Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Ανακαλύφθηκε στη Ρωσία αρχαίος ναός για Ελευσίνια Μυστήρια!!!

Μοναδικό...

αρχαιολογικό Ελληνικό μνημείο ανακάλυψε ο διδάκτωρ ιστορικών επιστημών Νικολάι Σούνταρεφ στη Ρωσία.


 Το Ναό της θεάς Δήμητρας!

 

Σύμφωνα με την αρχαιότητα στον εν λόγω Ναό, η δημιουργία του οποίου χρονολογείται 50 χρόνια πριν από τον ..Παρθενώναδιεξάγονταν τα Ελευσίνια Μυστήρια, μία από τις πιο σημαντικές τελετές της αρχαιότητας.   

Ο ναός βρέθηκε στο χωριό Βέστνικ, στη χερσόνησο του Ταμάν, στα βόρεια παράλια του Ευξείνου Πόντου και σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, η σπουδαιότητά του είναι ανάλογη του παγκοσμίως γνωστού Stonehenge της Αγγλίας

Ο Νικολάι Σούνταρεφ, επικεφαλής της αποστολής Ανατολής-Βοσπόρου του Ινστιτούτου Αρχαιολογίας της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών, πιστεύει ότι οι ανασκαφές θα επιβεβαιώσουν ότι το κτήριο, που αποκαλύφθηκε είναι μόνο το μέρος ενός μεγάλου λατρευτικού συγκροτήματος.

«Κατασκευασμένο με όλους τους κλασικούς αρχαιοελληνικούς κανόνες, το μεγαλειώδες για την εποχή του κτίσμα, θα μπορούσε να ανεγερθεί μόνο με τη συμμετοχή της ανώτατης εξουσίας του Βασιλείου του Βοσπόρου», σημειώνει ο επιστήμονας.

«Κατέστη αμέσως σαφές ότι αυτό το κτίριο είναι μια ασυνήθιστη δημόσια κατασκευή. Δηλαδή οικοδομήθηκε όχι με ιδιωτικούς πόρους, αλλά με χρήματα του κράτους ή της κοινότητας, με καλούς αρχιτέκτονες και λαξευτές πέτρας, με προσεκτική προσαρμογή των λίθων. Ακόμη και τώρα, είναι δύσκολο να τοποθετήσεις το μαχαίρι ανάμεσά τους. Όλα έγιναν χωρίς τη βοήθεια μεγάλων λεπίδων, που τότε δεν υπήρχαν, αλλά μικρών κοπιδιών. Πολύ προσεκτική και ποιοτική εργασία», συμπληρώνει.

Οι ανακαλύψεις τόσο του ιερού όσο και του αγάλματος της θεάς Δήμητρας η οποία απεικονίζεται να κρατά την κόρη της Περσεφόνη, επιβεβαίωσαν ότι το συγκρότημα του ναού ήταν αφιερωμένο στην αρχαία θεά της γονιμότητας και της γεωργίας.

Σύμφωνα με τους μύθους, μετά την απαγωγή της κόρης της από το θεό του κάτω κόσμου, η Δήμητρα αποσύρθηκε στη μικρή πόλη της Ελευσίνας, η οποία απέχει 22 χιλιόμετρα από την Αθήνα και έκανε τάμα ότι κανένα φύτρο δεν θα ξεμυτίσει από τη γη, εωσότου της επιστρέψουν την Περσεφόνη. Μόνο όταν επέστρεψε την κόρη της, η Δήμητρα επέτρεψε στη Γη να ανθίσει. Τα Ελευσίνια Μυστήρια γεννήθηκαν τον 15ο αιώνα π.Χ. και συμβόλιζαν την επιστροφή της Περσεφόνης.

«Τα Ελευσίνια Μυστήρια, είναι ένα είδος «εισιτήριο» στον παράδεισο του κάτω κόσμου. Πριν απ’ αυτά, οι Έλληνες αντιλαμβάνονταν τη μετά θάνατο ζωή ως μια τραγική περιπλάνηση στο ζοφερό Άδη. Αλλά τα Μυστήρια έδιναν τη δυνατότητα να βρεθείς στα Ηλύσια Πεδία, ένα είδος παραδείσου για τους νεκρούς Έλληνες, όπου οι ψυχές αιωνίως διασκεδάζουν, χορεύουν κ.λ.π.. Για το σκοπό αυτό έπρεπε να περάσεις την τελετή εξαγνισμού», επισήμανε ο κ. Σούνταρεφ.

Επιπλέον η μοναδικότητα του Ναού ενισχύεται από το γεγονός ότι είναι εγκατεστημένος στο έδαφος μιας μοναδικής νεκρόπολης, η οποία ανήκει στην προελληνική περίοδο. Τότε στη χερσόνησο του Ταμάν κατοικούσε η βαρβαρική φυλή των Σίνδων.

Τα Ελευσίνια Μυστήρια είναι ακόμα και σήμερα μία από τις πιο μυστηριώδεις και σημαντικές τελετές της αρχαιότητας. Οι επιστήμονες ως και τώρα διαφωνούν σχετικά με το πώς διεξάγονταν, καθώς η διαδικασία κρατούνταν ως επτασφράγιστο μυστικό. Οι μετέχοντες συνήθιζαν να δίνουν όρκο μη κοινοποίησης υπό το φόβο του θανάτου και οι τυχαίοι μάρτυρες σκοτώνονταν χωρίς οίκτο.

Πολλοί ιστορικοί είναι βέβαιοι ότι κατά τη διάρκεια των Μυστηρίων οι μετέχοντες βρίσκονταν υπό την επήρεια ψυχοτρόπων ουσιών και ειδικά του κυκεώνος, ένα ειδικό εκχύλισμα κριθαριού και μέντας (γλήχωνα), που βύθιζε σε βαθύτατη μυστικιστική κατάσταση.


 
Διαβάστε περισσότερα » »

100.000.000 ευρώ ανά έτος η φύλαξη των λαθρομεταναστών . Όσο κάνουν τα εισιτήρια α' θέσης με το αεροπλάνο για την πατρίδα τους

Το υπουργείο Προστασίας των Πολιτικών προτείνει οι ΕΔ να επανδρώσουν "αρχικά" τα στρατόπεδα μέχρις ότου βρεθεί ένας αριθμός 3.000 ανδρών που θα αναλάβει να φυλάει επί 24ώρου βάσεως τους 30-40.000 λαθρομετανάστες των στρατοπέδων. Το ΓΕΣ λέει έμμεσα ότι Τώρα είναι πάνω από 1 εκατ. από δαύτους. Τι να κάνουν 30 στρατόπεδα των 1000 ατόμων; Και ποιος θα τους φυλάει; Ρώτησαν να μάθουν τι σημαίνει στρατόπεδο λαθρομεταναστών και τι απαιτήσεις φύλαξης έχει; Θέλουμε δυο συντάγματα μόνο για να τους φυλάνε και χώρια οι εξεγέρσεις, τα καθημερινά προβλήματα διαβίωσης των ανθρώπων μέσα σε αυτά που θέλουν ειδική διαχείριση. Άνθρωποι είναι, όχι ζώα, ούτε καν αιχμάλωτοι. Αν προκύψουν προβλήματα ασφάλειας τι θα κάνει το προσωπικό; Θα τους κτυπήσει "στο ψαχνό". Κάποιοι δεν τα έχουν υπολογίσει καλά." "Η μοναδική λύση είναι η άμεση απέλασή τους και το "σφράγισμα" των συνόρων με ειδικά μέσα. Υπάρχουν τρόποι. Το να τους στοιβάζεις μέσα στο έδαφός σου είναι καταστροφικό. Πάντως σε ότι αφορά την υποδομή και την φύλαξη των δεκάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών, οι μεν ΕΔ "σηκώνουν τα χέρια" ("Εδώ δεν έχουμε άνδρες να φυλάξουμε τα σύνορα, θα φυλάξουμε τους Πακιστανούς;" σημείωνε έτερος ανώτερος αξιωματικός του ΓΕΣ) και από εκεί και πέρα κάποιος πρέπει να καταλάβει ότι χρειάζονται χιλιάδες εκπαιδευμένοι και οπλισμένοι άνδρες για να φυλάξουν όλους αυτούς τους λαθρομετανάστες.
Οι οποίοι "χιλιάδες οπλισμένοι άνδρες" απλά δεν υπάρχουν. Και βέβαια μπορεί να δημιουργηθεί ένα τέτοιο ειδικό σώμα, αλλά μόνο η εκπαίδευση, ο εξοπλισμός τους και η ετήσια μισθοδοσία τους κοστίζει πάνω από 100.000.000 ευρώ ανά έτος. Όσα θα στοίχιζε να τους στείλεις όλους με εισιτήριο α' θέσης στην πατρίδα τους με το αεροπλάνο...

