Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

«Οι Έλληνες θύμωσαν με υπουργό μας που ανέφερε τη χώρα «Μακεδονία» στο Μιλάνο»

Σκόπια.
Ο Έλληνας υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλης Παπαδόπουλος, καταδίκασε  τη χρήση του όρου «Μακεδονία» από τον υπουργό Μεταφορών της χώρας μας, κατά την άτυπη υπουργική σύνοδο που πραγματοποιήθηκε στο Μιλάνο, σημειώνει η σκοπιανή Sitel.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο υπουργός Μεταφορών των Σκοπίων, Γιανακιέσκι,  ο οποίος συμμετείχε ως παρατηρητής, ζήτησε να μιλήσει στη συνεδρίαση.
«Μετά τη θετική απάντηση από την ιταλική προεδρία, ο υπουργός στην ομιλία του, χρησιμοποίησε επανειλημμένα το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας», προτρέποντας τον Έλληνα υφυπουργό να παρέμβει καταδικάζοντας τη συμπεριφορά του πολιτικού της χώρα μας», όπως σημειώνεται.
«Σε όλη την Ευρωπαϊκή οικογένεια η επίσημη ονομασία της χώρας είναι FYROM. Δεν είναι δυνατόν και δεν πρέπει να γίνονται τέτοιοι χειρισμοί από τους παρατηρητές που παρίστανται στις συνεδριάσεις της Ένωσης, επειδή με αυτόν τον τρόπο ενδέχεται να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα στη συνεργασία με την Ελλάδα», δήλωσε ο Παπαδόπουλος.
Ο Έλληνας υφυπουργός Μεταφορών είπε ακόμη ότι «όλοι πρέπει να σέβονται τα ευρωπαϊκά πρότυπα, για τα οποία λαμβάνουν την πλήρη υποστήριξη της ιταλικής Προεδρίας».
Χθες και σήμερα στο Μιλάνο, πραγματοποιήθηκε άτυπη συνάντηση των υπουργών των οποίων το κεντρικό θέμα είναι τα διευρωπαϊκά δίκτυα μεταφορών και φιλοξενήθηκε από τον Ιταλό υπουργό Μεταφορών και Υποδομών, Μαουρίτσινο Λούπι.
echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »