Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Σκόπια: «Καυτό ράπισμα Πούτιν σε Ελλάδα για «Μακεδονία»

Καυτό ράπισμα έδωσε στην Ελλάδα ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, αναφερόμενος για «Δημοκρατία της Μακεδονίας», «Βόρεια Κύπρο» και φιλία με την Τουρκία, κατά τη συνέντευξη τύπου που έδωσε  στην Μόσχα, και δυσανασχέτησε τον ελληνικό λαό, γράφει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων, ΝετΠρες, σε ανταπόκριση από την Αθήνα.

 
Ως «βόμβες» παρουσιάστηκαν στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης
 τα μηνύματα του Ρώσου προέδρου στην αναφορά του περί «Μακεδονίας» και  Τουρκίας. Οι Έλληνες χαρακτηρίζουν την αναφορά αυτή ως «καυτό ράπισμα κατά της Ελλάδας».
Το πρώτο χαστούκι για την Ελλάδα από τον Πούτιν ήταν οι απόψεις του σχετικά με το πρόβλημα της Κύπρου, που τόνισε τη ρωσο – τουρκική φιλία. Η αμφιλεγόμενη ομιλία του με αναφορά για Βόρεια Κύπρο και Δημοκρατία της Νότιας Κύπρου, προκάλεσε δυσαρέσκεια στους ελληνικούς κύκλους.
«Το δεύτερο χαστούκι ήταν η χρησιμοποίηση του συνταγματικού ονόματος της χώρας μας, ως ‘Μακεδονία’, στην αναφορά του για αγωγό μέσα από την Τουρκία και με  έναν τερματικό σταθμό στα σύνορα με Ελλάδα που θα μπορούσε να φθάσει μέχρι τη ‘Μακεδονία’, όπως ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος, προκαλώντας αντιδράσεις στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, σημειώνει το δημοσίευμα.

echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Αντίο δημόσια Υγεία και Περίθαλψη μέχρι το 2020: Τι φέρνει το γερμανικό σύστημα DRG’S

a0da119c692c803b996de91d7e4c8387_LΤις βάσεις για την πλήρη ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ και γενικότερα όλου του συστήματος υγείας, βάζει η κοστολόγηση των ιατρικών πράξεων σύμφωνα με το …
γερμανικό σύστημα, το οποίο υπέγραψε ο υπουργός Υγείας κ. Μάκης Βορίδης με τον Γερμανό ομόλογό του. 
Αυτό εκτιμούν άνθρωποι από τον χώρο της υγείας και ειδικότερα από την ΕΙΝΑΠ, τονίζοντας ότι πλέον, βαδίζουμε ολοταχώς για την στρατηγική «Υγεία 2020», σύμφωνα με την πολιτική «Ευρώπη 2020», με βασική κατεύθυνση την αυτοχρηματοδοτούμενη υγεία, δηλαδή νοσοκομεία τα οποία θα βασίζονται σε δικούς τους πόρους, χωρίς την συνδρομή του κρατικού προϋπολογισμού και με το προσωπικό να πληρώνεται ανάλογα με τα έσοδα των νοσοκομείων.
Αυτό γίνεται ολοφάνερο, σχολιάζει στο on Med το μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ και πρόεδρος του Σωματείου των Εργαζομένων στον Ευαγγελισμό κ. Ηλίας Σιώρας, από την υπογραφή των συμφωνιών για την χορήγηση στην Ελλάδα της άδειας χρήσης του γερμανικού συστήματος κοστολόγησης των ιατρικών πράξεων. Βεβαίως από την πλευρά της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, γίνεται λόγος «για εξορθολογισμό των δαπανών, για μία αξιόπιστη και έγκυρη αποτύπωση του κόστους των νοσοκομείων με στόχο την δίκαιη και ισότιμη κατανομή των οικονομικών πόρων για την κάλυψη των αναγκών των ασθενών».
Φυσικά το γνωρίζαμε και το αναμέναμε το σχέδιο αυτό, συνεχίζει ο κ. Σιώρας, αφού και η περίφημη ΕΣΑΝ (η Εταιρεία Συστήματος Αμοιβής των νοσοκομείων) η εταιρεία δηλαδή που θα είναι υπεύθυνη για τις αποζημιώσεις στο ΕΣΥ, έχει βασιστεί στην λογική της ιδιωτικοποίησης, δηλαδή βιωσιμότητα νοσοκομείων, προμήθειες και πληρωμές προσωπικού, με βάση τα έσοδα του ΕΣΥ. Πολύ απλά, τα νοσηλευτήρια παίρνουν πλέον τον δρόμο των ιδιωτικών επιχειρήσεων με δικούς προϋπολογισμούς, ισολογισμούς και έσοδα και θα λειτουργούν εν κατακλείδι με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, όπως κάθε ιδιωτική επιχείρηση δηλαδή. Επομένως αντίο ΕΣΥ, αντίο δημόσια υγεία και περίθαλψη.
Ο κ. Σιώρας, αναφέρει ακόμη, ότι το 2014 τα δημόσια νοσοκομεία είχαν ανάγκη από επιπλέον 100 εκατ. ευρώ, και αντί της λογικής αυτής, βλέπουμε στον κρατικό προϋπολογισμό, μειώσεις οι οποίες υποδηλώνουν ότι έρχεται μία δραματική εποχή για την δημόσια υγεία, την περίθαλψη και τους ασθενείς.
Ειδικότερα, οι συνολικές δαπάνες για το υπουργείο Υγείας το 2015 είναι μειωμένες κατά 505 εκατ. ευρώ κατά (-11%) δηλαδή, η κρατική επιχορήγηση του ΕΟΠΥΥ μειωμένη κατά 107 εκατ. ευρώ, (-17%) σε σχέση με το 2014 και τέλος η χρηματοδότηση του ΕΣΥ, μειωμένη κατά 432 εκατ. ευρώ (- 29%).
Τα στοιχεία και οι αριθμοί πληγώνουν αλλά λένε την αλήθεια, σχολιάζει το μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ, προσθέτοντας ότι το σχέδιο είναι προδιαγεγραμμένο και είναι δύσκολο να αλλάξει η πολιτική αυτή, εκτός εάν υπάρξει βαθειά πολιτική και κοινωνική ανατροπή, η οποία θα καταφέρει να σηκώσει ψηλά και πάλι τον δημόσιο χαρακτήρα της υγείας και της περίθαλψης και μαζί με αυτόν, τις ανάγκες των πολιτών.

onmed
triklopodia
Διαβάστε περισσότερα » »

KANONI στην ΑΓΟΡΑ- Τίτλοι Τέλους για την Μεγαλύτερη γαλακτοβιομηχανία στην ΕΛΛΑΔΑ- 375 εργαζόμενοι στον ΔΡΟΜΟ!!! (ΦΩΤΟ)

4587375 εργαζόμενοι στο δρόμο, 22 στρέμματα σύγχρονων εγκαταστάσεων ρημάζουν με την ιστορική συνεταιριστική γαλακτοβιομηχανία να διασύρεται και να απαξιώνεται με χρέη τα οποία ακόμη δεν έχουν αποδειχθεί πως προέκυψαν.   Αυτό είναι το αποτέλεσμα της ιστορικά σκανδαλώδους εξαγοράς της γαλακτοβιομηχανίας εκ μέρους της ΚΟΛΙΟΣ το 2003.
Η διοίκηση του σωματείου με ειδικό σημείωμα προς τα ΜΜΕ ανακοινώνει τους «τίτλους τέλους» για την ΑΓΝΟ με την υπόθεση των μεθοδευμένων χρεών που φόρτωσε σε αυτή η ΚΟΛΙΟΣ όλα αυτά τα χρόνια να παραμένει αδιερεύνητη από την πολιτεία.
Όπως ακριβώς αναφέρει η διοίκηση του σωματείου «κάποιος πήρε αυτή τη γαλακτοβιομηχανία ελεύθερη χρεών και σε λιγότερο από δέκα χρόνια την οδήγησε στην καταστροφή».
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει το σωματείο, τον Ιούνιο του 2003 η ΚΟΛΙΟΣ εξαγόρασε την ΑΓΝΟ Α.Ε. απαλλαγμένη χρεών (απουσία χρεών, αναγνωρισιμότητα του Σήματος και υποστήριξη εκ μέρους του καταναλωτικού κοινού), στην πορεία των ετών υπό τη Διοίκηση της ΚΟΛΙΟΣ Α.Ε. η οικονομική της κατάσταση χειροτέρευσε και από τον Αύγουστο του 2012 η ΑΓΝΟ άρχισε να μην ανταποκρίνεται στις οικονομικές της υποχρεώσεις έναντι των πιστωτών της.
Η ΑΓΝΟ υπέβαλε στη συνέχεια αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 επικαλούμενη έλλειψη ρευστότητας και αδυναμίας αποπληρωμής των υποχρεώσεών της. Μέχρι τον Φεβρουάριο του 2013, μέχρι δηλαδή την συζήτηση της αίτησής της, η ΑΓΝΟ προσπαθούσε να πληρώνει επιλεκτικά ορισμένα από τα χρέη της με αποκλειστικό σκοπό η ΑΓΝΟ να επιτύχει τη συνέχιση της λειτουργίας της και την υποστήριξη εκ μέρους των πιστωτών της αίτησης για υπαγωγή στο άρθρο 99.
Να σημειωθεί ότι η ΑΓΝΟ είχε παύσει κάθε παραγωγική δραστηριότητα από τις 10/03/2013.
Οι εργαζόμενοι τονίζουν ακόμη ότι «η εκ μέρους της ΑΓΝΟ μη πληρωμή των ληξιπρόθεσμων χρεών της οφείλεται στο γεγονός ότι είχε περιέλθει σε μόνιμη και γενική αδυναμία αντιμετώπισής τους, δηλαδή σε κατάσταση παύσεως πληρωμών» και «όσες καταβολές έγιναν μετά τον Αύγουστο του 2012 ήταν μεθοδευμένες εκ μέρους της διοίκησης της ΑΓΝΟ».
«Δεν αποδείχθηκε ότι τα ποσά που καταβλήθηκαν σε εξόφληση μέρους των υποχρεώσεων ήταν πράγματι χρήματα προερχόμενα από τα ταμεία της ΑΓΝΟ, αφού, όπως αποδείχθηκε, η οικονομική διαχείριση της ΑΓΝΟ και της ΚΟΛΙΟΣ ήταν κοινή σε σημείο που να μην είναι σαφές με τίνος χρήματα γίνονταν οι όποιες καταβολές. Οι καταβολές προς την ΚΟΛΙΟΣ Α.Ε. που επικαλείται η ΑΓΝΟ, δεν αποδείχθηκε ότι έγιναν με χρήματα της ΑΓΝΟ, καθώς η ΑΓΝΟ δεν είχε καμία ρευστότητα ήδη το Δεκέμβριο του 2012» αναφέρει το σωματείο.
Εξάλλου όπως σημειώνει το σωματείο μεταξύ της ΑΓΝΟ και της ΚΟΛΙΟΣ υφίσταται μία ιδιότυπη σχέση εξάρτησης με την ΑΓΝΟ να οφείλει στην ΚΟΛΙΟΣ περισσότερα από 10 εκατ. €, που είχε φτάσει μέχρι 13,5 εκατ. €. Το ποσό αυτό μεταβαλλόταν με διάφορες εκατέρωθεν καταβολές και συμψηφισμούς που γίνονταν άτυπα και χωρίς διαφάνεια, με μόνο συμβαλλόμενο και για τις δύο εταιρείες το Νικόλαο Κολιό.
Το σκάνδαλο,σύμφωνα με το alterthess.gr, που υποκρύπτεται πίσω από αυτή την σχέση είναι ότι ακόμη δεν έχει προκύψει καμία απόδειξη για την αιτία της οφειλής της ΑΓΝΟ προς την Κολιός και για τον λόγο αυτό, σύμφωνα με το σωματείο, οι μεταβιβάσεις της ΑΓΝΟ προς την ΚΟΛΙΟΣ (οχήματα και χρήση σήματος) πρέπει να ελεγχθούν στα πλαίσια της πτωχευτικής διαδικασίας ως εικονικές.
«Από όλα αυτά προκύπτει ότι η Διοίκηση της ΚΟΛΙΟΣ και της ΑΓΝΟ ήταν κοινή, όπως κοινή ήταν και η οικονομική διαχείριση, κατά τρόπο που να είναι αδύνατος ο διαχωρισμός των εταιρικών περιουσιών, καθώς οι συναλλαγές των εταιρειών ήταν εντελώς αδιαφανείς και γίνονται με μόνο συμβαλλόμενο μεταξύ των εταιρειών των ίδιο το Ν. Κολιό. Έτσι πτώχευσε κι η ΑΓΝΟ» καταλήγει στο σημείωμά της η διοίκηση του σωματείου.

14
 
makeleio
Διαβάστε περισσότερα » »