Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Στο κυνήγι της φοροδιαφυγής και η Τροχαία

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΛΗΣΗ ΚΑΙ Ο ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ
Μαζί με την κλήση θα μας παίρνουν μέσα και για φορδιαφυγή εάν χρωστάμε στο Δημόσιο. Η Τροχαία αποκτά αρμοδιότητες οικονομικής αστυνομίας.
Αυξημένες θα είναι πλέον οι αρμοδιότητες των τροχονόμων καθώς εκτός από τους ελέγχους για τροχαίες παραβάσεις και την επιβολή προστίμων στους οδηγούς θα εκτελούν και χρέη ράμπο της Εφοριας.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Δημοκρατία, υπάρχουν κάποια περιπολικά της αστυνομίας που διαθέτουν λογισμικό, για να συνδέονται με το TAXIS, προκειμένου να ενημερώνονται απευθείας για το φορολογικό προφίλ του πολίτη. Ετσι μία τροχαία παράβαση ή ένας τυχαίος έλεγχος της τροχαίας μπορεί να οδηγήσει και στο αυτόφωρο, αν ο πολίτης τυγχάνει να χρωστάει στην εφορία.
Συγκεκριμένα θα συλλαμβάνονται όσοι χρωστούν πάνω από 5.000 ευρώ στο Δημόσιο, κάτι που θεωρείται ποινικό αδίκημα και οδηγεί στο αυτόφωρο.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

ΘΑΡΡΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ & ΤΟΛΜΗ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

Γράφει ο Μιχάλης Ραμπίδης Πτολεμαίδα 22‐1‐2014

Σύγχρονο και αξιοκρατικό εκλογικό νόμο για την αυτοδιοίκηση προανήγγειλε ο Υπ. εσωτερικών κ Μιχελάκης, την αναγκαιότητά του υπερασπίστηκε ο κ Σαμαράς, ποτέ όμως δεν θεσπίστηκε. Οι 89 Δήμαρχοι που εξελέγησαν με το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ το 2010 δεν θέλουν νέο εκλογικό νόμο ούτε χρίσμα του κόμματος,
(πιθανόν και οι 47 της Ν.Δ.) και υποχρέωσαν τον κ Βενιζέλο να ασκήσει <<ΒΕΤΟ>>.
Μετά και τον ‘’Καλλικράτη’’ ο θεσμός του Δημάρχου και του Περιφερειάρχη (Δ&Π) δοκιμάζεται αν μπορεί να προσελκύσει νέα ικανά και αξιόλογα στελέχη. Η αποστροφή των ψηφοφόρων σε <<χρισματούχους>>
υποψήφιους είναι δεδομένη.
Στις αυτοδ/κές εκλογές τον Μάιο εκτός από το θάρρος της υποψηφιότητας νέων, θα δοκιμασθεί και η
τόλμη του εκλογικού σώματος. Κανείς δεν είναι πλέον ανεύθυνος γιατί χάριν των επιλογών μας
πληρώνουμε σήμερα ΟΛΟΙ. Οι πολίτες προσδοκούν πρόσωπα ‘’φρέσκα’’ αποφασισμένα να δώσουν
δείγματα αυθόρμητης και όχι καθ’ υπόδειξη γραφής. Για συνεργασίες αλλά και για ρήξεις, όπου και όταν απαιτηθεί.
Ο υποψήφιος Δ ή Π πρέπει να εμπνέει ένα όραμα στους συντοπίτες του, ταυτισμένο με την ίδια τη ζωή του και καταγεγραμμένο χωρίς περιστροφές όχι μόνον στο πρόγραμμα, αλλά κυρίως στη βούλησή του.
Χαρακτηριστικά που δεν αποκλείεται να έχουν και κάποιοι ελάχιστοι από το παρελθόν. Η εξάρτηση των ψηφοφόρων από την αυτοδ/κή αρχή βαίνει ολοταχώς μειούμενη (προσλήψεις ΑΣΕΠ υπηρεσίες ΚΕΠ κλπ).
Η ορθή αντίληψη για τον τόπο μας και όχι ο στρεβλός τοπικισμός, η αξιοποίηση των συγκριτικών
πλεονεκτημάτων κάθε περιοχής και η ισόρροπη τοποθέτηση (πληθυσμιακά, γεωγραφικά) επενδύσεων, στελεχών κλπ διασφαλίζουν αντικειμενικότητα και δικαιοσύνη.
Που και πως π.χ. στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, θα αναπτυχθεί η ανώτατη εκπαίδευση, οι μονάδες υγείας, οι προτεραιότητες στον τουρισμό, η εξέλιξη των βιομηχανικών δραστηριοτήτων της ΔΕΗ και η ομαλή συνύπαρξη μ’ αυτές, οι οδικοί άξονες, η αξιοποίηση του υδάτινου πλούτου κ. α. αποτελούν βασικά κριτήρια των Δυτικομακεδόνων και επομένως  προεκλογικές δεσμεύσεις των υποψηφίων. Είναι παραφροσύνη με σαθρές δικαιολογίες και ξεπερασμένες μικροπολιτικές αντιλήψεις να καρκινοβατούν από 5 έως 10 χρόνια σημαντικά αναπτυξιακά έργα (χρηματοδοτούμενα ή υπό άμεση χρηματοδότηση) που θα δώσουν ώθηση στην παραγωγή, θα βελτιώσουν την ποιότητα και θα περιορίσουν το κόστος όπως Φράγματα, Λιμνοδεξαμενές, Οδικοί άξονες κλπ. Το κρυφτούλι τελείωσε και το ενδιαφέρον του περιφερειάρχη πρέπει να είναι το ίδιο για το πλέον απομεμακρυσμένο χωριό όπως για την ΖΕΠ Κοζάνης.
Οι Δήμαρχοι έχουν χρέος να οριοθετούν χωρίς κόμπλεξ και φοβικά σύνδρομα έναντι των  υπερκείμενων αρχών (Κυβέρνηση, Περιφέρεια κ.α.) τη θέση του Δήμου, σύμφωνα με τα συμφέροντα του τόπου και των δημοτών τους. Στο συγκρουσιακό αυτό περιβάλλον θέση έχουν μόνον οι  αξιόπιστοι και οι αξιόμαχοι.
Ο Αν. Υπ. Εσωτερικών κ Γρηγοράκος είπε: <<Η διαφθορά έχει διαπεράσει το σύνολο της αυτοδ/σης και έχει διαβρώσει τον ιστό της>>. Τα ίδια περίπου επαναλαμβάνει και ο κ Λ. Ρακιντζής. Πρόσφατο
δημοσίευμα του ‘’ΕΘΝΟΥΣ’’ μιλάει για έρευνα σε 500 και πλέον νυν και τέως Δημάρχους, Νομάρχες, Περιφερειάρχες κλπ για αδιευκρίνιστο πλουτισμό.
Όσοι νέοι επιθυμούν να προσφέρουν στην αυτοδ/ση, ανά πάσα στιγμή θα πρέπει να έχουν στη διάθεση των δημοτών τους τα νέα (αν υπάρχουν) περιουσιακά τους στοιχεία και να έχουν την φιλοδοξία να αποχωρίσουν φτωχότεροι απ’ ότι μπήκαν. Στους δε παλαιούς να μη διαφεύγει το απόφθεγμα του Αγάθωνα: <<Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: πρώτον ότι ανθρώπων άρχει ‐ δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει – τρίτον ότι ουκ αεί άρχει>> .
Διαβάστε περισσότερα » »

Η Ισπανία βγαίνει και τυπικά από το Μνημόνιο

Η Ισπανία βγήκε και τυπικά από το πρόγραμμα στήριξής της τα μεσάνυχτα, αλλά ο Όλι Ρεν προειδοποίησε ότι συνεχίζουν να υφίστανται "αξιοσημείωτες" προκλήσεις για τη χώρα

Η Ισπανία πρόκειται να γίνει η δεύτερη από τις πέντε χώρες της ευρωζώνης οι οποίες έχουν λάβει οικονομική στήριξη που δεν θα βρίσκεται πλέον σε πρόγραμμα στήριξης με εξωτερικό δανεισμό, ενάμιση χρόνο αφού της χορηγήθηκε ένα πακέτο πιστώσεων για να αναδιαρθρώσει τον προβληματικό τραπεζικό της τομέα.
Στη Μαδρίτη είχε χορηγηθεί από την ευρωζώνη το 2012 μια γραμμή πιστώσεων ύψους 100 δισεκ. ευρώ για να βοηθηθούν οι τράπεζές της που βρίσκονταν σε κρίση. Τελικά δεν άντλησε παρά περίπου 41,3 δισεκ. ευρώ.
Η Ιρλανδία βγήκε από το δικό της μνημόνιο την 15η Δεκεμβρίου 2013.
«Το πρόγραμμα πέτυχε τον διττό στόχο του της ανάταξης και της αναμόρφωσης του ισπανικού χρηματοπιστωτικού τομέα», ανέφερε σε ανακοίνωση της Κομισιόν ο Όλι Ρεν. «Η εμπιστοσύνη στην οικονομία της Ισπανίας επέστρεψε, και δικαιολογημένα».
Ωστόσο ο ευρωπαίος επίτροπος επέμεινε ότι μένουν να γίνουν πολλά ακόμη.
"Οι προκλήσεις τις οποίες αντιμετωπίζει η Ισπανία παραμένουν αξιοσημείωτες και δεν πρέπει να υπάρξει επ' ουδενί αδράνεια", υπογράμμισε ο Ρεν και πρόσθεσε ότι "πρέπει να συνεχιστούν οι προσπάθειες να επιτευχθεί μια σταθερή και διαρκής μείωση της ανεργίας, η οποία παραμένει δραματικά υψηλή".
Η Ισπανία έχει την δεύτερη υψηλότερη ανεργία στην ευρωζώνη, η οποία ανήλθε στο 26,7% του ενεργού πληθυσμού το Νοέμβριο, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα δεδομένα της Eurostat.
Οι ισπανικές τράπεζες είχαν πληγεί από την έκρηξη της φούσκας των ακινήτων το 2008, που τους άφησε έναν τεράστιο όγκο "τοξικών" στοιχείων ενεργητικού και συνέβαλαν η Ισπανία να εισέλθει σε μια οικονομική κρίση που διαρκεί πλέον έξι χρόνια. Η ισπανική οικονομία βγήκε από την ύφεση το τρίτο τρίμηνο του 2013 κι υπολογίζει ότι το 2014 θα καταγράψει οριακή ανάπτυξη 0,5%.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ
news247
Διαβάστε περισσότερα » »

Καταγγελία Αναγνώστη (παρεμπόδιση κυκλοφορίας)


Στην έξοδο της πόλης προς Κοζάνη στο τέλος του περιφερειακού λίγο πρίν την στροφή και τη διασταύρωση με τον κεντρικό την Μαρτίου, εδώ και πολλούς μήνες είναι παρκαρισμένα δυο τροχόσπιτα.
Πριν καναδυό μήνες αφήσανε και μεταλλικές δεξαμενές όπως φαίνεται στη πρώτη φωτογραφία.
Επιπλέον υπάρχουν πάντα τουλάχιστον και 2-3 αυτοκίνητα, που είναι  πολλές φορές και διπλοπαρκαρισμένα.
Λιγότερο από 100 μέτρα πριν υπάρχει η απαγορευτική πινακίδα για στάση και στάθμευση που φαίνεται στη δεύτερη φωτογραφία.
Δημοτική αστυνομία όταν υπήρχε και τροχαία που τους τηλεφώνησα δεν συγκινήθηκαν.
Διαβάστε περισσότερα » »

Σώθηκες ρε μαλ...α Μήτσο τα κατάφερες; Σώθηκα Κυβερνήτα, εμάς μας προστατεύει ο Θεός για να φυλάμε την Πατρίδα ! (Βίντεο)


Δείτε το βίντεο από Έλληνα πιλότο που εγκατέλειψε το φλεγόμενο αεροπλάνο μετά από εμπλοκή...

Σ' αυτούς τους άνθρωπους ήθελαν να κόψουν το πτητικό επίδομα που είναι μερικά κατοστάρικα.









πηγή
hellas-now
Διαβάστε περισσότερα » »

Δείτε πόσους σωματοφύλακες χρειάζεται για να πάει μέχρι τον Πλαταμώνα ο “αδιάβαστος” Χρυσοχοϊδης!

xrusoxoidis1-thumb-largeΤό ότι ο Μεσσήνιος και οι υπουργάρες του έχουν…χεστεί πάνω τους μετά το διάγγελμα του “Μανώλη” της 17Ν Χριστόδουλου Ξηρού το γνωρίζαμε…όμως ότι ο Μιχαλάκης Χρυσοχοίδης θα έφτανε στο σημείο για μια απλή επίσκεψη για έλεγχο των έργων στον Πλαταμώνα να επιστρατέυσει…τέσσερις αστυνομικούς και τον πρώην αρχιμπάτσο που “βάπτισε” ειδικό σύμβουλο, Φώτη Νασιάκο δεν τον περιμέναμε…
mixalis-platmixalis-plat5 mixalis-plat1 mixalis-plat2 mixalis-plat3 mixalisplat4
Φαίνεται ότι το νέο παρατσούκλι του Μιχαλάκη δεν θα είναι “αδιάβαστος” αλλά “χεσμένος”…Επίσης όπως μπορείτε να διαβάσετε στις παραπάνω αποφάσεις και οι έξι…συνοδοιπόροι θα χρησιμοποιήσουν το ίδιο κρατικό όχημα…το ΚΥ 6100! Μπορεί να μας εξηγήσει ο Μιχαλάκης πως θα μετακινηθούν έξι άτομα με ένα όχημα; Αγκαλιά θα καθίσουν; Εκτός κι αν ο Μιχαλάκης με τον ειδικό σύμβουλο-σωματοφύλακα μετακινηθούν με ελικόπτερο…Το συνηθίζει άλλωστε ο Μιχαλάκης…

makeleio
Διαβάστε περισσότερα » »