Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Mυστήριο η προέλευση του φονικού βακτηρίου E.coli

Οι επιστήμονες της Γερμανίας προσπαθούν απεγνωσμένα να εντοπίσουν τις ρίζες του δολοφονικού βακτηρίου E.coli, σε ένα εστιατόριο της πόλης Luebeck στη Βόρεια Γερμανία. 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, μετά από επίσκεψη στο συγκεκριμένο εστιατόριο.
«Δεν φταίει το εστιατόριο», λέει ο μικροβιολόγος Werner Solbach. «Η αλυσίδα των προμηθευτών του όμως, μπορεί να μας βοηθήσει να βρούμε από πού ξεκίνησε το παθογόνο μικρόβιο».
Μέχρι σήμερα, οι γερμανικές αρχές δεν μπόρεσαν να βρουν την αρχή του νήματος, για το πως άρχισε η διάδοση του βακτηρίου, που θεωρείται υπεύθυνο για το θάνατο 19 ανθρώπων στην Ευρώπη, και την ασθένεια 1.700 άλλων (που ταξίδεψαν στη Β. Γερμανία) σε 12 συνολικά κράτη. Πολλοί από όσους προσβάλλονται από το E.coli, αναπτύσσουν το σύνδρομο HUS, που επηρεάζει τα νεφρά, και μπορεί να οδηγήσει στο θάνατο.
Σύμφωνα με το περιοδικό Focus, οι αρχές εξετάζουν τη θεωρία ότι όλα ξεκίνησαν στις αρχές Μαΐου στο Αμβούργο. Η τροφική αυτή μόλυνση, έχει να κάνει, λένε, με κακές συνθήκες υγιεινής στο αρχικό αγρόκτημα, στη μεταφορά, ή στο μανάβικο όπου κατέληξαν τα ύποπτα ζαρζαβατικά. Οι αρχές προειδοποιούν τους καταναλωτές να αποφεύγουν μερικά ωμά λαχανικά στη Βόρεια Γερμανία, κάτι που έχει προκαλέσει ανησυχία στους αγρότες αλλά και στους εμπόρους τροφίμων, καθώς η περίοδος ενδείκνυται για κατανάλωση σαλατικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες δυο ημέρες έχουν αναφερθεί 199 νέες περιπτώσεις προσβολής από το σπάνιο αυτό βακτήριο.
Οι ευρωπαϊκές αρχές δημόσιας υγείας προσπαθούν να ηρεμήσουν τους πολίτες, τονίζοντας πως το E.coli, που είναι από καιρό γνωστό, μπορεί να εξουδετερωθεί αν προηγείται καλό πλύσιμο των χεριών και των λαχανικών, πριν από τη κατανάλωση.
Η Γερμανία αποτελεί το επίκεντρο της επιδημίας, αλλά πολλοί άνθρωποι έχουν αρρωστήσει και σε άλλες χώρες, καθώς και στις ΗΠΑ, έχοντας προηγουμένως φάει μαρούλια, τομάτες, και αγγούρια στη Γερμανία.
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το εν λόγω μικρόβιο είναι σπάνιο αλλά γνωστό, και ποτέ στο παρελθόν δεν έχει προκαλέσει τόσους θανάτους.
Τα βακτήρια του E.coli κολλάνε στα τοιχώματα του εντέρου, και αποβάλλουν τοξίνες, προκαλώντας διάρροια και νεφρική ανεπάρκεια.
Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος τύπου της γερμανικής κυβέρνησης, η καγκελάριος Angela Merkel σύστησε ειδική ομάδα εργασίας, ενώ συνομίλησε και με τον Ισπανό πρωθυπουργό αναφορικά με τις συνέπειες της επιδημίας στους αγρότες της χώρας του, αφού αυτοί είναι που αρχικά είχαν θεωρηθεί υπεύθυνοι για τα μολυσμένα αγγούρια.
Η κατάσταση έχει δημιουργήσει εντάσεις στις εμπορικές σχέσεις των δυο χωρών. Η Ισπανία μάλιστα σκέφτεται να διεκδικήσει αποζημίωση από τη Γερμανία, η οποία αναγκάστηκε και πήρε πίσω τις κατηγορίες, ότι για όλα έφταιγαν οι Ισπανοί αγρότες.
S.A.-Alert Net 
Διαβάστε περισσότερα » »

The Calling Η κλήση (Δείτε το οπωσδήποτε)

Διαβάστε περισσότερα » »

Αναστρέψτε την Οστεοπόρωση με Δαμάσκηνα

 

Ο Bahram Arjmandi, PhD, RD λέει πως τα Δαμάσκηνα χτίζουν τα κόκκαλα. Με συγχωρείτε, τα ξερά δαμάσκηνα χτίζουν τα κόκκαλα; Ο Dr. Bahram Arjmandi από το Πανεπιστήμιο της Florida αποδεικνύει ότι τρώγοντας μόνο 10 ξερά δαμάσκηνα την ημέρα ΑΝΤΙΣΤΡΕΦΕΙ την οστεοπόρωση σε γυναίκες που βρίσκονται σε εμμηνόπαυση.
Σε κλινική μελέτη 58 γυναικών, που τρώγανε 100 γραμμάρια ξερά δαμάσκηνα την ημέρα βελτίωσε τους δείκτες σχηματισμού μετά από μόνο τρεις μήνες, συγκρινόμενο με μια ομάδα ελέγχου που έτρωγε 75 γραμμάρια ξερών μήλων. Αυτό υποστήριξε προηγούμενα μοντέλα με ζώα όπου αυξήθηκε η πυκνότητα των οστών σε μικροσκοπικό επίπεδο.
barjmandi3
Αυτή η πληροφορία είναι επίκαιρη, λαμβάνοντας υπόψη τις πρόσφατες αναφορές για κίνδυνο καταγμάτων σε ασθενείς που κάνουν θεραπεία με Bisphosphonate. Τα κόκκαλα είναι ζωντανός ιστός που διαρκώς ανανεώνεται. Οι οστεοκλάστες ξανά απορροφούν τα κύτταρα των κοκάλων. Από την άλλη πλευρά οι οστεοβλάστες κατασκευάζουν νέα κύτταρα.
Όταν αυτές οι διαδικασίες είναι ισορροπημένες έχει κανείς υγιή και γερά κόκκαλα. Όταν οι οστεοκλάστες πάρουν το επάνω χέρι τότε έχουμε περισσότερη καταστροφή του παλαιού κόκκαλου. Αυτό οδηγεί στο οστεοπενικό κόκκαλο , η στο εύθραυστο οστεοπορικό κόκαλο.
Τα περισσότερα φάρμακα αναστέλλουν τους οστεοκλάστες, τα οποία αφήνουν τα κόκκαλα σκληρότερα αλλά πιο εύθραυστα λόγω της αλλαγής της δομής τους. Τα δαμάσκηνα ενεργοποιούν τους οστεοβλάστες, επιτρέποντας τους να παράγουν νέα κύτταρα στα κόκαλα και να αναστρέψουν την οστεοπόρωση. Οι ερευνητές θεωρούν ότι αυτό σχετίζεται με το περιεχόμενο σε Βόριο. Επίσης ανευρίσκεται στα καρύδια και σε άλλα ξερά φρούτα.
Το Βόριο ρυθμίζει τον μεταβολισμό των μετάλλων και τα επίπεδα των ορμονών. Ρυθμίζοντας την απώλεια του Ασβεστίου και του Μαγνησίου στα ούρα, παραμένουν περισσότερα για το χτίσιμο των οστών. Επίσης το Βόριο ρυθμίζει τα οιστρογόνα, τα οποία με την σειρά τους αυξάνουν την απορρόφηση του Ασβεστίου. Τέλος το Βόριο βοηθά στην μετατροπή της βιταμίνης D σε ενεργό κατάσταση που χρειάζονται οι οστεοβλάστες για να χτίσουν νέα τούβλα για τα κόκκαλα.
Τα Δαμάσκηνα βοηθούν το σώμα και με άλλους τρόπους, επίσης. Η αντιφλεγμονώδης δράση των Πολυφενολών στα Δαμάσκηνα αναστέλλουν τους οστεοκλάστες, και βοηθούν στην καλύτερη υγεία της καρδιάς και την ισορροπία της Χοληστερόλης. Οι φυτικές ίνες που επίσης περιέχουν βοηθούν στην υγεία των εντέρων.
Ελάχιστα ρίσκα παίρνει κανείς όταν καταναλώνει δαμάσκηνα. Αυξάνει τα επίπεδα της Insulin-like Growth Factor-I (IGF-I) που μπορεί να μην είναι καλό σε όποιον έχει καρκίνο. Η IGF-I ενθαρρύνει την ανάπτυξη των ιστών και είναι καλή για τα ασθενικά κόκκαλα, αλλά ανεπιθύμητη για τους όγκους. Αυτό αμφισβητείται όμως, καθόσον κάποιοι συγγραφείς πιστεύουν ότι οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες αποτρέπουν τον καρκίνο.
Διάσημα τα Δαμάσκηνα για τις καθαρκτικές τους ιδιότητες, οι περισσότεροι δεν έχουν πρόβλημα με το να φάνε δέκα ξερά δαμάσκηνα την ημέρα. Μπορεί να αρχίσει κανείς με τρία δαμάσκηνα και να φτάσει τα 100 γραμμάρια την ημέρα. Τα ξερά δαμάσκηνα μπορείτε να τα φάτε σκέτα, η με γιαούρτι, η με κουάκερ, η κουσκούς, με σαλάτα, με ριζότο, με κρέας.
13 (2)
Σημείωση Ίων Μάγγου.
Η οστεοπόρωση δημιουργείται από την μεγάλη κατανάλωση κρεάτων, πουλερικών, ψαριών και γαλακτοκομικών. Εν γένει ζωικά προϊόντα. Γιατί ? Γιατί το στομάχι γίνεται αλκαλικό αντί για πολύ όξινο, που είναι το φυσιολογικό. Αυτόματα το αίμα γίνεται όξινο. Ο οργανισμός για να σώσει τον άνθρωπο (που τρώει «παραδοσιακά» τρομάρα του), στέλνει τους οστεοκλάστες να διαλύσουν τα οστικά κύτταρα και παίρνοντας το Ασβέστιο το ρίχνει στο αίμα για να το ΑΛΚΑΛΟΠΟΙΗΣΕΙ. Οπότε η διαδικασία της οστεοπόρωσης αρχίζει από μικρή ηλικία.
Οι γυναίκες που έχουν ιδιαίτερο πρόβλημα με την οστεοπόρωση, μετά την εμμηνόπαυση (και δεν έχουν ιδέα πώς να την καθυστερήσουν πάρα πολύ), ακόμα και έξι παιδιά να γεννήσουν αν τρώνε πολλά ωμα λαχανικά, φρούτα, χόρτα και καθόλου κρέας και γαλακτοκομικά δεν παθαίνουν ποτέ οστεοπόρωση μέχρι τα βαθειά γεράματα. Βάλτε τα δαμάσκηνα στην καθημερινότητα σας και απολαύστε καλή υγεία με γερό οργανισμό. Δεν έχετε να χάσετε και τίποτα. … και φυσικά ΔΕΝ ΠΙΝΕΤΕ ΠΟΤΕ ΠΟΤΕ ΠΟΤΕ ΓΆΛΑ


Σε μια άλλη μελέτη σε αρσενικά ποντίκια με χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης παρατηρήθηκαν πλεονεκτήματα, που δείχνει ότι άνδρες με οστεοπόρωση θα επωφελούνταν από μερικά ξερά δαμάσκηνα την ημέρα.
Διαβάστε περισσότερα » »

ΣΟΚ! Υποθηκεύει τη χώρα ο προδότης όπως αποκάλυψε ο Ρομπάι!!! Η ΝΔ ακούει;

 epanastasi-gr:Προδότες όλοι τους και πασοκ και νδ και κκε και συριζα και λάος ολοί είναι για κλωτσιές οι απατεώνες!

[Ότι συζητούσαμε, για πώληση Ακρόπολης ή ελληνικών νησιών και γελούσαμε πριν ένα χρόνο όταν λέγαμε ότι αυτά δεν γίνονται συζητάει ο ΓΑΠ με τους δανειστές μας όπως αποκάλυψαν οι ίδιοι!!!]

«Βόμβα» από τον Χ. Βαν Ρομπάϊ. «Συζητούμε και τις υποθήκες για τα. νέα δάνεια» δηλώνει ο πρόεδρος τoυ Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Σοκ και δέος από το νέο «τσουνάμι» μέτρων που έρχονται...
για τη συνέχιση της δανειακής βοήθειας προς την Ελλάδα με την τρόϊκα να περνά τη σκληρή γραμμή σε όλες τις διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση.

Μέσα σε αυτό το κλίμα σαν «βόμβα» σκάει η αποκάλυψη του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάϊ ότι ο ΓΑΠ συζητάει με τους δανειστές τη λύση της υποθήκευσης περιουσιακών στοιχείων για να τη νέα δανειακή βοήθεια προς την Ελλάδα.

Μάλιστα όπως είπε ο κ. Ρομπάϊ το θέμα αυτό συζητείται στους κόλπους της Ε.Ε, της Ε.Κ.Τ και του Δ.Ν.Τ χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερα στοιχεία για το σημείο στο οποίο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις αυτές.
Διαβάστε περισσότερα » »

Οι ''Αγανακτισμένοι'' γιουχάρισαν το Μπουτάρη!



 Ο κυρ-Γιάννης είχε τη φαεινή ιδέα να περάσει μια βόλτα από το Λευκό Πύργο για να εκφράσει τη συμπαράσταση του στους "αγανακτισμένους" της Θεσσαλονίκης. Μόνο που αυτή του η σκέψη του βγήκε ξινή. Με το που πάτησε το πόδι του στο σημείο που βρίσκονται οι συγκεντρωμένοι, άκουσε συνθήματα του στυλ... "αέρα, αέρα να φύγει η χολέρα" ενώ κάποιοι άλλοι τον προέτρεπαν να πάρει ελικόπτερο και να φύγει.

Μόνο κάποιοι λίγοι τάχθηκαν υπέρ του να μιλήσει ο δήμαρχος αλλά και αυτοί άλλαξαν γρήγορα γνώμη μόλις είδαν ότι η πλειοψηφία του κόσμου δεν σήκωνε κουβέντα επ' αυτού. Αυτά παθαίνουν όσοι θέλουν να "καπελώσουν" το κίνημα των πολιτών, ενώ και ο κυρ-Γιάννης μαθαίνει από πρώτο χέρι πόσο εύκολο είναι να κάνεις κριτική από τα αναπαυτικά έδρανα της αντιπολίτευσης και πως αλλάζουν οι καιροί όταν αναλαμβάνεις τη διοίκηση.
Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΥΤΟ ΣΕ ΕΜΑΣ ΜΟΙΑΖΕΙ ΓΙΑ ΚΤΙΡΙΟ ΠΑΝΤΩΣ..KAI BΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΑΡΗ.

 

Το κτίριο έχει διαστάσεις 300μ. x 75μ είναι λευκό ενώ διακρίνονται κάποια σημεία να έχουν ερυθρό χρώμα. 
Μπορείτε να το βρείτε ακόμα και στο google earth με συντεταγμένες 71 49'19.73"N 29 33'06.53"W




Διαβάστε περισσότερα » »

Πως το ελληνικό κράτος "σαμποτάρει" την αυτοκινητοβιομηχανία της χώρας

ImageΠριν από δύο ημέρες ο βουλευτής της ΝΔ Σάββας Αναστασιάδης κατέθεσε ερώτηση στους υπουργούς Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Περιφερειακής Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας με θέμα την «Ενίσχυση της ελληνικής αυτοκινητοβιομηχανίας».
Η ερώτηση αφορούσε ουσιαστικά το πρόβλημα απουσίας στήριξης της ελληνικής πολιτείας προς την ελληνική εταιρεία “Replicar Hellas”, η οποία κατασκευάζει με 100% γνήσια εργοστασιακά ανταλλακτικά, αντίγραφα (ρεπλίκες) πολυτελών αυτοκινήτων, στην Κατερίνη.


Η συγκεκριμένη εταιρεία βασιζόμενη σε δική της χρηματοδότηση κατασκευάζει εδώ και τρία χρόνια σχεδόν εξ’ολοκλήρου χειροποίητα (με εξαίρεση τον κινητήρα και ορισμένα μηχανολογικά τμήματα του αυτοκινήτου) αντίγραφα πολυτελών αυτοκινήτων και πιο συγκεκριμένα αντίγραφο (ρέπλικα) των μοντέλων Porsche 356 Speedster και Porsche 550 Spyder.
Image
Η εταιρεία διαθέτει εγκαταστάσεις παραγωγής 1.000 τετραγωνικών μέτρων με δυνατότητα επέκτασης κατά 1.000 τετραγωνικά μέτρα και αποθηκευτικούς χώρους επίσης 1.000 τετραγωνικών μέτρων. Στην παρούσα φάση, η εταιρεία κατασκευάζει 40 αυτοκίνητα ανά έτος, με δυνατότητα, όμως αύξησης της παραγωγής στα 300 αυτοκίνητα, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες της.
Για την παραγωγή και πώληση αυτών των αυτοκινήτων η εταιρεία έχει λάβει εγγυήσεις και πιστοποίηση από την Γερμανία, διότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει η κατάλληλη νομοθεσία για τον έλεγχο και τη δοκιμή αυτοκινήτων που κατασκευάζονται εξ’ολοκλήρου στην Ελλάδα, καθώς και η σχετική υλικοτεχνική υποδομή για την πραγματοποίηση των δοκιμών.
Image

Η ποιότητα της κατασκευής της ελληνικής εταιρείας είναι τέτοια ώστε οι Γερμανοί κατέταξαν τα αυτοκίνητα της “Replicar Hellas” σε ανώτερη βαθμίδα από τα αντίστοιχα που κατασκευάζονται στην Καλιφόρνια των Η.Π.Α., αλλά και στη Λειψία της Γερμανίας. Επισημαίνεται ότι το σύνολο σχεδόν (95%) της ετήσιας παραγωγής της εταιρείας (40 αυτοκίνητα) πωλείται στο εξωτερικό φέρνοντας στην Ελλάδα συνάλλαγμα.

Η επιτυχία της εταιρείας στο εξωτερικό είναι τόσο μεγάλη που αντιπρόσωποι από 10 χώρες (Αίγυπτος, Καναδάς, Ελβετία, Ιταλία, Γερμανία, Αυστρία, ΗΠΑ, Δανία, Βέλγιο, Γαλλία) έχουν ήδη ζητήσει την αγορά 168 αυτοκινήτων για το 2012. Υπολογίζεται ότι από την πώληση αυτών των 168 αυτοκινήτων στο εξωτερικό το ελληνικό Δημόσιο θα εισπράξει φόρους 750.000 ευρώ το 2012, ενώ θα δημιουργηθούν και 10 νέες θέσεις εργασίας οι οποίες θα προστεθούν στους υπάρχοντες 5 υπαλλήλους της εταιρείας.
Image

Επιπλέον με την κατάλληλη χρηματοδότηση η εταιρεία μπορεί να αυξήσει την ετήσια παραγωγή της στα 300 αυτοκίνητα με το σύνολο από αυτά να προορίζεται για το εξωτερικό.
Όμως παρά τη διεθνή αναγνώριση και έγκριση, και τις πολύ καλές εξαγωγικές προοπτικές της εταιρείας, το ελληνικό κράτος απουσιάζει από αυτή την αξιέπαινη προσπάθεια, αφού το αίτημα για ένταξη της επιχείρησης σε ένα από τα αναπτυξιακά προγράμματα αντιμετώπισε την ελληνική πραγματικότητα, δηλαδή μεγάλα λόγια και μικρή οικονομική συμμετοχή του κράτους με άγνωστο χρονικό ορίζοντα καταβολής της οικονομικής βοήθειας.
Image
Από την άλλη πλευρά οι ελληνικές τράπεζες φάνηκαν διστακτικές να χρηματοδοτήσουν την επιχείρηση, παρά το διογκωμένο βιβλίο παραγγελιών της “Replicar Hellas”. Σύμφωνα δε με την εταιρεία η χρηματοδότηση της εταιρείας θα της επέτρεπε να επεκτείνει τις δραστηριότητες της και στην σχεδίαση και κατασκευή ανταλλακτικών για τα αυτοκίνητα που κατασκευάζει και τώρα αναγκάζεται να εισάγει.


Επιπρόσθετα η εκστρατεία δυσφήμισης της Ελλάδας στο εξωτερικό και η συνεχόμενη φημολογία περί χρεοκοπίας της χώρας προκαλεί νευρικότητα στους πελάτες της εταιρείας, οι οποίοι φοβούνται να πληρώσουν τις προκαταβολές αρκετών εκατομμυρίων ευρώ, αφού η μέση τιμή για κάθε ένα από αυτά τα 40 αυτοκίνητα που μπορεί ετήσια να κατασκευάζει η εταιρεία και προορίζονται για εξαγωγή είναι 26.000 ευρώ.

Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι ο ιδιοκτήτης της εταιρείας να σκέπτεται να μεταφέρει την έδρα της επιχείρησης του στο Λουξεμβούργο όπου ο ΦΠΑ είναι 15% και όχι 23% όπως στην Ελλάδα, κατόπιν πρότασης που έχει δεχτεί. Αν τελικά υλοποιηθεί αυτό ο επιχειρηματίας θα χρειαστεί να αφαιρέσει από την ονομασία της εταιρείας του το “Hellas”.
Image
Έτσι παρά το γεγονός ότι η παραγωγή θα συνεχίσει να γίνεται στην Κατερίνη τα αυτοκίνητα αυτά δεν θα είναι ελληνικά και το ελληνικό κράτος δεν θα εισπράττει τους φόρους που θα μπορούσε να έχει από την εταιρεία.
Το πλέον όμως εντυπωσιακό είναι ότι ήδη και άλλες μικρές ελληνικές εταιρείες οι οποίες δραστηριοποιούνται στον τομέα κατασκευής εξαρτημάτων αυτοκινήτου έχουν ζητήσει την συνεργασία της “Replicar Hellas” για την περαιτέρω αύξηση της ελληνικότητας των 12 συνολικά μοντέλων αυτοκινήτων που μπορεί να κατασκευάσει η εταιρεία δεδομένου ότι η κάθε άδεια για το κάθε μοντέλο επιτρέπει στην “Replicar Hellas” να κατασκευάσει μέχρι και 1.000 αυτοκίνητα, δηλαδή συνολικά 12.000 αυτοκίνητα το χρόνο, εφόσον φυσικά υπάρχει ζήτηση, γεγονός που θα έφερνε στα ταμεία του ελληνικού κράτος δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Όμως από ότι φαίνεται τίποτα από αυτά δεν θα συμβεί διότι η “Replicar Hellas” πιθανόν να χρειαστεί να φύγει από την Ελλάδα ολοκληρωτικά όπως έπραξαν εκατοντάδες άλλες ελληνικές επιχειρήσεις που δεν μπόρεσαν να αντέξουν όχι τόσο τον ανταγωνισμό αλλά την ανικανότητα του ελληνικού κράτους που κάνει ότι μπορεί για να αποτρέψει αυτή η χώρα να παράγει κάτι.
Διαβάστε περισσότερα » »

ΝΑ'ΣΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ ΑΡΙΣΤΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ (GUMMY BEAR PARODY REMIX)

Διαβάστε περισσότερα » »

ΕΙΣΒΟΛΗ ΕΞΩΓΗΙΝΩΝ το τελευταίο τους χαρτί

Διαβάστε περισσότερα » »

Το απλό το κάναμε πολύπλοκο

 

Το μεγάλο πρόβλημα της Ελλάδος μας λένε οτι είναι τα δανεικά που έχουμε πάρει...
Και για να το λύσουμε το πρόβλημα μας πρέπει να πάρουμε και άλλα δανεικά. Πολύ έξυπνο εκ μέρους τους. Εμείς όμως τί κάνουμε; Και όταν λέω εμείς εννοώ τον κόσμο και όχι τους πολιτικούς για τους οποίους έχω αμφιβολίες για την αξιοπιστία τους στην προστασία της Ελλάδος και του έλληνα. Το πρόβλημα λύνεται πολύ απλά θέλω να πιστεύω. Δεν ζητάμε δανεικά. Δεν ζητάμε δάνεια. Ζούμε με αυτά που μπορούμε και όχι με ψεύτικες ανάγκες και άρα με ψεύτικο χρήμα. Σίγουρα το σύστημα έτσι όπως είναι δομημένο είναι δύσκολο αυτό. Μας έχουν βάλει στη γωνία. Θα πρότεινα να μειώσουμε τα δανεικά σε αυτά που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε επενδύσεις αλλά νομίζω πάλι το ίδιο πρόβλημα θα είχαμε μετά απο λίγο χρονικό διάστημα. Οι μεγάλες αλλαγές δυστυχώς έρχονται με θυσίες. Ελπίζω οι θυσίες όλων μας να γίνουν για την δική μας εξυπηρέτηση και όχι των λίγων τραπεζιτων.
ΥΓ. Για να είσαι ηγέτης σε μια αγέλη λύκων πρέπει να είσαι πιο "λύκος" απο τους άλλους λύκους. Για να είσαι ηγέτης στα πρόβατα αρκεί να είσαι τσομπάνης!!

Αναγνώστης
Διαβάστε περισσότερα » »

Για την προτίμηση των ελληνικών προϊόντων

Πολύς λόγος γίνεται για το ότι πρέπει να προτιμούμε τα ελληνικά προϊόντα για να ενισχύσουμε τους έλληνες αγρότες και όχι μόνο..
Συμφωνώ απόλυτα με τη λογική αυτή. Πλην όμως πόσοι έχουν πλέον την πολυτέλεια να αγοράζουν κάποιο προϊόν που είναι ελληνικό, αλλά ακριβότερο από το αντίστοιχο εισαγόμενο, όταν η μέση ελληνική οικογένεια πολύ δύσκολα μπορεί να τα βγάλει πέρα? Πήγα χθες στο καρφούρ, όλα -μα όλα- τα φρούτα με εξαίρεση τα πορτοκάλια λακωνίας (που ήταν πανάκριβα)ήταν εισαγόμενα. Πού να βρω ελληνικά για να τα προτιμήσω? φρούτα από ισραήλ. νότια αφρική, ιταλία, χιλή_και όποια άλλη χώρα θέλετε. Τα ιταλικά αχλάδια είχαν 1.95 ευρώ το κιλό, ελληνικά δεν υπήρχαν, προφανώς γιατί η τιμή τους δεν είναι ανταγωνιστική έναντι των ιταλικών. Δηλαδή η χώρα μας δεν βγάζει πλέον αχλάδια ή το μεροκάματο του αλβανού εργάτη είναι μεγαλύτερο από το μεροκάματο του ιταλού εργάτη, πράγμα που ανεβάζει το κόστος και κάνει την τιμή μη ανταγωνίσιμη? συνέχεια ακούμε ότι φταίνε οι μεσάζοντες, ωραία και ! το υπουργείο γεωργίας, ή εργασίας, ή ανταγωνισμού, ή δεν ξέρω ποιο άλλο, τί κάνει? πώς προστατεύει τους αγρότες και κατ' επέκταση και εμάς τους καταναλωτές? σε μαγαζί ξηρών καρπών βρήκα τα ελληνικά φυστίκια 6 ευρώ το κιλό και τα κινέζικα 4, γιατί λοιπόν να μην πάρω τα κινέζικα, όταν τα ελληνικά είναι 50% ακριβότερα, και δεν έχουν μάλιστα έξοδα μεταφοράς ή δασμούς σαν προερχόμενα από τρίτη χώρα εκτός ευρωπαϊκής ένωσης? Βέβαια τα παραπάνω είναι ψιλά γράμματα για τους αμέτρητους υπουργούς, υφυπουργούς, αναπληρωτές υπουργούς της σοσιαλιστικής(????!!!!???)μας κυβέρνησης. Δεν τα γνωρίζουν  γιατί ποτέ η φιλιπινέζα που έχουν για τα ψώνια (και όχι στη λαϊκή, αλλά σε ακριβά μαγαζιά)δεν τους έκανε παράπονα ότι τα λέφτά που τους δίνει για ψώνια δεν φτάνουν, και κάθε βδομάδα φαίνονται ακόμα λιγότερα λόγω της συνεχώς αυξανόμενης ακρίβειας. Δικαίως θα με ρωτήσετε "και που τα γράφω αυτά τι περιμένω να γίνει" θα σας απαντήσω ότι δεν έχω αυταπάτες, αλλά κάπου θέλω να ξεσπάσω και εγώ, και αφού δεν είμαι γεννημένος επαναστάτης για να κατέβω στο δρόμο με ένα τουφέκι, σκέφτομαι ότι ίσως αν η δική μου φωνή ενωθεί με τη φωνή χιλιάδων άλλων αναξιοπαθούντων, ίσως κάτι αλλάξει.

αναγνώστης
Διαβάστε περισσότερα » »

Του... ξέφυγε η αλήθεια

Όπου κι αν στρέψει κανείς το βλέμμα του σήμερα, η Ελλάδα τον πληγώνει. Μας πληγώνει.
Όπως το είχε εγκαίρως διαγνώσει ο Γιώργος Σεφέρης. Με τη διαφορά, ότι στην Ελλάδα του σήμερα, εκεί που στρέφεις το βλέμμα σου, βλέπεις και τον κ. Τόμσεν.

Ο Δανός επικεφαλής της τρόικας, και εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, θεωρείται στην Ουάσινγκτον, ως ο άνθρωπος που αναλαμβάνει τις «προβληματικές χώρες». Το έκανε στα Βαλκάνια και τη Ρωσία, από το 1990 μέχρι το 2004. Εμφανίστηκε στα μέρη μας, πέρσι μετά το διάγγελμα του Πρωθυπουργού στο Καστελόριζο, και φέτος τον έμαθαν και οι ατυχείς Πορτογάλοι, που επίσης υποχρεώθηκαν να προσφύγουν στις ξένες δυνάμεις, προκειμένου να αποφύγουν τη χρεοκοπία.

Αν το Μνημόνιο ήταν η λύση, ο κ. Πολ Τόμσεν θα μπορούσε να καταγραφεί στην ιστορία ως «το πρόσωπο της εξόδου από την κρίση». Κατ’ αναλογία της… χαρτογράφησης του Γιώργου Παπανδρέου ως «το πρόσωπο της κρίσης». Μόνο που το Μνημόνιο δεν ήταν η λύση. Επιβάρυνε την κατάσταση. Και οδήγησε στο «Μνημόνιο ΙΙ». Χωρίς τον Ντομινίκ Στρος-Καν πλέον, ο Πολ Τόμσεν καθοδηγεί τους αυτοματισμούς του ΔΝΤ, στον «δοκιμαστικό σωλήνα» που λέγεται Ελλάδα.

Πέρασε έναν μήνα σκληρών διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Συνηγόρησε στο να διαμορφωθεί κλίμα… ημι-υστερίας, ότι η Ελλάδα θα πτωχεύσει, μιας και δεν θα εισπράτταμε την 5η δόση.

Τίποτα από αυτά δεν συνέβη. Και από τη στιγμή που έπεσαν οι σχετικές υπογραφές υποθήκευσης του μέλλοντός μας, ο Πολ Τόμσεν επέστρεψε στις Ηνωμένες Πολιτείες. Εκεί, μίλησε ενώπιον ακροατηρίου Ελληνο-αμερικανών. Υπερασπίστηκε το Μνημόνιο. Υπερασπίστηκε τα αποτελέσματα που έχουν επιτευχθεί μέχρι σήμερα. Εμφανίστηκε βέβαιος ότι στο μέλλον θα έρθουν ακόμη καλύτερα αποτελέσματα. Απέρριψε την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για μείωση των φορολογικών συντελεστών. Και… ήπιε στην υγειά της σωτηρίας της ελληνικής οικονομίας.

Τα όσα είπε ο Πολ Τόμσεν, αποκαλύπτουν τη βαθύτερη στρέβλωση του οδικού χάρτη προς την έξοδο από την κρίση. Το πρόβλημα είναι το Μνημόνιο. Οι συντάκτες του, και εκείνοι που ανέλαβαν την… επιτήρηση της υλοποίησής του.

Κανείς δεν θα διαφωνήσει ότι πήραμε… πολύ λάθος τη ζωή μας, όλα τα προηγούμενα χρόνια. Ότι διαμορφώσαμε μια εικονική πραγματικότητα, και αρνούμασταν να δεχτούμε να δούμε λίγο πιο μακριά από τους εφησυχασμούς μας. Μόνο που εκείνοι οι οποίοι ανέλαβαν να μας… σώσουν, απλά δεν κάνουν για τη δουλειά. Ο Πολ Τόμσεν για παράδειγμα, τέλειωσε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο, «εργάστηκε» για τρία χρόνια ως βοηθός καθηγητή, και στη συνέχεια στρατολογήθηκε από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Πώς να περιμένουμε λοιπόν να μας δει ως κάτι περισσότερο από «αριθμούς», ένας άνθρωπος που δεν ίδρωσε ποτέ ιδιαίτερα στη ζωή του για να βρει δουλειά;
Διαβάστε περισσότερα » »

e coli και μεταλλαγμένα τρόφιμα

Η αιμορραγική γαστρεντερίτιδα οφείλεται σε στέλεχος του βακτηρίου Escherichia coli το οποίο δεν έχει απομονωθεί από ασθενείς ποτέ στο παρελθόν, ανακοίνωσε ο ΠΟΥ μετά τις προκαταρκτικές γενετικές αναλύσεις.
Σύμφωνα με Κινέζους ειδικούς, το νέο στέλεχος είναι ανθεκτικό σε «αρκετές κατηγορίες» αντιβιοτικών.
Γνωρίζουμε ότι στα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα εισάγεται μηχανικά τμήμα ξένου DNA προς το αρχικό  προϊών ώστε να αποκτήσει κάποιες νέες ιδιότητες όπως διάρκεια ζωής μέγεθος κλπ.
Τίποτα δεν αποκλείει κάτι να πήγε στραβά αφενός  και οι νέες ιδιότητες  του λαχανικού να παράγουν  και διάρροια πυρέτο ουραιμία  και θάνατο.
Τίποτα παρά μόνο το κέρδος θα απέκλειε την πιθανότητα να χρησιμοποίησαν στην μετάλλαξη τμήμα του DNA από το παραδοσιακό  φθηνό κολο βακτηρίδιο e coli.
Αλλά και τίποτα δεν αποκλείει το νέο είδος αγγουράκι πχ με DNA e coli να  αναπτύσσεται μια χαρά και να παράγει γύρη που ταξιδεύει σε όλα τα λαχανικά  της περιοχής και τα μολύνει.
Ή  ακόμη το e coli να βρήκε  το τεχνητό νέο  σπίτι  στα  τεχνητά  λαχανικά  καλόβολο με την μπόλικη υγρασία και τροφή όπου αναπαράγεται υποτυπωδώς και περιμένει να βρει τρόπο να επιστρέψει.
Το ίδιο ως οργανισμός e coli βρίσκεται σε εξαναγκασμένη κίνηση, τοποθετήθηκε κάπου βιαίως και αναζητά να πάει πίσω στο πεπτικό  στην θέση του.
papaioannou
Διαβάστε περισσότερα » »