Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

ΗΠΑ: Αποδέσμευση πετρελαίου

Ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε σήμερα ότι η αποδέσμευση πετρελαίου από τα στρατηγικά αποθέματα των ΗΠΑ αποτελεί μια επιλογή που εξετάζεται και σημείωσε ότι παρακολουθεί τις αλλαγές στις τιμές στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου.

"Όπως έχουμε πει εδώ και κάποιο καιρό, μια αποδέσμευση από τα Στρατηγικά Αποθέματα Πετρελαίου αποτελεί μια επιλογή που βρίσκεται στο τραπέζι", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ.

Το Ρόιτερς μετέδωσε ότι Αμερικανοί αξιωματούχοι "ξεσκονίζουν παλιά σχέδια" για μια ενδεχόμενη αποδέσμευση πετρελαίου από τα στρατηγικά τους αποθέματα για να μειώσουν τις τιμές και να αποτρέψουν το υψηλό κόστος της ενέργειας να υπονομεύσει τις κυρώσεις κατά του Ιράν.

Πηγή: ΑΜΠΕ
Διαβάστε περισσότερα » »

Προφυλακιστέος ο 63χρονος που κακοποίησε σεξουαλικά 9χρονη

Το φρικιαστικό έγκλημα επιβεβαιώθηκε από τον ιατροδικαστή. Στην κατοχή του 63χρονου βρέθηκε και υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Προφυλακιστέος κρίθηκε με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, ο 63χρονος που συνελήφθη στην Καβάλα για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικης κατ' εξακολούθηση, ύστερα από καταγγελία του κοριτσιού. Στην κατοχή του, μετά από έρευνα που διεξήχθη στο σπίτι του, βρέθηκε και υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Την υπεράσπισή του αρνήθηκαν να αναλάβουν οι δικηγόροι της Καβάλας και έτσι ο συνήγορός του ορίστηκε από τις δικαστικές αρχές της πόλης.

Το πόρισμα του ιατροδικαστή επιβεβαίωσε τις καταγγελίες της εννιάχρονης στις αστυνομικές αρχές της Καβάλας για σεξουαλική κακοποίησή της.
 
Ο ιατροδικαστής Νίκος Τσιφνίδης από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Κομοτηνής, που εξέτασε σήμερα την ανήλικη, διαπίστωσε τραύματα στα γεννητικά της όργανα που συντείνουν σε μακροχρόνια σεξουαλική κακοποίησή της.
 
Για τρία χρόνια λέει το κορίτσι ότι ο σύζυγος της γιαγιάς της την κακοποιούσε. Προχθές το κοριτσάκι βρήκε το θάρρος και εξιστόρησε όσα του συνέβαιναν στη θεία του. Αμέσως η γυναίκα πήγε και κατήγγειλε το γεγονός στην αστυνομία και έτσι ο 63χρονος κατέληξε στο κρατητήριο.

Η ανήλικη, η οποία ζούσε στη Βουλγαρία με τη μητέρα της, επισκεπτόταν τακτικά τη γιαγιά της, η οποία και ζούσε τα τελευταία χρόνια με τον 63χρονο στην κοινότητα Λυδίας του Δήμου Καβάλας.

Η μικρή, με τη βοήθεια παιδοψυχολόγου, αποκάλυψε ότι ο 63χρονος ασελγούσε σε βάρος της από την ηλικία των 6 ετών, χωρίς ποτέ η ίδια να το εκμυστηρευτεί σε κανέναν.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του συλληφθέντα, οι αστυνομικοί βρήκαν έντυπο πορνογραφικό υλικό, ενώ εντός της ημέρας η ανήλικη θα εξεταστεί από ιατροδικαστή.
 
 
 newsit
Διαβάστε περισσότερα » »

Οδηγίες ~ Δείτε κι εκτυπώστε τις 7 δόσεις για εφορία +Βίντεο

  Με ηλεκτρονικό τρόπο θα ενημερώνονται πλέον οι φορολογούμενοι για το ύψος των δόσεων αλλά και για τυχόν καθυστέρηση στην καταβολή τους. Διασταυρώσεις από αρχές Σεπτεμβρίου για όσους δεν υπέβαλαν φορολογική δήλωση.
Στα πλαίσια της απόφασης της Κυβέρνησης σχετικά με το αναγραφόμενο θέμα σας γνωρίζουμε τα εξής:

1. Η Γ.Γ.Π.Σ. παρέχει τη δυνατότητα στους φορολογούμενους που πληρούν τις προϋποθέσεις της ανακοίνωσης του Υπουργείου Οικονομικών και επιθυμούν να καταβάλουν το Φόρο Εισοδήματος με τις νέες δόσεις, να ανακτούν στην οθόνη του υπολογιστή και να τυπώνουν τα νέα αποδεικτικά είσπραξης του Ενιαίου Εκκαθαριστικού Σημειώματος Φυσικών Προσώπων (Ε.Ε.Σ.Φ.Π.) κάθε φορά που το επιθυμούν.

2. Η ανωτέρω δυνατότητα παρέχεται σε όλους τους φορολογούμενους χωρίς να απαιτείται να είναι πιστοποιημένοι χρήστες του Taxisnet, μέσω του διαδικτυακού τόπου της Γ.Γ.Π.Σ.

http://www.gsis.gr  ==> ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΔΟΣΕΩΝ ΦΟΡΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ

πληκτρολογώντας τον ΑΦΜ και τον αριθμό ειδοποίησης που αναγράφεται στην ενότητα Α. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ του Ενιαίου Εκκαθαριστικού Σημειώματος Φυσικών Προσώπων (Ε.Ε.Σ.Φ.Π.) με βάση την Αρχική Δήλωση.



3. Στην οθόνη του Η/Υ εμφανίζονται και εκτυπώνονται όλα τα αποδεικτικά είσπραξης όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί βάσει του νέου καθεστώτως δόσεων.





Αναλυτικότερα

α) Στο αριστερό μέρος κάθε αποδεικτικού είσπραξης αποτυπώνονται τα παρακάτω στοιχεία:  

* Α.Φ.Μ.: Αναγράφεται ο αριθμός φορολογικού μητρώου του φορολογούμενου.

Χρημ. Κατάλογος: Αναγράφονται ο αριθμός του χρηματικού καταλόγου, ο αριθμός της γραμμής και ο κωδικός της Δ.Ο.Υ. που έχει βεβαιωθεί η οφειλή.

Δόση: Αναγράφεται ο αριθμός της δόσης του συγκεκριμένου αποδεικτικού είσπραξης.

Αρχικό Ποσό Δόσης/εων: Αναγράφεται το ποσό σε κεφάλαιο των δόσεων που έχουν βεβαιωθεί μέχρι την πρώτη κατά σειρά ημερομηνία πληρωμής που αναγράφεται στο συγκεκριμένο αποδεικτικό είσπραξης.

Πληρωθέν: Αναγράφεται το ποσό που έχει καταβληθεί έναντι των δόσεων που έχουν βεβαιωθεί μέχρι την πρώτη κατά σειρά ημερομηνία πληρωμής που αναγράφεται στο συγκεκριμένο αποδεικτικό είσπραξης.

Ληξιπρόθεσμο Υπόλοιπο: Αναγράφεται το ποσό σε κεφάλαιο της δόσης/εων που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες και έχουν βεβαιωθεί μέχρι την πρώτη κατά σειρά ημερομηνία πληρωμής που αναγράφεται στο συγκεκριμένο αποδεικτικό είσπραξης.

Εκπρόθεσμο: Αναγράφονται οι προσαυξήσεις που επιβαρύνουν το ποσό της δόσης/εων που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες μέχρι την πρώτη κατά σειρά ημερομηνία πληρωμής που αναγράφεται στο συγκεκριμένο αποδεικτικό είσπραξης.

Μη Ληξιπρόθεσμο Υπόλοιπο: Αναγράφεται το ποσό της δόσης/εων που δεν έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες.

Ποσό για Καταβολή: Αναγράφεται το συνολικό ποσό που πρέπει να καταβληθεί μέχρι την ημερομηνία πληρωμής που αποτυπώνεται σε κάθε αποδεικτικό είσπραξης.

Πληρωτέο μέχρι: Αναγράφεται η τελευταία εργάσιμη ημερομηνία του μήνα μέχρι την οποία πρέπει να καταβληθεί το συνολικό ποσό που αποτυπώνεται σε κάθε αποδεικτικό είσπραξης.


β) Στο δεξί μέρος κάθε αποδεικτικού είσπραξης αναγράφονται τα στοιχεία του φορολογούμενου και ακολουθεί η ταυτότητα πληρωμής για την καταβολή σε Τράπεζες ή τα ΕΛ.ΤΑ.    

4. Για την αποφυγή λαθών κατά την πληρωμή μέσω Τραπεζών ή ΕΛ.ΤΑ. προτείνουμε όπως προσκομίζετε στην Τράπεζα ή τα ΕΛ.ΤΑ. το συγκεκριμένο αποδεικτικό είσπραξης που επιθυμείτε να καταβάλετε.

5. Όταν γίνεται ανάκτηση των νέων ειδοποιητηρίων πληρωμής οι κλειστές δόσεις εμφανίζονται με την ένδειξη «ΕΞΟΦΛΗΘΗ». Λόγω ετεροχρονισμένης ενημέρωσης των πληρωμών μέσω τραπεζών υπάρχει καθυστέρηση στην ενημέρωση της εικόνας των αποδεικτικών είσπραξης.

6. Η ενημέρωση των φορολογουμένων με τα ειδοποιητήρια πληρωμής των δόσεων θα γίνεται μόνο μέσω του διαδικτυακού τόπου της Γ.Γ.Π.Σ. διότι δεν προβλέπεται η αποστολή ειδοποιητηρίων ταχυδρομικά.

7. Τα νέα χρεωστικά ποσά Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων τρέχοντος έτους που προκύπτουν μετά την εκκαθάριση τροποποιητικών δηλώσεων δεν εντάσσονται στην ισχύουσα ρύθμιση για περισσότερες δόσεις και καταβάλλονται μόνο στις Δ.Ο.Υ. Στις περιπτώσεις που η αρχική βεβαίωση παραμένει μετά την εκκαθάριση τροποποιητικής δήλωσης συνεχίζει να ισχύει η ρύθμιση και η καταβολή μέσω Τραπεζών ή ΕΛ.ΤΑ.

8. Για τις νέες εκκαθαρίσεις που θα γίνουν από τη Γ.Γ.Π.Σ., τα αποδεικτικά είσπραξης που είναι ενσωματωμένα στο Ενιαίο Εκκαθαριστικό Σημείωμα Φυσικών Προσώπων και αποστέλλονται στους φορολογούμενους θα αναγράφουν τις ημερομηνίες λήξης και τα ποσά σύμφωνα με το μέχρι τώρα ισχύον καθεστώς δόσεων (εφάπαξ με έκπτωση ή σε δύο διμηνιαίες δόσεις), αλλά οι φορολογούμενοι που τηρούν τις προϋποθέσεις για τις νέες δόσεις θα εντάσσονται αυτόματα στην κατηγορία αυτή.

9. Εκτός των τραπεζών, η καταβολή του φόρου με τις νέες δόσεις μπορεί να γίνεται και στις Δ.Ο.Υ.

10. Οι πιστοποιημένοι χρήστες του Taxisnet που είτε δεν πληρούν τις προϋποθέσεις της απόφασης για την ένταξη στις νέες δόσεις είτε επιθυμούν να εξοφλήσουν τον φόρο εισοδήματος με έκπτωση, μπορούν να εκτυπώνουν από τον διαδικτυακό τόπο της Γ.Γ.Π.Σ. τα αποδεικτικά είσπραξης όπως αυτά έχουν αποτυπωθεί στο εκκαθαριστικό σημείωμα που τους έχει αποσταλεί καθώς και τις επόμενες δόσεις σύμφωνα με το μέχρι σήμερα ισχύον καθεστώς (έως τρείς διμηνιαίες δόσεις).

krasodad




Διαβάστε περισσότερα » »

Πως γίνετε να αγοράζουν κόκα κόλα ..ανύπαρκτοι.

Πήγαν στο Λονδίνο για διακοπές και είπαν να περάσουν από το πλέον επίσημο εμπορικό στέκι του London 2012, στο κέντρο του Λονδίνου, στο Hyde Park, εκεί όπου συνέρρεαν και ακόμη συρρέουν κατά χιλιάδες οι λάτρεις των Ολυμπιακών Αγώνων. Αλλά ψάχνοντας τον χάρτη ανακάλυψαν ότι η κοιτίδα των Ολυμπιακών Αγώνων, η χώρα μας, είχε βγάλει φτερά και είχε πετάξει!!!! Όπως είχε... πετάξει και από τον χάρτη που βρισκόταν μέσα στο Ολυμπιακό πάρκο.

"Αυτό που αντικρίζεις στο Pin Trading Centre των Αγώνων ξεπερνά κάθε όριο προσβολής!" λέει ο Πέτρος Ψωμάς στο thebest.gr. "Στο πλέον επίσημο εμπορικό στέκι του London 2012, στο κέντρο του Λονδίνου, στο Hyde Park, εκεί όπου συρρέουν κατά χιλιάδες –οι ντόπιοι μιλάνε για εκατομμύρια- οι λάτρεις των Ολυμπιακών Αγώνων και του Ολυμπισμού υπάρχει χάρτης της υφηλίου με την Ελλάδα… απούσα! Unfair στη γλώσσα των Εγγλέζων… Unfair και στη γλώσσα των Αμερικάνων που ως μεγάλοι χορηγοί (Coca Cola) έχουν αναλάβει του συγκεκριμένου χώρου την επιμέλεια και λειτουργία.

"Η Ελλάδα σβήστηκε από τον χάρτη των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου! Εντελώς! Μοιάζει αστείο, υπερβολή ή μία ακόμα γκάφα, αλλά δεν είναι παρά μια προσβλητική πραγματικότητα. Στην καρδιά των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012, σε επίσημο επισκέψιμο χώρο, εκεί όπου στοιχειώδης υποχρέωση των διοργανωτών ήταν να έχουν αναρτημένο έναν παγκόσμιο χάρτη που με ακρίβεια θα εμφάνιζε και τις 204 χώρες που συμμετέχουν στους Αγώνες. Σε ερώτηση τους  απάντηση ήταν ότι θα τους σταλεί επίσημα e-mail από τον χορηγό που είναι η Coca Cola, για την απουσία της Ελλάδας από το χάρτη.

To e-mail ήρθε δύο ημέρες μετά και έλεγε ότι η Ελλάδα είναι εκεί αλλά λείπουν μόνο τα νησιά της!!!!, όπως λείπουν και τα Κανάρια νησιά και κάποια μικρά νησάκια της Αγγλίας!!!!

Τόσο απλά!!!!

Βεβαίως όπως θα διαπιστώσετε και από το χάρτη, πουθενά δεν φαίνεται η Ελλάδα. Ιταλία, Αιγαίο και...κενό... Μετά...Τουρκία. Νέα γεωγραφία από τους Άγγλους.

Ο Πέτρος Ψωμάς ενημέρωσε με e-mail την πρεσβεία της Ελλάδας η οποία και αμέσως ζήτησε εξηγήσεις από τη διοργανώτρια αρχή και την Coca Cola.
Στην απάντησή της στην πρεσβεία η εταιρεία ζητούσε συγνώμη για το ...ατόπημα, εξηγούσε ότι δεν έγινε σκοπίμως και δεσμευόταν ότι θα τυπώσει δύο νέους χάρτες έναν για το Ολυμπιακό Πάρκο και έναν για το Pin Trading Centre.

Αυτό θα συνέβαινε από...Δευτέρα. Μια μέρα δηλαδή μετά τη λήξη των αγώνων. Την Δευτέρα που πέρασαν από εκεί πάντως, ο χάρτης ήταν εκεί ίδιος και απαράλλακτος. Μνημείο αθλιότητας απέναντι στην Ελλάδα.

ΥΓ. To καλύτερο είναι το εξής: Τον χάρτη των...αγράμματων το είχαν και σε ιστοσελίδα: http://www.insidethegames.biz/collecting/17740-coca-cola-pin-trading-centre-in-hyde-park
thebest.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Βουλγαρικός Σύλλογος Σκοπίων: Δεν υπάρχουν ούτε ‘μακεδονική’ γλώσσα, ούτε έθνος ‘Μακεδόνων’

Αύγουστος 17, 2012.

Σκόπια.

Για τον βουλγαρικό πολιτιστικό σύλλογο στα Σκόπια δεν υπάρχουν ούτε εθνικά ‘Μακεδόνες’, ούτε ‘μακεδονική’ γλώσσα.

Τα παραπάνω αναφέρει η  ηλεκτρονική έκδοση  των Σκοπίων ‘MKD’.

Το δημοσίευμα παραθέτει συνέντευξη με τον πρόεδρο Βουλγαρικού Πολιτιστικού Συλλόγου Σκοπίων, Λάζαρ Μλαντένοφ.

«Ο Λάζαρ Μλαντένοφ είναι σχετικά ένα άγνωστο άτομο στο κράτος των Σκοπίων, αλλά προφανώς όχι  στη Βουλγαρία. Συζητιέται στη Σόφια αλλά και στις Βρυξέλλες. Ο Μλαντένοφ ως πολίτης των Σκοπίων και της Βουλγαρίας, στη συνέντευξή του δεν αναφέρεται σε λέξεις όπως είναι ‘Μακεδόνας’ και ‘μακεδονική’ γλώσσα, αναφέρει το δημοσίευμα του ‘MKD’.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου αυτού στη συνέντευξή του,  μιλά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύλλογος.

« Υπάρχει ένας συστηματικό κατατρεγμός εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, μέλη μας φυλακίστηκαν, διώχθηκαν από τις εργασίες τους και ανακρίθηκαν από την αστυνομία», δήλωσε ο Μλαντένοφ.

Σχετικά με το θέμα που ‘ένας σύλλογος αντιμετωπίζει την περιφρόνηση των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων των πολιτών εν μέσω μιας δημοκρατίας , όπως θέλουν να αποκαλούνται  τα Σκόπια, ο Μλαντένοφ θα τονίσει:

«Κάθε κράτος μέλος της ΕΕ πρέπει να πληροί τα κριτήρια της Κοπεγχάγης για να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα κριτήρια αυτά είναι η σταθερότητα των θεσμών που εγγυώνται από τη δημοκρατία, το κράτος δικαίου και η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η βάση αυτών των αρχών βρίσκεται στην ανεξάρτητη δικαστική εξουσία.

Η έρευνα που οργανώθηκε από τον ΟΑΣΕ έδειξε ότι οι δικαστές στην πΓΔΜ λειτουργούν υπό διαρκή πολιτική πίεση»
Ερωτηθείς αν στα Σκόπια υπάρχει βουλγαρική μειονότητα και πόσο μεγάλη είναι ο Μλαντένοφ υποστήριξε ότι τέτοια είδους ερωτήματα ήταν του ενδιαφέροντος του Τίτο της Γιουγκοσλαβίας.

Ζητήθηκε από τον πρόεδρο του βουλγαρικού συλλόγου να μιλήσει για τη ‘μακεδονική’ γλώσσα και το ‘μακεδονικό’ έθνος και την ‘μακεδονική ταυτότητα’.

Ο Λαζάρ Μλαντένοφ θα πεί:

«Η επιθετική τακτική της αρχαιοποίησης που γίνεται στα Σκόπια και κοστίζει εκατοντάδες εκατομμύρια στους πολίτες  έχει προκαλέσει, δυστυχώς, μεγάλες αβεβαιότητες στο διεθνές πλαίσιο για το ποια πρέπει να είναι  η λεγόμενη ‘μακεδονική ταυτότητα’. Αν είναι δηλαδή μια αρχαία μακεδονική ταυτότητα ή μια σλαβική ταυτότητα. Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα μεγάλο αγώνα μακεδονοποίησης που σιγά σιγά πάμε να κατακτήσουμε  και την Θάλασσα της Ιαπωνίας…

»Αμφιβάλλω πολύ αν η ταυτότητα που προσπαθεί να επιβληθεί με τη βία στους πολίτες θα τους ενοποιήσει. Αφού υπάρχουν, ομολογουμένως και άλλες εθνότητες στη χώρα. Πως αυτή η αρχαιοποίηση και η εμμονή στην αρχαία Μακεδονία θα συμβάλλει στην λεγόμενη ‘μακεδονική’ ταυτότητα;»

Όσον αφορά για το αλφάβητο των Σκοπίων, ο Μλαντένοφ δήλωσε ότι εμφανίστηκε για πρώτη φορά στις 16 Μαΐου του 1945.

echedoros-a
Διαβάστε περισσότερα » »

Τον σταύρωσαν επειδή έγινε χριστιανός!

Μπορεί στην Ελλάδα ο πολυπολιτισμός να ανακοινώνει μέχρι και έναρξη πολέμου κατά των γηγενών κατοίκων, μπορεί οι λαθρομετανάστες παραδόξως να μας προτιμούν ως χώρα παραμονής τους αντί άλλων ισλαμικών κρατών στα οποία μπορούν να ενσωματωθούν πολύ εύκολα λόγω θρησκείας, μπορεί η ελευθερία ζωής και σκέψης να είναι αγαθά που προσφέρονται πλουσιοπάροχα ακόμη και σε αυτούς που καταδυναστεύουν την ζωή, την σκέψη και τα πιστεύω μας, όμως τίποτε δεν μπορεί να συγκριθεί με χώρες στις οποίες ο ισλαμισμός αποτελεί την κυρίαρχη τάξη, η οποία αποφασίζει -εν ψυχρώ- για την ζωή και τον θάνατο όσων τολμούν να τον αμφισβητήσουν ή να τον απαρνηθούν.

Η φωτογραφία αποτελεί απόδειξη της αγάπης προς τον χριστιανισμό, εκείνων που προστρέχουν στην χώρα μας για να... σωθούν. Στην φωτογραφία βλέπουμε έναν πολίτη της Υεμένης, ο οποίος είχε το θράσος να βαπτισθεί χριστιανός! Κι επειδή αμφισβήτησε το Ισλάμ, τον σταύρωσαν!!!

Τί είπατε; Ο πολιπολιτισμός και η πανθρησκεία αποτελούν το σκοπό της Νέας Τάξης, η οποία θέλει να επιβάλει την ισότητα, την ισονομία, την ελευθερία και τον εν γένει πλούτο στους ανθρώπους; Ξανακοιτάξτε την φωτογραφία, πάρτε τη Νέα Τάξη σας και πάτε στο καλό... για να μην σας πούμε να πάτε εκεί από όπου ήρθατε!
 
 
Διαβάστε περισσότερα » »

Εμείς πληρώνουμε για να έχουμε δημόσια τηλεόραση και η κυβερνητική κοινοπραξία τα δίνει στα λαμόγια που φέσωσαν τη ΔΕΗ

Το πως έφτασε  όχι μόνο  η ΔΕΗ αλλά και πολλοί άλλοι οργανισμοί  κοινής ωφελείας , στα σημερινά  χάλια , λίγο - πολύ  όλοι το ξέρουμε.Κακές  διορισμένες  διοικήσεις,  διεφθαρμένες συνδικαλιστικές παραδιοικήσεις, και  μια  πάγια  κυβερνητική  θέση  υπερ  της διάλυσης   κάθε  δημόσιου  οργανισμού  και φορέα , με απώτερο στόχο  την  απαξίωση αφ΄ενός του συνδικαλιστικού κινήματος και αφ΄ετέρου  την  μεταβίβαση   κάθε δημόσιου αγαθού  στα  χέρια  των  ιδιωτών  για ένα κομμάτι ψωμί.

Αντί λοιπόν  να κάτσουν στο σκαμνί τα λαμόγια που πούλαγαν  στη ΔΕΗ  "ηλιακό ρεύμα" σε  τιμές  δεκαπλάσιες  απο εκείνες  της συμβατικής  παραγωγής, αντί  να στείλουν  μερικούς  διοιηκητές και διευθυντές  της ΔΕΗ  να κάνουν παρέα  στον παλιό τους  σύντροφο Τσοχατζόπουλο, θα καλύψουν  την μία κλοπή  με μία  άλλη.
Πως;
Κλέβοντας  το  25%  του ανταποδοτικού τέλους  που πληρώνουμε  για να έχουμε  μια  άλλη τηλεόραση  απο εκείνη  των  αισχρών  πετρελαιάδων  ,  μεγαλοεργολάβων  και  εφημεριδάδων, για να το δώσουν  σε ποιούς;
Στο ίδιο σινάφι  που  έφτιαξε  μεγάλα  τζάκια  με το δικό μας αίμα και ιδρώτα.

Για άλλη μια φορά  θα γίνει το κέφι του Μπόμπολα, του Αλαφούζου του Μυτιληναίου  και όλων εκείνων  που  εκτός  απο τα λεφτά  του δημόσιου  κορβανά  θέλουν   να  αρπάξουν  μεσω της και τηλεοπτικής τους δικτατορίας, το  αυτεξούσιο  και όποια  πολιτική  κρίση απέμεινε  στο νού  του  τομοκρατημένου και τυρρανισμένου  Έλληνα πολίτη.

Παραθέτουμε  πιο κάτω την ανακοίνωση  της  ΠΟΣΠΕΡΤ που συνεχίζει ακόμα να ανατιστέκεται  στην  περιρρέουσα δωσιλογική συνείδηση  η οποία δυστυχώς  απλώθηκε και σε αρκετά  πρωτοβάθμια  συνδικαλιστικά σωματεία:
25% TOY ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΣΤΗ Λ.ΑΓ.Η.Ε. ΑΕ


Συντάχθηκε απο τον/την Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ.   
Τρίτη, 14 Αύγουστος 2012 17:41
    Ακρογωνιαία οικονομική, κοινωνική αλλά και νομική υποχρέωση  της ΕΡΤ A.E. ήταν και παραμένει η δεσμευτικά ορισθείσα από τον Νόμο 1730/1987 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει και όπως αυτή αποτυπώνεται στο άρθρο 14 παρ. 2 (Πόροι – Απαλλοτριώσεις) :  

«Οι ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές της ΕΡΤ-ΑΕ αποβλέπουν στην εκπλήρωση των στόχων της Δημόσιας Υπηρεσίας, εξυπηρετούν τις δημοκρατικές, κοινωνικές και πολιτιστικές ανάγκες της κοινωνίας και αποτελούν παράγοντα της διασφάλισης της πολυφωνίας. Στην ΕΡΤ - Α.Ε. επιβάλλεται η υποχρέωση κάλυψης του συνόλου του πληθυσμού της χώρας, χρησιμοποιώντας για το σκοπό αυτό τον κατάλληλο τεχνικό εξοπλισμό.
    Τα ραδιοτηλεοπτικά προγράμματα της ΕΡΤ-Α.Ε. απευθύνονται σε όλα τα τμήματα του πληθυσμού, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες ειδικών κοινωνικών κατηγοριών, χωρίς να επηρεάζονται από το βαθμό θεαματικότητας και ακροαματικότητας των εκπομπών που προορίζονται γι΄ αυτές.
Ως αντιπαροχή για το δικαίωμα λήψης των παραπάνω εκπομπών ορίζεται και εισπράττεται από την ΕΡΤ- ΑΕ, στην οποία και περιέρχεται ανταποδοτικό τέλος (εισφορά).»
    Η Κ.Υ. Απόφαση των : υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου, κ. Σίμου Κεδίκογλου και υπουργού Π.Ε.Κ.Α., κ. Ασημάκη Παπαγεωργίου, υφαρπάζει το 25% (75 εκατ. €) από το ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟ! ΤΕΛΟΣ - στερώντας από τον ελληνικό λαό ραδιοτηλεοπτικό πρόγραμμα που το πληρώνει και το δικαιούται -, ‘’δωρίζοντας‘’ το στα ιδιωτικά συμφέροντα.
    Ενέργειες σαν αυτές, οδηγούν στη διάλυση και κατάρρευση της ΕΡΤ A.E. με ότι αυτό συνεπάγεται  για την Δημόσια Ραδιοτηλεόραση και τους εργαζόμενους σ’ αυτή και όχι την «αναβάθμισή της» και  σε ‘’πυλώνα ανάπτυξης’’, σε αντίθεση με τις προεκλογικές και μετεκλογικές  θέσεις και δεσμεύσεις  των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση αλλά και του ιδίου του σημερινού πολιτικού προϊσταμένου της.
    Η πιο πάνω ενέργεια υπονομεύει μεταξύ άλλων στο διηνεκές την λειτουργία της ΕΡΤ A.E., προς τέρψη των καναλαρχών… που επιπλέον συνεχίζουν να απολαμβάνουν ιδιότυπη ασυλία σε όλα τα επίπεδα! 

    Τα χρήματα του ανταποδοτικού τέλους πρέπει να γίνουν πρόγραμμα ώστε :  

α) Να μην στερηθεί ο Έλληνας πολίτης αξιόλογο πρόγραμμα στην ενημέρωση, στον πολιτισμό στην ψυχαγωγία και στα αθλητικά γεγονότα όπως πχ. το Champions League, ένα από τα  κορυφαία  τηλεοπτικά προϊόντα,
 β) Για να μην δοθεί το τελειωτικό χτύπημα στην ήδη σκληρά δοκιμαζομένη ραδιοτηλεοπτική  αγορά στο σύνολο της,
 γ) Για να προμηθευτεί τον απαραίτητο τεχνικό εξοπλισμό που απαιτείται για την απρόσκοπτη λειτουργία της,
 δ) Για να συντηρήσει τις σημερινές υποδομές της. 

    Η ΕΡΤ A.E. δεν μπορεί και δεν είναι αυτός ο ρόλος της, να χρησιμοποιείται σαν πηγή χρηματοδότησης σε άσχετους με αυτήν φορείς με συνέπεια τον οικονομικό στραγγαλισμό της, καθιστώντας  την προβληματική και πληρώνοντας επιλογές, λάθη, παραλήψεις και σκάνδαλα των κυβερνήσεων  για τις εφαρμοσμένες  πολιτικές τους στην ΕΝΕΡΓΕΙΑ.         

    Αλήθεια; Ποια είναι η θέση της νέας διοίκησης;
 Ενημερώθηκε;  Γνωρίζει;
 Ότι η Δημόσια Τηλεόραση προοδευτικά θα χάσει τεράστια ποσά για τα οποία θα φέρει ακέραια την ευθύνη με όλες τις εκ του Νόμου συνέπειες;

    Η ΠΟΣΠΕΡΤ σε έκτακτη συνεδρίαση της σήμερα αποφάσισε την ενημέρωση των Πολιτικών Κομμάτων και χάραξε τις περεταίρω δράσεις της. 

    Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ θα αντιδράσουν αγωνιστικά και δυναμικά σε όλα τα σχέδια που υποβαθμίζουν την ποιότητα που έχει υποχρέωση να υπηρετεί η Δημόσια Ραδιοφωνία & Τηλεόραση και υπονομεύουν την υπόσταση  της.
 
 
Διαβάστε περισσότερα » »

Τροχαίο με 5 τραυματίες στην Εγνατία στο ύψος της Καλαμιάς

Σύμφωνα με πληροφορίες του kozan.gr, τροχαίο ατύχημα με  5 τραυματίες , σημειώθηκε σήμερα το πρωί, γύρω στις 11:00π.μ. στην Εγνατία στο ύψος της Καλαμιάς. Οι τραυματίες (Σκοπιανής καταγωγής) μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης και απ’ ότι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.
Προανάκριση για τα αίτια του ατυχήματος διενεργεί η Τροχαία Κοζάνης.


kozan.gr

Διαβάστε περισσότερα » »

Εορδαία: Φεστιβάλ Ελπίδας στη φύση της Βλάστης


Φεστιβάλ της ελπίδας στη φύση της ΒλάστηςΣυνεχίζεται σήμερα Παρασκευή 17 Αυγούστου το «Φεστιβάλ της Ελπίδας στη φύση της Βλάστης» με τη συναυλία του Μανώλη Λιδάκη, ενώ ακολουθεί αύριο Σάββατο 18 Αυγούστου η συναυλία με τους Τσακνή-Ζιώγαλα-Μηλιώκα. Η είσοδος για κάθε συναυλία είναι 10 ευρώ.
Διαβάστε περισσότερα » »

Τέλος στο αναλογικό σήμα της ΕΡΤ από 17 Αυγούστου

 Η ΕΡΤ υπενθυμίζει ότι από τις 17 Αυγούστου θα διακοπεί η αναλογική μετάδοση της ΝΕΤ, της ΕΤ1 και της ΕΤ3 από το Κέντρο Εκπομπής Υμηττού, βάσει της κείμενης νομοθεσίας.

Η ψηφιακή μετάδοση της ΝΕΤ, της ΕΤ1, της ΕΤ3, της ΕΡΤHD και πέντε ραδιοφωνικών προγραμμάτων της ΕΡΑ (NET FM, Δεύτερο, Τρίτο, ΕΡΑ ΣΠΟΡ και KOSMOS) από τον Υμηττό συνεχίζεται κανονικά από τον δίαυλο 52 (722 MHz).

Οι τηλεθεατές της Αττικής, για να λαμβάνουν επίγειο ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα, πρέπει να διαθέτουν τηλεοπτική συσκευή με ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή MPEG 4 ή θα χρειαστούν εξωτερικό ψηφιακό δέκτη MPEG 4.

Η αναλογική μετάδοση των τριών καναλιών της ΕΡΤ – ΝΕΤ (δίαυλος 34 UHF), ΕΤ1 (δίαυλος 56 UHF και 11 VHF) και ΕΤ3 (δίαυλος 5 VHF) – από το Κέντρο Εκπομπής Πάρνηθας, συνεχίζεται κανονικά.
Διαβάστε περισσότερα » »

Απόγονος του Παύλου Μελά ζεί στην Αυστραλία

Απόγονος του Παύλου Μελά ζεί στην ΑυστραλίαΑπόγονοι του ήρωα των Μακεδονικών Αγώνων, Παύλου Μελά, «ζουν και βασιλεύουν στην Αυστραλία»- ο τρισέγγονός του, με το ίδιο όνομα, είναι κάτοικος Σίδνεϊ και διατηρεί φαρμακείο.
Πρόκειται για μία όχι και τόσο γνωστή πτυχή της ομογενειακής ιστορίας, καθότι ο εγγονός του, Παύλος Μελάς, υπήρξε κι εκείνος ένας «χαμηλών τόνων και ταπεινός άνθρωπος», που δεν διαλαλούσε την καταγωγή του.
Όλα ξεκίνησαν το 1949, όταν μετανάστευσε στους «Αντίποδες» ο εγγονός Παύλος Μελάς, ενώ πατέρας του ήταν ο Μιχάλης, γιος του ηρωικού αγωνιστή. Ο Παύλος Μελάς είχε έρθει με τη σύζυγό του, Ευθυμία, και τα τέσσερα έως τότε παιδιά τους που είχαν αποκτήσει στην Ελλάδα (στην Αυστραλία απέκτησαν μία ακόμη κόρη, τη Γιαννούλα).
Εγκαταστάθηκαν στο προάστιο North Bondi και ο ίδιος εργάστηκε ως τυπογράφος, τελευταία σε εργαστήρια στο Broadway, κοντά στο κέντρο της πόλης. Ο εγγονός Παύλος Μελάς απεβίωσε το 1982. Το όλο θέμα ήρθε στην επιφάνεια με αφορμή εκδήλωση της ΑΧΕΠΑ Νέας Νότιας Ουαλίας, την περασμένη Κυριακή, αφιερωμένη στον μεγάλο Μακεδονομάχο. Εκεί μίλησε η νύφη του «Αυστραλιώτη» Παύλου Μελά, Λουίζα Μελά, χήρα του Κώστα Μελά, υιού του Παύλου και δισέγγονου του Μακεδονομάχου.
Ανέπτυξε, δε, στο ακροατήριο μερικές μόνο από τις λεπτομέρειες που έμαθε για τον ήρωα Παύλο Μελά, καθώς όπως είπε «υπάρχουν και τα προσωπικά θέματα, που δεν λέγονται». «Ο πεθερός μου ποτέ δεν έλεγε λεπτομέρειες για τη ζωή του. Γι’ αυτό ήταν μετά τον θάνατό του, που αρχίσαμε εμείς να «σκαλίζουμε» τη γενιά του, για να μάθουμε περισσότερα» δήλωσε η Λουίζα Μελά, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Ελληνικό Πρόγραμμα της Ραδιοφωνίας SBS. «Υπάρχουν πολλοί απόγονοι του Παύλου Μελά στην Ελλάδα, αλλά ακόμα και στην Μασσαλία της Γαλλίας, όπου είχε γεννηθεί» πρόσθεσε.
Ο Παύλος Μελάς του Bondi και η οικογένειά του εκκλησιάζονταν τακτικά στην εκκλησία Αϊ Γιώργη Rosebay. «Τους γνώριζα πάρα πολύ καλά. Ήταν ενορίτες μου. Τα παιδιά του, μάλιστα, συμμετείχαν στη νεολαία και τη χορωδία της ενορίας- κοινότητάς μας» είπε ο πρωτοπρεσβύτερος Μιλτιάδης Χρυσαυγής, ο οποίος για 48 χρόνια ήταν ο προϊστάμενος του συγκεκριμένου ναού.
Παιδιά του εν Αυστραλία Παύλου Μελά και της συζύγου του Ευθυμίας (και δισέγγονα του Μακεδονομάχου) ήταν/είναι ο Γιάννης, ο Ανδρέας, η Δέσποινα, ο Κώστας και η Γιαννούλα (η τελευταία γεννήθηκε στο Σίδνεϊ και σήμερα ζει στην Ελλάδα). Από τα τέκνα τους, ο Γιάννης απέκτησε δύο παιδιά (ένα από τα οποία είναι ο φαρμακοποιός Παύλος) και ο Κώστας τρία, οπότε η γενιά του μεγάλου Μακεδονομάχου στην Αυστραλία καλά κρατεί.

prionokordela
Διαβάστε περισσότερα » »

Σκόπια: Κόμμα Γκρούεφσκι κατά αμερικανικής πρεσβείας και DUI

Αύγουστος 16, 2012.

Το κυβερνητικό κόμμα VMRO-DPMNE ήρθε αντιμέτωπο με το αλβανικό κόμμα με το οποίο συνεργάζεται στην κυβέρνηση και κατά της αμερικανικής πρεσβείας σχετικά με την πράξη του Στρατού  στο μνημείο του UCK στο Σλούπτσανε του Κουμάνοβο.


Αναφερόμενο στο αλβανικό κόμμα που συμμετέχει στην κυβέρνηση συνασπισμού, το σλαβικό VMRO θεωρεί την πράξη αυτή ως μια προσπάθεια πολιτικής κερδοσκοπίας σε βάρος της εμπιστοσύνης μεταξύ του σλαβικού και αλβανικού πληθυσμού στη χώρα.

«Αν κάποιος θέλει να δει αυτήν την πράξη ενώπιον του λαού, που έχει αναγκάσει το στρατό να υποκλιθεί σε όσους έχουν κυνηγηθεί και όσους  έχουν σκοτώσει, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ο στρατός δεν πρέπει ποτέ τους προσκυνήσει, και ας κάποιος για εξυπηρέτηση  κομματικών και πολιτικών συμφερόντων το επιδιώκει», ανακοίνωσε το VMRO-DPMNE καταφερόμενο κατά της ενέργειας του Αλβανού υπουργού Άμυνας της χώρας (φωτό).

Το κόμμα αυτό αναφερόμενο, επίσης,  σε ανακοίνωση της αμερικανικής πρεσβείας δηλώνει ότι «δεν είναι οραματιστής, ιδεολόγος ή πατριώτης κάποιος στο κράτος των Σκοπίων ή σε οποιαδήποτε άλλο κράτος όταν οι ένστολοι αναγκάζονται να σκύβουν ενώπιον αυτών που σκότωσαν συναδέλφους τους πριν από 11 χρόνια».

echedoros-a
Διαβάστε περισσότερα » »

1ο Συμπόσιο Γλυπτικής Πτολεμαΐδας:Συναυλία του Πολυφωνικού Συγκροτήματος ΠΛΕΙΑΔΕΣ την Δευτέρα 20 Αυγούστου

Μια σημαντική μουσική εκδήλωση προγραμματίζεται για την Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012, στις 9 το βράδυ.Πρόκειται για την συναυλία του Πολυφωνικού Συγκροτήματος ΠΛΕΙΑΔΕΣ, με τίτλο Πολυφωνικές Διαδρομές.

Η συναυλία αποτελεί παράλληλη εκδήλωση του 1ου Συμποσίου Γλυπτικής Πτολεμαΐδας και θα πραγματοποιηθεί στους χώρους δημιουργίας των γλυπτών, στους αύλειους χώρους της Σχολής Δημοτικής Αστυνομίας.


Πολυφωνικές Διαδρομές.

Στο συναυλιακό πρόγραμμα Πολυφωνικές διαδρομές από την Ήπειρο ως
τα Βαλκάνια και τη Μεσόγειο έχοντας σαν βάση το ηπειρώτικο πολυφωνι-
κό τραγούδι, το οποίο οι Πλειάδες υπηρετούν με σεβασμό κι αγάπη εδώ
κι έξι χρόνια, διευρύνουν το φωνητικό τους ρεπερτόριο, συμπεριλαμβάνο-
ντας τραγούδια κι από άλλες περιοχές της Ελλάδας, από Κύπρο, από Βουλ-
γαρία, καθώς και τσιγγάνικα.

Με οδηγό την πολυφωνία, την ομαδικότητα και το κέφι για τραγούδι, προ-
σκαλούν το κοινό σε μια ενεργητική συμμετοχή σ’ αυτές τις συναρπα-
στικές διαδρομές του ήχου, της μνήμης, της ζωής.

Γυναικείο φωνητικό σύνολο Πλειάδες:
Αθηνά Γκούμα, Ευτυχία Καβαλίκα, Δέσποινα Καλπενίδου,
Ιουλία Ρούτζιου, Γεωργία Τέντα, Ρούλα Τσέρνου

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα απονεμηθούν οι τιμητικές διακρίσεις στον Αντιπρύτανη της Α.Σ.Κ.Τ Αθηνών κ. Γ. Χουλιαρά και στους συμμετέχοντες καλλιτέχνες:
Χριστογιάννης Δημήτριο
Καισαρή Κωνσταντίνο
Ντόλα Λέανδρο
D’ Agostino Michele
Djsanto Alessandro

Πλειάδες

Το γυναικείο φωνητικό σύνολο Πλειάδες δημιουργήθηκε
τον Μάιο του 2006 στη Θεσσαλονίκη.

Στόχος του είναι να συμβάλει, μέσα από την ανάπτυξη έντονης καλλιτεχνικής δράσης, στην προβολή της ελληνόφωνης πολυφωνίας της Ηπείρου, ώστε να αναγνωριστεί η αξία της και να κινητοποιηθούν άμεσα όλοι εκείνοι, που θα μπορέσουν να την υπηρετήσουν και να την παραδώσουν στις επόμενες γενιές.

Με σημαντική εμπειρία στη μελέτη και την ερμηνεία της ελληνικής παρα-
δοσιακής μουσικής, τα μέλη του συνόλου έχουν πραγματοποιήσει σειρά
εμφανίσεων, συμμετέχοντας σε διάφορες παραστάσεις στην Ελλάδα και
στο εξωτερικό.

Ως Πλειάδες πειραματιζόμενοι τρόπους μουσικής έκφρασης. Η συνεργασία τους με τον Κώστα Βόμβολο και τον Κώστα Θεοδώρου, όπως και με το Θέατρο Τέχνης “Ακτίς Αελίου”, διευρύνει τους ορίζοντες της φωνητικής αναζήτη-
σής τους. Για το Θέατρο Τέχνης “Ακτίς Αελίου” γράφουν κι ερμηνεύουν το 2011 τη μουσική της παράστασης Berlin Alexanderplatz του Alfred DoÅNblin σε σκηνοθεσία του Θωμά Βελισσάρη, και το 2012 ερμηνεύουν δυο τραγούδια της πα-
ράστασης Ό,τι πιο πολύ ποθείς του Δημήτρη Δημητριάδη,
σε σκηνοθεσία του Νίκου Σακαλίδη και μουσική του Πάρη Παρασχόπουλου.
Επελέγησαν κι εκπροσώπησαν την Ελλάδα στην 14η Μπιενάλε Νέων Καλλιτεχνών της Ευρώπης και της Μεσογείου με Το πέρασμα (παράσταση βασισμένη σε ηπειρώτικα πολυφωνικά τραγούδια).

Το πρόγραμμά τους έχει παρουσιαστεί στην ΕΡΤ-3.

Υπενθυμίζεται ότι διοργανωτές του Συμποσίου είναι Δήμος Εορδαίας και το Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Πολιτικής, Πολιτιστικής Ανάπτυξης και Παιδείας.
Ήδη από τις 25 Ιουλίου έχουν ξεκινήσει οι καλλιτέχνες  και δουλεύουν τα έργα τους τα οποία θα ολοκληρωθούν στις 31 Αυγούστου.
Έτσι λοιπόν στον Αύλειο χώρο της Σχολής Δημοτικής Αστυνομίας στην Πτολεμαΐδα, εξελίσσεται μια δημιουργική διαδικασία, η οποία είναι ανοιχτή στο κοινό.
Οι επισκέπτες έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν τους καλλιτέχνες να «τιθασεύουν» το μάρμαρο και να δίνουν μορφή σε μια ογκώδη μάζα.

 kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Γιατί ιστορικά ο «Μεγα-Εγκληματίας» θανάτωνε και τον Στενό Κύκλο, ενίοτε μέχρι και τα παιδιά του θύματος;



γράφει ο Γιώργος Ανεστόπουλος
Απλό: για να μην υπάρχουν Μάρτυρες του εγκλήματός του...για να μην υπάρξει καμία πιθανότητα καταδίωξής του...και Τιμωρίας του....
Ο «Μεγα-εγκληματίας» διακρίνεται για τον «ψυχρό λεπτομερή επαγγελματισμό» και την «μεθοδικότητα» της «δουλειάς» του. Διακρίνεται από τον «μικρο-εγκληματία» ως προς το «Μέγεθος» (ποσοτικά και ποιοτικά) των παραπάνω. Ιστορικά συνδέθηκε με Γενοκτονίες, βίαιη ιδιοποίηση εδαφικών εκτάσεων, βίαιη Κατάληψη Εξουσίας, Οργανωμένο Έγκλημα, Εθνικές Προδοσίες.

Η ιστορία ως γνωστόν επαναλαμβάνεται. Και οι «ανεπίδεκτοι μαθήσεως» είναι καταδικασμένοι να την ξαναζήσουν.
Τα τέσσερα Ρωσικά «αερόστρωμνα αποβατικά» (ZUBR),  «κάποιοι κατόρθωσαν» να τα θέσουν «εκτός μάχης».
Το φιλόδοξο πρόγραμμα των «Γερμανικών υποβρυχίων» είναι γνωστό πόσο έκθετη άφησε την ναυτική αμυνα της χώρας με όλη αυτή την ολέθρια πορεία που ακολούθησε.
Να ήταν τα μόνα! Ελέω Τρόϊκας σειρά πλοίων του Πολεμικού μας Στόλου βρέθηκαν παροπλισμένα.

Αποτέλεσμα; Σοβαρό πλήγμα στο δυναμικό του Πολεμικού Ναυτικού.
Και όχι μόνο.
Αυτή η «έντονη τάση απομείωσης οπλικού δυναμικού», αυτή η «εθνική καταστροφή» διατρέχει δυστυχώς όλο το πεδίο εξοπλισμών του Στρατεύματος.  Εγκληματική Φιλοσοφία που δυστυχώς απλώνει τα θανάσιμα νύχια της και στο Έμψυχο υλικό.
 Σκέφτηκες μήπως την λέξη «τραγικό»;
«Κάποιοι» θα σου απαντήσουν αλαζονικά :

 «μια τέτοια λέξη μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνον μετά από πολεμική ήττα. Έγινε κανένας πόλεμος και δεν το ξέρουμε; Σιγά μην γίνει πόλεμος Στρατηγέ μου. Πες ότι πήρε την Σημαία ο Άνεμος κι άσε να την πάρουν την κωλονησίδα. Για να κοιμόμαστε ήσυχοι».

Αυτή είναι η προκλητική οπτική «ορισμένων».
Η οργισμένη απάντηση ξεχειλίζει από μόνη της:

  «Ναι, ρε. Χάθηκε η Β. Κύπρος. Χάνονται τα Ίμια και το Αιγαίο. Χάνεται η Θράκη και η Ήπειρος. Εξ’ αιτίας σου. Εσένα και του συναφιού σου. Που επιμένεις να τους καλύπτεις».

«Κάποιοι» επιμένουν να αγνοούν επιδεικτικά το ότι η ιστορία υπάρχει για να διδάσκει. Πόσω μάλλον ένα Έθνος με τόσο μεγάλη και πλούσια πολεμική ιστορία.
Και άπειρα συνεπώς τα πρόσφορα ιστορικά παραδείγματα.

Όπως η επανάκτηση της Πόλης μετά την Άλωσή της από τους Σταυροφόρους του 1204 ας πούμε.

Χτίζοντας ισχυρό Βυζαντινό Στράτευμα εκ του Μηδενός
Ο Μιχαήλ Η΄ Παλαιολόγος στέφθηκε Αυτοκράτορας το 1259 και το 1261 κατόρθωσε να πετάξει τους Φραγκολατίνους έξω από την Βασιλεύουσα που είχαν κατακτήσει (αλώσει) οι σταυροφόροι το 1204. Ιδρυτής της Δυναστείας των Παλαιολόγων, ήταν ταυτόχρονα δεινός Στρατηλάτης,  Διπλωμάτης και Πολιτικός Ηγέτης. Τους συνέτριψε επανειλημμένα στα πεδία των μαχών αλλά αποδείχτηκε «εξίσου αδίστακτος και νικηφόρος διπλωματικά». Τόσο ώστε πριν την τελική επίθεσή τους το 1270 εναντίον της Βασιλεύουσας κατόρθωσε να προκαλέσει (χωρίς καν μάχη, επιβεβαιώνοντας την υπέρτατη αξία του Ικανού Στρατηγού – «Νίκα χωρίς Μάχη», Σουν Τζου )- την συντριβή των Φράγκων στο «κρίσιμο» Βασίλειό τους της Σικελίας προκαλώντας εξέγερση των «εντόπιων Λατίνων» - «Σικελικός Εσπερινός». (Σήμερα δυστυχώς, συμβαίνει το «αντίστροφο». Αυτό τον «θανάσιμο Σικελικό Εσπερινό» μας τον επιβάλλουν κατ’ εξακολούθησιν άλλοι. Αυτοί που τον υπέστησαν τότε. Οι Φράγκοι).

Καταργώντας αλόγιστα το  Στόλο

Μερικές δεκαετίες λοιπόν μετά το «Τραγικό 1204» κάποιος Αυτοκράτορας επέτυχε να επανακτήσει την Πόλη από τους Λατίνους Σταυροφόρους όταν κατόρθωσε να χτίσει ισχυρό στρατό και στόλο.
Αντιθέτως, όταν «ανέλαβε» κατόπιν ο γιός του, ο Ανδρόνικος Β’ Παλαιολόγος και υπό το βάρος των βαρέων οικονομικών δυσκολιών,  το πρώτο ανοσιούργημα που έκανε ήταν να περικόψει δραστικά τις στρατιωτικές δαπάνες (κάτι θυμίζει αυτό). Μαζί μ’ αυτές παρόπλισε και τα εκατό πολεμικά πλοία (κι αυτό κάτι θυμίζει) - που με χίλιους κόπους ναυπήγησε ο νικηφόρος πατέρας του - παραδίδοντας εγκληματικά την ναυτική προστασία της αυτοκρατορίας στα χέρια των ξένων (Βενετσιάνοι – Γενουάτες) υποκύπτοντας δυστυχώς στους εκβιασμούς τους (κι αυτό κάτι θυμίζει – κάτι από Τρόϊκα;).
Και όχι μόνον.
Αλλά και στην Καταλανική Εταιρεία. Στους Ισπανούς πειρατές. Τους «επαγγελματίες Φονιάδες/προστάτες της εποχής.
Έβαλε το Λύκο να φυλάει τα πρόβατα.
(Μας θυμίζουν κάτι αυτά από το «τώρα»; Μήπως πάνε κάποιοι σήμερα να καταργήσουν τον Ελληνικό Στρατό και τις Δυνάμεις Ασφαλείας και να αναθέσουν την Εθνική Ασφάλεια σε «τρίτους Συμμάχους»;).
Κατόπιν ήλθαν οι εμφύλιοι των Παλαιολόγων και των Καντακουζηνών (νάτος κι ο «εμφύλιος» που επίσης κάποιοι «ταϊζουν» σήμερα προετοιμάζοντάς τον με «ζέση» κι «επιμέλεια»).
Αυτή ήταν και η αρχή του τέλους που έφερε τους Οθωμανούς μέσα στον Κεράτιο κι εν τέλει μέσα στα Ανάκτορα των Βλαχερνών και την Αγιά Σοφιά.
Για να έχουμε μέχρι ακόμη και σήμερα το «ίδιο ακριβώς πρόβλημα».
Φραγκολεβαντίνους από τη μία και Σελτζούκους Οθωμανούς από την άλλη.
Ομοιότητες με τα τωρινά;
Να υποθέσουμε ότι κάτι ανάλογο επιχειρούν σήμερα οι «νέοι Εφιάλτες Ανδρόνικοι» όταν απομειώνουν διαρκώς το Στράτευμα και κρατούν το Λαό μας μακριά από την τόσο αναγκαία «επιστάμενη Πολεμική εκπαίδευση, εξοπλισμό και επιχειρησιακή ετοιμότητα»;

Το «Ατσάλωμα» ενός Στρατού

Ένα ισχυρό Στράτευμα και Στόλος απίστευτα δύσκολα χτίζεται και απίστευτα εύκολα γκρεμίζεται.
Να ένα πιο πρόσφατο σχετικό ιστορικό «στιγμιότυπο» (που επίσης ταιριάζει με το «τώρα»), από την Σύγχρονη Ιστορία μας αυτή τη φορά:

Λίγο μετά την νικηφόρα για την Ελλάδα λήξη του Α’ Βαλκανικού πολέμου και λίγο πριν την έκρηξη του 2ου,  ο Πολέμαρχος Πάγκαλος συναντά τον Πρωθυπουργό, ο οποίος τον ρωτά

«…αν η Ελλάς μπορεί να τα βγάλει πέρα με τους Βουλγάρους…».

 Ο Πάγκαλος δεν παρασύρεται από συναισθηματισμούς. Εκτιμά καθαρά την κατάσταση.

«…Με εκπλήσσει η ερώτησίς σας κύριε Πρόεδρε. Μεμονωμένη η Ελλάς, ουδείς άνθρωπος με κοινό νου πιστεύει ότι είναι δυνατόν να μονομαχήσουν με τη Βουλγαρία. Η ήττα θα είναι αναπόφευκτος και συντριπτική. Παρά τις προσπάθειες της Επαναστάσεως (1909), τις ιδικές σας και της Γαλλικής αποστολής, εντός δύο ετών δεν είναι δυνατή η δημιουργία στρατού εκ του μηδενός, ανταξίου των προσδοκιών του Έθνους…».

«…Και όμως, υπάρχουν διακεκριμένοι αξιωματικοί που έχουν αντίθετον άποψιν, στηριζόμενοι επί του ενθουσιασμού και εις το ανώτερον φρόνημα το οποίον επέδειξεν ο στρατός μας κατά τον πρόσφατον πόλεμον…», αντιτείνει ο Πρωθυπουργός.

«…Πλάνη κύριε Πρόεδρε», τον κεραυνοβολεί ο Πάγκαλος.  Δεν συναντήσαμε σοβαρόν εχθρόν (Τούρκοι). Αναντιρρήτως εδείξαμε υπέροχον γενναιότητα αλλά ήμεθα τετραπλάσιοι αριθμητικώς, με μεγάλην υπεροχή εις το πυροβολικόν και εις υλικόν πολέμου. Ο πόλεμος αυτός ήτο εξαιρετική εύνοια της τύχης, χρησίμευσε ως προπαρασκευαστικό στάδιον δια τον υστερούντα εις εκπαίδευσιν  και πολεμική πείρα στρατόν μας. Κατ’ εμέ ο πόλεμος υπό τας συνθήκας υπό τας οποίας διεξήχθη ήτο ευρείας εκτάσεως μεγάλαι ασκήσεις με ένσφαιρα πυρά. Αποτέλεσμα, ο σημερινός στρατός μας να είναι πολύ ανώτερος από τον στρατόν ο οποίος διέβη την Μελούναν τον Οκτώβριον…».

«…Τι φρονείς δια περίπτωσιν πολέμου ημών και των Σέρβων εναντίον των Βουλγάρων;», επιμένει ο Πρωθυπουργός.

«…Αδιστάκτως θα σας έλεγα ότι τότε θα ήμουν πολύ αισιόδοξος. Και μάλιστα να γίνη το ταχύτερον η σύγκρουσις ειδάλλως ουδέποτε θα ησυχάσωμεν από τον Βουλγαρικόν κίνδυνον…», προτείνει ο Πάγκαλος και πάνω σ’ αυτή τη βάση χαράσσεται πλέον η νέα ελληνική πολιτική…”
(Τα παραπάνω είναι από τη βιογραφία του Στρατηγού Θ. Πάγκαλου, υπό του κου Χατζηαντωνίου)

Θέλει φωτιά για να δέσει το ατσάλι

Κατά την στρατιωτική αυτή ιδιοφυΐα λοιπόν, τον Στρατηγό Πάγκαλο (και όχι τον  εγγονό νεκροθάφτη των Ιμίων και του Κουρδικού Μετώπου που κρατούσε δεσμευμένο στην Ανατολία 400,000 τουρκικό στρατό ο οποίος αφού κατόπιν αποδεσμεύτηκε ήρθε στο Αιγαίο για να μας απειλεί συντηρώντας «γκρίζες ζώνες»), ο 1ος Βαλκανικός πόλεμος ήταν η ιδανική «στρατιωτική προπαίδευση» (που θα απαιτούνταν πχ προκειμένου να μην πάθουμε την Εθνική Τραγωδία του 1897. Κοινώς, προτού πας να κάνεις έναν πόλεμο πρέπει να διασφαλίσεις ότι το στράτευμά σου διαθέτει πολεμική εμπειρία, εκτός όλων των άλλων «υλικών χρειόντων» - έμψυχων και άψυχων).
Και τολμά αυτός ο πραγματικός «Πολεμικός Ανήρ του Έθνους» να την χαρακτηρίσει ακόμη και ως «ευτυχή εύνοια της τύχης».
Αντιθέτως, σήμερα, η Ελλάδα της «Μεταπολίτευσης», ως ουδέποτε διδαχθείσα, αποφεύγει με κάθε τρόπο την στρατιωτικοποίηση του Λαού μας καθώς και να αποκτήσει πολεμική εμπειρία το Στράτευμα. Λες και θα μας αφήσει ο μελλοντικός εχθρός τα περιθώρια πολύμηνων αψιμαχιών για να «μπαρουτοκαπνιστεί» ο στρατός μας πριν τις «καίριες συγκρούσεις». Το αντίθετο θα γίνει. Το πρώτο πλήγμα προφανώς θα είναι τόσο συντριπτικό, όσο  ακριβώς απαιτείται για να μην δώσει στον Ελληνικό Στρατό (και Λαό) τα χρονικά περιθώρια, όχι μόνο να «ψηθεί πολεμικά» αποκτώντας «πολεμική εμπειρία», αλλά ούτε καν επιστράτευση, βασική εκπαίδευση, επανεκπαίδευση και προσαρμογή επιστράτων να μην προλάβει να κάνει.

(Απλή λογική. Εμείς τι θα κάναμε στη θέση τους; Θα τους δίναμε τα περιθώρια να «ξυπνήσουν» και να «ετοιμαστούν» εάν ταλανίζονταν από την δική μας «νωθρότητα»;)
Και αντί να λάβουν σοβαρά υπόψη αυτά τα ιστορικά διδάγματα «κάποιοι κύριοι», όχι μόνον διατηρούν το Στράτευμα απειροπόλεμο, αλλά το «απομειώνουν» κιόλας διαρκώς. Κρατώντας ταυτόχρονα και (εγκληματικά) πεισματικά τον Λαό μακριά από τα όπλα και την διαρκή στρατιωτική εκπαίδευση και επιχειρησιακή ετοιμότητα.
Ο «Κύκλος της Προδοσίας» τελειώνει πάντα με αίμα...

Το να χαθεί Εθνικό Έδαφος είναι το χειρότερο έγκλημα που μπορεί να διαπραχθεί σε μια χώρα.
Κι αυτό έχει ήδη διαπραχθεί στην Ελλάδα.
Η ποινή αυτού του εγκλήματος ήταν ιστορικά πάντα ΜΙΑ και ΜΟΝΑΔΙΚΗ. Η Εσχάτη των Ποινών.
Γι’ αυτό και δεν ανοίγει ο Φάκελος της Κύπρου.
Μετά απ’ αυτή την «ευνοϊκή (γι’ αυτούς) εξέλιξη» οι  «υπεύθυνοι» εκείνου του ειδεχθούς Εθνικού Εγκλήματος δεν έμειναν εκεί.
Εξαργύρωσαν τα κέρδη τους «επενδύοντας» και σε άλλα πολλά «κερδοφόρα εθνικά εγκλήματα».
Χαρακτηριστικότερα εκ των οποίων είναι ο Μάρτης ’87 και τα Ίμια που απεμπόλησαν τα Ελληνικά δικαιώματα στο Αιγαίο. Αλλά και η αντίστοιχη «Κοσοβοποίηση» Θράκης, Ηπείρου – και όχι μόνον με τόσα εκατομμύρια ισλαμιστών που «στρατηγικά κι εν τάχη σωρεύονται» στη χώρα.
Και βεβαίως, «μύησαν κι άλλους κι άλλους πολλούς ομοίους τους».
Έτσι ο «ένας κρατάει τον άλλον».
Κι όλους μαζί τους «κρατούν οι Ξένες Αυλές» που «καρπώνονται τα μεγάλα οφέλη» από την «μοιρασιά της Ελλάδας».
Όλοι αυτοί, οι «κύριοι» δεν έχουν ΚΑΝΕΝΑ μα ΚΑΝΕΝΑ συμφέρον να «αλλάξουν τα πράγματα».
Αντιθέτως.
Έχουν κάθε μα κάθε συμφέρον η «διοίκηση» της Χώρας να περάσει ολοκληρωτικά και ξεκάθαρα στα «χέρια των ξένων Πατρόνων και αφεντικών τους». Για να μείνουν όχι μόνον ατιμώρητοι αλλά και να διατηρηθούν «κραταιοί». Εις βάρος πάντα της «πλέμπας», του Λαού, του Εθνικού Συμφέροντος, της Εδαφικής Κυριαρχίας. Και βεβαίως «βιάζονται» γι’ αυτό.
Διότι γνωρίζουν πάρα μα πάρα πολύ καλά το «τι τους περιμένει» σε περίπτωση «ακραίου Λαϊκού Ξεσπάσματος» και δη «ανεξέλεγκτου γαρ». «Ανάλογη εξέλιξη», εαν «ευοδωνόταν» να λήξει γρήγορα και «επιτυχώς» θα οδηγούσε σε Κυβέρνηση που θα καλούνταν πρωτίστως να «αποδώσει την Δικαιοσύνη που δεν απεδόθη» επί σειρά ετών.
Πρώτο μέλημα της οποίας θα ήταν το «άνοιγμα αυτών των Φακέλων Εθνικών Εγκλημάτων». Η «σκληρή συνέχεια» είναι εύκολο να «προμαντευθεί».
Η μοίρα λοιπόν αυτού του λαού είναι «προδιαγεγραμμένη».
«Ξεκλήρισμα».
 Ώστε να μην του απομείνει καμία μα καμία δυνατότητα «επιτυχημένης εξέγερσης και έμπρακτης αντίδρασης» στις χρόνιες και κατα συρροήν προδοσίες.

Για να «ΜΗΝ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ κανένας Μάρτυρας των Εθνικών Εγκλημάτων και Προδοσιών ικανός να σηκώσει Λάβαρα αντίδρασης και απόδοσης Δικαιοσύνης κατά των «Υπευθύνων».

Στο χέρι αυτού του ίδιου του Λαού – και δη κυρίως των Πατριωτών - είναι να κάνει την «κίνηση αυτοσυντήρησής του» προτού είναι «απολύτως αργά» για τη ζωή αυτού και των παιδιών του.
Να συνειδητοποιήσει πρωτίστως ότι πλέον δεν του άφησαν ΚΑΜΙΑ μα ΚΑΜΙΑ άλλη επιλογή από την τάχιστη «Πολεμική του Αναγέννηση».
Να συνειδητοποιήσει ότι είμαστε ήδη σε Πόλεμο και πως τον πηγαίνουν σαν πρόβατο στην Σφαγή του.
Και να «θυμώσει»....Να «ΘΥΜΩΣΕΙ» πραγματικά....όπως μόνον οι Έλληνες ξέρουν να «θυμώνουν»....
Να θυμάται όμως ταυτόχρονα – και να είναι «υποψιασμένος» - ότι εξέγερση όχι μόνον θα «επιτραπεί» αλλά και θα συνεχίσει να «συνδαυλίζεται με τρόπο που να οδηγεί σε ατελεύτητο, εξοντωτικό κι αμφίρροπο εμφύλιο πόλεμο». Τέτοιον που να οδηγήσει σε «απόλυτη εθνική καταστροφή χωρίς όμως Λαϊκό Νικητή». Διότι «θεωρείται προαπαιτούμενη» μια τέτοια «έκτακτη κατάσταση» ώστε να οδηγήσει σε «Στρατιωτικό Νόμο» που θα «κληθούν σκληρά να επιβάλουν» ανδρείκελα «πιστά στις ξένες Αυλές». Επιπροσθέτως, θεωρείται «απαραίτητη» αυτή η καταστροφή προκειμένου να γίνει η Ελλάδα ακόμη ευκολότερος αντίπαλος ως προς την κατάκτησή της.
Οι κάθε λογής υπεύθυνοι Εθνικής Ασφάλειας έχουν τεράστια ευθύνη στις πλάτες τους πλέον. Βλέπουν ξεκάθαρα το «που μας πηγαίνουν μερικοί μερικοί». Και πρέπει πάση θυσία να βρουν τον τρόπο να βαδίσει αυτός ο Λαός με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ασφάλεια μέσα απ’ αυτή την «Εθνική Κόλαση» που έρχεται.
Πρέπει να βρουν τον τρόπο να «απεγκλωβιστούν» από τα «νύχια των Αρπακτικών» και να τιμήσουν τον Όρκο τους.
Προτού είναι απολύτως αργά. 
Προτού ο Λαός τους χάσει το ίδιο του το κεφάλι....

Γιώργος Ανεστόπουλος
Διαβάστε περισσότερα » »

Θα παγώσουμε φέτος το χειμώνα… Αύξηση φωτιά στο πετρέλαιο θέρμανσης!

Φωτογραφία για Θα παγώσουμε φέτος το χειμώνα… Αύξηση φωτιά στο πετρέλαιο θέρμανσης!Πως γίνεται να μειώνονται οι μισθοί και οι συντάξεις ενώ τα καύσιμα και τα είδη διατροφής να ανεβαίνουν?...Αυτό μόνο τα μυαλά των φωστήρων και της τρόικας θα μπορούσαν να το καταφέρουν Καίει τις τσέπες των Ελλήνων η εξίσωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, που φέρνει από τον Οκτώβριο σημαντική αύξηση στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, αλλά και μικρή μείωση στο πετρέλαιο κίνησης.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη, η λήψη του συγκεκριμένου μέτρου έχει στόχο τον περιορισμό της λαθρεμπορίας καυσίμων, ενώ για τους οικονομικά ασθενέστερους, εξετάζονται τρόποι χορήγησης επιδόματος θέρμανσης με βάση εισοδηματικά, οικογενειακά και γεωγραφικά κριτήρια.
 
Eglimatikotita
Διαβάστε περισσότερα » »

Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν γιγαντιαίο δάκτυλο στην Αίγυπτο

Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν γιγαντιαίο δάκτυλο στην Αίγυπτο [εικόνα]Τη φωτογραφία ενός γιγάντιου δαχτύλου έδωσαν στη δημοσιότητα Ελβετοί αρχαιολόγοι στην εφημερίδα Bild. H φωτογραφία προέρχεται από αποστολή τους στην Αίγυπτο που φέρεται να πραγματοποιήθηκε πριν από 24 χρόνια.
Το δάχτυλο έχει μήκος 38 εκατοστών, πράγμα που σημαίνει πως σύμφωνα με υπουλογισμούς ειδικών, το σώμα του κατόχου του δαχτύλου θα έφτανε κατά προσέγγιση τα 5 περίπου μέτρα!
Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν γιγαντιαίο δάκτυλο στην Αίγυπτο [εικόνα]
 
 

Διαβάστε περισσότερα » »

Μας ψεκάζουνε σαν μύγες! Το Πρωτο Ελληνικό ντοκιμαντέρ

Μικρογραφία 



katohika
Διαβάστε περισσότερα » »

Για 23η χρονιά διοργανώνονται φέτος τα «Πρέσπεια» – Από τις 23 έως τις 26 Αυγούστου

Τη μαγεία που εκπέμπουν η Μικρή και η Μεγάλη Πρέσπα αλλά και η Βασιλική του Αγίου Αχιλλείου που χτίστηκε το 999 μ.Χ. θα ζήσουν και φέτος όσοι παρακολουθήσουν τα «Πρέσπεια», έναν θεσμό πολιτισμού που αναβιώνει εδώ και 23 χρόνια στην περιοχή. Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την Πέμπτη 23 Αυγούστου και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 26 Αυγούστου και φέτος θα τις χαρακτηρίζουν οι αναφορές στα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Φλώρινας και όπως, πάντα, το μήνυμα της ειρήνης και του πολιτισμού στον πολυτάραχο χώρο των Βαλκανίων.
Πρωταγωνιστές στην εναρκτήρια εκδήλωση των «Πρεσπείων», την Πέμπτη 23 Αυγούστου, θα είναι τα παιδιά της περιοχής, τα οποία, με αυτοσχεδιασμούς και υπό την καθοδήγηση του Έλληνα συγγραφέα παραμυθιών Άρη Δημοκίδη, θα γράψουν το παραμύθι του τόπου.
Την Παρασκευή, 24 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο «Εξάρχου» εκδήλωση για την απελευθέρωση της Φλώρινας από τον τουρκικό ζυγό με ομιλίες από τον καθηγητή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Γ. Αναστασιάδη, τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Α. Ανδρέου και τον αρχαιολόγο και συγγραφέα Πάνο Θεοδωρίδη. Θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη σε ποίηση του Μανώλη Αναγνωστάκη που θα ερμηνεύσει ο Αντώνης Καλογιάννης.
Για το Σάββατο 25 Αυγούστου έχει προγραμματιστεί συναυλία με την Ευανθία Ρεμπούτσικα και την Άλκηστη Πρωτοψάλτση στη Βασιλική του Αγίου Αχιλλείου Πρεσπών ενώ την Κυριακή 26 Αυγούστου και τελευταία μέρα των εκδηλώσεων θα δοθεί στη Φλώρινα η παράσταση «Αναζητώντας τον Αττίκ»

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »