Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Ακόμα και σύρραξη θεωρεί πιθανή ο Γιούνκερ

Επικίνδυνη κλιμάκωση των συγκρούσεων ακόμα και πολεμική σύρραξη στην Ευρώπη βλέπει ο Γιούνκερ
Σε συνέντευξη του στο περιοδικό Der Spiegel, ένα μέρος της οποίας ήρθε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα, Καθαρά Δευτέρα για την Ελλάδα, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ προειδοποιεί για το ενδεχόμενο επικίνδυνης κλιμάκωσης των συγκρούσεων στην Ευρώπη.
"Όποιος πιστεύει ότι δεν τίθεται πλέον το αιώνιο ερώτημα περί ειρήνης και πολέμου στην Ευρώπη, μπορεί να πλανάται οικτρά. Οι δαίμονες δεν έχουν φύγει, απλά κοιμούνται", λέει χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και προσθέτει:
"Για τη γενιά μου το κοινό νόμισμα αποτέλεσε μία πολιτική ειρήνης. Σήμερα, ωστόσο, βλέπω, με μία κάποια θλίψη, ότι στην Ευρώπη πολλοί “χάνουν το δρόμο” με “μικρές” σκέψεις εθνικού συμφέροντος. (…) Ο τρόπος με τον οποίο ορισμένοι από τη γερμανική πολιτική επιτέθηκαν στην Ελλάδα, όταν αυτή εισήλθε στην κρίση, έχει αφήσει στη χώρα βαθιές πληγές.
Εξίσου με τρόμαξαν τα πανό των διαδηλωτών στην Αθήνα με την καγκελάριο Μέρκελ να φορά ναζιστική στολή. Ξαφνικά ήλθαν στην επιφάνεια εχθρικά συναισθήματα, που κανείς θα πίστευε ότι είχαν εκλείψει οριστικά. Επιπλέον, και ο ιταλικός προεκλογικός αγώνας ήταν σε μεγάλο βαθμό αντιγερμανικός και ως εκ τούτου αντιευρωπαϊκός".
Στο πλαίσιο αυτό τονίζει ότι "η ενωμένη Ευρώπη αποτελεί τη μοναδική ευκαιρία για την ήπειρο".
"Οι δαίμονες δεν έχουν φύγει, απλά κοιμούνται".
Παρόλα αυτά, ο πρώην επικεφαλής του Eurogroup εξακολουθεί να χαρακτηρίζει μονόδρομο τις δρομολογηθείσες μεταρρυθμίσεις στην ευρωζώνη, ακόμη και αν δεν είναι δημοφιλείς.
Τέλος, ο κ. Γιούνκερ δηλώνει ότι θα στηρίξει την Ά. Μέρκελ στον προεκλογικό της αγώνα στη Γερμανία.
"Μου το ζήτησαν και έχω πει ήδη ότι θα το κάνω", σημειώνει. Την ίδια ώρα αποκλείει πάντως κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να αναλάβει την προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
Δεν φταίνε οι Κύπριοι μικροκαταθέτες λέει ο Γιούνκερ σε άλλη του συνέντευξη
Σε άλλη του συνέντευξή την οποία και δημοσιεύει την Τρίτη η αυστριακή εφημερίδα Ντερ Στάνταρντ, ο κ. Γιούνκερ δηλώνει ότι "κατανοεί" την αναστάτωση των μικροκαταθετών στην Κύπρο, που δεν φταίνε σε τίποτε για τη δεινή κατάσταση στην οποία περιήλθε η χώρα. Συγχρόνως σημειώνει πως, από την άλλη πλευρά, δεν κατανοεί τη στάση της Ευρωομάδας από την οποία ο ίδιος ανέμενε ότι θα προστάτευε τους μικροκαταθέτες.
Αν κι αυτό δεν είναι πολύ "συναδελφικό", αφού, όπως ανέφερε, δεν είχε πρόθεση να σχολιάσει τα αποτελέσματα της πρώτης συνεδρίασης του Eurogroup στην οποία ο ίδιος δεν ήταν πλέον παρών, δεν μπορεί να μην πει ότι δεν είναι σύμφωνος με τη λύση.
Είπε επίσης ότι θεωρεί κατανοητή την ανησυχία των υπολοίπων στην Ευρωζώνη ότι οι καταθέσεις μπορεί να μην είναι πλέον ασφαλείς, ενώ διευκρίνισε πως η εγγύηση των καταθέσεων έως 100.000 ευρώ ισχύει για την περίπτωση που χρεοκοπήσει μια τράπεζα, οπότε παρεμβαίνει το κράτος, όμως στην περίπτωση της Κύπρου δεν υπάρχει χρεοκοπία κάποιας τράπεζας, για αυτό δεν μπορεί να γίνει άμεση σύγκριση.
Ωστόσο, όπως σημείωσε, είναι αλήθεια ότι από ειδική περίπτωση σε ειδική περίπτωση λαμβάνονται μέτρα, για τις επιπτώσεις των οποίων κανείς πλέον δεν μπορεί να είναι βέβαιος και για αυτό θα ήταν καλό να εξεταστεί και πάλι το ζήτημα των μικροκαταθετών.
Στο ερώτημα γιατί δεν εξετάστηκε η λύση της απομείωσης της ονομαστικής αξίας του χρέους, όπως στην περίπτωση της Ελλάδας, απάντησε ότι αν είχε γίνει αυτό οι εταίροι θα είχαν παραβεί τις δεσμεύσεις τους, καθώς όταν αποφασίστηκε το «κούρεμα» της αξίας των κρατικών ομολόγων για την Ελλάδα, είχαν συμφωνήσει ότι αυτό το εργαλείο δεν θα ξαναχρησιμοποιηθεί σε άλλη περίπτωση.

news247 
Διαβάστε περισσότερα » »

Ιστορικό αποτέλεσμα-Οι δηλώσεις μετά τη ψηφοφορί

ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΘΕΤΙΚΗ ΨΗΦΟΣ
Με 36 ψήφους κατά έναντι 19 αποχών, η Βουλή των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας απέρριψε το νομοσχέδιο για το κούρεμα των καταθέσεων. Κατά τάχθηκαν 36 βουλευτές από το ΑΚΕΛ, ΕΔΕΚ, ΔΗΚΟ, ΕΥΡΩΚΟ, Οικολόγους και τον ανεξάρτητο Ζαχαρία Κουλία.
Οι 19 βουλευτές του ΔΗΣΥ τήρησαν αποχή. Η κρίσιμη συζήτηση επί του νομοσχεδίου για το κούρεμα των καταθέσεων, έγινε ενώ πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί έξω από την Κυπριακή Βουλή.
Εξερχόμενος της σύσκεψης των αρχηγών των κομμάτων, που έγινε πριν τη συνεδρίαση της Βουλής, ο αναπληρωτής πρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος ΔΗΣΥ Λευτέρης Χριστοφόρου δήλωσε ότι το πολιτικό γραφείο αποφάσισε ομόφωνα, αφού στάθμισε όλα τα δεδομένα και γεγονότα, να ψηφίσει αποχή.
"Υπό τις περιστάσεις είναι η πιο σωστή θέση και συμπεριφορά ώστε να μπορέσουμε να διαχειριστούμε την επόμενη μέρα" είπε ο κ. Χριστοφόρου και πρόσθεσε: "Με την αποχή δίνουμε το μήνυμα ότι ο λαός μας δεν μπορεί να βρίσκεται μεταξύ δύο κακών επιλογών, μπροστά στον κίνδυνο της άτακτης χρεοκοπίας και του πρωτοφανούς εγκληματικού κουρεματος. Μπορούμε είτε να ξαδιαπραγματευτούμε είτε να προσπαθήσουμε να εξεύρουμε άλλη εναλλακτική λύση για να βγάλουμε την οικονομία μας από τα τραγικά έξοδα".
Μετά και την απόφαση του κυβερνώντος Δημοκρατικού Συναγερμού να τηρήσει αποχή, η καταψήφιση του νομοσχεδίου θα δεδομένη, καθώς ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και Οικολόγοι τηρούν αρνητική στάση.
Μιλώντας στην ολομέλεια ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού ζήτησε να δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματα όσων απέσυραν το τελευταίο διάστημα χρήματα από τις κυπριακές τράπεζες.
Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Γιαννάκης Ομήρου, τόνισε ότι θα ψηφίσει «όχι» σε μία συμφωνία η οποία, όπως είπε, θα καταστήσει την Κύπρο εκ νέου αποικία.
Ο  πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν είπε ότι η απόφαση για «κούρεμα» των κυπριακών καταθέσεων «πρόκειται για ένα ωμό εκβιασμό, ένα εκβιασμό που παίρνει χαρακτήρα βαρβαρότητας, αν ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι προέρχεται από εταίρους» και τόνισε ότι «το ΔΗΚΟ τοποθετείται ξεκάθαρα και εισηγείται την κατηγορηματική απόρριψή τους».
Πρέπει να πούμε «όχι» στο νομοσχέδιο γιατί θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία, υπογράμμισε ο βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργος Περδίκης.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρης Συλλούρης, τόνισε ότι καταψηφίζοντας το νομοσχέδιο δεν λύνεται το πρόβλημα και πως πρέπει με μεθοδικότητα και ενωμένοι «να βρούμε μόνοι μας τις λύσεις» και επιτέθηκε στον γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κατηγορώντας τον πως δεν σεβάστηκε την οδηγία για προστασία των καταθετών.
Το εναλλακτικό σχέδιο που προωθήθηκε μετά το χθεσινό "πράσινο φως" του Eurogroup προέβλεπε αφορολόγητο για τις καταθέσεις που δεν υπερβαίνουν τις 20.000 ευρώ και διατήρηση των υπόλοιπων συντελεστών της εισφοράς στα επίπεδα της αρχικής απόφασης. Πληροφορίες μάλιστα του κυπριακού stockwatch αναφέρουν ότι το σχέδιο αυτό στηρίζεται στο διαχωρισμό των τραπεζών σε "καλές" και "κακές" έτσι ώστε να περιοριστεί τελικά το κόστος διάσωσης κάτω από τα 5,8 δισ. ευρώ.
Ωστόσο, και παρά την σαφέστατη βελτίωση των όρων που μεταφράστηκε σε αλλαγή στάσης από κάποιους βουλευτές, δεν έγινε δυνατή η διασφάλιση μιας υπερψήφισης του νομοσχεδίου στην προγραμματισμένη για σήμερα συνεδρίαση.
Μήνυμα Αναστασιάδη
Όπως έγινε γνωστό ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς συνομίλησε τηλεφωνικά αμέσως μετά την λήξη της ψηφοφορίας με τον πρόεδρο της Κύπρου Ν. Αναστασιάδη εκφράζοντας την πλήρη υποστήριξη της Ελλάδας στις αποφάσεις που λαμβάνει η Κύπρος.
Νωρίτερα, ο κ. Αναστασιάδης με μήνυμά του, σημείωσε τα εξής: «συμμερίζομαι απόλυτα τα δυσάρεστα αισθήματα που προκαλεί μια δύσκολη και οδυνηρή απόφαση. Γι’ αυτό και συνεχίζω να δίνω τη μάχη προκειμένου οι αποφάσεις του Eurogroup να διαφοροποιηθούν».
Μάλιστα, τόνισε ότι επέλεξε την πιο οδυνηρή επιλογή, αναλαμβάνοντας το πολιτικό κόστος, ώστε να περιορίσει τις συνέπειες στην οικονομία και στους κύπριους πολίτες.
Ο κ. Αναστασιάδης είχε ενημερώσει από χθες τηλεφωνικά την Άγκελα Μέρκελ για το αδιέξοδο στις προσπάθειές του για να πειστεί η κοινή γνώμη αλλά και οι βουλευτές για την αναγκαιότητα της έγκρισης της απόφασης του Eurogroup για "κούρεμα" των καταθέσεων, επισημαίνοντας στην Καγκελάριο ότι θα χρειαστεί να βρεθεί άλλος τρόπος για την εξασφάλιση του ποσού της βοήθειας.
Στο μεταξύ, νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών συγκάλεσε για την Τετάρτη, στις 09:00 το πρωί ο Νίκος Αναστασιάδης.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Touρκική πρόκληση (και πάλι) στο Αιγαίο

proklisi-sto-aigaio-apo-tous-tourkous-mia-mera-meta-tis-anakoinoseis-gia-aoz-kai-Fremm-1-315x236Νέα τουρκική πρόκληση στο Αιγαίο. Η τουρκική κορβέτα Bafra προερχόμενη από τον λιμένα της Σμύρνης,μπήκε σε ελληνικά χωρικά ύδατα μεταξύ Εύβοιας και Άνδρου στο στενό του Καφηρέα.
Στη συνέχεια κινούμενη με πορεία νότια-νοτιοδυτική πέρασε μεταξύ Κέας και Κύθνου και βγήκε από τα ελληνικά χωρικά ύδατα νότια της Κέας.
Πλοία του Πολεμικού Ναυτικού αλλά και αεροσκάφη Mirage 2000 της Πολεμικής Αεροπορίας παρακολουθούσαν τον πλου της.
Η πρακτική τα τουρκικά πλοία να "λοκάρονται" τα τουρκικά πλοία που κάνουν αυτές τις προκλήσεις έχει υιοθετηθεί τους τελευταίους μήνες.

 (onalert)
Διαβάστε περισσότερα » »

B.Πούτιν θα καλέσει Ν.Αναστασιάδη με σαφές μήνυμα: "Μην τολμήσεις να μας κλέψεις"

Τηλεφωνική συνομιλία θα έχει  ο πρόεδρος της Κύπρου και με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν σήμερα όπου ο Ρώσος πρόεδρος θα απαιτήσει να μην αγγιχτούν οι καταθέσεις των Ρώσων πολιτών και των νομικών προσώπων που ελέγχονται από Ρώσους πολίτες. Το τηλεφωνικό ραντεβού έχει κανονιστεί για αύριο το πρωί.



Πηγές από την Μόσχα αναφέρουν ότι ο Β.Πούτιν θα καταστήσει σαφές ότι "Είναι καθαρή κλοπή από τους Ρώσους πολίτες η δήμευση ποσοστού των καταθεσεών τους κι η Ρωσία θα αντιδράσει ανάλογα" και θα προτείνει εναλλακτικό σχέδιο, όπως η πρόταση της Gazprom

Επίσης τηλεφωνική συνομιλία είχε προ ολίγου η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ με τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη στην οποία την ενημέρωσε ότι δεν μπορεί να συγκεντρώσει την απαραίτητη πλειοψηφία στην Βουλή για να περάσει η δήμευση των καταθέσεων. Αυτό έγινε γνωστό από κυπριακές πηγές αλλά δεν ακόμη δεν είναι γνωστό σε ποιον ανήκει η πρωτοβουλία για την επικοινωνία αυτή.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο Κύπριος πρόεδρος είπε στην Γερμανίδα Καγκελάριο ότι δεν μπορεί να εξασφαλίσει την απαραίτητη πλειοψηφία στην Βουλή των Αντιπροσώπων ζητώντας παράλληλα την κατανόησή της αλλά και περισσότερο χρόνο τόσο για περαιτέρω διαβουλεύσεις στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό για την εξασφάλιση της πλειοψηφίας όσο και για να εξευρεθούν νέοι πόροι για προαπαιτούμενα  5,8 δισ. € που θα προέκυπταν από το κλάδεμα των καταθέσεων.

Αφορμή για την τηλεφωνική επικοινωνία αποτέλεσε το μήνυμα μέσω του Όλι Ρεν και του ευρωβουλευτή  Έλμαρ Μπροκ που απέστειλε ο πρόεδρος της Κύπρου στη Γερμανίδα Καγκελάριο στην οποία αναφέρεται μεταξύ άλλων η αδυναμία υπερψήφισης του νομοσχεδίου σύμφωνο με τις αποφάσεις του τελευταίου Eurogroup.

«Όταν σας προειδοποιούσα ότι δεν υπάρχει πλειοψηφία στη Βουλή για να εγκρίνει την συμφωνία, δεν ακούγατε και επιμένατε. Να δώσετε χαιρετίσματα στην κυρία Μέρκελ».

Αυτό φέρεται να είπε, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό ΜΕΓΑ-ΚΥΠΡΟΥ, ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης προς τον επίτροπο για οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις Ολι Ρεν, αλλά και στον πολύ στενό συνεργάτη της Άγκελα Μέρκελ, τον ευρωβουλευτή Έλμαν Μπροκ.
 
Διαβάστε περισσότερα » »

Βόμβα από τους Προδότες Ανανικούς!!! «Στελέχη της Κυπριακής Κυβέρνησης ήξεραν για το κούρεμα»

Στην καταγγελία ότι συνεργάτες του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και οικονομικοί παράγοντες της χώρας ήξεραν για το «κούρεμα» και απέσυραν έγκαιρα τις καταθέσεις τους, προχώρησε η εφημερίδα της Κύπρου «Φιλελεύθερος».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, τα τελευταία 24ωρα δίνουν και παίρνουν οι πληροφορίες που φέρουν συνεργάτες του Ν. Αναστασιάδη να έχουν αποσύρει τις τελευταίες δύο εβδομάδες τεράστια ποσά από κυπριακές τράπεζες και να τα έχουν μεταφέρει στο εξωτερικό.

«Αυτοί οι άνθρωποι γνώριζαν ότι βρισκόταν στο τραπέζι το επικείμενο “κούρεμα” στις καταθέσεις και ότι οι Γερμανοί θα πίεζαν προς αυτή την κατεύθυνση και ότι υπήρχε ένα πολύ σοβαρό ενδεχόμενο να περάσει το “κούρεμα”» αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα.

Μάλιστα, καλεί τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας να ζητήσει πληροφόρηση από τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας για το ποιοι είναι εκείνοι που έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό το τελευταίο διάστημα, τόσο για να διαπιστωθεί το βάσιμο των πληροφοριών, όσο και για να ενημερωθεί ο κόσμος.

dependent
Διαβάστε περισσότερα » »

Ξεκινήσει η λειτουργία του γραφείου της κοινωνικής υπηρεσίας του δήμου Εορδαίας

Ενημερώνονται οι Δημότες του Δήμου Εορδαίας ότι έχει ξεκινήσει η λειτουργία του γραφείου της κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Εορδαίας και γραφείου ψυχοκοινωνικής στήριξης στο χώρο της Σχολής Εκπαίδευσης Δημοτικής Αστυνομίας (Παλιό Οικοτροφείο) Ελευθερίου Βενιζέλου 2 και με ώρες λειτουργίας από 900-1400. το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 2463-0-25884.
Διαβάστε περισσότερα » »

Η σοβαρότερη συγκάλυψη της θεραπείας του καρκίνου από το 1930;


Η σοβαρότερη συγκάλυψη της θεραπείας του καρκίνου από το 1930. Το μεγαλύτερο έγκλημα της σύγχρονης ιατρικής, η εξόντωση του Dr Royal Raymond Rife και η εξαφάνιση από τα ιατρικά συγγράμματα του όρου “Cryptocides primordiales” δηλαδή του κρυπτοϊού του καρκίνου. Tο πραγματικά ενδιαφέρον μέρος στην ζωή του Rife ήταν η ανακάλυψη του κρυπτοϊού του καρκίνου και η ανακάλυψη της θεραπείας!
Υπάρχουν πολλές αιτίες της δημιουργίας του καρκίνου. Από καρκινογόνα, βακτήρια, ιούς, παράσιτα μέχρι ακτινοβολίες που δεν είναι ορατές στο γυμνό μάτι. Για να αποδειχτεί ότι κάτι είναι η αιτία μιας αρρώστιας πρέπει να ακολουθηθούν κάποιοι κανόνες που καθιερώθηκαν με το θεώρημα του Koch. Π.χ. Σήμερα με αυτούς τους κανόνες δεν έχει αποδειχθεί ότι ο HIV είναι η αιτία του Aids.
O Rife απέδειξε χρησιμοποιώντας το θεώρημα του Koch ότι ο ιός που βρήκε προκαλούσε τον καρκίνο και βρήκε την . Ονόμασε τον ιό Cryptocides primordiales (αρχέγονο κρυφό δολοφόνο), αντέχει στους +400 βαθμούς Κελσίου μέχρι σχεδόν το απόλυτο μηδέν. Οπότε πάει περίπατο η αποστείρωση.
Εμβολίασε 400 εργαστηριακά ζώα με τον ιό και προκάλεσε 400 καρκίνους. Κατόπιν χρησιμοποίησε τις συσκευές που βλέπετε στις φωτογραφίες τις οποίες κατασκεύασε με πάρα πολύ κόπο. Εξέθεσε τα ζώα σε μια μορφή ενέργειας που ήταν μοναδική για τον Cryptocides primordiales και κατέστρεψε όλους τους όγκους. Μπορείτε να διαβάσετε για όλα αυτά στο βιβλίο του The Cancer Cure That Worked.
Όταν ο Rife βγήκε δημόσια το πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας χρηματοδότησε μια ειδική ιατρική μονάδα να μελετήσει την νέα θεραπεία σε άρρωστους από καρκίνο οι οποίοι θα πέθαιναν οπωσδήποτε. Μετά από 130 ημέρες όλοι είχαν θεραπευθεί χωρίς καμία παρενέργεια από την θεραπεία.
O επικεφαλής της ΑΜΑ πήγε με το τραίνο να επισκεφτεί τον Rife στο San Diego. Βγήκαν φωτογραφίες, η ιστορία μπήκε στην εφημερίδα San Diego Evening Tribune. Ο Rife είχε πάρει τον δρόμο για το βραβείο Νόμπελ Ιατρικής.
Σήμερα όσο και να ψάξετε να βρείτε αναφορές για τον Rife σε ιστορικά βιβλία θα δυσκολευτείτε πολύ. Επικοινωνήστε με εφημερίδα για συγκεκριμένες ημερομηνίες η για την ιστορία του και πιθανότατα θα σας πουν ότι λείπει από τα αρχεία τους. Είναι σαν ο Rife και η δουλειά του να έχουν εξαφανιστεί από τα χρονικά της ιστορίας. Το μικροσκόπιο του δεν υπήρξε ποτέ. Τα μηχανήματα του δεν υπήρξαν ποτέ. Ο ίδιος δεν υπήρξε ποτέ. Η AMA ήθελε να τον κόψει. Οι φαρμακοβιομηχανίες ζητούσαν περισσότερες αποδείξεις πριν επιτρέψουν την χρήση των μηχανημάτων του. Όταν μια ιατρική συσκευή χρειάζεται έγκριση από το FDA κάθε χρήση της πρέπει να εκτιμηθεί (με κόστος εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια). Λάβετε υπόψιν ότι ο Rife είχε κατασκευάσει το μικροσκόπιο του και τα άλλα μηχανήματα και κατέστρεφε μικρόβια για δεκαετίες πριν το 1930. Από το 1934 έως το 1939 γιατροί σε όλη την Αμερική χρησιμοποιούσαν τα μηχανήματα του για να θεραπεύουν τον καρκίνο, ενώ ταυτόχρονα πιέζονταν να σταματήσουν. Τα ιατρεία τους διαρήχθηκαν και τα μηχανήματα κατασχέθηκαν.
Ένας μηχανικός που δούλευε μαζί του με την υποστήριξη της ΑΜΑ κατέθεσε μήνυση κατά του Rife. Αυτό ήταν η αρχή του τέλους. Οι ατελείωτες δίκες τον έφθειραν, έπαθε κατάθλιψη και έπινε πολύ. Και το  τρομακτικό τέλος, του κλέψανε το μικροσκόπιο και βάλανε φωτιά στο εργαστήριο του, τα πάντα χαθήκανε. Το εργαστήριο Burnett Lab στην New Jersey που διακρίβωνε ανεξάρτητα την δουλειά του κάηκε τελείως. Ο Dr Milbank Johnson υποστηρικτής του και διακριβωτής της εργασίας του δηλητηριάστηκε.
Ο Dr Nemes που ντουμπλάριζε την δουλειά του Rife στο εργαστήριο του 40 μίλια μακρυά σκοτώθηκε στην μυστηριώδη φωτιά που έπιασε και καήκανε όλα τα αρχεία του.
Ο πλησιέστερος συνεργάτης του πήρε δωρεά 200.000 δολαρίων και εξαφανίστηκε. Οι άνθρωποι που δουλεύανε μαζί του ξαφνικά αρνιόνταν ότι τον ξέρανε. Ο Rife βυθίστηκε περισσότερο στην κατάθλιψη και στον αλκοολισμό. Το 1940 η δουλειά του είχε εξαφανιστεί τελείως.
Κάθε φορά που προσπαθούσε να ανασυστήσει την έρευνα του κυνηγιόταν, μέχρι που πέθανε σε ένα νοσοκομείο από υπερβολική δόση φαρμάκου που ο ίδιος δεν είχε εγκρίνει.
Η δουλειά του Rife βασίζεται εν μέρει στην τεχνολογία Τεσλα, αυτή που με τόσο κόπο και δολιότητα εξαφάνισαν, προωθώντας και επιβάλλοντας σαν «μεγαλοφυΐα» έναν παν- ηλίθιο σαν τον Αινστάιν, -κάποιοι γελάνε εις βάρος μας πολύ- μπορείτε να μάθετε γιατί στον πιο κάτω σύνδεσμο.
Κανένας δεν κατάφερε να ξαναφτιάξει το μικροσκόπιο του Rife (που έδειχνε ζωντανούς τους ιούς μέσα στον άρρωστο). Αρκετοί από τους συνεργάτες του τις τελευταίες δύο δεκαετίες ξαναφτιάξανε τα μηχανήματα που δημιουργούν τις φωτεινές ακτινοβολίες που χρησιμοποιούσε.
Χωρίς βέβαια το πανίσχυρο μικροσκόπιο  του Rife και τα σκόπιμα προβλήματα από τις φαρμακοβιομηχανίες και το FDA, θα πάρει πολλά χρόνια πριν τα καταφέρουν.
Είναι λυπηρό που όλη αυτή η έρευνα διεξάγεται υπόγεια. Δεν υπάρχει εγγύηση για την ιατρική ελευθερία.  Οι άνθρωποι που παίρνουν η θα πάρουν “τα φάρμακα του συνταξιούχου”, που χρειάζονται νοσοκομεία, γιατί τρώνε ζωικά και κάνουν όξινο τον οργανισμό τους, είναι ήδη νεκροί …απλά δεν το ξέρουν ακόμη. Προσπαθείστε να βρείτε το βιβλίο του Rife «The Cancer Cure that Worked» και φυσικά διαβάστε να μάθετε γιατί οι άνθρωποι εξακολουθούν να πληρώνουν πανάκριβα το ηλεκτρικό !!!!!! που θα ‘πρεπε να είναι δωρεάν ή σε ευτελή τιμή.
Το E = MC2 είναι η πιο διάσημη εξίσωση όλων των εποχών. Πρόκειται για ενα απολύτως εκπληκτικό επίτευγμα για το πόσο απολύτως λάθος είναι. Η εξίσωση αυτή δημιουργεί μια ισοδυναμία της μάζας προς την ενέργεια και στη συνέχεια τα δεσμεύει όλα σε ένα όριο ταχύτητας. Γνωρίζουμε από την εργασία του καθενός από τον Faraday έως τον Τέσλα και τον Steinmetz ότι δεν υπάρχει καμία ισοδυναμία της ενέργειας με την μάζα.
Ο Oliver Heaviside καθιστά σαφές ότι η μάζα δεν έχει θέση σε Ηλεκτρικές Μονάδες. Αυτό συν η επίμονη έμφαση στην αδυναμία της να υπερβαίνει την ταχύτητα του φωτός στα κύρια χαρακτηριστικά της, δημιούργησαν ένα επιστημονικό meme του μυαλού γνωστό ως E = MC2. Ο Charles Wheatstone, ήδη από το 1868, απέδειξε ότι η ηλεκτρική ενέργεια κινείται με 288.000 μίλια το δευτερόλεπτο, σχεδόν 1,5 φορές ταχύτερα από ότι το φως με 186.000 μίλια ανά δευτερόλεπτο. Μόλις τώρα μπορούμε να δούμε πώς αυτή η meme εξίσωση φιλοτεχνήθηκε ειδικά για να δηλητηριάσει τα μυαλά όλων των μελλοντικών επιστημόνων και να απαγορεύει σε οποιονδήποτε να δει τις δυνατότητες της ηλεκτρικής ενέργειας.
Αυτός είναι ο λόγος που ξοδεύουν δισεκατομμύρια να ψάχνουν για κάποιο περιπλανώμενο «σωματίδιο του Θεού», το οποίο φυσικά και ποτέ δεν θα βρεθεί. Για το λόγο αυτό οι μεγάλες επιστημονικές ανακαλύψεις ανακοινώνονται στα ψιλά και δεν ακούγονται ποτέ ξανά, ούτε φυσικά τίθενται σε εφαρμογή. Η σύγχρονη φυσική βασίζεται σε ψέματα και παίζουν με τις λέξεις για να μας κρατήσουν μακρυά απ’ την εξέταση των «μη φυσικών φαινόμενων» που ελέγχουν όλα τα φυσικά φαινόμενα, όπως και την ηλεκτρική ενέργεια.

