Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Η εθνική ταυτότητα ως θεματικό πάρκο.

Μετά το αεροδρόμιο, την εθνική οδό και το στάδιο των Σκοπίων που φέρουν το όνομα του Μεγάλου Αλέξανδρου, υπάρχει τώρα στα Σκόπια και ένα γιγαντιαίο ακαλαίσθητο άγαλμα του ήρωα βασιλιά και στρατηλάτη για να κοσμεί την πόλη αυτή. Αν και οι συζητήσεις που έγιναν υποχρέωσαν τη σκοπιανή κυβέρνηση να το αποκαλεί προς το παρόν «έφιππο πολεμιστή».


Οι συζητήσεις που έγιναν για το άγαλμα αυτό του Μεγάλου Αλέξανδρου συμφωνούν στο ότι είναι γιγαντιαίο αλλά και ότι αποτελεί την πραγμάτωση ενός μνημειώδους kitsch. Πρόκειται για μια τεράστια ολόσωμη μορφή πάνω στον Βουκεφάλα, που κρατά στο δεξί χέρι ένα μεγάλο σπαθί στραμμένο προς το Νότο. Ο Βουκεφάλας ανορθώνεται θριαμβευτικά στα πίσω πόδια του, ώστε να δημιουργείται ένα μαζικό σύνολο που υψώνεται μαζί με τη βάση του 22 μέτρα ή 8 πατώματα των κοντινών κτηρίων, τα οποία και συνθλίβει κάτω από την απίθανη και απίστευτη κλίμακά του.


Μεγάλα χωματουργικά μηχανήματα συνεχίζουν να διευθετούν το περιβάλλον όπου ήδη εγκαταστάθηκε το άγαλμα του Μεγάλου Αλέξανδρου και που είναι η καρδιά των Σκοπίων, δηλαδή η κεντρική πλατεία της πόλης αυτής, που βέβαια ονομάζεται “Makedonija”. Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Το τεράστιο άγαλμα αποτελεί την αφορμή και την αρχή για την πραγμάτωση ενός μεγάλου σχεδίου αστικής ανάπλασης των Σκοπίων.


Το καθεστώς των Σκοπίων έχει ήδη σχεδιάσει τον εμπλουτισμό της πρωτεύουσάς του με ένα νέο αρχαιολογικό μουσείο, ένα εθνικό θέατρο, μία αίθουσα συναυλιών καθώς και πολυάριθμα κτήρια με περίπλοκες ροκοκό διακοσμήσεις, που δεν μας είναι σαφές πώς συνδέονται με τις φιλοδοξίες και την εικόνα που έχει το κράτος αυτό για τον εαυτό του. Ακόμη το σύνολο των αναπλάσεων θα πλαισιώνεται από αριθμό νέων έργων, όπως μεγάλα κρατικά κτήρια με γοτθικές διακοσμήσεις, υπερφίαλες εντυπωσιακές γέφυρες και μία θριαμβευτική αψίδα(!) που δεν διαπιστώσαμε τί θριαμβευτικά θα διαιωνίζει. Το μεγαλειώδες kitsch θα στεφανωθεί με κάτι ακόμη μεγαλύτερο: ένα τερατώδες άγαλμα του Φίλιππου του Β΄, του πατέρα δηλαδή του Μεγάλου Αλέξανδρου. Αυτό θα έχει ύψος 28 μέτρων. Πρόκειται για μία μορφή θεματικού πάρκου που συγκροτεί συνολικά ένα είδος βαλκανικού και σλαβικού Las Vegas αφιερωμένου στην εδραίωση και την πιστοποίηση μιας φαντασίας.


Δεν έχουμε μακέτες ή προσχέδια για να αντιληφθούμε το συντριπτικό μεγαλείο που θα αναδύεται από τον κατασκευαστικό αυτό παροξυσμό, ούτε μπορούμε να καταλάβουμε πώς θα συνυπάρχουν τα δύο γιγαντιαία αγάλματα κατασκευασμένα σε διαφορετικές κλίμακες. Ούτε καταλαβαίνουμε γιατί το ολόσωμο άγαλμα του Φιλίππου του Β΄ θα πρέπει να είναι μεγαλύτερο από αυτό του Αλέξανδρου. Θα υπέθετε κανείς ότι, αν κάποιο από τα δύο αγάλματα θα έπρεπε να είναι μεγαλύτερο από το άλλο, αυτό θα έπρεπε να είναι το άγαλμα του Αλέξανδρου. Πάντως, εκείνο που καταλαβαίνουμε είναι ότι το εθνικιστικό καθεστώς του Fyrom καταφεύγει σε μία παρανοϊκή προσπάθεια αυτοκατάφασης με την ελπίδα να υπερβεί την απομόνωσή του. Και φυσικά δεν μπορούμε να καταλάβουμε πώς είναι δυνατόν να πραγματοποιούνται τέτοια σχέδια σε μία χώρα όπου η ανεργία ανέρχεται στο 35% και όπου ένα αντίστοιχο ποσοστό πληθυσμού επιβιώνει με μέσα κάτω από το όριο της φτώχειας.

Είναι καταφανής η απομάκρυνση της ελίτ που κυβερνά το Fyrom από την πραγματικότητα. Οι ίδιοι οι Σκοπιανοί συμφωνούν στις δημοσκοπήσεις ότι πρόκειται για υπερφίαλους σχεδιασμούς. «Πρόθεσή μας είναι, λέει η πρόεδρος του αρχιτεκτονικού συλλόγου των Σκοπίων, να καταστήσουμε τα Σκόπια ένα Παρίσι. Αλλά η κλίμακα των έργων και τα μεγέθη σε σύγκριση με την πόλη των Σκοπίων είναι εσφαλμένα και τρομακτικά». Όμως, ένας καθηγητής της Ακαδημίας των Τεχνών των Σκοπίων υποστηρίζει: «Είμαστε ένα νέο έθνος και με την ίδρυση του κράτους μας αποκτήσαμε για πρώτη φορά τη δυνατότητα να επιδείξουμε την ιστορία και τον πολιτισμό μας. Αυτά τα μνημεία είναι απαραίτητα για να μας κάνουν πραγματικά ένα έθνος».


Παράλληλα, κανείς στα Σκόπια δεν μπαίνει στον κόπο να διερευνήσει το πως οι Σλάβοι μπορούν να συνδέονται με το αρχαίο βασίλειο της Μακεδονίας. Στην πραγματικότητα πρόκειται για την προσπάθεια ενός λαϊκιστικού εθνικιστικού καθεστώτος να θεμελιώσει μια ταυτότητα, εν πολλοίς φαντασιακή, μέσω μιας εθνικιστικής υπερκατασκευής.
Υποθέτουμε ότι, σύμφωνα με τη λογική των σκοπιανών ιθυνόντων, η δημιουργία του θεματικού αυτού πάρκου θα ταυτίσει το όνομα του Μεγάλου Αλέξανδρου με τα Σκόπια και θα λειτουργήσει ως ένα τοπόσημο και ως ταυτότητα ολόκληρου του κράτους τους. Εμείς, πρέπει να έχουμε υπομονή και να κρατήσουμε μία ανυποχώρητη στάση. Ο αλυτρωτισμός των Σκοπίων δεν πρόκειται να καμφθεί με υποχωρήσεις και δεν πρόκειται να καταλήξει σε συμβιβασμούς. Οποιαδήποτε υποχώρησή μας θα ακολουθηθεί από νέες απαιτήσεις.


Παράλληλα, θα πρέπει να εμποδίσουμε την ταύτιση του κράτους των Σκοπίων με τη Μακεδονία και την ιστορία της. Στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει να ενισχύσουμε τις κλασικές σπουδές και τις πανεπιστημιακές έρευνες σε πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας μας, αλλά και του εξωτερικού. Παρά την οικονομική μας κάμψη διαθέτουμε την οικονομική δυνατότητα να το κάνουμε.







antibaro.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Η Αυστρία στο «πλευρό» της ΠΓΔΜ για το όνομα και την Ε.Ε.

Σύμφωνα με ανακοινώσεις τις αυστριακής καγκελαρίας, κατά τη συνάντηση του καγκελάριου Βέρνερ Φάιμαν με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Νικολά Γκρούεφσκι, συζητήθηκανε οι προϋποθέσεις-πλαίσιο για ενταξιακές διαπραγματεύσεις της ΠΓΔΜ με την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως επίσης και οι διαφορές με την Ελλάδα ως προς το όνομα.
 
Ο Αυστριακός υφυπουργός Εξωτερικών Βόλφγκανγκ Βάλντνερ, σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΡΑ), είχε ζητήσει να μην αποτελεί πλέον προϋπόθεση, η προηγούμενη επίλυση του ζητήματος του ονόματος της ΠΓΔΜ, για την έναρξη των ενταξιακών της διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση, τονίζοντας ότι: "η Ε.Ε. θα πρέπει, επιτέλους, να αρχίσει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις".

Ο Β. Βάλντνερ, θεωρεί πως εξαιτίας της ελληνικής κρίσης χρέους και της κρίσης του ευρώ, δεν έχουν αυξηθεί οι πιθανότητες επίλυσης της διαφοράς και υπογραμμίζοντας πως "οι Έλληνες έχουν τώρα άλλα προβλήματα και για αυτούς η κοινοτική διεύρυνση βρίσκεται τελείως στο κάτω μέρος της ημερήσιας διάταξης."

Κατά την την άποψη του Αυστριακού υπουργού, η διαφορά Ελλάδας-ΠΓΔΜ δεν μπορεί να επιλυθεί δικαστικά, γιατί "εδώ πρόκειται για ταυτότητα, ιστορία, αξίες και άλλα, που πρέπει να τα διευθετήσουν οι δύο χώρες από κοινού". Σε δηλώσεις του εξάλλου, μετά τις συναντήσεις του στα Σκόπια με τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ Γκεόργκι Ιβανόφ, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Βλαντιμίρ Πεσέφσκι, και τον υπουργό Εξωτερικών Νικολά Ποπόσκι, ο ίδιος είχε επαναλάβει ότι η Αυστρία θα συνεχίσει να υποστηρίζει τη "Μακεδονία" στην ενταξιακή της πορεία.
 
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε περισσότερα » »

Η απόδειξη ότι τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία

Το μυστικό της ευτυχίας που έψαχνε βρήκε ένας εκατομμυριούχος επιχειρηματίας από το Τελφς της Αυστρίας. Όχι δεν είδε τις δουλειές του να παίρνουν τα πάνω τους, ούτε βρήκε τον έρωτα της ζωής του... βρήκε όμως τον τρόπο να γίνει ευτυχισμένος: μοίρασε όλα του τα υπάρχοντα και τα χρήματα σε αυτούς που είχαν ανάγκη.

Ο 49χρονος Καρλ Ράμπεντερ, ο οποίος το 2010 είχε δηλώσει την πρόθεσή του να απαλλαγεί από τα υλικά αγαθά, πούλησε την επιχείρησή του, την πολυτελή του κατοικία στις Άλπεις, τη λιμουζίνα του, το σπορ αμάξι του καθώς και το ιδιωτικό αεροσκάφος του και μοίρασε τα λεφτά σε φιλανθρωπίες, ενώ έδωσε πολλά δάνεια σε πολίτες του λεγόμενου Τρίτου Κόσμου, οι οποίοι δεν μπορούσαν να δανειοδοτηθούν από καμία τράπεζα.

Πλέον ζει σε ένα μικρό σπίτι και κερδίζει κάτι παραπάνω από 1000 ευρώ το μήνα, ως σύμβουλος επιχειρήσεων.

Όπως αναφέρουν οι austriantimes.at ο πρώην εκατομμυριούχος τονίζει ότι μόνο τώρα, που έχει απαλλλαγεί από τα χρήματα, είναι ευτυχισμένος. «Αν κάποιος σημειώσει τα πράγματα που τον κάνουν πραγματικά ευτυχισμένο, θα καταλάβει τι εννοώ. Η αγάπη, ο ήλιος, ο καθαρός αέρας... αυτά είναι που με κάνουν πραγματικά ευτυχισμένο», τόνισε.

Μάλιστα αναφερόμενος στο πλούσιο παρελθόν του, σημείωσε ότι στις φωτογραφίες φαινόταν δυστυχισμένος, ενώ τώρα είναι χαρούμενος.
Διαβάστε περισσότερα » »

Τέλειωσαν τα ψέματα.... Υπέκυψε κι ο Σαμαράς.

Μετά τις σημερινές απειλές της Μέρκελ τελικώς υπέκυψε κι ο Σαμαράς. Απέστειλε επιστολή στην Κομισιόν, στο Eurogroup, στην ΕΚΤ και στo ΔΝΤ. Στην Ν. Δημοκρατία γίνεται ήδη χαμός με εσωκομματικές διενέξεις και διαξιφισμούς.

Η ενέργεια του Σαμαρά να στείλει "επιστολή υποταγής" στους εταίρους μας στις Βρυξέλλες διώχνει τα σύννεφα και την φημολογία για απόρριψη της 6ης δόσης. Η φράου Μέρκελ έσπευσε μέσω εκπροσώπου της ήδη αργά το απόγευμα να δηλώσει ότι πλέον ανοίγει ο δρόμος για να δοθεί η "σωτήρια" 6η δόση που θα μετατρέψει ακόμα περισσότερο την μικρή πατρίδα μας σε γερμανικό προτεκτοράτο...




Επειδή πολλοί θα θεωρήσουν ότι σπεύδω να καταδικάσω άδικα τον Σαμαρά για την "κωλοτούμπα" του θέλω να τονίσω ότι δεν θεωρώ προσωπικά ότι ο ηγέτης της Ν.Δ. έκανε κάποια κωλοτούμπα... Αυτές ήταν οι θέσεις του ανέκαθεν απλά παλαιότερα που στο τιμόνι βρισκόταν το ΠΑΣΟΚ μπορούσε να αντιπολιτεύεται την κυβέρνηση και να παριστάνει τον φιλολαϊκό ηγέτη. Τώρα όμως που ακούμπησε κι αυτός το χέρι του πανω στο τιμόνι είναι πλέον σχεδόν αδύνατο να κρύψει τις πραγματικές του προθέσεις που πάντα ήταν ΥΠΕΡ του Μνημονίου.


Λυπάμαι που αποδεικνύονται σωστές οι εκτιμήσεις κυρίως των αριστερών κομμάτων για τις πραγματικές προθέσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Κι έτσι με μια κίνηση κινδυνεύει πλέον η Ν.Δ. να βρεθεί συνυπεύθυνη της καταστροφής της πατρίδας μας και να δει τα συνεχώς αυξανόμενα μέχρι σήμερα ποσοστά της να συρρικνώνονται στα επίπεδα του ΠΑΣΟΚ... κάπου εκεί κάτω από το 15 %!!!

Στην επιστολή του ο Σαμαράς ΔΕΝ αναφέρεται καθόλου στο γεγονός των επικείμενων εκλογών της 19 Φεβρουαρίου 2012 και χρησιμοποιεί φράσεις που δείχνουν μεν κάποια ψήγματα εικονικής αντίστασης αλλά ταυτόχρονα και φράσεις που διαλύουν κάθε αμφιβολία για την πλήρη υποταγή στις εντολές των τοκογλύφων δανειστών μας.

Ας την δούμε με ένθετες σκέψεις και σχόλια (σε κόκκινο χρώμα).

«Όπως αναφέρθηκε στη συνάντηση των τριών Πολιτικών Αρχηγών υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια: “συμφωνήθηκε ότι το έργο της νέας κυβέρνησης είναι η υλοποίηση των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης της 26ης Οκτωβρίου 2011 και η εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής που συνδέεται με τις αποφάσεις αυτές.”
Η οικονομική πολιτική που λέει είναι αυτή που κατηγορούσε μετά βδελυγμίας πριν το δημοψηφικό πυροτέχνημα του ΓΑΠ...
Επίσης ξέχασε να αναφέρει ότι σε αυτά που συμφωνήθηκαν περιλαμβάνεται και η διεξαγωγή εκλογών στις 19 Φεβρουαρίου!!!


Ο νέος Πρωθυπουργός έχει ήδη δεσμευτεί να εκπληρώσει αυτό το έργο.
Η Νέα Δημοκρατία δεσμεύεται να στηρίξει το νέο Πρωθυπουργό.
Αρα και αυτό το έργο..... δηλαδή τα συμφωνημένα την 26η Οκτωβρίου μαζί με τα αντιλαϊκά και ανθελληνικά μέτρα!!!! Το παεί με συνεπαγωγή....
Η Νέα Δημοκρατία είναι σταθερά προσηλωμένη στην επιτυχία της δημοσιονομικής εξυγίανσης (δηλαδή σε όλα όσα καταστρέφουν σήμερα τον δημόσιο τομέα και εξαθλιώνουν εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες... συμφωνώ ότι έπρεπε να διορθωθούν κάποια πράγματα στο δημόσιο αλλά με τελείως διαφορετικό τροπο κι όχι αυτόν που επέλεξε η προδοτική διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και συνεχιζεται και επί Παπαδήμου) και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη των αγορών (εδώ μας δουλεύει... έχουμε οι Ελληνες γραμμένη στα...... την εμπιστοσύνη των αγορών κι απορώ γιατί δεν τις λέει με το όνομά τους Goldman Sachs κλπ) και να επιτευχθεί οικονομική ανάπτυξη.

Η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει πλήρως τους στόχους της δημοσιονομικής προσαρμογής, αναφορικά με την εξάλειψη του ελλείμματος και την αντιστροφή της δυναμικής του χρέους. Επίσης υποστηρίζει “εργαλεία” που ήδη εφαρμόζονται (αν και ανεπιτυχώς) (ορίστε;.... δηλαδή υποστηρίζει π.χ. την εφαρμογή του ενιαίου φτωχολόγιου, της εργασιακής εφεδρείας, των χαρατσιών και των εκτάκτων εισφορών... των απολύσεων, της ακρίβειας, των ειδικών φόρων, της κατάργησης των φοροαπαλλαγών, της αύξησης του ΦΠΑ, του προδοτικού μεσοπρόθεσμου που κατά τα άλλα καταψήφισε......), και ειδικότερα την περικοπή των δημοσίων δαπανών (αυτά που λέγαμε για το ενιαίο φτωχολόγιο και τις καταργήσεις οργανισμών, τις εφεδρείες κλπ... εν τω μεταξύ μας δουλεύει καθώς επέτρεψε στον Παπαδήμο να έχει ένα από τα μεγαλύτερα κυβερνητικά σχήματα όλων των εποχών με 49 υπουργούς και υφυπουργούς... και φανταστείτε πόσους συμβούλους), την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και την αξιοποίηση της ανεκμετάλλευτης ακίνητης δημόσιας περιουσίας (αξιοποίηση; ελπίζω να μην εννοεί ξεπούλημα στους ξένους).

Βάσει των στοιχείων από την μέχρι τώρα εκτέλεση του προϋπολογισμού, πιστεύουμε ότι συγκεκριμένες πολιτικές πρέπει να τροποποιηθούν προκειμένου να εξασφαλιστεί η επιτυχία του Προγράμματος. (δηλαδή ποιού Προγράμματος; δεν πιστεύω να εννοεί το προγραμμα που εφάρμοζε μέχρι τώρα ο ΓΑΠ και θα συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό ο τραπεζίτης Παπαδήμος;)
Αυτό ισχύει ακόμα περισσότερο, αφού σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες Ευρωπαϊκές προβλέψεις για την Οικονομία, η Ελλάδα το 2012 θα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που θα βρίσκεται 5 συνεχή έτη σε ύφεση! (αυτό το λέει για να μας λυπηθούν;)

Πρόθεσή μας είναι να αναδείξουμε αυτά τα θέματα, μαζί με βιώσιμες εναλλακτικές πολιτικές, (κουραφέξαλα ποιές είναι οι βιώσιμες εναλλακτικές πολιτικές; Μήπως νομίζει ότι αυτός είναι στην κυβέρνηση; Δηλαδή κ. Σαμαρά πως θα εφαρμόσεται τις "βιώσιμες εναλλακτικές πολιτικές";) αυστηρά εντός του πλαισίου που περιγράφεται από το Πρόγραμμα (εδώ έχουμε μια δήλωση που χαρακτηρίζει ολόκληρη την επιστολή ως επιστολή υποτέλειας. Σίγουρα με αυτήν χάρηκαν ιδιαίτερα οι Γερμανοί!!!! ώστε αυστηρά εντός του πλαισίου κ. Σαμαρα;). Δίνουμε μεγάλη έμφαση στο να επιτευχθεί ταχεία ανάκαμψη, έτσι ώστε τα δημόσια έσοδα που θα προκύψουν, να μας επιτρέψουν να πετύχουμε τους στόχους που έχουν τεθεί. Αποδίδουμε επίσης ιδιαίτερη έμφαση στις διαδικασίες εφαρμογής οι οποίες πρέπει να εξορθολογιστούν και να αναβαθμιστούν. (εδώ δείχνει ότι ξέρει καλά αυτό που έχει σπουδάσει..... είναι απλά πολιτικάντικες φανφάρες.... με όποιο νόημα θέλει να τους δώσει ο καθένας)

Η δέσμευση του Ελληνικού λαού (μην είσαι τόσο σίγουρος κ. Σαμαρά... αρκετά ανεχτήκαμε τους δημόσιους εξευτελισμούς των σιχαμένων υπανθρώπων εταίρων μας... να πάρουν το σύμβολό τους με τα αστεράκια και δρόμο...) και της Νέας Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρώ είναι ισχυρή και αμετάκλητη. (Αυτό έλειπε.....)

Η Νέα Δημοκρατία πιστεύει ότι η Ελλάδα μπορεί να βγει από την κρίση και να διασφαλίσει την κοινωνική της συνοχή.
Είμαστε αποφασισμένοι να το πετύχουμε. (Μην βιάζεσαι κάτσε να γίνεις πρωθυπουργός και βλέπουμε....)

Με εκτίμηση, Αντώνης Κ. Σαμαράς, Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας»


Κρίμα κ. Σαμαρά αποδειχθήκατε πολύ μικρός και θα τρίζουν τα κοκκαλάκια της προγιαγιά σας.....
Διαβάστε περισσότερα » »

ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ!!!! ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ…ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ - ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ ΣΤΟΝ 3ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΚΤΗΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ Β΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα » »

Οι εικόνες απο την Παλαιστίνη και η υπόθεση της Ρέϊτσελ Κόρι που την πάτησε Ισραηλινή μπουλντόζα που δεν θα σας δείξουν ποτέ τα ΜΜΕ-Βίντεο

Τις εικόνες αυτές και τα περιστατικά δεν τις προβάλλουν ποτέ τα μεγάλα ΜΜΕ. Απλούστατα γιατί ελέγχονται όλα απο "περιούσιους". Τα παιδιά μεγαλώνουν στην Παλαιστίνη ακούγοντας καθημερινά τις σφαίρες των Ισραηλινών αρμάτων να γαζώνουν τα σπίτια τους και στην συνέχεια μπουλντόζες να τα ισοπεδώνουν. Μια ακτιβίστρια, η Ρέϊτσελ Κόρι που είχε πάει στην Παλαιστίνη για να βοηθήσει τους Παλαιστίνιους και να συνδράμει στην προσπάθεια για προβολή των δεινών των Παλαιστινίων ισοπεδώθηκε απο μια μπουλντόζα του Ισραηλινού στρατού εν ψυχρώ. Κανείς δεν κατηγόρησε το Ισραήλ για το περιστατικό αυτό. Φανταστείτε τι θα γινόταν σε οποιαδήποτε άλλη χώρα αν συνέβαινε αυτό το περιστατικό...
Διαβάστε περισσότερα » »

Αεροψεκασμοί

Διαβάστε περισσότερα » »

Καύσιμα από υδρογόνο - Eυρεσιτεχνία του τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Πατρών

Καύσιμα από υδρογόνο και μάλιστα όχι απαραίτητα καθαρό, μπορεί να παράξει η ευρεσιτεχνία που έχει κατοχυρώσει η ομάδα του τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Πατρών με επικεφαλής τον καθηγητή Ιωάννη Καλλίτση.

Τη νέα αυτή πατέντα που ήδη κυκλοφορεί σε εφαρμογές στο εξωτερικό παρουσίασε κατά τη διάρκεια ομιλίας του, στο ξενοδοχείο Ηλέκτρα Παλλάς, ο κ. Καλλίτσης μιλώντας στη συνάντηση επιστημόνων και εκπροσώπων επιχειρήσεων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα RoleMak για τη διάχυση και αξιοποίηση της τεχνολογίας των οργανικών ηλεκτρονικών.

Όπως είπε ο κ. Καλλίτσης «με τη νέα αυτή μετατροπή μπορεί κανείς να αξιοποιήσει την ενέργεια που μένει αναξιοποίητη από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειες». Η πατέντα μετατροπής του υδρογόνου σε ενέργεια χρησιμοποιείται ήδη από το EuropeanSpaceCenter για την ενεργειακή αυτονομία των δορυφόρων.

«Προς το παρόν οι εφαρμογές μετατροπής ενέργειας είναι περιορισμένες. Μπορεί για παράδειγμα κάποιος με μια φιάλη φυσικού αερίου να τροφοδοτήσει ενεργειακά ένα τροχόσπιτο, ή ακόμη και ένα σπίτι» εξήγησε ο κ. Καλλίτσης.

Ο υπεύθυνος του Ευρωπαϊκού Προγράμματος RoleMak που χρηματοδοτείται με 24,7 εκατομμύρια ευρώ από την Ε.Ε και του Εργαστηρίου Νανοτεχνολογίας του ΑΠΘ, καθηγητής Στέργιος Λογοθετίδης, εξήγησε ότι θα γίνουν και άλλες σημαντικές ερευνητικές και επιχειρηματικές συναντήσεις μέσα στους επόμενους μήνες προκειμένου να αναπτυχθούν στενότερες επαφές μεταξύ των ερευνητών και του επιχειρηματικού κλάδου.
Διαβάστε περισσότερα » »

Την 22η θέση ανάμεσα σε 58 συμμετέχοντες στο διαγωνισμό της Ρομποτικής στο Αμπου Ντάμπι. κατέλαβε η ομάδα του 3ου Γενικού Λυκείου Πτολεμαίδας


Την 22η θέση ανάμεσα σε 58 συμμετέχοντες στο διαγωνισμό της Ρομποτικής στο Αμπου Ντάμπι που διεξήχθει το διάστημα 18-20/11, κατέλαβε τελικά η ομάδα του 3ου Γενικού Λυκείου Πτολεμαίδας.


Οι μαθήτριες της Α' Τάξης του 3ου ΓΕΛ Πτολεμαΐδας, Αφροδίτη Γκέρτση, Ειρήνη Κοκκινίδου και Αναστασία Ζαραφίδου, εκπροσώπησαν και πέρυσι τη χώρα στις Φιλιππίνες κατακτώντας την 13η θέση, ενώ φέτος είχαν στόχο την οκτάδα.

Σε κάθε περίπτωση αξίζουν συγχαρητήρια στις μαθήτριες και τους καθηγητές τους.
Διαβάστε περισσότερα » »

ΣΤΡΟΦΗ 360 ΜΟΙΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΔΩΣΕ Η ΠΡΩΗΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΔΟΘΕΙΣΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΜΕΛΕΤΕΣ
Ο Δήμος Εορδαίας βρέθηκε σε μεγάλο αδιέξοδο, όταν στην αρχή του 2011 διαπίστωσε ότι δεν υπήρχαν μελέτες από τον πρώην Δήμο Πτολεμαΐδας, προκειμένου να διεκδικηθούν κονδύλια από το ΕΣΠΑ.

Ο Περιφερειάρχης κ. Δακής, θέλοντας να βοηθήσει την Εορδαία, ολοκλήρωσε όσες μελέτες δρομολογήθηκαν από την πρώην Νομαρχία και σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Σόκουτη και τις Τεχνικές Υπηρεσίες της πρώην Νομαρχίας παρέδωσαν τέσσερεις μελέτες, προκειμένου να δώσουν μία βοήθεια στο Δήμο Εορδαίας.
Η πρώτη φάση είναι μία θετική ενέργεια την οποία απεδέχθη η Δημοτική Αρχή και ευχαρίστησε την Περιφέρεια, τόσο για την ενέργεια όσο και για τη συνεργασία.
Ωστόσο, από αυτές, κυρίαρχη σημασία για την ευρύτερη περιοχή κατέχει η Μελέτη Διαχείρισης Λυμάτων στην Εορδαία.
Η Μελέτη αυτή αποτελεί ένα σύνολο 19 επιμέρους μελετών, για έργα συνολικού προϋπολογισμού 52.000.000 ευρώ, που προσπαθεί σήμερα ο Δήμος να τα εντάξει στο ΕΠΠΕΡΑΑ (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξης 2007-2013).
Από τις 19 αυτές επιμέρους μελέτες, οι 10 αφορούσαν σε εσωτερικά δίκτυα αποχέτευσης Δημοτικών Διαμερισμάτων και είχαν υποχρέωση να τις υλοποιήσουν οι πρώην Δήμοι της περιοχής Εορδαίας.
Οι υπόλοιπες 9 ήταν μελέτες αγωγών μεταφοράς των λυμάτων στον Βιολογικό Σταθμό της Πτολεμαΐδας από τα αντίστοιχα Δημοτικά Διαμερίσματα. Τις 9 αυτές μελέτες, ανέλαβε να τις εκπονήσει η Ν.Α. Κοζάνης μέσω της ΑΝΚΟ, με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας και με συνολικό προϋπολογισμό 850.000,00 ευρώ.
Κατά τη διάρκεια εκπόνησης των μελετών, έγινε πολιτική παρέμβαση από τον πρώην Δήμο Πτολεμαΐδας με λανθασμένες πολιτικές επιλογές, μετά από ατυχείς τεχνοκρατικές εισηγήσεις και ενώ θα ολοκληρώνονταν οι 9 μελέτες και θα έπαιρναν έγκριση περιβαλλοντικών όρων, χωρίστηκαν σε ομάδες μελετών τριών ταχυτήτων:
  • Αυτές που προηγήθηκαν και έχουν σήμερα έγκριση περιβαλλοντικών όρων, δηλαδή είναι ώριμες και αφορούν στον ΚΑΑ Περδίκκα-Ανατολικού-Πενταβρύσου,
  • Οι μελέτες για Ασβεστόπετρα, Μαυροπηγή, Προάστειο, περιοχή ΑΕΒΑΛ, οι οποίες είχαν κατατεθεί εκ των υστέρων και πήραν έγκριση περιβαλλοντικών όρων μόλις τον Νοέμβριο του 2011, και
  • Τέλος, αυτές που εξαιρέθηκαν – κακώς- σε πρώτο στάδιο και για τις οποίες μέχρι και σήμερα δεν έχουν εγκριθεί οι Περιβαλλοντικοί όροι. Οι μελέτες αυτές αφορούν στους αγωγούς μεταφοράς λυμάτων από α) Γαλάτεια-Δροσερό-Ολυμπιάδα, β) Εμπόριο-Μηλοχώρι-Φούφα-Αναρράχη, γ) Άρδασσα, δ) Καρυοχώρι-Άγιος Χριστόφορος, ε) Κομνηνά-Μεσόβουνο-Πύργοι.
  • Η αλλαγή του σχεδιασμού οδήγησε στο τραγικό αποτέλεσμα της καθυστέρησης του μεγαλύτερου περιβαλλοντικού έργου της Εορδαίας.
Επομένως, μέχρι σήμερα, δεν είναι έτοιμες οι επιμέρους προτάσεις και σε συνδυασμό με την οικονομική συγκυρία, απαιτείται από τον Δήμο Εορδαίας ένας αγώνας δρόμου, προκειμένου κατ’ αρχήν να ολοκληρωθούν οι υπό εκπόνηση ΜΠΕ (Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων) και να μπορέσουν τα εν λόγω έργα να ενταχθούν στα ιδιαίτερα περιορισμένα χρηματοδοτικά προγράμματα, προκειμένου, τελικά, να δημοπρατηθούν και να υλοποιηθούν για την ανάπτυξη της περιοχής της Εορδαίας.

ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
Γραφείο Τύπου
Τηλέφωνο – Fax : +302463350112
E-Mail: grtyp@ptolemaida.gr Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Website: http://www.ptolemaida.gr/
Διαβάστε περισσότερα » »

Η δόση μας....

7η ΔΟΣΗ ΔΩΣΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ
8η ΔΟΣΗ ΔΩΣΤΕ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ
9η ΔΟΣΗ ΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ
10η ΔΟΣΗ ΔΣΤΕ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ
11η ΔΟΣΗ ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΑΣ ΣΤΑ ΜΠΟΥ@@@ΛΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
12η ΔΟΣΗ...........
13η ΔΟΣΗ .......

ΑΠΟ ΤΗΝ 6η ΔΟΣΗ ΛΟΙΠΟΝ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ.


Η ΒΙΒΛΟΣ ΤΩΝ ΜΠΑΧΟΜΕΧ ΔΕΝ ΒΓΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΑΝΗΣΕΙ ΕΜΑΣ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΑΥΤΟΥΣ. ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΓΡΑΦΟΥΝ.
Ο ΜΗ ΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΘΕΟΥ.
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ.
Η ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΣΤΗΝ ΠΙΑΤΣΑ, ΟΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΚΑΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΦΩΣ
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΗ, ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΝΗ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑ.
Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΦΩΣ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟ.
ΤΟ ΚΑKΟ ΕΙΝΑΙ ΚΤΙΣΤΟ, ΑΦΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΑΤΑΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΚΑΙ Ο ΣΑΤΑΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΚΤΙΣΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ.
ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ.
SOS SOS SOS


Λιακόπουλος Δ.
Διαβάστε περισσότερα » »

Απαράδεκτη διαφήμιση της vodafone! Διαγραφή ΤΩΡΑ της Συνδρομής μου...(video)

Τις τελευταίες ημέρες, στα ΜΜΕ, παίζεται μια απαράδεκτη διαφήμιση της Vodafon. Κατά τη διάρκεια της διαφήμισης εμφανίζεται το κείμενο να είναι Greeklish....!!! Επιεικώς απαράδεκτο τη στιγμή μάλιστα, που το στοχευμένο κοινό του είναι στο μεγαλύτερο ποσοστό νέοι και μαθητές. Τι έχουν με την Ελληνική γλώσσα και που αποσκοπεί η προσπάθεια Ανθελληνισμού και ισοπέδωσης των....
Ελλήνων; Μήπως τους ενοχλεί η διαφορετικότητά μας και το μεγαλείο της γλώσσας μας;


Ε, λοιπόν ΟΧΙ. Διαγράφομαι από Συνδρομητής της Vodafon σήμερα και ζητάω το ίδιο να κάνετε και εσείς. Πρέπει να συνειδητοποιήσουν οι κύριοι των πολυεθνικών ότι στην Ελλάδα ζουν Έλληνες με Ελληνική γλώσσα και ιστορία




Έλληνες  αλλάξετε  δίκτυο  για  να  βάλουν  μυαλό  οι  κολομπίνεδες
Διαβάστε περισσότερα » »

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ! Πρίν απο λίγο η Reichsfuhrer του Δ΄Ράϊχ ανακοίνωσε επι της ουσίας την αποπομπή της Ελλάδας απο την Ευρωζώνη


Πριν απο λίγο η Reichsfuhrer του νέου Δ΄ Ράϊχ ανακοίνωσε ότι δεν θα δοθεί η περίφημη 6η δόση στην Ελλάδα αν δεν υπογράψουν "το χαρτί" ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ του ελληνικού κοινοβουλίου!
Αυτό δηλαδή που ανακοίνωσε η κ. Μέρκελ δεν ήταν όπως θα πουν μερικοί εθελότυφλούντες ευρωλιγούρηδες το αποτέλεσμα της "κακής μας φήμης" ή της "αναξιοπιστίας" μας , αλλά το πιο χυδαίο πρόσχημα για να μας πετάξουν έξω απο το "καζίνο" τους .


Αφού λοιπόν επί χρόνια μας ρούφηξαν το αίμα και εκμεταλεύτηκαν τα καπιταλιστικά και μικροαστικά μας "όνειρα" για να μας κάνουν εξαρτημένους ευρωτζογαδόρους που δανείζονται για να ..ρεφάρουν.
Αφού μας κατάντησαν πρεζάκηδες που για να πάρουν την δόση τους δεν δίσταζουν να πουλήσουν ακόμα και την ίδια τους την ελευθερία.
Αφού αφήσαμε τους ντόπιους προδότες και πραξικοπηματίες να δώσουν για ενέχυρο μια πατρίδα ποτισμένη με αίμα αγωνιστών και Μαρτύρων.
Έφτασε η ώρα να καταλάβουμε ότι όλοι αυτοί οι ψαλιδόκολοι της φραγκιάς δεν είναι παρά εκείνοι οι πρόστυχοι νταβατζήδες οι οποίοι αφού πήραν ότι ήθελαν , μας πετούν τώρα σαν τροφή στα σκυλιά τους.
Κάποιοι μας έλεγαν γραφικούς όταν εδώ και πολύ καιρό μιλούσαμε για εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα που θα μας βγάλει απο αυτό το στρατόπεδο συγκέντρωσης το οποίο κάποιοι ονόμασαν Ευρωπαϊκή Ένωση.
Τώρα τι θα πούν όλοι αυτοί που πίστεψαν πως θα γλυτώσουμε αν δείξουμε ότι σκουπίζουμε με αξιωσύνη τους κώλους των Ευρωπαίων ή των Αμερικάνων τραπεζιτών;
Αύριο οι σημερινοί προδότες της τρικομματικής δικτατορίας, θα αρχίσουν να θυμούνται τα στιχάκια απο τον εθνικό ύμνο και να παριστάνουν τους Κολοκοτρώνηδες.
Αυτοί δηλαδή που πολέμησαν με κάθε τρόπο και μέσο ότιδήποτε θύμιζε παλιούς αγώνες , αυτοί που κατουρούσαν στους τάφους των εκατοντάδων χιλιάδων σφαγμένων Σμυρνιωτών, χαρακτηρίζοντάς τους απολίτιστα ζωντόβολα που πέθαναν απο τον συνωστισμό και το σπρωξίδι, αυτοί που μας είπαν όχλο και κατάστρωσαν σχέδια για την καταστολή μας , αυτοί που μας έφτυναν κατάμουτρα λέγοντάς μας κοπρίτες και συνδαιτημόνες τους, αυτοί που με το αίμα μας εξασφάλισαν πολύτιμο χρόνο στους ξένους και ντόπιους τραπεζίτες για να ξεφορτωθούν τα ελληνικά κουρελόχαρτα , οι χυδαίοι τζογαδόροι που έβγαλαν δισεκατομμύρια ποντάροντας στην πτώχευση της ίδιας τους της πατρίδας, εκείνοι που με τον βούρδουλα μας έσπρωχναν στον κατήφορο για το κρεματόριο, αυτοί που άρπαξαν απο το πορτοφόλι του μικροσυνταξιούχου για να χρηματοδοτήσουν τα διάφορα φεστιβάλ και τις παρελάσεις των ομοφυλοφίλων, αυτοί που μας έπνιγαν στα χημικά και που έστελναν τα παρακρατικά τάγματα εφόδου των μουσαντέ αντιεξουσιαστών να μας σκοτώσουν, αυτοί που τελικά κατέβαζαν τα βρακιά τους σε κάθε υπαλληλάκο της τρόϊκας και κάνοντας κοινοβουλευτικό πραξικόπημα διόρισαν το μαντρόσκυλο των τραπεζοπρεζεμπόρων ως "πρωθυπουργό" , είναι αυτοί που θα βγούν με κροκοδείλια δάκρυα στα πρετεντορομάγαζά τους και στα παράθυρα των αλαφουζέϊκων τηλε- μπουρδέλων τους για να μας πούν ότι "δυστυχώς επτωχεύσαμεν" και ότι όλοι τώρα πρέπει να αγωνισθούμε στο πλάϊ τους "υπερ της πατρίδος".
Ποιάς "πατρίδος" αυτής που εννoούμε εμείς ή εκείνης που έχουν στο μυαλό τους αυτά τα σκυλιά του Άδη;
Εμείς δεν έχουμε για πατρίδα τα σκοτάδια των βρυξελλιώτικων αποχωρητηρίων με τα κόκκινα βελούδα ,ούτε τους απόπατους της Goldman Sachs.


Καλό αγώνα πατριώτες

Η δική μας η πατρίδα για την οποία θα δώσουμε και τη ζωή μας είναι αυτή που πότισαν με το αίμα και τον ιδρώτα τους ο Μακρυγιάννης, ο Παππουλάκος, ο Κολοκοτρώνης , ο Γέροντας Παϊσιος, ο Ρωγών Ιωσήφ, ο Γέροντας Πορφύριος, ο Μιαούλης, ο παπαγιάννης Αθανασόπουλος και όλοι οι άλλοι Αγωνιστές της πίστης του Χριστού της Αγίας και της ελευθερίας της πατρίδας.
Διαβάστε περισσότερα » »

Θελουν να δαμάσουν τον Ελλήνα για να επιβάλουν την παγκόσμια διακυβέρνηση

«….όσοι επολέμησαν στην Κρήτην το 1941 πρέπει να είναι υπερήφανοι: Τόσο οι επιτιθέμενοι όσο και οι αμυνόμενοι. Δι’ εμέ όμως…. το όνομα της νήσου είναι συνδεδεμένον με πικράς αναμνήσεις….Το αποτέλεσμα ήταν… να εκλείψουν πλέον οι γερμανικοί σχηματισμοί αλεξιπτωτιστών, τους οποίους είχον δημιουργήσει εγώ ο... ίδιος…...»
Τα λόγια αυτά είναι απόσπασμα από τα απομνημονεύματα...


του επικεφαλής της γερμανικής επιθέσεως στην Κρήτη, στρατηγού Στούντεντ, του εμπνευστή της συγκροτήσεως της ειδικής Ομάδας Δυνάμεων Ξηράς και Αέρος, που περιλάμβανε 300 βομβαρδιστικά αεροπλάνα, 150 καθέτου εφορμήσεως και 300 μαχητικά, την 7η αεροκίνητη μεραρχία και την 5η ορεινή μεραρχία με σύνολο περί τους 25.000 άνδρες όταν το Γ΄ Ράιχ το ξημέρωμα της 20ης Μαΐου 1941 σήμανε την έναρξη της επίθεσης της περίφημης Luftwaffe υλοποιώντας την έχουσα την κωδική ονομασία «Επιχείρηση Ερμής»-Oreration Merkur zur Eroberung der Insel Kreta η οποία όμως, προς απογοήτευση του χιτλερισμού, έμεινε στην Ιστορία ως «Η Μάχη της Κρήτης», του «…αναμφιβόλως σκληρότερου αγώνα του πολέμου…», σύμφωνα με το ανακοινωθέν του βρετανικού Υπουργείου Πολέμου, μιάς μάχης που ανέτρεψε τα σχέδια του Χίτλερ καθυστερώντας την εισβολή των Γερμανών στη Σοβιετική Ένωση αλλά και την βοήθεια και τον ανεφοδιασμό που σκόπευε να στείλει στον Ρόμμελ και στα στρατεύματα του Afrika Korps. Και αυτή του την ήτα του ο Ναζισμός, ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΗΝ ΣΥΓΧΩΡΗΣΕ ΠΟΤΕ!!!

Εβδομήντα χρόνια μετά, το Δ΄ Ράιχ, μην ξεχνώντας τον βαρύ φόρο αίματος που πλήρωσε για την εισβολή του στην Κρήτη, επιχειρεί μια άνευ προηγουμένου φονική επίθεση κατά του Ελληνισμού για να πάρει το αίμα του πίσω.


Τότε συνάντησε την σθεναρή αντίσταση που έδειξε το μέτρο της γενναιότητας, του θάρρους, της τόλμης, του ηρωισμού και της ανυπέρβλητης αυτοθυσίας των Κρητών, οι οποίοι πενιχρά εξοπλισμένοι με τουφέκια, μαχαίρια, δρεπάνια και πέτρες, κατάφεραν να κατατροπώσουν τις ορδές των Ούνων εισβολέων.


Και τώρα;


Τώρα, με αιχμή του δόρατος έναν κυβερνητικό θίασο του βαρύγδουπου «υπόκοσμου» της «καθωσπρέπει» κοινωνίας, αποτελούμενο από αχυράνθρωπους, μαριονέτες των «αγορών», επικίνδυνου για το Έθνος, προεξάρχοντος του πολιτικού τοξικού απόβλητου του νέου καθεστώτος των Αθηνών, την αποκαλούμενη κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας, με έναν κατ’ ευφημισμό πομφόλυγα Έλληνα πρωθυπουργό, οδηγηθήκαμε τελικά σε κυβέρνηση συνάμα φαύλων και δεδηλωμένων ανθελλήνων που δεν κρύβουν την ΔΝΤολαγνία τους εκτελώντας το σχέδιο των δαιμόνιων εγκεφάλων χωρίς παρεκτροπές.


Ζούμε πλέον την περίοδο της μεγάλης ανατροπής. Το χτεσινό αδιανόητο, σήμερα είναι το απόλυτα φυσιολογικό. Ο συναγελασμός με τον κατακτητή δίνει και παίρνει από τους γενίτσαρους, την ίδια ώρα που αυτός φροντίζει να μην τηρεί καν τα προσχήματα έστω του καθωσπρεπισμού ζητώντας την κεφαλή του Ελληνισμού επί πίνακι.


Επιχειρείται σήμερα στη χώρα μας μία εθνοκτονία ως η τελική λύση. Θέλουν να δαμάσουν τον Έλληνα για να επιβάλλουν την Παγκόσμια Διακυβέρνηση. Θέλουν να μας επιβάλλουν την Νέα Τάξη Πραγμάτων και την Νέα Εποχή. Θέλουν να μας κάνουν ξένους μεταξύ μας, χωρίς τίποτε δικό μας. Και αυτό είναι ύβρις γιά τον Ελληνισμό.


Επιχειρείται σήμερα στη χώρα μας μία γενοκτονία γιατί ξέρουν ότι οι Έλληνες μπορούν να αφυπνίσουν την ανθρωπότητα και να χαλάσουν τα σχέδια των δολοφόνων κυριάρχων. Αλλά δεν έχουν μάθει τίποτα από την Ιστορία. Δεν μάθανε ότι η Ελλάδα και ο Ελληνισμός είναι έννοιες αιώνιες.
Έλληνες, ακούστε γύρω σας τις υλακές των βαρβάρων. Αυτοί μας ήθελαν πάντα νικημένους κι εμείς τους νικούσαμε. Αυτοί μας ήθελαν υποταγμένους κι εμείς είμαστε ο πνευματικός τους κατακτητής. Το ομολογούν μέσα από του δικού τους Φρειδερίκου Σίλλερ τη φωνή που μας καταριέται:


«ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΕ ΕΛΛΗΝΑ!!! Όπου και να γυρίσω την σκέψη μου….Όπου και να στρέψω την ψυχή μου….Μπροστά μου σε βρίσκω…Τέχνη λαχταρώ, Ποίηση, Θέατρο, Αρχιτεκτονική..; Εσύ μπροστά μου…Πρώτος, Πρώτος και Αξεπέραστος! Επιστήμη ζητώ, Μαθηματικά, Φιλοσοφία, Ιατρική…; Εσύ μπροστά μου…Πρώτος, Πρώτος και Αξεπέραστος! Δημοκρατία, Ισονομία, Ισοπολιτεία…; Εσύ μπροστά μου…Πρώτος, Πρώτος και Αξεπέραστος! Αθλητισμό γυρεύω; Το γιατρικό του κορμιού μου; Εσύ μπροστά μου…Πρώτος, Πρώτος και Αξεπέραστος! Καταραμένε Έλληνα…Καταραμένη Γνώση…Γιατί να καταλάβω πόσο μικρός είμαι; Πόσο ασήμαντος και μηδαμινός; Γιατί; Γιατί δεν μ’ αφήνεις στην ησυχία μου και στην ξεγνοιασιά μου; Καταραμένε Έλληνα…Καταραμένη Γνώση…Γιατί να σ’ αγγίξω; Γιατί;»


Αυτός είναι ο φθόνος για το ωραίο, το μεγάλο και το αληθινό του Ελληνισμού, που αναβλύζει από την αιμοδιψή ψυχή τους. Αυτό είναι το μίσος για το φως που τους χαρίσαμε και τους τυφλώνει. Αυτή είναι η οργή τους, για το πνεύμα που τους καθυποτάσσει. Αυτή είναι η αχαριστία τους που κάναμε ανθρώπους τους μέχρι χθές τρωγλοδύτες βελανιδοφάγους.


Έλληνα, απευθύνομαι στο μυαλό και στην καρδιά σου. Έλληνα εγείρου, θυμήσου ποιος είσαι. Άκουσε μέσα σου την φωνή της αιώνιας Ελλάδας. Αυτή σου φωνάζει. Είσαι Έλληνας. Δεν γεννήθηκες ουραγός, πλάστηκες να είσαι Ταγός. Εσύ είσαι ο αετός!


Έλληνες! Δεν νικηθήκαμε. Δεν πεθάναμε. Δεν αφανιστήκαμε. Είμαστε εδώ στις επάλξεις. Δεν νικιέται ο ήλιος μας. Δεν πεθαίνει ο ουρανός μας. Δεν αφανίζονται οι θάλασσές μας. Είμαστε όρθιοι. Είμαστε ζωντανοί. Δεν θα πεθάνουμε ποτέ! Θα πεθάνουμε όταν πιστέψουμε ότι πεθάναμε πιά. Δεν θα μας καταβάλλουν τα τρωκτικά που εκτρέφονται στις ανήλιαγες στοές του Διεθνούς Σιωνισμού και της Λέσχης Μπίλντερμπερκ.


Έλληνες, μην φοβάσαι τους βαρβάρους. Έλληνας και φόβος δεν πάνε μαζί. Ήρθε τώρα η στιγμή, το πλήρωμα του χρόνου, να τιμωρήσουμε αυτούς που μας προδίδουν. «ΕΣΤ’ ΗΜΑΡ ΟΤΕ ΦΟΙΒΟΣ ΠΑΛΙΝ ΕΛΕΥΣΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΣ’ ΑΕΙ ΕΣΕΤΑΙ». Έχουμε χρέος βαρύ στις επερχόμενες γενεές, στα παιδιά σας τί θα πείτε;


Δεν είμαστε δειλοί. Δεν είμαστε άβουλοι. Δεν είμαστε μοιραίοι. Δεν θα τους επιτρέψουμε να μας μεταβάλλουν σε αποικία του δωσιλογισμού. Δεν θα μας καταστήσουν υποχείριά τους οι αιμοδιψείς τοκογλύφοι. «Η Ελλάδα πέπρωται να ζήσει και θα ζήσει!» Την Ελλάδα θέλουμε και ας τρώμε πέτρες!!! Μια λέξη ξέρουμε ανά τους αιώνες να προφέρουμε: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.
Όρκος βαρύς, όρκος τιμής, όρκος Ελευθερίας, όρκος θυσίας, όρκος θανάτου: «Ορκίζομαι εις σε Ιερά Πατρίς, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ!!!!»


Οδυσσέας Τηλιγάδας
anti-ntp.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα » »

Το μυστήριο του νησιού του Πάσχα και σχέση με τους αρχαίους Έληνες

Το Νησί του Πάσχα βρίσκεται στο Νότιο Ειρηνικό, μεταξύ της Χιλής και της Ταϊτής. Διαμορφωμένο από μία σειρά ηφαιστειακών εκρήξεων, ήταν κατοικήσιμο μόνο από πουλιά και λιβελλούλες της θάλασσας για εκατομμύρια χρόνια. Οι απότομες πλαγιές του, κάποτε εθεάθησαν με μεγάλη ικανοποίηση από μια κουρασμένη ομάδα πολυνησιακών ναυτικών. Γιατί αυτοί οι ναυτικοί εγκατέλειψαν την αρχική τους χώρα, για πόσο καιρό έμειναν στο νησί του Πάσχα, ή γιατί έφυγαν τόσο απότομα, είναι μερικές ερωτήσεις στις οποίες δεν θα έχουμε ποτέ την απάντηση. Το νησί του Πάσχα είναι ένα από τα πιο  απομονωμένα κατοικημένα νησιά στον κόσμο.

Το νησί ονομάζεται από τους σημερινούς ντόπιους κατοίκους, ως "Ράπα Νούι" (Rapa Nui), το οποίο σημαίνει στην γλώσσα τους "Μεγάλο Νησί". Βρίσκεται περίπου 3.700 χλμ δυτικά από τις δυτικές ακτές της Νοτίου Αμερικής (Χιλή), και 3.200 χλμ νοτιοανατολικά από την Γαλλική Πολυνησία. Έχει τριγωνικό σχήμα, έτσι όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα, και έχει τρεις κρατήρες από ηφαίστεια, έναν σε κάθε άκρη του.

 Αν ρωτήσετε τους σημερινούς κατοίκους του νησιού, σχετικά με την ονομασία των αγαλμάτων, θα σας απαντήσουν ότι στην γλώσσα τους τα ονομάζουν: mata kita rane. Για να βρείτε ποιο είναι το περίεργο της υπόθεσης, εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να δείτε τι ομοιότητες έχει αυτή η ονομασία, με την ελληνική φράση:
Μάτια κοιτάνε ουρανό.
Δηλαδή: Τα μάτια που κοιτάνε τον ουρανό.


Είναι ασαφές γιατί οι κάτοικοι του νησιού του Πάσχα κατασκεύαζαν αγάλματα σε τέτοιο μεγάλο βαθμό. Το πως κατασκευάζονταν, είναι σχεδόν γνωστό. Κάθε άγαλμα φτιαχνότανε στο λατομείο. Η μαλακή ηφαιστειακή τέφρα ήταν τέλειο υλικό για τη γλυπτική αγαλμάτων. Χρησιμοποιούσανε μία σκληρότερη ηφαιστειακή πέτρα, για να σκαλίσουν το άγαλμα στον βράχο. Τελικά όταν ένα άγαλμα τελείωνε, αποκόπτονταν από τον βράχο και το μετακινούσανε προσεκτικά χρησιμοποιώντας τους γιγαντιαίους κορμούς των φοινίκων για να τα κυλούνε στο έδαφος. Στοιχείο της δυσκολίας της μετακίνησης των αγαλμάτων, είναι τα κατά μήκος των αρχαίων μονοπατιών σπασμένα και εγκαταλελειμμένα αγάλματα.

Πρόσφατες προσομοιώσεις υπολογιστών έχουν εμφανίσει ότι ένα μέσο άγαλμα θα μπορούσε να μετακινηθεί από το λατομείο σε απόσταση 10 χιλιομέτρων, σε λιγότερο από 5 ημέρες, χρησιμοποιώντας περίπου 70 άτομα. Οι θεωρία αυτή, τέθηκε πρόσφατα σε δοκιμή σε ένα επιτυχές πείραμα για να μετακινήσουν ένα αντίγραφο αγάλματος. Μόλις γινότανε η μετακίνηση, το άγαλμα τοποθετούνταν επάνω σε μεγάλες πλατφόρμες, με μία απίστευτη ακρίβεια στις συναρμολογήσεις των πετρών. Για δεκαετίες, ο ανταγωνισμός για να χτιστεί το μεγαλύτερο και καλύτερο άγαλμα ανέβαινε. Ο πολιτισμός είχε φθάσει στο αποκορύφωμά του. Και έπειτα κάτι πήγε τρομερά στραβά...


Η πτώση του πολιτισμού

Οι πρώτοι σύγχρονοι άποικοι όταν ανακάλυψαν το νησί, αναρωτήθηκαν πώς κάποιος θα μπορούσε να έχει επιζήσει σε μια τέτοια περιοχή χωρίς ούτε ένα δέντρο. Πράγματι, αυτό ήταν ένα μυστήριο έως ότου τα πρόσφατα δείγματα που λήφθηκαν από τους κρατήρες, έδειξαν ότι το νησί ήταν δασώδες με γιγαντιαίους φοίνικες, οι οποίοι τώρα έχουν εκλείψει. Τα δέντρα κόπηκαν για ξυλεία, για τα σπίτια, για φωτιά, και τελικά για κυλίνδρους και μοχλούς για να κινήσουν τα αγάλματα. Με την απώλεια των δασών, το έδαφος άρχισε να διαβρώνεται. Οι καλλιέργειες άρχισαν να αποτυγχάνουν και οι κάτοικοι ξεκίνησαν έναν εμφύλιο πόλεμο για τα λιγοστά αγαθά που έμειναν. Πιθανόν οι νικητές να έτρωγαν τους νεκρούς εχθρούς τους για να κερδίσουν δύναμη, τα κόκαλα που βρίσκονται στο νησί φανερώνουν τα στοιχεία αυτού του κανιβαλισμού. Ο πολιτισμός και η κοινότητες του νησιού, που είχαν αναπτυχθεί επί 300 συνεχόμενα χρόνια, κατέρρευσαν. Δεν υπήρχε κανένα ξύλο στο νησί για να φτιάξουν βάρκες διαφυγής. Οι λίγοι επιζώντες του εμφύλιου πολέμου, άρχισαν να παίρνουν τα απομεινάρια του πολιτισμού τους και να δραπετεύουν. Ένα πράγμα άφησαν πίσω, τα αγάλματα.

1100 ΑΡΧΑΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΣΤΙΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΤΟΥ ΕΙΡΗΝΙΚΟΥΗ επιστημονική υποψία ότι η πολιτιστική επίδραση των πανάρχαιων Ελλήνων θαλασσοπόρων στην Άπω Ασία, την Αυστραλία και την Πολυνησία – Μελανησία – Ινδονησία είναι υπαρκτή εδώ και αρκετό καιρό.Μία από τις σημαντικότερες αποδείξεις ήρθε από έναν ξένο ερευνητή, τον Γερμανό καθηγητή Γλωσσολογίας κ. Νόρς Σ. Γιόζεφσον (Nors S. Josephson), ο οποίος μετά από οκτάχρονη έρευνα συνόψισε τα πορίσματά του στο αγγλόγλωσσο βιβλίο «Greek Linguistic Elements in The Polynesian Languages – Hellenicum Pacificum» (= Ελληνικά Γλωσσικά Στοιχεία στις Πολυνησιακές Γλώσσες – Ελληνικός Ειρηνικός) εκδόσεως του ιστορικού Γερμανικού Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης, 1987 στο οποίο παρέθεσε πίνακα από 808 αρχαίες Ελληνικές λέξεις, που οι ρίζες τους υπάρχουν στις Πολυνησιακές γλώσσες. Τον Νοέμβριο του 1999 κυκλοφόρησε η νέα έκδοση του βιβλίου του κ. Γιόζεφσον και πάλι από το Γερμανικό Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης στην Γερμανική γλώσσα. Στο νέο βιβλίο παρουσιάζονται 300 νέες λέξεις με Ελληνική ρίζα, πολλές από τις οποίες αποτελούν ονόματα της βοτανικής και ζωολογίας. Εκτενέστερα είναι και τα κεφάλαια που αφορούν την γραμματική και τον πολιτισμό, ενώ περιλαμβάνεται και νέο κεφάλαιο πάνω στην επιρροή της Ελληνικής μουσικής στην μουσική της Νήσου του Πάσχα. Επί πλέον γίνεται εκτενής αναφορά στον ρουχισμό, στα μαγειρικά σκεύη, στην θρησκεία, στην μυθολογία καθώς και στην κατασκευή πλοίων.

- Πως ανακαλύψατε τα ελληνικά γλωσσολογικά στοιχεία στις Πολυνησιακές γλώσσες;

- Ανέκαθεν είχα έντονο ενδιαφέρον για τον αρχαίο πολιτισμό της Νήσου του Πάσχα. Είχα επισκεφθεί το νησί κι αργότερα ταξίδεψα και στην Πολυνησία, όπου συγκέντρωσα ο ίδιος λεξικά και καταλόγους λέξεων των Πολυνησιακών γλωσσών. Αρκετοί μελετητές πρίν από εμένα, κυρίως γλωσσολόγοι, είχαν επισημάνει τις ασυνήθιστες και τις μη-Πολυνησιακής προελεύσεως λέξεις, οι οποίες παραμένουν στην σημερινή ομιλούμενη γλώσσα της Νήσου του Πάσχα. Έτσι αποφάσισα να συγκρίνω τις λέξεις αυτές με τις σημαντικότερες γλώσσες της Ασίας, Αμερικής και Ευρώπης συμπεριλαμβανόμενης και της αρχαίας Ελληνικής.

- Έχετε μελετήσει την ελληνική γλώσσα;

- Έχω σπουδάσει νέα ελληνικά και κατέχω βασικές γνώσεις ετυμολογίας και της γραμματικής δομής των αρχαίων Ελληνικών.

Οκτώ χρόνια μελετούσε τις γλώσσες του Ειρηνικού

- Από πού εκπηγάζει το ενδιαφέρον σας για μία τόσο εξειδικευμένη μελέτη;

- Ως γλωσσολόγος αλλά και ως μουσικός, γοητεύομαι από τους ηχητικούς τύπους και την χρήση των γλωσσών καθώς επίσης και από την μουσική ως «όχημα» της επικοινωνίας. Από τότε που επισκέφθηκα την Νήσο του Πάσχα το 1978, αποφάσισα να ερευνήσω την ομιλούμενη γλώσσα, ώστε να βρω πιθανές πολιτιστικές ρίζες του αρχαίου πολιτισμού της.

- Πόσα χρόνια αφιερώσατε στη σχετική μελέτη και ποια τα κύρια συμπεράσματά σας;

- Χρειάστηκα περίπου οκτώ χρόνια, για να ολοκληρώσω το πρώτο μου βιβλίο «Greek Linguistic Elements in The Polynesian Languages – Hellenicum Pacificum» το οποίο δημοσιεύθηκε το 1987. Στην συνέχεια και επί πέντε χρόνια εργάσθηκα για την νέα και αρκετά εμπλουτισμένη έκδοση του βιβλίου μου, το οποίο εκδίδεται αυτές τις μέρες και πάλι από το Γερμανικό Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης (C. Winter Universitatsverlag, Heidelberg, Germany). Τα κύρια συμπεράσματά μου συνοψίζονται, στο ότι οι ανατολικές Πολυνησιακές γλώσσες (κυρίως δε η γλώσσα της Νήσου του Πάσχα) έχουν ένα σημαντικό υπόστρωμα γραμματικής δομής και λέξεων, που έχουν τις ρίζες τους στην αρχαία Ελληνική γλώσσα και κυρίως σε αρχαϊκούς τύπους.(βλ. σχετικά την σελίδα "Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ"). Επί πλέον ο πολιτισμός της Νήσου του Πάσχα έχει πολλά αρχαία Ελληνικά αλλά και αιγυπτιακά πρωτότυπα, τα οποία αναφέρονται εκτενώς στην νεότερη έκδοση του βιβλίου μου.

Μέσω Περού – Βολιβίας έγινε η Ελληνική διείσδυση

- Πως εξηγείτε την Ελληνική πολιτιστική επίδραση στην Πολυνησία αλλά και στο Περού, στο οποίο επίσης αναφέρεστε;

- Οι φορείς του Ελληνικού πολιτισμού, οι οποίοι εποίκησαν την ανατολική Πολυνησία, προφανώς προήρχοντο από την περιοχή που βρίσκεται το σύγχρονο Περού και η Βολιβία, αφού ο πολιτισμός της Νήσου του Πάσχα έχει να επιδείξει πολυάριθμες ομοιότητες με τις προαναφερθείσες περιοχές κατά την προ των Ίνκας εποχή. Επί πλέον τα ρεύματα του Ωκεανού κινούνται σε νοτιοδυτική κατεύθυνση, από την ακτή του Περού προς την νοτιανατολική Πολυνησία. Αυτοί οι Ελληνόφωνοι κάτοικοι ομιλούσαν αρχαία Ελληνικά και επίσης μετέφεραν έναν αρχαϊκό Ελληνικό πολιτισμό (με πλήθος επιπρόσθετα αιγυπτιακά στοιχεία), ο οποίος θυμίζει την Κύπρο αλλά και νησιά των Κυκλάδων, όπως τη Νάξο και την Μήλο κατά την ίδια χρονική περίοδο.

- Αποκλείετε την περίπτωση η Ελληνική πολιτιστική επίδραση να είναι πολύ αρχαιότερη;

- Υπάρχουν και γλωσσολογικές και αρχαιολογικές αποδείξεις (οι οποίες παρουσιάζονται στην νέα έκδοση του βιβλίου μου), ότι κάλλιστα μπορεί να είχαμε πολλαπλές μεταναστεύσεις στο αρχαίο Περού και στην Νήσο του Πάσχα. Για παράδειγμα η αρχιτεκτονική των Ίνκας χρησιμοποιεί κατασκευές τοίχου «ζίγκ-ζάγκ» και τραπεζοειδής εισόδους, οι οποίες θυμίζουν τα Μυκηναϊκά πρωτότυπα. Έτσι είναι πιθανόν να υπήρξαν προ-αρχαίες μεταναστεύσεις Ελλήνων στην νότιο Αμερική.

- Πως εξηγείτε τη δυνατότητα εξαπλώσεως των Ελλήνων σε τέτοια κλίμακα στους πανάρχαιους χρόνους;

- Εποικισμοί Ελλήνων στην Σικελία, νότιο Ιταλία και σε τμήματα της Ισπανίας ήταν δυνατοί χάρη στις πολλές καινοτομίες στην κατασκευή πλοίων και στα συστήματα ναυσιπλοΐας> Επί πλέον το Ελληνικό εμπόριο κασσιτέρου με την Αγγλία (το οποίο εμφανίζεται να χρονολογείται το 1000 π.Χ.) εξοικείωσε τους Έλληνες θαλασσοπόρους με τα Στενά του Γιβραλτάρ (τα αποκαλούμενα «Στήλες του Ηρακλέους») και τις ακτές του Μαρόκου. Από το σημείο αυτό τα νοτιοδυτικά ρεύματα εύκολα μετέφεραν πλοία στην περιοχή της Καραϊβικής ή στα ανοιχτά της βορείου ακτής της Νότιας Αμερικής: μικρή απόσταση για τα προ των Ίνκας πολιτιστικά κέντρα του Περού και της Βολιβίας. (βλ. σχετικά την σελίδα "ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ")

Και επίδραση της αρχαιοελληνικής μουσικής

- Εντοπίσατε κοινά στοιχεία μεταξύ της Πολυνησιακής και Ελληνικής μουσικής;

- Το νέο μου βιβλίο περιέχει ένα κεφάλαιο για την αρχαία μουσική της Νήσου του Πάσχα, η οποία διασώθηκε από τον Ramon Campbell το 1960 και δημοσιεύθηκε στο βιβλίο του «La herencia musical Rapanui». Υπάρχουν πολλά παράλληλα στοιχεία μεταξύ της παλαιότερης μουσικής της Νήσου του Πάσχα και των μελωδιών των Nazca στο νότιο Περού αφ’ ενός και της αρχαιοελληνικής μουσικής αφ’ ετέρου.

- Ποιες οι αντιδράσεις της ακαδημαϊκής κοινότητας στην έκδοση του βιβλίου σας;

- Οι ελάχιστες αντιδράσεις της ακαδημαϊκής κοινότητας που δέχτηκα ήταν μικτές. Από την Ελλάδα ιδιαίτερα ενθουσιώδης ήταν η υποδοχή της μελέτης μου από τον καθηγητή του Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης κ. Τ. Καζάκη.

- Έχετε ταξιδέψει στην Ελλάδα; Ποια η γνώμη σας για την σύγχρονη Ελλάδα και τους Έλληνες;

- Ταξίδεψα στην Ελλάδα αρκετές φορές και στην Κύπρο τρεις. Κατά την γνώμη μου είναι καλό για την Ελλάδα το γεγονός ότι ανήκει στην ευρωπαϊκή κοινότητα. Ελπίζω ότι το πρόβλημα της Κύπρου θα βρει μία ειρηνική λύση, ώστε η Ελλάδα να μην είναι υποχρεωμένη να δαπανά μεγάλα ποσά για την άμυνά της. Προς την κατεύθυνση αυτή έχω καταγράψει και διανείμει σ’ όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη σχέδιο για ειρηνική επίλυση του Κυπριακού.

- Ποια η προσφορά της αρχαιοελληνικής σκέψης και του πολιτισμού;

- Ο Ελληνικός πολιτισμός έχει συνεισφέρει με μοναδικό τρόπο στην προαγωγή της φιλοσοφίας, των πολιτικών συστημάτων, της εκπαίδευσης και της τεχνολογίας. Έθεσε τις βάσεις για την δραματική τέχνη και την μουσική των δυτικών. Χωρίς τον Ελληνικό πολιτισμό δεν θα γνωρίζαμε τον πολιτισμό, όπως υπάρχει σήμερα.



ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ¨ ΔΑΥΛΟΣ ¨ τεύχος 214 (Οκτώβριος 1999) σελ.13483- 13489, συνέντευξη της Νάνσυ Μπίσκα.
Διαβάστε περισσότερα » »

Δεν θα μείνει ούτε δέντρο στη Μακεδονία ! Κόβουν ό,τι βρουν μπροστά τους !

Γίνεται χαμός στα χωριά
Ο χειμώνας ξεκίνησε εδώ και ένα μήνα περίπου στις ορεινές περιοχές της Μακεδονίας, της Ηπείρου και της Θράκης, το πετρέλαιο πωλείται πλέον στο 1 ευρώ και οι Βορειοελλαδίτες το ΄ριξαν στις ξυλόσομπες. Επειδή όμως, τα περισσότερα σπίτια στα χωριά, είναι πλέον μεγάλα, διόροφα, δεν μπορούν να ζεσταθούν με μια σόμπα, όπως τις παλιές καλές εποχές, αλλά έχουν κεντρική θέρμανση με καυστήρα. Καυστήρα ξύλου όμως, που..
"τρώει" μεγάλες ποσότητες.
Αλλά και στις πόλεις, αυξάνεται γεωμετρικά η χρήση τζακιών, με αποτέλεσμα να έχουν αυξηθεί πάρα πολύ οι ανάγκες για καυσόξυλα.
Έτσι, στα χωριά της Β.Ελλάδας, έχουν πέσει με τα μούτρα στην ξύλευση και δεν πρόκειται να αφήσουν δέντρο στα δάση ! Τα δάση καταστρέφονται, καθώς η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη και οι Έλληνες, όταν οσμιστούν "κρίση" ή κίνδυνο, γίνονται υπερβολικοί.
Όπως μια φήμη για "θερμό επεισόδιο" τους στέλνει στα σούπερ μάρκετς για κούτες γάλατα και μακαρόνια, έτσι και η περιρρέουσα ατμόσφαιρα του "ακριβού πετρελαίου" και της "επερχόμενης χρεοκοπίας", οδήγησε τα αγροτικά νοικοκυριά, να στοιβάζουν στις αυλές τους ξύλα για μια δεκαετία !
Μιλάμε για τους αγρότες που κόβουν ξύλα για ίδια χρήση, με δικά τους μέσα, για τα τζάμπα ξύλα δηλαδή και το τεράστιο περιβαλλοντικό πρόβλημα , που παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, καθώς τα Δασαρχεία είναι απλώς ανύπαρκτα και δεν μπορούν να ελέγξουν την υπερξύλευση.
Διαβάστε περισσότερα » »

Ύποπτος ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ

Ως ύποπτος για ενδεχόμενη διάπραξη αδικήματος, καλείται να καταθέσει ενώπιον του αναπληρωτή Οικονομικού Εισαγγελέα Σπύρου Μουζακίτη, ο γενικός γραμματέας Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων του υπουργείου Οικονομικών Ι. Καπελέρης.
Όπως μαθαίνουμε η κλήση προς τον κ. Καπελέρη είναι για την ερχόμενη εβδομάδα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, υπάρχει καταγγελία για μη είσπραξη προστίμων που επιβλήθηκαν από την
αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών σε περιπτώσεις λαθρεμπορίας καυσίμων.
Είχαν προηγηθεί σειρά από δημοσιεύματα στην εφημερίδα "Καθημερινή" τα οποία έφεραν την παρέμβαση των οικονομικών Εισαγγελέων με προκαταρκτική εξέταση.
Τα δημοσιεύματα έκαναν λόγο για "παραμηχανισμό" εντός του υπουργείου ο οποίος εμπόδιζε ή αδρανοποιούσε τη διαδικασία για την είσπραξη των προστίμων, τα οποία και είχαν επιβληθεί για λαθρεμπόριο καυσίμων.
Παράλληλα, τα όσα καταγγέλλονταν στον Τύπο, συσχέτιζαν τη δήλωση παραίτησης του Γενικού Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων Διομήδη Σπινέλη με την ύπαρξη και δράση του "παραμηχανισμού".
Σε ένα μάλιστα δημοσίευμα της εφημερίδας παρατιθόταν και εγκύκλιος που είχε αποστείλει ο κ. Καπελέρης στις αρμόδιες υπηρεσίες ,ως "εξαιρετικά επείγουσα" τον περασμένο Αύγουστο, ζητώντας την αναστολή της είσπραξης των προστίμων, επικαλούμενος επικείμενη νομοθετική ρύθμιση για το θέμα.
Στο πλαίσιο της έρευνας, που επικεντρώνεται αρχικά στη διάπραξη ή μη του αδικήματος της απιστίας, ο εισαγγελέας κ. Μουζακίτης κάλεσε ως μάρτυρα και ήδη έλαβε κατάθεση από τον κ. Σπινέλη, ο οποίος φέρεται να προσκόμισε στο εισαγγελικό γραφείο έγγραφα σχετικά με την υπόθεση.
Όπως αναφέρουν πληροφορίες, το επίμαχο συνολικό ποσό από τα πρόστιμα φθάνει ή και ξεπερνά τα 15 εκατομμύρια ευρώ και αφορά διασταυρώσεις στοιχείων και ελέγχους μέσω του συστήματος "Ήφαιστος" για παραβάσεις νομοθεσίας για το πετρέλαιο θέρμανσης.
news247.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Είναι αυτά τα σημάδια η βλέπουμε όλοι ένα νέο τρομακτικό θρίλερ?

Θυμάμαι μικρός που έβλεπα την αρχικη ταινία του εξορκιστή,εκεί που ο μυημένος βλέπει τα σημάδια και φαινόμενα που συμβαίνουν στην γη και κατανοεί ότι έχει έρθει η ωρα της εμφάνισης του αντίχριστου! Κοιτάζω τα σημερινα σημάδια και αναρωτιέμαι...βλέπω μια νέα ταινία η ήρθε η ώρα? Υπαρχή κανείς από εσάς που του είναι δύσκολο να συνδέσει αυτά τα κομματια του παζλ? Ας δούμε μαζί λίγο τα σημάδια παγκόσμια και ας αναρωτηθούμε ..όλα αυτά σας μοιάζουν φυσιολογικά? Είναι όλα αυτα συμπτώσεις?... Η ήρθε η ώρα!!!!

Διαβάστε περισσότερα » »

Ο Βενιζέλος προαναγγέλλει μέτρα και για το 2012!

Πριν αλέκτορα φωνήσαι, δηλαδή πριν καν στεγνώσει το μελάνι των υπογραφών στον Προϋπολογισμό του 2012, ο υπουργός Οικονομικών άρχισε σιγά σιγά να προετοιμάζει το έδαφος για το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων για το 2012, επικαλούμενος τις αβεβαιότητες που είχαν αναδείξει ακόμα και οι πιο ψύχραιμοι αναλυτές!


«Θα κληθούμε να πάρουμε νέα μέτρα τον Ιούνιο του 2012 ως χώρα, βλέποντας την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού που ελπίζω ότι θα είναι θετική, αλλά και για να φτιάξουμε τους προϋπολογισμούς του 2013 και του 2014 στο πλαίσιο του μεσοπροθέσμου προγράμματος δημοσιονομικής στρατηγικής.Από τι θα εξαρτηθεί το τι και πόσα μέτρα, διότι τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν είναι στην πραγματικότητα 2% του ΑΕΠ, με τα τωρινά προ PSI δεδομένα, συν 1% αποθεματικό. Από τι θα εξαρτηθεί; Θα εξαρτηθεί από το πώς εκτελείται ο προϋπολογισμός και από το ποιο είναι το πραγματικό αποτέλεσμα σε σχέση με το PSI. Διότι αυτά είναι δεσμεύσεις από το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα με το παλιό αυξημένο κόστος εξυπηρέτησης του δημοσίου χρέους», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ε. Βενιζέλος ενώπιον του ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ.


Τι σημαίνουν όλα τα παραπάνω; Πολύ απλά ότι ενώ μέχρι τώρα ήταν γνωστό ότι τον προσεχή Ιούνιο θα αποφασίσουμε με τη Τρόικα ποιά και πόσα μέτρα χρειάζονται για το 2013 και το 2014, ξαφνικά μπαίνει στον... καμβά και το 2012, αφού όπως προκύπτει σαφώς από την ομιλία του υπουργού Οικονομικών, υπάρχουν δύο προϋποθέσεις υπό τις οποίες θα αποφύγουμε πρόσθετα μέτρα και για το 2012:
1) εάν τηρηθεί κατά γράμμα ο Προϋπολογισμός και 2) εάν προχωρήσει το «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων όπως έχει υπολογιστεί, δηλαδή εάν υπάρξει 100% συμμετοχή των ιδιωτών στο νέο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων.


Για τη πρώτη προϋπόθεση, είναι σαφές ότι εάν «στραβώσει» κάτι στα έσοδα- όπως συμβαίνει εδώ και χρόνια- τότε για να καλυφθεί η «τρύπα» θα απαιτηθούν αμέσως μέτρα, αφού δεν υπάρχει η παραμικρή ανοχή για αποκλίσεις ανάλογες με αυτές του 2011. Συν τοις άλλοις, ουδείς μπορεί να εγγυηθεί ότι η ύφεση θα είναι μόλις 2,8%, κάτι που σημαίνει ότι εάν είναι βαθύτερη θα αλλάξουν εκ νέου όλα τα δεδομένα.

Για τη δεύτερη προϋπόθεση, είναι επίσης προφανές ότι αν το «κούρεμα» δεν προχωρήσει κατά το δοκούν, τότε το όφελος των περίπου 5 δισ ευρώ που έχει υπολογίσει το υπουργείο Οικονομικών από τη μείωση της δαπάνης για τόκους, απλώς θα πάει... περίπατο, απαιτώντας πρόσθετες παρεμβάσεις...

Διαβάστε περισσότερα » »

ΓΕΝΙΚΟ ΜΠΟΫΚΟΤΑΖ ΣΤΗ SHELL!!! ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΕΞΟΡΥΞΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΕ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ...

Η Τουρκία υπογράφει σήμερα με τον πετρελαϊκό κολοσσό Shell, τη μεγάλη συμφωνία για τις έρευνες πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Μεσόγειο και τη Νοτιοανατολική Τουρκία. Οι υποθαλάσσιες έρευνες τις οποίες ετοιμάζει τη Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο μπορούν να ανεβάσουν την ένταση καθώς η Άγκυρα υποστηρίζει πως θα πραγματοποιηθούν εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) της Τουρκίας! Το σημείο αυτό είναι κρίσιμο καθώς η Τουρκική ΑΟΖ ίσως και να μην αναγνωρίζει την κυριαρχία του Καστελόριζου στα θέματα της ελληνικής ΑΟΖ.

Mέχρι στιγμής έχει τονιστεί πως οι σεισμικές έρευνες θα πραγματοποιηθούν ανοιχτά της Αττάλειας χωρίς να διευκρινιστεί το ακριβές σημείο.


Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Sabah, oι υπεύθυνοι της Shell θα συμμετάσχουν στην τελετή υπογραφής που θα διοργανωθεί στη γειτονική χώρα. Στην τελετή θα παραβρεθεί και ο Υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Τανέρ Γιλντίζ, ο οποίο θα υπογράψει τη σύμβαση.


Σύμφωνα με την τουρκική πλευρά οι έρευνες θα πραγματοποιηθούν με τα έξοδα τις Shell και τα έσοδα που θα προκύψουν από την ανεύρεση φυσικού αερίου ή πετρελαίου θα μοιραστούν ισόποσα ανάμεσα στην Τουρκία και την Shell.


Η Άγκυρα πριν από λίγους μήνες έχει υπογράψει την παράνομη συμφωνία με το Ψευδοκράτος , η οποία καθορίζει την υφαλοκρηπίδα ανάμεσα στην Τουρκία και το Ψευδοκράτος. Δεν αποκλείεται το επόμενο βήμα των ερευνών να πραγματοποιηθεί και ανοιχτά της Κύπρου.
Διαβάστε περισσότερα » »

Διακοπή του ΕΚΑΣ

Τη διακοπή του ΕΚΑΣ για 31.638 δικαιούχους αποφάσισε το ΙΚΑ σύμφωνα με εγκύκλιο της Διοίκησης του Ιδρύματος. Η αρχή θα γίνει από τη σύνταξη Δεκεμβρίου, η χορήγηση της οποίας ξεκινά σταδιακά από σήμερα.


Το ποσό του ΕΚΑΣ, ξεκινά από 230 ευρώ και βαίνει μειούμενο στα 57,50 ευρώ ανάλογα με τα εισοδήματα, ενώ σήμερα χορηγείται σε περισσότερους από 193 χιλιάδες συνταξιούχους.Με βάση πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση για τη χορήγηση του ΕΚΑΣ, συνυπολογίζονται όλα τα εισοδήματα εκτός από τα κοινωνικά επιδόματα.

Το συνολικό καθαρό ατομικό εισόδημα, δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 8.472 ευρώ και το οικογενειακό τα 15.380 ευρώ.


Από τη χορήγηση του ΕΚΑΣ θα εξαιρεθούν σύμφωνα με την εγκύκλιο, 20.000 συνταξιούχοι λόγω υπέρβασης των εισοδηματικών κριτηρίων καθώς και όσοι λαμβάνουν σύνταξη από ασφαλιστικό φορέα του εξωτερικού.

 
Επίσης δεν θα καταβληθεί ΕΚΑΣ αλλά ούτε σύνταξη σε 12.000 συνταξιούχους οι οποίοι δεν συμμετείχαν στη διαδικασία απογραφής και δεν έχουν ταυτοποιηθεί.

Οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να απευθύνονται για επαναξιολόγηση, στις κατά τόπους διευθύνσεις πληρωμών του ΙΚΑ, προσκομίζοντας αστυνομική ταυτότητα, εκκαθαριστικό σημείωμα του 2010 και πρόσφατο ενημερωτικό σημείωμα πληρωμής σύνταξης.
Διαβάστε περισσότερα » »

Δίνουν προτεραιότητα στους λαθρομετανάστες στα νοσοκομεία!

nosokomeioΠαραγκωνίζουν τους Έλληνες, για να μην αποκληθούν... «ρατσιστές»! 
 
Κι όμως! Προηγούνται οι τυχάρπαστοι, όσοι μπήκαν παράνομα στη χώρα, όσοι εγκληματούν εις βάρος των Ελλήνων, για να μην κατηγορηθούν οι διοικήσεις των νοσοκομείων... για ρατσισμό! Την ώρα που οι ελλείψεις σε προσωπικό και υλικά, στέλνουν όσους Έλληνες δεν έχουν τη δυνατότητα να προσφύγουν στα ιδιωτικά θεραπευτήρια στο περιθώριο, οι ομοεθνείς μας έχουν να αντιμετωπίσουν και τον αθέμιτο ανταγωνισμό των λαθρομεταναστών, οι οποίοι βγάζοντας βιβλιάρια της Πρόνοιας, προηγούνται πάντα των Ελλήνων, δηλώνοντας... άποροι!


Η πολιτική αυτή, επικροτείται «σιωπηλά» στο πλαίσιο της προσπάθειας διάλυσης του εθνικού κορμού και στήριξης της πολυπολιτισμικότητας, από το υπουργείο Υγείας, το οποίο κατά τα άλλα, κατήγγειλε στο παρελθόν τον «ιατρικό τουρισμό» με τα πούλμαν των Σκοπιανών που έφταναν στα εξωτερικά ιατρεία των ελληνικών νοσοσκομείων. Όσοι πλήττονται, δηλαδή οι Έλληνες και κυρίως οι απόμαχοι της ζωής, οι οποίοι υπηρέτησαν την πατρίδα τους, κολλώντας ένσημα επί δεκαετίες, απορούν, βλέποντας το ΕΣΥ να φέρεται εχθρικά και ρατσιστικά στους Έλληνες.


Αυτά, τα καταγγέλλουν πολλοί νοσοκομειακοί ιατροί, μιλώντας με δημοσιογράφους, την ώρα που περιγράφουν τη ζοφερή εικόνα των ελληνικών νοσοκομείων, τις φοβερές ελλείψεις σε φάρμακα και την οργή των ασθενών και των οικογενειών τους για τα τεκταινόμενα. Και μη χειρότερα!
Διαβάστε περισσότερα » »

Η 4Η ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ PONY® ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΒΓΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Η συνέχεια του ιστορικού οχήματος που δόξασε την Ελλάδα
PONY® POLY Αυτοκίνητο Ελληνικό – Αξιόπιστο – Εξαιρετικά Προσιτό

Με βενζινοκινητήρα τελευταίας τεχνολογίας
Προοπτική εξέλιξης με κινητήρες LPG/CNG (υγραέριο/φυσικό αέριο)
Από γαλβανιζέ χαλυβδόφυλλα
Ωφέλιμο φορτίο 800 κιλά!
Πάμφθηνα ανταλλακτικά άμεσα από το εργοστάσιο της NAMCO

Έπειτα από το έντονο ενδιαφέρον που παρατηρήθηκε από τους ανθρώπους του τύπου, θα θέλαμε να σας παρουσιάσουμε το αυτοκίνητό μας και την πρόοδό του όπως πραγματικά είναι...
Η εταιρεία ΝΑΜΚΟ, με 50 χρόνια εμπειρίας στην κατασκευή οχημάτων και την κατασκευή και πώληση 40,000 οχημάτων στην Ελλάδα και 800,000 οχημάτων σε 14 χώρες παγκοσμίως, ως ουραγός της μικρής παραγωγής, είναι στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσει τη νέα γενιά των οχημάτων της, το PONY® 4.Το PONY® αγαπήθηκε ιδιαίτερα από τους Έλληνες και όχι μόνο, διότι ήταν και είναι ουσιαστικά το μοναδικό Ελληνικό αυτοκίνητο. Όπως μαρτυρά και το ακρωνύμιο της εταιρείας NAMCO – National Motor Company, το PONY® είχε και έχει τον χαρακτήρα του Εθνικού Οχήματος.

Κατά τα τελευταία χρόνια, μετά από έντονη R&D (Έρευνα & Ανάπτυξη), δημιουργήσαμε την μοναδική Ελληνική πλατφόρμα για το PONY® 4, ένα σύγχρονο αυτοκίνητο τελευταίας τεχνολογίας, διατηρώντας όμως την κλασσικότητά του, και κρατώντας τον δυνατό και στιβαρό χαρακτήρα του που το έκανε αγαπημένο αυτοκίνητο των ελλήνων, των ενόπλων δυνάμεων, των κοινοφελών οργανισμών, κ.α. τις περασμένες δεκαετίες.
Αυτή τη στιγμή κατασκευάζουμε πρωτότυπα οχήματα PONY® 4 τα οποία δοκιμάζονται σε διάφορες συνθήκες, σκληρές και μη, σε θερμοκρασίες και εδάφη, σε συσχετισμό κινητήρα, κιβωτίου ταχυτήτων και ωφέλιμου φορτίου, ώστε να καταλήξουμε στον βέλτιστο συνδυασμό για την παραγωγή ενός δυνατού και φθηνού αυτοκινήτου.

Οι προσωρινές τεχνικές προδιαγραφές του PONY® 4 περιλαμβάνουν 4-κύλινδρο κινητήρα PCM (Peugeot-CitroënMoteurs) ή FIAT, 1.360cc, 75-80 ίππων, με χειροκίνητο κιβώτιο 5 ταχυτήτων, ABS κλπ. Αλλά και με 800kg ωφέλιμο φορτίο με πίσω άξονα δικής μας κατασκευής.
Για περισσότερες τεχνικές προδιαγραφές θα επικοινωνήσουμε μαζί σας όταν θα οριστικοποιηθεί το μοντέλο PONY® 4 που θα καταλήξει στην παραγωγή για την Ελλάδα.

Ο προγραμματισμός μας περιλαμβάνει το βενζινοκίνητο PONY® στην 1η φάση παραγωγής, το πετρελαιοκίνητο (diesel)PONY® όπως επίσης και το 4x4 στη 2η φάση αλλά και το ηλεκτροκίνητο PONY® στην 3η φάση.
Το βενζινοκίνητο PONY® 4 θα κυκλοφορήσει για επαγγελματική ή/και ιδιωτική χρήση, στην τιμή που έχει προκοστολογηθεί στα €6,910 αλλά καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια ώστε η τελική τιμή του οχήματος να μην ξεπεράσει τα €7,000.

Η παραγωγή του οχήματος δεν εξαρτάται εξ’ολοκλήρου από την εταιρεία μας, μιας και όπως καταλαβαίνετε μπορούμε να κατασκευάσουμε εκατοντάδες οχήματα στο εργοστάσιό μας αλλά χωρίς αυτά να μπορούν να βγούν στους δρόμους με πινακίδες για τη διάθεση του κόσμου που απεγνωσμένα μας ζητά το PONY®.
Το Υπουργείο Μεταφορών καλείται να μην φέρει γραφειοκρατικά εμπόδια στην Ταξινόμηση και Κυκλοφορία του PONY® που έχει ήδη την Έγκριση Τύπου από τη Γερμανία.

Δυστυχέστατα, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος αυθαίρετα και εντελώς παράνομα αρνείται να εφαρμόσει τον Νόμο 3259/2004, Άρθρο 39, εξακολουθώντας να βάζει παράνομα εμπόδια στην πλήρη επαναλειτουργεία της NAMKO ΕΛΛΑΣ.

Από την πλευρά μας καταβάλλουμε μεγάλες προσπάθειες ώστε η παραγωγή του PONY® να ξεκινήσει μέσα στο πρώτο τετράμηνο του 2012 και η διάθεσή του να ξεκινήσει από το καλοκαίρι του 2012. Αυτό θα σημάνει την άμεση πρόσληψη 300-400 ατόμων για την παραγωγή και την άμεση προώθηση του PONY®. Μέσα στην απογοήτευση και την ανεργία που ζούμε πιστεύουμε ότι αυτό θα δώσει μια μικρή ανάσα για την περιοχή της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο, αφού θα χρησιμοποιήσουμε Έλληνες προμηθευτές οπότε και η απασχόληση περισσότερων ατόμων θα καταστεί αναγκαία.

Πηγή: NAMCO International

Διαβάστε περισσότερα » »

Tι σημαίνει το ονοματεπώνυμό σας; Μάθετε τώρα!

Τίποτα δεν είναι τυχαίο στη ζωή, ακόμα και το ονοματεπώνυμό μας επηρεάζει την προσωπικότητά μας, τον τρόπο που σκεφτόμαστε, που αντιδρούμε και που προβάλουμε τον εαυτό μας...Η πανάρχαια τέχνη της αριθμολογίας, μας αποκαλύπτει τι σημαίνει το ονοματεπώνυμό μας και πώς επηρεάζει τη ζωή μας.
Σύμφωνα με την Πυθαγόρεια αρίθμηση, κάθε γράμμα αντιστοιχεί σε έναν αριθμό. Το ονοματεπώνυμό μας μπορεί να μεταφραστεί σε έναν λεξάριθμο, προσθέτοντας τους αριθμούς που προκύπτουν από κάθε γράμμα που εμπεριέχει. Το Oroskopos.gr σου δίνει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να βρεις εύκολα και γρήγορα τον λεξάριθμο του ονοματεπώνυμού σου και να διαβάσεις τί σημαίνει!Πώς θα βρεις τον λεξάριθμο του ονοματεπώνυμου σου;
Πάρε χαρτί και μολύβι και γράψε το βαπτιστικό σου όνομα και το επώνυμό σου. Στη συνέχεια γράψε κάτω από κάθε γράμμα του ονοματεπώνυμού σου τον αριθμό που του αντιστοιχεί. Για να δεις ποιος αριθμός αντιστοιχεί σε κάθε γράμμα δες την παρακάτω ακολουθία:

Α=1, Β=2, Γ=3, Δ=4, Ε=5, Ζ=7,
Η=8, Θ=9, Ι=1, Κ=2, Λ=3, Μ=4,
Ν=5, Ξ=6, Ο=7, Π=8, Ρ=9, Σ=1,
Τ=2, Υ=3, Φ=4, Χ=6, Ψ=7, Ω=8.

Πρόσθεσε όλους τους αριθμούς του ονοματεπώνυμου σου μέχρι να βγει μονοψήφιος αριθμός.

Η ερμηνεία του ονοματεπώνυμου σου
Εφόσον βρήκες τον μονοψήφιο λεξάριθμο που αντιπροσωπεύει το όνομα σου, διάβασε τώρα την πλήρη ερμηνεία του και μάθε με λεπτομέρεια όλα τα χαρακτηριστικά με τα οποία σε έχει προικίσει το ονοματεπώνυμό σου.

Λεξάριθμος 1 - «Ο ηγέτης»
Είσαι ένας άνθρωπος που θέλει να έχει πάντα τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο σε όλα. Διαθέτεις έναν παρορμητικό και αποφασιστικό χαρακτήρα και δεν διστάζεις να ρισκάρεις, αρκεί να καταφέρεις στη ζωή σου να αγγίξεις την επιτυχία. Δεν μπορείς να δεχτείς ποτέ την ήττα και προσπαθείς πάντα με εύστροφες και πρωτοποριακές ιδέες να ξεχωρίζεις και να διαπρέπεις. Σου αρέσει να κατευθύνεις, να καθοδηγείς, να συμβουλεύεις και να οργανώνεις τους πάντες και τα πάντα. Σου αρέσει να λειτουργείς ανεξάρτητα και αυθόρμητα και δεν μπορείς ποτέ να δεχτείς τις κατευθύνσεις άλλων, γιατί θέλεις πάντα να κάνεις του κεφαλιού σου και να έχεις την πλήρη ευθύνη της επιτυχίας ή της αποτυχίας. Εκφράζεις τα συναισθήματά σου με έντονο τρόπο και αρκετές στιγμές γίνεσαι αρκετά υπερβολικός στις αντιδράσεις σου. Δεν αντέχεις τη ρουτίνα, γι αυτό και φροντίζεις πάντα με την πλούσια ενεργητικότητά σου και την ευχάριστη διάθεσή σου και τις πρωτοβουλίες σου ...να διώχνεις μακριά σου τη ρουτίνα! Παρόλο που γίνεσαι πολύ αγαπητός σε όλες σου τις κοινωνικές επαφές, πολύ συχνά εκδηλώνεις μία πολύ εγωκεντρική, αλλά και επιθετική συμπεριφορά και με τον τρόπο σου απομακρύνεις τους ανθρώπους από δίπλα σου. Παρόλα αυτά κερδίζεις πάντα το χαμένο έδαφος σε όλες σου τις υποθέσεις με ευκολία, γιατί έχεις αυθορμητισμό και αυθεντικότητα.

Λεξάριθμος 2 - «Ο συντροφικός»
Βασική προτεραιότητά σου είναι να διατηρείς στη ζωή σου ένα ήρεμο και αρμονικό κλίμα και να απολαμβάνεις την αγάπη και την συντροφικότητα γύρω σου. Δεν αντέχεις ούτε στιγμή τη μοναξιά, θέλεις συνέχεια να βρίσκεσαι ανάμεσα σε ανθρώπους που δίνεις και παίρνεις συναίσθημα. Διαθέτεις μία φιλήσυχη και ντροπαλή φυσιογνωμία, θέλεις τον χρόνο σου για να ανοιχτείς συναισθηματικά, παρόλα αυτά όταν κάποιος άνθρωπος κερδίσει την εμπιστοσύνη σου, τότε είσαι βιβλίο ανοιχτό και αφιερώνεσαι ολοκληρωτικά και με πίστη στη σχέση σας (αυτό αφορά τόσο τις ερωτικές - όσο και τις φιλικές, οικογενειακές σχέσεις). Θέλεις πάση θυσία να αποφεύγεις τους καβγάδες, γι αυτό και δεν συζητάς τα παράπονά σου αλλά προσπαθείς με την διπλωματία, να φέρεις τις καταστάσεις στην ποθητή πορεία. Ο διχασμός και η αναποφασιστικότητά σου είναι μερικά από τα ελαττώματά σου, έχεις ανάγκη πάντα από την ηθική παρότρυνση και τη συμβουλή των αγαπημένων σου προσώπων. Σε όλες τις μορφές των σχέσεών σου, δίνεις πάρα πολλά χωρίς να έχεις την απαίτηση να λάβεις. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να γίνεσαι το θύμα στις σχέσεις σου, γιατί αρκετοί άνθρωποι εκμεταλλεύονται τον δοτικό χαρακτήρα σου. Η γλυκύτητα και η ζεστασιά σου, σε κάνουν να ξεχωρίζεις και να γίνεσαι πολύ αγαπητός.

Λεξάριθμος 3 - «Ο επικοινωνιακός»
Διαθέτεις μία ευχάριστη και ενθουσιώδη προσωπικότητα και είσαι λάτρης της επικοινωνίας. Έχεις εξαιρετική άνεση στο λόγο σου, τόσο τον γραπτό - όσο και τον προφορικό και καταφέρνεις πάντα εύστοχα να πείθεις ακόμα τους πιο δύσπιστους ανθρώπους, για όλα τα μηνύματα που θέλεις να τους περάσεις. Σου αρέσει η πρόοδος και ιδιαίτερα η τεχνολογία, χρησιμοποιείς πολύ το ίντερνετ και δεν μπορείς ούτε στιγμή να κυκλοφορήσεις χωρίς να έχεις μαζί σου το κινητό σου τηλέφωνο. Είσαι ένας ιδιαίτερα εκφραστικός άνθρωπος, πολύ γενναιόδωρος και αντιμετωπίζεις τα πάντα με μεγάλη αισιοδοξία. Δεν σταματάς ποτέ να επεκτείνεις τις γνώσεις σου και επιδιώκεις πάντα να μαθαίνεις κάτι καινούριο και να εξελίσσεσαι. Έχεις πλούσια φαντασία και καλλιτεχνικά ταλέντα και σου αρέσει να καταπιάνεσαι με αρκετές δραστηριότητες μαζί. Αρκετές στιγμές αφήνεις στη μέση τα σχέδιά σου και γίνεσαι ασυνεπής στις υποχρεώσεις σου, γιατί δεν δίνεις την ανάλογη προσοχή που επιβάλλεται. Λατρεύεις την κοινωνική ζωή και τη διασκέδαση, φροντίζεις πάντα να εντυπωσιάζεις τους πάντες με τον χειμαρρώδη χαρακτήρα σου, αλλά και την ιδιαίτερα ελκυστική εξωτερική σου εμφάνιση!

Λεξάριθμος 4 - «Ο υπεύθυνος»
Είσαι ένας άνθρωπος σοβαρός, υπεύθυνος και απόλυτα οργανωμένος. Δεν σου αρέσει να ξεφεύγεις από τα όρια, γι αυτό και από πολύ νεαρή ηλικία θέτεις ένα πρόγραμμα στη ζωή σου, το οποίο τηρείς πάντα με ευλάβεια και συνέπεια. Είσαι άνθρωπος της λογικής και των «πρέπει» και δεν αφήνεις τον εαυτό σου να παρασυρθεί από το συναίσθημα. Ο λόγος σου είναι συμβόλαιο, τηρείς πάντα τις υποσχέσεις σου και φροντίζεις να ολοκληρώνεις με επιτυχία όλα όσα καταπιάνεσαι, γιατί πολύ απλά είσαι τελειομανής! Στις σχέσεις σου είναι πιστός, αφοσιωμένος, έντιμος και στηρίζεις πάντα ηθικά και πρακτικά όποιον έχει ανάγκη. Σου αρέσει η οικογένεια και ένας από τους κυρίαρχους στόχους στη ζωή σου είναι να πραγματοποιήσεις έναν επιτυχημένο γάμο και να γευτείς τη χαρά να αποκτήσεις παιδιά. Απορρίπτεις όλες τις μοντέρνες και σύγχρονες ιδέες και επιλέγεις έναν συντηρητικό και παραδοσιακό τρόπο σκέψης, αλλά και ζωής. Με την ωριμότητα και την υπευθυνότητά σου καταφέρνεις να διατηρείς σταθερές και μακρόχρονες φιλίες και σχέσεις στη ζωή σου. Παρόλα αυτά αρκετές στιγμές η έλλειψη φαντασίας, αλλά και η αυστηρή τήρηση των κανόνων που εσύ επιβάλλεις στη ζωή σου, σε κάνουν αρκετά προβλέψιμο και οδηγείς τη σχέση σου στη ρουτίνα.

Λεξάριθμος 5 - «Ο φιλελεύθερος»
Είσαι ένας άνθρωπος που δεν μπορεί ούτε στιγμή να τεθεί σε περιορισμό και θέλεις κάθε στιγμή της ζωής σου να νιώθεις ελεύθερος και ανεξάρτητος. Λατρεύεις τον έρωτα, το φλερτ και έχεις έντονη σεξουαλική ζωή, ωστόσο δεν σου αρέσει να μπαίνεις σε μία δέσμευση όπου πρέπει να τηρείς πρέπει και κανόνες. Είσαι ανοιχτόμυαλος, έχεις φιλελεύθερες ιδέες και σου αρέσει να εξελίσσεσαι. Θέλεις να είσαι καινοτόμος και να προκαλείς πάντα με τις επιλογές και τις αποφάσεις σου. Σου αρέσει να ζεις νέες εμπειρίες και επιζητάς πάντα το καινούριο, το διαφορετικό, το πρωτότυπο. Έχεις την ικανότητα να προσαρμόζεσαι εύκολα σε κάθε περίσταση και γίνεσαι αγαπητός σε όλους τους ανθρώπους, γιατί έχεις το ταλέντο να γεφυρώνεις κάθε χάσμα. Δεν στέκεσαι ποτέ στις λεπτομέρειες, σε νοιάζει πάντα η ουσία και ακολουθείς το ένστικτο της στιγμής. Πολλές φορές γίνεσαι αγχώδης, νευρικός και ανυπόμονος, γιατί θέλεις όλα να γίνονται τη στιγμή που τα θέλεις εσύ. Είσαι πολύ καλός στη θεωρία, γιατί οι ιδέες σου είναι ξεχωριστές και ιδιαίτερες, συναντάς όμως δυσκολίες στην πρακτική εφαρμογή των ονείρων, των σχεδίων και των σκέψεών σου. Αλλάζεις πολύ συχνά της απόψεις σου και χαρακτηρίζεσαι από αστάθεια. Παρόλα αυτά καταφέρνεις να διατηρείς πάντα τον ενθουσιασμό και την παιδικότητά σου. Έχεις κέφι για ζωή και το δείχνεις κάθε ώρα και στιγμή.

Λεξάριθμος 6 - «Ο κοινωνικός»
Είσαι ένας κοινωνικός, εξωστρεφής άνθρωπος, που θέλει πάντα να λειτουργεί συλλογικά και ποτέ αυτόνομα. Διαθέτεις μία ευχάριστη και πολύ αγαπητή προσωπικότητα και κερδίζεις εύκολα το θαυμασμό και τα θετικά σχόλια. Βασική προτεραιότητα στη ζωή σου είναι οι σχέσεις σου. Απεχθάνεσαι τη μοναξιά και μπορείς να σημειώσεις πρόοδο και ανάπτυξη στη ζωή σου, μόνο όταν διατηρείς μία ισορροπία σε όλες τις σχέσεις σου. Δίνεις μεγάλη αξία στη φιλία, στην ενότητα και στη συνύπαρξη, σέβεσαι απόλυτα τις ανάγκες όλων και έχεις την προθυμία να προσφέρεις απλόχερα τη φροντίδα σου, κάθε ώρα και στιγμή. Πολύ συχνά γίνεσαι υπερπροστατευτικός με τα αγαπημένα σου πρόσωπα και σε πιάνουν και οι ανασφάλειές σου όταν «μυριστείς» κάποια αλλαγή στη συμπεριφορά των οικείων σου. Για σένα η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά, γι αυτό και πολύ συχνά μπορεί να πιαστείς από κάποιο «ασήμαντο» στοιχείο και να σε πιάσουν οι ιδιοτροπίες σου. Έχεις την τάση να παρασύρεσαι σε αλόγιστα έξοδα, θέλεις να ικανοποιείς κάθε καταναλωτική ανάγκη δική σου, αλλά και των αγαπημένων σου προσώπων. Ένα από τα μεγαλύτερα ατού σου είναι τα καλλιτεχνικά σου ταλέντα. Σου αρέσει η μουσική, ο χορός, το θέατρο και γενικότερα κάθε μορφή τέχνης.

Λεξάριθμος 7 - «Ο μοναχικός»
Είσαι ένας εσωστρεφής άνθρωπος που δυσκολεύεται να χαρίσει την εμπιστοσύνη του με ευκολία στους γύρω του. Σου αρέσει η αναζήτηση σε όλους τους τομείς, φροντίζεις πάντα να εξελίσσεις τις γνώσεις σου. Ασχολείσαι με τη φιλοσοφία, με τη θρησκεία, την έρευνα, τον αποκρυφισμό και διαθέτεις εξυπνάδα, σοφία αλλά και ωριμότητα. Λατρεύεις τη μελέτη, το διάβασμα και θέλεις να διευρύνεις τους πνευματικούς σου ορίζοντες. Πολύ συχνά απομακρύνεσαι από όλους και από όλα και χάνεσαι στις σκέψεις σου. Έχεις πολλές φορές την ανάγκη να απομονώνεσαι και να ανασυγκροτείς τις δυνάμεις σου. Παρόλο που το κυρίαρχο χαρακτηριστικό σου είναι η μοναχικότητα, είσαι ένας πολύ φιλόξενος και ζεστός άνθρωπος και έχεις την ικανότητα να αποφορτίζεις τους γύρω σου από το άγχος και τις αρνητικές σκέψεις. Έχεις τον ρόλο του συμβουλάτορα, του υποστηρικτή και του καθοδηγητή στις σχέσεις σου, όχι επειδή το επιδιώκεις, αλλά επειδή εμπνέεις εμπιστοσύνη και ωριμότητα. Πολύ συχνά νιώθεις « συναισθηματική εξάρτηση» από τα αγαπημένα σου πρόσωπα και δεν μπορείς να διαγράφεις ή να αποχωρίζεσαι ανθρώπους από τη ζωή σου. Σου αρέσει η φύση, η θάλασσα και το όνειρό σου είναι κάποια στιγμή της ζωής σου να απομακρυνθείς από την βουή της πόλης και να ζήσεις μία ήρεμη και μοναχική ζωή σε ένα ήσυχο και απόμερο μέρος στην εξοχή. Ένα από τα μεγαλύτερα ατού σου είναι η διαίσθησή σου, φρόντισε να την αναπτύξεις ακόμα περισσότερο και να την εμπιστεύεσαι πάντα, γιατί ποτέ δεν πέφτει έξω.

Λεξάριθμος 8 - «Ο φιλόδοξος»
Τίποτα δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στην προσωπική σου ανάπτυξη και στην επιτυχία σου. Είσαι ένας άνθρωπος με όνειρα, φιλοδοξίες και θέτεις πάντα τον πήχυ πολύ ψηλά και κάνεις τα πάντα, για να κατακτάς ότι βάλεις στο μυαλό σου. Ποτέ δεν παρεκτρέπεσαι από τους αρχικούς σου στόχους, δείχνεις απέραντη αφοσίωση σε όλα όσα θέλεις να κερδίσεις και δίνεις μάχες για να επιτύχεις. Δίνεις πάντα το καλό παράδειγμα σε όλους, γιατί διαθέτεις θάρρος, επιμονή και έναν απέραντο δυναμισμό. Θέλεις να υπάρχει οικονομική άνεση στη ζωή σου και επικεντρώνεσαι πολύ στην ύλη. Δεν σκέφτεσαι ποτέ μόνο τον εαυτό σου, αλλά θα προσφέρεις γενναιόδωρα συναισθηματικά και υλικά σε όποιον έχει ανάγκη. Με το πέρασμα των ετών στη ζωή σου θα γευτείς την οικονομική και επαγγελματική καταξίωση. Πολλές στιγμές στέκεσαι στην επιφάνεια των πραγμάτων και αδιαφορείς για την ουσία, που είναι και η πιο σημαντική. Στον ερωτικό τομέα είσαι άνθρωπος της λογικής, δίνεις προτεραιότητα στο σεξ και αν ταιριάξεις σεξουαλικά με το σύντροφό σου, τότε είσαι απόλυτα ευχαριστημένος και πλήρης. Δώσε προσοχή στο πείσμα σου, γιατί πολλές φορές γίνεσαι εξαιρετικά ανυπόμονος και πιεστικός στους γύρω σου.

Λεξάριθμος 9 - «Ο ονειροπόλος»
Είσαι ένας φιλήσυχος και ονειροπόλος άνθρωπος με ιδανικά και αξίες, που επιθυμείς μία καλύτερη ζωή, ένα καλύτερο αύριο και αγωνίζεσαι για να υπερασπίζεις τα δικαιώματα τα δικά σου, αλλά και όλων των ανθρώπων. Διαθέτεις μεγάλες ευαισθησίες, είσαι φιλικός, πρόσχαρος και εξυπηρετικός. Τάσσεσαι πάντα υπέρ των αδύναμων και έχεις πολλές κοινωνικές ευαισθησίες. Είναι πολύ πιθανό στη ζωή σου να συμμετάσχεις σε φιλανθρωπική οργάνωση και να αγωνιστείς για έναν καλύτερο κόσμο ! Έχεις πλούσια φαντασία, πολλές ιδέες και δεν διστάζεις να πάρεις πρωτοβουλίες. Παρόλα αυτά, αρκετές στιγμές δεν μπορούν να γίνουν πράξη όλα όσα έχεις προγραμματίσει, γιατί είναι εκτός πραγματικότητας . Στα οικονομικά σου θα γευτείς μεγάλα σκαμπανεβάσματα, αλλά αυτό δεν θα σε πτοήσει ούτε στιγμή, γιατί έχεις μάθει να ζεις και με τα λίγα, αλλά και με τα πολλά. Δώσε προσοχή όμως, γιατί είσαι αρκετά αμελής στις πρακτικές υποχρεώσεις σου και πολύ συχνά μπορεί να ξεχνάς να πληρώσεις λογαριασμούς ή να ματαιώνεις πράγματα που μπορεί να κάνεις σήμερα ...για αύριο.

Διαβάστε περισσότερα » »