Τρίτη, 24 Μαΐου 2011

Ο ΤΟΠΟΣ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΓΕΝΝΑ ΗΡΩΕΣ ΟΤΑΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ

Αναρτήθηκε από τον/την defactogr στο Μαΐου 24, 2011
Γράφει η Σοφία
Ο Κων/νος Ηλιάκης και άλλοι 94 πιλότοι μας από το 1974 ως σήμερα ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΑΝ σε ΕΛΛΗΝΙΚΟ εναέριο χώρο για να αρπάξουν χρήματα «Έλληνες» και λοιποί «πολιτισμένοι» Ευρωπαίοι και Αμερικανοί από εταιρείες εξοπλιστικών, πουλώντας στους σύγχρονους Ικάρους σκόπιμα σπασμένα φτερά. Αυτός και όλοι οι Αρχάγγελοι των αιθέρων πράττουν το καθήκον τους γιατί είναι γεννημένοι παλικάρια και ως τέτοιοι περνούν στην Αθανασία. Πεθαίνουν στον ανθό της νιότης τους και αντί να τους τιμούν δίνουν την γη και το νερό και τον αέρα για την οποία θυσιάστηκαν για το… καλό και την ασφάλειά μας. Τολμούν δε μετά από κάθε ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ να στέλνουν στεφάνι στις κηδείες των παλικαριών. Μετά επιστρέφουν στο αλισβερίσι. Κάνουν την μαϊμού όποτε τους καλεί ο ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ σε γιορτές. Χορεύουν, τρώνε λουκούμια και πληρώνουν τον αφέντη με νησιά και θάλασσα και γη. Βρίζουν αυτούς τους ήρωες κάποιοι …..που ζήτησαν βοήθεια για τα Ίμια και μετά τους ευχαρίστησαν επειδή έλυσαν το θέμα(θυμάσαι χοντρέ;).
·         Παραχάραξη ιστορίας για να μην ενοχλείται η Τουρκία για τα παρελθόντα εγκλήματα. Εδώ τα ξένα κέντρα εξουσίας με την συνεργασία των ΜΜΕξευτελισμού και του Υπ. Παιδείας(σίγουρα όχι της Ελλάδας) εφαρμόζουν όλη την προπαγανδιστική τους τεχνική. Παραδείγματα: Ρεπούση, Φραγκουδάκη, «1821» στο ΣΚΑΪ, Βερέμης, Τατσόπουλος κ.ά..
·         Ξεπούλημα Αιγαίου, Θράκης στην Τουρκία για να μην παραπονιέται επειδή δεν βγάζει τίποτα η γη της, σε αντίθεση με τις ευλογημένες χώρες Ελλάδα και Κύπρο
·         ΚΑΜΙΑ διαδικασία να πάνε σε δίκη οι Τούρκοι δολοφόνοι και για τα εγκλήματα στην Κύπρο και για τις δολοφονίες και τις απειλές κατά της Ελλάδας. Αντί γι’ αυτό τους αφήνετε να περηφανεύονται για τα «κατορθώματά» τους και να σχεδιάζουν και άλλα.
·         Καμιά κίνηση να ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΤΕΙ το ανθελληνικό Τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής και τα «γιουσουφάκια» και «χανουμάκια» του από ΟΛΗ την ΕΛΛΗΝΙΚΗ επικράτεια και ΕΙΔΙΚΑ φυσικά από την θρακική γη. Αποδείξεις της δράσης τους πάμπολλες. Τραυματισμός σοβαρός Χαράς Νικοπούλου, απειλές με τσεκούρι(!) κατά γαλλικού συνεργείου που τόλμησε(!) να μιλήσει για την ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ μειονότητα της Θράκης, περιοδείες Τούρκων πολιτικών(Μπαγκίς, Νταβούτογλου) ή της Εμινέ Ερντογάν στα μειονοτικά χωριά, εθνικιστικά τραγούδια 100+ ετών(κλασικά χιτ) σε συγκεντρώσεις Τουρκόσπορων που ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΕ εσείς να πολιτεύονται στην Ελλάδα και τους προωθείτε ως ικανά στελέχη(ΓΑΠ και Σιμπέλ) και πολλά άλλα. Το Internet είναι γεμάτο αποδείξεις για την παράδοση της Θράκης στον «αγά» της Κομοτηνής. 
·         Πρωτοφανής στα παγκόσμια χρονικά ασυλία και ατιμωρησία ΟΧΙ ΜΟΝΟ από την Ελλάδα και την Κύπρο(άλλωστε πιόνι ήταν πάντα οι «κυβερνήσεις» τους) αλλά και από την Δύση (Ευρώπη, Η.Π.Α.) της Τουρκίας για ΟΛΑ τα εγκλημάτά της, παρότι εκρεμμούν ΠΟΛΛΕΣ καταδικαστικές αποφάσεις για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Αντί για δίκη η Τουρκία έλαβε ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων στην Ε.Ε. ενώ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ χώρα(μόνο το 3% του εδάφους της ανήκει στην Ευρώπη, η Α. Θράκη), απειλεί την Ελλάδα με πόλεμο, παραβιάζει ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ τον εναέριο χώρο της και μπαίνει στα χωρικά της ύδατα, κατέχει την Κύπρο, έχει δολοφονήσει, βιάσει και τόσα άλλα εγκλήματα κατά της ζωής και της περιουσίας Κυπρίων και Ελλήνων, δεν δείχνει ΚΑΜΙΑ μεταμέλεια, αλλά αντίθετα περηφανεύεται στα τουρκικά ΜΜΕ για όσα έχουν διαπράξει και λένε ότι θα το ξανάεκαναν με ευχαρίστηση, η ηγεσία της έχει σχεδόν παρανοήσει από τον εθνικισμό και δεν βλέπει ότι οι πράξεις της εκτός από τις γειτονικές της χώρες απειλούν και τον λαό της, είναι ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ σταθερά σε ό,τι αφορά ανθρώπινα δικαιώματα, την λογοκρισία κ.λπ.. Το χειρότερο είναι ότι ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ με τον δολοφόνο λύση των ζητημάτων αυτών που τον βολεύει να συνεχίσει τα εγκλήματά του, επειδή έτσι βολεύονται και οι δυτικοί προστάτες Κύπρου, Ελλάδας και Τουρκίας.
·         Τα τελευταία 20 χρόνια, το άνοιγμα των συνόρων της Ε.Ε. έχει προσφέρει στο τουρκικό κράτος-παρακράτος(μάλλον το 2ο) αμέτρητα κέρδη από την λαθρομετανάστευση, το εμπόριο ναρκωτικών, οργάνων και την σωματεμπορεία όχι μόνο στην Ελλάδα και την Κύπρο, την οποία-το έχουν δηλώσει κιόλας οι «φίλοι» μας- θέλουν να εξαφανίσουν για την αναγέννηση της Νέο-οθωμανικής τους Αυτοκρατορίας, αλλά σε ΟΛΗ την Ε.Ε.. Είναι υπεύθυνοι, μαζί με Βαλκάνιους και Ρώσους, Τσετσένους και Αφρικανούς ή και Ασιάτες για την εκτόξευση της εγκληματικότητας σε όλη την Ευρώπη. Η ζώη μας έχει αλλάξει για πάντα και ορισμένοι βγάζουν χρήματα όπως το τουρκικό παρακράτος πάνω στην εκμετάλλευση ανθρώπων.   
·         Ξέρεις ΓΑΠ και λοιποί τι σημαίνει Αιγαίο και Θράκη(ετυμολογία); Ξέρεις την ιστορία τους από τον 18ο π.Χ.; Αν ήσουν ΑΝΘΡΩΠΟΣ και ΕΛΛΗΝΑΣ, ακόμα και με λίγες γνώσεις, δεν θα τολμούσε να μιλήσει Τούρκος για αμφισβητούμενες περιοχές ή κατεχόμενες! Κανένας δεν θα ζητούσε νησιά, μνημεία. Θα έδινες τις αποδείξεις σε όλους και θα έλεγες ότι θα έχει πρόβλημα μεγάλο αν τολμήσει να μου πει να μοιραστώ ή παραχωρήσω έστω και έναν βράχο από τον τόπο μου. Αν θες ΓΑΠ να παραχωρήσεις κάτι στους «φίλους» στους οποίους βγάζεις και υποχρεώση προσλαμβάνοντας τα παιδιά τους στην «αυλή» σου, δώστους για νύφη την κόρη σου ή παραχώρησέ τους την γυναίκα σου για… συνεκμετάλλευση! Όλα όσα έχεις περιουσία είναι κλεμένα και πληρωμένα από εμάς και με αίμα, πολύ αίμα. Στην Θράκη και το Αιγαίο υπάρχουν ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, όχι μόνο πετρέλαιο. Αυτοί δεν είναι υπό διαπραγμάτευση.
Ο ήρωας παλιά δεν δρούσε για να καλύψει προδότες. Δρούσε για να παράσχει βοήθεια σε ΑΞΙΟΥΣ και ΙΚΑΝΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ. Η πολιτεία τον τιμούσε. [Γι’ αυτό η μνήμη τους, μέσα από την αρχαία ελληνική γραμματεία, πέρασε σε μας και είναι παράδειγμα, όπως οι σύγχρονοί του ήρωες που όμως κάνουν διπλό κατόρθωμα, γιατί στέλνονται σα σφάγια για θυσία.] Εσύ πάλι ΓΑΠ και λοιποί, η μόνη τιμή που σκέφτεστε είναι η τιμή που πιάνει κάθε ελληνικό «ασημικό» στην αγορά. Από την άλλη δεν έχετε και δεν αγοράζεται αυτή πουθενά. Όσες προσπάθειες και να κάνετε οι νέοι, σε αντίθεση με όσα πιστεύετε, δεν ξέχνουν(όλοι τουλάχιστον) πώς ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΑΝ τα αδέρφια μας στην Κύπρο και την Ελλάδα. Ξέρουν τι σημαίνει Τουρκία και Τούρκος, από πολύ παλιά. Η ιστορία δεν αλλάζει, δεν παραχαράσσεται, ειδικά αν βασίζεται σε ντοκουμέντα, ούτε παραγράφονται εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και της ζωής.
Διαβάστε περισσότερα » »

Chemtrails: Αεροπλάνο που φέρεται να συμμετείχε σε χημικούς ψεκασμούς συνετρίβει.

Boeing 707 στο Point Mugu στην Santa Monica
Προσέξτε το “Ω” στην ουρά.
Στην επόμενη φωτογραφία φαίνεται το αεροπλάνο σε μία λίμνη που θυμίζει λιωμένο αλουμίνιο.

Διαβάστε περισσότερα » »

Καστανίδης: 821 τ.βουλευτές έχουν ζητήσει αναδρομικά αλλά δεν μπορώ να σας πω τα ονόματα!

Τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα επικαλείται ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χάρης Καστανίδης και δεν διαβιβάζει στη Βουλή τα ονόματα των συνταξιούχων βουλευτών που έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη διεκδικώντας αναδρομικές αυξήσεις στις συντάξεις τους.

Το αίτημα να διαβιβαστεί στη Βουλή ο κατάλογος με τα ονόματα είχαν υποβάλει, οι βουλευτές Β' Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης και Μαγνησίας του ΛΑΟΣ Παύλος Μαρκάκης με αντίστοιχες ερωτήσεις προς στην κυβέρνηση.

«Περαιτέρω αναφορά σε ονόματα πρώην βουλευτών θα ήγειρε αμφισβητήσεις ως προς την προστασία των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων», αναφέρει στο απαντητικό έγγραφο του ο κ. Καστανίδης, ενημερώνοντας τους βουλευτές ότι «έχουν κατατεθεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο συνολικά 821 εφέσεις - αγωγές συνταξιούχων βουλευτών, στις οποίες περιλαμβάνονται και οι δημοσιευμένες αποφάσεις και αυτές που εκκρεμούν είτε στο ΙΙ Τμήμα, είτε στην Ολομέλεια».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης είχε καλέσει την κυβέρνηση να απαντήσει αν σκοπεύει να δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα των πρώην βουλευτών που αναδρομικά διεκδικούν αυξήσεις στη σύνταξή τους και είχε ζητήσει να ενημερωθεί αν υπάρχουν ανάμεσα στους προσφεύγοντες στη Δικαιοσύνη, κάποιοι στους οποίους έχουν ανατεθεί από την κυβέρνηση υψηλές κρατικές θέσεις. Με την ερώτηση του ο βουλευτής καλούσε επίσης τα αρμόδια υπουργεία Εσωτερικών, Οικονομικών και Δικαιοσύνης να απαντήσουν με ποιο νομικό τρόπο σκοπεύει η κυβέρνηση να κάμψει τα νομικά ερείσματα, στα οποία στηρίζονται τα δικαιώματα των πρώην βουλευτών για εξίσωση των μισθών τους με τις αποδοχές των προέδρων των ανωτάτων δικαστηρίων και αν η Κυβέρνηση θα αναλάβει πρωτοβουλία να μην εφαρμοστεί το Ζ΄ Ψήφισμα της Βουλής ώστε να τερματιστεί ο αυτοματισμός σύνδεσης αποδοχών βουλευτών και ανωτάτων δικαστικών.

Να διαβιβαστεί στη Βουλή η λίστα των ονομάτων των συνταξιούχων βουλευτών οι οποίοι διεκδικούν αναδρομικά που ανέρχονται σε πολλές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, είχε ζητήσει, με ερώτηση του και ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Π. Μαρκάκης. «Μια μεγάλη πρόκληση για την κοινωνία συνιστά η γνωστοποίηση ότι 850 συνταξιούχοι βουλευτές εγείρουν αξιώσεις καταβολής αναδρομικών, ανάλογων με αυτών που έλαβαν και οι δικαστικοί», είχε καταγγείλει ο βουλευτής του ΛΑΟΣ επισημαίνοντας ότι «έχει ξεκινήσει μια τεράστια σεναριολογία για το ποιοι μπορεί να είναι οι συνταξιούχοι βουλευτές με αυτές τις αξιώσεις», φαινόμενο που μπορεί άδικα να στοχοποιεί συνταξιούχους βουλευτές οι οποίοι δεν βρίσκονται στη λίστα εκείνων που διεκδικούν χρήματα αναδρομικά. Ο κ. Μαρκάκης είχε επιπλέον επισημάνει ότι σύμφωνα με υπολογισμούς, τα αναδρομικά αντιστοιχούν περίπου σε 250.000 ευρώ για τον καθένα από τους πρώην βουλευτές.

Διαβάστε περισσότερα » »

Στην αγορά νέα πιο αποτελεσματική ασπιρίνη

Η φημισμένη Γερμανική φαρμακοβιομηχανία Bayer κατασκευάστρια εταιρεία της ασπιρίνης ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι κυκλοφόρησε μία νέα εκδοχή του δημοφιλέστατου παυσίπονου. Πρόκειται για σκεύασμα ταχείας απελευθέρωσης, που σύμφωνα με τους επιστήμονες του Γερμανικού κολοσσού ανακουφίζει από τον πόνο δύο φορές πιο γρήγορα από την κλασική έκδοση του εμπορίου.

Η νέα συσκευασία ταχείας απελευθέρωσης που ονομάστηκε Bayer Advanced Aspirin κυκλοφόρησε στην αγορά κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου σε 500 σημεία πώλησης της αλυσίδας των Wal-Mart Stores ενώ σύντομα θα διατίθεται πλέον σε όλα τα καταστήματα σε εθνικό δίκτυο.

Το προϊόν βασίζεται σε μια νέα τεχνική που προβλέπει τον τεμαχισμό των σωματιδίων του ακετυλοσαλυκιλικού οξέος, πρωτογενούς ουσίας της ασπιρίνης, σε τμήματα που είναι 10 φορές μικρότερα με αποτέλεσμα να απορροφώνται γρηγορότερα και ευκολότερα από τον οργανισμό.

" Η νέα τεχνική επιτρέπει την επιτάχυνση της διάλυσης του δισκίου, της κυκλοφορίας του σκευάσματος στο αίμα και το σημαντικότερο του χρόνου αντίδρασης στο παθογόνο παράγοντα και της ανακούφισης από τον πόνο ", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δρ.Βες Τσετναρόβσκι της Ιατρικής Κλινικής της Bayer.

Η εταιρεία υποστηρίζει ότι κλινικές μελέτες σε ασθενείς που υπέφεραν από πονόδοντο κατέδειξαν ότι το νέο σκεύασμα ενεργεί στο μισό χρονικό διάστημα από ότι το σημερινό προϊόν του οποίου η πρώτη εμπορική κυκλοφορία χρονολογείται το 1899.

Ο εκπρόσωπος της παρασκευάστριας εταιρείας δήλωσε ότι τα αποτελέσματα της μελέτης θα δημοσιευθούν σε επιστημονικές εκδόσεις.

Ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί αν η νέα έκδοση είναι και πιο φιλική με το στομάχι των ασθενών αφού η κλασική ασπιρίνη μπορεί να προκαλέσει αιμορραγία στα έλκη όσων πάσχουν από αυτό, αλλά είναι κάτι, που όπως ενημέρωσε η εταιρεία, πρόκειται να διερευνηθεί.
Διαβάστε περισσότερα » »

Πρέπει να ακούσετε τι λέει ο Γιανναράς key points

Διαβάστε περισσότερα » »

Αντίο Πατρίδα μου........Σε αγάπησα πολύ!!!

Διαβάστε περισσότερα » »

Η εξομολόγηση ενός αξιωματικού που υπηρέτησε στο Αφγανιστάν για πάνω από 2 χρόνια. Τι λέει για τους λαθρομετανάστες και τις ΜΚΟ!

 
Πριν δείτε τις φωτογραφίες, και τις πληροφορίες για τους λαθρομετανάστες και τις ΜΚΟ θα ήθελα να κάνω μια εισαγωγή σχετικά με το Αφγανιστάν,όπως μου το διηγήθηκε ένας αξιωματικός που υπηρέτησε εκεί για πάνω από 2 χρόνια.

Θα τα γράψω όπως ακριβώς μου τα είπε.


Θα ήθελα ακόμα να  επισημάνω ότι ο συγκεκριμένος αξιωματικός ( μου ζήτησε να κρατήσω μυστική την εθνικότητα του και το όνομα του) αν και έχει δει πολλούς συναδέλφους του στρατιώτες νεκρούς,από τις σφαίρες και τις επιθέσεις από καμικάζι ζωσμένους με c4 εκρηκτικά,ποτέ δεν μου μίλησε απαξιωτικά και προσβλητικά για τους Αφγανούς.

Ίσα ίσα που όπως κατάλαβα τρέφει μια περίεργη συμπάθεια για τους Αφγανούς.
Αφγανιστάν

Μιλάμε για ένα κράτος που οι Ταλιμπάν και ο ιερός νόμος το σταμάτησαν χρονολογικά και τεχνολογικά κάπου μεταξύ του μεσαίωνα και του 18 αιώνα.

Οι άνθρωποι είναι πάμφτωχοι και πολύ χαμηλού μορφωτικού επιπέδου.

Οι γυναίκες ακόμα και τώρα πολύ δύσκολα κυκλοφορούν στην πόλη ή στα χωριά.
Είναι πάντα στο σπίτι ή στις δουλείες των συζύγων τους για να κάνουν χαμαλοδουλειές Αν βγουν έξω από το σπίτι χωρίς λόγο θα έχουν μεγάλα προβλήματα από τους συζύγους τους,που έχουν και άλλες 2-3 γυναίκες.

Είναι πιό εύκολο για ένα Αφγανό να βρει και να παντρευτεί γυναίκα,παρά να αγοράσει μια κατσίκα. Εκεί η γυναίκα θεωρείται αντικείμενο,και δεν έχει καμία αξία για την ανδροκρατούμενη κοινωνία των Αφγανών που οι περισσότεροι διατηρούν ακόμα μια περίεργη σχέση μεταξύ αγάπης και μίσους για τους αντάρτες Ταλιμπάν.

Πάρτε και  μια γεύση από τα καταστήματα της Καμπούλ..

Σε αυτή την κατάσταση βρίσκετε το 78% με 85% του πληθυσμού της Καμπούλ.
Υπάρχουν όμως και χειρότερα,μόλις βγεις από την Καμπούλ και πας προς τα περίχωρα και τις μικρότερες κοινότητες του Αφγανιστάν,οι άνθρωποι ζουν στις πιο άθλιες συνθήκες που θα μπορούσε να ζήσει ανθρώπινο ον.

Σε σπίτι φτιαγμένα από λάσπη άμμου χωρίς τσιμέντο.Για σκεπές έχουν τσίγκους κρατημένους με πέτρες για να μην τους παίρνει ο αέρας.Με τις πρώτες δυνατές βροχές τα αμμόσπιτα λιώνουν και τα ξαναφτιάχνουν πάλι με τον ίδιο τρόπο.

Είναι χαζό,αλλά οικονομικό..(εδώ γελάει) 


Αυτό που βλέπετε στην φώτο από κάτω είναι 2 περιβολάκια με χασίς που είναι σε εμφανή σημείο στον δρόμο..Στο Αφγανιστάν το εμπόριο η πώληση και η χρήση ναρκωτικών είναι νόμιμη.Χασίς,ηρωίνη και όλα τα υποκατάστατα τους τα βρίσκεις πάρα πολύ εύκολα. 

Η εύρεση οποιουδήποτε όπλου είναι εξίσου πάρα πολύ εύκολη.Με περίπου 50 ή και 70 δολάρια αγοράζεις καλάσνικοφ.Εκεί ακόμα και μικρά παιδιά ξέρουν να χειρίζονται όπλα.

Αλλά όμως χρησιμοποιούνται και για όλες τις δουλειές,σαν σκλάβοι.

Ακόμα και για ασπίδες σε τρομοκρατικά χτυπήματα.

Από κάτω βλέπετε ένα χωριό που κατέστρεψαν οι Ταλιμπάν,αφού πρώτα σκότωσαν τους γονείς,έπειτα απήγαγαν τα μικρά παιδιά για να τα χρησιμοποιήσουν για διάφορους λόγους.Ανάλογα με το τι προσόντα έχει το καθένα απ' αυτά.

Οι τρύπες στο τοίχο είναι από σφαίρες αυτόματου όπλου,καθώς έγινε έφοδος μέσα στα σπίτια των αμάχων.

Στην πόλη της Καμπούλ πηγαίνουν συχνά πολλοί πλούσιοι Σαουδάραβες,εκεί γίνονται και τα μεγάλα ντιλ για αγορές ανθρώπων.

Λένε πολύ συχνά κάποιοι από τις ΜΚΟ ότι αυτοί οι άνθρωποι που φεύγουν από την χώρα τους πουλήσαν τα πάντα για να μαζέψουν λεφτά και να έρθουν στην Ελλάδα ή και σε κάποιο άλλο κράτος.

Ψέματα.

Ή ίσως δεν γνωρίζουν την πραγματικότητα.

Διαβάστε πως ακριβώς γίνετε...

Η αγορά ανθρώπων σύγχρονων σκλάβων είναι πολύ επικερδής επιχείρηση στην ανατολή. Πακιστάν και Αφγανιστάν είναι χώρες που η πείνα και η δυστυχία αναγκάζει κάποιους να πουληθούν οι ίδιοι ή να πουλήσουν τα παιδιά τους για λίγα δολάρια. Μόνο και μόνο για να επιβιώσει η υπόλοιπη οικογένεια.

ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΑΝΑΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΕ ΔΙΑΚΙΝΗΤΗ  ΑΝΘΡΩΠΩΝ...
HUMAN TRAFFICKING

Ο στρατιώτης έχει συλλάβει και ανακρίνει μαζί με Αφγανούς στρατιώτες,πάνω από 10 φορές άτομα που μετέφεραν σε φορτηγά νέους και παιδιά(Αφγανούς και Πακιστανούς των συνόρων),που τα είχαν πρώτα αγοράσει από τις οικογένειες τους με 1500,2000 δολάρια σαουδάραβες ή ταλιμπάν,και τα μαζεύαν σε μικρά στρατόπεδα συγκέντρωσης. 

Από εκεί όταν μαζέψουν ένα συγκεκριμένο αριθμό ατόμων,τους προωθούν σε συνεργασία με Tούρκους της ίδιας "μαφιόζικης οργάνωσης" human trafficking για να τους περάσουν στο τουρκικό έδαφος.

Με το που θα φτάσουν στην Ευρώπη θα πρέπει να αρχίσουν αμέσως με οποιοδήποτε τρόπο αν δεν είναι σε μεγάλη οργάνωση (παρεμπόριο,καθαριστές τζαμιών,ναρκωτικά) η επιστροφή του κεφαλαίου αγοράς συν τους τόκους,αλλιώς κάποιος από την οικογένεια του ή και ολόκληρη θα πεθάνει.

Εδώ όμως υπάρχει και κάτι που διαφεύγει από όλους μας.

Ότι αυτό το χρήμα κάνει κύκλους και καταλήγει πάλι στα ίδια χέρια.ΠΩΣ?

Πολύ απλά.

Μια σοβαρή οργάνωση δεν αφήνει τίποτα στην τύχη.

Αυτά τα 1500 ή 2000 ευρώ αν υπήρχε μια σωστή πολιτική από τα κράτη που δέχονται όλους αυτούς τους λαθρομετανάστες από την ανατολή,θα ήταν χαμένα λεφτά.

Και έτσι αποφάσισαν να ενισχύσουν οι ίδιοι οι σαουδάραβες τις ΜΚΟ (τράπεζες,εταιρείες Αραβικών συμφερόντων κλπ) που πριν από λίγα χρόνια δεν είχαν καμία ισχύ,αν εξαιρέσουμε μόνο την Green Peace,οι υπόλοιπες ήταν απλά πολύ μικρές αναφορές σε εφημερίδες,ενώ το ίδιο πρόβλήμα υπήρχε και με λαθρομετανάστες από το πρώην σοβιετικό μπλοκ (Αλβανία,Ρουμανία,Ρωσία,Ουκρανία κλπ).

Ενισχύοντας όμως τις ΜΚΟ,και μερικές άλλες οργανώσεις που δρουν με πιο σκληροπυρηνικό τρόπο,δημιούργησαν ένα τείχος μη επαναπατρισμού των λαθρομεταναστών.

Επιπλέον ανάμεσα στους λαθρομετανάστες έχουν εισέλθει και οι κατά τόπους παρατηρητές των human trafficking οργανώσεων που δεν εργάζονται ποτέ,απλά σχεδιάζουν τις δουλειές και τακτοποιούν τις ανά λαθρομετανάστη εκκρεμότητες (π.χ φόνοι,χρέη κλπ) ακόμα και σε περίπτωση που κάποιοι πρέπει να προωθηθούν σε άλλη Ευρωπαϊκή χώρα,για να πάρουν την θέση τους οι "καινούργιοι" που έρχονται.


ΑΘΗΝΑ

Από τις βόλτες που έκανα στο κέντρο της Αθήνας διαπίστωσα πως υπάρχουν αρκετοί Αφγανοί. Τις πληροφορίες τις έχω μάθει στην Καμπούλ από Αφγανούς..

Σε όλη την Ευρώπη αλλά και στην Ελλάδα  υπάρχουν πάρα πολλοί αξιωματικοί Ταλιμπάν που δραστηριοποιούνται στο εμπόριο ναρκωτικών,όπλων,διακίνηση ανθρώπων και την πορνεία. Ειδικά εδώ στην Αθήνα έχουν φτιάξει και ιδιωτικούς στρατούς από φανατικούς ισλαμιστές,που είναι έτοιμοι να πεθάνουν για να μην τους ακουμπήσει κανένας.

Ζουν σε πολύ φτωχικά σπίτια για να μην προκαλούν,αλλά και γιατί τα χρήματα που βγαίνουν από τις βρομοδουλειές που κάνει ο ιδιωτικός στρατός τους,πηγαίνουν πίσω στην οργάνωση. Ας ευχηθώ να μην συμβεί κάτι και ξεσηκωθούν εδώ στην Ελλάδα.

Έχετε βάλει μια ωρολογιακή βόμβα μέσα στην χώρα σας.Αν συμβεί κάτι και ενοχληθούν,σε 3 με 5 ώρες η Αθήνα θα γίνει κόλαση.Είναι εκπαιδευμένοι και χρησιμοποιούν τα C4 εκρηκτικά εκεί που δεν το περιμένει κανείς.

Εδώ βλέπετε την καταστροφή εκρηκτικών που κατασχέθηκαν από φορτηγό Πακιστανού που είχε περάσει τα σύνορα.Προορισμός Καμπούλ.Τα είχε καλύψει ανάμεσα σε τρόφιμα..και κουτιά οικιακών συσκευών.


Πόσες μέρες είσαι εδώ στην Αθήνα,και τι σου άρεσε πιο πολύ..

Είμαι 12 μέρες,έχω δει τα καλύτερα μνημεία.Το όνειρο μου ήταν πάντα να δω από κοντά την Ακρόπολη.

Όταν πήγαινα σχολείο,είχαμε ένα καθηγητή που ήταν λάτρης της Αρχαίας Ελληνικής Ιστορίας και μεγάλος φιλέλληνας.Αυτός μου έμαθε εμένα και σε πολλά άλλα παιδιά,να αγαπάμε και να σεβόμαστε την Ελλάδα και την προσφορά της στον πολιτισμό και την Δημοκρατία.Άλλωστε αν δεν υπήρχε η Δημοκρατία,ακόμα θα ζούσαμε στον μεσαίωνα.


Μου άρεσε λοιπόν  η Πλάκα και το Θησείο.Τουριστικά μέρη,αλλά μου άρεσαν επειδή έχουν την επιρροή και την αύρα της Ακρόπολης.Ακόμα μου άρεσαν οι παραλίες σας.

Το κέντρο της Αθήνας δεν μου άρεσε καθόλου.Είναι ένα χάος.Και δεν αναφέρομαι μόνο για τους μετανάστες,αυτοί συμπληρώνουν το πολεοδομικό και το κυκλοφοριακό χάος στο κέντρο σας.

Η αστυνομία σας όμως θα έπρεπε να εξηγήσει στον κόσμο,για ποιο λόγο αφήνει άγνωστους ανθρώπους χωρίς χαρτιά να γκετοποιούν περιοχές,και το χειρότερο να γκετοποιούν την καρδιά μιας πρωτεύουσας.

Στην χώρα μου είναι χρέος του κάθε πολίτη να καταγγείλει την όποια παρανομία διαπιστώνει,ακόμα και την αυθαιρεσία του κράτους εις βάρος πολιτών.Εδώ βλέπω ότι πολλοί άνθρωποι είναι αδιάφοροι για το τι συμβαίνει δίπλα τους.Γενικώς βλέπω ότι αυτό συμβαίνει εδώ με εσάς τους νέους Έλληνες,λειτουργείται σαν άτομα και όχι σαν οργανωμένη κοινωνία.Στην χώρα μου οι Έλληνες που γνωρίζω είναι πιο οργανωμένοι,στηρίζουν και βοηθούν πολύ ο ένας τον άλλον.

Εδώ όμως δεν το βλέπω να συμβαίνει.

Πιστεύεις ότι οι ισλαμιστές λαθρομετανάστες,θα μας δημιουργήσουν έξτρα πρόβλημα στην Ελλάδα.

Αυτό είναι σίγουρο.Ενώ σαν άνθρωποι είναι ευγενικοί και φιλόξενοι,όταν όμως  πιστέψουν ότι θίγονται ή όταν πάρουν την καθοδήγηση από τα δικά τους θρησκευτικά κέντρα γίνονται αγνώριστοι.

Σκοτώνουν,βιάζουν,βιαιοπραγούν στο όνομα του Αλάχ.Δεν τους νοιάζει η ζωή τους,μόνο να φέρουν εις πέρας τις οδηγίες που έχουν.Πιστεύουν ότι τους πει ο κάθε ιερέας τους.ότι δηλαδή θα πάνε στον παράδεισο και θα έχουν 4-5 γυναίκες,και όλα τα καλά που δεν είχαν στην ζωή τους.

Δεν έχουν και τόσο καλή σχέση με τους ανθρώπινους νόμους,η θρησκεία είναι ο νόμος τους.

Όπως είναι τα πράγματα αυτή την στιγμή δεν υπάρχει περίπτωση να τους εντάξει καμία σύγχρονη κοινωνία μέσα της.Δεν τους ενδιαφέρει άλλωστε.

Στο Αφγανιστάν τιμωρούνται βάση των θρησκευτικών νόμων.Αν κλέψεις κάτι σου κόβουν το χέρι. Τις γυναίκες τις λιθοβολούν για την συμπεριφορά τους.Ακόμα και σπορ αν κάνει κάποιος θεωρείται προσβολή.

Ίσως σε 20 με 30 χρόνια,που θα αλλάξει η γενιά αυτή,μπορεί να γίνει.Τώρα όμως όχι.Θα έχετε σοβαρό πρόβλημα μόλις φτιάξουν τις δικές τους οργανωμένες κοινότητες.

Επειδή όμως έχετε σοβαρό πρόβλημα (από τα λίγα που είδα αλλά κατάλαβα πολλά) δεν θα μπορέσετε να τους στείλετε πίσω.Εδώ θα μείνουν οι περισσότεροι.Για να τους εντάξετε στην κοινωνία σας, το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να βρείτε τους καθοδηγητές τους,αυτοί είναι η ρίζα του κακού.

Διώξτε τους. 

Τους υπόλοιπους που θα μείνουν να προσπαθήσετε να τους ενημερώσετε για τις διαφορές του πολιτισμού σας με τον δικό τους,και να τους πει το κράτος ότι αν δεν είναι νομότυποι και φιλήσυχοι,θα φεύγουν πίσω για τις πατρίδες τους.

Μου είπες πως σε είχαν χτυπήσει σοβαρά,μπορείς να μου πεις το περιστατικό..

Ναι ήταν στους πρώτους μήνες της θητείας μου στο Αφγανιστάν..
Η ομάδα μου ήταν περιπολία λίγο έξω από την Καμπούλ,μας μετέφεραν με σινούκ σε χωριό φάντασμα(δεν είχε καθόλου κατοίκους) για να ψάξουμε για κρυμμένα όπλα και εκρηκτικά των Ταλιμπάν.
Όλα έδειχναν ήσυχα,από τις θερμοκάμερες δεν υπήρχε δείγμα από άνθρωπο ή ζώο.
Κατεβήκαμε από το σινούκ και προχωρήσαμε προς τα ερειπωμένα σπίτια.

Ξαφνικά ακούστηκαν ριπές από όπλο.Ξαφνικά βλέπω αίμα να βγαίνει από τα πλευρά μου.Έπεσα κάτω.Δεν πονούσα στην αρχή,αλλά άρχισα να κρυώνω..Έτρεμα.

Με τραβήξανε οι δικοί μου πιο πέρα να καλυφτώ.Πήγαμε πίσω από ένα πηγάδι. 
Άρχισαν να ρίχνουν όλοι προς τα ερειπωμένα σπίτια να χτυπήσουν τον ελεύθερο σκοπευτή.

Ο γιατρός της ομάδας είναι από πάνω μου.Μου λέει να μην κουνιέμαι και να μείνω ήρεμος.

Αρχίζουν όλα να γυρνούν στο μυαλό μου.

Τι διάλο θέλω εγώ εδώ? Γιατί να διαλέξω να γίνω στρατιωτικός?

Η κόρη μου θα μείνει χωρίς πατέρα..

Χτυπήθηκα από σφαίρα M4. Σίγουρα το είχαν πάρει από νεκρό αμερικανό στρατιώτη..

Τότε το μόνο που ήθελα ήταν να μιλήσω με κάποιον δικό μου,νόμιζα ότι θα πεθάνω,δεν μπορούσα κουνήσω τα πόδια μου,έκλαιγα,θυμήθηκα την μάνα μου.....

Μόνο στην μάνα μου θέλω να μιλήσω,αυτή μόνο θα καταλάβει.

Πιάνω το κινητό μου τηλέφωνο.

Από την άκρη της γραμμής ακούγεται μια γνωστή γλυκιά φωνή...μαμά εγώ είμαι,μην κλάψεις, πεθαίνω, έχω χτυπηθεί άσχημα, θέλω να με στηρίξεις όση ώρα ακόμα ζήσω, ήθελα να σε ακούσω..
Έχασα τις αισθήσεις μου,βρέθηκα να ξυπνάω σε θάλαμο νοσοκομείου,δίπλα μου ένας χωρίς πόδι,έκλαιγε.Eγώ πως είμαι τα έχω τα πόδια μου?....Φιου δόξα το Θεό ευτυχώς είμαι αρτιμελής.

Εικόνες από άγημα νεκρής ακουλουθίας Καναδού στρατιώτη.Σε αυτά τα αγήματα πρέπει να πηγαίνουν όλοι,από όλα τα στρατεύματα που βρίσκονται στην Καμπούλ,για φόρο τιμής στον νεκρό στρατιώτη.

Τα βιβλία που βλέπετε είναι οι βιογραφίες του κάθε νεκρού στρατιώτη. Αυτό ως ελάχιστος φόρος τιμής από την κεντρική διοίκηση του Καναδέζικου στρατού.
 
Έμεινα 2 μήνες στο νοσοκομείο μέχρι να αισθανθώ πάλι έτοιμος να γυρίσω στο στρατόπεδο μας. 

Γύρισα και βγήκα πάλι έξω,να ξεπεράσω τον φόβο του τραυματισμού.

Στην νέα αποστολή ήρθανε και δύο"νέοι",ξανά σφαίρες από σκοπευτές,αυτή την φορά από πολλά σημεία.Οι νέοι κλαίγανε,φωνάζανε να τους σώσει ο Θεός.Δεν έγινε όμως.Ο Θεός είναι πολύ απασχολημένος τελευταία.Και οι 2 νεκροί,ο ένας πέθανε στα χέρια μου.

Σιχάθηκα τους Αμερικάνους στρατιώτες οδηγούς των βαρέων οχημάτων,χτυπάνε κόσμο για πλάκα,αν μπεις μπροστά στο όχημα,ακόμα και στρατιώτης να είσαι θα σε πατήσουν.Δεν σταματάνε για τίποτα.

Σκότωσε ένα παππού που δεν πρόλαβε να περάσει τον δρόμο. Δεν ενδιαφέρθηκε καθόλου. Είπε μόνο ένα ουοου extra points και γέλαγε.

Τα έβλεπα από την θέση του συνοδηγού.Ντρέπομαι που δεν μπόρεσα να κάνω κάτι. 
Είπα θα αντέξω,χρειάζομαι αυτά τα χρήματα για την οικογένεια μου. 
Αλλά τελικά δεν έγινε έτσι.
Έχασα και την οικογένεια μου,αλλά και την ψυχή μου,για λίγα περισσότερα δολάρια.

Το τελειωτικό χτύπημα ήρθε όταν είδα τον καλύτερο μου φίλο να πεθαίνει.

Ξεκίνησε ένα ελικόπτερο να πάει τους αδειούχους στο αεροδρόμιο.Με το που σηκώθηκε λίγα πόδια χτυπήθηκε από ρουκέτα και εξερράγη στον αέρα.Μέσα ήταν 5 στρατιώτες ( 2 γυναίκες) και 2 πιλότοι του ελικοπτέρου.Ο φίλος θα πήγαινε να δει την έγκυο γυναίκα του.

Όλη την μέρα δεν μπορούσα να ηρεμήσω,Έπινα συνέχεια,έκλαιγα,έβριζα..

Ήρθε ο ιερέας της μονάδας.Μου μίλησε..με ηρέμησε.Φοβήθηκαν όλοι ότι κάτι κακό θα έκανα.Με συμβούλεψε και με έβαλε σε σκέψεις. Όταν γύρισα στον θάλαμο,πολλά είχαν αλλάξει μέσα μου,δεν αισθάνομαι πια μίσος,μόνο θλίψη.Βλέπω εφιάλτες σχεδόν κάθε βράδυ.Πήρα ένα μήνα άδεια να δω την οικογένεια μου.Δεν μου βγήκε σε καλό.Χώρισα με την γυναίκα μου,δεν άντεχε να με βλέπει έτσι.Φοβάται.Την καταλαβαίνω.Δεν αισθάνομαι το ίδιο άνετα στο σπίτι,όσο στην Καμπούλ.Άρχισα να κάνω ψυχοθεραπεία,να σταματήσουν οι εφιάλτες.

Κάποτε θα το ξεπεράσω.Αγαπώ ακόμα την γυναίκα μου και την θέλω κοντά μου.Ελπίζω κάποια μέρα η κόρη μου να καταλάβει τι έγινε.Τα κρατάω όλα σε αρχείο.Φώτος,βίντεο,ηλεκτρονικό ημερολόγιο.


Ελπίζω εσείς στην Ελλάδα να μην χρειαστεί να πολεμήσετε.Ο πόλεμος δεν πια δίκαιος,όπως παλιά.

Τώρα πια δεν υπάρχουν ήρωες,ούτε Λεωνίδας.Δεν υπάρχει ανθρωπιά,και "τιμή" (Honor) έχουν χαθεί μέσα στον χρόνο και σε παλιά λογοτεχνικά βιβλία.

Θα γυρίσω πάλι σε λίγους μήνες στην Ελλάδα,θέλω να γυρίσω τα νησιά σας.Χρειάζομαι ηρεμία και να ξεχάσω..

Σας εύχομαι τα καλύτερα.
Αθανασιάδης Κων/νος   
Διαβάστε περισσότερα » »

Να και κάποιοι που προκόβουν στην Ελλάδα: Δείτε το νέο ανάκτορο του Νίκου Παπανδρέου! (ψεύτη Καμμένε…)

Όλα τα λεφτά και το τραγούδι της εισαγωγής του βίντεο…
Διαβάστε περισσότερα » »

ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ

Διαβάστε περισσότερα » »

Πωλείται όπως είναι επιπλωμένο

Διαβάστε περισσότερα » »

Αυτόγραφο του Γιώργου Παπανδρέου για όλους εσάς. Πάρτε το:


Και η απάντηση στο "η φωτογραφία της χρονιάς"
Αυτή ήταν η συναίνεση που πρόσφερε ο κ.Παπανδρέου όταν ήταν στην αντιπολίτευση και ο Καραμανλής έκανε δειλά βήματα να μιλήσει για ιδιωτικοποιήσεις.
Αυτόγραφο του Γιώργου Παπανδρέου για όλους εσάς. Πάρτε το:
ΕΤΑΙΡΕΊΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΕΥΑΘ)

Ε, βέβαια, όταν κυβερνούσαν άλλοι.... "ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ"
Ο Γ.Παπανδρέου, ανάμεσα σε άλλους σοσιαλιστές (τον μακαρίτη Γιαννόπουλο, που έφυγε νωρίς και δεν πρόλαβε να δει την ολοκλήρωση του σοσιαλιστικού οράματος, τη συντρόφισσα Χριστοφιλοπούλου, τον σύντροφο Κετικίδη κλπ), δείχνει αποφασισμένος ακόμη και T-shirt να φορέσει με το σύνθημα "ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ"

Φωτο:Από το αρχείο των συντρόφων που τότε λάτρευαν τον "Γιώργο", σωματέιου εργαζομένων ΕΥΑΘ
Διαβάστε περισσότερα » »

Οι διαταραχές του θυρεοειδούς αδένα. Τι προκαλούν, πώς ανιχνεύονται και πώς αντιμετωπίζονται

Συντάκτης: Αλέξανδρος Γιατζίδης, M.D., medlabnews.gr

ΘΥΡΕΟΕΙΔΗΣ ΑΔΕΝΑΣ

Ο θυρεοειδής είναι ένας πολύ σημαντικός αδένας του σώματος. Ευρίσκεται στον λαιμό μας πάνω από την τραχεία μας και αμέσως κάτω από τον λάρυγγα Η ονομασία θυρεοειδής δόθηκε εξαιτίας του σχήματός του, που μοιάζει με θυρεό (οικόσημο σε σχήμα ασπίδας). Διαχειρίζεται με ακρίβεια σημαντικές λειτουργίες του οργανισμού, ρυθμίζοντας τις καύσεις, την ανάπτυξη, το μεταβολισμό και έμμεσα την ψυχική μας υγεία και ισορροπία. Επιτελεί τις βασικές βιολογικές του δράσεις μέσω των ορμονών που παράγει της Τ3 και της Τ4  οι οποίες με το αίμα καταλήγουν σε όλους  τους ιστούς του ανθρωπίνου σώματος. Για τη σύνθεση των θυρεοειδικών ορμονών απαραίτητο στοιχείο είναι το ιώδιο.

Τι προβλήματα παρουσιάζει και πώς αυτά εκδηλώνονται

Οι πιο συχνά εμφανιζόμενες παθήσεις του θυρεοειδούς είναι ο υπερθυρεοειδισμός, κατάσταση κατά την οποία έχουμε ένα «ζωηρό» θυρεοειδή που εκκρίνει μεγαλύτερες από το φυσιολογικό ποσότητες θυρεοειδικών ορμονών και ο υποθυρεοειδισμός, κατάσταση κατά την οποία ο θυρεοειδής «τεμπελιάζει» και εκκρίνει μειωμένη ποσότητα ορμονών. Στον υπερθυρεοειδισμό το άτομο παραπονιέται για αυξημένη νευρικότητα, τρόμο στα άκρα, αϋπνίες, ταχυκαρδία, εύκολο λαχάνιασμα και κόπωση. Δεν ανέχεται τη ζέστη, και είναι χαρακτηριστικό ότι η όρεξή του είναι αυξημένη και ενώ τρώει συνήθως πολύ, χάνει βάρος και αδυνατίζει! Όταν η νόσος προσβάλει τα μάτια, οι ασθενείς εμφανίζουν εξόφθαλμο (προπέτεια των οφθαλμών). Αντίθετα στον υποθυρεοειδισμό εμφανίζεται προοδευτικά έντονη κούραση και σωματική αδυναμία, νωθρότητα, αργός ρυθμός ομιλίας, βραχνάδα, ιδιαίτερη ευαισθησία στο κρύο, δυσκοιλιότητα, αύξηση του βάρους και ξηρό δέρμα. Σε πιο ακραίες μορφές (που ευτυχώς σπάνια συναντάμε σήμερα) ο ασθενής μπορεί να παρουσιάσει προοδευτική υποθερμία και κώμα. Ο όρος βρογχοκήλη που τόσο συχνά ακούγεται στις παθήσεις του θυρεοειδούς, αναφέρεται στο μέγεθος του αδένα και απλά σημαίνει διόγκωσή του, που γίνεται εύκολα αντιληπτή ως πρήξιμο στο λαιμό και προκαλεί πολλές φορές ανησυχία στον ασθενή. Τέλος μπορεί να εμφανιστεί σε κάποιο σημείο μέσα στο θυρεοειδικό ιστό μια διόγκωση, ένα ογκίδιο, που ονομάζεται όζος. Έχει μεγάλη σημασία η παρακολούθηση αυτών των όζων, γιατί κάποιοι από αυτούς, ευτυχώς λίγοι, μπορεί να κρύβουν κακοήθεια.

Τα συμπτώματα του υπερθυρεοειδισμού ή του υποθυρεοειδισμού δεν εμφανίζονται όλα μαζί. Αν όμως παρουσιάζετε περισσότερα από ένα για αρκετά μεγάλο διάστημα, θα πρέπει να ζητήσετε τη γνώμη του γιατρού.
Υπερθυρεοειδισμός
 • ·       
Ταχυκαρδία (αίσθημα παλμών)
 • ·       
Νευρικότητα
 • ·       
Μειωμένη αντοχή
 • ·       
Διάρροια

 • ·       Υπερβολική εφίδρωση

 • ·       Μυϊκή αδυναμία
 • ·       Τρέμουλο στα χέρια
 • ·       
Απώλεια βάρους, παρά την όρεξη για φαγητό
 • ·       
Δυσανεξία στη ζέστη

 • ·       Τριχόπτωση
 • ·       
Δερματικά προβλήματα
 • ·       
Διαταραχές στην εμμηνορρυσία

 • ·       Εξόφθαλμος
 • ·       
Βρογχοκήλη (διόγκωση του θυρεοειδούς αδένα)

Υποθυρεοειδισμός
 • ·       Αδυναμία

 • ·       Μειωμένη αντοχή

 • ·       Δυσκοιλιότητα
 • ·       
Αρθρίτιδες

 • ·       Ξηροδερμία
 • ·       
Διαταραχές στην μνήμη
 • ·       
Διαταραχές στην εμμηνορρυσία (συχνότερη και μεγαλύτερης ποσότητας)
 • ·       
Διαταραχές γονιμότητας
 • ·       
Κράμπες

 • ·       Κατάθλιψη
 • ·       
Υπνηλία
 • ·      
Αύξηση του σωματικού βάρους


Τι πρέπει να κάνουμε όταν παρουσιάζουμε κάποιο ή κάποια από τα παραπάνω συμπτώματα;

Οι περισσότερες παθήσεις του θυρεοειδούς αντιμετωπίζονται επαρκώς με φαρμακευτική αγωγή. . Η παρακολούθηση θα πρέπει να είναι συστηματική, για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η χειρουργική αντιμετώπιση αποτελεί λύση όταν τα αποτελέσματα είναι ανεπαρκή με τα φάρμακα ή όταν πρέπει να εξαιρεθεί ο θυροειδής (πχ σε καρκίνο)

Τι πρέπει να κάνουμε όταν παρουσιάζουμε κάποιο ή κάποια από τα παραπάνω συμπτώματα;

Οι περισσότερες παθήσεις του θυρεοειδούς αντιμετωπίζονται επαρκώς με φαρμακευτική αγωγή. . Η παρακολούθηση θα πρέπει να είναι συστηματική, για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η χειρουργική αντιμετώπιση αποτελεί λύση όταν τα αποτελέσματα είναι ανεπαρκή με τα φάρμακα ή όταν πρέπει να εξαιρεθεί ο θυροειδής (πχ σε καρκίνο)


Τι εξετάσεις γίνονται στο θυρεοειδή;

Οι εξετάσεις του θυρεοειδούς που βοηθούν στην επιβεβαίωση της κλινικής μας διάγνωσης περιλαμβάνουν τη μέτρηση των επιπέδων των θυρεοειδικών ορμονών στο αίμα:

Τ3 (τριϊωδοθυρονίνη),  fT3 (ελεύθερη τριϊωδοθυρονίνη), T4 (θυροξίνη), fT4 (ελεύθερη θυροξίνη) : οι παραγόμενες από το θυρεοειδή ορμόνες και τα βιολογικά δραστικά κλάσματά τους.

TSH (θυρεοτρόπος ορμόνη) : η εγκεφαλική ορμόνη που ρυθμίζει τη λειτουργία του θυρεοειδούς, από τη μέτρηση της οποίας εξάγονται συμπεράσματα για την υπο/υπερ- λειτουργία του.

Αnti-TPO (αντιθυρεοειδικά αντισώματα), anti-TG (αντιθυρεοσφαιρινικά αντισώματα) : τα κύρια αντιθυρεοειδικά αντισώματα. Οι αναλύσεις μπορούν να προβλέψουν αρχόμενη υπολειτουργία του αδένα και χρησιμοποιούνται για τη διαπίστωση της θυρεοειδίτιδας Hashimoto και της ασθένειας Graves. 

Θυρεοσφαιρίνη (TG), καλσιτονίνη (CT), CEA (καρκινοεμβρυϊκό αντιγόνο) : δείκτες με τους οποίους μπορούν να ανιχνευθούν νεοπλασίες και καρκινώματα στον αδένα. Οι αναλύσεις προτείνονται σε περιπτώσεις που υπάρχουν ενδείξεις νεοπλασματικού νοσήματος.

 • Tο υπερηχογράφημα, 
 • το σπινθηρογράφημα του θυρεοειδούς αδένα, 
 • αξονική ή μαγνητική τομογραφία και τέλος
 • η παρακέντησή του, όταν υπάρχει όζος. 


Η καθεμιά από τις παραπάνω εξετάσεις έχει την ιδιαίτερη ένδειξή της ανάλογα με την κλινική εικόνα της θυρεοειδικής νόσου. Για την παρακέντηση αξίζει να αναφέρουμε ότι είναι πλέον πρώτης γραμμής εξέταση στη διερεύνηση των όζων του θυρεοειδούς. Η διαδικασία είναι απλή, γρήγορη, χωρίς πόνο και χωρίς κίνδυνο να γίνει διασπορά καρκινικών κυττάρων σε περίπτωση κακοήθους όζου.

Ο πίνακας, που ακολουθεί συνοψίζει τα αποτελέσματα των εξετάσεων και την πιθανή ερμηνεία τους
TSH

T4

T3

Ερμηνεία

Ψηλή

Φυσιολογική

Φυσιολογική

Ήπιος (υποκλινικός) Υποθυρεοειδισμός

Ψηλή

Χαμηλή

Χαμηλή ή Φυσιολογική

Υποθυρεοειδισμός

Χαμηλή

Φυσιολογική

Φυσιολογική

Ήπιος (υποκλινικός) Υπερθυρεοειδισμός

Χαμηλή
 


Ψηλή ή Φυσιολογική


Ψηλή ή Φυσιολογική

 
Υπερθυρεοειδισμός


Χαμηλή

Χαμηλή ή Φυσιολογική

Χαμηλή ή Φυσιολογική

Σπάνιος Υποφυσιακός (Δευτεροπαθής) ΥποθυρεοειδισμόςΑκούμε συχνά για όζους στο θυρεοειδή. Τι σημαίνει αυτό;

Πολλές φορές στον θυρεοειδή αναπτύσσονται μικροί σχηματισμοί οι οποίοι ονομάζονται όζοι γιατί συνήθως είναι στρογγυλοί και πιό σκληροί από τον αδένα και αποτελούν αποτέλεσμα τοπικής υπερπλασίας του αδένα με ίνωση ή κύστη ή καλοήθη όγκο και πολλές φορές κακοήθεια

ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΘΥΡΕΟΕΙΔΟΥΣ

Πρόκειται για μια μορφή καρκίνου (< 1% όλων των καρκίνων ) έχει καλή πρόγνωση και διακρίνεται σε δύο μορφές:
Το μυελοειδές καρκίνωμα, που προέρχεται από τα παραθυλακιώδη κύτταρα και είναι το λιγότερο συχνό, και τα καρκινώματα που προέρχονται από τα θυλακιώδη κύτταρα και είναι τα συχνότερα (θηλώδη και θυλακιώδη καρκινώματα).
Στις περισσότερες περιπτώσεις ανευρίσκεται τυχαία, υπό μορφή μονήρους όζου (τοπικής διόγκωσης) μετά από κλινική εξέταση ή μετά από παρατήρηση του ίδιου του ασθενή ή κάποιου ατόμου του περιβάλλοντός του. Κάποιες φορές η διάγνωση γίνεται μετεγχειρητικά, μετά από αφαίρεση του αδένα, που έγινε για θεραπεία βρογχοκήλης.
Η πιο αποτελεσματική προεγχειρητική μέθοδος για τη διαφορική διάγνωση μεταξύ καλοήθους όζου και καρκίνου είναι η κυτταρολογική εξέταση υλικού από παρακέντηση με λεπτή βελόνα (FNA).Οι περισσότεροι ασθενείς υποβάλλονται αρχικά σε θυρεοειδεκτομή, και όλοι μετεγχειρητικά λαμβάνουν ορμονοθεραπεία. Πολλοί είναι αυτοί που λαμβάνουν ραδιενεργό ιώδιο, ενώ σπάνια προτείνεται ακτινοθεραπεία και ακόμη πιο σπάνια, χημειοθεραπεία.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ….
• Παρά τις έντονες επιπτώσεις του υποθυρεοειδισμού στον οργανισμό (σε δέρμα και μαλλιά), οι οποίες ευθύνονται για τη γερασμένη όψη που παρουσιάζει ο πάσχοντας, μία και μόνο θεραπεία αρκεί για να μεταμορφώσει στην κυριολεξία κάποιον που πάσχει απ’ αυτόν;

• Μετά τη διάγνωση και αφού αρχίσει η θεραπεία, ύστερα από 2-3 μήνες είναι απαραίτητη μια επανεξέταση;

• Αν μια μέρα ξεχάσετε να πάρετε το χάπι σας, δεν χρειάζεται να σας πιάσει πανικός. Αρκεί να μην το επαναλαμβάνετε συχνά.

• Η συχνότητά του εξαρτάται από την εθνικότητα, τον τόπο διαμονής και τη διατροφή;
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ….
…..για την ανίχνευση του υποθυρεοειδισμού (ένα δηλαδή εύκολο και καθόλου δαπανηρό υπερηχογράφημα θυρεοειδούς και μια εξέταση αίματος FT3 και TSH):
 • ·     Τα νεογέννητα και όσοι έχουν βεβαρημένο οικογενειακό ιστορικό θυρεοειδοπαθειών.
 • ·       
Όσοι έχουν συμπληρώσει το 65ο έτος της ηλικίας τους.

 • ·       Όσοι πάσχουν από λεύκη, ρευματοειδή αρθρίτιδα, ανεπάρκεια επινεφριδίων.
 • ·       
Όσοι υποφέρουν από διάφορες αλλεργίες.

 • ·       Οι λεχώνες, 1-2 μήνες μετά τον τοκετό.


Να πάρω τη θυροξίνη μου την ημέρα που θα κάνω εξετάσεις για το θυρεοειδή ή όχι;
H θυροξίνη χορηγείται σε περίπτωση υποθυρεοειδισμού και κατά κανόνα λαμβάνεται το πρωί. Οι ενδοκρινολόγοι συνήθως συνιστούν στους ασθενείς τους να μην πάρουν θυροξίνη το πρωί των εξετάσεων, αλλά αμέσως μετά. Ο λόγος είναι ότι η θυροξίνη τροφοδοτεί τον οργανισμό με την ορμόνη Τ4, η οποία μετριέται στο πλαίσιο των εξετάσεων του θυρεοειδούς. Έτσι, η λήψη της θα μπορούσε να επηρεάσει το αποτέλεσμα. Αυτή η πιθανότητα είναι όμως μικρή, επειδή η θυροξίνη έχει μεγάλη διάρκεια δράσης στον οργανισμό (7-8 ημέρες), γεγονός που σημαίνει ότι τα επίπεδά της δεν μεταβάλλονται ιδιαίτερα από τη μία ημέρα στην άλλη ή από μία και μόνο δόση. Εάν πάντως, ξεχαστείτε και πάρετε θυροξίνη το πρωί των εξετάσεων, καλό είναι να ενημερώσετε το μικροβιολόγο και τον ενδοκρινολόγο, προκειμένου να το λάβουν υπόψη τους στην αξιολόγηση των αποτελεσμάτων. Επίσης, να θυμάστε ότι για να μετρήσετε τις ορμόνες του θυρεοειδούς δεν χρειάζεστε να είστε νηστικοί.
Διαβάστε περισσότερα » »