Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Πόσο μπροστά ήταν ο Νότης Σφακιανάκης όταν το τραγούδησε αυτό το κομμάτι; Πόσο όμως;;; (ΒΙΝΤΕΟ)

ntropi

Πιο επίκαιρο δεν γίνεται…“Ντροπή σε όλους μας μα πιο πολύ σε εκείνους…”






makeleio.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΗΠΑ - ΕΕ του Μιχάλη Ραμπίδη

Στο απόγειο της δόξας του ο νεοφιλελευθερισμός! Για τα πιο σημαντικά θέματα που αφορούν την ζωή μας, όπως η ιδιωτικότητά μας, η ασφάλεια της τροφής, η προστασία του περιβάλλοντος, τα εργασιακά δικαιώματα, θα αποφασίζουν οι μεγάλοι πολυεθνικοί κολοσσοί. Είναι η πρώτη φορά που μια εμπορική συμφωνία ξεσηκώνει εκατομμύρια ανθρώπους στον κόσμο, γιατί καταστρατηγεί απροκάλυπτα βασικά δικαιώματα των πολιτών, θεοποιώντας το
κέρδος. Περίπου 200.000 διαδηλωτές κατέκλυσαν το Σάββατο 11-10-15 το Βερολίνο, διαμαρτυρόμενοι για τη ληστρική διατλαντική εμπορική συμφωνία (TTIP) ΗΠΑ & ΕΕ. Η συμφωνία θα είχε επιτευχθεί μετά από συνομιλίες δυο (2) ετών (βιάζονται να την ολοκληρώσουν πριν την λήξη της θητείας Ομπάμα), καθυστερεί όμως χάρις. στις αντιδράσεις εκατομμυρίων ευρωπαίων πολιτών. Παρά τις παγκόσμιες επικρίσεις οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία και άλλες δέκα (10) χώρες του Ειρηνικού υπέγραψαν την συμφωνία.
Να γιατί (συνοπτικά) είναι αντίθετοι με την συμφωνία οι ευρωπαίοι πολίτες:
- Δημιουργείται Συμβούλιο Ρυθμιστικής Συνεργασίας που παρέχει το δικαίωμα στις πολυεθνικές επιχειρήσεις να παραβιάζουν συντάγματα και νόμους κρατών.
- Θεσμοθετούνται τα Διεθνή Διαιτητικά Δικαστήρια που υπερκαλύπτουν τα εθνικά συντάγματα και αυτά απονέμουν δικαιοσύνη στις διαφορές επενδυτών-κρατών.
- Δημιουργείται Μηχανισμός Επίλυσης Διαφορών ανάμεσα σε επενδυτές και κράτη, ο οποίος θα υποχρεώνει τα κράτη να πληρώνουν μεγάλα χρηματικά πρόστιμα, εάν οι νόμοι που ψηφίζουν είναι αντίθετοι με τα συμφέροντα των πολυεθνικών.
- Κοινωνική ασφάλιση, συντάξεις, υγεία, παιδία, πολιτισμός, μεταφορές & συγκοινωνίες, διαχείριση υδάτινων πόρων καθώς και η διαχείριση των ταμείων αξιοποιούνται από τον ιδιωτικό τομέα, χωρίς δικλίδες ασφαλείας για τους πολίτες.
- Οι δημόσιες υπηρεσίες ανατίθενται σε εταιρίες κερδοσκοπικού χαρακτήρα.
- Εργασιακά & συνδικαλιστικά δικαιώματα εκμηδενίζονται (όπως ΗΠΑ) και η απώλεια τουλάχιστον 600.000 θέσεων εργασίας για την ΕΕ είναι δεδομένη.
- Χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα αφανιστούν, αφού η συμφωνία χρηματοδοτεί και ευνοεί μόνο τους ισχυρούς.
- Το εμπόριο γενετικά τροποποιημένων οργανισμών & προϊόντων (παραγωγή βοδινού με ορμόνες, επεξεργασία χοιρινού με χλώριο, το ίδιο θα ισχύσει και με τα πουλερικά, όπως επιτρέπει η νομοθεσία των ΗΠΑ) ανοίγει και στην ΕΕ δημιουργώντας μια σειρά από διατροφικούς κινδύνους.
- Καταργούνται οι ετικέτες ενημέρωσης στα προιόντα, αφού πλέον δεν θεωρείται αναγκαία η προφύλαξη των πολιτών κ.α.
Μέσα από άκρα μυστικότητα διαπραγματεύσεων η ενδεχόμενη συμφωνία, καθιστά ανεξέλεγκτη την παρουσία Αμερικάνικων πολυεθνικών στην Ευρώπη, με υπερεξουσίες έναντι των κρατών και απορρυθμίζει πλήρως το ισχύον νομοθετικό και ρυθμιστικό πλαίσιο σε βάρος των πολιτών. Ορθώς η Χίλαρι Κλίντον την χαρακτήρισε «οικονομικό  ΝΑΤΟ»
Ο στόχος 3 εκ. υπογραφών ευρωπαίων πολιτών (STOP TTIP CETA) έως 6 Οκτωβρίου 2015 επετεύχθη, απομένει και η συμμετοχή μας στις Παγκόσμιες Ημέρες Δράσης από 10 έως 17 -10-2015. Όσο οι αντιδράσεις των ευρωπαίων πολιτών θα είναι μαζικές & σθεναρές, η επαίσχυντη συμφωνία δεν θα μπορέσει να βρει πρόσφορο έδαφος εφαρμογής στην Γηραιά Ήπειρο και σ’ αυτό πρέπει να συμβάλει και η Ελληνική κυβέρνηση, κρατώντας την ίδια στάση που είχε ως αντιπολίτευση.
Διαβάστε περισσότερα » »

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΣΕ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΕΚΛΙΠΟΝΤΟΣ ΚΑΡΥΠΙΔΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ


Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ευχαριστεί θερμά και δια μέσω του τύπου, τους Συγγενείς (ο Γιός του, ο Κουνιάδος του, η Ανιψιά του) του εκλιπόντος ΚΑΡΥΠΙΔΗ Χαράλαμπου εξ Αναργύρων για την δωρεά στην μνήμη του στον Σύλλογο μας.








                                                              ΓΙΑ  ΤΟ  Δ.Σ.



                 -Η-                                                                                                          -Ο-
  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                                                                     ΠΡΟΕΔΡΟΣ


ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ                                                                   ΑΝΤΩΝΑΡΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ
Διαβάστε περισσότερα » »

Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015 Το μνημόσηνο του Παύλου Μελά



Εκδηλώσει  τιμής και μνήμης  για  τα  111 χρόνια  από τον θάνατο του Παύλου Μελά θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015, στο χωριό Μελάς.

 

savrez.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα » »