Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Η ταμίας που άλλαξε λίγο τον κόσμο...

Πρίν ἀπό μέρες στά ΑΒ Ἁγίας Παρασκευῆς, στό ταμεῖο ἦταν ἕνα γηραιός ρακένδυτος κύριος μέ 3-4 κονσέρβες κι ἕνα γκαζάκι. Ἡ νεαρή ταμίας τόν...
κοιτάει καί τοῦ λέει: "Φύγετε κύριε, ἡ ἑταιρεία μᾶς δικαιολογεῖ κάποια δωρεάν καλάθια". Τίς δίνει 1000 εὐχές. Μόλις ἐκεῖνος ἀπομακρύνεται, ἀνοίγει την ... τσάντα της καί βάζει τά χρήματα στό ταμεῖο ἀπό τό πορτοφόλι της.
Πεταγόμαστε 2-3 πού ἔχουμε μείνει κάγκελο καί τῆς λέμε νά τά πληρώσουμε ἐμεῖς. Μᾶς κοιτάζει αὐστηρά:
"Ἐγώ τό ἀποφάσισα, ἐγώ θά τά πληρώσω. Ἐλᾶτε, παρακαλῶ, μήν δημιουργεῖτε οὐρά".
Ἕνα κοριτσάκι τόσο δά. Πόσα νά παίρνει; 500 ευρώ; Πολλά λέω.
Να μη κατηγορούμε τη νεολαία. Υπάρχουν και διαμάντια!

πηγη
Διαβάστε περισσότερα » »

Αναβρασμός στα Σκόπια, κάλεσμα για εθνοτικές διαμαρτυρίες

Εκκλήσεις γίνονται από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης στα Σκόπια για διαμαρτυρίες αύριο Παρασκευή και μεθαύριο στην πρωτεύουσα του σλαβικού κράτους.


Το Υπουργείο Εσωτερικών των Σκοπίων, παρακολουθεί την εν γένει κατάσταση κοινωνικού αναβρασμού και προσπαθεί να εντοπίσει τις ομάδες ή τα  άτομα που προβαίνουν στις εκκλήσεις αυτές.

«Εργαζόμαστε για να προσδιορίσουμε τα χαρακτηριστικά των ατόμων και των ομάδων που καλούν το λαό για διαμαρτυρίες, μέσω των κοινωνικών δικτύων, όπως είναι το Facebook.

Μερικές από τις ομάδες και τα άτομα, παρουσιάζουν ένα προφίλ,  με το οποίο απαιτούν μίσος και παραβιάσεις των νόμων και της τάξης και προσπαθούν να συμπαρασύρουν και άλλους σε αυτήν τη διαδικασία», αναφέρει η αστυνομία.

Το υπουργείο Εσωτερικών των Σκοπίων αναφέρει ότι με βάση αυτές τις πληροφορίες και τα δεδομένα , η αστυνομία θα λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα και θα επιβάλλει κυρώσεις, κατά εκείνων που συμμετέχουν ή αναλαμβάνουν πρωτοβουλία για βιαιότητες.

Μέχρι στιγμής έχουν εντοπισθεί πολλά άτομα που έλαβαν μέρος στα βίαια επεισόδια της περασμένης εβδομάδας. Πέντε έχουν τεθεί υπό κράτηση με υποψίες ότι εμπλέκονται στα περιστατικά της περασμένης Παρασκευής , ενώ άλλοι εμπλέκονται στα γεγονότα του περασμένου Σαββάτου. Τρεις από αυτούς είναι ανήλικοι, γράφει το δημοσίευμα.

echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Βίντεο: Έλληνας σκιέρ αντιμέτωπος με χιονοστιβάδα

ο γύρο του κόσμου κάνει ένα βίντεο από τη Βασιλίτσα. Σκιέρ προσπαθεί να αποφύγει χιονοστιβάδα (Vid)
Τις δύσκολες ώρες που πέρασε ένας σκιέρ στο χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας, όταν ήρθε αντιμέτωπος με χιονοστιβάδα, καταγράφει ένα ερασιτεχνικό βίντεο
Ένας σκιέρ αγωνίζεται για περισσότερα από τέσσερα δευτερόλεπτα να μην καταπλακωθεί από το χιόνι που κατευθύνεται κατά πάνω του.
Την ώρα που το χιόνι τον πλησιάζει απλώνει το χέρι του και κρατιέται από ένα κλαδί ενός δένδρου.
Το περιστατικό καταγράφηκε από την κάμερα ήταν τοποθετημένη στο κράνος του.
Αρχικά καλύπτεται από χιόνι αλλά στη συνέχεια καταφέρνει να ελευθερωθεί και να μιλήσει με τους φίλους του που κατέβαιναν μαζί την πλαγιά του βουνού.



Πηγή: Reuters, Daily Mail
news247
Διαβάστε περισσότερα » »

APOLLO 11 - Μας κρύψανε κάτι; Δείτε το απαγορευμένο ισπανικό ντοκιμαντέρ

Δείτε το απαγορευμένο ισπανικό ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε παλιότερα στην Eλληνική τηλεόραση και πλέον δεν υπάρχει γι'αυτούς. Τι βρήκανε οι αστροναύτες στη Σελήνη; Τί έκρυψε η NASA από το κοινό;





Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ. ΥΠΟΚΙΝΟΥΜΕΝΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΣΠΕΡΝΟΥΝ ΤΟΝ ΤΡΟΜΟ σε όλη τη Θράκη με την ανοχή ή την υπόθαλψη (;) του Δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη! VIDEO

Γράφει ο Θανάσης Ζωγράφος

Η ροή των πληροφοριών για οργάνωση
και κλιμάκωση εντάσεων δεν θα είχε ιδιαίτερη σημασία ούτε και θα αποδείκνυε την ορθότητά της.

Το πολύ μικρό video-απόσπασμα όμως που ακολουθεί αναδεικνύει την θλιβερή πραγματικότητα και φωτογραφίζει την καλοστημένη στρατηγική συγκεκριμένου επιτελείου.

Σε αυτό ηγείται ο εν λόγω δήμαρχος, με την στενή συνεργασία του Περιφερειάρχη ΑΜΘ  Άρη Γιαννακίδη.

Ακολουθεί μια σειρά από δημάρχους της περιφέρειας και κάποιοι από άλλους φορείς, που αν τους ρωτήσουμε γιατί... θα απαντήσουν με ανοησίες, ή  με στενά πολιτικά κριτήρια!


 Στο video βλέπετε τον υπεράνω του νόμου(;) και  εγκληματία (ο ίδιος το λέει) αγωνιστή, που ενθαρρύνει την παραβατικότητα και προσπαθεί να στρατολογήσει  ακόμα περισσότερους συνεργούς!
 Με την αρρωστημένη λογική του, δρα έτσι ώστε, από τους χίλιους πεντακόσιους - δύο χιλιάδες το πολύ που έχουν εγκλωβιστεί στα στείρα όχι, να συγκροτήσει κάποιες ομάδες, που…

Θα πάρουν τα όπλα; 
Που θα χρησιμοποιήσουν όπλα από φυσικά υλικά;
Ή που θα γίνουν οι ίδιοι πολεμικές μηχανές; ...Ποιος ξέρει; 

Σίγουρα πάντως θα τους προετοιμάσει για "ανταρτοπόλεμο" εναντίον των συμπολιτών μας, που θα βρεθούν εκεί για το μεροκάματό τους, ή διεκδικώντας μια θέση εργασίας ή γιατί όχι στηρίζοντας απλά την επένδυση, αντιλαμβανόμενοι την ζοφερή πραγματικότητα και την αβεβαιότητα για την επόμενη μέρα!

Επιπλέον, τόσο ο ίδιος όσο και  οι ομοϊδεάτες του, πιστεύουν πως με τον ανταρτοπόλεμο και την ένοπλη (;) βία, θα αποθαρρύνουν το μεγάλο μέρος της κοινωνίας που θα ήθελε τη λειτουργία των χρυσωρυχείων και... που απαριθμεί, σε πολλαπλάσιους από τα μέλη τους!

Αυτό κάνουν ο εξουσιοδοτημένος προφανώς... από τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, ή κατόπιν της ανοχής του, ίσως και άλλων αρχών(;) ... ατρόμητος Τόλης Παπαγεωργίου και οι ομάδες του.

Τρομοκρατούν τη Θράκη!

Προσωπικά ποτέ δε καταδίκασα ούτε την μία ούτε την άλλη πλευρά. Όλοι έχουν δικαίωμα στους αγώνες, τις ιδέες και την προσμονή.
Άσχετα με τις απόψεις μου συνδιαλέγομαι με όσους το επιθυμούν και σέβομαι όσους με σέβονται!

Μισώ την βία αλλά πάντα επαναλαμβάνω, πως κατά περίπτωση, η δράση καθορίζει την αντίδραση!

Όσο για τον κύριο Δήμαρχο που στιγμή δεν χάνει να μας θυμίζει την τιμή και την υπόληψή του ας μην ανησυχεί!

Στο εξής δεν θα μπορεί να τις βλάψει πια κάνεις… Τις κρατά στο απυρόβλητο ο κύριος Παπαγεωργίου!


thrakilifenews
Διαβάστε περισσότερα » »

ΦΩΤΟ-Ιερισσός: Αστυνομικός ψεκάζει στο πρόσωπο διαδηλωτή

Τη φωτογραφία  έστειλε αναγνώστης του enikos.gr, από τις συγκρούσεις μεταξύ κατοίκων και.....
ΜΑΤ που σημειώθηκαν λίγο νωρίτερα στην Ιερισσό Χαλκιδικής.
Εικονίζεται άνδρας των ΜΑΤ να ψεκάζει κυριολεκτικά στο πρόσωπο κάτοικο που διαμαρτύρεται για τα μεταλλεία.

oparlapipas
Διαβάστε περισσότερα » »

AYTH EINAI H ΔΙΑΦΟΡΑ... ΤΟΣΟ ΑΠΛΗ

oparlapipas
Διαβάστε περισσότερα » »

ΒΙΝΤΕΟ - ΣΚΗΝΕΣ ΣΟΚ Επίθεση των ΜΑΤ στην Ιερισσό 07 Μαρτιου 2013

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ.....




oparlapipas
Διαβάστε περισσότερα » »

ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Εορδαίας:Ο σεβασμός των νεκρών είναι βασικό στοιχείο του πολιτισμού μας –Αφήστε θαμμένους τους νεκρούς

koimitiria Μεγάλα ερωτηματικά δημιούργησε η εσπευσμένη επικαιροποίηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας του από το 2005  ανενεργού  Κανονισμού Λειτουργίας  Κοιμητηρίων του Δήμου Εορδαίας με σχετική πλειοψηφία.
         Τη στιγμή που πληθαίνει η αγανάκτηση πολιτών και ο Δήμος είναι αντιμέτωπος με ασφαλιστικά μέτρα που ζητήθηκαν από πολίτες της Εορδαίας, η Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο, ανεξήγητα και χωρίς καμία διαβούλευση, προχώρησαν στην επικύρωση ενός ελλιπούς, ανεπίκαιρου και  εισπρακτικού κανονισμού, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά πως τους νοιάζει το « φαίνεσθαι» και όχι το «είναι».
          Η απαράδεκτη κατάσταση των αυθαιρέτων εκταφών, η χρόνια  έλλειψη σχεδιασμού, η ανυπαρξία οργανωμένου οστεοφυλακίου, και τα οστά που συσκευάζονται σε σακούλες απορριμμάτων, εν αγνοία των οικείων, είναι πληγή για τον πολιτισμό και την ιστορία μας.
  • Σε μία χώρα μάλιστα όπου ο σεβασμός και η ταφή των νεκρών αποτέλεσε βασικό στοιχείο του πολιτισμού της.
  • Σε μια πόλη, γη προσφύγων, όπου οι κάτοικοί της ακούμπησαν ευλαβικά τα λιγοστά πολύτιμα λείψανα από τις χαμένες πατρίδες, για μια νέα αρχή.
Η έλλειψη ενός σχεδίου για  τη διευθέτηση των πιο απλών πραγμάτων που αφορούν στην κοινωνική μας ζωή δεν είναι θέμα μόνο ανικανότητας, αλλά και συνειδητής πολιτικής επιλογής για την εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών στην καθημερινότητά μας.
  • Σε μια εποχή μνημονίων, η έλλειψη σεβασμού στους ζωντανούς, μετατρέπεται σε ασέβεια απέναντι στους νεκρούς.
           Η προβλεπόμενη ένταξη και των χωριών της Εορδαίας σε αυτόν τον «σχεδιασμό» απλώς επεκτείνει τα επαίσχυντα χαράτσια και στα κοιμητήρια, για πρώτη φορά μετά από ενενήντα χρόνια λειτουργίας τους.
           Σκαιός επίλογος του κατά τα άλλα «λαμπρού» εορτασμού των εκατόχρονων της απελευθέρωσης της Πτολεμαΐδας .
          Και πού συμβαίνει αυτό; Στην Εορδαία, στην  πιο φθηνή γη  της χώρας ,της οποίας εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα έχουν παρακρατήσει διάφοροι για λόγους «εθνικούς». Εμείς λέμε πως δίκαιο είναι αυτό που ισχύει μέχρι σήμερα, είναι κεκτημένο,  είναι θέσφατο για μας και έτσι λέμε πως πρέπει να  συνεχιστεί.
Αυτοί που πότισαν με ιδρώτα και αίμα αυτόν τον τόπο δικαιούνται δωρεάν δύο τετραγωνικά μέτρα γης!

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

Με αφορμή το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία συνεδρίασε εκτάκτως την Τετάρτη 6 Μαρτίου η δημοτική επιτροπή παιδείας του δήμου Εορδαίας.
Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε παρουσία του προέδρου της ΔΕΠ Εορδαίας Ιωάννη Ασπράγκαθου και των μελών Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου, Θεοδόση Βόϊτσε, Ευσταθίου Θεοφυλακτίδη και Αναστασίου Τσορτανίδη.
Σύμφωνα με την εισήγηση του προέδρου της επιτροπής με δεδομένη την αναστολή λειτουργίας τεσσάρων δημοτικών σχολείων (1ο Δημοτικό Μουρικίου, 2ο Δημοτικό Μουρικίου, Δημοτικό Ολυμπιάδας-Νηπιαγωγείο Γαλάτειας  και 1ο Αγίας Παρασκευής) και του Γυμνασίου Ανατολικού, λόγω της αντίδρασης των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων στη μείωση κομίστρων μεταφοράς μαθητών, η επιτροπή αποφασίζει:
  • να διαμαρτυρηθεί έντονα για την αναστάτωση που δημιουργείται στις μεταφορές  λόγω της αυθαίρετης μείωσης κατά 20% της επιδότησης των μαθητικών εισιτηρίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς μεσούσης της σχολικής περιόδου
  • δηλώνει κατηγορηματικά αντίθετη με τη μετακύλιση του κόστους των μαθητών δρομολογίων σε γονείς και κηδεμόνες
  • απαιτεί από τα υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών  να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για την απρόσκοπτη και δωρεάν μεταφορά των μαθητών στις σχολικές μονάδες.
Διαβάστε περισσότερα » »

