Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Η κατάσταση στους δρόμους της Πτολεμαΐδας αυτή τη στιγμή (Βίντεο)

Δείτε την κατάσταση στους δρόμους της Πτολεμαΐδας όπως την κατέγραψε η κάμερα του Kozan.gr ακριβώς στις 21:45.









 
 
 
kozan.gr

Διαβάστε περισσότερα » »

Επί ποδός τα συνεργεία του Δήμου Εορδαίας για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας (Ώρα 21:00 - Βίντεο)

Επί ποδός τα συνεργεία του Δήμου Εορδαίας για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας . Δείτε τι δήλωσε πριν από λίγη ώρα στην κάμερα του kozan.gr o Αντιδήμαρχος Ανατολικής Εορδαίας κ. Γιώργος Καραίσκος.
 
 



kozan.gr

Διαβάστε περισσότερα » »

Πάρτε και άλλα μέτρα μην φοβάστε, από ότι δείχνει οι Έλληνες ή κοιμούνται στον ύπνο του δικαίου; Ή έχουν λεφτά και δεν τους νοιάζει;

 
Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες το βράδυ, ο κ. Βενιζέλος παρομοίασε τις απαιτήσεις των δανειστών με «Λερναία Ύδρα», λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «κλείνουμε συνεχώς μέτωπα και τα μέτωπα ανοίγουν σε άλλα σημεία» .
Η τρόικα απαιτεί για το 2012 πρόσθετα μέτρα ύψους 3,2 δισ. ευρώ (1,5% του ΑΕΠ), προκειμένου να υπογραφεί το προμνημόνιο και να δοθεί το «πράσινο φως» για το νέο πρόγραμμα και, κατ’ επέκταση, για τη νέα δανειακή σύμβαση και το PSI.
Από τις έως τώρα πληροφορίες, φέρεται να έχουν συμφωνηθεί μέτρα ύψους 2,5 δισ. ευρώ και να αναζητούνται μέτρα περίπου 700 εκατ. ευρώ. Μεταξύ των μέτρων που έχουν «κλείσει», είναι οι περικοπές 1,1 δισ. ευρώ από τον τομέα της υγείας, περίπου 400 εκατ. ευρώ από τον τομέα της άμυνας, περίπου 400 εκατ. ευρώ από τις περικοπές σε καταναλωτικές και ελαστικές δαπάνες του Δημοσίου, περίπου 400 εκατ. ευρώ από τη νέα μείωση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, περίπου 45 εκατ. ευρώ από την περικοπή των πολυτεκνικών επιδομάτων και περίπου 75 εκατ. ευρώ από τη μείωση του εκλογικού επιδόματος. Δεν έχει οριστικοποιηθεί το ύψος των περικοπών στις επιχορηγήσεις των ΟΤΑ, το οποίο θα κυμαίνεται από 200- 440 εκατ. ευρώ.
Στο εργασιακό καθεστώς, η τρόικα εμμένει σε μείωση του κατώτατου μισθού κατά 22%, σε περικοπή των επικουρικών συντάξεων κατά 25% σε μέσο όρο, στην κατάργηση της μετενέργειας, καθώς και στην περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων με δραστικές παρεμβάσεις στις συλλογικές διαπραγματεύσεις, τις συμβάσεις και τους Γενικούς Κανονισμούς των ΔΕΚΟ.
http://www.arxaiaithomi.gr/wp-admin/post-new.php
Διαβάστε περισσότερα » »

Παράξενα φρούτα

Παράξενα φρούτα από όλο τον κόσμο, που δύσκολα συναντάμε στην Ελλάδα αλλά είναι αρκετά κοινά για άλλους λαούς.
Το χέρι του Βούδα
Perierga.gr - Παράξενα φρούτα
Είναι μια πικοιλία κίτρου που ευδοκιμεί στην Ασία και πήρε το όνομά του από τη μορφή του καρπού που μοιάζει με χέρι. Χρησιμοποιείται σε σαλάτες και άλλα φαγητά καθώς δεν είναι πικρό όπως τα κοινά κίτρα. Επίσης χρησιμοποιείται σε λατρευτικές τελετές σε βουδιστικούς ναούς. Πιστέυεται ότι ο Βούδας προτιμά καρπούς με τα «δάχτυλα» σε κλειστή θέση, καθώς τα κλειστά δάχτυλα συμβολίζουν την προσευχή.
Horned Melon (Kiwano)
Perierga.gr - Παράξενα φρούτα
Ευδοκιμεί στην Αφρική, τη Χιλή και την Ωκεανία και το συναντάμε με διάφορε ονομασίες που σημαίνουν «πεπόνι με κέρατα», χρυσοπέπονο, «αγγούρι με κέρατα» κ.α. Αν και είναι βρώσιμο χρησιμοποιείται συνήθως ως διακοσμητικό.
Carambola (Φρούτο αστέρι)
Perierga.gr - Παράξενα φρούταΕυδικιμεί σε όλα τα τροπικά μέρη και πήρε το όνομά του από το σχήμα του, ότα το κόψουμε εγκάρσια, που είναι ένα πεντάγωνο αστέρι. Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνη C.
Pitaya (Dragon Fruit)
Perierga.gr - Παράξενα φρούταTo «φρούτο του δράκου» με το εντυπωσιακό φούξια χρώμα το συναντάμε στην Ασία και το εσωτερικό του μοιάζει αρκετά με το ακτινίδιο. Είναι ελαφρώς ξινό και δροσιστικό.
Noni Fruit
Perierga.gr - Παράξενα φρούτα
Στη Νοτιοανατολική Ασία, καθώς τα περισσότερα από τα παράξενα φρούτα σε αυτόν τον κατάλογο. Έχει διάφορα ονόματα, όπως: ινδική μουριά, φρούτο τυρί κ.α.  Αν και δεν γίνεται δεκτό από τη συμβατική ιατρική, ο καρπός χρησιμοποιείται στην παραδοσιακή ιατρική για τη θεραπεία της εμμηνόρροιας, τις  κράμπες, παθήσεις του εντέρου και  λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος.
Monstera Deliciosa
Perierga.gr - Παράξενα φρούτα
Είναι φυτό που συναντάμε στο Μεξικό και τον Παναμά. Ο καρπός είναι μέχρι 25 εκατοστά, και μοιάζει με ένα μεγάλο πράσινο αυτί. Χρησιμοποιούνται για την κατασκευή καλαθιών για τη θεραπεία της αρθρίτιδας ή σαν αντίδοτο σε δάγκωμα φιδιού.
Durian
Perierga.gr - Παράξενα φρούτα
Ο «βασιλιάς των φρούτων», όπως είναι γνωστό στη Νοτιοανατολική Ασία, είναι διάσημο για τον ακανθώδη φλοιό του και το πολύ μεγάλο μέγεθος. Η μυρωδιά του προκαλεί διαφορετικές αντιδράσεις: από θαυμασμό μέχρι αηδία. Εκείνοι που δεν τους αρέσει λένε ότι μυρίζει σαν σάπιο κρεμμύδι ή άπλυτες κάλτσες. Ωστόσο, η γεύση του είναι πιο ευπρόσδεκτη. Υπάρχουν 30 είδη, αλλά μόνο περίπου το ένα τρίτο από αυτά είναι βρώσιμα.
Bottle Gourd
Perierga.gr - Παράξενα φρούτα
Ο καρπός μεγαλώνει σε τροπικές περιοχές σε όλο τον κόσμο. Όσο είναι ακόμη άγουρο χρησιμοποιείται ως λαχανικό ενώ σαν ωριμάσει, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σα μπουκάλι, ή σκεύος.
Yangmei
Perierga.gr - Παράξενα φρούτα
Το Yangmei ή κινεζικό κούμαρο είναι εγγενές στην Νοτιοανατολική Ασία και κυρίως στην Κίνα. Τα δέντρα συνήθως χρησιμοποιούνται ως διακοσμητικά στοιχεία σε πάρκα και κήπους. Ο καρπός έχει υπέροχο κόκκινο χρώμα και γλυκιά γεύση. Στη μέση υπάρχει ένα σπόρος, με διάμετρο τη μισή του ολόκληρου φρούτου.
Dulse
Perierga.gr - Παράξενα φρούτα
Το dulse φύεται στις βόρειες ακτές του Ατλαντικού και του Ειρηνικού ωκεανού. Είναι καλή πηγή μετάλλων και βιταμινών και έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες. Παράξενο αλλά αληθινό, μπορεί να καταναλωθεί απευθείας από τα βράχια όπου φύεται. Στην Ισλανδία, που είναι γνωστό σαν söl, συνήθως το τρώνε με βούτυρο, αλλά και να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε σάντουιτς, σούπες, πίτσες και πολλά άλλα φαγητά, φρέσκο ή αποξηραμένο.

perierga.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

40.000 ευρώ για μία εμφάνιση στην TV - Θα παρέμβει ο εισαγγελέας;


Ο έγκριτος νομικός και πρωτοκλασάτο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Τζαβάρας μιλώντας στην Καθημερινή της Κυριακής προχώρησε σε μία σοβαρή καταγγελία για τους υποψήφιους βουλευτές από την επαρχία όπου το παιχνίδι το προεκλογικό όπως φαίνεται παίζεται με όρους... ακριβούς.

Ο τομεάρχης Δικαιοσύνης της ΝΔ κατήγγειλε τα υπέρογκα χρηματικά ποσά που απαιτούνταν για να εμφανιστεί ένας υποψήφιος στην τηλεόραση. Μάλιστα όπως αναφέρει υπήρχαν και ταρίφες, οι οποίες χωρίζονταν σε τρία πακέτα εμφάνισης με το ανάλογο αντίτιμο...

Τα σχετικά «διόδια» θα μπορούσαν να κοστίσουν έως και το παράλογο χρηματικό ποσό των 40.000 ευρώ, σύμφωνα με τον βουλευτή Ηλείας της ΝΔ.

Το ζήτημα που ανακύπτει πρέπει να διερυνηθεί από την Δικαιοσύνη αφού οι καταγγελίες του κ. Τζαβάρα για χρηματικά παζάρια σε προεκλογικές εκστρατείες βουλευτών είναι ομολογουμένως σοβαρές.

Απαιτείται επομένως η παρέμβαση του εισαγγελέα εδώ και τώρα καθώς εάν έχουν κοπεί τέτοιων μεγεθών τιμολόγια θα πρέπει να ξέρουμε σε ποιες τσέπες έχουν πάει! Την ίδια ώρα είναι πασίδηλο το γεγονός ότι πρόκειται για ένα... κοινό μυστικό για το οποίο ο Πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικός θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις και μάλιστα άμεσα...




newpost 
Διαβάστε περισσότερα » »

H πολιτική απάτη Βενιζέλου για τη δραχμή!

Ξετυλίγοντας το κουβάρι των δηλώσεων του υπουργού οικονομίας, εξάγονται απίστευτα συμπεράσματα για την οικονομική κρίση!
 
Ακούγοντας την ομιλία του υπουργού Οικονομίας και εν δυνάμει επόμενου αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, αισθάνθηκα ότι απευθύνεται σε ... Ιθαγενείς της φυλής των Παπούα! Η απίστευτη και απαράδεκτη από κάθε οικονομική θεώρηση, ομιλία του κ.Βενιζέλου, μετασχηματίστηκε μάλιστα σε απειλή κατά όσων υποστηρίζουμε την άμεση επιστροφή στη δραχμή, και ειδικά όσων, την υποστηρίζουν εδώ και καιρό (όπως ο υπογράφων) το όπλο της επιστροφής στη ΔΡΑΧΜΗ ως διαπραγματευτικό ατού στις συνομιλίες μας!

Καταγράφουμε όσα είπε ο υπουργός και θα τα αναλύσουμε παρακάτω:



«Περίπου 65 δισ. ευρώ έχουν αποσύρει οι Έλληνες από τις τράπεζες, προκειμένου να τα «σώσουν» σε περίπτωση επιστροφής στη δραχμή. Εκ των 16 δισ. ευρώ που μεταφέρθηκαν στο εξωτερικό, το 32% (δηλαδή τα 5,12 δισ.) μεταφέρθηκαν σε βρετανικές τράπεζες και λιγότερο από το 10% (δηλαδή λιγότερο από 1,6 δισ. ευρώ) σε τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία. Συνολικά, δηλαδή, από τα 65 δισ. ευρώ που αποσύρθηκαν από τις ελληνικές τράπεζες από τα τέλη του 2009 λιγότερο από το 2,5% φυγαδεύτηκε στην Ελβετία.»

Προφανώς εννοούσε ότι τα υπόλοιπα τα πήρε ο κόσμος και τα έκρυψε σε σεντούκια και θησαυροφυλάκια!!!


Κατηγόρησε δηλαδή ανοιχτά όσους μιλάνε για επιστροφή στη δραχμή ότι σπεκουλάρουν όσους θέλουν να κερδίσουν από ένα τέτοιο γεγονός!

Αυτομάτως, η ομιλία του αυτή λειτούργησε ως σύνθημα, στα «παπαγαλάκια» της Κυβέρνησης, να αναπαράγουν χωρίς κανέναν αντίλογο όσα είπε ο υπουργός!


Αυτό κι αν δεν είναι εκπληκτικό!

Να κατηγορούνται συλλήβδιν επιστήμονες από ολάκερο υπουργό, και οι δημοσιογράφοι να αποτυπώνουν την κατηγορία, χωρίς όμως να κληθεί κάποιος να την αντικρούσει! Σύμπτωμα, σαφώς, μιας κοινωνίας που τελεί υπό καθεστώς σήψης και απολυταρχισμού!


Η μεγάλη όσο και ανιστόρητη ανοησία όσων είπε ο υπουργός, αποτελεί θα έλεγε κανείς, μια ιστορική στιγμή, που στο μέλλον , όταν επανέλθει η ηρεμία στη χώρα, ίσως διεκδικήσει πανάξια μια θέση στο βιβλίο Γκίνες, ως την πλέον ψευδή που έχει κάνει ποτέ υπουργός οικονομικών της Δύσης!


Αλλά ας πάμε λίγο πιο παλιά να δούμε πόσο συνεπής είναι ο δελφίνος του ΠΑΣΟΚ, και αν δικαιούται να ομιλεί!


Θυμάται άραγε ο κ.Βενιζέλος, πόσες φορές το ΠΑΣΟΚ, έκανε διολίσθηση ή υποτίμηση της δραχμής, σώζοντας τη χώρα από χειρότερες στιγμές , τηρουμένων των αναλογιών, ή έχουν παρέλθει πάρα πολλά χρόνια και η μνήμη έχει ασθενήσει; Η τότε ο κ. Βενιζέλος ήταν σε ... κάποιο άλλο κόμμα;

Θυμάται άραγε ο κ. Βενιζέλος ποιος έλεγε «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο»!;!


Πάντως όχι εγώ, αλλά ούτε οι οικονομολόγοι που σήμερα διαφωνούν με την πολιτική του! Σε ότι με αφορά , στην αρθρογραφία μου από το 1990 και μετά θα βρείτε, ότι πάντα υποστήριζα την συμμετοχή της Ελλάδος στην τότε ΕΟΚ και μετέπειτα Ε.Ε. αλλά και στην ΟΝΕ! Όχι όμως με κόλπα και αλχημείες που επέβαλε η Goldman Sachs, όπως ονόμασαν τις «δημιουργικές λογιστικές» των Κυβερνήσεων της δεκαετίας του ’90.

Ο ίδιος όμως και το κόμμα του, προφανώς και ... ξέχασαν ότι, κέρδιζαν εκλογές, με τέτοια συνθήματα και παραπλανούσαν τους Ελληνες για πάνω από μια δεκαετία (του `80), λέγοντας ότι αν μπούμε στην ΕΟΚ θα καταστραφούμε!!


Πότε έλεγαν αλήθεια;


Τότε, ή τώρα;

Γιατί και στις δύο περιπτώσεις για καταστροφή έκαναν λόγο! Τι άλλαξε από τότε και η ΕΟΚ και το ΝΑΤΟ έγιναν ξαφνικά από συνδικάτο εγκλήματος σε … προστάτη της χώρας;

Και πότε "αγάπησαν" την ΕΟΚ στο ΠΑΣΟΚ;


Πρίν ή αφού διόρισαν 1.000.000 κόσμο στο δημόσιο , ανταλλάσοντας τον διορισμό με τρεις η τέσσερις ψήφους; Αλλοι ήταν αυτοί που διόριζαν; Κάποιοι σωσίες του κ.Βενιζέλου για παράδειγμα;

Όπως προφανώς, ξέχασε ο κ. Βενιζέλος, ΠΟΙΟΣ και ΠΩΣ μας έβαλε στην ΟΝΕ!


Ποιος και πως έφερε το ευρώ στην Ελλάδα μέσα σε ένα βράδυ, χωρίς καν να ερωτηθούν οι Ελληνες με δημοψήφισμα όπως έγινε σε όλες τις υπόλοιπες χώρες;

Στο διάστημα αυτό, κερδήθηκαν περιουσίες από τους δήθεν σοσιαλιστές, που μόλις έβλεπαν οποιοδήποτε «εργαλείο του Καπιταλισμού», το χρησιμοποιούσαν είτε για προσωπικό όφελος είτε έβαζαν τα κόμματά τους να ... στοιχηματίσουν (ή να επενδύσουν αν το προτιμάτε) σε αυτό!


Ο κ. Βενιζέλος ξέχασε να μας πει, ότι ουδέποτε ερωτήθηκε καμία Ενωση οικονομολόγων Ελλάδας ή τα Οικονομικά Επιμελητήρια, αν η αλλαγή του νομίσματος είναι προς το συμφέρον μας, ή αν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη πολιτική που πρέπει να ακολουθηθεί! Αντίθετα, ο αρχηγός του κ.Βενιζέλου, ο Γιώργος Παπανδρέου, μας «κουβάλησε» σωτήρες τύπου Στίγκλιτς ενώ δεν δίστασε να έχει για σύμβουλο τον Τούρκο του ΔΝΤ, Κεμάλ Ντερβίς, πράγμα που δεν το συζητά κανείς στην Ελλάδα!


