Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Εντατικοί έλεγχοι του ΣΔΟΕ στις... παραλίες

Πως και για ποιους λόγους εντατικοποιούνται οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ στις ακτές. Όργια κερδοσκοπίας και απάτης από καταστηματάρχες που "κλείνουν" παραλίες
Με αφορμή δεκάδες καταγγελίες πολιτών για την παραβατική συμπεριφορά των καταστηματαρχών που εκμεταλλεύονται τις παραλίες αλλά και των ιδιοκτητών ενοικιαζόμενων δωματίων, ο οικονομικός εισαγγελέας Σπ. Μουζακίτης έδωσε εντολή στο ΣΔΟΕ να εντατικοποιήσει τους ελέγχους του για τη διαφθορά στις παραλίες.


Συγκεκριμένα οι έλεγχοι αφορούν στη μη έκδοση αποδείξεων για τις ξαπλώστρες και τις ομπρέλες αλλά και στη διαμονή σε ενοικιαζόμενα δωμάτια.
Μάλιστα ο οικονομικός εισαγγελέας ζητεί από το ΣΔΟΕ να εφαρμόζει την αυτόφωρη διαδικασία σε βάρος των παραβατών.
Ο λόγος είναι ότι οι αξιόποινες πράξεις στις παραλίες από τους καταστηματάρχες και τους ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων δωματίων έχουν ως αποτέλεσμα την απώλεια σημαντικών εσόδων για το κράτος αλλά και ζημία για το εισόδημα των πολιτών.

news247
Διαβάστε περισσότερα » »

Η τρόϊκα ζήτησε φορο-διώξεις ναυτιλιακών εταιρειών! - "Δικαίωση" ΣΥΡΙΖΑ!

Και ξαφνικά ανέκυψε θέμα φορολόγησης των ναυτιλιακών εταιρειών και του ναυτιλιακού εισοδήματος από την κυβέρνηση, με εντολή της τρόϊκας, όπως και κατηγορίες κατά των εφοπλιστικών εταιρειών περί "ξεπλύματος μαύρου χρήματος" μέσω του ναυτιλιακού συναλλάγματος, βάσει του νόμου 27/1975! Δικαιώνοντας απόλυτα, δηλαδή, τον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποιο παραμονές εκλογών τον κατηγορούσαν ότι "Διώχνει τους εφοπλιστές από την Ελλάδα" με την προγραμματική του θέση για "κατάργηση των φοροαπαλλαγών των εφοπλιστών"!
Έτσι η τρόικα ζήτησε από την κυβέρνηση να συγκεντρωθούν όλα τα στοιχεία διακίνησης συναλλάγματος για τις ναυτιλιακές εταιρείες του νόμου 89, οι οποίες απολαμβάνουν μεγάλες φοροαπαλλαγές. Οι συγκεκριμένες εταιρείες θα «ψαχτούν»  σε βάθος 15 ετών,  προκειμένου να διαπιστωθεί εάν χρησιμοποιήθηκαν σαν «όχημα» για να γίνει κατάχρηση  των ευεργετημάτων φοροαπαλλαγής. 
Ευελπιστούν οι τροϊκανοί ότι θα εντοπιστούν μεγάλες περιπτώσεις φοροδιαφυγής, οι οποίες θα τους δώσουν το δικαίωμα να θέσουν περιοριστικά μέτρα και καταργήσεις ολόκληρων κατηγοριών φοροδιαφυγής.   
Ήδη έχουν ξεκινήσει εντατικοί έλεγχοι  στο εισερχόμενο ναυτιλιακό συνάλλαγμα από τις εφορίες με στόχο να δουν αν νόμιμα εισήχθη στην Ελλάδα και αν υπάρχουν τα προβλεπόμενα παραστατικά άρα μπορεί να καλύψει τεκμήρια ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ.
Και να σκεφτεί κανείς ότι μόνο το 2011 το ναυτιλιακό συνάλλαγμα έφθασε τα 14 δισεκατομμύρια ευρώ και τα τελευταία 11 χρόνια τα 154 δισεκατομμύρια ευρώ.
Μέχρι τώρα προσκομιζόταν το «ροζ χαρτί» δηλαδή η "Βεβαίωση Αγοράς Συναλλάγματος" το οποίο έδειχνε την εισαγωγή των χρημάτων και δεν ελεγχόταν η προέλευσή τους. 
Η φορολογία των πλοίων με ελληνική σημαία γίνεται με βάση το gross tonnage, τον μικτό βάρος. Σε ένα πλοίο μεταξύ 10.000-19.000 κόρων, για παράδειγμα, ο συντελεστής είναι 1 δολάριο ανά κόρο και αναλόγως με την ηλικία του πλοίου προσαυξάνεται με άλλον ένα συντελεστή.  
Επίσης, έχουν απαλλαγή  στο εισόδημά τους επί των ναύλων που αποκτούνται στο εξωτερικό, ενώ  δεν επιβαρύνονται με ΦΠΑ,  τα προϊόντα προορίζονται για κατανάλωση του πλοίου. 
Οι ξένες εταιρείες που είναι διαχειρίστριες  και είναι εγκαταστημένες στην Ελλάδα με τον Ν.1989/1967 έχουν το δικαίωμα να κάνουν δραστηριότητες εκτός Ελλάδας χωρίς να φορολογούνται γιατί δεν έχουν εισοδήματα και κέρδη αφού λειτουργούν με τη βοήθεια  των πλοιοκτητριών εταιρειών.
Οι εταιρείες αυτές  δεν έχουν δικαίωμα να κάνουν πράξεις στην Ελλάδα  που να τους επιφέρουν κέρδος. Έχουν την  υποχρέωση να εισάγουν συνάλλαγμα τουλάχιστον 50 χιλ. δολ. τον χρόνο. 
Τα υπό ελληνική σημαία πλοία νηολογούνται  με το άρθρο 13 του 1953 το οποίο αναφέρει ότι δεν φορολογούνται τα εισοδήματα των πλοίων ειμί μόνο με το τονάζ και προστατεύονται ως κεφάλαια εξωτερικού που έχουν εισαχθεί στην Ελλάδα και στην περίπτωση που πωληθούν και αλλάξουν σημαία και εταιρεία δεν φορολογούνται.
Τώρα όλα αυτά θέλει να τα καταργήσει η τρόϊκα και ξεκινά δήθεν ελέγχους για φοροδιαφυγή. Η κατάργησή τους έρχεται σε δεύτερη φάση.
Αυτό που δεν καταλαβαίνουν είναι ότι για να εξοικονομήσουν "πενταροδεκάρες" θα απαλείψουν από τον ελληνικό οικονομικό χάρτη, έναν από τους δύο πυλώνες που κράτησαν όρθια την χώρα μετά τον Β'Π.Π.: Τη ναυτιλία (ο δεύτερος άδηλος πόρος είναι ο τουρισμός). Και λέμε "πενταροδεκάρες" γιατί φυσικά οι ναυτιλιακές θα αποχωρήσουν, αφού το πιο εύκολο γι αυτές είναι να αποκτήσουν νέα έδρα. Όπως έγινε στην δεκαετία του '80 όταν είχαν φοβηθεί από την έλεση του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία και μετακινήθηκαν στην μεγάλη τους πλειοψηφία στο Λονδίνο.
Προεκλογικά είχε δημιουργηθεί μεγάλο θέμα από την προγραμματική διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ περί κατάργησης των εφοπλιστικών φοροαπαλλαγών, οπότε και η κυβέρνηση κατηγόρησε τη νυν αξιωματική αντιπολίτευση ότι "Θέλει να διώξει τους εφοπλιστές" (όντως, πολλά εφοπλιστικά γραφεία ετοίμαζαν τις αποσκευές τους για το εξωτερικό).
Δεν χρειάστηκε να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ για να γίνουν όλα αυτά, όμως. Τώρα τους κολλάνε και την "λέζα" του φοροφυγά ή του διακινητή "μαύρου χρήματος" και ετοιμάζονται "διά τα περαιτέρω".
Σε μία υπόθεση εργασίας, εμείς θα δεχθούμε και την "φοροδοαφυγή" και την "διακίνηση μαύρου χρήματος". Ας θεωρήσουμε ότι και το νυν καθεστώς είναι "σκανδαλώδες" και θα πρέπει να υπάρξει φορολογική "νέμεσις".
Ποιος τους εμποδίζει αύριο πρωί να αναχωρήσουν από την Ελλάδα, όταν η τρόϊκα θα τους "στριμώξει"; Και τι θα γίνει μετά; Θα διωχθούν οι ιδιοκτήτες; Θα κατασχεθούν κάποια ακίνητά τους; Ή θα βγούν εντάλματα σύλληψης;
Και τα 15 δισ. ευρώ το χρόνο; Που θα τα βρούν μετά oι κυβερνητικοί; Θα τα δώσει ο Πολ Τόμσεν από την τσέπη του; Εκτός του ότι θα δικαιωθεί πανηγυρικά ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά της ΝΔ η οποία θα αποδειχθεί για άλλη μια φορά 100% αναξιόπιστη.
Ας ρωτήσουν κάποιους παλαιότερους να μάθουν πόσο στοίχισε στη χώρα η αποχώρηση των ναυτιλιακών εταιρειών στη δεκαετία του '80...
Εν προκειμένω και για να μιλήσουμε ρεαλιστικά, σαφώς και υπάρχουν φοροαπαλλαγές και άλλες διατάξεις ιδιαίτερα ευνοϊκές για τους εφοπλιστές. Οι οποίες πιθανώς και να διευκολύνουν ορισμένους κακούς επαγγελματίες από αυτούς να προβαίνουν και σε παρανομίες.
Αλλά αυτές οι ρυθμίσεις έχουν συγκεκριμένη σκοπιμότητα: Κανείς άλλος κλάδος δεν μπορεί να αποφέρει τόσα στην οικονομία με την δραστηριοποίηση τόσο λίγων εταιρειών. Ανάλογα είναι τα έσοδα από τον τουρισμό, αλλά χρειάζεται μια ολόκληρη χώρα να εργάζεται επί ένα ολόκληρο χρόνια για να έρθουν τα 15 δισ. του τουρισμού.
 
Διαβάστε περισσότερα » »

Ουσία σε σαμπουάν και καλλυντικά, μπλοκάρει τα νευρικά κύτταρα. Όλη η λίστα των προιόντων!

Ο σημερινός φοβικός άνθρωπος, ζώντας μέσα στο αίνιγμα της τεχνολογίας, της αλάνθαστης επιστήμης και της πολιτικής αστάθειας, διαβάζοντας  παράλληλα και τα αποτελέσματα βάσιμων ερευνών που δείχνουν με το δάχτυλο, -ονομαστικά και ουρλιάζοντας- την επικινδυνότητα κάποιων προιόντων , (τα οποία εκπαιδευτήκαμε να τα συνδέουμε με την προσωπικότητα μας) νιώθει ανοχύρωτος, ανυπεράσπιστος, μπερδεμένος και στο τέλος, αφορίζει όλα τα προιόντα που υπάρχουν στην αγορά και τα οποία μπορούν να διασφαλίσουν την υγεία του ίδιου και της οικογένειας του.

Οπότε η αντίσταση μοιάζει εντελώς απίθανη. Όμως σε αυτή τη σκέψη βασίζονται και αυτές οι δολοφονικές εταιρείες που παίζουν με την ζωή μας. Στο μπέρδεμα, στην αναβλητικότητα, στην αίσθηση της μάζας που έχουμε. Νιώθουμε πολλές φορές σαν μια αγέλη ποντικών ,που μας κυνηγάει μια μόνο γάτα. Η αλήθεια όμως είναι ότι τα ποντίκια μπορούν να σωθούν απο την γάτα, αν αλλάξουν τους κανόνες. Αν ορίσουν εκείνα τους κανόνες του παιχνιδιού. Η αντίσταση δεν είναι απίθανη στα επικίνδυνα προιόντα. Αγοράζουμε οικολογικά. Αν δεν έχουμε χρήματα φτιάχνουμε μόνοι μας. Αν δεν έχουμε συνταγές ψάχνουμε να βρούμε. Ποτέ στην ιστορία του ο άνθρωπος δεν ήταν πιο προσωπικά υπεύθυνος για τις επιλογές του όπως είναι σήμερα. Αν δεν σαστίσει απο την ενημέρωση, η ενημέρωση τελικά μόνο καλό μπορεί να του κάνει. Τον χτίζει ως προσωπικότητα. Αν μάθει να χρησιμοποιεί σωστά τις πληροφορίες του και όχι σαν αφορμή για χάος, μπορεί με την αποχή απο τα επικίνδυνα προιόντα να αλλάξει τους κανόνες της αγοράς. Να επιβάλλει την ηθική. Ζώντας με επικίνδυνα προιόντα, με επικίνδυνες τροφές, δεν είναι να απορεί κανείς κάτω απο πιο φιλοσοφικό υποβαθρο δημιουργήθηκε το σκάνδαλο με την επικίνδυνη σιλικόνη στα στήθη των γυναικών. Ο ενορχηστρωτής αυτής της ιστορίας, ο υπεύθυνος της διακίνησης της ακατάλληλης σιλικόνης, την οποία και διοχέτευσε στη διεθνή αγορά,  έκανε ότι έκανε, χωρίς ενοχές με το επιχείρημα του γενικότερου μπάχαλου που επικρατεί στην ασφάλεια των προιόντων. Καταφέροντας να στείλει στο θάνατο τόσες και τόσες γυναίκες. Και βάζοντας στον εφιάλτη της αγωνίας άλλες τόσες! Μόνο εμείς μπορούμε να προστατεύσουμε τον εαυτό μας. Παρακάτω πέρα απο την ενημέρωση όλων των προιόντων που συμβάλουν μεθοδικά στον θάνατο μας και στην μαζική μας εξόντωση,-καλύτερα απο τον Χίτλερ- παραδίδω για τους αναγνώστες μια συνταγή  αθώα για  στοματικό διάλυμα με την ίδια αποτελεσματικότητα του ένοχου Λίστεριν, και μια συνταγή σαπουνιού. Σχετικά με τα καλλυντικά, υπάρχουν άφθονα στην ιστοσελίδα μας αλλά και σε άλλες. Και θα συνεχίσουμε και με άλλα ακόμα θέματα. Επίσης θα παραθέσω και μια λίστα με οικολογικά απορρυπαντικά που μπορείτε να τα φτιέξετε μόνες σας. Πάντα υπάρχουν λύσεις ώστε να πολεμήσουμε για το καλύτερο. Και μάλιστα ο συγκεκριμένος πόλεμος, θα σας κοστίσει και πολύ λιγότερο στην εποχή που ζούμε. Δείτε παρακάτω τα ένοχα προιόντα και τις εναλλακτικές συνταγές.
Ζωή Κυροπούλου απο το glikiazoi
ΤΙ ΕΔΕΙΞΑΝ πειράματα στις ΗΠΑ;
Ουσία σε σαμπουάν μπλοκάρει τα νευρικά κύτταρα

Πειράματα που έγιναν με εγκεφαλικά κύτταρα ποντικών έδειξαν ότι η επαφή με μια χημική ουσία, η οποία περιέχεται σε πολλά προϊόντα που χρησιμοποιούμε καθημερινά, εμποδίζει την ανάπτυξη των νευρικών κυττάρων.

Πρόκειται για τη χημική ουσία methylisothiazolinone (ΜΙΤ), η οποία ανήκει σε μια ομάδα ουσιών που ονομάζονται βιοκτόνα και χρησιμοποιείται ευρέως σε κρέμες χειρός, σαμπουάν, βαφές μαλλιών κι άλλα καλλυντικά (για να αποθηκεύονται για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να αναπτύσσονται βακτήρια) ενώ ανάμεσα στα άλλα χρησιμοποιείται σε εργοστάσια παραγωγής χρωμάτων, κόλλας, καθώς και σε βιομηχανικά συστήματα ψύξης νερού για να σκοτώνει τα μικρόβια.

Στο Πίτσμπουργκ

Τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης μελέτης παρουσίασε πριν από λίγες μέρες ο καθηγητής Νευροβιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ, Elias Aizenman, στο ετήσιο συνέδριο της αμερικανικής εταιρείας Κυτταρικής Βιολογίας που πραγματοποιήθηκε στην Ουάσιγκτον.
Σε προηγούμενα πειράματα είχε βρεθεί ότι η χημική αυτή ουσία μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό σε ευαίσθητα άτομα, καψίματα στο δέρμα και δερματίτιδα, όμως ο Aizenman μάς δήλωσε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του, ότι δεν μπόρεσε να βρει καμιά πληροφορία σχετικά με τις επιπτώσεις της χημικής αυτής ουσίας στην ανάπτυξη των νευρικών κυττάρων. «Μέχρι στιγμής δεν είχαν γίνει τέτοιου είδους πειράματα με το ΜΙΤ».
Ο Aizenman είχε δημοσιεύσει το 2003 στο περιοδικό Neurosience μιαν άλλη έρευνα, χρησιμοποιώντας τότε στα πειράματά του σχετικά μεγάλες δόσεις ΜΙΤ, οι οποίες και «σκότωσαν τα περισσότερα από τα νευρικά κύτταρα του ποντικού μέσα σε 10 λεπτά».

Οι ερευνητές εξέθεσαν αναπτυσσόμενους νευρώνες ποντικού σε 1 micromolar ΜΙΤ (που ισοδυναμεί με ένα γραμμάριο της χημικής αυτής ουσίας διαλυμένο σε περισσότερο από 8.000 λίτρα νερού) για λίγο περισσότερο από 18 ώρες. «Οι αναπτυσσόμενοι νευρώνες βγάζουν νευρίτες για να συνδέονται μεταξύ τους τα κύτταρα. Ομως μετά την έκθεση στο ΜΙΤ κάθε νευρίτης είχε μεγαλώσει μόνον κατά το ήμισυ».
Ο Aizenman θεωρεί ότι το ΜΙΤ φαίνεται να στοχεύει ένα ειδικό ένζυμο, το οποίο είναι υπεύθυνο για να ξεκινήσει η ανάπτυξη του νευρίτη. Καίτοι η ανακάλυψη του Aizenman αφορά τις επιδράσεις του ΜΙΤ σε νευρικά κύτταρα (και μάλιστα σε καλλιέργεια) εμβρύου ποντικού, η ανακοίνωσή της έχει ταράξει και έχει προκαλέσει ποικίλες συζητήσεις στην επιστημονική κοινότητα.
Η μεγαλύτερη ανησυχία των επιστημόνων έγκειται τις επιδράσεις που μπορεί να έχει το ΜΙΤ σε ανθρώπους που έρχονται σε επαφή καθημερινά με αυτήν την ουσία, όσο και στο νευρικό σύστημα ενός αναπτυσσόμενου εμβρύου, και πιθανά επιπτώσεις σε όλους μας, μια και όλοι χρησιμοποιούμε προϊόντα που περιέχουν ΜΙΤ.
«Η ουσία αυτή απορροφάται εάν τη φάμε, την αναπνεύσουμε ή έρθει σε επαφή με το δέρμα. Θα συμβούλευα λοιπόν μιαν έγκυο να μη δουλεύει σε ένα εργοστάσιο όπου χρησιμοποιείται αυτή η χημική ουσία, επειδή μπορεί να προκύψει κάποια ανωμαλία στην ανάπτυξη του νευρικού συστήματος του εμβρύου».

Ενας κίνδυνος
Ο Aizenman πιστεύει ότι η μελέτη του αποκαλύπτει έναν εν δυνάμει κίνδυνο. Τα σαμπουάν περιέχουν συγκέντρωση ΜΙΤ 100 με 200 φορές περισσότερο από ό,τι χρησιμοποίησε στο πείραμά του. Αλλά παραδέχεται ότι πιθανώς αυτοί που χρησιμοποιούν σαμπουάν ή κοντίσιονερ, για παράδειγμα, μπορεί να μην έχουν επιπτώσεις, όπως αυτοί που εκτίθενται στην ουσία λόγω δουλειάς.
«Δεν γνωρίζουμε εάν η μακρόχρονη έκθεση σε προϊόντα που περιέχουν ΜΙΤ είναι επικίνδυνη. Δεν μπορώ να πω ότι τα προϊόντα που περιέχουν ΜΙΤ είναι ασφαλή, αλλά ούτε ότι δεν είναι. Υπάρχει εξαιρετικά λίγη πληροφόρηση σχετικά με το τι μπορούν να κάνουν αυτές οι ουσίες κι ανησυχώ γιατί δεν έχουν γίνει τα κατάλληλα πειράματα. Απαιτούνται ακόμη και επιδημιολογικές έρευνες, όπου θα πρέπει να μελετηθούν άνθρωποι με αυτισμό κι άλλες νευρολογικές ασθένειες, ώστε να αποκαλυφθεί εάν υπάρχει κάποια σχέση με την έκθεση του εμβρύου στη χημική αυτή ουσία».
Σύμφωνα με το National Institute of Health των ΗΠΑ η ουσία ΜΙΤ περιέχεται σε σαμπουάν, ενδεικτικά όπως τα Head and Shoulders, Suave και Clairol, καθώς επίσης σε κοντίσιονερ μαλλιών Pantene, στις βαφές μαλλιών της Revlon και σε μία πληθώρα άλλων γνωστών και μη προϊόντων.
Πλήρης λίστα προϊόντων που περιέχουν ΜΙΤ μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα http://householdproducts.nlm.nih.gov/


  •  «Η US Enviromental Protecion Agensy (ΕΡΑ) φαίνεται ότι δεν απαιτεί πειράματα όσον αφορά τις πιθανές βλάβες που μπορεί να προκληθούν στην ανάπτυξη του νευρικού συστήματος από διάφορες ουσίες για να δώσει άδεια κυκλοφορίας σε κάποιο προϊόν. Πιθανώς υπάρχουν ουσίες γενικής χρήσης που μπορούν να καταστρέφουν το νευρικό σύστημα», λέει ο Aizenman.  Αυτή τη στιγμή ο Aizenman προσπαθεί να επαναλάβει τα πειράματά του σε ζωντανά ζώα, ώστε να βρει ακριβώς με ποιο τρόπο το ΜΙΤ επιδρά στους νευρώνες.


ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΕ ΜΙΤ

ΠΛΑΚΕΣ ΣΑΠΟΥΝΙΟΥ
Camay Bar Soap
Dove Soap Bar with 1/4 Moisturizing Lotion
Oil of Olay Bar Soap for Soft Moisturized Skin

BODY BATHS
Vaseline Intensive Care Foaming Creme Bath, Botanical Garden
Vaseline Intensive Care Moisturizing Bath and Body Oil
Vaseline Intensive Care Moisturizing Bath Beads Enriched with Aloe
Vaseline Intensive Care Moisturizing Bath Beads, Peaceful Orchard
Vaseline Intensive Care Moisturizing Bath Beads, Petal Soft
Vaseline Intensive Care Moisturizing Bath Beads, Vitamin E
Vaseline Intensive Care Soft Petal Foaming Creme Bath

ΑΦΡΟΛΟΥΤΡΑ
Dove Sensitive Skin Moisturizing Body Wash, New
Dove Ultra Moisturizing Body Wash
Vaseline Intensive Care Moisturizing Body Wash

ΜΑΛΑΚΤΙΚΕΣ ΚΡΕΜΕΣ ΜΑΛΛΙΩΝ
Clairol Herbal Essences Conditioner-Fine/Limp Hair
Clairol Intensive Blends Moisturizing Conditioner for Normal Hair
Clairol Intensive Blends Nourishing Creme Leave-In for All Hair Types
Clairol Intensive Blends Protecting Conditioner for Colored/Permed Hair
Clairol Intensive Blends Replenishing Conditioner for Dry/Damaged Hair
Pantene Pro V Color Revival Conditioner
Pantene Pro V Constant Care Conditioner
Pantene Pro V Deep Hydrating Treatment
Pantene Pro V Detangle Light Spray Conditioner
Pantene Pro V Essentials Hair Revival Cream
Pantene Pro V Essentials Instant Hair Quencher
Pantene Pro V Hydrating Curls Conditioner
Pantene Pro V Sheer Volume Conditioner
Pantene Pro V Smooth & Sleek Conditioner
Pantene Pro V: Provitamin Daily Treatment & Conditioner-Fine Hair
Pantene Pro-V: Provitamin Daily Treatment Conditioner-Dry Hair
Pantene Progressive Treatment Crème Conditioner
Salon Selectives Conditioner Type M Moisturizing
Salon Selectives Conditioner Type P Protective
Vidal Sassoon Conditioning Rinse-Stylists Choice

HAIR STYLING
Clairol 3 in 1 Mousse Maximum Hold
LOreal Pumping Curls for Curly Hair
Pantene Pro V Ready, Set, Curl Reviving Treatment
Pantene Pro V: (Alcohol Free) Styling Mousse Extra
Vidal Sassoon Alcohol Free Styling Gel Extra Hold
Vidal Sassoon Alcohol Free Styling Mousse Extra Body

HAIR SPRAY
Clairol 3 in 1 Conditon Hairspray Extra Hold, Unscented, Aerosol
Clairol Final Net All Day Hold Hairspray-Regular
Pantene Pro V Essentials Natural Body Booster Spray
Pantene Pro V Hold & Protect Non Aerosol Hairspray
Pantene Pro V Settique Spray Stay Smooth Aerosol Hairspray
Pantene Pro V Settique Spray Stay Smooth Non Aerosol Hairspray
Pantene Pro V Settique Spray Uplifting Aerosol Hairspray
Pantene Pro V Settique Spray Uplifting Non Aerosol Hairspray
Pantene Pro V Settique Spray, Curl Lock
Pantene Pro V Settique Spray, Curl Lock, Non Aerosol
Pantene Pro V Settique Spray, Hold & Protect with Colorshine
Pantene Pro V Shine On Glossing Spray with Colorshine
Pantene Pro V: Provitamin Wet/Dry Styling Hold Spray
Vidal Sassoon Alcohol Free Spray On Gel-Extra Hold
Vidal Sassoon Non Aerosol Finishing Hair Spray Ext

ΣΑΜΠΟΥΑΝ
Clairol Herbal Essences Intensive Blends Replenishing Shampoo
Clairol Herbal Essences Shampoo-Fine/Limp Hair
Clairol Herbal Essences Shampoo-Normal Hair
Clairol Intensive Blends Moisturizing Shampoo for Normal Hair
Clairol Intensive Blends Shampoo Protecting For Colored/Permed Hair
Pantene Pro V Classically Clean Shampoo
Pantene Pro V Essentials, Daily Strengthening Complex-1
Pantene Pro V Essentials, Daily Strengthening Complex-2
Pantene Pro V Hydrating Curls Shampoo
Pantene Pro V Purity Clarifying Shampoo
Pantene Pro V Shampoo, Hydrating Curls
Pantene Pro V Sheer Volume Shampoo
Pantene Pro V Smooth & Sleek Shampoo
Salon Selectives Botanical Blends Shampoo: Aloe
Salon Selectives Shampoo Level 1: Frequent Use
Salon Selectives Shampoo Level 4: Extra Moisturizing
Salon Selectives Shampoo Level 5 Regular-Normal

ΒΑΦΕΣ ΜΑΛΛΙΩΝ
Clairol Herbal Essences, True Intense Color, 40-Garnet Blaze, Bright Burgundy
Clairol Herbal Essences, True Intense Color, Honey Fusion, 26-Moon Dance
Clairol Hydrience Permanent Hair Color, Amber Sunrise, 20A, Med. Reddish Blonde
Clairol Hydrience Permanent Hair Color, Bamboo, 14, Dark Golden Blonde
Clairol Hydrience Permanent Hair Color, Black Pearl, 52
Clairol Hydrience Permanent Hair Color, Cocoa Harbor, 38
Clairol Hydrience Permanent Hair Color, Mocha Splash, 44, Medium Brown
Clairol Hydrience Permanent Hair Color, Oasis, XL02, Extra Light Blonde
Clairol Hydrience Permanent Hair Color, Russet Glow, 33, Dark Auburn
Clairol Revitalique Permanent Hair Color, Medium Natural Brown, Visionary Brown
Garnier Nutrisse Permanent Crème Haicolor, Brown Sugar 63
Garnier Nutrisse Permanent Crème Haircolor, Black Licorice 10
Grecian Formula 16, Liquid with Conditioner
LOreal Feria Haircolor, Cardinal 67, Rich Auburn
LOreal Feria Haircolor, Chocolate Cherry 36, Deep Burgundy Brown
LOreal Feria Haircolor, Crushed Garnet 41, Rich Mahogany
LOreal Feria Haircolor, Espresso 40, Deeply Brown
LOreal Feria Haircolor, French Roast 45, Deep Bronzed Brown
LOreal Feria Haircolor, Pure Diamond 100, Very Light Natural Blonde
LOreal Feria Haircolor, Sparkling Amber 63, Light Golden Brown
LOreal Feria Haircolor, Starry Night 21, Bright Black
LOreal Open Haircolor, Astral 10G, Golden Extra Light Brown
LOreal Open Haircolor, Atlantis 5N, Natural Medium Brown
LOreal Open Haircolor, Equinox 4G, Golden Dark Brown
LOreal Open Haircolor, Horizon 10N, Natural Extra Light Brown
LOreal Open Haircolor, Osiris 8K, Cool Medium Blonde
LOreal Open Haircolor, Oxygen 6G, Golden Light Brown
LOreal Open Haircolor, Solstice 7G, Golden Dark Blonde
LOreal Open Haircolor, Stellar 6N, Natural Light Brown
LOreal Preference Haircolor, Golden Blonde 8G
LOreal Preference Haircolor, Light Ash Blonde 9A
LOreal Preference Haircolor, Light Ash Brown 6A
LOreal Preference Haircolor, Light Brown 6
LOreal Preference Haircolor, Lightest Golden Brown 6 1/2G
LOreal Preference Haircolor, Medium Amber Brown 5AM
LOreal Preference Haircolor, Medium Ash Blonde 7 1/2A
LOreal Preference Haircolor, Medium Blonde 8
LOreal Preference Haircolor, Medium Golden Brown 5G
LOreal Preference Haircolor. Champagne Blonde 8 1/2A
LOreal Preference Haircolor. Light Amber Brown 6AM
LOreal Preference les Blondissimes Haircolor, Extra Light Ash Blonde LB01
LOreal Preference les Blondissimes Haircolor, Extra Light Natural Blonde LB02
Revlon High Dimension 10 Minute Permanent Haircolor, Dark Brown 40
Revlon High Dimension 10 Minute Permanent Haircolor, Light Cool Brown 61
Revlon High Dimension 10 Minute Permanent Haircolor, Medium Blonde 80
Revlon High Dimension 10 Minute Permanent Haircolor, Medium Brown 50
Revlon High Dimension 10 Minute Permanent Haircolor, Medium Golden Blonde 83
Revlon High Dimension 10 Minute Permanent Haircolor, Medium Golden Brown 58
Revlon High Dimension 10 Minute Permanent Haircolor, Ultra Light Natural Blonde 01

ΣΤΟΜΑΤΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ
Listerine Antiseptic Mouthwash
Listerine Cool Mint Antiseptic Mouthwash
Listerine Fresh Burst Antiseptic Mouthwash
Listermint Mouthwash

ΟΔΟΝΤΟΚΡΕΜΕΣ
Aquafresh All Tartar Control Toothpaste
Aquafresh Multi Action Whitening Toothpaste
Aquafresh Sensitive Toothpaste
Aquafresh Striped Gel Whitening Toothpaste
Aquafresh Toothpaste
Aquafresh Whitening Toothpaste With Fluoride
Colgate Baking Soda & Peroxide w/ Tartar Control Clean Mint Toothpaste
Colgate Baking Soda & Peroxide w/ Tartar Control Whitening Toothpaste
Colgate Kids Looney Tunes Upright Toothpaste
Colgate Tartar Control Whitening Mint Toothpaste
Colgate Toothpaste, Regular
Colgate Total Toothpaste
Colgate Total Toothpaste, Fresh Stripe
Crest MultiCare Whitening Fluoride Anticavity Toothpaste, Fresh Mint
Crest Anticavity Toothpaste, Icy Mint Striped
Crest Baking Soda & Peroxide Whitening with Tartar Protection
Crest Cavity Protection Cool Mint Gel
Crest Cavity Protection Icy Mint Stripe Toothpaste
Crest Cavity Protection Icy Mint Toothpaste
Crest Cavity Protection Regular Toothpaste
Crest Cavity Protection Sesame Street Toothpaste
Crest Cool Mint Gel Toothpaste
Crest Extra Whitening w/Tartar Protection Clean Mint Gel Toothpaste
Crest Extra Whitening with Tartar Protection Toothpaste
Crest Kids Cavity Protection Fluoride Anticavity Toothpaste
Crest Multi Care Toothpaste, Cool Mint Gel
Crest Multi Care Toothpaste, Fresh Mint Gel
Crest MultiCare Fluoride Anticavity Toothpaste, Cool Mint
Crest Rejuvenating Effects Fluoride Anticavity Toothpaste
Crest Sensitivity Protection Mild Mint Paste
Crest Tartar Control Fresh Mint Gel Toothpaste
Crest Tartar Control Smooth Mint Gel Toothpaste
Crest Tartar Control Toothpaste, Regular
Crest Tartar Control Whitening Plus Scope, Cool Peppermint Gel
Crest Tartar Control Whitening Plus Scope, Minty Fresh Gel
Crest Tartar Protection Fluoride Anticavity Toothpaste, Fresh Mint Gel
Crest Whitening Toothpaste Plus Scope, Cool Peppermint
Crest Whitening Toothpaste Plus Scope, Minty Fresh Striped
Sensodyne Anticavity Toothpaste for Sensitive Teeth with Baking Soda
Sensodyne Anticavity Toothpaste for Sensitive Teeth with Fluoride, Cool Gel
Sensodyne Anticavity Toothpaste for Sensitive Teeth, Fresh Mint
Sensodyne Extra Whitening Toothpaste
Sensodyne Toothpaste for Sensitive Teeth, Tartar Control Plus Whitening

FOR BABYS

BATH
Johnsons Baby Bath, Original
Johnsons Baby Bedtime Baby Bath
Johnsons Baby Soothing Vapor Bath
Johnsons Moisturizing Baby Bath with Aloe Vera & Vitamin E
Johnsons Softwash Baby Wash
Johnsons Soothing Skin Baby Bath
Johnsons Baby Head To Toe Wash, Original
Johnsons Baby Soap Bar
Johnsons Kids, Head To Toe Body Wash, Berry Breeze
Johnsons Kids, Head To Toe Body Wash, Tropical Blast

LOTION
Johnsons Baby Bedtime Lotion
Johnsons Baby Lotion, Aloe Vera & Vitamin E
Johnsons Baby Lotion, Original
Johnsons Baby Oil Gel with Aloe Vera and Vitamin E
Johnsons Baby Oil Gel with Chamomile & Multi Vitamin
Johnsons Baby Oil Gel, Lavender
Johnsons Baby Oil, Aloe Vera and Vitamin E
Johnsons Baby Oil, Lavender
Johnsons Baby Oil, Original
Johnsons Creamy Baby Oil
Johnsons Soothing Skin Baby Lotion
Vaseline Nursery Jelly, Baby Fresh Scent
Vaseline Nursery Jelly, Petroleum Jelly
Vaseline Petroleum Jelly

SHAMPOO
Johnsons Baby Head To Toe Wash, Original
Johnsons Baby Shampoo, 2 in 1 Detangler
Johnsons Baby Shampoo, Honey & Vitamin E
Johnsons Baby Shampoo, Natural Lavender
Johnsons Baby Shampoo, Original
Johnsons Kids, Head To Toe Body Wash, Berry Breeze
Johnsons Kids, Head To Toe Body Wash, Tropical Blast


TA NEA
Ο μόλυβδος είναι μία χημική ουσία, η οποία προκαλεί καρκίνο. Πρόσφατα μία μάρκα
που ονομάζεται “Red Earth” μείωσε τις τιμές της από HK$67 σε HK$9.9 !!!!…
Περιείχε μόλυβδο.
Οι μάρκες οι οποίες περιέχουν μόλυβδο είναι:
1. Christian Dior
2. LANCOME
3. CLINIQUE
4. Y.S.L
5. ESTEE LAUDER
6. SHISEIDO
7. RED EARTH (Lip Gloss)
8. CHANEL (Lip Conditioner)
9. Market America-Motives lipstick
Όσο περισσότερο μόλυβδο περιέχουν τόσο αυξάνεται ο κίνδυνος για καρκίνο.
Μετά από δοκιμές που έγιναν σε κραγιόν, ßρέθηκε ότι το κραγιόν του Y.S.L περιείχε την
μεγαλύτερη ποσότητα μόλυβδου. Προσέξτε ιδιαίτερα τα κραγιόν που κατασκευάστηκαν
για να διαρκούν περισσότερο. Εάν το κραγιόν σας διατηρείται πιο πολύ από τα
συνηθισμένα, οφείλεται στο ότι περιέχει υψηλό ποσοστό μόλυβδου.
Δοκιμάστε αυτό το τεστ μόνες σας:
1. Βάλτε λίγο κραγιόν στο χέρι σας.
2. Με ένα χρυσό δαχτυλίδι τρίψτε το χρώμα.
3. Αν το χρώμα του κραγιόν γίνει μαύρο, τότε ξέρετε ότι περιέχει
μόλυβδο.

   
Διαβάστε περισσότερα » »

Δίνει το Γενί Τζαμί στους μουσουλμάνους ο Μπουτάρης.

Να παραχωρηθεί το Γενί Τζαμί στους μουσουλμάνους επισκέπτες της Θεσσαλονίκης, μία ημέρα το έτος για την προσευχή τους κατά την διάρκεια του Μπαϊραμιού και εφόσον υπάρξει σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Εξωτερικών, προτείνει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Το συγκεκριμένο αίτημα δεν είναι καινούργιο και δεν αφορά μόνο τον δήμο Θεσσαλονίκης, αλλά προφανώς και το υπουργείο Εξωτερικών, σημείωσε ο Γιάννης Μπουτάρης, διευκρινίζοντας ότι η συζήτηση δεν αφορούσε το Αλατζά Ιμαρέτ, αλλά το Γενί Τζαμί και ότι ο ίδιος δεν υποσχέθηκε ποτέ ότι θα δοθεί χώρος λατρείας στους μουσουλμάνους στις 19 Αυγούστου.

«Δεν συζητάμε για το Αλατζα Ιμαρέτ, αλλά για το Γενί Τζαμί. Υπενθυμίζω ότι το Αλατζά Ιμαρέτ ήταν ορφανοτροφείο και ότι δεν υπήρξε ποτέ τζαμί. Αντίθετα το Γενί Τζαμί ήταν ιδιαίτερος τόπος λατρείας και είχε σημασία για πολλούς λόγους γιατί ήταν τζαμί των Ντονμέδων, δηλαδή των εξισλαμισθέντων Εβραίων» σημείωσε ο δήμαρχος και πρόσθεσε ότι οι συγκεκριμένες γιορτές που γίνονται τον Αύγουστο και το Φεβρουάριο αποτελούν για τους μουσουλμάνους μια ευκαιρία σύντομης τουριστικής εξόδου.

«Με αυτή τη λογική αν τους δώσουμε τη δυνατότητα να προσευχηθούν μια ημέρα θα έχουμε πολλούς επισκέπτες που θα έρθουν να γιορτάσουν τη γιορτή τους και παράλληλα να κάνουν τις διακοπές τους στην πόλη μας» ανέφερε.


voria
Διαβάστε περισσότερα » »

Eντάχθηκε στο ΕΣΠΑ το έργο της «Ανάπλασης βόρειας εισόδου Πτολεμαΐδας»

Μια πολύ σημαντική εξέλιξη για την πόλη της Πτολεμαΐδας παρουσιάζει σήμερα το kozan.gr, καθώς εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονία – Θράκη» η πράξη «Ανάπλαση Βόρειας Εισόδου  Πτολεμαΐδας» στον άξονα Προτεραιότητας «08 – Αειφόρος ανάπτυξη και ποιότητα ζωής στην ΠΔΜ».Το έργο αφορά στη βόρεια είσοδο (είσοδος από Φλώρινα – Περδίκα) της Πτολεμαΐδας, σε τμήματα της οδού 25ης Μαρτίου, τον χώρο στον ΟΕΚ και στην νέα επέκταση του σχεδίου πόλεως Πτολεμαϊδας, την οδό Καραζάνου, την οδό Μανουηλάντων, ενώ επίσης περιλαμβάνει τους κοινοχρήστους χώρούς (πάρκο και παιδική χαρά) μπροστά στον χώρο του Ο.Ε.Κ.
Το έργο – συνοπτικά – περιλαμβάνει επιστρώσεις πεζοδρομίων, προσβάσεων χώρων στάθμευσης οχημάτων επί των πεζοδρομίων, ενός χώρου αναψυχής πλήρη στην περιοχή των εργατικών κατοικιών με κιόσκι,  παγκάκια,  φυτεύσεις δένδρων, ενός χώρου παιδικής χαράς για μικρότερες ηλικίες, κυκλικού κόμβου κυκλοφορίας στη συμβολή των οδών Οικοτροφείου με Μανουηλαντών, ηλεκτροφωτισμού πεζοδρομίων, χώρων αναψυχής και κυκλοφοριακών κόμβων με, σπορά νέων χώρων πρασίνου-χλοοτάπητα, τοποθέτηση απορριματοδεκτών διάσπαρτα στα πεζοδρόμια αλλά και στους κοινόχρηστους χώρους.
Η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη για τον υπολογισμό της κοινοτικής συνδρομής ανέρχεται σε 3,300,000.00 Ευρώ. Η συγκεκριμένη ένταξη αφορά την από 29-09-2011 αίτηση χρηματοδότησης πράξης του Δήμου Εορδαίας προς την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.


kozan.gr

Διαβάστε περισσότερα » »

Διαβάστε τι διδάσκουν στα σχολεία της Αλβανίας για την Ελλάδα και φρίξτε...!!

Μίσος, φανατισμό αλλά και πλαστογραφημένη Ιστορία που καμία σχέση δεν έχει με την πραγματική, διδάσκει η αλβανική κυβέρνηση στους μαθητές των σχολείων.  
Οι νεαροί Αλβανοί μέσα από τα νέα επίσημα σχολικά βιβλία τους μαθαίνουν την Ιστορία της «Μεγάλης Αλβανίας» και διδάσκονται, μεταξύ άλλων, ότι ..«η Βορειοδυτική Ελλάδα, από τη Φλώρινα έως την Πρέβεζα, είναι αλβανικό εθνικό έδαφος στο οποίο "αιμοσταγείς" Έλληνες πραγματοποίησαν "εθνοκάθαρση" στους Τσάμηδες που πλειοψηφούσαν στα χώματα αυτά».
Η νέα γενιά Αλβανών μαθαίνει, μεταξύ άλλων, πως... έχει ίδιο DΝΑ με τον βασιλιά Πύρρο της Ηπείρου και την Ολυμπιάδα, μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Όλα αυτά τυπώθηκαν φέτος στα επίσημα σχολικά εγχειρίδια με την έγκριση του αλβανικού υπουργείου Παιδείας.
Στο νέο βιβλίο «Γεωγραφία της Αλβανίας», που εκδόθηκε φέτος και ήδη αποτελεί διδακτική ύλη στα λύκεια της χώρας, οι μαθητές διδάσκονται όχι μόνο για τη γεωγραφία της χώρας τους αλλά και για περιοχές όμορων χωρών που, σύμφωνα με τους συγγραφείς, κατοικούνται από Αλβανούς.

Στις «αλβανικές περιοχές» (treva shqiptare) που έμειναν εκτός αλβανικού κράτους περιλαμβάνονται το Κοσσυφοπέδιο, τμήματα του Μαυροβουνίου και της Σερβίας, η μισή έκταση των Σκοπίων και βέβαια ολόκληρη η ΒΔ Ελλάδα, με τους Νομούς Φλώρινας, Καστοριάς, Γρεβενών, Ιωαννίνων, Άρτας, Πρέβεζας, Θεσπρωτίας και το βόρειο τμήμα του Νομού Αιτωλοακαρνανίας.


Συγκεκριμένα, όσον αφορά στη χώρα μας, στο κεφάλαιο «Οι αλβανικές περιοχές στην Ελλάδα», αναφέρονται τα εξής: «Είναι αλβανικές περιοχές που αδίκως προσαρτήθηκαν στο ελληνικό κράτος το 1913 από το Συμβούλιο των Πρεσβευτών.

Οι ιστορικές εξελίξεις, οι μαζικές βίαιες μετακινήσεις των αυτοχθόνων αλβανικών πληθυσμών και η έλλειψη επίσημων στοιχείων δυσκολεύουν των προσδιορισμό των αλβανικών περιοχών στην Ελλάδα και κυρίως των κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων των συγκεκριμένων περιοχών. Αυτές οι περιοχές βρίσκονται στη Βορειοδυτική Ελλάδα, νότια της "Μακεδονίας" και νοτιοανατολικά της Αλβανίας μέχρι τον κόλπο της Άρτας και αποτελείται από τις περιοχές Τσαμουριά, Φλώρινα, κ.λπ.».

Οι συγγραφείς του βιβλίου υποστηρίζουν πως η Ελλάδα έχει πραγματοποιήσει «εθνοκάθαρση» με στόχο τον αφανισμό των Αλβανών που ζούσαν εκεί. Ο χάρτης με τη Μεγάλη Αλβανία και τις όμορες «αλβανικές περιοχές» κοσμεί το εξώφυλλο τόσο του βιβλίου όσο και του τετραδίου ασκήσεων των μαθητών που καλούνται, για παράδειγμα, να ζωγραφίσουν τις περιοχές της Ελλάδας όπου ζουν... Αλβανοί ή να απαντήσουν στα ερωτήματα: «Ποιες είναι οι αλβανικές περιοχές της Ελλάδας;» ή «Αναφέρετε τις εκδιώξεις που υπέστησαν οι Αλβανοί από τις ελληνικές αρχές».
 
 
 
 
 
 
 
katohika
Διαβάστε περισσότερα » »

Αποσύρει εμφιαλωμένα νερά ο ΕΦΕΤ για ανίχνευση βακτηρίου Πρόκειται για τα: «Aquarius», «Hydrozyn», «Νεράκι» και «Thassos Crystal Water»

Την άμεση απόσυρση από την ελληνική αγορά των επιτραπέζιων εμφιαλωμένων νερών «Aquarius», «Hydrozyn», «Νεράκι» και «Thassos Crystal Water» απαίτησε από την εμφιαλώτρια εταιρεία Κοσμίδης Δ.- Λίτας Α. Ο.Ε.-Δ.Δ. Ροδίτης Κοζάνης, ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων.Αναλυτικά η ανακοίνωση 
Ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα, να μην τα καταναλώσουν.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο ΕΦΕΤ, και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, προέβη σε τέσσερις δειγματοληψίες επιτραπέζιων νερών, εμφιαλωμένων σε πλαστικές φιάλες των 18,9 λίτρων, για έλεγχο μικροβιακών παραμέτρων. Από τις εργαστηριακές εξετάσεις, που διενεργήθηκαν από τη χημική υπηρεσία Σερρών, σε όλα τα δείγματα ανιχνεύθηκε το βακτήριο «Pseudomonas aeruginosa/Πυοκυανική Ψευδομονάδα».
Καθένα από τα δείγματα χαρακτηρίστηκε ως «μη σύμφωνο – μη ασφαλές».
Αναλυτικότερα, η επωνυμία των προϊόντων τα οποία εμφιαλώνονται από την ανωτέρω εταιρεία:
- «Aquarius», το οποίο έφερε τις ενδείξεις: Επιτραπέζιο νερό-Ημερομηνία παραγωγής 23.7.12– Ημερομηνία λήξεως 23.7.13.
- «Hydrozyn», το οποίο έφερε τις ενδείξεις: Επιτραπέζιο νερό-L 211-Ημερομηνία παραγωγής 23.7.12– Ημερομηνία λήξεως 23.7.13.
- «Νεράκι», το οποίο έφερε τις ενδείξεις: «Επιτραπέζιο νερό-L 20120-Ημερομηνία παραγωγής
19.7.12– Ημερομηνία λήξεως 19.7.13.
- «Thassos Crystal Water», το οποίο έφερε τις ενδείξεις: «Επιτραπέζιο νερό-L 20120– Ημερομηνία παραγωγής 14.7.12– Ημερομηνία λήξεως 14.7.13.

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Γενικός Διευθυντής της Nestle. Όσοι πιστεύουν ότι το Νερό Αποτελεί Δημόσιο Αγαθό είναι Ακραίοι!

Γενικός Διευθυντής της Nestle. Όσοι πιστεύουν ότι το Νερό Αποτελεί Δημόσιο Αγαθό είναι Ακραίοι!
Ο Peter Brabeck-Letmathe είναι ο Γενικός διευθυντής της Nestle. Στο Video που ακολουθεί διατυπώνει με απίστευτο κυνισμό ότι το νερό δεν είναι δημόσιο αγαθό και όσοι το πιστεύουν αυτό είναι ακραίοι!


Ας πάρουμε μία πρώτη γεύση της «ποιότητας» των «ανθρώπων» που θα επιδιώξουν να αποκτήσουν τη δημόσια ύδρευση της Ελλάδος εάν τους το επιτρέψουμε.


Εάν συμβεί , το λιγότερο που θα περιμένετε είναι η κατακόρυφη άνοδος του κόστους των υπηρεσιών ύδρευσής και οριστική εξάλειψη οποιωνδήποτε κοινωνικών μέτρων σε ασθενέστερες τάξεις. Εννοείται οποιαδήποτε κατανόηση ή περίοδο χάριτος σε ενδεχόμενη αδυναμία πληρωμής λογαριασμού ύδρευσης να την ξεχάσετε….




Χιλή: η Παγκόσμια Τράπεζα επέβαλλε σαν δανειοδοτικό όρο στη χώρα εγγύηση κέρδους 33% στη γαλλική εταιρία ύδρευσης Suez Lyonnaise des Eaux


Αυστραλία: Το 1998 λίγο καιρό αφότου ανέλαβε την ύδρευση η γαλλική Suez Lyonnaise des Eaux το νερό στο Σύδνεϋ βρέθηκε μολυσμένο από παράσιτα και κρυπτοσπορίδια.


Καναδας: Τουλάχιστον 7 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους αφού μολύνθηκαν από το βακτηριο E coli στο Walkerton, Ontario ύστερα από τη ιδιωτικοποίηση του ελέγχου ποιότητας του νερού που πέρασε στον έλεγχο της A&L Labs. Η εταιρία χαρακτήρισε τα αποτελέσματα των ελέγχων «απόρρητη πνευματική ιδιοκτησία» και αρνήθηκε να τα κοινοποιήσει.


Μαρόκο: Οι καταναλωτές είδαν την τιμή του νερού να ανεβαίνει 3 φορές πάνω αφότου ιδιωτικοποιήθηκε η εταιρία ύδρευσης στην Casablanca.


Αργεντινή: Όταν θυγατρική της Suez Lyonnaise des Eaux αγόρασε την κρατική επιχείρηση νερού Obras Sanitarias de la Nacion, οι τιμές διπλασιάστηκαν και η ποιότητα του νερού χειροτέρευσε. Η εταιρίας αναγκάστηκε να αποχωρήσει όταν οι κάτοικοι μαζικά αρνήθηκαν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους.


Μ.Βρετανία Οι λογαριασμοί ύδρευσης και αποχέτευσης αυξήθηκαν κατά 67% μεταξύ 1989 και 1995. Το ποσοστό διακοπών των παροχών ανέβηκε κατά 177%


Ν.Ζηλανδία: Οι πολίτες βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για την εμπορευματοποίηση του νερού.


Ν.Αφρική: Το νερό έγινε απροσπέλαστο, πανάκριβο και μη ασφαλές όταν η εταιρία Suez Lyonnaise des Eaux ανέλαβε την ύδρευση στο Johannesburg. Υπήρξαν εκτεταμένες μολύνσεις και χιλιάδες άνθρωποι είδαν την παροχή τους να διακόπτεται.


Βολιβία: Το 1999 η Παγκόσμια Τράπεζα συστήνει ιδιωτικοποίηση της δημοτικής εταιρίας ύδρευσης της Cochabamba, Servicio Municipal del Agua Potable y Alcantarillado (SENIAPA). Αξιωματούχοι της τράπεζας απείλησαν ανοιχτά να παρακρατήσουν 600 εκατομμύρια $ από την δανειακή σύμβαση αν η Βολιβία δεν αποδεχόταν.



ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΖΩΗ Τα «δικαιώματα νερού» ΕΞΑΝΤΑΣ
Διαβάστε περισσότερα » »

Παίρνουν πίσω τα εφ άπαξ!...Eχουν τρελαθεί τελείως....

Ράνια Τζίμα στο MEGA. Παίρνουν πίσω τα χρήματα του εφ άπαξ , απ' όσους - στο Δημόσιο- τα έχουν ήδη εισπράξει!

Οσοι νόμιζαν ότι πρόλαβαν και πήραν, μετα από μια ζωή δουλειάς το εφ άπαξ, κάνουν λαθος. Τους το παίρνουν πίσω!

Και από το Δημόσιο θα πάνε και στον ιδιωτικό τομέα!

Τι... θα γίνει όμως με τους ανθρώπους που τα έχουν ξοδέψει τα χρήματα, ρώτησε ο Στραβελάκης.

Θα τους τα πάρουν σιγά σιγά με δόσεις , απάντησε η Τζίμα .

Είναι κανονισμένα...



nonews-news
Διαβάστε περισσότερα » »

Δωρέα οργάνων - το φονικό παρεμπόριο!

Πόσοι Έλληνες γνωρίζουν ότι το δικαίωμα να είναι 'δωρητές' οργάνων χάνεται από 1/1/13 και τη θέση του παίρνει νόμος που υποχρεώνει όλους μας να είμαστε πλέον 'δότες' οργάνων; Το δικαίωμα της προσφοράς γίνεται υποχρέωση, σε μια παγκόσμια πρωτοτυπία που μόνο κινδύνους εγκυμονεί.

Picture
Μέχρι τώρα, η λήψη οργάνων γινόταν από όσους είχαν εκφράσει γραπτώς την επιθυμία τους αυτή στον ΕΟΜ (Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων) ή όταν υπήρχε η συγκατάθεση των συγγενών για την αφαίρεση και δωρεά οργάνων προς μεταμόσχευση. Την δε αποκλειστική αρμοδιότητα για την αφαίρεση οργάνων είχε ο ΕΟΜ, κάτι που συμβαίνει εξάλλου και παγκοσμίως.

Σύμφωνα με τον νέο νόμο (νόμος 3984/ΦΕΚ 150/Α/27.06.2011) , η αφαίρεση οργάνων θα πραγματοποιείται από "Οργανισμούς Αφαίρεσης" που είναι νοσοκομεία Ν.Π.Δ.Δ. ή Ν.Π.Ι.Δ. κοινωφελούς και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ή ιδιωτικές κλινικές, που έχουν λάβει τη σχετική άδεια. Παραχωρείται έτσι, κατά παγκόσμια πρωτοτυπία, δικαίωμα αφαίρεσης οργάνων σε τρίτους, οι οποίοι μάλιστα εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα, ενώ η αφαίρεση οργάνων διεθνώς γίνεται από τις ομάδες των μεταμοσχευτικών κέντρων και όχι από ιδιώτες.

Και σε αντίθεση με την προηγούμενη κατάσταση, έαν κάποιος ΔΕΝ επιθυμεί τον τεμαχισμό του, θα πρέπει να έχει προλάβει να εκφράσει με νόμιμες διαδικασίες την αντίθεσή του, κι αν εφόσον έχει πρώτα ενημερωθεί, για ένα νόμο τόσο σοβαρό που έχει περάσει στα ψιλά γράμματα των ειδήσεων εν τω μέσω μιας κρίσης που μαστίζει τα περισσότερα Ελληνικά νοικοκυρά.

Έναν νόμο που 'βιάστηκε' να ψηφίσει ο ΓΑΠ (γιατί άραγε;) στις 16/06/2011, χωρίς ονομαστική ψηφοφορία, (!!!) από ένα Κοινοβούλιο πολιορκούμενο από πλήθος Ελλήνων πολιτών, που βρισκόταν σε μια απόλυτη τρέλα, μεταξύ Μνημονίου και Μεσοπρόθεσμου, κι ενόσω όλη η Ελλάδα περίμενε να δει αν ο πρωθυπουργός της παραιτείται ή όχι. Στις 16 Ιουνίου, ανήμερα των γενεθλίων του, ο τότε πρωθυπουργός βιάστηκε κάνει ένα ακόμα δώρο στον ελληνικό λαό, να μετατραπεί σε φυτώριο ανθρωπίνων οργάνων και ιστών!

Πόσοι Έλληνες γνωρίζουν το νόμο; Πως εξασφαλίζεται η έγκαιρη ενημέρωση των ιατρών ξεπερνώντας γραφειοκρατικά προβλήματα όπως είναι το έγκυρο υπογραφής και πόσοι συγγενείς θα είναι σε θέση να χειριστούν ταυτόχρονο το χαμό του ανθρώπου τους και την αγωνία να γίνει σεβαστή η επιθυμία του θανόντα;

Σκάνδαλο μεταμόσχευσης οργάνων συγκλονίζει τη Γερμανία!

"Το σύστημα περίθαλψης της Γερμανίας είναι πολύ σεβαστό στον κόσμο, αλλά ένα αυξανόμενο σκάνδαλο απάτης μεταμόσχευσης οργάνων πυροδότησε μια έντονη διαμάχη πάνω από την ιατρική δεοντολογία της χώρας. Υπάρχει υπόνοια ότι κάποιος γιατρός αλλοιώνει τα αρχεία των ασθενών του για να τους σπρώξει στην κορυφή της λίστας για μεταμόσχευση."

Το δημοσίευμα είναι της Γερμανικής εφημερίδας Spiegel και με λίγα λόγια αναφέρει την περίπτωση γιατρού στην Γερμανία - μια χώρα με άριστη υγειονομική περίθαλψη - που λόγω αυτού του σκανδάλου βάζει σε σκέψεις ιατρική κοινότητα και δωρητές.

Αν ένας μόνο γιατρός μπόρεσε να μαγειρέψει ντουζίνες εξετάσεων και δεδομένων των ασθενών του για να τους κάνει υποψήφιους για μεταμόσχευση σε μια χώρα τόσο οργανωμένη όπως η Γερμανία, φανταστείτε σε μια χώρα σαν τη δική μας, όπου κανείς δεν ελέγχει σχεδόν ποτέ τίποτα, όπου η κρίση έχει τραβήξει την προσοχή του κόσμου από πολλά σοβαρά θέματα, ποιες θα είναι οι συνέπειες ενός νόμου που δίνει το δικαίωμα να πετσοκόψει τον 'κλινικά νεκρό' ασθενή. (κλινικά νεκρός: ιατρικός όρος που δηλώνει ότι κάποιος θεωρείται ότι έχει πεθάνει αλλά με τεχνητά μέσα καταφέρνουν να λειτουργούν ακόμα οι περισσότερες από τις ζωικές λειτουργίες του).

Το σκάνδαλο συγκλόνισε την Γερμανία και βάζει όλους σε σκέψη για αναθεώρηση του πρόσφατου νόμου περί δωρεάς οργάνων, όπου προσπαθώντας να απλοποιήσουν τη διαδικασία είχαν αποφασίσει οι πολίτες να φέρουν πάνω τους ειδική ταυτότητα- που θα μπορούσαν να προμηθευτούν από φαρμακεία - η οποία θα ανέφερε την θετική ή αρνητική επιθυμία του κάθε ατόμου σχετικά με τη δωρεά των οργάνων του, ώστε να μπορεί εύκολα ο κάθε γιατρός να δει.

Μετά από αυτό το ιατρικό σκάνδαλο ο πρόσφατος νόμος ξαναμπαίνει στο τραπέζι συζητήσεων. Από Αρχές Νοεμβρίου θα ερωτηθεί ο κάθε Γερμανός ξεχωριστά για το ποια είναι η προσωπική του επιθυμία σχετικά με την τύχη του σώματός του όταν πεθάνει.

Στην Ελλάδα του σήμερα οι πολίτες δεν έχουν άποψη πλέον για την τύχη τους ούτε όσο είναι ζωντανοί και φυσικά ούτε όταν πεθάνουν. Άλλοι αποφασίζουν και διατάσσουν, στη χώρα των σκανδάλων που δεν βρίσκουν ποτέ το φως της δικαιοσύνης, στη χώρα που γεννήθηκε η δημοκρατία και τώρα γίνεται και το νεκροταφείο της, στη χώρα που η ανθρώπινη αξία τώρα θα μπορεί και να κοστολογείται - τόσο το συκώτι... τόσο η καρδιά... και στα δυο το ένα δώρο!

Η AllNewz δεσμεύεται όχι μόνο να μην αφήσει το θέμα στο σκοτάδι, αλλά να ξεκινήσει παράλληλα με την ενημέρωση και αγώνα ώστε οι Έλληνες να έχουν το δικαίωμα που έχουν όλοι οι υπόλοιποι άνθρωποι σ' αυτόν τον πλανήτη - ΝΑ ΟΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ!



 http://allnewz.weebly.com
Διαβάστε περισσότερα » »

ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΔΗΜ.ΠΩΠΟΤΑ. ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΕ ΝΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΕΙ ΤΟ ΔΙΠΟΔΟ ΚΤΗΝΟΣ. ΑΝΕΞΗΓΗΤΗ "ΠΡΑΣΙΝΗ" ΑΣΠΙΔΑ ΣΤΟ ΜΑΚΕΛΑΡΗ

popotas-xilo-parosΠΟΙΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΤΗΝΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ; ΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΕΝΤΟΛΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΦΑΝΕΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ; ΓΙΑΤΙ ΤΟΥ ΦΟΡΕΣΑΝ ΜΑΣΚΑ;

Ένα πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε λίγο πριν την απολογία του «Δράκου» της Πάρου στον ανακριτή.

Την ώρα που ο 21χρονος Πακιστανός λαθρομετανάστης μεταφερόταν με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο κατώφλι του ανακριτή, οι αστυνομικές αρχές άνευ λόγου και αιτίας χτύπησαν και συνέλαβαν τον δημοσιογράφο του «ΘΕΜΑτος» Δημήτρη Πώποτα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ αστυνομικός της ασφάλειας συνέλαβε τον δημοσιογράφο, στην προσπάθειά του να φωτογραφίσει με κάθε νόμιμο δικαίωμα τον δράστη, τη στιγμή που ο ίδιος υπέδειξε κανονικά την δημοσιογραφική του ταυτότητα.

Λίγη ώρα αργότερα, έπειτα από εξονυχιστική εξακρίβωση στοιχείων, ο δημοσιογράφος αφέθηκε ελεύθερος.
Η ετεροβαρής ευαισθησία των Αρχών υπερ του αλλοδαπού που έστειλε την 15χρονη μαθήτρια στην Εντατική να δίνει μάχη για τη ζωή της ρίχνεται σε βάρος της ενημέρωσης της κοινής γνώμης, προβάλλοντας έναν ανεξήγητο ζήλο προστασίας του αδίστακτου δράστη.

Αξίζει μόνο να αναφερθεί ότι σήμερα στον εισαγγελέα μεταφέρθηκε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, φορώντας μάσκα για να μην φανούν τα χαρακτηριστικά του, αλεξίσφαιρο γιλέκο και χειροπέδες.

Εις βάρος του κατηγορούμενου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση από άτομο με πλήρη ψυχική ηρεμία, βιασμό και ληστεία με ιδιαίτερη σκληρότητα.



  makeleio.gr

Διαβάστε περισσότερα » »

Έριξαν τους πολύτεκνους για να πληρωθούν οι υπουργοί και λοιπά αρπακτικά

Υπομονή για μετά τις 15 Αυγούστου δηλαδή επ΄αοριστον, θα χρειαστεί να κάνουν περισσότερες από 470 χιλιάδες οικογένειες που δικαιούνται τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ. Ο Οργανισμός δικαιολογήθηκε  ότι δήθεν δεν «έχουν ολοκληρωθεί» οι απαιτούμενες εργασίες, με αποτέλεσμα η πληρωμή να καθυστερήσει. Για πόσο; ΑΓΝΩΣΤΟ.

 Για τους κολομισθούς τους όμως είναι πάντα ..ολοκληρωμένες οι… εργασίες.

Η ΞΕΦΤΙΛΟ κυβέρνηση συζητάει ήδη το ενδεχόμενο θέσπισης αυστηρότερων κριτηρίων χορήγησης των επιδομάτων κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα να μειωθεί δραματικά ο αριθμός των δικαιούχων.

Υπενθυμίζεται ότι τα οικογενειακά επιδόματα που χορηγούνται μέσω του ΟΓΑ (και τα οποία έχουν κόστος περίπου 500 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση για τον κρατικό προϋπολογισμό) είναι τα εξής:

• Ισόβια σύνταξη: 102 ευρώ / μήνα
• Επίδομα τριτέκνων και πολυτέκνων: 44 ευρώ / μήνα για κάθε παιδί
• Εφάπαξ παροχή: 2000 ευρώ
• Επίδομα τρίτου παιδιού: 177 ευρώ / μήνα.

ixnos
Διαβάστε περισσότερα » »

Αμερικανός αναλυτής: Να αναγνωρίσει η Ελλάδα τα Σκόπια ως «Μακεδονία» για να μην πτωχεύσει…

www.echedoros-a.grΑύγουστος 6, 2012.

Σκόπια- Κανάλ 5

Ο αμερικανός αναλυτής προσφέρει μια νέα συνθήκη ειρήνης για τα Βαλκάνια, αναφέρει το σλαβικό κανάλι των Σκοπίων Κανάλ 5 και σημειώνει:

‘ Ο αναλυτής Ντάνιελ Σέρβερ καθηγητής του Πανεπιστημίου ‘Τζον Χόπκινς’ θεωρεί ότι μια νέα σύμβαση είναι αναγκαία για την εξασφάλιση διαρκούς σταθερότητας στα Βαλκάνια’.

Στόχος η Ελλάδα της κρίσης και η Σερβία

Ο Αμερικανός αναλυτής, γνωστός για τις φιλο-σλαβικές σχέσεις του και ιδιαίτερα με τα Σκόπια, προτείνει  την υπογραφή από την FYROM, τη Σερβία, την Ελλάδα, το Μαυροβούνιο, την Κροατία, το Κοσσυφοπέδιο και την Αλβανία καθώς και  …άλλα ενδιαφερόμενα μέρη μιας σύμβασης που υποχρεώνει κυρίως δύο από τα αναφερόμενα κράτη σε υποχωρήσεις έναντι …απολαβών.

…για να αποφύγει η Ελλάδα την πτώχευση

Προτείνει, λοιπόν, ο Daniel Serwer τα εξής:

Στη σύμβαση ειρήνης να γίνει παραδεκτή από τη Σερβία  η ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου, τα Σκόπια να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ ως ‘Μακεδονία’, και η Ελλάδα για την …υποστήριξή της θα λάβει πρόσθετη οικονομική βοήθεια από τη διεθνή κοινότητα, η οποία θα δράσει προληπτικά ενάντια στην πτώχευσή της και στο επερχόμενο χάος.

echedoros-a
Διαβάστε περισσότερα » »

Kουρκούμι το χρυσό μπαχαρικό που "σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα"


Tο μπαχαρικό που "σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα"
Eίναι από τα πιο γνωστά μπαχαρικά της Γης
είναι ένα από τα πιο ευεργετικά και θεραπευτικά βότανα-μπαχαρικά
το ονομάζουν και "ινδικό σαφράν"
τurmeric -όνομα που προέρχεται από το λατινικό terra merita " meritorious earth "άξια γη" αναφερόμενο στο γήινο χρώμα που έχει το κουρκούμι που μοιάζει με ορυκτή χρωστική ουσία-
ή
κουρκουμίνη
ή
κουρκουμάς
ή
κουρκούμι 
ή
κιτρινόριζα- "yellow root"
η επιστημονική ονομασία του είναι Curcuma longa
και
έχει μια ζεστή
πικρή
πικάντικη γεύση
γήινη που
μοιάζει με του συγγενή του -του τζίντζερ
όπως το τζίντζερ έτσι και το κουρκούμι είναι ρίζα και χρησιμοποιείται ως μπαχαρικό συνήθως σε ξηρή μορφή
στην ινδική ιατρική και επιστήμη της Ayurveda έχει πολλές χρήσεις λόγω των θεραπευτικών ιδιοτήτων του και χρησιμοποιείται ακόμη και στα καλλυντικά
το turmeric στον ινδικό πολιτισμό έχει θρησκευτική σημασία
και πιστεύεται ότι μεταδίδει τρεις από τις 6 βασικές γεύσεις στο φαγητό: 
πικρή
πικάντικη
στυπτική -οι άλλοι τρεις είναι η αλμυρή,η  ξινή και η γλυκιά-
και
ισορροπεί όλες τις doshas-Vata, Pitta και Kapha
η δε Ινδία που το κουρκούμι είναι βασικό συστατικό της κουζίνας της έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά  Αλτσχάιμερ στον κόσμο

~~~~~~~~~~~~~~
το κουρκούμι 
μπορεί να υπερηφανεύεται για το εντυπωσιακότερο φάσμα ιδιοτήτων που του χάρισε η φύση και το καθιστούν -μπορούμε να πούμε-απαραίτητο
άλλωστε...
αυτό το όμορφο κίτρινο μπαχαρικό έχει
την ικανότητα χάρη στις σπουδαίες του θεραπευτικές ιδιότητες να βοηθά στη θεραπεία και στην καταπολέμηση ενός μεγάλου φάσματος παθήσεων που εκτείνεται από την απλή δυσπεψία φτάνει στην αρθρίτιδα και καταλήγει στον καρκίνο
το μαγικό συστατικό στο κουρκούμι είναι η κουρκουμίνη 
η κουρκουμίνη -με τα αμέτρητα θεραπευτικά πλεονεκτήματα-είναι μιά ουσία με ισχυρές
αντιφλεγμονώδεις
αντιοξειδωτικές 
αναλγητικές
αντιβιοτικές
αντιβακτηριακές
αντισηπτικές και
επουλωτικές ιδιότητες 
οι δυό αυτές τελευταίες ιδιότητες της είναι που καθιστούν το κουρκούμι ιδανικό για την επούλωση πληγών και εγκαυμάτων και
δοκιμάζεται ήδη ως θεραπεία στην άνοια και στην αρθρίτιδα
έτσι παρατηρούμε το κουρκούμι να χρησιμοποιείται θεραπευτικά και να αποτρέπει
1) τα προβλήματα πέψης-καούρα και δυσπεψία
το κουρκούμι βοηθά την πέψη συμβάλλοντας
στη διάσπαση των λιπών κατά τη διαδικασία της πέψης
2) τον πόνο του στομάχου-το κουρκούμι έχει αποδειχθεί χρήσιμο για στομαχικά προβλήματα που κυμαίνονται από γαστρίτιδα μέχρι προβλήματα που έχουν προκληθεί από το άγχος ή το αλκοόλ
3) το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου
4) τη διάρροια
5) τα εντερικά αέρια
6) την απώλεια της όρεξης
7) τα ηπατικά προβλήματα
8) τις διαταραχές της χοληδόχου κύστης
9) τη χοληστερίνη
χάρη στις στυπτικές του ιδιότητες  είναι επίσης χρήσιμο σε περιπτώσεις
10) βήχα
11) γρίπης
12) φυματίωσης
13) βρογχίτιδας
14) κρυολογήματος
15) προβλημάτων του δέρματος-

η πάστα από turmeric
# βοηθά στην ανάπλαση του κατεστραμμένου δέρματος
# βοηθά στη θεραπεία της ψωρίασης και άλλων φλεγμονωδών καταστάσεων του δέρματος
# βοηθά στην επούλωση των τραυμάτων και του εκζέματος 
# χρησιμοποιείται επίσης στα σημεία αποχρωματισμού του δέρματος και στις κηλίδες
# προσθέτει φωτεινότητα και λάμψη στο δέρμα
16) πόνων της περιόδου
επίσης 
17) βοηθάει στο μεταβολισμό των λιπών και κατ'επέκταση στη διαχείριση του βάρους
18) βοηθάει στην καταπολέμηση της αρθρίτιδας-οστεοαρθρίτιδας  και ρευματοειδούς αρθρίτιδας- χάρη στις αναλγητικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του το κουρκούμι βοηθάει αποτελεσματικά στη μείωση των φλεγμονών των αρθρώσεων και
συνιστάται για την ανακούφιση των συμπτωμάτων της αρθρίτιδας
σε μελέτες έχει αποδειχθεί ότι
19) αποτρέπει και επιβραδύνει την εξέλιξη της νόσου Αλτσχάιμερ
για την προστασία από το  Αλτσχάιμερ-ο καθηγητής Murali Doraiswamy από το Duke University στη North Carolina έχει αναφέρει ότι
υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι οι άνθρωποι που τρώνε ένα γεύμα με κουρκούμι δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα έχουν πολύ χαμηλότερο κίνδυνο άνοιας
το βασικότερο όμως όλων είναι ότι
20) το κουρκούμι σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα
σε μελέτες και tests που διενεργήθηκαν από μια ομάδα στο Cork Cancer Research Centre παρατηρήθηκε ότι το  κουρκούμι κατέστρεψε καρκινικά κύτταρα του οισοφάγου στο εργαστήριο μέσα σε 24 ώρες
ο Dr Sharon McKenna  δήλωσε:
"οι επιστήμονες γνωρίζουν εδώ και πολύ καιρό ότι οι φυσικές ενώσεις έχουν τη δυνατότητα να αντιμετωπίζουν τα ελαττωματικά κύτταρα που έχουν μετατραπεί σε καρκινικά και υποπτευόμαστε ότι η κουρκουμίνη μπορεί να έχει θεραπευτική αξία." 
ενώ ένας άλλος  γιατρός-ερευνητής ο Bharat Aggarwal of the Department of Experimental Therapeutics at the University of Texas Anderson Cancer Center in Houston
αναφέρει: 
"οι μελέτες δείχνουν ότι οι άνθρωποι που ακολουθούν δίαιτες που είναι πλούσιες σε κουρκούμι έχουν χαμηλότερα ποσοστά
καρκίνου του μαστού
καρκίνο του προστάτη
καρκίνο του πνεύμονα και 
του παχέος εντέρου¨
επίσης επισημαίνουν οι ερευνητές ότι η κουρκουμίνη
προλαμβάνει το μελάνωμα καθώς αναγκάζει τα κύτταρα του μελανώματος να πεθάνουν 
μπορεί να σταματήσει την εξάπλωση
του πολλαπλού μυελώματος
του καρκίνου του τραχήλου
τον καρκίνο του πνεύμονα
του παγκρέατος
του προστάτη
του καρκίνου του μαστού
εκτός από την κουρκουμίνη το κουρκούμι περιέχει υψηλά επίπεδα
σιδήρου και
μαγγανίου
μέτρια επίπεδα
βιταμίνης Β6 και
καλίου 
διάφορα ιχνοστοιχεία και μέταλλα
αυτό λοιπόν το ταπεινό μπαχαρικό αξίζει όλη τη δόξα
καθώς
τα πλεονεκτήματά του φαίνεται να είναι ατελείωτα
και
είναι τόσο απλό και εύκολο να εισάγουμε το κουρκούμι στη ζωή μας!

πολλά λαχανικά όπως
το κουνουπίδι
το μπρόκολο και
το λάχανο που είναι πια γνωστές οι σπουδαίες τους θεραπευτικές ιδιότητες  ενισχύονται κατά πολύ αν τους προσθέτουμε και κουρκούμι
ας δούμε τώρα
ένα πολύ νόστιμο και
εξαιρετικά θεραπευτικό ρόφημα με
ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες
# βράζουμε δύο (2) φλιτζάνια νερό
# μόλις βράσουν προσθέτουμε
# μισό κουταλάκι τζίντζερ σε σκόνη
# μισό κουταλάκι κουρκούμι σκόνη
# σιγοβράζουμε για 10 λεπτά
# σουρώνουμε το ρόφημά μας σε μια κούπα
# προσθέτουμε μία κουταλιά της σούπας σιρόπι σφενδάμου
ή
πετιμέζι
ή
μέλι και
# το χυμό από μισό λεμόνι
# ανακατεύουμε πολύ καλά και το πίνουμε ζεστά
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ας παρατηρήσουμε και λίγο το κουρκούμι στη μαγειρική
το κουρκούμι λοιπόν πέρα από την ικανότητά του να βάφει τα πάντα με αυτό το δυνατό  χρώμα της ώχρας έχει και
την ικανότητα να δίνει ένα πλούσιο χρώμα σε όλα μας τα φαγητά είτε
πρόκειται για φαγητά χορτοφάγων είτε για φαγητά μη  χορτοφάγων
χαρίζει το φωτεινό κίτρινο χρώμα του

στο κάρυ
στα τυριά
στα ψάρια
στα κέικ
στα μπισκότα
στα δημητριακά
 σε πίκλες
στη μουστάρδα
στις σάλτσες μας 
σε όλες τις σούπες
στα ριζότο μέχρι
στις φακές μας
χαρίζει μιά νέα λάμψη σε ολόκληρο τον οργανισμό μας από μέσα μέχρι έξω στο δέρμα
το turmeric είναι ασφαλές όταν χρησιμοποιείται στα τρόφιμα ή σε συνιστώμενες δόσειςχωρίς ανεπιθύμητες παρενέργειες
όμως
μερικοί άνθρωποι μπορούν να παρουσιάσουν ναυτία ή διάρροια αν το πάρουν σε πολύ μεγάλες ποσότητες
# δεν ενδείκνυται σε μεγάλες ποσότητες κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού
# δεν ενδείκνυται σε προβλήματα της χοληδόχου κύστεως διότι μπορεί να κάνει χειρότερα τα  υπάρχοντα προβλήματα
ακόμα
# δεν χρησιμοποιείται το κουρκούμι εάν υπάρχουν χολόλιθοι ή απόφραξη του χοληδόχου πόρου
# δεν χρησιμοποιείται το κουρκούμι όταν λαμβάνονται φάρμακα που μειώνουν τα οξέα του στομάχου και το σάκχαρο του αίματος
# δεν χρησιμοποιείται το κουρκούμι αν λαμβάνονται αντιπηκτικά ή  αντιαιμοπεταλιακά φάρμακα
διότι
μπορεί να επιβραδύνει την πήξη του αίματος
# δεν χρησιμοποιούμε μεγάλες ποσότητες από κουρκούμι με βότανα που επιβραδύνουν την πήξη του αίματος
διότι

μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες για  μώλωπες και αιμορραγία
τέτοια βότανα είναι
η αγγελική
το γαρύφαλλο
το σκόρδο
το τζίντζερ
το ginkgo
το κόκκινο τριφύλλι
η ιτιά κ.α
προσοχή λοιπόν στο κουρκούμι σε συνδυασμό με φάρμακα που επιβραδύνουν την πήξη του αίματος
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
νομίζω πως άξιζε τον κόπο να γνωρίσουμε ένα μπαχαρικό τόσο σπουδαίο το οποίο
χρησιμοποιείται στη θεραπευτική και
στη μαγειρική ως καρύκευμα για πάνω από 2.500 χρόνια

http://ikologiavaliras.blogspot.gr/2012/05/k.html
Διαβάστε περισσότερα » »