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ «ΑΠΟΚΡΙΕΣ 2013»


Το πρόγραμμα του δήμου Εορδαίας για τις «ΑΠΟΚΡΙΕΣ 2013»
ΠΕΜΠΤΗ (ΤΣΙΚΟΝΠΕΜΠΤΗ) 7 ΜΑΡΤΙΟΥ
  • Πάρτι Νεολαίας
            Κεντρική Πλατεία Πτολεμαΐδας
            ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
             Ώρα: 19:00μμ
  • Πολιτιστικός Ποντιακός Σύλλογος Κομνηνών
            Άναμμα Φωτιάς  με ποντιακή μουσική
            Πλατεία Τ.Κ. Κομνηνών
            Ώρα: 20:00μμ
  • Σύλλογος Ατόμων με αναπηρία Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας
            Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαϊδας
            Αποκριάτικο Ξεφάντωμα
             Ώρα: 18:00μμ
ΚΥΡΙΑΚΗ 10  ΜΑΡΤΙΟΥ
  • Θρακική Εστία Εορδαίας
            Αποκριάτικο χορός με Γαϊτανάκι και  Τσουβαλοδρομίες
            Ωρα:19:00μμ
            Πλατεία Σαράντης Αρχιγένης
ΣΑΒΒΑΤΟ 16  ΜΑΡΤΙΟΥ
  • Ποντιακό Γλέντι Νεολαίας
            Κεντρική Πλατεία Πτολεμαϊδας
            Συμμετέχουν τοπικοί Καλλιτέχνες της Εορδαίας
            Ώρα Έναρξης :20:00μμ
  • ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ
Στις γειτονιές του Εμπορίου άναμμα φωτιών και με γλεντώ συνοδεία με ορχήστρα χάλκινων
Ώρα: 20:00
ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΜΑΡΤΙΟΥ
  • Τ.Κ. Γαλάτειας,  Ο Πολιτιστικός σύλλογος Γαλάτειας Αποκριάτικο χορός στην κεντρική Πλατεία της κοινότητας διοργανώνει μεγάλο αποκριάτικο χορό όπου συμμετέχουν μικροί και μεγάλοι.
Ωρα:11:00μμ
  • Σύλλογος Ηπειρωτών Εορδαίας
Κεντρική Πλατεία Πτολεμαΐδας
            Ώρα:19:00μμ
            Αναβίωση εθίμου
  • Ποντιακός – Μικρασιατικός Σύλλογος  Τ.Κ. Καρυοχωρίου
Καρυοχώρι Rio De Janeiro ( Αποκριάτικη εκδήλωση )
            Κεντρική Πλατεία Καρυοχωρίου
             Ώρα :16:00
  • ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ
Άναμμα της κεντρικής φωτιάς στην πλατεία Τ.Κ. Εμπορίου
Ωρα:20:00μμ
  • Αναβίωση του εθίμου της Κλαδαριάς, στην Κεντρική πλατεία της ιστορικής κοινότητας της Βλάστης. Γλέντι με τα χάλκινα ακούσματα της Βλάστης. Ώρα εναρξης:20:00μμ
  • Άναμμα φωτιών στην Τ.Κ. Αναρράχης στις γειτονιές
Ωρα:17:00μμ
  • Άναμμα φωτιών στην Τ.Κ. Μηλοχωρίου στις γειτονιές
Ωρα:17:00μμ
ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΜΑΡΤΙΟΥ
Στο Δήμο Εορδαίας γιορτάζουμε τα Κούλουμα με φασόλια, λαγάνες και νηστίσιμα εδέσματα, χορό και τραγούδι.
  • Τ.Κ. Βλάστης  πλατεία κοινότητας διοργάνωση «Φίλοι του Χειμώνα» ωρα:11:00πμ
  • Τ.Κ. Κομνηνών Φυσιολατρικός Όμιλος Κομνηνών εκκλησάκι Αγίου Ραφαήλ ωρα:11:00πμ
  • Τ.Κ. Αναρράχης στην περιοχή του Σταυρού Φυσιολατρικός Όμιλος Αναρράχης ωρα:11:00πμ
  • Τ.Κ. Ανατολικού Πολιτιστικός Σύλλογος Ανατολικού στον αύλειο χώρο του Γυμνάσιου
Διαβάστε περισσότερα » »

(35!) Βουλευτές ΝΔ σε «ανταρσία»;...ή μήπως η ΝΔ «μαγειρεύει την Πτώση» της;

γράφει ο Γιώργος Ανεστόπουλος

Προχτές, Τρίτη (05/03/13) απόγευμα, το διαδίκτυο «βούϊξε» από μια «ξαφνική εξέλιξη». Αναρωτιόντουσαν λοιπόν τα blogs:

«Τι κάνουν όλοι μαζί οι Βουλευτές της ΝΔ συγκεντρωμένοι – και δη «αιφνιδίως» - στα κεντρικά τους στη Συγγρού;»

Τι «αψυχολόγητη κίνηση πανικού» ήταν αυτή; (η πρώτη «αυθόρμητη» σκέψη βεβαίως. Να όμως που συνήθως η πρώτη εντύπωση είναι και η κυριότερη).

Το ερώτημα κοινό στο μυαλό όλων των bloggers. Και μόνο, εφόσον τα κανάλια «αδιαφόρησαν επιδεικτικά» γι’ αυτό. Τη στιγμή που στήνουν ολόκληρα πολύωρα πάνελ αν τυχόν τρεις βουλευτές φάνε μαζί μ’ ένα «κομματικό μεγαλοστέλεχος» αδιαφόρησαν για μια τέτοια «μεγαμάζωξη».
Ε, λες, δε μπορεί. Κάτι πολύ σοβαρό συμβαίνει εδώ. «Κάτι παίχτηκε» και ανησύχησε την ηγεσία της ΝΔ, γι’ αυτό τους μάζεψε έτσι ξαφνικά και εσπευσμένα. Για να τους τονώσει το ηθικό; Να τους μαζέψει τα λουριά; Να ενισχύσει την συσπείρωση παντί μέσω και τρόπω; Όλα αυτά μαζί κι άλλα τόσα «απόρρητα»;
Άρα; Κάτι στη «συμπεριφορά» των βουλευτών έγινε «άκρως ανησυχητικό». Κι αυτό το «κάτι κορυφώθηκε τη Δευτέρα». Και ήταν προφανώς τόσο έντονο που στάθηκε αρκετό για να τους μαζέψουν άρον άρον Τρίτη μεσημέρι.
Και το ότι τα ΜΜΕ δεν ασχολήθηκαν μ’ αυτό ΟΥΔΟΛΩΣ, το έκανε ακόμη πιο «σοβαρό».
Έρχεται λοιπόν η επόμενη μέρα – Τετάρτη 06/03/13 – και περιμένεις τις γνωστές μακροσκελείς κουραστικές αναλύσεις των ΜΜΕ, πλην όμως, φευ! Τίποτα.
Κάτι λίγα μονόστηλα ελαχίστων λακωνικών λέξεων μόνον κάποιες εφημερίδες. Και τίποτε ΑΠΟΛΥΤΩΣ τα τηλεπάνελ. Αυτά που αν πέσει λίγο το σακάκι ενός βουλευτή το αναγάγουν σε μέγα ζήτημα!
Ε, δεν μπορεί, κάτι παίζει εδώ, ξαναλές!
Το ξανακοιτάς για πολλοστή φορά....
Οι εφημερίδες απλά και λιτά αναφέρουν πως με αιφνίδια πρωτοβουλία του γραμματέα του κόμματος Εμ. Κεφαλογιάννη συγκεντρώθηκαν βουλευτές και γραμματείς για να τους κάνουν οι αναπληρωτές και υφυπουργοί οικονομικών «φροντιστήριο» επί των οικονομικών μέτρων της κυβέρνησης και το πόσο αναγκαία είναι αυτά.
Βολική ακούγεται ως «δικαιολογία», πλην όμως εξακολουθούν να «μπαίνουν ιδέες» πως εδώ παίζεται κάτι πολύ πιο περίπλοκο.
Κατ’ αρχήν, γιατί χρειάστηκε ένα τέτοιο «αιφνίδιο μεγα-φροντιστήριο» εάν δεν υπήρχαν σοβαρές αντιδράσεις από βουλευτές της ΝΔ; Αφού έτσι κι αλλιώς η εντατική ενημέρωση των βουλευτών και των στελεχών επί των ακραίων μέτρων μια κυβέρνησης είναι στην ημερήσια διάταξη και τελείται ακατάπαυστα.
 Ποιόν δουλεύουν λοιπόν;
Φυσικά, το λένε και μόνοι τους στα «λιτά τους άρθρα» των εφημερίδων ότι «υπάρχει γκρίνια από βουλευτές για τα ακραία μέτρα». Και να κάπου εκεί ανάμεσα υπάρχει (όχι και τόσο «κρυμμένο», αντιθέτως, θα έλεγα) το «κλειδί» του θέματος.
ΟΧΙ, δεν μαζεύτηκαν όλοι – προσκλήθηκαν όλοι άραγε; - αλλά μόνον οι 35 βουλευτές της επαρχίας. ΌΛΟΙ πλην των Αθηνών.
 Έτσι έλεγαν τουλάχιστον τα αρθρίδια:

 «υπήρξε γκρίνια από τους 35 βουλευτές της επαρχίας επειδή δεν παρίσταντο εκεί οι συνάδελφοί τους που εκλέγονται στις περιφέρειες της Αττικής».

Δηλαδή; Αυτοί θεωρούνται λοιπόν οι ..... «επικίνδυνοι»;

Κι αν ναι, μ’ αυτήν την «επικοινωνιακή ντρίπλα» τους «ΕΔΩΣΑΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ»; Το ίδιο το κόμμα τους;
Πως να μην αναρωτηθείς μετά και πάλι:
«Τι παίζει εδώ»;
Ακόμη κι αν όντως αυτοί είναι οι «επικίνδυνοι» για «ανταρσία» θα περίμενε κανείς από ένα «πολύπειρο στα επικοινωνιακά κόλπα» χώρο όπως η ΝΔ να επιχειρήσει να «καλύψει» με κάποιο τρόπο αυτό το «αδύνατο σημείο» της. Ακριβώς για να μην δεχτεί επιθέσεις στο «ευαίσθητο σημείο του οχυρού της». Να μην εστιάσουν τα «αντίπαλα πυρά» σ’ αυτούς τους 35.
Πχ αν έπρεπε οπωσδήποτε να τους δει όλους μαζί (παράλογο από πλευράς επικοινωνιακής τακτικής μεν, αλλά άντε, να το δούμε ως υπόθεση εργασίας) τους (35) βουλευτές θα φρόντιζε (υποχρέωνε) να είναι παρόντες ΟΛΟΙ οι βουλευτές. Για να «κρύψει το αδύνατο σημείο» της.
Το πιο σύνηθες βεβαίως είναι να βλέπουν κάποια «μεγαλοστελέχη» έναν έναν τους εκάστοτε «επικίνδυνους». Και επικοινωνιακά εξηγείται αυτό ως η πιο σώφρωνα τακτική. Ένας ένας είναι πιο αδύναμοι πάντα οι «στόχοι νουθεσίας». Ενώ όλοι μαζί «αλληλοενισχύονται», αλληλοτροφοδοτείται η «δυναμική αντίδρασης» του καθενός από αυτή των άλλων και σχηματίζεται μια «ομαδική αντιδραστική δυναμική».
Κι άλλο «παράξενο», συνεπώς, εδώ.
Συνεπαγωγικά, γιατί άραγε η «κίνηση» αυτή έπρεπε να «βγάλει μάτι»; Τι ήταν αυτό που επέβαλλε να «καρφωθεί» τόσο «ξεκάθαρα»;
Το «μήνυμα» που περνάει προς τα έξω είναι το εξής:

«Ιδού, η ΝΔ έχει σοβαρό πρόβλημα με βουλευτές της, τους εξής 35, οι οποίοι απεργάζονται ανταρσία, τουτέστιν, να «ρίξουν την κυβέρνηση»....»

Αυτό πάλι μπορεί να ερμηνευθεί με δύο τρόπους:

Πρώτον, το μήνυμα απευθύνεται προς τους εκλογικούς υποστηρικτές της κυβέρνησης με την έμμεση προτροπή να ασκήσουν πίεση προς τους 35 προκειμένου να «μην στασιάσουν». Και βεβαίως, μήνυμα προς τους 35 «προσέξτε, σας έχουμε στη μπούκα».

Δεύτερον, το μήνυμα ταυτόχρονα απευθύνεται προς όλους τους υπόλοιπους εκλογείς (αντιμνημονιακούς γενικά) με την έμμεση προτροπή «...ιδού ο ευαίσθητος κρίκος μας, αυτοί οι 35. Τσακίστε τους στην πίεση όπου τους βρείτε και με όποιον πρόσφορο τρόπο, μέχρι κάποιοι απ’ αυτούς να λυγίσουν και να ρίξουν την κυβέρνηση».

Αν ισχύει η πρώτη περίπτωση, τότε η κυβέρνηση νοιώθει «σοβαρά απειλούμενη» από δικούς της και τα «παίζει όλα για όλα» και μάλιστα μ’ έναν «βεβιασμένο τρόπο που προδίδει πανικό» καθώς, προφανώς, νοιώθει ότι «δεν προλαβαίνει να τους χειριστεί με «επαγγελματικό τρόπο», δηλαδή «έντεχνα κι έναν έναν». Παίζει λοιπόν το τελευταίο της (απονενοημένο) χαρτί για να παραμείνει κυβέρνηση.

Στη δεύτερη περίπτωση, έχουν αποφασίσει να εγκαταλείψουν την κυβέρνηση αλλά δε θέλουν και να «το χρεωθούν». Δε θέλουν να έχουν και την «πολιτική ευθύνη» μιας τέτοιας πολιτικής πράξης απέναντι στους «έξωθεν εντολοδότες» τους της Τρόϊκα (θα ήθελαν πχ και να «την κάνουν» αλλά και να διατηρήσουν τον «φάκελό τους καθαρό» ώστε να «ξαναχρησιμοποιηθούν» από την Τρόϊκα στο μέλλον).
Συνεπώς και για να το επιτύχουν αυτό «θυσιάζουν» στην κυριολεξία 35 βουλευτές τους ρίχνοντάς τους στην «αρένα με τα θηρία». Ώστε να μπορούν να πουν μετά στ’ αφεντικά τους:

 «Ορίστε, εμείς θέλαμε να συνεχίσουμε να κυβερνάμε και να περνάμε τα ακραία μέτρα σας αλλά δε μας άφησαν. Δε φταίμε εμείς που πέσαμε αλλά αυτοί που μας έριξαν. Ξεσκίστε τους...»

Γιατί, μη γελιόμαστε, μετά απ’ αυτό το «ξεκάθαρο και στην ψύχρα δόσιμο των 35», όλες μα ΟΛΕΣ οι «πιέσεις» - κάθε είδους και μορφής – από μέρους του αγανακτισμένου λαού θα συγκεντρωθούν σ’ αυτούς τους 35.
Οι μεν (υποστηρικτές της κυβέρνησης) από αγανάκτηση και απειλητικά για να «μην κάνουν τίποτε αντάρτικο» και οι δε (αυτοί που πολεμάνε την κυβέρνηση και τα ακραία μέτρα της) θα τους επιτεθούν μαζικά (όντες ο «αδύναμος κρίκος» της κυβέρνησης) προκειμένου να τους τρομοκρατήσουν και να πάρουν την «απόφαση της ανταρσίας» μια ώρα αρχήτερα.
Σου λέει «αν τρομάξουν αρκετά αυτοί και «την κάνουν», μαζί τους θα πέσει και η κυβέρνηση». Και η αλήθεια είναι πως τους 35 τους περιμένουν πολύ «μαύρες ημέρες» μετά απ’ αυτό.

Και περίεργο δεν είναι τόσο το ότι  «δεν παίχτηκε το θέμα από τα κανάλια». Πολύ απλά, οι έμπειροι δημοσιογράφοι εντόπισαν αμέσως το «πρόβλημα» κι επειδή δεν θέλουν να πέσει η κυβέρνηση της τρόϊκα, αποφάσισαν να «μην αναδείξουν το θέμα». Αντιθέτως, το «υποβίβασαν». Το εξαφάνισαν.

Αυτό που όμως είναι περίεργο είναι που δεν «αναδείχθηκε» το θέμα από την αντιπολίτευση. Αν όντως θέλει να γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ κι αν όντως βιάζεται για εκλογές, γιατί τάχα δεν ανέδειξε το θέμα;

Είναι δυνατόν να τρομάζει τόσο πολύ και μόνο στην ιδέα να γίνει κυβέρνηση;

Πολλά «περίεργα» μαζεμένα ταυτόχρονα.....


Γιώργος Ανεστόπουλος aegeanhawk
Διαβάστε περισσότερα » »

Γκρούεφσκι: Ο λαός θα αποφασίσει για το όνομα

Το σκοπιανό "Πρες 24" παρουσιάζει δημοσίευμά μας για τις δηλώσεις του Μπράνκο Τσερβένκοφσκι ότι μέχρι τον Ιούνιο πρέπει να αλλάξει ο Γκρούεφσκι το όνομα της χώρας (το οποίο αναμεταδόθηκε από πολλές  ελληνικές ιστοσελίδες) και τονίζει ότι πρωθυπουργός των Σκοπίων, Νίκολα Γκρούεφσκι, απάντησε στο ζήτημα αυτό από την Κότσανι.


Πράγματι, ο Γκρούεφσκι σε προεκλογική συγκέντρωση υπέρ του νυν δημάρχου στην Κότσανι, Ράτκο Ντιμιτρόφσκι,  τόνισε ότι ο ‘φιλέλληνας’ Μπράνκο δεν είναι αληθής στις προεκλογικές του ομιλίες και ότι αυτός έχει πει επανειλημμένα ότι μόνο ο λαός των Σκοπίων θα αποφασίσει για αλλαγή της ονομασίας της χώρας.

echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Η Ιστορία της Macedonian Airlines και πως χάσαμε τα εθνικά μας σύμβολα

του Κώστα Βουκελάτου

To 1990 είχε αρχίσει την εθνικιστική της προπαγάνδα η κυβέρνηση των Σκοπίων. Ηη τότε κυβέρνηση της ΝΔ είχε προωθήσει για να προστατέψει την ονομασία και τον ήλιο της Βεργίνας την δημιουργία των Μακεδονικών Αερογραμμών ως θυγατρική της Ολυμπιακής Αεροπορίας.

Ιδρύθηκε λοιπόν το 1992 για να διασφαλιστεί η πτητική της άδεια με σήμα τον ήλιο της Βεργίνας και την ονομασία Macedonian Airlines, αλλά οι πρώτες πτήσεις έγιναν το 1998 με τα αεροσκάφη της Ολυμπιακής Β727-200.

Τα πρώτα της αεροσκάφη τα απέκτησε η εταιρία το 1999 δύο Β737-400 και το 2000 ακόμα ένα ίδιου τύπου, και με αυτά τα αεροσκάφη άρχισε να εκτελεί πτήσεις τσάρτερ ενώνοντας τα ελληνικά νησιά με την Ευρώπη και προβάλλοντας έτσι παντού Ελληνικό όνομα Macedonian Airlines με τον ήλιο της Βεργίνας στο φτερό.

Οι Μακεδονικές αερογραμμές είχαν συνάψει συμφωνίες με διάφορους μεγάλους τουριστικούς ομίλους της Ευρώπης και είχαν υπογραφεί συμβόλαια συνεργασίας γνωρίζοντας οι τουριστικοί πράκτορες την Macedonian Airlines ως μια αποκλειστικά ελληνική υπόθεση και μάλιστα λόγω του πλούσιου πτητικού της έργου είχε νοικιάσει το έτος 2002 και αλλά δύο αεροσκάφη MD-82 για να καλύψει τις ανάγκες της.

Δυστυχώς όμως όπως γίνεται πάντα στην Ελλάδα λόγω της πλήρους ανικανότητας των πολιτικών μας 12 Δεκεμβρίου 2003 οι Μακεδονικές αερογραμμές μετονομάστηκαν σε Ολυμπιακές Αερογραμμές διότι την απορρόφησε η νέα εταιρία και κατ΄ επέκταση έσβησε το όνομα από τα αεροσκάφη της καθώς και ο σημαντικός ήλιος της Βεργίνας από τα φτερά της.

Οι Μακεδονικές αερογραμμές εκτελούσαν πτήσεις σε όλη την Ευρώπη και τα αεροσκάφη της προσγειωνόντουσαν σε όλα τα αεροδρόμια επιδεικνύοντας το όνομα και το σήμα παντού ως ελληνικό και αδιαμφισβήτητο, εκτελούσαν επίσης και αρκετές πτήσεις champions league charter με φιλάθλους και ομάδες.

Αφήσαμε το όνομα μέσα στα συρτάρια γραφείων των Ολυμπιακών αερογραμμών και σβήσαμε την εικόνα από τους Ευρωπαίους της αδιαμφισβήτητης ελληνικής ονομασίας Macedonia καθώς και του ήλιου της Βεργίνας ως ελληνικού συμβόλου, που κάποτε είχε κλαπεί και αυτό και κοσμούσε την σημαία των Σκοπίων.

Φυσικά ένα κράτος που καπηλεύεται την ιστορία ενός άλλου για να επιβιώσει με θράσος και ανιστόρητα γεγονότα κατασκευασμένα προκαλώντας, δεν θα μπορούσε να μην εκμεταλλευτεί την εξαφάνιση των Μακεδονικών Αερογραμμών από τα Ευρωπαϊκά Αεροδρόμια.
Έτσι λοιπόν με επιμονή και υπογείως η κυβέρνηση των Σκοπίων κατάφερε να πάρει άδεια από την αρμόδιά Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της ΠΓΔΜ το 2010 για την αυτοαποκαλούμενη εταιρία της ΜΑΤ Macedonian Airlines με έδρα τα Σκόπια και μάλιστα εκτελεί πτήσης σε όλη την Ευρώπη με αυτό το όνομα! Το επόμενο βήμα της το οποίο προχωράει ταχύτατα είναι να πάρει διεθνές πιστοποιητικό αποτελεσματικού πτητικού έργου που θα καλύπτει της προϋποθέσεις ασφάλειας των πτήσεων και του αξιόπιστου στόλου αεροσκαφών.

Ένα χρόνο πριν πάρουν την άδεια τα Σκόπια το 2009 είχε κάνει μια εξαγγελία ο Ανδρέας Βγενόπουλος πρόεδρος της MIG στο αεροδρόμιο Μακεδονία στην Θεσσαλονίκη με αφορμή την έναρξη των πτήσεων της Olympic Air. Είχε ανακοινώσει ότι η MIG είχε στην κατοχή της κατοχυρωμένο διεθνώς σήμα με τον τίτλο Μακεδονικές Αερογραμμές είχε πάρει κωδικούς και κανένας δεν μπορεί να πετάξει με αυτό το όνομα!!!!!!! Είχε επεκταθεί του σχεδίου του λέγοντας επίσης ότι θα δημιουργηθεί θυγατρική εταιρεία της Olympic Air με έδρα την Θεσσαλονίκη και με την ονομασία Μακεδονικές Αερογραμμές προκειμένου να καλυφθούν σύντομα οι επιχειρηματικές και τουριστικές ανάγκες της περιοχής!

Μάλιστα στο τέλος της ομιλίας του ο νέος πρόεδρος της Olympic Air είχε ανακοινώσει ότι η νέα εταιρία θα πετάξει σε λίγους μήνες δηλαδή μέσα στο 2009 αρχές του 2010!

Η κατάληξη όμως είναι άλλη και αυτό που ακουγόταν από της συνοδούς των Ελληνικών Μακεδονικών Αερογραμμών από το 1998 έως το 2002 όπου η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να την διαλύσει,
“….Καλωσορίσατε

Οι Μακεδονικές Αερογραμμές σας καλωσορίζουν στα αεροσκάφη τους και σας εύχονται ένα ευχάριστο και άνετο ταξίδι! Οι Μακεδονικές Αερογραμμές δίνουν μεγάλη προτεραιότητα στη φιλοξενία των επιβατών τους κατά τη διάρκεια των πτήσεων…..”
ακούγεται σήμερα από την εταιρία των Σκοπίων η οποία καπηλεύτηκε και αυτό το τραγικό λάθος της Ελληνικής κυβέρνησης λόγω της αδιαφορία και της ανικανότητας των πολικών που καλούνται να προασπίσουν τα διεθνή μας συμφέροντα.

Ίσως θα έπρεπε να ερωτηθεί ο σημερινός Υπουργός Μεταφορών σήμερα Μάρτιο του 2013 και μετά από 5 χρόνια από τις εξαγγελίες του προέδρου της MIG στην Θεσσαλονίκη για ίδρυση των νέων Μακεδονικών Αερογραμμών,

Πώς αντέδρασε η κυβέρνηση Καραμανλή τότε μόλις έμαθε για την ίδρυση των Μακεδονικών αερογραμμών στα πλαίσια του ICAO και της IATA για την χρήση εκ μέρους της σκοπιανής κυβέρνησης της ονομασίας Macedonian Airlines;

Πώς αφού όπως λέει ο κ. Βγενόπουλος είχε πάρει κωδικούς ώστε να μην μπορεί άλλος να χρησιμοποιήσει το όνομα, το όνομα χρησιμοποιείται και πετάει ελεύθερα από το κράτος των Σκοπίων σε όλους τους προορισμούς της Ευρώπης;

Τι κάνει σήμερα η κυβέρνηση Σαμαρά και που βρίσκεται το θέμα για να το αντιμετωπίσει;
Είναι ντροπή να μην μπορεί ένα κράτος με τέτοια ιστορία να υπερασπιστεί τους πολίτες του, την ιστορία του και τα εθνικά του σύμβολα και αναρωτιέμαι ως πότε;
Πηγή
eleftheriskepsii 
Διαβάστε περισσότερα » »

Εθνικό Πάρκο -με ΦΕΚ της ΝΔ- τα νησιά που αγόρασε ο Εμίρης του Κατάρ στις Εχινάδες

ΟΧΙ ΠΑΛΑΤΙ, ΟΥΤΕ 80 Τ.Μ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΤΙΣΕΙ ΕΚΕΙ 
Σε κομμάτι του «Εθνικού Πάρκου Λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου-Αιτωλικού, κάτω ρου και εκβολών ποταμών Αχελώου και Ευήνου και νήσων Εχινάδων» εντάσσεται η περιοχή που θέλει να επενδύσει ο εμίρης του Κατάρ Χαμάντ μπιν Χαλίφα αλ Θανί.

Τόσο το νησάκι Οξεία, όσο και τα υπόλοιπα πέντε που φέρεται να αγόρασε ο αλ Θανί, στο σύμπλεγμα νησιών Εχινάδες, στις εκβολές...
του Αχελώου ποταμού, δυτικά του νομού Αιτωλοακαρνανίας και ανατολικά της Ιθάκης, στο Ιόνιο πέλαγος, αποτελούν τμήμα των περιοχών που προστατεύονται ως Natura 2000.
Μάλιστα, το ΦΕΚ με αριθμό 477 της 31ης Μαΐου 2006, στο οποίο χαρακτηρίζονται οι λιμνοθαλάσσιες, οι χερσαίες και οι ποτάμιες περιοχές του νότιου τμήματος του νομού Αιτωλοακαρνανίας και του συμπλέγματος Βόρειων και Νότιων Εχινάδων, υπογράφουν μέλη της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας το 2006 και συγκεκριμένα ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αναστάσιος Νεράντζης, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γεώργιος Σουφλιάς, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελος Μπασιάκος και ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μανώλης Κεφαλογιάννης.

Έτσι, οποιαδήποτε προσπάθεια οικιστικής ανάπτυξης στην περιοχή, πέραν των προβλεπομένων, θα προκαλέσει την εμπλοκή του σεΐχη με την ελληνική δικαιοσύνη, καθώς η... Ιστορία έχει δείξει πως οι προσφυγές κατοίκων ή περιβαλλοντικών φορέων είναι συχνές.

Αυτό που μένει είναι να γίνουν γνωστές οι δεσμεύσεις που, σύμφωνα με τοπικούς φορείς, έλαβε ο εμίρης του Κατάρ για να επενδύσει στην περιοχή και αν αυτές θα μπορούν να τον γλιτώσουν από το Συμβούλιο της Επικρατείας που όπως φαίνεται θα καταλήξει η υπόθεση. 
Τι αναφέρει το ΦΕΚ 477

Όπως αναφέρει το Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, σκοπός της κοινής υπουργικής απόφασης είναι «η προστασία, διατήρηση και διαχείριση της φύσης και του τοπίου, ως φυσικής κληρονομιάς και πολύτιμου εθνικού φυσικού πόρου σε λιμνοθαλάσσιες, χερσαίες, ποτάμιες περιοχές του νοτίου τμήματος του Νομού Αιτωλοακαρνανίας και στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Β. και Ν. Εχινάδων του νομού Κεφαλληνίας που διακρίνονται για την μεγάλη βιολογική, οικολογική, αισθητική, επιστημονική, γεωμορφολογική και παιδαγωγική τους αξία».

Παράλληλα, με το ΦΕΚ 477, οριοθετούνται οι Ζώνες Απόλυτης Προστασίας και οι Ζώνες Προστασίας της Φύσης του Εθνικού Πάρκου, ενώ συγκεκριμένα η Οξεία εντάσσεται στην Ζώνη Προστασίας της Φύσης 4, ενώ περιλαμβάνεται στο δίκτυο περιοχών Natura 2000 [ΤΚΣ (SCI) - GR 2310001 και ΖΕΠ (SPA) - GR 2310015]. 
Τι είδους ανάπτυξη προβλέπει ο Φορέας Διαχείρισης
  • Σύμφωνα με τον Φορέα Διαχείρισης της Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου, στο νησί -η αγορά του οποίου φέρεται να κόστισε 5 εκατ. ευρώ- επιτρέπονται:
  • Η γεωργία στις υφιστάμενες κατά την έκδοση της Κοινή υπουργική απόφαση 1319/1993 (ΦΕΚ 755Β) ελαιοκαλλιέργειες
  • Η βόσκηση και οι παραδοσιακές εγκαταστάσεις εσταυλισμού μέχρι την εκπόνηση και έγκριση μελέτης βοσκοϊκανότητας. Ο τρόπος κατασκευής των εγκαταστάσεων και η αισθητική ένταξη τους στο περιβάλλον καθορίζεται από τη μελέτη βοσκοϊκανότητας.
  • Η μελισσοκομία
  • Η κατασκευή υποδομής στις ακτές για την εξυπηρέτηση των υδατοκαλλιεργειών
  • Η ήπια αναψυχή για ανάπτυξη της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης. Για το νησιωτικό σύμπλεγμα, απαιτείται η εκπόνηση ειδικής μελέτης προκειμένου να τεκμηριωθεί η έκταση, οι όροι δόμησης και η υποδομή στην οποία θα αναπτυχθεί η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και η ήπια αναψυχή σύμφωνα με τη φέρουσα ικανότητα του οικοσυστήματος και η έκδοση σχετικού Κανονισμού Διοίκησης και Λειτουργίας του Φορέα Διαχείρισης.
  • Η εγκατάσταση υποδομής για την εξυπηρέτηση των επιτρεπόμενων χρήσεων και δραστηριοτήτων, όπως μικρή αγροτική κατοικία επιφάνειας μέχρι 80 τ.μ., αποθήκες φύλαξης αγροτικών εργαλείων επιφάνειας μέχρι 50 τ.μ., κλπ.
  • Για τις επιτρεπόμενες χρήσεις και δραστηριότητες ορίζονται κατώτατο όριο κατάτμησης και αρτιότητας τα δέκα (10) στρέμματα.
Δείτε το ΦΕΚ 477, με το οποίο καθορίζεται το Εθνικό Πάρκο Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου εδώ και εδώ

Από iefimerida
greki-gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Eργολαβική απάτη Ολυμπιακών διαστάσεων


Ρεπορτάζ: Πέτρος Κουσουλός, Παναγιώτης Βλαχουτσάκος


Σε μία ιδιαίτερα σκληρή δικαστική διαμάχη έχει εμπλακεί τα τελευταία πέντε- τουλάχιστον- χρόνια η κυρία Βιργινία Βεντουράκη, σύζυγος του δημοσιογράφου Σεραφείμ Φυντανίδη, διεκδικώντας χρήματα τα οποία, όπως καταγγέλλει, της υφάρπαξε ένας εργολάβος σε συνεργασία με μία νεαρή δικηγόρο.

Η υπόθεση εκτείνεται χρονικά από την «χρυσή» περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων, όταν η ολλανδική εταιρεία «De Boer International» μαζί με δυο ελληνικές κατασκευαστικές εταιρείες ανέλαβαν να ολοκληρώσουν τρία έργα στον Άγιο Κοσμά. Οι δυο κατασκευαστικές είναι η «ΜΕΚΑΣΩΛ ΑΤΕΒΕ» και «City Planning A.E.», με την μεν πρώτη να αναλαμβάνει την κατασκευή των δύο έργων και την δεύτερη, η οποία εκπροσωπούνταν από την κυρία Βεντουράκη, την κατασκευή του τρίτου έργου.

Τα έργα κατασκευάστηκαν, η «City Planning A.E.» όμως, δεν πληρώθηκε ποτέ. Η κυρία Βεντουράκη καταγγέλλει ότι ο ιδιοκτήτης της «ΜΕΚΑΣΩΛ ΑΤΕΒΕ» σε συνεργασία με μία νεαρή δικηγόρο από τη Θεσσαλονίκη την «εξαπάτησαν» καθώς απέσπασαν το μερίδιό της και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν...

Η… συμφωνία

2003. Τότε, ενόψει της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων, η ολλανδική κατασκευαστική εταιρεία συμβάλλεται με την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης και αναλαμβάνει ως εργολάβος την εκτέλεση τριών ολυμπιακών έργων στον Άγιο Κοσμά. Πρόκειται για τον «Αθλητικό στίβο και γήπεδο προπόνησης στο αθλητικό κέντρο του Αγίου Κοσμά» έναντι 3.359.490 ευρώ, το έργο «Πολλαπλό προπονητήριο και γήπεδο στο αθλητικό κέντρο στην Αθήνα», έναντι 3.554.822 ευρώ και την «Αίθουσα γυμναστικής στο αθλητικό κέντρο Αγίου Κοσμά στην Αθήνα», έναντι 4.627.807 ευρώ.

Στα δύο πρώτα ορίζεται ως υπεργολάβος η εταιρεία «ΜΕΚΑΣΩΛ ΑΤΕΒΕ», ενώ στο τρίτο που αφορά την «προμήθεια και εγκατάσταση ενός ανεξάρτητου, προσωρινού και μεταφερόμενου μεταλλικού προπονητηρίου», ορίζεται ως υπεργολάβος η «City Planning A.E.», την οποία εκπροσωπούσε η κυρία Βεντουράκη.

Παράλληλα, η «City Planning A.E.» συμφωνεί με την ολλανδική, πέρα από τις κατασκευές, να παρέχει και συμβουλευτικές υπηρεσίες αλλά και να την αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα κατά την εκτέλεση των έργων.

Για τις υπηρεσίες αυτές συμφωνείται να λάβει το 2% επί του συνολικού ανταλλάγματος για κάθε έργο.
Στη συνέχεια, μέσω ιδιωτικού συμφωνητικού, η «City Planning A.E.» αναθέτει στην «ΜΕΚΑΣΩΛ ΑΤΕΒΕ» την εκτέλεση των εργασιών κατασκευής του προπονητηρίου που είχε αναλάβει να υλοποιήσει στον Άγιο Κοσμά. Ως αμοιβή της εταιρείας που εκπροσωπούσε η κυρία Βεντουράκη συμφωνείται το ποσό των 533.320 ευρώ.

Έργα ναι, χρήματα όχι


Οι κατασκευές έγιναν, τα έργα υλοποιήθηκαν, ωστόσο η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης καθυστερούσε να καταβάλλει στην ολλανδική εταιρεία τα χρήματα που όφειλε.

Μετά την εκκαθάριση των λογαριασμών προέκυψε ότι η «De Boer», όφειλε στην «City Planning A.E.» 304.857 ευρώ, ενώ στην ΜΕΚΑΣΩΛ 911.000 ευρώ.

Τότε οι δύο παραπάνω εταιρείες, αποφάσισαν να συνεργαστούν και ορίζοντας ως νομικό συμπαραστάτη μια δικηγόρο που εκπροσωπούσε την De Boer, «ξεκίνησαν» τον δικαστικό αγώνα προκειμένου να «πείσουν» την Ομοσπονδία πετοσφαίρισης να αποπληρώσει τα οφειλόμενα, ώστε να λάβουν και αυτές τα χρήματα που δικαιούνταν.

Τότε μάλιστα συμφωνήθηκε ότι όταν -και εφόσον- το ποσό καταβληθεί, να εισπραχθεί απευθείας από την «ΜΕΚΑΣΩΛ», με την προϋπόθεση η τελευταία να καταβάλλει στην «City Planning A.E.» τα χρήματα που δικαιούταν.

Τελικά, ύστερα από πολλά χρόνια η ελληνική ομοσπονδία «πείστηκε» -στα τέλη Νοεμβρίου του 2011- να καταβάλλει το υπόλοιπο των 1.769.000 ευρώ. Από αυτά, βάσει συμφωνητικών, το 1.169.000 έπρεπε να εισπράξει η «ΜΕΚΑΣΩΛ» και τα 600.000 ευρώ η «City Planning» (χρήματα που προέκυψαν από τις προσαυξήσεις των τόκων με το πέρασμα του χρόνου).

Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ. Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται η κυρία Βεντουράκη σε αγωγή που έχει καταθέσει, ο ιδιοκτήτης της «ΜΕΚΑΣΩΛ» σε συνεργασία με τη νεαρή δικηγόρο από την Θεσσαλονίκη που εκπροσωπούσε την «De Boer» αλλά και τα συμφέροντα των δύο εταιρειών, υπεξαίρεσαν τα χρήματα και εξαφανίστηκαν.

H αγωγή που έχει καταθέσει η «City Planning» αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Ο κατασκευαστής και η δικηγόρος διαβεβαίωσαν ότι περί τα τέλη Σεπτεμβρίου 2011 ότι ο συμβιβασμός θα γινόταν τις επόμενες ημέρες, ως αποτέλεσμα του οποίου η Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης θα κατέβαλλε το ποσό του 1.792.181 ευρώ. Μάλιστα, η κυρία Βεντουράκη ρώτησε τη δικηγόρο, εάν χρειαζόταν η ίδια να ήταν παρούσα κατά την υπογραφή του συμβιβασμού και εκείνη την απέτρεψε, λέγοντας ότι δεν χρειαζόταν, δεδομένου ότι η ίδια, ως δικηγόρος της De Boer, θα συνέτασσε το πρακτικό συμβιβασμού, θα ήταν παρούσα κατά την υπογραφή του και θα το υπέγραφε τόσο η ίδια όσο και ο εργολάβος. Έκτοτε η κυρία Βεντουράκη είχε συχνές επαφές με τους εγκαλούμενους, στις οποίες την διαβεβαίωναν ότι όλα έβαιναν καλώς. Εν τέλει στις 20 Οκτωβρίου 2011 ενημερώθηκε τηλεφωνικά από μία έφορο ότι τα χρήματα είχαν εκταμιευθεί στην Τράπεζα της Ελλάδος. Παρότι όμως τα χρήματα εκταμιεύθηκαν, δεν της δόθηκαν ποτέ».

Η zougla.gr επικοινώνησε με την ενάγουσα η οποία δήλωσε: «Ο κατασκευαστής και η δικηγόρος πήραν τα χρήματα και έγιναν καπνός. Τα έβαλαν στην τσέπη τους και μετά από τόσα χρόνια κοινού αγώνα, ο μεν πρώτος είπε δεν σου χρωστάω τίποτα, ενώ η δεύτερη φώναζε ότι ουδέποτε μας εκπροσωπούσε».

Επικοινωνήσαμε και με την καταγγελλόμενη δικηγόρο, η οποία δήλωσε ότι έχει πράξει τα νόμιμα, τονίζοντας ότι η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της ελληνικής δικαιοσύνης.

Τέλος, η ηλεκτρονική εφημερίδα προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον κατασκευαστή, ωστόσο η επικοινωνία δεν κατέστη δυνατή.
 
http://www.zougla.gr
 eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »

H επίσημη ανακοίνωση της ΔΕΗ για την υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή της Μονάδας V του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού (ΑΗΣ) Πτολεμαϊδας

deilogoΤο Σάββατο 9 Μαρτίου θα υπογραφεί η σύμβαση ανάθεσης της μελέτης και κατασκευής της Μονάδας V του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού (ΑΗΣ) Πτολεμαϊδας σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στη Σχολή Εκπαίδευσης Ορυχείων στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας (Πτολεμαΐδα).
Η σχετική σύμβαση θα υπογραφεί από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ ΑΕ κ. Αρθούρο Ζερβό και από τον διευθύνοντα σύμβουλο της αναδόχου εταιρείας ΤΕΡΝΑ ΑΕ.
Στην τελετή υπογραφής της σύμβασης την Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Ασημάκης Παπαγεωργίου.
Η νέα Μονάδα, συμβατικής αξίας περίπου 1,4 δις €, αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες παραγωγικές επενδύσεις που έχουν γίνει στη χώρα τα τελευταία χρόνια και είναι η μεγαλύτερη από όλες τις ενεργειακές επενδύσεις που έχουν υλοποιηθεί μέχρι σήμερα.

Η Μονάδα V θα συμβάλλει αποφασιστικά στην προώθηση της Ανάπτυξης και Απασχόλησης στην ευρύτερη περιοχή, καθώς κατά την κατασκευή της θα απασχοληθούν έως και 3.000 άνθρωποι, ενώ κατά τη λειτουργία της το μόνιμα απασχολούμενο προσωπικό εκτιμάται ότι θα υπερβεί τα 250 άτομα. Παράλληλα, από τις εργασίες κατασκευής και λειτουργίας της θα επωφεληθούν, άμεσα ή έμμεσα, πολλές ελληνικές επιχειρήσεις, συμβάλλοντας στην άνοδο του κύκλου εργασιών τους.
Η νέα λιγνιτική μονάδα θα διαθέτει την πλέον σύγχρονη τεχνολογία, με ισχύ 660 MW για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και 140 MW για θερμική ενέργεια για τηλεθέρμανση στην Πτολεμαϊδα.
Οι περιβαλλοντικές επιδόσεις της νέας Μονάδας ικανοποιούν τις πλέον αυστηρές απαιτήσεις της ευρωπαϊκής και εθνικής νομοθεσίας, βελτιώνοντας σημαντικά την περιβαλλοντική απόδοση της ΔΕΗ, γιατί θα αντικαταστήσει παλαιές και ενεργοβόρες Μονάδες, αφού θα πετύχει μεγάλη μείωση της κατανάλωσης λιγνιτών (κατά 40%) εξασφαλίζοντας πολύ μεγάλες μειώσεις των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου (CO2) και των ρύπων.
Επιπλέον, η νέα Μονάδα V αναβαθμίζει το Ενεργειακό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας, καθώς θα αξιοποιεί τα εγχώρια κοιτάσματα λιγνιτών, μειώνοντας την εξάρτηση της χώρας από εισαγόμενες ενεργειακές πρώτες ύλες.
Τέλος, η νέα Μονάδα θα συμβάλει στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ΔΕΗ με την ουσιαστική ανανέωση του στόλου των εγκατεστημένων Μονάδων, καθώς το κόστος λειτουργίας της θα είναι σημαντικά χαμηλότερο σε σχέση με τις παλαιές μονάδες.

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »