Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

Ανακάλυψαν το μόριο που σταματά τη μετάσταση των καρκινικών κυττάρων!

Ανακάλυψαν το μόριο που σταματά τη μετάσταση των καρκινικών κυττάρων!Επιστήμονες του University of Toronto ανακάλυψαν το μόριο που πιθανότατα ευθύνεται για την παραμονή των καρκινικών κυττάρων στον ιστό όπου γεννιούνται για να μη γίνονται μεταστάσεις σε άλλα όργανα.


Το μόριο ονομάστηκε «flightless» επειδή αυξάνει την προσκόλληση των κυττάρων (ακόμα και των καρκινικών) στον ιστό όπου βρίσκονται αρχικά, ώστε να μη ταξιδεύουν στο σώμα.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας, Christophe McCulloch:
«Η μελέτη του συσκεκριμένου μορίου και του ρόλου που παίζει στον έλεγχο της κίνησης των κυττάρων, μας αφήνει υποσχέσεις για τη δημιουργία νέων φαρμάκων και θεραπειών για τον έλεγχο ασθενειών που σχετίζονται με την ανεξέλεγκτη κίνηση των κυττάρων. Ελπίζουμε ότι κάποια μέρα οι θεραπείες θα βοηθήσουν στη ρύθμιση αυτής της κίνησης ώστε να περιορίσουμε τη διάδοση των καρκινικών κυττάρων από τον όγκο στο υπόλοιπο σώμα»
Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό The FASEB και περιλαμβάνει τη μελέτη τριών διαφορετικών τύπων κυττάρων, τα οποία τροποποιήθηκαν κατάλληλα για την παραγωγή διαφορετικών ποσοτήτων flightless μορίων. Αυτά που παρήγαγαν τη μεγαλύτερη ποσότητα έμειναν προσκολλημένα στους ιστούς τους για πολύ περισσότερο σε σύγκριση με τα άλλα.
Ελπιδοφόρα εξέλιξη, αλλά όπως συνηθίζεται, θα αργήσουμε να δούμε άμεσα αποτελέσματα...
 
newsbomb
Διαβάστε περισσότερα » »

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΝΕΡΟ ΣΤΑ ΟΧΥΡΑ ΤΟΥ ΡΟΥΠΕΛ


nero-sudeΕΘΝΙΚΗ ΝΤΡΟΠΗ
Η καταγγελία απευθύνεται άμεσα προς τον νέο Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Παναγιωτόπουλο και έμμεσα προς τους πολιτικά υφιστάμενους του. Αφορά όμως και τον πατριώτη, κατά τα άλλα, αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Μιχάλη Κωσταράκο και αποτελεί ύβρις για την θυσία Ελλήνων ηρώων που έχυσαν το αίμα τους για την πατρίδα.
Προέρχεται επώνυμα από την αντιδήμαρχο του Δήμου Νέας Σμύρνης κυρία Ελένη Κασίμη. Με λίγα λόγια: Πήγε εκδρομή με γκρουπ στα αιματοβαμμένα οχυρά Ρούπελ και στο καψιμί, όπως διηγείται στην επιστολή που μας έστειλε, αξιωματικοί που τους αποκαλεί "ανθέλληνες", πουλούσαν τούρκικο νερό. Η κ.Κασσίμη έγινε έξαλλη όπως και οι επισκέπτες που ήταν εκεί. Ανέφερε το θέμα, όπως μας είπε, στο ΓΕΣ και Έλληνας αξιωματικός(επαναλαμβάνουμε Έλληνας)της είπε να μην το κάνει θέμα και ότι θα διενεργηθεί ΕΔΕ. Προφανώς για να πέσει κουκούλα.
roupel
Ρωτάμε: -Ενημερώθηκε από τον εν λόγω αξιωματικό κάποιος ανώτερός του; Και εαν ναι, τι έχει γίνει;
-Τι νταλαβέρια μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων εμπόρων υπάρχουν στην ελληνική αιματοβαμμένη μεθόριο; Ελληνικό νερό δεν υπάρχει να πουλήσουν;
-Ποιος εισάγει τα νερά και με έγκριση τίνος, κύριε ήρωα Κωσταράκο; Τα παρακυκλώματα του στρατού;
Και τέταρτον; Λέει ψέμματα η γυναίκα; Εαν λέει ψέμματα, σταυρώστε την. Εαν όμως λέει αλήθεια, τίνος το κεφάλι πρέπει να πέσει στα πόδια του με αυτή την ιεροσυλία;
Δεν ντρέπεστε λιγάκι; Τσίπα δεν υπάρχει;
Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΣΑΣ

nero-epistoli

makeleio
Διαβάστε περισσότερα » »

ΔΙΕΚΟΨΑΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΛΗΘΗΚΑΝ, ΣΗΚΩΣΑΝ ΠΑΝΟ ΠΟΥ ΕΓΡΑΦΕ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"!


mpala-paokΟ αγώνας γυναικείου ποδοσφαίρου του Τσάμπιονς Λιγκ μεταξύ ΠΑΟΚ - Νάσε Τάξι λίγο έλειψε να εξελιχθεί σε ρινγκ λόγω της... Μακεδονίας.
Όλα ξεκίνησαν όταν οι Σκοπιανοί άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα για τη Μακεδονία. Λίγο μετά, οπαδοί του ΠΑΟΚ «απάντησαν» σηκώνοντας πανό με τη λέξη «Μακεδονία», ωθώντας τις παίκτριες της γηπεδούχου ομάδας να αποχωρήσουν από τον αγωνιστικό χώρο.
Από τους επιτελείς της UEFA ελήφθη η απόφαση να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί το ματς, δεν αποκλείεται όμως το επόμενο διάστημα ο αγώνας να κατακυρωθεί με σκορ 3-0 και όχι με 1-0, με το οποίο νίκησε η ελληνική ομάδα.

makeleio
Διαβάστε περισσότερα » »

Η γιορτή Μανουριού στη Βλάστη Εορδαίας(Βίντεο)

Παρά το κρύο και τις αντίξοες καιρικές συνθήκες με θερμοκρασία γύρω στους 13οC, πραγματοποιήθηκαν και φέτος οι εκδηλώσεις της γιορτής Μανουριού στη Βλάστη Εορδαίας. Στην κάμερα του kozan.gr μίλησε ο Πρόεδρος των Κτηνοτρόφων της Βλάστης και η Βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κ. Ραχήλ Μακρή. Το παρόν έδωσε και η Δημοτική αρχή Εορδαίας που έσυρε το χορό. Δείτε το βίντεο που κατέγραψε το kozan.gr



kozan.gr


Διαβάστε περισσότερα » »

Γιατί τα Ελληνόπουλα δεν μαθαίνουν Αρχαία Ελληνικά στο σχολείο;






ImageO βασικός λόγος που τα Eλληνόπουλα δεν μαθαίνουν Αρχαία Ελληνικά στο σχολείο είναι διότι το υπουργείο παραπαιδείας εδώ και δεκαετίες έχει θέσει ως σκοπό του να μην διδάσκεται σωστά η Αρχαία Ελληνική Γλώσσα. Η γλώσσα είναι εργαλείο σκέψεως. Όσο πιο πολλές λέξεις χρησιμοποιούμε, όσο πιό αφηρημένες έννοιες συλλαμβάνουμε, όσο πιό καλή σύνταξη προτάσεων οικοδομούμε, τόσο περισσότερο ακονίζουμε την σκέψη μας. Όποιος δεν χρησιμοποιεί σωστά την γλώσσα, δεν μπορεί να μεταφέρει τις σκέψεις του στον έξω κόσμο. Δεν μπορεί να επικοινωνήσει με τους γύρω του, δεν μπορεί να ενεργήσει γρήγορα.
Αυτός μάλλον πρέπει να είναι ο σκοπός του υπουργείου παραπαιδείας για να διδάσκει με τέτοιο βασανιστικό τρόπο την Αρχαία Ελληνική Γλώσσα στα δύσμοιρα Ελληνόπουλα.
Επιβάλλει στους μαθητές να μαθαίνουν αμέτρητους τύπους, καταλήξεις και κανόνες. Αυτό αποτελεί σαδομαζοχιστική τάση. Μετά 3 χρόνια διδασκαλίας οι Έλληνες μαθητές δεν μπορούν να καταλάβουν τί θέλει να πει ένα απλό Αρχαίο Κείμενο. Και ακόμη χειρότερα: Οι μαθητές δεν μπορούν να γράψουν ένα απλό κείμενο στην Αρχαία Ελληνική Γλώσσα, αλλά ούτε και να μιλήσουν Αρχαία Ελληνικά.
Αλλά αυτός ακριβώς είναι ο βασικός σκοπός εκμαθήσεως μίας γλώσσης, το να γράφεις, το να σκέφτεσαι και το να μιλάς με αυτή την γλώσσα. Και όχι απλώς να γνωρίζεις τους γραμματικούς κανόνες και το συντακτικό.

Γιατί λοιπόν τα Ελληνόπουλα δεν μαθαίνουν την Αρχαία Ελληνική Γλώσσα; Διότι απλούστατα το υπουργείο παραπαιδείας δεν ακολουθεί κανόνες διδασκαλίας που ισχύουν για όσους μαθαίνουν μία ξένη γλώσσα ή κανόνες που ακολουθούνται για τα νήπια.

Για παράδειγμα όποιος πηγαίνει σε ένα φροντιστήριο ξένων γλωσσών για να μάθει την αγγλική γλώσσα, μετά από 3-4 μαθήματα ο καθηγητής ζητά από τον μαθητή να προφέρει κάποιες λέξεις. Να συντάξει μία απλή πρόταση, πχ «This is a cat». Του ζητά να συντάξει μία μικρή παράγραφο με την χρήση της αγγλικής γλώσσης. Δηλαδή από τις πρώτες εβδομάδες ένας καθηγητής ξένων γλωσσών προσπαθεί να χρησιμοποιήσει όλους τους αισθητήρες του εγκεφάλου για να κάνει τον μαθητή να μιλήσει την ξένη γλώσσα. Οι καλοί καθηγητές ξέρουν ότι ο μαθητής πρέπει να διαβάζει δυνατά μία λέξη για να μαθαίνει την προφορά της, να την αντιγράφει σωστά για να μαθαίνει την ορθογραφία της, και να σχηματίζει προτάσεις έτσι ώστε η γλωσσική του μνήμη να συμπλέκει συνεχώς λέξεις με εικόνες για να αρχίσει ο μαθητής να σκέφτεται στην ξένη γλώσσα αντί απλώς να μεταφράζει από την μητρική του γλώσσα το νόημα που θέλει να εκφράσει.
Άρα το βασικό κλειδί για να μάθουμε μία γλώσσα είναι από την πρώτη ημέρα ει δυνατόν, να την μιλάμε, να την μιλάμε, να την μιλάμε, να την μιλάμε, να την μιλάμε!!! Πότε επιτέλους θα κατανοήσει το υπουργείο παραπαιδείας ότι με την διδασκαλία ατελείωτων συντακτικών και γραμματικών κανόνων δεν πρόκειται ποτέ να μιλήσεις μία γλώσσα;

Ακόμη και αν κάποιος μαθητής απομνημονεύσει όλους τους γραμματικούς κανόνες η ψυχολογία διδάσκει ότι μετά από κάποιο χρονικό διάστημα θα τους ξεχάσει. Οτιδήποτε δεν χρησιμοποιείς, το ξεχνάς.

Γιατί δεν σκέπτονται οι κύριοι του υπουργείου παραπαιδείας πώς τα νήπια μαθαίνουν τα Νέα Ελληνικά;
Μήπως οι μητέρες στέκονται πάνω από την κούνια τους και αρχίζουν να τους μαθαίνουν τις χρονικές καταλήξεις των ρημάτων; Προφανώς όχι. Αρχίζουν και τους προφέρουν λέξεις τις οποίες τα βρέφη σιγά-σιγά συνδυάζουν στο μυαλό τους με εικόνες, αντικείμενα, μορφασμούς προσώπων κλπ. Τα νήπια δεν καταλαβαίνουν αφηρημένες έννοιες αλλά κατανοούν αντικείμενα όπως τόπι, νερό, μαμά, κούκλα, κ.ά. Έτσι ακριβώς θα μάθουν και τα Ελληνόπουλα τα Αρχαία Ελληνικά, συνδυάζοντας λέξεις με αντικείμενα και εικόνες.
Στην χώρα μας τα τελευταία χρόνια εισήλθαν πολλοί ξένοι, νόμιμοι και παράνομοι. Ωρισμένοι από αυτούς έμαθαν τα Νέα Ελληνικά σε πολύ καλό επίπεδο. Πώς τα έμαθαν; Μήπως με την μέθοδο του υπουργείου παραπαιδείας; Μήπως άρχισαν να μαθαίνουν συντακτικό και γραμματική; Ή μήπως η πρώτη λέξη που έμαθαν ήταν «δουλειά»; Οι ξένοι άρχισαν να μαθαίνουν μικρές προτάσεις όπως «θέλω δουλειά», «ψάχνω για σπίτι», «πού είναι το ταχυδρομείο;», «ήρθε ο λογαριασμός της ΔΕΗ» κλπ. Έτσι άρχισαν οι ξένοι να μαθαίνουν την νεοελληνική γλώσσα.

Έτσι θα μάθουν και τα Ελληνόπουλα την Αρχαία Ελληνική Γλώσσα. Πρέπει να την μιλήσουν. Αυτό το έγκλημα έχει διαπράξει το υπουργείο παραπαιδείας. Δεν επιβάλλει στο αναλυτικό πρόγραμμα την ΟΜΙΛΙΑ της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσης μέσα στην σχολική τάξη. Όταν ένας μαθητής αρχίζει να επαναλαμβάνει «τίς βούλεται αγορεύειν;» τότε αρχίζει να μαθαίνει Αρχαία Ελληνικά. Στην
αρχή δεν χρειάζεται ανάλυση υποκειμένου, αντικειμένου, ρήματος και απαρεμφάτου. Αυτά θα γίνουν πολύ αργότερα, για όσους ενδιαφέρονται.
Οι περισσότεροι Έλληνες αγρότες είναι αγράμματοι, δεν ξέρουν τί σημαίνει απαρέμφατο, και όμως μιλούν τα Νέα Ελληνικά. Δεν χρειάζονται ατελείωτοι γραμματικοί κανόνες για να μιλήσει κάποιος την Αρχαία Ελληνική. Απαιτείται να την χρησιμοποιεί στην ομιλία του. Απαιτείται η καθημερινή χρήση της Αρχαίας μας Γλώσσης στην οικία, στο σχολείο, στην εργασία. Μικρές προτάσεις στην αρχή, με απλά νοήματα.

Δεν είναι δυνατόν τα νήπια, οι ξένοι που μαθαίνουν Νέα Ελληνικά, και όσοι Έλληνες διδάσκονται ξένες γλώσσες να ακολουθούν αυτή την βασική μέθοδο διδασκαλίας, ενώ οι μαθητές των Ελληνικών σχολείων να διδάσκονται ανουσίους γραμματικούς κανόνες, επειδή έτσι αρέσει σε κάποιους ημιμαθείς γραφειοκράτες του υπουργείου παραπαιδείας. Και φυσικά μετά από ένα χρόνο, αφού τελειώσουν το λύκειο, οι μαθητές δεν θυμούνται τίποτε. Και το χειρότερο είναι ότι δεν δύνανται να συντάξουν ούτε μία πρόταση στα Αρχαία Ελληνικά.
Είναι χαρακτηριστικό ότι όσοι πηγαίνουν να δώσουν εξετάσεις για ένα πτυχίο σε μία ξένη γλώσσα, εκτός από το να διαβάσουν ένα κείμενο και να το αναλύσουν, τους ζητούν να γράψουν ένα κείμενο και να δώσουν μία προφορική συνέντευξη. Όμως αυτό δεν ισχύει στις εξετάσεις για τα Αρχαία Ελληνικά
. Επί δεκαετίες δεν ζητείται από τους μαθητές να γράψουν ένα κείμενο στα Αρχαία Ελληνικά ούτε να δώσουν συνέντευξη στα Αρχαία Ελληνικά. Κάτι που το κάνουν όσοι δίνουν εξετάσεις για μία ξένη γλώσσα ακόμη και από το πρώτο τρίμηνο διδασκαλίας.

[Της Ευρυδίκης Βουτσινά, φιλολόγου, από olympia.gr]
Διαβάστε περισσότερα » »

Έλληνας νονός στον Κόκκινο Πλανήτη

Φωτογραφία για Έλληνας νονός στον Κόκκινο Πλανήτη
Ο Θανάσης Οικονόμου βάφτισε βουνά και κοιλάδες με ελληνικά ονόματα Έχει συνδέσει τη ζωή και την επιστημονική του έρευνα με τον Κόκκινο Πλανήτη, έλαβε μέρος στο σχεδιασμό αποστολών, έζησε την προσεδάφιση διαστημικών οχημάτων και επεξεργάζεται πληροφορίες που φτάνουν από τον Άρη στα εργαστήρια της NASA.

Τώρα με μεγάλη επιστημονική περιέργεια λαμβάνει τα πρώτα στοιχεία τα οποία μεταδίδει το Curiosity.

Για τον κ. Θανάση Οικονόμου, καθηγητή του πανεπιστημίου του Σικάγο και ερευνητή της NASA, ο Άρης αποτελεί έναν πολύ οικείο πλανήτη καθώς ασχολείται με αυτόν από το 1984 και γνωρίζει καλά τις «γειτονιές» του. Ο ίδιος μάλιστα έχει βαφτίσει βουνά, κρατήρες, κοιλάδες, πτυχώσεις του εδάφους με ελληνικά ονόματα και αναφορές στην ιστορία.

«Στη διαστημική έρευνα υπάρχει η τάση να δίνονται αρχαία ελληνικά ονόματα σε αστέρια, πλανήτες ή σημεία. Αυτό συνέβη και με τον Άρη όπου είχα προτείνει και δόθηκαν πολλά ονόματα από τη χώρα μας. Έτσι υπάρχει η ΄΄Σαντορίνη’’ , τα ’’ Δωδερκάνησα’’, οι ’’ Κυκλάδες ‘’ και πολλά νησιά μας» λέει ο κ. Θανάσης Οικονόμου στο Έθνος της Κυριακής.

Όταν το όχημα Opportunity ξεκίνησε τις έρευνες, ο κ. Οικονόμου φρόντισε βουνά και κοιλάδες να υπενθυμίζουν την ιστορία της Αντίστασης και το έπος του ’40.

«Ήταν οι μέρες κοντά στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και τότε ανέφερα στους συναδέλφους μου και πρότεινα να δοθούν ονόματα από τη ιστορία όπως το όνομα ‘’ Όχι’’ , ‘’Καλάβρυτα’’, ‘’αντίσταση’’, ‘’Πίνδος’’ κλπ.

Σε ένα άλλο πρόγραμμα το Spirit, δώσαμε ονόματα από την Οδύσσεια».


This artist concept features NASA's Mars Science Laboratory Curiosity rover along with an illustrated astronaut bird.Η νέα αποστολή της NASA με το Curiosity, άρχισε να στέλνει τα πρώτα στοιχεία. «Ο πλανήτης αυτός θεωρείται ως ένα μεγάλο εργαστήριο για να δοθούν απαντήσεις στα ερωτήματα των επιστημόνων. Αυτή τη φορά διαλέξαμε έναν κρατήρα τον οποίο γνωρίζαμε από δορυφορικές φωτογραφίσεις. Στην περιοχή αυτή υπήρχε νερό στο παρελθόν και ενδεχομένως στον πυθμένα να εντοπισθούν σημεία ζωής όπως και κάποια μικρόβια λέει ο κ. Θανάσης Οικονόμου όπου έχει συνδεθεί με πολλά προγράμματα τα οποία έχουν ως στόχο την γνωριμία με τον Κόκκινο Πλανήτη όπως το Opportunity και το Pathfinder.

Ανάμεσα στα ελληνικά ονόματα υπάρχει και το χωριό Ζιάκας κοντά στον Όρλιακα Γρεβενών από όπου ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα ο Έλληνας ερευνητής. Ο κ. Θανάσης Οικονόμου, παιδί οικογένειας προσφύγων βρέθηκε στην Τσεχοσλοβακία και τελικά στις ΗΠΑ ΣΤΟ Πανεπιστήμιο του Σικάγο. Ως μηχανικός της ΝASA από το 1964 έζησε από κοντά τα βήματα στην κατάκτηση του Διαστήματος. Έλαβε μέρος στις πρώτες αποστολές διαστημοπλοίων στη Σελήνη ενώ στο δικό του εργαστήριο σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε το πείραμα που μετέφερε το Pathfinder στον Άρη.

pinnokio.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

"Ίμια" στην έρευνα και διάσωση: Απεκρύβη επεισόδιο στη μέση του Αιγαίου



Image"Ίμια" στο τομέα της έρευνας και διάσωσης είχαμε την χθεσινή νύχτα όταν θαλαμηγός με σημαία Μάλτας και πλήρωμα 5 ατόμων ουκρανικής καταγωγής προσάραξε δυτικά της Χίου και νότια των Ψαρών, εντός των εθνικών χωρικών υδάτων και οι Τούρκοι αμφισβητώντας έμπρακτα την ελληνική αρμοδιότητα έσπευσαν και διέσωσαν τους Ουκρανούς, ενώ από ελληνικής πλευράς οι δυνάμεις διάσωσης έφτασαν "κατόπιν εορτής".
Το πλήρωμα του σκάφους κάλεσε σε βοήθεια μέσα από την συχνότητα κινδύνου και παρά το γεγονός ότι το σκάφος βρισκόταν εντός του ελληνικού FIR, αλλά και εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, δηλαδή σε περιοχή 100% εντός της ελληνικής αρμοδιότητας έρευνας και διάσωσης, η τουρκική ακτοφυλακή υποκαθιστώντας το Λιμενικό και χωρίς καν να θέσει θέμα συνεργασίας με τις ελληνικές αρχές, έσπευσε επικαλούμενη "τουρκική αρμοδιότητα" και με ταχύπλοο σκάφος το οποίο πέρασε ανάμεσα Χίου και Ψαρρών κατάφερε να φτάσει πρώτο πριν τα ελληνικά σκάφη!

Περισυνέλεξε 3 από τα 5 μέλη του πληρώματος, ενώ τόσο το Λιμενικό, όσο και το ΓΕΕΘΑ που είναι αρμόδιο για τις αποστολές έρευνας και διάσωσης σε ότι αφορά την κατοχύρωση των ελληνκών δικαιωμάτων, ουσιαστικά απουσίασαν από το όλο σκηνικό.
Το 2007 ο τότε Α/ΓΕΑ Ι.Γιάγκος σε συνεργασία με τον Α/ΓΕΕΘΑ Δ.Γράψα Ι.Γιάγκος σε ανάλογη περίπτωση "σφράγισε" με μαχητικά ολόκληρη της περιοχή και παρεμπόδισε τους Τούρκους να αμφισβητήσουν την ελληνική ευθύνη σε τέτοιου είδους αποστολές.  
Περιττό να αναφέρουμε ότι το κατά τ'άλλα λαλίστατο ΓΕΕΘΑ έχει καταπιεί την γλώσσα του. Εμείς αμφιβάλουμε αν καν έχει ενημερωθεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Π.Παναγιωτόπουλος για την τουρκική πειρατεία...
Εκτός και υπάρχει σιωπηρή αποδοχή της τουρκικής απαίτησης για διαμοιρασμό του Αιγαίου στις αποστολές SAR, σύμφωνα την δική τους εκδοχή περί αρμοδιότητας δυτικά του 25ου Μεσημβρινού, όπως φαίνεται στην φωτό που δημοσιεύουμε στην α'σελίδα...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Επιστήμονες δημιούργησαν εύκαμπτη μπαταρία ανοίγοντας το δρόμο για τις εύκαμπτες συσκευές του μέλλοντος [Video]

http://warnews.gr/wp-content/uploads/2012/08/samsung_galaxy_skin_concept.jpgΟ δρόμος για τις εύκαμπτες συσκευές ανοίγει ακόμα περισσότερα, καθώς μπορεί να είχαμε δει μέχρι τώρα αρκετές εύκαμπτες οθόνες (π.χ. Samsung Youm), αλλά τώρα επιστήμονες από την Κορέα κατάφεραν να δημιουργήσουν και εύκαμπτες μπαταρίες στερεάς κατάστασης, οι οποίες δεν χάνουν την ενέργεια τους από τις αλλαγές στο σχήμα τους.
Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούν να αναδιπλώνονται, όπως οι συσκευές που επιθυμούν να δημιουργήσουν οι μεγάλοι κατασκευαστές στο κοντινό μέλλον (π.χ. Samsung Galaxy Skin), με εκτύπωση των μπαταριών Li-ion επάνω σε λεπτά, εύκαμπτα υμένια. Δείτε το παρακάτω διαφωτιστικό video:





  Ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας του Korean Advanced Institute Of Science And Technology, καθηγητής Keon Jae Lee, αναζητά πλέον τρόπους για τη μαζική παραγωγή και εκμετάλλευση των εύκαμπτων μπαταριών, οπότε, μπορούμε να ετοιμαζόμαστε για μια νέα εποχή ηλεκτρονικών συσκευών.
techgear.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ Ε.Ε ΑΠΟ ΤΗΝ FRONTEX: "Η Τουρκία στέλνει οργανωμένα λαθρομετανάστες στην Ελλάδα"

Το οργανωμένο σχέδιο της Τουρκίας, η οποία προωθεί μαζικά λαθρομετανάστες προς την Ε.Ε. μέσω Ελλάδας, καταγγέλλει έκθεση-κόλαφος για την Άγκυρα της FRONTEX, του κοινοτικού οργανισμού που είναι επιφορτισμένος με την επίβλεψη των εξωτερικών της Κοινότητας.
Η έκθεση, που παρουσιάστηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων, περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο η Τουρκίαδιευκολύνει τους λαθρομετανάστες, ενώ αναμένεται να… σκληρύνει την κοινοτική στάση έναντι της τουρκικής κυβέρνησης.
H Tουρκία έχει καταστεί το κέντρο διακίνησης λαθρομεταναστών προς τις χώρες της Ε.Ε. και κυρίως εκείνες της Συμφωνίας του Σένγκεν, αναφέρει η έκθεση, η οποία προειδοποιεί ότι τα ελληνοτουρκικά σύνορα θα εξακολουθήσουν να αποτελούν πόλο έλξης των λαθρομεταναστών και το 2013, οπότε και εκτιμάται ότι ο αριθμός των συλληφθέντων θα κυμανθεί στα επίπεδα των τελευταίων δύο ετών, δηλαδή μεταξύ 40.000 και 57.000.
Η έκθεση της FRONTEX θεωρεί υπεύθυνη γι’ αυτή την κατάσταση την Τουρκία, η οποία προσφέρει βίζα εισόδου σε υποψήφιους λαθρομετανάστες, κυρίως από τις χώρες της Βόρειας Αφρικής, οι οποίοι φτάνουν στην Κωνσταντινούπολη με πτήσεις τσάρτερ σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές.
Όπως είχε δηλώσει τον περασμένο μήνα ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Κλοντ Γκεάν, οι λαθρομετανάστες που έχουν προορισμό την Ευρώπη δεν διασχίζουν πλέον τη Μεσόγειο από τη Βόρεια Αφρική, αλλά έρχονται μέσω Τουρκίας, όπου στη συνέχεια εισέρχονται στην Ελλάδα και από εκεί στη Γαλλία και σε άλλες χώρες του Σένγκεν.
Στις Βρυξέλλες γνωρίζουν ότι η Τουρκία ακολουθεί αυτή την τακτική θέλοντας να εκβιάσει την Ε.Ε. και να αποσπάσει την κατάργηση της βίζας για τους υπηκόους της που θέλουν να ταξιδέψουν προς τα κράτη-μέλη. Για τον ίδιο λόγο αρνείται να εφαρμόσει τη συμφωνία που υπέγραψε με την Ε.Ε. για την επανεισδοχή των λαθρομεταναστών που εισέρχονται από το έδαφός της στην κοινοτική επικράτεια.
Ωστόσο, αρκετές χώρες της Ε.Ε. και κυρίως η Γαλλία και η Γερμανία, η Αυστρία και η Κύπρος αρνούνται να υποκύψουν στον τουρκικό εκβιασμό, ενώ στις Βρυξέλλες εκτιμούν ότι η συμπεριφορά αυτή της Άγκυρας θα έχει επιπτώσεις στην ενταξιακή της πορεία.
Η κατάσταση που επικρατεί στα ελληνοτουρκικά σύνορα προκάλεσε και τη χθεσινή απόφαση του Συμβουλίου Υπουργών, η οποία θα επιτρέπει πλέον στις 24 χώρες που έχουν υπογράψει τη Συμφωνία του Σένγκεν (ελεύθερη κυκλοφορία στα εσωτερικά σύνορα) να επαναφέρουν τους ελέγχους όταν κρίνουν ότι απειλούνται με μαζική είσοδο λαθρομεταναστών από άλλο κράτος -μέλος.
Η απόφαση λήφθηκε παρακάμπτοντας την άρνηση της Κομισιόν, η οποία είχε υποβάλει πρόταση στους «27» με την οποία επέτρεπε μεν την προσωρινή επαναφορά των ελέγχων, αλλά μόνο μετά από σχετική προηγούμενη έγκριση από τις Βρυξέλλες.
Το κείμενο που εγκρίθηκε αναφέρει ότι όταν ένα κράτος-μέλος κρίνει ότι η φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε. δεν είναι αποτελεσματική, τότε μπορεί να επαναφέρει προσωρινά τους ελέγχους στα δικά του σύνορα για όλους τους ταξιδιώτες που προέρχονται από άλλα κράτη-μέλη της Συμφωνίας του Σένγκεν και για διάστημα έξι μηνών, με δυνατότητα επιμήκυνσης της περιόδου για άλλους έξι μήνες.
Η χώρα που θα επαναφέρει τους ελέγχους θα πρέπει να αιτιολογήσει την ενέργειά της αυτή στους εταίρους και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ωστόσο, αυτό θα γίνεται πλέον εκ των υστέρων, δηλαδή δεν θα απαιτείται προηγουμένως η έγκριση σχετικού αιτήματος από την Κομισιόν και τα κράτη-μέλη.
Υπενθυμίζεται ότι ο ισχύων μέχρι τώρα κώδικας της Συμφωνίας Σένγκεν επιτρέπει την προσωρινή επαναφορά των ελέγχων στα εσωτερικά σύνορα μόνον εφόσον διαπιστωθεί «σοβαρή απειλή της δημόσιας τάξης ή της εσωτερικής ασφάλειας». Δεν υπήρχε δηλαδή μέχρι τώρα καμία δυνατότητα επαναφοράς των ελέγχων με επίκληση κινδύνου εισόδου λαθρομεταναστών.
Ελεύθερος Τύπος
Ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Π. Παναγιωτόπουλος, μίλησε για την έκθεση της FRONTEX σχετικά με την παράνομη μετανάστευση, που παρουσιάστηκε την Πέμπτη στις Βρυξέλλες.
Η έκθεση επέρριπτε ευθύνες στην Αγκυρα για το γεγονός ότι διευκολύνει την είσοδο λαθρομεταναστών στην κοινοτική επικράτεια, επισημαίνοντας πως η γειτονική χώρα έχει καταστεί το κέντρο διακίνησης λαθρομεταναστών προς τις χώρες της Ε.Ε. και κυρίως σε εκείνες της Συμφωνίας του Σένγκεν.
«Η Έκθεση επιβεβαιώνει μια πραγματικότητα, που εμείς τουλάχιστον ως Ν.Δ. δεν έχουμε κουραστεί να καταγγέλλουμε εδώ και πολλά χρόνια: ότι δηλαδή η Τουρκία λειτουργεί – με επιλογή των κυβερνήσεών της – ως διεθνές κέντρο συγκέντρωσης και διακίνησης λαθρομεταναστών από τρίτες χώρες προς την Ε.Ε., με πύλη εισόδου τα ελληνοτουρκικά σύνορα», σχολίασε ο κ. Παναγιωτόπουλος.
«Είναι δυνατόν να ανέχεται η Ε.Ε. μια τέτοια συμπεριφορά της Τουρκίας, η οποία πλήττει την κοινωνική συνοχή και την κοινωνική ειρήνη στις περισσότερες Ευρωπαϊκές κοινωνίες και συνιστά Εθνική απειλή για χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου, όπως η Ελλάδα;», διερωτήθηκε.
Κάλεσε τέλος το Συμβούλιο των Αρχηγών των κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αντιμετωπίσει «άμεσα και σε όλη του την έκταση το συγκεκριμένο πολύ μεγάλο πρόβλημα», που όπως είπε, «ορισμένοι σε κάποια γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επέμεναν να αγνοούν».

polispress.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

“Κλείδωσαν” τα μέτρα των 11,5 δισ. - Μείωση κύριων συντάξεων, πλαφόν στις επικουρικές και εφεδρεία για 45.000 δημοσίους υπαλλήλους

- Μέσα στο 2012 θα εφαρμοστεί και μείωση του εφάπαξ

- Εξετάζεται αύξηση των εισφορών των εργαζομένων
- Μαχαίρι σε μισθούς και επιδόματα εργαζομένων στις ΔΕΚΟ
- Πόσα χάνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι

Η μείωση των κυρίων συντάξεων από τα 700 ευρώ και πάνω, το πλαφόν στις επικουρικές και η ένταξη σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας 45.000 δημοσίων υπαλλήλων για 3 χρόνια με το 70% των βασικών αποδοχών τους είναι μεταξύ των μέτρων που φαίνεται να έχουν “κλειδώσει” για την εξεύρεση των 11,5 δισ., σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής.

Μέστα στο 2012 θα εφαρμοστεί και η μείωση του εφάπαξ των δημόσιων υπαλλήλων κατά 22,6%, ενώ ταυτόχρονα εξετάζεται η αύξηση των εισφορών των εν ενεργεία εργαζομένων.

Σε ό, τι αφορά την εφεδρεία, το προσωπικό που θα ενταχθεί σε αυτό το καθεστώς μέσα στους επόμενους μήνες, θα προκύψει απο το στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα ενώ, σύμφωνα με τον Τύπο της Κυριακής, το Δημόσιο θα σαρωθεί από δραστικές περικοπές σε συμβασιούχους ορισμένου χρόνου και έργου, καθώς και σε ωρομίσθιους ή ημερομίσθιους.

Όπως αναφέρει το Έθνος της Κυριακής, η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε περικοπές αμοιβών στους υπαλλήλους των ΔΕΚΟ που θα φτάσουν μέχρι και το 50% και μάλιστα αναδρομικά απο το 2011, ενώ θα καταργηθούν επιδόματα και έκτακτες παροχές και θα επιβληθεί πλαφόν 2.200 ευρώ στις συνολικές αποδοχές

Σύμφωνα με το κυβερνητικό σχέδιο, η χωρίς εξαίρεση εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου στις ΔΕΚΟ θα επιφέρει κατά μέσο όρο απώλειες 400 ευρώ το μήνα σε 68.000 εργαζόμενους.

newsit
Διαβάστε περισσότερα » »

Ρε ρεμάλια αυτό αληθεύει ;;; ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ; Απαγόρευσαν τον Εθνικό Ύμνο στο στρατό. Επιτρέπεται να το σιγοτραγουδήσεις ΜΟΝΟ κατόπιν ειδικής άδειας.

Και όμως είναι αλήθεια. Στον ελληνικό στρατό απαγόρευσαν τον εθνικό ύμνο. Δεν μπορείς ούτε να τον σιγοτραγουδάς ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΕΙ ΑΔΕΙΑ!!!! Την απίστευτη καταγγελία μας έκανε στρατιώτης που αυτή την ώρα υπηρετεί την πατρίδα (και φυσικά...
... δεν δημοσιοποιούμε τα στοιχεία του).Ο στρατιώτης που το προηγούμενο διάστημα υπηρετούσε στο Μεγάλο Πεύκο, μας είπε ότι τους είχε δοθεί σαφής και ρητή εντολή να μην τραγουδούν τον Εθνικό Ύμνο, αν δεν έχουν πάρει ειδική άδεια. Μάλιστα όταν κάποια στιγμή, οι στρατιώτες ζήτησαν στη βραδινή αναφορά να πουν τον Εθνικό Ύμνο, τους....
το απαγόρευσαν. Όσον αφορά δε στα τραγούδια για τη Μακεδονία και την Κύπρο… ούτε λόγος. Αυτά απαγορεύονται είτε με άδεια είτε χωρίς. Οι ίδιοι οι αξιωματικοί έλεγαν στους φαντάρους ότι αυτά είναι αδιανόητα πράγματα και δεν δικαιολογούνται αλλά δεν απαντούσαν στο ερώτημα «ποιος έβγαλε αυτή τη διαταγή». Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι την επίμαχη περίοδο, το κέντρο επισκέφθηκαν αρκετές φορές αξιωματούχοι του αμερικανικού στρατού (στοιχείο που δεν μπορούμε να το συνδέσουμε με την εν λόγω συμπεριφορά της Διοίκησης αλλά ίσως έχει τη σημασία του). 

Γεγονός πάντως είναι ότι, αν είσαι στρατιώτης στην Ελλάδα του 2012, θα πρέπει να ξεχάσεις πατριωτικούς ύμνους και εμβατήρια και κυρίως να μην πολυθυμάσαι τον Εθνικό Ύμνο. Δεν σου είναι απαραίτητος. Αυτό σου λένε στο στρατό σήμερα.

ΣΗΜ. Μια απαραίτητη διευκρίνιση. Ο Εθνικός Ύμνος παραπέμπει σε χώρα. Αν σε έχουν μετατρέψει σε προτεκτοράτο, θα πρέπει οι πολίτες σου να ξεχάσουν τον πρώην εθνικό τους ύμνο και να αρχίσουν να μαθαίνουν γερμανικά για να διασκευάζουν το Lili Marleen. Και γιατί να το διασκευάζουν τώρα που το σκέφτομαι; Μια χαρά είναι.
triklopodia
Διαβάστε περισσότερα » »

Το πρώτο ΑΤΙΑ που έπιασε η κάμερα του Curiosity

Καταπληκτικό! Το πρώτο ΑΤΙΑ που έπιασε η κάμερα του Curiosity σε ζωντανή μετάδοση από τον Άρη!..
ΜΕ ΠΑΣΑ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ
 
 
 
 

 ΠΗΓΗ
Διαβάστε περισσότερα » »