Ουδείς συζητά ότι ο πρώην τσάρος της τουρκικής οικονομίας και πρώην υπουργός οικονομικών Κεμάλ Ντερβίς, ήταν σύμβουλος του πρώην Πρωθυπουργού της Ελλάδας!


Αφιερωμένη λοιπόν εξαιρετικά στον κ.Βενιζέλο, η φωτό του κ. Κεμάλ Ντερβίς (πάνω δεξιά) να συγχαίρει τον Μπουλέντ Ετζεβίτ, τον άνθρωπο που σκόρπισε τον θάνατο στην Κύπρο με τον Αττίλα!


Τι δουλειά είχε άραγε ένας τέτοιος Τούρκος του ΔΝΤ στο γραφείο του Πρωθυπουργού;


Τι σόι συμβουλές του παρείχε άραγε;

Τεχνοκρατικές; Οικονομοτεχνικές; Η ... Οθωμανικές οικονομικές αναλύσεις;


Φαντάζεστε τι θα γινόταν αν ο Ερντογάν προσλάμβανε τον Λουκά Παπαδήμο για σύμβουλό του!;! (θα μου πείτε προλάβαμε και τον κάναμε Πρωθυπουργό, οπότε η Τουρκία δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο και θα έχετε δίκιο!)

Ξέχασε προφανώς προχτές να πει ο κ.Βενιζέλος, ότι σε περίοδο κρίσης, ουδείς εμπιστεύεται τα λεφτουδάκια του, σε ιδρύματα τα οποία εποπτεύονται από μια ιδιωτική επιχείρηση, η οποία ονομάζεται Τράπεζα της Ελλάδος και ουδείς ακόμη γνωρίζει , ποιοι είναι οι πραγματικοί της ιδιοκτήτες! Μια κατ’επίφαση και κατ΄όνομα Τράπεζα της Ελλάδας, στην οποία ανάθεμα αν το 35% αποτελείται από Ελληνες!


Μια μικρή αλλά εξόχως σημαντική λεπτομέρεια, την οποία ο κ. Βενιζέλος, θα μπορούσε να την διορθώσει με μια νομοθετική ρύθμιση μέσα σε ένα βράδυ!


Ξέχασε να μας πει ότι σε τέτοιες περιόδους, οι άνθρωποι προστατεύουν τις περιουσίες τους μετατρέποντας τες σε χρυσό ή λίρες !

Λίρες είπα;


Θυμήθηκα ότι στην αρχή της κρίσης, η ΤτΕ, αύξανε καθημερινά την τιμή της χρυσής λίρας για να την καταστήσει ακριβή για όσους ήθελαν να αποσύρουν καταθέσεις και να αγοράσουν χρυσές λίρες!

Τυχαίο κύριε υπουργέ; Δε νομίζω...


Ουδείς θέλει να έχει τα χρήματά του σε μια από τις δέκα τράπεζες που υπάρχουν στην Ελλάδα που ταυτόχρονα κάνει λιανική και χονδρική !

Ερχεται λοιπόν τώρα, και καθυβρίζει όλους όσους τολμήσαμε να προτείνουμε μια διαπραγματευτική οδό ή μια μονεταριστική πολιτική που θα «άδειαζε» τους τοκογλύφους στο σωστό χρόνο!


Προσωπικά ήμουν πάντα υπέρ του Ευρώ!


Αλλά τον Μάρτιο του 2010 οπότε και διαπίστωσα ότι με τα CDS κάποιοι σχεδίασαν την οικονομική δολοφονία της χώρας, και ξεκίνησε η εφαρμογή του σχεδίου φτωχοποίησης της χώρας με εργαλείο το ίδιο το ευρώ, πρότεινα –αρχικά- να απειλήσουμε με έξοδο από το ευρώ αν δεν μας προστατέψουν όλοι αυτοί που μας οδήγησαν στον γκρεμό, πουλώντας μας ότι πιο σκάρτο και άχρηστο είχε η δυτική αγορά (βλ. Φράου Μέρκελ)!

Πρότεινα τότε (2010) με πέντε άρθρα μου, την οδό της «σκληρής διαπραγμάτευσης» με τους εταίρους, σε ένα επίπεδο που αρχικά θα απειλούσαμε με έξοδο από το Ευρώ αν δεν λυνόταν άμεσα το πρόβλημα της Ελλάδος! Όταν οι «παίχτες» ήταν ακόμη εκτεθειμένοι και μια έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ θα τους «έλιωνε» στην κυριολεξία!


Δεν μιλώ για τα κράτη, αλλά για τους ιδιώτες παίχτες και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού ! Ελληνες και ξένους , Δυτικούς ΚΑΙ Ασιάτες!


Κι όχι απλά δεν έγινε, αλλά αντίθετα χάθηκε πολύτιμος χρόνος και η χώρα δεν προετοιμάστηκε καν για ένα ενδεχόμενο αναγκαστικής επιβολής της δραχμής από το εξωτερικό, όπως προβλέπει η τελική φάση του σχεδίου που εφαρμόζουν οι αγαπημένοι φίλοι του ΓΑΠ που εν πολλοίς τον έφεραν στην εξουσία!

Πολύ απλά, διότι η προηγούμενη Κυβέρνηση δεν είχε σκοπό να προστατέψει την Ελλάδα αλλά το ... κυβερνών κόμμα και κατ επέκταση το σάπιο πολιτικό σύστημα!


Όταν μετά από ένα χρόνο (τέλη του 2011) , οι ομολογιούχοι και οι κάτοχοι των CDS επανατοποθετήθηκαν σε ασφαλέστερα επίπεδα, ήταν αργά για την Ελλάδα! Θα μας πέταγαν από το ευρώ, ούτως η άλλως αν δεν δεχόμασταν τις συνέπειες από το «καπίστρι» που είχαν το θράσος να το ονομάσουν και Μνημόνιο!

Λες και κάποιος ή κάποιοι, έκαναν τα πάντα έτσι ώστε να αφήσουν απροστάτευτη τη χώρα και υπόγραφαν δανειακές συμβάσεις 110 δις ευρώ εν κρυπτό λες και επρόκειτο για δάνειο που παίρνει ο μπαμπάς τους για την επιχείρησή του!!


Κι έρχομαι τώρα στα προχτεσινά λεγόμενα του υπουργού τα οποία αποτελούν ανοησίες ολκής και δεν βρέθηκε ένας άνθρωπος να σχολιάσει τις «αρλούμπες» του υπουργού μας! Εστω ένας!!


Σε όλη την Ευρώπη, όταν σε όποιο κράτος υπάρχει οικονομική κρίση μεγάλη μερίδα πολιτών βγάζει τα χρήματά του από την τράπεζα! Κι αυτό θα γινόταν είτε είχαμε ευρώ είτε είχαμε δραχμή!


Πολύ απλά γιατί φοβούνται μήπως καταρρεύσουν οι τράπεζες!


Αρα, αυτά που είπε ο Βενιζέλος, δεν έχουν σχέση με σπεκουλάρισμα επενδυτών, αλλά αποτελούν μια φυσιολογική απόρροια μιας χώρας που βρίσκεται υπό κατάρρευση!

Ο υπουργός μας, ξέχασε να μας πει, πόσα κεφάλαια "θεσμικών" οικονομικών παραγόντων, αποσύρθηκαν από την Ελλάδα, ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ πριν ακουστεί καν η λέξη κρίση και πήγαν σε τράπεζες της Ελβετίας και τω Παρθένων Νήσων!


Αντίθετα, ο υπουργός, εφόσον αποφάσισε την παραμονή μας στο ευρώ, ΓΙΑΤΙ δεν έκανε την παραμικρή νομοθετική ρύθμιση, για να επαναπατρίσει τα κεφάλαια που έχουν φύγει από τη χώρα μας από το 2002 έως τώρα;


Γιατί κλαίει και οδύρεται για τα 40 50 ή 65 δις των καταθέσεων που πήραν -όπως λέει – οι καταθέτες από τις τράπεζες και δεν έχει τον ίδιο πόνο, για τα 400 με 500 δις ευρώ, που πήραν τον δρόμο , από την Ελλάδα προς τράπεζες του εξωτερικού την τελευταία δεκαετία ;


Γιατί αποφεύγει μέχρι σήμερα να έρθει σε συμφωνία με χώρες όπως η Ελβετία και να τα φορολογήσει;


Η τέλος πάντων, να εφαρμόσει μια από τις δεκάδες πρακτικές διεθνώς, έτσι ώστε να επαναπατρίσει αυτά τα κεφάλαια, ενισχύοντας την ρευστότητα του συστήματος;

Συνταγματολόγος είναι και γνωρίζει τεχνικά ΠΩΣ προωθείται ένα τέτοιο νομοθέτημα!


Τόσα χρόνια, που οι τράπεζες μετέφεραν άλλα κεφάλαια, πέραν των προηγουμένων που ανέφερα, από την Ελλάδα στο Εξωτερικό, μέσω των υποκαταστημάτων τους εκεί, δεν είπε ποτέ τίποτα ο κ. Βενιζέλος!

Αλήθεια δεν έχει ακούσει ποτέ ότι υπάρχουν τράπεζες που παίζουν τα ρευστά τους διαθέσιμα σε διατραπεζικές αγορές άλλων κρατών, αν το κρίνουν σκόπιμο; Όταν οι Ελληνικές τράπεζες είχαν κέρδη ετησίως που ξεπερνούσαν το 400%, και αγόραζαν τράπεζες στα Βαλκάνια και στην Τουρκία, δεν είχε κάτι να πει τότε ο κ. Βενιζέλος, για το ρίσκο μιας τέτοιας φυγής κεφαλαίων;


Kι όταν Κυβερνούσε από διάφορα πόστα κι έβλεπε τον Πρωτογενή τομέα της Οικονομίας να συρρικνώνεται στην Ελλάδα, και τις βιομηχανίες να μετακομίζουν στα Βαλκάνια και στην Τουρκία, γιατί δεν μίλησε ποτέ για σκόπιμη αποβιομηχάνιση της χώρας και σιωπούσε;


Αλλα το μεγαλύτερο ψέμα που άκουσα είναι αυτό που είχε πει πριν μια εβδομάδα ο Τζωρτζ Σόρος σε ένα φόρουμ στο Νταβός και το επανέλαβε –διασκευασμένο- ο υπουργός μας!


Ειχε πει τότε ο Σόρος ότι στην Ελλάδα κάποιοι ιδιοκτήτες ΜΜΕ, ποντάρουν στην επιστροφή στη δραχμή και γράφουν υπέρ αυτής!


Αλήθεια, πείτε μου εσείς ένα ΜΜΕ, που είδατε να γράφει ή να προβάλει ρεπορτάζ υπέρ της δραχμής! Ένα! Όλα –τα μεγάλα- είναι υπέρ του Ευρώ!

Ο κ. Βενιζέλος, το διατύπωσε κάπως διαφορετικά γιατί μπορεί στο Νταβός να μην γνωρίζουν τι συμβαίνει αλλά στην Ελλάδα γνωρίζουμε!

Είπε ότι κάποιοι εδώ , θα κερδίσουν πολλά χρήματα από τα ευρώ που έχουν «σηκώσει» από τις τράπεζες όταν επιστρέψουμε στη δραχμή!
Τέτοιο ψέμα είχα πολλά χρόνια ν’ ακούσω!


Και εξηγούμαι!

Όταν επιστρέψει μια χώρα στο παλιό της νόμισμα, έχει ήδη την εμπειρία (200 χρόνια περίπου για την Ελλάδα και την δραχμή) διαχείρισης και άσκησης νομισματικής πολιτικής! Κάτι που με το ευρώ, το έχουμε παραδώσει αναγκαστικά στους Γερμανούς, που προφανώς τους πληρώσαμε χρυσάφι για να ... επανενωθούν, και να μας εκβιάζουν καθημερινά, με αφανισμό , ξεχνώντας προφανώς ότι χρωστάνε αποζημιώσεις από το τρίτο ράιχ αλλά κι από το τέταρτο!

Για όσους δεν κατάλαβαν ομιλώ για την Siemens καθώς και για άλλες ... σιδηροδρομικές ... υποθέσεις που δεν άνοιξαν ακόμα !!!


Με το που γίνεται λοιπόν η αλλαγή, θα ισχύσουν αυτόματα οι όροι που ίσχυαν πριν την είσοδο μας στο Ευρώ!

Κι ένας από αυτούς είναι ο συναλλαγματικός έλεγχος στις εισροές και εκροές συναλλάγματος κατά πως η χώρα χαράσσει την πολιτική της!


Οι Ελληνικές Αρχές δηλαδή, θα επαναφέρουν νόμους, που θα έχουν περιορισμούς στην ροή κεφαλαίων και συναλλάγματος στη χώρα!

Αρα κύριε Ευάγγελε Βενιζέλο, εξηγήστε μας ΠΩΣ θα φέρουν τα ευρώ τους οι Ελληνες από το εξωτερικό όταν γίνει η επιστροφή στη δραχμή; Με καμιόνια, με καράβια ή με ... υποβρύχια; Και όταν τελικά τα φέρουν, πως θα τα μετατρέψουν σε δραχμές χωρίς να γίνουν αντιληπτοί;


Είναι προφανές, ότι o υπουργός απευθύνεται στον μέσο Ελληνα που δεν γνωρίζει οικονομικά και πετάξατε πάνω στον πανικό του αυτή την απίστευτη ρουκέτα!


Διότι, όποιος ιδιώτης κατέχει ευρώ τώρα, με τίποτα δεν θέλει να επιστρέψουμε στη δραχμή, όπου και αν τα έχει. Είτε στις τράπεζες είτε στο εξωτερικό είτε στα μπαούλα του μέσα! Κι όσο πιο πολλά ευρώ έχει, τόσο πιο πολύ ΔΕΝ επιθυμεί επιστροφή στη δραχμή! Αρα, αυτό που είπε προχτές είναι εξωπραγματικό και σίγουρα δεν αφορά τους υποστηρικτές της επιστροφής στη δραχμή, αλλά το αντίθετο!

Πολύ απλά γιατί, δεν θα μπορεί κανείς να μετατρέψει τα ευρώ σε δραχμές χωρίς –φυσικά- να φορολογηθούν αφού θα αναγκαστεί να τα αποκαλύψει, όπου κι αν τα έχει!


Συνεπώς κύριε υπουργέ, είτε είστε εντελώς άσχετος με την Οικονομία άρα και αχρείαστος στη θέση που σας ... άφησε ο κ.Παπαδήμος, είτε γνωρίζετε καλά, και επιθυμείτε διακαώς η χώρα να παραμείνει στη μέγγενη για τα επόμενα 70 χρόνια, και να συνεχίσουν να κερδίζουν οι τζογαδόροι των CDS, που σε μεγάλο βαθμό είναι Ελληνες που έχουν στοιχηματίσει στην χρεοκοπία της χώρας μας, και όσο δεν χρεοκοπεί, αυτοί θα συνεχίζουν να κερδίζουν από τις τεράστιες αποδώσεις που για κάποιους έχουν ξεπεράσει ακόμη και το 14.000% !


Κατά τα άλλα, εδώ και δυο χρόνια, η χώρα προχωρά στο δρόμο της ... ΥΠΑΝΑΠΤΥΞΗΣ που χάραξε ο Γιώργος Παπανδρέου μαζί με όλους αυτούς που μας μεγάλωσαν με στο σύνθημα «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο»!


Και φυσικά, αντί για να απειλεί ο υπουργός της Ελλάδος, τους Ευρωπαίους, με έξοδο από το ευρώ κι επιστροφή στη δραχμή, απειλεί όλους εμάς που του λέμε, φύγε πριν σε διώξουν κακήν κακώς!


Κι όσο περνάνε οι μέρες, αποδεικνύεται το τεράστιο «παζάρι» εις βάρος της χώρας μας, αφού εδώ και ένα μήνες PSI ακούμε και PSI δεν βλέπουμε! Το όργιο όμως της κερδοσκοπίας συνεχίζεται ακατάπαυστα, χωρίς να αναφερθεί καν σε αυτό ο κ.Βενιζέλος, την στιγμή που πρώην Καγκελάριοι της Γερμανίας το έχουν καταγγείλει δημόσια!


Τελικά, ο στόχος είναι ένας φίλοι και φίλες!


Να παραμείνουμε στο ευρώ, αλλά ως μια χώρα που θα γίνει η Αιθιοπία της Ευρώπης, με μισθούς πείνας, κι ένα κράτος, που για τα επόμενα 70 χρόνια θα πληρώνει τόκους δανείων και θα μεταναστεύει όπου γης!

Αν είναι δυνατόν, σε μια οικονομία Δυτικών κρατών, με τις ΗΠΑ μόνο να έχουν άνω των 15 ΤΡΙΣ ευρώ χρέος, να δημιουργούν πρόβλημα , τα 350 δις χρέους που έχει η Ελλάδα! Και να δεχόμαστε ως Ελληνες να ακούμε αυτό το απίστευτο ψέμα από χείλη υπουργού οικονομίας και να μην καταλαβαίνουμε ότι οι Ελληνες πολιτικοί που το αναπαράγουν, απλά έχουν υποκύψει στους εκβιασμούς των Δυτικών και επιχειρούν να εκβιάσουν με τη σειρά τους, τους Ελληνες, λέγοντας ότι αν δεν φτωχύνουμε τότε ... θα πεινάσουμε!


Είναι πραγματικά για γέλια, όταν βλέπω (ακόμα και ... ειδικούς) να προσπαθούν να πας πείσουν ότι εμείς φταίμε για την διεθνή οικονομική κρίση!


Η λύση είναι μία!

Αυτοί που μας έφεραν εδώ να πληρώσουν!


Τόσο στο εσωτερικό, αυτοί που αποδεδειγμένα έκλεψαν και λεηλάτησαν, με άμεση δήμευση όσης περιουσίας δεν μπορούν να αποδείξουν τη νομιμότητά της.

Τόσο και στο Εξωτερικό! Να αναλάβει η Παγκόσμια Τράπεζα, η ΕΚΤ και οι λοιποί τεθλιμμένοι συγγενείς, να διαχωρίσει το χρέος της Ελλάδας σε επαχθής και μη! Να πληρώσει η Ελλάδα το κεφάλαιο που δανείστηκε (εν πολλοίς είναι ήδη πληρωμένο) και το υπόλοιπο 80% που είναι τόκοι και χρεολύσια, να το πληρώσουν (όχι να το χαρίσουν ή να το διαγράψουν) αυτοί που ευθύνονται για την κρίση στην Δυτική Οικονομία! Ούτε διαγραφές χρέους θέλουμε ούτε διαπραγμάτευση του εθνικού μας πλούτου! Αυτό θα έπρεπε να επιδιώκουμε ως χώρα και όχι τις κολοτούμπες του Γεωργίου Παπανδρέου και του Λουκά Παπαδήμου, που λειτουργούν ως «καρπαζοεισπράκτορες» των Βρυξελλών και της Wall Street!


Ηδη στη Ρωσία ο Πούτιν, που γνωρίζει καλά τι έπαθε η Αγγλία και η Στερλίνα από ιδιώτες τύπου Τζώρτζ Σόρος, προείδε την επίθεση που ετοιμάζουν στο νόμισμα της χώρας! Την είδε και δεν κάθισε με σταυρωμένα χέρια, αλλά ετοιμάζει ΔΙΕΘΝΕΣ ένταλμα σύλληψης, για όσους με δόλο κερδοσκόπησαν σε βάρος του ρωσικού νομίσματος! Και αρκετοί απίστευτοι τύποι που έρχονται στην Ελλάδα και συντρώνε με τον Παπανδρέου, ετοιμάζουν σατέν στολές για τα μπουντρούμια των ρωσικών φυλακών!


Γνωρίζω ότι επειδή γράφω όλα αυτά, οι «συστημικοί» θα με χαρακτηρίσουν όπως και το 2010, όταν έλεγα με απόλυτη σιγουριά ότι το μνημόνιο θα αποτύχει, ως ... λαϊκιστή!


Βλέπετε, είναι πλέον της ... μόδας
όταν κάποιος τους λέει την αλήθεια κατάμουτρα, να είναι ... λαϊκιστής !!

Ενα είναι σίγουρο όμως! Ο καιρός έχει γυρίσματα φίλες και φίλοι!


Και στην Ελλάδα όλοι γνωρίζουμε ότι η ώρα της μεγάλης ανατροπής πλησιάζει!
 

www.aegeantimes.gr
eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »

Οι Ρώσοι ισχυρίζονται ότι ανακάλυψαν τη μυστική βάση του Χίτλερ στην Ανταρκτική!


Απίστευτη τροπή φαίνεται ότι παίρνει η επιστημονική έρευνα των Ρώσων βιολόγων στην Ανταρκτική. Μετά την επιτυχία της γεώτρησης στη λίμνη Βοστόκ και τον ενθουσιασμό των επιστημόνων φαίνεται ότι κοντά στη λίμνη ανακαλύφθηκε μυστικό οχυρό των...Ναζί!

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Ρωσίας στην περιοχή είναι πιθανό να υπάρχει μυστικό καταφύγιο των Ναζί όπου βρίσκονται μυστικά αρχεία του ίδιου του Χίτλερ.
«Θεωρείται ότι προς το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, οι Ναζί «μετακόμισαν» στο Νότιο Πόλο όπου και ξεκίνησαν την κατασκευή μιας βάσης στη λίμνη Βοστόκ,» αναφέρει το RIA Novosti, το Ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.

Το πρακτορείο επικαλείται τις αναφορές του Γερμανού ναυάρχου Καρλ Ντόντιζ (Karl Dontiz) το 1943 ο οποίος έγραφε ότι «ο υποβρύχιος στόλο της Γερμανίας είναι υπερήφανος που δημιούργησε ένα απόρθητο φρούριο για τον Φύρερ στην άλλη άκρη του κόσμου», στην Ανταρκτική.
Σύμφωνα με τα γερμανικά ναυτικά αρχεία, μήνες αφότου οι Ναζί παραδόθηκαν στους Συμμάχους, τον Απρίλιο του 1945, ένα υποβρύχιο τύπου U-530 έφτασε στο Νότιο Πόλο από το λιμάνι του Κιέλου.
Το πλήρωμα φημολογείται ότι κατασκεύασε μια «σπηλιά πάγου» όπου τοποθετήθηκαν πολλά κειμήλια του Τρίτου Ράιχ συμπεριλαμβανομένων των μυστικών αρχείων του Χίτλερ.

Πάνω σε αυτή την υπόθεση έγιναν και μεταγενέστεροι ισχυρισμοί ότι ένα υποβρύχιο τύπου U-977 μετέφερε από το Βερολίνο τα απομεινάρια του Αδόλφου Χίτλερ και της  Εύα Μπράουν στην Ανταρκτική με την ελπίδα ότι θα μπορούσαν να... κλωνοποιηθούν από το DNA τους. Στη συνέχεια το πλήρωμα του υποβρυχίου μετέβη στην Αργεντινή όπου και παραδόθηκε, αναφέρεται.

Ωστόσο οι βιολόγοι δεν φαίνονται να ασχολούνται με τις θεωρίες συνομωσίας και είναι ενθουσιασμένοι με τη γεώτρηση στη λίμνη Βοστόκ καθώς ελπίζουν να ανακαλύψουν νέες μορφές ζωής. Υπενθυμίζεται πως το νερό της λίμνης είναι σε υγρή κατάσταση, καλυμμένο από στρώμματα πάγου, τα οποία απέτρεψαν την επαφή της λίμνης με την ατμόσφαιρα για εκατομμύρια χρόνια. Ωστόσο έχουν εκφραστεί φόβοι ότι η λίμνη - η οποία ενδέχεται να έχει άγνωστες μορφές ζωής- θα μπορούσε να μολυνθεί από κηροζίνη, Φρέον ή άλλα χημικά που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της γεώτρησης.

Το εγχείρημα θεωρείται τιτάνιο καθώς οι Ρώσοι προσπαθούν εδώ και 20 χρόνια να πετύχουν το στόχο τους αντιμετωπίζονται εξαιρετικά ακραίες καιρικές συνθήκες σε συνδυασμό με την έλλειψη πόρων και τις αμφιβολίες που κατά καιρούς εκφράζονται ως προς την ασφάλεια των επιχειρήσεων.
«Εάν πράγματι τα κατάφεραν, οι προσπάθειές τους θα αλλάξουν ριζικά τον τρόπο, με τον οποίο πραγματοποιούμε επιστημονικές έρευνες στην Ανταρκτική και θα μας δώσουν μια εντελώς νέα εικόνα για το τι υπάρχει κάτω από το τεράστιο στρώμα πάγου», ισχυρίζεται ο ειδικός για θέματα Ανταρκτικής Τζον Πρίσκου από το Κρατικό Πανεπιστήμιο της Μοντάνα, ο οποίος επικοινωνεί τακτικά με τους Ρώσους συναδέλφους του, οι οποίοι την προηγούμενη εβδομάδα ανησύχησαν την επιστημονική κοινότητα καθώς δεν είχαν δώσει σημεία ζωής για έξι ημέρες.

Η λίμνη ενδιαφέρει τους επιστήμονες καθώς ανάλογες λίμνες έχουν παρατηρηθεί στην επιφάνεια της Ευρώπης, δορυφόρου του πλανήτη Δία, και του Εγκέλαδου, δορυφόρου του Κρόνου, δίνοντας έτσι την δυνατότητα στους ειδικούς να κάνουν έρευνα για εξωγήινες μορφές ζωής χωρίς να εγκαταλείψουν τη Γη.
Δυστυχώς οι έρευνες φαίνεται όμως ότι φτάνουν στο τέλος καθώς από σήμερα αρχίζει ο βαρύς χειμώνας στην Ανταρκτική οι θερμοκρασίες του οποίου δεν επιτρέπουν την ανάπτυξη άλλων αποστολών τουλάχιστον μέχρι τον Σεπτέμβριο...



 http://www.iefimerida.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Απεργιακή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στην Πτολεμαϊδα με χιονόπτωση και κρύο (Βίντεο)


Απεργιακή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στη Πτολεμαϊδα με χιονόπτωση και κρύο. Δείτε το βίντεο...








 
kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο Στέφανος Χίος τα λέει έξω από τα δόντια!


ΧΙΟΣ ΠΡΟΣ ΓΑΠ:Ο ''ΠΑΛΑΒΟΣ'' ΜΕ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΑΣΚΟΛ
Διαβάστε περισσότερα » »

Αυξήσεις 6,5% ζητούν οι Γερμανοί εργαζόμενοι

Λόγω της ισχυρής οικονομικής ανάπτυξης
Η μεγαλύτερη συνδικαλιστική οργάνωση της Γερμανίας ζήτησε σήμερα αύξηση μισθών κατά 6,5% στις βιομηχανίες μηχανημάτων και αυτοκινήτων.

Ο Μπέρτολντ Χούμπερ, επικεφαλής της συνδικαλιστικής οργάνωσης IG Metall, δήλωσε στην Φρανκφούρτη ότι το «το αίτημά μας είναι εύλογο από οικονομική άποψη και θα εξασφαλίσει ένα δίκαιο μερίδιο στους εργαζόμενους από την οικονομική ανάπτυξη».

Η κυβέρνηση της καγκελαρίου Άγγελας Μέρκελ θεωρεί τα σταθερά κόστη εργασίας ακρογωνιαίο λίθο της οικονομικής ανθεκτικότητας και της ανάπτυξης της χώρας.

Ο πληθωρισμός στις πωλήσεις της λιανικής το 2011 ήταν 2,3%, αλλά οι οικονομολόγοι λένε ότι οι αυξήσεις του εισοδήματος πολλών Γερμανών έχουν μείνει κάτω από αυτό το επίπεδο.

Η Μέρκελ έχει συστήσει οι χώρες που επλήγησαν περισσότερο από την κρίση του χρέους να επικεντρωθούν στην αποκατάσταση της οικονομικής τους ανταγωνιστικότητας. Η πίεση αυξήθηκε και προς την Ελλάδα τον Ιανουάριο για να μειώσει τους μισθούς του ιδιωτικού τομέα.

Το αίτημα αυτό είναι η πρώτη κίνηση από την οργάνωση, η οποία έχει 2,2 εκατομμύρια μέλη, για να ανανεώσει τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας με την ομοσπονδία των εργοδοτών του τομέα της μεταλλουργίας, Gesamtmetall, για 3,6 εκατομμύρια ανθρώπους που εργάζονται στις βιομηχανίες αυτοκινήτου, ηλεκτρονικών ειδών και μηχανημάτων.

Οι εργοδότες πρέπει να καταβάλλουν ίσες αυξήσεις στο προσωπικό, είτε είναι ή όχι μέλη της IG Metall. Η Gesamtmetall απέρριψε το αίτημα, λέγοντας ότι ο πληθωρισμός της Γερμανίας και άλλα οικονομικά στοιχεία δικαιολογούν μια αύξηση των αμοιβών που δεν θα υπερβαίνει το 3%.

Οι δύο πλευρές αναμένεται να διαπραγματευτούν έως τις 2 Μαΐου, ημερομηνία μετά την οποία το IG Metall νόμιμα μπορεί να καλέσει σε απεργία για να ασκήσει πίεση για το αίτημά του.

newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Θρακική Εστία Εορδαίας:Αποκριάτικος χορός Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Θρακικής Εστίας Εορδαίας, σας προσκαλεί στον ετήσιο αποκριάτικο χορό της, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 9 μ.μ. στην αίθουσα «Αμφιθέατρο» του Ξενοδοχείου Παντελίδης, υπό τους ήχους της ορχήστρας του Βασίλη Τσιαφίδη «Παραδοσιακοί Δρόμοι».


Προσκλήσεις προπωλούνται στα γραφεία του συλλόγου, επί της οδού Παυλίδη και Αδαμοπούλου 46, καθημερινά μετά τις 7 το απόγευμα.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 24630 -25787
 
 
kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΒΑΘΜΙΔΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

 Με απόφαση της Δημάρχου Εορδαίας Παρασκευής Βρυζίδου, την Τετάρτη 08/02/2012,  τα σχολεία όλων των βαθμίδων  του Δήμου Εορδαίας (Πτολεμαΐδα και τοπικές κοινότητες)  δεν θα λειτουργήσουν λόγω κακών καιρικών συνθηκών.






ptolemaida.gr

Διαβάστε περισσότερα » »

Ξ Υ Π Ν Α Τ Ε ....ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΣΑΣ ....

Διαβάστε περισσότερα » »

-Koίτα πόσα ακίνητα έχουν οι μακελάρηδες του μισθού σου, (350 ευρώ ο κατώτατος, 1200 ο ανώτατος)!

O Αντώνης Κομανέτσης Σαμαράς και ο φίλος του Καραμπέρη Καρατζαφέρης, είναι δύο πάμπλουτοι με τα σημερινά δεδομένα Έλληνες.


Αυτοί οι δύο πάμπλουτοι πολιτικοί με τα απίστευτα ακίνητα-ο Καρατζαφέρης σηκώνει πολυκατοικία στα Παλαιό Φάληρο-συμφώνησαν να μειωθεί ο κατώτατος μισθός από 22-35%!


Αυτό σημαίνει ότι θα μειωθούν αυτόματα και οι υπόλοιποι μισθοί των εργαζομένων μιας εταιρεία αφού είναι γνωστό πως οι μισθοί προσαρμόζονται ανάλογα με τον κατώτατο.

Αυτό το έγκλημα που θα επιτρέπει στους εργοδότες να δίνουν μισθούς που θα ξεκινάνε από τα 350 ευρώ συνυπογράφουν ο Σαμαράς και ο Καρατζαφέρης οι οποίοι δήλωσαν τα εξής στο πόθεν έσχες>
Τρελαντώνης κομανέντσι

Τα έσοδα του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας ανέρχονται σε 107.150 ευρώ από βουλευτική αποζημίωση και σε 110.695,28 ευρώ από άλλες πηγές (όχι τεκμαρτά). Η σύζυγός του, Γεωργία Κρητικού, εμφανίζει εισοδήματα ύψους 53.924,10 ευρώ.
Η σύζυγός του έχει 2 διαμερίσματα στην Αθήνα, 2 καταστήματα στην Καλλιθέα, ένα διαμέρισμα στο Μάτι Αττικής, ένα βοσκότοπο και μια οικία στην Κατερίνη.

Νέο απόκτημα στην ακίνητη περιουσία αποτελούν ένα διαμέρισμα 153 τ.μ. στην οδό Μουρούζη και ένα αγροτεμάχιο 3.126,88 στην Πύλο Μεσσηνίας, αξίας 110.000 ευρώ.Το ίδιο έτος πωλήθηκαν διαμέρισμα και αποθήκη (50%) επίσης στην οδό Μουρούζη με εισπραχθέν τίμημα 78.848,10 ευρώ.Στα προϋπάρχοντα ακίνητα περιλαμβάνονται ένα οικόπεδο 2.335,51 τ.μ στην Κηφισιά, 2 αγροτεμάχια στο Λαύριο, ένα αγροτεμάχιο στην Εύβοια, ενώ η σύζυγος του Αντώνη Σαμαρά διαθέτει διαμέρισμα και κατάστημα στο Ναύπλιο, διαμέρισμα, οικία και γραφείο στην Αθήνα, οικία και οικόπεδο στην Εκάλη και οικόπεδο στην Καλλιθέα.



Γιώργος Καρατζαφέρης
Τα εισοδήματα του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. ανέρχονται σε....
102.324,4 ευρώ από βουλευτική αποζημίωση και 165.750 από άλλες πηγές, ενώ η σύζυγός του, Παρασκευή, εμφανίζει εισοδήματα 6.000 ευρώ.

Η ακίνητη περιουσία του ζεύγους αυξήθηκε σε σχέση με το 2008 με υπό ανέγερση κτίσμα στο Παλαιό Φάληρο και αποθήκη στην Κορινθία.Από εκεί και πέρα, στα προϋπάρχοντα ακίνητα περιλαμβάνονται βοσκότοπος 8.500 τ.μ. και οικόπεδο 250 τ.μ στην Αρκαδία, 5 διαμερίσματα στην Καλλιθέα Αττικής, ένα πάρκινγκ στην Καλλιθέα, οικία στην Κερατέα, διαμέρισμα στο Παλαιό Φάληρο, βοσκότοπο στην Κορινθία, οικία στην Φθιώτιδα.
Διαβάστε περισσότερα » »

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Oρατός ο κίνδυνος να περάσει ο έλεγχος του FIR Αθηνών στην ΤΟΥΡΚΙΑ!

ΔΕΝ σας αρέσει το Ελληνικό σαν αεροδρόμιο εεε?


Ειναι "φίλοι των VIPS" αυτοί που κατέφυγαν στο ΣτΕ κάνοντας ΑΓΩΝΑ ναπαραμείνει αεροδρόμιο το Ελληνικό εεεε?

Δεν έχουν ουτε καν όνομα εεε? Ειναι "αόρατοι" εεε??
(Τα ονόματα για να τους ευγνωμονείτε ΕΔΩ)

Διώξτε το λοιπόν και ΔΩΣΤΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ για κανένα τριάρι χρονάκια τον έλεγχο του FIR Αθηνών μαζί με 1 δισ. ευρώπουλα!

Με τις υγείες σας...


πηγη
Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΚΑΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.


ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΠΟΥ ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΜΑΖΙ ΜΕ...
 ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ!!!




Ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΔΗΛΩΣΕ: "«Ένα εκατομμύριο δημόσιοι υπάλληλοι ταλαιπωρούν εννέα εκατομμύρια Έλληνες»

Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ... ΑΡΑ ΤΟΥ ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ... ΤΟΥ ΕΚΤΟΣ ΑΣΕΠ... ΣΑΝ ΤΟΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΧΡΙΜΑΚΗ...


ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΛΗ ΜΕΘΟΔΟ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ:


  • ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΦΤΑΙΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ... ΛΕΕΙ Ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ
  • Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ... ΛΕΕΙ ΤΟ ΦΕΚ...
  • ΑΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ Η ΧΩΡΑ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΛΟΒΕΡΔΟΥ... ΜΑΣ ΛΕΕΙ Ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ... ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ!!!
ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ Ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ "ΕΞΑΦΑΝΙΣΕ" ΤΟ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ... ΠΛΕΟΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΠΑΝΤΟΥ... ΠΑΡΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΕΡΟΓΚΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΑΙ... ΠΩΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΛΟΒΕΡΔΟΥ!!!


Η κυρία της φωτογραφίας ονομάζεται Πηνελόπη Παπαϊωάννου, και πιθανόν τόσο το όνομα όσο και η φυσιογνωμία της να μην «σημαίνει» κάτι σε πολλούς από εμάς… Και γιατί, άλλωστε, να «σημαίνει»…
Του Φάνη Κυριόπουλου
Από το 1993 μέχρι το 2009 ήταν αεροσυνοδός στην Ολυμπιακή Αεροπορία.
Από αεροσυνοδός στην Ολυμπιακή Αεροπορία (με τη γνωστή συνταγή με την οποία εξασφάλισε δουλειά και σύνταξη και ο σύντροφος Μιχάλης Καρχιμάκης, την εφαρμογή, δηλαδή, του νόμου 3717/2008 περί μεταφοράς υπαλλήλων της Ο.Α. στον ευρύτερο δημόσιο τομέα), «βολεύτηκε» σε μια «νύχτα» και αυτή στο υπερτροφικό κράτος όπως άλλωστε καταγγέλλει το λαλίστατο στέλεχος της κυβέρνησης, Ανδρέας Λοβέρδος…
Η Πηνελόπη Παπαϊωάννου, με την κοινή υπουργική απόφαση 22080/510-2010 του υφυπουργού Εσωτερικών, του υφυπουργού Οικονομικών, καθώς και του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, βρίσκει δουλειά στο υπουργείο Εσωτερικών και, συγκεκριμένα, στη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διοίκησης. Η απασχόληση αφορά σύμβαση αορίστου χρόνου σε συνιστώμενη προσωποπαγή θέση, όπως προβλέπει ο νόμος 3717/2008.
Η πρόσληψη της κυρίας Παπαϊωάννου δημοσιεύτηκε στο φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, αριθμός 1782, με ημερομηνία 12 Νοεμβρίου 2010, σε ειδική λίστα με άλλα οκτώ ονόματα ενώ είναι προφανές πως έχει προσληφθεί νομότυπα εκμεταλλευόμενη ευνοϊκό «παράθυρο» του νόμου για εργασιακή τακτοποίηση.
Η κυρία Παπαϊωάννου όταν έφυγε από την Ο.Α πήρε εφ’ άπαξ 50.000 ευρώ και τώρα θα έχει το δικαίωμα να πάρει ένα δεύτερο και βέβαια να απολαμβάνει τον μισθό της και μια καλή σύνταξη για τα… γηρατειά.
Ο κύριος της φωτογραφίας, θεωρώ, πως δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις… Είναι ο σημερινός Υπουργός Υγείας ο οποίος διατέλεσε επίσης Υπουργός Εργασίας και θα μείνει στην Ιστορία για πολιτικά του «ατοπήματα», έχει κάνει πολλές βαρύγδουπες δηλώσεις, ενώ εσχάτως στράφηκε και εναντίον τριμελών και τετραμελών οικογενειών που ζουν με έναν μόνο μισθό και θα δείτε πιο κάτω γιατί το αναφέρω…
Είναι αυτός που πριν λίγες ημέρες, ως «εισαγγελέας» των πάντων και με την «ρητορική άνεση» που τον διακατέχει είπε πως «Ένα εκατομμύριο δημόσιοι υπάλληλοι ταλαιπωρούν εννέα εκατομμύρια Έλληνες», με αποτέλεσμα να οργίσει και να συσπειρώσει εναντίον του το σύνολο των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα…
Αλήθεια, ποιός, όμως, διορίζει ποιούς στο δημόσιο;
Ο κ. Λοβέρδος, όμως, έχει αποκρύψει επιμελώς εδώ και ενάμιση χρόνο να αναφέρει ότι ανάμεσα στους οκνηρούς και τεμπέληδες, όπως υπονόησε, διορισμένους δημοσίους υπαλλήλους που «παρασιτούν» στην «καμπούρα» του ελληνικού λαού βρίσκεται και η… γυναίκα του… Καίσαρα, η αγαπημένη του σύζυγος!
Απλά, διότι η κυρία Παπαϊωάννου, εκτός από το δικαίωμα που έχει στην εργασία ως Ελληνίδα πολίτις, τυγχάνει να είναι η σύζυγος του κ. Λοβέρδου!
Ασφαλώς και η πρόσληψή της δεν θα ήταν κάτι περισσότερο από ένα «νόμιμο» ρουσφέτι με συγκεκριμένη αξία εάν δεν ήταν η σύζυγος του λαλίστατου Υπουργού και στην προκειμένη περίπτωση δεν κρίνεται το νόμιμο αλλά το ηθικό. Με άλλα λόγια, όπως άλλωστε έχω τονίσει και στο παρελθόν, «ότι νόμιμο, δεν είναι και απαραίτητα ηθικό»!
Εδώ αξίζει να αναφέρουμε ακόμα μια λεπτομέρεια που όμως δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη: Στην οικογένεια Λοβέρδου μπαίνουν τρεις μισθοί την ίδια ώρα που κάποιοι άλλοι δεν έχουν να φάνε…
Ντροπή, δάσκαλε που δίδασκες…

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ EKDOSI.COM:
ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΛΟΒΕΡΔΟΥ... ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ ΟΤΙ ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ... ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΖΥΓΟ ΤΗΣ ΠΟΥ ΠΑΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΡΟΪΔΙΑ ΣΥΝΝΕΦΟ... ΕΧΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΠΟΛΛΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΠΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, ΜΑΣ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΣΩΤΗΡΑΣ ΤΟΥ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΤΡΑΓΙΚΟΣ SOCIAL-ΛΗΣΤΗΣ!!!


ΔΙΕΛΥΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΓΑΘΑ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ... ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ... Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΕΜΒΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ...


christossainis. 
eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »

Στον "ντορβά" επιδόματα πολυτέκνων και συντάξεις

Οι αιματηρές διαπραγματεύσεις της τρόικας με την ελληνική Κυβέρνηση μέχρι στιγμής έφεραν στον ντορβά το επίδομα των πολυτέκνων, τη φαρμακευτική δαπάνη, τις εφημερίες των γιατρών και έπεται και συνέχεια...


Τελικά μέρος του προβλήματος του χρέους σύμφωνα με όσα υποστήριξαν έμμεσα μέσω των περικοπών ήταν το επίδομα…των πολυτέκνων.
Οι αιματηρές διαπραγματεύσεις της τρόικας με την ελληνική Κυβέρνηση μέχρι στιγμής έφεραν στον ντορβά το επίδομα των πολυτέκνων, τη φαρμακευτική δαπάνη, τις εφημερίες των γιατρών και έπεται  και συνέχεια…


Κόβουν τις ζωές μας
«Ό,τι δεν συμφωνείται, κόβεται» στην διαπραγμάτευση με την Τρόικα. Την τύχη αυτή ενδέχεται να έχουν κύριες συντάξεις αλλά και τα επιδόματα των πολυτέκνων, προκειμένου να καλυφθεί το «κενό» των περίπου 600 εκατ. ευρώ στη λίστα των μέτρων του 2012, όπως αυτή παρουσιάστηκε στην Τρόικα.

Σύμφωνα με πληροφορίες,  η λίστα αυτή περιλάμβανε μέχρι και τα μεσάνυχτα σήμερα συνολικά μέτρα 2,31 δισ. ευρώ. Και συγκεκριμένα προβλέπει περικοπές:

- Της φαρμακευτικής  δαπάνης κατά  1,07 δισ. ευρώ
- Των αμυντικών δαπανών της χώρας κατά επιπλέον 300 εκατ. ευρώ
- Του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων κατά 400 εκατ. ευρώ.
- Από τις λειτουργικές δαπάνες οργανισμών κλπ. 200 εκατ. ευρώ.
- Από εφημερίες ιατρών του ΕΣΥ άλλα 50 εκατ. ευρώ
- Γενικές δαπάνες υπουργείων συνολικού ύψους 250 εκατ. ευρώ,
- Από τα πολυτεκνικά επιδόματα άλλα  40 εκατ. ευρώ.

Το τελευταίο ειδικά μέτρο φαίνεται πως θα προκύψει από εισοδηματικά κριτήρια στη χορήγηση των επιδομάτων στους πολυτέκνους, κατά τρόπο που θα αποκλείει τους έχοντες υψηλότερα εισοδήματα.

Περιμένοντας τις λεπτομέρειες των τροϊκανών

Μόνο ένα κομμάτι της διαπραγμάτευσης αφορούν τα μέτρα αυτά  για τους όρους και τα ανταλλάγματα για τη νέα δανειακή σύμβαση.
Επί τάπητος τέθηκαν τα  μεσάνυχτα στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό και τα εργασιακά. Σύμφωνα με ανώτατο κυβερνητικό αξιωματούχο που μετείχε στις συζητήσεις με την Τρόικα, η τύχη του 13ου μισθού εξαρτάται ευθέως από το αν η Τρόικα αποδεχτεί ως ικανές τις μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα. Ενώ δηλαδή καταβάλλεται προσπάθεια οι μειώσεις να αφορούν μόνο τον κατώτατο μισθό για τους νεοπροσλαμβανόμενους, ενδεχομένως να απαιτηθεί συμπληρωματικά και η επιβολή πλαφόν ή η κατάργηση του 13ου μισθού –ενδεχομένως και του 14ουστον ιδιωτικό τομέα.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, στην πρώτη δόση της νέας δανειακής σύμβασης θα περιλαμβάνονται και 6 δισ. ευρώ για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του κράτους προς ιδιώτες και επιχειρηματίες.
Διαβάστε περισσότερα » »

Αντε γεια....


katohika.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΑΡΗ.


Αφορμή για να γράψω το παρακάτω άρθρο στάθηκε το βιβλίο του Γεωργίου Κασιμάτη "Εξωγήινη Αρχαιολογία".  Έχω αναφερθεί κάποια στιγμή  ξανά στο ιστολόγιο μου για το υπέροχο βιβλίο που εκδόθηκε  πριν μια δεκαετία αλλά είναι πάντα τόσο επικαίρο.. 
Θυμάμαι τότε η πληροφόρηση γινοτάν είτε απο βιβλία είτε απο μηνιαία περιοδικά και κάθε φωτογραφία που βλέπαμε αναλυόταν ξανά και ξανά με το συνεχές ερώτημα να πλανάται στο μυαλό μας.. Υπάρχει άραγε ζωή σε άλλους πλανήτες; Και αν δεν υπάρχει και έχει καταστραφεί ο πολιτισμός τους; Δεν θα υπήρχαν ερείπια, κάποια
υπολείμματα πολιτισμού;
Ασφαλώς!  Με την διαφορά ότι θα είχαν σκεπαστεί με διαστημική σκόνη, θα είχαν καταστραφεί από πτώσεις μετεωριτών και θα είχαν αλλοιωθεί από το πέρασμα του χρόνου.

Δεν μας ενδιαφέρει τι απέγινε αυτός ο πολιτισμός..Μας ενδιαφέρει να βρούμε στοιχεία. Αρχαιολογικά στοιχεία στην συγκεκριμένη περίπτωση που θα δείξουν ότι υπήρχε κάτι! 


Στο κεφάλαιο "ΑΡΗΣ" του βιβλίου "Εξωγήινη Αρχαιολογία" και στην σελίδα 103 υπάρχει μια φωτογραφία που την παραθέτουμε ακριβώς από κάτω. Η φωτογραφία αυτή είναι από την περιοχή "ΧΑΟΣ ΤΟΥ ΥΔΑΣΠΗ".  Όπως  βλέπετε και οι ίδιοι στην περιοχή αυτή εκτείνεται αυτό το ανεξήγητο "γυάλινο σκουλήκι" για πολλά χλμ. ενώ σε κάποια σημεία φαίνεται σε άλλα εξαφανίζεται και η ερμηνεία είναι ότι ΠΙΘΑΝΟΝ να αποτελεί  κάποιο είδος υπόγειων-υπέργειων αγωγών επικοινωνίας του κόκκινου πλανήτη. 
Τώρα αν θεωρείται πως το συγκεκριμένο είναι δημιούργημα της φύσης..
ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.





Mε την σημερίνή τεχνολογία θα ήμουν ανόητος αν δεν δοκίμαζα να επισκεφθώ την περιοχή ΧΑΟΣ ΤΟΥ ΥΔΑΣΠΗ.  Με ένα κλικ και το πρόγραμμα Google earth σε εφαρμογή μπορεί οποιοσδήποτε να μεταφερθεί εκεί σε λιγότερα από 5 δευτερόλεπτα.
Φυσικά δεν περίμενα να αντικρύσω την ποιότητα της παραπάνω φωτογραφίας και αυτό διότι 100% απ'ότι  υπάρχει είναι επεξεργασμένο προκειμένου να μην φανερωθεί η αλήθεια!


 Την παρακάτω φωτογραφία την βρήκα στις δίπλα συντεταγμένες: 3° 5'23.90"Β,  28°41'37.57"Δ.  Με μπλε περίγραμμα επισημαίνω το στοιχείο.




Η κάτω φωτογραφία είναι από τις συντεταγμένες:    2°13'45.35"Β, 28°35'11.10"Δ



Συντεταγμένες κάτω φωτογραφίας:   0°12'4.49"Ν,  45°33'40.69"Δ









 
http://worldjudge2012.blogspot.com/2012/02/blog-post_6728.html
Διαβάστε περισσότερα » »

Η λύση στο χαράτσι της ΔΕΗ έρχεται από το Βέλγιο

H βελγική εταιρεία Solvay, γίγαντας της χημικής βιομηχανίας, ανακοίνωσε ότι έθεσε με επιτυχία σε λειτουργία μια από τις μεγαλύτερες κυψέλες καυσίμου στον κόσμο, ικανή να παράγει αρκετή ηλεκτρική ενέργεια για σχεδόν 1.400 νοικοκυριά.

Βασισμένη σε μια μεμβράνη ανταλλαγής πρωτονίων, ή PEM, η γιγάντια «μπαταρία» πλησιάζει σε ισχύ το 1 Megawatt. Το σύστημα «έχει παράξει 500 MWh [μεγαβατώρες] στη διάρκεια περίπου 800 ωρών λειτουργίας» αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Η κυψέλη PEM λειτουργεί σε «σταθερό ρυθμό» σε εγκαταστάσεις που διατηρούν από κοινού στην στην Αμβέρσα η Solvay και η γερμανική BASF, αναφέρει τη Δευτέρα το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το σύστημα τροφοδοτείται με αέριο υδρογόνο που παράγεται με ηλεκτρόλυση του θαλασσινού νερού. Πάνω στη μεμβράνη, ιόντα υδρογόνου, δηλαδή πρωτόνια, ενώνονται με μόρια οξυγόνου και σχηματίζουν νερό, που είναι και το μόνο παραπροϊόν που προκύπτει από την αντίδραση.

Η τεχνολογία των κυψελών καυσίμου έχει το δυναμικό να αξιοποιηθεί σε μια πληθώρα εφαρμογών, από φορτιστές κινητών τηλεφώνων μέχρι αυτοκίνητα και πλοία και εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Οι κυψέλες που λειτουργούν με υδρογόνο θα παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο κατά την προβλεπόμενη μετάβαση στη λεγόμενη οικονομία του υδρογόνου. Παρόλα αυτά, οι εμπορικές εφαρμογές τους παραμένουν προς το παρόν περιορισμένες.

Η κυψέλη PEM της Solvay αναπτύχθηκε με επενδυτικά κεφάλαια 5 εκατομμυρίων ευρώ, από τα οποία ένα σημαντικό μέρος καλύφθηκε από την ΕΕ και τις κυβερνήσεις του Βελγίου και της Ολλανδίας.

 
ΤΑ ΝΕΑ
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο Ρέππας επιτέθηκε στο MEGA: "Από συνήγοροί του μνημονίου, κατήγοροι!"


Βγήκαν τα μαχαίρια στο κεντρικό δελτίο του Mega της Δευτέρας, καθώς έπειτα από παρέμβαση του Δ. Ρέππα στην κανονική ροή του δελτίου υπήρξε ανταλλαγή… «φιλοφρονήσεων» μεταξύ της κεντρικής παρουσιάστριας, Όλγας Τρέμη, και του υπουργού.
Αφορμή στάθηκαν οι απολύσεις 15.000 δημοσίων υπαλλήλων και το γεγονός ότι ο υπουργός τις δέχεται ενώ είχε δηλώσει ότι «μόνο πάνω από το πτώμα μου θα γίνουν απολύσεις». Ο Δ. Ρέππας απάντησε σκωπτικά στις κατηγορίες των δημοσιογράφων λέγοντας «είστε και εσείς υπέρ των απολύσεων» για να ακολουθήσει ένας έντονος διάλογος.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα:






topontiki
Διαβάστε περισσότερα » »

Βουλγαρία: Έσπασε φράγμα, εννέα νεκροί, δεκάδες στα νοσοκομεία

 Κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη νότια Βουλγαρία

Φεβρουάριος 6, 2012

Ολόκληρο χωριό βυθίστηκε κάτω από το νερό όταν έσπασε  ένα φράγμα στην περιοχή.
Ο αριθμός των νεκρών από το απόγευμα της Δευτέρας, έφθασε τους εννέα.
Μέσα σε λίγα λεπτά το χωριό Μπίσερ πλημμύρισε μετά από το ρήγμα που σημειώθηκε στο κοντινό φράγμα «Ιβάνοφ».


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες μέσα σε δέκα λεπτά πλημμύρισε όλο το χωριό, ήδη, 27 άνθρωποι νοσηλεύονται στο Χαρμανλί με τραυματισμούς και κρυοπαγήματα.

Τα νερά κατέκλυσαν όλη την περιοχή παρασύροντας αυτοκίνητα και ανθρώπους. Ένα ανδρόγυνο πνίγηκε μέσα στο αυτοκίνητο που πήγαινε προς το χωριό. Όλος ο δήμος Χαρμανλί κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Τα ισόγεια σπίτια σκεπάστηκαν με τα νερά του φράγματος μέχρι τα κεραμίδια και ακόμη τα συνεργεία διάσωσης του στρατού και της αστυνομίας δεν γνωρίζουν  για την τύχη αρκετών κατοίκων  του χωριού.
Διαβάστε περισσότερα » »