Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

ΜΑΓΝΗΤΟΣΚΟΠΗΜΕΝΗ Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ!!!

Λίγη ώρα μετά το πέρας της παρέλασης και το kozan.gr σας δίνει ήδη τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε το μεγαλύτερο μέρος της μαγνητοσκοπημένα, όπως τη μετέδωσε η τηλεόραση του Flash, πατώντας αναλυτικά.







kozan.gr

Διαβάστε περισσότερα » »

ΒΑΛΤΕ ΤΟΝ ΦΥΛΑΚΗ ΑΜΕΣΩΣ ..!!! ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΣΤΗ ΔΕΗ 100 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ...!!!‏


Τι αποκαλύπτει η Ισοτιμία για τα χρέη του ομίλου του επιχειρηματία, που θεωρεί χρυσορυχείο την επιστροφή στο εθνικό μας νόμισμα.

Την ώρα, που οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι βλέπουν το εισόδημά τους να μειώνεται συνεχώς από τα μέτρα λιτότητας…

Την ώρα, που η διαρκώς αυξανόμενη φορολόγηση βυθίζει όλο και περισσότερο σταχρέη τα ελληνικά νοικοκυρια. Την ώρα, που όλα αυτά γίνονται για να αποφευχθεί η χρεοκοπία της χώρας και η έξοδός της από το ευρώ…

…ο υπέρμαχος της δραχμής, Ευάγγελος Μυτιληναίος, ο μοναδικός Έλληνας επιχειρηματίας, που δήλωσε πρόσφατα σε παγκόσμιο δίκτυο (Bloomberg) ότι η επιστροφή στο εθνικό μας νόμισμα θα ήταν χρυσορυχείο για τις επιχειρήσεις του, φέρεται να χρωστά, ούτε λίγο, ούτε πολύ, 107 εκατομμύρια ευρώ στη ΔΕΗ!

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Ισοτιμία, παρουσιάζοντας και έγγραφο, το οποίο έχει σταλεί προς τα μέλη του Δ.Σ. της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού, το φέσι της Αλουμίνιον της Ελλάδος (θυγατρική του ομίλου Μυτιληναίος) έχει φτάσει στα 107 εκατομμύρια ευρώ, που μαζί με τους τόκους για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, σκαρφαλώνει στα 110 εκατομμύρια!

Μάλιστα, όπως σημειώνει η εφημερίδα, το συγκεκριμένο χρέος προς τη ΔΕΗ επέστρεψε – ως εκ… «θαύματος» – στο ύψος του καλοκαιριού του 2010, παρά τις ρυθμίσεις και τις εκπτώσεις προς την εταιρία (κούρεμα 25 εκατομμυρίων και αποπληρωμή σε 60 δόσεις για το υπόλοιπο ποσό).

Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με την Ισοτιμία, το ποσό αυξάνεται κατά 15 εκατομμύρια ευρώ κάθε μήνα.

Όλα αυτά, όταν ο συγκεκριμένος όμιλος ανακοινώνει σημαντική κερδοφορία (99,4 εκατομμύρια ευρώτο 9μηνο του 2011, δηλαδή σχεδόν όσα χρωστάει στη ΔΕΗ) και προχωρά σε εξαγορές.

Δηλαδή, όταν η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα σε όσους πολίτες αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς…

Όταν η διοίκηση της επιχείρησης αποφασίζει αυξήσεις στα τιμολόγια…

… ο συγκεκριμένος όμιλος αγνοεί επιδεικτικά αυτή την κατάσταση, την οποία (δηλ. τις αυξήσεις στα τιμολόγια) προκαλεί με το να μην πληρώνει τις υποχρεώσεις του απέναντι στη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού.
 
 
www.tsantiri.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Γερμανοί εφοριακοί και αερολιμένας Ε. Βενιζέλος. ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ – ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΙΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ.

20120226-195838.jpgΘέλω να καρφώσω στους Γερμανούς εφοριακούς , ένα μεγάλο λαβράκι για ΦΠΑ και φόρους

Λοιπόν, μόλις αποβιβαστούν από το αεροπλάνο στο Ελευθέριος Βενιζέλος, να πάνε κατ΄ευθείαν στο λογιστήριο του αεροδρομίου. Να μην προβληματιστούν για την γλώσσα , η εταιρεία είναι Γερμανικών συμφερόντων άρα μιλούν την γλώσσα τους . Αφού βρούν τον προιστάμενο για φορολογικά θέματα, να του τσιμπήσουν τα κάποια εκατομμύρια ΦΠΑ και φόρων που δεν αποδίδει η εταιρεία στο δημόσιο, έχοντας προσφύγει στα δικαστήρια.

Και για βοήθειά τους, επισυνάπτω την σελίδα 53 και 54 της Έκθεσης Ισολογισμού του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών του 2010.Αν συχεχίσει να αρνείται την πληρωμή , να μην 
δείξουν επιείκια και να τον απειλήσουν ότι σε 2 μήνες το πολύ θα βγεί κατασχετήριο όπως λέει το νέο μνημόνιο.

paragoume.wordpress.com

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ:
20120226-195932.jpg
20120226-195937.jpg
Διαβάστε περισσότερα » »

O Ανανίας Τσιραμπίδης και ο Ανέστης Φιλιππίδης, καθηγητές του Τομέα Ορυκτολογίας του ΑΠΘ, παρουσιάζουν τον απίστευτο ορυκτό πλούτο (μιλάμε για τρις ευρώ!) της χώρας μας...


[Ανανίας Τσιραμπίδης,  Ανέστης Φιλιππίδης,  Καθηγητές Τομέα Ορυκτολογίας-Πετρολογίας-Κοιτασματολογίας, Τμήμα Γεωλογίας, ΑΠΘ]

Η Ελλάδα, σε σχέ­ση με πολ­λές άλ­λες χώρες α­νά­λο­γης έ­κτα­σης, θε­ω­ρεί­ται πο­λύ προ­νο­μι­ού­χα για τον ο­ρυ­κτό πλού­το που δι­α­θέ­τει. Με­γά­λη ποι­κι­λί­α, κυ­ρί­ως βι­ο­μη­χα­νι­κών και μεταλλικών ο­ρυ­κτών, αλ­λά και ε­νερ­γεια­κών ορυκτών πρώτων υλών ό­πως οι λι­γνί­τες, βρί­σκον­ται στο υ­πέ­δα­φός της.

 Η Ελλάδα συνεχίζει να διατηρεί πρώτες θέσεις παγκοσμίως στην παραγωγή και στις εξαγωγές τουμαγνησίτη, μπεντονίτη, περλίτη, κίσσηρης και χουντίτη.

Επενδύσεις σε εξοπλισμό υψηλής παραγωγικότητας και χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας για την παραγωγή προϊόντων υψηλής αξίας με καλύτερες ιδιότητες, θεωρούνται προαπαιτούμενα για μεγαλύτερη ανάπτυξη των εξορυκτικών επιχειρήσεων στο μέλλον.




Με αύξηση της γεωλογικής βεβαιότητας οι ορυκτοί πόροι είναι δυνατό να χαρακτηριστούν ως υποθετικοί ή ενδεικτικοί ή μετρημένοι, ενώ τα ορυκτά αποθέματα ως πιθανά ή βέβαια. Σύμφωνα με τον κώδικα PERC (Pan-European Reserves and Resources Reporting Committee) από το 2008 ισχύουν συγκεκριμένες και αυστηρές προδιαγραφές για τη μετακίνηση από μία κατηγορία αποθεμάτων σε άλλη.

Επιπλέον, λαμβάνεται υπόψη η αξιοπιστία και ο εξοπλισμός του φορέα που εκτελεί την έρευνα, καθώς και η μελέτη βιωσιμότητας της πιθανής επένδυσης. Επομένως, για να χαρακτηριστούν πιθανά ή βέβαια τα αποθέματα ενός ορυκτού πόρου πρέπει να υπάρχουν όχι μόνο μετρημένα ποσοτικά και ποιοτικά στοιχεία, αλλά και μελέτες εκμεταλλευσιμότητας και βιωσιμότητας αυτών των αποθεμάτων σε χρόνο συγκεκριμένο.

Tα πιθανά και βέβαια αποθέματα των περισσότερων από τους ορυκτούς πόρους της Ελλάδος είναι άγνωστα, αφού απουσιάζουν οι λεπτομερείς έρευνες (π.χ. γεωτρήσεις, μετρήσεις, αναλύσεις κ.ά.). Η συνολική αξία των αποθεμάτων, κατά την εκτίμησή μας είναι περίπου 1,5 τρισεκ. € και είναι τετραπλάσια του συνολικού χρέους της (360 δισεκ. €). 

Επομένως, σε χρονικό ορίζοντα μόλις 20 ετών τα έσοδα της Ελλάδος μόνον από την ορθολογιστική εκμετάλλευση αυτών των πόρων μπορούν να το αποσβέσουν πλήρως.
 Το συμπέρασμά μας ενισχύεται και από το ότι η τιμή ενός επεξεργασμένου ορυκτού πόρου ξεπερνά σε πολλές περιπτώσεις και το 20πλάσιο της τιμής του ακατέργαστου.


Έτσι, καθετοποιημένες μονάδες εξόρυξης και επεξεργασίας, οι οποίες έχουν τη δυνατότητα παραγωγής τελικών προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας, θα συμβάλλουν πολύ πιο σύντομα στην εξάλειψη αυτού του χρέους και επομένως στη ραγδαία ανάπτυξη της Εθνικής Οικονομίας. 

  • Η συνολική αξία των ενδεικτικών αποθεμάτων των Βιομηχανικών Ορυκτών & Πετρωμάτων είναι 60 δισεκ. €. 
  • Η συνολική αξία των ενδεικτικών αποθεμάτων των Μεταλλικών Ορυκτών είναι 72 δισεκ. €. 
  • Η συνολική αξία των ενδεικτικών αποθεμάτων των Ενεργειακών Ορυκτών Πρώτων Υλών είναι 1.362 δισεκ. € από τα οποία τα 268 δισεκ. € ανήκουν στους λιγνίτες τους οποίους εκμεταλλευόμαστε εδώ και δεκαετίες για την παραγωγή αποκλειστικά ηλεκτρικής ενέργειας. 
  • Τα υποθετικά αποθέματα πετρελαίου είναι 10 δισεκ. βαρέλια με τρέχουσα αξία 685 δισεκ. € και τα αντίστοιχα του φυσικού αερίου 3,5 τρισεκ. m3 με τρέχουσα αξία 409 δισεκ. €. 
Ουσιαστική συμβολή στη μείωση του δημόσιου χρέους θα συμβεί με την παραχώρηση δικαιωμάτων εκμετάλλευσης του ορυκτού πλούτου της Ελλάδος σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους των ΗΠΑ, της Γερμανίας και άλλων «δανείων δυνάμεων», για πολλές δεκαετίες, με αντάλλαγμα την προείσπραξη μέρους των προσδοκώμενων εσόδων.

triklopodia
Διαβάστε περισσότερα » »

«Στην υγειά μας»: Η πασαρέλα των παρασίτων με τα ροζ γιλέκα…


 Αν με τη λέξη «αλητεία» εννοούμε την ακρότατη έκφραση του αντικοινωνικού παρασιτισμού στα βαλτονέρια της κοινωνίας, τότε μπορούμε να πούμε απερίφραστα ότι οι τηλεοπτικές πασαρέλες της «διασκέδασης», του «γλεντοκοπιού» και της χυδαίας ευχαρίστησης αποτελούν εκπομπές παροξυσμού και κραιπάλης της αλητείας… 
Μια τέτοια «αρένα» παροξυσμού και κραιπάλης,

του ακρότατου αντικοινωνικού παρασιτισμού στα βαλτονέρια της σήψης, είναι και η εκπομπή του Σπύρου Παπαδόπουλου στην ΕΡΤ: «Στην υγειά μας»!!! 
Έχουμε αναλύσει διεξοδικά στο παρελθόν ότι τέτοιου είδους εκπομπές είναι καθεστωτικές χοάνες πολιτισμικής ισοπέδωσης, εστίες απονεύρωσης και αφυδάτωσης των καλλιτεχνικών δημιουργημάτων, μέσα σε ένα αγοραίο πολτό καταναλωτικού κιτσαριού και με τις κατάλληλες, χαζοχαρούμενες γλάστρες. 

Τέτοιες εκπομπές, αποτελούν τα χαρακτηριστικά, τυπικά δείγματα της νεοταξικής ισοπέδωσης των καλλιτεχνικών δημιουργημάτων και εξευτελισμού των δημιουργών: Με την εύπεπτη και χυδαία μορφή της διασκέδασης. 


Οι αναλύσεις μας ΕΔΩ: 

α). «Οι καμαρίλες του καλλιτεχνικού εκχυδαϊσμού» 
β). «Ο παροξυσμός της κραιπάλης» 
ΕΔΩ: 
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=3031 Ακόμα: 
«ΕΙΣ ΥΓΕΙΑΝ ΤΩΝ ΚΟΡΟΪΔΩΝ» ΕΔΩ: 
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=5147 
Αυτό όμως που είναι ακόμα πιο αποτρόπαιο είναι η αυθάδεια του προκλητικού θράσους και κυνισμού αυτής της τηλεοπτικής πασαρέλας των παρασίτων: Μια αυθάδεια που αγγίζει τα όρια της φρενοβλάβειας… 
Τηλεοπτικές πασαρέλες γλεντοκοπιού και τσαλαβούτας των παρασίτων, σε εποχές που ο ελληνικός λαός εξοντώνεται χωρίς έλεος και η Ελλάδα διαλύεται από την ευρω-χούντα και τα δωσίλογα ανδρείκελά της. 

Η αναισθησία και ο παροξυσμός της χυδαίας «διασκέδασης» όλων αυτών των παρασίτων που συνωστίζονται στις εκπομπές, εκδηλώνεται χωρίς όρια και αναστολές, χωρίς τσίπα. 

Ο κόσμος βογγά και πεινάει, δεν έχει ούτε ψωμί, ρίχνεται στα τάρταρα της ολοκληρωτικής καταστροφής και εξαθλίωσης από τους «εκτελεστές» των τοκογλύφων και της ευρω-χούντας, ΚΑΙ όλα αυτά τα παράσιτα ζούνε μέσα σε μια ατμόσφαιρα κυνικής αμεριμνησίας και αδιαφορίας, σε μια ατμόσφαιρα χυδαίας ευχαρίστησης και επιδειξιομανίας. 
Τέτοια τσαλαβούτα μέσα στο χρηματιστικό παρασιτισμό και τέτοια αυθάδεια γλεντοκόπων με πακτωλούς χρημάτων, σε εποχές κρίσης και πείνας, μόνο στα «Συμπόσια της Πανούκλας» συναντάς… 

ΑΙΔΩΣ ΑΧΡΕΙΟΙ που ποζάρετε και σαν «αντιμνημονιακοί»:
 Η «λεπρή καμαρίλα» των επαγγελματιών «αντικαθεστωτικών», με ροζ γιλέκα οι περισσότεροι…
Διαβάστε περισσότερα » »

Πάνω απο 40 οι βουλευτές που έβγαλαν τα λεφτά τους έξω

Οι έλεγχοι του υπουργείου οικονομικών έδειξαν οτι περισσότερα απο 40 πολιτικά πρόσωπα βρίσκονται στη λίστα με τα εμβάσματα.

Σύμφωνα με το Εθνος της Κυριακής πρόκειται για καταθέσεις ύψους πάνω απο 100.000 ευρώ σε τράπεζες του εξωτερικού, εν'ω δεν είναι λίγοι εκείνοι που φυγάδευσαν τα χρήματα μέσω του υποκαταστήματος τράπεζας που βρίσκεται μέσα στο κοινοβούλιο.

Η ταυτοποίηση των πολιτικών έγινε απο τις ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου οικονομικών οι οποίες προχώρησαν σε διασταυρώσεις των εμβασμάτων που συγκέντρωσαν απο τις τράπεζες με τον ΑΦΜ, τα στοιχεία ταυτότητας και τη διεύθυνση της κατοικίας αποστολέα.

Οπως αναφέρει το δημοσίευμα που επικαλείται αρμόδιο παράγοντα, απο τους ελέγχους εντοπίστηκαν πολιτικοί που απο το 2009 μέρχι και πέρυσι έβγαλαν σε τράπεζες του εξωτερικού ποσά πάνω απο 100.000 ευρώ ο καθένας.

Τώρα οι αρμόδιες υπηρεσίες θα προχωρήσουν σε αντιπαραβολή των εμβασμάτων με τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος και το πόθεν έσχες, για να ελεγχθεί κατα πόσο τα χρήματα που φυγάδευσαν δικαιολογούνται απο τα δηλωθέντα εισοδήματα και την περιουσιακή τους κατάσταση ή αποτελεί προϊόν φοροδιαφυγής..
 
the-true-here
Διαβάστε περισσότερα » »

Kατερίνη: Μπήκε στο γήπεδο και αυτοπυρπολήθηκε

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 51χρονος άνδρας που περιέλουσε το σώμα του με εύφλεκτο υγρό και έβαλε φωτιά...

Το περιστατικό σημειώθηκε μέσα στο γήπεδο της Κατερίνης και ο άτυχος άνδρας μεταφέρθηκε με σοβαρά εγκαύματα στο νοσοκομείο Παπανικολάου Θεσσαλονίκης, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή στις 12 το πρωί της Κυριακής.

Τα αίτια της πράξης του είναι ακόμα άγνωστα, ενώ η αστυνομία διενεργεί έρευνα για να διαλευκάνει την υπόθεση.
 
 
the-true-here
Διαβάστε περισσότερα » »

Πως θα ψαλιδιστούν οι μισθοί 4 εκατομ. εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα

- Η μείωση του κατώτατου μισθού συμπαρασύρει μια σειρά κοινωνικών παροχών και επιδομάτων
- Ανατροπή κλαδικών συμβάσεων και μετενέργεια επιφέρουν μειώσεις ακόμα και πάνω απο 40%
- Πράξη του υπουργικού συμβουλίου την ερχόμενη Τρίτη

Σε γενική μείωση οδηγούνται οι μισθοί 4. εκατ εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα. Η μείωση των κατώτατων μισθών κατα 22%, εκτός των άλλων, συμπαρασύρει προς τα κάτω μια σειρά κοινωνικών και άλλων παροχών, όπως το επίδομα ανεργία ενώ η ανατροπή των κλαδικών συμβάσεων επιφέρουν μειώσεις που ξεπερνούν το 40%.

Οπως γράφει το Βήμα της Κυριακής, οι άμεσα ορατές ανατροπές στον εργασιακό τομέα που συνδέονται με τη μείωση των αμοιβών και την αλλαγή στις κλαδικές συμβάσεις αφορούν τα εξής:

1. Από 1η Μαρτίου μειώνονται κατά 22% οι κατώτατοι μισθοί και τα ημερομίσθια, δημιουργώντας τεράστιο βιοποριστικό ζήτημα σε 360.000 εργαζομένους της χώρας που αμείβονται της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Η μείωση για τους νέους κάτω των 25 ετών είναι υψηλότερη και φθάνει το 32% του υφιστάμενου κατώτατου μισθού.

2. Οι μειώσεις αυτές συμπαρασύρουν – προς τα κάτω – μία σειρά κοινωνικών και άλλων παροχών που συνδέονται άμεσα με το ύψος του κατώτατου μισθού της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Ενδεικτικά η εφημερίδα αναφέρει το επίδομα ανεργίας, για το οποίο καταβάλλεται προσπάθεια η μείωση να είναι μικρότερη από αυτή που αντιστοιχεί στη μείωση του κατώτατου μισθού.

3. Οι ανατροπές στις κλαδικές συμβάσεις και η «μερική – σε χρόνο αλλά και σε περιεχόμενο - διατήρηση» της μετενέργειας επιφέρουν μειώσεις μισθών που ενδέχεται να ξεπεράσουν ακόμη και το 40%.

Δείτε πως θα διαμορφωθούν οι μισθοί σύμφωνα με τον πίνακα που δημοσιεύει το ΒΗΜΑ


the-true-here
Διαβάστε περισσότερα » »

Project Helios, το νέο Κατοχικό Δάνειο, μασκαρεμένο σε σχεδίο Μάρσαλ


 

Απόκριες δεν έχουμε; Το σχέδιο Μάρσαλ, ήταν αμερικάνικα λεφτά για να συνέλθει η Ευρώπη από τον Γερμανικό Β' Π.Π.  Για να μην έρθει η Σοβιετία στην Ευρώπη (άσχετα εάν αυτό σας ενοχλεί, η υπό Σοβιετία Ευρώπη δεν πέρασε καλά). Με το σχέδιο Μάρσαλ, ίσως μάθαμε αμερικάνικες οδοντόπαστες και αμερικανικά απορρυπαντικά. Εγώ έμαθα και το Quaker Oats. Ίσως η ΜΟΜΑ να είχε αμερικάνικες μπουλντόζες. Ίσως τα πρώτα μεταπολεμικά ταξί να ήταν Chrysler, και τα πρώτα μεταπολεμικά Ελληνικά καράβια Liberty. Ναι, υπήρξαν "βάσεις". Ως εκεί.
http://www.koutipandoras.gr/?p=16157 
Το Project Helios και τα δάνεια που θά πάρουμε για να το υλοποιήσουμε, ΔΕΝ είναι σχέδιο Marshal. To Project Helios είναι δάνειο, που θα μας εμφανίσουν σαν Project Marshall. Το δάνειο, δεν είναι για εμάς. Είναι για αυτούς που θα μας πουλήσουν απούλητα φωτοβολταϊκά, και ηλεκτρολογικά. Το 90% τοων χρημάτων είναι δάνειο υπέρ Γερμανικών εξαγωγών. Το 10% μπορεί να πάει σε καμιά τεχνική εταιρία να
κάνει χωματουργικά και να ρίξει μπετά, να κανέναν αλουμινά να πουλήσει προφίλ, σε κανένα καλωδιά να πουλήσει καλώδια. Καθ' εαυτά, ακόμα και αυτό το 10, ή όσο, % δεν είναι κακό. Το κακό είναι τι θα φάει το Project Helios από την Ελλάδα, και τι θα επιστρέψει πίσω.

 
Θα φάει τα τοκοχρεωλύσια από την νέα δανειακή υποχρέωση, ακόμα κι αν οι τόκοι είναι επιδοτούμενοι.  Θα φάει επίπεδη γη (που δεν έχουμε πολλή). Θα φάει μελλοντική ανάπτυξη. 5-10 γιγαβάτ ρεύματος που θα κοστίζει 10απλά, από ότι το ρεύμα από το 1960 μέχρι το 2009 (σε σταθερές τιμές). 1000%. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς οικονομολόγος για να δει συνέπειες σε πληθωρισμό και ανεργία. Αντί να πουλάμε τουρισμό, θα πουλάμε υπηρεσίες φύλαξης και ξεσκονίσματος. Και τα τοκοχρεωλύσια δεν θα είναι από φόρους θα είναι από λογαριασμούς της νέας "ΔΕΗ". Όποιος δεν πληρώνει, θα μάθει τις συνέπειες της ενργειακής φτώχειας. Για αυτό, το Helios, δεν είναι αναπτυξιακό, ή δώρο, αλλά η Πράσινη εκδοχή του Κατοχικού Δανείου.  Δανειζόμαστε για να εισάγουμε κάτι άχρηστο. Δανειζόμαστε για να μην έχουμε ρεύμα. Δανειζόμαστε για να δανειστούμε κι άλλα για να μην ψήσουμε το δίκτυο που φτιάξαμε το 1960 και το 1970. Δεν δανειζόμαστε για ηλεκτροπαραγωγή.  Τα φ/β είναι άχρηστα για μαζική ηλεκτροπαραγωγή. Όταν δεν θα είναι άχρηστα, σε 5 ή 25 χρόνια, θα κοστίζουν το 1/10 από την τιμή στην οποία θα τα αγοράσουμε (με δανεικά).  Όταν δεν θα δουλεύουν πια τα δικά μας, σε 10, 15, 20 χρόνια, δεν θα έρθει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων να τα πάρει πίσω την σαβούρα και τα μπετά.  Αυτά θα φάει το Project Helios

Τι θα δώσει το Helios;  Ναι, θα κάνουν λίγο τζίρο οι χωματουργοί και οι εργολάβοι. Ναι θα κάνουν λίγο τζίρο οι ντόπιοι βιομήχανοι που έχουν ή που θα τους αφήσουν κάτι να να πουλήσουν (με τα δανεικά). Είναι οι ίδιοι βιομήχανοι που διώχνονται από την χώρα τους επειδή το ρεύμα είναι και θα γίνει ακριβότερο από ότι στην Βουλγαρία.  Ίσως δώσει ακόμα και μια καρπαζιά σε όσους ηλίθιους πήραν πράσινα δάνεια για να βάλουν αιολικά στις ταράτσες τους. Με 5-10 pv GW δεν νομίζω να θέλει κανείς τα δικά τους (και αυτούς δεν θα τους λυπηθώ).

Δεν ξέρω τα οικονομικά του Helios. Ξέρω ότι 11 φ/β GW ήταν οι περσινές εγκαταστάσεις στην Γερμανία. Ξέρω ότι σε όλο τον κόσμο, λόγω κρίσης κόβουν ταρίφες και απορρίπτουν τις ΑΠΕ.  Ξέρω ότι 7 γιγαβάτ (συνολικά) θέλουμε εμείς σε καλές εποχές που ο κόσμος είχε να πληρώνει φτηνό ρεύμα για τα κλιματιστικά του. Ξέρω ότι 5-10 καλοκαιρινά γιγαβάτ δεν εξάγονται, αλλά ψήνουν το δίκτυο. Χυτήρια με φ/β δεν παίζουν, μπορεί να βγει κανένα σύννεφο και να πήξει το σίδερο, και μετά χ.ψ. κι αγνάντευε. Να καταναλώνουμε 2GW σε καλοκαιρινή αιχμή έναντι 300-400/MWhr και να δίνουμε το υπόλοιπο σε γείτονες έναντι 50, θα γελάνε οι γείτονες.

Το κουτί της Πανδώρας, έχει μια πιθανή εκδοχή του μηχανισμού πληρωμής, λείπουν λεπτομέρειες και η λογική, αλλά πείτε μου παρακαλώ, πόση λογική είχε το Κατοχικό Δάνειο;

άλλες λεπτομέρειες στο energia
σχόλια, σχετικά, στο euro2day
Ο Τζορζ Μάρσαλ δεν μιλούσε Γερμανικά
 
archaeopteryxgr

Διαβάστε περισσότερα » »

Οι απόψεις (και το βιογραφικό) της κυρίας Ποδηματά

Σήμερα, εν όψει Σαρακοστής, θα ασχοληθώ με την κυρία Ιωάννα («Άννυ») Ποδηματά, ευρωβουλευτή του Πασόκ. . Αν ποτέ έχουμε ξανά εκλογές, θα σας προτρέψω, και θα σας το θυμίσω όταν έρθει η ώρα, να μην την ξαναψηφίσετε. Αν και η κυρία Ποδηματά, από την φωτό, μάλλον χαίρει της υποστήριξης των οικολόγων, του ειδικού σε δικαιώματα άνθρακα, και της Βέστας, που η ζωή τους, όλων αυτών, εξαρτάται από το να βάλουν πολλά αιολικά παντού. Ο κ. Ζερβός δεν μετράει, περαστικός είναι, παρέλαβε Εταιρεία Κοινής Ωφέλειας, που θα διαλύσει (και μπορεί και να την χρεωκοπήσει).

Η κυρία Ποδηματά δημοσιεύει ένα βιογραφικό. ΠΑΣΟΚ και ΙΣΤΑΜΕ. Γαλλική γλώσσα και φιλολογία στην Φιλοσοφική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος, Αυγή,
ΔΟΛ. Αρμοδιότητα «Πολι(τι)κή Επικοινωνίας και Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τις σχέσεις του με Διεθνείς Οργανισμούς». Επειδή είμαι της πιάτσας, αυτό είναι κάτι μεταξύ Λόμπυϊνγκ και Συμβούλου Τύπου. Εκφώνησε άποψη για τον φόρο στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές. Είναι 100% ανίδεη, και εξ επαγγέλματος και από διαφαινόμενη ιδεολογία, τι θα κάνει ένας τέτοιος φόρος στην αποτελεσματικότητα της αγοράς, ή τι είναι η αποτελεσματικότητα της αγοράς, ή γιατί αυτό μπορεί να είναι σημαντικό, αλλά δεν πειράζει, απλά …εισηγήθηκε να φορολογήσει (είπαμε... σοσιαληστές, other people's money).

Η δημοσιογράφος, με γνώσεις Γαλλικής φιλολογίας και εμπειρία σε εισήγηση θέματος που δεν ξέρει καν τι χρώμα έχει, αλλά αντιπρόεδρος στην Ευρωβουλή , και μέλος του ιδίου κόμματος με τον Πάγκαλο, εξέφρασε γνώμη ότι «οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας μπορούν να ανοίξουν το δρόμο για την ανάκαμψη, και να εξασφαλίσουν το μέλλον, της Ευρωπαϊκής οικονομίας». Μου θυμίζει το παιδικό, «παπαγάλο, θες μαϊντανό»; Η κυρία Ποδηματά δεν έχει ιδέα τι εξασφαλίζει τον δρόμο της Ευρωπαϊκής οικονομίας. Δεν την κακολογώ για αυτό, σχεδόν κανείς δεν έχει. Ούτε η ΕΚΤ, ούτε η FED, ούτε καν η Bundesbank. Και πέραν αυτού μάλλον δεν ξέρει την διαφορά μεταξύ μεγαβάτ και μεγαβατώρας, ή την διαφορά ονομαστικής ισχύος από ισχύ που προκύπτει από την εμπειρική διαθεσιμότηα. Και σίγουρα δεν καταλαβαίνει πώς μας δουλεύουν οι ΑΠΕτζήδες. Να μην της βάλω κουϊζ για τα προβλήματα του LTRO...

Κυρία μου, διαβάζω κάθε πρωί, με τον καφέ, τι λένε, όσοι τέλος πάντων ασχολούνται με την Ευρωπαϊκή οικονομία, και βλέπω ανησυχία, προβληματισμό, και κανένας μα κανένας δεν ανέφερε τις ΑΠΕ σαν παράγοντα, ή σαν θετικό παράγοντα. Η Siemens τις έκραξε, η Μέρκελ τις έκραξε, το Spiegel τις έκραξε, αλλά η Άννυ …ξέρει. Κυρία μου, όσοι αναφέρουν ΑΠΕ, εδώ και 1,5-2 χρόνια, πλην αυτών που τις πουλάνε, τις θεωρούν 1) ενεργειακά ατελέσφορες, 2) περιβαλλοντικά παραπλανητικές, και 3) οικονομικά καταστροφικές (για τα θύματα ή κορόϊδα που τις βάζουν – αλλά μούρλια για τους Γερμανούς εξαγωγείς που σύσσωμο το Πασόκ μοιάζει να εκπροσωπεί).  Μόνο οι ομοτράπεζοί σου, λένε πια καλά πράγματα για τις ΑΠΕ  και επικαλούνται την ...«ΕΕ», (αυτούς που σου λένε τι να πεις), και ζητούν κι άλλες επιδοτήσεις, πολλές επιδοτήσεις, μόνο επιδοτήσεις.  Η WWF προσπαθεί, αλλά θα έχει την τύχη της Greenpeace οσονούπω.

Για την Γερμανία και την Δανία, οι ΑΠΕ είναι άλλη μια εξαγωγή. Για την χώρα που παριστάνει ότι εκπροσωπεί η κυρία,  οι ΑΠΕ είναι περαιτέρω αύξηση χρέους και εγγυημένη ενεργειακή φτώχεια. Ποτέ και πουθενά, τα τελευταία 30 χρόνια που υπάρχουν ΑΠΕ (στην σύγχρονη εκδοχή) καμία ΑΠΕ δεν υποκατέστησε οποιαδήποτε συμβατική μονάδα (με εξαίρεση τα μεγάλα Υ/Η), ποτέ και πουθενά δεν παρήγαν σημαντική ενέργεια (7% στην Γερμανία με συνεχή κίνδυνο μπλακάουτ από τότε που έκοψαν τα πυρηνικά, και ψήσιμο των δικτύων των γειτόνων, και ρώτα χρυσή μου τον Έττινγερ να σου πει ότι βάζουν ΑΠΕ από τότε που έπεσε το τείχος και ακόμα τίποτα… Αποσιωπούν πόσο καύσιμο υποκατέστησαν, πολύ λιγότερο από το 7%, πες του το, και δώσ’ του να διαβάσει αυτό, και αυτό.

Και μην προωθείς, κυρία Ποδηματά, για την υπό χρεωκοπία χώρα σου, αυτό που απορρίπτουν σαν, αποτυχημένο και ακριβό, οι πλούσιοι Γερμανοί για την δικιά τους, γιατί τα κίνητρά σου θα παρεξηγηθούν. .
 
 
archaeopteryxg
Διαβάστε περισσότερα » »

Συγκλονίζει η τελευταία “παραγγελία” του αυτόχειρα πατέρα της Εύβοιας Το αίμα του κυλάει, εκδίκηση ζητάει!

Αγαπητοί πατριώτες  να πω πρώτα τον πόνο μου προς την οικογένεια αυτή. Και να βροντοφωνάξω όχι άλλο άδικο αίμα στους προδότες πολιτικούς. Να πω στον αυτόχειρα ότι έκανε ένα τραγικό και ολέθριο λάθος. Αποφάσισες να τερματίσεις την ζωή σου ήταν δικαίωμά σου, αλλά αφού την τερματίζεις γιατί κάποιοι ληστές εθνοπατέρες σε έφεραν σε αυτή τη θέση γιατί δεν έκανες κάτι που να σε τιμά και να βοηθήσεις και αυτούς που μένουν πίσω;;; Γιατί δεν πήγες να τερματίσεις την ζωή σου παίρνοντας μαζί σου και μερικά σκουλήκια;;; Γιατί;;;;

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Δ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

«ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ ΩΣ ΕΔΩ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΕΙ;»

Η συγκλονιστική προθανάτια κραυγή του 56χρονου άνεργου οικογενειάρχη, πατέρα δύο έφηβων κοριτσιών που έδωσε τέλος στη ζωή του στις αρχές της εβδομάδας στο «Νησί των Ονείρων» της Εύβοιας, αποτυπώθηκε σε ένα κομμάτι χαρτί. Τα όσα έγραψε με τρεμάμενο χέρι ο πνιγμένος στα χρέη πολίτης πριν πατήσει τη σκανδάλη της καραμπίνας, είναι παραγγελία για απονομή δικαιοσύνης στους επίορκους πολιτικούς που γονάτισαν στους Γερμανούς και οδήγησαν εκατομμύρια Έλληνες στην εξαθλίωση.
Το πλήρες κείμενο της επιστολής είναι το εξής:

«Αυτούς που μας έφεραν ως εδώ ποιος θα τους δικάσει; Χωρίς εργασία, χωρίς σύνταξη, χωρίς μέλλον για τα παιδιά μου(παιδιά μας). Ζητώ τα δύο κτήματα στο χωριό το οικόπεδο με την οικοδομή να πάνε στο Κράτος. Διότι τα παιδιά μου δεν έχουν χρήματα για φόρους και χαράτσια. Ο κύριος εισαγγελέας, ο δικηγορικός σύλλογος και τα ΜΜΕ να τα βοηθήσουν σε αυτό. Είναι μικρά και χωρίς πατέρα. Την ομορφότερη οικογένεια έχω όμως με τα λάθη μου την κατέστρεψα. Όποιος μπορεί να τα βοηθήσει παρακαλώ».
Την επιστολή του αυτόχειρα που πήρε την βάρκα και πέρασε απέναντι στο μικρό νησάκι (το νησί των ονείρων, όπως το λένε οι ντόπιοι) την αφιερώνουμε σε όσους Νενέκους, Εφιάλτες και Ιούδες πούλησαν την πατρίδα μας.
http://apneagr.blogspot.com/
arxaiaithomi
Διαβάστε περισσότερα » »

Ξεφόρτωναν σκουπίδια και βρήκαν ένα κρανίο!

Το περιστατικό συνέβη την Πέμπτη το μεσημέρι, στο 1ο χλμ της Επαρχιακής Οδού Βέροιας - Βεργίνας στο αμαξοστάσιο του Δήμου Βέροια, σταθμός μεταφόρτωσης απορριμμάτων.
Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της μεταφόρτωσης των απορριμμάτων από απορριμματοφόρο σε κοντέινερ, βρέθηκε ανθρώπινο κρανίο από το οποίο ωστόσο λείπει η κάτω γνάθος.
Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Βέροιας Ημαθίας.
 
 
Διαβάστε περισσότερα » »

1994 χρεος 90 δις. Απο τοτε πληρώσαμε 571 και χρωστάμε 360...

Οι αριθμοί δεν λένε ψέματα...
Δείτε το βίντεο:
Διαβάστε περισσότερα » »

Γέρασε 30 χρόνια σε λίγες μέρες!!!

Μια αλλεργική αντίδραση έκανε μια...νεαρή κοπέλα να γεράσει μέσα σε λίγες μέρες, Τώρα μοιάζει με 50χρονη γυναίκα.
Άναυδοι έμειναν οι γιατροί όταν εξέτασαν την 26χρονη Βιετναμέζα Nguyen Thi Phuong καθώς διαπίστωσαν ότι είχε γεράσει μέσα σε λίγες μέρες κατά 30 χρόνια εξαιτίας κάποιας αλλεργικής αντίδρασης.Η νεαρή γυναίκα τώρα μοιάζει με μια ηλικιωμένη κυρία, με πολλές ρυτίδες και χαλάρωση στο δέρμα.Όποτε βγαίνει έξω, για να αποφεύγει τα περίεργα βλέμματα, φοράει μάσκα, αλλά τώρα αποφάσισε να αναζητήσει τη βοήθεια των ειδικών. 
Κοιτώντας τις φωτογραφίες από το γάμο της το 2006, όταν ήταν 21 ετών, η Nguyen λέει: “Πριν από πέντε χρόνια δεν ήμουν και τόσο άσχημη όπως τώρα, ε;”.Η ίδια πιστεύει ότι η περίπτωσή της οφείλεται στην αλλεργία της στα θαλασσινά και προσθέτει ότι το 2008 είχε υποστεί αλλεργικό σοκ.
“Ένιωθα έντονη φαγούρα σε όλο μου το σώμα και ξυνόμουν στον ύπνο μου” και πρόσθεσε “Μετά από ένα μήνα σταμάτησε λίγο η φαγούρα, αλλά είχα ακόμη εξανθήματα στο δέρμα και στράφηκα στην παραδοσιακή ιατρική. Τότε εξαφανίστηκαν όλα τα σημάδια και η φαγούρα, αλλά το δέρμα μου άρχισε να χαλαρώνει και να κάνει ρυτίδες” εξομολογείται.Στη συνέχεια πήρε άλλο φάρμακο της παραδοσιακής ιατρικής για να αντιμετωπίσει τα σημάδια του γήρατος, αλλά δεν είδε αποτέλεσμα. Οι γιατροί αναφέρουν ότι αυτά τα φάρμακα μπορεί να ευθύνονται για την κατάστασή της, καθώς αυτά συνήθως έχουν κορτιζόνη. Αυτά τα στεροειδή επιταχύνουν τις επιπτώσεις των ανεξέλεγκτων θεραπειών και ακόμη μπορεί να προκάλεσαν μια σπάνια δερματική ασθένεια που ονομάζεται μαστοκυττάρωση. 
tsekouratoi
Διαβάστε περισσότερα » »

Μυστική Ανθρώπινη Εξέλιξη. ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ!

Στα υπόγεια (ε που αλλού;) του Πανεπιστημίου της Ζυρίχης, βρίσκονται, μέσα σε χαρτοκούτες, συρτάρια, ντουλάπες και σε ξύλινα εμπορικά κιβώτια σε μεταλλικά ράφια, τα ανθρώπινα λείψανα 2.023 ατόμων! Ανάμεσά τους, μεταξύ άλλων, υπάρχουν τα κεφάλια από τρεις αιγυπτιακές μούμιες, σκελετοί από δύο δολοφονημένους Βίκινγκς, ένα σουμεριακό κρανίο, η μούμια ενός κοριτσιού από το Περού, αμέτρητα οστά από ένα μεσαιωνικό νεκροταφείο, χέρια και πόδια ιθαγενών της Αφρικής του 18ου και 19ου αιώνα, και λείψανα από τους σκελετούς Ελβετών που πέθαναν στις αρχές του 20ου αιώνα. Επίσης, πάνω από δέκα χιλιάδες ακτινογραφίες όλων των ειδών, από σύγχρονους εν ζωή ανθρώπους.
Πολλά λείψανα φέρουν παράξενα σημάδια: γύρω από τα μάτια μιας μούμιας υπάρχουν ίχνη από φύλλα χρυσού. Μέσα στο στόμα ενός αρχαίου κρανίου υπάρχουν δόντια αρκούδας. Άλλα λείψανα φέρουν φθορές από ασθένειες που έχουν από πολύ καιρό εξαλειφθεί. κ.ά.
Υπεύθυνος για όλη αυτήν την ενδιαφέρουσα αλλά μακάβρια παράξενη συλλογή είναι ο ανατόμος Δρ. Φρανκ Ρύλι, που προσπαθεί να «ανασυνθέσει» τους νεκρούς ανθρώπους που έχει στο υπόγειό του. Η αποστολή του είναι να διαπιστώσει πώς και πόσο έχει μεταβληθεί το ανθρώπινο σώμα μέσα στα τελευταία χιλιάδες χρόνια, και να «χαρτογραφήσει» πώς ο πολιτισμός αναδιαμορφώνει τον ανθρώπινο σώμα και τον οργανισμό μας.
Ο σύγχρονος τρόπος ζωής του μέσου δυτικού, αλλάζει την περιφέρεια, το ύψος, τους μύες, τα κόκαλα, τις ορμόνες και τα αγγεία μας. Πολλές από αυτές τις διάφορες μεταβολές που ήδη διαπιστώνονται, είναι βέβαιο ότι έχουν γενετική προέλευση, και αποτελούν δείγματα μιας πρόσφατης μικρο-εξέλιξης που είναι ενεργή.
Άλλες αλλαγές θεωρούνται μάλλον προσωρινές, και ίσως θα εξαφανίζονταν γρήγορα αν θα επιστρέφαμε ξανά σε ένα πρωτόγονο περιβάλλον. Αυτό που σίγουρα έχει διαφανεί, με πολλές αποδείξεις, είναι ότι το ίδιο το ανθρώπινο σώμα πολύ εύκολα μπορεί να προσαρμοστεί σε νέα φυσικά περιβάλλοντα μέσα σε αρκετά μικρές χρονικές περιόδους! Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις, αυτές οι προσαρμογές, φαίνεται ότι μάς έχουν κάνει περισσότερο ευάλωτους σε ορισμένες ασθένειες και λιγότερο σε άλλες.
Flying_Brain_by_Pixelnase
Ο σύγχρονος άνθρωπος υποτίθεται ότι έχει την μορφή που έχει, τα τελευταία διακόσιες χιλιάδες χρόνια. Κι όμως πλέον έχει αρχίσει να αλλάζει. (Ενώ μάς λέγανε ότι υποτίθεται ότι η λεγόμενη «φυσική επιλογή» λειτουργεί σε χρονικά διαστήματα εκατομμυρίων ετών…) Το γεγονός αυτό σηκώνει μεγάλη έρευνα και έχει, όπως καταλαβαίνετε, πολλές προεκτάσεις…
Έτσι πρόσφατα ιδρύθηκε το παράξενο Κέντρο Εξελικτικής Ιατρικής στη Ζυρίχη. Τα παράξενα επιστημονικά συμπεράσματα που έχουν ήδη ανακοινωθεί, από τις νέες περίεργες έρευνες που γίνονται εκεί, είναι πολλά, καταδεικνύουν σαφέστατες συγκεκριμένες σύγχρονες μεταλλάξεις, και μερικά από αυτά είναι τα ακόλουθα:
Είμαστε πλέον πιο αδύναμοι. Αλλά αποκτήσαμε μία νέα αρτηρία. Μάθαμε να πίνουμε γάλα και να το χωνεύουμε (πέρα από τη βρεφική μας ηλικία), αλλά οι λιγότερες γέννες έχουν «πνίξει» τις γυναίκες στα οιστρογόνα, που τις μεταλλάσσουν, και, μαζί με άλλους παράγοντες, διαστρεβλώνουν ίσως ακόμη και την «φυσική ψυχοσύνθεση» των γυναικών.
Τα οστά μας γίνονται όλο και πιο λεπτά, και έχουν χάσει περίπου το είκοσι τοις εκατό της δύναμής τους μόνο μέσα στα τελευταία 3.000 χρόνια! Το πάχος του πυκνού εξωτερικού φλοιού των οστών, και η διάμετρός τους, επίσης μειώνονται. Γενικά, υπάρχει πλέον λιγότερη οστική μάζα σε όλο το σώμα.
Υπολογίζεται ότι περίπου το ένα πέμπτο (!) των σημερινών ανθρώπων –όσον αφορά τη σπονδυλική τους στήλη– έχει λανθάνουσα δισχιδή ράχη, χωρίς να το γνωρίζει. (Εδώ πρέπει να θυμηθούμε διάφορες σχετικές νύξεις περί σπονδύλων κλπ, του εκλιπόντος συνεργάτη μας Ιωάννη Φουράκη, που κάποτε φάνταζαν παράλογες ή αινιγματικές). Επίσης, οι σπόνδυλοι στο κατώτερο μέρος της σπονδυλικής στήλης και στο ιερό οστούν, άρχισαν πλέον σε πολλούς ανθρώπους να σχηματίζονται με διαφορετικό τρόπο, ενώ υπάρχουν πλέον σε πολλούς ανθρώπους παραλλαγές στον τέταρτο και πέμπτο σπόνδυλο.
Οι αλλαγές στους φρονιμίτες οδόντες και στον αριθμό τους είναι πια γνωστές σε όλους. Υπάρχουν και αλλαγές στις αρτηρίες μας. Έχουμε αποκτήσει ένα νέο αιμοφόρο αγγείο στα χέρια μας, την αρτηρία του μέσου νεύρου. Το αγγείο αυτό κανονικά υπάρχει στο έμβρυο και φθίνει και χάνεται κατά την όγδοη εβδομάδα της κύησης, ενώ πλέον δεν χάνεται, πάνω από το τριάντα τοις εκατό των ενήλικων ανθρώπων πλέον έχουν αυτήν την αρτηρία. …και, γενικά, σήμερα πλέον οι αρτηρίες ενός μέσου εικοσάχρονου διαφέρουν από εκείνες ενός ενενηντάχρονου! (Και αυτό το γεγονός επηρεάζει καθοριστικά τον τρόπο διάγνωσης και θεραπείας τους).
Από έρευνες που έγιναν στα λείψανα των «απολιθωμένων» σωμάτων των αρχαίων νεκρών της Πομπηίας, διαπιστώθηκε: είχαν ανοιχτό τον πρώτο κοκκυγικό σπόνδυλο στο δέκα τοις εκατό τους, ενώ το μέσο ποσοστό πλέον σήμερα των σύγχρονων ανθρώπων είναι περίπου τριάντα τοις εκατό. Ο πέμπτος σπόνδυλος των αρχαίων κατοίκων της Πομπηίας ήταν ανοιχτός στο ογδόντα τοις εκατό τους, ενώ πλέον είναι ανοιχτός σε όλους μας στο εκατό τοις εκατό των ανθρώπων.
Ακόμη και τα δακτυλικά μας αποτυπώματα έχουν αλλάξει!Στο πλαίσιο των συγκεκριμένων ερευνών, οι ερευνητές πήραν τα δακτυλικά αποτυπώματα 120 σορών που είχαν δωρηθεί στο πανεπιστήμιο του Κέηπ Τάουν. Χωρίζοντας τα σε δύο ομάδες, σε εκείνους που είχαν γεννηθεί πριν το 1920 και σ’ εκείνους που είχαν γεννηθεί μετά, διαπίστωσαν σαφείς αλλαγές στα δακτυλικά αποτυπώματα. Αυτό πυροδότησε και άλλες έρευνες στην Ευρώπη, όπου διαπιστώθηκε το ίδιο.
Στις περιοχές του πλανήτη μας που πλήττονται από την ελονοσία, έχουν εμφανιστεί μεταλλάξεις, οι οποίες φαίνεται να διατηρούνται παρ’ όλο που προκαλούν σοβαρές ασθένειες, ακριβώς επειδή προστατεύουν αυτούς που τις έχουν από την ελονοσία. Π.χ. μια από αυτές επηρεάζει ένα ένζυμο, το οποίο προκαλεί μια σοβαρή μορφή αναιμίας…και οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι εντόπισαν το χρονικό παράθυρο στο οποίο εμφανίστηκε αυτή η μετάλλαξη, μελετώντας λείψανα αρχαίων αλατωρύχων στο Ιράν, που βρέθηκαν σε υπόγειες στοές, έχοντας ανέπαφους τους ιστούς τους (σε δύο τέτοιες περιπτώσεις: από το 500 π.Χ. κι από το 500 μ.Χ.). Εξάγεται DNA από τις μούμιες αυτές του αλατιού, που υποδεικνύει διαφορές μεταξύ τους και κάποιες διαφορές με τον σύγχρονο άνθρωπο.
Στις έρευνες στην Πομπηία, ο ανατόμος Δρ. Μ. Χένεμπεργκ του πανεπιστημίου της Αδελαϊδας της Αυστραλίας, διαπίστωσε πολλές αλλαγές που έχουν γίνει, όπως π.χ. το ότι ένα τμήμα της ανθρώπινης αορτής έχασε έναν από τους κλάδους του που τροφοδοτούν τον θυρεοειδή αδένα. Ενώ διαπιστώθηκε εκ νέου η μεγάλη εξασθένιση των ανθρώπινων οστών και τα προβλήματα στη νέα μας σπονδυλική στήλη.
Φαίνεται ότι επιτελείται η εξασθένιση του ανθρωπίνου είδους, κάτι για το οποίο είχε προειδοποιήσει λεπτομερώς στο παρελθόν το κίνημα της Ευγονικής…
Παρ’ όλα αυτά, ταυτόχρονα διαπιστώνεται πλέον ένας σαφώς υψηλότερος βαθμός ποικιλότητας μέσα στον ανθρώπινο οργανισμό, γεγονός που παραμένει ακόμη ανεξήγητο.
Ποιος ξέρει τι να επιφυλάσσει το άμεσο μέλλον για το ανθρώπινο είδος…

ΠΗΓΗ www.strangemag.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Τα παράτησαν και έγιναν... αγρότες!

Αγρότης στον 21ο αιώνα: Επιστροφή στη φύση
της Έλενας Μπούλια

Επένδυσαν χρήμα και χρόνο για να σπουδάσουν, να βρουν ένα σπίτι στην πόλη και μία αξιοπρεπή εργασία και πριν καλά-καλά «πιάσουν» τα πρώτα τους λεφτά έμειναν άνεργοι και σαστισμένοι. Αναθεώρησαν. Άφησαν τα πτυχία στις κορνίζες, μάζεψαν τα μπογαλάκια τους και επέστρεψαν στον τόπο που γεννήθηκαν για να καλλιεργήσουν ντομάτες και να αρμέξουν αγελάδες.
Δεν είναι λίγοι. Τα επίσημα στατιστικά στοιχεία μιλούν για τουλάχιστον 8% αύξηση στους αγρότες το 2010, αριθμός που μεταφράζεται σε 60.000 άτομα. Η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών επιβεβαιώνει ότι καθημερινά δέχεται από 10 έως 20 άτομα που ενδιαφέρονται να πληροφορηθούν για το πώς μπορούν να κάνουν μία νέα αρχή στον πρωτογενή τομέα.

Άτομα που στην πλειοψηφία τους δεν έχουν τις παραμικρές γνώσεις στις καλλιέργειες ή στην κτηνοτροφία και που προσπαθούν να τις αποκτήσουν ερχόμενοι σε επαφή με τοπικούς συνεταιρισμούς και παρακολουθώντας σεμινάρια. Έχουν, όμως, μία «βάση», μερικά καλλιεργήσιμα στρέμματα –και, αν μη τι άλλο, η ελληνική γη είναι εύφορη. Δεν περιμένουν να γίνουν πλούσιοι ούτε ελπίζουν να «φάνε» από επιδοτήσεις όπως έκαναν πολλοί προκάτοχοί τους –άλλωστε, δεν υπάρχουν πια επιδοτήσεις. Αισιοδοξούν, όμως, ότι δεν θα πεινάσουν. Ότι ο κόπος τους, σωματικός αυτή τη φορά, θα αποφέρει πραγματικούς καρπούς.


Από αποθηκάριος… βιοκαλλιεργητής
Η οικογένεια του κ. Παναγιωτίδη ζούσε στην Θεσσαλονίκη, όπου εκείνος, έχοντας τελειώσει σχολή ηλεκτρολογίας, εργαζόταν ως αποθηκάριος. Κάποια στιγμή ο πατέρας έμεινε άνεργος και, με δύο μικρά παιδιά, αποφάσισε να επιστρέψει στο χωριό τους, τον Στίβο και να ασχοληθεί, μη έχοντας την παραμικρή γνώση, με τα 20-30 στρέμματα γης που ανήκαν στην οικογένεια. Η Όλγα, η κόρη της οικογένειας που μας μίλησε, τότε ήταν 8 ετών.

Τόσο εκείνη όσο και ο αδελφός στράφηκαν χωρίς δεύτερη σκέψη σε σχετικές σπουδές: «Εγώ σπούδασα Τεχνολόγος Γεωπόνος στο ΤΕΙ Σίνδου, ενώ ο αδελφός μου πήγε από τα 15 του στην Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων, ενώ συνέχισε με σπουδές τεχνολογίας τροφίμων στην Σχολή «Ευκλείδης» της Θεσσαλονίκης, παράλληλη με σπουδές στην Σχολή Επαγγελμάτων Κρέατος. Και είναι μόλις 23 ετών».

Την εποχή που ο πατέρας της Όλγας ξεκίνησε να δραστηριοποιείται, καλλιεργώντας αρχικά το βιολογικό τους αγρόκτημα, αλλά και δημητριακά και σιτηρά, δίνοντας επιδοτήσεις από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, τις οποίες αν εκμεταλλευόταν κάποιος έξυπνα μπορούσε να αναπτυχθεί. Η οικογένειά της σταδιακά αγόρασε αιγοπρόβατα και αγελάδες, ενώ αργότερα δημιούργησε και τυροκομείο. «Ο πατέρας μου το έψαχνε συνεχώς. Έκανε ταξίδια στο εξωτερικό (Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία), έβλεπε πώς λειτουργούν άλλες μονάδες και έφερνε πίσω ιδέες και συστήματα», λέει η Όλγα. «Σίγουρα βοήθησαν και οι γνωριμίες του στο να ‘μπούμε΄ στην αγορά, τόσο στη λαϊκή όσο και σε καταστήματα της Θεσσαλονίκης με βιολογικά τρόφιμα».

Αυτή τη στιγμή, με την συνεργασία και των τεσσάρων μελών της οικογένειας, τα στρέμματα έχουν γίνει 700 («όχι όλα ιδιόκτητα, φυσικά», λέει η Όλγα) και η παραγωγή τους έχει τέτοια ζήτηση που δεν προλαβαίνουν να την καλύψουν. Τα μελλοντικά πλάνα τους, μάλιστα, είναι να αυξήσουν το ζωικό κεφάλαιο και να βγάλουν βούτυρο, κατσικίσιο γιαούρτι, μυζήθρα και ανθότυρο. «Με την κρίση που επικρατεί στην Ελλάδα εμείς έχουμε την τύχη να απασχολούμαστε και οι τέσσερις στην οικογένεια, με διαφορετική αρμοδιότητα ο καθένας, και να μην μας φτάνει ο χρόνος», συμπληρώνει η Όλγα.

Νέος αγρότης -μόνος- ψάχνειΗ Όλγα Παναγιωτίδου, πέρα από τις αγροτικές της δραστηριότητες, είναι και Γραμματέας της Ένωσης Νέων Αγροτών Θεσσαλονικής, η οποία ανήκει μαζί με πολλές άλλες ενώσεις, στην Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών. Η ίδια μας λέει ότι τα προγράμματα επιδοτήσεων νέων αγροτών τελείωσαν το 2009 με πολλά προβλήματα. Το όριο επιδότησης παλαιότερα ήταν από 20.000 έως 40.000 ευρώ όμως, προκειμένου να μπουν περισσότεροι αγρότες στο πρόγραμμα, το όριο χρειάστηκε να μειωθεί στο μισό στις 10.000-20.000 ευρώ. Πέρσι, μάλιστα τελείωσαν και οι επιδοτήσεις για «σχέδια βελτίωσης», τα οποία αφορούσαν αγρότες που ήθελαν να επεκτείνουν τις εργασίες τους. «Και επειδή ούτε οι τράπεζες δίνουν εύκολα δάνεια για να στηρίξουν τέτοιες πρωτοβουλίες σχεδόν όλοι οι νέοι αγρότες ξεκινούν με δικό τους κεφάλαιο», λέει η Όλγα.

Ωστόσο, η ίδια συμβουλεύει όποιον σκέφτεται να στραφεί στην αγροτική ζωή να μην το βάλει κάτω. «Είναι πολύ δύσκολα στον αγροτικό τομέα, αλλά όσοι αποφασίσουν να ασχοληθούν με την κτηνοτροφική παραγωγή και τα τρόφιμα στην βάση τους πρέπει να ξέρουν πως μπορούν να διαθέσουν τα προϊόντα τους κατευθείαν στον καταναλωτή, να λειτουργήσουν τόσο ατομικά όσο και σε ομάδες παραγωγών και σε υγιείς συνεταιρισμούς.»

Παροτρύνει, μάλιστα, τους νέους να απευθύνονται σε οργανισμούς, όπως η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών, οι οποίοι μπορούν να τους παρέχουν πληροφορίες και συγκεκριμένες γνώσεις. «Έχουμε περάσει από όλα τα στάδια που απαιτούνται για να γίνεις αγρότης και ξέρουμε πώς να βοηθήσουμε κάποιον και προς ποια κατεύθυνση να τον στρέψουμε», καταλήγει.

«Πόσο χειρότερα από την Αθήνα;»Η Χριστίνα, 27 ετών, ζει στον Χολαργό και εργάζεται ως γραμματέας σε ιδιωτικό ιατρείο. Ο άντρας της, μάγειρας, 29 ετών, έχει εδώ και λίγο καιρό μείνει άνεργος. Αυτόν τον καιρό οι δυο τους ετοιμάζουν το εγκαταλελειμμένο σπίτι του παππού της Χριστίνας, σε ένα χωριό λίγο έξω από την Πάτρα, προκειμένου να εγκατασταθούν μόνιμα εκεί και να ασχοληθούν με την καλλιέργεια ιπποφαούς, αρωματικών φυτών και μανιταριών. «Δεν έχουμε αποφασίσει ακόμα τι ακριβώς θα καλλιεργήσουμε, ωστόσο έχουμε ήδη ξεκινήσει κάποια σεμινάρια που θα μας βοηθήσουν να καταλήξουμε», λέει η Χριστίνα.

Την ρωτάμε αν εκείνη ή ο άνδρας της έχουν κάποιες σχετικές γνώσεις καλλιέργειας. «Την παραμικρή», μας λέει γελώντας. «Αλλά δεν αγχωνόμαστε. Έχουμε την γη και αυτή είναι μία σημαντική βάση». Έχουν, όμως, και τα χρήματα για να ξεκινήσουν; «Η αλήθεια είναι ότι όσες φορές έχω ψάξει να δω τι γίνεται με τις επιδοτήσεις δεν έχω βγάλει άκρη, οπότε καταρχήν θα ξεκινήσουμε μόνοι μας, όπως μπορούμε», λέει η Χριστίνα.

Την ρωτάμε πώς φαντάζεται την ζωή της σε έναν χρόνο από σήμερα σε ένα μικρό επαρχιακό χωριό. «Σκοπός μας είναι να ασχοληθούμε τόσο με την τυποποίηση, π.χ. μαρμελάδες, γλυκά κουταλιού, λάδι με βότανα, αλλά και με την προμήθεια των προϊόντων αυτών στην Αθήνα. Όσο για την ζωή στο χωριό; Χειρότερα από την Αθήνα αποκλείεται να είναι.»

Κάπως έτσι σκέφτηκε και ο Γιώργος, 30 ετών, γεωλόγος και ιδιοκτήτης κατασκευαστικής εταιρίας, ο οποίος μην βλέποντας βραχυπρόθεσμα δυνατότητες για ανέγερση και πώληση ακινήτων αποφάσισε μαζί με τον πατέρα του να ξεκινήσει σεμινάρια στην Επαγγελματική Σχολή στο Κτήμα Συγγρού, στα Ανάβρυτα. Το γεωργικό σχολείο επαναλειτουργεί από τον περασμένο Απρίλιο, μετά από σχεδόν μία δεκαετία που παρέμενε κλειστό, με τμήματα σε τομείς κηποτεχνίας, μελισσοκομίας και επιχειρηματικής γεωργίας. Η φοίτηση είναι διετής και περιλαμβάνει θεωρητική και εργαστηριακή εκπαίδευση, ενώ προϋπόθεση για να φοιτήσει κανείς εκεί είναι να έχει αποφοιτήσει από την Ά τάξη του Λυκείου.

«Την πρώτη φορά που πήγα στην σχολή για να γραφτώ έφτασα εκεί ένα τέταρτο πριν την λήξη του ωραρίου εγγραφών και λόγω της τεράστιας ζήτησης δεν είχα προλάβει –οι εγγραφές της ημέρας είχαν συμπληρωθεί. Την δεύτερη φορά ‘στήθηκα’ στην ουρά από τις 5μιση τα ξημερώματα και έτσι τα κατάφερα να γραφτώ. Στην ουρά υπήρχαν άτομα που περίμεναν πολύ πριν από εμένα», λέει ο Γιώργος, ο οποίος αυτή την εποχή παρακολουθεί σεμινάριο τυποποίησης και εμπορίας γεωργικών προϊόντων, για δύο τρίωρα ανά εβδομάδα. «Το κόστος του σεμιναρίου ανέρχεται στα 250 ευρώ ανά εξάμηνο, ωστόσο υπάρχουν και πιο οικονομικά σεμινάρια με 150 και 200 ευρώ ανά εξάμηνο», όπως αυτό της δενδροκομίας που παρακολουθεί ο πατέρας του.

Ρωτάμε τον Γιώργο με τι σκοπούς αποφάσισε να ασχοληθεί με τα γεωργικά προϊόντα. «Υπάρχουν κάποια κτήματα της οικογένειάς μου που θα μπορούσαμε να καλλιεργήσουμε», μας λέει. «Ωστόσο δεν είμαι σίγουρος ακόμα πώς ακριβώς θα τα εκμεταλλευτούμε –ελπίζω με τα σεμινάρια αυτά να βγάλω μία άκρη. Το μόνο που ξέρω σίγουρα είναι ότι κάποια στιγμή θα φύγω από την Αθήνα –αυτός είναι ο βασικός σκοπός μου.»










trelogiannis
Διαβάστε περισσότερα » »

Άγιος Αθανάσιος Πέλλας: τι ομορφιά !


Καταπληκτικό φιλμάκι, σε σκηνοθεσία Πάνου Σατζόγλου, υ μας ταξιδευει στον Άγιο Αθανάσιο. του Νομού Πέλλας.
Ένα μέρος που δεν έχει τίποτε να ζηλέψει απο τα τουριστικά χωριά της Γερμανίας ή της Aυστρίας. Ένα ιδιαίτερο τουριστικό χωριό με κεραμοσκεπή κτίρια, δείγματα της πολύ ενδιαφέρουσας ..
παραδοσιακής μακεδονικής αρχιτεκτονικής, που συνδυάζεται απόλυτα με το φυσικό τοπίο της περιοχής.

Διαβάστε περισσότερα » »

Ευχαριστήριο από την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Πτολεμαΐδας


Το Δ.Σ. και τα μέλη της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Πτολεμαΐδας (ΕΔΟΠ) νιώθουν την ανάγκη να ευχαριστήσουν θερμά τις επιχειρήσεις και τους φορείς της πόλης μας , που στηρίζουν και βοηθούν την ανάπτυξη του συλλόγου μας, με της χορηγίες τους ή με τη δωρεάν προσφορά υπηρεσιών τους.
Ειδικότερα ευχαριστούμε :


  • Τον Δήμο Πτολεμαΐδας και τον Αντιδήμαρχο κ. Ασπράγκαθο Γιάννη για την χορηγία της αίθουσας του πνευματικού κέντρου για όλα την διάρκεια της 2ης Σχολής Εθελοντών Διασωστών
  • Τους Γερανούς Πουλτίδη  για την ευγενική χορηγία του
  • Το κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Δεληγιάννη ( 2ο Χιλ. Πτολεμαΐδας – Μποδοσάκειου Νοσοκομείου )  για την χρηματοδότηση της  έκδοσης του εγχειρίδιου Α’ βοηθειών της Ε.Δ.Ο.Π.         
  • Την κεντητική Πτολεμαΐδας SPOT 4ART του Μαλακόζη Χρυσόστομου για την πρόσφορα του και την στήριξη στην ομάδα
  • Τον συμβολαιογράφο κ. Παπακοσμά Κοσμά για την δωρεάν παροχή των υπηρεσιών του
  • Την μηχανογραφική Πτολεμαΐδας του κ. Τοσκίδη Χάρη για την δωρεά που έκανε στην ομάδα
  • Τα τηλεοπτικά κανάλια της Δυτικής Μακεδονίας FLASHTOP και  WEST για την δωρεάν προβολή του τηλεοπτικού spot της ομάδας      
  • Τον φίλο της ομάδας Καπουσίδη Τηλέμαχο για την δωρεά του
  • Τον Πουταχίδη Αβραάμ ( Επιδιορθώσεις υποδημάτων Π. Τσαλδάρη 8 Πτολεμαΐδα ) για την προσφορά των υπηρεσιών του.
  • Το τυπογραφείο του κ. Τσαβδαρίδη Γ. για την αμέριστη συμπαράσταση στην ομάδα
  • Το λογιστικό γραφείο της κ. Κοράφτσα Θεοδώρας ( χρηματοοικονομικός σύμβουλος )  για την αμέριστη στήριξη της και την δωρεάν παροχή των υπηρεσιών της
  • Το ορυχείο Αμυνταίου και ειδικότερα τον Προϊστάμενο Οχημάτων και Βαρέων Μηχανημάτων κ. Καρυπίδη Χαράλαμπο



    
Με τιμή

Υπεύθυνος Δημοσιών Σχέσεων
Θεοφανίδης Μιχάλης
Διαβάστε περισσότερα » »