Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Αποκλειστικό-Τι συνέβη στη βραχονησίδα Ζουράφα(Λαδόξερα);Γιατί εξαφανίσθηκε ο Φάρος;



Εδώ και δύο ημέρες η βραχονησίδα Ζουράφα (Λαδόξερα την λένε οι ντόπιοι) έπαψε να είναι όπως ήταν πρώτα!!!
Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, στη  βραχονησίδα που βρίσκεται μεταξύ Σαμοθράκης και των Τουρκικών παραλίων, έμεινε μόνο ένας βράχος. Ο Φάρος που υπήρχε και που στήθηκε από το Πολεμικό ναυτικό, σήμερα δεν υπάρχει, σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσε στο www.faros24.gr αλιέας της περιοχής και ο οποίος παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες μπόρεσε να πλησιάσει και να βγάλει την φωτογραφία που δημοσιεύουμε σήμερα.
 

Ο Φάρος σηματοδοτούσε αυτήν την βραχονησίδα, που οι αλιείς της περιοχής, λένε ότι αναβλύζει πετρέλαιο και για αυτό την αποκαλούν Λαδόξερα. Είχε και έναν ακόμη συμβολισμό, αφού αποτελούσε σύνορα της Ελλάδας με ότι αυτό συνεπάγεται.



Ο Φάρος της δεν υπάρχει και τα ερωτήματα είναι αναπάντητα για το τι συνέβη. Ο Φάρος ξηλώθηκε από τα κύματα που τις προηγούμενες ημέρες στην περιοχή έφθασαν τα 10 και 11 μποφόρ;
Η άλλη εκδοχή, είναι να έγινε κάποια ανθρώπινη παρέμβαση, κάποιοι δηλαδή να κατέστρεψαν τον Φάρο.
Και σαφώς δεν είναι λίγοι αυτοί, που αναφέρουν, ποιοί είχαν λόγο να το κάνουν. Το γεγονός  είναι ότι από χθες το απόγευμα και επίσημα έχει γίνει ανακοίνωση από την υδρογραφική υπηρεσία ότι δεν λειτουργεί ο Φάρος στη βραχονησίδα. 
Ήδη θεωρούμε ότι ταχύτατα και μόλις επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες θα πρέπει σκάφος να μεταβεί στη Ζουράφα για να διαπιστώσει τι έγινε.
Το βασικότερο να ξανατοποθετηθεί ο Φάρος με την Ελληνική σημαία.Πριν 

ΜΥΣΤΗΡΙΟ 
Πριν από 2-3 ημέρες μοτορσίπ που ερχόταν στην Αλεξανδρούπολη, κοντά στην Ίμβρο πλευρίσθηκε από Τουρκική Ακταιωρό και του έγιναν συστάσεις για την πορεία που ακολουθούσε.Κάποιοι που γνωρίζουν πράγματα και καταστάσεις μας είπαν ότι ουδέποτε στο παρελθόν συνέβη κάτι αντίστοιχο. Όπως βέβεια λένε, ότι δεκαετίες στην Ζουράφα έπιανε 10 και 11 μποφόρ αλλά ποτέ δεν έπαθε κάτι ο Φάρος. Πολλές οι συμπτώσεις....





www.faros24.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Sitel: Στην Αυστραλία δεν υπάρχουν πια οι «Σλαβο- Μακεδόνες»…

Σκόπια- Καμπέρα.

Η σκοπιανή τηλεόραση Σίτελ αναφέρει, σήμερα, ότι  ακυρώθηκε ο όρος «Σλαβο-μακεδονικός» και «Σλαβο- Μακεδόνας», που επί 18 χρόνια ονομάζονταν, έτσι, οι  ‘Μακεδόνες’ της διασποράς.


Σε όλες τις κρατικές υπηρεσίες και στις επίσημες μεταφράσεις  επανήλθε ο όρος ‘μακεδονικός’  και το Υπουργείο Εξωτερικών κατήργησε του οδηγία του 1994 περί «Σλαβο- μακεδονικός»

Αυτό σημαίνει- σύμφωνα με το σκοπιανό κανάλι- ότι έγινε επίσημη αναγνώριση της ‘μακεδονικής’ κοινότητας και ταυτότητας, σύμφωνα με την αυστραλιανή – σκοπιανή Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που επί πολλά χρόνια ασκούσε πιέσεις για την απόσυρση της επίμαχης απόφασης.

«Όταν εισήχθη η οδηγία του ’94, για κάποιο  χρονικό διάστημα όλοι οι κρατικοί φορείς και οι υπηρεσίες μας αποκαλούσαν ‘Σλαβομακεδόνες’, μετά από επέμβαση των Ελλήνων που ήταν πιο ισχυροί και πιο οργανωμένοι. Τώρα καταφέραμε να αποκλείσουμε αυτή τη χρήση, η οποία πρέπει να ακυρωθεί, και για εμάς  το έργο αυτό έχει ολοκληρωθεί. Είμαστε και πάλι ‘Μακεδόνες’ και τα διάφορα υπουργεία χρησιμοποιούν τον όρο ‘μακεδονικός’- μακεντόνσκι, δήλωσε στο Σίτελ ο Κρις Ποπόφ, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της μακεντόσκιοτ-‘μακεδονικής’ επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Μάλιστα, ο σκοπιανός πρόεδρος Γκιόργκι Ίβανοφ εξέφρασε την ικανοποίησή του και συνεχάρη την κοινότητα των Σλαβομακεδόνων για την απόφαση  αυτής της Αυστραλίας.

Η Επιτροπή αναμένει ότι η ελληνική διασπορά  θα αντιδράσει στην παρούσα απόφαση. Σύμφωνα με τον Ποπόφ, οι Έλληνες θα απαιτήσουν πιθανώς μια νέα οδηγία, προκειμένου να γίνει διάκριση μεταξύ των ‘Μακεδόνων’ που είναι από τα Σκόπια και εκείνων που είναι από την Ελλάδα. Ωστόσο ο Ποπόφ εξέφρασε τη δυσπιστία του, αν η αυστραλιανή κυβέρνηση θα υποκύψει σε αυτές τις απαιτήσεις.

Οι Σκοπιανοί ζητούν -σύμφωνα με το πνεύμα της παρούσας απόφασης- η Αυστραλία, να σταματήσει και τη χρήση της προσωρινής αναφοράς- FYROM, και αυτό θα αποτελούσε  ένα πρώτο βήμα για την αναγνώριση του συνταγματικού ονόματος των Σκοπίων, ωστόσο επίσημες ανακοινώσεις από τις αρχές της Αυστραλίας  δεν υπάρχουν, επισημαίνει το Σίτελ.
 
echedoros-a
Διαβάστε περισσότερα » »

Αλητεία: Και γραπτές εγγυήσεις και πτώχευση!




Σοκ και δέος από έκθεση του συνήθως άριστα ενημερωμένου τμήματος της Credit Suisse, στην οποία αναφέρεται ότι θα ζητηθούν άμεσα γραπτές εγγυήσεις από τους Γ.Παπανδρέου και Α.Σαμαρά για τήρηση του Μνημονίου, αλλά και αναγγελία πτώχευσης της Ελλάδας τον Απρίλιο ως αποτέλεσμα του αναγκαστικού "κουρέματος" που θα αφήσει πίσω του το PSI!

Δηλαδή μιλάμε για αλητεία αισχίστου είδους από τους εταίρους μας (κάτι για το οποίο είχε προειδοποιήσει αρκετές φορές ότι θα συμβεί το defencenet.gr) όπου αφού μας "έδεσαν" τώρα θα μας πτωχεύσουν. Αντικειμενικός στόχος; Η αρπαγή της δημόσιας περιουσίας, με βασικό εργαλείο το επαίσχυντο Μνημόνιο των Γ.Παπανδρέου και Α.Σαμαρά.
Συγκεκριμένα αναφέρεται στην έκθεση της Credit Suisse:
- Στις 13-14 Φεβρουαρίου, η Ελλάδα η Ελλάδα προχωρεί στην τήρηση των δύο άλλων όρων ώστε να συγκληθεί το Eurogroup.

  α. γραπτές εγγυήσεις των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση
  β. επιλογή των δαπανών για την κάλυψη της τρύπας των 325 εκατ. ευρώ
  γ. λύση του γρίφου των επικουρικών συντάξεων, καθώς στον προϋπολογισμό δεν υπάρχει πρόβλεψη επιχορήγησης των Ταμείων.
- Στις 15 Φεβρουαρίου, το Eurogroup εγκρίνει το δεύτερο πακέτο διάσωσης και το PSI. Οι όροι ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων στα πλαίσια του προγράμματος απομείωσης του ελληνικού χρέους (PSI) αναμένεται να ανακοινωθούν μετά την συνεδρίαση του Eurogroup, δήλωσαν στο Reuters πηγές με γνώση των σχετικών συζητήσεων. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, οι ιδιώτες θα υποστούν απώλειες 70% με το μεσοσταθμικό επιτόκιο να διαμορφώνεται στο 3,5%, ενώ  αυτό θα είναι συνδεδεμένο και με την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

- Στις 15-16 Φεβρουαρίου, το ελληνικό κοινοβούλιο πρέπει να ψηφίσει την εισαγωγή των ρητρών συλλογικής δράσης (CACs) στα ελληνικά κρατικά ομόλογα που έχουν εκδοθεί βάσει του ελληνικού νόμου καί άλλες ρυθμίσεις που χρειάζονται. Η S&P έχει προειδοποιήσει ότι μόλις συμβεί αυτό μας κηρύττει σε καθεστώς χρεοστασίου (πτώχευση).
- Στις 16 Φεβρουαρίου, η Ελλάδα υποβάλλει την επίσημη πρότασή της προς τους ιδιώτες για την ανταλλαγή των ομολόγων ( PSI) και οι κάτοχοι των ελληνικών ομολόγων θα έχουν περίπου τρεις εβδομάδες για να αποφασίσουν αν θα συμμετάσχουν ή όχι.

- Μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου, τα κοινοβούλια των χωρών της ευρωζώνης θα πρέπει να ψηφίσουν την νέα δανειακή σύμβαση για την Ελλάδα, με το γερμανικό κοινοβούλιο να εκτιμάται ότι θα προχωρήσει σε κάτι τέτοιο στις 27 Φεβρουαρίου. Στις 5 Μαρτίου, έχουμε την ανταλλαγή του ελληνικού χρέους στα πλαίσια του PSI
- Στα μέσα Απριλίου, η Ελλάδα θα αποφασίσει την ενεργοποίηση ή όχι των ρητρών συλλογικής δράσης και το υποχρεωτικό "κούρεμα" που θα "σφραγίσει" την πτώχευση και θα ενεργοποιήσει τα ασφάλιστα κινδύνου (CDS).
  
defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Βλαντιμίρ Πούτιν Αυξήσεις έως 200% στους μισθούς

Ο ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν,συνεχίζοντας την εκστρατεία του για τις προεδρικές εκλογές της 4ης Μαρτίου, υποσχέθηκε πως θα αυξήσει σημαντικά τους μισθούς στο δημόσιο, τις συντάξεις και τις κοινωνικές παροχές, μειώνοντας παράλληλα κατά 20% τις τιμές των ακινήτων.
Σε άρθρο του που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Komsomolskaa Pravda, ο Πούτιν υπόσχεται συγκεκριμένα να αυξήσει τους μισθούς των πανεπιστημιακών και των γιατρών κατά 200% από το 2013 ως το 2018, αν εκλεγεί στην προεδρία.
Επίσης, για την ανάπτυξη της οικοδομικής δραστηριότητας, ο Πούτιν δεσμεύτηκε ότι θα μειωθούν κατά 20% ως 30% οι τιμές των ακινήτων.
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν βρίσκεται αντιμέτωπος από τον Δεκέμβριο με ένα άνευ προηγουμένου κίνημα αμφισβήτησής του, οι υποστηρικτές του οποίου τον κατηγορούν ότι δίνει μη ρεαλιστικές υποσχέσεις για να αντιμετωπίσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια.

300-gr
Διαβάστε περισσότερα » »

ΝΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ANONYΜOUS ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 
 
Διαβάστε περισσότερα » »

Εξαφανίστηκε ο ΠΑΙΝΕΣΗΣ Ιωάννης

Εξαφανίστηκε στις 06/02/2012 από Γλυκά Νερά Αττικής, είναι 74 ετών και διατρέχει σοβαρό κίνδυνο λόγω προβλημάτων υγείας.

Έχει καστανά μάτια, ύψος 1.56 και είναι αδύνατος. Την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε μπλε ζακέτα, μπλε φόρμα με λευκή ρίγα και μαύρα παπούτσια.

Εάν γνωρίζετε οτιδήποτε, καλέστε στο 100 ή στο 1065.
Διαβάστε περισσότερα » »

Energy From The Vacuum

Ενέργεια απο το Ενεργό Κενό. «MEG» είναι η πρώτη εμπορικά διαθέσιμη συσκευή ελεύθερης ενέργειας στην ιστορία. Δια χειρός Ton Bearden. Παρέχει ελεύθερη ηλεκτρική ενέργεια από το ενεργό κενό για την διάρκεια ζωής της, χωρίς κινούμενα μέρη.
Παράγει 2,5 κιλοβάτ, και ο Bearden την κατασκεύασε με σκοπό να την διαθέσει στην Αφρική (!!!) για να μπορούν να βράζουν το νερό και να μαγειρεύουν με ελάχιστο κόστος. (όχι που θα το επέτρεπαν!)
2
Σε μια άδεια κούπα του τσαγιού υπάρχει αρκετή ενέργεια για να βράσει όλους τους ωκεανούς του πλανήτη. Είναι ένα γεγονός γνωστό στην επιστημονική κοινότητα, και για παράδειγμα ήταν το αγαπημένο ρητό του τιμημένου με Νόμπελ φυσικής Dr Richard Feynman.
O James Clerk Maxwell (13 Ιουνίου 1831 – 5 Νοεμβρίου 1879) ήταν ένας Σκοτσέζος θεωρητικός φυσικός και μαθηματικός. Ο κατά γενική παραδοχή πατέρας του ηλεκτρομαγνητισμού. Έγραψε 200 εξισώσεις όπου περιείχαν την λύση για το ενεργειακό πρόβλημα του πλανήτη και επιπλέον την δυνατότητα αντλήσεως άπειρης ενέργειας από το “Ενεργό Κενό”.
Δηλαδή την τεχνολογία που χρησιμοποιούν όλες οι εξωγήινες φυλές, με παραλλαγές.
Εκτός από την ανθρώπινη, υπόδουλη φυλή.
James Clerk Maxwell- miastala.com
Έπρεπε λοιπόν το κρυφό κατεστημένο να τα εξαφανίσει όλα. Χρησιμοποίησαν τον Oliver Heaviside ο οποίος δεν ανήκε στην Ακαδημαϊκή κοινότητα. Όμως η σνομπ Ακαδημαϊκή κοινότητα τον αποδέχεται. Αυτός ο “κύριος” έθαψε τον Maxwell, κράτησε μόνο 4 εξισώσεις, τις αλλοίωσε και έθαψε τις υπόλοιπες, κατά εντολή των επικυρίαρχων.
Έτσι, αντί σε πενήντα χρόνια να είμαστε στο κέντρο του Γαλαξία τουλάχιστον, ακόμη σερνόμαστε στα μαύρα φίδια της ασφάλτου με εμβολοφόρους κινητήρες και απολιθωμένα καύσιμα. Κατόπιν θάψανε και τον Tesla και μας φορέσανε τον Αϊνστάιν !
Υπάρχουν πολλές εκατοντάδες συσκευές που παράγουν ενέργεια από το ενεργό κοινό με συντελεστή αποδόσεως από 3 μέχρι 18.000 !!! Σε όλες τις συσκευές που έχουμε ο συντελεστής αποδόσεως είναι μικρότερος του ένα. Σήμερα θα ασχοληθούμε με μια από αυτές την MEG (Motionless Electromagnetic Generator) με συντελεστή αποδόσεως 18 !
MEG - miastala.com
Την συσκευή αυτή την έφτιαξε ο Tom Bearden επιστήμων απόστρατος αντισυνταγματάρχης του Αμερικάνικου στρατού.
“Lieutenant Colonel U.S. Army (Retired). President and Chief Executive Officer, CTEC, Inc. MS Nuclear Engineering, Georgia Institute of Technology. BS Mathematics, Northeast Louisiana University. Graduate of Command & General Staff College, U.S. Army. Graduate of Guided Missile Staff Officer’s Course, U.S. Army (equivalent to MS in Aerospace Engineering). Numerous electronic warfare and counter-countermeasures courses.”
Για αυτήν την συσκευή πήρε πατέντα στις 26 Μαρτίου 2002, US Patent 6,362,718 που είναι η πρώτη εμπορικά διαθέσιμη συσκευή ελεύθερης ενέργειας στην ιστορία. Παρέχει ελεύθερη ηλεκτρική ενέργεια από το ενεργό κενό για την διάρκεια ζωής της, χωρίς κινούμενα μέρη.
Παράγει 2,5 κιλοβάτ, και ο Bearden την κατασκεύασε με σκοπό να την διαθέσει στην Αφρική για να μπορούν να βράζουν το νερό και να μαγειρεύουν με ελάχιστο κόστος. Η συσκευή όμως μπορεί να συνδυαστεί αθροιστικά με άλλες, οπότε ένα συνηθισμένο σπίτι με κατανάλωση 10 κιλοβάτ, χρειάζεται 4 τέτοιες συσκευές. Σε πλήρη παραγωγή η συσκευή θα έχει μέγεθος 4-6 πακέτα Marlboro !
MEG- .miastala.com
Η κατασκευή έχει ισχυρούς μαγνήτες, πηνία και μια ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου.
Η MEG παράγει ηλεκτρική ενέργεια από τα διαμήκη ηλεκτρομαγνητικά κύματα που υπάρχουν σε άπειρη αφθονία στο ενεργό κενό.
Είναι τόσο μεγάλη αυτή η ενεργεια που σε ένα κυβικό εκατοστό ενεργού κενού εμπεριέχεται όλη η ενέργεια του Ορατού Σύμπαντος !
Αυτός ο ωκεανός ενέργειας που διαπερνά τα πάντα, μερικές φορές αποκαλείται «zero point» energy, αφού παραμένει εκεί και στο απόλυτο μηδέν.
Ο Tom Bearden εξηγεί την λειτουργία της MEG στο site του, και μιλά για τα “νέα” υπέρ-τρομακτικά όπλα που κατασκευάζουν δέκα έθνη, χρησιμοποιώντας τα ίδια “διαμήκη κύματα” από το ενεργό κενό.
MEG- miastala.com -
Τέσσερις εφευρέτες έφτιαξαν την συσκευή : Stephen L. Patrick, Thomas E. Bearden, James C. Hayes, Kenneth D. Moore.
Το κατεστημένο φυσικά έθαψε τον Bearden για να μην την βγάλει σε παραγωγή. Τώρα στήνονται εγκαταστάσεις για παραγωγή σε φιλικό έθνος.
Ουσιαστικά για κάθε watt που παράγουμε με τους γνωστούς τρόπους χάνουμε μερικά τρισεκατομμύρια !!!
6
7
8
O James Clerk Maxwell (13 Ιουνίου 1831 – 5 Νοεμβρίου 1879)
H συνεισφορά του Μάξγουελ είναι σημαντική σε όλα τα πεδία της Φυσικής, τόσο στην οπτική, στη θεωρία της ελαστικότητας, στη θερμοδυναμική, στην κινητική θεωρία των αερίων, όσο και στην αστρονομία. Στην κινητική θεωρία των αερίων σημαντικότατη είναι μια καμπύλη κατανομής ταχυτήτων που πρότεινε με ένα Γερμανό συνάδελφο του (Καμπύλη Maxwell-Boltzmann).
Ωστόσο, το έργο του στον ηλεκτρομαγνητισμό ήταν αυτό που άνοιξε μια νέα εποχή στην επιστήμη, αφού αποτελεί τον συνδετικό κρίκο μεταξύ της φιλοσοφίας του Νεύτωνα και της θεωρίας του Αϊνστάιν.
Οι φυσικοί ακόμη λένε πως προσπαθούν να ενοποιήσουν τις δυνάμεις της φύσης σε μία Θεωρία του Παντός, μία ανησυχία που ξεκίνησε από τον Μάξγουελ, ο οποίος συνόψισε όλα τα γνωστά ηλεκτρομαγνητικά φαινόμενα σε τέσσερις μόνο μαθηματικές εξισώσεις.
Απ’ αυτές προέκυπτε ότι η ταλάντωση ενός ηλεκτρικού φορτίου έχει ως αποτέλεσμα την εκπομπή ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων και ότι τα κύματα αυτά διαδίδονται στο χώρο με την ταχύτητα του φωτός. Αυτό τον οδήγησε να συμπεράνει -σωστά όπως αποδείχθηκε αργότερα- ότι το φως δεν είναι παρά μια από τις πολλές μορφές των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων. Μάλιστα προς τιμή του Μάξγουελ η ηλεκτρομαγνητική μονάδα μαγνητικής ροής ονομάστηκε «μονάδα Maxwell» (1Μα).
Οι εξισώσεις του Maxwell
maxwell_ miastala.com
Ο Σερ Χόρας Λαμπ, ένας διακεκριμένος μαθηματικός φυσικός είπε για τον Μάξγουέλ ότι «το φυσικό του ένστικτο τον έσωσε πραγματικά από σημαντικά σφάλματα».
Αυτό το φυσικό του ένστικτο φαίνεται από τα λόγια του ίδιου του Μάξγουελ σχετικά με τη κινητική θεωρία,
«… εδώ βρίσκεται το πραγματικό πρόβλημα και πρέπει να είναι περίπλοκο. Έσπασα το κεφάλι μου μ’ αυτό για πολύ καιρό, αλλά δεν κατέληξα πουθενά. Η κινητική θεωρία είναι όμορφη και αληθινή, ωστόσο, περιέχει περίπλοκα πράγματα. Γιατί δεν δίνει τις σωστές ειδικές θερμότητες; Προκύπτουν τόσο απλά από υποθέσεις, που φαίνονται αναμφισβήτητες και επιπλέον, δίνουν σωστά αποτελέσματα και σε πολλές άλλες περιπτώσεις. Έχω την αίσθηση ότι μέχρι να λυθεί αυτό το μυστήριο, δεν είναι δυνατό να κατανοηθεί η αληθινή φύση της μοριακής δυναμικής».
Ο Μάξγουελ είναι  ουσιαστικά ο Πατέρας της Σχετικής Θεωρίας και όχι ο Αϊνστάιν. Μέσα από τις περίφημες εξισώσεις του φαίνεται η αναγκαιότητα να ενοποιήσει τη φύση, να βρει την αιτία που κρύβεται πίσω από τα πράγματα.
Περισσότερα για τον μεγάλο επιστήμονα που ‘εξαφάνισαν’ σε επόμενο άρθρο.

terrapapers
Διαβάστε περισσότερα » »

Από τα ίδια πρατήρια ψωνίζουν τα «ΜΑΤ» και οι «διαδηλωτές»!




Σάλο έχει προκαλέσει από το πρωί φωτογραφία που κυκλοφορεί μεταξύ των χρηστών του Facebook και του Twitter που δείχνει διαδηλωτή να φορά επιγονατίδες και παπούτσια όμοια με αυτά των δυνάμεων ασφαλείας. Είναι όμως έτσι;

Η εικόνα είναι επεξεργασμένη ψηφιακά ώστα να μεγεθύνονται οι σόλες των παπουτσιών τόσο του ακινητοποιημένου «διαδηλωτή» όσο και των «ΜΑΤ». Μέσα σε λίγες ώρες η φωτογραφία έχει κάνει τον γύρο των κοινωνικών δικτύων με την συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών να αναπαράγει τη φωτογραφία θεωρώντας πως είναι απόδειξη πως ανάμεσα στους «μπαχαλάκηδες» βρίσκονται αστυνομικοί οι οποίοι κάνουν προβοκάτσια.

Δυστυχώς κανείς τους δεν φαίνεται να εντόπισε ότι η εν λόγω φωτογραφία δεν έχει ληφθεί στην Ελλάδα αλλά στο εξωτερικό καθώς το εθνόσημο στο χέρι του αστυνομικού δεν είναι ελληνικό ενώ και το χρώμα του κράνους είναι μαύρο.
Επειδη κυκλοφορούν πολλές τέτοιες «φωτογραφίες» από διάφορους καλοθελητές, καλό είναι οι χρήστες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί πριν τις αναπαράγουν.



iefimerida
Διαβάστε περισσότερα » »

Οργισμένος με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ο Γιάννης Κότσιρας.


"Πυρά" κατά του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αλλά και των ΜΑΤ εξαπέλυσε ο Γιάννης Κότσιρας μέσα από την σελίδα του στο Facebook.
Κάνοντας λόγο για "μασκοφόρους συνεργάτες" του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αλλά και υπαλλήλους των 500 ευρώ των ΜΑΤ που διέλυσαν την ειρηνική διαδήλωση κατά των νέων μέτρων, ο Γιάννης Κότσιρας εκφράζει τη βαθιά θλίψη αλλά και την οργή του για τα χθεσινά γεγονότα , ανεβάζοντας στο Facebook τις σκέψεις του και τα συναισθήματά του.

"Καλημέρα σε όλους. Ειλικρινά εύχομαι να κάναμε λάθος όσοι πιστεύουμε πως με το καινούριο μνημόνιο θεμελιώθηκε η ταφόπλακα της Ελλάδας. Πραγματικά ελπίζω αυτή η μειοψηφία που πήρε την χθεσινή απόφαση να έχει δίκιο και η πλειοψηφία άδικο. Έτσι κι αλλιώς σε 3 μήνες αν όχι σε λιγότερο θα χρειαστεί να παρθούν καινούρια μέτρα και να ξεκινήσει το καινούριο κυνήγι των δόσεων", γράφει ο γνωστός τραγουδιστής στην προσωπική του σελίδα.

Ποστάροντας μια ενδεικτική φωτογραφία από την μεγαλειώδη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, ο Γιάννης Κότσιρας ξεσπά: "Θλίβομαι βαθιά που χθες, αυτή τη μεγαλειώδη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για άλλη μια φορά, οι μασκοφόροι συνεργάτες του Υπουργείου Προστασίας του πολίτη, σε συνεργασία με τους υπαλλήλους των 500€ των ΜΑΤ, κατάφεραν να την διαλύσουν με μάρμαρα, φωτιές και δακρυγόνα. Η πραγματικότητα όμως είναι πως περίπου 1 εκατομμύριο πολίτες μαζεύτηκαν να διαμαρτυρηθούν κατά του ξεπουλήματος της χώρας. Κι αυτή είναι μια αλήθεια που δεν μπορεί να κρυφτεί. Σας αναρτώ τη φωτογραφία του τι συνέβαινε λίγο πριν αρχίσουν οι ζωντανές συνδέσεις και τα επεισόδια. Αυτό που βλέπετε έφτανε μέχρι την Ομόνοια, την Πλάκα και γενικά σε όλη την Αθήνα".

"Έτσι προς δική σας ενημέρωση... Η ζωή συνεχίζεται...", καταλήγει. Από την πλευρά τους οι θαυμαστές έσπευσαν να κάνουν like, σχόλια αλλά και να κοινοποιήσουν το σχόλιό του.











cosmogr
Διαβάστε περισσότερα » »

Στον εισαγγελέα διαβιβάστηκε η δικογραφία για τη δολοφονία του Κωστή Πολύζου


Νέα εξέλιξη σημειώθηκε στην υπόθεση της άγριας δολοφονίας του Κωστή Πολύζου από τη Σιάτιστα, καθώς χτες η αστυνομία διαβίβασε τη δικογραφία στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Κοζάνης.

Οι αστυνομικές αρχές μετά από προανάκριση ενός έτους, παραπέμπουν επισήμως πλέον την υπόθεση στις δικαστικές αρχές. Στο ένα έτος που πέρασε από τη διάπραξη του εγκλήματος, η προανακριτική έρευνα των αστυνομικών αρχών, προχώρησε ως ένα σημείο, ωστόσο, παρά τις κατά καιρούς αισιόδοξες εκτιμήσεις αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. η αστυνομία δεν κατάφερε να φτάσει στην εξιχνίαση του εγκλήματος. Το λόγο τώρα έχει ο εισαγγελέας και στη συνέχεια ο ανακριτής. Ο πρώτος αφού εξετάσει τη δικογραφία, αναμένεται να διατάξει την έναρξη κύριας ανάκρισης, την οποία θα αναλάβει ο δεύτερος. Εκτός και αν ο εισαγγελέας ζητήσει από την αστυνομία την επέκταση της προανακριτικής έρευνας με εξέταση νέων μαρτύρων ή με επανεξέταση μαρτύρων που έχουν ήδη εξεταστεί.

Από την εξέλιξη της δικαστικής έρευνας και από τα στοιχεία που θα προκύψουν θα εξαρτηθεί η απόφαση του εισαγγελέα εάν δηλαδή και εναντίον ποιων θα ασκήσει ποινικές διώξεις. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν μέχρι τώρα το φως της δημοσιότητας, η αστυνομία έχει επικεντρώσει τις έρευνες σε συγκεκριμένα πρόσωπα. Η αξιολόγηση αυτών των στοιχείων που υπάρχουν, θα γίνει από την εισαγγελική αρχή, η οποία θα αποφασίσει την άσκηση ή όχι ποινικής δίωξης.
Το βέβαιο είναι ότι το αίμα του αθώου παλικαριού ζητάει εκδίκηση, ενώ η τοπική κοινωνία της Σιάτιστας απαιτεί την τιμωρία των ενόχων.

Υπενθυμίζεται ότι ο άτυχος Κωστής εξαφανίστηκε μυστηριωδώς από το σπίτι του στις 18 Φεβρουαρίου 2011, ενώ εντύπωση προκαλεί η καθυστερημένη κατά ένα 48ωρο δήλωση της εξαφάνισης. Το μισοφαγωμένο από τα σκυλιά πτώμα του 15χρονου βρέθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου 2011 από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Γρεβενών, σε αγροτική περιοχή μεταξύ των οικισμών Κοκκινιάς και Ταξιάρχη, στο κτήμα της οικογένειας. Το πτώμα είχε ανακαλύψει ένας κυνηγός δύο μέρες νωρίτερα, ο οποίος στη συνέχεια υπέδειξε το σημείο στην αστυνομία.

Στις 3 Οκτωβρίου έγινε αντιπαραβολή γενετικού υλικού, με γενετικό υλικό συγγενικού προσώπου, οπότε και ταυτοποιήθηκε ότι το πτώμα ανήκει στον άτυχο Κωστή Πολύζο. Στη συνέχεια το πτώμα εξετάστηκε με κάθε λεπτομέρεια από ειδικά εργαστήρια και από τη σήμανση της ΕΛ.ΑΣ. Μετά την ολοκλήρωση όλων αυτών των εξετάσεων και μόνο αφού αξιοποιήθηκαν όλα τα στοιχεία που βρέθηκαν στο πτώμα και στο σημείο που αυτό βρέθηκε, στις 15 Δεκεμβρίου επιτράπηκε η ταφή του αδικοχαμένου Κωστή. Οι γονείς του (μάνα και πατριός) έθαψαν τον Κωστή στην Ελευσίνα, όπου στο μεταξύ έχουν μετοικίσει, ενώ την ίδια μέρα, συγγενείς και συγχωριανοί του 15χρονου τέλεσαν μνημόσυνο στη μνήμη του στη Σιάτιστα.

ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ

kozan.gr

Διαβάστε περισσότερα » »

Τὸ θρίλερ μὲ τὴν Carrefour μόλις ξεκίνησε!


Πρὸ μερικῶν ἡμερῶν στὸν ἄρθρον μας μὲ τίτλον  Εὰν ἡ CARREFOUR πάῃ γιά πτώχευσι….    παρουσιάσαμε τὰ πρῶτα γνωστὰ προβλήματα ποὺ ἔχει δημιουργήσει ἡ ἐταιρεία στὴν ἀγορά. 
Προβλήματα ὅμως ποὺ ὁδηγοῦν σὲ βεβαιωμένη (ἴσως καὶ ἐσκεμμένη) πτώχευσι μὲ φυσικὸν ἐπόμενον τὴν καταστροφὴ δεκάδων μικρῶν καὶμεγάλων παραγωγῶν καὶ ἐπιχειρηματιῶν. 
Σήμερα παρουσιάζουμε τὰ ἀσφαλιστικὰ μέτρα ποὺ λαμβάνονται πρὸ κειμένου νὰ προληφθῇ ἡ πτώχευσις.
Εὐχαριστοῦμε πολὺ τὸν κύριον Κωνσταντίνου ποὺ μᾶς ἐνημέρωσε κι εὐχόμαστε καλὴν δύναμι στὸν ἀγώνα ποὺ ξεκίνησαν.
Φιλονόη.
Η Ελληνική Δικαιοσύνη, μετά από αίτηση ασφαλιστικών μέτρων στην οποία έλαβε μέρος πλήθος πιστωτών της, έκρινε ότι εν όψει της πιθανότητας επερχόμενης πτώχευσης της εταιρείας Carrefour Μαρινόπουλος ΑΕ, έπρεπε προληπτικά να απαγορευθεί σε αυτήν να προβεί σε κάθε πράξη μεταβίβασης, υποθήκευσης, ενοικίασης, ή κάθε άλλη πράξη που θα επιφέρει αλλαγή στην πραγματική και νομική κατάσταση σε ολόκληρη την ακίνητη περιουσία της εταιρείας, τουλάχιστον μέχρι την συζήτηση των αιτήσεων ασφαλιστικών τον Ιούνιο αλλά και των αλλεπάλληλων αιτήσεων πτωχεύσεως σε βάρος της Carrefour ΑΕ που ξεκινάνε να συζητούνται από τον Απρίλιο φέτος.
Οι Ελληνες παραγωγοί αγροτικών προιόντων, βιοτεχνίες και βιομηχανίες τροφίμων που ενώθηκαν και εντάσσονται ακόμα στην ομάδα πιστωτών της Carrefour ΑΕ που οργάνωσα και εκπροσωπώ, αγωνιούν για το αν θα εξοφληθούν οι απαιτήσεις τους κατά της Carrefour, ή θα πτωχεύσει η εταιρεία πρίν προλάβουν να ξοφληθούν, έστω και μερικά.  Ακόμα και με τα όσα  παραδέχεται ή ίδια η πολυεθνική, δεν είναι πιά βιώσιμη η Ελληνική θυγατρική της υπό τις σημερινές συνθήκες. Το γιατί δεν πληρώνονται οι Ελληνες παραγωγοί, αλλά αντίθετα εξάγονταν συστηματικά και με πολλούς τρόπους, εδώ και καιρό τεράστια ποσά στο εξωτερικό, είναι κάτι που θα κριθεί πολύ σύντομα από την Ελληνική Δικαιοσύνη και θα αποδοθούν φυσικά οι πρέπουσες ευθύνες. Αυτό που μένει όμως είναι τόσο τα τεράστια χρέη στους προμηθευτές που ξεπερνάνε το ένα δισεκατομμύριο, όσο και η εξ’ ίσου τεράστια αδικία σε βάρος των εργαζόμενων στην εταιρεία που χωρίς να φταίνε, θα πληρώσουν την λυπητερή της πολυεθνικής τους εργοδότριας μαζί με τους Ελληνες αγρότες που θα χάσουν το βιός τους σε όφελος των ξένων.
Ίωνας Κωνσταντίνου


Διαβάστε περισσότερα » »

Δεν ξέρουμε αυτά που "ξέρει"

 Έχουν περάσει λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος από την ψηφοφορία στη Βουλή. 
Η Βάσω Παπανδρέου ετοιμάζεται να φύγει και "πέφτει" πάνω στον Λουκά Παπαδήμο. 
Έπρεπε να το ψηφίσεις Βάσω. 
Πολύ στεναχωρήθηκα που δεν το έκανες" άκουσαν "αυτήκοοι μάρτυρες" να της λέει ο Πρωθυπουργός. "Θέλω να έχω την συνείδησή μου ήσυχη κύριε Πρόεδρε" φέρεται να απάντησε η Βάσω Παπανδρέου, για να ακούσει τον Λουκά Παπαδήμου να της λέει: "Αν ήξερες αυτά που ξέρω εγώ Βάσω δεν θα το έλεγες αυτό"...
     Τι "ξέρει" ο Λουκάς Παπαδήμος που εμείς δεν γνωρίζουμε; Η ζωή θα δείξει...
 
Διαβάστε περισσότερα » »

Το Σωματείο Εργαζομένων στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο διαμαρτύρεται για τη σύνθεση του νέου κοινού Διοικητικού Συμβουλίου των δύο Νοσοκομείων Κοζάνης και Πτολεμαϊδας


Πληροφορηθήκαμε πριν λίγες μέρες την σύνθεση του νέου κοινού Διοικητικού Συμβουλίου των δύο Νοσοκομείων Κοζάνης και Πτολεμαϊδας και με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι στα καινούργια διορισμένα τακτικά μέλη δεν υπάρχει ούτε ένας που θα εκπροσωπήσει το «ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ» Νοσοκομείο από την επαρχία Εορδαίας.


Για μία ακόμα φορά απέδειξαν οι υπεύθυνοι που διορίζουν κυβερνητικούς παράγοντες ότι το μόνο κριτήριο που έχουν είναι ο τόπος καταγωγής τους.

Αφού διαπιστώσανε ότι η Εορδαία δεν διαθέτη ούτε ένα ικανό άτομο που να μπορεί να συμμετέχει στο νέο Δ.Σ , καταλήξανε στο συμπέρασμα ότι όλοι οι (σοφοί) βρίσκονται στην πόλη της Κοζάνης αγνοώντας προκλητικά ότι το «ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ» Νοσοκομείο έχει απόδειξη στην μέχρι τώρα λειτουργία ότι αποτελεί την μεγάλη ναυαρχίδα στην Δυτική Μακεδονία.

Δεν έχουμε τίποτα με τα νέα μέλη του Δ.Σ αντίθετα τους καλωσορίζουμε και τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία .
Τα μεγάλα προβλήματα στο χώρο της υγείας δεν λύνονται διορίζοντας στελέχη με μοναδικό κριτήριο την εντοπιότητα.


Πτολεμαϊδα 13-2-2012

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Νέα τάξη φαρμάκων - Ντοκιμαντέρ

Το ακόλουθο ντοκιμαντέρ έρχεται να ρίξει φως στο πέπλο του μυστηρίου που καλύπτει την φαρμακευτική βιομηχανία και τα παράγωγα της, τα φάρμακα.

Πόσο στα αλήθεια θέλουν οι φαρμακευτικές βιομηχανίες το καλό των ανθρώπων; Γιατί τα φάρμακα είναι προϊόντα που κοστίζουν πάντα τόσο πολύ, ενώ πολλά από τα συστατικά τους είναι φθηνά και διαδεδομένα; Τι συμφέροντα υπάρχουν από το εμπόριο των φαρμάκων και τις φαρμακευτικές εταιρίες που τα πωλούν και τα προωθούν; Και το κυριότερο: είναι τα περισσότερα φάρμακα σχεδιασμένα και κατασκευασμένα για να θεραπεύουν τελικά;


Το τελευταίο ερώτημα θα σκεφτεί κάποιος ότι απαντάται σύμφωνα με τα αυτονόητα. Όμως, ποια είναι τελικά τα αυτονόητα, όταν οι βιομηχανίες φαρμάκων κατασκευάζουν φάρμακα που τελικά δεν σώζουν, απλά παρατείνουν για λίγο ακόμη την ζωή των άρρωστων ανθρώπων; Άλλωστε δεν είναι λίγες οι φορές που παρατηρούνται σημαντικές βλάβες καθώς και θάνατοι από αυτά (βλέπε: χημειοθεραπείες, θεραπείες για την νόσο του AIDS). Τα συμπεράσματα δικά σας, και καλή προβολή.
 
 
Διαβάστε περισσότερα » »

Και στη Γερμανία αυξάνουν τους μισθούς! Προσέξτε...την ανταγωνιστικότητα κ.Μέρκελ.

Η υπουργός εργασίας της Γερμανίας, ζήτησε  δημόσια να αυξηθούν, αισθητά, άμεσα, οι γερμανικοί μισθοί, ζητώντας αυξήσεις άνω του 2% . Σύμφωνα με το Ρόιτερς, η υπουργός εργασίας έχει προβληθεί ως υποψήφια διάδοχος της καγκελάριου Μέρκελ.
"Οι επιχειρήσεις στο γερμανικό έδαφος έχουν συνεπή κερδοφορία, πρέπει να έχουν μέρισμα τώρα οι μισθοί που παράγονται εδώ, πρέπει να γίνει μισθολογική αναπροσαρμογή γιαυτό το 'συν'...χωρίς αυτό το 'επιπλέον' να μπορεί να ροκανιστεί από τις πληθωριστικές πιέσεις", δηλώνει στη συνέντευξή της στην κυριακάτικη Bild am Sonntag, η Ούρσουλα φον ντεν Λάιεν 

"Πρέπει, λοιπόν, να επιληφθούν του ζητήματος οι κοινωνικοί εταίροι", τονίζει συγχρόνως η ίδια.

"Πάντοτε συμφωνούσαμε σε αυτό εδώ στη Γερμανία : εργαζόμαστε σκληρά, αλλά μοιραζόμαστε και την ευμάρεια".

Ηδη , πάντως το πανίσχυρο συνδικάτο του μετάλλου, το IG Metall, έχει ζητήσει μισθολογικές αυξήσεις 6,5% στον κλάδο του με τους σχεδόν 3,5 εκατομμύρια εργαζόμενους. Τέτοια αύξηση, αν δοθεί, θα συμπαρασύρει ασφαλώς τις απολαβές και στον κλάδο Χημείας.



Ο βουλευτής των Χριστιανοδημοκρατών, Μίκαελ Φουξ, που πάντοτε υπερασπίζει μέτρα τόνωσης της βιομηχανίας, επέκρινε τις δηλώσεις που έκανε η υπουργός Εργασίας, από κοινού με τον Χάινριχ Κολμπ, του αναπληρωτή κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου του κυβερνητικού εταίρου, των Ελευθερων Δημοκρατών.



"Δεν είναι σαφές ότι στη Γερμανία θα συνεχίσουν να επικρατούν οι τωρινές οικονομικές συνθήκες", προϊδέασε σήμερα ο Φουξ, μιλώντας στην κυριακάτικη Sonntag Aktuell. 

Παράλληλα, κάλεσε την υπουργό Εργασίας να ακολουθήσει την γερμανική παράδση, που θέλει η κυβέρνηση να μην εμπλέκεται στις διαβουλεύσεις εργοδοσίας-εργαζομένων για τους μισθούς.

Από την πλευρά του, ο Κολμπ τόνισε στα μμε ότι, "ο εργαζόμενος στη Γερμανία έχοντας σταθερή δουλειά επωφελείται ήδη από την ευμάρεια".







ONALERT
Διαβάστε περισσότερα » »

Ιδού η ΛΟΓΙΚΗ Γερμανία: «Αν ήμουν Έλληνας»…

Εκπληκτικό άρθρο του Gabor Steingart, αρχισυντάκτη της γερμανικής οικονομικής εφημερίδας «Handelsblatt». Το εξαίρετο αυτό δημοσίευμα πιστώνεται στην εφημερίδα «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»:
Όταν σ’ έχουν προσκαλέσει στον τόπο τους οι φίλοι σου, θα ήθελες φεύγοντας να μπορέσεις να πεις ότι «ήταν πολύ όμορφα» και πως εντυπωσιάστηκες απ’ όσα είδες. Δυστυχώς, για τα είκοσι μέλη της ερευνητικής ομάδας της Handlesblatt που επισκέφτηκαν την Ελλάδα προκειμένου να συλλέξουν πληροφορίες γύρω από το επίκεντρο της κρίσης, στάθηκε αδύνατο να κοιτάξουν πίσω κατά τρόπο ευχάριστο.

Αναμφίβολα, τις τελευταίες μέρες συναντήσαμε γενναίους Έλληνες, που αντιμάχονται την κρίση – μια κρίση που είναι πιο δυνατή απ’ αυτούς. Παρά ταύτα, η κυρίαρχη αίσθηση ήταν διαφορετική: Είχαμε έρθει σε μια εξουθενωμένη χώρα, μια χώρα που κουβαλάει στις πλάτες ένα διπλό βάρος – εκείνο του τεράστιου χρέους για το οποίο ευθύνεται η ίδια και εκείνο μιας πολιτικής διάσωσης από πλευράς της Ευρώπης, που κάνει τα πράγματα χειρότερα.
Τα αποτελέσματα που έχουν πετύχει οι «σωτήρες» της Ελλάδας είναι αποκαρδιωτικά: Η παραγωγή μειώνεται, η ανεργία διογκώνεται και οι νέοι ονειρεύονται μια ζωή στο εξωτερικό. Ένα τέτοιο βουνό χρέους δεν μπορεί να πέσει όταν η οικονομική ισχύς συρρικνώνεται. Εν ολίγοις, κανείς δεν κάνει μυς όταν πεθαίνει της πείνας. Αν ήμουν από την Ελλάδα, θα είχα αρχικά καταθέσει μήνυση για πρόκληση σοβαρού τραυματισμού εις βάρος των «σωτήρων» μου και στη συνέχεια θα πήγαινα στο Σύνταγμα, προκειμένου να διαμαρτυρηθώ ενάντια σε μια πολιτική για την αντιμετώπιση της κρίσης, που το μόνο που κάνει είναι να επιδεινώνει την κρίση.

Η δίνη περιστρέφεται ολοένα και πιο γρήγορα, τραβώντας τη χώρα προς τα κάτω. Η συμφωνία για το «κούρεμα» του χρέους ναι μεν θα επιβραδύνει την αποσύνθεση της Ελλάδας, αλλά δεν θα την αποτρέψει. Κατ’ αρχάς, το «κούρεμα» ήρθε με καθυστέρηση ενός έτους. Αν μια τέτοια απόφαση είχε ληφθεί πέρυσι, το σημερινό χρέος της Ελλάδας θα κυμαινόταν κάτω του 100% της οικονομικής ισχύος της χώρας. Όπως έχουν τα πράγματα πλέον, ωστόσο, η Ελλάδα δεν θα έχει πρόσβαση στις διεθνείς αγορές δανεισμού στο ορατό, τουλάχιστον, μέλλον. Η κατάσταση περιπλέκεται περαιτέρω από το γεγονός ότι το 1/3 των ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου ελέγχεται από τους ίδιους τους Έλληνες – τα 74 δισ. ανήκουν στις τράπεζες και άρα στους αποταμιευτές τους και τα 26 δισ. στα ασφαλιστικά ταμεία και άρα στους δικαιούχους τους.

Εν μια νυκτί, οι Έλληνες έγιναν κατά πολύ φτωχότεροι. Κατανοώ, λοιπόν, γιατί ο Χρύσανθος Λαζαρίδης, ο άνθρωπος πίσω από τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, λέει πως «αρχικά αρρωστήσαμε με τύφο και τώρα έρχονται να μας δώσουν μια ένεση καρκίνου».
Η θεραπεία που επεβλήθη στην Ελλάδα θυμίζει εκείνη που δοκίμασε το μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Τζέφρεϊ Σακς και τα Παιδιά από το Σικάγο, στη Ρωσία: Βεβιασμένη απορρύθμιση, βιαστικές ιδιωτικοποιήσεις και περικοπές κοινωνικών παροχών. Έτσι δημιουργήθηκε ο καπιταλισμός της Άγριας Δύσης σε μια χώρα που μέχρι σήμερα παραμένει διαιρεμένη μεταξύ δισεκατομμυριούχων και φτωχών. Ο Σακς, ο οποίος έγινε γνωστός ως ο «Δρ. Σοκ», ζήτησε αργότερα συγγνώμη από τον ρωσικό λαό.

Τον ρόλο του «Δρ. Σοκ» έχουν σήμερα αναλάβει οι πολυάριθμοι σωτήρες της Ελλάδας στις Βρυξέλλες, στο Παρίσι και στο Βερολίνο.
Αν εμείς είχαμε συμπεριφερθεί στα αδέλφια στην πρώην ανατολική Γερμανία όπως οι Ευρωπαίοι συμπεριφέρονται στους Έλληνες σήμερα, θα οδηγούσαν ακόμα Trabant και θα εξακολουθούσαν να περιμένουν τις μπανάνες. Όσα κάναμε σωστά για τους πολίτες της πρώην Ανατολικής Γερμανίας -από τη διαγραφή των χρεών των επιχειρήσεών τους μέχρι τις μισθολογικές αυξήσεις-, κάνουμε σήμερα λάθος στην περίπτωση της Ελλάδας.

Τα διαβολικά αποτελέσματα του προγράμματος της Ευρώπης για τη διάλυση του Νότου είναι πλέον ορατά στο αστικό τοπίο της Αθήνας. Οι τοξικομανείς πληθαίνουν, όπως και οι ιερόδουλες, τα εμπορικά καταστήματα κλείνουν το ένα πίσω από το άλλο και οι εξαγριωμένοι πολίτες πολλαπλασιάζονται. Ακόμα πιο επικίνδυνα, όμως, είναι όσα δεν φαίνονται. Αν ήμουν από την Ελλάδα θα ανησυχούσα. Θα είχα τον νου μου στη στρατιωτική μηχανή που διοικούσε τη χώρα έως το 1974 και η οποία δεν αποκλείεται να αναζητεί την ευκαιρία για να εκδικηθεί. Το ξέρουμε και απ’ άλλες χώρες: ο Δρ Σοκ είναι εχθρός της δημοκρατίας.



 http://www.defence-point.gr/news/?p=37031
Διαβάστε περισσότερα » »

Η εκδήλωση της 33ης επετείου για την Μάχης της Φλώρινας. Βίντεο.




ΚΑΤΑΘΕΣΗ


Ενός λεπτού σιγή και ο εθνικός ύμνος




Απόσπασμα από το βιβλίο του Αλέξανδρου Ζαούση «Η Τραγική Αναμέτρηση», τόμος β, σελ 221-223




Η ηγεσία του ΔΣΕ απέδιδε μεγάλη σημασία στην κατάληψη της Φλώρινας για πολλούς λόγους. Διατηρούσε πάντα την ελπίδα ότι λόγω της άμεσης γειτνιάσεως της Φλώρινας με τα σύνορα, αν την κρατούσε, θα μπορούσε να εγκατάστησα εκεί την Κυβέρνηση των βουνών. Ιστορία πολύ παλιά, από το 1947, όταν προσπάθησε χειμωνιάτικα να καταλάβει το Μέτσοβο και αμέσως μετά την Κόνιτσα. Φυσικά, κύριος αντικειμενικός σκοπός ήταν η στρατολογία ανδρών και η εξόντωση της φρουράς. Υπήρχε, τέλος, και μία άλλη πλευρά. Όπως αποκάλυψε αργότερα ο Μάρκος, το καλοκαίρι του '48, όταν ο ίδιος με τον Ζαχαριάδη επισκέφθηκαν τον Στάλιν, το μεγάλο αφεντικό τους συνέστησε να καταλάβουν τη Φλώρινα. Το γιατί ο Στάλιν, ο οποίος είχε μια πολύ αδρή εικόνα του ελληνικού Εμφυλίου, ασχολήθηκε με τη Φλώρινα, δεν εξηγείται. Πάντως ίσως αυτή η παραίνεση του πατριάρχη του κομμουνισμού να ήταν εκείνο που ώθησε τον Ζαχαριάδη ν' αναμιχθεί για πρώτη φορά ενεργότερα στην επιχείρηση. Έλαβε μέρος σε στρατιωτικές συσκέψεις, μίλησε πριν από τη μάχη στους αντάρτες, αλλά φυσικά παρακολούθησε τη διεξαγωγή της από μακριά με κιάλια...


Ο ΔΣΕ διέθεσε για την επίθεση πάνω από 5.000 αντάρτες και, για πρώτη φορά σε τέτοια κλίμακα, ειδικές μονάδες, όπως ομάδες σαμποτέρ, λόχους «κυνηγών αρμάτων», ένα Τάγμα Μεταφορών και ένα Υγειονομικού, τμήμα Διαβιβάσεων και τέσσερις πυροβολαρχίες. Από τη στρατολογία στη Φλώρινα αναμενόταν τέτοια συγκομιδή ανδρών, ώστε στις Πρέσπες ετοιμάστηκαν έμπεδα για την υποδοχή χιλιάδων νέων ανταρτών... Αυτή τη φορά, για να εναλλάσσονται οι ηγήτορες, η επιχείρηση ανατέθηκε στον Γούσια, ο οποίος ανέλαβε μ' ενθουσιασμό το έργο για ν' αποδείξει τις αμφίβολες στρατιωτικές του ικανότητες. Αλλά ο Γούσιας βρήκε τον μάστορη του...


Απέναντι του είχε μια παλιά καραμπίνα των πολέμων. Τον θρυλικό «Παππού», τον διοικητή της II Μεραρχίας, τον στρατηγό Νικόλαο Παπαδόπουλο. Μια φιγούρα γραφική με τις μεγάλες άσπρες μουστάκες, εξ ου και η ονομασία «Παππούς», έναν άνδρα γενναίο, με μοναδικές πολεμικές διακρίσεις από την εποχή της μάχης του Ρίμινι. Ο Γούσιας υπολόγιζε τη δύναμη της II Μεραρχίας σε 4.000 άνδρες, αριθμό κάπως μικρό για μεραρχία του ΕΣ εκείνης της εποχής, αλλά η μονάδα αυτή είχε αποδεκατιστεί στις φθινοπωρινές μάχες του Βίτσι. Κι επιπλέον ο Παπαδόπουλος διέθετε μέσα στην πόλη μόνο μία από τις τρεις ταξιαρχίες του, κατά σύμπτωση την ταξιαρχία με το ένδοξο όνομα της 3ης Ορεινής Ταξιαρχίας, της οποίας οι «πρόγονοι» είχαν πολέμησα στο Ρίμινι  και στα Δεκεμβριανά. Από τις άλλες δύο ταξιαρχίες του, η μία βρισκόταν στα γύρω υψώματα και η άλλη αρκετά μακριά από την πόλη, στην τοποθεσία Βεύη-Κλειδί, γνωστή από τη γερμανική εισβολή του 1941.


Ο Παπαδόπουλος είχε όμως ένα τεράστιο όπλο στα χέρια του. Διέθετε άριστες πληροφορίες για τον αντίπαλο, είχε διαισθανθεί την επίθεση και μάλιστα λέχθηκε ότι είχε προλάβει να ενεργήσει ασκήσεις των ανδρών του στα πιθανά σημεία επιθέσεως...


Η επίθεση εκδηλώθηκε στις 3.30 το πρωί της 11 προς 12 Φεβρουαρίου του '49. Το σχέδιο προέβλεπε την κατάληψη των γύρω υψωμάτων όσο ήταν σκοτάδι και την είσοδο στην πόλη με το φως της ημέρας. Ωστόσο οι επιθέσεις έγιναν σχεδόν ταυτόχρονα και αυτό θεωρήθηκε σοβαρό τακτικό λάθος. Μερικά υψώματα κατελήφθησαν από τους αντάρτες, αλλά ο Παπαδόπουλος διέταξε άμεση αντεπίθεση. Ο αιφνιδιασμός είχε αποτύχει, αλλά η επίθεση συνεχίστηκε. Μία από τις τέσσερις ταξιαρχίες που είχε διαθέσει ο ΔΣΕ εισέδυσε στην πόλη, αλλά αντιμετωπίστηκε ακαριαία από τη φρουρά. Διακόσιοι αντάρτες αιχμαλωτίστηκαν και κλείστηκαν σ' ένα κτίριο της πόλεως. Παντού, μέσα και έξω από την πόλη, οι αντάρτες γίνονταν δεκτοί με φονικά πυρά. Το απόγευμα της 12ης Φεβρουαρίου οι αντάρτες εξαπέλυσαν μια τελευταία σφοδρή επίθεση, αλλά οι άνδρες του Παπαδόπουλου κράτησαν τις θέσεις τους και αντεπετίθεντο σε όλα τα σημεία.


Η επίθεση εναντίον της Φλώρινας άρχισε να παράπαιει...


Μακριά από τη γραμμή πυρός, πάνω σ' ένα ύψωμα με το παράξενο όνομα Τρύπια Πέτρα, ο Γούσιας παρακολουθεί ανήσυχος την εξέλιξη της μάχης. Ο ίδιος δεν έχει οπτική αντίληψη, οι τηλεφωνικές γραμμές με τα προκεχωρημένα τμήματα δεν έχουν εγκατασταθεί και οι ασύρματοι υπολειτουργούν. Δίπλα του ο Βλαντάς, που κάνα χρέη Πολιτικού Επιτρόπου για τις επιτιθέμενες δυνάμεις, παρακολουθεί χαιρέκακα την αγωνία του Γούσια.  Αργότερα θα γράψει, χύνοντας άφθονο δηλητήριο για τον αντίζηλο του:


«Τέτοιο αίσχος διοίκησης της μάχης δεν ξαναείδε ο κόσμος».


Την άλλη μέρα ο καιρός βελτιώνεται και επεμβαίνει η Αεροπορία. Παράλληλα, από παντού συρρέουν ενισχύσεις του Εθνικού Στρατού. Μέσα σε λιγότερο από 48 ώρες η επίθεση του ΔΣΕ στη Φλώρινα καταλήγει σε φιάσκο. Και η εκατόμβη των άτυχων ανταρτών, που πλήρωσαν τα μεγαλεπήβολα σχέδια του Ζαχαριάδη και του Γούσια, είναι τρομακτική.


radioflorina
Διαβάστε περισσότερα » »

Eυθυβολίες..... 13/02/2012


O Μιχαήλ «Μεγαλόκαρδος» πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος…

Αυτά λένε από το πρωί στο «κομμωτήριο» της Έλσας…



Μιας και άνοιξε το Τριώδιο …και επειδή όσο πλησιάζουμε στις Απόκριες η «ελευθεροστομία» έχει την τιμητική της.

Ο τζάμπα μάγκας στην καθομιλουμένη ονομάζεται «παπάρας»!

Το αειθαλές οπωροφόρο δέντρο, αυτοφυές στην οικία των παραπάνω ονομάζεται «παπαριά»!

Ο Βουλευτής που για ένα 24ωρο κάνει τον κόκορα και στη συνέχεια την πάπια, ονομάζεται «Παπα»δόπουλος.

Το αγαπημένο φαγητό του Μιχάλη είναι οι «παπα»…τάτες!

Βιαζόταν να γίνει Υπουργός και να μεγαλουργήσει, όμως οι χειρισμοί του στο θέμα της ψήφισης ή μη της δανειακής σύμβασης, θέτουν εν αμφιβόλω τη συνέχεια του ονείρου του.

Η μόνη λύση πλέον για τον Μιχάλη; Να συνεχίσει να ονειρεύεται. Είναι ο μοναδικός και σίγουρος τρόπος να βλέπει τον εαυτό του Υπουργό!

Oι τέσσερεις από τους πέντε βουλευτές της περιοχής που ψήφισαν «ναι», δήλωναν εκ των προτέρων ότι η απόφασή τους είχε να κάνει με το υψηλό αίσθημα ευθύνης που ένιωθαν απέναντι στην πατρίδα, προκειμένου να μη χρεωκοπήσει.

Αντιθέτως το ολίγων ωρών «όχι» του Μιχάλη, ανήκε στις περί ελευθερίας γνώμης «επιταγές», που σφραγίζονται ως ακάλυπτες όταν δε συμφωνούν με την κομματική γραμμή.

Διπλά εκτεθειμένος ο «Μεγαλοκάρδος»…

Την έντιμη πολιτική αυτοκτονία προτίμησε ο Αλεκούκος, αντιλαμβανόμενος τις μελλοντικές συνέπειες - σε προσωπικό επίπεδο - από τις επιδόσεις του στην μικροπολιτική και την αερολογία όλο το προηγούμενο διάστημα.

Άλλωστε πόσο μπορεί κανείς να αντέξει την κοινωνική απομόνωση, χάριν ενός κόμματος όπως το ΠΑΣΟΚ, όπου ο «ήλιος» θα αργήσει να ξανανατείλει;

O Eυθύβολος

kozan.gr

Διαβάστε περισσότερα » »

Bόμβα Σαμαρά...«Δε θα είμαι υποψήφιος...» OΛΟΚΛΗΡΩΣΕ ΤΗΝ "ΔΟΥΛΕΙΑ" ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΠΑΝΑΕΙ

Το είπε...Δε θα είναι υποψήφιος...γιατί τζάμπα μάγκες δεν θα είναι καν υποψήφιοι...Ούτε οι ψευτοεπαναστάτες...
Σήκωσε τον αντιμνημονιακό αγώνα στις Περιφερειακές εκλογές του 2010 ταυτόχρονα σεβόμενος τις υπογραφές Παπανδρέου σε περίπτωση που αναλάμβανε τη Πρωθυπουργία...
Μετά έφτιαξε το Ζάππειο 1 και 2 για να αντικρούσει την ύφεση που προκαλούσαν οι αναθεωρήσεις του Μνημονίου,σήκωσε την παντιέρα της επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου, για να προσέλθει το τραπέζι των διαπραγματεύσεων- και πέρα από τις κορώνες που έβγαλε-συμφώνησε απολύτως σε όλα...Για το PSI και ενώ έλεγε ότι δεν εκχωρώ εθνική κυριαρχία συνυπέγραψε το Αγγλικό δίκαιο να διέπει τα ομόλογα που θα εκδοθούν προς εξασφάλιση των πιστωτών και δίνουν εμπράγματες εγγυήσεις στους ομολογιούχους...
Αλήθεια,υπάρχει μεγαλύτερος τζάμπα μάγκας...;
πηγή
Διαβάστε περισσότερα » »

Ποιά Ελλάδα να σώσουν αυτά τα τσίρκα της Βουλής;

Ούτε για φτύσιμο δεν αξίζουν οι πολιτικοί μας. Επιμένουν στις μπαρούφες τους για καταστροφή την ώρα που ο λαός τους ξεκαθάρισε σε όλους τους τόνους ότι δεν θέλει να τον σώσουν. Αλλά τα ανδρείκελα επιμένουν να μας σώσουν! Σώστε ρε ξεφτιλισμένοι την Αθήνα που καίγεται δίπλα σας και μετά σώζετε και τον Ελληνικό λαό. Ξεφτίλες!

500 κουκουλοφόροι κυβερνάνε φασιστικά τη χώρα κι εσείς παίζετε το πουλάκι σας, ανήμποροι και βγάζετε δεκάρικους της πλάκας στη βουλή. Δείτε τι γίνετε έξω από τη Βουλή ρε ανύπαρκτοι κι αφήστε τα μεγάλα λόγια. Καίγεται η Αθήνα από τα συνήθη κοπρόσκυλα, που σας έχουν εξευτελίσει 100 φορές. 500 πουστόπαιδα δεν μπορείτε να κάνετε ζάφτι, θα αντισταθείτε στο ΔΝΤ, την τρόικα, τη Μέρκελ και την Goldman Sachs; Παπάρες, α, παπάρες!

taxalia

Διαβάστε περισσότερα » »

Μ' ΕΝΑ...ΦΥΣΗΜΑ ΠΕΦΤΕΙ Η ΨΕΥΤΟΚΥΒΕΡΝΗΣΗ! ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ!


Ο διπλανός πίνακας είναι ενδεικτικός: ΑΡΚΕΙ κυριολεκτικά ένα μικρό...σπρώξιμο, ώστε να τελειώσει αυτή η κωμωδία της "συγκυβέρνησης" και να πάμε σε Εκλογές!

Θα τολμήσεις Σαμαρά να το κάνεις; Ή περιμένεις να σου φύγουν κι άλλοι Βουλευτές;

Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου υπήρχε αυτή η εικόνα, θα είχαμε προώρες Εκλογές! Στην Ελλάδα των νταβατζήδων και των ξενοκίνητων πιονιών των τοκογλύφων, καθόμαστε κι ακούμε το παραμυθάκι τους πως τάχα έχουν...λαική νομιμοποίηση!!!Ποιοι; Εκείνοι που ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΑΦΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΟΠΡΕΖΑΚΗΔΕΣ ΝΑ ΚΑΨΟΥΝ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΞΑΝΑ, για να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο από την προδοσία τους και να τρομοκρατήσουν τις εκατοντάδες χιλιάδες λαού που συνέρρεαν ΕΙΡΗΝΙΚΑ στο Σύνταγμα μέχρι ν' αρχίσουν τα επεισόδια!

Καμία "νομιμοποίηση" δεν έχουν αυτοί οι ανίκανοι! Ούτε λαική, ούτε πολιτική! ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ, Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ!
πηγη
Διαβάστε περισσότερα » »

Απελευθέρωση του ωραρίου των πρατηρίων καυσίμων, απελευθέρωση των τιμολογίων του ηλεκτρικού το 2013 .

Απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των πρατηρίων καυσίμων, άρση των εμποδίων για λειτουργία πρατηρίων στα σούπερ - μάρκετ, απελευθέρωση των τιμολογίων της ΔΕΗ σε ένα χρόνο (στο δεύτερο τρίμηνο του 2013) και επίσπευση της πώλησης λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών μονάδων ηλεκτροπαραγωγής προβλέπει μεταξύ άλλων το νέο μνημόνιο για τον τομέα της ενέργειας.
Σε ό,τι αφορά τα πρατήρια καυσίμων, οι υποχρεώσεις που αναλαμβάνει η κυβέρνηση είναι:

-Να απελευθερωθούν πλήρως τα ωράρια των πρατηρίων υγρών καυσίμων, με παράλληλη εφαρμογή του τρέχοντος συστήματος υποχρεωτικής νυκτερινής λειτουργίας, εκ περιτροπής, σε ορισμένο αριθμό πρατηρίων υγρών καυσίμων ανά περιφερειακό διαμέρισμα, πέραν των κανονικών ωρών λειτουργίας.
(1ο τρίμηνο 2012)

-Να μειωθεί η ελάχιστη απόσταση μεταξύ σταθμού υγρών καυσίμων και χώρων των οποίων η χωρητικότητα ξεπερνάει τα 50 άτομα, να καταργηθεί η απαίτηση κατασκευής ανεξάρτητης κυκλοφοριακής σύνδεσης για πρατήρια καυσίμων εντός έκτασης υπεραγοράς, και να επιτραπεί σε πολίτες του ΕΟΧ να ανοίξουν πρατηρίων υγρών καυσίμων στην Ελλάδα. (2ο τρίμηνο 2012).
-Για το ρεύμα οι προβλέψεις του μνημονίου περιλαμβάνουν σταδιακή σύνδεση των χονδρικών με τις λιανικές τιμές και κατάργηση των νόμιμων τιμολογίων για όλους, πλην των ευπαθών καταναλωτών το δεύτερο τρίμηνο του 2013. Σε ό,τι αφορά την απελευθέρωση της αγοράς, η κυβέρνηση καλείται τον επόμενο μήνα να οριστικοποιήσει τα μέτρα που θα διασφαλίσουν την πρόσβαση τρίτων στη λιγνιτική παραγωγή της ΔΕΗ, στα οποία περιλαμβάνεται και η πώληση μονάδων ηλεκτροπαραγωγής.

Η προθεσμία για την εφαρμογή των μέτρων, οπότε οι τρίτοι θα μπορούν να χρησιμοποιούν ρεύμα από λιγνίτη, λήγει το Νοέμβριο του 2013. Προβλέπεται επίσης και πώληση υδροηλεκτρικών μονάδων, χωριστά ή σε συνδυασμό με τις λιγνιτικές, μια εναλλακτική που επίσης εξετάζει η κυβέρνηση.
Τέλος για τις ανανεώσιμες πηγές η κυβέρνηση καλείται να μεταρρυθμίσει τα υποστηρικτικά μέτρα (δηλαδή τις εγγυημένες τιμές αγοράς της ενέργειας) . Η κατεύθυνση είναι να αποφεύγεται πιθανή υπερβολική αποζημίωση των παραγωγών όπως επίσης να εξετασθεί η επιλογή αυτόματος μείωσης του τιμολογίου.






sofokleous10
Διαβάστε περισσότερα » »