , εφόσον δημιουργεί ομοϊδεάτες.
Μπορεί να καταστρέψεις έναν ολόκληρο κοσμο και να καταστραφείς από το τελευταίο μέλος του.
Αυτό είναι το επικίνδυνο με τον ελληνισμό και αυτό είναι που δεν γνωρίζουν οι σιωνιστές. Δεν χρειάζεται μια ολόκληρη κοινωνία να βρει την ‘’καρκινική’’ γνωση, για να γίνει επικίνδυνη. Αρκει όμως να υπάρχει μια ομοιογενής κοινωνία με ‘’καρκινική’’ προδιάθεση και είναι το ιδιο. Αν συμβαίνει αυτό ,αρκεί ένας και μονο άνθρωπος για να την ενεργοποιήσει. Από εκει και πέρα αυτός ο άνθρωπος μπορει αλλάξει την ελληνική κοινωνία και αυτή καταστρέφει το σύστημα. Οσο πιο πολύ πιέζει την κοινωνία, τόσο πιο εύκολα ενας άνθρωπος μπορεί να την αλλάξει.
Το ‘’κύτταρο’’ χαλάει το υπό πίεση ελληνικό ‘’όργανο’’ και αυτό καταστρέφει το παγκόσμιο ‘’σώμα’’.
Απλά πράγματα
. Όταν θέλεις αποφύγεις την ελληνική απειλή, δεν τους πιέζεις.
Τους σκορπάς σε ολόκληρο τον κόσμο και δεν τους συγκεντρώνεις σε μια μικρή γωνία της Γης. Τους ευνοείς και δεν τους αδικείς.
Τους υπνωτίζεις και δεν τους διατηρείς σε εγρήγορση.
Αντιγράφεις τον Αλέξανδρο που τους ‘’ σκόρπισε ‘’ σε μια αχανή αυτοκρατορία και δεν τον ‘’ διορθώνεις’’.
Αντιγράφεις τον Χριστό , που τους έκανε ‘’αποστόλους ‘’ Του σε μια αυτοκρατορία και δεν τον ‘’ διορθώνεις ‘’.
Αυτοί γνώριζαν ακριβώς τι έκαναν , ενώ οι σιωνιστές δεν γνωρίζουν τίποτε απολύτως. ……
Διαβάστε περισσότερα » »

Τον Παπακωνσταντίνου «καίει» η εξεταστική που θέλει το ΠΑΣΟΚ για τα greek statistics

Παραγραφή σε όλα τα σκάνδαλα των τελευταίων ετών επέρχεται με την λήξη της σημερινής συνεδρίασης της Ολομέλειας που συμπίπτει με την λήξη της τρέχουσας κοινοβουλευτικής συνόδου.
 
Το γεγονός αυτό δημιουργεί πολλαπλά ερωτηματικά για τους πραγματικούς λόγους που το ΠΑΣΟΚ ετοιμάζεται να...
καταθέσει πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα greek statistics και επιβεβαιώνει όσους υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να πετύχει μόνο επικοινωνιακούς εντυπωσιασμούς.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, το κοινοβουλευτικό επιτελείο του κυβερνώντος κόμματος έχει σχεδόν ολοκληρώσει το κείμενο και αναμένεται να συλλέξει τις απαραίτητες υπογραφές ώστε να καταθέσει την πρόταση την ερχόμενη εβδομάδα. Η πρόταση, σύμφωνα και με δελτίο τύπου που ήδη έχει εκδοθεί, θα ζητά έρευνα για την περίοδο 2001-2011, και συγκεκριμένα έως και την λήξη της θητείας του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου στο υπουργείο Οικονομικών.
 
Όμως, τα όποια αδικήματα προκύψουν για τους πρώην «τσάρους» κ.κ. Γιάννο Παπαντωνίου και Νίκο Χριστοδουλάκη έχουν προ πολλού παραγραφεί ενώ αυτά των κ.κ. Γιώργου Αλογοσκούφη και Γιάννη Παπαθανασίου παραγράφονται σήμερα. Υπο αυτά τα δεδομένα, ενεργά θα παραμείνουν – εφ όσον προκύψουν – τα αδικήματα για τον κ. Παπακωνσταντίνου!
 
Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι στο αρχείο μπαίνει και η δικογραφία κατά του κ. Χρήστου Μαρκογιαννάκη για τα υπερτιμολογημένα ελικόπτερα και αυτή εναντίον των κ.κ. Κώστα Μαρκόπουλου και Άρη Σπηλιωτόπουλου για την κακοδιαχείριση στον ΕΟΤ...
Διαβάστε περισσότερα » »

Ηλιακή καταιγίδα απειλεί τη Γη

Είναι γνωστό ότι η δραστηριότητα των σκοτεινών σημείων του Ήλιου, των λεγόμενων ηλιακών κηλίδων, αποτελεί εν δυνάμει απειλή για τη Γη αφού η ακτινοβολία που εκτοξεύεται από αυτά τα σημεία όταν τελικά φτάνει στη Γη προκαλεί προβλήματα στη λειτουργία των τηλεπικοινωνιακών δορυφόρων αλλά και των δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας. 

Πριν λίγα 24ωρα μια τέτοια κηλίδα, η 1302, άρχισε να δραστηριοποιείται με μεγάλη ένταση και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να προκληθούν προβλήματα στη Γη όταν η κηλίδα κατά την κίνηση του Ήλιου ευθυγραμμιστεί με τον πλανήτη μας.

Οι ηλιακές καταιγίδες είναι κάτι σύνηθες για τη γη και συμβαίνουν κάθε έντεκα χρόνια. Για ποιο λόγο όμως ανησυχούν τώρα ιδιαίτερα οι επιστήμονες;

Λόγω της υπερβολικής αδράνειας του ήλιου τα τελευταία χρόνια, όπου οι εκρήξεις στην επιφάνειά του είναι εξαιρετικά λιγότερες έως και ανύπαρκτες σε σύγκριση με αυτές που υπήρχαν πριν από τις προγενέστερες ηλιακές καταιγίδες.

Η δράση των κηλίδων προκαλεί το φαινόμενο των «ηλιακών καταιγίδων», της εκτόξευσης τεράστιων ποσοτήτων φορτισμένων σωματιδίων που με την βοήθεια των ηλιακών ανέμων πλησιάζουν τη Γη και προκαλούν προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες και τα ηλεκτρικά δίκτυα.

Τα τελευταία 24ωρα μια κηλίδα έκτασης 170 χιλιάδων χιλιομέτρων την οποία οι επιστήμονες έχουν ονομάσει «Ενεργή Περιοχή 1302» δραστηριοποιείται πολύ έντονα. Μέχρι τώρα η δραστηριότητα της έχει προκαλέσει μόνο ορισμένα εντυπωσιακά οπτικά φαινόμενα (όπως το σέλας) καθώς τα φορτισμένα σωματίδια εισέρχονται στην ατμόσφαιρα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς που παρακολουθούν την δραστηριότητα της 1302 τα επόμενα 24ωρα είναι πολύ πιθανό να δημιουργηθεί ξανά σέλας εξαιτίας της, ενώ μόλις υπάρξει ευθυγράμμιση της κηλίδας με τη Γη οι πιθανότητες να «χτυπηθούν» δορυφόροι και ηλεκτρικά δίκτυα είναι πολύ αυξημένες.

Αναμένεται μεγάλη ηλιακή καταιγίδα
Από την NASA έχει κυκλοφορήσει στο μεταξύ μία ανακοίνωση που έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις στους κόλπους της επιστημονικής κοινότητας σχετικά με το πώς θα αντιμετωπιστεί: «Αναμένεται ηλιακή καταιγίδα που θα συμβεί στις 22 Σεπτεμβρίου 2012 και που όμοια της δεν θα έχει ξαναζήσει ο πλανήτης μας».

Ποιες είναι όμως οι τρεις άμεσες συνέπειες από την ηλιακή καταιγίδα που προβλέπεται να συμβεί στις 22 Σεπτεμβρίου του 2012 και που ενδεχομένως θα μπορέσουμε να τις αντιληφθούμε όλοι μας;

• Καταστροφή των δικτύων διανομής ρεύματος
 
• Έλλειψη νερού
 
• Διακοπή όλων των τηλεπικοινωνιών

Ένας από τους πρώτους επιστήμονες διεθνούς κύρους που μίλησε ανοιχτά στο κοινό για την επερχόμενη ηλιακή καταιγίδα και πώς θα πρέπει να προετοιμαστούμε για την αντιμετώπισή της, είναι ο θεωρητικός φυσικός Michio Kaku, καθηγητής στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, που προχώρησε στις ακόλουθες δηλώσεις:

«Κάθε 11 χρόνια ο ήλιος απελευθερώνει ενέργεια, ένα τσουνάμι ραδιενέργειας που μπορεί να διακόψει τις επικοινωνίες, τους δορυφόρους, οτιδήποτε υπάρχει εκεί έξω στο διάστημα. Το ίντερνετ, η τηλεόραση, κ.ά, θα μπορούσαν να διακοπούν οι λειτουργίες τους στις 22 Σεπτεμβρίου οπότε και έχουμε το κορύφωμα του φαινομένου. Δηλαδή μεταβάλλεται το μαγνητικό πεδίο του ήλιου, αλλάζουν ο βόρειος και ο νότιος πόλος του ήλιου απελευθερώνοντας τεράστια ποσά ραδιενέργειας που λίγα λεπτά αργότερα θα φτάσουν στη γη με αποτέλεσμα να διακοπούν όλες οι δορυφορικές επικοινωνίες μας

Γιατί δεν γνωρίζαμε όμως σχεδόν τίποτα για το συγκεκριμένο θέμα, ενώ είναι τόσο σοβαρό; Ο Michio Kaku αναφέρει χαρακτηριστικά: «Νομίζαμε ότι ο επόμενος κύκλος θα ήταν ήρεμος. Δεν χρησιμοποιήσαμε σωστά τα δεδομένα μας. Και γι’ αυτό τώρα μιλάμε για συναγερμό. Κάναμε ένα λάθος. Ο επόμενος κύκλος που το κορύφωμά του θα είναι το 2012 θα είναι πολύ πιο σοβαρός απ’ ό,τι νομίζαμε αρχικά

Ο ίδιος ο καθηγητής όμως θεωρεί ότι έχουμε αρκετό χρόνο στη διάθεσή μας για να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο. Εκτιμά ότι με την κατασκευή των σωστών συστημάτων και την ενδυνάμωση των δορυφόρων θα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε εκ των προτέρων ποιες θα είναι ακριβώς οι συνέπειες από την ηλιακή καταιγίδα, και ότι έχουμε αρκετό χρόνο στη διάθεσή μας για να τις καταπολεμήσουμε.

Αποτελούν όλα αυτά σενάρια επιστημονικής φαντασίας; Πως γίνεται το Χόλιγουντ να έχει πάλι προηγηθεί, όπως στην περίπτωση της πετρελαιοκηλίδας της ΒΡ στον Κόλπο του Μεξικού (Knowing/2009);

Οι χρόνοι που προσδιορίζονται δεν είναι και τόσο μακρινοί, οπότε «Κυριακή κοντή γιορτή»!
Διαβάστε περισσότερα » »

Δεν πληρώνω χαράτσια

Διαβάστε περισσότερα » »

ΒΙΝΤΕΟ: Η εκδίκηση της ΔΡΑΧΜΗΣ

Εάν τα πράγματα είναι έτσι, δεν φαίνεται καθόλου περίεργο που όλοι (Ομπάμα, Μέρκελ, Σαρκοζί, κλπ) ξαφνικά θέλουν να βοηθήσουν την Ελλάδα οικονομικά και αγωνιούν μαζί της. (ΤΡΕΜΟΥΝ ΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ!!!!!)
Είναι παράλογο π.χ. ο Ομπάμα να θέλει να μας βοηθήσει. Δεν τον έπιασε ξαφνικά ο πόνος.
Δολάριο και Ευρώ, φαινομενικά, έχουν αντίθετα και, μάλιστα, συγκρουόμενα συμφέροντα. Αυτό που τους φοβίζει είναι η επιστροφή μας στην Δραχμή (κάτι που μπορεί να γίνει πολύ εύκολα και αναίμακτα αφού προβλέπεται από την νομισματική ένωση και το άρθρο 50)

Φυσικά επιστροφή στη δραχμή μετά από στάση πληρωμών. Να μην πάρουν τίποτα.

Η Ελλάδα έχει απίστευτο πλούτο και αυτό είναι γνωστό εδώ και 70 χρόνια. Γι αυτό το λόγο έγινε η Σύμβαση cooper η οποία κρατήθηκε επτασφράγιστο μυστικό και έγινε αιτία να εκτελεστεί ο Δημήτρης Μπάτσης (μαζί με το Μπελογιάννη) επειδή αποκάλυψε σε βιβλίο του (1947) για τον σπάνιο και αμύθητο ορυκτό πλούτο.
Η Σύμβαση έληξε πριν 8 μήνες. Συμπίπτει με το μνημόνιο και το ΔΝΤ
Το «ΠΑΡΤΥ» μόλις άρχισε… καλώς ήρθατε
Διαβάστε περισσότερα » »

ΟΡΙΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΓΕΝΟΥΣ

''ΦΗΜΙ ΓΑΡ ΤΟ ΜΕΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΓΕΝΟΣ ΑΥΤΟ ΑΥΤΩ ΟΙΚΕΙΟΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΞΥΓΓΕΝΕΣ ,ΤΩ ΔΕ ΒΑΡΒΑΡΙΚΟ ΟΝΘΕΙΟΝ ΤΕ (ΞΕΝΟ) ΚΑΙ ΑΛΛΟΤΡΙΟΝ ''(ΠΟΛΙΤΕΙΑ Ε 470C ) ΠΛΑΤΩΝ

''ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΣΤΑΘΕΙ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΔΕΝ ΑΡΚΟΥΝ ΟΥΤΕ Η ΕΠΙ ΤΟ ΑΥΤΟ ΚΑΤΟΙΚΙΑ, ΟΥΤΕ ΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΑΔΙΚΟΥΝ  ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ,ΟΥΤΕ ΟΙ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ.ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΞΗ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ,ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ .ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ,ΛΟΙΠΟΝ, Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΩΣΙΣ ΤΩΝ ΣΥΓΓΕΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ , ΧΑΡΙΝ ΤΕΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΑΡΚΟΥΣ ΒΙΟΥ''ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ




''Η ΙΔΕΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΝΑ ΞΑΝΑΠΑΡΕΙ ΑΚΕΡΑΙΑ ΤΗ ΜΟΝΑΧΙΚΗ ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ,ΤΗΝ ΠΙΟ ΒΑΘΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΗΣ ΕΚΔΟΧΗ ,ΕΚΔΟΧΗ ΩΣ ΜΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΤΑ ΒΑΘΟΣ ΟΜΟΑΙΜΑΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΩΝ ΑΠ'ΤΟ ΙΔΙΟ ΧΩΜΑ ,ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΓΛΩΣΣΑ ΚΙ ΑΠ'ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΜΑΚΡΙΝΟΤΑΤΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ''ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΣ
Διαβάστε περισσότερα » »

Φτιαξ' το μονος σου με φωτοβολταικα

  1. Μικρό φωτοβολταϊκό πάνελ (δες παρακάτω σε αυτή τη σελίδα)
  2. Φτιάξε εύκολα ένα φωτοβολταϊκό πάνελ 90W! (ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΜΕ VIDEO)
  3. Το μεγάλο πάνελ σε αναδιπλούμενη κατασκευή!
  4. Απίθανα εύκαμπτα φωτοβολταϊκά στοιχεία
  5. Φτιάξε μόνος σου μια φορητή ηλεκτρογεννήτρια με φ/β
  6. Φ/β πάνελ 10 Watt/p
  7. Ηλιακός φορτισής για φορητό υπολογιστή (laptop)
  8. Ηλιακος φορτιστής-ταχυφορτιστής μπαταριών ΑΑΑ/ΑΑ/C/D
  9. Το ευκολότερο (και φθηνότερο) σύστημα για ισχυρά ηλιακα φωτιστικα κηπου
  10. Το αναδιπλούμενο φωτοβολταϊκό των Ειδικών Δυνάμεων!
  11. Το ηλιακό κλιματιστικό με φωτοβολταικα (ΝΕΟ)
Φωτοβολταικα για  παρόμοιες κατασκευές μπορείτε να τα βρείτε σε αυτό το κατάστημα για φωτοβολταικα.

Μικρό φωτοβολταικο με 32 ευρώ!

Φτιάξε μόνος σου ένα μικρό ηλιακό πάνελ με μόλις 32 ευρώ!

Πάντα ήθελα να έχω ένα μικρό ηλιακό πάνελ (φωτοβολταϊκό panel) το οποίο θα μπορώ να παίρνω παντού μαζί μου (στο αυτοκίνητο, στο εξοχικό, στην εκδρομή και αλλού) για ώρα ανάγκης. Αποφάσισα να κατασκευάσω ένα μικρό φορητό ηλιακό πάνελ μόνος μου, με πολύ χαμηλό κόστος φωτοβολταϊκών.μικρά φωτοβολταϊκά στοιχεία
Για να είναι το πάνελ μικρό σε μέγεθος αλλά και ανθεκτικό στη μεταφορά επέλεξα μικρές ηλιακές κυψέλες (τα φωτοβολταϊκά στοιχεία αυτά είναι περίπου 6Χ6 εκατοστά) με άμορφο πυρίτιο οι οποίες είναι ήδη μέσα σε τζαμάκι. Είναι πολύ ανθεκτικές (δεν σπάνε εύκολα, σχεδόν άθραυστες θα έλεγα) σε σχέση με τις μονοκρυσταλλικές ή πολυκρυσταλλικές που χρησιμοποιούνται στα μεγαλύτερα πάνελ.
Επίσης, η κάθε μία δίνει περίπου 4 volt χωρίς φορτίο, σε σχέση με τα 0,5 volt που δίνουν τα κρυσταλλικά φωτοβολταϊκά στοιχεία. Αυτό σημαίνει πως μπορώ να χρησιμοποιήσω μόλις τρεις τέτοιες κυψέλες συνδεδεμένες σε σειρά (θετικό-αρνητικό-θετικό-αρνητικό) για να πετύχω περίπου 12 volt που ήταν και ο στόχος μου γι΄ αυτό το πάνελ. Αυτό συνεπάγεται μικρότερο κόστος, μικρότερη επιφάνεια και ευκολία κατασκευής.
Επειδή όμως το ρεύμα που δίνουν είναι περίπου 80mA, χρησιμοποίησα άλλες δύο σειρές των τριών στοιχείων σε παράλληλη σύνδεση με την άλλη σειρά (συνδέοντας τα ελεύθερα αρνητικά των 3 οριζόντιων σειρών μεταξύ τους και τα ελεύθερα θετικά των ίδιων σειρών μεταξύ τους) για να πετύχω περίπου 240mA:
Για την συνδεσμολογία (σχεδιάγραμμα) και άλλα τεχνικά χαρακτηριστικά αυτών των φ/β κυψελών (στοιχείων), δες τη σελίδα για την κατασκευή ενός πάνελ 10w/p ή 20w/p.
Άρα σύνολο 9 τεμάχια, συνολικό κόστος 31,5 ευρώ (3,5 Ευρώ η κάθε κυψέλη). Ζήτησα να βάλουν στο πακέτο και ένα μέτρο υλικό διασύνδεσης, αν και θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω απλό καλώδιο.
Πλαίσιο θα μπορούσα να κατασκευάσω από plexiglass, προτίμησα όμως την εύκολη (αλλά λειτουργική) λύση μιας πλαστικής ...κορνίζας 24χ20cm! Μικρό μέγεθος, ελαφριά και με χαμηλό κόστος: Μόλις 1 έως 3 ευρώ, ανάλογα με την κορνίζα.μικρό φωτοβολταϊκό πάνελ
Για να μπορώ να συνδέω διάφορες συσκευές, φορτιστές ή επαναφορτιζόμενες μπαταρίες, χρησιμοποίησα ένα βύσμα αντάπτορα αναπτήρα αυτοκινήτου όπως φαίνεται στη φωτογραφία (κόστος ούτε μισό ευρώ από κατάστημα ηλεκτρονικών).
Προμηθεύτηκα και ένα μικρό μετασχηματιστή αναπτήρα αυτοκινήτου με είσοδο 12 volt και έξοδο 1,5 - 3,0 - 4,5 - 6,0 - 7,5 - 9,0 - 12,0 volt. Ο μετασχηματιστής (βλ. φωτογραφία κάτω) συνδέεται στο βύσμα που ανέφερα αμέσως πριν. Έτσι θα μπορώ να συνδέω όλων των ειδών τις συσκευές ή μπαταρίες από 1,5 έως 12 volt χωρίς πρόβλημα.μετασχηματιστής 12V μετατροπέας
Η πρώτη δοκιμή ήταν κατά τη διάρκεια μιας ηλιόλουστης ημέρας του Απριλίου, ώρα 15:00. Το μικρό ηλιακό πάνελ στη λιακάδα, χωρίς φορτίο, με το πολύμετρο να δείχνει 12,5 volt και 230 mA!
Μετά τη σύνδεση του μετασχηματιστή στο μικρό ηλιακό πάνελ, το πολύμετρο έδειξε 12,0 volt. Άψογα! Σίγουρα τους καλοκαιρινούς μήνες η απόδοση θα είναι λίγο καλύτερη, αλλά και έτσι είναι μια χαρά! Άλλωστε πάνω από τα 15 volt θα αντιμετώπιζε πρόβλημα ο μετατροπέας.ηλιακός φορτιστής κινητού τηλεφώνου
Η πρώτη πρακτική χρήση ήταν να φορτίσω το κινητό μου χρησιμοποιώντας τον φορτιστή αυτοκινήτου του και η δεύτερη να φορτίσω μερικές επαναφορτιζόμενες μπαταρίες. Αυτό θα πει απεριόριστη (...σχεδόν) αυτονομία!

