Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Η εκπομπή του Στέφανου Χίου "Μακελειό 2" στις 11/05/12

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή Μακελείο 2 με τον Στέφανο Χίο στο Extra channel 3 στις 11/05/12

Δείτε το video 
Διαβάστε περισσότερα » »

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ...!!!!! ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ..!!!!

Το ΒΙΝΤΕΟ που αξίζει να δούμε όλοι – «Η Ελληνική βοήθεια προς την Γερμανία»Η Γερμανική τηλεόραση έκανε ρεπορτάζ για το πως και με ποιον τρόπο «βοηθά» η χώρα τους την Ελλάδα. Όπως αποκαλύπτουν η Γερμανία επωφελείται απο την κρίση του ευρώ, ενώ η βοήθεια μαμούθ που υποτίθεται μας δίνουν είναι… ψίχουλα!!

Πρόκειται για ένα εκπληκτικό ρεπορτάζ του Γερμανικού καναλιού ARD, το οποίο απογυμνώνει την ψυχρή πραγματικότητα και...
εκθέτει τόσο τον ελληνα Πρωθυπουργό κ.Παπαδήμο όσο και τον ίδιο τον κ.Βενιζέλο, που επιμένουν να κρύβουν από τον Ελληνικό λαό την αλήθεια!

Είναι προς τιμήν της κρατικής ΝΕΤ που πρόβαλε αυτό το βίντεο, ενώ τα κάνάλια των εφοπλιστών και των εργολάβων συνεχίζουν να μιλάνε για την δήθεν Γερμανική βοήθεια!!!

Στην ουσία πρόκειται για Ελληνική βοήθεια προς τη Γερμανία…

Αξίζει να αφιερώσετε επτά λεπτά για να δείτε αυτό το βίντεο:





eleftheriskepsii

anti-ntp
Διαβάστε περισσότερα » »

Η ΤΕΛΕΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ 2012 ... ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ‏

Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΘΕΟΥ , ΦΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΚΑΛΛΟΥΣ ....!!!!
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ , ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΠΟΥ ΤΗΝ ΦΘΟΝΟΥΝ.....



Την Πέμπτη 10 Μαϊου 2012 έγινε η τελετή παράδοσης της ολυμπιακής φλόγας από τον ιερό χώρο της αρχαίας Ολυμπίας για τους ολυμπιακούς αγώνες στο Λονδίνο.


H εκπληκτική αυτή τελετή για άλλη μια χρονιά, έδειξε σε ολόκληρο τον κόσμο το απέραντο Κάλος, Αρμονία και Αξίες που κάποτε αυτός ο τόπος έδωσε στην ανθρωπότητα.


Στο τέλος του άρθρου μπορείτε να δείτε ολόκληρο το βίντεο της τελετής, διάρκειας 2 ωρών!



Δείτε το εκπληκτικό βίντεο της τελετής, διάρκειας 2 ωρών!


http://logioshermes.blogspot.com

 ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ



Η ηθοποιός Ινώ Μενεγάκη στον ρόλο της Πρωθιέρειας.



















































Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Σπύρος Γιαννιώτης με τη δάδα και τα κλαδιά ελιάς.


πηγή εικόνων: theatlantic.com

Διαβάστε περισσότερα » »

Ο εορτασμός της παγκόσμιας ημέρας μοτοσυκλέτας στην Πτολεμαίδα (Βίντεο)

Την παγκόσμια ημέρας μοτοσυκλέτας τίμησε σήμερα ο Μoτοσυκλετιστικός Όμιλος Πτολεμαίδας, με μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της πόλης και στην οποία μεταξύ  των άλλων συμμετείχε και ο γνωστός ηθοποιός Πασχάλης Τσαρούχας. Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του kozan.gr


Διαβάστε περισσότερα » »

Αυτοί είναι οι 82 βουλευτές που ζητούν από 250.000 ευρώ!

Αυτοί είναι οι 82 βουλευτές που ζητούν από 250.000 ευρώ!ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ
ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Ο… ΑΚΗΣ!

-Οι βουλευτές δεν ζητούν μόνο να τους καταβάλλει τα αναδρομικά το Δημόσιο, αλλά και από δέκα χιλιάδες ευρώ για… ηθική βλάβη.
Τι κι αν υπάρχει κρίση; Τι κι αν η χώρα ακόμα κινδυνεύει με χρεοκοπία; Τι κι αν η συντριπτική πλειοψηφία βιώνει περικοπές που τους στέλνουν στη φτώχεια; Τι κι αν, όταν αποκαλύφθηκε τους “έκραξαν”; Αυτοί, επιμένουν.
Ο λόγος για 82 νυν και πρώην βουλευτές και ευρωβουλευτές των δύο μεγάλων κομμάτων της χώρας, οι οποίοι συνεχίζουν να διεκδικούν αναδρομικά από το ελληνικό Δημόσιο τουλάχιστον 250.000 έκαστος. Αρχικά, ζητούσε αναδρομικά σχεδόν η… μισή Βουλή, όμως ύστερα από τις αντιδράσεις, πολλοί αποποιήθηκαν του δικαιώματός τους (;) να εισπράξουν αναδρομικά. Σε αυτούς που επιμένουν πάντως στις προσφυγές, ανήκουν ηχηρά ονόματα της πολιτικής σκηνής που ενεπλάκησαν σε σκάνδαλα, όπως ο Άκης Τσοχατζόπουλος (αλήθεια, τα δικαιούται, τώρα που είναι στη φυλακή;) ή ο Τάσος Μαντέλης, πολιτικοί που είπαν «όχι» στο Μνημόνιο όπως ο Θεόφιλος Λεονταρίδης και ο Παναγιώτης Μελάς, αλλά και βουλευτές που το υπερψήφισαν, μέχρι και… πρώην υπουργοί Οικονομικών! Σήμερα, η iTabloid, αποκαλύπτει όλα τα ονόματα όσων τα διεκδικούν.
Ποιοι είναι
Από τους 82 νυν και πρώην βουλευτές και ευρωβουλευτές που διεκδικούν αναδρομικά οι 44 πρόσκεινται στη Ν.Δ. και οι υπόλοιποι 38 στο ΠΑΣΟΚ. Συγκεκριμένα, οι «γαλάζιοι» βουλευτές είναι : Νικ. Αγγελόπουλος, Παν. Αδρακτάς, Θεοδ. Αναγνωστόπουλος, Απ. Ανδρεουλάκος, Ιωαν. Βαληνάκης, Σταυρ. Δαϊλάκης, Γεωργ. Δεικτάκης, Θεοφ. Δημοσχάκης, Πέτρ. Δούκας, Ελεύθ. Ζαγορίτης, Σοφία Καλαντζάκου, Ηλ. Καλλιώρας, Γεώργ. Καλός, Κρινιώ Κανελλοπούλου, Αναστ. Καραμάριος, Αντ. Καρπούζας, Θεόδ. Κασίμης, Νικ. Κατσαρός, Θεόδ. Κατσίκης, Ιωάν. Κοσμίδης, Θεόφ. Λεονταρίδης, Λεων. Λυμπερακίδης, Αρια Μανούσου-Μπινοπούλου, Πέτρ. Μαντούβαλος, Παν. Μελάς, Νικ. Νικολόπουλος, Γεώργ. Ορφανός, Βασ. Παππάς, Αριστ. Παυλίδης, Αδάμ Ρεγκούζας, Γεώργ. Σαλαγκούδης, Δημ. Σαμπαζιώτης, Σπ. Σπηλιωτόπουλος, Αριστ. Σταθάκης, Πέτρ. Τατούλης, Ιορδ. Τζαμτζής, Νικ. Τσιαρτσιώνης, Αριστ. Τσιπλάκος, Σάββας Τσιτουρίδης, Γεώργ. Τσούρνος, Παρθένα Φουντουκίδου – Θεοδωρίδου, Χρ. Φώλιας, Ηλ. Φωτιάδης και Ευγέν. Χαϊτίδης. Επίσης, από το ΠΑΣΟΚ έχουν προσφύγει με αγωγές στα Διοικητικά Δικαστήρια της Αθήνας και διεκδικούν εκατομμύρια από το Δημόσιο οι Αλ. Ακριβάκης, Ιωάν. Ανθόπουλος, Ελένη Ανουσάκη, Παν. Αντωνακόπουλος, Γεωργ. Ανωμερίτης, Μαρία Αρσένη, Ιωαν. Βαθειάς, Ιωάν. Βαίνας, Βασ. Βασιλακάκης, Ηλ. Βλαχόπουλος, Χρ. Βοσνάκης, Δημ. Γεωργακόπουλος, Ιωάν. Γιαννακόπουλος, Μόσχος Γικόνογλου, Γκαλήπ Γκαλήπ, Ιωαν. Θωμόπουλος, Λάμπρος Κανελλόπουλος, Θεόδ. Κατσανέβας,, Ιωάν. Καψής, Θεόδ. Κολιοπάνος, Ευτ. Κοντομάρης, Σωκρ. Κοσμίδης, Θεόδ. Κοτσώνης, Φλώρος Κωνσταντίνου, Εμμ. Λουκάκης, Αναστ. Μαντέλης, Αθαν. Μπάτσος, Φραγκ. Παπαδέλλης, Ηλ. Παπαηλίας, Βασ. Παπανικόλας, Χρ. Σμυρλής – Λιακατάς, Ιωάνν. Σουλαδάκης, Σωτ. Στολίδης, Ιωάνν. Τσακλίδης, Βασ. Τσιλίκας, Αποστ. Τσοχατζόπουλος, Παν. Φωτιάδης και Αναστ. Χωρέμης.
Ωστόσο, δεν είναι αδύνατο κάποιοι από τους παραπάνω βουλευτές να έχουν καταθέσει τις παραιτήσεις τους στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους. Αλλά για να παραιτηθούν επίσημα από τα αναδρομικά πρέπει να το καταθέσουν γραπτώς στο Εφετείο. Αυτό που προκαλεί μεγαλύτερη εντύπωση και σωρεία επικριτικών σχολίων δεν είναι ότι οι προαναφερθέντες βουλευτές ζητούν το Δημόσιο να τους καταβάλλει τα αναδρομικά που δικαιούνται (άλλωστε μερικοί είχαν καταθέσει αγωγή το 2009, πριν ξεσπάσει η κρίση και το αν το δικαιούνται, θα το κρίνει η Δικαιοσύνη), αλλά ότι ζητούν και από δέκα χιλιάδες ευρώ για… ηθική βλάβη!
Τι ζητούν
Σχεδόν όλοι, οι νυν και πρώην βουλευτές που προσέφυγαν στα Διοικητικά Δικαστήρια της Αθήνας διεκδικούν από το ελληνικό Δημόσιο αποζημίωση ύψους 10.000 ευρώ για την ηθική βλάβη που υπέστησαν από τη μη αναπροσαρμογή των αποδοχών τους. Αν το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών δικαιώσει τους βουλευτές τότε εκτός από την αποζημίωση των 10.000 ευρώ το ποσό που θα λάβει για τα αναδρομικά ο κάθε βουλευτής ξεπερνάει τις 250.000 ευρώ ανάλογα με το πόσα χρόνια διετέλεσε βουλευτής και το πόσες αγωγές έχει καταθέσει.
Πάντως, η πρώτη εφετειακή απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών ήταν υπέρ του Δημοσίου απορρίπτοντας την προσφυγή του πρώην βουλευτή Σερρών της Ν.Δ., Ευγένιου Χαϊτίδη, ο οποίος διεκδικεί από το ελληνικό Δημόσιο το ποσό των 401.152,82 ευρώ. Αντίθετα, η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου έχει δικαιώσει τους τέως βουλευτές Β. Μπρακατσούλας, Αγ. Αγγελούσης και Καλλιόπη Μπουρδάρα, όμως οι υποθέσεις τους έχουν παραπεμφθεί στο αρμόδιο Τμήμα και μέχρι στιγμής δεν έχει προσδιοριστεί η εκδίκασή τους. Επίσης, στην Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου εκκρεμούν προς εκδίκαση οι αγωγές των κληρονόμων των Γιαν. Σκουλαρίκη, Αντ. Ντετιδάκη, Ε. Ανθόπουλου και Ν. Παπαηλία.
Οι 47 που αποσύρθηκαν
Στην λίστα υπήρχαν ακόμα 47 βουλευτές και ευρωβουλευτές, νυν και πρώην, οι οποίοι, μετά το “κράξιμο”, απέσυραν τις διεκδικήσεις τους.
Ανάμεσά τους ο Μίκης Θεοδωράκης, η Νόρα Κατσέλη, ο ευρωβουλευτής του ΔΗΚΚΙ, Εμμανουήλ Μπακόπουλος, ο Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος που ήταν στο ΠΑΣΟΚ και στο ΛΑΟΣ και η οικογένεια του πρώην βουλευτή του Συνασπισμού και αργότερα του ΚΚΕ, Παναγιώτη Κατσώνη. Από τη Ν.Δ., παραιτήθηκαν οι Ζωή Μακρή, Δημ. Γαλαμάτης, Ιωάννης Πλακιωτάκης, Γεωργ. Μουτζουρίδης, Θεοδ. Σολδάτος, Αποστ. Σταύρου, Κων. Τσιπλάκης, Αθαν. Βαρίνος, Ανδρ. Κουτσούμπας, Σταυρογιάννης Νίκος, Γιαν. Μανώλης, Γεωργ. Καλατζής, Μιχ. Λιάπης, Αντ. Φούσας, Χρυσή Καρύδη, Π. Αλιβιζάτος, Ξενοφ. Βεργίνης, Σταυρ. Παπαδόπουλος , Βασ. Κορκολόπουλος, Αναστ. Λιάσκος, Μιχ. Μπεκίρης, Αθηνά Κόρκα -Κώνστα, Αντ. Μπέζας, Σταυρ. Κελέτσης και Γεωργ. Κωνσταντόπουλος.
Ενώ, από το ΠΑΣΟΚ οι εξής 17: Μαρία Ματσούκα, Πυθαγόρας Βαρδίκος, Γεωργ. Κατηφόρης, Αλ. Βούλγαρης, Μυρσίνη Ζορμπά, Παντ. Τσερτικίδης, Βασ. Κοντογιαννόπουλος, Λεων. Τζανής, Ελισάβετ Παπαζώη, Γεωργ. Δρυς, Στεφ. Μανίκας, Χρ. Θεοδώρου, Αλεξ. Μπαλτάς, Γ. Κίρκος, Γ. Πασχαλίδης, Εμμ. Μαστοράκης και Δημ. Κουλουριάνος.

www.itabloid.gr/?p=2778
Διαβάστε περισσότερα » »

Στα Σκόπια Η Νεολαία Του συριζα Για Διαδήλωση Υπερ Της “Μακεδονίας”

Η εφημερίδα ΕΠΟΧΗ (επίσημο όργανο της ΑΚΟΑ, ο οποίος αποτελεί έναν από τους πολιτικούς βραχίονες ΣΥΝ),μας ενημερώνει με δημοσίευμά της πως αύριο στα Σκόπια “θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση και διαδήλωση “αντιεθνικιστικών και αντιμιλιταρικών κινημάτων από Ελλάδα και Μακεδονία”! Μεταξύ των συμμετεχόντων από Ελλάδα θα είναι και η νεολαία του Συνασπισμού..

Συγκεκριμένα το δημοσίευμα-μεταξύ άλλων- αναφέρει:

“Οργανώσεις από την Ελλάδα και τη Δημοκρατία της Μακεδονίας πραγματοποιούν πολιτική εκδήλωση και στη συνέχεια διαδήλωση στο κέντρο των Σκοπίων, το Σάββατο 17 Μαΐου.

Το κεντρικό σύνθημα αυτής της αντιεθνικιστικής αντιμιλιταριστικής πρωτοβουλίας είναι “ΒΕΤΟ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ, ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΣΤΟ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΜΟ, ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ”..Συμμετέχουν η Αντιεθνικιστική Αντιμιλιταριστική Πρωτοβουλία,ο Σύνδεσμος Αντιρρησιών Συνείδησης, το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, μέλη της πρώην Αντιπολεμικής Αντιεθνικιστικής Συσπείρωσης, η Νεολαία Συνασπισμού, η ΟΚΔΕ (Σπάρτακος), η πολιτική οργάνωση Κόκκινο, η ομάδα Αυτονομία ή Βαρβαρότητα, καθώς και ανένταχτοι/ες πολίτες εναντίον του εθνικισμού από την Ελλάδα και οι οργανώσεις από τη Δημοκρατία της Μακεδονίας Δράση για την Ειρήνη, Ένωση Πολιτών για τη Δημοκρατία, την Ειρήνη και την Ανοχή – AURORA και “Δεν Πίνουμε Πετρέλαιο” -

Πρωτοβουλία για την απόσυρση των μακεδονικών στρατευμάτων από το Ιράκ πραγματοποιούμε από κοινού ανοιχτή πολιτική εκδήλωση στα Σκόπια με το εξής μήνυμα προς τους δύο λαούς: Εμείς, στην Ελλάδα, δεν επιτρέπουμε στην ελληνική κυβέρνηση να “βαφτίσει” τη γειτονική χώρα. Και εμείς, στη Δημοκρατία της Μακεδονίας, δεν επιτρέπουμε στη μακεδονική κυβέρνηση με πρόσχημα το όνομα να οικοδομεί το δικό της εθνικιστικό οικοδόμημα.

(από “Έλληνες Οικολόγοι“)
http://ola-e-tipota.blogspot.com/2012/05/blog-post_5137.html
radioflorina
Διαβάστε περισσότερα » »

Πασχάλης Τερζής'' Μαννούλα μου''

Πασχάλης Τερζής'' Μαννούλα μου'' ....HD  Για όλες τις μαννούλες του κόσμου

Διαβάστε περισσότερα » »

Χρόνια πολλά σε ολες τις μανούλες!!!


ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΆ ΜΑΜΑ

Με ξύπνησε ξημέρωμα μια αύρα μια πνοή
στο μάγουλο φτερούγισε της μάνας μου φιλί
το χάδι της με γέμισε με αγάπη και στοργή
και πίσω ξαναγύρισα ξανάγινα παιδί
μ' ένα φιλί και μια ευχή και το χαμόγελο της
σαν ξύπνησα τον ήλιο μου είδα στο πρόσωπο της

σου έφερα ροδόνερο σιγά μου ψιθυρίζει
για να πλυθείς και να λουστείς και να γλυκομυρίζεις
στέγνωσε τα μαλλάκια σου στις κεντητές πετσέτες
που 'χουν χρωματιστά πουλιά αστέρια και βιολέτες
απ' τα κεντίδια κόκκινο, πάρε σαν ένα χάδι
στα μάγουλα σου ακούμπησε ν' αφήσει κοκκινάδι

άσε λυμένα τα μαλλιά, στους ώμους ν' ανεμίζουν
σαν τα φυσάει ο άνεμος αυτά να παιχνιδίζουν
φόρεσε τ' άσπρο φόρεμα και το λευκό μαντήλι
και το βαφτιστικό σταυρό ακούμπησε στα χείλη.
βάλε στο μέρος της καρδιάς το πρωινό φιλί μου
κι έλα για λίγο να σε δω, άστρο και γιασεμί μου

έλα και σου 'χω έτοιμα φτερά για να πετάξεις
τα όνειρα σου μάτια μου για να τα κάνεις πράξεις
στον ουρανό φτερούγησε σε θάλασσες σε δάση.
μα όσο μακριά μου κι αν πετάς ποτέ να μη ξεχάσεις
στις προσευχές θα βρίσκεσαι και μες στην αγκαλιά μου
στη σκέψη και στα όνειρα στους χτύπους της καρδιάς μου

την πρωινή μου την ευχή σου στέλνω πριν χαράξει
από το μάτι του κακού αυτή να σε φυλάξει
κι όταν ξυπνάς κάθε πρωί, τον ήλιο σαν κοιτάξεις
στην αγκαλιά του πρωινού ποτέ να μη ξεχάσεις
να ψάχνεις μέσα στη ζωή τα άνθη τα λευκά της
και την ευχή μου θα τη βρεις μέσα στη μυρωδιά της
Χρόνια πολλά σε όλες τις μανούλες

και  εσύ μανούλα μου να σαι καλά εκει που είσαι

Σ' ΑΓΑΠΩ ΚΑΙ ΜΟΥ ΛΕΙΠΕΙΣ
Διαβάστε περισσότερα » »

Πεδίο...μάχης και η πλατεία Ταξίμ - Συγκρούσεις οπαδών Παναθηναϊκού-Γαλατάσαραϊ (VIDEO)




Τα επεισόδια στην Τουρκία δυστυχώς δεν έχουν τέλος. Εκτός από τις "μάχες" οπαδών Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, οι "πράσινοι" συγκρούστηκαν και με οπαδούς της Γαλατάσαραϊ στην πλατεία Ταξίμ.

Σοβαρά επεισόδια “αιωνίων” στην Κωνσταντινούπολη! - Εγκλωβισμένοι για δύο ώρες στην Αγιά Σοφιά έμειναν οπαδοί του Ολυμπιακού.
Οι οπαδοί της Γαλατά πήγαιναν στο γήπεδο για να παρακολουθήσουν το ποδοσφαιρικό ντέρμπι με την Φενερμπαχτσε, όταν συναντήθηκαν με οπαδούς του Παναθηναϊκού.
Το κακό δεν άργησε να γίνει και για αρκετή ώρα οι δύο πλευρές συγκρούστηκαν μετατρέποντας την πλατεία Ταξίμ σε πεδίο μάχης.

Δείτε το βίντεο από την Hurriyet.


Επεισόδια στην Τουρκία Παναθηναϊκός-Γαλατασαράι από kouvanos









newsit
Διαβάστε περισσότερα » »

ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ...ΑΛΛΑ ΑΞΙΖΕΙ! ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΝΑ...

Η γυναίκα μου, μου πρότεινε να βγω με μια άλλη γυναίκα.
-Γνωρίζω πολύ καλά πόσο την αγαπάς, μου είπε μια μέρα ξαφνιάζοντάς με. Η ζωή είναι πολύ σύντομη, αφιέρωσέ της λίγο χρόνο....
  -Μα
εγώ ΕΣΕΝΑ αγαπώ της είπα έντονα.
-Το
ξέρω μου απάντησε. Εξίσου όμως αγαπάς κι εκείνη.
 Και
επειδή δεν καταλάβαινα τι ήθελε να πει, μου αποκάλυψε ότι η γυναίκα την οποία εννοούσε, ήταν η μητέρα μου.... Χήρα εδώ και χρόνια. Όμως, οι απαιτήσεις της δουλειάς και των παιδιών, με ανάγκαζαν να την επισκέπτομαι αραιά και που.
Εκείνο
το βράδυ της τηλεφώνησα και την προσκάλεσα σε δείπνο κάπου έξω και μετά για κινηματογράφο.
-Τι
συμβαίνει; Είσαι καλά; με ρώτησε.
Η
μητέρα μου είναι από τους ανθρώπους που εκλαμβάνει ένα νυχτερινό τηλεφώνημα ή μια αναπάντεχη πρόσκληση ως αρχή κακών μαντάτων.

-Νό
μιζα πως θα ήταν καλή ιδέα να περνούσαμε λίγο χρόνο μαζί, της απάντησα. ‘Οι δυο μας, μόνοι… Τι λες;

Αφού σκέφθηκε λιγάκι μου είπε: ‘Θα το ήθελα πάρα πολύ.’
Εκείνη
την Παρασκευή, μετα το γραφείο μου, καθώς οδηγούσα το αυτοκίνητό μου για να πάω να την πάρω, αισθανόμουν περίεργα. Ήταν ο εκνευρισμός που προηγείται ενός ραντεβού… Και έκπληκτος πρόσεξα όταν έφθασα στο σπίτι της, πως και η ίδια ήταν φοβερά συγκινημένη!
Με
περίμενε στην πόρτα φορώντας το παλιό καλό παλτό της. Είχε περιποιηθεί τα μαλλιά της και ήταν ντυμένη με το φόρεμα, με το οποίο είχε εορτάσει την τελευταία επέτειο του γάμου της. Το χαμογελαστό πρόσωπό της ακτινοβολούσε, όπως το πρόσωπο ενός αγγέλου....
-Εί
πα στις φίλες μου ότι θα βγω με το γιο μου και όλες τους συγκινήθηκαν, μου είπε, καθώς έμπαινε στο αυτοκίνητό μου. Και θα περιμένουν με αγωνία μέχρι αύριο για να μάθουν τα πάντα για τη βραδινή έξοδό μας, συμπλήρωσε.
Πήγα
με σε ένα εστιατόριο όχι από τα καλά, αλλά με ζεστή ατμόσφαιρα. Η μητέρα μου με έπιασε από το μπράτσο και περπατούσε καμαρωτά δίπλα μου σαν να ήταν ΄Η Πρώτη Κυρία της χώρας
Μόλις
καθίσαμε, έπρεπε εγώ να της διαβάσω τον κατάλογο με τα φαγητά, μια και τα μάτια της κουρασμένα από το πέρασμα του χρόνου, δεν μπορούσαν να διαβάσουν τα ψιλά γράμματα του τιμοκαταλόγου.
Όταν
έφθασα στη μέση, σήκωσα το πρόσωπό μου και την κοίταξα. Η μαμά μου καθόταν στην άλλη άκρη του τραπεζιού και με χάζευε. Ένα νοσταλγικό χαμόγελο ήταν ζωγραφισμένο στα χείλη της
-Θυμάμαι, πως εγώ ήμουν εκείνη που σου διάβαζε κάποτε τον κατάλογο όταν ήσουν μικρός, μου είπε.
-Ήρθε
η ώρα λοιπόν να  ξεκουραστείς και να μου επιτρέψεις να σου ανταποδώσω τη χάρη, απάντησα.
Κατά
τη διάρκεια του γεύματος είχαμε μια ευχάριστη συζήτηση. Τίποτα το εξαιρετικό, απλά το πώς περνάει ο καθένας μας κάθε μέρα.
Μιλούσα
με για ώρες, που τελικά χάσαμε την ταινία στον κινηματογράφο.
-Την
Επόμενη φορά που θα βγούμε, αν μου επιτρέψεις ,  θα σου κάνω εγώ το τραπέζι... μου είπε η μητέρα μου καθώς αργά γυρίσαμε στο σπίτι. Την φίλησα, την αγκάλιασα και την καληνύχτισα.
-Πώς
πήγε το ραντεβού; θέλησε να μάθει η γυναίκα μου μόλις μπήκα στο σπίτι εκείνο το βράδυ.
-Πολύ
όμορφα, σ΄ευχαριστώ. Περάσαμε περισσότερο καλά απ΄ό,τι περίμενα, της απάντησα.
Μερικές
μέρες αργότερα η μητέρα μου ΄έφυγε΄ από ανακοπή της καρδιάς. Όλα συνέβησαν τόσο γρήγορα... Δεν μπόρεσα να κάνω σχεδόν τίποτα.
Λίγο
καιρό μετά, έλαβα έναν φάκελο από το εστιατόριο όπου είχαμε δειπνήσει με τη μητέρα μου. Μέσα είχε ένα σημείωμα που έγραφε:
‘Το
δείπνο είναι προπληρωμένο. Ήμουν σχεδόν βέβαιη πως δεν θα μπορούσα να παρευρεθώ, κι έτσι πλήρωσα για δύο άτομα, για σένα και τη σύζυγό σου. Δεν θα μπορέσεις ποτέ σου να αισθανθείς, τι σήμαινε εκείνη η βραδιά για μένα.    Σ' αγαπώ!’
Εκείνη
τη στιγμή συνειδητοποίησα πόσο πολύ είχα καθυστερήσει , να της πω εγκαίρως ‘Σ' ΑΓΑΠΩ’. Συνειδητοποίησα επίσης  πόσο σπουδαίο είναι να δίνουμε στους αγαπημένους μας το χρόνο που τους αξίζει. Τίποτα στη ζωή δεν είναι και δεν θα είναι πιο σημαντικό, από την οικογένεια μας...
Γι
' αυτό αφιέρωσε λίγο χρόνο σ΄αυτούς που αγαπάς, γιατί αυτοί δεν μπορούν να περιμένουν.
Εάν
η μητέρα σου ζει...
Α
πόλαυσε τη κάθε στιγμή μαζί της.
Εάν
δεν ζει...
Να
τη θυμάσαι πάντα με τρυφερότητα.
Και να θυμάσαι πάντα:
Ο
χρόνος ποτέ δεν συγχωρεί!
Ούτε
μπορεί να γυρίσει πίσω
.
  
Διαβάστε περισσότερα » »