ixnos
Διαβάστε περισσότερα » »

ΕΚΤΑΚΤΟ: 3 μαχαιρωμένοι στην Πανεπιστημιούπολη από άγριες συμπλοκές μεταξύ Χρυσαυγιτών - Αναρχικών

Σφάζονται και η αστυνομία θεατής...

ΤΩΡΑ: Εκτός ελέγχου η κατάσταση στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου. Δυστυχώς, επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες, που σας μεταδώσαμε νωρίτερα, στο planet-greece, περί άγριων συμπλοκών μεταξύ ομάδων που ισχυρίζονται ότι ανήκουν στην Χρυσή Αυγή και Αναρχικών....


Δυστυχώς, οι πληροφορίες, που φθάνουν στο planet-greece από την Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου δεν είναι καθόλου καλές, αφού αναφέρουν ότι τρία άτομα έχουν τραυματιστεί από μαχαίρι, ένα εκ των οποίων σοβαρά, χωρίς, όμως να διευκρινίζεται από ποια ομάδα εκ των εμπλεκόμενων μερών προέρχονται.



Η αστυνομία ακόμη δεν έχει επέμβει, αφού κανείς δεν έχει σηκώσει το τηλέφωνο να ζητήσει συνδρομή!

 Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, που επικοινώνησαν με το planet-greece, οι συμπλοκές ξεκίνησαν όταν μία ομάδα περίπου 30 ατόμων, που δήλωσαν μέλη της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν με κράνη και ρόπαλα κατά φοιτητών που φέρονται να ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι συμπλοκές ξεκίνησαν από το φυσικομαθηματικό και επεκτάθηκαν μέχρι τη φιλοσοφική σχολή!

Η αστυνομία δηλώνει άγνοια, αφού η Πανεπιστημιούπολη είναι χώρος ασύλου και δεν μπορεί να επέμβει εαν δεν υπάρξει εντολή εισαγγελέα ή δεν κληθεί από τις αρμόδιες πρυτανικές αρχές.



http://planet-greece.blogspot.com/2012/03/3_29.html
Διαβάστε περισσότερα » »

ΛΟΥΚΑΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ ΛΕΣΧΕΣ


Διαβάστε περισσότερα » »

Εκτός πολιτικής η Διαμαντοπούλου!


ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ

Η Άννα Διαμαντοπούλου είναι ένα από τα πλέον πολυσυζητήμενα πρόσωπα του ΠΑΣΟΚ, αν όχι ευρύτερα του σημερινού πολιτικού δυναμικού του τόπου, καθώς με πρόσφατες παρεμβάσεις αλλά και με τη ρητορική που ανέπτυξε δημοσίως, βρέθηκε στο κέντρο του ενδιαφέροντος, μιας κοινωνίας η οποία αποστρέφεται πλέον τους τακτικισμούς και την επιδερμική προσέγγιση της εθνικής πραγματικότητας.

Ήθελε να είναι υποψήφια για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, υποχρεώθηκε ωστόσο να σπεύσει ασθμαίνοντας στο πλευρό του Ευάγγελου Βενιζέλου, σε χρόνο πολιτικά άκαιρο, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να επιβάλλει τους δικούς της όρους, ούτε να διαπραγματευτεί με την άνεση και την αποτελεσματικότητα που το έκανε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Εξελίχτηκε στην πιο παθιασμένη σταυροφόρο της εποχής Παπαδήμου, υποστηρίζοντας και για το μέλλον λύσεις εξωκοινοβουλευτικών πρωθυπουργών. Προχώρησε μάλιστα τη σκέψη της πολλά στάδια παρακάτω, ζητώντας να είναι εξωκοινοβουλευτικοί και οι υπουργοί. Ή, όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν σε τέτοιες κυβερνήσεις, να έχουν δηλώσει εκ των προτέρων ότι δεν θα πολιτευτούν στις επόμενες εκλογές.

Τελικά, έφτασε στο σημείο να χρειάζεται την… προεδρική χάρη της μετακίνησης της Φώφης Γεννηματά στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, για να αυξήσει τις πιθανότητές της να αποφύγει έναν οδυνηρό αποκλεισμό από την επόμενη Βουλή, καθώς η Α’ Αθηνών πιθανολογείται ότι θα εξελιχθεί σε… τόπο μαρτυρίου για τους κορυφαίους του ΠΑΣΟΚ.

Προσπάθησε να καρφιτσώσει την πολιτική παρουσία της δίπλα στο εθνικό ζητούμενο των μεταρρυθμίσεων. Το έκανε ωστόσο με λάθος μέθοδο. Απ’ τη μια υπερασπίστηκε τις… μεταρρυθμίσεις του Μνημονίου, οι οποίοι δεν είναι ορατές ούτε καν από εκείνους που τις συνέταξαν. «Μεταρρυθμίσεις» που μέχρι σήμερα, έχουν περιοριστεί σε λουκέτα σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και δραματική εκτόξευση της ανεργίας. Και απ’ την άλλη, ούσα στον κατεξοχήν χώρο πολιτικής ευθύνης που προσφέρεται για ριζοσπαστικές αλλαγές, το υπουργείο Παιδείας, η θητεία της εξαντλήθηκε στη μάλλον ειρωνική περιγραφή της ως «η εποχή της φωτοτυπίας», λόγω του γνωστού προβλήματος με τη διανομή βιβλίων.

Μέχρι και χθες, η Άννα Διαμαντοπούλου είχε απέναντι σε όλα τα παραπάνω έναν ρεαλιστικό και σοβαρό αντίλογο: Τον νόμο για τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ, που προέκυψε μετά από πολυκομματική συμφωνία, και άλλαζε ριζικά την εικόνα στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Χωρίς ωστόσο να είναι βέβαιο ότι την άλλαζε προς το καλύτερο. Από χθες, και μετά τις εξαγγελίες Μπαμπινιώτη ότι η συγκεκριμένη μεταρρύθμιση… μπαίνει στο ράφι, ώστε να επαναπροσδιοριστεί μετά τις εκλογές η χρησιμότητά της, ακόμη και αυτό το πολιτικό επιχείρημα απαλείφτηκε από το βιογραφικό της Άννας Διαμαντοπούλου.

Ως υπουργός Ανάπτυξης μιας μεταβατικής κυβέρνησης που δεν παράγει πλέον νομοθετικό έργο, καθώς περιμένει τις εκλογές, η Άννα Διαμαντοπούλου βιώνει έντονη πολιτική «ορφάνια». Λες και έχει υποχρεωθεί να βρεθεί… εκτός πολιτικής. Δρώσας και εύληπτης τουλάχιστον για εκείνους τους οποίους θα πρέπει να αφορά. Δηλαδή, την κοινωνία των ενεργών πολιτών.


eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »

Το θαύμα της σύγχρονης ορθοπεδικής χειρουργικής σε ένα εκπληκτικό βίντεο κινουμένων σχεδίων.





Απολαύστε το...
Η μόνη φιλική συμβουλή, βάλτε το σε πλήρη οθόνη....






koukfamily
Διαβάστε περισσότερα » »

Νοσοκομείο Μέριλαντ για πρώτη φορά έγινε πλήρης μεταμόσχευση προσώπου...Βίντεο...

Αμερικανοί χειρουργοί προχώρησαν στην πιο εκτενή έως σήμερα ολική μεταμόσχευση προσώπου, χαρίζοντας σε έναν 37χρονο άντρα μέχρι και νέα γνάθο, δόντια και γλώσσα.
Ο Ρίτσαρντ Νόρις ζούσε σαν ερημίτης από το 1997, έπειτα από τον σοβαρό τραυματισμό του με όπλο που διέλυσε το πρόσωπό του. Τις σπάνιες φορές που έβγαινε από το σπίτι του φορούσε προσθετική μύτη και από πάνω μία μάσκα.
Την εγχείρηση χρηματοδότησε το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, το οποίο ελπίζει πως αυτού του είδους οι μεταμοσχεύσεις θα βοηθήσουν τους βαριά τραυματισμένους στρατιώτες από το Ιράκ και το Αφγανιστάν.
Η μεταμόσχευση διενεργήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ, διήρκησε 36 ώρες και είναι μία από τις πέντε που πραγματοποιήθηκαν από τον ίδιο δότη σε (συνολικό) χρονικό διάστημα 72 ωρών.
Ο τραυματισμός του κ. Νόρις είχε διαλύσει το πρόσωπό του από τα μάτια και κάτω, επιτρέποντας ελάχιστη κίνηση του στόματός του.
Ο επικεφαλής της χειρουργικής ομάδας δρ Eduardo Rodriguez δήλωσε πως πλέον ο νεαρός άντρας θα ανακτήσει τη ζωή του.
«Στόχος μας δεν είναι μόνο ένα αισθητικώς ικανοποιητικό αποτέλεσμα, αλλά να ανακτηθούν όλες οι λειτουργίες του προσώπου», είπε. Και πρόσθεσε πως μόλις έξι μέρες μετά τη μεταμόσχευση, ο κ. Νόρις μπορεί ήδη να κινεί
τη γλώσσα του, ανοιγοκλείνει τα μάτια του, βουρτσίζει τα δόντια του, ξυρίζεται και έχει αποκτήσει όσφρηση!
Η ανάρρωσή του είναι πολύ πιο γρήγορη απ' ό,τι αναμενόταν, παραδέχτηκε ο δρ Rodriguez, ο οποίος είναι αναπληρωτής καθηγητής Χειρουργικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ. Την μεταμόσχευση, στη διάρκεια της οποίας συνδέθηκαν μέχρι και τα νεύρα που μας επιτρέπουν να χαμογελάμε, έλαβαν συνολικά μέρος 100 γιατροί, επιστήμονες και νοσηλευτές – από πλαστικούς χειρουργούς μέχρι ειδικούς στην κρανιοπροσωπική χειρουργική. Η αμερικανική κυβέρνηση υπολογίζει ότι σχεδόν 200 τραυματισμένοι στρατιώτες χρειάζονται μεταμόσχευση προσώπου.  
Η πρώτη μερική μεταμόσχευση προσώπου στον κόσμο πραγματοποιήθηκε το 2005 στη Γαλλία, σε μία γυναίκα την οποία είχε κατακρεουργήσει ο σκύλος της. Το 2010 επιστήμονες στην Ισπανία πραγματοποίησαν την πρώτη πλήρη μεταμόσχευση προσώπου, αλλά τότε δεν είχε χρειασθεί μεταμόσχευση δοντιών και γλώσσας.
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο ΛΑΘΡΟΜΠΟΥΤΑΡΗΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΣΕ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΤΟΥ ΣΕΪΧ ΣΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣ/ΚΗ.

Επικίνδυνες κρίνει τις προτάσεις του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη για το δασικό μέλλον του Σέιχ Σου,η Επιτροπή Προστασίας του δάσους της Θεσσαλονίκης... καθώς όπως υποστηρίζει, επιχειρείται η ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίησή του.
Σύμφωνα με το thousandnews.gr ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ενώ αρχικά διέψευσε το βίντεο, στο οποίο εμφανίζεται να διατυπώνει τη σκέψη ότι πρέπει να καθιερωθεί εισιτήριο εισόδου στο Σέιχ Σου,στη συνέχεια παραδέχθηκε ότι αυτό το είπε, με τη λογική ότι πρέπει να βρεθούν τρόποι χρηματοδότησης για τη συντήρησή του, αποκλείοντας τη χρηματοδότηση του δάσους από το κράτος.
Για να δικαιολογήσει το αυξημένο κόστος διαχείρισης έκανε λόγο για την αντικατάσταση της υπάρχουσας βλάστησης με καινούρια, για εισαγωγή στο δάσος ακόμη και αγριογούρουνων, για δημιουργία υποδομών που θα επιτρέπουν να κοιμούνται το βράδυ στο δάσος…. οι πολίτες και ακόμη για δημιουργία δίδυμου δάσους από εβραϊκή οργάνωση!
Η Επιτροπή Προστασίας του Σέιχ Σου, τονίζει ότι επιχειρείται η έμμεση ιδιωτικοποίηση του δάσους, αφού αυτό θα χρηματοδοτείται από ιδιώτες (εκδρομείς-επιχειρηματίες-ενοικιαστές δημοτικών αναψυκτηρίων).
Επισημαίνει ότι θεσμοποιείται η υπονόμευση του δασικού του χαρακτήρα, αφού η κατασκευή εγκαταστάσεων αστικού χαρακτήρα, όπως χώροι εστίασης, αθλητικές εγκαταστάσεις και συνοδά έργα (πάρκινγ,ασφαλτοστρωμένοι δρόμοι πρόσβασης, σύνδεση με το αποχετευτικό και ηλεκτρικό δίκτυο) συνεπάγεται τσιμεντοποίηση και αποψίλωση μεγάλων εκτάσεων δάσους, αλλά και μεγάλη όχληση για τη χλωρίδα και τη πανίδα (ατμοσφαιρική, εδαφική ηχητική ρύπανση, φωτορύπανση, θανατώσεις ζώων-πτηνών από διερχόμενα αυτοκίνητα, πυρκαγιές κ.λ.π.). Μάλιστα, ο πρόεδρος της Επιτροπής, υποστήριξε ότι το Σέιχ Σου δεν είναι πάρκο αναψυχής αλλά δάσος και αυτόν το χαρακτήρα θα ενισχύσουν και θα διαφυλάξουν.   
http://hellenicrevenge.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα » »

Δεν είμαστε καλά! Έχει βγάλει και τους μαρκαδόρους στο έδρανο, φόρα παρτίδα!

Όταν λένε ότι είχανε πολύωρη σύσκεψη αυτό εννοούνε...

Τους πληρώνουμε για να ζωγραφίζουν και για να περνάνε αυτά τα σατανικά μέτρα...
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο Γαλαξίας μας μπορεί να έχει δισεκατομμύρια κατοικήσιμους πλανήτες

exoΤην πεποίθηση ότι «κάπου εκεί έξω» υπάρχει ζωή έρχεται να ενισχύσει νέα ευρωπαϊκή μελέτη που καταδεικνύει ότι οι δυνητικά κατοικήσιμοι πλανήτες στο γαλαξία μας (βραχώδεις πλανήτες) ανέρχονται ακόμη και σε δεκάδες δισεκατομμύρια.
Η καλλιτεχνική εικόνα δείχνει τον πλανήτη Gisele 667, ο οποίος βρίακεται σε ένα σύστημα 3 ήλιων και θα μπορούσε να βρίσκεται σε μια κατοικήσιμη ζώνη.

Καθώς υπάρχουν περίπου 160 δισεκατομμύρια κόκκινοι νάνοι στο Γαλαξία, ο αριθμός των πλανητών που είναι αρκετά θερμοί και υγροί ώστε να υποστηρίξουν ζωντανούς οργανισμούς, είναι τεράστιος.
Αστρονόμοι κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα μελετώντας τα λεγόμενα άστρα-κόκκινους νάνους, τα οποία αποτελούν το 80% των άστρων στο Γαλαξία. Υπολόγισαν ότι από αυτά τα άστρα, περίπου το 40% έχουν ένα βραχώδη πλανήτη – όχι πολύ μεγαλύτερο από τη Γη- σε τροχιά γύρω από την «κατοικήσιμη ζώνη», όπου μπορεί να υπάρξει υγρό νερό.
Καθώς υπάρχουν περίπου 160 δισεκατομμύρια κόκκινοι νάνοι στο Γαλαξία, ο αριθμός των πλανητών που είναι αρκετά θερμοί και υγροί ώστε να υποστηρίξουν ζωντανούς οργανισμούς, είναι τεράστιος. Σημειώνεται ωστόσο ότι το να εντάσσεται ένας πλανήτης στην κατοικήσιμη ζώνη, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι πάνω του αναπτύχθηκε ζωή.
«Το γεγονός ότι οι κόκκινοι νάνοι είναι τόσο κοινοί μας οδήγησε στο εκπληκτικό συμπέρασμα ότι υπάρχουν δεκάδες δισεκατομμύρια τέτοιοι πλανήτες μόνο στο δικό μας γαλαξία», λέει ο Xavier Bonfils από το Πανεπιστήμιο της Γκρενόμπλ, ο οποίος ηγήθηκε της ερευνητικής ομάδας.
Οι μελέτες των αστρονόμων, που διεξήχθησαν με τη βοήθεια του τηλεσκοπίου διαμέτρου 3,6 μέτρων που βρίσκεται στο Ευρωπαϊκό Νότιο Παρατηρητήριο, στο Λα Σίλα της Χιλής, επικεντρώθηκαν σε ένα προσεκτικά επιλεγμένο δείγμα 102 άστρων-κόκκινων νάνων. Οι επιστήμονες βρήκαν συνολικά 9 «υπέρ-Γαίες», πλανήτες που η μάζα τους μπορεί να είναι από ίση έως και δεκαπλάσια σε σχέση με της Γης. Δύο από αυτές εντοπίστηκαν εντός των ορίων της κατοικήσιμης περιοχής των άστρων Gliese 581 και Gliese 667 C.
Ας σημειωθεί ότι οι αστρονόμοι ορίζουν σαν γειτονιά μέχρι την απόσταση των 30 ετών φωτός περίπου
Οι αστρονόμοι, που δημοσιεύουν τα αποτελέσματά τους στην επιθεώρηση Astronomy & Astrophysics, συνδύασαν τα δεδομένα αυτά με άλλες παρατηρήσεις, γύρω και από άστρα που δεν έχουν πλανήτες, και υπολόγισαν ότι οι «υπερ-Γαίες» των κατοικήσιμων ζωνών που βρίσκονται σε τροχιά γύρω από κόκκινους νάνους απαντώνται σε συχνότητα 41%. Σπανιότεροι είναι οι λεγόμενοι «γίγαντες αερίων», όπως ο Κρόνος και ο Δίας: τέτοιους πλανήτες έχει λιγότερο από το 12% των κόκκινων νάνων.
Επιπλέον, καθώς υπάρχουν πολλά τέτοια άστρα κοντά στον ήλιο, οι επιστήμονες πιστεύουν ότι πολλές «υπερ-Γαίες» δεν απέχουν πολύ από τη Γη, για τα αστρονομικά δεδομένα πάντα, αφού σε απόσταση 30 ετών φωτός υπολογίζεται ότι υπάρχουν περίπου 100 κατοικήσιμοι πλανήτες.

Πηγή: ΑΠΕ
Διαβάστε περισσότερα » »