Πιθανές βελτιώσεις του φωτοβολταϊκού πάνελ:

Θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω κι άλλες σειρές των τριών φωτοβολταϊκών στοιχείων για περισσότερα mA, μεγαλώνοντας απλώς το μέγεθος του ηλιακού πάνελ. Για παράδειγμα, με άλλα 9 φωτοβολταϊκά στοιχεία, το ρεύμα θα έφθανε περίπου στα 540mA στα 12 volt. Ή θα μπορούσα να το κάνω και αναδιπλούμενο για ακόμη μικρότερο μέγεθος!
Παρατήρηση: Με αυτό το πάνελ μπορούμε να φορτίσουμε μπαταρίες μέχρι 9V. Οι 12βολτες μπαταρίες γενικά θέλουν τάση φόρτισης χοντρικά πάνω από 14V με φορτίο. Άρα θέλουν ένα πάνελ με 5 κυψέλες σε σειρά και όχι με 3 κυψέλες όπως εδώ. Μπορούμε όμως να λειτουργήσουμε απ΄ ευθείας μια συσκευή 12V, αρκεί να μην έχει μεγάλες απαιτήσεις σε ρεύμα (αμπέρ), πχ. ένα ραδιόφωνο ή ένα ανεμιστηράκι 12V.
Καλό θα ήταν να έχω κολλήσει στο θετικό καλώδιο εξόδου και μια δίοδο (από κατάστημα ηλεκτρονικών με μισό ευρώ), για να μην επιστρέφει το ρεύμα από τη μπαταρία στο πάνελ όταν δεν έχει ήλιο.
Για να βρείτε υλικά για κατασκευές φωτοβολταϊκών σαν αυτή που είδατε σε αυτή τη σελίδα, κάντε κλικ εδώ...
Διαβάστε περισσότερα » »

Ακόμα σπαταλούν λεφτά ασυλλόγιστα - Δείτε πως

Κτίριο που μισθώνει το υπουργείο Οικονομικών από τον Απρίλιο του 2010 παραμένει ανεκμετάλευτο και κόστισε στο ελληνικό δημόσιο τουλάχιστον 1.240.000 ευρώ μέχρι σήμερα!

Το κτίριο που βρίσκεται στην Τατοίου έχει νοικιαστεί από το υπουργείο Οικονομικών για να χρησιμοποιηθεί ως Τυπογραφείο αλλά έκτοτε παραμένει άδειο και ανεκμετάλευτο.

Μάλιστα, μέχρι τον Φεβρουάριο του 2011 το ελληνικό δημόσιο, όπως αποκαλύπτει ο Alpha, πλήρωνε 6.500 ευρώ το μήνα σε ιδιωτική εταιρεία φύλαξης για να προσέχει ένα κρίριο που δεν χρησιμοποιείται πουθενά!

Τα νοίκια τρέχουν και το ελληνικό δημόσιο πληρώνει, όπως πληρώνουν και οι απλοί φορολογούμενοι πολίτες. Ωστόσο, στην περίπτωση αυτή φαίνεται πως πληρώνουν χωρίς λόγο.

"Μιλάμε για ένα τεράστιο ακίνητο , είναι 11.500 τμ. το συνολικό ακίνητο και το μίσθωμα είναι μειωμένο με το 20%, που έγινε τον προηγούμενο χρόνο και είναι 72.00 ευρώ. Αρχικά ήταν 90.000 ευρώ. Τεράστιο βιομηχανικό ακίνητο. Είναι 12ετες (μίσθωμα) αυτό. Αυτό ξεκίνησε από την 1η Απριλίου πέρυσι", δήλωσε ο ιδιοκτήτης του ακινήτου.

Κύκλοι του υπουργείου αναφέρουν ότι στο συγκεκριμένο κτίριο σχεδιάζεται η μεταφορά της εκτυπωτικής υπηρεσίας. Από την 1η Μαίου 2010, οπότε και ενοικιάστηκε. Μέχρι σήμερα έγιναν οι εργασίες για τις απαραίτητες προσαρμογές του κτιρίου. Σήμερα φυλάσσονται χαρτί και μηχανήματα, ενώ μετεγκατάσταση καθυστερεί, λόγω των αντιδράσεων, απ'την πλευρά των εργαζομένων, ;όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι κύκλοι.

Ο πρόεδρος εργαζομένων του τυπογραφείου του υπουργείου Οικονομικών, Α.Βεντίστας δηλώνει: "Σύμφωνα με εκθέσεις που έχουμε από μηχανικό ειδικό, υπάρχει κάποιο πρόβλημα και ζητήσαμε να μας βεβαώσουν για την στατικότητα του κτιρίου. Από εκεί και πέρα ούτε μπορούμε εμείς να τους πούμε, "εμείς ξέρετε δεν πάμε". Θα πάμε αν παρθεί πολιτική απόφαση και στην πορεία θα εξεταστούν όλα."

Οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Alpha, ότι η μετεγκατάσταση αργεί γιατί δεν υπήρχαν τα απαραίτητα κονδύλια. Ωστόσο, ο ιδιοκτήτης του κτιρίου για να βοηθήσει στη μεταφορά προχώρησε σε δωρεά δύολεωφορείων τα οποία και έκανε δεκτά το υπουργείο Οικονομικών.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι το Τυπογραφείο του υπουργείου στεγάζεται αυτή τη στιγμή στεγάζεται σε κτίριο στον Κολωνό για το οποίο το κράτος πληρώνει κάθε μήνα 46.000 ευρώ μίσθωμα. Συνολικά δηλαδή το υπουργείο δαπανά κάθε μήνα 118.000 ευρώ για το Τυπογραφείο του!
Διαβάστε περισσότερα » »

Πνίγηκαν 2 αδέλφια οινοπαραγωγοί μέσα στον μούστο

ΤΡΑΓΙΚΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΣΤΗ ΝΑΟΥΣΑ ΗΜΑΘΙΑΣ

Δύο οινοποιοί, παραγωγοί τοπικών κρασιών της Νάουσας βρήκαν σήμερα τραγικό θάνατο από πνιγμό μέσα στη δεξαμενή του μούστου που προετοίμαζαν για την παρασκευή των κρασιών τους. Σύμφωνα με πληροφορίες από την περιοχή...
...ο ένας από τα αδέλφια πήγε να ανακατέψει τον μούστο στο οικιακό οινοποιείο τους στη Νάουσα Ημαθίας και έπεσε κατά λάθος μέσα στη δεξαμενή. 
Ο αδελφός του βλέποντας την εξέλιξη της πτώσης προσπάθησε να βοηθήσει και να τραβήξει έξω τον αδελφό του. 
Δυστυχώς έπεσε και ο ίδιος μέσα, με αποτέλεσμα να βρούν τραγικό θάνατο από πνιγμό και οι δύο. 
Τα άτυχα αδέλφια, 85 και 76 ετών αντίστοιχα, ανέσυρε μέσα από τη δεξαμενή η Πυροσβεστική Υπηρεσία Νάουσας.
Είχαν και ένα τρίτο αδελφό που σκοτώθηκε πριν χρόνια σε τροχαίο...
Διαβάστε περισσότερα » »

Αν είναι αλήθεια όλα αυτά,τότε και λίγα έκαναν οι απόστρατοι.


Διαβάστε ρε παιδιά να δείτε τι έχουν κόψει από τους συνταξιούχους μέχρι σήμερα. Αν είναι δυνατόν. Τα καταγγέλει ο Στυλιανίδης με ερώτησή του στη βουλή. Αν τους έχουν κόψει όλα αυτά, τότε και λίγα έκαναν στο υπουργείο εθνικής άμυνας...

Οι μειώσεις που αποφασίστηκαν πλήττουν άμεσα και έμμεσα αδιακρίτως και οριζόντια όλη την Ελληνική κοινωνία. Οι στοχευόμενες επιθέσεις με ηλικιακά και ταυτόχρονα αντισυνταγματικά κριτήρια είναι κατευθείαν βολή κατά των στελεχών όλων των κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Πιο συγκεκριμένα :

1. Με το Ν.3842/2010 θεσπίστηκαν οι νέες φορολογικές κλίμακες με την αύξηση των οποίων, μέσω της παρακράτησης επιπλέον Φόρου Εισοδήματος μείωσε τα μεσαία εισοδήματα όλων των συνταξιούχων.

2. Με τους Ν.3845 και 3847/2010 τα Δώρα Χριστουγέννων-Πάσχα και Επίδομα αδείας καταργήθηκαν ή και μειώθηκαν σημαντικά, καθόσον για συνταξιούχους ηλικίας κάτω των 60 ετών και μεικτής σύνταξης άνω των 2.500 Ε θεσπίσθηκε η κατάργησή τους, ενώ για συνταξιούχους άνω των 60 ετών και κάτω του υπόψη χρηματικού ορίου συρρικνώθηκαν σε 400,200 και 200 Ε αντίστοιχα

3. Με τους Ν.3863 και 3865/2010 θεσπίσθηκε η Εισφορά αλληλεγγύης συνταξιούχων για μεικτές συντάξεις άνω των 1.700 Ε σε ποσοστά από 3 έως 10%κλιμακωτά.

4. Με τον Ν.3865/2010 τιμωρήθηκαν οι συνταξιούχοι που συνέχιζαν να εργάζονται για να καλύψουν τις οικογενειακές τους ανάγκες, με αναστολή ή μείωση της σύνταξής τους, δηλαδή επί της ουσίας τους στερήθηκε το βασικό συνταγματικό δικαίωμα της εργασίας.

5. Με τον Ν.3986/2011 θεσπίσθηκε η μείωση του αφορολογήτου ορίου των 12.000 Ε σε 8.000 Ε και προστέθηκε νέο φορολογικό κλιμάκιο των 4.000 Ε με ποσοστό φόρου 10%.

6. Με τον Ν.3986/2011 θεσπίσθηκε η ειδική εισφορά αλληλεγγύης για την καταπολέμηση της ανεργίας και για εισοδήματα άνω των 12.000 Ε σε ποσοστό κλιμακωτά από 1 έως 4%.

7. Με τον Ν.3896/2011 συνεχίσθηκε η μείωση που άρχισε με τους Ν.3863 και 3865/2010, με την θέσπιση αύξησης των ποσοστών της εισφοράς αλληλεγγύης συνταξιούχων από 3 έως 10% σε 6 έως 14% αναλογικά για συντάξεις άνω των 1.700 Ε.

8. Με τον Ν.3986/2011 τιμωρήθηκαν οι στρατιωτικοί κάτω των 60 ετών που άσκησαν το νόμιμο δικαίωμα της αποστρατείας τους, με θέσπιση επιπλέον μηνιαίας εισφοράς για μεικτές συντάξεις άνω των 1.700 Ε σε ποσοστό από 6 έως 10% αναλογικά.

9. Με απόφαση του Δ.Σ. του Μετοχικού Ταμείου Στρατού και «έγκριση» του Υπ. Εθν. Άμυνας μειώθηκε από 1-1-2011 το χορηγούμενο από το Μ.Τ.Σ. μέρισμα, σε ποσοστό 25% συρρικνώνοντας έτσι ακόμα περισσότερο τα ήδη σημαντικά περικομμένα εισοδήματα των συνταξιούχων στρατιωτικών. Μικρότερες περικοπές πραγματοποιήθηκαν και στα μερίσματα των ταμείων της Π.Α. και του Π.Ν.

10. Με τον Ν.3986/2011 θεσπίσθηκε ειδική προσφορά συνταξιούχων επικουρικής ασφάλισης για επικουρικές συντάξεις από 300 Ε και άνω σε ποσοστό από 3 έως 10% (αφορά συνταξιούχους πολιτικού προσωπικού του Υ.ΕΘ.Α).

11. Αναμένεται επιπλέον η αναδρομική από 1-1-2011 μηνιαία μείωση του επιδόματος του ΕΚΟΕΜΣ κατά 25%.

12. Ανακοινώθηκαν (21-09-2011) επιπρόσθετα μέτρα που αφορούν την μείωση του αφορολόγητου στα 5.000 Ε, την περικοπή των συντάξεων σε ποσοστό 20% στο τμήμα άνω των 1.200 Ε για όσους έχουν ηλικία άνω των 55 ετών και την περικοπή των συντάξεων σε ποσοστό 40% στο τμήμα άνω των 1.000 Ε για όσους έχουν ηλικία κάτω των 55 ετών.

Αν αθροιστούν οι παραπάνω επιβαρύνσεις προκύπτει ότι η μείωση των εισοδημάτων ενός συνταξιούχου στρατιωτικού ηλικίας κάτω των 55 ετών αγγίζει το 40% σε σχέση με τα προ του μνημονίου δεδομένα του έτους 2009. Αυτό απλά σημαίνει εξαθλίωση και εξόντωση των ανθρώπων αυτών και των οικογενειών τους.

Η αποστρατεία των στελεχών κάτω των 55 ετών με αίτησή τους, έγινε σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους και όχι του τύπου της εθελούσιας εξόδου με ειδικά προνόμια, ενώ οι συνταξιοδοτικές και ασφαλιστικές τους εισφορές πληρώθηκαν στο ακέραιο.

Είναι το ευχαριστώ της πολιτείας σε ανθρώπους που φύλαξαν Θερμοπύλες στις τέσσερις γωνιές της πατρίδας μας μέρα νύχτα αγόγγυστα επί τουλάχιστον 30 χρόνια. Ποιος ο λόγος να προταθεί στα νέα μέτρα χαράτσι, ειδική κατηγορία για τους κάτω των 55 ετών με μείωση της σύνταξης κατά 40% για το υπερβάλλον τα 1.000 Ε ποσό.

Ποιούς άραγε αφορά αυτή η κατάπτυστη ρύθμιση, ποιους φωτογραφίζει και στοχοποιεί ; Είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας οι συνταξιούχοι των Ενόπλων Δυνάμεων; Δεν αρκούσε το μέτρο της μείωσης της σύνταξης κατά 20% για τις άνω των 1.200 Ε που αφορά όλους τους λοιπούς συνταξιούχους;
Διαβάστε περισσότερα » »

Το Facebook ξέρει τα πάντα για εσάς!



Όλοι γνωρίζουμε ότι το Facebook κρατά αρχείο με τη δραστηριότητα των χρηστών του, λίγοι όμως δείχνουν να ενοχλούνται. Ωστόσο, είναι βέβαιο ότι μια προσεκτική ματιά στα δεδομένα που καταγράφει το Facebook θα θορυβήσει αρκετούς. Μια αυστριακή ομάδα ακτιβιστών με την επωνυμία Europre v. Facebook έδωσε στη δημοσιότητα δύο αποκαλυπτικές αναφορές... 
 
 
Τα έγγραφα αυτά δόθηκαν από το Facebook σε δύο χρήστες, όταν οι τελευταίοι ζήτησαν να μάθουν τι στοιχεία καταγράφονται, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού δικαιώματος πρόσβασης στις πληροφορίες που συλλέγει η εκάστοτε εταιρεία. Μια τέτοια αναφορά μπορεί να αριθμεί πάνω από 800 σελίδες (!!!) και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα εξής στοιχεία:

Το Facebook...

• ...καταγράφει ποιοι σας έχουν κάνει poke και πότε.
• ...κρατά αρχείο των υπολογιστών που χρησιμοποιήσατε για να κάνετε login κι επίσης "θυμάται" ποια άλλα accounts έχουν κάνει login από αυτά τα μηχανήματα.
• ...καταγράφει όλα τα events στα οποία έχετε προσκληθεί, όπως επίσης και τι έχετε απαντήσει στο καθένα.
• ...ξέρει ποιους έχετε αφαιρέσει από φίλους και πότε.
• ...αποθηκεύει τα μηνύματα και τα chat sessions, ακόμα κι αν τα έχετε διαγράψει.

Αν ζητήσει τα στοιχεία αυτά ένας κάτοικος της ΕΕ, το Facebook υποχρεούται να του τα στείλει. Στην περίπτωση των Αυστριακών, τα στοιχεία έφτασαν σε CD. Θα είχε ενδιαφέρον να δούμε τι θα γινόταν αν ζητούσαν τα στοιχεία τους μερικές χιλιάδες Ευρωπαίοι.

Για να σταλούν τα στοιχεία, ο χρήστης θα πρέπει να καταθέσει στο Facebook τον αριθμό της αστυνομικής ταυτότητας, το όνομα και την ημερομηνία γέννησης. Αν και το Facebook ζητά αυτά τα στοιχεία προκειμένου να βεβαιωθεί ότι ο χρήστης είναι πράγματι αυτός που ισχυρίζεται ότι είναι, τα δεδομένα αυτά είναι εύκολο να πέσουν στα χέρια τρίτων, οπότε η ασφάλεια του απορρήτου είναι κάθε άλλο παρά εγγυημένη.
Διαβάστε περισσότερα » »