Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Eβραίοι σιωνιστές πίσω από την επίθεση;

Αυτός που τα ελληνικά ΜΜΕ παρουσιάζουν με ευκολία σαν ακροδεξιό…μεμονωμένο τρομοκράτη, ήταν μέλος του Εβραϊκού αντιμουσουλμανικού κινήματος της Ευρώπης και Μασόνος..

Εδώ θα δείτε ποιο ακριβώς ήταν το προφίλ του και όχι τις Εβραιοκίνητες μπούρδες που γράφουν τα Ελληνικά ΜΜΕ.  


Και ασφαλώς εξυπηρετεί να παρουσιαστεί έτσι. Δηλαδή ως …μεμονωμένος "ακροδεξιός" και "Χριστιανός", με σκοπό να αμαυρώσουν το κίνημα ενάντια στην πολυπολιτισμικότητα στην Ευρώπη , και να ανακόψουν την οργή του κόσμου για τα εγκλήματα των αλλοδαπών. 

Μην ξεχνάμε ότι πριν λίγους μήνες η Νορβηγική αστυνομία δημοσίευσε στοιχεία που αποδείκνυαν ότι οι βιασμοί και τα "βαριά" εγκλήματα στην Νορβηγία διαπράττονται ΜΟΝΟ από αλλοδαπούς. 

Επιπλέον είναι ένας καλός ..τρόπος να προωθήσουν την σύγκρουση Χριστιανών και Μουσουλμάνων στην Ευρώπη μέσα από παρακρατικές δήθεν αντιισλαμικές οργανώσεις που είναι καθοδηγούμενες πλήρως από τους σιωνιστές, όπως αυτή που ανήκε ο "Νορβηγός" τρομοκράτης . 

Τον παρουσιάζουν επίσης εκτός από ακροδεξιό, και ως σταυροφόρο πολεμιστή, μέλος του νέου τάγματος των Ναϊτών ιπποτών στα ιδρυτικά μέλη του οποίου λέει ότι είναι δύο Βρετανοί, ένας Γάλλος, ένας Γερμανός, ένας Ολλανδός, ένας Έλληνας, ένας Ρώσος, ένας Νορβηγός και ένας Σέρβος, και το οποίο όπως λέει ο…εντολοδόχος τρομοκράτης, επανιδρύθηκε στο Λονδίνο το 2002. 

Λόγω της ρετσέτας του …ακροδεξιού που του προσάπτουν βγήκε ο μέγας Μιχαλολιάκος εδώ για να μας πει ότι δεν ήταν ούτε ακροδεξιός, γιατί λέει ήταν φιλοσιωνιστής και είχε σχέση με τους Μασόνους! 

Ενώ όλοι γνωρίζουν ότι η ακροδεξιά στην Ελλάδα και στην Ευρώπη είναι φιλοσιωνιστική (π.χ. στην Ελλάδα έχουμε την ακροδεξιά φιλοσιωνιστική εφημερίδα Στόχος, που συνεργάζεται στενά με τον Μιχαλολιάκο), και όλοι γνωρίζουμε την σχέση ανάμεσα στη μασονία και την ακροδεξιά, αφού αρκετά υψηλόβαθμα στελέχη της ακροδεξιάς είναι τέκτονες.

Κλασικο παράδειγμα το σφιχτό αγκάλιασμα Καρατζαφέρη –εβραίων, παρά τις κατά καιρούς σποραδικές… «αντισιωνιστικές» δηλώσεις του, που θυμίζουν το… έξω οι αμερικανοί του …..Αντρέα.  

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας που επικαλείται αλλά δεν κατονομάζει το Associated Press, δηλώνουν ότι είναι ενήμεροι για συχνές συνομιλίες το τελευταίο διάστημα μέσω διαδικτύου ατόμων που ισχυρίζονται ότι ανήκουν στο τάγμα των Ναϊτών ιπποτών, στο οποίο αναφέρεται μέσα από το μανιφέστο του ο Μπρέιβικ. 

Επίσης είπαν ότι ερευνούν τη βασιμότητα των πληροφοριών που θέλουν τον Μπρέιβικ και άλλα άτομα που ανήκουν στον ακροδεξιό χώρο να έχουν συναντηθεί στο Λονδίνο, το 2002.

http://eleftheriskepsii.blogspot.com/
Διαβάστε περισσότερα » »

Γέφυρες πολέμου στήνει στον Έβρο η Τουρκία. Σε 15' "σβήνουν" το ποτάμι


Αλλαγή των τακτικών και στρατηγικών δεδομένων στην κύρια γραμμή αντιπαράθεσης Ελλάδας-Τουρκίας, στον ποταμό Έβρο. Με μια κίνηση, η οποία δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφιβολιών για το τι σχεδιάζουν έναντι της Ελλάδος οι γείτονες, προχώρησαν στην προμήθεια γεφυρών-πορθμείων, ενός κατεξοχήν επιθετικού όπλου και μάλιστα σε τέτοιες ποσότητες και με τέτοιες δυνατότητες που τους επιτρέπει εντός λεπτών(!) να προχωρήσουν σε ζεύξη του ποταμού Έβρου και να ξεχυθούν στο εσωτερικό της ελληνικής επικράτειας.
 
Για μία ακόμη φορά, η γειτονική χώρα πρωτοτυπεί, αφού είναι η μόνη παγκοσμίως, η οποία μεσούσης της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης δαπανά μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για την απόκτηση μέσων ταχείας γεφύρωσης υδάτινων κωλυμάτων στο πλαίσιο ενός καλά μελετημένου και με σπουδή υλοποιούμενου εξοπλιστικού προγράμματος.

Το ζήτημα είναι ιδιαίτερα σημαντικό, δικαιολογίες διπλωματικές-πολιτικές δεν υπάρχουν για την κίνηση αυτή και είναι επιβεβλημένο να τεθεί σε ανώτατο επίπεδο στην τουρκική πολιτική ηγεσία. Η επικείμενη επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν για τα εγκαίνια του μουσείου της Ακρόπολης δίνει μια καλή ευκαιρία στον πρωθυπουργό της χώρας Κώστα Καραμανλή να θέσει το θέμα άμεσα στον Τούρκο ομόλογό του.

Το 1994, ο τότε υπουργός Άμυνας Γεράσιμος Αρσένης, θορυβημένος από την αγορά (προελεύσεως ΗΠΑ) και εγκατάσταση πολύ μικρότερων δυνατοτήτων γεφυρών στον Έβρο, είχε σπεύσει να θέσει το θέμα στον Αμερικανό ομόλογό του και να αποτρέψει την πώληση επιπλέον συστημάτων ζεύξεως στην Τουρκία.

Η χώρα μας βρίσκεται πια στη δυσάρεστη θέση του έντονου προβληματισμού γι’ αυτές τις προμήθειες και οι επιτελείς των Γενικών Επιτελείων αναζητούν ήδη τρόπους επιχειρησιακής αντιμετώπισής τους.
Για πρώτη φορά από το 1923, όταν η οργανωθείσα από τον στρατηγό Θεόδωρο Πάγκαλο Στρατιά του Έβρου των 115.000 ανδρών αποτέλεσε το πολύ ισχυρό «επιχείρημα» της ηττημένης στη Μικρασία Ελλάδας για την υπογραφή της Συνθήκης της Λωζάνης, στο 1974 όταν η τουρκική εισβολή στην Κύπρο και η τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο έδωσαν υπόσταση στην τουρκική απειλή και επέβαλαν τη στρατηγική αναδιάταξη του Ελληνικού Στρατού, μέχρι ακόμη και σήμερα, ο ποταμός Έβρος κατείχε πάντα κεντρικό ρόλο στην ελληνική στρατιωτική προσπάθεια και σκέψη.

Ήταν η κύρια γραμμή άμυνας απέναντι στον επίδοξο εισβολέα εξ Ανατολών, ένα μεγάλο φυσικό κώλυμα 150 χλμ. κατά μήκος όλης σχεδόν της ελληνο-τουρκικής μεθορίου (ο ίδιος ο ποταμός στο μεγαλύτερο μέρος της ροής του αποτελεί τη μεθόριο), όπου με το σύνολο των ρευμάτων, κοιτών, αρδευτικών καναλιών, αναχωμάτων αλλά και των έργων αμυντικής οργάνωσης και φυσικά των προγεφυρωμάτων του (Κάρακατς, Φέρρες) προσέφερε, κύρια στον αμυνόμενο, σε συνδυασμό με τη ευνοϊκή γεωμορφολογία δυτικά του ποταμού, τακτικό πλεονέκτημα.

Η κατάσταση αυτή έχει όμως πλέον ανατραπεί. Η Τουρκία, με σειρά συντονισμένων και πολυεπίπεδων χειρισμών, μετασχηματίζει τις δυνάμεις της στην Ανατολική Θράκη σε μία ισχυρότατη και σύγχρονη επιθετική δύναμη, ενώ ταυτόχρονα τις προικοδοτεί με όσα μέσα απαιτούνται, ώστε ο ποταμός Έβρος να μην μπορεί πλέον να αποτελέσει ισχυρό αμυντικό στήριγμα.

Με άλλα λόγια, η Τουρκία, την τελευταία διετία, με στοχευμένες ενέργειες έχει σήμερα καταφέρει να αναιρέσει σχεδόν όλα τα επιχειρησιακά πλεονεκτήματα, τα οποία προσέδιδε στον αμυνόμενο μία ποτάμια γραμμή. Και φυσικά αυτά δεν είναι καθόλου λίγα! Από την απαρχή σχεδόν της συγκροτημένης ανθρώπινης στρατιωτικής δραστηριότητας, σχεδόν πάντοτε, όπου βέβαια υπήρχαν ποταμοί, η επιλογή της θέσης των οργανωμένων ή μη αμυντικών τοποθεσιών γινόταν σε άμεση και καθοριστική σχέση με αυτούς.

defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Ασφάλιση με... κουπόνια σούπερ μάρκετ για τους κατ' οίκον εργαζόμενους!

Από τις 20 Αυγούστου, οι πολίτες θα πρέπει να πληρώνουν με κουπόνια το προσωπικό που απασχολούν με κατ΄ οίκον απασχόληση ή το προσωπικό που εργάζεται περιστασιακά.


Πρόκειται για το "εργόσημο" που κάνει πρεμιέρα τον Αύγουστο με 600 σημεία στη χώρα, στα οποία θα μπορεί ο εργοδότης να προσέρχεται να πληρώνει το κουπόνι καταβάλλοντας το τίμημα της αμοιβής που έχει συμφωνήσει με τον εργαζόμενο και στη συνέχεια να το εξαργυρώνει ο εργαζόμενος. Το "εργόσημο" θα είναι πλέον ο μοναδικός τρόπος πληρωμής για δουλειά στο σπίτι.

Η παραλαβή του "εργόσημου" θα ξεκινήσει από τις τράπεζες και τα ΕΛΤΑ, ενώ σε λίγο καιρό θα γίνεται η παραλαβή του και από μεγάλες αλυσίδες super markets, που ήδη εκδηλώνουν ενδιαφέρον να χορηγούν τα κουπόνια από τα καταστήματα τους. Το υπουργείο Εργασίας έχει μάλιστα ενημερωθεί, ότι κάποια μεγάλα super markets μελετούν το ενδεχόμενο να εντάξουν τα εργόσημα σε καθεστώς προσφορών προς τους καταναλωτές ανάλογα με το ύψος των αγορών τους.

Με αφορμή ενημέρωση της διακομματικής επιτροπής της Βουλής για τη μελέτη του μεταναστευτικού ζητήματος, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργος Κουτρουμάνης, ανακοίνωσε ότι το μέτρο του εργοσήμου θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται στις 20 Αυγούστου. Όπως διευκρινισε ο υπουργός, το μέτρο είναι για όλους, μετανάστες και μη. Εκτιμάται όμως ότι αφορά κατά κύριο λόγο οικονομικούς μετανάστες που απασχολούνται στα σπίτια και σε αγροτικές εργασίες.

Στο συγκεκριμένο καθεστώς υπάγονται όχι μόνον όσοι εργάζονται ως οικιακοί βοηθοί, όπως εξήγησε ο υπουργός, αλλά και μια κομμώτρια που πάει σε σπίτι να χτενίσει, ο κηπουρός, ή κάποιος που παραδίδει κατ΄ οίκον μαθήματα. Με "εργόσημο" θα πρέπει να πληρώνονται και όσοι εργάζονται περιστασιακά στο χώρο του επισιτισμού, όπως για παράδειγμα σερβιτόροι που κάνουν τα ρεπό συναδέλφων τους ή και τραγουδιστές που πάνε να τραγουδήσουν κάπου, έστω και για δύο μόνον ημέρες.

"Καταλήξαμε σε αυτή τη μορφή ασφάλισης που διευκολύνει και τους εργοδότες αλλά και τους εργαζόμενους είτε όσους εργάζονται κατ΄ οίκον είτε στον πρωτογενή τομέα της γεωργίας και της κτηνοτροφίας, όπου παρατηρείται μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή", ανέφερε ο υπουργός Εργασίας, θυμίζοντας ότι το μόνο που απαιτείται είναι ο ΑΜΚΑ (Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης) του εργοδότη και εργαζόμενου.

Μέσα από την εξαργύρωση του εργόσημου, θα παρακρατούνται οι εισφορές για το ΙΚΑ και τον ΟΓΑ.

Σήμερα κάποιος που απασχολεί εργαζόμενο στο σπίτι του, έστω και περιστασιακά, οφείλει κανονικά να υποβάλλει περιοδική αναλυτική δήλωση και ταυτόχρονα να παρακολουθεί τον εργαζόμενο αν είναι ασφαλισμένος. Με τη νέα διαδικασία ο εργοδότης θα πληρώνει μόνο το δίπτυχο κουπόνι που θα φέρει ταινία γνησιότητας και όταν το εξαργυρώνει ο απασχολούμενος, θα γίνεται απευθείας η παρακράτηση (σ.σ. 20% για μισθωτή εργασία και 10% για αγροτική εργασία).

Ο κ. Κουτρουμάνης υπογράμμισε ότι "το μεγαλύτερο κίνητρο είναι ότι χωρίς κόστος και γραφειοκρατία, εξασφαλίζει πρόσβαση στο ασφαλιστικό σύστημα και ταυτόχρονα γλυτώνει τον εργοδότη από τη διαπόμπευση που θα υπάρξει αν συμβεί κάτι στο σπίτι του".
Διαβάστε περισσότερα » »

TOO LITTLE... TOO LATE... ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΣΑΣ!!!

Το βράδυ της Πέμπτης ανακοινώθηκε μια ευρωπαϊκή συμφωνία που, ουσιαστικά, αφορά την αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης χρέους. Μια συμφωνία που, αν είχε συμφωνηθεί περί τον Φεβρουάριο του 2010, θα αποτελούσε θετική εξέλιξη για την Ελλάδα και θα είχε καθυστερήσει πραγματικά την επέκτασή της στην υπόλοιπη ευρωπαϊκή περιφέρεια.

του ΓΙΑΝΝΗ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ


Τώρα όμως είναι πολύ αργά. Η συμφωνία που ανακοινώθηκε, αν και περιέχει ένα σημαντικό βήμα (βλ. το άρθρο 8 παρακάτω), ήρθε πολύ αργά. Η Κρίση έχει εδώ και καιρό ξεφύγει από τα όρια του ελληνικού γίγνεσθαι, είναι συστημική και υπονομεύει όλη την ευρωζώνη. Με το έβδομο άρθρο της (βλ. παρακάτω) η χθεσινή συμφωνία εγγυάται την αποτυχία και αυτής της ευρωπαϊκής προσπάθειας να δαμαστεί το τέρας της Κρίσης που αποδομεί το ευρω-σύστημα εκ των έσω. Η απόφαση να επικεντρώσουν τα νέα μέτρα στην ελεγχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας, π.χ. αφήνοντας την Ιρλανδία στο χείλος της χρεοκοπίας και τις Ισπανία και Ιταλία στο έλεος των εταιρειών αξιολόγησης,ισοδυναμεί με δώρο ανεκτίμητης αξίας στους κερδοσκόπους.


Πριν προχωρήσουμε στην ερμηνεία της συμφωνίας, να επισημάνω ότι τίποτα από αυτά που συμφωνήθηκαν δεν είναι σίγουρο ότι θα εφαρμοστούν. Από την μία τα κοινοβούλια της Γερμανίας και της Φινλανδίας θα έχουν πολλές αντιρρήσεις ενώ, από την άλλη, το κείμενο της συμφωνίας αναφέρεται σε προθέσεις (π.χ. του ευρωπαϊκού τραπεζικού τομέα) που υπάρχουν μόνο στην φαντασία των ηγετών μας. Επί πλέον, το κείμενο περιέχει τόσες ασάφειες που είναι σχεδόν αδύνατον να κριθεί σοβαρά. Δεν θα σταθώ όμως σε αυτά. Έστω ότι όλα αυτά τα προβλήματα λυθούν. 



Ας δούμε τι θα σημάνει για εμάς και για την Ευρώπη, αν όλα πάνε κατ' ευχήν (που το εύχομαι αλλά δεν το πιστεύω):
I. Προαναγγέλλεται η  αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους (την οποία τόσο χρόνο εξόρκιζαν), αν και δεν εξηγείται πως ακριβώς θα την διαχειριστεί η Ευρώπη. Το κούρεμα των ομολόγων θα συγκρατηθεί περίπου στο 21% και οι ομολογιούχοι θα επιλέξουν από ένα μενού διαφορετικών ειδών κουρέματος.
II. Ένα νέο δάνειο για την Ελλάδα ίσο με το πρώτο σε μέγεθος αλλά με το μισό επιτόκιο και μεγάλη προθεσμία αποπληρωμής (και παράλληλη επιμήκυνση του πρώτου, ακριβού δανείου)
III. Πρόβλεψη για την επανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, και κάποιων από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές μέσω του EFSF
IV. Καμία πρόβλεψη για τις υπόλοιπες χειμαζόμενες χώρες


Όλα αυτά, όπως είπα και στην εισαγωγή μου, θα ήταν μια εξαιρετική παρέμβαση τον Φλεβάρη του 2010. Δεν θα μου κάνει εντύπωση αν οι αγορές, στην βάση του "κάλλιο αργά παρά ποτέ", ηρεμήσουν για δύο μήνες. Το σημείο όμως IV παραπάνω (και το Άρθρο 7 της Συμφωνίας πιο κάτω) εξασφαλίζει ότι σε δύο ή τρεις μήνες η ΕΕ θα πρέπει να συνάψει μια αντίστοιχη συμφωνία για τις Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία κλπ. Αυτού του είδους τα μέτρα θα είναι τότε απαγορευτικά ακριβά (για όλες αυτές τις χώρες). Οι κερδοσκόποι το γνωρίζουν και μας την έχουν στημένη στην γωνία. Δεν θα αργήσουν να χτυπήσουν. Και τότε ίσως είναι πολύ αργά να συνειδητοποιήσουν οι ηγέτες μας το τεράστιο κόστος της άρνησης της ανάγκης για μια συστημική λύση. Μιας λύσης που να βασίζεται στην αναδιάρθρωση μέρους του δημόσιου χρέους όλης της ευρωζώνης (μέσω της έκδοσης ευρωομόλογου), σε ένα Σχέδιο Marshall για όλη την ευρωζώνη και, τέλος, σε ένα πανευρωπαϊκό (και όχι ποια εθνικό) πλαίσιο ελέγχου, επίβλεψης και κεφαλαιοποίησης  των τραπεζών της ηπείρου μας. Όσο λείπουν αυτά τα τρία μέρη από την 'λύση', η τελευταία αποτελεί μέρος του προβλήματος και δώρο στην κερδοσκοπία.


Η Συμφωνία άρθρο προς άρθρο:
Στον Πρόλογο, η Συμφωνία επαναδιατυπώνει την αποφασιστικότητα της Ευρώπης να εξασφαλίσει την σταθερότητα στην ευρωζώνη δεσμεύοντας την Ευρώπη "στην ενίσχυση της σύγκλισης, της ανταγωνιστικότητας και της διακυβέρνησης".

Τα άρθρα 1 με 5 αφορούν αποκλειστικά την Ελλάδα.
1. Το πρώτο λέει ένα μπράβο στην κυβέρνηση Παπανδρέου που πέρασε από την Βουλή το Μνημόνιο αρχικά (με σκοπό την εξασφάλιση των πρώτων €110 δισ δανείων τον Μάη του 2010) και το Μεσοπρόθεσμο σε δεύτερη φάση. Τα 'μέτρα' αυτά χαρακτηρίζονται ως πολιτικές αναγκαίες για την έξοδο από την Κρίση.


2. Το δεύτερο άρθρο παραδέχεται ότι τα μέτρα αυτά, όσο αναγκαία και να είναι, δεν είναι ικανά για να ξεπεραστεί η Κρίση. Για αυτό τον λόγο προβλέπει άλλο ένα δάνειο, αυτή την φορά από το EFSF (όπως και εκείνα της Ιρλανδίας και Πορτογαλίας), ίδιου ύψους (αλήθεια, γιατί €109 δισ αυτή την φορά και όχι €110 δισ;) αλλά με σημαντικά χαμηλότερο επιτόκιο και με μεγάλη προθεσμία αποπληρωμής.


3. Το τρίτο άρθρο εξειδικεύει λέγοντας ότι τα νέα αυτά δάνεια από το EFSF θα αποπληρώνονται από το ελληνικό δημόσιο μετά από 15, 30 ή και 40 χρόνια με επιτόκιο πιο κοντά σε εκείνο του ΔΝΤ και τουλάχιστον 45% μικρότερο εκείνου του πρώτου Μνημονίου (το οποίο είχε επιβάλει η κα Μέρκελ με στόχο να πείσει τους εκλογείς της ότι η Ελλάδα θα πάρει μεν δάνεια αλλά με επιτόκια διπλάσια εκείνων στα οποία δανείζεται η Γερμανία). Το τρίτο άρθρο κλείνει με μια πρώτη αναφορά στα δάνεια του πρώτου Μνημονίου λέγοντας καθαρά ότι το επιτόκιο για αυτά θα παραμείνει απαγορευτικά υψηλό (γύρω στο 6%) αλλά θα επιμηκυνθεί για δεύτερη φορά (μετά τον περασμένο Μάρτιο) η περίοδος αποπληρωμής τους.


4. Ένα νέο Σχέδιο Marshall για την Ελλάδα; Κάτι τέτοιο θυμίζει μια πρώτη ανάγνωση του τέταρτου άρθρου. Λέει ότι μια Ομάδα Εργασίας θα συσταθεί και θα σταλεί στην Ελλάδα με σκοπό την εκπόνηση έργων ανάπτυξης που θα κάνουν χρήση ευρωπαϊκών κονδυλίων και των καλών υπηρεσιών της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων. Τα κράτη-μέλη, στο μεταξύ, θα σπεύσουν να προσφέρουν τεχνική βοήθεια στην χώρα μας με στόχο την επανενεργοποίηση της Ελληνικής οικονομίας.


5. Το πέμπτο άρθρο αφορά, επισήμως, τα δάνεια που θα συνεισφέρουν στην Ελλάδα  οι ευρωπαϊκές τράπεζες παρουσιάζοντας, ως δια μαγείας, το ποσό των €39 δισ. Δεν αναφέρει τι 'κίνητρα' θα τους δοθούν για να δανείσουν την Ελλάδα αυτά τα χρήματα. Δεν έχει όμως σημασία. Το πραγματικό ενδιαφέρον του άρθρου τούτου είναι η αναφορά του στην ανάγκη ενίσχυσης των ελληνικών τραπεζών, κάτι που υποδηλώνει σαφώς στα προβλήματα ρευστότητας που θα αντιμετωπίσουν... Με αυτό τον 'δόλιο' τρόπο η Διακήρυξη, στο πέμπτο της άρθρο, ουσιαστικά παραδέχεται ότι η προτεινόμενη λύση βασίζεται στο default (χρεοκοπία) των ελληνικών ομολόγων, στο πιστωτικό γεγονός, και στις πατέντες που σκαρφίζονται εδώ και μέρες οι εταίροι μας ώστε να βρεθεί ένα φύλλο συκής για τον κ. Trichet ώστε να βρει τρόπο να εξηγήσει (στον εαυτό του κυρίως) γιατί η ΕΚΤ θα συνεχίσει να παρέχει ρευστότητα στις ελληνικές τράπεζες μετά την επίσημη (έστω και επιλεκτική) πτώχευση του ελληνικού δημοσίου του οποίου τα ομόλογα είναι το μόνο εχέγγυο που προσφέρουν στην ΕΚΤ οι ελληνικές τράπεζες. Αν και το άρθρο δεν αναφέρεται καθόλου στις λεπτομέρειες του πως

Τα επόμενα δύο άρθρα έχουν τίτλο: Συμμετοχή του Ιδιωτικού Τομέα και αναφέρονται στο γνωστό παράδοξο του πως να πείσεις τις ημι-πτωχευμένες τράπεζες να δανείσουν την πτωχευμένη Ελλάδα ώστε να πειστεί ο Γερμανός φορολογούμενος να συνεχίζει να δανείζει και τους δύο...

6. Το Άρθρο 6 ξεκαθαρίζει ότι οι τράπεζες καλούνται να συμμετάσχουν στον δανεισμό ΜΟΝΟ της Ελλάδας (καθώς οι αγορές θα πάθαιναν εγκεφαλικό άμεσα αν άκουγαν ότι θα τους επέβαλλαν κούρεμα στα ομόλογα των υπόλοιπων κρατών-μελών).


7. Από τα 16 άρθρα της Συμφωνίας αυτό αποτελεί την Αχίλλειο Πτέρνα. Γιατί; Επειδή ξεκαθαρίζει ότι ό,τι είπαμε παραπάνω ισχύουν μόνο για την Ελλάδα. Ούτε για την Ιρλανδία, ούτε για την Πορτογαλία, ούτε για Ισπανία και Ιταλία. Πρόκειται για δώρο στους κερδοσκόπους οι οποίοι, σας διαβεβαιώ, έχουν αρχίσει ήδη να επεξεργάζονται τα μεγάλα στοιχήματα που θα παίξουν για το πως θα σπάσει το Άρθρο 7 και το πως θα συρθεί η ΕΕ σε άλλη μια εξευτελιστική παραδοχή πως υποτίμησε την συστημική υφή της Κρίσης και πως τα Άρθρα 1 έως 5 θα πρέπει να επεκταθούν και στην υπόλοιπη περιφέρεια.


Τα άρθρα 8 και 9 έχουν τίτλο Σταθεροποιητικά Εργαλεία:

8. Πρόκειται για το πιο θετικό βήμα της Συμφωνίας. Πρώτον, προτείνει να σταματήσει η ανοησία του να πρέπει κάθε φορά που το EFSF καλείται να βοηθήσει τους υπό πτώχευση να εξασφαλίζει πρώτα την έγκριση 27 κυβερνήσεων και, αντ' αυτού να μπορεί το Ταμείο αυτό να εγγυάται πιστώσεις εν μία νυκτί, ανάλογα με τις εξελίξεις στις αγορές. Δεύτερον, δίνει στο EFSF την δυνατότητα να κάνει αυτό που έχουμε προτείνει εδώ και καιρό (βλ. την Πολιτική 2 εδώ): Να επανακεφαλαιοποιεί τις τράπεζες ολόκληρης της ευρωζώνης (και όχι μόνο των πτωχευμένων κρατών). Τρίτον, μεταφέρει το πρόγραμμα αγοράς παλαιών ομολόγων, που ξεκίνησε η ΕΚΤ τον Μάη του 2010, στο EFSF. (Αυτό το τρίτο σκέλος, αν και πολυδιαφημισμένο,  είναι ήσσονος σημασίας καθώς (α) η επαναγορά χρέους θα αποδειχθεί απαγορευτικά ακριβή υπόθεση, και (β) το EFSF δεν διαθέτει αρκετά κονδύλια για να κάνει την διαφορά μέσω της συμμετοχής του στις δευτερογενείς αγορές ομολόγων).

9. Σύντομο άρθρο αμφίβολης ερμηνείας που φαίνεται να αφορά τις προβληματικές χώρες (π.χ. Ισπανία και Ιταλία) που καλούνται όλον αυτόν τον καιρό να εγγυώνται τα δάνεια του EFSF, καθιστώντας το τελευταίο... τοξικό (όπως έχω ξαναγράψει, βλ. εδώ για σχετικό αγγλικό κείμενο).


Τα άρθρα 10 με 12 υπόκεινται στην επικεφαλίδα Δημοσιονομική Προσαρμογή και Μεγέθυνση στην Ευρωζώνη. Δεν αξίζει να τα διαβάσει κανείς εκτός ως παράδειγμα της ξύλινης γλώσσας της ΕΕ, η οποία την ωθεί προς την μία αντίφαση μετά την άλλη. Στην ουσία, στα άρθρα αυτά οι ηγέτες μας νιώθουν την ανάγκη να πουν: "Μην βλέπετε που αναγκαστήκαμε να κάνουμε πίσω σχεδόν σε όλα όσα λέμε τόσον καιρό. Εμείς εξακολουθούμε να πιστεύουμε στο Μάαστριχτ, στην λιτότητα εν μέσω Κρίσης κλπ κλπ." (Εκεί που γελά κι ο κάθε πικραμένος είναι στο δωδέκατο άρθρο, και συγκεκριμένα στην αναφορά στην ανάπτυξη της ευρωζώνης που θα έρθει μέσω των... διαρθρωτικών αλλαγών.) Μέσα όμως  σε όλη αυτή την αποπνικτική ευρω-σαχλαμάρα, υπάρχει και η είδηση: Αφορά την τρομακτική πίεση που ασκείται στην Ιρλανδία να αυξήσει τον φορολογικό συντελεστή στις επιχειρήσεις.

Τέλος, τα Άρθρα 13&14 υπόσχονται, αν κρίνει κανείς από τον τίτλο τους (Οικονομική Διακυβέρνηση) κάτι σημαντικό, μιας και ο τίτλος παραπέμπει στο μεγαλύτερο έλλειμμα της ευρωζώνης. Οποία απογοήτευση: Αφορά την ενίσχυση του Σύμφωνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης (κάτι σαν να ζητούσαν οι Γάλλοι την ενίσχυση της Γραμμής Μαζινό αφού ο Χίτλερ πήρε το Παρίσι) και την υποστήριξη της Πολωνικής Προεδρίας που έρχεται...

ΥΓ. Σχόλιο στον Πρόλογο της Συμφωνίας: 

Όταν αναφέρονται στην βελτίωση της "ανταγωνιστικότητας", τι ακριβώς εννοούν; Μέγα πρόβλημα της ευρωζώνης είναι οι λεγόμενες ανισορροπίες που προκάλεσε η μεγάλη αύξηση, εντός της ευρωζώνης, της ανταγωνιστικότητας των Γερμανικών προϊόντων απέναντι στα Ισπανικά και τα Πορτογαλικά. Όταν λοιπόν αναφέρονται στην ενίσχυση της "ανταγωνιστικότητας", κατανοούν ότι, χωρίς ένα ευρωπαϊκό σύστημα επενδύσεων το οποίο θα ανακυκλώνει συστηματικά τα πλεονάσματα της Γερμανίας υπό την μορφή παραγωγικών επενδύσεων στην περιφέρεια, μια γενική αύξηση της "ανταγωνιστικότητας" υποσκάπτει ακόμα περισσότερο την ευρωζώνη;

Διαβάστε περισσότερα » »

Πειράματα 150 ανθρωπίνων υβριδίων με ζώα

Τα τελευταία τρία χρόνια παρήγαγαν μυστικά, έμβρυα σε βρετανικά εργαστήρια
Επιστήμονες έχουν δημιουργήσει περισσότερα των 150 ανθρώπινων υβριδίων με ζώα σε Βρετανικά εργαστήρια.

Ο λόγος δημιουργίας αυτών ήταν η επιθυμία ερευνητών να αναζητήσουν πιθανές θεραπείες σε μία ευρεία γκάμα διαφόρων παθήσεων.

Η αποκάλυψε έγινε μόλις μια μέρα μετά την προειδοποίηση μια επιστημονικής επιτροπής για πιθανό εφιαλτικό σενάριο, παρόμοιο με αυτό της ταινίας ο «Πλανήτης των πιθήκων», στην οποία πειράματα δημιουργίας υβριδίων ανθρώπου με ζώο προχωράει σε υπερβολικό βαθμό.

Συγκεκριμένα η είδηση κάνει λόγο για 155 έμβρυα τα οποία περιέχουν στο γονιδίωμά τους γενετικό υλικό τόσο από ανθρώπους όσο και από ζώα και πως οι όλες εργασίες έχουν ξεκινήσει από το 2008, με το σχετικό ψήφισμα για την Γονιμοποίηση Ανθρώπινων Εμβρύων.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την νομιμοποίηση της δημιουργίας διαφόρων υβριδίων, συμπεριλαμβανομένου ενός αυγού το οποίο είχε γονιμοποιηθεί από ανθρώπινο σπέρμα.

Τα υβρίδια αυτά, δηλαδή μεταξύ ανθρώπου και ζώου, τα κατατάσσουμε σε δύο κατηγορίες στα cybrids, που ανθρώπινο γενετικό υλικό εισάγεται μέσα σε ένα κύτταρο ζώου και στις χίμαιρες, στα οποία ανθρώπινα κύτταρα αναμιγνύονται με έμβρυα ζώων.

Από τη μεριά τους, οι επιστήμονες , υποστηρίζουν πως μέσω αυτών των τεχνικών θα μπορέσουμε να αναπτύξουμε σύντομα εμβρυικά βλαστικά κύτταρα τα οποία στην συνέχεια θα χρησιμοποιούνται σε μια σειρά μέχρι τώρα ανίατων ασθενειών, ενώ τα έμβρυα θανατώνονται μετά το πέρας 14 ημερών κάτι που υπαγορεύει η ίδια η νομοθεσία.

Συγκεκριμένα σε τρία εργαστήρια στην Βρετανία, των πανεπιστημίων King College, Newcastle και Warwick, είχαν χορηγηθεί άδειες για να διεξάγουν τέτοια είδους πειράματα μετά την εφαρμογή του σχετικού ψηφίσματος.

Αν και τώρα έχουν σταματήσει τα πειράματα, λόγω έλλειψης χρηματοδότησης, οι επιστήμονες φαίνονται να θεωρούν πως δεν είναι το τέλος για αυτά και πως στο μέλλον θα υπάρξουν ακόμα περισσότερα.

Ο αριθμός των εμβρύων αποκαλύφθηκε ύστερα από ερώτηση που έθεσε στην βουλή ο Λόρδος Alton. Πιο συγκεκριμένα αναφέρθηκε στο γεγονός ότι όταν οι επιστήμονες ρωτήθηκαν ποια θα ήταν τα οφέλη, εκείνοι απάντησαν έμμεσα πως αν τους αφήσουν να προχωρήσουν θα καταφέρουν να αναπτύξουν θεραπείες για κάθε ασθένεια γνωστή στον άνθρωπο.

Στη συνέχεια ανέφερε στοιχεία ότι σε 80 από τις θεραπείες που παρουσιάστηκαν, χρησιμοποιήθηκαν ενήλικα βλαστικά κύτταρα, και όχι εμβρυικά.

Όταν μια ομάδα κορυφαίων επιστημόνων, νωρίτερα την προηγούμενη εβδομάδα, προειδοποίησε για την επικινδυνότητα αυτών των πειραμάτων και μάλιστα απαίτησε να δημιουργηθούν νόμοι για για αποφευχθούν φαινόμενα κατά τα οποία να προσδίδονται ανθρώπινα «χαρακτηριστικά» σε ζώα, όπως γίνεται με την εισαγωγή ανθρώπινων βλαστικών κυττάρων στον εγκέφαλο πρωτευόντων θηλαστικών.
Τέλος πρέπει να αναφερθεί πως υβρίδια ανθρώπου με ζώα κατασκευάζονται και σε άλλες χώρες και μάλιστα δεν υπάρχει κανένας νομοθετικός κανονισμός και περιορισμός.

Όπως πάμε σε μερικά χρόνια θα έχουμε σκυλάνθρωπους για αστυνομικούς, γερακάνθρωπους για αλεξιπτωτιστές, ψαράνθρωπους για δύτες και ποιος ξέρει τι άλλο ακόμα. Άντε να δούμε πως θα ελέγχουμε τα δημιουργήματα μας...
Διαβάστε περισσότερα » »

Χέρια: Απαλλαχτείτε από τις άσχημες μυρωδιές

 
Αν τα χέρια σας μυρίζουν άσχημα ιδού μερικά κολπάκια για να ξεφορτωθείτε μερικές άσχημες μυρωδιές:
1. Μυρωδιά σκόρδου: Τρίβετε τα χέρια με κατακάθια του καφέ
2. Μυρωδιά κρεμμυδιού: Τρίβετε τα χέρια με μαϊντανό
3. Μυρωδιά ψαριού: Τρίβετε τα χέρια με αλάτι
4. Μυρωδιά χλωρίνης: Τρίβετε τα χέρια με νερό που έχετε προσθέσει ξύδι
Διαβάστε περισσότερα » »

NASA: Σε 15 χρόνια θα έχει τοποθετήσει αστροναύτες σε αστεροειδή

Με το διαστημικό λεωφορείο να αποτελεί πλέον παρελθόν για την NASA, οι επιστήμονές της καλούνται να φέρουν εις πέρας μία αρκετά παράτολμη αποστολή και θα χρειαστεί να συνεργαστούν οι κορυφαίοι των κορυφαίων στελεχών της, μάλιστα για να πραγματοποιηθεί.
Εκτός των άλλων έχουν και προεδρικές εντολές να έχουν καταφέρει να στείλει αστροναύτες μέσα στα 15 επόμενα χρόνια σε κάποιον αστεροειδή.
Αν και οι προκλήσεις για μία τέτοια αποστολή είναι τεράστιες, πολλοί επιστήμονες είναι ενθουσιασμένοι με αυτήν την ανάθεση, άλλωστε θεωρούν ότι θα μπορούσε να εξαρτάται και ολόκληρος ο ανθρώπινος πολιτισμός από αυτή μιας ο αστεροειδής όντας τεράστιος διαστημικός βράχος ο οποίος περιστρέφεται γύρω από τον ήλιο, όπως και η Γη μας είναι πιθανό κάποια μέρα να αποτελέσει κίνδυνο.
Μία από τις δυσκολίες είναι ότι αφενός κάποιος δεν θα μπορεί να προσγειωθεί σε έναν αστεροειδή, μιας και θα αναπηδούσε το διαστημόπλοιο, ενώ πρακτικά ελλείψει βαρύτητας ακόμα και οι αστροναύτες θα αντιμετώπιζαν δυσκολίες στο να περπατήσουν στην επιφάνειά του.
Αρχικά θα απαιτούνταν από το διαστημόπλοιο να αγκιστρωθεί με κάποιο τρόπο στον βράχο αυτό, ενώ οι «βόλτες» των αστροναυτών να επιτευχθούν με χρήση κάποιου είδους jet pack, λουριών και διχτυών, καθώς και χρήση ενός βοηθητικού σκάφους.
Πρακτικά το βοηθητικό θα είναι στο μέγεθος τον μικρών υποβρυχίων που εξερευνούν τους βυθούς και θα πρέπει να μπορεί να συντηρεί τους αστροναύτες για τουλάχιστον 2 εβδομάδες, όμως θα χρειάζονται και ένα ακόμα μεγαλύτερο για την μακροπρόθεσμη διαβίωσή τους.
Προβλήματα όμως που δεν έχουν ακόμα λυθεί οριστικά είναι τα συστήματα πρόωσης του διαστημοπλοίου, τα βοηθητικά αυτά διαστημόπλοια που θα είναι υπεύθυνα για την μετακίνηση του πληρώματος, από το κεντρικό στη Γη και στον αστεροειδή, καθώς και τα διάφορα προβλήματα σχετικά με την προστασία των αστροναυτών από την κοσμική ακτινοβολία.
Τέλος, δεν έχουν καταλήξει ποιος αστεροειδής θα είναι ο ιδανικότερος για να πραγματοποιήσουν αυτό το φιλόδοξο εγχείρημα, μιας και για τους μέχρι τώρα υποψήφιους ο χρόνος που απαιτείται για να τον προσεγγίσουν φθάνει τους 6 μήνες.
Διαβάστε περισσότερα » »

Νοθεία σε αμόλυβδη καταγγέλλουν οι πρατηριούχοι

Νοθεία αμόλυβδης βενζίνης με αιθανόλη καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων - Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ).

Πρόκειται, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, για νέα "μόδα" καθώς η "τεχνολογία" των κυκλωμάτων νοθείας εξελίσσεται ραγδαία.

Στις τεχνικές των παράνομων κυκλωμάτων που δρουν στην αγορά καυσίμων περιλαμβάνονται σύμφωνα με την ΠΟΠΕΚ η ανάμιξης σούπερ αμόλυβδης με απλή, πετρελαίου κίνησης με θέρμανσης ή ναυτιλίας, το οποίο αποχρωματίζεται σε αυτοσχέδια "διυλιστήρια", την επανεισαγωγή αδασμολόγητων καυσίμων, η ανάμιξη πετρελαίου με χρησιμοποιημένα λιπαντικά, καθώς και οι ελλειμματικές παραδόσεις καυσίμων στα ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων από πειραγμένες αντλίες.

Με αφορμή την επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Παντελή Οικονόμου, στο τελωνείο Κερατσινίου και τα διυλιστήρια Ασπροπύργου, και τις εντολές που έδωσε για ενίσχυση των ελέγχων και επίσπευση είσπραξης των προστίμων η ΠΟΠΕΚ αναφέρει ότι "Χωρίς να θέλουμε να αμφισβητήσουμε την ειλικρίνεια και τη διάθεση του κ. αναπληρωτή υπουργού, είμαστε υποχρεωμένοι να επισημάνουμε ότι ο κλάδος έχει κουραστεί από την επανάληψη των υποσχέσεων για πάταξη του λαθρεμπορίου, χωρίς αντίκρισμα".

"Εδώ και χρόνια οι νομοταγείς πρατηριούχοι εισπράττουν υποσχέσεις για πάταξη της παρανομίας στη διακίνηση καυσίμων ενώ τα παρακυκλώματα εισπράττουν υπερκέρδη. Οι τίμιοι πρατηριούχοι υφίστανται αθέμιτο ανταγωνισμό και οδηγούνται στο λουκέτο ενώ το κράτος με την διαπιστωμένη αδυναμία ή αδιαφορία να ελέγξει τα κυκλώματα αυτά, στην πράξη ενισχύει την παρανομία", προσθέτει η Ομοσπονδία και θέτει το ερώτημα "που έχει χαθεί η υπουργική απόφαση για την εγκατάσταση των ολοκληρωμένων συστημάτων ελέγχου εισροών - εκροών στην αλυσίδα εφοδιασμού της αγοράς με καύσιμα".
Διαβάστε περισσότερα » »

Οικονόμου: "Η άλλη πλευρά θέλει να υπάρξει νεκρός"

Για την εγκληματικότητα μίλησε ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, Λ. Οικονόμου, ο οποίος μεταξύ των άλλων έκανε λόγο πως "η άλλη πλευρά επιδιώκει να υπάρξει νεκρός αυτή την περίοδο".

Όπως είπε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής: "Παρατηρείται πολύ μεγάλη και ανησυχητική κλιμάκωση. Δημιουργείται και μια φασίζουσα ακροδεξιάς προέλευσης βία. Δεν έχει ακόμα λάβει τις διαστάσεις αυτής των αναρχικών. Δρα σε συγκεκριμένους χώρους όπου υπάρχουν πολλοί αλλοδαποί είδαμε όμως και μια περίεργη σύμπλευση, ακροδεξιοί και αναρχικοί να ανέχονται η μια την άλλη και να βάλουν κατά αστυνομικών".

Ο κ. Οικονόμου πρόσθεσε αναφερόμενος στα πρόσφατα επεισόδια και στις διαδηλώσεις, ότι "στην πλατεία Συντάγματος έπεσαν πάνω από 20 τόνοι πέτρας".

Μιλώντας για την εγκληματικότητα στην Αττική, τόνισε ότι μετά τον Δεκέμβριο του 2008 και τη δολοφονία του Α. Γρηγορόπουλου, τα φαινόμενα βίας αυξήθηκαν, ενώ τρόμο προκαλεί και η διαπίστωση ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της ΕΕ, στην οποία πραγματοποιούνται καθημερινά επιθέσεις με καλάζνικοφ.

Ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, αναφέρθηκε και στη βροχή μολότοφ που πέφτουν σε κάθε διαδήλωση,
ενώ περιέγραψε τα όσα συμβαίνουν με πολεμικούς όρους.

"Παρατηρούμε ότι οι κλασικές βόμβες μολότοφ τείνουν να καθιερωθούν στην ελληνική κοινωνία ως παιδικό άθλημα. Παρατηρούμε ότι η κλασική μολότοφ από εμπρηστική γίνεται εκρηκτική χρησιμοποιώντας βεγγαλικά με ισχυρή ποσότητα εκρηκτικής ύλης. Μέσα βάζουν και ρινίσματα σιδήρου ή παχύρευστα υγρά για να καθίσουν στις στολές αστυνομικών και να προκαλέσουν μεγαλύτερη ζημιά" είπε χαρακτηριστικά.

Τόνισε τέλος ότι πολλοί από τους διαδηλωτές βγαίνουν στους δρόμους με βαριοπούλες και προμηθεύονται αντισφυξιογόνες μάσκες, αμπούλες με χρώματα, καυστικά οξέα που προκαλούν εγκαύματα, ενώ κάποιοι από αυτούς έχουν ακόμα και τόξα.
Διαβάστε περισσότερα » »

Στον Ρακιντζή ο φάκελος για τον ζεόλιθο του Έβρου

Στον γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης στέλνει το υπουργείο Περιβάλλοντος τον φάκελο για της επένδυσης για την αξιοποίηση του κοιτάσματος ζεόλιθου, στα Πετρωτά Έβρου, για να διερευνήσει τους λόγους για τους οποίους καθυστέρησε η προκήρυξη διαγωνισμού.

Η επένδυση είχε "ξεπαγώσει" τον περασμένο Μάρτιο, με απόφαση διυπουργικής επιτροπής υπό τον Θόδωρο Πάγκαλο
. Μια ημέρα αργότερα, ο γραμματέας της αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης είχε εγκρίνει την απευθείας μίσθωση λατομείου.

Ωστόσο, στις 14 Ιουνίου, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γ. Μανιάτης ανακάλεσε την απόφαση.

Το υπουργείο είχε απορρίψει στο παρελθόν, με διαδοχικές αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας, εισηγήσεις για απευθείας ανάθεση της εκμετάλλευσης και έχει ζητήσει από τον Δεκέμβριο του 2010, με έγγραφό του προς την Περιφέρεια, να προχωρήσει στην προκήρυξη διεθνή διαγωνισμού.

"Η ανοιχτή διεθνής διαγωνιστική διαδικασία, η μόνη πλέον που μπορεί να υπάρξει, εκτός της νομιμότητας, θα διασφαλίσει το μέγιστο δυνατό πάγιο μίσθωμα για το Δημόσιο, το μέγιστο δυνατό ύψος των επενδύσεων και το μεγαλύτερο δυνατό αριθμό θέσεων πλήρους απασχόλησης του τοπικού πληθυσμού. Αντίθετα, με την απευθείας ανάθεση ο ανάδοχος δεν αναλαμβάνει καμία επίσημη δέσμευση", δήλωσαν πηγές του υπουργείου που επικαλείται το πρακτορείο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου, αν ο διαγωνισμός είχε προκηρυχθεί τον περασμένο Δεκέμβριο, όπως ζητούσαν, σήμερα θα υπήρχε ανάδοχος και θα ξεκινούσε η εκμετάλλευση του κοιτάσματος.

Οι έρευνες του ΙΓΜΕ στην περιοχή έδειξαν ότι υπάρχει εκμεταλλεύσιμο κοίτασμα ζεόλιθου, μεγέθους 7 εκατ. τόνων. Ο Ο ζεόλιθος χρησιμοποιείται ως συμπλήρωμα διατροφής, αλλά και ως φίλτρο για τη δέσμευση βλαβερών ουσιών στο νερό και στο χώμα.
Διαβάστε περισσότερα » »

ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ-ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΟΥ ΟΠΑΠ

ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΣΤΟΝ ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ
Στο φως της δημοσιότητας έδωσε σήμερα η Ελευθεροτυπία τα ονόματα των δημοσιογράφων-συμβούλων του ΟΠΑΠ (κλικ) μέσα από το έγγραφο που δημοσίευσε η Αριστέα Μπουγάτσου στο σημερινό ρεπορτάζ (ΠΡΩΗΓΟΥΜΕΝΗ  ΑΝΑΡΤΗΣΗ). Όλοι τους είναι αθλητικοί συντάκτες και η αποζημίωσή τους...
ανέρχεται στο ποσό των 1.500 ευρώ, μεικτά τον μήνα...
Διαβάστε περισσότερα » »

Δημοσιογραφία στην υπηρεσία του τζόγου

Με νέα σύμβαση διάρκειας ενός έτους (μέχρι τις 15 Ιουλίου 2012) επιβράβευσε ο ΟΠΑΠ τους δημοσιογράφους (10), που σύμφωνα με τον εισηγητή-ειδικό σύμβουλο της Διεύθυνσης Στοιχήματος, συνάμα και πρόεδρο του ΠΣΑΤ, Παύλο Γερακάρη, παρείχαν «εχέμυθη και αξιόπιστη ενημέρωση, σχετικά με τα τεκταινόμενα στον χώρο του στοιχηματισμού».
Ο ΟΠΑΠ προφανώς εκτίμησε την εσωτερική πληροφόρηση, που γράφει ο κ. Γερακάρης ότι του παρείχαν καθημερινά οι δημοσιογράφοι και, εκτός της ανανέωσης της σύμβασης των δέκα, αποδέχτηκε την εισήγησή του για πρόσληψη και άλλων δύο.
Ειδικότερα:
Τέσσερις ημέρες μετά την εισήγηση Γερακάρη, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Στοιχήματος Γ. Ηλιόπουλος και ο Γενικός Διευθυντής Παιχνιδιών Ν. Παυλιάς, στις 10 Ιουνίου 2011, την υιοθετούν πλήρως και με έγγραφό τους ζητούν από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΠΑΠ Ι. Σπανουδάκη να υπογράψει τις σχετικές συμβάσεις. Το έγγραφο που δημοσιεύουμε γράφει όλα τα σχετικά.
ΠΣΑΤ
Το πακέτο λοιπόν με θέμα «Συμβάσεις Δημοσιογράφων Στοιχήματος» προωθήθηκε και στο Δ.Σ. της ΟΠΑΠ Α.Ε. επικυρώθηκε και ουδείς ασχολήθηκε με τα περαιτέρω.
Η «δημοσιογραφία», συστηματικά θεραπαινίδα του τζόγου, συντελεστές της «σύμβουλοι» του ΟΠΑΠ και το συνδικαλιστικό όργανο των αθλητικών συντακτών, πρωτοστατεί για όλο και πιο πολλές «συμβάσεις ανεξάρτητων υπηρεσιών» με τον ημικρατικό οργανισμό.
Τρεις τουλάχιστον από το Δ.Σ. του ΠΣΑΤ μετέχουν στη συμβουλευτική ομάδα του ΟΠΑΠ για το Στοίχημα. Αν και στην άλλη ομάδα των δημοσιογράφων που πληρώνει ο ΟΠΑΠ (για ΠΡΟ-ΠΟ, ΛΟΤΤΟ, ΠΡΟΤΟ), και είναι η παλαιότερη, μετέχουν και άλλα μέλη της διοίκησης του Συνδέσμου, τότε άνετα το Δ.Σ. του ΠΣΑΤ μπορεί να συνεδριάζει στο Περιστέρι, στην έδρα του οργανισμού. Δίχως, βεβαίως, να απασχολείται με θέματα δεοντολογίας σαν αυτά που έθεσε χθες η «Ε».
Πάντως, με το χθεσινό δημοσίευμα της «Ε» προκλήθηκαν κάθε λογής συζητήσεις. Αρχισαν να αποκαλύπτονται χίλια μύρια, όμως κανένα όργανο δεοντολογίας δεν επιλήφθηκε του θέματος, ούτε απάντησε επί του ερωτήματος «τι θέλει η αλεπού στο παζάρι;».
Μέχρι στιγμής προκύπτουν τα εξής:
1Ο ΟΠΑΠ είναι μεγάλος χορηγός και των δημοσιογράφων. Εκτιμάται ότι ο αριθμός των δημοσιογράφων που πληρώνει μπορεί να ξεπερνά και τους πενήντα.
Ειδικοί σύμβουλοι
Οι δύο ομάδες (Στοίχημα και ΠΡΟ-ΠΟ) απαριθμούν καμιά τριανταριά. Ομως, οι πιο καλοπληρωμένοι είναι αυτοί που φέρουν τον τίτλο του ειδικού συμβούλου, κάποιοι είναι στην επικοινωνία, άλλοι στο μισθολόγιο της ΟΠΑΠ -υπηρεσίες και άλλοι αφανείς. Πληροφορίες αναφέρουν και μισθούς που ξεπερνούν τα 5.000 ευρώ μηνιαίως.
Από τον ΟΠΑΠ «σιτίζονται» κατά περιόδους (επί Ν.Δ. και επί ΠΑΣΟΚ) και άλλοι δημοσιογράφοι, πέραν του αθλητικού (πολιτικό, οικονομικό και άλλα ρεπορτάζ) κατόπιν παραγγελιών υπουργών, πολιτικών παραγόντων κ.ά.
2Ο ΟΠΑΠ είναι μεγάλος χορηγός και των sites, δίχως ασφαλώς να λαμβάνεται πάντα υπ' όψιν η κατάταξή τους. Πολλά στόματα βουλώνουν με χορηγίες. Γαλαντομίες επιφυλάσσονται σε επώνυμους με sites και, γενικώς, το χρήμα ρέει για την προώθηση του «καλού» τζόγου, του ημικρατικού με το μονοπωλιακό στοίχημα.
Ισορροπίες
Από την άλλη, ο άλλος τζόγος, ο ιντερνετικός, μέσω ξένων εταιρειών, σπονσοράρεται και αυτός από άλλους δημοσιογράφους, επίσης μέλη του ΠΣΑΤ. Ετσι τηρούνται οι ισορροπίες σιωπής.
Ο ΟΠΑΠ ησυχάζει, τουλάχιστον από τους συντάκτες που θα έπρεπε να τον έχουν στο μικροσκόπιο, ενώ η υπόθεση με τα στημένα, τους Μπέους και τις «αγαπούλες» του Ψωμιάδη γίνεται θέμα, όταν ξαμολιέται η σχετική δικογραφία.
Οι πολυάσχολοι συντάκτες του τζόγου, κάποιοι από τους οποίους σχετίζονται και με το ρεπορτάζ της UEFA, να υποθέσουμε ότι κατέστησαν εσωτερική πληροφορία του ΟΠΑΠ το γεγονός ότι το πειθαρχικό της UEFA έστειλε τα πρώτα πακέτα με τα στημένα στις 17 Νοεμβρίου 2009;
Ηταν διαχειρίσιμο μυστικό επί ενάμιση χρόνο; *
Διαβάστε περισσότερα » »

ΠΥΡΟΒΟΛΟΥΣΑΝ ΜΕ ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΦ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ!


Χαμός πριν απο 10 λεπτά σε μεζεδοπωλείο της Τραγάνας στο οποίο βρισκόταν ο Γιώργος Καρατζαφέρης μαζί με στελέχη του κόμματος του, όταν πριν απο λίγο πέρασαν απο εκεί οι ληστές με τη BMW και τα καλάσνικοφ που νωρίτερα λήστεψαν την Eurobank Αταλάντης! Οι ληστές έριξαν...

δεκάδες σφαίρες πολύ κοντά στην ασφάλεια του Γιώργου Καρατζαφέρη και εξαφανίστηκαν με ταχύτητα. Για το περιστατικό ενημερώθηκε πριν απο λίγο ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ.
Διαβάστε περισσότερα » »

Πέντε αρκούδες αναστατώνουν το Σισάνι!

Της Μαίρης Κεσκιλίδου: Δεν αφήνουν τίποτε όρθιο στο πέρασμα τους οι πέντε αρκούδες που κάθε βράδυ επισκέπτονται το Σισάνι καταστρέφοντας αγροτικές καλλιέργειες, μποστάνια, κήπους, οπωροφόρα δέντρα χωρίς και μέχρι στιγμής να εκδηλωθούν επιθετικές συμπεριφορές απέναντι σε ανθρώπους.
Παρ΄ όλο που το φαινόμενο επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο τέτοια εποχή και οι επιδρομές των μεγαλόσωμων ζώων προς αναζήτηση τροφής χρωματίζουν την καθημερινότητα των κατοίκων του Σισανίου εν τούτοις διατυπώνεται ανησυχία αλλά και φόβος γιατί κατά το παρελθόν συνέβησαν δυσάρεστα περιστατικά, γι αυτό και ζητήθηκε η παρέμβαση του Αρκτούρου.
Διαβάστε περισσότερα » »

Τακτική υποχώρηση των Λίβυων αντικαθεστωτικών - Δέχονται να μείνει ο Μ.Καντάφι στη Λιβύη!

Μια ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη που αποτελεί και τακτική επιρκάτηση του Λίβυου ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι, σημειώθηκε πριν λίγες ώρες όταν ο ηγέτης των αντικαθεστωτικών Μουστάφα Άμπντελ Τζαλίλ δήλωσε στην εφημερίδα Wall Street Journal ότι ο λίβυος ηγέτης και η οικογένειά του μπορούν να παραμείνουν στη χώρα για όσο διάστημα επιθυμούν με την προϋπόθεση ότι οι ηγέτες των εξεγερμένων θα αποφασίσουν το πού και με ποιους όρους θα παραμείνουν.


"Ο Καντάφι μπορεί να παραμείνει στη Λιβύη, αλλά θα υπάρχουν όροι", δήλωσε ο Τζαλίλ. "Εμείς θα αποφασίσουμε πού θα μείνει και ποιός θα τον φυλά. Οι ίδιοι όροι ισχύουν και για την οικογένειά του", πρόσθεσε μιλώντας στην εφημερίδα.

Ο Τζαλίλ επεσήμανε μάλιστα ότι οι εξεγερμένοι θα συνεχίσουν τις επιθέσεις τους και στη διάρκεια του ιερού μήνα του ραμαζανιού, που ξεκινά στις αρχές του Αυγούστου.
"Ο πόλεμος θα τελειώσει με έναν από τους εξής τρόπους: Ο Καντάφι θα παραδοθεί, θα φύγει από τη Λιβύη ή θα σκοτωθεί ή συλληφθεί είτε από έναν από τους σωματοφύλακές του ή από τους εξεγερμένους", υπογράμμισε.
Εξάλλου ο απεσταλμένος του ΟΗΕ στη Λιβύη θα συζητήσει σήμερα με τους επικεφαλής των αντικαθεστωτικών άτυπα σχέδια για μία λύση στην κρίση καθώς οι δυτικές δυνάμεις αυξάνουν την πίεση στον Καντάφι να παραιτηθεί.
Ο Άμπντουλ Ιλάχ αλ Χάτιμπ έφτασε σήμερα στη Βεγγάζη, προπύργιο των εξεγερμένων, όπως ανακοίνωσαν οι αντικαθεστωτικοί.
Την προηγούμενη εβδομάδα ένας ευρωπαίος διπλωμάτης είχε δηλώσει ότι ο Χάτιμπ θα προσπαθήσει να πείσει τις δύο πλευρές στη Λιβύη να δεχθούν ένα άτυπο σχέδιο το οποίο προβλέπει κατάπαυση του πυρός και στη συνέχεια τη δημιουργία μίας μεταβατικής κυβέρνησης στην οποία θα παίρνουν μέρος και οι δύο πλευρές, χωρίς όμως να έχει ρόλο σε αυτή ο Καντάφι.
Εν τωμεταξύ η Βουλγαρία κήρυξε ανεπιθύμητο πρόσωπο τον Ιμπραχίμ αλ Φούρις, έναν σύμβουλο στο προξενείου της Λιβύης στη Σόφια, όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας Βεσέλα Τσέρνεβα.
"Μία επιστολή, που επικαλείται το άρθρο 9 της Σύμβασης της Βιένης και η οποία αναφέρει ότι ο σύμβουλος για προξενικά θέματα της πρεσβείας Ιμπραχίμ αλ Φούρις κηρύχθηκε ανεπιθύμητο πρόσωπο, επιδόθηκε σήμερα στον λίβυο επιτετραμμένο στη Σόφια", δήλωσε ο Τσέρνεβα.
Μετά την ενημέρωση από το υπουργείο ο εν λόγω προξενικός σύμβουλος ξεκίνησε μία εξέγερση στην πρεσβεία στη Σόφια, μέρος του προσωπικού της οποίας έχει δηλώσει "πίστη στην επανάσταση".
Ο σύμβουλος κρατήθηκε για κάποιες ώρες στο εσωτερικό του κτιρίου προτού αφεθεί ελεύθερος, όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός bTV.
Διαβάστε περισσότερα » »

ΒΡΑΖΕΙ ΤΟ ΚΟΣΣΟΒΟ ...ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΝΑΦΛΕΞΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟ ΝΑΤΟ ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ

Ένταση επικρατεί στο βόρειο τμήμα του Κοσόβου, όπου οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας προσπαθούν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους δύο συνοριακές διαβάσεις στα διοικητικά σύνορα με τη Σερβία. 


Ο σερβικός πληθυσμός στο βορρά έχει αποκλείσει με οδοφράγματα τις οδικές αρτηρίες που οδηγούν στις διαβάσεις Μπίρνιακ και Γιάρινα και απειλούνται επεισόδια.

Οι δύο αυτοί συνοριακοί σταθμοί βρίσκονται υπό τον έλεγχο της ευρωπαϊκής αστυνομικής δύναμης ( EULEX) και η Πρίστινα ποτέ δεν κατάφερε να επιβάλει την κυριαρχία της. 


Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ που είναι ανεπτυγμένες στο Κοσσυφοπέδιο επιχειρούν να μεσολαβήσουν για να κατευνάσουν τα πνεύματα και να αποτρέψουν την κατάληψη των δύο συνοριακών διαβάσεων από τις ειδικές δυνάμεις της αλβανικής αστυνομίας…
——————————————–
Η προσπάθεια της αλβανικής κυβέρνησης να σπάσει τα τετελεσμένα στο έδαφος (την de facto σερβική κυριαρχία στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου) βάζει σε κίνδυνο την περιοχή να ζήσει στιγμές όπως αυτές του παρελθόντος με χαρακτηριστικό γνώρισμα τη βία και τις συγκρούσεις.
Η «κυβέρνηση» του Κοσσυφοπεδίου έστειλε αστυνομικές δυνάμεις σε μια προσπάθεια να ελέγξει τα δύο συνοριακά περάσματα ανάμεσα στο Κοσσυφοπέδιο και τη Σερβία (Brnjak και Jarinje). Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η κοσοβάρικη αστυνομία κατόρθωσε να ελέγξει το ένα συνοριακό πέρασμα, ενώ το δεύτερο παραμένει υπό τον έλεγχο των δυνάμεων του ΝΑΤΟ. Οι Σέρβοι πρόλαβαν να φτιάξουν αυτοσχέδια φράγματα και κατόρθωσαν μέχρι στιγμής να σταματήσουν τους Κοσοβάρους Αλβανούς.
Η αστυνομία των Κοσοβάρων μαζί με την ευρωπαϊκή αστυνομική δύναμη (EULEX) μπλόκαραν την γέφυρα στην πόλη του βόρειου Κοσσυφοπεδίου, την Κοσόβσκα Μιτρόβιτσα, για να αποφευχθεί το ξέσπασμα συγκρούσεων ανάμεσα σε Σέρβους και Αλβανούς.
Η σερβική κυβέρνηση επιλέγει προς το παρόν να τηρήσει «ευρωπαϊκή» και «πολιτισμένη» στάση απευθύνοντας εκκλήσεις προς τη διεθνή κοινότητα να επέμβει και να σταματήσει τις αυθαιρεσίες και την προσπάθεια επιβολής τετελεσμένων από την αλβανική πλευρά.
Οι εκκλήσεις απευθύνθηκαν από τον Μπόρκο Στεφάνοβιτς ο οποίος εκπροσωπεί τη σερβική πλευρά στις διαπραγματεύσεις Σερβίας και Κοσσυφοπεδίου οι οποίες δημιούργησαν – εντελώς αδικαιολόγητα, όπως άλλωστε υποστήριξε σε σχετική ανάρτησή του το «defence-point.gr» (http://www.defence-point.gr/news/?p=14203) – και ο υπουργός της χώρας αρμόδιος για τα θέματα του Κοσσυφοπεδίου, Γκόραν Μπογκντάνοβιτς. Παράλληλα, οι δύο Σέρβοι αξιωματούχοι χαρακτήρισαν τις αλβανικές απόπειρες επικίνδυνες και ανόητες.
Η Σερβία έχει ήδη έρθει σε επαφή με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα Ηνωμένα Έθνη. Είναι άξια αναφοράς η προσπάθεια της Σερβίας να αποφύγει να εμπλέξει τις Ένοπλες Δυνάμεις της στην υπόθεση, αλλά έκδηλη είναι και η αλβανική αγωνία ότι κάτι δε πηγαίνει καλά το τελευταίο διάστημα, παρά την υποτιθέμενη πρόοδο στις διαπραγματεύσεις με τους Σέρβους.
Η πολιτική της διεθνούς κοινότητας έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο κάτι που αρνούνται να κατανοήσουν τα μέλη της (όσα τουλάχιστον έχουν αποφασιστική αρμοδιότητα) με αποτέλεσμα οι λύσεις που αναζητούνται να είναι ανεδαφικές. Το Κόσοβο δεν δείχνει να συγκεντρώνει τις αναγνωρίσεις που θα επιθυμούσε με χώρες-κλειδιά να αρνούνται για προφανείς λόγους να προβούν σε πράξη αναγνώρισης, ενώ η Σερβία βρίσκεται στον προθάλαμο της Ευρωπαϊκής Ένωσης βλέποντας ότι η πολιτική αυτοσυγκράτησης και διαλλακτικότητας που ακολουθεί σταδιακά να φέρνει αποτέλεσμα.
Διαβάστε περισσότερα » »

Οι Αλβανοί καίνε την Ελλάδα!

Φέτος εκδηλώθηκαν οι περισσότερες εισαγόμενες φωτιές της τελευταίας δεκαετίας από την γειτονική χώρα

"Τόσες πολλές φωτιές μαζί, με εστίες τέτοιας έντασης και έκτασης, σχεδόν καθημερινά αυτό το διάστημα στα ελληνοαλβανικά σύνορα, δεν έχουν ξαναεκδηλωθεί την τελευταία δεκαετία". Αυτό μας έλεγε έμπειρος αξιωματικός της....
πυροσβεστικής στα Ιωάννινα. Η συχνότητα της πύρινης λαίλαπας κατά μήκος των συνόρων με την Αλβανία είναι ένα γεγονός προς προβληματισμό. Οι περισσότερες φωτιές, που ανάβουν στο αλβανικό έδαφος, είναι αποτέλεσμα εμπρησμού.
Οι Αλβανοί δεν έχουν τα μέσα για να τις κατασβήσουν κι έτσι περνάνε, ανεμπόδιστες στο ελληνικό έδαφος. Υπάρχει διακρατική συμφωνία και τα επίγεια και εναέρια μέσα της Ελλάδας μπορούν να περάσουν στο αλβανικό έδαφος, προκειμένου να συνδράμουν στο έργο της πυρόσβεσης. Όμως, αυτό δεν φαίνεται συνήθως κι έτσι οι φωτιές από την Αλβανία έρχονται στην Ελλάδα.
Διαβάστε περισσότερα » »

Ιδού και η προτύπωση της επίγειας κόλασης που έρχεται μαζί με την Κάρτα του Πολίτη και την "παγκόσμια διακυβέρνηση"

Απο εδώ και στο εξής  για να ελαχιστοποιήσετε τον ορατό  πλέον κίνδυνο να μετατραπείτε  σε  αποθήκη  ανθρωπίνων ανταλλακτικών  πρέπει  να το  δηλώσετε  εγγράφως !!! ( βλέπε  αρκετές σχετικές αναρτήσεις μας με την    ετικέτα ΔΩΡΗΤΕΣ ΣΩΜΑΤΟΣ - ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΙΣ, )
Ιδού λοιπόν  τι μας  λέει ο "Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων":

Πως μπορούμε να αρνηθούμε την δωρεά οργάνων


Σε ένα κατατοπιστικότατο άρθρο και σε επικοινωνία που υπήρξε με την αρμόδια (από το νόμο) αρχή του ΕΟΜ (Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων), μπορέσαμε να διαπιστώσουμε τι ισχύει σήμερα και τι θα ισχύει από την 1/7/2013 σχετικά με την μετά θάνατον δωρεά οργάνων. Σύμφωνα με το νόμο 3984/27-62011, καθιερώνεται το μέτρο της «εικαζόμενης συναίνεσης» στη δωρεά ζωτικών οργάνων από τον κάθε πολίτη.
 
Παρακαλώ όπως με ενημερώσετε για τον τρόπο άρνησης.
Ευχαριστώ.
Υ.Γ. Σας παραθέτω και τα άρθρα του νόμου.
 
Αρθρο 9
Παράγραφος 2
«Η αφαίρεση ενός ή περισσοτέρων οργάνων από ενήλικο θανόν πρόσωπο πραγματοποιείται εφόσον, όσο ζούσε, δεν είχε εκφράσει την αντίθεση του, σύμφωνα με την παράγραφο 3».
Παράγραφος 3
«Στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων τηρείται αρχείο, όπου καταχωρίζονται οι δηλώσεις πολιτών περί αντίθεσης τους στην αφαίρεση οργάνων τους μετά θάνατο».
 
Απάντηση του ΕΟΜ στις 20/07/11:
Αγαπητέ Κύριε, Αγαπητή Κυρία,
Σας ευχαριστούμε που επικοινωνήσατε με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (Ε.Ο.Μ.).
Σχετικά με το αίτημά σας, σας ενημερώνουμε ότι ο νέος νόμος 3984/2011 (Α150) περί μεταμοσχεύσεων, ορίζει την έναρξη ισχύος της «εικαζόμενης» συναίνεσης» από 01/07/2013. Μέχρι τότε ισχύει το καθεστώς της «κάρτας δωρητή οργάνων», όπου ...δότης μετά θάνατον μπορεί να γίνει μόνο όποιος είναι κάτοχος της σχετικής κάρτας, ή εφόσον συναινέσουν στη δωρεά των οργάνων του οι συγγενείς του.

Στο άρθρο 9 παρ. 2 του ν. 3984/11 προβλέπεται η έκδοση ειδικής Υπουργικής Απόφασης για τον τρόπο συλλογής των αρνητικών δηλώσεων, όμως αυτή δεν έχει ακόμη εκδοθεί, λόγω του πρόσφατου της ψήφισης του νέου νόμου. 
 
Ο Ε.Ο.Μ. παρ όλα αυτά, προκειμένου να διευκολύνει τους πολίτες στη δήλωση της επιθυμίας τους, συγκεντρώνει τις δηλώσεις των πολιτών που εκφράζουν την άρνησή τους με τη διαδικασία του άρθρου 9 παρ. 3, που προβλέπει έγγραφη δήλωση της άρνησης με βεβαιωμένο το γνήσιο της υπογραφής του πολίτη από αρμόδια αρχή (Κ.Ε.Π., Αστυνομία κ.ο.κ.).
 
Σε περίπτωση που η άρνηση αυτή έχει εκφραστεί με τον ως άνω τρόπο, ΔΕΝ θα ληφθούν τα όργανα σε περίπτωση θανάτου του προσώπου. Διευκρινίζουμε εδώ ότι η δωρεά και η λήψη Οργάνων είναι εφικτή μόνο από εκλιπόντες με πιστοποιημένο εγκεφαλικό θάνατο που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Σε θάνατο υπό οποιεσδήποτε άλλες συνθήκες η λήψη των οργάνων δεν είναι εφικτή.
 

Η «αρνητική δήλωση» αποστέλλεται στον Ε.Ο.Μ. ταχυδρομικά, πρωτοκολλείται και να καταχωρείται σε σχετικό αρχείο, η ισχύς του οποίου θα ξεκινήσει από 01/07/2013. Το πιστοποιητικό που θα εκδίδεται από το «αρνητικό μητρώο» θα σας αποσταλεί κατόπιν της έκδοσης της σχετικής Υπουργικής απόφασης και όχι νωρίτερα από την παραπάνω ημερομηνία.
 
Επισημαίνουμε ότι στη δήλωση θα πρέπει να πιστοποιείται το γνήσιο της υπογραφής, να αναφέρεται ρητά η άρνηση (π.χ. «σε περίπτωση θανάτου δεν επιθυμώ να ληφθούν τα όργανά μου προς μεταμόσχευση») ενώ θα πρέπει να αναγράφονται τα εξής προσωπικά στοιχεία: Ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, αρ. δελτίου ταυτότητας / διαβατηρίου, ημερομηνία γέννησης, διεύθυνση κατοικίας με Τ.Κ. και τηλέφωνο επικοινωνίας
Οι δηλώσεις θα πρέπει να αποστέλλονται στη διεύθυνση: 
 
Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων
Τμήμα Προώθησης Δωρεάς Ιστών & Οργάνων
Αν. Τσόχα 5, 11521 Αθήνα 
 
Παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση.
Αθηνά Βαρτζιώτη
Τμήμα Προώθησης Δωρεάς Ιστών & Οργάνων
Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων
Αν. Τσόχα 5, Αθήνα 11521
τηλ. 213 2027021, 213 2027000
φαξ 213 2027032, 210 7255066
e-mail avartzioti@eom.gr, eom@eom.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Αγνοούν το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, επαναφέρουν το βιβλίο της Ρεπούση

To 2007 προκλήθηκε σημαντική αναστάτωση στην ακαδημαϊκή και εκπαιδευτική κοινότητα για τις ιστορικές ανακρίβειες που αναφέρονταν, όπως εκ των υστέρων επεσήμανε και η Ακαδημία Αθηνών, στο βιβλίο της Ιστορίας της ΣΤ Δημοτικού, της κ. Μ. Ρεπούση, αναφέρει σε ερώτησή του προς την Υπουργό Παιδείας ο βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ, κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Τον Οκτώβριο του 2007 με απόφασή του ιδίου ως Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, η οποία βασίστηκε στις κριτικές παρατηρήσεις της Ακαδημίας Αθηνών, ακυρώθηκε η διανομή του συγκεκριμένου βιβλίου.

Μετά την απόσυρση του βιβλίου, η ανάθεση του νέου σχολικού εγχειριδίου έγινε, μετά από διαγωνισμό, σε συγγραφική ομάδα με επικεφαλής τον καθηγητή Νεότερης Ιστορίας του ΑΠΘ κ. Ιωάννη Κολιόπουλο και μέλη τους Ιάκωβο Μιχαηλίδη, επίκουρο καθηγητή στο ΑΠΘ, Χαράλαμπο Μηνάογλου και Αθανάσιο Καλλιανιώτη, εκπαιδευτικούς δευτεροβάθμιας και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης αντίστοιχα.

Το νέο βιβλίο, πέρασε από όλες τις προβλεπόμενες αξιολογήσεις και η τελική έγκριση δόθηκε από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτου με το υπ’ αριθμ. 13/07-04-2011 πρακτικό του Συντονιστικού Συμβουλίου, το οποίο αποφάσισε μάλιστα να εισηγηθεί τη διανομή του από το σχολικό έτος 2011-2012.
Η εισήγηση του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου έγινε αποδεκτή και από τον Ειδικό Γραμματέα του Ενιαίου Τομέα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ. Μιχάλη Κοντογιάννη και προωθήθηκε στην ιεραρχία, ώστε να πάρει την τελική υπογραφή από την Υπουργό και να προχωρήσει η αναπαραγωγή του.

Η Υπουργός όμως, άγνωστο για ποιο λόγο, δεν έδωσε την έγκρισή της και, όπως φαίνεται και από τον ετήσιο οδηγό διδακτικών βιβλίων, που εκδίδει το Υπουργείο, κατά τη νέα σχολική χρονιά θα διανεμηθεί το παλιό βιβλίο της ιστορίας.

Τα ερωτήματα προς την Υπουργό Παιδείας κα Διαμαντοπούλου είναι συγκεκριμένα:
1. Για ποιο λόγο δεν ενέκρινε την έκδοση και διανομή του νέου βιβλίου Ιστορίας της ΣΤ’ δημοτικού, της συγγραφικής ομάδας Κολιόπουλου, από τη στιγμή που, όπως προβλέπει ο νόμος, εγκρίθηκε ομόφωνα από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, είναι το μοναδικό δοκιμασμένο πιλοτικά με επιτυχία σχολικό βιβλίο, που απέσπασε μάλιστα άριστες κριτικές και έτυχε της θετικής εισήγησης του αρμόδιου Ειδικού Γραμματέα;

2. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, μήπως θεωρεί ότι δεν έπρεπε να αντικατασταθεί το επίμαχο βιβλίο της κ. Ρεπούση, το οποίο είχε σημαντικές ιστορικές ανακρίβειες, όπως επεσήμανε και η Ακαδημία Αθηνών;

3. Ισχύουν οι ισχυρισμοί δημοσιευμάτων του κυριακάτικου τύπου (εφημερίδα το Παρόν, 10/07/2011) ότι σύμβουλος της Υπουργού ανατρέπει όλη τη νόμιμη διαδικασία και την ουσιαστική επιστημονική αξιολόγηση, εμποδίζοντας την έκδοση του βιβλίου, προκειμένου να δικαιώσει εκ των υστέρων όσους, ιδεολογικοποιώντας την Ιστορία του Ελληνικού Έθνους, δίχασαν την εκπαιδευτική κοινότητα και αμφισβήτησαν την ιστορική αλήθεια;
Διαβάστε περισσότερα » »

Χρυσό για Ελλάδα στη Μαθηματική Ολυμπιάδα

Χρειάστηκε να περάσουν 36 χρόνια από τότε που η Ελλάδα συμμετέχει σε Μαθηματικές Ολυμπιάδες για να κατακτηθεί το πρώτο χρυσό μετάλλιο.

Η διάκριση ήρθε από τον Γιώργο Βλάχο, τελειόφοιτο του Αρσάκειου, στην 52η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα, ενώ η ελληνική αποστολή απέσπασε τρία ακόμα χάλκινα μετάλλια και μία τιμητική διάκριση.

Η Ελλάδα κατετάγη 40η από τις 101 χώρες που συμμετείχαν, με τον Γιώργο Βλάχο να κατατάσσεται στην 14η θέση ανάμεσα σε 560 μαθηματική μυαλά, συγκεντρώνοντας 30 βαθμούς.
Η Ελλάδα συμμετείχε με ομάδα έξι μαθητών και οι μαθητές που διακρίθηκαν είναι: Βλάχος Γιώργος (χρυσό μετάλλιο), Καλαντζής Γιώργος (χάλκινο), Λώλας Παναγιώτης (χάλκινο), Μουσάτωβ Αλέξανδρος (χάλκινο) και Κακαρούμπας Σπύρος (εύφημη μνεία).
Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΑΣ...ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ!!!



Ο πίνακας έχει παρθεί από http://en.wikipedia.org/wi​ki/List_of_countries_by_ex​ternal_debt και με λιγη βοήθεια από το excel μετασχηματιστηκε σε εναν ενδιαφεροντα πίνακα που βγαζει ματια οτι κάποιοι μας δουλεουν ψιλό γαζί!


Ο πίνακας αναφέρεται στο συνολικό χρέος ιδιωτικό και δημόσιο κάθε χώρας.Η πρώτη κατάταξη είναι βάσει του συνολικού χρέους με την Ελλάδα να καταλαμβάνει την 18 θεση.Η δεύτερη κατάταξη είναι βάσει του % χρεους επί του ΑΕΠ.


Εκεί πρωταθλήτρια είναι το Λουξεμβούργο όπου κατά κεφαλή το χρέος ειναι 3.746.535 $ με δεύτερη την Ιρλανδία με 503.914 $ και την Ελλάδα 20η με χρέος κατα κεφαλή μόνο 47.636 $.
ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΤΟ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΕΙ;;;...και να χρεωκοπεί η Ελλάδα; Πως είναι δυνατον το Λουξεμβούργο με 500.000 κατοικους να έχει 3πλασιο χρέος από εμάς;;;


Υ.Γ.: Οι περισσότερες από τις χώρες που είναι σημειωμένες με κόκκινο χρώμα, μας δάνεισαν τα 90 δις ευρώ...Τα δανείστηκαν με 1.5 - 2 % και τα έδωσαν σ'εμάς με 8%!!!
Όλες αυτές οι χώρες χρωστάνε περισσότερα από την Ελλάδα. Η διαφορά είναι ότι εμείς δεν χρωστάμε σαν ιδιώτες...Αυτά που τρώγανε τόσα χρόνια οι "κύριοι"  βο(υ)λευτές τα πληρώνουμε εμείς τώρα...
 
Και αν συνυπολογίσουμε ότι ο Γιωργάκης είχε συμφωνήσει να μετατραπεί μέρος του χρέους μας από ιδιωτικό (κάλλιστα θα μπορούσαμε να αρνηθούμε να πληρώσουμε τα ληστρικά επιτόκια) σε δημόσιο με αποτέλεσμα να μη μπορούμε να αρνηθούμε να πληρώσουμε, καταλαβαίνει κανείς τι παιχνίδι παίζεται στις πλάτες της Ελλάδας!!!

Διαβάστε περισσότερα » »

ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ Η ΕΔΡΑ ΤΗΣ ΕΝΙΑΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ...

Κύριε  Λοβέρδο  έκανες  τον  κούκο  μπούφο,  απ  ότι  φαίνεται   η  κολοτούμπες των  συντρόφων  σου   έπιασαν  τόπο.  Με  το  στανιό  θέλουν  να  κάνουν  την  σπηλιά  του  Νταβέλη  ισάξιο  Νοσοκομείο  με  το  Μποδοσάκειο. Κύριε  Λοβέρδο  καλά  στερνά.


Με αφορμή τις πρόσφατες αρνητικές εξελίξεις για το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο που ολοκληρωθήκαν (σε ότι αφορά την έδρα της ενιαίας διοίκησης) σήμερα με τον ορισμό του Μαμάτσειου ως έδρα των δύο νοσοκομείων (το δήλωσε ο ίδιος ο υπουργός υγείας Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας στην πρωινή εκπομπή, στο κρατικό κανάλι ΝΕΤ) το σωματείο εργαζομένων στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο πραγματοποίησε (σήμερα Τρίτη 26 Ιουλίου2011) έκτακτη γενική συνέλευση και εξέδωσε ανακοίνωση - ψήφισμα-καταγγελία.
Διαβάστε περισσότερα » »

Δύο εργατικά ατυχήματα στο Νότιο πεδίο

Ο ΕΝΑΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΗΘΗΚΕ Ο ΑΛΛΟΣ ΠΗΡΕ ΕΞΙΤΗΡΙΟ

Άλλα δύο εργατικά ατυχήματα σημειώθηκαν στο Νότιο Πεδίο, προχτές Κυριακή, με διαφορά δέκα λεπτών της ώρας το ένα από το άλλο. Τα περιστατικά δεν εμπνέουν ανησυχία, ωστόσο το ένα θεωρείται πιο σοβαρό, καθώς το θύμα υπέστη βαρύ τραύμα στο χέρι.
Προχτές στις 12.30 το μεσημέρι, ο Λ.Ν. μόνιμος υπάλληλος της ΔΕΗ εργαζόταν σε μηχάνημα του ορυχείου, όταν για άγνωστους λόγους το δεξί του χέρι εγκλωβίστηκε στη ράγα ενός ράουλου του ταινιόδρομου. Ο άτυχος εργαζόμενος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο της ΔΕΗ στο νοσοκομείο Κοζάνης, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στα εξωτερικά ιατρεία και υποβλήθηκε στις απαραίτητες εξετάσεις, ενώ στη συνέχεια εισήχθη στην ορθοπεδική κλινική. Οι γιατροί διαπίστωσαν βαρύ θλαστικό τραύμα και κάταγμα δεξιάς πηχεοκαρπικής άρθρωσης. Χτες, ο ασθενής υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.
Δέκα λεπτά από το πρώτο εργατικό ατύχημα και ενώ το ασθενοφόρο της ΔΕΗ εκτελούσε διακομιδή στο νοσοκομείο, σημειώθηκε και δεύτερο εργατικό ατύχημα στο ορυχείο Νοτίου Πεδίου. Στις 12.40 σε μηχάνημα του ορυχείου, ο μόνιμος υπάλληλος της ΔΕΗ Ν.Π. υπέστη θλαστικό τραύμα στον έσω βραχίονα του αριστερού χεριού. Ο τραυματισθείς μεταφέρθηκε με αυτοκίνητο της ΔΕΗ στο Μαμάτσειο νοσοκομείο Κοζάνης. Του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και εξήλθε του νοσοκομείου, καθώς δεν κρίθηκε αναγκαία η εισαγωγή του.
Διαβάστε περισσότερα » »

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΒΡΥΖΙΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΗ ΥΠΟΒΑΘ...

Διαβάστε περισσότερα » »

Το ελληνικό ολοκαύτωμα που αποκρύπτεται(Σπάνιο οπτικό ντοκουμέντο που πρέπει να δούνε όλοι)

Το ελληνικό ολοκαύτωμα από την γερμανική βαρβαρική θηριωδία, και η προσπάθεια αφανισμού του ελληνισμού που προκάλεσαν οι σημερινοί μας οικονομικοί διώκτες και άρπαγες, για το οποίο όλοι κάνουν πως δεν γνωρίζουν, και προτιμούν φορώντας το σκουφάκι να εορτάζουν μόνο το Εβραϊκό.
Αν δεν μετανοήσουμε σαν έθνος και δεν μας ελεήσει ο Θεός, το ίδιο θα συμβεί και σήμερα με τα δικά μας παιδιά από τους ίδιους βαρβάρους, οι οποίοι μαγάρισαν από την πρώτη στιγμή την ελληνική ανεξαρτησία και τον απελευθερωτικό αγώνα του 1821 και μας καταδιώκουν μέχρι σήμερα.


Για όσους έχουν μάθει να ζουν σε ένα γυάλινο κόσμο, ας μην το δουν γιατί περιέχει σκηνές σκληρές από την ζωή και τον θάνατο των παππούδων μας και των γιαγιάδων μας.



Διαβάστε περισσότερα » »