Πηγή
polispress
Διαβάστε περισσότερα » »

Αγωγοί και Ενέργεια:Ρωγμή στο Ρωσικό Παράδοξο ή ... άλλο ένα «Ρωσοδυτικό Παιγνίδι» στον Ελληνικό Αχυρώνα;


γράφει ο Γιώργος Ανεστόπουλος

Στο προηγούμενο κείμενο «Ελλάδα – Ρωσία» και περί....«Ρωσικού Παραδόξου» περιγράφηκε το γιατί εντέλει το διαχρονικό ρωσικό ενδιαφέρον περί Ελλάδας ήταν «υποτονικό και υποκριτικό» και όχι «έντονο» όπως οι περισσότεροι νομίζουν. Ένα από τα «λεκτικά σχήματα» που χρησιμοποιήθηκαν (μεταξύ πολλών άλλων) για να στηρίξουν τον παραπάνω ισχυρισμό ήταν :

«...Θα μπορούσε (η Ρωσία) να ιδρύσει (στην Ελλάδα) μια πανίσχυρη εταιρεία παραγωγής και διανομής ενέργειας στη χώρα και με επιθετική πολιτική τιμών να εγκλωβίσει την πλειοψηφία των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων στο ενεργειακό της άρμα. Θα μπορούσε να στήσει εργοστάσια παραγωγής ενέργειας από φυσικό αέριο και να έχει το δικαίωμα να φέρνει το δικό της αέριο παραγωγής ενέργειας. Δηλαδή, θα μπορούσε να πάρει αυτά που ήθελε (σημ. “ως προς το Φυσικό Αέριο”και την ενεργειακή/γεωστρατηγική της εδραίωση στην περιοχή) «από την πίσω πόρτα». Γιατί δεν το έκανε; Γιατί δεν το κάνει;...»

Αυτό που εννοούσε βεβαίως το παραπάνω «σκωπτικό ερώτημα» (μαζί με πλήθος άλλων αντίστοιχων) ήταν πως «κάτι καταδεικνύει αυτό» :
δηλαδή, εάν πραγματικά ήθελε η Ρωσία να «βάλει πόδι γερά στην Ελλάδα» υπήρχαν πλείστα όσα μέσα να το κάνει. Απλά, επέλεξε να μην το κάνει και προτίμησε ν’ ασκεί «περιστασιακές υποκριτικές πιέσεις από το μπαλκόνι» μόνον και μόνον για ν’ αντλεί κάθε φορά ανταλλάγματα από τους Δυτικούς προκειμένου να υποχωρεί στα θέματα Ελλάδας και να παύει να τους «παρενοχλεί».
Τι άλλο να υποθέσει άλλωστε κανείς από τα παραπάνω;
Και ιδού το θαύμα. Μόλις λίγες ημέρες μετά, η Ρωσική εξωτερική πολιτική αποφάσισε ν’ «αυξήσει τη δυναμική της». Αποφάσισε να δείξει ότι «υπάρχει», αυξάνοντας τις πιέσεις εντός Ελλάδας στο θέμα του φυσικού αερίου. Να υποθέσουμε ότι οι Δυτικοί δεν της έδωσαν τ’ ανταλλάγματα που ήθελε, γι’ αυτό και αύξησε τις «πιέσεις»; Άγνωστο. Η Ιστορία θα δείξει. Όταν, εάν κι εφόσον μετά από καμιά πενηνταριά χρόνια αποχαρακτηριστούν τυχόν αρχεία της «μυστικής ρωσοδυτικής διπλωματίας και βαθείας εξωτερικής πολιτικής».
Γεγονός είναι πάντως, ότι περί τις 12/03/13 ξαφνικά κι εκτός ατζέντας, ο Αλεξέι Μύλλερ, ο «Ισχυρός Άντρας» της Gazprom κι ένα από τα δεξιά χέρια του Προέδρου Πούτιν ήρθε στην Ελλάδα όπου συναντήθηκε με τον Έλληνα Πρωθυπουργό καθώς και με τους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης. Για να έχουμε μια τάξη μεγέθους αυτής της επίσκεψης αρκεί να θυμηθούμε ότι ο Ντ. Μεντβέντεφ χρημάτισε επί μακρόν Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος της Gazprom προτού βρεθεί Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Ρωσίας. Ο λόγος της επίσκεψης Μύλλερ – όπως δημοσιεύθηκε στα ΜΜΕ – ήταν να ασκήσει πίεση για την «έντιμη» διεξαγωγή του διαγωνισμού πώλησης της ΔΕΠΑ – ΔΕΣΦΑ. Α, ναι. Και για να μην «απωλεσθεί» η ρωσική εγγύηση στο διαγωνισμό. Ένα ποσό της τάξεως του 20% επί του συνολικού τιμήματος, δηλαδή, περί τα 200 εκ ευρώ.

Το θέμα βεβαίως δεν είναι απλά εμπορικό και επιχειρηματικό. Δεν είναι κάτι «τόσο μικρό». Είναι πρωτίστως «γεωστρατηγικό». Ο έλεγχος της ενέργειας. Κι αυτό το «γεωπολιτικό αντίβαρο» δεν μπορεί να προσμετρηθεί με όρους εμπορικούς. Τουτέστιν, το «τίμημα» θα έπρεπε να ξεφεύγει κατά πολύ του 2 δις που «παίζει» αυτή τη στιγμή στο περίπου.
Να θυμηθούμε την «βοήθεια» που έδιναν επί δεκαετίες  οι Ρώσοι στην Κούβα και σε άλλους συμμάχους τους;
Την αντίστοιχη Αμερικανική ενίσχυση σε Ελλάδα - Τουρκία και άλλους συμμάχους τους την περίοδο του ψυχρού πολέμου;
Αυτό σημαίνει «γεωπολιτικό αντίβαρο/αντάλλαγμα».
 Και όχι τα μικροποσά με τα οποία κάποιος προσπαθεί να «αποσπάσει από τους δυτικούς ένα τέτοιο φιλέτο όπως η (οιονεί) ενεργειακή θέση της Ελλάδας».
Το δεύτερο δεν χαρακτηρίζεται ως «αξιόλογη επεκτατική πολιτική του Μεγάλου και Ισχυρού Διεκδικητή». Αποκαλείται απλώς «παρενόχληση» προκειμένου να αποκομίσει κάποια μικρά «παράπλευρα οφέλη» από τις δουλειές τρίτων.
Συμπερασματικά, η διαφορά του περίπου μισού δις που υπερέχει η Ρωσική πρόταση δεν νοείται να λέγεται ότι κάνει τη «σημαντική διαφορά».
Παρεμπιπτόντως, οι δυτικές εταιρείες δεν φαίνονται διατεθειμένες να καλύψουν ούτε καν αυτή την στοιχειώδη διαφορά ώστε να κρατήσουν τουλάχιστον τα προσχήματα.
Δείχνουν ξεκάθαρα πως «αντιλαμβάνονται τα ρωσικά παιγνίδια» και δεν έχουν σκοπό να «ενδώσουν» σε τέτοιες «αστείες πιέσεις».
Άλλωστε, κι αν την κάλυπταν, τίποτα δεν θα εμπόδιζε – πιθανόν - τους Ρώσους να το μετατρέψουν σε «ελεγχόμενη (παρ)ενοχλητική (μικρο)δημοπρασία» ανεβάζοντας πχ άλλο μισό δις τη διαφορά στην τελική προσφορά.
Ως προς την Ελλάδα και τα καθ’ ημάς, όταν δεν έχεις συνειδητοποιήσει την «ισχυρή υπεραξία» που έχεις στα χέρια σου, αυτά συμβαίνουν. Όταν διακατέχεσαι από το σύνδρομο του «φτωχοδιάβολου» ή του «υπηρέτη ξένων αφεντάδων» αυτά «παθαίνεις». Δήθεν τσακώνονται οι μεγάλοι για το ποιός θα σου δώσει τα περισσότερα ψίχουλα. Για την ακρίβεια, ο «ιδιοκτήτης» σου (Δυτικός Ύπατος Αρμοστής) δεν προτίθεται ούτε καν αυτά τα ψίχουλα παραπάνω να σου δώσει και ο επίδοξος νέος Αρμοστής σου πιέζει για να πάρει τα ηνία δίνοντας απλώς μερικά ψίχουλα παραπάνω από τον ήδη επικυρίαρχό σου. Συνθήκες απολύτου μπανανίας δηλαδή.
Πλην όμως φευ...
Πρώτον οι Δυτικοί είναι αποφασισμένοι να ταπεινώσουν την Ελλάδα. Να της «κόψουν το (ρωσικό) βήχα». Κάτι του στυλ:

 «και λιγότερα θα σας δώσουμε και την δουλειά θα την πάρουμε».

Δεύτερον, δεν έχει απομείνει πολύς χρόνος ως τη λήξη της προθεσμίας, μέσα Απριλίου. Η «απόλυτη πίεση», το «απόλυτο θράσος» εν μέσω της «απολύτου πολιτικοκοινωνικής κρίσης» στην Ελλάδα. Η τέλεια συνταγή για την απόλυτη γεωπολιτική καταστροφή της χώρας δηλαδή.
Το κυριότερο όμως είναι πως:
Πρώτον, σε περίπτωση που οι Ρώσοι «όντως ενδιαφέρονται», δεν εννοούν να καταλάβουν ότι: εδώ μιλάμε για δυτική χώρα. Μην πω ξανά «αποικία». Ήδη κατακτημένη επί 200 χρόνια. Και δεν μιλάμε για ένα απλό ρωσικό προιόν που θέλουν να βάλουν στην Ελληνική αγορά. Μιλάμε για το «απόλυτο γεωπολιτικό επιθετικό προιόν», μιλάμε για γεωστρατηγική εδραίωση, για κυριαρχία της «Ρωσικής Ενεργειακής Μηχανής» στη Δύση, στα Βαλκάνια και στην Ανατολική Μεσόγειο. Κι αυτό είναι ανεκτίμητο. Αν ήθελαν λοιπόν πραγματικά να θωρακίσουν την πρότασή τους, την «Δύναμη Κρούσης» και τον «Πολιορκητικό Κριό» τους για την ακρίβεια – γιατί περί τούτου πρόκειται - θα όφειλαν να ξεφύγουν από τα εσκαμμένα, θα όφειλαν να συνειδητοποιήσουν πως μπροστά τους έχουν την Μητέρα των Μαχών, θα όφειλαν να ξεχάσουν τις υπόγειες «πονηρές συμφωνίες κυρίων» με τους δυτικούς ανταγωνιστές τους, θα όφειλαν εν τέλει ν’ ανεβάσουν αυτή τη στιγμή το τίμημα στην «πραγματική του αξία», πράξη που είναι η μόνη που θα έδειχνε ξεκάθαρα την «απαραίτητη αποφασιστικότητα», του τύπου :

 «ήρθαμε με σκοπό να μείνουμε και πάρτε το απόφαση όλοι».

 Και το τίμημα αυτό προσμετράται όχι σε ψίχουλα αλλά σε ΔΕΚΑΔΕΣ ΔΙΣ.

 Από την στιγμή που δεν προβαίνουν σε μια τέτοια «επιθετική ενέργεια» απορώ πως περιμένουν να βάλουν πόδι σε μια τόσο κρίσιμη γωνιά του Δυτικού Κόσμου.

Η «Εναλλακτική Ρωσική Πρόταση»...είσοδος από την «πίσω πόρτα»....

Κάτι που δεν τονίστηκε καθόλου από τα Ελληνικά ΜΜΕ παρά μόνον ακροθιγώς (δηλαδή, πέρασε στο «περιθώριο και στο ντούκου») ήταν μια πρόταση του Αλ. Μύλλερ κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Ελλάδα:
Αποφάσισαν λοιπόν – ξαφνικά – οι Ρώσοι να προτείνουν ίδρυση Ρωσοελληνικών Μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που θα λειτουργούν αποκλειστικά με Ρωσικό Φυσικό Αέριο. Ακριβώς αυτό που σχολιάζαμε στο προηγούμενο κείμενο ως «περίεργη έλλειψη της Ρωσικής Εξωτερικής Πολιτικής».
Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εξέλιξη.
Κατ’ αρχήν, να τονίσουμε κάποια βασικά γενικά σημεία κρατώντας αποστάσεις από εξειδικεύσεις που δεν είναι στόχος του παρόντος:
Πρώτον, δεν γίνεται να εξαρτόμαστε από αέριο που διέρχεται μέσα από την Τουρκία.
Αυτό δεν πρέπει να φεύγει στιγμή από το νου μας.
Σε περίπτωση Ελληνοτουρκικού Πολέμου τι θα έκανε η Τουρκία σε σχέση με την τροφοδοσία μας σε Αέριο; Εσείς τι θα κάνατε στη θέση της; Ότι έκανε κάποτε και η Ουκρανία όταν λόγω της διαμάχης της με τη Ρωσία «έκλεισε τις βάνες τροφοδοσίας της ΕΕ σε αέριο».
Χώρια που κάτι τέτοιο θα ισχυροποιούσε αμυντικά την Τουρκία έναντι της Ελλάδας. Εμείς θα δεχόμασταν τα πλήγματα της Τουρκίας στην ενεργειακή μας υποδομή αλλά δεν θα μπορούσαμε να απαντήσουμε καταστρέφοντας την δική της ενεργειακή υποδομή. Εξαιρετική εξέλιξη, έτσι;
Δεύτερον, έχουν δίκαιο οι Δυτικοί όταν λένε : «μην εξαρτάσθε μόνον από μια πηγή αερίου». Και όντως, χρειαζόμαστε και το ρωσικό και το δυτικό αέριο.
Τρίτον, ακόμη κι αν οι Ρώσοι κατόρθωναν με «υπερτίμημα» να πάρουν τη δουλειά από τους Έλληνες, θα μπλοκάρονταν κατόπιν από την ΕΕ με τις γνωστές αντιμονοπωλιακές νόρμες που έχει επεξεργαστεί ακριβώς για να την στήσει στους Ρώσους στη γωνία.
Πολύ σοφή λοιπόν η πρότασή τους να προετοιμάσουν το έδαφος μιας «εναλλακτικής επόμενης μέρας» προτείνοντας την ίδρυση ρωσοελληνικών μονάδων παραγωγής ρεύματος που θα λειτουργεί αποκλειστικά με ρωσικό φυσικό αέριο. Αυτό θα οδηγούσε σύντομα σε έλευση ρωσικών αγωγών αερίου στην Ελλάδα προκειμένου να τροφοδοτηθεί αυτό το δίκτυο παραγωγής ενέργειας. Κάτι που στην πορεία θα συνδεόταν βεβαίως με το Ευρωπαϊκό δίκτυο. Είναι αυτό που χαρακτηρίζαμε στο προηγούμενο κείμενο ως «Ρωσική είσοδος από την πίσω πόρτα».
Θεμιτό. Και απαραίτητο. Και πιο ρεαλιστική ρωσική είσοδος, από την στιγμή που δεν έχουν σκοπό να μπουν δυναμικά κι επίσημα στο παιγνίδι ΔΕΠΑ –ΔΕΣΦΑ φτάνοντας τα αντίτιμα στα παραπάνω πραγματικά ύψη που αναφέρθηκαν.
Κι εφόσον – ξανατονίζεται - η χώρα πρέπει όντως να τροφοδοτείται από δύο εναλλακτικές πηγές, μια ρωσική και μια δυτική.
Να μην λησμονούμε εδώ ότι οι Αζέροι (Αζερμπαϊτζάν) αποτελούν πιστό σύμμαχο της Τουρκίας. Σε περίπτωση ελληνοτουρκικού πολέμου λοιπόν, τι να αναμένουμε ως προς την στάση τους; Άλλωστε, το ότι το αέριο βρίσκεται σήμερα σε δυτικά χέρια δεν σημαίνει τίποτα για το «αύριο» του κατόχου του. Οι μετοχές είναι για ν’ αλλάζουν χέρια.
Ποιός μας βεβαιώνει ότι αύριο δεν θα βρίσκεται σε ισλαμικά φιλοτουρκικά κεφάλαια;
Πως βρέθηκε ο Ελληνικός δορυφόρος  - πρόσφατα – σε Αραβικά (ισλαμικά) χέρια δια χειρός του «συμμάχου μας Δυτικού (Γερμανού)»; Ένα τέτοιο πράγμα.
Για τους ίδιους λόγους δεν θα έπρεπε να βρεθεί και ο «Στρατηγικός Ελληνικός Ομφαλός που λέγεται ΔΕΠΑ – ΔΕΣΦΑ στα χέρια φανατικών Συμμάχων των Τούρκων», όπως είναι οι Αζέροι. Ποιός μας βεβαιώνει ότι αύριο δεν θα περάσει κι αυτό σε «Ισλαμικά» ή ακόμη χειρότερα σε «Τουρκικά χέρια»;
(Εδώ οφείλουμε να παραδεχτούμε πάντως, πως ο μόνος τρόπος να μην περάσει ποτέ σε Τουρκικά χέρια θα ήταν μια «Ρωσική Ιδιοκτησία»).
Η μόνη ασφαλής για μας λύση λοιπόν, θα ήταν – ως προς το δυτικό αέριο – πρώτον, να μην ήταν αποκλειστικά αζέρικο (φιλοτουρκικό) και δεύτερον, να μην διέρχεται ούτε από την Τουρκία ο αγωγός, ούτε από την Συρία (γιατί θα μετατρεπόταν είτε σε «οιονεί» Ρωσικό Αέριο – και πάλι, συνεπώς χάνεται η επιλογή «δύο διαφορετικές πηγές τροφοδοσίας») είτε σε «οιονεί» Ισλαμικό.
Ποιά άλλη εναλλακτική διαδρομή απομένει;
Μόνον μια: Ιρακινό Κουρδιστάν, Ισραήλ, Κύπρος....
Ακόμη και αν κάποια μέρα σημειώνονταν «εμπλοκή» στον Καύκασο, ο αγωγός (συνεπώς, Ελλάδα και Ευρώπη) ποτέ δεν θα έμενε από αέριο, δεδομένων των κοιτασμάτων Ισραήλ – Κύπρου).

Συμπερασματικά, θα έπρεπε:

1) εφόσον δεν έχουν σκοπό κανείς από τα δύο μέρη, ούτε Ρώσοι, ούτε Δυτικοί, να ανεβάσουν την προσφορά στα «ύψη» που θα «της έπρεπε» κι εφόσον επιμένουν οι Δυτικοί να κάνουν λόγο για αγωγούς που θα διασχίζουν την Τουρκία ή εφόσον μιλάμε για φιλοτουρκικά κεφάλαια και ιδιοκτησίες, να ακυρωθεί ο διαγωνισμός της ΔΕΠΑ – ΔΕΣΦΑ και να αναμένεται νέα πρόταση εταιρειών που θα προβλέπουν την μόνη ασφαλή για την Ελλάδα και την ΕΕ διαδρομή που αναφέρθηκε πιο πάνω. Και βεβαίως, να μιλάμε πλέον για εταιρείες και κεφάλαια που ουδεμία σχέση με Ισλάμ και Τουρκία δεν θα έχουν.

2) να προχωρήσει άμεσα η Ρωσική πρόταση περί Ρωσοελληνικών μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που θα λειτουργούν με Ρωσικό αέριο. Πράγμα που θα οδηγήσει έμμεσα σε ρωσικό αγωγό τροφοδοσίας της Ελλάδας. Αρκεί βεβαίως να λυθεί και το βασικό πρόβλημα που αποτρέπει τέτοια προγράμματα μετατρέποντάς τα σε «εικονικά» και για το «θεαθήναι». Και μιλάμε για την γνωστή (αν)ικανότητα του ΔΕΣΜΗΕ να διαχειριστεί/διανείμει ηλεκτρικά φορτία πάνω από ένα μικρό (δυστυχώς) όριο. Να θυμίσουμε εδώ ότι προ ελαχίστων ετών, οι επιχειρηματικές προτάσεις για «επενδύσεις παραγωγής πράσινης ενέργειας» (κυρίως ηλιακή – αιολική) ήταν της τάξεως των 30.000  Μεγαβάτ τη στιγμή που το «σύστημα» μπορούσε να διαχειριστεί μόνον 10.000 (ενώ οι ανάγκες της χώρας τις κρίσιμες μέρες πχ του καλοκαιριού χτύπαγαν ακόμη και 12.000 ); Δείτε εδώ σχετικό:

ΔΕΣΜΗΕ: το σύστημα δεν μπορεί να απορροφήσει την ενέργεια από τις ΑΠΕ


Εξ ου και δεν προχώρησε ποτέ το σχέδιο για 40% πράσινη ενέργεια στο Ελληνικό Δίκτυο. 
    Ε, ακόμη εκεί είμαστε. Σ’ εκείνο το οικτρό σημείο. Εάν δε λυθεί αυτό, τότε η Ρωσική πρόταση – που το γνωρίζει βεβαίως αυτό – θα παραμένει «εικονική και για τα μάτια του κόσμου»...καθώς, για την «επέκταση του δικτύου διαχείρισης φορτίου» - ώστε να αξιοποιηθούν προτάσεις όπως η Ρωσική - απαιτούνται πολλά δις ευρώ...πιστεύει κανείς ότι αυτήν ειδικά την περίοδο κρίσης σκέφτεται κανείς τέτοια «ανοίγματα»;
Μάλλον όχι...

Κι έχουν δίκαιο όσοι λένε πως το παραπάνω ζήτημα δεν είναι θέμα (μόνον ποσών) αλλά πρωτίστως «πολιτικό»....για την ακρίβεια «γεωπολιτικό»...κι έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται...αν δεν θέλουμε να μετατραπεί η χώρα στην «απόλυτη μπανανία»....


Γιώργος Ανεστόπουλος
aegeanhawk
Διαβάστε περισσότερα » »

Το αλβανικό Κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ σλαβικής ονομασίας δήμου


Σήμερα η Βουλή της Αλβανίας επικύρωσε την αλλαγή της αλβανικής ονομασίας του Δήμου  Liqenas σε Δήμο Pustec, μια σλαβική ονομασία που είχε αφαιρεθεί τη δεκαετία του ’70.


Η απόφαση ψηφίστηκε από 120 βουλευτές του αλβανικού Κοινοβουλίου.

«Η αδικία διορθώθηκε. Αποτελεί μια ιστορική απόφαση για τους κατοίκους σλαβικής καταγωγής της Αλβανίας και ένα κίνητρο για την περαιτέρω βελτίωση της κατάστασης των δικαιωμάτων των Σλάβων. Είμαστε πιστοί πολίτες της Δημοκρατίας της Αλβανίας, που είναι η πατρίδα μας και η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της Αλβανίας ήταν αξιέπαινη και η προσδοκώμενη», δήλωσε ο επικεφαλής κόμματος των Σλάβων και δήμαρχος του δήμου Pustec Έντμοντ Τεμέλκο.

Οι Σλάβοι της Αλβανίας, προσδοκούν στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές στις 23 Ιουνίου να εκλέξουν έναν βουλευτή Σλάβο στο αλβανικό κοινοβούλιο.

echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

ΟΤΑΝ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΤΟΝ ΚΕΜΑΛ ΑΤΑΤΟΥΡΚ ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΝΟΜΠΕΛ ΕΙΡΗΝΗΣ!

ΕΤΣΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ!

"ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΑΙ ΚΕΜΑΛ
ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ"
 
Επιστολή του Βενιζέλου για τον Μουσταφά Κεμάλ εις τον πρόεδρο απονομής των βραβείων "Νόμπελ" το 1932, διά να του απονείμη το "Νόμπελ ειρήνης"

Έάν ακόμη μερικοί αμφιβάλλετε διά τήν έξαπάτησιν των Ελλήνων υπό του Βενιζέλου, θα σας αντιγράψω την έπιστολήν την οποία έστειλε ό ίδιος εις τον πρόεδρο απονομής των βραβείων "Νόμπελ" τό 1932, διά νά απονείμη ή επιτροπή τό "Νόμπελ Ειρήνης" παρακαλώ, εις τον Μουσταφά Κεμάλ, ό όποιος κατέσφαξε 2,5 εκατομμύρια Έλληνας και Αρμενίους.

Ό Βενιζέλος, υμνεί τον Κεμάλ:

«Κύριε  πρόεδρε,

»Έπί επτά σχεδόν αιώνες όλη ή Έγγύς Ανατολή και ένα μεγάλο τμήμα τής Ευρώπης υπήρξαν τό θέατρο αιματηρών πολέμων, τών οποίων ή άντίχηση υπήρξε τεράστια. Ή οθωμανική αυτοκρατορία και τό απολυταρχικό καθεστώς τών σουλτάνων υπήρξε τό βασικό αίτιο. Ή υποταγή χριστιανικών λαών σέ έναν ζυγό αφόρητης καταπίεσης, οι θρησκευτικοί πόλεμοι του Σταυρού εναντίον τής Ημισελήνου, μέ μοιραία κατάληξη και οι αλλεπάλληλες εξεγέρσεις όλων αυτών τών λαών, πού ήλπιζαν στή χειραφέτηση τους, δημιούργησαν μία κατάσταση πραγμάτων πού θά παρέμενε μόνιμη πηγή κινδύνων όσο ή οθωμανική αυτοκρατορία διατηρούσε τήν πορεία πού είχαν χαράξει οι σουλτάνοι.
 

»Ή εγκαθίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας τό 1922, όταν τό εθνικό κίνημα του Μουσταφά Κεμάλ Πασά θριάμβευσε επί των αντιπάλων του, (σ.σ. Έπί ποίων αντιπάλων του εθριάμβευσεν ό Κεμάλ τό 1922 και το χαίρετε τόσο πολύ ό "Εθνάρχης" μας; Μήπως είναι οι Έλληνες;) έθεσε οριστικώς τέρμα σ' αύτη την κατάσταση αστάθειας και έλλειψης ανεκτικότητας, της όποιας ή διατήρηση δεν θα γεννούσε παρά μόνον νέους και σοβαρούς κινδύνους γιά τήν ειρήνη στό μέλλον.

»Σπανίως πραγματοποιείται σέ τόσο μικρό χρονικό διάστημα μία τόσο ριζική αλλαγή στή ζωή μιας χώρας. Τή θέση μιας φθίνουσας αυτοκρατορίας, ή οποία ζει ύπό ένα θεοκρατικό καθεστώς, όπου ή έννοια του δικαίου και τής θρησκείας συγχέονται, παίρνει ένα εθνικό καί σύγχρονο κράτος, γεμάτο ζωντάνια.
 

»Μέ τήν προτροπή του μεγάλου μεταρρυθμιστή Μουσταφά Κεμάλ Πασά, τό απολυταρχικό καθεστώς των σουλτάνων καταργήθηκε καί τό κράτος έγινε απολύτως λαϊκό. Ολόκληρο τό έθνος κινητοποιήθηκε προς τή φιλόδοξη, δίκαιη προσπάθεια νά συμπεριληφθεί στην εμπροσθοφυλακή τών πολιτισμένων λαών. 

Όμως, τό κίνημα γιά τήν εδραίωση τής ειρήνης συμβάδισε μέ όλες τις εσωτερικές μεταρρυθμίσεις πού έδωσαν στό νέο, εντόνως εθνικό, κράτος τής Τουρκίας τή σημερινή του μορφή.
 

Η Τουρκία ρύθμισε πράγματι όλα τα εδαφικά θέματα μέ τους γείτονες της καί, απολύτως ικανοποιημένη άπό τά εθνικά καί πολιτικά της σύνορα, κατέστη πραγματικός πυλώνας τής ειρήνης στην εγγύς Ανατολή.»

σ.σ.: Ικανοποιημένη από τα εθνικά καα πολιτικά της σύνορα. Καταλάβατε εσείς όλοι πού καμαρώνετε ότι ό Βενιζέλος έκανε τήν Μεγάλη Ελλάδα μέ τήν απατηλή συνθήκη τών Σεβρών, ότι έξηπάτησε τους πάντες; Εδώ δηλώνει εγγράφως ότι τώρα τό 1932 ή Τουρκία κατέχει ειλικρινά τά Εθνικά καί πολιτικά της σύνορα. 


Τώρα όμως κατέχει καί τήν Σμύρνη. Άρα ή Σμύρνη είναι εθνικό έδαφος τής Τουρκίας, κατά τον Βενιζέλο. Δηλαδή; Μας έξηπάτησε ή Όχι μέ τήν Συνθήκην τών Σεβρών; Αυτά τά δύο είναι αντίθετα. Ποιο έπίστευε "ό Εθνάρχης μας";
 

Ασφαλώς αυτό που σφραγίζει εγγράφως προς τον πρόεδρο της επιτροπής Νόμπελ μέ τήν δήλωσιν του: "απολύτως ικανοποιημένη άπό τα εθνικά, σύνορα της".
 

Έδώ είμαι πλέον υποχρεωμένος νά χαρακτηρίσω τήν καθαρήν έγγραφον άπάτην καί προδοσίαν κατά των Ελλήνων και οι επικαλούμενοι εις τό μέλλον τήν Συνθήκην των Σεβρών, μέ τήν εννοιαν ότι δι' αυτής έγινε ή Ελλάδα των πέντε θαλασσών και δύο ηπείρων, κινδυνεύουν νά χαρακτηρισθούν ώς απατεώνες καί προδότες ή ηλίθιοι, αν δέν τους καταλογισθεί ή άγνοια, ή αφέλεια, ή ή τύφλωσις έκ μισαλλοδοξίας.

Ο Ελεύθέριος Βενιζέλος συνεχίζει:
 

«Εμείς οι Έλληνες, τους οποίους οί αιματηροί αγώνες κράτησαν επί πολλούς αιώνες σέ μια κατάσταση συνεχούς αντιπαράθεσης μέ τήν Τουρκία, είμαστε οί πρώτοι πού είχαμε τήν ευκαιρία νά αισθανθούμε τά αποτελέσματα τής βαθειάς αλλαγής πού συνετελέσθη στή χώρα αυτή, τή διάδοχο τής παλαιάς οθωμανικής αυτοκρατορίας. 

Έχοντας, από τήν έπαύριο τής καταστροφής στή Μικρά Ασία, διακρίνει τήν πιθανότητα μιας συνεννόησης μέ τήν αναγεννημένη Τουρκία, ή οποία βγήκε άπό τον πόλεμο ώς εθνικό κράτος, τής τείναμε τό χέρι τό οποίο εκείνη δέχθηκε και έσφιξε μέ ειλικρίνεια. Άπό τήν προσέγγιση αυτή, ή οποία μπορεί νά χρησιμεύσει ώς παράδειγμα τών δυνατοτήτων συνεννόησης ανάμεσα σέ δύο λαούς τους οποίους έχουν διαιρέσει οί πλέον σοβαρές διαφορές, έφ' όσον αφεθούν νά διαποτιστούν άπό τήν ειλικρινή επιθυμία τής ειρήνης, δέν προέκυψαν παρά μόνο ευεργετήματα, τόσο γιά τις δύο χώρες, όσο και γιά τήν ειρηνική τάξη στην Εγγύς Ανατολή.

»Ό άνθρωπος στον όποιο οφείλεται ή πολύτιμη αυτή συμβολή στην υπόθεση τής ειρήνης είναι ό πρόεδρος τής Τουρκικής Δημοκρατίας, Μουσταφά Κεμάλ Πασάς.  


Έχω λοιπόν τήν τιμή, μέ τήν ιδιότητα μου ώς αρχηγού τής ελληνικής κυβέρνησης τό 1930, όταν ή υπογραφή του έλληνο-τουρκικού συμφώνου σημάδεψε μια νέα εποχή στην πορεία τής Εγγύς Ανατολής προς τήν ειρήνη, νά θέσω πρό τών εξεχόντων μελών τής επιτροπής του βραβείου Νόμπελ για τήν ειρήνη τήν υποψηφιότητα του Μουσταφά Κεμάλ Πασά, ώς άξιου αυτής τής επιφανούς τιμής. 
»Δεχθείτε, κύριε πρόεδρε, τήν έκφραση τής μέγιστης εκτίμησης μου.

Υπογραφή,
Ελευθέριος Βενιζέλος, Πρωθυπουργός τής Ελλάδος».


Ιδού και το γράμμα του:

Διαβάστε περισσότερα » »

ΤΑ «ΔΩΡΑΚΙΑ» ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ !

Του «Αρχιμήδη»


Πώς να προστατεύεις… αποτελεσματικά, τους παλιούς σου «φίλους»!

Αλήθεια, πόσο προκλητική μπορεί να είναι μία κυβέρνηση; Και όμως, φαίνεται ότι η κυβέρνηση Σαμαρά έχει χάσει πλέον το μέτρο. 

Δεν είναι δυνατόν από τη μία, να απειλεί με κατασχέσεις και ποινικές διώξεις, όσους χρωστούν μικροποσά στο Δημόσιο, και από την άλλη, να ετοιμάζεται να χαρίσει «τσουχτερά» πρόστιμα, σε μεγαλοοφειλέτες!


Το «κογκλάβιο» λοιπόν της Πλατείας Συντάγματος, δηλαδή οι κ. Στουρνάρας, Μαυραγάνης και ΣΙΑ, επιχείρησε να προωθήσει ρύθμιση, που προέβλεπε τη μείωση κατά 80% των προσαυξήσεων και των προστίμων που επιβάλλονται σε όσους κάνουν συμπληρωματικές δηλώσεις για εισοδήματα που έχουν αποκρύψει από την εφορία στο παρελθόν. 

Στο νομοσχέδιο ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ,ΠΑΡΟΧΗ ΠΙΣΤΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ, στις τελευταίες σελίδες, η κυβέρνηση είχε καταχωνιάσει στο άρθρο 39, το οποίο στην παράγραφο 1 προέβλεπε τα εξής:

" Όταν από τον προσωρινό έλεγχο διαπιστωθεί ότι τα φορολογικά στοιχεία δεν έχουν καταχωρηθεί ή έχουν καταχωρηθεί ανακριβώς στα τηρούμενα βιβλία, τότε η υπόθεση καθίσταται υποχρεωτικά ελεγκτέα σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 80 του ν.3842/2010 (A’ 58)".

Το «ζουμί» όμως βρισκόταν στην παράγραφο 2:

" Στην περίπτωση αυτήν οι προβλεπόμενες κατά φορολογικό αντικείμενο προσαυξήσεις ή πρόστιμα μειώνονται στο 1/5 για υποθέσεις οικονομικού έτους 2008 και παλαιότερα".

Δηλαδή, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, τη στιγμή που τα δημόσια έσοδα παρουσιάζουν «μαύρη τρύπα», η οποία εκτιμάται ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει ξεπεράσει τα 3 δις. ευρώ, ετοιμαζόταν δώσει άφεση στους μεγαλοφοροφυγάδες που ζημίωναν τόσα χρόνια το ελληνικό Δημόσιο!
Η επίμαχη διάταξη αποσύρθηκε τελικά , εξαιτίας κυρίως της αφόρητης πίεσης από το κλιμάκιο της τρόικας, το οποίο, μόλις πληροφορήθηκε την ύπαρξή της, απαίτησε να αποσυρθεί άμεσα από το νομοσχέδιο.

«Περίεργες»…συμπτώσεις!

Προσέξτε τώρα το εξής. Εντελώς «συμπτωματικά» μεταξύ των φορολογουμένων που ελέγχονται για προσαύξηση περιουσίας η οποία δεν δικαιολογείται από τα εισοδήματα που δήλωσαν στη φορολογική τους δήλωση είναι και οι μεγαλοκαταθέτες που βρίσκονται στην λίστα Λαγκάρντ και αφορούν για τις καταθέσεις τους κατά τα έτη 2005 έως 2007 στο κατάστημα της HSBC στην Ελβετία. 


Εντελώς «συμπτωματικά» πάλι, ενώ τα ειδοποιητήρια από το ΣΔΟΕ για τη λίστα Λαγκάρντ, άρχισαν να αποστέλλονται Φεβρουάριο του 2013, στις 28 του ίδιου μήνα, ο Γιάννης Στουρνάρας, υπογράφει και καταθέτει την επίμαχη ρύθμιση. Γιατί άραγε; Τι μπορεί να κρύβεται, πίσω από αυτή την υπόθεση;

Τα «φιλαράκια τα καλά…»


Για να δούμε λίγο τα πράγματα. Υποτίθεται ότι η Προανακριτική Επιτροπή συστάθηκε, προκειμένου να διερευνήσει τις συνθήκες, κάτω από τις οποίες αλλοιώθηκε η αρχική λίστα Λαγκάρντ, και αφαιρέθηκαν τα ονόματα των συγγενών του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου. 

Ένα από τα ονόματα που είχαν σβηστεί από τη λίστα, είναι και του Συμεών Σικιαρίδη, συζύγου της εξαδέλφης του καταγγελλόμενου για την αλλοίωση της λίστας υπουργού Γ. Παπακωνσταντίνου, Ελένης.






Ποιος λοιπόν θα περίμενε, ότι ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος έβαλε φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του στη διάταξή –σκάνδαλο για το χάρισμα των προστίμων, συνεργαζόταν παλιά στενά με τον κ. Συκιαρίδη;



Και όμως, είναι αλήθεια.Ο Γιάννης Στουρνάρας, από το 2000 μέχρι το 2004,διετέλεσε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Εμπορικής Τράπεζας. Στο ΦΕΚ 3914 με ημερομηνία 

11.5.2004,καταχωρήθηκαν οι αλλαγές που είχαν προκύψει στη διοίκηση της Εμπορικής Κεφαλαίου και Συμμετοχών, ή αλλιώς Emporiki Venture Capital


Εκεί διαβάζουμε ότι Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας, ήταν ο κ. Γιάννης Στουρνάρας.Παρακάτω όμως βλέπουμε, ότι το Διοικητικό Συμβούλιο ανέθετε, μεταξύ άλλων,και στον Συμεών Συκιαρίδη, εκτελεστικό διευθυντή επενδύσεων της Εμπορικής Κεφαλαίου και Συμμετοχών, να εκπροσωπεί την εταιρία, και να συνάπτει συμφωνίες με τρίτους για παροχή ή προμήθεια αγαθών ή υπηρεσιών, σχετικών με τη λειτουργία και το σκοπό της εταιρίας, μέχρι του ποσού των 15.000 ευρώ κατά περίπτωση , να αναλαμβάνει χρήματα, χρηματόγραφα, να εισπράττει χρήματα, να εκδίδει και να εξοφλεί τραπεζικές επιταγές!



Ο κ. Στουρνάρας και ο κ. Συκιαρίδης, όχι απλά γνωρίζονται, αλλά έχουν συνεργαστεί στενά στο παρελθόν. 

Τώρα, πως τα έφερε η «τύχη», και ο κ. Στουρνάρας προώθησε στη Βουλή ρύθμιση, με την οποία χαρίζονται οι προσαυξήσεις και τα πρόστιμα σε όσους ελέγχονται για απόκρυψη εισοδημα΄των, μεταξύ αυτών και οι καταθέτες στη λίστα Λαγκάρντ, στην οποία περιλαμβάνεται και ο παλιός του συνεργάτης, είναι ένα ερώτημα. 

Έχει να δώσει άραγε καμμία απάντηση σ΄αυτό ο υπουργός Οικονομικών;
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 lobbystasgr
 eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »

O 24χρονος απόφοιτος του ΤΕΙ Κοζάνης σχεδίασε την Gloria της Alfa Romeo!!

alfa_RomeoΕνας Ελληνας, ο 24χρονος βιομηχανικός σχεδιαστής κ. Αλέξανδρος Λιώκης, τράβηξε τα φώτα της δημοσιότητας στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, καθώς ήταν επικεφαλής του σχεδίου ανάπτυξης και δημιουργίας του μοντέλου Gloria της Alfa Romeo, που παρουσιάστηκε τις προηγούμενες ημέρες στη μεγάλη γιορτή του αυτοκινήτου.
Η Gloria, ένα πρωτότυπο μοντέλο φτιαγμένο από πολυμερές πλαστικό, δεν έχει μηχανή, όμως φαίνεται σαν αληθινό αυτοκίνητο καθώς διαθέτει κανονικές ρόδες και φρένα. «Δεν γνωρίζω αν η Alfa Romeo θα επιχειρήσει να ξεκινήσει την παραγωγή του. Εφόσον όμως μπει στη γραμμή παραγωγής, θα πρέπει να γίνουν κάποιες αλλαγές στον σχεδιασμό όπως επιβάλλουν διάφοροι κανονισμοί» σημειώνει ο κ. Λιώκης στο «Βήμα», επισημαίνοντας ότι το αυτοκίνητο σχεδιάστηκε ούτως ώστε να «φοριέται» στην πλατφόρμα της Maserati Ghibli. Από μικρός ήταν παθιασμένος με το αυτοκίνητο ο έλληνας σχεδιαστής, που σπούδασε Βιομηχανικό Σχέδιο στο ΤΕΙ Κοζάνης. «Εφτιαξα ένα πορτφόλιo, το έστειλα στο Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Ντιζάιν (IED) και έγινα δεκτός» λέει ο κ. Αλ. Λιώκης.
Ο σχεδιαστής είναι ένας από τους 20 μεταπτυχιακούς φοιτητές, οι οποίοι, όπως ορίζει ο κανόνας της σχολής, δημιουργούν κάθε χρόνο ένα πρωτότυπο μοντέλο αυτοκινήτου δουλεύοντας μέσα από τις ίδιες τις αυτοκινητοβιομηχανίες. Ετσι εφέτος ήταν η σειρά της Alfa Romeo· όπως σημειώνει όμως, «για να φθάσουμε στην Gloria προηγήθηκε μια αυστηρή διαδικασία επιλογής».
«Να κάνεις το χόμπι επάγγελμα»
Πάντως, όπως λέει, το μυστικό της επιτυχίας είναι να μπορέσεις να κάνεις το χόμπι δουλειά και να κάνεις αυτό που σου αρέσει και τίποτε παραπάνω. «Το να ασχοληθώ με το αυτοκίνητο ήταν το όνειρό μου από παιδί» λέει. Η αγάπη του για το αυτοκίνητο ξεκίνησε όταν ήταν 13 ετών. «Μαζί με τον αδελφό μου βρήκαμε έναν εγκαταλελειμμένο “βάτραχο” σε άθλια κατάσταση, δηλαδή ένα Citroën DS, και ο θείος μας μάς βοήθησε να το αγοράσουμε, κρυφά από τους γονείς μας. Μετά βρήκαμε και φτιάξαμε και άλλον “βάτραχο”, έγινα φανοποιός και έκανα φανοβαφές. Φτιάχνουμε και άλλα κλασικά αυτοκίνητα. Η Citroën DS ήταν βασική πηγή έμπνευσης για μένα» τονίζει.
Το αρχικό ζητούμενο ήταν μια Alfa Romeo τύπου berlina (δηλαδή sedan), που θα προορίζεται για την Ασία και την Αμερική, προκειμένου να κάνει η εταιρεία είσοδο σε νέες αγορές. «Στην αρχή παρουσιάσαμε 20 προτάσεις - μία ο καθένας -, οι οποίες στη συνέχεια βάσει των κατευθύνσεων που μας δόθηκαν έγιναν 10, τις οποίες δουλέψαμε σε μοντέλο από πηλό κλίμακας 1:5. Τότε ήρθε ο γενικός υπεύθυνος Ντιζάιν του ομίλου της Alfa Romeo κ. Λορέντσο Ραματσότι και επέλεξε το δικό μου σχέδιο, στο οποίο έδωσε και το όνομα Gloria, διότι κατά παράδοση τα μοντέλα της εταιρείας έχουν γυναικεία ονόματα που συνήθως ξεκινούν από G» σημειώνει ο κ. Λιώκης.
Επειτα μπήκαν στο εργοστάσιο και άρχισαν να δουλεύουν την ανάπτυξη του μοντέλου, βελτιώνοντας λάθη και τελειοποιώντας το αυτοκίνητο, το οποίο τελικά φτιάχτηκε και παρουσιάστηκε ως αυτοκίνητο του IED σε συνεργασία με την Alfa Romeο. Οπως αναφέρει ο έλληνας σχεδιαστής, η ομάδα του άκουσε πολύ καλά λόγια από τους ανθρώπους της αγοράς, διότι έκανε επαγγελματική δουλειά, σεβόμενη την παράδοση της Alfa Romeo, ενώ οι επισκέπτες της έκθεσης ρωτούσαν με περιέργεια αν το μοντέλο θα βγει στην παραγωγή. Μάλιστα για τον κ. Λιώκη, καθ’ ότι η Gloria ήταν το δικό του σχέδιο, απoτέλεσε και το εισιτήριο για την πρακτική του στην Alfa Romeo.
Ο κ. Λιώκης μιλάει με τα καλύτερα λόγια για την Ιταλία, τους Ιταλούς και τη σχολή του. «Μας αγαπούν, είναι φιλόξενοι και αν προσπαθείς και κάποιος πιστέψει σε εσένα, θα επενδύσει πάνω σου και θα σου δώσει ευκαιρίες. Η επαφή με τους καθηγητές είναι επίσης διαφορετική, αφού σε θεωρούν συνεργάτη τους. Η σχολή έχει διασυνδέσεις και δεν απασχολεί ακαδημαϊκούς με την παραδοσιακή έννοια, αλλά ανθρώπους της αγοράς, οι οποίοι σχολούν από τις δουλειές τους στην αυτοκινητοβιομηχανία και έρχονται το απόγευμα για μάθημα. Ετσι, όταν αποφοιτήσεις, έχεις πια επαφές για να εισέλθεις στη βιομηχανία» εξηγεί.
Υπογραμμίζει μάλιστα ότι το Iνστιτούτο στάθηκε δίπλα του όταν η οικογένειά του άρχισε να αντιμετωπίζει δυσκολίες στο να πληρώσει το δεύτερο έτος του master και ο ίδιος κινδύνευε να το εγκαταλείψει. «Με κάλεσαν και μου προσέφεραν 50% υποτροφία. Αν είμαι εδώ, είναι γιατί κάποιος πίστεψε σε μένα και πήρε το ρίσκο να με βοηθήσει, έξω από τη γραφειοκρατία και τον κανονισμό» σημειώνει ο κ. Λιώκης.
Εξαίρει επίσης τη γνώση που έλαβε από το ΤΕΙ Κοζάνης, το οποίο, όπως λέει, του προσέφερε το τεχνολογικό υπόβαθρο για να μπορεί να σχεδιάζει έχοντας τη χρηστικότητα. «Πρέπει να θυμάσαι τι είναι το αυτοκίνητο. Για μένα είναι ένα έργο τέχνης, μορφή έκφρασης και μόδα, αλλά δεν παύει να αποτελεί ένα μέσο που σε μετακινεί» τονίζει.
Μια ιδέα που έγινε πρόκληση
Η ιδέα για την Gloria ξεκίνησε ως σκίτσο τον Οκτώβριο του 2012, τον Δεκέμβριο είχε γίνει μοντέλο από πηλό και από τον Ιανουάριο ξεκίνησε να μεταμορφώνεται σε αυτοκίνητο. Η μεγάλη πρόκληση για τον κ. Λιώκη ήταν ότι ως λάτρης του αυτοκινήτου προβληματιζόταν για το πώς θα μπορούσε να εξελίξει τη φόρμα της Alfa Romeo, αφού τη θεωρεί κορυφαία. «Ηταν μεγάλη πρόκληση να φτιάξεις ένα αυτοκίνητο για μια φίρμα που φημίζεται για τα όμορφα αυτοκίνητά της» σημειώνει.
Η δυσκολία ήταν, όπως λέει, να κάνει την Gloria, ένα αυτοκίνητο σεντάν, να μοιάζει περισσότερο με σπορ κουπέ, σύμφωνα πάντα με τις σύγχρονες τάσεις. Η Gloria είναι σχεδιασμένη για να δέχεται μοτέρ V6 και V8, η διάταξη είναι τοποθετημένη κατά μήκος, το αυτοκίνητο είναι «πισωκίνητο» και το κιβώτιο των ταχυτήτων βρίσκεται στον πίσω άξονα για τη μέγιστη κατανομή του βάρους και καλύτερο κράτημα. Είναι ένα όχημα τεσσάρων θέσεων και υψηλών επιδόσεων και, όπως λέει ο σχεδιαστής του, θα του άρεσε η ιδέα ενός προσιτού συνόλου με τούρμπο μοτέρ 1.800 κυβικών που αποδίδει 240 άλογα.
Ελλειψη κεφαλαίων και γραφειοκρατία
Μακρινό όνειρο η αυτοκινητοβιομηχανία στην Ελλάδα
Για τον 24χρονο σχεδιαστή το μεγάλο του παράπονο ήταν ότι έπρεπε να πάει στο εξωτερικό για να ασχοληθεί με το αυτοκίνητο. «Στην Ελλάδα είναι σαν να υπάρχει πόλεμος σε οποιονδήποτε πάει να ασχοληθεί με το αυτοκίνητο. Υπάρχουν αξιόλογοι άνθρωποι οι οποίοι επειδή έμειναν στην Ελλάδα σκαλώνουν στη γραφειοκρατία και στην έλλειψη κεφαλαίων» σημειώνει.

«Δεν υστερούμε σε τίποτε στη χώρα μας. Υπάρχουν πάρα πολύ αξιόλογα άτομα, σχεδιαστές και μηχανικοί. Το πρόβλημα είναι η γραφειοκρατία και η έλλειψη κεφαλαίων. Αν έρθουν τα χρήματα και οι επενδύσεις και το πιστέψουμε, μπορούμε να τα κάνουμε καλύτερα από οποιονδήποτε Γερμανό ή Ιάπωνα. Η Ελλάδα όμως δεν μας δίνει έδαφος και αυτό είναι λυπηρό. Ξέρω Ελληνες που προσπαθούν να αναβιώσουν την αυτοκινητοβιομηχανία στην Ελλάδα και βρίσκουν διαρκώς εμπόδια. Αυτό είναι τραγικό»
λέει ο κ. Αλ. Λιώκης.
Μάλιστα, υπογραμμίζει ότι η Τουρκία, ακριβώς διότι έβαλε μπρος ένα σχέδιο, το οποίο και τήρησε, έχει δημιουργήσει 300.000 θέσεις εργασίας στην αυτοκινητοβιομηχανία. «Γιατί γίνεται εκεί και όχι στην Ελλάδα; Γιατί το εργοστάσιο της Nissan, του Citroën Pony, της Renault Farma ή της Pirelli δεν υπάρχει ποια;» διερωτάται.
 
http://www.tovima.gr/society/article/?aid=503260&h1=true#commentForm
kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »