Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Τα Σκόπια βρίσκονται στην κορυφή της παγκόσμιας φτώχειας


Τα Σκόπια βρίσκονται στο δείκτη της ‘δυστυχίας’, όπου έχουν καταγραφεί  τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας, πάνω από 32 τοις εκατό, με πληθωρισμό τρία τοις εκατό, αναφέρει ο λονδρέζικος Economist.


«Τα Σκόπια αναθυμούνται  τα ωραία χρόνια του Κίρο Γκλικόροφ, καθώς τώρα η χώρα βρίσκεται σε χάος και στην κορυφή της δυστυχίας που προκαλείται από έναν συνδυασμό δύο ισχυρών δεικτών της οικονομικής δυσπραγίας: της ανεργίας και του πληθωρισμού», σημειώνει χαρακτηριστικά  το άρθρο της βρετανικής εφημερίδας.

Στις βαλκανικές χώρες, μόνο η Ελλάδα έχει πραγματικούς δείκτες, με την ανεργία στα 18% και πληθωρισμό στο 20%.

Το άρθρο αναφέρει ότι η ανεξέλεγκτη αύξηση των τιμών αποτελεί τεράστιο πρόβλημα, ένα φαινόμενο το οποίο παρουσιάζεται  και σε χώρες που έχουν πλούσια κοιτάσματα πετρελαίου και είναι προϊόν της  κακής οικονομικής διαχείρισης, όπως  γίνεται στη Βενεζουέλα και στο Ιράν και σε μικρότερο βαθμό στη Ρωσία.
Στο άρθρο συγκρίνονται  δεδομένα από 92 χώρες.
Διαβάστε περισσότερα » »

ΒΡΕ ΤΟΥΣ ΑΘΛΙΟΥΣ .......ΜΑΣ ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ....!!!!‏



 
Ακόμα και την εποχή του Μνημονίου και της σκληρής λιτότητας για τους πολίτες, η Ελλάδα δεν περικόπτει τους εξοπλισμούς, με μεγάλη κερδισμένη τη γερμανική εξοπλιστική βιομηχανία.
 Όπως επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα Welt,  το Βερολίνο δεν έχει πρόβλημα όχι μόνο να επωφεληθεί, αλλά ακόμη και να πιέσει για προγράμματα που δεν τα αγγίζει το Μνημόνιο. 

  «Εάν δοθεί η επόμενη δόση, υπάρχει πραγματικό ενδεχόμενο να υπογραφτούν νέα συμβόλαια» αναφέρει παράγοντας από την Αθήνα, ενώ η εφημερίδα σημειώνει πως Ελλάδα και Πορτογαλία είναι οι καλύτεροι αγοραστές της γερμανικής στρατιωτικής βιομηχανίας.

  Η εφημερίδα σημειώνει ως «παράλογο» το ότι ενώ οι επόμενοι μήνες θεωρούνται κρίσιμοι ακόμη και για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, η λιτότητα έχει οδηγήσει τους γιατρούς στα νοσοκομεία σε απεργία και εξυπηρέτηση μόνο των επειγόντων περιστατικών, στα σχολεία δεν υπάρχουν βιβλία και οι δημόσιοι υπάλληλοι απεργούν για το φόβο των απολύσεων, τα πακέτα μέτρων «έχουν προσπεράσει σχεδόν χωρίς ίχνη τον στρατό και τους εξοπλισμούς».

Στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης, συνεχίζει η Welt, προβλέπεται μείωση μόνο 0,2% στους εξοπλισμούς -δηλαδή κάπου 457 εκατ. ευρώ, τα οποία όμως, συνεχίζει η εφημερίδα, πρέπει να συγκριθούν με τη «μείωση 1,8 δισ. ευρώ στις κοινωνικές δαπάνες».

Η εφημερίδα επικαλείται μάλιστα παράγοντα στην Αθήνα, ο οποίος βρίσκεται μονίμως κοντά στις συζητήσεις για τα εξοπλιστικά προγράμματα. «Εάν εκταμιευτεί το Μάρτιο η επόμενη δόση των 80 δισ. ευρώ, υπάρχει σημαντική πιθανότητα να συναφθούν νέα συμβόλαια», σύμφωνα με τον οποίο «ακόμη και εάν περισσέψει ένα δισ., μπορεί να υπάρξει δεσμευτική παραγγελία για ένα Eurofighter ή μία φρεγάτα». 

Μεγάλη κερδισμένη είναι σταθερά η γερμανική εξοπλιστική βιομηχανία, όπως και στην περίπτωση της (εξίσου υπερχρεωμένης) Πορτογαλίας, σημειώνει η Welt.
Στο ερώτημα γιατί οι εξοπλιστικές δαπάνες είναι, φαινομενικά τουλάχιστον, δυσανάλογα υψηλές του μεγέθους της χώρας, η εφημερίδα αναφέρει την απάντηση του τέως υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα που υπενθυμίζει τον «εξοπλιστικό διαγωνισμό» με την Τουρκία και πως «είτε το θέλουμε είτε όχι, η Ελλάδα υποχρεούται να διαθέτει ισχυρό στρατό».
Διαβάστε περισσότερα » »

Η πύλη του Ηλιου....

Η ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ
ΤΟ ΑΙΝΙΓΜΑΤΙΚΟ ΕΞΩΓΗΙΝΟ Η ΕΣΩΓΗΙΝΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΩΝ ΑΝΔΕΩΝ (!!;!! )
Ένα από τα μεγαλύτερα αινίγματα του πλανήτη μας βρίσκεται στην κορυφή των Άνδεων σε υψόμετρο 3.825 μέτρων!, στην αρχαία πολιτεία Tiahuanaco, της Βολιβίας. Είναι ένα μεγαλιθικό μνημείο με διαστάσεις 3χ4 μέτρα, σίγουρα οι διαστάσεις του δεν προκαλούν τον θαυμασμό γιατί υπάρχουν μεγαλύτερα από αυτό. Αυτό όμως που προκαλεί τεραστία έκπληξη είναι...


ότι η κατασκευή του από ένα και μοναδικό λίθο ο οποίος ζυγίζει 11 τόνους. Η Πύλη του Ήλιου όπως ανακαλύφθηκε αργότερα δεν κατασκευάστηκε και τοποθετήθηκε στο σημείο οπού βρίσκεται σήμερα, παρά σε τόπο που οι αρχαιολόγοι αγνοούν , δεν γνωρίζουν επίσης την ημερομηνία κατασκευής, αυτούς που την δημιούργησαν, τα σύμβολα που την στολίζουν, και φυσικά τον ίδιο τον σκοπό της!!!
Δεν έχει βρεθεί κάποιος που να μπορέσει να αποκρυπτογραφήσει τα σύμβολα της, άλλα ούτε και να αποκωδικοποιήσει γιατί πολλοί ερευνητές πιστεύουν ότι είναι εξωγήινης κατασκευής κάτι το οποίο εγώ δεν συμφωνώ. Τα σύμβολα τα οποία είναι πάνω του απεικονίζουν ελέφαντες, πούλια, παράξενες ανθρώπινες φιγούρες, κόνδορες μα και κάποια μυστηριώδη πουλιά τα οποία δεν φαίνεται να υπάρχουν στο ζωικό βασίλειο της γης! Στο επίκεντρο της πύλης στέκει μια καλοσχεδιασμένη μορφή που κάποιοι ( εγώ όχι ) αναγνωρίζουν σε αυτή τον ηλιακό θεό Viracocha. Ο θεός αυτός αναλύφθηκε μεγαλοπρεπής με κεραυνούς στα χέρια(!!) και δάκρυα βροχής να δακρύζουν από τα μάτια του, αναλύφθηκε στην λίμνη Τιτιτάκα όπου και είναι η ψηλότερη λίμνη σε όλο τον κόσμο!! Σύμφωνα με τους τοπικούς θρύλους της λίμνης, ο θεός έκλαψε για την πορεία της ανθρωπότητας που έπλασε και αποφάσισε να μην ξανακάνει αυτό που έφτιαξε! Σύμφωνα με του τοπικούς θρύλους μια και ο θεός αναλήφθηκε από τον πάτο της λίμνης πιστεύουν ότι ήρθε από την μέση γη βρίσκοντας έξοδο από την λίμνη Τιτιτάκα!!!
Κάποιοι λένε ότι η Πύλη του Ήλιου αναγέρθηκε κάποιες εκατονταετίες μετά Χριστού!! Υπάρχουν παρά πολλοί που δεν συμφωνούν με αυτήν την εκδοχή, ένας από αυτούς είμαι και εγώ. Ο Γερμανός αρχαιολόγος  Arthur Posnasky, υπολογίζει πως η αληθινή ηλικία της πύλης πρέπει να ξεπέρνα τα 15.000 χρόνια!!
Ο καθηγητής Schindler Bellamy, δημοσίευσε το 1956 την εργασία του η οποία ήταν 400 σελίδες!! Με τίτλο The Callendar of Tiahuanaco, συμφωνούσε με τους υπολογισμούς του Ponansky για την ηλικία της πύλης, άλλα και ότι είχε καταφέρει να αποκρυπτογραφήσει τα σύμβολα. Λέγοντας ότι είναι ένα ημερολόγιο το οποίο έδειχνε την κίνηση της γης γύρω από τον Ήλιο, όταν ακόμα δεν υπήρχε η Σελήνη που έχουμε σήμερα!!!
Από αυτόν τον καθηγητή ορμώμενος ο Έρικ Φον Νταίνικεν άρχισε να μίλα και να γραφεί στα βιβλία του ότι αυτή η << πύλη >> ηταν εξωγήινης κατασκευής. Ο Έρικ απέρριψε την γνώμη των ντόπιων λέγοντας ότι ο θεός δεν ήρθε από την μέση γη μα από το διάστημα ( μήπως ο φωτοβόλος θεός που βγήκε από την λίμνη ηταν ένα υποβρύχιο  ΟΥΦΟ!! ).
Ας κοιτάξουμε τα πράγματα από μια άλλη ματιά, η Πύλη του Ήλιου ή << El Hijo >> που σημαίνει  ο υιός όπως πραγματικά αποκαλείται από τους κρατικούς της Βολιβίας. Είναι το μοναδικό μεγαλιθικό μνημείο όπου βρίσκεται τόσο ψηλά από την θάλασσα και μόνο αυτό το κάνει να είναι αρκετά αξιοπερίεργο από μόνο του!! Το όνομα της αρχαίας πόλης δεν είναι Tiahuanaco αλλά Tiwanaku!! Eίναι μια λέξη που σχετίζεται με τον όρο taypiqala όπου στην διαλεκτό των Άνδεων Aymara σημαίνει  << λίθος στο κέντρο >> υποννοώντας πως για τους κατοίκους των Άνδεων η περιοχή εκεί είναι το κέντρο του κόσμου!! Αν και κανένας δεν γνωρίζει το αρχικό όνομα γιατί η αρχική γλώσσα αυτών που κάποτε κατοικούσαν εκεί έχει χαθεί εδώ και πολύ καιρό όπως και με κάθε άλλο ίχνος από τον πολιτισμό τους. Αυτό που απασχολεί πολλούς είναι το πότε τελικά κτίστηκε η πύλη αλλά και τι μήνυμα μεταφέρουν τα ανάγλυφα της……
Σύμφωνα με τον ερευνητή W. Perry, αναφέρει ότι η περιοχή αυτή ηταν αποικία των Αιγυπτίων  στο έργο του The Children of the Sun (2004). Λίγο πολύ ο Πέρι υποστηρίζει ότι η γυναίκα Φαραώ Hatshepsut οργάνωσε το 1470 π.χ. αποστολή στην μυθική Πουντ ( Αμερική ) για την ανεύρεση χρυσού, ασημί, χαλκού!! Πάντα με τον Πέρι υποστηρίζει ότι οι Αιγύπτιοι είναι αυτοί που φτιάξαμε την περίφημη Πύλη του Ήλιου ερμηνεύοντας την θεότητα που είναι πάνω στην πύλη σμιλευμένη έως τον θεό Ρα!! Έκτος από την πύλη πιστεύει ότι έφτιαξαν και αλλά μεγαλοπρεπή μνημεία στην ίδια περιοχή. Αυτό το λέει γιατί οι λίθοι της πύλης θυμίζουν πολύ έντονα τον ναό Pakhet στην περιοχή Minya της Αιγύπτου.!!
Βέβαια όλα αυτά που γράφει ο Πέρι αλλά και κάποιοι άλλοι συγγραφείς καταρρίπτονται πολύ εύκολα γιατί όπως έχει διαπιστωθεί το 2000 οι Αιγύπτιοι ακόμα και αυτοί του παλαιού Βασίλειου έφτιαχναν τα πλοιάρια τους από έβενο  για τα ταξίδια τους στην Μεσόγειο, γεγονός που μειώνει κατά πολύ τις πιθανότητες για τα  υπέρ-ατλαντικά ταξίδια…..
Για την Πύλη του Ήλιου υπάρχει η εξής γνώμη, ότι μπορεί να την φτιάξαμε και οι Άτλαντες, αυτό το πιστεύουν πολλοί για τον εξής λόγο. Επειδή δεν έχει σωθεί κανένα δείγμα της γλώσσας της εποχής εκείνης από το Tiahuanaco, αλλά ορισμένα από τα σύμβολα αυτά έχουν συνάφεια με την πανάρχαια  διαλεκτό Quechua. Η διάλεκτος αυτή διαθέτη κοντινή συγγένεια με την αντίστοιχη Αymara της Βολιβίας και περά αυτού περιγράφουν και οι δυο τον Viracocha ως λευκό άνδρα. Η λεπτομέρεια αυτή είναι πολύ σημαντική για πολλούς ερευνητές, γιατί πολύ εναλλακτικοί ιστορικοί ξεκινώντας από τον  Ignatius Donnelly 1882  The Antediluvian Warld Atlantis μέχρι και τον Frank Josph Survivors of Atlantis 2004 θα ταυτίσουν τον Viracocha των Ίνκας με τον θεό των Μάγια Quetzalcoatl και εν συνεχεία με την Ατλαντίδα.
Ο Quetzalcoatl δεν αποτελεί μια μονοδιάστατη φιγούρα του πάνθεου των Μάγια, αντιθέτως παρουσιάζεται με άπειρες μορφές μα κυρίως έως θεός της γονιμότητας, ενώ η περιγραφή του ως λευκού άνδρα είναι μια απλή παρερμηνεία του Popol Vuh του έπους των Μάγια!! Η μορφή του Quetzalcatl παρουσιάστηκε για πρώτη φορά με την μορφή όπου και γνωρίζουμε σήμερα, στους λεγομένους Cusco του Περού και όχι στο Tiahuanaco….
Ένα Ελληνικό βιβλίο το οποίο και ξεσήκωσε τεράστιο σάλο μεταξύ των ερευνητών όσο και στους πανεπιστημιακούς κύκλους της Ελλάδος αλλά και εξωτερικού είναι το γλωσσολογικό σύγγραμμα των Σ. Δωρικού και Κ. Χατζηγιάννη, Οι Ίνκας Μιλούσαν Ελληνικά ( εκδ. Ελεύθερη Σκέψης 1998 ). Αυτοί οι δυο συγγραφείς συνδέουν την γλώσσα των Κεσούα με την αρχαία Ελληνική βρίσκοντας 850 λέξεις με ίδια ετυμολογία!!! Παράλληλα οι Έλληνες έχουν την πόλη Αία, δηλαδή το Tiahuanaco ή την αρχαία Κολχίδα κατά τους συγγραφείς, το 3000 π.χ.  αν και κάποιοι δεν συμφωνούν με αυτήν την τοποθέτηση.
Κάποιοι άλλοι έχουν πει ότι ίσως ηταν ένα τεράστιο πηνίο όπου μάζευε ενέργεια μέσω των γύρω καναλιών για τροφοδοτήσει βόμβες υδρογόνου!! Αν και εγώ δεν πιστεύω σε αυτήν την θεωρία υπάρχουν πολλοί σοβαροί επιστήμονες της φυσικοπυρηνικής όπου το υποστηρίζουν με θέρμη. Όπως ο Joseph Farrell – The Giza Death Star 200, είναι ένα βιβλίο που εμένα δεν με βρίσκει σύμφωνο με το τι γράφει αν και είναι πολύ ωραία γραμμένο με λεπτομέρειες και τοποθετήσεις. Αυτό όμως δεν αποδεικνύει κάτι τέτοιο και για μένα είναι τραβηγμένο ως υπερβολικό!!
Υπάρχει άλλη μια θεωρία ότι η πύλη αυτή είναι ένα ( Star Gate ), δηλαδή μια αστρική πύλη όπου κάποιος εξωγήινος πολιτισμός την έφτιαξε για να μπορεί να πηγαινοέρχεται από τον πλανήτη τον δικό μας στον δικό τους αλλά και το αντίστροφο. Αυτό γίνεται κάπως πιστευτό διότι η ΝΑΣΑ το 2000 έκανε μια αποστολή στην περιοχή και με εδικά λέιζερ φασματοκόπησε όλο το μεγαλιθικό μνημείο!! Μάλιστα οι αρχές  είχαν κλείσει το μέρος για μια εβδομάδα από γη αλλά και αέρος!!! Αν και σήμερα η κυβέρνηση της Βολιβίας αρνείται κατηγορηματικά κάτι τέτοιο!! Από τότε όμως και μετά η κυβέρνηση της Βολιβίας άρχισε να γίνεται μη φίλο Αμερικανική….. Γιατί; Μήπως επειδή οι Αμερικάνοι τους είχαν τάξει αποκαλύψεις για την πύλη η οποίες δεν δοθήκαν ποτές;
Μια άλλη θεωρία για την πύλη είναι ότι την πύλη την φτιάξαμε κάποιοι γίγαντες οι οποίοι ήταν απόγονοι των άστρων  και γεννηθήκαν στην γη μετά την συνεύρεση των αγγέλων με τους ανθρώπους. Οι ερευνητές όμως δεν κυριολεκτούν στην έννοια των γιγάντων, αφήνουν να εννοηθεί ότι ήταν γίγαντες σε τεχνολογικά επιτεύγματα. Αυτό το λένε από τα μεγαλιθικά μνημεία της περιοχής αλλά και των περίτεχνων γλυπτών όπου στολίζονται με αυτά. Γλυπτά όπου σήμερα με τα εργαλεία που διαθέτουμε δεν θα μπορούσαμε να τα φτιάξουμε και αν τα καταφέρναμε θα πέρναγαν παρά πολλά χρόνια για να τα φτιάξουμε. Πιστεύουν κάποιοι ερευνητές ότι αυτοί που φτιάξαμε αυτά τα μνημεία είναι και οι δημιουργοί των κρυστάλλινων κρανίων, όπου κάνεις δεν ξέρει πως φτιάχτηκαν και από ποιον.  Είναι μια θεωρία που υποστηρίζω και εγώ μέχρι εδώ.
Άλλοι λένε ότι είναι η Ατλάντια τεχνολογία πίσω από την πύλη και ότι ανεγέρθει για να μην ξεχαστεί το μεγαλείο της Ατλαντίδος στους αιώνες, δεν υπάρχει όμως κάτι που να πιστοποιεί αυτήν την θεωρία. Από την άλλη όμως κανείς δεν ξέρει ποιος και γιατί φτιάχτηκε, πως μεταφέρθηκε εκεί πάνω, αλλά και ποιοι είναι αυτοί που την έφτιαξαν. Λένε ότι οι Άτλαντες εκτός της υπέρτατης τεχνολογίας που είχαν στα χέρια τους ( σημείωση: αν είχαν τέτοια τεχνολογία όπως λέγεται πως και νικηθήκαν από τους Αθηναίους; ) είχαν και ένα είδος σκοτεινής μαγικής τεχνολογίας. Έτσι με την βοήθεια κάποιων αρχαίων πνευμάτων μετάφεραν το μεγαλιθικό μνημείο εκεί. Εγώ δεν μπορώ να συμφωνήσω μαζί τους, αν και έχω δει πολλά στις έρευνες  όπου έχω κάνει χρόνια τώρα νομίζω ότι αυτή η θεωρία είναι κάπως τραβηγμένη.
Υπάρχει και μια τελευταία θεωρία η οποία συζητείται σε κλειστούς κύκλους ακόμα, γιατί αν την πουν φοβούνται μην χάσουν το κύρος τους σαν ερευνητές και συγγραφείς. Είναι η θεωρία της μέσης γης, ότι αυτοί που την έφτιαξαν είχαν εξέλθει από την μέση γη ( θυμάστε τους τοπικούς θρύλους που βγήκε ο θεός από τον πάτο της λίμνης; ) πιστεύουν ότι στην λίμνη αυτή κάπου στον πυθμένα της υπάρχει μια πύλη όπου οδηγεί στην μέση γη!! Αυτοί που βγήκαν από εκεί ίσως λατρευτήκανε σαν θεοί  και άνθησε ένας παράξενος πολιτισμός που δεν γνωρίζουμε αλλά και δεν έχουμε στοιχεία για το τι ήταν, και όπως εμφανίστηκε ξαφνικά έτσι πάλι χάθηκε αφήνοντας πίσω τα μεγάλα λιθικά στοιχεία για την τεχνολογία τους αλλά και την γνώση τους, αφήνοντας τους ανθρώπους να προσπαθούν να λύσουν αυτό το τόσο παράξενο αίνιγμα!! Ίσως εγώ πιστεύω ότι δεν πρόκειται να πάρουμε ποτέ απάντηση με σιγουριά τι είναι, γιατί φτιάχτηκε, αλλά και ποιοι το έφτιαξαν, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να προσπαθούμε να βγάλουμε νόημα το τι είναι…………….
Αν ποτέ βρεθείτε εκεί σας συνιστώ ότι αξίζει τον κόπο να πατέ και να δείτε ένα από τα μεγαλύτερα και παράξενα αινίγματα του πλανήτη μας. Μέχρι την επομένη φορά να είστε όλοι καλά.
Μην ξεχνάτε, αν δεν πιστευτέ σε κάτι, δεν πάει να πει αυτό κάτι ότι δεν υπάρχει.
  invisiblelycans.gr 
THE SECRET REAL TRUTH
Διαβάστε περισσότερα » »

Στη Βουλή το ν/σχ για την αποποινικοποίηση της χρήσης ναρκωτικών.

Ευνοϊκότερες ρυθμίσεις για χρήστες ναρκωτικών ουσιών, με αποποινικοποίηση του αδικήματος για ίδια, αποκλειστική χρήση, καθώς και υπό όρους απόλυση από τις φυλακές όσων έχουν εκτίσει το ένα τρίτο της πραγματικής ποινής τους, προβλέπει μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή, για τον «Κώδικα Ναρκωτικών».
Παράλληλα προβλέπονται αυστηρότερες ποινές για οργανωμένες μορφές διακίνησης.
Στην αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου, τονίζεται ότι η μεταρρύθμιση του κώδικα νόμων για τα ναρκωτικά εμφανίζεται αναγκαία στις εξής κατευθύνσεις:


- Αυστηρή καταστολή των βαρύτερων και οργανωμένων μορφών διακίνησης, αλλά με προσεκτικό διαχωρισμό τους από τις ελαφρύτερες περιπτώσεις.
- Προσπάθεια διάκρισης και διαβάθμισης των σχετικών εγκλημάτων, ώστε να αποφεύγονται οι δυσανάλογα βαριές ή ευνοϊκές μεταχειρίσεις.
- Αποποινικοποίηση τόσο της χρήσης ναρκωτικών ουσιών όσων και των υποστηρικτικών αυτής πράξεων, όπως κατοχή και με οποιονδήποτε τρόπο προμήθεια προς ίδια χρήση.
- Διευκόλυνση της ουσιαστικής εφαρμογής μέτρων απεξάρτησης, σωματικής και ψυχολογικής αντί του εγκλεισμού στις κοινές συνθήκες της φυλακής.

Η θέση της Νέας Δημοκρατίας
Είχε δηλώσει προ καιρού ο επικεφαλής του Τομέα Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ηλείας, Κώστας Τζαβάρας :

Η Πολιτεία οφείλει με τους νόμους της να εκφράζει την αποδοκιμασία της κοινωνίας, όχι μόνο για την παραγωγή και τη διακίνηση, αλλά και για τη χρήση των ναρκωτικών. Ο αγώνας κατά της σύγχρονης αυτής μάστιγας πρέπει να είναι διαρκής και ανένδοτος με όπλα πρόσφορα και αποτελεσματικά. Η προστασία των πολιτών πρέπει να είναι πλήρης και αδιαπραγμάτευτη.


Κατά συνέπεια, η αποποινικοποίηση της χρήσης των ναρκωτικών ουσιών, είναι αντίθετη με το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Καταλύει κάθε ηθικό και νομικό φραγμό που εμποδίζει τον πολίτη και ειδικά τον νέο να έρχεται σε επαφή με το σκληρό κόσμο των ναρκωτικών.
Το σχετικό νομοσχέδιο, όμως, του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων όχι μόνο δεν υπηρετεί αυτούς τους στόχους, αλλά αντιθέτως καλλιεργεί στην κοινωνία επικίνδυνες συγχύσεις.
Σφάλλει οικτρά ο Υπουργός όταν δημοσίως θεωρεί τον απλό χρήστη των ναρκωτικών ως ασθενή. Ασθενής είναι μόνο ο εξαρτημένος χρήστης. Δηλαδή αυτός που έχει αποκτήσει την έξη της χρήσης των ναρκωτικών και δεν μπορεί να την αποβάλει με τις δικές του δυνάμεις.


Ως εκ τούτου, η δια νόμου εξομοίωση του απλού προς τον εξαρτημένο χρήστη είναι βέβαιο ότι θα έχει ολέθρια κοινωνικά αποτελέσματα. Η νομιμοποίηση της προσωπικής χρήσης των ναρκωτικών θα επιφέρει, με μαθηματική ακρίβεια, τη θεαματική αύξηση των εξαρτημένων χρηστών, αφού η ανεμπόδιστα επαναλαμβανόμενη χρήση προκαλεί την εξάρτηση. Δηλαδή, οδηγεί στην αρρώστια.
Για τους λόγους αυτούς, διαφωνούμε με την αποποινικοποίηση της προσωπικής χρήσης των ναρκωτικών».

Διαβάστε περισσότερα » »

Νερό-δηλητήριο σε όλη την Ελλάδα

Τοξικά βαρέα μέταλλα σε πόσιμο νερό, ποτάμια, λίμνες και υπόγεια ύδατα, σε συγκεντρώσεις που υπερβαίνουν κατά πολύ τα ανώτατα επιτρεπτά όρια που έχει θέσει η Ε.Ε. ή σε τιμές δυνητικά επικίνδυνες για την ανθρώπινη υγεία, ανιχνεύονται σε πολλές περιοχές της χώρας.

Επιστήμονες εκφράζουν φόβους ότι νερό «δηλητήριο» σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Πτολεμαΐδα, νησιά Β. Αιγαίου, Πηνειό και αλλού επηρεάζει την αγροτική παραγωγή και θεωρούν επιτακτική την ανάγκη δειγματοληψιών, κυρίως σε τρόφιμα-στόχους όπως οι βολβοί, προκειμένου να διερευνηθούν ενδεχόμενοι κίνδυνοι από την κατανάλωσή τους.

Ερευνα που διενήργησε διεπιστημονική επιτροπή από το Γεωπονικό και το Πανεπιστήμιο Αθηνών για λογαριασμό του ΕΦΕΤ και παραδόθηκε τον Σεπτέμβριο του 2009 στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, φέρνει στο φως αποκαλυπτικά ευρήματα:

Στο νερό ύδρευσης της Καλαμάτας ανιχνεύθηκε νικέλιο σε οριακές τιμές (20,00 μg/l). Στον δήμο Ασωπού Λακωνίας εντοπίζεται συγκέντρωση μολύβδου (30,00 μg/l) τριπλάσια της οριακής τιμής. Δηλητήριο και στο νερό της Χίου, όπου οι αναλύσεις ανίχνευσαν οριακές (1,00 μg/l) πλην όμως υψηλές τιμές συγκέντρωσης σε υδράργυρο.

Χαρακτηριστικό στοιχείο των νερών ύδρευσης δημοτικών διαμερισμάτων της Θήβας αποτελεί όχι μόνο η παρουσία εξασθενούς χρωμίου (από 3,00μg/l-12,80μg/l) αλλά και οι εξαιρετικά υψηλές τιμές υδραργύρου.

Από τα διαθέσιμα στοιχεία προέκυψε ότι η παρουσία τοξικών βαρέων μετάλλων γίνεται αισθητή σε όλα σχεδόν τα εξεταζόμενα πόσιμα νερά. Αν και τα περισσότερα δείγματα παρουσιάζουν τιμές συγκέντρωσης που βρίσκονται χαμηλότερα από την παραμετρική τιμή η οποία ορίζεται μέσω της Οδηγίας 98/83 Ε.Ε., οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου: «Μπορεί οι συγκεντρώσεις να είναι χαμηλές και να μην υπερβαίνουν τα όρια, όμως τα βαρέα μέταλλα όταν εισέλθουν στον οργανισμό δρουν σωρευτικά», τονίζουν.

Στην Πάτρα ανιχνεύθηκαν νικέλιο, ολικό χρώμιο, μόλυβδος και αρσενικό (στο Ν. Σούλι) σε τιμές που κυμαίνονται εντός ορίων. Το ίδιο κοκτέιλ βαρέων μετάλλων, πάλι εντός ορίων, ανιχνεύθηκε στα πόσιμα ύδατα Ορεστιάδας, Ν. Βύσσας και Αρδα.

Χαμηλές συγκεντρώσεις εντοπίζονται στις λίμνες Μαραθώνα, Υλίκης, Μόρνου. Τα νερά κρίνονται κατάλληλα για ύδρευση και άρδευση.
Σίδηρος και μαγγάνιο σε υψηλές συγκεντρώσεις -κατά περίπτωση πάνω από τα όρια- βρέθηκε στο νερό του νομού Εβρου.

Στην Ορεστιάδα το αρσενικό κυμαίνεται από 6,03 μg/l έως 9,69 μg/l. Αν και οι τιμές δεν ξεπερνούν τις παραμετρικές (10 μg/l) χαρακτηρίζονται υψηλές. Ιδιαίτερα στην κοινότητα Μπάκι παρατηρούνται τιμές ενίοτε διπλάσιες του επιτρεπτού, με αποτέλεσμα το νερό να κρίνεται ακατάλληλο.

Τα υπόγεια νερά στο Λαύριο είναι έντονα επιβαρυμένα σε μόλυβδο (83,30 μg/l), νικέλιο (77μg/l), κάδμιο (28,30 μg/l) και διάφορα άλλα στοιχεία των οποίων οι συγκεντρώσεις υπερβαίνουν κατά πολύ τα ανώτατα επιτρεπτά όρια. Οι ερευνητές τονίζουν ότι η χρήση των νερών αυτών είναι απαγορευτική τουλάχιστον για ανθρώπινη κατανάλωση.

Ακατάλληλα για κατανάλωση είναι και τα υπόγεια ύδατα στα Μεσόγεια. Κατά τόπους η επιβάρυνση είναι τόσο έντονη που κρίνονται ακατάλληλα και για άρδευση. Στην περιοχή μεταξύ Κορωπίου-Μαρκοπούλου-Παιανίας εντοπίζεται ολικό χρώμιο που κατά τόπους ξεπερνά τα 100 μg/l (με όριο τα 50 μg/l). Οπως υπογραμμίζουν οι ερευνητές «το μεγαλύτερο ποσοστό της συγκέντρωσης αυτής βρίσκεται προφανώς στην εξασθενή μορφή». Εκτός ορίων καταγράφεται ο μόλυβδος και το κάδμιο.

Σε Ωρωπό και Οινόφυτα εκτός από το γνωστό πρόβλημα με το εξασθενές που εντοπίζεται σε τιμές μέχρι και 80 μg/l όλα τα τοξικά βαρέα μέταλλα υπερβαίνουν τα όρια.

Προβληματικός και ο υδροφόρος ορίζοντας της Πτολεμαΐδας, κυρίως λόγω της έντονης εκμετάλλευσης λιγνιτών, της καύσης και της αιωρούμενης τέφρας. Παρατηρούνται υψηλές συγκεντρώσεις αρσενικού (20,00 μg/l), υδραργύρου (5,00 μg/l), μολύβδου (20,00 μg/l) και καδμίου (5,00 μg/l).

Εξίσου εκτεταμένη ρύπανση χαρακτηρίζει τους υδροφορείς στο Αλιβέρι και τη Μεγαλόπολη.

Εντονη είναι η τοξικότητα σε υπόγεια ύδατα της Ορεστιάδας, της Κομοτηνής, της Ξάνθης και του Πύργου Ηλείας, όπου ανιχνεύεται κοκτέιλ μεταλλικών ιχνοστοιχείων.
Ειδικότερα στον Πύργο το νερό περιέχει μαγγάνιο 50 φορές πάνω από το όριο και σίδηρο σχεδόν τριπλάσιο του επιτρεπτού. Τα υπόγεια ύδατα είναι ακατάλληλα για ανθρώπινη χρήση και κατά περίπτωση ακατάλληλα για άρδευση.

Οσον αφορά τους ποταμούς, τα αναμενόμενα «πρωτεία» στη ρύπανση κατέχει ο Ασωπός, καθώς όλα τα μεταλλικά ιχνοστοιχεία υπερβαίνουν τα όρια. Χρώμιο 65 μg/l (όριο 50), εξασθενές χρώμιο μέχρι και 148 μg/l, μόλυβδος 20 φορές πάνω, κάδμιο 12πλάσιο του επιτρεπτού.
Ο Πηνειός παρουσιάζει υψηλές συγκεντρώσεις σε νικέλιο και χρώμιο. Ο Εβρος εμφανίζει τη μεγαλύτερη τιμή όσον αφορά τον υδράργυρο. Λιγότερο επιβαρημένοι, Βοιωτικός Κηφισός και Αλφειός.

Στο «κόκκινο» βρίσκεται ο υδράργυρος στη λίμνη Πετρών νομού Φλώρινας. Με όριο το 1 μg/l η μέση τιμή φτάνει τα ...112 μg/l! Η λίμνη δέχεται τα απόβλητα των εργοστασίων της Πτολεμαΐδας. Δοϊράνη και Κορώνεια παρουσιάζουν υψηλές τιμές αρσενικού. Γενικότερα, όλα τα λιμναία συστήματα της Βόρειας Ελλάδας εμφανίζουν επιβαρύνσεις σε αρσενικό μόλυβδο και νικέλιο.
Οι επιστήμονες καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι σε περιοχές με έντονη βιομηχανική ρύπανση, τα παραγόμενα τρόφιμα είναι σαφώς πιο επιβαρημένα σε βαρέα μέταλλα. Εστιάζουν την προσοχή τους σε βολβούς (καρότα, πατάτες, κρεμμύδια) αλλά και φυλλώδη λαχανικά (λάχανο, μαρούλι, σπανάκι).
Πάντως η έρευνα των δυο πανεπιστημίων ολοκληρώθηκε μετ' εμποδίων. «Στείλαμε περισσότερα από τριάντα αιτήματα για αποστολή στοιχείων σε αρμόδιες υπηρεσίες, όμως καμία δεν ανταποκρίθηκε», καταγγέλει ο Γ. Ζαμπετάκης, επίκουρος καθηγητής Χημείας Τροφίμων.



 
Διαβάστε περισσότερα » »