Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Εσύ ΜΑΛΑΚΑ θέλεις κρέμασμα απο τα αρχίδια

 
Καλεσμένος της κ. Τσαπανίδου στο ΣΚΑΙ ο κ. Μπεγλίτης, κλήθηκε να σχολιάσει το τραγικό γεγονός της αυτοκτονίας του 79χρονου απελπισμένου ανθρώπου στο Σύνταγμα, ο οποίος από ότι ακούστηκε, ψέλλισε λίγο πριν αυτοκτονήσει ότι: “αυτό το κάνω για να μην αφήσω χρέη στα παιδιά μου.”

Ο κ. Μπεγλίτης στην ερώτηση της κ. Τσαπανίδου:

“Γιατί δεν κάνετε κάτι για αυτούς τους ανθρώπους, που λόγω οικονομικών προβλημάτων φτάνουν στην αυτοκτονία”;  
ο κ. Μπεγλίτης απάντησε: 


 ” Σε αυτές τις περιπτώσεις ο σχολιασμός πρέπει να έιναι προσεκτικός, εγώ έχω να πω ότι αυτός ο άνθρωπος ήταν πολύ γενναίος και ευαίσθητος.

Δεν μπορούμε όμως αυθαίρετα να συνδέσουμε την αυτοκτονία του με την οικονομική κατάσταση της χώρας.


Άλλωστε δεν μπορούμε να ξέρουμε αν τα “έφαγε” αυτός ή τα “έφαγαν” τα παιδιά του.”



 http://www.eglimatikotita.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ!!!!EKΤΡΟΦΕΙΑ ΤΟΥΡΚΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ!!!!

Η είδηση προέρχεται από τη μειονοτική «Μπιρλίκ» της Κομοτηνής (26-3-2012) και κάνει λόγο για μια πρωινή δεξίωση που παρέθεσε ο γνωστός αλυτρωτικός «Σύλλογος Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης» (BTTDD) σε φοιτητές, οι οποίοι αποφοίτησαν από λύκεια της Ξάνθης και της Κομοτηνής και συνεχίζουν σήμερα την ανώτατη εκπαίδευση τους σε διάφορα πανεπιστήμια της Κωνσταντινούπολης.  
Στη δεξίωση, που έγινε στο εστιατόριο Sur του Ζεϊτίνμπουρνού, παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του BTTDD δικηγόρος Μπουρχανεττίν Χακγκιουντέρ, ο τέως πρόεδρος Μουσταφά Ρουμελιλί, πολλά μέλη του Δ.Σ., ο καθηγητής του πανεπιστημίου Αϊδινίου Μουζαφέρ Μπατζά, ο δικηγόρος και πρόεδρος της «Ομοσπονδίας Τούρκων Ρούμελης» Σελαχαττίν Μέριτς, η επικεφαλής του τομέα γυναικών Χιουρέμ Σεβκέτογλου και πολλοί Δυτικοθρακιώτες φοιτητές. 

Μιλώντας στην συγκέντρωση ο πρόεδρος Μπουρχανεττίν Χακγκιουντέρ ανέφερε πως η συνάντηση με τους Δυτικοθρακιώτες φοιτητές (που πλέον θα επαναλαμβάνεται κάθε μήνα σε διαφορετικό χώρο) έγινε χάρη στην δυνατότητα που παρείχαν Δυτικοθρακιώτες επιχειρηματίες και ότι το βασικό μήνυμα που θέλει - μέσω αυτή της εκδήλωσης - να περάσει στους φοιτητές είναι πως αυτοί δεν είναι μόνοι. «Δημιουργούμε επανάσταση με τις εργασίες μας.

Είναι ανάγκη να κάνουμε να αισθανθούν τα παιδιά μας πως δεν είναι μόνα στην μητέρα πατρίδα» τόνισε χαρακτηριστικά. «Τα αδέλφια μας οι φοιτητές μπορούν για κάθε είδους πρόβλημα να με ενημερώνουν μέσω του τηλεφώνου μου που επί 24 ώρες είναι ανοιχτό. 


Εμείς φιλοδοξούμε να λύσουμε τα θέματα τους». Ο Χακγκιουντέρ ανέφερε ακόμη πως πολλοί «ομογενείς» που ήρθαν στο παρελθόν από την Δυτική Θράκη στην Τουρκία πέτυχαν πολύ σημαντικά πράματα και δήλωσε: «Καθήκον μας είναι να έχετε μια ικανή-ισχυρή εκπαίδευση. Έστω και αν προέρχεστε από σχολεία με χαμηλό εκπαιδευτικό επίπεδο σήμερα στην Τουρκία εκπαιδεύεστε μαζί με τους λεγόμενους ¨εξαιρετικούς¨ φοιτητές.

Όλοι μας είμαστε άνθρωποι της πλέον καθυστερημένης περιοχής της Ε.Ε. Αυτό δεν θα πρέπει να αποτελέσει ένα κόμπλεξ για εσάς. Σήμερα στα πανεπιστήμια της Τουρκίας υπάρχουν πάνω από 50 άτομα καταγόμενα από την Δυτική Θράκη που διδάσκουν. Και εσείς μπορείτε να γίνετε σαν κι αυτούς» ...;

Βλέπετε; Τολμούν να κατηγορούν την Ελλάδα για χαμηλό επίπεδο εκπαίδευσης της μειονοτικής κοινωνίας, ποιοι; Οι ίδιοι που ως αμύντορες του γελοίου τριτοκοσμικού θεσμού της λεγόμενης «μειονοτικής εκπαίδευσης» των χουντικών πρωτοκόλλων του '68, ευθύνονται ουσιαστικά γι' αυτό! 

Οι ίδιοι, που μαζί και με τους άλλους μηχανισμούς ελέγχου που έχει στήσει στη Θράκη η φασιστική Τουρκία (ψευτομουφτήδες, τουρκοσύλλογοι και τουρκοφυλλάδες, με την υψηλή πάντοτε εποπτεία του Προξενείου Κομοτηνής), κάνουν ό, τι μπορούν για να κρατούν τους μειονοτικούς πληθυσμούς σε βαθιά μορφωτική και κοινωνική καθυστέρηση, ώστε να είναι πολύ πιο εύκολα χειραγωγήσιμοι!

Και ενώ χιλιάδες νέοι καταστρέφονται ουσιαστικά έτσι, μέσα σ' αυτό το μορφωτικό σφαγείο του αναλφαβητισμού και της γλωσσικής γκετοποίησης (και φτάνουν ως τα δημόσια Λύκεια της Ροδόπης και της Ξάνθης, χωρίς να μπορούν ν' αρθρώσουν ουσιαστικά ούτε 2 αράδες στα ελληνικά), ενώ πάμπολλοι από αυτούς αναθεματίζουν εκ των υστέρων την ώρα και τη στιγμή που οι γονείς τους τούς είχαν στείλει στα μειονοτικά και όχι στα δημόσια δημοτικά σχολεία, όλοι αυτοί οι κοπρίτες 

(που βεβαίως τα γνωρίζουν πολύ καλά όλα αυτά) εξακολουθούν να παίζουν αδιάντροπα τα παιχνίδια του εξ Ανατολών εργοδότη τους (ή μήπως δηλαδή νομίζετε ότι οι μειονοτικοί βουλευτές και δημοσιογράφοι και λοιποί εν Θράκη πράκτορες, που τόσο κόπτονται υπέρ της μειονοτικής εκπαίδευσης, τα παιδιά τους οι ίδιοι τα στέλνουν σε μειονοτικά σχολεία);

Όσο για το γεγονός τώρα της πρωινής δεξίωσης καθ' αυτό, εμείς τι να σχολιάσουμε! Φανταστείτε απλώς πόσα ακόμη πρωινά και ...;δείπνα και πόσο χρήμα γενικότερα πέφτει από τη «Μητέρα Πατρίδα» (που γενικά ουδόλως φείδεται εξόδων για την εκπλήρωση των ιμπεριαλιστικών στόχων της) με στόχο τη μετεκπαίδευση αυτών των νέων από τη Θράκη και τη μετατροπή τους ουσιαστικά σε δούρειο ίππο και πέμπτη φάλαγγα 

(καθότι βέβαια θα πεθάνουμε από τα γέλια, ακόμη κι αν κάποιος απλώς σκεφτεί ότι η Τουρκία θα μπορούσε να νοιάζεται για την πραγματική μόρφωση και προκοπή αυτών των ανθρώπων, που ανέκαθεν τους χρησιμοποιεί κατά το δοκούν - κάτι σαν κρέας, θα λέγαμε, για τα διπλωματικά της κανόνια). Αυτοί όλοι οι εκκολαπτόμενοι πράκτορες, όταν μεγαλώνουν (είτε επιστρέψουν στην Ελλάδα, είτε μείνουν στην Τουρκία, είτε ζήσουν και στη Δυτική Ευρώπη), γίνονται φυσικά οι πιο διαπρύσιοι κήρυκες του αλυτρωτισμού των «Τούρκων της Δυτικής Θράκης» 

και οι χειρότεροι εχθροί και διεθνείς συκοφάντες της χώρας μας.
Και μην πάτε μακριά! Μια απλή ματιά αν ρίξετε στη νέα πολυπληθή γενιά στελεχών των εν Θράκη τουρκο-οργανώσεων και σωματείων, θα καταλάβετε πολύ εύκολα τι εννοούμε ...;


Διαβάστε περισσότερα » »

ΙΠΤΑΜΕΝΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ (βίντεο)

Πετυχημένη η πρώτη δοκιμή του
«ιπτάμενου» αυτοκινήτου
Με επιτυχία απογειώθηκε το πρώτο αυτοκίνητο, που στο μέλλον θα μπορεί να τρέχει στους δρόμους αλλά και να ίπταται. Το «τεστ-ντράιβ» (ή μάλλον το τεστ πτήσης) διήρκεσε.... οκτώ λεπτά, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, και η Αμερικανική εταιρεία, που έχει εξασφαλίσει τη σχετική άδεια προσδοκά ότι το «ιπτάμενο» αυτοκίνητο θα βγει στην αγορά σε ένα χρόνο περίπου. Δείτε το βίντεο
Οι οδηγοί όλου του κόσμου μπορούν να αναθαρρήσουν ότι ίσως κάποτε το μόνιμο άγχος τους δεν θα είναι οι μποτιλιαρισμένοι δρόμοι, καθώς η Αμερικανική εταιρία Terrafugia δοκίμασε με επιτυχία το αυτοκίνητο - αεροπλάνο της με την ονομασία «Transition» («Μετάβαση»), φέρνοντας ένα όνειρο της επιστημονικής φαντασίας πιο κοντά στην πραγματοποίησή του.
«Με το τεστ μας αποδείξαμε ότι είναι εφικτό αυτό που κάποτε εθεωρείτο ένα αδιανόητο όνειρο» δήλωσε ο Καρλ Ντίτριχ, ιδρυτής της εταιρίας που εδρεύει στη Μασαχουσέτη.
Το αυτοκίνητο-αεροπλανάκι είναι διθέσιο και έχει πάρει πολλά στοιχεία από το "Fiat 500".
Το πλάτος του είναι 2,3 μέτρα, δηλαδή όσο ενός αυτοκινήτου και έτσι χωρά σε ένα κανονικό γκαράζ, αλλά αυξάνεται στα οκτώ μέτρα όταν τα φτερά ανοίγουν. Τα φτερά διπλώνουν όταν δεν πετά και κυκλοφορεί στο δρόμο.
Το ιπτάμενο όχημα χρειάζεται περίπου 750 μέτρα διάδρομο για να απογειωθεί.
Η αρχική τιμή πώλησης είναι γύρω στα 279.000 δολάρια (215.000 ευρώ) και ήδη έχουν γίνει 100 παραγγελίες από ενδιαφερόμενους αγοραστές.
Το αυτοκίνητο - αεροπλάνο έχει ακτίνα δράσης 787 χλμ. Βέβαια, οι οδηγοί θα πρέπει να είναι επίσης πιλότοι και να έχουν τουλάχιστον 20 ώρες πτήσης στο ενεργητικό τους.
Κατά καιρούς διάφορες εταιρίες έχουν παρουσιάσει ιπτάμενα αυτοκίνητα, όμως ποτέ δεν κατάφεραν να παράγουν περισσότερα από ένα πρωτότυπο ή έστω λιγοστά μοντέλα.
Όμως, χάρη στη νέα τεχνολογία, υπάρχουν πια φθηνά και ελαφριά υλικά και νέες μέθοδοι σχεδιασμού που καθιστούν πιο ρεαλιστική την μαζικότερη παραγωγή ενός τέτοιου οχήματος-σκάφους.
Μάλιστα έχει κιόλας δημιουργηθεί μία Διεθνής Ένωση Ιπτάμενων Αυτοκινήτων για να προωθήσει την όλη ιδέα.
Όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρός της Γουίνφιλντ Κέλερ, «σε 10 - 15 χρόνια από σήμερα, οι άνθρωποι που θα κατέχουν και θα οδηγούν τέτοια αυτοκίνητα, θα είναι καθημερινοί άνθρωποι».
Μέχρι τότε πάντως, οι παραγωγοί, όπως η Terrafugia, έχουν ως στόχο ένα πιο εξειδικευμένο αγοραστικό κοινό, όπως υπηρεσίες φύλαξης συνόρων, την αστυνομία, το στρατό, ερασιτέχνες πιλότους και άλλους χομπίστες.
Δύο ακόμα εταιρίες που σχεδιάζουν να παρουσιάσουν ιπτάμενα αυτοκίνητα στο όχι μακρινό μέλλον, είναι η Ολλανδική PAL-V (έχει ήδη δοκιμάσει ένα πρωτότυπο και προγραμματίζει να βγάλει στην αγορά τα πρώτα μοντέλα της το 2014) και η Αμερικανική Moller International (που έχει δημιουργήσει ένα όχημα κάθετης απογείωσης και προσγείωσης).

The Transition(R): Driven to Fly
 
TerrafugiaInc

e-rodios

Διαβάστε περισσότερα » »

ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ-ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ (βίντεο)


Πέταξε και το πρώτο αυτοκίνητο -
ελικόπτερο

Λίγο μετά την πρώτη πετυχημένη δοκιμή οδήγησης - πτήσης του αυτοκινήτου - αεροπλάνου Transition της Αμερικανικής εταιρίας Terrafugia, η Ολλανδική εταιρεία PAL-V.... ανακοίνωσε ότι έκανε και εκείνη την πρώτη πετυχημένη δοκιμή του δικού της ομώνυμου αυτοκινήτου - ελικοπτέρου σε μία βάση της Πολεμικής Αεροπορίας της Ολλανδίας. Δείτε το βίντεο
Το διθέσιο ιπτάμενο όχημα PAL-V (Personal Air and Land Vehicle), σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο και τη βρετανική «Ντέιλι Μέιλ», μπορεί να κινηθεί στο δρόμο και να πετάξει στον αέρα με ταχύτητα έως 180 χιλιομέτρων την ώρα και στις δύο περιπτώσεις.
Το PAL-V έχει ακτίνα δράσης στον αέρα έως 500 χιλιόμετρα, πετώντας σε υψόμετρο μέχρι 1.200 μέτρα.
Χρειάζεται ένα αεροδιάδρομο 165 μέτρων για να απογειωθεί και 30 μέτρων για να προσγειωθεί, ενώ τόσο η απογείωση, όσο και η προσγείωση, μπορούν να γίνουν μόνο σε αεροδρόμια, κάτι που καθιστά το όχημα - ελικόπτερο νόμιμο.
Όταν προσγειώνεται, με το πάτημα ενός κουμπιού από τον οδηγό, το όχημα διπλώνει τις έλικές του που βρίσκονται στο πάνω μέρος του (δεν έχει αναδιπλούμενα φτερά στο πλάι όπως το «Transition») και μετατρέπεται σε τρίκυκλο αυτοκίνητο με ακτίνα δράσης έως 1.200 χλμ.
Η αντίστροφη διαδικασία ξεδιπλώματος των ελίκων και μετατροπής του αυτοκινήτου σε ελικόπτερο δεν γίνεται αμέσως, αλλά χρειάζεται γύρω στα δέκα λεπτά.
Οι έλικες γυρίζουν με πολύ πιο αργή ταχύτητα σε σχέση με ένα κανονικό ελικόπτερο και τροφοδοτούνται με ενέργεια από στροφεία σαν προπέλες, που βρίσκονται στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου.
Στόχος των Ολλανδών κατασκευαστών είναι να φέρουν επανάσταση στις προσωπικές μετακινήσεις, καθώς ο ιδιοκτήτης του PAL-V θα το οδηγεί από το σπίτι ή το γραφείο του έως το τοπικό αεροδρόμιο, θα απογειώνεται από εκεί, θα προσγειώνεται όπου νομίζει και, στη συνέχεια, πάντα με το ίδιο μεταφορικό μέσο, θα οδηγεί μέχρι τον τελικό προορισμό του.
Έτσι, το αεροπορικό ταξίδι θα γίνει σταδιακά προσωπική υπόθεση, όπως είναι ήδη το οδήγημα, και οι δύο τρόποι μετακίνησης θα γίνουν συγκοινωνούντα δοχεία.
Το ιπτάμενο όχημα αναπτύσσεται από το 2008 και τα πρώτα εμπορικά μοντέλα του αναμένεται να κυκλοφορήσουν στην αγορά το 2014 σε τιμή γύρω στα 250.000 έως 300.000 ευρώ.
Η εταιρεία συνεργάστηκε για τη δημιουργία του PAL-V με το τμήμα αεροδιαστημικής του Πανεπιστημίου Τεχνολογίας Ντελφτ και το Εθνικό Εργαστήριο Αεροδιαστημικής της Ολλανδίας.

Flying Car Pal-V Makes Maiden Flight
ronniemacaloni
e-rodios
Διαβάστε περισσότερα » »

Αλληλοκαρφώνονται οι καταχραστές και διασπαθιστές του δημόσιου χρήματος.

Χωρίς να δίνουμε συγχωροχάρτι για την καταλήστευση των κρατικών κονδυλίων από όλους ανεξαιρέτως τους επαγγελματίες συνδικαλιστές όλων των κλάδων με άμεση συνέργεια των κρατούντων, μήπως πρέπει να δούμε τι κρύβεται πίσω από την αποκάλυψη για διασπάθιση κονδυλίων από την ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ; Τα ανακάλυψαν τώρα τις ατασθαλίες τους, αυτοί που τους χρησιμοποίησαν και τους χρησιμοποιούν κατά το δοκούν;
Στο δελτίο τύπου που έβγαλε γίνονται φοβερές καταγγελίες με στοιχεία. Τι κάνει η δικαιοσύνη; Οι εποπτικές αρχές;
Η ΔΕΗ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ. ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ;
Ανακοινώθηκαν σήμερα τα οικονομικά αποτελέσματα του 2011 όπου με βάση αυτά η ΔΕΗ από καθαρά κέρδη 558 εκ το 2010 παρουσιάζει ζημιές της τάξης των 149 εκ. €! Επειδή όπως πάντα κάποιοι στις αναλύσεις τους στο πως και γιατί η ΔΕΗ έφτασε ως εδώ συνειδητά και σκόπιμα διαστρεβλώνουν την αλήθεια ή «ξεχνούν» να αναφέρουν μερικές από τις βασικές αιτίες ή τις βάζουν σε λάθος σειρά εμείς που ζούμε σε αυτή την επιχείρηση και την ξέρουμε καλύτερα από τον καθένα θα επιχειρήσουμε να δώσουμε την δική μας εξήγηση και θα παρουσιάσουμε μερικές από τις αιτίες που οι κύριοι που έχουν πάρει εργολαβία την απαξίωσή της ΔΕΗ με στημένες εκπομπές και δημοσιεύματα προκειμένου να ξεπουληθεί πιο εύκολα, συνειδητά αποκρύπτουν. Μέχρι τώρα οι «αναλύσεις» κάποιων από τους κυρίους που παρακολουθούν την οικονομική πορεία της ΔΕΗ οπότε παρουσίαζε πτώση των κερδών ως υπεύθυνους γι αυτό συνήθως χρέωναν
α) τις ανίκανες Διοικήσεις που παρά τις Χ αυξήσεις των τιμολογίων τα έκαναν θάλασσα και
β) τις αυξήσεις των μισθών των εργαζομένων
Σε σχέση με το δεύτερο φανταζόμαστε ότι τουλάχιστον τώρα μετά από την μείωση κατά 693εκ.€ των δαπανών μισθοδοσίας κατά τα τελευταία έτη δεν θα βρεθεί κανείς να ισχυριστεί κάτι τέτοιο. Όσον αφορά το πρώτο η κάθε Διοίκηση κρίνεται με βάση τα εργαλεία και τις δυνατότητες που έχει κάθε φορά στα χέρια της αλλά και με βάση και μια σειρά άλλες παραμέτρους (τιμές καυσίμων – αποθέματα υδάτων – αυξήσεις τιμολογίων – αστάθμητοι παράγοντες κ.α.) Εμείς σε σχέση με την κατάντια στην οποία έφτασε η επιχείρηση επιρρίπτουμε ευθύνες και στην Διοίκηση της ΔΕΗ που έχουν να κάνουν πιο πολύ με την αξιοποίηση και εκμετάλλευση του πάγιου εξοπλισμού της επιχείρησης αλλά και την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού με αποτέλεσμα (για να είμαστε αντικειμενικοί και λόγω έλλειψης εργατοτεχνικού προσωπικού) οι εργολαβίες να συνεχίζονται αδιάκοπτα.
Ταυτοχρόνως, επιρρίπτουμε ευθύνες και στο ότι δεν κατάφερε να αποτρέψει ή να σταματήσει μια σειρά απαράδεκτες αποφάσεις και πρακτικές της Πολιτείας σε βάρος της επιχείρησης. Όμως χωρίς να έχουμε καμία διάθεση να αποκρύψουμε την ευθύνη κανενός (και τις δικές μας όπου υπάρχουν) για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους και για να μην αναφέρονται οι τελευταίες και πιο ασήμαντες αιτίες (συγκριτικά με άλλες) ως πρώτες όπως σκόπιμα και συνειδητά κάνουν κάποιοι επιτρέψτε μας πέρα από τον αδιαμφισβήτητο ρόλο που παίζουν κάθε φορά
Οι τιμές των καυσίμων
Τα αποθέματα υδάτων άρα και η δυνατότητα χρήσης των υδροηλεκτρικών εργοστασίων και Οι αστάθμητοι παράγοντες όπως π.χ. η βλάβη κάποιων λιγνιτικών σταθμών
να εντοπίσουμε τις αιτίες που κάποιοι αποκρύπτουν (γιατί βολεύονται) και που κατά την άποψή μας είναι οι κυριότερες.
Η ΔΕΗ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΓΙΑΤΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΤΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΦΙΛΙΠΙΝΕΖΑ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ
ΠΟΙΕΣ (ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ) ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΙΤΙΕΣ ΠΟΥ Η ΔΕΗ ΕΦΤΑΣΕ ΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ:
1. ΑΙΤΙΑ ΠΡΩΤΗ:
Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΑΚΤΗΣΗΣ ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΙΔΙΟΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
Όπως έχουμε τονίσει κατ’ επανάληψη στην χώρα μας με ελάχιστες εξαιρέσεις δεν υπάρχουν επενδυτές. Επενδυτής σημαίνει βάζω τα λεφτά μου, δημιουργώ θέσεις εργασίας, παίρνω το Χ ρίσκο και βεβαίως λογικό και εύλογο είναι να προσδοκώ το Χ λογικό κέρδος. Εδώ στην ψωροκώσταινα (έτσι την κατάντησαν) δεν υπάρχουν τέτοιου είδους επενδυτές.
Εδώ ο «επενδυτής» έχει άλλη φιλοσοφία.
Η φιλοσοφία του είναι πως με τα λιγότερα κεφάλαια και κυρίως χωρίς να πάρει κανένα απολύτως ρίσκο θα φουσκώσει τους ήδη παχυλούς λογαριασμούς του. Οι επενδυτές έμαθαν σ’ αυτή τη φιλοσοφία γιατί βρήκαν πρόθυμους αρκετούς από τους πολιτικούς. Το πολιτικό σύστημα δούλεψε για αυτούς, αυτή είναι η αλήθεια. Εδώ στην Ελλάδα ο επενδυτής είναι αεριτζής και κρατικοδίαιτος. Με βάση αυτή την φιλοσοφία και την πρακτική έτσι και εδώ στη ΔΕΗ με άλλοθι το να ανοίξει η αγορά (λες και δεν έχει ανοίξει) η Κυβέρνηση και η ΡΑΕ έστησΑΝ τον κώδικα λειτουργίας της χονδρεμπορικής αγοράς κατά τέτοιο τρόπο ώστε οι ιδιώτες να έχουν εξασφαλισμένα έσοδα και κανένα απολύτως ρίσκο. Και όλα αυτά βέβαια σε βάρος του κορόιδου που λέγεται ΔΕΗ. Έτσι λοιπόν ο τρόπος λειτουργίας της χονδρεμπορικής αγοράς με τον μηχανισμό ανάκτησης μεταβλητού κόστους τρίτων παραγώγων (κόστος παραγωγής +10%) μόνο το εννεάμηνο του 2011 ζημίωσε τη ΔΕΗ κατά 89 εκ. € έναντι 13 εκ. € το αντίστοιχο εννεάμηνο του 2010! Η εκτίμηση για το 2012 είναι ότι η ζημιά της ΔΕΗ θα ξεπεράσει τα 300 εκ !!! Σε συνέχεια λοιπόν της κομπίνας με την αλχημεία στον τρόπο υπολογισμού της ΟΤΣ το πάρτι συνεχίζεται. Ας είναι καλά το κορόιδο η ΔΕΗ!
2. ΑΙΤΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ:
Η ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ΟΤΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΩΝ Η ΔΕΗ ΕΜΠΟΔΙΣΤΗΚΕ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΑΝΑΓΚΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΑΠΟ ΤΡΙΤΟΥΣ
Η ΔΕΗ σήμερα παράγει και εισάγει περίπου το 70% της ενέργειας που καταναλώνεται στη χώρα. Η υποχρέωση όμως του τελευταίου καταφυγίου την ΑΝΑΓΚΑΖΕΙ να προμηθεύει το σύνολο των καταναλωτών. Μέχρι πριν από λίγους μήνες προμήθευε το 92% των καταναλωτών τώρα και μετά το κανόνι των αεριτζήδων της ENERGA και της HELLAS POWER σχεδόν το 100% !! Όμως το γεγονός αυτό την ζημιώνει με εκατοντάδες € γιατί από τη μία αναγκάζεται να αγοράζει την ενέργεια τρίτων ακριβά (μιας και συνειδητά και για χατίρι τους την εμπόδισαν να αναπτυχθεί) και την ίδια ώρα να προμηθεύει τους καταναλωτές σε τιμές φθηνότερες από ότι αγόρασε μιας και τα τιμολόγια είναι ρυθμιζόμενα και δεν αντανακλούν το κόστος της χονδρεμπορικής αγοράς.
3. ΑΙΤΙΑ ΤΡΙΤΗ:
Ο ΕΙΔΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ (ΕΦΚ) ΣΤΟ ΝΤΙΖΕΛ ΚΑΙ ΜΑΖΟΥΤ
Με αυτό τον φόρο η πολιτεία ήρθε να δώσει την χαριστική βολή στη ΔΕΗ μιας και είναι η μοναδική επιχείρηση που καίει μαζούτ και ντίζελ κυρίως στα ελληνικά νησιά . Ο φόρος αυτός επιβάρυνε την επιχείρηση 150 εκ € κατ’ έτος. Άλλο που δεν ήθελαν οι ιδιώτες ανταγωνιστές της!
4. ΑΙΤΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ:
Ο ΕΙΔΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΣΤΟ Φ.Α.
Και με αυτό τον φόρο που επιβλήθηκε μέσα στο 2011 (αλλά επειδή ζημιώνονταν και οι ιδιώτες γιατί αυξάνονταν η ΟΤΣ υπήρξε τροποποίηση) η ΔΕΗ ζημιώθηκε δεκάδες εκ.€!
5. ΑΙΤΙΑ ΠΕΜΠΤΗ:
Η ΛΗΣΤΕΙΑ, Η ΑΡΠΑΓΗ ΤΩΝ ΚΕΡΔΟΦΟΡΩΝ ΠΕΛΑΤΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΕΡΙΤΖΗΔΕΣ ΤΗΣ ENERGA ΚΑΙ ΤΗΣ HELLAS POWER ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ (ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΙΧΕ ΕΠΙΛΕΞΕΙ) ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΖΕ ΚΑΠΩΣ ΤΗ ΖΗΜΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΤΑ ΕΔΙΝΕ ΚΑΤΩ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ!!
Το γεγονός του ότι κατά τρόπο προκλητικό και ξεδιάντροπο η πολιτεία (ΡΑΕ και κυβέρνηση) με το πρόσχημα να ανοίξει η αγορά στη λιανική έκανε πλάτες αέρα και αβάντα σε αυτούς τους αεριτζήδες που
Χωρίς να βάλουν μία
Χωρίς να δημιουργήσουν μια θέση εργασίας
Χωρίς να πάρουν κανένα απολύτως ρίσκο τους άφησε ανενόχλητους μπροστά στα μάτια της να κλέβουν από τη ΔΕΗ (χωρίς κανένα ανταγωνισμό γιατί η ΔΕΗ δεν μπορούσε να αντιδράσει μιας και της είχαν δέσει τα χέρια) τους κερδοφόρους πελάτες της, ζημίωσε την επιχείρηση με εκατοντάδες εκ.€!! 201.000 καταναλωτές είχαν αρπάξει οι κύριοι αυτοί που τώρα βέβαια αφού αυτοί οι απατεώνες τους άφησαν σύξυλους φεσώνωντας τη ΔΕΗ και τον ΔΕΣΜΗΕ με 200 εκ.€ γύρισαν πίσω στη ΔΕΗ. Τη μοναδική φερέγγυα επιχείρηση.
6. ΑΙΤΙΑ ΕΚΤΗ:
ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΟΙΚΙΑΚΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ
Πολύ καλά έκανε και το έδωσε η πολιτεία πάρα πολύ καλά. Όμως το κόστος του μέχρι τώρα ποιος το επωμίσθηκε; Η ΔΕΗ. Το κορόιδο η ΔΕΗ! Η ΔΕΗ όμως δυστυχώς και αυτό είναι το έγκλημα της πολιτείας δεν είναι πλέον μονοπώλιο.
7. ΑΙΤΙΑ ΕΒΔΟΜΗ:
ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟ - ΙΔΙΩΤΩΝ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΚΟΡΟΪΔΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΜΙΑ!
Το ελληνικό Δημόσιο μόνο χρωστά πάνω από 181 εκ. €! Εδώ τίθεται το ερώτημα αν η ΔΕΗ ήταν στα χέρια των ιδιωτών (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι εμείς συμφωνούμε) θα μπορούσε να το κάνει αυτό; Όμως, πέρα από αυτό, πέρα από το τι χρωστά το Δημόσιο το σύνολο των ληξιπρόθεσμων απαιτήσεων ξεπερνά τα 839 εκ.€ και οι επισφαλείς απαιτήσεις τα 474 !!
8. ΑΙΤΙΑ ΟΓΔΟΗ:
Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.
Η ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΕ ΦΟΡΟΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΥΠΗΡΕΤΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΣΕ ΔΥΝΑΣΤΗ ΤΟΥ
Το απαράδεκτο γεγονός που πρώτοι είχαμε το θάρρος να καταγγείλουμε από την πρώτη στιγμή της μετατροπής της ΔΕΗ σε φοροεισπράκτορα και της χρησιμοποίησης του αγαθού της ηλεκτρικής ενέργειας ως μέσο και μοχλό εκβιασμού της κοινωνίας, όπως είχαμε προβλέψει και προειδοποιήσει εκτός της τεράστιας ζημιάς στην εταιρική φήμη και εικόνα της Επιχείρησης και των εργαζομένων της έδωσε θανάσιμο κτύπημα και στα οικονομικά της. Θανάσιμο κτύπημα γιατί εκατοντάδες χιλιάδες λογαριασμοί μένουν απλήρωτοι μαζί με το χαράτσι και γιατί επίσης χιλιάδες καταναλωτές προσέτρεξαν να κάνουν διακοπή ρεύματος σε σπίτια από τα οποία η ΔΕΗ εισέπραττε το πάγιο.
Η επιβολή του ΕΕΤΗΔΕ μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και το ότι δεν πληρώνει τόσος κόσμος (γιατί δεν έχει να πληρώσει) έφτασε την Επιχείρηση στο σημείο να μην έχει ρευστό.
Η μήπως δεν είναι έτσι;
ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ
Για όποιον θέλει να βλέπει όλη την εικόνα και όχι ότι τον βολεύει
για όποιον θέλει να ιεραρχήσει τις αιτίες και να τις κατατάξει στη σειρά κόστους - ζημιάς
αυτές είναι κάποιες από τις βασικότερες αιτίες που η Επιχείρηση του Ελληνικού Λαού έφτασε – την έφτασαν – σε αυτό το κατάντημα.
ΥΚΩ
Και εάν κάποιος θέλει να λέγεται αντικειμενικός αυτά είναι που πρέπει να αναδείξει και όχι εάν πάνω στους λογαριασμούς γράφει ότι η ΥΚΩ κρατιούνται με βάση το Ν 2773 ενώ τυπικά αυτός έχει καταργηθεί.
Η ουσία είναι πρέπει να υπάρχουν ΥΚΩ ναι ή όχι;
Αυτή είναι η ουσία και όχι να κάνουμε ως πρώτο θέμα το ότι σε κάποιους λογαριασμούς η χρέωση ΥΚΩ είναι 213 €. Παραλείποντας να πούμε ότι όποιος έχει τέτοια χρέωση ανήκει στους 40.000 καταναλωτές από το σύνολο των 7.500.000 που καταναλώνουν πάνω από 4.000 KWH!
Για όποιον θέλει να αναδείξει σκάνδαλα να μερικά από τα σκάνδαλα σε βάρος της Εοιχείρησης του ελληνικού λαού και κατ’ επέκταση όλων μας.
ΤΕΛΟΣ ΑΠΕ
Για όποιον θέλει να αναδείξει ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ στους λογαριασμούς ας πέσει το μάτι του και στη χρέωση «τέλος υπέρ ΑΠΕ» που αυξήθηκε 2000 % σε ενάμιση χρόνο και από 0,30 € MWH έγινε 5,99!
Γιατί για αυτή την χρέωση δε μιλάνε κάποιοι;
Μήπως δεν είναι αυτή η χρέωση χαράτσι του κάθε φτωχού καταναλωτή για να έχουν εγγυημένες τιμές οι κύριοι με τα αιολικά και φωτοβολταϊκά πάρκα; ή ότι ακουμπάει αυτούς δεν πρέπει να το ακουμπήσουμε εμείς;
ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ
Όσο δε για τις αυξήσεις που απ’ αυτές δεν παίρνει σχεδόν τίποτα η ΔΕΗ, γιατί άραγε πρέπει να κτυπιέται αλύπητα Επιχείρηση του Ελληνικού Λαού, ενώ τις αποφασίζει η ΡΑΕ και η Κυβέρνηση;
Μήπως δεν γνωρίζουν όσοι λυσσαλέα κτυπούν τη ΔΕΗ ότι η Επιχείρηση εξαιτίας όλων αυτών που γίνονται σε βάρος της αναγκάστηκε να ζητήσει αύξηση λόγω της μεταβολής του κόστους ενέργειας 8,3% και η πολιτεία (όχι γιατί την πήρε ο πόνος για τους καταναλωτές), αλλά για να χρεοκοπήσει η ΔΕΗ ενέκρινε μόνο 1,1%.
Δεν γνωρίζουν άραγε όσοι με μανία κτυπούν τη ΔΕΗ ότι από το 12,6% αύξηση στους λογαριασμούς μόνο το 1,1% πάει στη ΔΕΗ;
ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΦΩΝΗΣΕ Η ΓΕΝΟΠ ΣΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ
Εμείς από την πρώτη στιγμή παρ’ ότι γνωρίζαμε ότι εάν δεν αυξηθούν τα τιμολόγια η Επιχείρηση θα χρεοκοπήσει διαφωνήσαμε με κάθε αύξηση.
Απόδειξη της διαφωνίας μας οι δεκάδες δημόσιες τοποθετήσεις μας και οι ανακοινώσεις μας με ημερομηνία 20 και 30 Δεκέμβρη 2011.
Ο λόγος της διαφωνίας μας βεβαίως δεν είναι ότι δεν σεβόμαστε την Επιχείρηση που έχουμε την τιμή να εργαζόμαστε, και θέλουμε να καταρρεύσει αλλά γιατί ως εργαζόμενοι και ως συνδικαλιστές δεν μπορούμε να δεχθούμε τα όσα απίστευτα και απαράδεκτα γίνονται πάνω στις πλάτες της ΔΕΗ να τα πληρώνει ο καταναλωτής.
Γι’ αυτό η θέση μας ήταν και εξακολουθεί να είναι: « Να σταματήσουν ΠΡΩΤΑ οι κομπίνες σε βάρος της ΔΕΗ και τότε να δούμε εάν χρειάζεται αύξηση που σίγουρο πλέον είναι ότι δεν θα χρειάζεται».
Βεβαίως επειδή όλα αυτά που γράφουμε είναι ιδιαιτέρως ενοχλητικά δεν είναι λίγες οι επιθέσεις που δεχόμαστε.
Όμως να γνωρίζουν όσοι προσπαθούν να απαξιώσουν,
Την τελευταία μεγάλη Επιχείρηση του Ελληνικού Λαού,
Την μόνη φερέγγυα Επιχείρηση που χτίστηκε από το υστέρημά του,
Την Επιχείρηση που δίνει εργασία σε ένα κύκλο ανθρώπων που ξεπερνά τις 120.000,
Την μόνη Επιχείρηση που κάνει επενδύσεις και δίνει ανάπτυξη,
Την Επιχείρηση που χτίζει εργοστάσια με χιλιάδες θέσεις εργασίας
Ότι όσες επιθέσεις κι αν μας κάνουν δεν θα τα καταφέρουν να μας λυγίσουν και να ξεπουλήσουν τη ΔΕΗ.
Δεν θα τα καταφέρουν γιατί μπροστά τους θα βρεθούν οι εργαζόμενοι και το συνδικάτο τους η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ.
Υ.Γ.
Στις προκλητικές και ζημιογόνες συμπεριφορές απέναντι στη ΔΕΗ θα ήταν τεράστια παράλειψη να μην αναφέρουμε το απαράδεκτο γεγονός του ότι για να προχωρήσει ένα έργο της ΔΕΗ π.χ. ΑΛΙΒΕΡΙ η Επιχείρηση πρέπει να αναστενάξει ενώ εάν ο ενδιαφερόμενος είναι ιδιώτης γεννά και ο κόκορας
Όταν είναι ιδιώτης όλα τα προβλήματα εξαφανίζονται ως δια μαγείας τι και αν είναι αρχαιολογικοί χώροι τι το ένα, τι το άλλο.
Επίσης παράλειψή μας θα ήταν να μην αναφέρουμε την απαράδεκτη απόφαση (που δεν ήταν καν προϊόν διαβούλευσης) στο νόμο 4001 στο άρθρο 197 τελευταία στιγμή να περάσει διάταξη που δίνει στην εταιρεία ΑΤΕ τη δυνατότητα για τη μονάδα συμπαραγωγής που κατέχει να εντάσσεται στο σύστημα κατά προτεραιότητα και για το σύνολο της ισχύος της, χωρίς δυνατότητες ελέγχου των θερμικών φορτίων που πρέπει να εξυπηρετεί και με εγγυημένες τιμές ανανεώσιμων πηγών ενέργειας , έξω από κάθε πρόβλεψη της Ευρωπαϊκής Οδηγίας.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ
Διαβάστε περισσότερα » »

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΠΕΤΟΕΙΔΕΣ ΚΛΙΝΤΟΝ ( ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΟΥ ΓΑΠ) ΕΜΕΙΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ..!!!!‏

 Η αμερικανίδα υπουργός των Εξωτερικών μιλώντας στη Διάσκεψη των «Φίλων της Συρίας» στην Κωνσταντινούπολη, μεταξύ άλλων τόνισε:
«Το μήνυμά μας είναι να σταματήσουν οι φόνοι [από τη νόμιμη κυβέρνηση της Συρίας] γιατί θα υποστείτε τις συνέπειες…».
Επίσης αναφερόμενη στην ενότητα των ισλαμικών δυνάμεων που έχουν συμπαραταχθεί με τις ΗΠΑ και το σιωνιστικό ισραηλινό καθεστώς δήλωσε: «Ο αγώνας σας για την ελευθερία της Συρίας είναι και δικός μας αγώνας για την ελευθερία…». Μάλιστα ο Ayman al-Zawahiri, διάδοχος του Osama bin Laden στην ηγεσία της "τρομοκρατικής οργάνωσης" στην υπηρεσία των ΗΠΑ, την...
 περιβόητη Αλ Κάιντα, κάλεσε τους μουσουλμάνους σε εξέγερση εναντίον της Συριακής κυβέρνησης γιατί ο πρόεδρος της Συρίας Assad, είναι άπιστος και το καθεστώτος του αντί-ισλαμικό…
Η Κλίντον, το γεράκι της αμερικάνικης εξωτερικής πολιτικής, προχώρησε περισσότερο: «Οι ΗΠΑ τροφοδοτούν την αντιπολίτευση της Συρίας με υλικό επικοινωνιών»!
Όχι δεν πρόκειται για επέμβαση στα εσωτερικά κυρίαρχων κρατών. Είναι καθήκον των ιμπεριαλιστών, των ΗΠΑ και των σιωνιστών χωροφυλάκων τους στη Μέση Ανατολή, να εξάγουν τη δική τους «δημοκρατία». Όλοι μαζί, ΗΠΑ, Ισραήλ, προσκυνημένα αραβικά δικτατορικά καθεστώτα και Αλ Κάιντα για να πέσει η Συρία!
ΟΜΑΡ Σ.
http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/
Διαβάστε περισσότερα » »

ΛΙΓΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΡΑ ........ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΟΙ ΠΙΟ ΝΕΟΙ ΣΤΗ ΗΛΙΚΙΑ .!!!


20120402-234751.jpgΓια όσους δεν έτυχε να το γνωρίζουν…
Όταν μπήκαν οι Γερμανοί στην Αθήνα, 27
Απριλίου 1941, η πρώτη τους δουλειά ήταν να στείλουν ένα…
απόσπασμα υπό τον λοχαγό Γιάκομπι και τον
υπολοχαγό Έλσνιτς για να κατεβάσει τη Γαλανόλευκη από τον Ιερό Βράχο
της Ακρόπολης και να υψώσει τη σβάστικα.
Δεξιά ο Παρθενώνας, αριστερά οι Καρυάτιδες.
Από την ελιά τής Αθηνάς οι Γερμανοί αντικρίζουν στο ακραίο σημείο τού
βράχου τής Ακρόπολης πού δεσπόζει τής πόλης, την γαλανόλευκη σημαία
πού θ’ αντικατασταθεί από τον αγκυλωτό σταυρό.
Η εθνική Σημαία με το μεγάλο σταυρό στην μέση
λάμπει και τα χρώματά της τονίζουν και τονίζονται από τον Παρθενώνα
που στέκει αγέρωχος και όμορφος όπως πάντα.
Εκεί στην θέση Καλλιθέα, στο ανατολικό σημείο
του Ιερού Βράχου ο επικεφαλής του αποσπάσματος ζήτησε από τον εύζωνο
που φρουρούσε τη σημαία μας να την κατεβάσει και να την παραδώσει.
Ο απλός αυτός φαντάρος, όταν στις 8:45 το πρωί
έφθασαν μπροστά του οι κατακτητές της χώρας μας
και με το δάκτυλο στην σκανδάλη των πολυβόλων
τους, τον διέταξαν να κατεβάσει το Εθνικό μας
σύμβολο, δεν έδειξε κανένα συναίσθημα. Δεν πρόδωσε την τρικυμία της
ψυχής του. Ψυχρός, άτεγκτος και αποφασισμένος.. απλά αρνήθηκε! Οι ώρες
της περισυλλογής, που μόνος του είχε περάσει δίπλα στην σημαία, τον
είχαν οδηγήσει στη μεγάλη απόφαση.
“ΟΧΙ”!
Αυτό μονάχα πρόφερε και τίποτε άλλο. Μια απλή
λέξη, με πόση όμως τεράστια σημασία και αξία. Η Ελληνική μεγαλοσύνη σε
όλη την απλή μεγαλοπρέπειά της κλεισμένη μέσα σε δύο συλλαβές! Ξέρουν
απ’ αυτά οι Έλληνες..
Ο λοχαγός Γιάκομπι διέταξε έναν Γερμανό
στρατιώτη να το πράξει. Ο στρατιώτης την κατέβασε κι αφού με τη
βοήθεια ενός συναδέλφου του την δίπλωσε πολύ προσεκτικά, την παρέδωσε
στα χέρια του Έλληνα φρουρού. Ο εύζωνας κοίταξε για λίγα δευτερόλεπτα
με κατεβασμένο κεφάλι το διπλωμένο γαλανόλευκο πανί πάνω στα χέρια
του. Κι ύστερα τυλίχτηκε με τη σημαία, έτρεξε ως την άκρη του Ιερού
Βράχου και μπρος στα μάτια των
εμβρόντητων Γερμανών ρίχτηκε μ’ ένα σάλτο στον
γκρεμό, βάφοντας το εθνικό μας σύμβολο με το
τίμιο αίμα του.
Οι Γερμανοί σκύβουν πάνω από το κενό: 60 μέτρα
πιο κάτω, κείτεται ο Εύζωνας, νεκρός πάνω στον βράχο, σκεπασμένος με
το σάβανο πού διάλεξε.
Οι δύο Γερμανοί αξιωματικοί, πού είναι επί
κεφαλής των εμπροσθοφυλακών, ο αρχηγός ιππικού Γιάκομπι και ο λοχαγός
Έλσνιτς τής 6ης ορεινής μεραρχίας, χρησιμοποιούν
τον ραδιοφωνικό σταθμό Αθηνών για να στείλουν
μήνυμα στον Χίτλερ:
«Μάϊν Φύρερ, στις 27 Απριλίου, στις 8 και 10,
εισήλθαμε εις τας Αθήνας, επί κεφαλής των πρώτων γερμανικών τμημάτων
στρατού, και στις 8 και 45, υψώσαμε την σημαία τού Ράϊχ πάνω στην
Ακρόπολη και στο Δημαρχείο. Χάϊλ, μάϊν Φύρερ».
Η γερμανική στρατιωτική διοίκηση Αθηνών
υποχρέωσε την προδοτική κυβέρνηση Τσολάκογλου να δημοσιεύσει στον Τύπο
ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία ο φρουρός της σημαίας μας, υπέστη
έμφραγμα από την συγκίνηση όταν του ζητήθηκε να την παραδώσει. Όμως οι
στρατιώτες κι οι επικεφαλής του γερμανικού αποσπάσματος είχαν
συγκλονιστεί
απ’ αυτό που είδαν και δεν κράτησαν το στόμα
τους κλειστό. Στις 9 Ιουνίου η είδηση δημοσιεύθηκε στην DAILY MAIL με
τίτλο: “A Greek carries his flag to the death” (Ένας Έλληνας φέρει την
σημαία του έως τον θάνατο).
Η θυσία του Έλληνα στρατιώτη έγινε αιτία να εκδοθεί
διαταγή από τον Γερμανό φρούραρχο να υψώνεται
και η ελληνική σημαία δίπλα στη γερμανική.
Μέχρι πριν από λίγα χρόνια, εκεί στα
Αναφιώτικα κάτω από τον Ιερό Βράχο, ζούσαν ακόμα αυτόπτες μάρτυρες,
που είδαν το παλικάρι να γκρεμοτσακίζεται μπροστά στα μάτια τους
τυλιγμένο με την Γαλανόλευκη. Και κάθε χρόνο, στο μνημόσυνό του στις
27 Απριλίου, άφηναν τα δάκρυά τους να κυλήσουν στη μνήμη του. Ουδείς
ενδιαφέρθηκε ποτέ να καταγράψει την μαρτυρία τους.
Κωνσταντίνος Κουκίδης
είναι τ’ όνομα του ευζώνου (κατά μια άλλη
άποψη ήταν 17χρονος νέος της Εθνικής Οργανώσεως Νέων αλλά τι σημασία
έχει;).
Κωνσταντίνος Κουκίδης είναι τ’ όνομα αυτού του
ΕΛΛΗΝΑ και στολή του η Σημαία μας.
Μας τον έχουν κρύψει, μας τον έχουν κλέψει.
Κλείστε κι αυτόν τον εθνομάρτυρα στην ψυχή σας κοντά στους άλλους.
Απαιτείστε να γραφτεί τ’ όνομά του στα σχολικά βιβλία της Ιστορίας.
Ψιθυρίστε το, έστω και βουβά, μέσα σας,
κάθε φορά που αντικρίζετε τη σημαία μας.
Πείτε στα παιδιά σας ότι αυτή η σημαία, έχει βυζάξει
ποταμούς ελληνικού αίματος, για να μπορεί
αγέρωχη να κυματίζει την τιμή και την αξιοπρέπειά μας.
Το αφιερώνουμε στους Ευρωπαίους.
Και κάτι άλλο:
Το να προσπαθεί κάποιος να εξαλείψει μιαν Ιδέα
είναι σαν να προσπαθεί να… συνθλίψει τον αέρα με μια
μυγοσκοτώστρα…

Κι ΕΜΕΙΣ οι ΕΛΛΗΝΕΣ είμαστε… πλήρεις ΙΔΕΩΝ…

Αναγνώστης
http://olympia.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Π ΚΑΜΜΕΝΟΣ ---- ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ...!!!!! ΒΙΝΤΕΟ‏



Διαβάστε περισσότερα » »

Δήμος Εορδαίας: Παρατείνεται έως και την 30η Ιουνίου 2012 η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής των ενδιαφερόμενων δικαιούχων, του προγράμματος δωρεάν διανομής τροφίμων στους άπορους




Σας ενημερώνουμε ότι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής των ενδιαφερόμενων δικαιούχων, του προγράμματος δωρεάν διανομής τροφίμων στους άπορους της χώρας, παρατείνεται έως και την 30η Ιουνίου 2012 αντί της 31ης Μαρτίου 2012 που ορίζεται με την υπʼαριθ.22830/05-04-2012 ΚΥΑ περί επιλεξιμότητας δικαιούχων δωρεάν διανομής.(Η ανωτέρω απόφαση έχει αποσταλεί για δημοσίευση με Αρ.Πρωτ. 444/39751/30-3-2012).

Επίσης σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με το υπ.αριθ. 414/15857/27-03-2012 έγγραφο των Γεν. Δ/νσης Ζωικής & Φυτικής Παραγωγής του ΥΠ.Α.Α.Τ διευκρινίζονται τα εξής :
 Όσον αφορά στις προσαυξήσεις: το εισόδημα των 12000 ευρώ προσαυξάνεται κατά 30% για τη σύζυγο,30%για το πρώτο και 30% για το δεύτερο ανήλικο ή προστατευόμενο παιδί,ενώ για καθένα από τα επόμενα ανήλικα ή προστατευόμενα παιδιά προσαυξάνεται κατά 40%.Επιπλέον, το εισόδημα των 12000 ευρώ προσαυξάνεται κατά 50% στις περιπτώσεις πασχόντων από βαριά ανίατα ή δυσίατα νοσήματα και κατά 40% σε περίπτωση μη ύπαρξης ιδιόκτητης κατοικίας (προσκομίζονται Ε1 & Ε9).Οι προσαυξήσεις υπολογίζονται επί του αρχικού ποσού των 12000 ευρώ.
 Για παράδειγμα, αν το οικογενειακό εισόδημα του γονέα με τρία παιδιά, είναι 12.000 ευρώ, τότε αυξάνεται κατά 3.600 ευρώ για τη σύζυγο(30%), 3.600 ευρώ για το πρώτο παιδί(30%), 3.600 ευρώ για το δεύτερο (30%), 4.800 ευρώ για το τρίτο (40%).Συνολικά το σχετικό όριο είναι 27.600 ευρώ.
 Οι πολίτες άλλων κρατών εκτός ΕΕ, μπορούν να συμμετάσχουν στο εν λόγω πρόγραμμα, εφόσον τεκμηριώνεται η νόμιμη και μόνιμη διαμονή τους στην Ελλάδα με επικυρωμένο φωτοαντίγραφο της άδειας διαμονής τους, το οποίο θα πρέπει να είναι σε ισχύ.

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για τη ΓΕΝΟΠ και ΔΕΗ για προέδρους, διευθύνοντες συμβούλους, μέλη ΔΣ, της δεκαετίας 1999- 2010


Βαριές κατηγορίες από τους εισαγγελείς για το πάρτι εκατομμυρίων που είχαν στήσει στην πλάτη της ΔΕΗ και των Ελλήνων φορολογούμενων οι εργατοπατέρες της ΓΕΝΟΠ.


Σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, οι εισαγγελείς απήγγειλαν κατηγορίες κατά των υπευθύνων των διοικήσεων της ΔΕΗ την περίοδο 1999- 2010, της ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ και του Οργανισμού Κοινωνικών Δραστηριοτήτων Εργαζομένων (ΟΚΔΕ).

Η ποινική δίωξη ασκήθηκε μετά την προκαταρκτική εξέταση που διενήργησαν οι εισαγγελείς Αρ. Κορρέας και Ελένη Σίσκου, με αφορμή πόρισμα του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή για το... μεγάλο φαγοπότι των συνδικαλιστών, που αποκαλύφθηκε μετά από ελέγχους του ΣΔΟΕ, με υπερτιμολογήσεις, εκατομμύρια ευρώ για... διακοπές και φιλοξενεία ξένων συνδικαλιστών.

Η δίωξη που άσκησαν οι δύο εισαγγελείς, βάσει των στοιχείων του πορίσματος, προϊόν ενδελεχούς μελέτης συμβάσεων αλλά και εξέτασης μαρτύρων εκ των οποίων κάποιοι με την ιδιότητα του υπόπτου τόσο από την ΔΕΗ όσο και από την ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, αφορά τα εξής αδικήματα:

- Απιστία στην υπηρεσία, κατά συναυτουργία και μη και κατ΄εξακολούθηση, σε βάρος Νομικού Προσώπου, από υπαίτιο που μεταχειρίστηκε ιδιαίτερα τεχνάσματα, από την οποία υπήρξε ιδιαίτερα μεγάλης αξίας ελάττωση της περιουσίας του Δημοσίου.

Η κατηγορία στρέφεται σε βάρος των νομίμων εκπροσώπων της επιχείρησης (προέδρους, διευθύνοντες συμβούλους, μέλη ΔΣ, της δεκαετίας 1999- 2010).

- Άμεση συνέργεια στην απιστία, κατηγορία που στρέφεται σε βάρος των νομίμων εκπροσώπων της ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ και του ΟΚΔΕ της ΔΕΗ.

- Απάτη κατά συναυτουργία και κατ΄εξακολούθηση σε βάρος Νομικού Προσώπου, που αφορά τους αρμοδίους υπαλλήλους, στελέχη και μη, που έλεγξαν και ενέκριναν την εκταμίευση επίμαχων ποσών την τριετία 2008- 2010. Στρέφεται επίσης και σε βάρος εκπροσώπων της ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ και κάθε άλλου υπευθύνου που συμμετείχε στην όλη παράνομη δραστηριότητα.

Το πρώτο πόρισμα του κ. Ρακιντζή διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία τον Απρίλιο του 2011 και αφορούσε μεγάλες δαπάνες της ΔΕΗ για επιχορηγήσεις προς τη ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ, παροχές που κρίθηκαν παράνομες καθώς ο νόμος απαγορεύει την ενίσχυση συνδικαλιστικών οργανώσεων από τους εργοδότες.

Με αφετηρία εκείνα τα στοιχεία, ακολούθησε φορολογικός έλεγχος από το ΣΔΟΕ επί των τιμολογίων, που είχαν εκδοθεί για διάφορες δραστηριότητες ο οποίος ανέδειξε υπερκοστολογήσεις σε δαπάνες για ταξίδια κ.α. Εντοπίστηκαν επίσης ποσά ως έξοδα για μελέτες που ανατέθηκαν σε συγγενικά πρόσωπα συνδικαλιστών και τα οποία καταβλήθηκαν χωρίς να έχουν παραδοθεί ποτέ οι φάκελοι των μελετητών.

Στο πόρισμα, που διαπίστωνε έλλειψη ουσιαστικού διαχειριστικού ελέγχου από τη ΔΕΗ των δαπανών που κάλυπτε, αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι, το 2005 και το 2006, καταβλήθηκε ποσό 5 εκατομμυρίων ευρώ για προγράμματα κοινωνικού τουρισμού, ταξίδια, πολυτελή δώρα και γεύματα, χωρίς να αναγράφεται στα σχετικά παραστατικά ούτε ο σκοπός της δραστηριότητας, ούτε, όπου απαιτείτο, τα ονόματα των συμμετεχόντων.

Η δικογραφία για την υπόθεση θα ανατεθεί σε ανακριτή ο οποίος και θα εντοπίσει τα πρόσωπα που θα πρέπει να κληθούν να λογοδοτήσουν για την υπόθεση.
Διαβάστε περισσότερα » »

Το κόκκινο μελάνι που δεν θα στεγνώσει ποτέ από τις ψυχές μας!



Η επιστολή του 77χρονου αυτόχειρα περιγράφει μέσα σε μερικές αράδες την ζοφερή πραγματικότητα που βιώνουμε όλοι τους τελευταίους μήνες.
Λέξεις και έννοιες που βγαίνουν από μέσα μας, αλλά σκοντάφτουν στα χείλη μας για να μη μας κατηγορήσουν εμάς ως ακραίους ή δήθεν σωτήρες μας.
Οι τελευταίες λέξεις που αποτύπωσε στο χαρτί με ένα κόκκινο μελάνι που δεν θα στεγνώσει ποτέ στις ψυχές και τις συνειδήσεις όλων μας, χαρακτηρίζουν την κυβέρνηση κατοχική και την παρομοιάζουν με αυτή του προδότη στρατηγού Τσολάκογλου.

«Η κατοχική κυβέρνηση Τσολάκογλου εκμηδένισε κυριολεκτικά την δυνατότητα επιβίωσης μου που στηρίζονταν σε μια αξιοπρεπής σύνταξη που επί 35 χρόνια εγώ μόνον (χωρίς ενίσχυση κράτους) πλήρωνα γι’ αυτή.
Επειδή έχω μια ηλικία που δεν μου δίνει τη δυνατότητα δυναμικής αντίδρασης (χωρίς βέβαια να αποκλείω αν ένας Έλληνας έπαιρνε το καλάσνικοφ ο δεύτερος θα ήμουν εγώ) δεν βρίσκω άλλη λύση από ένα αξιοπρεπές τέλος πριν αρχίζω να ψάχνω στα σκουπίδια για τη διατροφή μου.
Πιστεύω πως οι νέοι χωρίς μέλλον, κάποια μέρα θα πάρουν τα όπλα και στην πλατεία Συντάγματος θα κρεμάσουν ανάποδα τους εθνικούς προδότες όπως έκαναν το 1945 οι Ιταλοί στο Μουσολίνι (πιάτσα πορέτο του Μιλάνο).    

pinakio
Διαβάστε περισσότερα » »

Προβεβλημένο στέλεχος υπουργείου πήρε "φωτιά" την ώρα των διαπραγματεύσεων! - Το τι ακολούθησε ....



Οι διαπραγματεύσεις με τη Τρόικα αυξάνουν τη λίμπιντο.


Κάπως έτσι μπορεί να εξηγηθεί το μίνι όργιο με πρωταγωνίστρια προβεβλημένο στέλεχος υπουργείου που εμπλέκεται στις συνομιλίες με τους τροικανούς.


Η συγκεκριμένη ξανθιά κυρία βρέθηκε να εργάζεται ως τα ξημερώματα με άλλους 3-4 κυρίους- σύμφωνα με πληροφορίες ο ένας εξ αυτών ήταν χαμηλόβαθμο στέλεχος της Τρόικας-γιατί έπρεπε να παραδώσουν νωρίς το πρωί μια πολύ κρίσιμη αναφορά.


Είχαν αρχίσει δε από τα μεσάνυχτα να δοκιμάζουν ένα πανάκριβο ουίσκι εισαγωγής που βρισκόταν στο μίνι bar του χώρου εργασίας τους. Η ατμόσφαιρα με τη πάροδο της ώρας άρχισε να γίνεται πιο χαλαρή με χαριτωμένα πορνογραφικά ανέκδοτα και όσο περνούσε η ώρα το παιγνίδι χόντραινε. Η κυρία ένιωθε κολακευμένη από το πέσιμο των ανδρών και μια και βρίσκεται σε μια ηλικία που δεν μπορείς να την πεις νεαρή δεν άργησε να πάρει φωτιά όπως ένας παλιός αχυρώνας-τέτοια φωτιά δεν σβήνει εύκολα.


Το τι ακολούθησε θα έχει να το διηγείται στους συναδέλφους του ο Τροικανός με το επιμύθιο «στην Ελλάδα τους πηδάμε στη κυριολεξία…»


Καλά θα κάνουν να μην μας διαψεύσουν καθότι έχουμε πληροφορηθεί ακόμη και το χρώμα…





Από την Ιόλη Πιερίδη

http://kourdistoportocali.com/articles/10632.htm
Διαβάστε περισσότερα » »

Αυτοκτονία άνδρα στο Σύνταγμα - "Δε θέλω να αφήσω χρέη στα παιδιά μου"


Ένα τραγικό και πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε λίγα λεπτά πριν τις 9 σήμερα το πρωί, στην πλατεία Συντάγματος.Ένας άνδρας, μεγάλης ηλικίας, έβαλε τέλος στη ζωή του, με μία σφαίρα στο κεφάλι.

Ο αυτόχειρας κατέβηκε τα σκαλάκια που οδηγούν στην πλατεία και ...... κατευθύνθηκε στον χώρο που βρίσκεται πριν την έξοδο του μετρό και τράβηξε την σκανδάλη.

Ο θάνατός του ήταν ακαριαίος.

Σε ιδιόχειρο σημείωμά του, ο τραγικός ηλικιωμένος εξηγεί τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να γίνει αυτόχειρας.
«Είμαι
συνταξιούχος. Δεν μπορώ να ζω σε αυτές τις συνθήκες. Δεν μπορώ να ψάχνω για φαγητό στα σκουπίδια. Γι αυτό αποφάσισα να βάλω τέλος στη ζωή μου», έγραψε.

. Σε χειροκρότημα ξέσπασαν όσοι ήταν συγκεντρωμένοι στη Πλ. Συντάγματος, κατά τη μεταφορά του νεκρού άνδρα στο ασθενοφόρο.

 Δείτε το βίντεο

Διαβάστε περισσότερα » »

Τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας στα δικαστήρια της Κοζάνης πριν από λίγο

Σύμφωνα με πληροφορίες του kozan.gr, τηλεφώνημα από άγνωστο για τοποθέτηση βόμβας στα δικαστήρια δέχτηκε πριν από λίγο το τηλεφωνικό κέντρο στην Ασφάλεια Κοζάνης.


Η αστυνομία έχει αποκλείσει - αυτή τη στιγμή - όλο την περιοχή γύρω από το κτίριο του δικαστικού Μεγάρου.

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Σωματείο Βενζινοπωλών Ν.Κοζάνης ::Τελικά η κυβέρνηση αποφάσισε την καταδίκη της βόρειας Ελλάδας στον δια του κρύου θάνατο.


Με το πρόσχημα της αποφυγής του λαθρεμπορίου στα καύσιμα, η κυβέρνηση, αποφάσισε να εξισώσει τον ειδικό φόρο του πετρελαίου θέρμανσης με 'κείνον του πετρελαίου κίνησης καταδικάζοντας τους κατοίκους των περιοχών μας σε εφιαλτικούς χειμωνιάτικους μήνες.


Για στάχτη στα μάτια άρχισαν να ψελλίζουν κάτι για επίδομα στην β. Ελλάδα αν αντέχει ο προϋπολογισμός, ο οποίος φυσικά θ' "ανακαλύψουν" ότι δεν αντέχει.


Ίσως θα ήταν αφελής η απορία: Γιατί να μην εξισωθεί ο φόρος του π. κινήσεως με το π. θέρμανσης, έτσι που ν' αποτελέσει και αναπτυξιακό κίνητρο, μια και το πετρέλαιο κατά 90% χρησιμοποιήται στην εμπορική μεταφορά και τα έργα. Υποτίθεται ότι η ανάπτυξη είναι το ζητούμενο.


Οι φωνές διαμαρτυρίας από τους κατοίκους της Δ. Μακεδονίας δεν συγκίνησαν κανέναν.

Ούτε η κραυγή αγωνίας των κατοίκων της Φλώρινας στάθηκε ικανή να τους συγκινήσει. Ούτε οι θερμοκρασίες, που για φέτος έφτασαν στους -24 βαθμούς, μέσα στην πόλη της Φλώρινας.


Ούτε κανείς τους διανοήθηκε να ρωτήσει, πόσο κατεβαίνει το θερμόμετρο, τη νύχτα και πόσο απαραίτητη είναι η θέρμανση ακόμη κι αυτήν την εποχή για την περιοχή μας.


Έτσι απλά, με μια μονοκοντυλιά αποφάσισαν ότι εμείς είμαστε πολίτες τρίτης κατηγορίας, μια κι αποφασίσαμε να μείνουμε και να δουλέψουμε στα χώματά μας.


Αν θέλανε να φύγουμε, θα μπορούσαν απλά να μας το πουν. Δεν ήταν ανάγκη να μας καταδικάσουν σε θάνατο.

kozan.gr

Διαβάστε περισσότερα » »

Ειναι ζωντανή,όμορφη,αλλά την πληγώνουμε.... (VIDEO)

Ένα φοβερό βίντεο για το "σπίτι" μας μην το χάσεις!!!
Αυτή είναι μια μη-εμπορική προσπάθεια, να τονιστεί το γεγονός οτι οι παγκόσμιοι ηγέτες,οι ανεύθυνες πολυεθνικές και οι "υπνωτισμένοί" καταναλωτές, συνεισφέρουν όλοι μαζί , να καταστραφεί κάθε είδους ζωή στον πλανήτη. Αφιερωμένη σε όλους πέθαναν για τον πλανήτη ΓΗ και μονταρισμένη απο τον νεαρό κινηματογραφιστή Vivek Chauhan, η παρακάτω ταινία μικρού μήκους μας αποκαλύπτει,πως το ανθρώπινο είδος καταστρέφει , οτι το αγαπά και το προστατεύει, την γη μας.
Διαβάστε περισσότερα » »

Αγκινάρα, σημαντικός ο ρόλος της στο μεταβολισμό μας.


Τον Απρίλη καθόμαστε στην ..ΑΓΚΙΝΑΡΑ
Ο Απρίλιος είναι ο μήνας όπου κατεξοχήν συναντάμε την αγκινάρα. Είναι η περίοδος όπου οι ελληνικές οικογένειες την απολαμβάνουν σε εύγευστα πιάτα, ενώ μαζί με άλλα λαχανικά μπορεί να «σταθεί» ως γεύμα τις ημέρες της Σαρακοστής..

Η αγκινάρα καλλιεργείται σε πολλές περιοχές της Ελλάδας (Πελοπόννησος, Κρήτη, Κέρκυρα κα). Γενικά κατατάσσεται στα υψηλής αντιοξειδωτικής ικανότητας τρόφιμα.

Αποτελεί καλή πηγή Μαγνησίου το οποίο παίζει σημαντικό ρόλο για τη σύσπαση των μυών, ενώ είναι συστατικό πολλών ενζύμων, συμμετέχοντας στο μεταβολισμό του ανθρώπου.

Η παρουσία κυναρίνης και σιλυμαρίνης (φυσικά αντιοξειδωτικά) κάνουν την αγκινάρα σπουδαία για την ομαλή λειτουργία του συκωτιού, αλλά και της χοληδόχου κύστης.

Ακόμα η αγκινάρα είναι πλούσια σε Φώσφορο, Ψευδάργυρο, κάτι που ενισχύει τη σπουδαιότητά της και την αξία της στη διατροφή μας.

Η υψηλή υγρασία (85%) της αγκινάρας είναι ευεργετική για το ουροποιητικό σύστημα μας.


Συσταση ΑΓΚΙΝΑΡΑΣ/ 100γρ:

Θερμιδεσ:18 KCAL

Καροτινη (προδρομοσ βιτ. Α):90 μικρογρ

Ασβεστιο: 41mg

Μαγνησιο: 22mg

ΦΩΣΦΟΡΟΣ: 6mg

ΨΕΥΔΑΡΓΥΡΟΣ: 0.5mg

Πηγη: «πινακες συνθεσης τροφιμων», α. τριχοπουλου



ΚΟΨΤΕ ΈΝΑ ΠΕΤΑΛΟ ΣΤΗ ΜΕΣΗ, ΑΝ «ΤΡΕΞΕΙ» ΛΙΓΟ ΝΕΡΟ, ΤΟΤΕ Η ΑΓΚΙΝΑΡΑ ΕΊΝΑΙ ΦΡΕΣΚΙΑ


Η αγκινάρα μπορεί να καταναλωθεί ωμή (πχ Κρήτη ), αλλά συνήθως μαγειρεύεται εφόσον καθαριστεί (από «χνούδι» και πέταλα). Οι «αγκινάρες α λα πολίτα», αποτελούν ένα κλασσικό πιάτο του μήνα, περιέχοντας αγκινάρες, πατάτα, καρότο, άνηθο. Ακόμα οι αγκινάρες μπορούν να μαγειρευτούν στην κατσαρόλα με κρέας, ενώ όταν προστίθενται στα ζυμαρικά στα ριζότο και τις ομελέτες τα γευστικά αποτελέσματα είναι σπουδαία

Μαζί με λεμόνι η αγκινάρα είναι μια πολύ καλή «παρέα» για την τσικουδιά στην Κρήτη. Προτείνουμε να περιοριστείτε στα 2 πρώτα συστατικά..


 iator.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

ΡΕΠΠΑΣ: ΟΤΑΝ Ο ΛΑΟΣ ΕΤΡΩΓΕ, ΔΕ ΜΙΛΑΓΕ...


Για το παρελθόν των ελλήνων μίλησε σήμερα ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δημήτρης Ρέππας λέγοντας ότι δε διαμαρτυρόταν κανείς τότε που γίνονταν συνέχεια αυξήσεις και έρρεε το χρήμα από τις επιδοτήσεις, ενώ, όπως είπε, τώρα που πρέπει να πληρωθεί ο λογαριασμός, όλοι ξεσηκώνονται. Μεταξύ μας, δεν έχει και πολύ άδικο... Αλλά, από την άλλη, κοίτα ποιός μιλάει...

Δείτε τι είπε:

Ήρθε η ώρα η χώρα μας -και έχουμε ευθύνη σε αυτό κυρίως εμείς βεβαίως, αλλά όχι μόνον εμείς- να πληρώσει το λογαριασμό. Εγώ το παρατηρώ αυτό, δεν ενθυμούμαι να έχει ασκηθεί κάποια κριτική ή να έχει εκφραστεί κάποιο παράπονο από οποιαδήποτε πλευρά, την εποχή που δανειζόμασταν αλόγιστα, την εποχή που δίναμε αυξήσεις ή δίναμε παροχές, οι οποίες ήταν πέραν από τις προφανείς δυνατότητες που είχε η χώρα μας. Τώρα που ήρθε η ώρα του λογαριασμού και η πολιτική των περιορισμών είναι αναπόφευκτη, ασφαλώς διατυπώνονται παράπονα και κριτικές. Δεκτά και θεμιτά. Όμως δεν ακούστηκε κριτική, δεν εκφράστηκε παράπονο όταν μοιράστηκαν παροχές, ενώ όλοι καταλάβαιναν ότι αυτό γίνεται σε βάρος της προοπτικής της χώρας, αφού ξεπερνά τις οικονομικές αντοχές και δυνατότητές της.




apospasma
Διαβάστε περισσότερα » »

Οι βασικοί λόγοι για τους οποίους γίνονται οι αεροψεκασμοί

Ανάγνωσή με διάκριση, διότι πολλές φορές τα όρια της συνωμοσιολογίας και της πραγματικότητας αν και φαίνονται ξεκάθαρα, τελικά δεν είναι.


Οι αεροψεκασμοί είναι μια τεράστια επιχείρηση. Και είναι και πολύ ακριβή. Το μεγαλύτερο λάθος που μπορεί να κάνει κάποιος είναι να υποθέσει ότι γίνονται μόνο για έναν λόγο.
Αντιθέτως υπάρχουν πολλοί λόγοι. Οι κυριότεροι είναι περιληπτικά οι εξής:1. Μείωση της ηλιακής ακτινοβολίας: Αυτή είναι η βασική αιτία που κυρίως προέρχεται από κυβερνητικά στελέχη. Πρέπει μυστικά, να σταματήσουμε την υπερθέρμανση του πλανήτη και για αυτό το λόγο πρέπει να κρατήσουμε μυστικό το γεγονός ότι ψεκάζουμε. Η υπερθέρμανση του πλανήτη είναι ένα θέμα που έχει μεγάλη απήχηση και ”πείθει” τον καθέναν.

2. Μείωση της ηλιακής ακτινοβολίας (πάλι): Μια μείωση της ηλιακής ακτινοβολίας σε όλο τον πλανήτη θα μειώσει ελαφρώς την παραγωγή των καλλιεργειών. Αυτό το γεγονός αποτελεί μέρος των διεργασιών για την κατασκευή μια κρίσης στα τρόφιμα με αποτέλεσμα συνθήκες πείνας. Ο λόγος αυτός συνδέεται και με την εξαφάνιση των μελισσών.

3. Υπερθέρμανση της ατμόσφαιρας: Προκειμένου να δημιουργηθούν οι σεισμοί και οι τυφώνες, η ατμόσφαιρα πρέπει να είναι πιο αγώγιμη για την ηλεκτρική ενέργεια ώστε οι διάφορες εγκαταστάσεις όπως το HAARP να μπορούν να κάνουν τα μαγικά τους. Για τον λόγο αυτό, με τους αεροψεκασμούς ρίχουν βάριο και αλουμίνιο (ανάμεσα σε πολλά άλλα) προκειμένου να κάνουν τα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας πιο αγώγιμα.

4. Δημιουργία προβλημάτων υγείας: Ως παρενέργεια των αεροψεκασμών, η υγεία και το ανοσοποιητικό σύστημα του καθενός γίνεται πιο ευάλωτο. Για τους υγιείς ανθρώπους αυτό το γεγονός δεν είναι και τόσο σημαντικό. Οι ηλικιωμένοι κατά μέσο όρο πεθαίνουν νωρίτερα ενώ οποιαδήποτε επιπλοκή στην υγεία, έχει περισσότερες πιθανότητες να είναι θανάσιμη. Αυτό αποτελεί τόσο παρενέργεια των αεροψεκασμών όσο και σκόπιμη ενέργεια.

5. Τροποποίηση του καιρού: Για να βοηθήσουν ή να βλάψουν τις καλλιέργειες, για να κρατήσουν τους ουρανούς καθαρούς σε ένα μεγάλο γεγονός (όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες), κλπ.

6. Διασπορά νάνο-ινών (nano-fibers): Για να εγκαταστήσουν σε παγκόσμια κλίμακα ένα βιολογικό σύστημα ελέγχου και προγραμματισμού πρέπει να ψεκάσουν νάνο-ίνες. Αυτές οι ίνες δεν μπορούν να μπουν σε τροφές ή να δοθούν με άλλο τρόπο διότι η διάδοσή τους θα χρειαζόταν πολύ χρόνο και δεν θα ήταν αποδοτική. Είναι πιο εύκολο να ψεκάσεις κάποιον όπως τα έντομα.
Από τους πιο πάνω λόγους (οι οποίοι προέρχονται από εδώ), ο τελευταίος είναι και αυτός που αγγίζει τα όρια μιας καλοστημένης συνωμοσίας και φυσικά έχει τραβήξει και το ενδιαφέρον αρκετών συνανθρώπων μας. Δεν είναι καθόλου τυχαίο φυσικά το γεγονός ότι οι αεροψεκασμοί γίνονται στις πλέον πυκνοκατοικημένες περιοχές του πλανήτη, όπως βλέπετε και στον πιο κάτω πίνακα.

Για περαιτέρω μελέτη διαβάστε και αυτo

kotsarikosπηγη
makedonia-is-greece

Διαβάστε περισσότερα » »