Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Αυτά είναι τα 4 νοθευμένα λάδια που εντόπισε ο ΕΦΕΤ. Πωλούνταν ως έξτρα παρθένα ελαιόλαδα & ήταν ηλιέλαια με…μπογιά!

ladiΟ ΕΦΕΤ και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργεί και σε συνεργασία με τη Β’ Χημική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, διαπίστωσε τη διακίνηση προϊόντων, τα…οποία πωλούνται με την ένδειξη έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, ενώ από την εξέτασή τους προέκυψε ότι είναι ηλιέλαια τεχνητά κεχρωσμένα.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα παρακάτω προϊόντα:
Α) Προϊόν με την εμπορική επωνυμία «ΕΛΑΙΟΔΕΝΤΡΟ», σε συσκευασία των 5 L και ημερομηνία λήξης 31-12-2015, το οποίο επιπλέον φέρει τις ενδείξεις «ΓΡΥΠΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ».
Β) Προϊόν με την εμπορική επωνυμία «ΦΡΥΝΗ», σε συσκευασία των 5 L και ημερομηνία λήξης 31-12-2015, το οποίο επιπλέον φέρει τις ενδείξεις «ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ – ΣΟΥΓΙΑ ΧΑΝΙΩΝ».
Γ) Προϊόν με την εμπορική επωνυμία «ΗΡΑ», σε συσκευασία των 5 L και ημερομηνία λήξης 31-12-2015, το οποίο επιπλέον φέρει τις ενδείξεις «ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ – ΦΑΡΩΝ 84 – ΚΑΛΑΜΑΤΑ».
Δ) Προϊόν με την εμπορική επωνυμία «ΔΑΦΝΗ», σε συσκευασία των 5 L και ημερομηνία λήξης 31-12-2015, το οποίο επιπλέον φέρει τις ενδείξεις «ΓΡΥΠΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ – ΣΟΥΓΙΑ ΧΑΝΙΩΝ».
Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου των συγκεκριμένων παρτίδων από τα ανωτέρω ΝΟΘΕΥΜΕΝΑ – ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΗ ΑΣΦΑΛΗ προϊόντα από την εσωτερική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Επίσης, έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες επιβολής διοικητικών και ποινικών κυρώσεων, όπως αυτές ορίζονται από την νομοθεσία.
Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα, να μην τα καταναλώσουν.

makeleio
Διαβάστε περισσότερα » »

Πέντε νέα αγάλματα κομιτατζήδων στήθηκαν στα Σκόπια

'Το καλούπωμα του τσιμέντου στη βάση είναι νωπό'

Σεπτέμβριος 8, 2014.
«Σήμερα το πρωί (χθες) μετά τις καταρρακτώδεις βροχές τοποθετήθηκαν, βιαστικά,  πέντε νέα αγάλματα στην πόλη των Σκοπίων, γράφει η Ούτρινσκι, (σήμερα είναι η γιορτή της ανεξαρτησίας του κρατιδίου από το 'ζυγό' της Γιουγκοσλαβίας).

Τα αγάλματα που είναι από τα επαναστατικά χρόνια του 19ου αιώνα (και είναι Βούλγαροι της Μακεδονίας επί Οθωμανικού ζυγού) τοποθετήθηκαν στα δικαστήρια, στη βιβλιοθήκη του πανεπιστημίου και στο ξενοδοχείο Continental
Πρόκειται για αγάλματα  των μέχρι πρότινος Βουλγάρων και τώρα ‘Μακεντόνσκι’, Νίκολα Ρουσίνσκι (Никола Русински), Μιχαΐλο Αποστόλσκι, (Михајло Апостолски), Πέρε Τόσεβ (Пере Тошев), Αντόν Γκότσετο (Андон Ќосето) και Γκόργκι Τσουκάρεφ (Ѓорѓи Сугарев), όλοι χαρακτηρισμένοι ως Βούλγαροι ήρωες.
Μάλιστα, σημειώνει το δημοσίευμα, μέρος της χρηματοδότησης των αγαλμάτων είναι από συγκέντρωση χρημάτων Σλάβων που προέρχονται από την περιοχή της Φλώρινας...
echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »