Σάββατο, 4 Μαΐου 2013

Στην Αθήνα το Άγιο Φως


Με τιμές αρχηγού κράτους η υποδοχή του Αγίου Φωτός στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος". Θερμή υποδοχή από δεκάδες πιστούς. Μεταφέρεται σε όλη την χώρα (Vid+Pic)
Λίγο πριν τις 8 το απόγευμα, έφτασε στην Ελλάδα από τον Ιερό Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα το Άγιο Φως, με κυβερνητικό αεροσκάφος.
Για την υποδοχή του, βρέθηκαν στο αεροδρόμιο εκπρόσωποι Εκκλησιών, αλλά και δεκάδες πιστοί.
Επικεφαλής της  ελληνικής αντιπροσωπείας είναι ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Τσιάρας, ενώ με ειδικές πτήσεις το Άγιο Φως θα μεταφερθεί σε διάφορες περιοχές της χώρας.
Στην Αθήνα οι ενορίες και οι ναοί της Αττικής θα πάρουν το Άγιο Φως από το Μετόχι του Παναγίου Τάφου στην Πλάκα.

Άγιο Φως από depy6


  Η Θεία αναχώρηση από τα Ιεροσόλυμα
Λίγο νωρίτερα, τo Αναστάσιμο Μήνυμα έδωσε σε ολόκληρη την Οικουμένη, από τον Πανάγιο Τάφο, ο Ελληνορθόδοξος Πατριάρχης Θεόφιλος, στις 14.16 το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου.
Ακολουθώντας τα βήματα των προκατόχων του ο Ελληνορθόδοξος Πατριάρχης, που έχει το ακριβό προνόμιο να φέρνει κάθε χρόνο το Φως της Ανάστασης του Θεανθρώπου, από νωρίς μπήκε στο ιερό κουβούκλιο στον Πανάγιο Τάφο μέσα στον κατάμεστο ναό της Αναστάσεως στην καρδιά της Ιερής Πόλης των Ιεροσολύμων.
Λίγα λεπτά μετά τις δύο μεσημέρι βγήκε από τον Πανάγιο Τάφο, κρατώντας σε κάθε χέρι 33 κεριά όσα δηλαδή και τα χρόνια του Ιησού και μετέδωσε το Φως στους πιστούς και μαζί το μήνυμα της Ανάστασης του Σωτήρα της ανθρωπότητας.
Ένα μήνυμα που πλημμύρισε τον ναό και ξεχύθηκε στα παμπάλαια δρομάκια των Ιεροσολύμων με τους εκατοντάδες πιστούς που κρατούσαν τις αναμμένες λαμπάδες, ενώ οι καμπάνες του Ναού δεν σταματούσαν να ηχούν χαρμόσυνα.
Περισσότεροι από 5.000 υπολογίζονται οι πιστοί που έφτασαν αυτές τις ημέρες στην Ιερή Πόλη απ’ όλα τα σημεία του πλανήτη, ακριβώς για να παραστούν στην τελετή της Αφής του Αγίου Φωτός.
Το προαύλιο του ναού είχε κατακλυσθεί από νωρίς, ενώ υπήρχαν πολλοί που δεν λησμόνησαν τους δύο απαχθέντες ιεράρχες στο Χαλέπι και ανήρτησαν πανό ζητώντας την απελευθέρωσή τους.
Ξεχωριστή ήταν η παρουσία της Ελλάδας, αφού, εκτός από τους πιστούς, που βρέθηκαν αυτές τις ημέρες στους Αγίους Τόπους ,στην τελετή η κυβέρνηση εκπροσωπήθηκε από τον υφυπουργό Εξωτερικών κ. Κωνσταντίνο Τσιάρα, ενώ στα Ιεροσόλυμα βρέθηκε και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Ν. Αναστασιάδης.

news247
Διαβάστε περισσότερα » »

Πάει ο ΟΠΑΠ… Συγχαρητήρια σε όλους (και σε μας)


SoldΜπράβο στη συγκυβέρνησή μας!
Τα κατάφερε, χίλια μπράβο.
Τον πούλησε τον ΟΠΑΠ, ουφ, τον ξεφορτωθήκαμε.
Τι θα κάναμε με τέτοιο βάρος στην πλάτη;
Μισό δις κέρδη το χρόνο,το λιγότερο, είναι τεράστιο βάρος όπως και να το κάνουμε.
Μπράβο και στο Στέλιο Σταυρίδη. Άξιος ο μισθός του! Ανέλαβε την ευθύνη και παράγει έργο.
Το είχαμε πει.
Σταυρίδης σημαίνει το ξεπούλημα αρχίζει.
Πανηγυρίζουν οι αθεόφοβοι πατριώτες και σίγουρα καλοί Χριστιανοί, μέρες που ναι, που κατάφεραν να ξε-πουλήσουν τον ΟΠΑΠ για το εξωφρενικό ποσό των 700 εκ. ευρώ!
Ούτε καν τα κέρδη του 2008 δηλαδή(729 εκ.) για το 33% της επιχείρησης!
Ξαναλέμε ποια ήταν τα κέρδη του ΟΠΑΠ τα 6 τελευταία χρόνια:
το 2007 – 609 εκατ. ευρώ,
το 2008 – 729 εκατ. ευρώ,
το 2009 – 594 εκατ. ευρώ,
το 2010 – 579 εκατ. ευρώ,
το 2011 – 543 εκατ. ευρώ
το 2012 – 505 εκατ. ευρώ

Ο θρίαμβος είναι ολοφάνερος νομίζω.
Τώρα πως ο κ.Σταυρίδης έβγαλε πως το τίμημα των 700εκ. είναι 18 φορές τα κέρδη βρείτε το.
Η ρωτήστε τον να σας το εξηγήσει, γιατί εγώ το πρωί δεν μπόρεσα να το καταλάβω. Αυτά είναι δύσκολα πράγματα, για ειδικούς κι όχι για μας τους πτωχούς τω πνεύματι.
Βέβαια έβαλε μέσα και ένα 30% φόρο που αποφάσισε το κράτος πριν την πώληση, αλλά ελάτε τώρα, αυτά αλλάζουν στη στιγμή και μάλιστα χωρίς συζήτηση. Θα περάσει με ένα μικρούλι άρθρο σε κάποιο επόμενο πολυνομοσχέδιο που θα πρέπει να ψηφιστεί με μία, για τη σωτηρία φυσικά της πατρίδας. Μάλιστα θα πρέπει να το χειροκροτήσουμε τότε κι αυτό γιατί θα λύνει τα χέρια της επιχειρηματικότητας από την άγρια φορολογία του κράτους.
Περαστικά μας λοιπόν, ας τον κλάψουμε τον ΟΠΑΠ, ΤΗΝ ΠΙΟ ΥΓΙΉ ΚΑΙ ΚΕΡΔΟΦΌΡΑ “ΚΡΑΤΙΚΗ ” ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ, που πλέον περνάει στα χερια ιδιωτών εξ ολοκλήρου.
Περνάει στα χέρια της υγιούς επιχειρηματικότητας γιατί τόσα χρόνια στα χέρια του κράτους κινδύνευε. Ναι, κινδύνευε στα χερια του κράτους που τώρα αλλάζει. Τωρα γιατί κινδύνευε αφού το κράτος αλλάζει δεν ξέρω, αλλά αν ρωτήσετε τον κ.Σταυρίδη που έχει απαντήσεις για όλα θα σας το πει.
Είπε άλλωστε: “Καμία εμπιστοσύνη στο κράτος-επιχειρηματία”
Ενώ οι ιδιώτες είναι διαμάντια.
Κοιτάξτε τις τρύπιες τράπεζες που χρειάζονται 50 ολόκληρα δις για να σταθούν ξανά στα πόδια τους, μέχρι να ξαναχρεοκοπήσουν, και θα καταλάβετε. Κι ας τα αφήσουν αυτά, ότι εκεί έφταιξε το κράτος.
Αλλού…
Η “επιτυχημένη” πώληση του ΟΠΑΠ σημαίνει περίπου το εξής:
Είναι σαν να έχετε ένα σπίτι που αξίζει π.χ. 300000 ευρώ και παίρνετε ενοίκιο 12000 ευρώ το χρόνο. Εχετε κέρδη δηλαδή 12000 το χρόνο. Το αντίστοιχο λοιπόν, αφού το 33% του ΟΠΑΠ αξίζει ούτε 1 και μισή φορές τα κέρδη(ας πούμε 1.3 φορές) και άρα το 100% 4 φορές τα κέρδη, είναι να πουλήσετε το σπίτι που αξίζει 300000 περίπου 50000 ευρώ!
Πως σας φαίνεται; Μιλάμε για πολύ μεγάλη επιτυχία.
Μπράβο φυσικά και στο λαό που κάθεται και τους κοιτάει να πουλάνε την περιουσία του.
Τα χρήματα αυτά ξέρετε φυσικά που πάνε. Τι τα υπογράψανε τα μνημόνια…
Έχουμε και χρέη μην ξεχνιόμαστε, ποια ανάπτυξη λέμε τώρα.

http://giorgossarris.blogspot.gr/
freepen
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο Ανεκτίμητος Βασιλικός Πολτός


Ἔχουμε καὶ λέμε…
Τὰ δῶρα τῶν μελισσῶν εἶναι τὸ μέλι καὶ ὁ βασιλικὸς πολτός.
Ἀλλὰ ὄχι μόνον!

Τὸ σημαντικότερον ἴσως εἶναι ἡ ἐπικονίασις, ποὺ οὐσιαστικῶς προασπίζει τὴν ζωὴ ἐπὶ τοῦ πλανήτου.
Σήμερα ὅμως θὰ ἀσχοληθοῦμε μὲ τὰ ὀφέλη τοῦ βασιλικοῦ πολτοῦ, καθῶς ἐπίσης καὶ τὰ θρεπτικά του συστατικά. Ἄν καὶ δὲν θεωρεῖται φάρμακο, δρᾶ, σὲ πολλὲς περιπτώσεις, ὡς φάρμακο.
Προφανῶς, εἶναι ὁ καταλυτικός του ῥόλος ποὺ βοηθᾷ εἶτε σὲ προβλήματα ὑγείας χρόνια, εἶτε ἁπλῶς σὲ ἐνίσχυσι τοῦ ὀργανισμοῦ καὶ τοῦ ἀνοσοποιητικοῦ μας συστήματος.
Φιλονόη.

Βασιλικός Πολτός. Το ανεκτίμητο δώρο της μέλισσας
Ιστορική αναδρομή
Τη δεκαετία του 50, δύο προϊόντα από το μελίσσι προτάθηκαν ως διαιτητικά και θεραπευτικά για τον άνθρωπο: η γύρη και ο βασιλικός πολτός. Παίρνοντας ως έναυσμα τη διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στη βασίλισσα μέλισσα και τις εργάτριες, όσον αφορά τον τρόπο ζωής τους αλλά και τη διάρκεια που ζουν, οι ερευνητές κατέληξαν σε πολύ ενδιαφέροντα συμπεράσματα για τα αποτελέσματα που έχει η χρήση αυτού του φυσικού δυναμωτικού.
Συγκεκριμένα ο βασιλικός πολτός είναι γνωστός από το 1954, όταν οπάπας Πίος ο 12ος, ο οποίος πλησίαζε το θάνατο από βαθειά γηρατειά, κατανάλωσε βασιλικό πολτό και ανέκαμψε μυστηριωδώς. Από τότε οι φήμες για τις θεραπευτικές του δράσεις έχουν πάρει τεράστιες διαστάσεις.

Προέλευση και ιδιότητες
Ο βασιλικός πολτός είναι η φυσική παχύρρευστη, βιολογική ουσία που παράγουν οι νεαρές εργάτριες μέλισσες και χρησιμεύει για την αποκλειστική διατροφή της βασίλισσας. Αυτό το υπόλευκο γαλακτώδες υποκατάστατο που παράγεται από τις μέλισσες, είναι η μοναδική τροφή της μέλισσας βασίλισσας. Σημειώνεται εδώ ότι οι βασίλισσες μέλισσες δεν γεννιούνται αλλά γίνονται. Ζουν αποκλειστικά από τον βασιλικό πολτό και σε αυτόν οφείλουν το μεγάλο μέγεθος, τη γονιμότητα και τη μακροβιότητά τους. Είναι γεννημένες από τα ίδια αυγά με τις υπόλοιπες μέλισσες και το μοναδικό στοιχείο που τις διαφοροποιεί είναι η διατροφή τους. Αποτέλεσμα αυτής της διαφορετικής διατροφής, είναι ότι οι βασίλισσες είναι κατά μέσο όρο 42% μεγαλύτερες σε μέγεθος, ζουν 40-50 φορές περισσότερο και ταυτόχρονα, παράγουν περισσότερο από 2.500 αυγά καθημερινά, που αντιστοιχούν σε μέγεθος περισσότερο από 2,5 φορές τον όγκο τους. Οι τροφοί-μέλισσες (δηλαδή οι μέλισσες που τρέφουν τα μικρά σκουλήκια πριν γίνουν νύμφες), αφού φάνε μέλι και γύρη και τα επεξεργαστούν σε ειδικούς αδένες που βρίσκονται στο φάρυγγά τους, παράγουν αυτό τον πολτό που μοιάζει με κρέμα. Επομένως, κατανοεί κανείς το λόγο που ονομάστηκε βασιλικός, μια και με αυτόν τρέφεται σε όλη τη διάρκεια της ζωής της η βασίλισσα-μέλισσα. Η γεύση του βασιλικού πολτού είναι υπόξινη, ελαφρά καυστική και το χρώμα του υποκίτρινο-υπόλευκο. Με τον ίδιο πολτό τρέφονται και τα μικρά σκουλήκια που προορίζονται για βασίλισσες. Εκείνα που προορίζονται να γίνουν εργάτριες τρέφονται μόνο επί τρείς συνεχόμενες ημέρες με αυτόν και στη συνέχεια πολύ αραιότερα.


Σύσταση βασιλικού πολτού
Καταναλώνοντας η μέλισσα μέλι και γύρη, παίρνει όλα τα συστατικά τους. Με την επεξεργασία τους στους αδένες της, το τελικό προϊόν έχει ακόμη περισσότερα. Οι αναλύσεις που έχουν γίνει έδειξαν ότι ο μέσος όρος των κυριότερων συστατικών του είναι: υγρασία 67%, πρωτεΐνες 15,5%, σάκχαρα 12,5%, λιπαρές ουσίες 4% και τέφρα 1%. Αυτό, όμως, που δίνει τις εκπληκτικές ιδιότητες στο βασιλικό πολτό είναι η αφθονία σε βιταμίνες και ιδιαίτερα αυτές του συμπλέγματος Β, που είναι καθοριστικές για την καλή λειτουργία όχι μόνο του νευρικού μας συστήματος αλλά ολόκληρου του οργανισμού. Συγκεκριμένα, σε κάθε γραμμάριο περιέχονται: θειαμίνη (Β1) 3,9mg, ριβοφλαβίνη (Β2) 26,5mg, νιασίνη (Β3) 84mg, παντοθενικό οξύ 186mg, πυριδοξίνη (Β6) 2,4mg, ινοσιτόλη 100mg, βιοτίνη 1,7mg, φυλλικό οξύ 0,2mg. Επίσης σε διάφορες αναλογίες οι Β12, Α, D, E, K και C.

Χρήσεις και θεραπευτικές δράσεις
Ο βασιλικός πολτός δεν είναι θαυματουργή πανάκεια. Το κλειδί για να καταλάβει κανείς πως είναι δυνατόν να δρα με φαινομενικά αντίθετους τρόπους (αφενός να βοηθά άτομα με αϋπνία και αφετέρου άτομα που υποφέρουν από κόπωση να μην αποκοιμούνται), είναι να τον θεωρήσει σαν έναν καταλύτη που προσφέρει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά στον οργανισμό και με αυτόν τον τρόπο εξισορροπεί τη λειτουργία του και βελτιώνει το μεταβολισμό. Εκείνο που πρέπει να τονιστεί είναι ότι το υγιές και ισορροπημένο ανθρώπινο σώμα είναι μια εξαιρετικά αποτελεσματική αυτό-θεραπευόμενη μονάδα. Τα προβλήματα αρχίζουν να εμφανίζονται όταν διαταραχθεί αυτή η χημική ισορροπία. Τα συμπτώματα μπορούν να αντιμετωπιστούν με φάρμακα αλλά αυτό δεν εξαλείφει το αίτιο που το προκάλεσε. Μια φυσική θεραπεία είναι να επανέλθει το σώμα σε μια σωστή ισορροπία, χρησιμοποιώντας ένα διατροφικό συμπλήρωμα. Φυσικό συμπλήρωμα είναι ο βασιλικός πολτός, αν και σημαντικά πιό ακριβός από τα κοινά συμπληρώματα που διατίθενται στα φαρμακεία.Έχει αποδειχτεί ότι είναι η πλουσιότερη υγιεινή τροφή της φύσης. Επιδρά θετικά στον μεταβολισμό, στην ανάπτυξη και τη μακροζωία. Ρυθμίζει και εξισορροπεί τις λειτουργίες του οργανισμού, οξυγονώνει τα κύτταρα και αυξάνει τη φυσική αντίσταση στις εξωτερικές προσβολές αλλά και στις εσωτερικές ανωμαλίες. Αυξάνει τις σωματικές και πνευματικές δυνάμεις, τονώνει τη μνήμη, την αντοχή, την γονιμότητα και τη σεξουαλική απόδοση.

Οι κυριότερες ενδείξεις του βασιλικού πολτού είναι:Παιδιά
με αναιμία
που παρουσιάζουν καθυστέρηση στην ανάπτυξη
στο λύκειο, για την προετοιμασία των εξετάσεων
κατά την ανάρρωση
Ενήλικες
για την πρόληψη εποχιακών ιώσεων
κατά της κατάθλιψης, άγχους, στρες
κατά της δυσκοιλιότητας
κατά της ανικανότητας και της στειρότητας
κατά των συμπτωμάτων που σχετίζονται με την εμμηνόπαυση
κατά της αθηροσκλήρωσης (έλεγχος των επιπέδων της χοληστερόλης)
κατά της κόπωσης
κατά του υποσιτισμού και της νευρικής ανορεξίας
κατά της μυϊκής δυστροφίας
κατά της ασθένειας του Parkinson
κατά της ασθένειας του Alzheimer
κατά της υπέρτασης
κατά του σακχαρώδη διαβήτη
στα γηρατειά
προστατευτικός ο ρόλος του για το ήπαρ
πιθανόν αντικαρκινική δράση
ενίσχυση ανοσοποιητικού συστήματος-αντιμικροβιακή δράση (κυρίως έναντι στρεπτόκοκκων, σταφυλόκοκκων και Ε.coli, bacilli coli)
τόνωση και ενδυνάμωση του δέρματος (λόγω του κολλαγόνου που περιέχει-μείωση ρυτίδων) και του τριχωτού της κεφαλής
κατά του πονοκεφάλου
κατά των ενδοκρινικών διαταραχών και των ορμονικών ανισορροπιών
μειώνει τον κίνδυνο στεφανιαίας νόσου
μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης
κατά των καταγμάτων των οστών
επουλώνει τις ιστικές καταστροφές
κατά των φλεγμονών
μειώνει τα αρθριτικά προβλήματα
ευεργετικό σε περιπτώσεις μειωμένης μνήμης
βελτιώνει το άσθμα
προσφέρει αναβολική υποστήριξη με αποτέλεσμα την αθλητική απόδοση (αυξημένη ενέργεια, αντοχή και φυσική δύναμη)
κατά της πνευματικής κατάρρευσης
κατά των ελκών, εκζεμάτων
μειώνει αλλεργικά συμπτώματα άλλων αιτιών
διατήρηση ομορφιάς

Ο βασιλικός πολτός όμως, έχει και πολλές άλλες ενδείξεις και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως διαιτητικό, με ταυτόχρονη ενίσχυση του οργανισμού. Βασιλικό πολτό συναντούμε ως συστατικό και στη βιομηχανία καλλυντικών, σε προϊόντα που προορίζονται για το αδυνάτισμα και τη μείωση της κυτταρίτιδας. Έχει διαπιστωθεί ότι ανοίγει την όρεξη και είναι εξαιρετικά βοηθητικό σε περιπτώσεις ασθενικών παιδιών. Ρυθμίζει το βάρος και βοηθά στη χώνεψη. Το μακιγιάζ με βασιλικό πολτό αποτελεί ακόμα μυστήριο και δεν είναι γνωστά τα αποτελέσματά του. Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη.

Επιστημονική έρευνα σε θέματα προαγωγής υγείας μελέτησε την επίδραση του βασιλικού πολτού στην μείωση των επιπέδων χοληστερόλης στο αίμα. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι μια πρόσληψη της τάξεως των 50-100mg την ημέρα, μείωσε την χοληστερόλη στο 14% των δοκιμαζόμενων.
Επίσης, μπορεί κανείς να συμπεράνει από τα συστατικά του βασιλικού πολτού τι είδους θεραπευτικές δράσεις μπορεί να έχει. Μια πρώτη παρατήρηση μπορεί να είναι οι αντιοξειδωτικές βιταμίνες που περιέχει, όπως η βιταμίνη C, A και E.

Σε προβλήματα όπως η κόπωση και οι αϋπνίες, οι διατροφικές ελλείψεις και άλλα, μπορεί κανείς να βρει ισχυρό σύμμαχο. Ορισμένα συμπληρώματα διατροφής μπορούν να βοηθήσουν να αντιμετωπιστεί το παροδικό αίσθημα κόπωσης. Αν αυτή οφείλεται σε ανεπάρκεια βιταμινών ή ιχνοστοιχείων, η θεραπεία μπορεί να κρίνεται απαραίτητη. Ο βασιλικός πολτός μπορεί να δώσει ότι καλύτερο από τη φύση χωρίς παρενέργειες. Θεωρείται, λοιπόν, λύση για την καθημερινότητα. Το 35% των ατόμων που παραπονιούνται για «έλλειψη ενέργειας», για παροδικές καταστάσεις κόπωσης, οφείλονται στις συνθήκες της καθημερινής ζωής, που συχνά επιδεινώνονται από λάθη στην υγιεινή διαβίωση. Επίσης, υποστηρίζεται ότι ενεργοποιεί την ανάπτυξη του μυελού των οστών και βοηθά στη γρήγορη επούλωση των πληγών (στο μισό χρόνο από αυτό που θα χρειαζόταν χωρίς αυτόν).

Δοσολογία:
Η δοσολογία που συστήνεται είναι η εξής: ένα κουταλάκι το πρωί νηστικός κάτω από τη γλώσσα μέχρι να διαλυθεί, τα παιδιά μισό κουταλάκι και οι αθλητές και ασθενείς έως και δύο. Απαραίτητος χρόνος χρήσης ορίζονται 3 μήνες ετησίως. Ο βασιλικός πολτός, καθώς είναι φυσικό προϊόν, είναι απόλυτα αβλαβές, δεν προκαλεί παρενέργειες και εθισμό. Η ισχύς του εξαρτάται από τη φρεσκάδα του. Συντηρείται σε 5οC (οικιακό ψυγείο) έως 6 μήνες, ενώ αλλοιώνεται από τον αέρα, το φως και τα μεταλλικά σκεύη. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, ο βασιλικός πολτός δεν είναι φάρμακο αλλά τροφή, όμως οι εξαιρετικά πολλές θεραπευτικές ιδιότητές του τον καθιστούν μια ουσία απέναντι στην οποία πρέπει να είναι κανείς πολύ προσεκτικός. Μέλι, για παράδειγμα, μπορεί κανείς να τρώει όσο θέλει, βασιλικό πολτό όμως ημερησίως μέχρι μισό γραμμάριο. Επίσης, καλό είναι σε περιπτώσεις χρόνιων ασθενειών να ερωτάται και ο θεράπων γιατρός.

Ελληνική παραγωγή-συγκομιδή
Στην Ελλάδα οι παραγωγοί βασιλικού πολτού είναι ελάχιστοι. Αυτό σημαίνει ότι το μεγαλύτερο μέρος του βασιλικού πολτού που κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά είναι εισαγόμενος. Η περίοδος παραγωγής και συγκομιδής είναι από τον Απρίλιο μέχρι τον Ιούνιο. Στο διάστημα αυτό κάθε κυψέλη δίνει 100-150 γραμμάρια.

Σύντομος σχολιασμός
Διαβάζοντας για το βασιλικό πολτό δε μπορεί κανείς παρά να θαυμάσει το τελειότερο ίσως φυσικό εργαστήρι στην πλάση, μήκους το πολύ ενός εκατοστού. Υποκλίνεται μπρος σε αυτό το αθόρυβο και τόσο θαυμαστό πλάσμα, τη μέλισσα, που ζει μόνο 40 ημέρες, που, όταν κινδυνεύει, ξέρει ότι θα πεθάνει αν χρησιμοποιήσει το κεντρί της. Ο βασιλικός πολτός μπορεί να χαρακτηριστεί σαν το αυθεντικό κόσμημα της διατροφής. Η περιεκτικότητά του σε θρεπτικά συστατικά του δίνει πολύ μεγάλη αξία, σε μια εποχή των διατροφικών ελλείψεων μέσα στην αφθονία. Αν και η προσφορά τροφίμων είναι τεράστια, ο κόσμος μαστίζεται από ανεπάρκειες θρεπτικών συστατικών. Είναι σημαντικό, όμως, να καταρρίπτεται ο μύθος ότι το προϊόν αυτό της κυψέλης είναι πανάκεια. Ο βασιλικός πολτός είναι τροφή και όχι φάρμακο.
 
πηγή
Διαβάστε περισσότερα » »

Συλλήψεις για πλαστά χαρτονομίσματα σε Τρίκαλα και Γρεβενά

Δύο συλλήψεις για πλαστά χαρτονομίσματα σε Τρίκαλα και Γρεβενά
Mε πλαστά χαρτονομίσματα των διακοσίων ευρώ έκανε τις «αγορές» του ένας 49χρονος στα Τρίκαλα, αλλά αποκαλύφθηκε και έπεσε, χθες το απόγευμα, στα χέρια της αστυνομίας.
Συγκεκριμένα, ο 49χρονος «πλήρωσε» με το πλαστό χαρτονόμισμα διακοσίων ευρώ βενζίνη αξίας 40 ευρώ, γύρω στις τέσσερις χθες το απόγευμα, στο 13ο χιλιόμετρο της ε. ο. Καρδίτσας – Τρικάλων, ενώ περίπου μισή ώρα νωρίτερα είχε αγοράσει, επίσης με χαρτονόμισμα των διακοσίων ευρώ, αθλητικά είδη από κατάστημα των Τρικάλων.
Ακόμη, χθες το μεσημέρι συνελήφθη στους Αγ. Θεοδώρους Γρεβενών, ένας άνδρας στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τριανταπέντε πλαστά χαρτονομίσματα αξίας οκτακοσίων ευρώ.

news247
Διαβάστε περισσότερα » »

Ποιες είναι οι φαρμακευτικές ιδιότητες του φασκόμηλου

Το φασκόμηλο είναι πολυετές θαμνώδες φυτό, γνωστό από την αρχαιότητα. Οι αρχαίοι Έλληνες το χρησιμοποιούσαν ως... πολυφάρμακο και έχει εκθειαστεί από τον Διοσκουρίδη, τον Γαληνό, τον Αέτιο και τον Ιπποκράτη.

Οι Άραβες πίστευαν ότι μπορούσε να θεραπεύσει τα πάντα. Οι Λατίνοι το θεωρούσαν το ιερό φυτό της αθανασίας και το χρησιμοποιούσαν σε τελετές. Οι Γάλλοι το ονομάζουν «ελληνικό τσάι» και το χρησιμοποιούν – όπως και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι – τόσο στη μαγειρική, όσο και για τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Οι Κινέζοι το αποκαλούν «ελληνικό βραστάρι» και το θεωρούν καλύτερο από το τσάι.

Θεραπευτικές Ιδιότητες

Το φασκόμηλο είναι ένα βότανο προικισμένο με πολλές θεραπευτικές ουσίες και ιδιότητες, ιδιαιτέρως χρήσιμες στην ιατρική, όπως αντιβακτηριδιακές, αντισηπτικές, καρδιοτονωτικές, σπασμολυτικές και αντιδιαβητικές. Η δε δράση του κατά του διαβήτη έκανε ορισμένους να δηλώσουν ότι, το φασκόμηλο είναι το φάρμακο για όλες τις ασθένειες.

Ως αφέψημα είναι ιδανικό για τη θεραπεία της φαρυγγίτιδας, της ουλίτιδας, καθώς και των άφτρων, αλλά και διαφόρων τραυματισμών του στόματος. Επίσης, τονώνει το νευρικό σύστημα, αυξάνει τη μνήμη και ενεργοποιεί την κυκλοφορία του αίματος. Εάν κάνουμε πλύσεις με αφέψημα στα μέρη του σώματος που πάσχουν από κράμπες, θα ανακουφιστούν.

Αντιμετωπίζονται τα τσιμπήματα από κουνούπια και σφήκες, τρίβοντας με τα φρέσκα φύλλα του φασκόμηλου το ερεθισμένο σημείο.

Άτομα που πάσχουν από δυσπεψίες, δυσεντερίες και έλκος στομάχου, μπορούν να αφήσουν να μουσκέψουν φύλλα φασκόμηλου μέσα σε κόκκινο κρασί (80 γρ. φασκόμηλο σε 1 λίτρο κρασί) για μία βδομάδα και να πίνουν μία έως τρεις κουταλιές της σούπας από αυτό το μίγμα, μετά από κάθε γεύμα. Το φασκόμηλο χρησιμοποιείται και στην αρωματοποιία.

tro-ma-ktiko
Διαβάστε περισσότερα » »

Αποδοκίμασαν τους επισήμους στη περιφορά του Επιταφίου στο Σύνταγμα. "Έχετε σταυρώσει τον ελληνικό λαό"

Γιούχαραν τους επισήμους κατά τη χθεσινή περιφορά του Επιταφίου στο Σύνταγμα. Τι φώναζε το οργισμένο πλήθος (Vid)Έντονα αποδοκίμασαν τους επισήμους που ακολουθούσαν χθες την περιφορά του Επιταφίου στο Σύνταγμα, συγκεντρωμένοι πολίτες.
"Έχετε σταυρώσει τον ελληνικό λαό και βγήκατε στους δρόμους;".. "Προδότες, Ιούδες.. στα σπίτια σας". Ιερώνυμε τι μαζεύεις τα λαμόγια από πίσω σου;", φώναζε το οργισμένο πλήθος.
Παράλληλα αίσθηση έκανε η αναφορά του αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου κατά την σύντομη ομιλία του σε "πολλές προδοσίες που έχει γνωρίσει έως τώρα η χώρα μας", ενώ εκείνη τη στιγμή πολίτης φώναξε οι προδότες είναι δίπλα σου.

news247
Διαβάστε περισσότερα » »

Πτολεμαΐδα: Σε κλίμα κατάνυξης η περιφορά τou Επιταφίoυ (Βίντεο)

eordaiaΣε ατμόσφαιρα κατάνυξης, εκατοντάδες Ορθόδοξοι χριστιανοί στην Πτολεμαΐδα, βίωσαν τη Μεγάλη Παρασκευή, την κορύφωση του Θείου Δράματος.


kozan.gr


Διαβάστε περισσότερα » »

Σκόπια: Αλβανός δήμαρχος απειλείται από την οργάνωση «Μαύρη Αυγή»

Ο νεοεκλεγείς Αλβανός δήμαρχος της πόλης Κίτσεβο της Νοτιοσλαβίας, δέχθηκε απειλητικά μηνύματα από μια νεοεμφανιζόμενη οργάνωση που φέρει την ονομασία «Μαύρη Αυγή»- 'Agimi i Zi '.


Ο Δήμαρχος της πόλης Φατμίρ Ντεχάρι και οι συνεργάτες του έλαβαν τις τελευταίες ημέρες απειλητικές επιστολές κατά της ζωής του, από την αναφερθείσα οργάνωση και αμέσως ειδοποίησαν την αστυνομία του νοτιοσλαβικού κράτους.

Δεν έγινε γνωστό ποιοι κρύβονται πίσω από την οργάνωση αυτή, αλλά ο ίδιος ο Ντεχάρι σε συνέντευξη Τύπου με τους δημοσιογράφους είχε αναφέρει πριν μερικές ημέρες ότι είχε λάβει ανώνυμα απειλητικά τηλεφωνήματα.

Ο νέος δήμαρχος του Κίτσεβο, έγινε πρόσφατα στόχος κριτικής λόγω της απομάκρυνσης ορισμένων εργαζομένων σλαβικής καταγωγής από το Δήμο, μετά τη λήξη  των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, αναφέρει το δημοσίευμα.

echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »