Σάββατο, 8 Δεκεμβρίου 2012

Άνοιγαν γεωτρήσεις νερού στην Ζάκυνθο και βρήκαν πετρέλαιο

Αναβλήθηκε μέχρι νεωτέρας η συνέχιση των δεκατρειών γεωτρήσεων στην περιοχή του παραθαλάσσιου χωριού Κερίου στη Ζάκυνθο λόγω της εύρεσης πετρελαίου. Οι γεωτρήσεις είχαν σκοπό να βελτιώσουν την υδροδότηση του νησιού ωστόσο η εμφάνιση κοιτασμάτων πετρελαίου προκάλεσε αλλαγή στα σχέδια των τοπικών Αρχών καθώς πλέον το νερό δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί στις καλλιέργειες.
Το φαινόμενο αυτό δεν είναι παράδοξο μιας και έχουν βρεθεί και παλαιότερα κοιτάσματα πετρελαίου...
Εμπειρογνώμονες θεωρούν ότι η εκτεταμένη υδροδότηση του νησιού έχει οδηγήσει τις γεωτρήσεις σε μεγάλο βάθος με αποτέλεσμα να συμβαίνουν αυτά τα φαινόμενα. Το θέμα της αξιοποίησης των οκτώ νέων γεωτρήσεων στο Κερί είχε απασχολήσει και τη σύσκεψη που έγινε πριν από περίπου ένα μήνα στην αντιπεριφέρεια κατά την πρόσφατη επίσκεψη στο νησί του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Τάσου Αποστολόπουλου και του Περιφερειάρχη Σπύρου Σπύρου. Τότε είχε ανακοινωθεί ότι τα έργα των γεωτρήσεων θα ενταχθούν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα χρηματοδότησης ΕΣΠΑ. Ωστόσο, με τις πρώτες γεωτρήσεις εμφανίστηκαν ίχνη πετρελαίου και οι μετέπειτα αναλύσεις από τα δείγματα που στάλθηκαν στο Γενικό Χημείο του Κράτους «άναψαν» κόκκινο φως στις γεωτρήσεις λόγω των υψηλών ποσοστών πετρελαίου.  
aorata-gegonota
Διαβάστε περισσότερα » »

Η γλώσα μας κουβαλάει την ψυχή του λαού μας και όλον τον πολιτισμό μας και όλη την ευγένειά μας" Κρατήστε το σαν φυλαχτό

Το ανέκδοτο κείμενο της ομιλίας του Οδυσσέα Ελύτη στη Στοκχόλμη. Αυτός ήταν ο τίτλος σε μια επιστολή που μου έστειλε ένα καλός φίλος και άξιος Έλληνας που ζει στο εξωτερικό τιμώντας την χώρα μας με τις παρουσία του .

Της Μαρίας Γιαχνάκη

Πρόκειται για λόγια διαμάντια του Οδυσσέα Ελύτη που ειπώθηκαν από τον ίδιο σε μια σημαντική στιγμή για τους Έλληνες. Θέλω να ευχαριστήσω τον....
αγαπημένο μου φίλο που πάντα φροντίζει για την εμψύχωση του αναγνωστικού κοινού του briefingnews.gr

Η επιστολή του
Είναι λίγες οι φορές που χαίρομαι όταν προωθώ κάτι, όπως αυτό το ανέκδοτο κείμενο του Οδυσσέα Ελύτη, από ομιλία του στη Στοκχόλμη τον Νοέμβριο του 1979, ακριβώς μετά την τελετή απονομής του βραβείου Νόμπελ της Σουηδικής Ακαδημίας για το έργο του.
Tο κείμενο δημοσιεύθηκε το 2011 από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, με αφορμή την ολοκλήρωση του εορτασμού των 100 χρόνων από τη γέννησή του μεγάλου αυτού Ποιητή και Έλληνα.
Ίσως αυτές τις ώρες που η Ελλάδα λοιδωρείται περισσότερο από ποτέ... η ανάδειξη αξιών είναι σημαντικότερη από την ποταπή εξουσιολαγνεία των ΜΜΕ και των κάθε είδους διεκδικητών της διαχείρισης της εξουσίας και του καθορισμού του μέλλοντός μας... Αυτών που μας οδήγησαν εδώ και δεν αισχύνονται έστω αυτή την ώρα και να αλλάξουν τις σκανδαλώδεις ρυθμίσεις προς όφελός τους... Αυτοί που μιλάνε για Ελλάδα και δημοκρατία και δεν ξέρουν που βρίσκονται...
Αλλά τα λόγια περιττεύουν μπροστά στη μελωδία του ποιητή...

Διαβάστε το ανέκδοτο κείμενο του Οδυσσέα Ελύτη

«Αγαπητοί φίλοι,
περίμενα πρώτα να τελειώσουν οι επίσημες γιορτές που προβλέπει η "Έβδομάδα Νόμπελ" και ύστερα να 'ρθω σ' επαφή μαζί σας. Το έκανα γιατί ήθελα να νιώθω ξένιαστος και ξεκούραστος. Ξεκούραστος βέβαια δεν είμαι.
Χρειάστηκε να βάλω τα δυνατά μου για να τα βγάλω πέρα με τις απαιτήσεις της δημοσιότητας, τις συνεντεύξεις και τις τηλεοράσεις.
Αλλά ένιωθα κάθε στιγμή ότι δεν εκπροσωπούσα το ταπεινό μου άτομο αλλά ολόκληρη τη χώρα μου. Κι έπρεπε να την βγάλω ασπροπρόσωπη. Δεν ξέρω αν το κατάφερα. Δεν είμαι καμωμένος για τέτοια. Για τιμές και για δόξες.

Τη ζωή μου την πέρασα κλεισμένος μέσα σε 50 τετραγωνικά (μέτρα), παλεύοντας με τη γλώσσα. Επειδή αυτό είναι στο βάθος ή ποίηση: μια πάλη συνεχής με τη γλώσσα.
Τη γλώσσα την ελληνική που είναι η πιο παλιά και η πιο πλούσια γλώσσα του κόσμου.
Ό,τι και να πει ένας ποιητής, μικρό ή μεγάλο, σημαντικό ή ασήμαντο, δεν φέρνει αποτέλεσμα, θέλω να πω δεν γίνεται ποίηση αν δεν περάσει από την κρησάρα της γλώσσας, αν δεν φτάσει στην όσο γίνεται πιο τέλεια έκφραση.
Ακόμα και οι πιο μεγάλες ιδέες, οι πιο ευγενικές, οι πιο επαναστατικές, παραμένουν σκέτα άρθρα εάν δεν καταφέρει ο τεχνίτης να ταιριάσει σωστά τα λόγια του.

Μόνον τότε μπορεί ένας στίχος να φτάσει στα χείλια των πολλών, να γίνει κτήμα τους. Μόνον τότε μπορεί να 'ρθει και ο συνθέτης να βάλει μουσική, να γίνουν οι στίχοι τραγούδι. Και για ένα τραγούδι ζούμε, στο βάθος, όλοι μας. Το τραγούδι που λέει τους καημούς και τους πόθους του καθενός μας. Τόσο είναι αλήθεια ότι το μεγαλείο και η ταπεινοσύνη πάνε μαζί, ταιριάζουν.
Ταπεινά εργάστηκα σ΄όλη μου τη ζωή. Και η μόνη ανταμοιβή που γνώρισα πριν από τη σημερινή, ήταν ν' ακούσω τους συμπατριώτες μου να με τραγουδούν.
Να τραγουδούν το ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ που μου χρειάστηκε τεσσάρων χρόνων μοναξιά και αδιάπτωτη προσπάθεια, για να το τελειώσω. Δεν το λέω για να περηφανευτώ. Δεν έρχομαι σήμερα για να σας κάνω τον σπουδαίο. Κανείς δεν είναι σπουδαίος από εμάς. Από εμάς, άλλος κάνει τη δουλειά του σωστά κι άλλος δεν την κάνει.
Αυτό είναι όλο.
Όμως θέλω να μάθετε, όπως το έμαθα κι εγώ στα 68 μου χρόνια: μόνον αν κάνεις σωστά τη δουλειά σου, ο κόπος δεν θα πάει χαμένος.
Ξέρω, μαντεύω, ότι πολλοί από εσάς περίμεναν άλλα πράγματα από εμένα. Τους ζητώ συγγνώμην που δεν θα τους ικανοποιήσω. Αν είχα το ταλέντο του ομιλητή, του δάσκαλου, του ηγέτη, θα είχα ίσως αφιερωθεί στην πολιτική. Τώρα δεν είμαι παρά ένας γραφιάς που πιστεύει σε ορισμένα πράγματα. Κι αυτά τα πράγματα θέλει να τα γνωρίσει και στους άλλους, να τα βγάλει από μέσα του, να τα κάνει έργο.
Εμένα μου έλαχε ν' αγαπήσω τον τόπο μου όπως τον αγαπάτε κι εσείς. Να τι είναι που μας ενώνει απόψε όλους εδώ πέρα. Η αγάπη μας για την Ελλάδα. Βέβαια, υπάρχουν πολλοί τρόποι ν' αγαπά ένας λαός τη χώρα του. Αλλά για τον ποιητή, πιστεύω, υπάρχει μόνον ένας: ν' ανήκει σ' ολόκληρο το λαό του. Πάνω από τις διαιρέσεις και τις διχόνοιες, ο ποιητής να στέκει και ν' αγαπά όλον τον λαό του, ν' ανήκει, το ξαναλέω, σ' όλο τον λαό του. Δεν γίνεται αλλιώς.
Η πατρίδα είναι μία. Ο καθένας στον τομέα του ας έρθει και ας κάνει κάτι, όπως αυτός το νομίζει καλύτερα.
Όμως ο πνευματικός άνθρωπος βλέπει το σύνολο. Θέλω να πιστεύω πως ίσως κι ο ξενιτεμένος, το ίδιο. Για εμάς η Ελλάδα είναι αυτές οι στεριές οι καμένες στον ήλιο κι αυτά τα γαλάζια πέλαγα με τους αφρούς των κυμάτων. Είναι οι μελαχρινές ή καστανόξανθες κοπέλες, είναι τ' άσπρα σπιτάκια τ' ασβεστωμένα και τα ταβερνάκια και τα τραγούδια τις νύχτες με το φεγγάρι πλάι στην ακροθαλασσιά ή κάτω από κάποιο πλατάνι.
Είναι οι πατεράδες μας κι οι παππούδες μας με το τουφέκι στο χέρι, αυτοί που λευτερώσανε την πατρίδα μας και πιο πίσω, πιο παλιά, όλοι μας οι πρόγονοι που κι αυτοί ένα μονάχα είχανε στο νου τους -όπως κι εμείς σήμερα: τον αγώνα για τη λευτεριά.
Είπε ένας Γάλλος ποιητής, ο Ρεμπώ, πως η πράξη για τον ποιητή είναι ο λόγος του. Κι είχε δίκιο. Αυτό έκανε ο Σολωμός, που για να γράψει το αθάνατο ποίημα του "'Ελεύθεροι Πολιορκημένοι", έσωσε και παράδωσε στη φυλετική μας μνήμη το Μεσολόγγι και τους αγώνες του. Αυτό έκαναν ο Παλαμάς, ο Σικελιανός, ο Σεφέρης. Στα φτωχά μου μέτρα το ίδιο πάσχισα να κάνω κι εγώ.
Πάσχισα να κλείσω μέσα στην ψυχή μου, την ψυχή όλου του ελληνικού λαού.
Να δω πόσο μοιάζανε όλοι οι αγώνες του, από την αρχαία εποχή ίσαμε σήμερα, για το δίκιo και για τη λευτεριά.

Κι αυτό θα κάνω όσα χρόνια μου δώσει ο Θεός να ζήσω. Αυτή είναι η πράξη μου. Και το γεγονός ότι έφτασαν να την αναγνωρίσουν οι ξένοι, είναι μια νίκη.
Όχι δική μου νίκη. Δική σας.
Γι' αυτό σας ευχαριστώ. Κι αν μου το συγχωρείτε να σας δώσω μια γνώμη - ακούστε την: όσο καλά κι αν ζείτε σ' αυτή τη φιλόξενη, την ευγενική χώρα, όσο κι αν νιώθετε καλά και στεριώνετε, και κάνετε οικογένεια - μην ξεχνάτε την πατρίδα μας,
και προ παντός, τη γλώσσα μας.
Πρέπει να 'σαστε περήφανοι, να 'μαστε όλοι περήφανοι, εμείς και τα παιδιά μας για τη γ λ ώ σ σ α μ ας.

Είμαστε οι μόνοι σ' ολόκληρη την Ευρώπη που έχουμε το προνόμιο να λέμε τον ουρανό "ουρανό" και τη θάλασσα "θάλασσα" όπως την έλεγαν ο Όμηρος και ο Πλάτωνας πριν δυόμισι χιλιάδες χρόνια.
Δεν είναι λίγο αυτό.
Η γλώσσα δεν είναι μόνον ένα μέσον επικοινωνίας.
Κουβαλάει την ψυχή του λαού μας κι όλη του την ιστορία και όλη του την ευγένεια.
Χαίρομαι κι αυτή τη στιγμή που σας μιλάω σ' αυτή τη γλώσσα και σας χαιρετώ, σας αποχαιρετώ μάλλον, αφού η στιγμή έφτασε να φύγω.
Όμως ένα κομμάτι της ψυχής μου σας το αφήνω μαζί μ' ένα μεγάλο ευχαριστώ που με ακούσατε.
Μακάρι να μπορούσε να σας μείνει, να το κρατήσετε, σαν ένα μικρό φυλαχτό από την πατρίδα».


http://www.briefingnews.gr/ 
ksipnistere
Διαβάστε περισσότερα » »

Τα παιδιά των Ελλήνων τεκμήρια και τα παιδιά των μεταναστών ανθρώπινες ψυχές…

Γράφει ο ..(( Λ ))..
  • Αν αυτός δεν είναι ο ορισμός του ρατσισμού τότε τι είναι;
  • Δεν είναι βλάκες, είναι προδότες που θέλουν να αφανίσουν τον ελληνικό πληθυσμό και να τον αντικαταστήσουν με ψυχές μεταναστών.
  • Η «ενοχοποίηση» των ελληνοπαίδων διευκολύνει τον εποικισμό

Απευθυνόμαστε σε όλους εσάς, τους απλούς Έλληνες πολίτες, τους απλούς ψηφοφόρους που ασυνείδητα ή και συνειδητά λόγω βλακείας ή πλήρους άγνοιας, συνεχίζετε να στηρίζετε δια της ψήφου σας πολιτικές εθνοκτόνες και προδοτικές. Απευθυνόμαστε σε όλους εσάς που ακόμα πιστεύετε πως το ζήτημα είναι μόνον οικονομικό και πως όλα θα λυθούν ύστερα από τις επίπονες θυσίες που θα κάνουμε …πως θα ανακάμψουμε λαβωμένοι… και τα σχετικά φαιδρά που ακούγονται από τους «περίλυπους» πολιτικούς μας ταγούς.

Σχέδιο εξαφάνισης των πληθυσμών της Ευρώπης

Έλληνες δείτε επιτέλους καθαρά τι συμβαίνει. Δείτε τι προσπαθούν να κάνουν στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Δεν θέλουν σε καμία περίπτωση την ύπαρξη εθνικού στοιχείου σε καμία χώρα της Ευρώπης. Για αυτόν τον λόγο φροντίζουν μέσα από τεχνητές διαδικασίες, που δεν γίνονται ευρέως αντιληπτές, να μας οδηγούν σε σταδιακή μείωση των γηγενών πληθυσμών. Το ίδιο πρόβλημα σε ολόκληρη την Ευρώπη. ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ και κατ’ επέκταση ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. Ταυτόχρονα με την αύξηση του αριθμού των λαθρομεταναστών τι λέτε πως πετυχαίνουν; Απλά μαθηματικά. Μειώνονται οι γηγενείς πληθυσμοί και αυξάνονται οι μετανάστες…! Συνέπεια αυτού είναι η σταδιακή εξαφάνιση μας και αντικατάσταση μας…!

Το ελληνόπουλο μετατρέπεται σε… «οικονομικό βάρος»

Δεν χρειάζεται να προχωρήσουμε σε περεταίρω ανάλυση των σχεδίων της Νέας Τάξης για την εγκαθίδρυση Παγκόσμιας Διακυβέρνησης, καθώς έχουμε ξανά πει πως ότι συμβαίνει στον πλανήτη αυτή τη στιγμή έχει αυτόν τον σκοπό. Ας μείνουμε εδώ, στο καθαρά Ελληνικό ζήτημα. Γνωρίζοντας λοιπόν οι φωστήρες της βουλής, τα καμάρια μας, οι εθνοσωτήρες μας, ότι ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ υπάρχει πρόβλημα υπογεννητικότητας στην Ελλάδα, κατά συνέπεια υπάρχει και δημογραφικό πρόβλημα, έπραξαν το απολύτως λογικό (!!) για να ξεμπερδεύουν μια ώρα αρχύτερα από την ενοχλητική παρουσία των Ελλήνων σε αυτή τη χώρα. 

 Τι σε 20 χρόνια, που με βάση τις μελέτες ο πληθυσμός μας θα είναι μόλις 5 εκ. ενώ των μεταναστών 12 εκ., τι σε 7-8 χρόνια, που πλέον αφού το ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΟ θα είναι τεκμήριο, ποιος Έλληνας θα « τολμήσει» να τεκνοποιήσει; Ποιος Έλληνας θα τολμήσει να φέρει στον κόσμο πλέον ένα «τεκμήριο»;;; Ναι το ξανά λέμε, γιατί πλέον με βάση τα παραγγέλματα των ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΩΝ μας ,τα ελληνόπουλα δεν είναι ανθρώπινες ψυχές, αλλά τεκμήρια! Τεκμήρια, δηλαδή βάρη, πιο συγκεκριμένα… οικονομικά βάρη. Και το οικονομικό βάρος στις μέρες που ζούμε είναι το πιο δυσβάσταχτο βάρος για τους Έλληνες εργαζόμενους, ανέργους, νέους, συνταξιούχους….! Μετά λοιπόν από αυτή την εξέλιξη… ποιος Έλληνας θα θελήσει να βάλει τα χεράκια του και να βγάλει τα ματάκια του προσθέτοντας άλλο ένα οικονομικό βάρος στην ήδη επιβαρυμένη οικονομικά καμπούρα του;

Η «ενοχοποίηση» των ελληνοπαίδων διευκολύνει τον εποικισμό

Αυτό είναι το σκεπτικό στο οποίο επιχειρούν να βάλουν τον υπερήφανο ελληνικό λαό τη στιγμή που τα σύνορα είναι αφύλαχτα και ο αριθμός των εποίκων αυξάνεται ραγδαία. Πλέον μπορούμε ανοιχτά να μιλούμε για σχέδιο εποικισμού από μετανάστες καθώς είναι ολοφάνερο το σχέδιο μετά και από την μεταμόρφωση των ελληνοπαίδων σε «τεκμήρια»!

Οι μαριονέτες της ελληνικής και Ευρωπαϊκής πολιτικής σκηνής μέσω της τεχνητής οικονομικής κρίσης που τα αφεντικά τους δημιούργησαν, θα αφανίσουν εντέχνως γηγενείς πληθυσμούς. Επειδή η Ελλάδα αποτελεί το πειραματόζωο  ο πρώτος πληθυσμός που προσπαθούν να αφανίσουν είμαστε εμείς! Πως μπορείτε να συνεχίσετε να το επιτρέπετε;

Αφυπνισθείτε επιτέλους Έλληνες!
Πηγή

Διαβάστε περισσότερα » »

Αναρτήθηκαν οι δασικοί χάρτες για περιοχές της Π.Ε. Κοζάνης (Oλυμπιάδα, Περδίκκα, Αγ. Χριστόφορος, Εορδαία)

Από το Τμήμα Δασικών Χαρτογραφήσεων της Διεύθυνσης Δασών Κοζάνης ανακοινώνεται ότι: αναρτήθηκαν τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012, οι Δασικοί Χάρτες των Τοπικών Κοινοτήτων Ολυμπιάδας και Περδίκκα της Δημοτικής Ενότητας Πτολεμαΐδας και, της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Χριστοφόρου της Δημοτικής Ενότητας Αγίας Παρασκευής, του Δήμου Εορδαίας της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.
Με την ανωτέρω ανάρτηση, που έχει γίνει στους χώρους ανακοινώσεων της Υπηρεσίας μας, του Δασαρχείου Κοζάνης, του Δήμου Εορδαίας (Δημαρχείο) και των Τοπικών Κοινοτήτων Ολυμπιάδας, Περδίκα και Αγίου Χριστοφόρου, απευθύνεται ταυτόχρονα πρόσκληση για υποβολή αντιρρήσεων κάθε ενδιαφερόμενου κατά του περιεχομένου των αναρτηθέντων Δασικών Χαρτών, εντός αποκλειστικής προθεσμίας εξήντα (60) ημερών, η οποία άρχισε στις 5 Δεκεμβρίου 2012 και λήγει στις 4 Φεβρουαρίου 2013 για όσους κατοικούν μόνιμα στην Ελλάδα και στις 22 Φεβρουαρίου 2013 για όσους κατοικούν μόνιμα ή διαμένουν στην αλλοδαπή.
Το έντυπο υποβολής αντιρρήσεων είναι διαθέσιμο στα γραφεία της Υπηρεσίας μας, του Δασαρχείου Κοζάνης, του Δήμου Εορδαίας και των προαναφερθέντων Τοπικών Κοινοτήτων. Επίσης, είναι διαθέσιμο σε ψηφιακή μορφή στις ιστοσελίδες του Υ.Π.Ε.Κ.Α., της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας και της Κτηματολόγιο Α.Ε.
Οι αντιρρήσεις υποβάλλονται στο γραφείο της Διεύθυνσης Δασών Κοζάνης (Γραφείο Α.02 – πτέρυγα 1), στη διεύθυνση Ζ.Ε.Π. Κοζάνης – Τ.Κ. 50100 Κοζάνη (τηλέφωνο επικοινωνίας: 2461053425, FAX: 2461053423), ή κατατίθενται ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας της Κτηματολόγιο Α.Ε.

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

ΤΑ ΠΙΟΝΙΑ ΤΟΥ ΞΕΝΟΥ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ

Γράφει ο Μιχάλης Ραμπίδης Πτολεμαίδα 7‐12‐2012

ΟΤΙ ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΨΗΛΑ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΒΑΛΛΕΤΑΙ
Οι τελευταίες αποκαλύψεις για τους υδατάνθρακες από τους Γερμανούς Τραπεζίτες, αποδεικνύουν για μια
ακόμη φορά ότι ο προδιαγεγραμμένος σχεδιασμός του ξένου παράγοντα για την χώρα μας μπαίνει πλέον
σε εφαρμογή.
Οι αιτίες και οι αφορμές διάφορες όπως:
‐ Ο φόβος της Ρωσικής Ενεργειακής Κυριαρχίας
‐ Η ‘’άνοιξη’’ των κρατών της Β. Αφρικής και κυρίως η κρίση στην Συρία.
‐ Η κυριαρχία στο σύμπλεγμα περιοχών & κρατών με πλούσια κοιτάσματα πετρελαίου που κατοικούν
Κούρδοι.
‐ Η εξέλιξη του Ιράν σε πυρηνική δύναμη και η ανησυχία του Ισραήλ.
‐ Η <<επιτυχία>> να εξελιχθεί το Ελληνικό δημόσιο χρέος στα σημερινά ύψη και η φύση του.
Ο ξένος παράγοντας επεδίωξε και πέτυχε:
‐ Αντικατάσταση του Κ. Μητσοτάκη για τις αντιλήψεις του για την τ. Γιουγκοσλαβία και τις καλές σχέσεις
του με τον Μιλόσεβιτς.
‐ Εκτόπισε τον Ανδρέα Παπανδρέου για να μην αλλάξει την πορεία του ΠΑΣΟΚ (χωρίς Σημίτη) την τελευταία
στιγμή.
‐ Επέλεξε τον Κ. Σημίτη για να ζήσει ο Ελληνισμός τη μαύρη νύχτα των Ιμίων και τον διασυρμό. Οι άθλιοι
χειρισμοί του δημιούργησαν τις γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο.
‐ Παρά τα λάθη του ο Κώστας Καραμανλής αναπροσανατόλισε την ενεργειακή πολιτική προς όφελος της
οικονομίας και των εθνικών συμφερόντων. Προσπάθησε να διορθώσει την κατάσταση στο Αιγαίο το 2008
με το ‘’Σύμφωνο για την Μετανάστευση και το Άσυλο’’, να αναβαθμίσει τη χώρα σε ενεργειακό
σταυροδρόμι και να διευθετήσει τα θαλάσσια δικαιώματα ανάμεσα σε Ελλάδα και Αλβανία, άσχετα αν με
<<παρεμβάσεις>> το ανώτατο δικαστήριο της Γείτονος ακύρωσε τη διακρατική συμφωνία …….
‐ Διάλεξε τον ΓΑΠ που θα έβαζε άμεσα στο παιγνίδι τον ξένο παράγοντα (ΤΡΟΙΚΑ αντί Ε.Ε.)
‐ Με χαλκευμένα στατιστικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ μετατρέπει τα ομολογιακά δάνεια σε υπόθηκα και το
χρέος από ανατρέψιμο σε μη ανατρέψιμο.
‐ Εκχωρεί μελλοντικά έσοδα της Ελλάδας στους νέους δανειστές.
‐ Οι τοκογλύφοι ευχαρίστως ανταλλάσουν τα ομολογιακά δάνεια με ενυπόθηκα Βρετανικού δικαίου.
‐ Οι δανειστές γνωρίζουν (όπως αποδεικνύεται) ότι πίσω από τον <<Τιτανικό>> κρύβεται ένας τεράστιος
υποθαλάσσιος και όχι μόνον θησαυρός.
‐ Το δημόσιο χρέος <<αισίως>> πλησιάζει το 190% και το σύμπαν συνωμοτεί να ανοίξει ο δρόμος στην
Deutche Bank να ανακοινώσει την ύπαρξη κοιτασμάτων Φ.Α. νότια της Κρήτης αξίας 427 δις €.
Υπάρχει τρόπος αντίδρασης ή θα τα χαρίσουμε στα αρπακτικά; Ίσως η ομολογοποίηση των κοιτασμάτων
και των μελλοντικών εσόδων, με διαχειριστές τα Ασφαλιστικά Ταμεία (Μανιάτης) να είναι η λύση.
Μπορεί το σημερινό πολιτικό προσωπικό να διασφαλίσει τον εθνικό μας πλούτο;
Διαβάστε περισσότερα » »