Δευτέρα 16 Απριλίου 2012

ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ

του Νίκου Χειλαδάκη

Ενώ το βιβλίο Ιστορίας που διδάσκονται τα Ελληνόπουλα στη ΣΤ’ Δημοτικού εξυμνεί τις «προοδευτικές» προσπάθειες των Οθωμανών να ενισχύσουν την εκπαίδευση των Ελλήνων κατά την Τουρκοκρατία -και ξεχνάει το κρυφό σχολειό- το αντίστοιχο εγχειρίδιο της γείτονος διδάσκει στους.....
Τούρκους μαθητές ότι:

* -Σελίδα19: «Τα νησιά του Αιγαίου βρίσκονται σήμερα υπό ελληνική κατοχή».

-Σελίδα 21: «Η Ελλάδα δεν έχει τη δύναμη να διατηρήσει στο Αιγαίο την ειρήνη». (!!!) -Σελίδα 65: «Η ειρήνη στη Μέση Ανατολή και η ασφάλεια στην Ασία είναι δυνατόν να διατηρηθεί με την επιστροφή αυτών των νησιών στην Τουρκία». -Σελίδα 110: «Η Τουρκία καθόρισε τα χωρικά της ύδατα στα 6 μίλια το 1930. Έτσι η Χίος, η Μυτιλήνη και η Σάμος βρίσκονται μέσα στα χωρικά ύδατα της Τουρκίας. Το δικαίωμα κυριαρχίας μιας χώρας στα δικά της χωρικά ύδατα της επιτρέπει να ασκεί τα ίδια δικαιώματα στα νησιά που βρίσκονται σε αυτά τα ύδατα».** ** Αυτά και άλλα πολλά αλιεύει κάποιος από την πρώτη κιόλας ανάγνωση του βιβλίου Ιστορίας (έκδοση 1996) το οποίο διδάσκεται σήμερα συστηματικά στις μεγαλύτερες τάξεις του τουρκικού σχολείου οκταετούς υποχρεωτικής φοίτησης. Το συγκεκριμένο σύγγραμμα που τιτλοφορείται «Τα δίκαια της Τουρκίας στο Αιγαίο» (EgeDenizinde TurkHaklari) και κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στη γείτονα το 1955 με την υπογραφή του Τούρκου καθηγητή Ιστορίας Μεχμέτ Σακά.Βάση των αυθαίρετων ιστορικών θεωριών τις οποίες σήμερα διδάσκονται στις ιστορικές ακαδημίες και στις στρατιωτικές σχολές της Τουρκίας, όλοι οι πολιτισμοί του Αιγαίου-μεταξύ αυτών και ο ελληνικός-ήταν τουρκικής προέλευσης! **Φτάνουν στον παραλογισμό να θεωρούν Μινωίτες, Μυκηναίους, Ίωνες, Τρώες και Πελασγούς προτουρκικές φυλές που κατοικούσαν στο Αιγαίο. * *Σύμφωνα με αυτές τις απίστευτες θεωρίες, οι Έλληνες δεν ήταν παρά ένα μικρό παρακλάδι του «μεγάλου τουρκικού λαού», του * *«μοναδικού που είχε τη δύναμη να δημιουργεί μεγάλα κράτη και πολιτισμούς»!**Ακόμη πιο προχωρημένη είναι η εργασία του Σελαχατίν Σαλιζίκ (Turk Yunaniliskilerive filiki eteria) όπου περιλαμβάνονται αλλόκοτοι ισχυρισμοί όπως ότι ο ελληνικός πολιτισμός ήρθε από την Ασία και δεν είχε κανένα πρωτότυπο στοιχείο, ότι οι Τούρκοι ήρθαν στο Αιγαίο το…2480 π.Χ.και ότι ο Δημόκριτος, Ηρόδοτος, Ιπποκράτης, Πυθαγόρας και Όμηρος ήταν όλοι τους τουρκικής καταγωγής. *Η εργασία του εγκρίθηκε απ’ το τουρκικό υπουργείο Παιδείας και διδάσκεται στα τουρκικά σχολεία. ..

activistika
Διαβάστε περισσότερα » »

ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ;


putin9
Εδώ και λίγο καιρό, όλα τα ρωσικά κανάλια, δορυφορικά και μη, προβάλουν πολεμικές κινηματογραφικές ταινίες που έχουν να κάνουν με τον πατριωτισμό των Ρώσων και την αγάπη στην πατρίδα. Όσοι έχουν μυαλό, στις μέρες μας, και σκέφτονται, αναρωτιούνται γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί αυτό το μπαράζ  των πολεμικών ταινιών;
Έχει κάτι κατά νου ο Πούτιν που δεν ανακοινώθηκε επίσημα;

 
liako.gr
triklopodia


Διαβάστε περισσότερα » »

Σεισμός 5,5 Ρίχτερ στη Μεθώνη

Ακολούθησε μετασεισμός 4,7 R στην ίδια περιοχή
Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το μεσημέρι στην περιοχή της Μεθώνης, ανοιχτά της Πύλου.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε, 15χλμ δυτικά της Μεθώνης (59 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Καλαμάτας), περίπου 228 χλμ νοτιοδυτικά της Αθήνας, με το εστιακό του βάθος στα 20χλμ.

Πριν λίγο, μάλιστα, σημειώθηκε μετασεισμός 4,7 Ρίχτερ στην ίδια περιοχή.
Διαβάστε περισσότερα » »

Η μεγάλη εξαπάτηση. Δείτε τα ρε πριν ψηφίσετε.

Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΣΑΣ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ, ΔΕΝ ΕΙΧΑΤΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΣΑΣ ΚΥΡΙΕ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ...

ΕΠΩΝΥΜΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ "ΑΜΙΛΗΤΟ" ΤΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ
Πριν από λίγες μέρες ένας αναγνώστης και τηλεθεατής των εκπομπών του ΜΑΚΕΛΕΙΟ 2, με ρώτησε: "Φίλε, γιατί στις εκπομπές σου, όταν γίνεται λόγος για το "σχέδιο δολοφονίας Καραμανλή", μιλάς με τόσο ειρωνικό τρόπο;". Νομίζω ότι έπρεπε να του απαντήσω από την πρώτη στιγμή. Απλώς δεν το έκανα, γιατί ήθελα η απάντηση να μην έχει ψήγμα προκατάληψης.
Αυτές τις μέρες, στο πασχαλινό τραπέζι, ένας φίλος γιατρός(οπαδός κάποτε του Κώστα Καραμανλή και σημερινός απογοητευμένος ψηφοφόρος του)μου είπε:



"Ο Καραμανλής ήταν τελικά ένας πολύ κοντός πολιτικός άνδρας στο πολιτικό του ανάστημα. Ένας ηγέτης ποτέ, ότι και να συμβεί, ότι και να του τύχει, ακόμα κι αν κινδυνεύει η ζωή του, η ζωή των παιδιών του, η ζωή της γυναίκας του, η ζωή η δική του, δεν δειλιάζει και δεν το βάζει στα πόδια. Ειδικά όταν βαστάει στα χέρια του την τύχη ενός ολόκληρου λαού που βουλιάζει. Προτάσσει στο ατομικό, το εθνικό συμφέρον. Με το όποιο κόστος. Δεν έμοιασε λ.χ στον Ιωάννη Μεταξά που τον κατηγόρησαν για φιλογερμανισμό ούτε στην παρανυχίδα του. Γιατί αυτός είχε τουλάχιστον την εθνική γενναιότητα να πει το μεγάλο Όχι. Και μετά να τον δηλητηριάσουν και να τον στείλουν άκλαφτο".
Με το φίλο μου τον γιατρό, θα συμφωνήσω απόλυτα. Έχουμε διαβάσει πολλά για το περιβόητο σχέδιο Πυθία. Για τις παρακολουθήσεις, για την ομάδα FSB, για την δήθεν εμπλοκή στη Νέα Μάκρη, για κάτι συλλαβές και ανεπιβεβαίωτους ψιθύρους περί απαγωγής της γυναίκας του και των παιδιών του ηγέτη, για μια δήθεν απόπειρα δολοφονίας του. Εαν όλα αυτά δεχτούμε ότι αληθεύουν, θα μπορούσε ο κ.Καραμανλής να μας απαντήσει εαν επέδειξε γενναιότητα στις αποφάσεις του μέχρι την τελευταία στιγμή; Και ποια ήταν αυτή; Να "πουλήσει" τον λαό του και να προκηρύξει άρον-άρον εκλογές; Να το βάλει στα πόδια και να αφήσει μια κοινωνία απροστάτευτη στη βορά ενός άχρηστου που ακόνιζε τα δόντια του, έτριβε τα χέρια του και ήταν έτοιμος συζητώντας με έναν γέρο πόρνο σαν τον Στρός Σκαν, να ξεπουλήσει τη χώρα, βάσει προμελετημένου σχεδίου; Και οικονομικών ανταλλαγμάτων;
Ο κ.Κώστας Καραμανλής(μιας και μας τα ζάλισαν μαζί του όλον αυτόν τον καιρό)είχε εθνικό συμφέρον να μην καμφθεί. Εαν του συνέβησαν όλα αυτά. Δεν είχε το δικαίωμα. Ο θείος του-εαν θυμάται- είχε πει ότι πότισε την ψυχή του με δάκρυ για να μείνει ανύπαντρος ώστε να αφοσιωθεί στο λαό του. Αυτός τι έκανε; Και ποιος δίνει το δικαίωμα στον κ.Φευγάτο της Ραφήνας να μιμείται τον γερο Καραμανλή, παραμένοντας στο παρασκήνιο και αποφεύγοντας να εξηγήσει σε όσους τον έβγαλαν κυβερνήτη δύο τετραετίες, την αλήθεια;
Ο κ.Κώστας Καραμανλής, κινδύνεψε λοιπόν. Και αυτός και η οικογένεια του. Ε, και; Ηγέτης δεν ήταν; Και μάλιστα φέρων /όνομα πολύ-μα πολύ βαρύ-σαν ιστορία; Άλλοι θυσιάστηκαν, έπεσαν για την πατρίδα τους. Έχυσαν το αίμα τους. Έδωσαν τη ζωή τους. Και αυτός εγκατέλειψε, στην πρώτη μεγάλη δυσκολία; Και από τότε ποιεί την σιωπή της Σφίγγας, διαρρέοντας σε κολαούζους ρήσεις και χρησμούς;
Ο Κώστας Καραμανλής, μας απογοήτευσε.Γιατί εαν δεν μας είχε απογοητεύσει με την απίθανα δειλή συμπεριφορά του, θα αναπλήρωνε τώρα το μεγάλο κενό: Της παρουσίας μιας πολιτικής προσωπικότητας να ηγηθεί μιας χώρας που λιώνει στην διαφθορά και την ανομία.
Ο κ.Καραμανλής ακολουθεί στην λίστα των αποτυχημένων σύγχρονων πολιτικών με ανάστημα πυγμαίου και κλείνει τον άχαρο και άρυθμο χορό που παρέσυρε τη χώρα στην μηδαμινή της απεραντοσύνη: Σαμαράς, Βενιζέλος, Αβραμόπουλος, Παπανδρέου, Σημίτης, Τσοχατζόπουλος, Λαλιώτης, Πάγκαλος και τόσοι άλλοι.
Τι σχέση μπορεί να έχουν αυτά τα ονόματα με αυτά των Ελευθερίου Βενιζέλου, Χαριλάου Τρικούπη, Καποδίστρια, Καραισκάκη, Κολοκοτρώνη και, και, και;
Στείλτε τους στο διάολο. Δεν αξίζουν ούτε την αξία μιας παλιάς δραχμής. Πιστέψτε με. Και σας μιλάει ένας άνθρωπος που δεν έχει να κερδίσει τίποτα με την αυτονόητη μείωση τους. Δεν αξίζουν ούτε μια παλιά δραχμή...
Σ.Χ
Διαβάστε περισσότερα » »

''Δεν πα να μας χτυπάν''... Ένα επίκαιρο κομμάτι. Ακούστε το πριν μας το κατεβάσουν.



Ένα τραγούδι του Νικόλα Άσιμου που πρέπει να ακούσουμε όλοι. Επειδή κάποιοι για κάποιους λόγους δεν θέλουν να το ακούσουν, παραθέτουμε και τους στίχους ώστε να τους διαβάσουν.
Ακούστε το πριν το κατεβάσουν για λόγους παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων οι νταβατζήδες της μουσικής...

Οι στίχοι...


Δεν πα να μας χτυπάν με όλμους και κανόνια
Δεν πα να μας χαλάν τα πιο όμορφά μας χρόνια
Κι αυτοί που μας μιλούν πως θέλουν το καλό μας
Ποτέ τους δεν ακούν το δίκιο το δικό μας

Δεν είναι αυτή ζωή κι από τ' αφεντικά μας
Δεν είναι ανθρώπινα τα μεροκάματά μας
Αυτοί καλοπερνούν και 'μεις αγωνιάμε
Αν θά 'χουμε δουλειά για να 'χουμε να φάμε

Το δίκιο μας εμπρός να βγάλουμε στους δρόμους
Μπουρλότο και φωτιά σε κράτος κι αστυνόμους
Τον ξέρουμε καλά της γης μας τον αφέντη
Μας έμαθε πολλά το αίμα του Νοέμβρη

Δε πα να μας χτυπάν με όλμους και κανόνια
Δεν πα να μας χαλάν τα πιο όμορφά μας χρόνια
Θα βάλουμε μπροστά τη μαύρη και την κόκκινη σημαία
Για μας, για μια ζωή πιο λεύτερη πιο νέα

"Πάνω στα ματωμένα πουκάμισα των σκοτωμένων
Εμείς καθόμασταν τα βράδια
Και ζωγραφίζαμε σκηνές απ' την αυριανή ευτυχία του κόσμου."

Έτσι γεννήθηκαν οι σημαίες μας.

Θα βάλουμε μπροστά τη μαύρη και την κόκκινη σημαία
Μ' αγώνα η λευτεριά μας είναι αναγκαία.


ΑΝΟΙΧΤΗ ΜΑΤΙΑ
Διαβάστε περισσότερα » »

Η εκκλησία φτιάχνει εργοστάσιο παραγωγής ρεύματος!

Λεφτά υπάρχουν.... αλλά όχι στην Ελλάδα!
Την κατασκευή εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας τεραστίων διαστάσεων, ανακοίνωσε ο αρχιεπίσκοπος...


Κύπρου, Χρυσόστομος.


Θα πρόκειται, όπως είπε σε σημερινές δηλώσεις του, για τον πρώτο ιδιωτικό ηλεκτροπαραγωγό σταθμό που θα κατασκευασθεί στην Κύπρο και θα ανταγωνίζεται την Αρχή Ηλεκτρισμού σύμφωνα με τις πρόνοιες περί ανταγωνισμού που επιβάλλει το ευρωπαϊκό κεκτημένο.


Ο Μακαριώτατος είπε ότι έχει υπογραφεί προσύμφωνο και επίκειται η υπογραφή τελικής συμφωνίας. Ο σταθμός θα λειτουργεί αρχικά με μαζούτ, αλλά στη συνέχεια θα χρησιμοποιήσει φυσικό αέριο μόλις αυτό καταστεί δυνατό.


Ο κ. Χρυσόστομος ανέφερε ότι η Εκκλησία έχει χάσει το 60% των εισοδημάτων της λόγω της οικονομικής κρίσης και δεν διαθέτει ρευστό, αλλά εκτάσεις γης. Ανακοίνωσε τη δρομολόγηση σειράς επενδύσεων με στόχο τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας για μείωση της ανεργίας και εισροή εσόδων στο κράτος.
Η Εκκλησία, είπε, σκοπεύει να συμβληθεί με ξένες εταιρείες προσφέροντας γη και οι εταιρείες κεφάλαια και τεχνογνωσία.

planet-greece
Διαβάστε περισσότερα » »

ΠΟΜΑΚΟΙ: Πιο Έλληνες από κάποιους κατ'όνομα "Έλληνες" - Βίντεο ντοκουμέντο

Ένα συγκλονιστικό βίντεο στο οποίο αποδεικνύεται ότι Έλληνας είναι όποιος θέλει Έλληνας, ανεξάρτητα θρησκείας, αρκεί μέσα στην καρδιά του να "κτυπάει" η Ελλάδα φέρνει σήμερα στην δημοσιότητα το defencenet.gr.  
Πρόκειται για το βίντεο από την παρέλαση της 25ης Μαρτίου στο ακριτικό χωριό Σμίνθη το οποίο κατοικείται από Έλληνες Πομάκους, μουσουλμάνους στο θρήσκευμα . Στο βίντεο αυτό οι μουσουλμάνοι Πομάκοι μαθητές του Γενικού Λυκείου Γλαύκης, δεν μουτζώνουν τους "επισήμους", ούτε στολές, ούτε σύμβολα και γι αυτό ίσως δεν έγιναν και πρώτο θέμα στα κανάλια. Δήλωσαν απλά και βροντερά "ΕΛΛΗΝΕΣ". 
Όπως δεν φώναξε κανένα άλλο σχολείο, δημοτικό, γυμνάσιο ή λύκειο σε όλη την επικράτεια. Και με στρατιωτικό βήμα, παρακαλώ...
Και απέδειξαν ότι οι πράκτορες του Προξενείου και οι «πρόθυμοι χρήσιμοι» της τουρκικής εθνικιστικής νεοοθωμανικής πολιτικής δεν τους φοβίζουν, αφού τα παιδιά αυτά όχι μόνο παρέλασαν αλλά φώναζαν δυνατά και με υπερηφάνεια… "ΕΛΛΑΣ - ΕΛΛΑΣ".
Γιατί δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα στα χωριά των Πομάκων,  μία πραγματικότητα εκφοβισμού,  «σπιούνων» και «καλοθελητών συνεργατών» της τουρκικής πολιτικής την οποία ούτε η επίσημη ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια από τις πολυδιαφημιζόμενες ΜΚΟ υπέρμαχους των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχει ασχοληθεί μαζί της.
Βλέπετε οι 60.000 Πομάκοι της Θράκης δεν υπερασπίζονται ως Έλληνες πολίτες όπως όλοι μας (αν και αυτό ακόμα, είναι πλέον άκρως συζητήσιμο...) από το ελληνικό κράτος.
Κατά ένα τρόπο ανεξήγητο η ελληνική Πολιτεία, ειδικά από το 2009 και μετά, δείχνει να τους έχει αφήσει έρμαιο στα χέρια της τρομοκρατίας του προξενείου και του εκφοβισμού, αφού όσο και αν ακούγεται παράξενο οι συντελεστές της παρέλασης της 25ης Μαρτίου φοβόντουσαν τις αντιδράσεις των «συνεργατών» του προξενείου μέχρι και την τελευταία στιγμή. 
Και τελικά εν μέρει οι συντελεστές της παρέλασης είχαν δίκιο για αυτό που φοβόντουσαν διότι μπορεί οι γονείς των παιδιών που παρέλασαν να εξέφρασαν την χαρά τους και την περηφάνια για τα παιδιά τους, οι υποστηρικτές όμως συγκεκριμένου κόμματος του αριστερού χώρου που έχει δείξει την συμπάθεια του για την πολιτική που εφαρμόζει η Άγκυρα στην Θράκη διαμαρτυρήθηκε για την παρέλαση των νεαρών Πομάκων ! 
Δυστυχώς οι ψευτοπροοδευτικοι παράγοντες της περιοχής αγνόησαν το γεγονός ότι  οι μαθητές εκούσια αποφάσισαν να δείξουν ότι πέρα από τις μούντζες και τις βρισιές υπάρχει και άλλος τρόπος να δείξουν ότι είναι παρόντες, φωνάζοντας συνεχώς τη λέξη της πατρίδας τους.
Αυτή η κίνηση των μαθητών ήταν προς γνώση και συμμόρφωση κάποιων που αγανακτούν επειδή δεν αναγνωρίστηκε η ''τουρκική'' μειονότητα Ξάνθης.
Για την ιστορία να σημειώσουμε ότι κατά την διάρκεια του ανταρτοπολέμου 1946-1949, παρά το γεγονός ότι οι περιοχές τους προέρχονταν από πολύχρονη βουλγαρική κατοχή από το φασιστικό καθεστώς της Βουλγαρίας, και εν συνεχεία κατακλύσθηκαν από κομιτατζήδες της κομμουνιστικής (πλέον, μετά το 1944) Βουλγαρίας, τάχθηκαν και πολέμησαν όλοι, χωρίς εξαίρεση στο πλευρό του Ελληνικού Στρατού και της Ελληνική Χωροφυλακής για να παραμείνει η Θράκη στον εθνικό κορμό και να μην ενωθεί με την κομμουνιστική Βουλγαρίας.
Και επειδή όπως λέγεται μία εικόνα είναι χίλιες λέξεις ακολουθεί το ολιγόλεπτο βίντεο με τους Έλληνες Πομάκους μαθητές που δηλώνουν υπερήφανοι για αυτό που είναι .



defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

«Κοροϊδεύουν… Έχουν παραγραφεί τα αδικήματα του Άκη»!!!

Σφοδρή είναι η αντίδραση των συνηγόρων του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, Άκης Τσοχατζόπουλου για τη συμπεριφορά που επιδεικνύει η Δικαιοσύνη στον πρώην υπουργό, αφού, όπως υποστηρίζουν, τα αδικήματα είναι παραγεγραμμένα…

Μπορεί βέβαια η παραγραφή να...
προδιαγράφει την εξέλιξη, το ότι στο τέλος τίποτε απολύτως δεν θα γίνει και ο πρώην υπουργός θα αφεθεί ελεύθερος, ωστόσο, ο τρόπος που έχει συνταχθεί το πόρισμα των εισαγγελέων, οι εκφράσεις που χρησιμοποιούνται μέσα σε αυτό (π.χ. ότι είχε συσταθεί «οργάνωση»), διευκολύνει την απόφαση προφυλάκισης των εμπλεκομένων…

Είναι προφανές ότι όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά. Είναι όμως γελοίο όταν η ισχύουσα νομοθεσία απαλλάσσει επί της ουσίας έναν κατηγορούμενο, ανεξαρτήτως του αν θεωρείται ένοχος ή όχι στη συνείδηση της κοινωνίας, οι ενέργειες των αρχών να δίνουν την εντύπωση ότι κάτι πάει να γίνει, για να αποφορτίζεται ο κόσμος και αν δίδεται η εντύπωση ότι γίνεται κάθαρση…

Μήπως να κοιτούσαμε να διασφαλίσουμε τη μη επανάληψη των νοσηρών φαινομένων; Διότι οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνωρίζουν διάφορους που επιχειρούν ήδη να πλασαριστούν ποικιλοτρόπως με στόχο να είναι έτοιμοι την επόμενη ημέρα, μετά τις επερχόμενες εκλογές… Όταν μάλιστα αυτά γίνονται την περίοδο που πρώην υπουργός Άμυνας είναι κρατούμενος, αποτελούν μεν ύψιστη ύβρη στη Δημοκρατία, αλλά και απόδειξη ότι ορισμένοι αδυνατούν να κατανοήσουν ότι οι παλιές… συνήθειες παρήλθαν και ότι το παραμικρό που θα αποκαλύπτεται θα στέλνει κόσμο στη φυλακή.

Και όπως είναι γνωστό, στην Ελλάδα τίποτε δεν μένει κρυφό…

Ακολουθεί η ανακοίνωση των συνηγόρων του πρώην υπουργού:

«Σε σχέση με τη σύλληψη του τέως υπουργού κ. Α. Τσοχατζόπουλου τη Μεγάλη Τέταρτη 11.4.2012 και την ορισθείσα απολογία του για τη Δευτέρα του Πάσχα 16.4.2012 επισημαίνουμε τα εξής:

Το ένταλμα σύλληψης και προσαγωγής εκτελέστηκε με θεαματικό (θεατρικό) τρόπο την Μ. Τετάρτη 11.4.2012.
Διευκρινίζεται ότι δεν είχε προηγηθεί κλήση προς απολογία του κ. Τσοχατζόπουλου, πράγμα που ποινικοδικονομικά στασιάζεται εντόνως μέσα στη θεωρία και στην πράξη.

Συνιστά ανακριτική πράξη ελεγχόμενη με βάση το άρθρο 6 της Ε.Σ.Δ.Α. Η πενθήμερη προθεσμία που δόθηκε από τον κ. Ανακριτή το απόγευμα της Μ. Τετάρτης δεν επαρκεί για την μελέτη δικογραφίας περίπου 10.000 σελίδων.

Ερωτάται: Γιατί οι ανακριτικές αρχές δεν έλαβαν υπόψη τους αυτή την ανθρώπινη αδυναμία που ουσιαστικά αποδυναμώνει την εμμελή άσκηση των υπερασπιστικών καθηκόντων.

Το κατηγορητήριο καθώς και η συστοιχούμενη εισαγγελική έκθεση αναφέρονται και στην υπόθεση TOR που είχε απασχολήσει την εξεταστική επιτροπή της Βουλής το 2004 και είχε οριστικά κλείσει, αφού δεν είχαν εντοπιστεί ενοχοποιητικά στοιχεία. Ερωτάται: Γιατί αναμοχλεύεται παλαιά υπόθεση που έχει ερευνηθεί και οριστικά κλείσει από τη Βουλή; Ο κ. Τσοχατζόπουλος καλείται να απολογηθεί για παραγεγραμμένα αδικήματα.

Η απλή ανάγνωση που σχετικών νομοθετικών κειμένων και η αναφορά του χρόνου τέλεσης του αδικήματος οδηγεί αβίαστα στο συμπέρασμα περί παραγραφής.

Η εισαγγελική έκθεση καταλήγει στην πρόταση-υπόδειξη προς τον κ. Ανακριτή περί προσωρινής κρατήσεως του κ. Τσοχατζόπουλου λόγω της καταστάσεως στα σύνορα της χώρας και των προθέσεων του κ. Τσοχατζόπουλου για διαφυγή προς το εξωτερικό.

Διευκρινίζεται ότι σε καμία περίπτωση μέχρι σήμερα σε ολόκληρο το διάστημα των 20 μηνών που διαρκεί η εν λόγω δικαστική διαδικασία δεν παρουσιάστηκε η παραμικρή ασυνέπεια ή απροθυμία εκ μέρους του κ. Τσοχατζόπουλου για συνεργασία με τις Αστυνομικές ή Ανακριτικές αρχές. Τουναντίον ο κ. Τσοχατζόπουλος παρουσιάστηκε πάντοτε με απόλυτη συνέπια και ακρίβεια στις ορισθείσες συναντήσεις. Επιπλέον από εβδομάδων στον κ. Τσοχατζόπουλο έχει επιβληθεί απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και αφαίρεση του διαβατηρίου.

Επισημαίνεται ότι η διάταξη του άρθρου 282 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας προβλέπει αυστηρώς τις προϋποθέσεις.
Η (συσταλτική) εφαρμογή αυτής της διατάξεως αποτελεί το επαχθέστερο δικονομικό μέτρο και επιβάλλεται ως έσχατο μέσο και μόνο όταν είναι απολύτως αναγκαίο για τη διασφάλιση του κατηγορουμένου προσώπου, για την αποτροπή τέλεσης άλλων αξιόποινων πράξεων.

Σε καμία περίπτωση η προσωρινή κράτηση (παλαιοτέρα προφυλάκιση) δεν αποτελεί προ-ποινή ή προκαταβολή ποινής.
Το αδίκημα της δωροδοκίας που περιλαμβάνεται στο κατηγορητήριο φέρεται να τελέστηκε σε χρόνο (πριν από το 2005), όταν ο σχετικός νόμος περί “ξεπλύματος” δεν το περιελάμβανε στα βασικά εγκλήματα.

Η απόφαση για την αγορά των 4 υποβρυχίων ελήφθη το Φεβρουάριο του 2000 από το Κ.Υ.Σ.Ε.Α. σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Το Κ.Υ.Σ.Ε.Α. εξουσιοδότησε στη συνέχεια τον τότε υπουργό Εθνικής Αμύνης κ. Α.-Α. Τσοχατζόπουλο να υλοποιήσει την εν λόγω απόφαση. Ζητήθηκε τόσο στο πλαίσιο της προκαταρκτικής επιτροπής της Βουλής όσο και στη διάρκεια της προκαταρκτικής εξετάσεως από την Εισαγγελία Αθηνών η κλήση των μελών της τότε συνθέσεως του Κ.Υ.Σ.Ε.Α. προς παροχή εξηγήσεων.

Το αίτημα και στις δύο περιπτώσεις δεν έγινε δεκτό. Στο αίτημα αυτό θα επανέλθουμε στο πλαίσιο της τακτικής ανακρίσεως.

Αυτά επισημαίνονται προς τήρηση της νομιμότητας και διασφάλιση του κράτους δικαίου».

defence-point
Διαβάστε περισσότερα » »