Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

‘Ακου «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ» , τι το ΚΑΝΑΜΕ εδώ…ΧΟΥΝΤΑ;; !!!


του Βλάση Γωγούση

Απαράδεκτο, προκλητικό και προσβλητικό χαρακτήρισε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος το περιστατικό που ήρθε στο φως της δημοσιότητας,( καλά, ένα μήνα πριν, τώρα το θυμήθηκε;;;) με τους σπουδαστές της σχολής Ευελπίδων !!.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Βήματος της Κυριακής » :Με το ερώτημα της οριστικής διαγραφής παραπέμπεται ο αρχηγός της Δ΄ Τάξης της Σχολής Ευελπίδων, ο οποίος στις 17 Νοεμβρίου -»- τραγούδησε μαζί με σπουδαστές της Σχολής εμβατήριο που παρέπεμπε στον ύμνο της χούντας.

Τα τέρατα, άκου εκεί … «του Αλεξάνδρου η Χώρα»;; που πάμε φίλοι μου, , την πατρίδα των Σκοπιανών διεκδικούν από τώρα οι αυριανοί ηγέτες των ενόπλων δυνάμεων ( αν υπάρχουν ένοπλες δυνάμεις σε …ολίγα χρόνια !). !!
Βέβαια το «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ » , ένα λαϊκό άσμα αγνώστου συνθέτη , πρωτοτραγουδήθηκε μετά τους πολέμους του 1912-13 και επί δεκαετίες - ανεξάρτητα από Κυβερνήσεις - ακούγονταν σ΄ολες τις Εθνικές γιορτές και επετείους
.Γενιές ολόκληρες ( ανάμεσά τους και η δική μου ) μεγάλωσαν μ`αυτό.
Ο αρχικός στίχος , ‘έλεγε «που έδιωξε τους Βούλγαρους» αλλά για λόγους καλής γειτονίας άλλαξε σε: « που έδιωξε τους Βάρβαρους ».
Ναι, «καλά μας τα λες γιατρέ αλλά μας κρύβεις ότι το άσμα τραγουδιότανε και επί…Χούντας , Εθνικό της ύμνο κόντεψε να τον κάνει η χούντα !!».
Αλήθεια, τι μας λέτε;; ακούς εκεί , κι` αυτή η αθεόφοβη ( για τη χούντα λέω ) , δεν της έφθανε που έκανε σημαία της την ΠΑΤΡΙΔΑ, την ΘΡΗΣΚΕΙΑ και την ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ,ήθελε και καινούριο Εθνικό ύμνο.!!
Και τώρα ερχόμαστε στα …δύσκολα.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ η Χούντα > αποτάσσεται το…άσμα αλλά και ο επί κεφαλής της Σχολής Ευελπίδων !
ΠΑΤΡΊΔΑ η Χούντα > :ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ, ένα πανί είναι η …ΣΗΜΑΙΑ , αγριεύουμε εμείς !!
ΘΡΗΣΚΕΙΑ η Χούντα > Κατάργηση των εικόνων στα Δημόσια κτήρια, προαιρετικός ο όρκος στη Βουλή και στα Δικαστήρια ,προαιρετικό το μάθημα των Θρησκευτικών στα σχολεία , ανεξιθρησκία ( έτσι το λεν) έχουμε, όπως όλα τα πολιτισμένα κράτη ! ( καλά επί δυό χιλιετίες … απολίτιστοι ήμασταν ;;)
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ η Χούντα, > Πολιτικός γάμος ,εμείς, , γάμος μεταξύ ομοφυλοφίλων,, εμείς , μονογονεϊκές οικογένειες , εμείς ( τι είναι αυτό, δεν το κατάλαβα, ακόμη ) .
¨ΟΧΙ, για να μάθει η Χούντα και οι Χουντικοί ότι ο κύριος Αβραμόπουλος και οι ¨Έλληνες της μεταπολίτευσης δεν αστειεύονται .
΄
Τι δηλαδή , επειδή μερικές εκατοντάδες « δήθεν » αντιστασιακών της εφταετίας και μερικές δεκάδες των πρωτεργατών της γενιάς του Πολυτεχνείου «παρεστράτησαν» και τα….. κονόμισαν , θα τραγουδάμε και το «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ »;;
Όχι , πέστε μου – σας παρακαλώ - , αν το τραγούδι μιλούσε για τη « Αρκαδία ….ξακουστή» ( πατρίδα της μητέρας του κυρίου Αβραμόπουλου ) η για τον «Πύργο της Ηλείας… ξακουστό » ( πατρίδα του ποτέρα του κυρίου Αβραμόπουλου ) θα τολμούσε ο κύριος Υπουργός Εθνικής Άμυνας να …περάσει έξω απ` τα άγια χώματα της …Πελοποννήσου , αν είχε παραπέμψει τον Ευέλπιδα για διαγραφή , ;;
‘ Ασχετο;;,…. μωρέ σχετικότατο , φέουδο, προτεκτοράτο της Αθήνας γίναμε,, τώρα το καταλάβατε , όχι, ρωτάω !!http://www.blogger.com/img/blank.gif
Τι Δημοκρατία έχουμε ;

Δρ Βλάσης Γωγούσης
Διαβάστε περισσότερα » »

Χιλιάδες πιστοί στο Μοναστήρι της Παναγίας της Κλεισούρας για την Οσία Σοφία

Χιλιάδες προσκυνητές κατέκλισαν το ιστορικό Μοναστήρι της Παναγίας της Κλεισούρας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, προκειμένου να ασπασθούν τα χαριτόβρυτα λείψανα της Οσίας Σοφίας της ποντίας, η οποία ασκήθηκε στο Μοναστήρι της Παναγίας και πρόσφατα συναριθμήθηκε από το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο στο αγιολόγιο της Εκκλησίας μας.

Τα ιερά λείψανα της Οσίας Σοφίας, τα οποία φυλάσσονται επιμελώς στην Ιερά Μονή, δεν ετίθεντο μέχρι σήμερα σε προσκύνηση γι’ αυτό και ο λαός της περιοχής μας απαίτησε από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας Καστορίας κ. Σεραφείμ και την Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Ευφραμία μοναχή, να προσκυνήσει τον ατίμιτο αυτό θησαυρό θέλοντας έτσι να ζητήσει την πρεσβεία και την μεσιτεία της Οσίας Σοφίας.
Και εκείνη που στη ζωή της ήταν πάντοτε παρήγορος και κοντά στους ανθρώπους και απάλυνε τον πόνο τους με την προσευχή της και τους σκούπιζε τα δάκρυα, έτσι και τώρα οι πιστοί χριστιανοί ζητάνε την μεσιτεία της αφήνοντας τα δάκρυά τους στα μυροβόλα λείψανά της.
Έτσι, ο Μητροπολίτης μας κ. Σεραφείμ, αφουγκράστηκε το αίτημα των ανθρώπων τόσο της Καστοριάς, όσο και της Πτολεμαΐδος   αλλά και ολοκλήρου της Δυτικής Μακεδονίας και την Κυριακή 27 Νοεμβρίου, τέθηκαν με επίσημη τελετή τα λείψανα της Οσίας Σοφίας στο Καθολικό της Ιεράς Μονής της Παναγίας, κατά τη διάρκεια του Όρθρου και πριν τη Θεία Λειτουργία, στην οποία συλλειτούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Δράμας κ. Παύλος και Καστορίας κ. Σεραφείμ.
Στο λόγο του ο ποντιακής καταγωγής Μητροπολίτης Δράμας, αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο ευαρεστούν οι άνθρωποι στον Θεό και φτάνουν στο στάδιο της θέωσης και γίνονται Άγιοι σύμφωνα με την προτροπή του Κυρίου μας.
Και έκλεισε λέγοντας πως αν θέλουμε να ευαρεστήσουμε κι εμείς στο Θεό, πρέπει να βάλουμε τον Χριστό στην καρδιά μας και να ακολουθούμε τα βήματα της Αγίας Σοφίας.
«Ας μην μείνουμε τις μέρες που έρχονται στα λαμπιόνια και στις φιέστες γιατί η χαρά που δίνουν είναι μισή, και δεν ομοιάζει πουθενά στη χαρά που κέρδισε η γερόντισσα που αφιέρωσε τη ζωή της στον Χριστό»
Ταυτόχρονα, κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Καστορίας τέλεσε τη χειροτονία του πατρός Βασιλείου Ανδρονικίδη, ενός νέου κληρικού, ο οποίος θα υπηρετήσει το ιερό θυσιαστήριο στο χωριό της Κλεισούρας.
Αξίζει να αναφέρουμε πως η Οσία Σοφία στις 4 Οκτωβρίου αγιοκατατάχθηκε από τον Οικουμενικό μας Πατριάρχη και την περί Αυτόν Αγία και Ιερά Σύνοδο και ήδη όπως είπε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ σύντομα θα μεταβεί ο ίδιος στο Φανάρι και το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο εκ μέρους των αρχόντων και του λαού της περιοχής ώστε να ασπασθεί την χείρα του Πατριάρχη μας, να λάβει την Πατριαρχική Πράξη Αγιοκατατάξεως αλλά και να προσκαλέσει τον εκπρόσωπο της υπ’ Ουρανόν Ορθοδοξίας να επισκεφτεί για δεύτερη φορά την ακριτική γωνιά της Μακεδονίας μας και να προστεί των επισήμων εορταστικών εκδηλώσεων.
Τέλος, ο λαός που περίμενε υπομονετικά μέσα στο κρύο να προσκυνήσει το πολύπαθο σώμα της Οσίας Σοφίας, ανακουφίστηκε γιατί είδε τη δική του Σοφία να είναι παρούσα ακόμα πιο δυνατά στη ζωή του, μεσιτεύοντας στο θρόνο του Κυρίου μας για τη σωτηρία του.







Διαβάστε περισσότερα » »

Κορόιδα, δείτε πού θα πάνε τα 8 δις της 6ης δόσης!

Από Βασίλης Γαλούπης

Μας τα έχουνε κάνει τετράγωνα σαν του Πικάσο εδώ και τρεις μήνες για την 6η δόση από το ΔΝΤ. Ότι και καλά καταστρεφόμαστε αν δεν στήσουμε πισινό για να πάρουμε αυτά τα λεφτά. Έτσι δεν λένε όλοι οι απατεώνες συνειδητά;
Ξέρετε πού θα πάνε αυτά τα 8 δις της 6ης δόσης; Δήθεν δεν θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις αν δεν τα πάρουμε, όμως από πού προκύπτει αυτό;

Μάλλον από πουθενά. Άλλοι είναι που καίγονται για να πάρει η Ελλάδα τα 8 δις κι όχι, βέβαια, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι που απειλούνται καθημερινά από τα κόμματα και από τα ΜΜΕ.


Πώς θα γίνει, λοιπόν, η μοιρασιά των 8 δις που δήθεν τόσο πολύ ανάγκη έχει η Μπανάνεν-Λαντ Ελλάδα; Έχουμε και λέμε :


Το 40% από την 6η δόση θα πάει σε γερμανικές και γαλλικές τράπεζες, όπως και σε ξένες ασφαλιστικές εταιρίες για παλιά χρωστούμενα.


Το 18% θα πάει στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα!!!


Το 23% θα πάει σε ελληνικές τράπεζες που έχουν στην κατοχή τους ελληνικά ομόλογα – πατσαβούρες. Μην τυχόν και χάσουνε κανένα σεντ οι τραπεζίτες και δεν μπορούνε να κοιμηθούνε τα παλικάρια.


Και μόνο το 19% θα πάει στο ελληνικό δημόσιο, που με την σειρά του, λογικά, θα τα δώσει εδώ κι εκεί, αφού χρωστάει και της Μιχαλούς στο εγχώριο μέτωπο.


Ποιοί μισθοί και ποιές συντάξεις τώρα; Πλάκα κάνουμε, ρε;


Δηλαδή, από την 6η δόση των 8 δις, ούτε καν το 1/5ο αφορά το ελληνικό δημόσιο. Μόνο 1.55 δις ευρώ! Κι αυτά σιγά μην είναι για μισθούς και συντάξεις. Λες και δεν έχει άλλες εκκρεμότητες το ελληνικό κράτος ή λες και δεν μας παίρνει ένα κάρο λεφτά από χαράτσια.


Τα άλλα 6.5 δις, λοιπόν, μην τα είδατε… Ούτε που θα έρθουν στην Ελλάδα ποτέ, έστω και σαν έγγραφα. Ούτε καν σα νούμερα στο χαρτί δεν θα φτάσουν ως εδώ. Και μιλάμε για το 81%!!! Θα επιστρέψουν κατευθείαν σ’ αυτούς που μας τα δίνουνε… Από την μια τσέπη θα βγει το ποσό και στην άλλη θα μπει.


Και για να το κάνουμε λιανά να τελειώνουμε γιατί έχουμε χαθεί στην αριθμολογία. Όλα αυτά τα μέτρα που σου φορτώνουνε και θα σου φορτώσουνε με τον πιο εμετικό και φασιστικό τρόπο όλα αυτά τα κοράκια, έγιναν και θα γίνονται για τον έναν και μοναδικό λόγο :


Να μην χάσει ούτε ένα σεντ ούτε ένας τραπεζίτης. Τελεία και παύλα.


Και κάτι ακόμα. Αν θα μείνουμε ή, όχι στο ευρώ, αν θα πάμε στο ευρώ 2ης ταχύτητας ή αν θα μας γυρίσουν σε ένα καθαρά εθνικό νόμισμα, δεν εξαρτάται ούτε από το αν θα είμαστε καλά παιδιά, ούτε από το αν θα είμαστε κακά παιδιά, ούτε από το αν θα πάρουμε μια 6η ή 26η δόση. Αυτές οι αποφάσεις δεν έχουν να κάνουν σε τίποτα με κάτι απ' αυτά, δεν έχουν σχέση καν με την Ελλάδα.


Τέτοιες αποφάσεις δεν επηρεάζονται στο παραμικρό απ' όλα αυτά, δεν τις επηρεάζει καν αν είσαι πλούσιος Βορράς ή φτωχός Νότος. Είναι αποφάσεις που θα παρθούν για άλλους λόγους και στη στιγμή που θα εξυπηρεί αυτούς ακριβώς τους λόγους.


Άντε και καλά κρασιά, κορόιδα! Μην τυχόν και δεν στηθείτε στα τέσσερα για να πάρετε την δόση σας, πρεζάκια της παραμύθας.

Διαβάστε περισσότερα » »

Ερχεται νέο μαχαίρι στις φοροαπαλλαγές

Πρόσθετες περικοπές φοροαπαλλαγών απαιτεί η τρόικα, από τις 876 που κοστίζουν στο Δημόσιο πάνω από 6,19 δισ. ευρώ ετησίως Στην “προκρούστεια κλίνη” μπαίνουν 876 φοροαπαλλαγές, από τις οποίες το Δημόσιο χάνει πάνω από 6,19 δισ. ευρώ ετησίως, όπως αποκαλύπτεται στον τόμο των 545 σελίδων που συνοδεύει τον προϋπολογισμό του 2012

Πρόσθετες περικοπές φοροαπαλλαγών απαιτεί η τρόικα, από τις 876 που κοστίζουν στο Δημόσιο πάνω από 6,19 δισ. ευρώ ετησίως

Νέο, ακόμη μεγαλύτερο “μαχαίρι” στις φοροαπαλλαγές ετοιμάζει το οικονομικό επιτελείο.
  Οι νέες ρυθμίσεις θα περιλαμβάνονται στο φορολογικό νομοσχέδιο που θα προωθήσει η σημερινή κυβέρνηση, αφού όπως προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλος: “Το νέο φορολογικό σύστημα θα υπάρξει κατά τη διάρκεια του βίου της κυβέρνησης αυτής, γιατί ευτυχώς υπάρχει ευρεία σύμπτωση απόψεων επί της αρχής μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ”.
Ετσι, στην “προκρούστεια κλίνη” μπαίνουν 876 φοροαπαλλαγές, από τις οποίες το Δημόσιο χάνει πάνω από 6,19 δισ. ευρώ ετησίως, όπως αποκαλύπτεται στον τόμο των 545 σελίδων που συνοδεύει τον προϋπολογισμό του 2012.
Παρά τις μεγάλες περικοπές που έγιναν πρόσφατα στις βασικές φοροαπαλλαγές των φυσικών προσώπων (μείωση αφορολογήτου ορίου στις 5.000 ευρώ, εκπτώσεις φόρου για ιατρικά έξοδα, στεγαστικά δάνεια, δίδακτρα, ενοίκια) και ισχύουν αναδρομικά για τα εισοδήματα του 2011, η τρόικα θεωρεί ότι ακόμη υπάρχουν πάρα πολλές που προκαλούν σημαντικές απώλειες εσόδων και απαιτεί νέες περικοπές.
Το σχέδιο
Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο που επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο προβλέπει:

  • Κατάργηση των εκπτώσεων φόρου για ιατρικά έξοδα, νοσήλια, ενοίκια, δίδακτρα φροντιστηρίων, ασφάλιστρα ζωής, ασφαλιστικές εισφορές, δωρεές, τόκους στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας κ.λπ. για τους φορολογούμενους με μεγάλα εισοδήματα.
  • Κατάργηση εκπτώσεων δαπανών χωρίς δικαιολογητικά από τα ακαθάριστα έσοδα επιχειρήσεων.
  • Κατάργηση μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ που ισχύουν στα νησιά του Αιγαίου.
  • Περικοπή φοροαπαλλαγών για μεταβιβάσεις, γονικές παροχές, κληρονομιές και δωρεές ακινήτων και λοιπών περιουσιακών στοιχείων.
  • Περικοπή των φορολογικών απαλλαγών κατά την αγορά ΙΧ αυτοκινήτου από τρίτεκνους, πολύτεκνους και ανάπηρους.
  • Ευνοϊκές φορολογικές ρυθμίσεις για αγρότες, επιχειρήσεις, νομικά πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα κ.λπ.

Πόσο κοστίζουν οι φοροαπαλλαγές στον προϋπολογισμό:
Ο συνολικός αριθμός των φοροαπαλλαγών που ίσχυαν στις 30 Σεπτεμβρίου 2011 έφθανε τις 876, ενώ το δημοσιονομικό κόστος που προκάλεσαν στον προϋπολογισμό του 2010 άγγιξε τα 6,2 δισ. ευρώ.

Μαρία Βουργάνα

Διαβάστε περισσότερα » »

Έλληνες βουλευτές έχουν καταθέσεις στην Ελβετία


Αίτηση προς τον πρόεδρο της Βουλής και τον αρμόδιο υπουργό κατέθεσαν οι βουλευτές της ΝΔ, Γεράσιμος Γιακουμάτος και Κώστας Τζαβάρας, ζητώντας να υπάρξει διερεύνηση για την καταγγελία του ελληνικής καταγωγής Ελβετού Βουλευτή, Ιωσήφ Ζησιάδη, ότι οι λογαριασμοί των Ελλήνων στην Ελβετία δεν ανοίγουν αφού περιλαμβάνονται και ονόματα ελλήνων βουλευτών.

Σύμφωνα με την αίτηση των δύο βουλευτών της Νέας δημοκρατίας, ο ελληνικής καταγωγής κ. Ζησιάδης είπε σε τηλεοπτική εκπομπή την προηγούμενη εβδομάδα («Έρευνα» του Παύλου Τσίμα) ότι από το 2005 υπάρχει πρόταση των Ελβετικών αρχών προς την ελληνική κυβέρνηση για να υπογραφεί συμφωνία για την φορολόγηση των τραπεζικών καταθέσεων Ελλήνων στην Ελβετία.       

Ωστόσο, η ελληνική κυβέρνηση δεν ανταποκρίθηκε καθώς όπως υποστήριξε ο κ. Ζησιάδης, υπάρχουν «συμφέροντα» που δεν θέλουν «να δηλωθούν να και να είναι ανοικτοί λογαριασμοί» και αυτό «γιατί οι πιο πολλοί βουλευτές δεξιοί, του ΠΑΣΟΚ έχουν πάρα πολλά χρήματα εδώ στην Ελβετία»

Οι δύο βουλευτές ζητούν από τον κ. Πετσάλνικο και τον Ευάγγελο Βενιζέλο να κατατεθούν όλα τα σχετικά έγγραφα της αλληλογραφίας μεταξύ Ελβετικών και Ελληνικών αρχών από το έτος 2005 μέχρι σήμερα αναφορικά και

Επίσης, να κατατεθεί και κάθε σχετικό έγγραφο που αφορά το συγκεκριμένο θέμα είτε προέρχεται από την Ελβετική είτε από την Ελληνική πλευρά και να ερευνηθεί η υπόθεση ώστε να εξακριβωθούν «τα ονόματα των βουλευτών της Ελλάδας που διαθέτουν κατά τρόπο παράνομο, επιλήψιμο ή αδιαφανή χρηματικά ποσά σε καταθέσεις ελβετικών τραπεζών».

Ολόκληρη η επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής έχει ως εξής:

ΘΕΜΑ: Φορολογική συμφωνία Ελλάδος – Ελβετίας για καταθέσεις Ελλήνων σε Ελβετικές Τράπεζες

Την Κυριακή 16-11-2011 σε μεγάλο τηλεοπτικό σταθμό στην εκπομπή του δημοσιογράφου κ. Παύλου Τσίμα με τίτλο «ΕΡΕΥΝΑ», η οποία τυγχάνει υψηλών ποσοστών τηλεθέασης περιήλθε σε γνώση εκατομμυρίων Ελλήνων δήλωση του Βουλευτή του Ελβετικού Κοινοβουλίου κ. Ιωσήφ Ζησιάδη, η οποία κατά λέξη έχει ως εξής:

ΖΗΣΙΑΔΗΣ: «Τον Ιούνιο έχω κάνει μια ερώτηση στην Υπουργό Οικονομικών να την ρωτήσω τι γυρεύει η Ελβετία. Γυρεύει να φέρει όλα τα χρήματα από την Ελλάδα στην Ελβετία; Είναι αυτός ο στόχος της;».

ΤΣΙΜΑΣ: «Η απάντηση της Υπουργού Οικονομικών της Ελβετίας τον άφησε άφωνο. Η Ελβετία του απάντησε έχει προτείνει από το 2005 στην Ελληνική Κυβέρνηση μια φορολογική συμφωνία αλλά οι Ελληνικές Κυβερνήσεις 6 χρόνια τώρα κωφεύουν».

ΖΗΣΙΑΔΗΣ: «……Το εξηγώ αυτό γιατί οι πιο πολλοί Βουλευτές δεξιοί, του ΠΑΣΟΚ έχουν πάρα πολλά χρήματα εδώ στην Ελβετία και νομίζω τα συμφέροντα δεν είναι να δηλωθούν και να είναι ανοιχτοί λογαριασμοί όπως εμείς θέλουμε να είναι με όλες τις χώρες του κόσμου».

Προς επιβεβαίωση σας επισυνάπτω και αντίγραφο της εν λόγω εκπομπής.

Επειδή από την δημόσια δήλωση του Ελβετού Βουλευτή κ. Ιωσήφ Ζησιάδη προκύπτει με σαφήνεια ότι από το έτος 2005 οι αρμόδιες Ελβετικές αρχές έχουν προτείνει στην Ελληνική Κυβέρνηση σύναψη φορολογικής σύμβασης για την φορολόγηση των τραπεζικών καταθέσεων Ελλήνων στην Ελβετία. Όμως, μέχρι σήμερα δεν υπήρξε θετική ανταπόκριση από ελληνικής πλευράς.

Ενόψει των προηγουμένων παρακαλούμε να κατατεθούν όλα τα έγγραφα της αλληλογραφίας μεταξύ Ελβετικών και Ελληνικών Αρχών από το έτος 2005 μέχρι σήμερα αναφορικά με το θέμα της σύναψης φορολογικής συμφωνίας για την φορολόγηση των καταθέσεων Ελλήνων πολιτών σε Ελβετικές Τράπεζες.

Επίσης, να κατατεθεί και κάθε σχετικό έγγραφο που αφορά το συγκεκριμένο θέμα είτε προέρχεται από την Ελβετική είτε από την Ελληνική πλευρά».

 

Δείτε το συγκεκριμένο απόσπασμα:



Διαβάστε περισσότερα » »

ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ !! Η Ελλάδα έκανε πίσω. Επιτρέπει την είσοδο σε ‘Μακεδόνες’»

Οι Ελληνικές Αρχές, έκαναν πίσω. Στην Ελλάδα μπορείτε να εισέλθετε με διαβατήρια που αναφέρουν ως τόπο γέννησης τη «Μακεδονία».
Η τηλεόραση Sitel πληροφορήθηκε από διπλωματικές πηγές, ότι είναι πιθανόν κάτω από την πίεση της διεθνούς κοινότητας, η Ελλάδα αποφάσισε την Τετάρτη να αποσύρει τους αυστηρούς κανόνες που εφάρμοσε πρόσφατα στους Σκοπιανούς.

Όλα τα πρόσωπα, ανεξάρτητα από το διαβατήριο τους και αν ως τόπος γέννησης αναγράφεται η ‘Μακεδονία’,  θα είναι σε θέση να εισέλθουν χωρίς προσκόμματα στην Ελλάδα.
Αλλά, αντί των διαβατηρίων, οι Έλληνες αξιωματούχοι των συνόρων θα  τους παραχωρούν μια προεκτυπωμένη ειδική σελίδα  με τα στοιχεία τους.

Ωστόσο, επίσημη διαβεβαίωση  για την απόφαση αυτή δεν εκδόθηκε  στην Ελλάδα. Οι ελληνικές αρχές δεν έχουν ακόμη κοινοποιήσει στα σύνορά μας ότι υπάρχει μια αλλαγή στον τρόπο εισόδου στην επικράτεια τους.

Την περασμένη εβδομάδα, ένας πολίτης των Ηνωμένων Πολιτειών, λόγο της εθνικής ‘μακεδονικής’ καταγωγής του δεν του επετράπη να εισέλθει στην Ελλάδα. Για το περιστατικό αυτό αντέδρασαν  έντονα τα ‘μακεδονικά’ ιδρύματα.
Διαβάστε περισσότερα » »

ΧΟΥΝΤΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Η ΠΙΚΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ ΟΣΑ ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙ ΧΟΥΝΤΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΔΩΣΩ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ (ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ) ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΡΦΗ ΕΡΩΤΗΜΑΤΩΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ.
1.ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΜΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟ ΜΕ ΤΟ ΕΜΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΜΑΣΩΝΙΑΣ;

2.ΟΙ ΚΕΦΑΛΕΣ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΗΤΑΝ ή ΟΧΙ ΜΑΣΩΝΟΙ;

3 ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ή ΟΧΙ ΜΑΣΩΝΟΙ;

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

ΝΤΟΡΑ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ
4.ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΑΦΟΥ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΧΟΥΝΤΙΚΟΙ ΕΙΣΤΕ ΤΕΚΤΟΝΕΣ ΝΑ ΚΥΝΗΓΑΤΕ ΝΑ ΕΞΟΛΟΘΡΕΨΕΤΕ ΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΣΑΣ;
ΜΑΛΛΟΝ ΤΟΤΕ ΣΑΣ ΒΟΛΕΥΕ ΓΙΑΤΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΣΑΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΣΑΣ ΕΝΩ ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΦΟΒΑΣΤΕ ΜΗΠΩΣ ΣΑΣ ΕΝΑΝΤΙΩΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΧΟΥΝΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ.

ΠΕΡΝΑΝΕ ΑΠΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ ΣΣΕ ΩΣ ΧΟΥΝΤΙΚΟ
ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΚΤΟΝΑΣ. ΑΝ ΗΤΑΝ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΤΟΣΗ ΦΑΣΑΡΙΑ;
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:
ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙ ΤΕΚΤΟΝΕΣ (ΜΑΣΩΝΟΙ) ΣΑΣ ΕΠΙΒΑΛΑΝΕ ΤΗΝ ΔΙΚΤΑΚΤΟΡΙΑ (ΧΟΥΝΤΑ) ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΜΙΣΗΣΕΤΕ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΣΑΣ. ΟΧΙ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ(ΑΦΟΥ ΔΙΚΟΙ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ,ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥΣ) ΠΟΥ ΣΑΝ ΣΚΟΠΟ ΕΙΧΑΝ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΝ ΤΟΝ ΔΕΣΜΟ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ. ΕΤΣΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΣΤΕ ΑΝΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΙ. ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΑΦΟΥ ΕΓΚΑΤΕΣΤΗΣΑΝ ΤΟΝ ΠΑΡΛΑΜΕΝΤΑΡΙΣΜΟ (ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ) ΜΕ ΣΤΕΛΕΧΗ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΤΕΚΤΟΝΕΣ ΣΑΣ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΤΩΡΑ ΕΧΕΤΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΨΑΤΕ. ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΑΝΟΜΙΑΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΟΥΝ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ (ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ) ΚΑΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ ΝΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΤΕ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ. ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΙ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΤΟ ΚΟΒΟΥΝ. Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΩΝ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ.ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ Η ΧΟΥΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ,ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΟΥΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ.
ΜΑΣ ΑΓΟΡΑΣΑΝΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΓΙΔΕΥΣΕΙ ΣΕ ΔΙΧΟΝΟΙΑ.
ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΕ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΓΙΑΤΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΤΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ.
ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΕ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ, ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΤΟΥΣ ΔΕΞΙΟΥΣ, ΟΙ ΚΕΝΤΡΩΟΙ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΟΙ ΤΑΞΙΤΖΗΔΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΚΛΠ. ΔΙΟΤΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ. ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΩΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΖΗΣΕΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ. ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ
- ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΝΑ ΦΥΛΑΝΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ
- ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΑΣ
- ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ
- ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ
- ΟΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑΡΙΔΕΣ ΝΑ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΡΡΩΣΤΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΩΜΙΕΣ ΚΛΠ.
ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΙΝΩ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΟΣ ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΑΝ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΛΑ ΤΟΤΕ ΚΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ.
ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΜΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΤΑΙ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΦΩΝΑΞΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΤΗΝ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΕΞΩ ΟΙ ΜΑΣΩΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΜΑΣ. ΑΝ ΤΟΥΣ ΑΠΟΤΙΝΑΞΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΜΑΣ ΤΟΤΕ ΘΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΧΟΥΝΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΔΟΥΛΟΥΣ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΑΣ.
Κωνσταντίνος Παπαθεοδώρου
Διαβάστε περισσότερα » »

Πούτιν: Πέθανε ο κορυφαίος Ρώσος αθλητής όλων των εποχών

Η Ρωσία θρηνεί, από το βράδυ της Παρασκευής, το θάνατο του Βασίλι Αλεξέγεφ, του δυνατότερου ανθρώπου στον κόσμο τη δεκαετία του 1970. Ο πρωθυπουργός Βλαντίμιρ Πούτιν, συγκινημένος, δήλωσε μετά το υπουργικό συμβούλιο του Σαββάτου ότι η χώρα δεν πενθεί μόνο για το χαμό του κορυφαίου αρσιβαρίστα που έχει βγάλει, αλλά και γενικώς του σπουδαιότερου αθλητή της ιστορίας της! Άλλωστε μιλάμε για έναν πραγματικό Άτλαντα, έναν άνθρωπο που σάρωσε τα μετάλλια τη δεκαετία του 1970 στην κατηγορία των υπερβαρέων βαρών (110+ κιλά).

Ο δυνατότερος άνθρωπος στον κόσμο, όπως τον χαρακτήρισε το περιοδικό Sports Illustrated το 1975, υπήρξε ένας πραγματικός θρύλος στη Σοβιετική Ένωση. Συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1972 στο Μόναχο, του 1976 στο Μόντρεαλ και το 1980 στη Μόσχα. Κατέκτησε δύο χρυσά μετάλλια, όμως στη διοργάνση της πατρίδας του, σε ηλικία 28 ετών, τραυματίστηκε σοβαρά και εγκατέλειψε την ενεργό δράση. Ακόμα, κατέκτησε 8 Παγκόσμια και άλλα τόσα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, ενώ συγκέντρωσε ακόμα 19 χρυσά μετάλλια σε εγχώριες διοργανώσεις.
Μετά το τέλος της καριέρας του, ασχολήθηκε με την προπονητική. Το 1992 ήταν ομοσπονδιακός κόουτς στην ομάδα της Κοινοπολιτείας, οδηγώντας τη σε 9 μετάλλια, μεταξύ των οποίων και το χρυσό του μετέπειτα δικού μας, Κάχι Καχιασβίλι.
Και αν ο ίδιος ήταν ο δυνατότερος άνθρωπος στον κόσμο, στο στήθος του δεν χτυπούσε σίγουρα η δυνατότερη καρδιά. Την Παρασκευή λύγισε σε κλινική του Αμβούργου σε ηλικία 69 ετών. Η σωρός του έχει μεταφερθεί στο Πόκροβο-Σίσκινο, ενώ η κηδεία θα γίνει την Τρίτη. Ήδη πλήθος κόσμου έχει αρχίσει να συρρέει στο μικρό χωριό της Δυτικής Ρωσίας για να αποχαιρετήσει έναν πραγματικό θρύλο.
Διαβάστε περισσότερα » »

Κούρεμα ανθρωπίνων ομολόγων

Της Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ
Προσοχή! Καρχαρίες εν όψει! Έρχονται κατά πάνω σας οι πεινασμένοι, οι γονείς σας με τα προδομένα όνειρα που έκαναν για σας. Να σας δουν κάποια μέρα αφεντικά. Σας βλέπουν να τριγυρνάτε με κάνα δυο πτυχία στο τσεπάκι, τρία τέσσερα ακριβοπληρωμένα μεταπτυχιακά, τρεις γλώσσες κ.λπ. κ.λπ. Και συνάμα με την κατάθλιψη να παραμονεύει στις γκριμάτσες σας, την ώρα που ντρέπεστε να ζητιανέψετε χαρτζιλίκι. Άνεργοι. Μιας άγριας πολυτέλειας - των ξεγελασμένων κι ενίοτε τάχα μου για χάρη σας βολεμένων σε ένα σύστημα που τους ξευτέλισε συστηματικά γονέων, - άνεργοι είστε παλικάρια και κορίτσια μου.



Εσείς που ακούτε με δημόσια και ιδιωτική προτροπή τις σειρήνες: Φύγετε στο εξωτερικό. Οπουδήποτε έξω από δω τα πράγματα σε ό,τι αφορά τη δουλειά είναι καλύτερα. Να οι δουλειές στην Αυστράλια. Νύφες πολύφερνες οι σπουδαγμένοι με ντόπιο ιδρώτα εξειδικευμένοι επιλεκτικοί μετανάστες προλετάριοι made in Greece! Τα ψιλά γράμματα της πρόσκλησης δεν τα διαβάζουν οι μισοπεθαμένοι από την αγωνία νέοι. Ούτε οι ντροπιασμένοι νεόπτωχοι γονείς, τα καθόλου τεμπέλικα μικροαστικά ζώα που πίστεψαν ότι με σκυλίσια δουλειά θα δούνε άσπρη μέρα ασβεστωμένη απ' τ' αφεντικά.


Η πιο χυδαία προπαγάνδα βίαιης αποδόμησης μιας κοινωνίας σε ύφεση και κρίση, η πλέον αποτρόπαιη αποψίλωση ανθρώπινου δυναμικού, με κυνικούς και κραυγαλέους επικοινωνιακούς όρους συντελείται τους τελευταίους μήνες. Σε κάθε αποστροφή άθλιου και λαϊκίστικου αστικού λόγου εντός - εκτός Βουλής και κυρίως σε έντυπα και κανάλια και ελαφριές και σοβαρές εκπομπές πολυδιαφημίζεται η φυγή στο εξωτερικό μιας «ψευδοχρυσής γενιάς». Δημοσκοπήσεις, στατιστικές, πίνακες διογκώνουν και δικαιολογούν συνάμα τη φυγή. Παρουσιασμένη πάντα ως φυγή προς τα μπρος.


Το χειρότερο κομμάτι, όμως, αυτής της γενοκτονικής, ως προς την ουσία της, πολιτικής προπαγάνδας των αστών, το έχουν αναλάβει εργολαβικά κάτι ενσωματωμένοι αριστεροί, κάτι έμμισθοι διανοούμενοι, κάτι επιστάτες της υποχρεωτικής πνευματικής ομοιογένειας της σκοπιμότητας. Είναι αυτοί που πετάνε κάτι ανιστόρητες συγκρίσεις με τη μετανάστευση των δεκαετιών '50 - '60, η Γερμανία κυρίως, τα ορυχεία του Βελγίου και ύστερα η Αμερική και η Αυστραλία, ήταν κακούργα ξενιτιά και νταλκάς καταγραμμένος με τις ρίζες του στη δεκαετία του '20, στα λαϊκά τραγούδια. Περιβάλλουν έτσι με την αχλύ του «γκασταρμπάιτερ» μύθου, την εύκολη λύση της φυγής όλων εκείνων που τυχόν στα ελληνικά πανεπιστήμια έδιναν τόσα χρόνια τον αγώνα υπέρ της ΔΑΚΕ και της ΠΑΣΠ, ελπίζοντας στην εξαργύρωση καριερίστικων ομολόγων. Τώρα που αυτά τα πτυχιούχα παιδιά, με ταλέντα και νοημοσύνη και επιστημονικά εφόδια, κινδυνεύουν να σκεφτούν σε ποια εν τέλει τάξη ανήκουν, πότε και ποιοι και πώς τους εκμεταλλεύτηκαν και τώρα τους ξεριζώνουν κάθε όνειρο που αγόρασαν ακριβά από το θερμοκήπιο των καπιταλιστικών ψευδαισθήσεων, τους πλασάρεται και η ιδέα της θυσιαστικής φυγής, ιδιοτελώς αριστερούτσικης. Η ατομική επιτυχία αποκτά το άλλοθι που χρειάζεται, για να μείνει κοινωνικά ανεύθυνη και κυρίως υπεράνω της άθλιας συλλογικότητας των βασανιζόμενων εργατών που παλεύουν.


Δεν υπάρχει χειρότερη προοπτική για μια κοινωνία απ' τη ρατσιστική ταξική αντίληψη διαχωρισμού της σε νέους με προσόντα και ριψάσπιδες απ' τη μια, και νέους χωρίς προσόντα και καταδικασμένους να διατηρήσουν ακέραιη μια πατρίδα χωράφι, απ' την άλλη, έτοιμη να κυβερνηθεί απ' όσους την εγκατέλειψαν στα δύσκολα. Κάτι σαν αναπαραγωγή του «ευγενούς» κ. πρωθυπουργού σε πολλαπλά αντίτυπα... Επειδή η αστική τάξη φοβάται τη συρρίκνωσή της, εφευρίσκει στις μέρες μας τη χρυσή εφεδρεία των νέων εξωτερικού - καβάντζα στην ανθρώπινη ρουλέτα.


Κι όμως. Η προπαγάνδα της ξενο-λαγνείας, η φαιά και ύπουλη δεν πιάνει ούτε όσο, ούτε σε όσους θα επιθυμούσαν οι εμπνευστές της. Γιατί τα παιδιά πλέον μεγάλωσαν και δεν παίζει ...το παιχνίδι που λέγεται κούρεμα ανθρωπίνων ομολόγων.
Διαβάστε περισσότερα » »

Με προειδοποιήσεις στη Δύση .......

Επαναφέροντας μνήμες της αντιδυτικής ρητορικής που χαρακτήρισε τα χρόνια της προεδρίας του, ο Βλαντιμίρ Πούτιν εγκαινίασε επίσημα την Κυριακή την εκστρατεία του για την επιστροφή στο Κρεμλίνο με προειδοποίηση προς τη Δύση να μην αναμειγνύεται στις εσωτερικές υποθέσεις και τις εκλογικές αναμετρήσεις στη Ρωσία.

Ξένες δυνάμεις προσπαθούν να επηρεάσουν τις εκλογές (τις βουλευτικές της 4ης Δεκεμβρίου και τις προεδρικές του Μαρτίου) μέσω της χρηματοδότησης μη κυβερνητικών οργανώσεων, υποστήριξε ο Πούτιν από το βήμα του συνεδρίου της Ενωμένης Ρωσίας, όπου αποδέχθηκε εν μέσω πανηγυρισμών το χρίσμα για την αναμέτρηση του Μαρτίου.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός δήλωσε ότι αυτού του είδους οι δραστηριότητες είναι «μια χαμένη προσπάθεια, πεταμένα λεφτά, γιατί ο Ιούδας δεν είναι από τις πιο αξιοσέβαστες βιβλικές μορφές στη χώρα μας».

Παράλληλα, τόνισε ότι «θα ήταν καλύτερα [οι χώρες αυτές] να πληρώσουν τα χρέη τους με τα χρήματα αυτά και να σταματήσουν να ακολουθούν μία αναποτελεσματική και δαπανηρή εξωτερική πολιτική» -«καρφί» προς τα οικονομικά προβλήματα Ευρώπης και ΗΠΑ.

«Όλοι οι ξένοι εταίροι μας πρέπει να καταλάβουν το εξής: Η Ρωσία είναι μια δημοκρατική χώρα, ένας έμπιστος εταίρος, ένας προβλέψιμος εταίρος, με τον οποίο μπορούν και πρέπει να συμφωνούν, αλλά στον οποίο δεν μπορούν να επιβάλλουν τίποτε» υπογράμμισε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Το συνέδριο άρχισε την Κυριακή με επαίνους και εγκώμια στον Πούτιν από έναν εργαζόμενο σε χαλυβουργία, έναν επιχειρηματία, έναν αγρότη, ένα παρασημοφορημένο αξιωματικό των ειδικών δυνάμεων και έναν γνωστό σκηνοθέτη. Ο ένας μετά τον άλλον παρήλασαν στο βήμα, χαιρετίζοντας τον Πούτιν ως το μοναδικό ηγέτη που μπορεί να ηγηθεί της χώρας.

Οι 11.000 σύνεδροι που είχαν κατακλύσει τη στάδιο της Μόσχας φώναζαν «Πούτιν, Πούτιν» και «ο λαός εμπιστεύεται τον Πούτιν». Φιλοφρονήσεις αντήλλαξαν στο βήμα και ο Πούτιν με τον Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος τον Μάρτιο θα πάρει τη σκυτάλη της πρωθυπουργίας.

Ωστόσο, ο Πούτιν δεν είναι πλέον τόσο δημοφιλής και ζητούμενο του συνεδρίου της Ενωμένης Ρωσίας, που προβλήθηκε σε ζωντανή τηλεοπτική κάλυψη, ήταν ακριβώς να δώσει ώθηση στη δημοτικότητα του Πούτιν και του κόμματός του μία εβδομάδα πριν τις βουλευτικές εκλογές.

Η Ενωμένη Ρωσία έχει δει τα ποσοστά της να παίρνουν την κατηφόρα τους τελευταίους μήνες. Είναι βέβαιο πως θα αποσπάσει τη νίκη στις βουλευτικές εκλογές, όμως αναμένεται να απολέσει την παρούσα πλειοψηφία των δύο τρίτων που της επέτρεψε να αλλάζει ανεμπόδιστα το Σύνταγμα.

Ανάλογη τάση και για τον Πούτιν, γεγονός που αποδείχθηκε και πριν μερικές ημέρες όταν αντί να αποσπάσει το χειροκρότημα των θεατών σε αγώνα μποξ τον οποίο παρακολούθησε, δέχθηκε αποδοκιμασίες και γιουχαΐσματα.

Κατά την ομιλία του ο Πούτιν υποσχέθηκε στους Ρώσους σταθερότητα, λέξη που επανέλαβε πολλές φορές. Αντικρούοντας την κριτική ότι έχει αυξήσει τους ελέγχους σε βάρος της δημοκρατίας, ο Πούτιν επέμεινε ότι η Ρωσία χρειάζεται ένα «σταθερό πολιτικό σύστημα» για να εγγυηθεί «σταθερή ανάπτυξη» για τις δεκαετίες που έρχονται.

Επιτέθηκε, επίσης, στους ηγέτες της αντιπολίτευσης, λέγοντας ότι κατέστρεψαν τη χώρα όταν υπηρέτησαν στην κυβέρνηση τη δεκαετία του '90.

Και, μεταξύ άλλων, δεσμεύθηκε ότι θα συνεχίσει με το σχέδιό του για μία Ευρασιατική Ένωση προς ενίσχυση των σχέσεων της Ρωσίας με τους γείτονές της, αποκαθιστώντας δεσμούς που καταστράφηκαν με την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης.
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο γιος του Ψυχάρη σύμβουλος Σαμαρά. Άντε και ο Κοσκωτάς Διοικητής της Τ.τ.Ε.!

Συνέταιροι Ψυχάρης και Σαμαράς

Αληθεύει τελικά ότι ο Αντώνης Σαμαράς όρισε σύμβουλό του το γιο του Σταύρου Ψυχάρη, καθώς υπογράφει σήμερα άρθρο στο ΒΗΜΑ, με την ιδιότητα του διπλωματικού Συμβούλου του προέδρου της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά.

Αν δεν το γνωρίζετε ο γιος Σταύρου Ψυχάρη είναι παιδί-θαύμα! Αφού από τα είκοσί του είναι ακόλουθος στην πρεσβεία...
Λονδίνου. Είπατε τίποτα;

Σημείωση: Αν όντως ισχύει ότι ο πρόεδρος της ΝΔ πήρε σύμβουλο το γιο του Σταύρου Ψυχάρη, ευχόμαστε με το καλό και Φώτη Μπόμπολα και Πέτρο Κόκκαλη. Ο τέως αντιπρόεδρος της Lehman Bros Γ.Γ. του υπ. Οικονομικών. Ο γιος του Ψυχάρη σύμβουλος Σαμαρά. Άντε και ο Κοσκωτάς Διοικητής της Τ.τ.Ε.!

Από kontranews

Διαβάστε το άρθρο του Ανδρέα Στ. Ψυχάρη όπως δημοσιεύτηκε στο ΒΗΜΑ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤ. ΨΥΧΑΡΗΣ
Εκμετάλλευση με άμεσα οφέλη για τον φορολογούμενο
Η σηµερινή οικονοµική κατάσταση της χώρας µας δεν επιτρέπει την πολυτέλεια να αγνοεί κανείς τη δυνατότητα εκµετάλλευσης φυσικών πόρων που προβλέπει το ∆ιεθνές ∆ίκαιο.

Τη στιγµή που αναζητούµε εναγωνίως καινούργιες επενδύσεις και είναι προφανής ο στόχος για ανάπτυξη, η µη ουσιαστική έστω προσπάθεια εκµετάλλευσης της Αποκλειστικής Οικονοµικής Ζώνης αφαιρεί από τον ελληνικό λαό όχι µόνο πιθανούς πόρους αλλά και την έµπρακτη απόδειξη προς τους ευρωπαίους εταίρους µας ότι πράγµατι επιθυµούµε να επανακινήσουµε την οικονοµία µας και να συµβάλουµε στην ευρωπαϊκή ανάπτυξη.

Σίγουρα η οριοθέτηση της ΑΟΖ δεν είναι ένα απλό ζήτηµα και προσκρούει σε τουρκικές αντιρρήσεις οι οποίες φθάνουν στα όρια του παραλογισµού και πρακτικών που εδράζονται σε τακτικές περασµένων δεκαετιών και αιώνων: το casus belli, οι συνεχείς παραβάσεις και παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου µας, φθάνοντας σε σηµείο να σπάνε το φράγµα του ήχου πάνω από κατοικηµένες περιοχές, είναι κάτι που αµφιβάλλω αν χώρες όπως η Γερµανία, η Ολλανδία η οι ΗΠΑ θα αποδέχονταν, όση αίσθηση του χιούµορ και αν διέθεταν οι ηγέτες τους.

Η χώρα µας θα πρέπει να παραδειγµατιστεί από τις πρόσφατες ενέργειες της Κύπρου όσον αφορά τον καθορισµό της ΑΟΖ – ανεξάρτητα από το µέγεθος των κοιτασµάτων φυσικού αερίου που βρέθηκαν. ∆εν κέρδισαν µόνον φυσικούς πόρους αλλά και διεκδίκησαν και πέτυχαν όσα δικαιούνταν βάσει του διεθνούς δικαίου απέναντι στον τούρκο κατακτητή. Οι Κύπριοι από το 2003 ως το 2010 υπέγραψαν σειρά συµφωνιών µε τα γειτονικά κράτη για την οριοθέτηση της ΑΟΖ και αµέσως µετά προέβησαν στην εξερεύνησή της µε τα γνωστά αποτελέσµατα.

Αντιθέτως, η χώρα µας απλώς τροποποίησε µόλις στα τέλη Αυγούστου τον σχετικό νόµο του 2005 (2289) αποφεύγοντας να προβεί σε ουσιαστικές ενέργειες µε τα γειτονικά κράτη.

Σίγουρα η Τουρκία θα προέβαλλε αντιρρήσεις και θα προέβαινε σε ανάλογες απειλές και λεονταρισµούς όπως και στην περίπτωση της συµφωνίας Κύπρου - Ισραήλ. Ακόµη και αν επιθυµεί να λησµονεί τις βασικές διατάξεις του ∆ιεθνούς ∆ικαίου και του ∆ικαίου της Θάλασσας, είναι σίγουρο ότι δεν µπορεί να αγνοήσει τα Συµπεράσµατα του Συµβουλίου Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ του ∆εκεµβρίου του 2010, όπου επισηµαίνεται ότι η Τουρκία οφείλει να δεσµευτεί απερίφραστα για σχέσεις καλής γειτονιάς και την επίλυση των διαφορών σύµφωνα µε τον Χάρτη των ΗΕ. Και εφόσον χρειασθεί, µε προσφυγή στο ∆ιεθνές ∆ικαστήριο της Χάγης. Το Συµβούλιο υπογράµµισε τα κυριαρχικά δικαιώµατα όλων των κρατών-µελών και ιδίως το δικαίωµα σύναψης διµερών συµφωνιών σύµφωνα µε το ∆ίκαιο της Θάλασσας.

Σίγουρα η Τουρκία δεν έχει καµία θέση στην Ευρώπη όσο αρνείται να δεχθεί τα ανωτέρω (µαζί µε τις υπόλοιπες προϋποθέσεις που επιβάλλουν οι στοιχειώδεις κανόνες συµπεριφοράς και ο σεβασµός των ανθρωπίνων δικαιωµάτων και αξιών, που ως ευρωπαϊκή οικογένεια απαιτούµε) αλλά αυτό δεν µας εµποδίζει στην άσκηση των δικαιωµάτων µας. Οι υφιστάµενες οικονοµικές συνθήκες, άλλωστε, το επιβάλλουν, ενώ σίγουρα και οι ευρωπαίοι εταίροι µας θα προσφέρουν την αρωγή τους. Θα ήταν παράξενο για τη Γερµανία ή την Αυστρία, για παράδειγµα, να µην προβούν σε συστάσεις προς την Τουρκία για ένα θέµα που είναι προς το άµεσο οικονοµικό τους συµφέρον. Ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονοµίας σηµαίνει και ταχύτερη εξυγίανσή της και ταχύτερη και αποτελεσµατικότερη αποπληρωµή του χρέους.

Η Κύπρος αποτελεί θετικό παράδειγµα.

Ο κ. Ανδρέας Στ. Ψυχάρης, σύμβουλος πρεσβείας α’, είναι διπλωματικός σύμβουλος του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.
 
 Greki
Διαβάστε περισσότερα » »

Plan b παγκόσμιων τραπεζών για διάλυση του ευρώ!

Image'Αρχισε όντως η αντίστροφη μέτρηση για τη βιωσιμότητα του ευρώ; "Σχέδιο Β" έχουν αρχίσει να ετοιμάζουν αρκετές από τις μεγαλύτερες τράπεζες στον κόσμο, ούτως ώστε να αντιμετωπίσουν τις εξελίξεις, σε περίπτωση που υπάρξει άτακτη φυγή χωρών από το ευρώ λόγω της κρίσης, σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times. 

Θεωρούν μάλιστα πιθανή τη διάσπαση του ευρώ, εάν δεν επέμβει δραστικά η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. 
«Δεν μπορούμε να εφησυχάζουμε και δεν εφησυχάζουμε στο μέτωπο αυτό. Δεν πρέπει να αγνοήσουμε την προοπτική άτακτης αποχώρησης κάποιων χωρών από το ευρώ», είπε στην αμερικανική εφημερίδα το στέλεχος της Βρετανικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς που εποπτεύει και τις τράπεζες (FSA), Αντριου Μπέιλι.

Τράπεζες όπως η Merrill Lynch, η Barclays Capital και η Nomura από την προηγούμενη εβδομάδα δημοσιοποίησαν σειρά από εκθέσεις στις οποίες εξετάζεται η πιθανότητα διάσπασης της ευρωζώνης. 

«Η χρηματοπιστωτική κρίση στην ευρωζώνη έχει μπει σε νέα, πιο επικίνδυνη φάση», ανέφερε η Nomura στη σχετική έκθεση, προσθέτοντας ότι, εάν η ΕΚΤ δεν παρέμβει δραστικά για να αναλάβει δράση όπου απέτυχαν οι πολιτικοί, «μια διάσπαση του ευρώ φαντάζει τώρα πιθανή».

Οι ανησυχίες μεγάλωσαν μετά την υποβάθμιση της Πορτογαλίας και του Βελγίου την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ αυξάνονται οι φόβοι ακόμη και για πιθανή υποβάθμιση της Γαλλίας, γεγονός που θα δημιουργούσε πολλά προβλήματα στην Ευρώπη. 

Μεγάλες βρετανικές τράπεζες, όπως η Royal Bank of Scotland, αναφέρουν οι New York Times, επεξεργάζονται σχέδια ανάγκης για την περίπτωση που «γίνει αυτό το οποίο δεν τολμά κανείς να σκεφτεί», σύμφωνα με πηγές των βρετανικών εποπτικών Αρχών.

Η ανησυχία είναι έκδηλη και στις ΗΠΑ, όπου οι αρμόδιες Αρχές πιέζουν αμερικανικές τράπεζες όπως η Citigroup και άλλες να μειώσουν την έκθεσή τους στην ευρωζώνη - ουσιαστικά να πουλήσουν ευρωπαϊκά ομόλογα που έχουν στην κατοχή τους. Στο Χονγκ Κονγκ, οι εποπτικές Αρχές έχουν βάλει στο μικροσκόπιο τη διεθνή έκθεση των εγχώριων τραπεζών, επειδή ανησυχούν για την ευρωπαϊκή κρίση.

Οι ευρωπαϊκές τράπεζες, όμως, φαίνεται να ανησυχούν λιγότερο από τις άλλες, αφού δεν φαίνεται να κάνουν ανάλογες προετοιμασίες, προσθέτουν οι Τimes. Ιδιαίτερα οι τράπεζες στη Γαλλία και την Ιταλία, λένε τραπεζικές πηγές στην αμερικανική εφημερίδα, θεωρούν ότι είναι απίθανο να διασπαστεί το ευρώ.

«Από πολιτικής πλευράς, ακόμη και η ιδέα της φυγής της Ελλάδας (από το ευρώ) θεωρείται από ολοένα περισσότερους σαν ανάθεμα. Παρά τις προσδοκίες ότι η Ελλάδα - και οι τράπεζες που την δανείζουν - μπορεί να λαμβάνει ευρωπαϊκή βοήθεια με χρήματα των φορολογουμένων για διάστημα έως εννέα χρόνων, υπάρχει ο φόβος ότι μια έξοδός της (από το ευρώ) μπορεί να ανοίξει το κουτί της Πανδώρας, ότι θα γίνει μια δεύτερη Lehman Brothers ή ότι θα οδηγήσει στην έξοδο κι άλλων χωρών από την ευρωζώνη», αναφέρουν οι Times.
Διαβάστε περισσότερα » »

Η ICAP επεξεργάζεται συναλλαγές σε δραχμές…

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Τhe Wall Street Journal η ICAP Plc, η μεγαλύτερη εταιρεία-μεσίτης στον κόσμο (που πραγματοποιεί συναλλαγές για χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και όχι ιδιώτες), δοκιμάζει τώρα συναλλαγές σε δραχμές σε σχέση με το ευρώ και το δολάριο.
 
Η ICAP Plc ετοιμάζει ηλεκτρονικές πλατφόρμες συναλλαγών, για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και την επιστροφή στην δραχμή, δήλωσε την Κυριακή ανώτερο στέλεχος της εταιρείας.
 
Η εταιρεία έχει ελέγξει συστήματα που θα επιτρέπουν στις τράπεζες να συναλλάσσονται με την δραχμή έναντι τόσο του δολαρίου όσο και του ευρώ, ανέφεραν στελέχη της ICAP, προειδοποιώντας ότι τα μέτρα που ελήφθησαν τις τελευταίες εβδομάδες ήταν μέτρα προφύλαξης.
 
Ορισμένες αποφάσεις, όπως πόσα δεκαδικά ψηφία θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν για συναλλαγματική ισοτιμία της δραχμής, δεν έχουν οριστικοποιηθεί. Αλλά η ICAP, δήλωσε το πρότυπο νόμισμα θα μπορούσε να ρυθμιστεί ανάλογα με τις αιτήσεις των εκπροσώπων, και ότι η εργασία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως οδικός χάρτης για το πώς να προετοιμαστούν για την περίπτωση που πολλά νομίσματα εξέρχονται από το ευρώ. Μέχρι στιγμής, οι δοκιμές περιλαμβάνουν μόνο την δραχμή, χωρίς άλλα νομίσματα.
 
Μια έκθεση-έρευνα της Barclays Capital την περασμένη εβδομάδα, έδειξε ότι σχεδόν το ήμισυ των 1.000 επενδυτών στην έρευνα πιστεύουν ότι, τουλάχιστον μία χώρα θα εγκαταλείψει το ευρώ το 2012.
 
Διαβάστε περισσότερα » »

Ξεκινά σε Βρετανούς κλινική δοκιμή εμβολίου για τον καρκίνο του πνεύμονα

Βρετανοί ασθενείς θα λάβουν σύντομα μέρος σε κλινική δοκιμή ενός θεραπευτικού εμβολίου για τον καρκίνο στον πνεύμονα, το πρώτο στο είδος του, που αναπτύχθηκε στην Κούβα, ανακοίνωσε η εταιρεία παραγωγής του.

Ο Erik D’ Hondt, επιστημονικός διευθυντής της εταιρείας Bioven, της Μαλαισίας, που είναι υπεύθυνος για τη διανομή του εμβολίου στην Ευρώπη, δήλωσε ότι νέα κλινική δοκιμή του θεραπευτικού εμβολίου Cimavaz - EFG, για τον καρκίνο του πνεύμονα, θα ξεκινήσει σε λίγες ημέρες σε ομάδα ασθενών στη Βρετανία. Ο D'Hondt δεν ανακοίνωσε τον αριθμό των ασθενών που θα λάβουν μέρος στη δοκιμή.

Το εμβόλιο αναπτύχθηκε από επιστήμονες του Molecular Immunological Center (CIM) στην Αβάνα. Οι δοκιμές του στην Κούβα οδήγησαν σε υποσχόμενα αποτελέσματα σε περισσότερους από 1.000 ασθενείς.

Η ερευνήτρια Zoraida Acosta, δήλωσε ότι οι επιστήμονες αισιοδοξούν επειδή το φάρμακο έδειξε οφέλη όσον αφορά την επιμήκυνση της επιβίωσης και της βελτίωσης της ποιότητας ζωής ακόμα και σε ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα, τελικού σταδίου.

Δηλώνει ότι στόχος είναι να καταστεί ο καρκίνος νόσος που δεν εξελίσσεται, ακόμα και αν δεν μπορεί να θεραπευτεί. Η δυναμική του εμβολίου επίσης διερευνάται για την αντιμετώπιση του καρκίνου της μήτρας, του μαστού και του προστάτη.
Διαβάστε περισσότερα » »

TΑ ΕΒΡΑΪΚΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Διαβάστε περισσότερα » »

Ποιοι και γιατί στο εσωτερικό μέτωπο φοβούνται τις Ένοπλες Δυνάμεις

Άφωνη η χώρα παρακολουθεί μια συντονισμένη επιχείρηση συκοφάντησης και υπονόμευσης των Ενόπλων Δυνάμεων, με την δήθεν ανακάλυψη «χουντικών» μεταξύ των 20χρονων και 22χρονων σπουδαστών της Σχολής Ευελπίδων. Μια καθαρή σκευωρία που ξεκίνησε να εφαρμόζεται από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με τον Γ.Παπανδρέου να μιλάει στις Κάννες περί «πραξικοπήματος» και τον «αποκεφαλισμό», ολόκληρης της στρατιωτικής ηγεσίας μέχρι την χθεσινή ανακοίνωση του… αντιπροέδρου της Ν.Δ. και υπουργού Εθνικής Άμυνας, αλλά και του ΓΕΣ, περί «πρωταιτίων»!

Δηλαδή ότι ο νεαρός Έυελπις, ήταν… «πρωταίτιος» και πίσω του βρισκόντουσαν και άλλοι!


Ειδικά η ορολογία της ανακοίνωσης που εκδόθηκε από το ΓΕΣ, φυσικά με την έγκριση της πολιτικής ηγεσίας περί «πρωταίτιου» παραπέμπει στις δίκες της χούντας του 1975, όπου είχαν δικαστεί οι «πρωταίτιοι του πραξικοπήματος».


Ουδέποτε από τότε μέχρι σήμερα σε επίσημη κυβερνητική ανακοίνωση δεν έχει επαναχρησιμοποιηθεί η συγκεκριμένη λέξη και βέβαια αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι.


Ένα καλό ερώτημα το οποίο θέτουν και οι αναγνώστες του defencenet.gr με δεκάδες τηλέφωνα και email είναι αν ο Δ.Αβραμόπουλος όντως «έπεσε στην παγίδα» από το Α/ΓΕΕΘΑ και το σύστημα Μπεγλίτη (αυτό θέλουμε να πιστεύουμε…) και εξέδωσε μια τέτοια ανακοίνωση, θέλοντας ταυτοχρόνως, κατά ορισμένους, να «πουλήσει και μια εκδούλευση» στο ΒΗΜΑ που έβγαλε το θέμα ή αν υπάρχει κάτι βαθύτερο.


Το οποίο «βαθύτερο» έχει να κάνει με έναν διάχυτο, στο σύνολο του νυν πολιτικού κόσμου, προβληματισμό από ορισμένα αδιαμφισβήτητα στοιχεία: Η δημοτικότητα των Ενόπλων Δυνάμεων είναι στο ζενίθ σε όλες τις δημοσκοπήσεις, φανερές και κρυφές, ως οι εγγυητές της ελευθερίας και της ομαλότητας και η δημοτικότητα των πολιτικών είναι στο ναδίρ. Χάνουν σε αξιοπιστία και εμπιστοσύνη των πολιτών, συντριπτικά και βρίσκονται στην κορυφή, έχοντας περάσει στις δημοσκοπήσεις ακόμα και θεσμούς, όπως η Εκκλησία και η Δικαιοσύνη.


Όταν ακόμα και η Αριστερά με δηλώσεις των τριών κομμάτων της (ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και Δημοκρατική Αριστερά) τάσσεται υπέρ των κινητοποιήσεων των αποστράτων και κατά των πρόσφατων «αποκεφαλισμών» των στρατιωτικών, τότε είναι εύκολο να γίνει αντιληπτό ότι το επίπεδο σεβασμού και η αξιοπιστίας των στρατιωτικών μέσα στην ελληνική κοινωνία σήμερα έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, και μάλιστα χωρίς να… κουνήσουν ούτε το δακτυλάκι τους, απλά κάνοντας την δουλειά τους…


Αυτό όμως είναι αρκετό για να γίνουν οι ίδιοι εξαιρετικά δημοφιλείς σε μία κοινωνία που όλες οι αξίες καταρρέουν, αλλά και να αποκτήσουν εξαιρετικά ισχυρούς εχθρούς, πάλι χωρίς να το θέλουν και να το επιδιώκουν, όπως οι πολιτικοί ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης, αλλά και η πολιτική και η οικονομική ελίτ που ανακάλυψε τον... νέο κίνδυνο κατά της Δημοκρατίας!


Από εκεί ξεκινά ένας πιο συγκεκριμένος προβληματισμός των πολιτικών, ανεξαρτήτως κομματικής απόχρωσης, ο οποίος εσχάτως έχει αγγίξει και τον χώρο της Ν.Δ., αλλά και του ΛΑΟΣ, από τελείως διαφορετική κατεύθυνση όμως: Η δημιουργία δύο νέων κομμάτων από απόστρατους, απειλεί να στερήσει κρίσιμα ποσοστά από ΝΔ και ΛΑΟΣ. Για τι ποσοστά μιλάμε; Για 1,5-2,5% εκλογική επιρροή και των δύο κομμάτων μαζί σε κάποιες δημοσκοπήσεις, μέχρι και 2-3% σε κάποιες άλλες. Ποσοστό όμως που θα αφαιρεθεί από αυτά τα δύο κόμματα και κυρίως από το κόμμα της Ν.Δ. Που μπορεί να κάνει την διαφορά μεταξύ των 145 και των 151 εδρών στις επόμενες εκλογές.


Αυτό μπορεί να είναι μία καλή εξήγηση της πρωτοφανούς ανακοίνωσης του Δ.Αβραμόπουλου, που μόνο ένας Π.Μπεγλίτης θα μπορούσε να εκδώσει. Και παρά το γεγονός ότι ο Π.Μπεγλίτης βρίσκεται αυτή την στιγμή εκτός κυβέρνησης με προσωπικό βέτο του Α.Σαμαρά για όσα προκάλεσε στις Ε.Δ. με τα «πραξικοπήματα» και τους «αποκεφαλισμούς», εν τούτοις βλέπουμε να ακολουθείται η ίδια πολιτική από τον διάδοχό του, αντιπρόεδρο της Ν.Δ.!


Εκτός και αν πιστέψουμε ότι η Δημοκρατία κινδύνευε από έναν 22χρονο Εύελπι, ο οποίος όπως το defencenet.gr έχει αποκαλύψει, είχε στοχοποιηθεί ως ο «πρωταίτιος» -για να χρησιμοποιήσουμε τον όρο του ΓΕΣ- της συντεταγμένης αποχώρησης των Ευέλπιδων από την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στην Θεσσαλονίκη. Και ξαφνικά ο 22χρονος παρουσιάζεται περίπου ως ο νέος «Τεχέρο» (ο Ισπανός αξιωματικός… πρωταίτιος του αποτυχημένου πραξικοπήματος στην Ισπανία μετά τον θάνατο του Καουντίλιο Φράνκο).


Δηλαδή, αν πιστέψουμε τις ανακοινώσεις υπουργείου και ΓΕΣ, ο 22χρονος (για τον οποίο λέγονται τα καλύτερα λόγια τόσο για την στρατιωτική του κατάρτιση, τον επαγγελματισμό του, την προσήλωσή του στους στρατιωτικούς κανονισμούς όσο και για τα ηγετικά του καθήκοντα, εξ ου και Αρχηγός των Ευέλπιδων) ξαφνικά προχώρησε σε «ανταρσία» στην ΣΣΕ και άρχισε να βγάζει πύρινο λόγο υπέρ του πραξικοπήματος που έγινε 22 χρόνια πριν… γεννηθεί!


Για πόσο μαλ…κες περνάνε τους πολίτες για να έχουν την απαίτηση να πιστέψουν τέτοια πράγματα;


Σε ό,τι αφορά τα συντηρητικά κόμματα, αυτή η πολιτική είναι τουλάχιστον αφελής και μόνο ζημιές παρά κέρδη μπορεί να αποφέρει. Σε μια χώρα και μια κοινωνία που αναζητεί εναγωνίως ... σωτήρες, κάποιοι θεωρούν καλό επιμένουν να τους αναδεικνύουν και να τους υποδεικνύουν, έστω με αρχικό κίνητρο την συκοφάντησή τους.


Χθες, η συντριπτική πλειοψηφία των αναγνωστών που έχουν στείλει μηνύματα, σε διάφορα blogs και sites, δεν ασχολούνταν για το αν ήταν αλήθεια ή όχι το συγκεκριμένο γεγονός, αλλά απλά είχαν περιεχόμενο περίπου "Τιμή και δόξα στον Εύελπι"!


Πέρα από τα παραπάνω, επί του θέματος και ακριβώς επειδή είναι πολύ σοβαρό, πρέπει να τοποθετηθούν τόσο ο πρόεδρος της Ν.Δ., Αντώνης Σαμαράς, όσο και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρης. Η σιωπή τους, απλά θα επιβεβαιώσει το δεύτερο σενάριο: Ότι φοβούνται τους στρατιωτικούς, όχι για πραξικόπημα, αλλά ως υποψήφιους στις εκλογές…

 defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Οι Έλληνες, τότε και σήμερα .

Μάχη του Μαραθώνος,11η Σεπτεμβρίου 490 π. Χ.

Πριν από τη μάχη των Ελλήνων εναντίον των Περσών στον Μαραθώνα, ο στρατηγός των Αθηναίων Μιλτιάδης, απευθυνόμενος στους Έλληνες, είπε:

«Εάν τους νικήσουμε αυτοί έχουν πατρίδα να επιστρέψουν,
Εάν μας νικήσουν εμείς δεν έχουμε πού αλλού να πάμε.»

Οι Έλληνες συνειδητοποίησαν τα λόγια του Ηγέτη - Στρατηγού Μιλτιάδη και έκαναν πραγματικότητα το φαινομενικά και λογικά αδύνατο.
Κατατρόπωσαν τους Πέρσες, έσωσαν την Πατρίδα και έγραψαν μία από τις πιο λαμπρές και ένδοξες σελίδες όχι μόνο της δικής μας, αλλά και της παγκόσμιας Ιστορίας.

Σήμερα, έτος 2011 μ. Χ.


ερευνω αρα υπαρχω

Η Ελλάδα, η Πατρίδα μας, διατρέχει έναν από τους μεγαλύτερους κινδύνους της Ιστορίας της.
Το ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΘΑΝΑΤΟΥ που την απειλεί και έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή, είναι πολυπλόκαμο, για να είναι δύσκολα αντιμετωπίσιμο και περιλαμβάνει :
1. Εθνική κυριαρχία (εκχώρηση δικαιωμάτων, εδαφών και ορυκτού πλούτου)
2. Μνημόνιο - Δανειακή Σύμβαση (Οικονομική υποδούλωση χωρίς διέξοδο)
3. Κάρτα του Πολίτη (Αφαίρεση και στέρηση δικαιωμάτων και Ελευθερίας)
4. Κώδικα Διατροφής (Επιβολή γενετικά μεταλλαγμένων τροφών)
5. Ψεκασμούς από αέρος (επικίνδυνες χημικές ουσίες, CHEMTRAILS)
6. Λαθρομετανάστες (Στρατός ξένων δυνάμεων εντός της χώρας, που μπορεί να οργανωθεί και να εξοπλιστεί με σύγχρονα όπλα μέσα σε λίγες ώρες, για να καταστείλει ενδεχόμενη εξέγερση των Ελλήνων)
7. Σχέδιο Καλλικράτης (Πρώτο βήμα γιά Ανεξαρτητοποιήσεις - Αυτονομήσεις Ελληνικών περιοχών, πχ. Θράκη, Κρήτη)
8. Αντισυνταγματικούς Νόμους (Σωρεία σκληρών Νόμων, που στρέφονται αποκλειστικά κατά των Ελλήνων πολιτών)
9. Διάλυση της Παιδείας (Προγράμματα ημιμαθείας για τα Ελληνόπουλα, εξώθηση των μαθητών σε καταλήψεις, καλλιέργεια κλίματος αντιπαλότητας από τους μαθητές προς τους καθηγητές, κατάργηση βασικών μαθημάτων, αλλοίωση της γλώσσας, παραχάραξη της Ιστορίας, αποδόμηση Εθνικών Ηρώων για στέρηση προτύπων, Εθνομηδενισμός κλπ)
10. Ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα (Ραγδαία αύξηση και εξάπλωση της εγκληματικότητας όλων των μορφών, χωρίς τιμωρία. Ασυδοσία και διευκολύνσεις σε επικίνδυνους κακοποιούς. Αδρανοποίηση της Αστυνομίας. Ενοχοποίηση των θυμάτων)
11. Καταρράκωση θεσμών λαϊκής εμπιστοσύνης (Εκκλησία, Στρατός, Δικαιοσύνη, Αστυνομία, Πνευματική ηγεσία, Φορείς άσκησης ελέγχου. Μέθοδος : Έντονη και διαρκής προβολή των αποτυχιών τους ή κακών παραδειγμάτων, με ταυτόχρονη αποσιώπηση και απόκρυψη των επιτυχιών και των καλών παραδειγμάτων)
12. Αποβιομηχανοποίηση της χώρας (Άρχισε από την μεταπολίτευση το 1974 και έχει ήδη ολοκληρωθεί. Βλέπε ΧΡΩΠΕΙ, ΠΕΙΡΑΪΚΗ - ΠΑΤΡΑΪΚΗ, ΑΙΓΑΙΟΝ, ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΕΣ, ΙΖΟΛΑ, ΠΙΤΣΟΣ, ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ και πάρα πολλές άλλες βιομηχανικές μονάδες, που έκλεισαν, ή έφυγαν από την Ελλάδα, ή κατέχονται από ξένους)
Συμβαλλόμενοι:
Α΄. Εντολοδότες:
Η Παγκόσμια Κυβέρνηση διά των εκπροσώπων της : ΔΝΤ(ΔυΝάσΤες), Τρόϊκα, Ε.Ε.

Β΄. Εντολοδόχοι:
Η Ελληνόφωνη Κυβέρνηση των Ελλήνων και οι άλλοι πολιτικοί οι οποίοι συμμετέχουν στην παράσταση, που διαδραματίζεται στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.
Επιδίωξη - Μέσα:
Η υποδούλωση της Ελλάδος με ενυπόγραφη εκούσια παράδοση, ώστε να αποκλείεται η νομιμοποίηση ενδεχομένων αντιδράσεων από τον λαό. Απρόσκοπτη εξέλιξη στην εφαρμογή των όρων του Συμβολαίου εξασφαλίζεται όταν ο λαός κοιμάται. Την αποστολή να κρατήσουν τον λαό σε καταστολή ανέλαβαν προθύμως και εκτελούν ευσυνειδήτως :
α΄. Τα μεγάλης εμβέλειας και επιρροής ΜΜΕ (Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης), διά των γνωστών φερεφώνων τους.
β΄. Οι χρυσοπληρωμένοι κομματικοί εργατοπατέρες - συνδικαλιστές.
γ΄. Παλαιοί πρωταγωνιστές του πολιτικού σκηνικού, εμφανισθέντες σήμερα ως επίδοξοι σωτήρες της Πατρίδας και του λαού, που οργανώνουν «αντιστασιακές κινήσεις ή κινήματα» και τα οποία στην πραγματικότητα αποτελούν τον σύγχρονο «ΔΟΥΡΕΙΟ ΙΠΠΟ» των Α΄ και Β΄ συμβαλλομένων.
Τρόποι - Μέθοδοι :
- Οικονομικός στραγγαλισμός των πολιτών (Υπερχρεωμένες οικογένειες από δάνεια, πιστωτικές κάρτες κλπ., περικοπές μισθών και συντάξεων, βαρειά φορολογία στα χαμηλά εισοδήματα, ραγδαία αύξηση της τιμής προϊόντων και υπηρεσιών).
- Οργανωμένη ειδησεογραφία παραπληροφόρησης για εκφοβισμό και πρόκληση ανασφάλειας.
Στην Ημερησία Διάταξη των οργάνων εκφοβισμού και καταστολής, η δοκιμασμένη συνταγή των ΧιτλεροΣταλινικών καθεστώτων : Υποτίμηση, προσβολές, κατασυκοφάντηση και απαξίωση ΚΑΘΕ διαφωνούντος, προσάπτοντάς του τις γνωστές ρετσέτες Φασίστας, Ρατσιστής, Ελληναράς, Εθνικιστής κλπ.

- Συμφωνημένες απεργιακές κινητοποιήσεις μικρής διάρκειας, σε τακτά χρονικά διαστήματα, για εκτόνωση της πίεσης, διανθισμένες με ποικιλία "σκληρών" αντιπαραθέσεων μεταξύ συνδικαλιστών που .υποφέρουν και .ανάλγητων Κυβερνητικών.

- Κατευθυνόμενη οργάνωση αντιστασιακών κινημάτων, ώστε αφ' ενός μεν, να ελέγχεται η αντίδραση, αφ' ετέρου δε, να διαχέεται δεξιά και αριστερά το «νερό» που συλλέγεται από την αυθόρμητη και αθρόα συμμετοχή του λαού, για να μη φουσκώσει ανεξέλεγκτα το «ποτάμι της οργής».
Αναγνωρίζονται εύκολα, γιατί είναι τα «κινήματα» που τόσο αυτά, όσο και οι ηγετικές ή συντονιστικές τους ομάδες προβάλλονται ιδιαίτερα και ΜΟΝΟΝ αυτά από τα μεγάλα ΜΜΕ.

Αυτό το κομμάτι θέλει ιδιαίτερη προσοχή! Κι αυτό, γιατί εγκάθετοι, διαστρεβλωτές ή απλώς "αδιάφοροι" μπορεί να υπάρχουν ΠΑΝΤΟΥ. Ο πιο έγκυρος τρόπος να αντιμετωπιστεί είναι να είμαστε προσηλωμένοι στον στόχο μας και μόλις αντιληφθούμε ότι κάποιος αρχίζει είτε να τα "μασάει", είτε να δείχνει υπαναχώρηση, είτε να είτε διαφωνεί σε οποιαδήποτε ενέργεια και δράση με δικαιολογίες "τακτικής στρατηγικού τύπου", να τον απομονώνουμε και να αδιαφορούμε. Ακόμη και αν δεν βαρεθεί και φύγει θα παραμείνει "γραφικός" και κακομοίρης.

Σκοπός:

Ο αφελληνισμός της Ελλάδος, ο σταδιακός αφανισμός του Ελληνικού Έθνους, η απάλειψη όλων των στοιχείων του Ελληνισμού από το πρόσωπο της γής, και παράλληλα ο κατακερματισμός της Ελλάδος και η απομύζηση των πλουτοπαραγωγικών της πηγών σε μόνιμη βάση ανενόχλητα.

ΑΠΟΡΙΑ - ΕΡΩΤΗΣΗ - ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Δεν υπάρχει ένας Έλληνας αληθινός, κομματικά άφθαρτος, φωτισμένος, δυνατός και αποφασισμένος, ένας Ηγέτης γιά να εμπνεύσει, να εμψυχώσει και να οδηγήσει, ως άλλος Μιλτιάδης, τους εναπομείναντες πιστούς Έλληνες στον υπέρ πάντων αγώνα, όσο ακόμα υπάρχει καιρός;
Ή θα στέκουμε απαθείς, αδρανείς και αμέτοχοι να επαναλαμβάνουμε στο διηνεκές, μονότονα και μοιρολατρικά, τα λόγια του Εθνικού μας ποιητή Διονυσίου Σολωμού

«δυστυχισμένε μου λαέ, καλέ και ηγαπημένε,
πάντοτ' ευκολοπίστευτε και πάντα προδομένε».
Διαβάστε περισσότερα » »

Θράκη: Υποψία προδοσίας

Ο φόβος χαμού της Ελληνικής Θράκης είναι μεγάλος και δικαιολογημένος
Η αστοργία των Κυβερνήσεων της Ελλάδος, διευκολύνει για να γλιστρήσει αυτός ο τόπος, στην αγκαλιά της Τουρκίας ανετώτερα
Ήδη η Θράκη βρίσκεται από το έτος 2000 σε πειραματικό στάδιο, ως μια Ανεξάρτητη Ευρωπαϊκή περιοχή”
Είναι διάχυτη η εντύπωση, ότι ή εξωτερική πολιτική πού ακολουθεί ή χώρα μας προς τα γειτονικά κράτη καλύπτεται από ένα πέπλο μυστηρίου, παρά τις εκάστοτε και κατά περίσταση διαβεβαιώσεις πού δίδουν τα κυβερνητικά στελέχη περί του αντίθετα.

Στους ανυποψίαστους Έλληνες δημιουργούν έντονη ανησυχία δυσεξήγητες δηλώσεις αξιωματούχων τού κράτους όπως: Της πρώην Προέδρου της Βουλής κ. Άννας Μπενάκη-Ψαρούδα κατά την προσφώνησή της στον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Δημοκρατίας το 2005 Κ. Παπούλια, η οποία είπε:
“Τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιοριστούν χάριν τής ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στην διευρυμένη Ευρώπη».
Του πρώην Υπουργού Εθνικής Αμύνης κ. Μπεγλίτη που υποστήριξε: «Το θέμα των συνόρων δεν είναι θέμα ταμπού. Έχει χρέος η Ε.Ε. να διαμορφώσει μια κοινή στάση στην οποία και η ελληνική κυβέρνηση να συμβάλλει ώστε συντεταγμένα να δούμε τις εξελίξεις στα Βαλκάνια!».
Για τα σύνορα όμως της χώρας έπεσαν κορμιά Ελλήνων και έχει χυθεί άφθονο ελληνικό αίμα.
Ύστερα από αυτά η ανησυχία εντείνεται. Ο φόβος του χαμού της ελληνικής Θράκης είναι μεγάλος και δικαιολογημένος.
Η αστοργία των Κυβερνήσεων της Ελλάδος διευκολύνει για να γλιστρήσει αυτός ο τόπος στην αγκαλιά της Τουρκίας, ανετότερα. Και ας δούμε τι δεν κάνουμε για να κρατηθεί η Θράκη Ελληνική και πόσο θετικά συνεργούμε στις επιδιώξεις της Τουρκίας.
Η παλαιότερα επιστολή προς την “Εστία” του Αντιστρατήγου ε.α. Ιωάννη |Αντωνακέα με το ερώτημα «τι πράγματι συμβαίνει;» αναφέρεται στην απόφαση της Ελληνικής Κυβερνήσεως να καθιέρωση στα Ελληνικά Γυμνάσια την διδασκαλία της Τουρκικής γλώσσας.
Με το άρθρο του: «Η Θρακική γη περνά σε Τουρκικά χέρια», ο αρθρογράφος Κ. Κωνσταντίνου στο «Ελληνόραμα», στο τεύχος Μαρτίου του 2010, επισημαίνει ότι οι Μουσουλμάνοι αγοράζουν γη από Χριστιανούς σε οποιαδήποτε τιμή.
Ο αρθρογράφος επισημαίνει περαιτέρω σημαντικά προβλήματα και διαπιστώσεις για την Θράκη, όπως: Την γνωστή Συνθήκη της Λωζάννης παραβίασε (και μάλιστα εις βάρος της) πρώτη η Ελλάδα, με την μειοδοτική πολιτική των ετών 1955-1959, η οποία αναγνώρισε ξαφνικά τουρκική μειονότητα, υποκαθιστώντας τον όρο «μουσουλμανική» που σαφώς αναγραφόταν στη Συνθήκη της Λωζάννης.
Ο πληθυσμός της Θράκης, μειώνεται δραστικά από την πλευρά των χριστιανών, ενώ εδώ και πολλά χρόνια ο μουσουλμανικός πληθυσμός αυξάνεται ραγδαία με ρυθμούς πού τείνουν να ανατρέψουν τον ένα από τους βασικούς παράγοντες της Συνθήκης της Λωζάννης, αυτόν του δημογραφικού, με βάση το θρήσκευμα.
Ο δεύτερος παράγοντας, το ιδιοκτησιακό καθεστώς επίσης απειλείται επί των ήμερων μας, εντονότερα όσο ποτέ άλλοτε, λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος της Άγκυρας, η οποία μέσω του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής αλλά και μέσω της Ziraat Bank, ενισχύουν την διάθεση αγορών εδαφών των μουσουλμάνων.
Η Θράκη παραδίδεται στην Άγκυρα χωρίς καμία αντίδραση.
Δυστυχώς, πολύ σύντομα, η ίδια η Τουρκία θα ζητήσει την πλήρη εφαρμογή της Συνθήκης της Λωζάννης για να πάρει την Θράκη από την Ελλάδα…
Η αντιπρόεδρος της Εθνικής Ενώσεως Βορείων Ελλήνων κ. Αιμιλία Λαδοπούλου, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 25 Μαΐου 2010 στην Παλαιά Βουλή, δια ομιλίας της με τίτλο: «Θράκη και προβληματισμοί πολλαπλών εξελίξεων», εξέθεσε το όλο θέμα της Θράκης, από ιστορικής, διπλωματικής, εθνικής, κοινωνικής, θρησκευτικής και οικονομικής πλευράς, όπως φαίνεται σήμερα.
Από την ομιλία της θα σταχυολογήσουμε τα ελάχιστα, όπως:
“Το 1930 ο Βενιζέλος υπογράφει την Ελληνοτουρκική Συνθήκη φιλίας, ουδετερότητος και διαιτησίας. Έκτοτε αρχίζουν τα τερατώδη λάθη των ελληνικών κυβερνήσεων με συνεχείς παραχωρήσεις.
Κατ’ εντολή της Τουρκίας εκδιώκονται οι παλαιομουσουλμάνοι από την Ελληνική Θράκη και αντικαθίστανται από τους κεμαλιστάς και τα όργανα της Άγκυρας.
Χωρίς αντάλλαγμα συναινεί η ελληνική κυβέρνηση το 1935 στην δημιουργία διπλωματικού τουρκικού γραφείου στην Κομοτηνή.
Εξελίσσεται ατύπως και άνευ προξενικής συμβάσεως σε Προξενείο και από το 1950 είναι το “Γενικό Προξενείο στην Κομοτηνή”. Είναι η πηγή των δεινών, το καρκίνωμα στην Θράκη.
Το 1951 και το 1968 εφαρμόζονται οι περίφημες μορφωτικές συμφωνίες, οι όποιες καθιερώνουν την Τουρκική ως την μόνη γλώσσα εκπαιδεύσεως.
Έτσι οι Πομάκοι και Ρομά διδάσκονται μέχρι σήμερα την Τουρκική. Εισάγονται τουρκικά διδακτικά βιβλία από την Τουρκία μαζί και μετακλητούς εκπαιδευτικούς».
«Η άτυπη συμβουλευτική επιτροπή Τούρκων Δυτικής Θράκης (είναι η άτυπη βουλή) με πρόεδρο εναλλάξ τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ενεργεί με το Τουρκικό Προξενείο κατ’ εντολήν της Άγκυρας. Κλιμακώνουν την προπαγάνδα υπέρ της ανεξαρτησίας της Δυτ. Θράκης.
Τι ζητά και ποιος είναι ο ρόλος του Έλληνος Προξένου στην Θράκη, στην Υπηρεσία Πολιτικών Υποθέσεων του “ Υπουργείου Εξωτερικών, που δημιουργήθηκε με προεδρικό διάταγμα (αριθ. 334/24-9-1999);
Τι κάνει η υπεύθυνη Πολιτεία, όταν εγκάθετοι κατεβάζουν την Ελληνική Σημαία από το Δημοτικό Σχολείο Πομακικού χωριού Κένταυρος την 25η Μαρτίου, την ποδοπατούν και την καίνε για να τρομοκρατήσουν τους Πομάκους, πού αγωνίζονται να κρατήσουν την Ελληνικότητά τους;
Κρίσιμη περιοχή δεν είναι πλέον το Αιγαίο αλλά η Θράκη.
Ήδη η Θράκη από το 2000 βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο ως μια ξεχωριστή ευρωπαϊκή περιοχή. Έχει ιδιαίτερη συνεργασία με την Βουλγαρία και Τουρκία.
Έρχονται ημέρες δοκιμασίας, η αγάπη προς την Πατρίδα χρειάζεται αγώνα, είναι κρίσιμη η περίοδος του 21ου αιώνα».
Αλήθεια, υπάρχει κάποιος πού μπορεί και θέλει να μας απαντήσει, «τι πράγματι συμβαίνει;».
Διαβάστε περισσότερα » »