Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Τέλος ο Θ.Καρυπίδης για τον ΣΥΡΙΖΑ

http://www.defencenet.gr/defence/sites/default/files/styles/in_article/public/GALLERY/karipidis2.jpgΤΟΝ "ΕΦΑΓΕ" O ΦΟΒΟΣ ΓΙΑ ΤΗ Χ.Α.
Στην άρση της υποστήριξης στην υποψηφιότητα του Θόδωρου Καρυπίδη για την περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας κατέληξε τελικά  η πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ μέσα σε μία εκρηκτική συνεδρίαση.
Ουσιαστικά η απόφαση ελήφθη νωρίτερα σε σύσκεψη των στελεχών που ανήκουν στην πλειοψηφία, ενώ ήταν δεδομένη η άποψη της μειοψηφικής τάσης, της αριστερής πλατφόρμας δηλαδή, ότι η συγκεκριμένη υποψηφιότητα πρέπει να ακυρωθεί – είχαν έτσι κι αλλιώς καταψηφίσει τη σχετική απόφαση της ΚΕ την περασμένη Κυριακή.
Η αναδίπλωση της ηγεσίας του κόμματος γίνεται με ομόφωνη απόφαση, που θα ανακοινωθεί μετά τη συνεδρίαση, ωστόσο η σύγκρουση μεταφέρεται πλέον στην υποψηφιότητα του Οδυσσέα Βουδούρη στην Πελοπόννησο για τον οποίο εκδηλώνεται σφοδρό κύμα αντιδράσεων.
Η αριστερή πτέρυγα του Πάνου Λαφαζάνη ζητεί και σε αυτή την περίπτωση να αρθεί η στήριξη, ενώ στην ίδια κατεύθυνση κινούνται στελέχη της πλειοψηφίας, που προέρχονται από την ΑΝΑΣΑ (π.χ. ο Π. Λάμπρου).
Το πρόβλημα στην περίπτωση Βουδούρη είναι ότι καταφθάνουν στην Κουμουνδούρου αποφάσεις τοπικών οργανώσεων, που ζητούν αλλαγή υποψηφίου. Μάλιστα όλες οι οργανώσεις που συνεδρίασαν αυτές τις ημέρες έλαβαν αρνητική απόφαση για τον κ. Βουδούρη, ενώ κάποιες, όπως η νομαρχιακή της Κορίνθου έστειλαν και εγγράφως την απόφασή τους.
Να αρθεί η στήριξη στον κ. Βουδούρη ζητούν και οι οργανώσεις της νεολαίας, παρότι αυτή ελέγχεται από τους προεδρικούς! Το μήνυμα που εισπράττει η Κουμουνδούρου είναι ότι ο κ. Βουδούρης δεν θα καταφέρει να συγκροτήσει ούτε ψηφοδέλτιο και γι’ αυτό ο προβληματισμός είναι έντονος.
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Αντισυνταγματικό το χαράτσι σύμφωνα με τον Άρειο Πάγο

Μια νέα βόμβα μεγατόνων έσκασε στα χέρια του  οικονομικού  επιτελείου της Κυβέρνησης, καθώς ο Άρειος Πάγος έκρινε αντισυνταγματικό  και αντίθετο στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου το χαράτσι που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.
Ειδικότερα, αντισυνταγματικό και αντίθετο στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) κρίθηκε από το Δ΄ Τμήμα του Αρείου Πάγου πρώτο χαράτσι (το έκτακτο ειδικό τέλους ηλεκτροδοτημένων δομημένων επιφανειών) το οποίο  εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.  Το όλο θέμα παραπέμφθηκε προς οριστική κρίση στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου.
Το Δ΄ Τμήμα με πλειοψηφία 3 υπέρ και 2 κατά τάχθηκε με την υπ΄ αριθμ΄293/2014 απόφασή του, υπέρ της αντισυνταγματικότητας του χαρατσιού και λόγω της διαφοράς μίας ψήφου αναγκαστικά παραπέμφθηκε στην Ολομέλεια για οριστική κρίση.
Οι αρεοπαγίτες έκριναν ότι το χαράτσι επιβάλλεται με βάση το κάθε ακίνητο (τετραγωνικά, κ.λπ.) και όχι σύμφωνα με την οικονομική κατάσταση του κάθε φορολογούμενου, ο οποίος  έχει δεχθεί μειώσεις αποδοχών και συντάξεων, αλλά  και μεγάλες φορολογικές επιβαρύνσεις.
Η όλη αυτή επιβάρυνση  που έχουν δεχθεί οι φορολογούμενοι, σημειώνουν οι αρεοπαγίτες, έχει ως  αποτέλεσμα  να θίγεται  η οικονομική και οικογενειακή  κατάσταση των πολιτών, όπως και το επίπεδο της  αξιοπρεπούς  διαβίωσης τους.
Παράλληλα, κρίθηκε από τον Άρειο Πάγο ότι το χαράτσι δεν είναι τέλος αλλά φόρος, ενώ η επιβολή του  παραβιάζει το Πρώτο Πρόσθετο Πρωτόσκολο της ΕΣΔΑ.
Ακόμη, υπογραμμίζουν οι αρεοπαγίτες ότι το χαράτσι παραβιάζει πλειάδα συνταγματικών διατάξεων, όπως είναι:
- το άρθρο 2 που προστατεύει το σεβασμό και την αξία των πολιτών,
-το άρθρο 4 που επιβάλλει την ισότητα μεταξύ των πολιτών,
-το άρθρο 20 που προστατεύει το δικαίωμα των πολιτών να προσφεύγουν στα δικαστήρια,
-το άρθρο 21 που προστατεύει την οικογένεια και
-το άρθρο 78 που ξεκαθαρίζει ότι φόρος εισπράττεται μόνο εφόσον προβλέπεται από νόμο.
Ο εισηγητής της υπόθεσης αρεοπαγίτης Γεώργιος Σακκάς κατά τη συζήτηση της υπόθεσης είχε ταχθεί υπέρ των απόψεων της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, όπως αυτές διατυπώθηκαν υπέρ της συνταγματικότητας του ΕΕΤΗΔΕ και της αντισυνταγματικότητας της διακοπής του ρεύματος.
Τον Άρειο Πάγο τον απασχόλησε η αίτηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με την οποία ζητάει να αναστείλει η υπ’ αριθμ. 1101/2012 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών. Με την τελευταία αυτή απόφαση κρίθηκε αντισυνταγματική και παράνομη η είσπραξη του τέλους ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Κλείνουν το νοσοκομείο Διδυμοτείχου και "ανοίγουν" δρόμο στον Έβρο για Τουρκία

Η ΑΓΚΥΡΑ "ΡΙΧΝΕΙ" ΠΛΩΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ
Η κυβέρνηση μετά τα ακριτικά νησιά του Αιγαίου, που με ψαρόβαρκες και καΐκια περνούν απέναντι στα τουρκικά παράλια για να νοσηλευτούν, εγκαταλείπει και τον Έβρο «ανοίγοντας» άλλη μια πόρτα στην Άγκυρα. Οι φορείς του Διδυμοτείχου βγάζουν κραυγή αγωνίας και καλούν τον υπουργό Υγείας Α. Γεωργιάδη να εντάξει το νοσοκομείο της πόλης σε αυτά που έχουν νομική αυτοτέλεια και να τερματίσει τη συγχώνευση του με αυτό της Αλεξανδρούπολης.
Σε μία ευαίσθητη περιοχή, όπως είναι το βόρειος Έβρος, το Διδυμότειχο και η Ορεστιάδα, η κυβέρνηση επιλέγει να προχωρά σε αποφάσεις και κινήσεις που προκαλούν ερωτήματα για τους σκοπούς βάσει των οποίων ενεργεί. Κλείνει νοσοκομεία, σχολεία και αφήνει τους πολίτες στο έλεος του Θεού και στις επεκτατικές βλέψεις της Τουρκίας.
Αυτές οι τακτικές είναι εθνικά επιζήμιες. Ας το αντιληφθούν κάποιοι στο Μέγαρο Μαξίμου και στην κυβέρνηση.
Αλλά τώρα έχουν να ασχοληθούν με την επίλυση του Κυπριακού. Να «σώσουν» το λαό της Κύπρου με το μοιραίο πρόεδρο Ν. Αναστασιάδη που θέλει να υπογράψει κοινό ανακοινωθέν με τους τουρκοκύπριους κάνοντας την Κυπριακή Δημοκρατία από κράτος κοινότητα.
Είναι δυνατόν να φέρνει την εγκατάλειψη σε τέτοιους είδους περιοχές κλείνοντας το νοσοκομείο και συγχωνεύοντας το με αυτό της Αλεξανδρούπολης που είναι δεκάδες χιλιόμετρα μακριά; Κι όμως είναι. Από την κυβέρνηση με υπουργό Εξωτερικών τον Ε. Βενιζέλο και υπουργό Υγείας τον Α. Γεωργιάδη όλα είναι πιθανά.
Η πολιτική της κυβέρνησης αφήνει πεδίο δράσης στην Τουρκία και στον Έβρο, όπως ακριβώς γίνεται στο Αιγαίο, όπου οι κάτοικοι προκειμένου να επιβιώσουν πηγαίνουν στα τουρκικά παράλια για ιατρική και νοσοκομειακή περίθαλψη.
Την ευκαιρία αυτή η Άγκυρα δεν την αφήνει ανεκμετάλλευτη. Ναυπηγεί πλωτά νοσοκομεία και ετοιμάζεται να τα ρίξει στο Αιγαίο προκειμένου να παράσχει υγειονομικές υπηρεσίες. Και ο κ. Γεωργιάδης επιχαίρει γιατί έστειλε έναν γιατρό στο Καστελόριζο για κάποιους μήνες.
Κάτι ανάλογο θα πράξει και στον Έβρο, όπως άλλωστε σχεδιάζει να κάνει στη δυτική Θράκη για τη μουσουλμανική μειονότητα, προκειμένου να «βάλει» πόδι στην ευαίσθητη αυτή ελληνική περιοχή.  
Γι’ αυτό ακριβώς προειδοποιούν οι φορείς του Διδυμοτείχου με αφορμή την υπόθεση του νοσοκομείου. «Επιβάλλεται το αίσθημα της απομόνωσης, της εγκατάλειψης σε μία ευαίσθητη γεωγραφικά περιοχή» καταγγέλλουν την κυβέρνηση εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου που σήμερα εξυπηρετεί 70.000 εργαζόμενους.
Όταν η κυβέρνηση δεν μπορεί ή δεν θέλει να προστατέψει τους πολίτες των ακριτικών νησιών, εγκαταλείποντας περιοχές όπως ο Έβρος, αφήνοντας να νέα παιδιά να πηγαίνουν απέναντι στην Τουρκία να προπονηθούν γιατί για λίγα ευρώ δεν μπορεί να λειτουργήσει η θερμαινόμενη πισίνα του κολυμβητηρίου, τότε συμβαίνουν δύο πράγματα.
Ή υπάρχει ανικανότητα ή πρόκειται για εθνική μειοδοσία. Το αποτέλεσμα και των δύο είναι το ίδιο.
Το μόνο ευτύχημα και η μόνη ελπίδα για τους ακρίτες μας είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις. Όσο αντέχουν και αυτές από την υπονόμευση που επιβάλλουν ξένα συμφέροντα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Φαρμακονήσι: Η ΜΥΑ/ΛΣ καταδύθηκε στα 73 μέτρα και ανέσυρε την ... αλήθεια!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΙΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΣ/ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗ
Σε μια "αποστολή τιμής" το Λιμενικό Σώμα/Ελληνική Ακροφυλακή εκτέλεσε ίσως την πλέον δύσκολη υποβρύχια επιχείρηση στο είδος της που έχει πραγματοποιηθεί παγκοσμίως προκειμένου να αποκαταστήσει την αλήθεια και να βουλώσει τα στόματα των ανθελλήνων που τολμούν να αμφισβητούν τον ανθρωπισμό και τον επαγγελματισμό των ελληνικών δυνάμεων ασφαλείας:
Προκειμένου να αποδειχθεί ότι η πρόσφατη τραγωδία στο Φαρμακονήσι με τους 12 πνιγμένους λαθρομετανάστες οφειλόταν σε αιτίες που δεν είχαν καμία σχέση με τους χειρισμούς των στελεχών, ομάδα βατραχανθρώπων της ΜΥΑ/ΛΣ καταδύθηκε σε βάθος 73 μέτρων όπου βρίσκεται το ναυάγιο και έφερε στην επιφάνεια όλα εκείνα τα στοιχεία που διαψεύδουν τους συκοφάντες, κατ'αρχήν της Ελλάδας και εν συνεχεία του ΛΣ/Ακτοφυλακής.
Συγκεκριμένα, εντοπισαν το ναυάγιο, καταδύθηκαν με συσκευές κλειστού κυκλώματος παρά το κίνδυνο που υπάρχει σε τέτοια βάθη, έφτασαν στην σάπια βάρκα, έφεραν στην επιφάνεια τέσσερα πτώματα, δύο ενηλίκων και δύο παιδιών, βιντεοσκόπησαν όλο το ναυάγιο από την μία άκρη μέχρι την άλλη με κοντινές λήψεις και απέδειξαν πανηγυρικά ότι:
-Από το σάπιο, κυριολεκτικά, σκάφος, είχε αποκοπεί η πλώρη, όπως ακριβώς είχαν περιγράψει οι άνδρες του Λιμενικού/Ακτοφυλακής που εκτελούσαν την επιχείρηση ρυμούλκησης προς το Φαρμακονήσι.
-Το σκάφος είναι στραμμένο προς την πλευρά του Φαρμακονησίου, όπως ακριβώς είπαν οι άνδρες του ΛΣ/Ακτοφυλακή.
-Τα περισσότερα πτώματα είναι ... κλειδωμένα στο αμπάρι, συνήθης τακτική των Τούρκων δουλεμπόρων.
-Φυσικά κανένα πτώμα δεν φέρει τραύματα από σφαίρες (γιατί το ακούσαμε και αυτό από τους λάθρο, ότι τους πυροβολούσαν)
Η επιχείρηση εκτελέστηκε από ομάδα πέντε βατραχανθρώπων και είναι ίσως μοναδική στα παγκόσμια χρονικά. Δεν τελείωσε σήμερα, αφού μελετάται ο τρόπος που η σάπια βάρκα με τα υπόλοιπα πτώματα θα ανελκυστεί, αλλά οι εικόνες από το βίντεο είναι πεντακάθαρες.
Το υλικό θα παραδοθεί στην ανακρίτρια που διεξάγει την σχετική ανάκριση, ενώ τα πτώματα οδηγούνται για νεκροψία.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Όργιο προσλήψεων συγγενών και "ημετέρων" στη Βουλή

ΔΙΟΡΙΖΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΤΑ "ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΑ"
Όργιο προσλήψεων έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στη Βουλή με τους βουλευτές και τους υπουργούς να διορίζουν τοιυς συγγενείς τους και τους «ημετέρους» τους. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι από τους περίπου 700 υπαλλήλους το 1993 φτάσαμε σήμερα στους 1.993 μόνιμους και έκτακτους υπαλλήλους.
Σχεδόν στο σύνολό τους μάλιστα οι υπάλληλοι είναι διορισμένοι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Διαγωνισμός που να έχει επίφαση έστω κάποιας αξιοκρατίας στην επιλογή δεν έχει γίνει και το φαινόμενο αυτό συνεχίζεται ως σήμερα εν μέσω κρίσης και ενώ οι προσλήψεις ουσιαστικά έχουν παγώσει από την τρόικα προκαλώντας ασφυξία σε νευραλγικούς τομείς του κράτους. όπως η Υγεία και η Παιδεία.
Συνολικά, το προσωπικό της Βουλής ανέρχεται σε 1.393 υπαλλήλους και μαζί με τους επιστημονικούς συνεργάτες φθάνει τους 1.983 υπαλλήλους.
Ειδικότερα, κατά την 1.1.2014 στη Βουλή υπηρετούσαν 591 μόνιμοι υπάλληλοι, 605 υπάλληλοι ιδιωτικού δικαίου, 72 ειδικοί φρουροί και 125 μετακλητοί υπάλληλοι. Υπηρετούσαν, επίσης, και 590 επιστημονικοί συνεργάτες.
Είναι χαρακτηριστικό ότι εκτός της Γερμανίας όπου υπηρετούν στη Βουλή 2.700 άτομα η Ελληνική Βουλή έχει πολύ περισσότερους υπαλλήλους από τη Γερμανία ή την Ιταλία που έχουν διπλάσιο αριθμό βουλευτών.
Ένα άλλο στοιχείο παράδειγμα είναι ότι στην Πορτογαλία για 230 βουλευτές υπάρχουν 360 υπάλληλοι, ενώ στην Ελλάδα με τους 300 βουλευτές φαίνεται ότι χρειάζονται περίπου 6 υπάλληλοι ανά βουλευτή.
    Στο μεταξύ συνεχίζονται και δίδονται «χρυσά» εφάπαξ παρά το γεγονός ότι έχει μπει πλαφόν στις 25.000 ευρώ,
Μπορεί να ακούγεται απίστευτο είναι όμως πέρα για πέρα αληθινό. Όπως ανέφερε χθες ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μυταράκης οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Προώθησης Εμπορίου εκτός του εφάπαξ από το Δημόσιο λαμβάνουν και ένα δεύτερο εφάπαξ μέσω ιδιωτικής ασφάλισης. Το ζήτημα δεν είναι η ιδιωτική ασφάλιση αλλά το γεγονός ότι οι εισφορές για αυτή πληρώνονται από το δημόσιο και έτσι οι εργαζόμενοι βγαίνουν σε σύνταξη λαμβάνοντας επιπλέον 180.000 ευρώ χωρίς να πληρώσουν... φράγκο.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα » »