Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

12 «μυστικά» που δεν ξέρετε για την Coca Cola!

Φωτογραφία για 12 «μυστικά» που δεν ξέρετε για την Coca Cola!Πολλοί μύθοι και αλήθειες κρύβονται πίσω από την Coca Cola, που έχει γίνει κατά καιρούς αντικείμενο συζητήσεων για την παρασκευή της και τις ουσίες που περιέχει στη σύνθεσή της, οι οποίοι παρόλα αυτά την ταξίδεψαν από ένα μικρό φαρμακείο στην Ατλάντα -όπου δημιουργήθηκε- σε πάνω από 200 χώρες του κόσμου!

1. Είναι η πιο αναγνωρίσιμη λέξη στον κόσμο μετά τη λέξη «OK».

2. Εφευρέθηκε από τον John Pemberton αρχικά για τη θεραπεία των πονοκεφάλων και το αυθεντικό αντίγραφο της συνταγής βρίσκεται ασφαλισμένο στην τράπεζα «SunTrust Bank» στην Ατλάντα από το 1919.

3. Σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ οι αστυνομικοί έχουν στο περιπολικό δύο γαλόνια Coca Cola για να καθαρίζουν τα αίματα από τους δρόμους μετά από ένα δυστύχημα.

4. Η παραγωγή της Coca Cola είναι ίση με τη παραγωγή νερού στους Καταρράκτες του Νιαγάρα, δηλαδή περίπου 1,5 εκατ. λίτρα ανά δευτερόλεπτο.

5. Σερβίρεται και ζεστή (όπως ο καφές) σε διάφορες χώρες του κόσμου.

6. Περιείχε κοκαΐνη μέχρι το 1905, η οποία εχρησιμοποιείτο νόμιμα εκείνη την εποχή (τέλη 19ου-αρχές 20ού αι.) ως αναλγητικό φάρμακο, αφού η πρώτη χρήση της Coca Cola ήταν φαρμακευτική. Στις αρχές του 20ού αι. η κοκαΐνη αντικαταστάθηκε από την καφεΐνη.

7. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον καθαρισμό της τουαλέτας (το κιτρικό οξύ καθαρίζει ότι έχει μείνει πάνω σε υαλώδη αντικείμενα), την αφαίρεση του λίπους αλλά και για να λασκάρετε τις σκουριασμένες βίδες.

8. Αποτελεί άριστο καταπραϋντικό στα τσιμπημάτων μεδουσών.

9. Περισσότερες από 15.000 Coca Cola, όλων των τύπων, καταναλώνονται σε όλον τον κόσμο κάθε δευτερόλεπτο.

10. Λίγη Coca Cola στο μαγείρεμα του χοιρινού, κάνει το κρέας τρυφερό και ζουμερό.

11. Για να αφαιρέσετε λεκέδες γράσου από κάποιο ρούχο, προσθέστε μια Coca Cola στο πλυντήριο μαζί με το απορρυπαντικό και κάντε μια κανονική πλύση. Οι λεκέδες θα εξαφανιστούν.

12. Για να μεταφερθεί το κύριο συμπυκνωμένο διάλυμα της Coca Cola πρέπει το φορτηγό να φέρει το σήμα «Hazardous Material», που σημαίνει «Υλικό Υψηλού Κινδύνου».
 
Tromaktiko
Διαβάστε περισσότερα » »

Με τραγούδια για Τσαμουριά και Μεγάλη Αλβανία γιόρτασαν την 100η επέτειο της Ανεξαρτησίας της Αλβανίας οι Αλβανοί μετανάστες στην Αθήνα (ΦΩΤΟ + ΒΙΝΤΕΟ)

Φωτογραφία για Με τραγούδια για Τσαμουριά και Μεγάλη Αλβανία γιόρτασαν την 100η επέτειο της Ανεξαρτησίας της Αλβανίας οι Αλβανοί μετανάστες στην Αθήνα (ΦΩΤΟ + ΒΙΝΤΕΟ)Με αλβανική σημαία σε διαστάσεις γηπέδου και με τραγούδια που αναφέρονται σε Τσαμουριά και Μεγάλη Αλβανία γιόρτασαν οι αλβανοί μετανάστες της Αθήνας την 100η επέτειο της Ανεξαρτησίας της Αλβανίας.

Πάνω από 800 αλβανοί μετανάστες είχαν γεμίσει ασφυκτικά το γήπεδο του ΣΠΟΤΙΝΓΚ στον Άγιο Ελευθέριο σήμερα για να υποδεχτούν τον πρόεδρο του Σοσιαλιστικού Κόμματος Αλβανίας, Έντι Ράμα, και να γιορτάσουν μαζί την 100η επέτειο της Ανεξαρτησίας της Αλβανίας στην Αθήνα.

Με εκατοντάδες αλβανικές σημαίες στα χέρια οι αλβανοί φώναζαν συνέχεια το όνομα του πρόεδρου του ΣΚΑ Έντι Ράμα ενώ μια τεράστιων διαστάσεων σημαία γέμιζε την ατμόσφαιρα με εθνικιστικό αέρα ΔΕΙΤΕ ΠΛΗΡΕΣ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΗΝ AFTONOMI.GR
 
Eglimatikotita
Διαβάστε περισσότερα » »

Μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου θα έχουν τοποθετηθεί «χιονοφράχτες» στην Εγνατία Οδό

 Φωτογραφία για Μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου θα έχουν τοποθετηθεί «χιονοφράχτες» στην Εγνατία ΟδόΜέχρι τις 10 Δεκεμβρίου θα έχουν τοποθετηθεί επί της Εγνατίας Οδού, στα σημεία όπου δημιουργούνται προβλήματα, οι ειδικοί «χιονοφράχτες» για τα... ανεμοσούρια.Αυτό αποφασίστηκε στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Π.Ε. Κοζάνης, καθώς τα τελευταία χρόνια χιλιάδες διερχόμενοι οδηγοί έγιναν μάρτυρες απίστευτων ολιγωριών εκ μέρους των Αρχών που άφηναν «γυμνή» την Εγνατία κάθε χειμώνα.Παρόντες στη σύσκεψη ήταν οι εκπρόσωποι όλων των εμπλεκόμενων οργάνων, από την Πολιτική Προστασία, την αστυνομία, την Πυροσβεστική Υπηρεσία μέχρι τους δήμους. Ελήφθησαν μέτρα για την καλύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργούνται από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων, χιονοπτώσεων και παγετών, για τη χειμερινή περίοδο 2012 - 2013.

epirusgate.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Νέο φορολογικό: Τι θα πληρώσουν μισθωτοί, συνταξιούχοι και επαγγελματίες

Αλλάζουν τα φορολογικά κλιμάκια με το νέο νόμο που ετοιμάζει το οικονομικό επιτελείο. Τι θα ισχύει με το αφορολόγητο, τα πρόστιμα και τη συλλογή αποδείξεων
Ριζικές αλλαγές στη φορολογία ετοιμάζει η κυβέρνηση με νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή το αμέσως προσεχές διάστημα.
Διαβάστε τι θα ισχύει στο εξής με τη συλλογή αποδείξεων
Για μισθωτούς και συνταξιούχους τα φορολογικά κλιμάκια μειώνονται από οκτώ που είναι σήμερα σε τρία. Το πρώτο κλιμάκιο εκτείνεται μέχρι τις 25.000 ευρώ και θα έχει συντελεστή φόρου 21%.
Το δεύτερο κλιμάκιο ξεκινά από τα 25.001 ευρώ και φθάνει μέχρι τις 48.000 ευρώ με συντελεστή 36%.
Το τρίτο κλιμάκιο θα εφαρμόζεται σε εισοδήματα άνω των 48.000 με συντελεστή 45%.
Το αφορολόγητο των 5.000 ευρώ καταργείται και αντικαθίσταται με σταθερή μείωση φόρου 1.950 ευρώ για εισοδήματα μέχρι 18.000 ευρώ.
Στα εισοδήματα πάνω από τις 18.000 ευρώ, η έκπτωση φόρου θα μειώνεται κατά 50 ευρώ για κάθε 1.000 ευρώ εισοδήματος μέχρι το επίπεδο των 29.000 ευρώ.
Τέλος για εισοδήματα πάνω από 29.000 ευρώ η έκπτωση φόρου θα μειώνεται περαιτέρω κατά 100 ευρώ για κάθε 1.000 ευρώ εισοδήματος μέχρι να μηδενιστεί στο επίπεδο εισοδήματος των 42.000 ευρώ.
Με το νέο σύστημα, θα επιβαρυνθούν ιδιαίτερα οι οικογένειες με παιδιά, καθώς τα πρόσθετα αφορολόγητα όρια καταργούνται.
Φόρος από το πρώτο ευρώ
Στους ελεύθερους επαγγελματίες, καταργείται το αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ και τα καθαρά τους κέρδη θα φορολογηθούν με κλιμακωτούς συντελεστές 26% και 33%.
Αυτό σημαίνει ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες και όσοι ασκούν ατομική επιχείρηση θα φορολογούνται από το πρώτο ευρώ του καθαρού εισοδήματός τους με συντελεστές:
*26% για το τμήμα του εισοδήματος μέχρι 50.000 ευρώ.
*33% για το τμήμα του εισοδήματος άνω των 50.000 ευρώ.
Όσοι ελεύθεροι επαγγελματίες που έχουν μέχρι τρεις εργοδότες ή τα ακαθάριστά τους έσοδα προέρχονται σε ποσοστό 75% από ένα μόνο εργοδότη, θα φορολογηθούν με την κλίμακα των μισθωτών και των συνταξιούχων.
Τι αλλάζει στις ποινές
Σύμφωνα με τον "Τύπο της Κυριακής", προβλέπονται περικοπές 20% στους πρόσθετους φόρους που επιβάλλονται για εκπρόθεσμες ή ανακριβείς φορολογικές δηλώσεις, αυξήσεις από 12,5% έως 156% στα πρόστιμα για μικροπαραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας και μειώσεις κατά 50% έως 91% στις χρηματικές ποινές για αδικήματα φοροδιαφυγής μεγάλου ύψους, που αφορά στη διακίνηση πλαστών ή εικονικών φορολογικών στοιχείων, στη μη έκδοση αποδείξεων ή τιμολογίων κ.α.
Προβλέπεται επίσης ευνοϊκή ρύθμιση για όλες τις εκκρεμείς υποθέσεις φοροδιαφυγής μέσω της αναδρομικής μείωσης των προστίμων και των λοιπών χρηματικών ποινών.
Με τη ρύθμιση αυτή, όσοι μεγαλοφοροφυγάδες έχουν ελεγχθεί και έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με μεγάλα πρόστιμα, εφόσον οι υποθέσεις τους δεν έχουν περαιωθεί ακόμη με διοικητικό συμβιβασμό ή δεν έχουν τελεσιδικήσει ενώπιον διοικητικών δικαστηρίων, θα μπορούν να γλυτώσουν την πληρωμή ποσών ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ, μέσω της αναδρομικής μείωσης των προστίμων.
Επίσης, μειώνεται από τα 20 στα 10 χρόνια η ανώτατη διάρκεια της ποινής κάθειρξης που προβλέπεται για το αδίκημα της έκδοσης ή της αποδοχής εικονικών φορολογικών στοιχείων για ανύπαρκτη συναλλαγή, εφόσον η συνολική αξία των εικονικών στοιχείων, υπερβαίνει τις 150.000 ευρώ.
Απαλλάσσονται από τα πρόστιμα και τις ποινικές κυρώσεις, οι λήπτες εικονικών φορολογικών στοιχείων στις περιπτώσεις που η εικονικότητα αφορά όχι στη συναλλαγή, αλλά στο πρόσωπο του εκδότη των φορολογικών στοιχείων.
Προβλέπεται ακόμα αναστολή μέχρι ένα μήνα για όσες επιχειρήσεις εκδίδουν ή λαμβάνουν εικονικά φορολογικά στοιχεία αξίας άνω των 50.000 ευρώ. Η ποινή θα επιβάλλεται ως παρεπόμενη, εφόσον έχει προηγηθεί ποινική καταδίκη του δράστη.
Ολόκληρο το σχέδιο νόμου για τη φορολογία

news247
Διαβάστε περισσότερα » »

Συμπλοκές οπαδών με αστυνομικούς στην Τούμπα

Φωτογραφία για Πήρε φωτιά η Τούμπα - Επεισόδια και Μολότοφ - 2 βιντεοΤα επεισόδια στην Τούμπα ανάμεσα σε οπαδούς του ΠΑΟΚ και αστυνομικούς επισκιάζουν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (Vid)
Ένταση έξω από το γήπεδο της Τούμπας όταν την ώρα που η πορεία των οπαδών έφτασε έξω από το γήπεδο, κάποιοι από αυτούς βγήκαν από τον κύριο όγκο των διαδηλωτών και εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ εναντίον αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονταν παραταγμένες έξω από τη θύρα των επισήμων.
Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με ρίψη δακρυγόνων, ενώ υπήρξε και πετροπόλεμος ανάμεσα σε οπαδούς και αστυνομικούς.
Για 20 λεπτά περίπου η ατμόσφαιρα  ήταν αποπνικτική λόγω της ρίψης χημικών.
Το πούλμαν με την αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε στις 18.00 και δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα, καθώς τα πράγματα έχουν ηρεμήσει.


news247
Διαβάστε περισσότερα » »

Ελεύθερο νερό μέχρι τις 17/12! Μετά…;

Παραχωρούνται ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΡΑ (πήγες, ποτάμια, λίμνες) από τις Περιφέρειες στην ΕΥΔΑΠ, η οποία με τη σειρά τα ΠΟΥΛΑΕΙ σε ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ, που πλέον θα έχουν το απόλυτο μονοπώλιο, με ότι αυτό σημαίνει:


Με την παρούσα ΚΥΑ, προχωράει ένα βήμα περισσότερο, ο έλεγχος του νερού. Το κράτος, θεωρεί το νερό δικό του αγαθό. Η δικαιολογία είναι πως ‘πρέπει να προστατευθεί το περιβάλλον και η δημόσια υγεία’. Η πραγματικότητα είναι πως θέλουν να ελέγχουν το πόσοι και ποιοι από μας, θα έχουν νερό (άρα θα μπορούν να ζουν).

Αν πάμε στην αίτηση- δήλωση που προτείνει η ΚΥΑ, βλέπουμε πως στην προέλευση του νερού, αναφέρεται ‘μεταβατικά ύδατα, παράκτια ύδατα, άλλο’. Το νερό της βροχής, άνετα μπορεί να θεωρηθεί ότι ‘μεταβαίνει’ από τις ψηλότερες στις χαμηλότερες περιοχές. Αν λοιπόν φτιάξουμε μια δεξαμενή και το μαζεύουμε, θα πρέπει να το δηλώσουμε και να πάρουμε άδεια χρήσης, αφού ανήκει στα ‘μεταβατικά’.

Τροποποίηση της αριθ. οικ. 150559/10.6.2011 απόφασης (ΦΕΚ Β’ 1440/16.6.2011) 1.
Η παρ. 1 του άρθρου 2, όπως αντικαταστάθηκε με την αριθ. 160143/8.12.2011 απόφαση (ΦΕΚ Β’ 2834/15.12.2011), αντικαθίσταται ως εξής:

“1. Όσοι θεμελιώνουν δικαίωμα χρήσης νερού σύμφωνα με το άρθρο 1 της παρούσας, υποχρεούνται να ζητήσουν την έκδοση άδειας χρήσης νερού για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού, σύμφωνα με τις διαδικασίες της παρούσας, μέχρι 17 Δεκεμβρίου 2012″.

Έτσι καταγράφονται πηγάδια, στέρνες και αφού γίνει -πολύ σύντομα-, θα ζητήσουν τον πλήρη έλεγχο.

Πρόκειται για το πρώτο βήμα, για τον έλεγχο του υδατικού δυναμικού από την τρόικα που περνάει εντέχνως με την προφαση της ορθολογικής διαχείρισης του υδάτινου δυναμικού και της δημόσιας υγείας. Στόχος είναι η καταγραφή όλων των ιδιωτικών και δημόσιων πηγών προκειμένου να ενταχθούν στα διαχειριστικά σχέδια που εκπονούνται σε επίπεδο περιφερειών, με σκοπό να πουληθούν τα νερά σε ιδιώτες που στη συνέχεια θα μεταπωλούν το νερό στους αγρότες.

Δηλαδή το αγαθό που η γη προσφέρει στους αγρότες, μέσα στα ίδια τους τα χωράφια, θα πληρώνουν για να το χρησιμοποιούν.

Στις ΗΠΑ, όπου έχουν αγοράσει εταιρείες τα νερά έχουν επιβάλλει νόμους με τους οποίους ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΒΡΟΧΙΝΟΥ ΝΕΡΟΥ, ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗ ΒΑΡΕΙΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ.

Για όσους δεν έχουν καταλάβει τι πραγματικά θα συμβεί δείτε τι συμβαίνει στην Αμερική όταν κάποιος έχει τη “φαεινή” ιδέα να χρησιμοποιήσει το βρόχινο νερό που του χαρίζει απλόχερα ο Πανάγαθος.


defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα » »