Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Σωστό και δίκαιο είναι:


Η επόμενη κυβέρνηση να μειώσει, κατά 95% αναδρομικά από το 2001, τις αποδοχές όλων των πολιτικών και κρατικών λειτουργών που υπηρέτησαν τις κυβερνήσεις από την είσοδό μας στην ευρωζώνη μέχρι σήμερα, να τους αφαιρέσει τα πολιτικά δικαιώματα και να δημεύσει τις περιουσίες τους, αφού, φυσικά, υποβληθούν σε εξέταση πόθεν έσχες και δεν θα μπορέσουν να τις δικαιολογήσουν.


Ο λόγος είναι απλός, όταν αυτοί αποφασίζουν, με νόμους, να μειώσουν τον βασικό μισθό, παραβιάζοντας όλα τα λογικά, δημοκρατικά, εργασιακά και τα όρια αντοχής των εργαζομένων, κυρίως του ιδιωτικού τομέα,  ενώ γνωρίζουν ότι αυτός υπέστει ήδη δραστική μείωση (70%) από την αύξηση του κόστους ζωής κατά 300% την περίοδο αυτή, δεν μπορεί οι ίδιοι, που είναι και υπεύθυνοι για την οικονομική καταστροφή,  να εξαιρούνται.  Αυτό αποτελεί οικονομικό έγκλημα εκ προμελέτης και θα πρέπει  να υποστούν τις συνέπειες.

Η νέα κυβέρνηση να ακυρώσει την απόφαση αυτή που προβλέπει την μείωση του κατώτατου μισθού και να αποκαταστήσει τη σχέση μεταξύ κόστους ζωής και βασικού μισθού κάνοντας αναπροσαρμογή τιμών, μισθών και ενοικίων.

Να συμμορφώσει τους εργοδότες, μικρούς και μεγάλους, οι οποίοι στην συντριπτική τους πλειοψηφία, καταστρατηγούν, με απάνθρωπο τρόπο, εργασιακές συμβάσεις και δικαιώματα εργαζομένων, εκμεταλλευόμενοι τον μεγάλο αριθμό των ανέργων αλλά κυρίως των λαθρομεταναστών που δέχονται να εργαστούν για ένα πιάτο φακή. Δεν πληρώνουν όχι μόνο 13o και 14o μισθό αλλά ούτε την άδεια που δικαιούνται οι εργαζόμενοι, όταν όμως ακούσουν να γίνεται λόγος για μείωση μισθών σπεύδουν αμέσως στην υλοποίηση.

Με ποιο δικαίωμα, λοιπόν, αποφασίζουν, οι πολιτικοί, μείωση βασικού μισθού όταν ποτέ δεν ενδιαφέρθηκαν να μάθουν τι συμβαίνει στον χώρο εργασίας ? όταν κανείς απ’αυτούς δεν αναρωτήθηκε γιατί στο δημόσιο οι εργαζόμενοι να έχουν όλα τα δικαιώματα αλλά στον ιδιωτικό τομέα κανένα ?   

Βασίλης Αϊβάτσης


Διαβάστε περισσότερα » »

Αυτούς ψάχνετε Κύριε Σαμαρά;




 
eleftheriskepsi
Διαβάστε περισσότερα » »

Το νέο ατόπημα του αξιότιμου Μιχάλη Παπαδόπουλου

Eντύπωση(;) προκαλεί η χθεσινή ανάρτηση στην προσωπική ιστοσελίδα του Μιχάλη Παπαδόπουλου (στο Facebook), στην οποία ο βουλευτής Κοζάνης σημειώνει τα εξής: «ΤΟ ΟΧΙ Η ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ, ΤΟ ΝΑΙ Η ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ» (βλ. διπλανή φωτογραφία)


Ο βουλευτής Κοζάνης μόλις ένα 24ωρο πριν από τη ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης υπερασπιζόταν με παρρησία το «όχι», αλλά την τελευταία ακριβώς στιγμή αναγκάστηκε να ψηφίσει «ναι», σεβόμενος την πλειοψηφία της Κ.Ο της ΝΔ (όπως αναφέρει ο ίδιος και οι συνεργάτες του για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα). Είναι προφανές ότι το ως άνω επιχείρημα καταρρίπτεται (έπειτα και από την παράθεση της παραπάνω δήλωσής του στο facebook), διότι αυτός που αναγκάζεται να κάνει κάτι με το οποίο δε συμφωνεί, δεν παύει να το υποστηρίζει, όπως συνέβη εν τέλει με το «όχι» που o Βουλευτής Κοζάνης χαρακτηρίζει - εκ των υστέρων και ελαφρά τη καρδία - ως βεβαιότητα καταστροφής.

Συνεπώς αποδεικνύεται με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι το «όχι» του Μιχάλη, υπήρξε για εκείνον απλώς μια καταστροφική σκέψη της στιγμής, που όμως στάθηκε αφορμή να γίνει αποδέκτης έστω και για ένα 24ωρο δεκάδων - ανούσιων όπως αποδείχτηκε - συγχαρητηρίων. Τα περαιτέρω συμπεράσματα δικά σας…

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Η ΔΕΗ θα επιχορηγήσει με 250.000 ευρώ τη ΔΕΤΗΠ (Βίντεο)

Με το ποσό των 250.000 ευρώ θα επιχορηγήσει η ΔΕΗ τη ΔΕΤΗΠ, προκειμένου να τη στηρίξει οικονομικά έπειτα από τις ζημιές που υπέστη η επιχείρηση με τις συνεχιζόμενες βλάβες διαρροής στην 3η μονάδα του ΑΗΣ Πτολεμαίδας και την επιβάρυνσής της με το δυσβάστακτο κόστος του 1.200.000 ευρώ. Δείτε τι λέει για το θέμα στην κάμερα του kozan.gr η Δήμαρχος Eορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου…


 

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ---- ΒΑΡΥΣΗΜΑΝΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ



Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙ Α ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Υπάρχει μια διεθνής συνωμοσία με στόχο την ολοκλήρωση της καταστροφής της χώρας μου. Ξεκίνησαν από το 1975 με στόχο τον νεοελληνικό πολιτισμό, συνέχισαν με την διαστροφή της νεότερης ιστορίας μας και της εθνικής μας ταυτότητας και τώρα προσπαθούν να μας εξαφανίσουν και βιολογικά με την ανεργία, την πείνα και την εξαθλίωση. Εάν ο ελληνικός λαός δεν ξεσηκωθεί σύσσωμος για να τους εμποδίσει, ο κίνδυνος για την εξαφάνιση της Ελλάδας είναι υπαρκτός. Εγώ την τοποθετώ μέσα στα δέκα επόμενα χρόνια. Από μας θα μείνει μόνο η μνήμη του πολιτισμού μας και των αγώνων μας για την ελευθερία.
Ως το 2009 δεν υπήρχε σοβαρό οικονομικό πρόβλημα. Οι μεγάλες πληγές της οικονομίας μας ήταν οι υπερβολικές δαπάνες για την αγορά πολεμικού υλικού και η διαφθορά μιας μερίδας του πολιτικού και του οικονομικο-δημοσιογραφικού χώρου. Όμως και για τις δύο πληγές ήταν συνυπεύθυνοι και οι ξένοι. Όπως λ.χ. οι Γερμανοί, Γάλλοι, Άγγλοι και Αμερικανοί, που κέρδιζαν δισεκατομμύρια ευρώ σε βάρος του εθνικού μας πλούτου από την ετήσια πώληση πολεμικού υλικού. Αυτή η συνεχής αιμορραγία, μάς γονάτιζε και δεν μας επέτρεπε να προχωρήσουμε προς τα εμπρός, ενώ προσέφερε πλούτο στα ξένα έθνη. Το ίδιο συνέβαινε και με το πρόβλημα της διαφθοράς. Λ.χ. η Γερμανική Siemens είχε ειδικό κλάδο για την εξαγορά Ελλήνων παραγόντων, προκειμένου να τοποθετήσει τα προϊόντα της στην ελληνική αγορά. Επομένως ο ελληνικός λαός υπήρξε θύμα αυτού του ληστρικού ντουέτου, Ελλήνων και Γερμανών, που πλούτιζαν σε βάρος του.
Είναι φανερό ότι αυτές οι δύο μεγάλες πληγές θα μπορούσαν να αποφευχθούν εάν οι ηγεσίες των δύο φιλοαμερικανικών κομμάτων εξουσίας δεν είχαν διαβρωθεί από στοιχεία διεφθαρμένα, τα οποία για να καλύψουν τη διαρροή του πλούτου (που ήταν προϊόν της εργασίας του ελληνικού λαού) προς τα ταμεία των ξένων χωρών, κατέφευγαν στον υπέρμετρο δανεισμό, με αποτέλεσμα το δημόσιο χρέος να φτάσει στα 300 δισ. ευρώ, δηλαδή το 130% του ΑΕΠ (Ακαθάριστου Εθνικού Εισοδήματος). Με την κομπίνα αυτή οι ξένοι που προανέφερα κέρδιζαν διπλά. Πρώτον από την πώληση των όπλων και των προϊόντων τους. Και δεύτερον από τους τόκους των χρημάτων που δάνειζαν στις κυβερνήσεις και όχι στον λαό. Γιατί όπως είδαμε, ο λαός ήταν το κύριο θύμα και στις δύο περιπτώσεις. Ένα παράδειγμα και μόνο θα σας πείσει. Οι τόκοι του δανείου του ενός δισ. δολλαρίων που έκανε ο Ανδρέας Παπανδρέου στα 1986 από μια μεγάλη ευρωπαϊκή χώρα, έφτασαν στα 54 δισ. ευρώ και ξεπληρώθηκαν τελικά το … 2010!
Ο κ. Γιούνγκερ εδήλωσε προ ενός έτους ότι είχε διαπιστώσει τη μεγάλη αιμορραγία των Ελλήνων από τις υπερβολικές (και αναγκαστικές) δαπάνες για την αγορά πολεμικού υλικού από Γερμανία και Γαλλία συγκεκριμένα. Και συμπέρανε ότι έτσι οι πωλητές μας οδηγούν σε βέβαιη καταστροφή. Όμως ομολογεί ότι δεν προέβη σε καμμιά ενέργεια, για να μη βλάψει τα συμφέροντα των φιλικών του χωρών!
Στα 2008 υπήρξε η μεγάλη οικονομική κρίση στην Ευρώπη. Ήταν λοιπόν επόμενο να επηρεαστεί και η ελληνική οικονομία. Εν τούτοις το επίπεδο ζωής, αρκετά υψηλό, ώστε να έχουμε καταταγεί μεταξύ των 30 πλουσιότερων χωρών του κόσμου, έμεινε βασικά το ίδιο. Υπήρξε όμως άνοδος του δημοσίου χρέους. Όμως το δημόσιο χρέος δεν οδηγεί αναγκαστικά σε οικονομική κρίση. Τα χρέη μεγάλων χωρών όπως λ.χ. οι ΗΠΑ και η Γερμανία υπολογίζονται σε τρισεκατομμύρια ευρώ. Το πρόβλημα είναι εάν υπάρχει οικονομική ανάπτυξη και παραγωγή. Τότε μπορεί κανείς να δανείζεται από τις μεγάλες Τράπεζες με επιτόκιο έως 5%, έως ότου περάσει η κρίση.
Σ’ αυτή τη θέση ακριβώς βρισκόμασταν στα 2009, όταν έγινε η κυβερνητική αλλαγή τον Νοέμβριο και ανέλαβε πρωθυπουργός ο Γ. Παπανδρέου. Για να κατανοηθεί τι σκέπτεται σήμερα ο ελληνικός λαός για την καταστροφική πολιτική του, παραθέτω δύο νούμερα: Στις εκλογές του 2009 το ΠΑΣΟΚ κέρδισε το 44% των ψήφων. Σήμερα τα γκάλοπ του δίνουν 6%. Ο κ. Παπανδρέου θα μπορούσε να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση (που όπως είπα αντανακλούσε την ευρωπαϊκή) με δάνεια από τις ξένες Τράπεζες και με το σύνηθες επιτόκιο δηλαδή κάτω από 5%. Εάν το έκανε αυτό, δεν θα υπήρχε για τη χώρα μας το παραμικρό πρόβλημα. Το αντίθετο μάλιστα θα συνέβαινε, γιατί βρισκόμασταν σε φάση οικονομικής ανάπτυξης κι έτσι ασφαλώς θα ανέβαινε το βιοτικό μας επίπεδο.
Όμως ο κ. Παπανδρέου είχε ήδη ξεκινήσει τη συνωμοσία του εναντίον του ελληνικού λαού από το καλοκαίρι του 2009, όταν συναντήθηκε κρυφά με τον Στρως Καν, με στόχο να οδηγηθεί η Ελλάδα κάτω από την ηγεμονία του ΔΝΤ. Η πληροφορία για τη συνάντηση αυτή δόθηκε στην δημοσιότητα από τον ίδιο τον πρώην Πρόεδρο του ΔΝΤ.. Για να φτάσουμε όμως έως εκεί, θα έπρεπε να παραμορφωθεί η πραγματική οικονομική κατάσταση στη χώρα μας, ώστε να φοβηθούν οι ξένες Τράπεζες και να ανεβάσουν τα επιτόκια δανεισμού σε απαγορευτικούς αριθμούς. Αυτή η επαχθής επιχείρηση ξεκίνησε με την ψεύτική εκτίναξη του Δημοσίου Ελλείμματος από το 9,2% στο 15%. Για την κακουργηματική αυτή πράξη ο Εισαγγελέας κ. Πεπόνης παρέπεμψε προ 20 ημερών στην Δικαιοσύνη τους κυρίους Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου (υπουργό των Οικονομικών). Ακολούθησε η συστηματική εκστρατεία του κ. Παπανδρέου και του Υπουργού Οικονομικών στην Ευρώπη που διήρκεσε 5 μήνες, κατά την οποία προσπαθούσαν να πείσουν τους ξένους ότι η Ελλάδα είναι ένας Τιτανικός έτοιμος να βυθιστεί, ότι οι Έλληνες είναι διεφθαρμένοι, τεμπέληδες και επομένως ανίκανοι να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες της χώρας. Σε κάθε τους δήλωση ανέβαιναν τα επιτόκια, ώστε να μην μπορούμε πια να δανειστούμε, οπότε η υπαγωγή μας στο ΔΝΤ και στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα να πάρει τον χαρακτήρα της σωτηρίας μας, ενώ στην πραγματικότητα υπήρξε η αρχή του θανάτου μας.
Τον Μάιο του 2010 υπεγράφη από έναν και μόνο Υπουργό το περίφημο Μνημόνιο, δηλαδή η πλήρης υποταγή μας στους δανειστές μας. Το ελληνικό δίκαιο σ’ αυτές τις περιπτώσεις απαιτεί την ψήφιση μιας τόσο σημαντικής συμφωνίας από τα τρία πέμπτα της Βουλής. Άρα στην ουσία το Μνημόνιο και η Τρόικα που σήμερα ουσιαστικά μας κυβερνούν. λειτουργούν παράνομα όχι μόνο για το ελληνικό αλλά και για το ευρωπαϊκό δίκαιο.
Από τότε έως τώρα, εάν τα σκαλιά που οδηγούν στο θάνατό μας είναι είκοσι, έχουμε ήδη διανύσει πάνω από τα μισά. Φανταστείτε ότι με το Μνημόνιο αυτό παραχωρούμε στους ξένους την Εθνική μας Αυτοτέλεια και την Δημόσια περιουσία μας. Δηλαδή Λιμάνια, Αεροδρόμια, Οδικά δίκτυα, Ηλεκτρισμό, Ύδρευση, Υπόγειο και υποθαλάσσιο πλούτο κλπ. κλπ. Κι ακόμα τα ιστορικά μας μνημεία όπως η Ακρόπολη, οι Δελφοί, η Ολυμπία, η Επίδαυρος κλπ. αφού έχουμε παραιτηθεί από όλες τις σχετικές ενστάσεις.
Σταμάτησε η παραγωγή, ανέβηκε στο 18% η ανεργία, κλείσανε 80.000 καταστήματα, χιλιάδες βιοτεχνίες και εκατοντάδες βιομηχανίες. Συνολικά βάλανε λουκέτο 432.000 επιχειρήσεις. Δεκάδες χιλιάδες νέοι επιστήμονες εγκαταλείπουν τη χώρα, που βυθίζεται κάθε μέρα και πιο πολύ σε μεσαιωνικό σκότος. Χιλιάδες πρώην ευκατάστατοι πολίτες ψάχνουν στα σκουπίδια και κοιμούνται στο πεζοδρόμιο. Στο μεταξύ υποτίθεται ότι ζούμε χάρη στη μεγαλοψυχία των δανειστών μας, της Ευρώπης των Τραπεζών και του ΔΝΤ. Στην πραγματικότητα κάθε πακέτο με τα δεκάδες δισ. ευρώ με τα οποία χρεώνεται η Ελλάδα επιστρέφεται ολόκληρο από κει που έρχεται, ενώ εμείς φορτωνόμαστε νέους αβάσταχτους τόκους. Και επειδή υπάρχει η ανάγκη να διατηρηθεί το Κράτος, τα Νοσοκομεία και τα Σχολεία, η Τρόικα φορτώνει τα μεσαία και τα κατώτερα οικονομικά στρώματα της κοινωνίας με υπέρμετρους φόρους, που οδηγούν κατ’ ευθείαν στην πείνα. Γενικευμένη κατάσταση πείνας είχαμε στην αρχή της γερμανικής κατοχής το 1941 με 300.000 νεκρούς σε διάστημα έξι μηνών. Από τότε το φάσμα της πείνας ξανάρχεται στη συκοφαντημένη και δύστυχη χώρα μας.
Αν σκεφθεί κανείς ότι η γερμανική κατοχή μας στοίχισε ένα εκατομμύριο νεκρούς και την ολοσχερή καταστροφή της χώρας μας, πώς είναι δυνατόν να δεχτούμε εμείς οι Έλληνες τις απειλές της κ. Μέρκελ και την πρόθεση των Γερμανών να μας επιβάλουν ένα νέο γκαουλάιτερ… Τη φορά αυτή με γραβάτα…
Και για να αποδείξω πόσο πλούσια χώρα είναι η Ελλάδα και πόσο εργατικός και συνειδητοποιημένος Λαός είναι ο Έλληνας (συνείδηση του Χρέους προς την Ελευθερία και της αγάπης προς την πατρίδα) είναι η εποχή της Γερμανικής Κατοχής από το 1941 έως τον Οκτώβριο του 1944. Όταν τα SS και η πείνα σκότωσαν ένα εκατομμύριο πολίτες και η Βέρμαχτ κατέστρεφε συστηματικά την χώρα, έκλεβε την αγροτική παραγωγή και τον χρυσό από τις Τράπεζες, οι Έλληνες έσωσαν από την πείνα τον Λαό με τη δημιουργία του Κινήματος της Εθνικής Αλληλεγγύης και δημιούργησαν έναν παρτιζάνικο στρατό 100.000, που καθήλωσε στην χώρα μας 20 γερμανικές μεραρχίες.
Συγχρόνως όχι μόνο κατόρθωσαν οι Έλληνες χάρη στην εργατικότητά τους, να επιζήσουν αλλά υπήρξε και μεγάλη ανάπτυξη της νεοελληνικής τέχνης μέσα στις συνθήκες κατοχής, ιδιαίτερα στους τομείς της λογοτεχνίας και της μουσικής. Η Ελλάδα επέλεξε την οδό της αυτοθυσίας για την ελευθερία και συγχρόνως της επιβίωσης.
Και τότε μας χτύπησαν αναίτια κι εμείς απαντήσαμε με Αλληλεγγύη και Αντίσταση και επιζήσαμε. Το ίδιο ακριβώς κάνουμε και τώρα με τη βεβαιότητα ότι τελικός νικητής θα είναι ο ελληνικός λαός. Αυτό το μήνυμα στέλνω στην κ. Μέρκελ και στον κ. Σόϊμπλε δηλώνοντας ότι παραμένω πάντοτε φίλος του Γερμανικού Λαού και θαυμαστής της μεγάλης του συνεισφοράς στην Επιστήμη, τη Φιλοσοφία και την Τέχνη και ιδιαίτερα στη Μουσική! Και η καλλίτερη ίσως απόδειξη γι’ αυτό είναι ότι εμπιστεύθηκα το σύνολο του μουσικού μου έργου σε δύο Γερμανούς Εκδότες, τον Schott και το ν Breitkopf, που είναι από τους μεγαλύτερους εκδότες του κόσμου και η συνεργασία μου μαζί τους είναι άκρως φιλική.
Μας απειλούν ότι θα μας εκδιώξουν από την Ευρώπη. Εάν η Ευρώπη δεν μας θέλει μια φορά, εμείς αυτή την Ευρώπη των Μέρκελ – Σαρκοζί δεν την θέλουμε δέκα φορές.
Σήμερα Κυριακή 12 Φεβρουαρίου, ετοιμάζομαι να πάρω μέρος κι εγώ μαζί με τον Μανώλη Γλέζο, τον ήρωα που κατέβασε τη Σβάστικα από την Ακρόπολη δίνοντας έτσι το σινιάλο για το ξεκίνημα όχι μόνο της ελληνικής αλλά και της ευρωπαϊκής αντίστασης ενάντια στον Χίτλερ. Οι δρόμοι και οι πλατείες μας θα πλημμυρίσουν από εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που θα διαδηλώνουν την οργή τους κατά της κυβέρνησης και της Τρόικα.
Άκουσα χθες τον τραπεζίτη-Πρωθυπουργό στο διάγγελμά του προς τον Ελληνικό Λαό να λέει ότι «έχουμε φτάσει σχεδόν στο μηδέν». Ποιοι όμως μας έφτασαν μέσα σε δυο χρόνια στο ΜΗΔΕΝ; Οι ίδιοι, που αντί να βρίσκονται στη φυλακή, εκβιάζουν τους βουλευτές να υπογράψουν Νέο Μνημόνιο χειρότερο από το πρώτο, που θα εφαρμοστεί από τους ίδιους ανθρώπους και τις ίδιες μεθόδους που μας οδήγησαν στο ΜΗΔΕΝ. Γιατί; Γιατί αυτό επιτάσσει το ΔΝΤ και το Γιούρο Γκρουπ εκβιάζοντάς μας ότι εάν δεν υπακούσουμε, θα οδηγηθούμε στην χρεοκοπία… Εδώ παίζεται το θέατρο του παραλόγου. Όλοι αυτοί οι κύκλοι που ουσιαστικά μας μισούν (ξένοι και Έλληνες) και που είναι οι μόνοι υπεύθυνοι για την δραματική κατάσταση στην οποία οδήγησαν τη χώρα, απειλούν, εκβιάζουν, με σκοπό να συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο, δηλαδή να μας πάνε κάτω από το ΜΗΔΕΝ, έως την οριστική μας εξαφάνιση.
Έχουμε επιζήσει σε πολύ δύσκολες συνθήκες μέσα από τους αιώνες και είναι βέβαιο ότι αν μας οδηγήσουν με τη βία στο προτελευταίο σκαλοπάτι πριν από τον θάνατο, οι Έλληνες όχι μόνο θα επιζήσουν αλλά και θα αναγεννηθούν. Αυτή τη στιγμή έχω αφιερώσει όλες μου τις δυνάμεις στην προσπάθεια να ενωθεί δυναμικά ο ελληνικός λαός. Προσπαθώ να τον πείσω ότι η Τρόικα και το ΔΝΤ δεν είναι μονόδρομος. Ότι υπάρχει άλλη λύση. Κι αυτή είναι να αλλάξουμε ριζικά την πορεία του έθνους μας και να στραφούμε προς την Ρωσία για οικονομική συνεργασία και για τη δημιουργία κοινοπραξιών που θα μας βοηθήσουν στην ανάδειξη του φυσικού πλούτου της χώρας με όρους που θα εξασφαλίζουν το εθνικό μας συμφέρον. Όσο για την Ευρώπη προτείνω να πάψουμε να αγοράζουμε πολεμικό υλικό από την Γερμανία και την Γαλλία. Όπως θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, ώστε η Γερμανία να εξοφλήσει τις πολεμικές αποζημιώσεις που μας οφείλει και που σήμερα μαζί με τους τόκους μπορεί να ανέρχονται στα 500 δισ. ευρώ.
Η μοναδική δύναμη που μπορεί να πραγματοποιήσει αυτές τις επαναστατικές αλλαγές είναι ο ελληνικός λαός ενωμένος σε ένα τεράστιο Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης, ώστε να εκδιωχθεί η Τρόικα (ΔΝΤ και Ευρωπαϊκές Τράπεζες) από την χώρα. Ενώ παράλληλα θα πρέπει να θεωρηθούν ως μη γενόμενες όλες οι παράνομες ενέργειές τους (δάνεια, χρέη, τόκοι, φόροι, αγορές του Δημόσιου πλούτου). Φυσικά οι Έλληνες συνεργάτες τους που έχουν ήδη καταδικαστεί στη συνείδηση του λαού μας ως προδότες, θα πρέπει να τιμωρηθούν.
Στον σκοπό αυτό (της ενότητας του Λαού σε ένα Μέτωπο) είμαι ολοκληρωτικά δοσμένος και πιστεύω ότι τελικά θα δικαιωθώ. Πολέμησα με το όπλο στο χέρι ενάντια στην Χιτλερική κατοχή. Γνώρισα τα μπουντρούμια της Γκεστάπο. Καταδικάστηκα από τους Γερμανούς σε θάνατο και έζησα ως εκ θαύματος. Στα 1967 ίδρυσα το ΠΑΜ, την πρώτη αντιστασιακή οργάνωση κατά της στρατιωτικής χούντας. Πάλεψα στην παρανομία. Πιάστηκα και φυλακίστηκα στο «σφαγείο» της χουντικής Ασφάλειας. Τελικά και πάλι επέζησα. Σήμερα είμαι 87 ετών και είναι πολύ πιθανόν να μη ζήσω τη σωτηρία της αγαπημένης μου πατρίδας. Όμως θα πεθάνω με τη συνείδησή μου ήσυχη, γιατί εξακολουθώ να κάνω το Χρέος μου απέναντι στα ιδανικά της Ελευθερίας και του Δικαίου ως το τέλος. Αθήνα,
12.2.2012
Μίκης Θεοδωράκης
triklopodia
Διαβάστε περισσότερα » »

Θαυμάστε Κρητική λεβεντιά ρε παιδιά...Θαυμάστε...[video]



Η Κρητική λεβεντιά του Φραγκίσκου που με τις δηλώσεις του θα τον γράψει ...η Ιστορία! Θαυμάστε τον 32χρονο βουλευτή σε τηλεοπτική συζήτηση 1 μέρα πριν την ψήφιση...


http://anti-ntp.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα » »

Τάγματα θανάτου Κοσοβάρων δρούνε στην Ελλάδα κατά του Ελληνισμού!...


UCK 2Η υπόθεση του Κοσσυφοπεδίου ή αλλιώς Κοσόβου (Kosovo Pole: ο Κάμπος του Κοτσυφιού!) δεν είναι καθόλου μα καθόλου απλή!
Ίσα-ίσα συνδέεται με όλα αυτά που γίνονται τα τελευταία χρόνια στην περιοχή μας, από την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας μέχρι και τώρα την ανελέητη επίθεση του διεθνούς σιωνισμού κατά της Ελλάδας. Θα έλεγε μάλιστα κάποιος, αν δει πιο προσεκτικά πράγματα και καταστάσεις, καθώς και την ροή των εξελίξεων, ότι η διάλυση της κάποτε ενιαίας Γιουγκοσλαβίας θαρρείς και έγινε για έναν και μόνο σκοπό: για να δημιουργηθούν στο κέντρο των Βαλκανίων και ακριβώς δίπλα στις Ορθόδοξες Ελλάδα και Σερβία δύο κρατικά μορφώματα ή καρκινώματα, δύο ανύπαρκτων εθνών! Και αυτά είναι το κράτος των Γυφτοσκοπιανών που τολμάει και καπηλεύεται το όνομα της Μακεδονίας ΜΑΣ και την ελληνική ιστορία και το κράτος των Κοσοβάρων μογγόλων της Ασίας, που έχουν μια πάρα, μα πάρα πολύ «ενδιαφέρουσα» ιστορική πορεία...
Αν τους δει κανείς μορφολογικά, σαν εξωτερική εμφάνιση, σαν ψυχικό και πνευματικό κόσμο κτλ., θα διαπιστώσει αμέσως πως οι Κοσοβάροι είναι οι χειρότεροι Αλβανοί! Είναι αναμφισβήτητο βέβαια ότι ανήκουν στην ίδια αυτή παλιοράτσα, αφού ήρθανε από τα ίδια μέρη της Ασίας, το παλιό βασίλειο των Χαζάρων (δηλ. την σημερινή Γεωργία) και, θα έλεγα, ότι δεν είναι και τόσο «σύμπτωση» το γεγονός πως στην Ελλάδα αυτή η μία ουσιαστικά φυλή – Αλβανοί, Κοσοβάροι, Γεωργιανοί, όλοι... ίδιοι στο αίμα και στην ψυχή! – είναι οι πιο σκληροί εκτελεστές Συμπατριωτών ΜΑΣ, οι πιο αδίστακτοι κλέφτες και βιαστές, τους οποίους κυριολεκτικά τους χαροποιεί το γεγονός να σφάζουν και να εξοντώνουν Έλληνες!... Και όμως συνεχίζουν να δρούνε ανεξέλεγκτα μέσα στην Πατρίδα ΜΑΣ, αφού τα ΜΑΤ προτιμούνε να χτυπάνε στο ψαχνό και να ματώνουν τους Έλληνες Εθνικιστές και όχι δυστυχώς τους ξένους εγκληματίες...

Εξοργίζει πραγματικά την κάθε αγνή Ελληνική ψυχή αυτή η τακτική των «πραιτωριανών» του Παπουτσωμένου Γάτου, οι οποίοι ποτέ μα ποτέ δεν έχουν σπάσει στο ξύλο ένα έστω αλλοδαπό καθίκι, έναν από αυτούς που μας κουβαλήθηκαν στην χώρα ΜΑΣ για να μας ποτίζουν φαρμάκι, ναρκωτικά, να μας σκοτώνουν και να μας βιάζουν, διαπράττοντας τα πιο στυγερά εγκλήματα, που ΠΟΤΕ κανένας Έλληνας δεν θα μπορούσε να κάνει! Με πιο πρόσφατη την εξιχνίαση της δολοφονίας πριν από κανά δυο εβδομάδες του 89χρονου Ομοεθνή ΜΑΣ στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα (έγραψα εδώ σχετικά), που διαπράχτηκε φυσικά από Γεωργιανό (είχε δέσει και φιμώσει τον ηλικιωμένο Έλληνα, σκοτώνοντάς τον βασανιστικά μέσα στο σπίτι του, ο οποίος Έλληνας ήταν μάλιστα και ήρωας πολέμου!...).
Τα επίλεκτα ΜΑΤ του Συστήματος βαράνε στο ψαχνό και δέρνουν, τυφλώνοντας με χημικά κτλ., ΜΟΝΟ Έλληνες Εθνικιστές, όπως έκαναν πέρσι στον Άγιο Παντελεήμονα κτλ. Μάλιστα το Σύστημα διέταξε τους ΜΑΤατζήδες να... χτυπάνε επιλεκτικά στις μεγάλες διαδηλώσεις εκείνους που κρατάνε την Ελληνική σημαία, το Ιερό ΜΑΣ Σύμβολο!!! Ζούμε όντως στον κόσμο του παραλόγου στην Ελλάδα, με ένα ανθελληνικό και ξενόδουλο καθεστώς που κάνει τα πάντα για να ξεκάνει τους καθαρούς Έλληνες και να μετατρέψει την Πατρίδα ΜΑΣ σε τριτοκοσμικό – και μάλιστα εδαφικά ακρωτηριασμένο και συρρικνωμένο – κρατίδιο... Χωρίς Έλληνες! Γι’ αυτό και κάθε γνήσιος Έλληνας δεν μπορεί να είναι φλώρος αστός και να υπηρετεί αυτό το σατανικό μισελληνικό Σύστημα της Νέας Τάξης, αλλά ΜΟΝΟ Έλληνας Εθνικιστής και με επαναστατική διάθεση κατά των απάτριδων και αδιάφορων αστών!

Και έρχομαι και πάλι στο θέμα αυτών των άθλιων Κοσοβάρων. Ενός λαού ή μάλλον μιας φάρας Ασιατών, οι οποίοι ξεκίνησαν μετά τον μεσαίωνα για να μετοικίσουν στην περιοχή μας, καταλαμβάνοντας σιγά-σιγά ελληνικά και σερβικά εδάφη και σκορπώντας τον τρόμο και την βία στα Βαλκάνια (την άλλοτε Ελληνική χερσόνησο, όπως την αποκαλούσαν οι γεωγράφοι και που πάλι θα ξαναγίνει Ελληνική!). Αυτοί λοιπόν οι υπάνθρωποι, που δεν πρόσφεραν τίποτα στον ανθρώπινο πολιτισμό και που μόνο πόνο και δάκρυα σκόρπισαν στους άλλους (και συνεχίζουν να σκορπίζουν τον τρόμο στους Έλληνες, χύνοντας αίμα Ελληνικό μέσα στην Πατρίδα ΜΑΣ!), κατέλαβαν ύπουλα και λίγο-λίγο το Κοσσυφοπέδιο – μία 100% σερβική επαρχία – και, με τις γυναίκες τους να γεννοβολάνε σαν τα κουνέλια (δεν ξέρουν και τίποτ’ άλλο!) έφτασαν να γίνουν εκεί πλειοψηφία...
Και, τελικά, να διεκδικήσουν το Κόσοβο απο το μηδέν και να το ανακηρύξουν και σε ανεξάρτητο κράτος, με την διεθνή κοινότητα να μην κάνει τίποτα για να αποτρέψει αυτό το πολιτικό έγκλημα! Βλέπετε, Κοσοβάροι είναι αυτοί, «λουλούδια» της στέπας, δεν είναι π.χ. Παλαιστίνιοι ή Κούρδοι, όπου κρατάνε οι Εβραίοι κυρίαρχοι των διάφορων ΟΗΕδων «άλλα σταθμά» (το Ισραήλ να μην θίξουμε, την Τουρκία!...)... Φτάσαμε μάλιστα στο σημείο ενώ εμείς οι Έλληνες να μπορούσαμε – και επιβαλλόταν να το κάνουμε! – να διεκδικήσουμε και να πάρουμε πίσω την Ελληνική Βόρειο Ήπειρο, να μην το κάνουμε, ενώ οι Αλβανοί που δεν είχαν κανένα δίκιο στο Κοσσυφοπέδιο το έκαναν τελικά δικό τους! Είναι άραγε πιο «μάγκες» από εμάς και τα καταφέρνουν έτσι;... Δεν το νομίζω, απλά την Ελλάδα ΜΑΣ δεν την κυβερνάνε Έλληνες, αλλά... μισέλληνες!

Μέσα λοιπόν στην Ελλάδα ΜΑΣ διαπράττουν οι άθλιοι αυτοί Κοσοβάροι, με τις χαρακτηριστικές φάτσες και σωματότυπο του... πιθήκου (!), τα πιο αισχρά και στυγνά ανθελληνικά εγκλήματα! Και μην με πούνε «ρατσίστρια» και άλλες τέτοιες μαλακίες (όχι ότι με πειράζει και ιδιαίτερα αυτός ο χαρακτηρισμός...), αφού κανένας και ποτέ δεν θα μπορέσει να μου δείξει εμένα ένα έστω πολιτιστικό επίτευγμα, ένα έστω ανθρωπιστικό κατόρθωμα των Κοσοβάρων!... Είναι λοιπόν δυνατόν αυτοί να συγκριθούν ποτέ με εμάς τους Έλληνες; Γιατί τότε να μην έχω εγώ περηφάνεια μεγάλη που ανήκω στο Ελληνικό Έθνος; Τι πάει να πει αυτό; Κόμπλεξ... κατωτερότητας; Φυσικά και είμαι περήφανη που γεννήθηκα Ελληνίδα! Μπορεί άραγε να πει το ίδιο και μια Κοσοβάρα; Όχι, βέβαια! Όσο για τους άνδρες και τις γυναίκες τους, τι να πω; «Ομορφόπαιδα» είναι! Αλλά μόνο ως σκυλόφατσες!...

Ένα τεράστιο έγκλημα που έκαναν αποδεδειγμένα οι Κοσοβάροι στην Ελλάδα ήταν οι μεγάλες πυρκαγιές στην Πελοπόννησο (και αλλού) το 2007, όταν και κατακάηκε η μισή Ελλάδα! Τότε ακούστηκε σε όλη την Πατρίδα ΜΑΣ βαθύς ο οδυρμός και ο θρήνος – με πάνω από 80 Συμπατριώτες ΜΑΣ καμμένους ζωντανούς... – και πέσαμε οι Έλληνες σε Εθνικό πένθος που δεν έχει λόγια... Αλλά τις φωτιές αυτές τις έβαλαν, όπως και δημοσιεύτηκε τότε, οι Κοσοβάροι δολιοφθορείς, με επικεφαλής το επικίνδυνο ανθελληνικό φίδι Ντανίλο, αυτόν τον βρωμοπράκτορα που στάζει δηλητήριο κατά της Ελλάδας!
Ο Ντανίλο είναι πραγματικά ορκισμένος στον υποχθόνιο «θεό» του με τα κέρατα να εξοντώσει όσο πιο πολλούς Έλληνες μπορεί!... Και κάτι άλλο, ερώτηση: γιατί οι Κοσοβάροι ονομάζουν τους «ήρωές» τους («ήρωας» είναι γι’ αυτούς ο δολοφόνος Ελλήνων, Σέρβων κτλ.) με την προσωνυμία «Το Φίδι»; Είναι γνωστό ότι έτσι ονομάσαν τον σημερινό πρωθυπουργό του παράνομου κράτους τους, τον Θάτσι, αυτόν τον αποδεδειγμένο τρομοκράτη και έμπορο ναρκωτικών και όπλων... Γιατί λοιπόν «φίδια»; Ποια η σχέση των βάρβαρων αυτών με τα ύπουλα ερπετά που σέρνονται καταγής;...

Τάγματα θανάτου λοιπόν των κοσοβάρικων ανθελληνικών φιδιών δρούνε μέσα στην Πατρίδα ΜΑΣ! Και βρίσκονται πίσω από πολλές παράνομες δραστηριότητες, από τον τζόγο, τα στοιχήματα, την τοκογλυφία, το εμπόριο λευκής σαρκός, όπλων και ναρκωτικών, εκβιασμούς, δολοφονίες, ληστείες και τόσα άλλα... Αλλά και πίσω από σατανικά σχέδια, όπως π.χ. ήταν οι μεγάλες φωτιές του 2007, για τις οποίες ο μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης είχε γράψει ότι θαρρείς και τις χαράζει στρατηγικά κάποιος «εγκέφαλος» πάνω στον χάρτη...
Πάνε λοιπόν να μας καταστρέψουν την Πατρίδα ΜΑΣ οι Εβραίοι Σιωνιστές της Νέας Τάξης με όργανα τους μέχρι τρέλας φανατικούς ανθέλληνες Κοσοβάρους! Αυτή είναι η αλήθεια και πρέπει επιτέλους να την πούμε!... Αλλά, εμείς οι Έλληνες Εθνικιστές, ορκισμένοι στην γαλανόλευκη, δεν θα τους αφήσουμε να μας πάρουν την Πατρίδα ΜΑΣ και να σκοτώσουν το Έθνος ΜΑΣ! Και επειδή είναι φίδια, θα τα αντιμετωπίσουμε όπως αρμόζει σ’ αυτά τα ερπετοειδή: πατώντας τους το κεφάλι και λιώνοντάς το!... Και φωνάζοντας: Στα τσακίδια, κοσοβάρικα φίδια!
Σόνια Μαυρίδου
Διαβάστε περισσότερα » »

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ – ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. (το περιβόητο Βρετανικό δίκαιο).



ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ για το οποίο σας μιλήσαμε χθες που ξεσκεπάζει τον Βενιζέλο αλλά δυστυχώς και τα ΜΜ”Ε”. Φρίξτε.

 
Διαβάστε περισσότερα » »

ΜΕΡΚΕΛ θυμάσε ;;;


Σχόλιο αναγνώστη στο :

ΤΟ ΑΡΣΕΝΙΚΟΘΗΛΥΚΟ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ ΖΗΤΑ ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ........!!!!!!!‏



ΜΕΡΚΕΛ θυμάσε τους επίλεκτους αλεξιπτωτηστές του ΧΙΤΛΕΡ ?????????
ΜΕΡΚΕΛ θυμάσε γιατι ο ΧΙΤΛΕΡ καθυστερησε την εαρινή εκσρατεία / επίθεση στην Ρωσία ???????????
ΜΕΡΚΕΛ θυμάσε γιατι ο ΧΙΤΛΕΡ έχασε την μαχη απο τον στρατηγό χειμωνα στην ΡΩΣΙΑ ???????????
ΜΕΡΚΕΛ δεν λυπάσε όσους ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ζουν στην ΚΡΗΤΗ ??????
ΜΕΡΚΕΛ γνωρίζεις ότι εκεί στην ΚΡΗΤΗ όσο διαφορετικά και αν δείχνουν τα πράγματα το αίμα που έχυσαν οι Γερμανοί φωνάζει ακόμα (των παπουδων στα εγγόνια)και ζητά δικαιωση και εμεις προσπαθούμε να πεισουμε τους εαυτούς μα ότι οι ΓΕΡΜΑΝΟΙ άλλαξαν αποδιξέ μας ότι είναι έτσι και δεν κάνουμε λάθος που δεν σας κλαδεύουμε
ΜΕΡΚΕΛ γιατι θέλεις να αποδιξέις ότι οι ΓΕΡΜΑΝΟΙ είναι πάντα και αμετάκλητα εχθροί μας ?????????
ΜΕΡΚΕΛ ξανασκέψου όσα λογάσε 


Αναγνώστης
Διαβάστε περισσότερα » »

MAKE. 3-5-1967: Μήπως πρέπει οι Πολιτικοί μας να αντιγράψουν τον Πατακό και να μην είναι τζαμπατζήδες σε αυτές τις δύσκολες μέρες ;;‏


κλικ στην εικόνα

Από τον Παναγιώτη
Διαβάστε περισσότερα » »

"Έχουμε το καλύτερο μαχητικό 5ης γενιάς",λένε οι Ρώσοι.Βίντεο



“Το νέο μαχητικό της Ρωσίας αναπτύσσει μεγαλύτερη ταχύτητα, φέρει περισσότερα όπλα και μένει περισσότερο στον αέρα από το αμερικανικό F-22 και το κινέζικο J-20 μοντέλα” σύμφωνα με όσα γράφουν οι Moscow Times.
To πέμπτης γενιάς μαχητικό PAK FA T-50 , παρουσιάστηκε για πρώτη φορά σε μια αεροπορική επίδειξη τον Αύγουστος του 2011 .

Οι Ρώσοι υποστηρίζουν ότι μπορεί να απογειωθεί σε πολύ μικρότερη απόσταση σε σύγκρση με το F 22 και το J −20.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗ ΠΡΩΤΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ Τ 50


 
 
Διαβάστε περισσότερα » »

Ένας 55χρονος και ένα 58 χρονος από την Πτολεμαίδα συνελήφθησαν σήμερα Τρίτη 14/02 για οφειλές προς το Δημόσιο ύψους 1.394.273,53 & 2.543.032 ευρώ αντίστοιχα!!!!!


Συνελήφθη, σήμερα (14-02-2012) το πρωί, στην Πτολεμαΐδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πτολεμαΐδας 55χρονος ημεδαπός, για οφειλές προς το Δημόσιο. Συγκεκριμένα, ο συλληφθείς ως μέλος ομόρρυθμης τεχνικής εταιρίας, όφειλε προς το δημόσιο χρέη ύψους 1.394.273,53 ευρώ. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κοζάνης.


Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25 του Ν.1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο».

Επίσης, συνελήφθη, σήμερα (14-02-2012) το πρωί, στην Πτολεμαΐδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πτολεμαΐδας 58χρονος ημεδαπός, για οφειλές προς το Δημόσιο. Συγκεκριμένα, ο συλληφθείς ως διευθύνων σύμβουλος κατασκευαστικής εταιρίας όφειλε προς το δημόσιο, χρέη ύψους 1.201.402,03 ευρώ και ως μέλος ομόρρυθμης τεχνικής εταιρίας, χρέη ύψους 1.341.630,37 ευρώ. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κοζάνης.

Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25 του Ν.1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο».

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Αγνωστες πτυχές της ιστορίας του Μακεδονικού Αγώνα και της δράσης του Καπετάν Αγρα

   Άγνωστες πτυχές από την ιστορία του Μακεδονικού Αγώνα (1903 - 1908), αλλά και τη δράση του Τέλλου Αγαπηνού (Καπετάν Άγρας), παρουσίασε στη Θεσσαλονίκη ο ιστορικός και ερευνητής, Κώστας Λυσιμάχου, μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο σε συνεργασία με το Σύλλογο Μεσσηνίων Μακεδονίας-Θράκης «Ο Καπετάν Άγρας», στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης.

    Η αφήγηση του άγνωστου αυτού και συγκλονιστικού επεισοδίου με τον Τέλλο Άγρα, στη Νάουσα Ημαθίας, είναι γλαφυρή και πολύ ζωντανή.

    Ο κ. Λυσιμάχου αναφέρθηκε στο πώς ξέφυγαν, μέσα από ένα περικυκλωμένο από τους Τούρκους σπίτι, οι καπετάνιοι Άγρας και Ρούβας, στη Νάουσα.

    Ο καπετάν Ρούβας -είπε ο ομιλητής- ήρθε να δει με τους άνδρες του (περίπου 45 άτομα), στο σπίτι της Νάουσας, τον Μεσσήνιο Μακεδονομάχο (Καπετάν Άγρα), που ήταν άρρωστος. Στο σπίτι αυτό υπήρχε μια καταπακτή στο ισόγειο, που οδηγούσε κάτω στο υπόγειο, όπου φυλάσσονταν τα ξύλινα βαρέλια του κρασιού (βαένια). Εκεί, ο καπετάν Ρούβας, με 35 από τους άνδρες του, συνάντησε τον Μεσσήνιο Μακεδονομάχο. Και ο κ. Λυσιμάχου συνέχισε: Τα άλλα 10 παλικάρια της ομάδας του Ρούβα, έφυγαν μέσα από κρυφή πόρτα που ήταν εντοιχισμένη στη μάνδρα του διπλανού σπιτιού.

    Στο χώρο του ισογείου του σπιτιού, που ήταν η καταπακτή, άπλωσαν βελέντζες για καμουφλάζ, ξάπλωσαν πάνω μια γριούλα, που προσποιούταν την άρρωστη. Όσον αφορά τον εξαερισμό του χώρου, που ήταν πολύ μικρός, αυτός γινόταν από ένα μικρό καγκελόφραχτο παράθυρο, το οποίο καλυπτόταν με ένα δεμάτι από λεπτά κλαδιά (τσάκνα), που χρησιμοποιούσαν για το τζάκι.

    Σύμφωνα με τον κ. Λυσιμάχου, στην ίδια αυτή κρύπτη, που χρησιμοποιήθηκε και στον Εμφύλιο πόλεμο, κρύφτηκαν 67 παιδάκια για να γλιτώσουν τις συνέπειες των πολεμικών συγκρούσεων, που σημειώνονταν εκείνες τις ημέρες του 1949, στη Νάουσα.

    «Το σπίτι αυτό, στο οποίο μεγάλωσα, δυστυχώς σήμερα δεν υπάρχει: κατεδαφίστηκε, θυσιαζόμενο στο βωμό της …ανάπτυξης», ανέφερε ο κ. Λυσιμάχου.


ΑΜΠΕ/Π. Αλεξίου
Διαβάστε περισσότερα » »

Σε ανοιχτή διαδικτυακή διαβούλευση έβγαλε την ιδρυτική διακήρυξη του κινήματος του ο Πάνος Καμμένος.


Μεγάλη εντύπωση προκαλεί η συμμετοχή. Δεν έχουμε δει κάτι παρόμοιο εως σήμερα και πραγματικά φαίνεται πως οι πολίτες ανταποκρίνονται σε τέτοιου είδους ενέργειες που παραπέμπουν σε άμεση Δημοκρατία. Θέστε τα δεδομένα σας ή εισάγετε καινούρια εδώ:http://www.facebook.com/pages/Panos-Kammenos/255561140084

Τον λόγο στους πολίτες δίνει ο Πάνος Καμμένος, ζητώντας τους να ορίσουν τις αρχές που θα επιθυμούσαν να περιλαμβάνει η ιδρυτική διακήρυξη του νέου κόμματος, του οποίου θα είναι επικεφαλής.
Όπως αναφέρει ο ανεξάρτητος βουλευτής, πρόκειται για ένα κίνημα πολιτών που γεννιέται από  τις στάχτες της μεταπολίτευσης και αντιπροσωπεύει το αύριο.
Στην κορυφή της λίστας των πολιτών για τις αρχές που θα πρέπει να περιλαμβάνει η ιδρυτική διακήρυξη,βρίσκεται η άρση της  βουλευτικής ασυλίας, η απόδοση ευθυνών και δήμευση περιουσιών των υπευθύνων της κρίσης, η σημαία ψηλά, η διαφύλαξη της εθνικής μας κυριαρχία, το δικαίωμα σε μια αξιοπρεπή ζωή, αξιοπρεπή εργασία και αξιοπρεπείς μισθούς, η διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων, καθώς και η ακύρωση του “παράνομου” όπως χαρακτηρίζεται μνημονίου και η προσπάθεια οικοδόμησης μιας νέας Ελλάδας.
Διαβάστε περισσότερα » »

Πού θα πάνε τα λεφτά της νέας δανειακής σύμβασης; ΠΟΣΑ παιρνει η Ελλάδα; 19 λεπτά του Ευρώ! ΑΥΤΟ ΨΗΦΙΣΑΤΕ, για το ... καλό μας;

" Αναρωτιέστε γιατί η Ελλάδα είναι τόσο ανίκανη να ανακάμψει με τα χρήματα που της προσφέρονται; Μελετήστε το γράφημα...", σημειώνει στη βρετανική εφημερίδα «The Telegraph» ο συγγραφέας, δημοσιογράφος και ευρωβουλευτής Ντάνιελ Τζον Χάναν.

" Από το κάθε ευρώ που χορηγείται ως αρωγή στην Ελλάδα, η ελληνική κυβέρνηση μπορείνα δαπανήσει για να στηρίξει την ανάπτυξη μόλις 19 λεπτά", ....αναφέρει χαρακτηριστικά ο Χάναν.

Ο βρετανός ευρωβουλευτής (από το 1999 εκπροσωπεί στο Ευρωκοινοβούλιο τη Νοτιοανατολική Αγγλία μετέχοντας στην ομάδα των Συντηρητικών) εξηγεί ότι τα υπόλοιπα 81 λεπτά του ευρώ δαπανώνται για την αποπληρωμή των δανειακών υποχρεώσεων της χώρας. "Δαπανώνται για τη διάσωση των τραπεζιτών και των ομολογιούχων από τις συνέπειες των δικών τους ατυχών επενδύσεων", όπως εκτιμά ο ευρωβουλευτής.

Ειδικότερα, από το κάθε 1 ευρώ του πακέτου διάσωσης της Ελλάδας:
40 λεπτά του ευρώ καταλήγουν στα ταμεία των ξένων χρηματοπιστωτικών ομίλων που δάνεισαν την Ελλάδα
23 λεπτά καταλήγουν στα ταμεία των ελληνικών τραπεζών, ασφαλιστικών ταμείων και οργανισμών που κατέχουν ελληνικά ομόλογα
19 λεπτά πάνε στην ελληνική κυβέρνηση για να... στηρίξει την ανάπτυξη
18 λεπτά από το ευρώ που προορίζεται για τη διάσωση της Ελλάδας καταλήγουν στα ταμεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ)

300-gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Ένας Μασόνος αποκαλύπτει το σχέδιο «Ελληνική κρίση» από το 2008



H μυστική “λύση” των Rothschild για το ελληνικό “πρόβλημα”
Δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στις 18 Μαΐου 2008 > από τον Jean d'Eau, Βουδαπέστη (Henrymakow.com) / μετ. ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ
Ένας φίλος μου που είναι τώρα ένα απογοητευμένο υψηλόβαθμο μέλος της Εβραϊκής Μασονίας στη Βουδαπέστη μου είπε τι έρχεται όσον αφορά την ελληνική κρίση.
Η Ελλάδα επιλέχτηκε για να παίξει το ρόλο του κράτους μέλους σε πτώχευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να "δημιουργήσει" το μεγάλο πρόβλημα για το οποίο η Ευρωπαϊκή Ένωση πρόκειται να "βρει" τη "λύση" σύντομα.
Η Ελλάδα επιλέχθηκε επειδή συμβολίζει την Ευρώπη (κανείς στην Ευρώπη δεν νοιάζεται για χώρες όπως η Ουγγαρία ή η Εσθονία) και επειδή η οικονομία της ήταν σχετικά εύκολο να καταστραφεί, αφού παραιτήθηκε από το δικό της νόμισμα.Οι ευρωπαίοι «ελίτ» χρησιμοποιούν την Ελλάδα για να πείσουν τις χειραγωγούμενες μάζες, (‘sheeple’ = άνθρωποι - πρόβατα) ότι αν το ελληνικό πρόβλημα δεν λυθεί, η Νότια Ευρώπη θα χρεοκοπήσει, κάτι που θα προκαλέσει την κατάρρευση ολόκληρου του ευρωπαϊκού χρηματοπιστωτικού συστήματος και κατά συνέπεια την πτώχευση του συνόλου της ευρωπαϊκής οικονομίας.
Το «πρόβλημα» είναι ότι η λεγόμενη Ευρωζώνη (όπου το νόμισμα του ευρώ αντικατέστησε τα εθνικά νομίσματα) είναι καταδικασμένη να καταρρεύσει από τότε που τα ευρωπαϊκά κράτη του Νότου (καθώς και αυτά της Ανατολικής Ευρώπης) δεν μπορούν να στηρίξουν την οικονομία τους, εφόσον δεν μπορούν να υποτιμήσουν το δικό τους νόμισμα, προκειμένου να ενισχύσουν τις εξαγωγές και τον τουρισμό (που τώρα καταπίνονται από το ευρώ.)
Εδώ είναι που οι διεφθαρμένοι πολιτικοί της παγκοσμιοποίησης έπαιξαν τον ρόλο τους στην αποδυνάμωση της δικής τους οικονομίας με κάθε τρόπο, αλλά η σημερινή "παγκόσμια ύφεση" που προκλήθηκε από τους Χαζάρους διεθνείς τραπεζίτες ήταν το κύριο μέρος του σχεδίου να φέρει τις νότιες και τις ανατολικές ευρωπαϊκές οικονομίες σε ένα οριακό σημείο, όπως και να εξασθενήσει την αμερικανική οικονομία και να φέρει την κατάρρευση της κινεζικής, της ινδικής και της ρωσικής οικονομίας.
Η «μόνη λύση» σύντομα πρόκειται να προταθεί σύντομα από την ΕΕ είναι να καταστείλει τις εθνικές φορολογικές και δημοσιονομικές πολιτικές στην Ευρώπη και να τεθεί ένας κεντρικός ευρωπαϊκός προϋπολογισμός. Όλα τα ευρωπαϊκά κράτη θα πρέπει να στείλουν το μεγαλύτερο μέρος από τα χρήματα των φορολογουμένων τους σε μια κεντρική ευρωπαϊκή κυβέρνηση ενώ και οι εθνικοί προϋπολογισμοί θα πρέπει να καθορίζονται από αυτήν την κεντρική κυβέρνηση.
Πρόκειται να είναι λίγο πιο περίπλοκο, αλλά αυτό θα σημαίνει ότι οι ευρωπαϊκές εθνικές κυβερνήσεις θα πάψουν να υπάρχουν. Παράλληλα, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ήδη ανακοινώσει την "απαραίτητη" δημιουργία ενός μεγάλου ευρωπαϊκού στρατού για να ταιριάζει με την κυρίαρχη στρατιωτική δύναμη των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ.
Όπως ήδη γνωρίζετε, οι διεθνείς τραπεζίτες είναι πράγματι κυρίως ευρωπαίοι τραπεζίτες (Rothschild και λοιποί.) Και αυτοί είναι οι πραγματικοί εγκέφαλοι πίσω από την ανθρωπογενή παγκόσμια ύφεση (όπως ακριβώς είναι πίσω από την απάτη της «υπερθέρμανσης του πλανήτη».)
Έτσι, η ευρωπαϊκή «ελίτ» είναι τώρα στο δρόμο για να γίνει πιο ισχυρή από τη παραδοσιακή αμερικάνικη "ελίτ". Το μόνο που χρειάζεται είναι να καταστεί η Ευρωπαϊκή Ένωση ένα πραγματικό υπερκράτος (κεντρική φορολογία και δημοσιονομική πολιτική) με ένα πραγματικό σούπερ στρατό (τον επερχόμενο ευρωπαϊκό στρατό). Στη συνέχεια, οι Αμερικάνοι «ελίτ» θα αναγκαστούν να συγχωνεύσουν τις ΗΠΑ στην ΕΕ και όχι το αντίθετο, όπως θα ήθελαν.
Η προκύπτουσα «Ένωση» (αυτή είναι η προβλεπόμενη ονομασία) θα είναι μια αυτοκρατορία που θα διοικείται από τις δυνάμεις του χρήματος των οποίων οι πρόγονοι κυβέρνησαν την χαζαρική αυτοκρατορία εκείνη την εποχή. Αν κάποιος εξακολουθεί να πιστεύει ότι τα "Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών» είναι πλαστά, ας περιμένει έως ότου το σχέδιο εκπληρωθεί και θα ξυπνήσει σε ένα κόσμο των «Σοφών της Σιών». Εκτός βέβαια αν η Αμερική, η Κίνα ή η Ρωσία μπορούν να σταματήσουν την άνοδο της νέας χαζαρικής αυτοκρατορίας.


Σχ. ΚΟ: Επεξήγηση περί Χαζάρων: Η κατεστημένη άποψη υποστηρίζει πως όλοι οι Εβραίοι στον κόσμο είναι το ίδιο, μία και μοναδική «φυλή», την οποία και «επέλεξε ο Θεός». Στην πραγματικότητα όμως υπάρχουν στη Γη δύο ευδιάκριτες ομάδες Εβραίων. Οι Σεφαραδίτες Εβραίοι, που προέρχονται από τη Μέση Ανατολή, την Βόρεια Αφρική και την Ισπανία και οι Ασκενάζι Εβραίοι, που προέρχονται από την ανατολική Ευρώπη. Οι Σεφαραδίτες, κατά κοινή παραδοχή, κατάγονται από τους αρχαίους Εβραίους, που περιγράφονται στη Βίβλο. Είναι σημιτικής καταγωγής και συνεπώς φυλετικά συγγενείς με τους Αραβες: η μόνη διαφορά τους είναι η θρησκεία. Αντίθετα οι Ασκενάζι Εβραίοι, που αποτελούν και το 90% των σημερινών Εβραίων, έχουν μυστηριώδη καταγωγή. Σύμφωνα με αρκετούς ιστορικούς οι Ασκενάζι Εβραίοι δεν υπήρχαν πριν από 1200 χρόνια. Το μυστήριο της εμφάνισης των πολυάριθμων Ασκενάζι Εβραίων της ανατολικής Ευρώπης ξεδιαλύθηκε, όταν οι ιστορικοί απέδωσαν την προέλευση τους στον εξιουδάϊσμό των Χαζάρων, μιας τουρκικής φυλής που ίδρυσε για αρκετούς αιώνες μια ισχυρή μεσαιωνική αυτοκρατορία μεταξύ Κασπίας και Μαύρης Θάλασσας. (περισσότερα ΕΔΩ).
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή
Διαβάστε περισσότερα » »

Ρε μάγκες του Πρώτου θέματος τον αντίπαλο του Παπακωσταντίνου στο τένις γιατί δεν μας τον είπατε;

Το χθεσινό πρωτοσέλιδο του φίλου μας του Θέμου στο Πρώτο θέμα σίγουρα το είδατε όλοι, την φωτογραφία και το ρεπορτάζ ότι την ώρα της κρίσιμης συνεδρίασης του eurogroup ο ανεπάγγελτος κος Παπακωσταντίνου έπαιζε τένις.
Την είδαμε και την διαβάσαμε, τον αντίπαλο του Παπακωσταντίνου δεν μας είπατε όμως ρε παλουκάρια.
Θέλετε να μάθετε τον αντίπαλο;
Αντίπαλος του καταστροφέα της Ελλάδας ήταν ο....

Υπουργός υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος δεν φαίνεται στις φωτογραφίες που δημοσιεύει το ρεπορτάζ της εφημερίδας Πρώτο Θέμα.
Την ώρα που κρινόταν η τύχη της Ελλάδας, την ώρα που ο πολίτες έβλεπαν για μια ακόμα φορά τα μέτρα που ανακοινώνονται να τους οδηγούν σε απόγνωση, αυτή την ώρα ο... μακελάρης του ΠΑΣΟΚ διασκέδαζε τον ελεύθερο χρόνο του παίζοντας τένις με τον... αρχιτέκτονα της παρούσας κατάστασης της οικονομίας.
Στο... αθλητικό δελτίο πάντως ο Ανδρέας Λοβέρδος φαίνεται ότι είναι εξίσου ικανός να πετάει το... μπαλάκι στην πολιτική όσο και αυτό στο γήπεδο του τένις αφού έριξε «νοκ αούτ» τον υπουργό περιβάλλοντος.

citypress-gr
πηγη
Διαβάστε περισσότερα » »

Ισχυρή σεισμική δόνηση 5,4 R έξω από την Θεσσαλονίκη

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,4 της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο μετά τις 03.30 τα ξημερώματα, με τις πρώτες πληροφορίες να δίνουν το επίκεντρο στα 116 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Θεσσαλονίκης..........

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5.4 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ σημειώθηκε στις 03.38 τα ξημερώματα, νοτιοανατολικά της Θεσσαλονίκης, με το επίκεντρο του σεισμού να εντοπίζεται 119 χλμ. νοτιοανατολικά της Θεσσαλονίκης, 93 χλμ. νότια της Καβάλας, ενώ το εστιακό βάθος είναι στο 1 χλμ.
Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για ζημιές ή θύματα.

eglimatikotita
Διαβάστε περισσότερα » »

Ιδού η δράση των ξένων υπηρεσιών - 1 στους 3 συλληφθέντες κουκουλοφόρους, ξένος!

Ένας στους τρεις συλληφθέντες κουκουλοφόρους στα προχθεσινά επεισόδια είναι ξένος! Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. από τους 79 συνολικά συλληφθέντες οι 53 είναι Έλληνες και οι 26 αλλοδαποί! Η τεράστια αναλογία οδηγεί στο συμπέρασμα ότι από τους 2.000 κουκουλοφόρους, περίπου οι μισοί (γιατί υπήρχαν μεγάλες ομάδες "αμιγώς" Ελλήνων στην περιοχή της Σταδίου, όπου έγιναν οι περισσότερες συλλήψεις) ήταν ξένοι!



Εδώ λοιπόν αναδεικνύεται για δεύτερη φορά μετά τον Δεκέμβριο του 2008, ο ρόλος των αλλοδαπών ταραξιών οι οποίοι έχουν μεταβληθεί στο "μακρύ χέρι" των πάσης φύσεως ξένων μυστικών υπηρεσιών στο κέντρο της Αθήνα. Κάτι που είχε τονίσει και τότε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Βύρωνας Πολύδωρας, αλλά και χθες ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης.


Ηλικιακά οι τρεις από τους συλληφθέντες είναι ανήλικοι, ηλικίας 14 έως 17 ετών, οι σαράντα ένας είναι από 19 έως 29 ετών, οι είκοσι επτά είναι από 31 έως 39 ετών και οι υπόλοιποι οκτώ είναι από 40 και άνω.


Σε ότι αφορά το επάγγελμά τους δήλωσαν:


- δέκα πέντε άνεργοι,
- τέσσερις φοιτητές,
- δύο μαθητές,
- ένδεκα ιδιωτικοί υπάλληλοι,
- δύο ελεύθεροι επαγγελματίες,
- ένας καθηγητής,
- ένας ασκούμενος δικηγόρος
- ένας αυτοκινητιστής,
- ένας σκηνοθέτης
- δύο οικοδόμοι


Τριάντα εννέα δεν δήλωσαν επάγγελμα και μέσα σε αυτούς ήταν και οι ξένοι. Στην κατοχή των ξένων βράθηκαν μαχαίρια, χάρτες του κέντρου της Αθήνας, υλικό ασύρματης επικοινωνίας (από τις 4 το απόγευμα οι κουκουλοφόροι είχαν σταματήσιε να μιλάνε στα κινητά μεταξύ τους!).


Οι περισσότεροι ομολόγησαν ότι τους είχαν πλησιάσει "κάποιοι" και τους είχαν πει ότι θα γίνουν επεισόδια και θα είχαν την ευκαιρία να λεηλατήσουν τα μαγαζιά. Μάλιστα τους είχαν δώσει και προσημειωμένους χάρτες, αλλά και κουκούλες! Τις βόμβες μολότοφ τις έφτιαξαν μόνοι τους ή τους τις έδωσαν ομοεθνείς τους.


Σε βάρος τους σχηματίστηκαν δικογραφίες «κατά περίπτωση για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, απόπειρας βαρειάς σωματικής βλάβης, απρόκλητες σωματικές βλάβες, κλοπής, διατάραξης κοινής και οικιακής ειρήνης, αντίστασης, εξύβρισης καθώς επίσης και αδικήματα που αφορούν παραβάσεις των νόμων περί όπλων και σχετικά με εκρηκτικές ύλες».


Ζημιές προκλήθηκαν σε 29 υποκαταστήματα τραπεζών (εμπρησμοί και φθορές σε Α.Τ.Μ, υαλοπίνακες, ρολά, μάρμαρα), σε 71 καταστήματα (εμπρησμοί και φθορές σε υαλοπίνακες, ρολά καθώς και στο εσωτερικό τους) ενώ σε τριάντα από αυτά σημειώθηκαν κλοπές εμπορευμάτων. Ακόμη σε ένα κτιριακό συγκρότημα καταστημάτων - κινηματογράφου υπήρξε εμπρησμός, σε τρία δημόσια κτίρια και σε πέντε κτίρια γραφείων φθορές στις εισόδους τους, σε τρία ξενοδοχεία φθορές στα μάρμαρα εισόδων τους και σε ένα κινηματογράφο θραύση τζαμαρίας.


Επίσης προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε στάσεις λεωφορείων, σταθμούς του Μετρό, φωτεινούς σηματοδότες, κολώνες φωτισμού του Δήμου, εκδοτήρια εισιτηρίων, μάρμαρα κοινόχρηστων χώρων κ.λπ.
Σύμφωνα με τον τελικό απολογισμό των επεισοδίων: «Από τις επιθέσεις τραυματίσθηκαν συνολικά εκατόν εννέα αστυνομικοί. Επίσης κάηκαν τρεις υπηρεσιακές μηχανές και υπέστησαν φθορές άλλες είκοσι».


Επιπλέον σύμφωνα με πληροφορίες οι κουκουλοφόροι εκτόξευαν βόμβες μολότοφ με καρφιά, ναυτικές φωτοβολίδες, ενώ όπως αποδείχτηκε σκοπός τους ήταν η καταστροφή ιδιωτικών περιουσιών ώστε να αναγκάσουν την Αστυνομία να αποσύρει τις δυνάμεις της από κυβερνητικά κτίρια για να τα καταλάβουν με έφοδο και να τα πυρπολήσουν ολοκληρώνοντας ένα σκηνικό αποσταθεροποίησης της χώρας που ξεκίνησε το Δεκέμβριο του 2008.




Στις λεηλασίες συμμετείχαν χούλιγκαν και αλλοδαποί ενώ σημειώνεται ότι πολλοί από τους συμμετέχοντες έχουν εντοπιστεί στα γήπεδα να προκαλούν ταραχές. Όπως ανέφεραν πηγές η σφοδρότητα των συγκρούσεων ξεπερνά τα γεγονότα του Δεκεμβρίου του 2008.


DefenceNet
Διαβάστε περισσότερα » »

ΠΡΑΞΗ ΤΩΡΑ....

Σήμερα στην ιστοσελίδα του CNN διεξάγεται δημοσκόπηση με το ερώτημα εάν η Ευρώπη έχει συμπεριφερθεί πολύ σκληρά στην Ελλάδα, με επιλογές ΝΑΙ ή ΟΧΙ και έχουν μπει "κάποιοι" για να υπερισχύσει το "ΟΧΙ", ώστε να μην υπάρξει κάποια μορφή αλληλεγγύης, να δρομολογηθούν νέα αισχρά και ανήθικα μέτρα και να δαιμονοποιηθούμε σαν Λαός. Εδώ ψηφίζουμε "ΝΑΙ" !!!

http://edition.cnn.com/


Κάτω δεξιά παιδιά εκεί που λέει "Quick vote"

Is Europe being too hard on Greece? Απαντάμε YES !!!
 
 
 katohika
Διαβάστε περισσότερα » »

Η Μέρκελ ζήτησε παράδοση της Κρήτης...

Σύμφωνα με γερμανική ιστοσελίδα, για να μην ανοίξουν οι Γερμανοί το φάκελο και δώσει στη δημοσιότητα στοιχεία σχετικά με το ποιοι και πόσα πήραν σε μίζες από τη SIEMENS, η Μέρκελ ζητά από τον Παπανδρέου να της επιτρέψει να βάλει χοντρό χέρι στην Κρήτη.
Πιό συγκεκριμένα, οι Γερμανοί -ξανάρχονται- ζητώντας να τους επιτραπεί να εκμεταλλευτούν γεωστρατηγικά (πετρέλαια, ΑΟΖ, Σούδα, κ.α.) αλλά και να «αξιοποιήσει» τουριστικά την Μεγαλόνησο.
«Η κα Μέρκελ ζήτησε πρόσφατα από τον Έλληνα πρωθυπουργό να δει την Κρήτη σαν το «ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ» που βρίσκεται στα χέρια του γερμανικού κολοσσού, της HOCHTIEF…», σημειώνει η γερμανική ιστοσελίδα.
Σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε για την «αξιοποίηση» της δημόσιας περιουσίας που προωθεί σύμπασα σχεδόν η πολιτική τάξη της χώρας, αλλά και από την δανειακή σύμβαση με το ΔΝΤ, σύμφωνα με την οποία η Ελλάς παραιτείται από την εθνική της κυριαρχία, οι πληροφορίες που δίνει η γερμανική ιστοσελίδα δεν είναι μακριά από την πραγματικότητα…
Όλοι εύχονται η κυβέρνηση να διαψεύσει.
hellasxgtopvideos
Διαβάστε περισσότερα » »

Οι λάμπες εξοικονόμησης ενέργειας περιέχουν φονικό ΥΔΡΑΡΓΥΡΟ

λάμπες οικονομίαςΠΡΟΣΟΧΗ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ! ! !
Στις 10 Φεβρουαρίου 2011 κάποιος ανέβηκε σε μια καρέκλα για να αλλάξει μια καμένη λάμπα.
Η λάμπα ήταν απ αυτές τις καινούριες οικονομίας που έχουν υδράργυρο μέσα (γι΄ αυτό και πρέπει να ανακυκλώνονται
όταν καίγονται).

Η λάμπα ήταν ζεστή ακόμα και προφανώς του γλίστρησε και πέφτοντας στο πάτωμα έγινε κομμάτια (κάτι που μπορεί να συμβεί σε όλους μας).

Κατεβαίνοντας από τη καρεκλά ο τύπος έκανε το λάθος και πάτησε τα γυαλιά ενώ ήταν ξυπόλητος!!!

Το αποτέλεσμα ήταν να... δηλητηριαστεί το πόδι του από τον υδράργυρο!

Πέρασε 2 βδομάδες στην εντατική με το φόβο να του ακρωτηριάσουν το πόδι.

Προς το παρόν του έχουν βάλει μια αντλία που απορροφά τον νεκρό ιστό του ποδιού!

Αν αντέχετε δείτε το τις σχετικές φωτογραφίες!


Γι αυτό πρέπει να δίνετε προσοχή σ΄ αυτές τις λάμπες, κι αν τύχει και σπάσουν, σε καμιά περίπτωση μη πλησιάσετε και το εισπνεύσετε, ούτε να μαζέψετε τα γυαλιά με την ηλεκτρική σκούπα!
Περιμένετε 15 λεπτά να κατασταλάξει το αέριο με τη σκόνη της λαμπάς και σκουπίστε το πάτωμα με απλή σκούπα, βαλτέ τα κομμάτια σε πλαστικό σακουλάκι και ΜΗ το πετάξατε στα απλά σκουπίδια!
Διαβάστε περισσότερα » »

Στη Ρωσία μεταφέρθηκαν τα πρώτα δείγματα από την «προϊστορική» Λίμνη Βοστόκ

Η ρωσική αποστολή στην Ανταρκτική πανηγύρισε για την επιτυχία στον ερευνητικό σταθμό του Βοστόκ
Νερό ενός εκατομμυρίου ετών
Μια γυάλινη φιάλη με νερό από την μυστηριώδη, υπόγεια Λίμνη Βοστόκ στην Ανταρκτική παραδόθηκε συμβολικά στον Ρώσο πρωθυπουργό Βλαντιμίρ Πούτιν, λίγες ημέρες μετά την ολοκλήρωση της γεώτρησης σε βάθος σχεδόν τεσσάρων χιλιομέτρων μέσα στον πάγο.

Από τις 370 λίμνες γλυκού νερού που έχουν εντοπιστεί τα τελευταία χρόνια κάτω από το κάλυμμα πάγου της Ανταρκτικής, η Λίμνη Βοστόκ είναι μακράν η μεγαλύτερη, με έκταση 15,690 χιλιομέτρων. Οι πρώτες ενδείξεις για την ύπαρξή της ήρθαν από βρετανικά ραντάρ τη δεκαετία του 1970.

Τ νερό της Λίμνης Βοστόκ δεν έχει έρθει σε επαφή με τον ατμοσφαιρικό αέρα εδώ και 14 με 20 εκατομμύρια χρόνια, και οι επιστήμονες ελπίζουν να ανακαλύψουν εξωτικές μορφές ζωής που ακμάζουν στο αιώνιο, απομονωμένο σκοτάδι.

Πολλοί επιστήμονες θεωρούν μάλιστα ότι η εξερεύνηση της λίμνης θα δώσει στοιχεία για τις μορφές ζωής που ενδέχεται να φιλοξενούν οι υπόγειοι ωκεανοί της Ευρώπης, δορυφόρου του Δία, καθώς και του Εγκέλαδου, δορυφόρου του Κρόνου.

 Έπειτα από μια δεκαετία προσπαθειών, η ρωσική αποστολή στην Ανταρκτική έφτασε μέχρι την επιφάνεια της λίμνης στις αρχές Φεβρουαρίου.

Η ρωσική γεώτρηση παρέμενε για χρόνια αμφιλεγόμενη, καθώς πολλοί ειδικοί ανησυχούσαν για μόλυνση των νερών από το γεωτρύπανο. Για να αποφύγουν αυτό το ενδεχόμενο, οι Ρώσοι ρύθμισαν την πίεση μέσα στο φρεάτιο της γεώτρησης ώστε το νερό της λίμνης να αρχίσει να ανεβαίνει μέσα στο φρεάτιο. Αυτό σημαίνει ότι δείγματα νερού μπορούν να συλλεχθούν χωρίς να χρειαστεί να εισέλθουν τα όργανα μέσα στην ίδια τη λίμνη.

Όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο, το δείγμα νερού που παραδόθηκε στον Πούτιν προέρχεται από τον πάγο που υπήρχε ακριβώς πάνω από τη λίμνη, όχι όμως από το εσωτερικό της.

«Λίμνη Βοστόκ, ηλικίας άνω του ενός εκατομμυρίου ετών» έγραφε η ετικέτα στη φιάλη με το κιτρινωπό υγρό.

Σε ένα μάλλον... κρύο αστείο, ο Πούτιν ρώτησε τον Γιούρι Τρούτνεφ, υπουργό Φυσικών Πόρων και Οικολογίας, αν είχε πιει νερό από το δείγμα.

«Όχι» απάντησε ξερά ο υπουργός, για να πάρει την ανταπάντηση του πρωθυπουργού: «Αυτό θα ήταν όντως περίεργο. Πρώτα ήπιαν το νερό οι δεινόσαυροι και μετά το Τρούτνεφ».



ΠΗΓΗ
Διαβάστε περισσότερα » »