Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2011

Απίστευτη επιστολή μιας γιαγιάς 96 ετών σε διευθυντή τραπέζης

Οι New York Times πριν λίγο καιρό δημοσίευσαν την επιστολή μιας γιαγιάς 96 ετών (!) που απευθυνόταν στον διευθυντή της τράπεζας με την οποία συνεργαζόταν....


Θα διαπιστώσετε ότι η Αμερικάνα γιαγιά και χιούμορ διαθέτει και εξυπνάδα και αν μη τι άλλο μας βάζει ...ιδέες.

«Αγαπητέ κύριε, Σας ευχαριστώ που σφραγίσατε την επιταγή μου με την οποία σκόπευα να πληρώσω τον υδραυλικό τον περασμένο μήνα. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς μου, δεν πρέπει να πέρασαν ούτε 3 νανοδευτερόλεπτα μεταξύ του σφραγίσματος της επιταγής μου και της αυτόματης κατάθεσης της σύνταξής μου από το δημόσιο!

Θα πρέπει να σας ευχαριστήσω και για το πρόστιμο των 30 δολαρίων που χρεώσατε το λογαριασμό μου ως πέναλτι για την ταλαιπωρία που προκάλεσα στην Τράπεζά σας. Η ευγνωμοσύνη μου ξεχειλίζει κυρίως γιατί με κάνατε να ξανασκεφτώ τους τρόπους με τους οποίους αντιμετωπίζω τα οικονομικά μου.

Έχω προσέξει πως κάθε φορά που προσπαθώ να επικοινωνήσω μαζί σας η μόνη μου παρηγοριά είναι η απρόσωπη και ασύμφορη οντότητα που έχει γίνει η Τράπεζά σας.

Από εδώ και στο εξής, όπως ακριβώς κάνετε κι εσείς, θα κάνω τις συνδιαλλαγές μου μαζί σας προσωπικώς.

Οι πληρωμές της υποθήκης και του δανείου μου δε θα γίνονται αυτόματα, αλλά θα φτάνουν στην Τράπεζά σας με επιταγή στο όνομα ενός υπαλλήλου, που θα ορίσετε εσείς. Να θυμάστε πως είναι αδίκημα να ανοιχτεί η αλληλογραφία που θα περιέχει την επιταγή από κάποιον άλλον και όχι από τον παραλήπτη.

Σας επισυνάπτω την αίτηση που θα πρέπει να συμπληρώσει ο υπάλληλος που θα ορίσετε. Σας ζητώ συγγνώμη για το 8σελιδο μέγεθός της, αλλά θα πρέπει να γνωρίζω γι' αυτόν όσα γνωρίζει η Τράπεζά σας για μένα.

Σημειώστε πως όλες οι πληροφορίες που αφορούν το ιατρικό ιστορικό του θα πρέπει να υπογραφούν από το αρμόδιο Υγειονομικό τμήμα, ενώ και οι πληροφορίες για τα οικονομικά του θα πρέπει να συνοδεύονται από τα κατάλληλα θεωρημένα αντίγραφα-ντοκουμέντα.

Στη συνέχεια θα πρέπει να εκδώσω ένα PIN, τον οποίο θα χρησιμοποιεί ο υπάλληλός σας στις συναλλαγές μαζί μου.

Λυπάμαι, αλλά δε θα είναι μικρότερο από 28 νούμερα - τόσα είναι και τα νούμερα που πληκτρολογώ κάθε φορά που καλώ το telephone banking και πρέπει να συνδεθώ με το λογαριασμό μου. Κι επειδή, όπως λένε, η μίμηση είναι η υπέρτατη κολακεία, επιτρέψτε μου να σας αντιγράψω!
Επιτρέψτε μου επίσης να σας γνωστοποιήσω και τα ακόλουθα. Όταν θα μου τηλεφωνείτε, θα πατάτε τα ακόλουθα κουμπιά:

1: Για να κλείσετε ραντεβού να με δείτε.

2: Για να με ρωτήσετε για μια πληρωμή που δεν έγινε.

3: Για να μεταφέρετε το τηλεφώνημα στο σαλόνι σε περίπτωση που είμαι εκεί.

4: Για να μεταφέρετε το τηλεφώνημα στην κρεβατοκάμαρα σε περίπτωση που κοιμάμαι.

5: Για να μεταφέρετε το τηλεφώνημα στην τουαλέτα σε περίπτωση που με καλεί η φύση..

6: Για να μεταφέρετε το τηλεφώνημα στο κινητό μου σε περίπτωση που λείπω από το σπίτι.

7: Για να στείλετε e-mail στον υπολογιστή μου, απαιτείται ένας μυστικός κωδικός, ο οποίος και θα σας αποσταλεί εν ευθέτω χρόνω.

8: Για να επιστρέψετε στο κύριο μενού και να ξανακούσετε τις επιλογές 1-7.

9: Για να διατυπώσετε κάποιο αίτημα ή παράπονο. Κατόπιν θα μπείτε σε αναμονή ανάλογα με την πληρότητα του αυτόματου τηλεφωνητή μου.

Καθ' όλη τη διάρκεια του τηλεφωνήματος θα παίζει χαλαρωτική μουσική.

Αν, ωστόσο, χρειαστεί να περιμένετε πολύ, λυπάμαι, αλλά ακολουθώντας και πάλι το παράδειγμά

σας, θα πρέπει να σας χρεώσω με ένα ποσό για τη διαδικασία.

Κλείνοντας, σας εύχομαι ένα ευτυχισμένο και λιγότερο κερδοφόρο νέο έτος.


 
xamaileon news
Διαβάστε περισσότερα » »

ΔΗΜ.ΑΡ.: Δωρεές «μαϊμού» από ιδιώτες σε εκκλησίες και μονές

 • Ερώτηση βουλευτών της Δημοκρατικής Αριστεράς για τις δωρεές «μαϊμού» από ιδιώτες σε εκκλησίες και μονές.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Στη βουλή φέρνουν το θέμα των εικονικών δωρεών σε εκκλησίες και μονές που εντοπίστηκαν στη Β΄ΔΟΥ Πατρών, οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης, Θανάσης Λεβέντης και Γρηγόρης Ψαριανός.

Οι τρείς βουλευτές χαρακτηρίζουν εξοργιστική τη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος από κάθε λογής επιτήδειους, με την ανοχή ή τη συμβολή παραγόντων της εκκλησίας, οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι το σαθρό θεσμικό πλαίσιο των δωρεών αλλά και την άκρως περίεργη ασυλία που απολαμβάνει ο χώρος της εκκλησίας από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους, μεθοδεύουν χορηγήσεις δωρεών είτε προς την εκκλησία, είτε προς κοινωφελή ιδρύματα, με συνέπεια να λαμβάνουν επιστροφή φόρου το 40-45% επί της δωρεάς.

Οι βουλευτές ερωτούν τον αρμόδιο υπουργό εάν διαθέτει στοιχεία που να προσδιορίζουν την έκταση του φαινομένου στην Αχαΐα αλλά και πανελλαδικά, τι προτίθεται να πράξει για τον εντοπισμό και την τιμωρία όλων όσων συμμετείχαν στο «πάρτι» των δωρεών με το αζημίωτο, καθώς και αν σκοπεύει να προχωρήσει στην αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου που διέπει τα θέματα των δωρεών σε εκκλησιαστικά ιδρύματα.

Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Εκατοντάδες περιπτώσεις εικονικών δωρεών από ιδιώτες επιχειρηματίες, εμπόρους, επαγγελματίες κλπ, προς εκκλησίες και μονές που πραγματοποιήθηκαν κατά τα έτη 2008, 2009 και 2010, εντοπίστηκαν μόνο στη Β΄ΔΟΥ Πατρών. Το ποσό των δωρεών αυτών προσεγγίζει τα 4 εκατ. ευρώ και απέφερε στους δωρητές επιστροφή φόρου πλέον του 1,5 εκατ. ευρώ.

Η περίπτωση αυτή είναι σχεδόν βέβαιο ότι είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου, μία απίστευτου μεγέθους και σύλληψης λεηλασία του δημόσιου πλούτου, στην οποία εμπλέκονται δυστυχώς και άνθρωποι της Εκκλησίας.

Η μέθοδος είναι γνωστή και άκρως προσοδοφόρα με την εκμετάλλευση του σαθρού θεσμικού πλαισίου των δωρεών αλλά και την άκρως περίεργη ασυλία που απολαμβάνει ο χώρος της εκκλησίας από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους, μεθοδεύονταν οι χορηγήσεις δωρεών (εικονικές ή και πραγματικές αρκετές φορές) είτε προς την εκκλησία, είτε προς κοινωφελή ιδρύματα. Είναι χαρακτηριστικό πως ο «δωρητής» έχει δικαίωμα να λάβει επιστροφή φόρου το 40-45% επί της δωρεάς.

Το άκρως εξοργιστικό είναι ότι οι «δωρητές» μπορούν, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4002/11 και την Υπουργική Απόφαση 1184/20.8.2011 να καταβάλλουν τον αναλογούντα φόρο εφάπαξ και χωρίς προσαυξήσεις.

· Επειδή είναι βέβαιο ότι το φαινόμενο έχει λάβει γενικευμένες διαστάσεις, επ΄ ωφελεία, όχι μόνον των δωρητών, δωρεοδόχων και μεσιτών αλλά δυστυχώς και κρατικών υπαλλήλων.

· Επειδή η διασπάθιση του δημόσιου χρήματος από κάθε λογής επιτήδειους με την ανοχή ή τη συμβολή παραγόντων της εκκλησίας είναι εξοργιστική για τους πολίτες που αφαιμάσσονται καθημερινά,

Ερωτάται ο κ. υπουργός:

1. Διαθέτετε στοιχεία που να προσδιορίζουν την έκταση του φαινομένου στην Αχαΐα αλλά και πανελλαδικά και αν όχι τι προτίθεσθε να πράξετε ώστε να τα αποκτήσετε;

2. Τι προτίθεστε να πράξετε για τον εντοπισμό όλων όσων συμμετείχαν στο «πάρτι» των δωρεών με το αζημίωτο;

3. Προτίθεστε να αποκαταστήσετε τη ζημία του δημοσίου, να τιμωρήσετε παραδειγματικά τους εμπλεκόμενους και να δημοσιοποιήσετε τα ονόματά τους;

4. Τέλος προτίθεστε να προχωρήσετε στην αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου που διέπει τα θέματα των δωρεών σε εκκλησιαστικά ιδρύματα;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Θανάσης Λεβέντης
Νίκος Τσούκαλης
Γρηγόρης Ψαριανός
Διαβάστε περισσότερα » »

Ιπποφαές: Ένα μαγικό φυτό!

Ιπποφαές: Ένα μαγικό φυτό!Το Ιπποφαές περιέχει πάνω από 15 υπέρ αντιοξειδωτικές ουσίες και θεωρείται η τέλεια υποστήριξη σε πολλές θεραπείες.

Στον κατάλογο των φυτών με γνωστές στην σύγχρονη επιστήμη φαρμακευτικές ιδιότητες το Ιπποφαές κατέχει μια από τις πιο διακεκριμένες θέσεις.Το ιπποφαές είναι από τα αρχαιότερα φυτά της γης και προηγείται κατά πολύ της εποχής των παγετώνων.

Αυτοφύεται σε μορφή θάμνου στην ευρύτερη περιοχή της Ευρασίας. Στις εκστρατείες του Μεγάλου Αλεξάνδρου παρατηρήθηκε ότι τα άρρωστα και τραυματισμένα άλογα θεραπεύονταν τρώγοντας τα φύλλα και τους καρπούς του φυτού και άρχιζε να γυαλίζει τρίχωμα τους, από την παρατήρηση αυτή δόθηκε και η ονομασία του (ίππο -; φάος = άλογο που γυαλίζει).

Έτσι άρχισαν να το χρησιμοποιούν και οι στρατιώτες του, μαζί με τον ίδιο για να είναι πιο ισχυροί στις εκστρατείες. Υπάρχουν επίσης αναφορές ότι το χρησιμοποιούσε στις εκστρατείες του και ο Τζέκινς Χάν.

Το ιπποφαές μνημονεύεται από τον Θεόφραστο, μαθητή του Αριστοτέλη, αλλά κυρίως από τον Διοσκουρίδη τον Αναζαρβέα, πατέρα της φαρμακολογίας.

Αναφορές στο Ιπποφαές υπάρχουν στην Θιβετιανή και κινέζικη ιατρική. Από το 1929, όταν για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε βιοχημική ανάλυση των καρπών του φυτού, οι γνώσεις για της φαρμακευτικές ιδιότητες του φυτού συνεχώς αυξάνονται. Πλέον υπάρχει τεκμηριωμένη γνώση (Γερμανία, Ρωσία, Καναδάς, Κίνα, Φιλανδία, Αγγλία, Σουηδία κ.α.) για το ιπποφαές και έχουν αφιερωθεί γιαυτό 5 επιστημονικά συνέδρια.

Το έλαιο του φυτού παράγεται από τους καρπούς με την μέθοδο της εκθλίψεως, χωρίς χημικά ή άλλα πρόσθετα. Περιέχει περισσότερες από 190 θρεπτικές και βιολογικές ουσίες, αρμονικά δεμένες, γιαυτό το λόγο έχουμε και τα αποτελέσματα που αναφέρονται στην βιβλιογραφία του, αλλά και από την καθημερινή χρήση του.

Ένα θαυματουργό φυτό


Έχει βρεθεί επίσης ότι:

 • Το επίπεδο βιταμίνης C είναι περίπου 1000% πιο υψηλό από αυτό των πορτοκαλιών, γιαυτό χρησιμοποιείται και σε κρυολογήματα.
 • Σύμφωνα με Ρώσους και Κινέζους επιστήμονες, το Ιπποφαές περιέχει 190 βιοενεργά συστατικά από τα οποία 106 είναι στο έλαιο.
 • Περιέχει σίδηρο, χλωροφύλλη, λυκοπενιο, ζεαξανθίνη, ασταξανθίνη, β-καροτίνη, σελήνιο, χρώμιο, όλο το complex της βιταμίνης Β, και πλήθος άλλων συστατικών.
 • Περιέχει περισσότερα απο 15 υπέραντιοξειδωτικά, είναι η πιο πλούσια πηγή στον κόσμο.
 • Το έλαιο είναι η καλύτερη ενιαία πηγή που είναι γνωστή στον άνθρωπο για τη βιταμίνη Ε, την βιταμίνη C, τη βήτα-καροτίνη, τα ακόρεστα λιπαρά οξέα, τα ουσιαστικά αμινοξέα και φλαβονοειδή.
 • Η περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε (δ-άλφα-tocopherol) είναι 200% υψηλότερο από το έλαιο σίτου, 900% υψηλότερο από το έλαιο καλαμποκιού και 3500% υψηλότερο από το έλαιο σόγιας. Το δ-α-tocopherol είναι η πιο ισχυρή μορφή βιταμινών Ε.
 • Περιέχει το β-σιτοστερόλ, που είναι 3000% πιο δυνατό στην διάσπαση των λιπών απο την χολίνη.
 • Περισσότερο από το ενενήντα τοις εκατό των συνολικών λιπαρών οξέων είναι ακόρεστα λιπαρά οξέα. Το έλαιο του Ιπποφαές περιέχει (17-20%) ωμέγα-3, (28-30%) ωμέγα-6, (36-40%) ωμέγα-9 και ωμέγα-7.
 • Το Ιπποφαές περιέχει όλα τα μέταλλα και ιχνοστοιχεία.
 • Έχει εξαιρετική συγκέντρωση σε κάλιο. Το έλαιο του Ιπποφαές δεν περιέχει τα μέταλλα που είναι επιβλαβή στο σώμα.
 • Περιεχει όλα τα αμινοξέα.
 • Το ιπποφαές Eubias, απλά καλλιεργείται, δεν είναι αποτέλεσμα εργαστηρίου.
 • Επίσης περιέχει κατά 32% πρωτεΐνη.
 • Αποτελέσματα έδειξαν ότι το έλαιο του είχε μια θεραπευτική αποτελεσματικότητα στον αποχρωματισμό δερμάτων, στις φακίδες, ενάντια της πρόωρης γήρανσης, στην σκλήρυνση του δέρματος, στην απολέπιση, στην ακμή, και στην επαναλαμβανόμενη δερματίτιδα.

Τι καθιστά το Ιπποφαές τόσο πολύτιμο


Λιπαρές ουσίες υψηλής ποιότητας

Το Ιπποφαές περιέχει αιθέρες λιπαρών ουσιών και γλυκερίνη υψηλής ποιότητας, αποτελεί την υψηλότερη πηγή φυτικών λιπαρών οξέων που έχει ανακαλυφθεί μέχρι σήμερα. Οι ποιότητα των λιπαρών οξέων καθορίζεται από την σύσταση των ωμέγα, οι οποία είναι ιδιαίτερα υψηλή χάρη στα λιπαρά των ωμέγα που περιέχει στις σωστές αναλογίες. Ο ανθρώπινος οργανισμός δεν μπορεί να παράγει μόνος του όλα αυτά τα λιπαρά οξέα, έτσι θα πρέπει να χορηγούνται πάντα από το περιβάλλον.

Βιταμίνες και μέταλλα

Οι βιταμίνες είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη, την ζωτικότητα και την υγεία. Ρυθμίζουν τις σωματικές λειτουργίες και αυξάνουν την αντοχή του οργανισμού στις ασθένειες και το άγχος. Το Ιπποφαές είναι τόσο πλούσιο σε βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και λιπαρά οξέα, που το κάνουν κορυφαίο φυτικό προϊόν. Σε σύγκριση με το Ιπποφαές η συγκέντρωση βιταμινών που προσφέρουν άλλες θρεπτικές πηγές είναι ελάχιστη. Μην ξεχνάτε ότι ακόμα και μια μικρή ανεπάρκεια σε μια μόνο βιταμίνη μπορεί να προκαλέσει έλλειψη ισορροπίας στην υγεία σας. Αυτός είναι ο λόγος που το Ιπποφαές αποτελεί ένα ζωτικό θρεπτικό συμπλήρωμα.

Το Ιπποφαές περιέχει επίσης βιταμίνες του συμπλέγματος B, οι οποίες είναι πολύ σημαντικές. Πολλές φορές, αυτές οι βιταμίνες χαρακτηρίζονται ως αντιαγχωτικές, λόγω της θετικής επίδρασης που έχουν στο νευρικό σύστημα. Το Ιπποφαές είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες και σε βιταμίνη Β12, η οποία είναι ιδιαίτερα σημαντική και για τους χορτοφάγους καθώς είναι σχεδόν αδύνατο να την λάβουν από άλλη φυτική τροφή.

Επιπλέον το Ιπποφαές περιέχει ένα από τα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά την βήτα καροτίνη, ουσία η οποία μετατρέπεται σε βιταμίνη Α στον οργανισμό. Η βιταμίνη Α αυξάνει την αντοχή του οργανισμού και βοηθά να διατηρηθεί το δέρμα, τα μαλλιά, τα νύχια, τα μάτια σε βέλτιστη κατάσταση. Το Ιπποφαές είναι επίσης εξαιρετικά πλούσιο σε βιταμίνη Ε. Αυτή η βιταμίνη βοηθά στην βελτίωση της πνευματικής και σωματικής απόδοσης, αυξάνοντας την ζωτικότητα. Περιέχει επίσης σεροτονίνη και 28 ιχνοστοιχεία

Οι βιταμίνες από μόνες τους δεν είναι επαρκείς


Όσο σημαντικές και αν είναι οι βιταμίνες, είναι άνευ αξίας ελλείψει μετάλλων. Είναι γεγονός ότι οι βιταμίνες δεν μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς την βοήθεια των μετάλλων, και αν και ο οργανισμός σας είναι ικανός να παράγει κάποιες βιταμίνες από μόνος του, δεν μπορεί να παράγει ούτε ένα μέταλλο. To Ιπποφαές περιέχει όλα τα μέταλλα που χρειάζεται ο οργανισμός σας, σίδηρο, μαγνήσιο, κάλιο, ψευδάργυρο καθώς και τα περισσότερα ιχνοστοιχεία, όπως χρώμιο, σελήνιο, κάλιο κ.α.

Τα θρεπτικά συμπληρώματα λειτουργούν βέλτιστα μόνο όταν οι βιταμίνες και τα μέταλλα που περιέχουν είναι τέλεια ισορροπημένα και λαμβάνονται ταυτόχρονα. Αυτός είναι ο λόγος σπουδαιότητας αυτού του ακανθώδες φυτού. Η χρήση του Ιπποφαές είναι ασφαλής και δεν χρειάζεται να συμβουλευτείτε πρώτα τον ιατρό σας, σε αντίθεση με κάποιες βιταμίνες και μέταλλα τα οποία εύκολα μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα εάν χορηγηθούν εσφαλμένα η χωρίς ιατρική συμβουλή.

Λυκοπένιο

Το Ιπποφαές είναι εξαιρετικά πλούσιο σε λυκοπένιο, μια πορτοκαλί χρωστική ουσία η οποία είναι μέρος των καροτενοειδών. Το λυκοπένιο αποτελεί μια από τις πιο ισχυρές αντιοξειδωτικές ουσίες. Είναι η χρωστική η οποία δίνει στις ντομάτες το κόκκινό τους χρώμα. Τα καροτενοειδή θεωρούνται αντικαρκινική τροφή, καθώς εκτενής μελέτη - στην οποία συμμετείχαν 48.000 άνδρες- κατέδειξε ότι όσοι κατανάλωναν εβδομαδιαίως 10 μερίδες φαγητού που περιλάμβαναν την παραπάνω ομάδα, μείωναν κατά 45% τις πιθανότητές τους να εμφανίσουν καρκίνο του προστάτη.

Το Ιπποφαές περιέχει σημαντικές ποσότητες όλων αυτών των ουσιών. Αυτό αποτελεί ένα ακόμα παράδειγμα για το πόσο ισορροπημένο είναι αυτό το φυτό.

Ζεαξανθίνη

Ένα από τα σημαντικότερα συστατικά του Ιπποφαές είναι η ζεαξανθίνη, μια κίτρινη ουσία η οποία είναι εξαιρετικά χρήσιμη στον οργανισμό. Όπως το λυκοπένιο έτσι και η ζεαξανθίνη αποτελεί ένα από τα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά. Αυτά τα δυο συστατικά μαζί με το Α και Β-καροτένιο, cryptoxanthin, taraxanthin και phytofluin είναι υπεύθυνα για το κίτρινο- πορτοκαλο -;κοκκινο χρώμα του Ιπποφαούς. Επίσης η ζεαξανθίνη είναι ο μοναδικός τρόπος μακροπρόθεσμης αντιμετώπισης του καταρράκτη και της ωχράς κηλίδας καθώς δεν υπάρχει κάτι άλλο.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο Archives of Ophthalmology. Η γεροντική εκφύλιση της ωχράς κηλίδας επηρεάζει άνδρες και γυναίκες συνήθως μετά την ηλικία των 65 ετών και συνήθως επιδεινώνεται με την πάροδο του χρόνου, στερώντας από τον ασθενή την κεντρική του όραση. Πολλά άτομα μπορεί να είναι ευάλωτα λόγω γενετικών παραγόντων, ενώ το κάπνισμα είναι γνωστό ότι αυξάνει τον κίνδυνο.

Η ζεαξανθίνη, είναι καροτενοειδή που συντελεί στην πρόληψη της γεροντικής εκφύλισης της ωχράς κηλίδας προφανώς επιτρέποντας στον οφθαλμό να φιλτράρει το επιβλαβές μικρού κύματος φως και περιορίζοντας άλλες επιβλαβείς επιδράσεις στον αμφιβληστροειδή χιτώνα. Τα άτομα που καταναλώνουν τροφές που περιέχουν ζεαξανθίνη έχουν 35% λιγότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν εκφύλιση της ωχράς κηλίδας. Η εκφύλιση είναι μη αναστρέψιμη και προοδευτικά επιδεινώνεται, στερώντας από τους ασθενείς την κεντρική όρασή τους.

Επίσης ως φαίνεται προστατεύει τα μάτια, επιτρέποντας τους να φιλτράρουν το επιβλαβές, βραχέως μήκους κύματος φως και αναχαιτίζοντας άλλες βλάβες στην ωχρά κηλίδα -; στο κεντρικό τμήμα του αμφιβληστροειδούς χιτώνα του ματιού.
Το Ιπποφαές θεωρείται εξαιρετική πηγή ζεαξανθίνης

Εξαιρετικά πλούσιο σε λιπαρά οξέα, στερόλες και φλαβονοειδή


Λινολενικό οξύ (Ω3)

Το Ιπποφαές είναι εκπληκτικά πλούσιο σε λινολενικό οξύ. Ο ανθρώπινος οργανισμός μετατρέπει αυτό το σπάνιο λιπαρό οξύ, το οποίο μπορεί να βρεθεί μόνο στο μητρικό γάλα η σε λάδι ηράνθεμου, σε προσταγλαδίνες. Οι προσταγλαδίνες είναι ουσίες οι οποίες συγκαταλέγονται στις ορμόνες και εκτελούν ευρύ φάσμα λειτουργιών στον οργανισμό (όπως ρύθμιση της πίεσης του αίματος). Το λινολενικό οξύ έχει αποδειχτεί αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου. Επιπλέον εμποδίζει την συγκέντρωση χοληστερόλης στα αιμοφόρα αγγεία.

Ελαϊκό οξύ (ωμέγα-9), Παλμιτελαϊκό οξύ (ωμέγα-7), Παλμιτικό οξύ και Λινελαϊκό οξύ (ωμέγα-6)

Η έλλειψη των βασικών λιπαρών οξέων από τη διατροφή, σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει, σχετίζεται με την ανεπαρκή λειτουργία πολλών συστημάτων του οργανισμού που σχετίζονται με το μεταβολισμό, όπως είναι το καρδιολογικό, το νευρολογικό και το ανοσοποιητικό σύστημα.

Η συμπλήρωση της διατροφής με βασικά λιπαρά οξέα, βοηθά στην σωστή ορμονική παραγωγή και στη μείωση των επιπέδων της ";κακής"; χοληστερόλης (LDL), καθώς και στην υγεία του δέρματος. Η ποσότητα που λαμβάνεται συνήθως από την τροφή είναι μικρή σε σχέση με την απαιτούμενη και ο τρόπος μαγειρέματος μπορεί να καταστρέψει τα πολύτιμα αυτά συστατικά.

Το Ιπποφαές από την φύση του περιέχει εξαιρετικά μεγάλες ποσότητες των Ωμέγα, και συσκευάζεται με τέτοιο τρόπο ώστε να μεταφέρονται τα λιπαρά οξέα ακέραια στον οργανισμό μας

Εφαρμογές των λιπαρών οξέων


Σύμφωνα με έρευνες τα ω-3 λιπαρά παρεμβάλλονται στα ένζυμα που παίζουν ρόλο στη φλεγμονή, η οποία είναι πιθανός παράγοντας που οδηγεί σε διαβήτη Ι. Η διατροφή που είναι πλούσια σε Ιπποφαές και άλλες πηγές ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, παρατηρήθηκε σε έρευνα, ότι βοήθησε να μειωθεί ο κίνδυνος εμφάνισης διαβήτη Ι σε παιδιά με οικογενειακό ιστορικό, τα οποία κινδύνευαν να αναπτύξουν τη νόσο.

Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα βοηθούν ελαφρώς στη μείωση της πίεσης και επιπλέον μειώνουν τον κίνδυνο θρομβωτικών αγγειακών επεισοδίων. Άγχος και κατάθλιψη, τα ω3 έχουν δείξει ότι μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά σε αυτά τα δύο.

Όλο και περισσότερες έρευνες αποδεικνύουν την χρησιμότητα του Ιπποφαές


Δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε την ωφέλιμη δράση των ωμέγα 3 λιπαρών οξέων στους πόνους που οφείλονται στην οστεοαρθρίτιδα, λόγω της συμβολής τους στη μείωση της φλεγμονής στην περιοχή της άρθρωσης. Ακόμα υπάρχουν ενδείξεις ότι τα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα συντελούν στην αύξηση των επιπέδων ασβεστίου στα οστά και κατά συνέπεια συντελούν στην προφύλαξη της πυκνότητας των οστών και την μείωση του κινδύνου παρουσίας οστεοπόρωσης.

Έρευνες σε άτομα με διπολική κατάθλιψη και σχιζοφρένια έδειξαν μείωση των συμπτωμάτων και της δοσολογίας των ψυχοφαρμάκων μετά από χρήση ωμέγα 3 λιπαρών οξέων, παρόλα αυτά χρειαζόμαστε περισσότερα στοιχεία για να προσδιορίσουμε τη δοσολογία των ωμέγα 3 που ενδείκνυται για το βέλτιστο αποτέλεσμα.

Ακόμα η επικουρική δράση των ωμέγα 3 για την ίαση των εγκαυμάτων, τη μείωση της φωτοευαισθησίας από τις ακτίνες UV και τη θεραπεία κατά της ψωρίασης είναι πλέον ευρέως γνωστή. Τέλος, αξίζει να αναφερθούμε σε ένα λιπαρό οξύ, το ελαϊκό οξύ (ωμέγα -9), το οποίο, μαζί με τα αντιοξειδωτικά - ουσίες που περιέχονται σε αφθονία στο Ιπποφαές, έχει ευεργετικότατη επίδραση στο καρδιαγγειακό σύστημα, ενώ υπάρχουν ενδείξεις ότι μειώνει τον κίνδυνο οξείδωσης, ιδίως του ορθού και του παχέος εντέρου, του στήθος, του προστάτη του παγκρέατος και του ενδομήτριου.


Η πληθώρα, η φυσική ύπαρξη και η συνέργεια των ουσιών στο Ιπποφαές αποτελούν τον λόγο της αποτελεσματικότητας του.

Φλαβονοειδή


Μια άλλη μεγάλη κατηγορία ουσιών που περιέχει το Ιπποφαές, είναι τα φλαβονοειδή, Τα φλαβονοειδή θεωρούνται αντιοξειδωτικά ουσίες. Οι συγκεκριμένες φυτοχημικές ουσίες δεν έχουν σχετισθεί μόνο με ελάττωση της αρτηριακής πιέσεως, αλλά και με μειωμένο ποσοστά ορισμένων μορφών καρκίνου, καθώς και άνοιας. Όλο και περισσότερες επιστημονικές μελέτες συνδέουν τα αντιοξειδωτικά με την ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος, την προστασία των δοντιών μας από την πλάκα και την ουλίτιδα και την εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών οξυγόνου που επιτίθενται στα κύτταρα και επιταχύνουν τη γήρανση.

Β-Sitosterol

Το β-Sitosterol είναι και αυτό μια ουσία η οποία περιέχεται στο Ιπποφαές. Το β-Sitosterol έχει τη δυνατότητα να διαλύει τα λίπη και είναι 30 φορές πιο ισχυρό από τη χολίνη.

Φυτικές στερόλες αποδεδειγμένα μειώνουν τη χοληστερόλη

Τα τελευταία 50 περίπου χρόνια είναι γνωστό ότι οι φυτικές στερόλες, ή αλλιώς φυτοστερόλες, μειώνουν τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα, εμποδίζοντας σε κάποιο βαθμό την απορρόφηση της χοληστερόλης στο έντερο. Τα ευρήματα πολλών κλινικών ερευνών υποδεικνύουν ότι οι φυτοστερόλες μειώνουν την ολική και την LDL χοληστερόλη, αποτρέποντας εν μέρει την απορρόφηση της χοληστερόλης.

Επίσης, τα αποτελέσματά τους είναι επιπρόσθετα όταν συνδυάζονται με λιπαρά Ω, sitosterol , προσεγμένη δίαιτα, άσκηση κ.α. Οι φυτοστερόλες μπορούν να καταναλώνονται με ασφάλεια. Ωστόσο, η καθημερινή κατανάλωση 2-3g στερολών για χρονικό διάστημα ενός έως δώδεκα μηνών ενδέχεται να προκαλέσει μέτρια πτώση στα επίπεδα καροτενοειδών του πλάσματος.

Το Ιπποφαές έχει πολύ μεγάλες συγκεντρώσεις καροτενοειδών τα οποία βρίσκονται σε πλήρη αρμονία με τις στερόλες του, επομένως δεν αντιμετωπίζουμε καμία απολύτως μείωση τους.

Ιπποφαές, φυτική «τράπεζα» θρεπτικών ουσιών


Βιταμίνες και αντιοξειδωτικά που βοηθούν

Βιταμίνη Α, μάτια, όραση, βλεννογόνο, αντίσταση στις μολύνσεις. Βήτα καροτένιο πρόδρομος της βιταμίνης Α καταστρέφει τις ελεύθερες ρίζες. Βιταμίνη D σχηματισμός και καλή διατήρηση των οστών, συμβάλλει στην απορρόφηση του ασβεστίου. Βιταμίνη Ε καταστρέφει τις ελεύθερες ρίζες (αντιοξειδωτικός παράγοντας). Βιταμίνη Κ πήξη το αίματος. Βιταμίνη C αντιοξειδωτική δράση, προστασία από τις ελεύθερες ρίζες, ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, σχηματισμός του συνδετικού ιστού, συμμετέχει στη σύνθεση ορμονών, αυξάνει την πρόσληψη του σιδήρου, σταματά την πρόσληψη χαλκού. Βιταμίνη Β1μεταβολισμός υδατανθράκων.

Βιταμίνη Β2 συνολικός μεταβολισμός. Βιταμίνη Β6 μεταβολισμός πρωτεϊνών. Βιταμίνη Β12 συνολικός μεταβολισμός, σύνθεση των ερυθρών αιμοσφαιρίων. Βιοτίνη μεταβολισμός πρωτεϊνών και υδατανθράκων νιασίνη μεταβολισμός υδατανθράκων (μείωση της γλυκόζης), ενέργεια που τροφοδοτεί αερόβιες διαδικασίες. Παντοθενικό οξύ μεταβολισμός λιπαρών, υδατανθράκων και αμινοξέων, επούλωση τραυμάτων. Φολικό οξύ μεταβολισμός DNA, δημιουργία νέων κυττάρων, κ.α.

Μέταλλα & ιχνοστοιχεία που βοηθούν

Νάτριο στην αποθήκευση νερού. Κάλιο αφυδάτωση, ρύθμιση της πίεσης του αίματος και λειτουργία καρδιάς. Χλώριο ο πιο σημαντικός συνοδός του νατρίου και του καλίου, σχηματισμός υδροχλωρικού οξέος στο στομάχι. Μαγνήσιο συμμετέχει σε περισσότερες από 300 αντιδράσεις στον οργανισμό, όπως ο ενεργειακός μεταβολισμός, οι μυϊκές συσπάσεις.

Ασβέστιο στην σταθερότητα των οστών και δοντιών, μεταβίβαση μηνυμάτων στα νεύρα και τους μυς. Σίδηρος στην μεταφορά του οξυγόνου στο αίμα και παραγωγή ενέργειας. Ψευδάργυρος στο ανοσοποιητικό σύστημα, επούλωση τραυμάτων και προστασία από τις Ελεύθερες ρίζες. Σελήνιο στην προστασία από τις ελεύθερες ρίζες. Χρώμιο μεταβολισμός υδατανθράκων, αυξάνει το σχηματισμό γλυκογόνου και εξοικονομεί γλυκογόνο κατά την διάρκεια της άσκησης, κ.α.
Αναφέρονται τα πιο σημαντικά

Εάν για οποιοδήποτε λόγο ο οργανισμός μας περιέχει πολλές ελεύθερες ρίζες, τοξίνες, οφειλόμενες στον άσχημο τρόπο ζωής ή και στις πολύ κακές συνθήκες που επικρατούν στον σύγχρονο κόσμο (καυσαέρια, άγχος, κάπνισμα, διατροφή, έλλειψη άσκησης), ενδέχεται να νιώσουμε νωχελικοί, κουρασμένο η και κατάθλιψη. Το Ιπποφαές είναι πλούσιο σε βιταμίνες και υπέρ αντιοξειδωτικές ουσίες, οι οποίες βοηθούν στην απομάκρυνση των τοξινών από το σώμα. Το αποτέλεσμα θα είναι να νιώσετε πάλι ζωντανοί και ενεργητικοί.

Οι βιταμίνες της σειράς Β που χαρακτηρίζονται αντιαγχωτικές, καθώς και τα αμινοξέα μαζί με τα λιπαρά οξέα (Ω) που έχουν την ιδιότητα να χαλαρώνουν τον οργανισμό, θα αποτελέσει την καλύτερη λύση για να διώξετε το άγχος με την βοήθεια του Ιπποφαές. Τα αποτελέσματα μπορούν να ενισχυθούν με ένα φλιτζάνι τσάι από τα φύλλα του Ιπποφαές.

Το σύνολο των θρεπτικών ουσιών και αντιοξειδωτικών που περιέχονται στο Ιπποφαές Eubias είναι 190.

Αυξάνει την δύναμη και αντοχή, Αυξάνει τις επιδόσεις.

Γρηγορότερη αποκατάσταση της υγείας

Η ισορροπημένη σύνθεση του Ιπποφαές επιτρέπει στον οργανισμό να αναρρώσει πιο γρήγορα μετά από σκληρή προπόνηση ή επίδοση. Συχνά, είναι δυνατό να προπονείστε για περισσότερο χρόνο και πιο έντονα, γεγονός που αποτελεί μια καλή βάση για ακόμα καλύτερες επιδόσεις. Αυτή η φυσική τράπεζα βιταμινών και μετάλλων επιτρέπει στον οργανισμό να λειτουργεί βέλτιστα, ακόμα και κατά την διάρκεια σκληρών αγώνων. Η αντοχή αυξάνεται και χρειάζεται πολύ περισσότερος χρόνος για να αισθανθείτε σωματική εξάντληση.

Ωστόσο, το Ιπποφαές έχει πολλά περισσότερα να προσφέρει σε κορυφαίους αθλητές με υψηλές προσδοκίες. Πολλά μέταλλα χάνονται κατά την εφίδρωση. Αυτό έχει αρνητικό αντίκτυπο στην μυική και νευρική λειτουργία. Το Ιπποφαές αντικαθιστά γρήγορα όλα τα μετάλλων που χάνονται μέσω της εφίδρωσης.

Επιπλέον, η έντονη μυική άσκηση προκαλεί αύξηση στις τοξίνες του οργανισμού, όπως διοξείδιο του άνθρακα και γαλακτικό οξύ. Η καθαριστική δράση του Ιπποφαές εξαλείφει γρήγορα και αποδοτικά αυτές τις τοξίνες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των επιπέδων ενέργειας και την ταχύτερη αποκατάσταση μετά από προπόνηση και αγώνες.

Αδυνατήστε με υγιή τρόπο


Ο αριθμός των ανθρώπων που πάσχουν από παχυσαρκία αυξάνεται. Πλέον η παχυσαρκία θεωρείται ασθένεια. Η απόκτηση βάρους είναι εύκολη, ενώ το να χάσεις βάρος είναι εξαιρετικά δύσκολο. Πολύ συχνά, το αίσθημα πείνας υπερνικά της θέλησης ας και έτσι, εάν σταματήσουμε την διατροφή που ακολουθούμε, επιστρέφουμε στο παλιό βάρος μας χωρίς να το καταλάβουμε. Επιπλέον, η διατροφή που προβλέπουν οι συγκεκριμένες δίαιτες είναι συχνά περιορισμένη και χωρίς ισορροπία προκαλώντας επιδείνωση της υγείας.

Το Ιπποφαές μας προσφέρει πολύ μεγάλη βοήθεια στο να απελευθερωθούμε από περιττά κιλά, χωρίς να ενοχλήσουμε την υγεία μας. Περιέχει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για τον οργανισμό, με ελάχιστες θερμίδες. Τα λιπαρά οξέα, τα αμινοξέα που έχει στην σύνθεση του βοηθάνε στην καλή λειτουργία του μεταβολισμού αλλά και του πεπτικού συστήματος με συνέπεια να έχουμε καλύτερη καύση των λιπών, αλλά και η πλήρης κάλυψη του οργανισμού με τις βιταμίνες που περιέχει δημιουργούν την αίσθηση του κορεσμού.
Διαβάστε περισσότερα » »

Χημικά, χειροβομβίδες κρότου - λάμψης και... κλομπ στο Σύνταγμα

Αστυνομική αγριότητα στο Σύνταγμα

Πάνω από 1.000 άτομα παραμένουν συγκεντρωμένα μέχρι αυτή την ώρα στην πλατεία Συντάγματος, όπου ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ προσπαθούν να τους απωθήσουν μακριά από τη Βουλή χρησιμοποιώντας χημικά, κρότου λάμψης αλλά και βία. Οι πολίτες διαμαρτύρονταν ειρηνικά κατά της ψήφισης του «χαρατσιού» για τα ακίνητα.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ χρησιμοποιώντας χημικά, κρότου-λάμψης και κλομπ , δίωχνουν  το συγκεντρωμένο κόσμο που διαμαρτύρονταν ειρηνικά, μακριά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Νωρίτερα αυτόπτες μάρτυρες κατήγγειλαν ότι οι δυνάμεις ασφαλείας χτύπησαν νεαρή κοπέλα που κατάφερε και έσπασε τον κλοιό τους, περνώντας μπροστά από το μνημείο, ενώ έκαναν λόγω και για άλλους τραυματίες.

Οι αγανακτισμένοι πολίτες, μπορεί να έχουν διασκοπιστεί αριστερά και δεξιά από το μνημείο αλλά συνεχίζουν να φωνάζουν όλοι μαζί: "Ψωμί-παιδεία-ελευθερία, η χούντα δεν τελείωσε το '73".

Γύρω στις 9.20 το βράδυ τα ΜΑΤ κυνήγησαν και χτύπησαν κόσμο στην οδό Σταδίου η οποία ήταν ανοιχτή.
Διαβάστε περισσότερα » »

48ωρη απεργία σε εφορίες και τελωνεία

Κλειστές οι εφορίες και τα τελωνεία τη Δευτέρα και Τρίτη 12 και 13 Σεπτεμβρίου, λόγω της 48ωρης απεργίας την οποία προκήρυξαν οι εργαζόμενοι.

Μετά τη λήξη της απεργίας, θα συνεδριάσουν εκ νέου για να αποφασιστεί η συνέχιση των κινητοποιήσεών τους.

Οι Εφοριακοί και τελωνειακοί υπάλληλοι απεργούν, αντιδρώντας στις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για το ενιαίο μισθολόγιο, που παρ' όλες τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι θα περιλαμβάνει τελικά την «προσωπική διαφορά» , τελικά δεν θα δοθεί.Διαβάστε περισσότερα » »

Θερμικά αόρατα τάνκς , ελικόπτερα, αεροπλάνα. Ενα άρθρο που πρέπει να διαβάσουν τα σώματα ασφαλείας.

Γράφει ο Αδαμάντινος

Ο αόρατος μανδύας που μπορεί να εξαφανίζει αντικείμενα απο τα radar έχει προκύψει σαν αποτέλεσμα της εφαρμογής νέων υλικών που ονομάζονται μεταυλικά. Σε αυτό το σημείο σημειώνω ότι την πρώτη πατέντα διεθνώς σε μεταυλικά την έχει Ελληνας Καθηγητής Παν/μίου στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλιου. Αυτος κατασκεύασε και πατενταρισε στην Ιαπωνία τα πρώτα cloaking devices. Μετά εμφανίστηκαν οι Αμερικανοί και οι Κινέζοι. Οι πατέντες υπάρχουν, δεν φεύγουν...


Τα αόρατα υλικά που έχει σχεδιάσει ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ από το 2008 ειναι καλυτερα από τα αμερικάνικα γιατί δεν κανουν αόρατα τα αντικείμενα μονο σε μια ηλεκτρομαγνητικη συχνότητα όπως τα αμερικάνικα αλλά σε περιοχή συχνοτήτων. Εχουν όμως και άλλα ατου απο ότι έχει πει σε συνέντευξη του, το 2009, που τα αμερικανικα δεν έχουν, «είτε τους αρέσει είτε όχι» όπως λέει..

Στη φωτογραφία βλέπετε υλικά, όχι μεταυλικά, σε μορφή εξαγώνων πλακιδίων που μπορούν να εξομοιώνουν τη θερμοκρασια του περιβάλλοντος στη περιοχή του IR φάσματος της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας, κάνοντας αόρατα τα αντικείμενα των οποίων την επιφάνεια καλύπτουν στην IR ακτινοβολία.

Με ελάχιστη τροφοδοσία ρεύματος τα εξάγωνα αυτά, που πρωτη η BAE systems ισχυρίζεται ότι ανέπτυξε, κάνουν ΑΟΡΑΤΑ τα αντικείμενα που καλύπτουν σε Infrared ανιχνευτές παντός τύπου που αρκετά οπλικά συστήματα φέρουν.

Ευτυχώς η Τουρκικη Φρεγάτα δεν ειναι τόσο τεχνολογικά προχωρημένη. Σε δύο χρόνια όμως θα είναι.
Διαβάστε περισσότερα » »

Γεωμαγνητική καταιγίδα σε εξέλιξη -(Elenin?)

Το spaceweather.com σε χθεσινή του ανάρτηση ενημερώνει , πως από τη δύση του ήλιου χθες, 26 Σεπτεμβρίου εξελίσσεται μία ιδιαίτερα σφοδρή ηλεκτρομαγνητική καταιγίδα (Κp=7). Η επίδραση στο μαγνητικό πεδίο της Γης ξεκίνησε στις 1300UT της 26ης Σεπτεμβρίου καθώς χτύπησε τον πλανήτη μας ένα μεγάλο ηλεκτρομαγνητικό κύμα από έκρηξη στην κορώνα του ήλιου (coronal mass ejection). Αποτέλεσμα ήταν η έντονη συμπίεση της μαγνητόσφαιρας της Γης, και η έκθεση των γεωσυγχρονισμένων δορυφόρων στον ηλιακό άνεμο και πλάσμα, ενώ φωτεινά φαινόμενα έγιναν ορατά και στους δύο πόλους του πλανήτη.
(Η φωτογραφία επάνω είναι του Gordon Mc Lellan πάνω από τη λίμνη Michigan, χθες 26 Σεπτ.)
Αιτία όλων αυτών είναι η ηλιακή κηλίδα AR1302, που έχει μέγεθος μεγαλύτερο των 150.000χλμ και είναι ορατή ακόμη και δίχως τηλεσκόπιο.
Γνωρίζουμε πως οι ηλιακές εκρήξεις θέλουν 3 ημέρες για να φτάσουν στη Γη.
Πράγματι, σύμφωνα με την αναφορά του spaceweather η ηλιακή κηλίδα "ηρέμησε" μετά τις εκπομπές της 22ης και 24ης Σεπτεμβρίου, ωστόσο η NOAA υπολογίζει με νέες ηλεκτρομαγνητικές εκρήξεις κατά τις επόμενες 24 ώρες (μέχρι σήμερα δηλαδή).

 
Σημείωση:
1) σε βίντεο του youtube  ο θεολόγος Paul Bergley αναφέρει πως 10.000.000 άνθρωποι στη Χιλή έμειναν δίχως ρεύμα και 1.000 κεραίες κινητής τηλεφωνίας νεκρώθηκαν στο LA της Καλιφόρνια. Στις σημειώσεις τίθεται και το ερώτημα μήπως ο Ελένιν είναι η αιτία των ηλιακών εκρήξεων που επηρέασαν το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο της Γης...
2) άλλο βίντεο  αναφέρει την περίπτωση ενός άλλου κομήτη-αστεροειδούς μεγέθους 13μέτρων που αναμένεται να έρθει πολύ κοντά στη Γη, σήμερα 27 Σεπτεμβρίου 2011
2011 SE58
Sep 27
0.6 LD
--
13 m


 σύμφωνα με ανακοίνωση που υπάρχει δημοσιευμένη στην ίδια σελίδα του spaceweather.com:Near Earth Asteroids
Potentially Hazardous Asteroids (PHAs) are space rocks larger than approximately 100m that can come closer to Earth than 0.05 AU. None of the known PHAs is on a collision course with our planet, although astronomers are finding new ones all the time.


On September 27, 2011 there were 1250 potentially hazardous asteroids.
Recent & Upcoming Earth-asteroid encounters:
Asteroid
Date(UT)
Miss Distance
Mag.
Size
2011 SQ32
Sep 20
7.5 LD
--
44 m
2011 SK68
Sep 21
5.8 LD
--
13 m
2007 TD
Sep 22
6.2 LD
--
58 m
2011 SE58
Sep 27
0.6 LD
--
13 m
2011 SO5
Sep 29
5.6 LD
--
34 m
2002 AG29
Oct 9
77.1 LD
--
1.0 km
2011 SS25
Oct 12
70.4 LD
--
1.2 km
2000 OJ8
Oct 13
49.8 LD
--
2.4 km
2009 TM8
Oct 17
0.9 LD
--
8 m
2011 FZ2
Nov 7
75.9 LD
--
1.6 km
2005 YU55
Nov 8
0.8 LD
--
175 m
1994 CK1
Nov 16
68.8 LD
--
1.5 km
1996 FG3
Nov 23
39.5 LD
--
1.1 km
2003 WM7
Dec 9
47.6 LD
--
1.5 km
Notes: LD means "Lunar Distance." 1 LD = 384,401 km, the distance between Earth and the Moon. 1 LD also equals 0.00256 AU. MAG is the visual magnitude of the asteroid on the date of closest approach.
 
Προσωπικά θα έλεγα πως η τρομοκράτηση του κόσμου καλά κρατεί...
και πως ξαφνικά τα σενάρια καταστροφών βρίσκουν υποστήριξη από πολλές "επίσημες σελίδες"...
Το ζήτημα παραμένει: Κανένα δε βοηθά η καταστροφολογία...
η μοίρα της ανθρωπότητας είναι κοινή. Ο κόσμος αλλάζει κι εμείς είμαστε υπεύθυνοι για την πορεία των αλλαγών - το τι θα συμβεί πραγματικά και το πως θα γεννηθεί ο νέος κόσμος εξαρτάται μονάχα από τον πνευματικό και συνειδησιακό μας προσανατολισμό!
Διαβάστε περισσότερα » »

Οι πρωθυπουργοί της Ελληνικής Δημοκρατίας (Οικογενειοκρατίας) από το 1955


Ποιοι ήταν πρωθυπουργοί ανά 5ετία από το 1955 έως το 2010:

1955 Καραμανλής
1960 Καραμανλής
1965 Παπανδρέου
1970 Χούντα
1975 Καραμανλής
1980 Καραμανλής
1985 Παπανδρέου
1990 Μητσοτάκης
1995 Παπανδρέου
2000 Σημίτης
2005 Καραμανλής
2010 Παπανδρέου


Η ΕΥΘΥΝΗ ΓΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ...ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΣ, ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ...ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ...

ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ !!!


 
Διαβάστε περισσότερα » »

Δεν είναι πλάκα. Τέλειωσε το μελάνι στο ΚΕΠΥΟ και δεν βεβαιώνονται οι φόροι!

οικονομικων, τελειωσε μελανι, oikonomikon, teleiose melaniΑπίστευτο και όμως ελληνικό! Στην χώρα των συνεχών νέων εισπρακτικών μέτρων και των νέων φόρων, το υπουργείο οικονομικών… σταμάτησε να βεβαιώνει φόρους μέσω της Γ.Γ. Πληροφοριακών Συστημάτων γιατί τέλειωσε το μελάνι! Το αποκαλύπτει με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης. Εδώ και δέκα μέρες, το εκτυπωτικό κέντρο του υπουργείου Οικονομικών, στο ΚΕΠΥΟ έχει σταματήσει κάθε δραστηριότητα! Με άλλα λόγια, δεν πραγματοποιούνται οι από το νόμο προγραμματισμένες εκδόσεις πολυεκκαθαριστικών και εκκαθαρίσεων φορολογικών δηλώσεων. Δηλαδή, έχουν φρενάρει την είσπραξη των εσόδων, αλλά και......... την επιστροφή φόρων. Στο εύλογο και κρίσιμο ερώτημα γιατί;, η απάντηση είναι:Γιατί έχει ξεμείνει από μελάνι!!!.
Ο κ. Βρούτσης ρωτά τον Ε. Βενιζέλο αν είναι γνώστης της κατάστασης και ποιες ενέργειες έχει κάνει: Αν δεν ήταν για κλάματα, θα ήταν για γέλια. Την ώρα που η Ελλάδα και οι Έλληνες υποβάλλονται σε πρωτόγνωρες και επώδυνες θυσίες, η κυβέρνηση συνεχίζει να κινείται στη σφαίρα της αδράνειας και της ανικανότητας. Αλήθεια, το γνωρίζει ο κ. Βενιζέλος;
Και αν ναι, τι ενέργειες έχει κάνει για να διασφαλισθεί η απρόσκοπτη λειτουργία του ΚΕΠΥΟ;
Διαβάστε περισσότερα » »

Καταδικάστηκαν οι γονείς των 5 ανηλίκων της υπόθεσης Άλεξ

αλεξ, ανηλικων, aleks, anilikonΠοινές φυλάκισης τριών έως δώδεκα μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε βάρος των γονιών και κηδεμόνων των πέντε ανήλικων αγοριών που εμπλέκονται στην υπόθεση εξαφάνισης του 11χρονου Άλεξ από τη Βέροια τον Φεβρουάριο του 2006.

Από το σύνολο των επτά κατηγορουμένων αθωώθηκε μόνο η μητέρα ενός εκ των ανηλίκων.

Πέντε από τους κατηγορούμενους κρίθηκαν ένοχοι για την πράξη της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκων και καταδικάστηκαν ο καθένας σε ποινή φυλάκισης δώδεκα μηνών με αναστολή.

Ο πατέρας ενός εκ των αγοριών καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τριών μηνών με αναστολή, καθώς το δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία του και τον έκρινε ένοχο για την πράξη της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκων εξ αμελείας.

Στο δικαστήριο κατέθεσε και η μητέρα του Άλεξ, Νατέλα, η οποία μετά το πέρας της ακροαματικής διαδικασίας δήλωσε: Για μας το θέμα είναι να μάθουμε τι απέγινε το παιδί μας.

Ο συνήγορός της, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της δίκης, έκανε λόγο για ηθική δικαίωση.
Διαβάστε περισσότερα » »

ΠΟΠΕΚ: Στο 1 € το λίτρο το πετρέλαιο θέρμανσης

θερμανσης, λιτρο, thermansis, litroΤο 1 ευρώ το λίτρο θα αγγίξει, σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων - Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ), η μέση τιμή του πετρελαίου θέρμανσης κατά την... έναρξη της χειμερινή περιόδου (15/10), από 65-70 λεπτά το λίτρο την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Όπως υποστήριξαν οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν, αιτία των αυξήσεων στο πετρέλαιο θέρμανσης, εκτός από την άνοδο των διεθνών τιμών είναι η αύξηση του ΦΠΑ και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, ο οποίος από 21 ευρώ το χιλιόλιτρο που ήταν πέρυσι, διαμορφώνεται φέτος στα 60 ευρώ.

Ο πρόεδρος της ΠΟΠΕΚ, Χ. Μαυράκης, τάχθηκε υπέρ της εξίσωσης του ΕΦΚ στα ντήζελ κίνησης και θέρμανσης προκειμένου να παταχθεί η νοθεία και το λαθρεμπόριο, με απαραίτητη προϋπόθεση όμως, όπως είπε, την καταβολή επιδόματος θέρμανσης τουλάχιστον στα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα. Δεν είναι δυνατόν, είπε, να επιστρέψουμε σε εποχές που ο κόσμος θα κρυώνει ή θα απειλείται η δημόσια υγεία λόγω χαμηλών θερμοκρασιών.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Ομοσπονδίας, σε περίπτωση εξίσωσης των φόρων η τιμή του ντήζελ θέρμανσης θα φθάσει στο 1,4 ευρώ το λίτρο.

Εξάλλου, οι εκπρόσωποι της ΠΟΠΕΚ μίλησαν για έξαρση του λαθρεμπορίου με ναυτιλιακά και εξαγώγιμα καύσιμα και της νοθείας βενζίνης με βιοαιθανόλη, τολουόλη, σε ποσοστά που -όπως είπαν - φθάνουν και το 30%, με συνεργασία συχνά και κρατικών λειτουργών.
Διαβάστε περισσότερα » »

Μόνιμα ανοιχτά τα φαρμακεία με πλήρες ωράριο

Αλαλούμ στο χώρο της υγείας. Ο υπ. Υγείας πρότεινε ανοιχτά φαρμακεία, με εφημερίες όταν και όποτε το επιθυμεί ο φαρμακοποιός. Σφοδρές αντιδράσεις
Συγκεριμένα, η πρόταση είχε ως εξής: "'Όποιος φαρμακοποιός το επιθυμεί να μπορεί να ανοίγει το φαρμακείο του, διανυκτερεύοντας ή διημερεύοντας, σε πλήρες όμως ωράριο και αφού ενημερώσει το Σύλλογο".
Οι φαρμακοποιοί χαρακτηρίζουν από την πλευρά τους παράλογο το μέτρο, αντιπροτείνοντας διπλασιασμό ή και τριπλασιασμό των διανυκτερεύσεων και των διημερεύσεων.
Ο Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε πως ο διάλογος πρέπει να ολοκληρωθεί σύντομα ώστε να υπογραφεί η απόφαση για να ισχύσει από 1ης Νοεμβρίου.
Αντιδρούν οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι
"Η δήθεν ελεύθερη λειτουργία των φαρμακείων είναι η απόλυτη ελευθερία του μεγάλου ψαριού να φάει το μικρό", ανέφερε μετά τη συνάντηση το Δ.Σ. του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, προειδοποιώντας ότι εάν εφαρμοστεί "θα προκληθεί ένα τεράστιο αλαλούμ με μοναδικό θύμα τον ασθενή που θα αναζητεί το φάρμακό του μέσα στο χαοτικό κυβερνητικό δημιούργημα, όπου το κάθε φαρμακείο θα λειτουργεί όποτε θέλει, όσο θέλει και αν θέλει".
Οι προτάσεις του υπουργού:
* Οι οικείοι σύλλογοι φαρμακοποιών εκδίδουν τις αποφάσεις περί διημερεύσεων, διανυκτερεύσεων κ.λπ., όπως ακριβώς γίνεται έως σήμερα.
* Παράλληλα, όποιος φαρμακοποιός το επιθυμεί, μπορεί να ανοίγει το φαρμακείο του, διημερεύοντας, διανυκτερεύοντας κ.ο.κ.
* Οι ανωτέρω φαρμακοποιοί που επιθυμούν να ανοίγουν το φαρμακείο τους οφείλουν να ενημερώσουν το Σύλλογό τους και να τηρήσουν το πλήρες ωράριο διημέρευσης, διανυκτέρευσης κ.ο.κ. Η πειρατεία θα σημαίνει την επιβολή κυρώσεων (να ανοίγει δηλαδή ένα φαρμακείο μόνο τις ώρες αιχμής μιας διημέρευσης).
* Ο φαρμακοποιός που δηλώνει πως θα ανοίξει, ή που το φαρμακείο του καθορίζεται πως θα διημερεύει, ή διανυκτερεύει και δεν το πράττει, θα τιμωρείται με αφαίρεση της άδειάς του για ένα μήνα.
* Με νομοθετική προσθήκη που θα γίνει σήμερα στο σχέδιο νομου για την αναδιάρθρωση του ΕΣΥ επιτρέπεται στους φαρμακευτικούς συλλόγους, ως ΝΠΔΔ, να προκηρύσσουν διαγωνισμούς για την ψηφιοποίηση των λειτουργιών τους.
"Ζητήσαμε να λάβει υπ' όψιν τις σχετικές κοινοτικές οδηγίες, αποφάσεις δικαστηρίων, ακόμη και του ΣτΕ, τα ισχύοντα σ' όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και τέλος την κοινή λογική. Προτείναμε μεγάλη αύξηση του αριθμού των διημερεύσεων φαρμακείων με πλήρη κάλυψη όλων των περιοχών", ανέφερε το Δ.Σ. του Φαρμακευτικού Συλλόγου, επισημαίνοντας παράλληλα πως "ήδη το νομικό τμήμα έλαβε εντολή προσφυγής κατά της παράνομης υπουργικής απόφασης που ετοιμάζεται".
Διαβάστε περισσότερα » »

Θανατηφόρες λίμνες του πλανήτη

Οι λίμνες είναι από τα σημαντικότερα και ομορφότερα οικοσυστήματα του πλανήτη μας. Υπάρχουν όμως λίμνες που είναι τόσο επικίνδυνες, ώστε να θεωρούνται "δολοφόνοι".
Εκτός από τη φυσική ομορφιά τους, έχουν θανάσιμα μυστικά κρυμμένα στους βυθούς τους.
Η λίμνη Nyos-Καμερούν
Φωτογραφία  Lockwood
Η λίμνη Nyos είναι μία από τις τρεις λίμνες του πλανήτη, στις οποίες έχουν γίνει "λιμναίες εκρήξεις". Στις 12 Αυγούστου 1986, ένα νέφος διοξειδίου του άνθρακα (1,6 εκατομμύρια τόνοι) και σταγονίδια νερού αναδύθηκε από τη λίμνη αυτή. 
Ξεπήδησε από τον πυθμένα της λίμνης με ταχύτητα 100 χιλιόμετρα την ώρα. Μια θανατηφόρα πάχνη σάρωσε τις γειτονικές κοιλάδες σκοτώνοντας 1.800 ανθρώπους και πολλά ζώα και πουλιά.
Τα περισσότερα θύματα δεν είχαν τραύματα κι έδειχναν ότι πέθαναν από ασφυξία στον ύπνο τους. Όσοι διασώθηκαν ανέφεραν ότι άκουσαν ένα δυνατό θόρυβο και είδαν λάμψεις να προέρχονται από τη λίμνη.
Οι ιθαγενείς απέδωσαν την καταστροφή στο οργισμένο πνεύμα μιας μυθικής γυναίκας της τοπικής παράδοσης, η οποία κατοικεί στις λίμνες και στα ποτάμια.
Η λίμνη Monoun-Καμερούν
Φωτογραφία Wmahan
Η δεύτερη λίμνη του Καμερούν στην οποία έχει γίνει ¨λιμναία έκρηξη¨. Στις 15 Αυγούστου 1984 η λίμνη εξερράγη, απελευθερώθηκε μεγάλη ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα και 37 άνθρωποι σκοτώθηκαν. Η βλάστηση γύρω από τη λίμνη ισοπεδώθηκε, προφανώς από τσουνάμι που δημιουργήθηκε από την έκρηξη.
Η λίμνη Mono-Καλιφόρνια ΗΠΑ
Φωτογραφία  Mila Zinkova
Η λίμνη Mono είναι μια μεγάλη, ρηχή, αλμυρή λίμνη και σχηματίστηκε τουλάχιστον 750 χιλιάδες χρόνια πριν. Είναι μια κλειστή λίμνη κι ακριβώς επειδή δεν έχει διέξοδο προς τη θάλασσα διαλυμένα άλατα την κάνουν αλκαλική και αλατούχα.
Περιέχει περίπου 280 εκατομμύρια τόνους διαλυμένα άλατα, με την αλατότητα να ποικίλλει ανάλογα με την ποσότητα του νερού στη λίμνη σε κάθε δεδομένη στιγμή. 
Το 2002 η μέση αλατότητά της μετρήθηκε στα 78 gr/l, όταν στους ωκεανούς του κόσμου είναι 31,5 gr/l.
Στη λίμνη αυτή δεν ζουν, βέβαια ψάρια, παρά μόνο ένα μικροσκοπικό είδος γαρίδας άλμης.
Στις 2 Δεκεμβρίου 2010 η ΝΑΣΑ ανακοίνωσε την ανακάλυψη ενός οργανισμού στη λίμνη Mono , ενός βακτηρίου που χρησιμοποιεί το αρσενικό στην κυτταρική δομή του.
Η λίμνη Kivu-Ρουάντα
Φωτογραφία  Themalau
Η λίμνη Kivu είναι μία από τις μεγάλες λίμνες της Αφρικής και βρίσκεται στα σύνορα του Κονγκό με την Ρουάντα. 
Είναι η τρίτη από τις λίμνες στις οποίες έχουν γίνει "λιμναίες εκρήξεις". Οι άλλες δύο είναι οι λίμνες Nyos και Monoun στο Καμερούν, που ανάφερα παραπάνω.
Στο βυθό της λίμνης έχουν συσσωρευτεί τεράστιες ποσότητες μεθανίου και διοξειδίου του άνθρακα. Η ποσότητα του μεθανίου υπολογίζεται σε 65 κυβικά χιλιόμετρα. 
Υπολογίζεται επίσης ότι η ποσότητα του διοξειδίου του άνθρακα φτάνει τα 256 κυβικά χιλιόμετρα.
Μια έκρηξη της λίμνης αυτής θα ήταν καταστροφική, πολύ μεγαλύτερη από αυτήν της λίμνης Nyos, αφού πάνω από δύο εκατομμύρια άνθρωποι ζουν στην περιοχή.
Ιστορικά, η λίμνη έχει συνδεθεί με την γενοκτονία στην Ρουάντα το 1994, αφού σε αυτήν έριχναν πολλά από τα θύματα του πολέμου.
Η λίμνη Rakshastal-Θιβέτ
Φωτογραφία  Moumine
Στη φωτογραφία που βλέπετε παραπάνω, η λίμνη Rakshastal είναι αυτή που βρίσκεται αριστερά. Δεξιά είναι η λίμνη Manasarovar. 
Η Rakshastal  έχει αλμυρό νερό, ενώ αντίθετα η Manasarovar έχει γλυκό νερό.
Υδρόβια φυτά και ψάρια δεν ζουν στα νερά της, τα οποία οι ντόπιοι θεωρούν ότι  είναι δηλητηριώδη.
Σύμφωνα με τον τοπικό Ινδουιστικό μύθο η λίμνη είναι η κατοικία του Ravana, του βασιλιά των δαιμόνων, που έχει δέκα κεφάλια. Στον Βουδισμό η λίμνη Manasarovar, που είναι στρογγυλή σαν τον ήλιο, αντιπροσωπεύει τη φωτεινότητα, την λάμψη. Αντίθετα η λίμνη Rakshastal, που έχει σχήμα μισοφέγγαρου, αντιπροσωπεύει το σκοτάδι.
Η λίμνη Karachay-Ρωσία
Φωτογραφία  Keesleonardamaas
Πολύ ωραίο τοπίο!! Πανέμορφη λίμνη!! Δεν συμφωνείτε;;
Κι όμως.... η λίμνη Karachay είναι το πιο μολυσμένο σημείο στο κόσμο. Είναι μια μικρή λίμνη στα Ουράλια όρη, στη δυτική Ρωσία.
Η πρώην Σοβιετική Ένωση, από το 1951, έριχνε στη λίμνη πυρηνικά απόβλητα.
Έχει τόση ραδιενεργή ακτινοβολία, που μπορεί να σκοτώσει άνθρωπο
Διαβάστε περισσότερα » »

Σε απόσταση 30 μιλίων από την εξέδρα γεώτρησης το "Πίρι Ρέις" και πλησιάζει

Σε απόσταση μόλις 30 μιλίων από την κυπριακή εξέδρα γεώτρησης της Noble Εnergy, στο "Οικόπεδο 12" της ανατολικής Μεσογείου έφτασε πριν από λίγο το τουρκικό ερευνητικό σκάφος "Πίρι Ρέις" συνοδευόμενο από μια κορβέτα Α69, μία πυραυλάκατο Kilic και ένα υποβρύχιο.
H κατεύθυνση που πλησιάζει είναι δυτικά-βορειοδυτικά και πλέον η κατάσταση αλλάζει προς το χειρότερο: Αν πλησιάσει σε απόσταση μικρότερη των 5 ν.μ. από τον στόχο τους θα πληγούν από τους Ισραηλινούς, είναι βέβαιο.
Η εκτίμηση είναι ότι θα κινηθούν εντός του "Οικοπέδου 12", αλλά δεν θα διασπάσουν την ζώνη των 5 μιλίων γύρω από την εξέδρα. Αλλά θα κινηθούν εντός του "Οικοπέδου 12".

Ήδη κινούνται εντός της κυπριακής ΑΟΖ, κάνουν έρευνες εντός της κυπριακής ΑΟΖ, διαπράττουν με απλά λόγα "διεθνή πειρατεία" και πέρα από μία... άσκηση έρευνας-διάσωσης που κάνουν οι Κύπριοι στα νότια του νησιού, άλλη απάντηση δεν υπάρχει.
Η ελληνική κυβέρνηση αντιμετωπίζει με δέος τις τουρκικές κινήσεις (για την ακρίβεια, κάνει ότι δεν υπάρχει η Τουρκία, ούτε ο τουρκικός στόλος στην Κύπρο που "βιάζει" την ανεξαρτησία του νησιού) και εκπέμπει άκρως αρνητικά μηνύματα για την μελλοντική υποστήριξη της Ελλάδας σε τυχόν τουρκική επίθεση στο νησί.
Σε αποκαλυπτικό δημοσίευμα στο περιοδικό ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ που κυκλοφορεί σε όλη την Ελλάδα, αποκαλύπτεται τμήμα τουρκικών σχεδίων για επίθεση και κατάληψη των ελεύθερων περιοχών προκειμένου να αναλάβουν 100% τον έλεγχο των κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου που βρίσκονται στην κυπριακή ΑΟΖ.
Από την ανάλυση που ακολουθεί καταδεικνύεται ότι αν η Ελλάδα διστάσει να ρίξει όλο το βάρος της υπέρ της άμυνας της Κύπρου, το νησί δεν πρόκειται να αντέξει πάνω από δύο 24ωρα, το πολύ. Απέχοντας αυτή την στιγμή το Ναυτικό από την αντιμετώπιση των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας, δημιουργεί de facto συνθήκες τουρκικής ημικυριαρχίας στη νότιο Κύπρο.
Οι Τούρκοι έχουν στείλει και στα κατεχόμενα τρία επιπλέον πολεμικά σκάφη, ως εφεδρεία, αν θεωρήσουν ότι θα απειληθεί το Πίρι ΡέΙς και τα συνοδά σκάφη.
Διαβάστε περισσότερα » »

Στο διαδίκτυο οι αρχαιότεροι πάπυροι (vid).

Οι αρχαίοι πάπυροι της Νεκράς Θάλασσας οι οποίοι γράφτηκαν μεταξύ τρίτου και πρώτου αιώνα π.Χ. και έχουν πληροφορίες για το πώς ήταν η ζωή στην Αρχαία Ιερουσαλήμ, είναι διαθέσιμοι στο διαδίκτυο.
Το Ισραηλινό μουσείο σε συνεργασία με την google, μετάφρασαν τα εβραϊκά έγγραφα τα οποία ανακαλύφθηκαν το 1947.
Οι δυνατότητες απεριόριστες, αφού με τον κέρσορα πάνω από το σημείο του παπύρου, αμέσως εμφανίζεται η μετάφραση (στα αγγλικά).
Η δυνατότητα να διαβάσει κανείς περιστατικά και γεγονότα της –ενδεχομένως- πιο ενδιαφέρουσας περιόδου από άποψης ιστορίας, «τηλεμεταφέρει» τον αναγνώστη σε ένα ταξίδι στα… παλιά. Η κίνηση αυτή είναι πολύ σημαντική και συνάμα πρωτοποριακή επειδή τέτοιου τύπου δυνατότητα, δεν έχει ξαναυπάρξει.
Οι φωτογραφίες των ιστορικών αυτών εγγράφων πάρθηκαν από τους κυλίνδρους με ανάλυση ως και 1.200 megapixels, επιτρέποντας στους χρήστες να κάνουν μεγέθυνση του κείμενου, ώστε να είναι δυνατόν να εξεταστεί ακόμη και το δέρμα του ζώου πάνω στο οποίο είναι γραμμένο.
Η google και στο παρελθόν έχει προχωρήσει σε παρόμοιες, όπως μια συλλογή φωτογραφιών του Ολοκαυτώματος και μία συγκεντρωτική συλλογή από Μουσείο Prado της Ισπανίας.
Δείτε ένα βίντεο που έχει κυκλοφορήσει.
Διαβάστε περισσότερα » »