Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

ΧΗΜΙΚΟΙ ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ: το συναίσθημα της ανακάλυψης ….

Οπτική επαφή 1η
Καλοκαίρι του 1985.. μικρούλης και αδαής καθισμένος στο μικρό μου καρεκλάκι  τρώω το απογευματινό μου. Η  λατρεμένη γιαγιά μου με την μπουκιά στο χέρι να σημαδεύει το στόμα μου μα εγώ να αποκλίνω συνεχώς διότι στον ορίζοντα συμβαίνει κάτι παράξενο για τα μέχρι τότε δεδομένα. Ένα αεροπλάνο της γραμμής άφηνε πίσω του μια τεράστια ουρά από καυσαέρια. Τεράστια από την μια άκρη του ορίζοντα ισα  με την άλλη. Γιαγιά τι είναι αυτό αναρωτήθηκα? Τίποτα γιε μου ((αυτά τα αεροπλάνα μελετούν  τον καιρό)). Μα κάτι μέσα στο παιδικό μου  μυαλό έμοιαζε παράταιρο ,παράξενο. Καλά γιαγιά πως δηλαδή βλέπει τον καιρό? Και τότε ήρθε η απάντηση ((είναι για τον καιρό σου είπα τρώγε!!!!)).  Οξύμωρο και καθόλου λογικό. Εκείνη την εικόνα της αερογραμμής την έχω cart postal ακόμη . Την βλέπω μπροστά μου . Κάτι με ώθησε μεταγενέστερα και συνεχώς ψαχούλευα τον ουρανό .. Υπήρχαν ευρήματα χημικών αεροψεκασμών ανά τακτά χρονικά διαστήματα ,μα όταν ρωτούσα και ύψωνα το χέρι στον ουρανό  με κοιτούσαν με περιφρόνηση και με μια απάθεια του στυλ ((κάναμε και ένα παιδί ολίγων τι  jazz)). Κάποιες φορές αισθανόμουν πολύ άβολα και μειονεκτικά καθώς  τα παιδιά της ηλικίας μου επίσης χλεύαζαν τον έντονο τρόπο  με τον οποίο αντιμετώπιζα το θέμα. Και ο καιρός περνούσε κυλούσε ,ώσπου….. κάποια στιγμή μηχανικά το γεγονός αυτό έγινε βίωμα ,συνήθεια  και κάπως έτσι αποφάσισα υποσυνείδητα να δεχτώ ότι κάποιοι όντως μελετούν  τον καιρό με χημικές ουρές αεροσκαφών ((((χα,χα,χα,χα,χα,χα))) …κάπου μέσα μου όμως επικρατούσε  το αδιαχώρητο από εκείνες τις σκέψεις που μου φώναζαν  ψάξε  κάτι δεν είναι σωστό..
Οπτική επαφή 2η
 Άνοιξη του 2000..Ταξιδι στο Βόλο. Εγώ και η σύζυγος   μου πήγαμε να περάσουμε ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο  με τα ξαδέλφια που έχουμε εκεί. Και ναι ήταν υπέροχο. Το μεσημέρι του Σαββάτου ο ξάδελφος με πήρε με την μηχανή του και ανεβήκαμε στον λόφο της Γοριτσας ((http://okloios.blogspot.gr/2012/04/to.html)) όπου εκεί έγινε εκείνο που κατάσαρκα περίμενα. Ήταν περίπου 13:00  το μεσημέρι και αφού η περιήγηση στο δελφικό (()+()) του λόφου είχε τελειώσει ,ανεβήκαμε επάνω στο ξωκλήσι για να αγναντέψουμε την θέα του υπέροχου Παγασητικού κόλπου. Καθίσαμε λοιπόν σε ένα παγκάκι στο χείλος του βράχου και ακριβώς απέναντι μας ζωγράφιζαν τον ουρανό δυο αεροσκάφη με χημικές ουρές . Η αντίδραση μου ήταν αστραπιαία . Ψηλέ!!! Κοίτα εκεί . Εκείνος γέλασε .Τι βλέπεις με ρώτησε? Και ξανά το γαϊτανάκι της ηττοπάθειας και του απόλυτου blackout. Είναι χημικοί αεροψεκασμοί Χάρη.. Τα μάτια μου γούρλωσαν και το βλέμμα μου άλλαζε μια σε εκείνον και μια στα βρωμερά πλάσματα που υπήρχαν μέσα σε εκείνες τις κακόβουλες ιπτάμενες ψεκαστρες  .Το πρώτο άκουσμα για εκείνα που θα ακλουθούσαν ήταν συνταρακτικό. Ψηλέ με δουλεύεις ε? Ναι σου λέω είναι χημικοί αεροψεκασμοί ο λεγόμενος ψυχοτρονικός πόλεμος (( μαιμουδοποιηση)).Έμεινα με το στόμα ανοιχτό καθώς μέσα σε λίγα λεπτά άκουγα για πράγματα τα οποία αγνοούσα ((haarp system ,τεχνητή υπερθέρμανση του πλανήτη , illuminati και όλα τα συναφή)). Εκείνη την στιγμή γέμισα μέσα μου αυτοπεποίθηση  για έρευνα μα  και οργή συνάμα για εκείνα τα ερπετοειδή  ανθρωπόμορφα υπολείμματα που ραντίζουν τις ζωές αθώων ανθρώπων. Εκείνη η συνάντηση ήταν για εμένα το κλειδί που άνοιξε την κερκοπορτα του φόβου της ειρωνείας και του απόλυτου εξευτελισμού..κάτι που είμαι σίγουρος έχετε βιώσει και πολλοί από εσάς . Εκείνη η  εξιστόρηση των θεμάτων που προανέφερα συνεχίστηκε και αργότερα στο σπίτι του ξάδελφου με ανάγνωση κειμένων και Φώτο από χημικούς αεροψεκασμούς (NanoBots, Γεωμηχανική, Μαζικά Μέσα Κατευθύνσεως,)και πόσα άλλα..Ο εγκέφαλος μου ήταν έτοιμος να κρασαρει κατά την νεοελληνική, από όλα εκείνα τα απόκοσμα που διάβαζα και συνάμα μου εξηγούσε . Ένοιωσα ότι άνοιξε μπροστά μου μια πόρτα και πέρασα σε έναν άλλο κόσμο .Επιτέλους είχα βγει από το matrix και στα πρώτα μου βήματα κοιτούσα με άλλα μάτια  τα προαναφερθέντα ,με τα μάτια της ψυχής μου.
Έρευνα

Στις έρευνες που έχουν γίνει πάνω σε αυτές τις δολοφονικές ενέργειες των παγκοσμιοποιήτων έχει αποδειχτεί περίτρανα ότι ένα μεγάλο  μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού δέχεται πυρά δια της ατμόσφαιρας επιφέροντας  την καταστροφή του ανθρώπινου  ανοσοποιητικού συστήματος με αποτέλεσμα τον αργό θάνατο..Εξάλλου τα λαμογια της παγκοσμιοποίησης αρέσκονται στο σλόγκαν όσο λιγότεροι τόσο καλύτεροι. Με πρόσχημα την υπερθέρμανση του πλανήτη τούτοι οι ολίγοι και άμυαλοι ψεκάζουν με αλουμίνιο και βάριο τους πληθυσμούς  ,ουσίες άκρως τοξικές οι οποίες αποτελούν άμεσο κίνδυνο για την υγεία ενός ατόμου. Σε αναλύσεις που έχουν γίνει από επιστήμονες οι οποίοι δεν ανήκουν στο σύστημα έχουν δείξει ότι σε περιοχές πυκνοκατοικημένες

το βάριο και το αλουμίνιο υπάρχουν σε υψηλή επίπεδα . Οι επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία είναι συσωρευτικές, οι συνέπειες επέρχονται με τον καιρό, με την σταδιακή αποδυνάμωση του ανοσοποιητικού μας συστήματος, αλλά εξίσου καταστροφικές και για ολόκληρο το περιβάλλον αφού αυτά τα δηλητήρια επικαλύπτουν όλη την επιφάνεια της γης και  την μολύνουν εισχωρώντας και στον υδροφόρο ορίζοντα. Εξίσου παράξενο είναι το γεγονός ότι μας προστατεύουν (υποτίθεται) από την υπερθέρμανση του πλανήτη ενώ τα λαμογια ψεκάζουν και 03:00 τα χαραματα.((http://www.youtube.com/watch?v=EVeFysTN3Mo&feature=player_embedded)) . Πολλοί μετεωρολόγοι έχουν αποκαλύψει μυστικές πτυχές του πειράματος μα  δυστυχώς για εκείνους όχι μόνο έχουν χάσει την δουλειά τους αλλά τους παρουσιάζουν ως  τρελούς((σας θυμίζει κάτι?)). Το χαρακτηριστικό γνώρισμα ενός χημικού αεροψεκασμού είναι η λεύκανση του ουρανού (το χρώμα του γάλακτος ) . Το πέπλο αυτό λειτουργεί σαν ομπρελά ((υποτίθεται πάντα)) για να εμποδίσει τις ακτίνες του ηλίου να υπερθερμάνουν την επιφάνεια της γης . Μπούρδες . Στην πραγματικότητα είναι τόνοι από αλουμίνιο και βάριο ,κάποιοι αναφέρουν και την ουσία (στρόντιο) άκρως ραδιενεργή ουσία σε μορφή νέφους το οποίο κατακάθεται ανά στρώμα στην επιφάνεια του πλανήτη..Καθώς οι αεροψεκασμοί γίνονται εντονότεροι συνήθως τον μήνα Σεπτέμβριο πληθαίνουν καθημερινά οι καταγγελίες για έντονους πονοκεφάλους ασάφεια σκέψης θολούρα στα μάτια και κάποια συμπτώματα που δυστυχώς σας πανικοβάλουν γιατί  είναι πρωτόγνωρα . Σύμφωνα πάλι με κάποιες πληροφορίες  από τον ουρανό και μετά από έντονους ψεκασμούς έπεσαν ιστοί ανθρώπινης κατασκευής (νανοτεχνολογιας) οι λεγόμενοι Morgellons. Οι άνθρωποι πρέπει να γνωρίζουν ότι το 1982 κατατέθηκε μια πατέντα για τεχνητή βροχόπτωση με την χρήση DMSO. Το DMSO (υποπροϊόν θαλάσσιας άλγης) είναι ένας φορέας που…. όποια ουσία την ακολουθεί, μπαίνει στο ανθρώπινο κύτταρο.

Αυτός είναι ο λόγος που μερικοί ασθενείς  έχουν μέρη εντόμων στο σώμα τους. Όταν ένα έντομο δαγκώσει η ακόμη να προσγειωθεί μόνον σε κάποιον που έχει έρθει σε επαφή με το DMSO, τότε κάποιο από το DNA του εντόμου θα μπει στην κυτταρική δομή και θα μεταλλαχτεί.(SPIDERMAN????). Δυστυχώς  κάποιοι επιστήμονες μυωπικοί ασκούν κριτική σε εκείνους που υποστηρίζουν αυτά τα γεγονότα κατά τα άλλα δολοφονικά και όπως πάντα τους χρίζουν  γραφικούς . Δεν υπάρχει επίσημος χαρακτηρισμός της ασθένειας και όποιος αναφερθεί  σε αυτήν είναι απλώς ένας ακόμη τρελός στην ουρά . Κάποιοι γιατροί που νοσούν από την ασθένεια κάνουν μόνοι τους ανεξάρτητα πειράματα με εξειδικευμένα μικροσκόπια προσπαθώντας να βγάλουν κάποια άκρη όμως τα αποτελέσματα των πειραμάτων τους αγγίζουν τα όρια της επιστημονικής φαντασίας. Οι ίνες της ασθένειας μοιάζουν να έχουν νοημοσύνη και να ανταποκρίνονται  σε κάποια ερεθίσματα, αυτόαναπαράγονται μέσα στο ανθρώπινο σώμα βάση μιας γενετικής κωδικοποίησης που έχουν μέσα τους ενσωματωμένη. Ένα από τα πολλά είδη των εν λόγο ινών η ((μπλε)) ελέγχεται από ασύρματα δίκτυα βαθμωτων πεδίων και στην κεφαλη  της υπάρχει μικροκαμερα υψίστης τεχνολογίας . Χαμογελάστε και μην περιμένετε να σας τσιπαρουν το έχουν κάνει ήδη μέσω της αναπνοής σας αλλά και του σώματος σας . Την ονομασία η ασθένεια την πήρε από την βιολόγο  Mary Leitao όπου ο γιος της εν λόγο κυρίας ανέπτυξε ξαφνικά κάτω από τα χείλη μια ανοιχτή πληγή μέσα από την οποία λίγο αργότερα έβγαιναν κόκκινες ,μπλε, μαύρες και λευκές ίνες . Πάνω από 8 γιατροί που εξέτασαν το παιδί δεν μπόρεσαν να διαγνώσουν κάποια από τις γνωστές στο ευρύ ιατρικό κοινό ασθένειες αδυνατώντας   να δώσουν  χείρα βοηθείας. Η βιολόγος ανακάλυψε μετά από εκτενή έρευνα ότι χιλιάδες άνθρωποι σε όλο τον κόσμο νοσούν από αυτήν την ασθένεια φάντασμα. Η ασθένεια Morgellons επιφέρει έντονη δερματική φαγούρα και την αίσθηση ότι στο σώμα τους ασθενή περπατούν ζωύφια.

Δείτε ένα σχετικό video http://www.youtube.com/watch?v=FFeHIXGT0To
Επίσης το χυδαίο και αποτρόπαιο βιολογικό αυτό όπλο των χημικών αεροψεκασμών ακούγεται  ότι χρησιμεύει  και στην δημιουργία καιρικών φαινομένων όπως και σε διάφορες περιπτώσεις σεισμικών δραστηριοτήτων. Ναι είναι παράξενο το πώς μπορεί να έχει άμεση σχέση  το HAARP με τους αεροψεκασμούς  όμως αν ψάξουμε σε βάθος κάποιες περιπτώσεις θα ανακαλύψουμε ότι η αλληλουχία των γεγονότων συνδέει τα δυο αυτά καταστροφικά όπλα. Οι ουσίες των χημικών αεροψεκασμών είναι ενώσεις βαρέων μετάλλων και τα νέφη που δημιουργούν παρουσιάζουν στρώματα ηλεκτρικά φορτισμένα τα οποία δημιουργούν  ηλεκτρική αγωγιμότητα . Σε αυτό λοιπόν το ηλεκτρικό σώμα στέλνεται ενέργεια ,προερχόμενη από τις κεραίες του HAARP και έτσι δημιουργούνται  μεταβαλλόμενα ρεύματα ιονοσφαιρικου τύπου. Το μικροκύμα αυτό διοχετεύεται σε κάθε κατεύθυνση και φυσικά προς την επιφάνεια της γης . Αν κάποιοι  επιθυμούν σεισμό στέλνουν αυτό το μικροκύματα σε κάποιο ενεργό σεισμικό ρήγμα και η σούπα είναι έτοιμη . Έτσι λοιπόν μιλάμε πλέον για ένα υπεροπλο  του οποίου η δύναμη ίσως να μην είναι εξολοκλήρου και δια της έρευνας προκαθορισμένη ,και ίσως  μιλάμε για μια τεχνητή ανθρώπινη ανακάλυψη που δεν προέρχεται από αυτόν  τον πλανήτη. Είναι τεχνολογικά απίθανο βάση δεδομένων και στατιστικών η  μέχρι σήμερα ανθρώπινη τεχνολογική  γνώση   να έχει κατασκευάσει κάτι τέτοιο. Αυτό όμως είναι ένα άλλο κεφάλαιο που επίσης αξίζει  έρευνα .
Είναι το όπλο όπου επίσης είναι υπεύθυνο για πολες καταστροφικές πλημύρες και απότομες αλλαγές της θερμοκρασίας ..Πειράματα επί πειραμάτων .Απίστευτες μεταπτώσεις της θερμοκρασίας παρατηρούνται σε πολλά σημεία του πλανήτη ,όπου σε λίγες μόνο ώρες η θερμοκρασία πέφτει η ανεβαίνει 20-25 βαθμούς κελσίου . Βρισκόμαστε λοιπόν σε έναν πόλεμο που μαίνεται εδώ και πολύ καιρό . Έναν πόλεμο που είναι μυστικός καθώς  αυτή η τεχνολογία  μπορεί να γίνει  ορατή μόνο στον ουρανό μας  ,που από καταγάλανος μέσα σε λίγες ώρες γαλακτωνει και μετά από δυο η τρεις ημέρες χαλά ο καιρός με τα αποτελέσματα που οι περισσότεροι από εσάς ήδη γνωρίζεται. Χημική βροχόπτωση.

Συμπέρασμα

Το συμπέρασμα από αυτήν την αποτρόπαια διαδικασία εξόντωσης  του  ανθρώπινου πληθυσμού  και καταπάτησης των  δικαιωμάτων του καθένα από εμάς για μια καθαρή ατμόσφαιρα ,και για ένα αύριο καλύτερο για τους απογόνους  μας είναι ότι πρέπει να αντιταχτούμε σε αυτήν την λαίλαπα της παγκοσμιοποίησης .Να ορθώσουμε το ανάστημα στο σάπιο σύστημα και σε εκείνους που θεριεύουν λόγο της δίκης μας ανυπαρξίας σε καιρεα προβλήματα που ταλαιπωρούν ολοένα και περισσότερο την δική μας καθημερινότητα. Και δεν είναι προβλήματα που λόγο κινδυνολογίας και συνομοσιολογιας  ανακάλυψαν κάποιοι αδαείς , αλλά ζωντανά παραδείγματα που περνούν μπροστά από τον κάθε ένα μας  μα  δεν τα δίνουμε σημασία. Ο Ιησούς  Χριστός είπε ((πίστευε και μη   ,  ερεύνα)). Ερεύνα και να είσαι σίγουρος ότι θα ανακαλύψεις εκείνα που σε κρατούν υπόδουλο στα δεσμά της  παγκόσμιας τρομοκρατίας -τρομολαγνιας . Κανείς δεν είναι εξυπνότερος από τους άλλους.  Όλοι μαζί πρέπει να ενωθούμε και με μικρά βήματα να σώσουμε το μέλλον των παιδιών μας.  Κάποια στιγμή  πίστεψα  πως όλα αυτά είναι αστείες καταστάσεις  που είχα εντρυφήσει στο μυαλό μου χωρίς λόγο. Πίστευα ότι ανούσια κοιτούσα τον ουρανό και μελαγχολούσα.  Όμως ερευνώντας  κατάλαβα ότι πίσω από την κουρτίνα κρύβονται τέρατα ανθρωπόμορφα που για κάποιον ιδιαίτερο λόγο που δυστυχώς θα αργήσουμε να κατανοήσουμε πλήρως ,θέλουν το κακό του ανθρώπινου γένους . Υπάρχουν οι επικυρίαρχοι του σκότους ,ναι καλά διαβάζεις (((του σκότους))) .Πλάσματα υπόδουλα μα συνάμα  παμπόνηρα και μοχθηρά που την ψύχη  τους χάρισμα την έχουν κάνει στον μαμωνά και στην απληστία . Το αποτέλεσμα αυτής της κακογουστιάς και του παλιμπαιδισμού (εγώ είμαι ο δυνατός , εγώ σε ελέγχω) δεν μπορεί να το φανταστεί ένας απλός κοινός ανθρώπινος  νους ,διότι ο δόλος που διακατέχει αυτές τις πλανεμένες μαριονέτες του συστήματος  χρήζει ψυχιατρικής ανάλυσης και χορήγησης βαρέων φαρμάκων για την ίσως  πιθανή ίαση τους . Λυπάμαι που ανάμεσα σε απλούς κοινούς θνητούς υπάρχουν κάποια όντα που χαριεντίζονται στην μοναξιά τους ,νομίζοντας ότι πράττουν το σωστό για τα αφεντικά που προσκυνούν . Σύντομα αδελφοί μου η αλήθεια που ο ένας και μοναδικός θεός επέλεξε πριν καν από την δημιουργία μας θα ανατείλει σαν τον πρωινό ήλιο και θα ζεστάνει τις καρδιές όλων εκείνων που σθεναρά στέκονται αρωγοί στο ξεμπρόστιασμα της Παγκόσμιας τάξης πραγμάτων .    Σύντομα  ……………
Μετά τιμής Μαινας Θεοχάρης   ΣΕΡΑΦΙΝΟ  ΕΛΛ-ΧΑ…….
 
apocalypsejohn
Διαβάστε περισσότερα » »

Μια Ελβετίδα γράφει γιατί οι Ευρωπαίοι μισούν τους Έλληνες!!

  Μέσα από τις σελίδες ενός βιβλίου, με τίτλο «Σκυλάνθρωποι» μία Ελβετίδα εξηγεί γιατί τόσο η ίδια, όσο και οι Ευρωπαίοι μισούν τους Έλληνες. Μάλιστα, δίνει την δική της απάντηση στο γιατί συμπεριφέρονται όλοι με «άθλιο» τρόπο στον ελληνικό λαό!


Ωστόσο, μεταξύ άλλων, εκμυστηρεύεται ότι παρόλο που υπάρχει ένα συναίσθημα μίσους από την πλευρά της, την ίδια στιγμή θαυμάζει και σέβεται το ελληνικό πνεύμα και τους αρχαίους Έλληνες.

«Τα ζώα δεν συγχωρούν ποτέ στον άνθρωπο τη βελτίωση της συμπεριφοράς τους, γιατί νιώθουν ότι αυτή η βελτίωση τ' απομακρύνει από τη φύση τους. και όποτε δίνεται η ευκαιρία το μίσος εκρήγνυται» {...}

{...} «Είναι ακριβώς αυτό που συμβαίνει μ' εμάς τους Ευρωπαίους και τους Έλληνες! Αν υπάρχει μια φυλή στον κόσμο που κυριολεκτικά τη μισώ αφόρητα, αυτή η φυλή είναι οι Έλληνες»! Και τεκμηριώνει την άποψή της λέγοντας ότι στα γυμνασιακά της χρόνια ένιωθε "ψυχικά καταπιεσμένη" γιατί "Οι Σοφοί μας Δάσκαλοι δεν μας δίδαξαν τίποτα που να μην το είχαν ήδη Ανακαλύψει, Εξηγήσει, να μην να μην το είχαν Τεκμηριώσει, να μην το είχαν Τελειοποιήσει οι Αρχαίοι Έλληνες"!

Κι αν κάποτε ανέφεραν κανένα άλλον συγγενή της Γνώσης και της Σοφίας, που δεν ήταν Έλληνας, στο τέλος πάντα κατέληγαν ότι η Γνώση του και η Σοφία του ήταν βασισμένη επάνω στη Σοφία κάποιου Έλληνα Φιλόσοφου! Σιγά σιγά ένιωθα πως οι Γνώσεις μου, οι Σκέψεις μου, τα Αισθήματά μου, η Προσωπικότητά μου, ο Κόσμος μου, η Ύπαρξή μου ως το πιο έσχατο κύτταρό μου ήταν όλα επηρεασμένα, ήταν ταγμένα σε αυτό που σήμερα ονομάζουμε "*Η Φιλοσοφία των Αρχαίων Ελλήνων*"! {...}

{...} «Ένα φλογερό μίσος για καθετί το ελληνικό»! «Αργότερα στο πανεπιστήμιο, η κατάσταση έγινε δραματική. Ο Ασκληπιός από τη μια, ο Ιπποκράτης απ' την άλλη! Ο Γαληνός τη μια μέρα, ο Ορειβάσιος την επομένη! Αέτιος το πρωί, Αλέξανδρος Τραλλιανός τ' απόγευμα! Παύλος ο Αιγινίτης από 'δω, Στέφανος ο Αθηναίος από 'κει. Δεν μπορούσα ν' ανοίξω βιβλίο χωρίς να βρω μπροστά μου την ελληνική παρουσία. Δεν τολμούσα να πιάσω στα χέρια μου λεξικό για να βρω μια δύσκολη, σπάνια, μια χρήσιμη, μια έξυπνη, μια όμορφη, μια μεστωμένη λέξη. Όλες ελληνικές! Και άλλες αμέτρητες σαν την άμμο των θαλασσών και των ποταμών, ελληνικής κι αυτές προέλευσης! Πρόκειται για φαινόμενο ομαδικό! Έτσι αισθανόμαστε λίγο πολύ όλοι μας απέναντι στους Έλληνες.

Τους μισούμε όπως τα ζώα τους θηριοδαμαστές. Και μόλις μας δίνεται η ευκαιρία χιμάμε, τους δαγκώνουμε και τους κατασπαράζουμε. Γιατί στο βάθος ξέρουμε ότι κάποτε είμαστε ζώα μ' όλη τη σημασία της λέξης κι είναι αυτοί, οι Έλληνες, πάλι οι Έλληνες, πάντα οι Έλληνες, που μας εξώσανε από τη ζωώδικη υπόσταση και μας ανεβάσανε στην ίδια με τους εαυτούς τους ανθρώπινη βαθμίδα! Δεν αγαπάμε κάτι που θαυμάζουμε.

Ρίξε μια ματιά στην ιστορία και θα διαπιστώσεις ότι όλοι οι Ευρωπαίοι, με αρχηγούς τους Λατίνους και το Βατικανό, λυσσάξαμε να τους εξαφανίσουμε τους Έλληνες από το πρόσωπο της γης! Δεν θα βρεις και δεν θα φανταστείς συνδυασμό και εγκλήματος, πλεκτάνης και παγίδας που δεν το σκαρφιστήκαμε και δεν το πραγματώσαμε για να τους εξολοθρεύσουμε!

H ιστορία με το μίσος κατά των Ελλήνων δεν ξέφτισε. Ο σύγχρονος πολιτισμένος άνθρωπος είναι ο ίδιος και χειρότερος. Δεν θα επιτρέψει ποτέ το Βατικανό, να επιβιώσει στην αυλόπορτα της Ευρώπης, στα πλευρά της Ασίας και στο κατώφλι της Αφρικής ο Ελληνισμός γιατί θεωρούν ότι τους αφαιρούμε Σεβασμό και Κύρος!

Γι' αυτό παρόλο που τους μισώ, γιατί δεν προέρχομαι από τη φυλή τους, δεν μπορώ να μη τους θαυμάζω και να μη τους σέβομαι και θα συνεχίσω να μελετάω τον Πλάτωνα, τον Σωκράτη και τον Περικλή όσο θα ζω, διδάσκοντας στα παιδιά μου τη Δύναμη της Σοφίας τους και την επιρροή της στη Ζωή μας και στην Ευτυχία μας!».
  
Διαβάστε περισσότερα » »

«Το εφεύρημα μιας δολοφονίας στο Facebook έφερε την Ελλάδα και τα Σκόπια σε απειλή πολέμου»

Η είδηση ήταν δραματική και σε σύντομο χρονικό διάστημα προκάλεσε χιονοστιβάδα αντιδράσεων στα ταραγμένα Σκόπια. 

Ο φοιτητής Αλεκσαντάρ Σαμαρντζίεφ ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από έναν Έλληνα νεοναζί μόνο και μόνο επειδή δεν ήθελε να αλλάξει το όνομά του, γράφει το σερβικό δημοσίευμα και συνεχίζει:


Πολύ σύντομα όμως κατέληξε αυτή η ιστορία να γίνει αναξιόπιστη και πολύ άσχημη και , κατά πάσα πιθανότητα, κατασκευάστηκε και αναρτήθηκε στο Facebook, απλά για να αυξήσει τα πάθη στις ήδη κακές σχέσεις μεταξύ των Σκοπίων και της Ελλάδας.

Στην αρχή, όμως, όλα έμοιαζαν εντυπωσιακά και απειλήθηκαν να γίνουν βίαιες διαδηλώσεις στα Σκόπια και τα μέσα ενημέρωσης περίμεναν την απάντηση της πολιτείας για την υπόθεση, όπως σημειώνει η "Jutarnji list".

Στην υπόθεση επενέβη και ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Σλαβικού Κογκρέσου των Σκοπίων, Τοντόρ Πετρόφ,  στο σλαβικό εθνικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο MRTπροτρέποντας τους Σκοπιανούς να  προβούν σε διαμαρτυρία έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στα Σκόπια καθώς η αστυνομία είχε ήδη ετοιμαστεί για την αναστάτωση που θα προέκυπτε.

Η ατμόσφαιρα στην σλαβική κοινωνία εντάθηκε γρήγορα και ακούστηκαν σχόλια ότι η χώρα βρίσκεται στο χείλος του πολέμου.

Το στόρι το έγραψε ένας υποτιθέμενος ξάδελφος του Αλεκσαντάρ Σαμαρντζίεφ  στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, ότι ένα μέλος της οικογένειας δολοφονήθηκε άγρια στη Θεσσαλονίκη ενώ 'υπερασπιζόταν την εθνική τιμή’ του.

Για την υπόθεση κατηγορήθηκε μέλος του  ριζοσπαστικού δεξιού κόμματος «Χρυσή Αυγή», το οποίο έχει ήδη  εκδηλώσει τις θέσεις του κατά των μεταναστών στην Ελλάδα.

Μέσα σε 24 ώρες έγινε γνωστό ότι κανείς δεν είχε πληροφορηθεί επίσημα για το περιστατικό.

«Είχαμε σοκαριστεί από τις πληροφορίες που κυκλοφορούσαν, αλλά δεν υπήρχε επίσημη διαβεβαίωση», είπε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας των Σκοπίων, Αλεκσαντάρ Γκεοργκίεφ, ενώ η ελληνική αστυνομία ανέφερε ρητά ότι η υπόθεση αυτή δεν είχε συμβεί και ότι ήταν εξολοκλήρουκατασκευασμένη.

Μάλιστα, εκπρόσωποι της ‘Χρυσής Αυγής’ είπαν ότι κανείς δεν είχε ακούσει κάτι για το περιστατικό και ακολούθησε η άρνηση του συμβάντος από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών και τις ενώσεις των δημοσιογράφων από την Ελλάδα και τα Σκόπια.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Ένωσης Δημοσιογράφων των Σκοπίων, ο Ντράγκαν Σεκουλόφσκι,  δήλωσε  ότι  στην περίπτωση αυτή υπάρχει παραπληροφόρηση του κοινού.

«Ευτυχώς δεν υπήρξαν σοβαρές συνέπειες , ούτε  οργανώθηκαν ταραχές στα Σκόπια,  από τα κοινωνικά δίκτυα», είπε ο Σεκουλόφσκι, γράφει το σερβικό δημοσίευμα.


echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Αγαπητοί εργοδότες ανεβάστε την «αγγελία» σας και στο ηλεκτρονικό πρακτορείο ευρέσεως εργασίας που άνοιξε από χθες ο ΟΑΕΔ.

Αγαπητοί εργοδότες. Αν ψάχνετε να προσλάβετε έναν εργαζόμενο, αφιερώστε λίγα λεπτά και ανεβάστε την «αγγελία» σας και στο ηλεκτρονικό πρακτορείο ευρέσεως εργασίας που άνοιξε από χθες ο ΟΑΕΔ. Και εσείς θα βρείτε κατάλληλο προσωπικό και οι άνεργοι θα έχουν μια ελπίδα παραπάνω να βρουν μια θέση εργασίας.

Η ηλεκτρονική σελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) απέκτησε νέα μορφή. Πλέον, λειτουργεί ως μηχανή αναζήτησης θέσεων εργασίας η οποία τροφοδοτείται on line από εργοδότες αλλά και εργαζόμενους.

Όσοι αναζητούν εργασία, έχουν στη διάθεσή τους τις ακόλουθες υπηρεσίες:

Μπορούν να βρουν μια από τις προσφερόμενες θέσεις εργασίας επιλέγοντας ακόμη και με γεωγραφικά κριτήρια. Μέσω της μηχανής αναζήτησης επιλέγεις τη θέση για την οποία ενδιαφέρεσαι, την περιοχή, ακόμη και το αν θες να απασχοληθείς με σύμβαση πλήρους ή μερικής απασχόλησης. Μην περιμένετε να βρείτε σπουδαία πράγματα. Η ηλεκτρονική πύλη άνοιξε τώρα και οι εργοδότες δεν έχουν προλάβει ακόμη να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για προσλήψεις (το όποιο ενδιαφέρον εν πάση περιπτώσει).

Πληροφορίες υπάρχουν και για όσους θέλουν να αναζητήσουν μια θέση εργασίας στην Ευρώπη

Οι εργοδότες από την πλευρά τους, μπορούν να ενημερώνουν ηλεκτρονικά τον ΟΑΕΔ για τις κενές θέσεις εργασίας. Μπορούν επίσης να αναζητούν βιογραφικά ή να εκδηλώνουν ενδιαφέρον για πρόσληψη ανέργων μέσα από τα επιδοτούμενα προγράμματα του ΟΑΕΔ που είναι ανοικτά.



fpress.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Του τα αέρισαν: 4.500 ευρώ πρόστιμο στον γιο της ΠΑΣΟΚας βουλευτίνας που πιάστηκε με το φακελάκι

[Παρακαλούνται οι δικαστές να ουρούν και λίγο για να μη πηδάνε τόσο πολύ τους κλέφτες... δεν αντέχονται τέτοιες τιμωρίες...]

Σε φυλάκιση 30 μηνών για απάτη και παθητική δωροδοκία κατ' εξακολούθηση, καταδικάσθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ροδόπης ο 35χρονος εφοριακός, γιος της βουλευτού Κομοτηνής του ΠΑΣΟΚ, Χρύσας Μανωλιά, που συνελήφθη επ αυτοφώρω την προηγούμενη Πέμπτη στην Κομοτηνή, με προσημειωμένο χαρτονόμισμα των 50 Ευρώ, που του έδωσε 39χρονη προκειμένου να της εκδώσει βεβαίωση μη υποβολής φορολογικής δήλωσης.


Εναντίον του εφοριακού κατέθεσαν στο δικαστήριο ακόμη τρείς πολίτες, ισχυριζόμενοι ότι του έδωσαν χρήματα για παρόμοιες υποθέσεις, ενώ ο 35χρονος αρνήθηκε τις κατηγορίες.


Η ποινή είναι εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ την ημέρα, ενώ εναντίον του επίκειται και ενορκη διοικητική εξέταση... η οποία φαντάζομαι θα τον αθωώσει για να συνεχίσει τη δουλειά του όπως ξέρει




 http://dexiextrem.blogspot.gr/2012/10/4500.html
eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »

Πτολεμαΐδα:Σύλληψη δυο ατόμων για οφειλές προς το Δημόσιο ύψους 41.928,18 ευρώ

Σήμερα (02-10-2012) το πρωί, στην Πτολεμαΐδα αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Πτολεμαΐδας, συνέλαβαν δύο ημεδαπούς, 24 και 23 χρονών, για οφειλές προς το Δημόσιο.
Συγκεκριμένα, οι δύο συλληφθέντες ως ομόρρυθμα μέλη και διαχειριστές εταιρείας  με αντικείμενο «εργασίες προετοιμασίας εδάφους» όφειλαν χρέη προς το δημόσιο ύψους 41.928,18 ευρώ, από μη καταβολή Φ.Π.Α.
Οι συλληφθέντες, οι οποίοι διώκονται για παράβαση του άρθρου 18 του Ν.2523/97 (Μη καταβολή Φ.Π.Α.), οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κοζάνης.

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Γιατί τώρα τι ζούμε; Δεν έχουμε ..πολιτικό πραξικόπημα;


Σύμφωνα με την προαναγγελία της εφημερίδας "Τα Νέα", για το "Βήμα της Κυριακής" που έχει τίτλο «Το πραξικόπημα που δεν έγινε» πέρυσι τον Οκτώβριο η κυβέρνηση Παπανδρέου ουσιαστικά απέτρεψε, λίγο πριν παραιτηθεί ο πρωθυπουργός και παραδώσει τη θέση του στον Λουκά Παπαδήμο, στρατιωτικό πραξικόπημα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα τα στοιχεία του ρεπορτάζ είναι τα εξής:
  • Η περσινή στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη που ματαιώθηκε έπειτα από εισβολή δεκάδων πολιτών στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου.
  • Οι έντονες αποδοκιμασίες κατά του προέδρου της Δημοκρατίας και η απόπειρα τμήματος των Ευέλπιδων να παρελάσουν παρά τις αντίθετες εντολές των ανωτέρων τους
  • Είχαν προηγηθεί δύο μέρες νωρίτερα, πάλι στη συμπρωτεύουσα αποδοκιμασίες και προπηλακισμοί υπουργών της τότε κυβέρνησης
  • Λίγες ημέρες αργότερα, την 1η Νοεμβρίου, το ΚΥΣΕΑ προχωρά σε μαζικές αποστρατείες αξιωματικών και των τριών Οπλων.
  • Η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν εξήγησε ποτέ πειστικά εκείνες τις μαζικές αποστρατείες αλλά πολλές ήταν οι συζητήσεις της περιόδου ότι με αυτές απετράπησαν κινήσεις πολιτικής αποσταθεροποίησης
  • Σχεδόν ένα χρόνο μετά θρυλείται ότι πολιτικό πρόσωπο προερχόμενο από τον εθνικιστικό χώρο βολιδοσκοπήθηκε από ομάδα αξιωματικών αν θα ήθελε να συμμετάσχει σε στρατιωτική κυβέρνηση που θα αναλάμβανε να αποκαταστήσει την τάξη και την κοινωνική ειρήνη στη χώρα

Και το κείμενο της προαναγγελίας καταλήγει υποστηρίζοντας ότι «η δημοσιογραφική έρευνα αποκαλύπτει ότι εκείνες οι αποστρατείες μπορούν σήμερα να αποτιμηθούν ως το τέλος ενός πραξικοπήματος που δεν έγινε...


ixnos
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΠΟΥ ΕΞΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!

ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΕΣΕΙ ΚΑΙ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ!

του Μάκη Βραχιολίδη
Η τριμερής κυβέρνηση Σαμαρά οφείλει να συναντηθεί άμεσα με τους εκπροσώπους της οργάνωσης E.N.D. , των ομογενών του Καναδά- Αμερικής, που εξαγοράζουν το δημόσιο χρέος της Ελλάδος. Ο Πρωθυπουργός έχει υποχρέωση να προβεί σε συναντήσεις με τους κ.κ. Λαμπράκη και Σόρα, τους επικεφαλής της οργάνωσης που όπως ισχυρίζεται- έχει την δυνατότητα να εξαγοράσει το ελληνικό χρέος. Όπως μάλιστα ειπώθηκε στη συνέντευξή τους στο ξενοδοχείο PRSIDENT, έχουν ήδη καταθέσει 600 δισεκατομμύρια δολάρια σε τράπεζα του Καναδά, τα οποία και καλύπτουν το ελληνικό χρέος!!
Εάν πράγματι η συγκεκριμένη οργάνωση της ομογένειας η οποία δηλώνει ότι αποτελεί το αντίπαλο δέος της «νέας τάξης πραγμάτων», έχει όλα τα εχέγγυα να εξασφαλίσει την αποπληρωμή του χρέους της Ελλάδος, τότε η Πατρίδα μας θα σωθεί. Θα απαλλαγεί απ' όλα τα βαρίδια των Μνημονίων και του ΔΝΤ που υποθηκεύουν την ζωή των Ελλήνων για τις επόμενες δεκαετίες και ξεπουλούν την χώρα μας στους τοκογλύφους.
Τα όσα είπε ο κ. Σόρας ενώπιον του κοινού (πλέον των 500 ατόμων) γέμισαν με αισιοδοξία τους παρευρισκομένους. Και είναι η πρώτη φορά στα τελευταία 3 χρόνια που άνθισε το χαμόγελο στα χείλη του κόσμου. Ιδού τι τόνισε μεταξύ άλλων ο Έλληνας ομογενής:
Αρτέμης Σόρας: «Μία ελπίδα έχουμε για τη σωτηρία της Πατρίδας και αυτή βρίσκεται στην E.N.D. Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη τουλάχιστον να ελέγξει την πρόταση εάν είναι σωστή, με τους μηχανισμούς που σίγουρα διαθέτει και να προβεί άμεσα σε συζήτηση με την E.N.D. καθόσον ο χρόνος πλέον δεν επαρκεί. Η κυβέρνηση οφείλει να τοποθετηθεί επί της πρότασης και να απευθυνθεί στον ελληνικό λαό και να τον ενημερώσει για την τύχη των συζητήσεων μεταξύ αυτής και της E.N.D. .
Ο Οργανισμός E.ND. αποτελείται από καθηγητές, ικανά στελέχη, ανθρώπους που αγαπούν από καρδιάς τον ελληνισμό. Ξεχρεώνουμε το χρέος της χώρας ακολουθώντας όλες τις νόμιμες οδούς, διεθνείς και εγχώριους νόμους. Πάμε με τους δικούς τους κανόνες, όχι με δικούς μας»
Ιδού λοιπόν κ.Σαμαρά. Δεν μπορείς να ποιείς την νύσσαν. Οφείλεις να συναντηθείς με το προεδρείο της E.N.D. και να διαπιστώσεις από κοντά εάν όσα υπόσχονται, ευσταθούν. Η Ελλάδα βρίσκεται σε πτώση από τον γκρεμό. Την ώρα που πέφτει στο χάος, στην προσπάθειά της να σωθεί, πιάνεται από παντού. Πόσο μάλλον εάν την βοήθεια αυτή την προσφέρουν Έλληνες! Εάν κύριε Σαμαρά απαξιώσεις να συναντηθείς με την οργάνωση σωτηρίας των ομογενών, θα διαπράξεις έγκλημα σε βάρος της χώρας και του λαού. Την ώρα μάλιστα που με την E.N.D. έχει συναντηθεί και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Χριστόφιας αλλά και άλλοι ηγέτες άλλων χωρών-μελών του ΟΗΕ. Όπως δε τόνισε ο κ. Σόρας «συνομιλούμε με 20 τουλάχιστον χώρες του ΟΗΕ που έχουν έρθει κοντά μας και ζητούν τη βοήθειά μας. Το Μεξικό, η Σερβία, η Ουκρανία, η Γρανάδα και άλλες χώρες».
Δεν υπάρχει συνεπώς καμία δικαιολογία κύριε Πρωθυπουργέ. Εδώ και τώρα κάλεσε τους κ.κ. Λαμπράκη και Σόρα να ακούσεις πώς μπορούν να εξαγοράσουν το δημόσιο χρέος της χώρας.
ΣΟΡΑΣ: «ΗΡΘΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΠΤΩΧΕΥΣΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΕΥΡΩ»
Κατά την ομιλία του ενώπιον του κ. κοινού ο κ. Αρτέμις Σόρας είπε και τα εξής σημαντικά: «Απευθυνθήκαμε στην Ελλάδα γιατί διαπιστώσαμε ότι θέλουν να πτωχεύσουν τη χώρα μας τεχνηέντως μέσα από το ευρώ, θέλοντας ταυτόχρονα να καλύψουν παλαιές και καινούργιες τους αμαρτίες. Δεν θα τους το επιτρέψαμε Δεν θα μπορέσουν να πτωχεύσουν την Ελλάδα αγαπητοί μου ελεύθεροι Έλληνες. Τα 600 δις ευρώ είναι κατατεθειμένα στην Ελληνική Δημοκρατία. Η ελληνική κυβέρνηση θα τα πάρει γιατί εμείς γεννηθήκαμε Έλληνες, δεν έχουμε κόμματα ούτε δόγματα πίσω μας, αλλά μόνον την Ελλάδα στην καρδιά μας.
Θέλουμε όμως να γίνει ένα ξεκαθάρισμα. Γιατί τα Μαθηματικά δεν μας βγαίνουν. Δεν γίνεται η κυβέρνησή μου να ψάχνει για 11 δις ευρώ σε φόρους και μόνο οι φόροι από τα τσιγάρα που μαζεύει το χρόνο είναι 35 δις ευρώ. Δεν γίνεται να βγαίνουν να μαζέψουν μόνο 1,5 δις ευρώ από το χαράτσι της ΔΕΗ κι έχουν μαζέψει 50 δις από 15 εκατομμύρια ρολόγια, ε δεν γίνεται! Κάποιος κάνει ένα λάθος και...θα του κόψω τα χέρια ..».
Συνομιλούμε με 20 τουλάχιστον χώρες του ΟΗΕ που έχουν έρθει κοντά μας και ζητούν τη βοήθειά μας. Το Μεξικό, η Σερβία, η Ουκρανία, η Γρανάδα και άλλες χώρες.

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΝΑ ΚΑΛΕΣΕΙ ΤΟΥΣ κ.κ. ΛΑΜΠΡΑΚΗ –ΣΟΡΑΣ!

Επιτακτική είναι η ανάγκη ο Μακαριώτατος Ιερώνυμος να καλέσει κοντά του τους επικεφαλής της E.N.D. για να αποκτήσει προσωπική άποψη για την πρωτοβουλία τους και για το εάν όσα ισχυρίζονται ότι μπορούν να εξαγοράσουν το ελληνικό χρέος ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Μακαριότατε, οι ευγενείς προσπάθειες της εκκλησίας για την ανακούφιση των πενομένων Ελλήνων θα αποκτήσουν μεγαλύτερη σημασία κα αξία εάν μέσα από την συνάντησή σας με τους ομογενείς, προκύψει η σωτηρία της Ελλάδος. Η σιγουριά που αποπνέουν οι συγκεκριμένοι Έλληνες της ομογένειας είναι εντυπωσιακή. Και μόνον εκ του γεγονότος ότι θέλουν να προσφέρουν για την Πατρίδα, νομίζουμε ότι επιβάλλεται η προσωπική σας παρέμβαση. Οι χριστιανοί και όλοι οι Έλληνες περιμένουν να αναλάβετε σωτήρια πρωτοβουλία προς αυτή την κατεύθυνση.



Η E.N.D. ΣΩΖΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ: ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΤΗΝ «ΤΡΑΠΕΖΑ ΓΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ»

Η οργάνωση E.N.D. και ο Πρόεδρός της κ. Λαμπράκης, ανακοίνωσαν κατά τη παρουσίαση της δράσης τους και το τι έπραξαν για την διάσωση της Κύπρου, η οποία ως γνωστόν σύρθηκε και αυτή στο Μνημόνιο και το ΔΝΤ!
Λαμπράκης: «Οι Τούρκοι κωλυσιεργούν συνεχώς στην λύση του Κυπριακού γιατί θέλουν να αποχτήσουν το 80% της γής της κατεχόμενης Κύπρου. Και αυτό διότι εάν το πετύχουν σύμφωνα με τον ΟΗΕ θα αποκτήσουν ανεξάρτητο κράτος. Σε αυτό που ποντάρουν οι Τούρκοι που έχουν καταλάβει το βόρειο τμήμα της Κύπρου, είναι ότι οι Έλληνες και με την κρίση που υπάρχει θα αναγκάζονται να πουλάνε τις ιδιοκτησίες τους στα κατεχόμενα. Όπερ και εγένετο. Ήδη έχουν αγοράσει 15000 «σκάλες» τους τελευταίους 3 μήνες. Αυτό που πόναγε τους Κυπρίους ήταν να επανακτήσουν τη γη των προγόνων τους. Μόλις λοιπόν ακούσαμε αυτή την κραυγή αγωνίας από τους Κυπρίους, ο κ. Σόρας κι εμείς δημιουργήσαμε την Τράπεζα Γης της Κύπρου «Cyprus Motherland
Land Bank). Σε αυτήν κατατέθηκαν 20 δισεκατομμύρια δολάρια και όποιος ελληνοκύπριος επιθυμεί να πουλήσει την περιουσία του στα κατεχόμενα, θα πηγαίνει στην Τράπεζα, θα καταθέτει τους τίτλους ιδιοκτησίας και εάν εις το μέλλον επιθυμεί να επανακτήσει τη γή θα αποπληρώνει το αυτό κεφάλαιο».
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ-makeleio.gr 
 
Διαβάστε περισσότερα » »

Με παιδικό παζλ τα έβαλαν οι εβραίοι και τα παπαγαλάκια τους!!! (Αν έχει κανείς άντερα ας θίξει τα "ιερά" των εβραίων...)

Η ισραηλιτική κοινότητα της Γαλλίας αλλά και η "Διεθνής Επιτροπή για το Νταχάου" καταδίκασαν από κοινού, σήμερα, την δυνατότητα να αγοράζεται από την εταιρεία του διαδίκτυου Amazon ενός πάζλ από 252 κομμάτια, "για χρήση από παιδιά οκτώ ετών και άνω", στοιχείο του οποίου είναι...δύο φούρνοι στα κρεματόρια στο ναζιστικό κολαστήριο στο Νταχάου της Βαυαρίας.
"Με τρόμο πληροφορηθήκαμε τα σχετικά με το παζλ", αναφέρει στην ιστοσελίδα της η "Διεθνής Επιτροπή για το Νταχάου", που συνενώνει επιζώντες πρώην κρατούμενους στο ναζιστικό στρατόπεδο από συνολικά 40 κράτη--πάμπολλους ομοφυλόφιλους, αθίγγανους, Εβραίους.
"Τα κρεματόρια στο Νταχάου ήταν σε λειτουργία όλο το 24ωρο για να καίνε χιλιάδες πτώματα και θα πρέπει να έχουν θέση μόνον στην Ιστορία της Ανθρωπότητας", αναφέρει το ανακοινωθέν. "Η προσφορά αγοράς τέτοιου πάζλ συνιστά, λοιπόν, μία απαράδεκτη πρόκληση έναντι αυτής της Ιστορίας, έναντι αυτών των ανθρώπων--γυναικών, παιδιών, ανδρών--που έγιναν στα κρεματόρια" των Ναζί.
"Υπάρχουν σύμβολα, με τα οποία κανένας δεν μπορεί να παίξει", υπερθεμάτισε η ισραηλιτική κοινότητα της Γαλλίας.
 
triklopodia
Διαβάστε περισσότερα » »

Αιφνιδιαστικά Ρώσοι πεζοναύτες στην Λήμνο - Παρέλασαν σήμερα - Μήνυμα στην Άγκυρα

Η Μόσχα προχώρησε και σε δεύτερη κίνηση στήριξης της ελληνικής πλευράς και έμμεσης "απόρριψης" των τουρκικών ΝΟΤΑΜ και NAVTEX: Το μεγάλο ρωσικό αποβατικό πλοίο του στόλου της Μαύρης Θάλασσας NOVOCHERKASSK, έμφορτο με πεζοναύτες και τροχοφόρα ΤΟΜΠ, ΤΟΜΑ, βγήκε χθες από τα Στενά των Δαρδανελίων και υπό τα όμματα των τουρκικών ναυτικών παρατηρητηρίων "έδεσε" στο λιμάνι της Λήμνου, οι αξιωματικοί του πλοίου κατέθεσαν στεφάνι στο Μνημείο των ναυτών Α. Ορλώφ και Ντ. Σενιάβιν και εν συνεχεία δεξιώθηκαν τους Έλληνες αξιωματικούς.
Το Μνημείο κατασκευάστηκε στη μνήμη των 72 Ρώσων ναυτών του ρωσικού στόλου που απελευθέρωσε το νησί το 1770 από την τουρκική κατοχή.

Ως αποκορύφωμα οι Ρώσοι πεζοναύτες σήμερα παρέλασαν στο νησί και έστειλαν μήνυμα στην Ανατολή ότι η Ελλάδα νομιμοποιείται πλήρως να διατηρεί δυνάμεις αυτοάμυνας, κάτι που με επανειλημμένες ΝΑVTEX και ΝΟΤΑΜ η Άγκυρα έχει θέσει ως "παραβίαση" των συνθηκών του 1914 και του 1923.

Το αποβατικό αναναχωρεί αύριο για το νότιο Αιγαίο και σύμφωνα με πληροφορίες θα καταπλεύσει στην Πύλο από 10 έως 21 Οκτωβρίου 2012 και εν συνεχεία στην Κεφαλονιά και την Κέρκυρα.
Το ρωσικό αποβατικό πλοίο (LST) "Novocherkassk" (BDK-46) κλάσης Project 775 / Ropucha-I αποτελεί ένα από τα τελευταία επτά πλοία που βρίσκονται σε υπηρεσία στο ρωσικό Ναυτικό από τα συνολικά 28 που ναυπηγήθηκαν στα πολωνικά ναυπηγεία του Gdansk την περίοδο 1975-1991.
Το πλοίο έχει μήκος 112,5 μέτρα, πλάτος 15 μέτρα και βύθισμα 3,7 μέτρα. Το εκτόπισμα του πλήρες φορτίου είναι 4.080 τόνους και μπορεί να μεταφέρει 150 πεζοναύτες. Το πλοίο διαθέτει πλήρωμα 87 ατόμων ενώ μπορεί να φιλοξενήσει ακόμα 11 άτομα.
Η ταχύτητα που μπορούν να επιτύχουν οι δύο πετρελαιοκινητήρες του είναι 18 κόμβοι. Το ρωσικό αποβατικό πλοίο  "Novocherkassk" (BDK-46) μπορεί να μεταφέρει ωφέλιμο φορτίο 482 τόνων, ενώ διαθέτει χώρο μήκους  95 μέτρων και 4.5 μέτρων πλάτους για την 25 μεταφορά τεθωρακισμένων οχημάτων και αρμάτων μάχης.
Ο οπλισμός του αποτελείται από 2 δίδυμα πυροβόλα AK-725 DP των 57 χλστ, 32 βλήματα επιφανείας αέρος Strela και δύο πολλαπλούς εκτοξευτές ρουκετών των 122 χλστ UMS-73 Grad-M.    
Θυμίζουμε ότι η Mόσχα έστειλε ομάδα αξιωματικών των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων για να επιθεωρήσουν σε εφαρμογή του Κειμένου Βιέννης 2011 από 24 έως 27 Σεπτεμβρίου 2012, τα περισσότερα νησιά στα οποία η Τουρκία αρνείται το δικαίωμα ύπαρξης δυνάμεων αυτοάμυνας, αποδεχόμενη έτσι, στην πράξη το νόμιμο της ύπαρξης ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων στα νησιά..
Με την επιλογή όμως αυτών των περιοχών, η Μόσχα αναγνωρίζει το νόμιμο της ύπαρξης ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων που αμφισβητεί η Τουρκία και όχι μόνο: Είναι γνωστή η άρνηση του ΝΑΤΟ να χρησιμοποιήσει στις ασκήσεις του νησιά όπως η Λήμνος, για τα οποία δεν αναγνωρίζει το δικαίωμα ύπαρξης δυνάμεων αυτοάμυνας.Οι αξιολογήσεις της ρωσικής αντιπροσωπείας έγιναν στα νησιά τους και τους σχηματισμούς-αιχμή: Η  ομάδα αξιολογητών της Ρωσικής Ομοσπονδίας επισκέφθηκε την 98 ΑΔΤΕ (Λέσβος), 88 ΣΔΙ (Λήμνος), ΤΔ/41 ΣΠ (Σαμοθράκη) του ΣΞ και 130 ΣΜ (Λήμνος) της ΠΑ αντίστοιχα
Όταν η Τουρκία ακριβώς πριν από ένα μήνα με σχετική ΝΟΤΑΜ υποστήριζε ότι η Ελλάδα παραβιάζει διεθνείς συνθήκες εμπλέκοντας σε στρατιωτικές ασκήσεις τα νησιά Ικαρία, Χίο, Λήμνο, Λέσβο, Ψαρά, Σάμο και Σαμοθράκη, τα οποία είναι αποστρατιωτικοποιημένες ζώνες βάσει της συνθήκης παραχώρησης των νησιών του Α.Αιγαίου του 1914 ("THE 1914 SIX POWERS DECISION") και της Συνθήκης της Λοζάνης που ακολούθησε την Μικρασιατική Κατστροφή.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Ποια είναι η Ρεβέκκα Σκαφτούρα-Καρούζου, η κουμπάρα του Ευάγγελου Μεϊμαράκη

Ο Ιωάννης Καρούζος με τη σύζυγό του Ρεβέκκα Σκαφτούρα, από παλαιότερη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ηρακλείου Κρήτης (η φωτογραφία από την εφημερίδα «Νέα Κρήτη»). Η μηνυτήρια αναφορά του Ιωσήφ Λιβανού στρέφεται εναντίον τους
Ο Ιωάννης Καρούζος με τη σύζυγό του Ρεβέκκα Σκαφτούρα, από παλαιότερη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ηρακλείου Κρήτης (η φωτογραφία από την εφημερίδα «Νέα Κρήτη»). Η μηνυτήρια αναφορά του Ιωσήφ Λιβανού στρέφεται εναντίον τους
Η Ρεβέκκα Σκαφτούρα είναι πρόσωπο-κλειδί στο «Καρούζος Gate» που εμπλέκει κορυφαίους πολιτικούς σε σκάνδαλο ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Είναι πρώην σύζυγος του κατασκευαστή Ιωάννη Καρούζου και του Ευάγγελου Μειμαράκη, μια γυναίκα με πολλά «πρόσωπα» όπως διαφαίνεται από την πορεία της που τώρα γίνεται γνωστή στο πανελλήνιο. Στο ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε την περασμένη Κυριακή στη Real News αποκαλυπτόταν κομμάτι της μηνυτήριας αναφοράς του κτηματομεσίτη Ιωσήφ Λιβανού, σύμφωνα με την οποία στα πλαίσια ενός «πλυντηρίου» που καθάρισε πάνω από 10 δισ. ευρώ γινόταν μεταφορά κεφαλαίων στο εξωτερικό από τη Ρεβέκκα Σκαφτούρου-Καρούζου, και τους δύο οδηγούς της εταιρείας Καρούζου.
Πλούσια δραστηριότητα
Η Ρεβέκκα Σκαφτούρα αποφοίτησε ως αριστούχος από το Αμερικάνικο Κολέγιο (Pierce College) και σπούδασε στο τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Ως μηχανολόγος της προσφέρθηκε μια θέση στην ομάδα νέων της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την κοινή δημιουργία του πολεμικού αεροπλάνου Eurofighter. Οι γονείς της διαθέτουν μια μικρή επιχείρηση εισαγωγών.
Με τον μετέπειτα σύζυγό της Ιωάννη Καρούζο γνωρίστηκαν στο κατάστημα της Ρεβέκκας στη Γλυφάδα και αποφασίζουν να συνεργαστούν. Σύμφωνα με αδιασταύρωτες πληροφορίες η επιχείρηση οικογενειακού χαρακτήρα δίνει τη θέση της σε νέα λειτουργική δομή πολυεθνικών αλυσίδων Chic casual restaurant με τη δημιουργία διάσημων ονομάτων όπως Jackson Hall Filothei, New York New York Glyfada, Avenue, Baseball Applebee’s, κλπ.
Γρήγορα η Ρεβέκκα Σκαφτούρα αφουγκράστηκε την τάση της αγοράς για πραγματικό επαγγελματισμό στο πεδίο του Real Estate Research & Development και το 1997 τίθεται επικεφαλής του τμήματος Marketing Research & Development στην τότε νέα, μικρή αλλά και πολλά υποσχόμενη Karouzos Construction.
Ο όμιλος απαρτίζεται από σειρά εταιρειών, στις περισσότερες από τις οποίες συμμετέχει ο επιχειρηματίας και η Ρεβέκκα Σκαφτούρα:
  • Karouzos Construction Α.Ε.
  • Karouzos Development
  • Karouzos Investment
  • Karouzos Kalamakiou
  • Karouzos Kampraki Orfeos
  • Karouzos Marathonos
  • karouzos Plakedias και
  • Karouzos Properties
Δυναμικά αρχίζει να κινεί τα νήματα στα νότια προάστια αλλά και γενικότερα βάζοντας νέα στάνταρς στο επαγγελματικό ακίνητο. Ο γάμος της με τον Ιωάννη Καρούζο της χαρίζει 2 υπέροχα παιδιά.
Τρελές αγορές στην Κρήτη
Το ζευγάρι δραστηριοποιείται και στην Κρήτη. Από δημοσιεύματα που έχουν ήδη γίνει στον τύπο της Κρήτης μαθαίνουμε τα εξής :
«Προχθεσινή αγορά των 25 στρεμμάτων από το δήμο Αλικαρνασού (μαζί με τα 42 στρέμματα που είχε τώρα είναι 67 στην ίδια έκταση!) δεν είναι ούτε η μεγαλύτερη ούτε και η τελευταία για την εταιρεία που έχει φέρει τα πάνω κάτω στην τοπική αγορά: ήδη συμφώνησε με τον επιχειρηματία Γιάννη Σμπώκο για την αγορά της πρώην ΕΒΓΗ στα παλιά ταμπακαριά έναντι 9,5 εκατομμυρίων ευρώ, πήρε τεράστια έκταση στον Καρτερό, οικόπεδα στον Μασταμπά, στο Γάζι , ακόμη και στην Αχλάδα! Συν τις μεγάλες εκτάσεις στα Δύο Αοράκια και στην Αμμουδάρα-που θα γίνουν τα εμπορικά κέντρα-και ο κ. Καρούζος έχει γίνει ο βασικός κάτοχος των φιλέτων του Ηρακλείου.
Το νέο μεγάλο «ντιλ» που έγινε στην Αλικαρνασσό με την εταιρεία Καρούζου να αγοράζει επιπλέον 25 στρέμματα έχει προκαλέσει σοκ στην αγορά της Κρήτης! Η αγορά του συγκεκριμένου οικοπέδου έναντι ενός τιμήματος(7,7 εκατομμύρια ευρώ) που ξεπερνάει κατά πολύ τις τιμές της περιοχής έχει κάνει άνω κάτω τον εμπορικό και επιχειρηματικό κόσμο που δεν ξέρει που το πάει η εταιρεία «Karouzos Constructions» αφού το τελευταίο διάστημα έχει αγοράσει όλα τα φιλέτα στις παρυφές του Ηρακλείου και όχι μόνο επενδύοντας πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ!
«Πρόκειται για φαινόμενο που δεν εξηγείται μόνο με επιχειρηματικούς όρους» λένε μεσίτες και επιχειρηματίες που ξέρουν καλά τι γίνεται στην αγορά και πόσο πάνε οι τιμές. Η εταιρεία του κ.Γιάννη Καρούζου μαζεύει ό,τι υπάρχει σε ακίνητο γύρω από το Ηράκλειο και ταυτόχρονα επενδύει ακόμη και σε οικισμούς όπως στην Αχλάδα όπου έχει πάρει μια σειρά από κατοικίες.
Η πρόθεση της συγκεκριμένης εταιρείας να αναγείρει δύο εμπορικά κέντρα στα Δύο Αοράκια και στην Αμμουδάρα είχε θορυβήσει τον εμπορικό κόσμο της πόλης που έχει ξεσηκωθεί ανησυχώντας για το μέλλον της τοπικής αγοράς. Τώρα όμως τα πράγματα εμφανίζονται ακόμη χειρότερα. Η συγκεκριμένη εταιρεία επενδύει χωρίς να λογαριάσει κόστος και…προβλήματα σε ό,τι πωλείται! Σύμφωνα με πληροφορίες με τον ένα ή τον άλλο τρόπο έχει αγοράσει:
  • 50 στρέμματα στα Δύο Αοράκια όπου θα γίνει το εμπορικό κέντρο
  • 70 στρέμματα στην Αμμουδάρα δίπλα στο Καρφούρ για να γίνει επίσης εμπορικό κέντρο
  • 25 στρέμματα από το δήμο Αλικαρνασσού προχθές στο διαγωνισμό
  • 42 στρέμματα στην ίδια περιοχή από ιδιώτες και το οικόπεδο συνολικά 67 στρεμμάτων είναι πλέον ενιαίο!
  • 300 περίπου στρέμματα στον Καρτερό δίπλα στα παλιά στρατόπεδα. Μια έκταση που αγοράστηκε πολύ ακριβά αν και λέγεται ότι έχει δασικά προβλήματα.
  • σπίτια στην Αχλάδα
  • οικόπεδο στην παραλιακή
  • οικόπεδο 1600 στρέμματα στον Μασταμπά
  • έκταση στο Γάζι
Επίσης ένα πολύ μεγάλο «ντιλ» της εταιρείας έγινε πρόσφατα και σύντομα θα πέσουν και οι υπογραφές με τον επιχειρηματία κ. Γιάννη Σμπώκο ο οποίος πούλησε το οικόπεδο της πρώην ΕΒΓΗ στον παραλιακό δρόμο έναντι του ποσού των 9,5 εκατομμυρίων ευρώ.
Το εντυπωσιακό σε αυτή την επενδυτική ρελάνς του κ. Καρούζου είναι οι υψηλές τιμές με τις οποίες αγοράζει. Αυτό τουλάχιστον λένε μεσίτες και επιχειρηματίες. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και στην αγορά του οικοπέδου προχθές ο κ. Καρούζος έδωσε ως προσφορά 7,7 εκατομμύρια ευρώ την στιγμή που άλλες εταιρείες κολοσσοί (όπως η ΜΕΤΡΟ, η ΔΟΜΙΚΗ η DIA κ.α) θεωρούσαν…υπερβολική ακόμη και την τιμή εκκίνησης που είχε οριστεί στα 3,7 εκατομμύρια ευρώ!»
Πράγματι, κατά πληροφορίες του Capital.gr, ο Καρούζος είχε προσυμφωνήσει με την οικογένεια Σμπώκου για την αγοραπωλησία ακινήτου, αλλά το deal ποτέ δεν προχώρησε.
Σημειωτέον ότι η εταιρεία λιανικής Karouzos 4 Kappa δεν έχει καμία μετοχική, εταιρική ή επιχειρηματική σχέση με την Karouzos Construction. Ωστόσο, ο Ιωάννης με τον Αντώνη Καρούζο, τον επικεφαλής της αλυσίδας ειδών ένδυσης και υπόδησης είναι αδέρφια.
Φούσκα ακινήτων
Οπως διαβάζουμε στο Euro2day, στα τέλη του 2010, η αγορά του real estate «ξεφουσκώνει» γρήγορα εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και ο όμιλος Ιωάννη Καρούζου, που είχε κτισθεί τα προηγούμενα χρόνια, με βασικό άξονα την Karouzos Construction δοκιμάζεται.
Οι πιστώτριες τράπεζες, τόσο της Construction, όσο και των υπολοίπων προσωπικών εταιρειών του Ιωάννη Καρούζου και της συζύγου του, επιδιώκουν ταχεία αναδιοργάνωση, προκειμένου να περισώσουν τις απαιτήσεις τους, ενώ κάποιες τράπεζες με μικρή έκθεση δανεισμού δεν διστάζουν να προβούν σε επιθετικές ενέργειες, προκειμένου να εξασφαλισθούν έναντι του πιθανού κινδύνου κατάρρευσης.
Μέσα στο παραπάνω δυσοίωνο σκηνικό βγαίνουν τα «μαχαίρια», μεταξύ του Ιωάννη Καρούζου και της τότε συζύγου του Ρεβέκκας Σκαφτούρα.
Ο Ιωάννης Καρούζος με επιστολή τους προς όλες τις συνεργαζόμενες τράπεζες, την οποία, όπως λέει, έχει στην διάθεσή του το Euro2day, όχι μόνο καταγγέλλει σχέδιο οικονομικής του εξόντωσης, αλλά και εγχείρημα δοσοληψιών κάτω από το τραπέζι, ώστε να προκύψει «κρυφό χρήμα», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.
Μαρτυρία Ζωγραφάκη
Ο κατασκευαστής Γιώργος Ζωγραφάκης, ο «εξαπατηθείς» συνέταιρος του Ιωάννη Καρούζου περιγράφει με τα πιο μελανά χρώματα την Ρεββέκα Σκαφτούρα. Στην εξώδικη επιστολή που έστειλε στον τότε πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο προκειμένου να καταγγείλει ότι τον εξαπάτησαν δίνει τις εξής γλαφυρές λεπτομέρειες για το ζευγάρι :
«Πριν από δεκαοχτώ χρόνια περίπου γνωρίστηκαν δύο απατεώνες, ένας άντρας και μια γυναίκα. Επειδή το DNA τους προδιέγραφε να μεγαλουργήσουν σαν απατεώνες αμέσως μετά την γνωριμία τους έγιναν ζευγάρι, αρχικά παράνομο, μεταγενέστερα νόμιμο και αυτό το ζεύγος είναι το ζεύγος Καρούζου (Ιωάννης Καρούζος και Ρεββέκα Σκαφτούρα).
Αμέσως μετά την γνωριμία τους ίδρυσαν πολλά νυχτερινά καταστήματα στα οποία γινόντουσαν κάθε λογής όργια. Δεν θα σας αναφέρω τα όργια που διέπρατταν σαν άνθρωποι της νύχτας γιατί αφορούν μόνο την Ελληνική Αστυνομία. Θα σας αναφέρω μόνο τα οικονομικά εγκλήματα (που έχουν και πολιτικές προεκτάσεις) που διέπραττε το ζεύγος Καρούζου σε όλα τα νυχτερινά καταστήματα τα οποία είχε δημιουργήσει»…
Κουμπάρος ο
Ενα από τα δίδυμα παιδιά του ζεύγους βάπτισε ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης, το όνομα του οποίου ανέμειξε στο Καρούζος-gate ο κτηματομεσίτης Ιωσήφ Λιβανός. Οπως έγινε γνωστό η σύζυγος του κ. Μεϊμαράκη Ιωάννα Κολοκοτά συνδέετο με φιλική σχέση με την Ρεββέκα Σκαφτούρα και ο κ. Μεϊμαράκης ανέλαβε να είναι κουμπάρος μαζί με τον εισαγγελέα Γιώργο Γεράκη, ο οποίος έχει αναλάβει κορυφαίες υποθέσεις διαφθοράς ενώ στο παρελθόν ο τότε υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κώστας Λαλιώτης τον είχε κατηγορήσει για «παρασκηνιακές επαφές και διασυνδέσεις με τη ΝΔ».

iefimerida.gr
polispress
Διαβάστε περισσότερα » »

H ΜΕΤΚΑ ανέλαβε μεγάλο έργο στην Ιορδανία


Η που κατέχει ηγετική θέση στην κατασκευή έργων EPC στον τομέα των εξειδικευμένων ενεργειακών έργων μεγάλης κλίμακας, έλαβε επιστολή ανάθεσης για την επέκταση ενός υπάρχοντος σταθμού ηλεκτροπαραγωγής στην .
Η Ιορδανία είναι η 8η χώρα στην οποία η ΜΕΤΚΑ υλοποιεί έργα μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, ενισχύοντας περαιτέρω τη διεθνή της δραστηριότητα.
Τα βασικά χαρακτηριστικά του νέου έργου είναι τα ακόλουθα:
1. Αναθέτων Φορέας:
Samra Electric Power Co. (SEPCO)
Αμμάν, Ιορδανία
2. Τίτλος Έργου:
Samra Thermal Power Station – Phase III Add-On Combined Cycle
3. Τοποθεσία Έργου:
Ζάρκα, κοντά στο Αμμάν, στην Ιορδανία
4. Περιγραφή Έργου:
Το έργο αφορά στη μελέτη, προμήθεια, κατασκευή και θέση σε λειτουργία μιας μονάδας ισχύος 143MW που αποτελεί επέκταση σε υπάρχουσα μονάδα ηλεκτροπαραγωγής, προσθέτοντας έναν σταθμό συνδυασμένου κύκλου τεχνολογίας Alstom στις υπό λειτουργία εγκαταστάσεις ανοικτού κύκλου.
5. Προϋπολογισμός Έργου:
Η συνολική αξία του συμβολαίου είναι US$ 143,140,774 και Ιορδανικά δηνάρια 10,955,000.
6. Χρονοδιάγραμμα Έργου:
Το έργο θα υλοποιηθεί σε 28 μήνες από την ανάληψη.
Στην παρούσα φάση, εκτελεί ταυτόχρονα έργα που ξεπερνούν τα 5.000MW συνολικής παραγόμενης ισχύος σε 8 διαφορετικές χώρες (Ελλάδα, Τουρκία, Συρία, Ρουμανία, Πακιστάν, Ιράκ, Αλγερία και Ιορδανία).

polispress
Διαβάστε περισσότερα » »

Ευχαριστήριο του Γ.Ν Πτολεμαϊδας Μποδοσάκειο στο Συλλόγο Εφοριακών Δυτικής Μακεδονίας για την δωρεά δυο Ηλεκτρονικών Υπολογιστών

 
Την Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012 στο Γ.Ν Πτολεμαϊδας ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ η Κοινή Διοικήτρια των Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Κοζάνης-Πτολεμαϊδας κα Μπούρτσου Αναστασία
ο Δ/ντης της Ιατρικής Υπηρεσίας κος. Μαυρίδης Ονούφριος και το Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό του Τμήματος της Αιμοδοσίας, ευχαρίστησαν το Προεδρείο του Συλλόγου Εφοριακών Δυτικής Μακεδονίας για την δωρεά δυο Ηλεκτρονικών Υπολογιστών τελευταίας τεχνολογίας τους οποίους πρόσφεραν στο Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου.

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

 
Πληροφορούμε τους καταναλωτές Τηλεθέρμανσης ότι οι αρμόδιοι της Δ.Ε.ΤΗ.Π. για τον τεχνικό έλεγχο των εγκαταστάσεων καταναλωτών, είναι οι εξής :

Αρμόδιος Εργοδηγός : Γιαγκούλης Παντελής
1. ΚΑΖΑΝΤΖΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
2. ΒΑΛΚΑΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
3. ΜΗΤΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
4. ΛΟΥΣΙΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ
5. ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
Τηλέφωνα Τεχνικής Εξυπηρέτησης Καταναλωτών : 24630-55745 και Τηλ. Κέντρο 24630-5442, 21, 22, εργάσιμες ημέρες και ώρες.
 
ΓΙΑ ΤΗΝ Δ.Ε.ΤΗ.Π.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ. 
ΚΟΥΣΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Διαβάστε περισσότερα » »

Kοντά στα 50, άνεργος, με έμφραγμα & ανήλικα παιδιά: Πεθαίνουμε ή...μας σκοτώνουν;

γράφει ο Γιώργος Ανεστόπουλος

Ο Ταξίαρχος Χ. πλησίασε με σκοτεινό πρόσωπο τον προσωπικό γραμματέα του πολιτικού του προϊσταμένου.
- Διάβασε αυτό, του είπε κοφτά.
- Τι έγινε; άλλη μια απειλητική επιστολή;
- Περίπου.
- Καλά, άστην.
- Θες να την δώσω κατ’ ευθείαν στον Υπουργό;
- Σου είπα, άστην κι αφού την διαβάσω θα την δώσω εγώ.
Ο Ταξίαρχος παρέμεινε ακίνητος και συνέχισε να τον κοιτάζει επίμονα.
- Ωχουου, καλά, καλά. Θα την δω τώρα...Μια μανία που έχετε εσείς οι ένστολοι να μεγαλοποιείτε τα πάντα ρε παιδί μου.
Ο Ταξίαρχος το άφησε ασχολίαστο. Έκατσε βαριά σε μια πολυθρόνα και περίμενε να τελειώσει το διάβασμα ο γραμματέας.

Μια Επιστολή προς το Άγνωστο....

«...Είμαι ήδη κοντά στα 50...Έκτη μέρα χωρίς τίποτα στο ψυγείο...ούτε καν γάλα για τα παιδιά...Η «Χαρά» δε μένει πια εδώ...το σπίτι, το περιβάλλον των παιδιών θυμίζει νεκροταφείο...Η διασκέδαση έχει κοπεί εδώ και πολλά χρόνια στην οικογένεια...Τα λίγα ψευτομεροκάματα που βγάζω που και που δεν αρκούν για τίποτα...Είμαστε άρρωστοι κι εγώ και η γυναίκα μου...Πλέον, το ίδιο και τα παιδιά...Δεν έχουμε όμως περίθαλψη...Ούτε λεφτά για γιατρούς...Στο σπίτι επικρατεί γκρίνια και κατάθλιψη...Θυμός, ουρλιαχτά και μιζέρια όλη μέρα...Πάει να μας στρίψει...Τα παιδιά έχουν επηρεαστεί ως τα βάθη της ψυχούλας τους...
Έχουν πέσει κι αυτά στα νύχια της κατάθλιψης...Τα χαράματα τα βρήκα να κάθονται πάλι μπροστά στο άδειο ψυγείο...Είναι μικρά, ανήλικα, τι να καταλάβουν;...Το στομαχάκι τους που γουργουρίζει πεινασμένο ακούνε μόνο...ακόμη και μέσα στον ανήσυχο λιγοστό ύπνο τους...Πόση υπομονή να κάνεις;..Πόσο κουράγιο;..Πουλήσαμε τα λίγα γαμήλια κοσμήματα που είχαμε...Ρεύμα δεν υπάρχει πια στο σπίτι...Χτες ο Νικόλας από δίπλα προσπάθησε να το συνδέσει μόνος του...Κάηκε σαν λαμπάδα...Άφησε δυό παιδιά ορφανά...Εμείς δεν έχουμε αυτή την πολυτέλεια...Μας έχουν ήδη αφαιρέσει ολόκληρο το ρολόι...Παράνομη επανασύνδεση είπανε...Και σαββατοκύριακο στο κρατητήριο, στο αυτόφωρο πριν ένα μήνα...Θέρμανση δεν έχουμε από πέρυσι κιόλας...Όλο το χειμώνα κι εμείς και τα παιδιά ήμασταν διαρκώς άρρωστοι με τα βροχικά μας...Κουτσά στραβά αντέξαμε...Φέτος όμως;..Ο χειμώνας έρχεται...Και είμαστε πια τόσο αποδυναμωμένοι όλοι μας...Πως θ’ αντέξουν τα παιδιά γαμώτο άλλον έναν κρύο χειμώνα;..Πως θ’ αντέξει η ασθενική καρδιά μου και μένα και της γυναίκας μου άλλον έναν κρύο χειμώνα χωρίς θέρμανση;...Το λιγοστό φαγητό πια έρχεται από τους άρρωστους γέρους γονείς μου...Από την φτωχική τους σύνταξη...Πετσοκομμένη κι αυτή...300 ευρώ σύνταξη ΟΓΑ η κατάκοιτη μάνα μου...Και της έκοψαν τα 30 ευρώ...700 ο χειρουργημένος στην καρδιά παππούς των παιδιών...του έκοψαν τα 100...προνομιούχος προφανώς...
 Τολμάνε μόνο οι εγκληματίες να λένε ότι δεν πειράζουν τις χαμηλές συντάξεις...Ψεύτες!..Αδίστακτοι εγκληματίες...Δεν ξέρω πόσο θα ζήσω ακόμη...Δεκαπέντε χρόνια έβγαλα με σοβαρή ανεπάρκεια στην καρδιά...Πλέον δεν κάνω τις τακτικές εξετάσεις...Πως να τις κάνω;...Με ποιά ασφάλιση;...Με τι λεφτά;...Μέχρι και τα χάπια πλέον αδυνατώ να τ’ αγοράσω...Ούτε λόγος για την απαραίτητη επέμβαση...Και τα παιδιά είναι μικρά ακόμη...Η γυναίκα, τη βλέπω...Καταρρέει η υγεία της μέρα τη μέρα...Τι θα κάνουν χωρίς εμάς;...Και φως δεν βλέπω μπροστά...Ποιός να μας πάρει στην δούλεψή του σε τέτοια ηλικία και με τέτοια υγεία;...Ελπίδα καμία...Βλέπω την καταστροφή να έρχεται...Ο νους μου θολώνει όλο και πιο συχνά πλέον από το θυμό...Την οργή...Εκατό φορές τη μέρα φοβάμαι ότι δεν θ’ αντέξω άλλο και θα κάνω καμία τρέλα...Η σκέψη των παιδιών και μόνο με κρατάει...Για πόσο όμως;...Το μόνο που σκέπτομαι όλο και πιο συχνά είναι να πάρω την καραμπίνα και να φάω όσο περισσότερα λαμόγια  μπορέσω πριν με φάνε...Αλλά πως να τους πλησιάσεις;...Τους φυλάνε καλά τους μπάσταρδους...Ξεσκίζοντας εμάς, την φτωχολογιά, πληρώνουν απέραντες φρουρές να τους φυλάνε για να συνεχίζουν να μας ξεσκίζουν...Να μας σκοτώνουν...
Μετά σκέπτομαι τους παρακάτω τους...Γραμματείς και φαρισαίους, παρατρεχάμενους και σύμβουλους, τους μπιστικούς τους...Αλλά κι αυτά τα τομάρια φυλάσσονται καλά...Και μετά σκέπτομαι τους πιο κάτω...Μεγαλοδιευθυντάδες και γενικούς....Ή την φρουρά των Μεγάλων...Ποιός τους είπε να  δουλεύουν γι’ αυτούς;...Ποιός τους είπε να φυλάνε τα καθάρματα;...Μετά σκέπτομαι ότι όλοι τους αυτοί οι τελευταίοι είναι εγκλωβισμένοι σ’ ένα λαβύρινθο διαταγών και υποχρεώσεων προς το Κράτος...Πως κι αυτοί είναι ίσως ο τελευταίος τροχός της αμάξης...Είναι έτσι άραγε;...Άλλωστε, την υπογραφή για να μας κόψουν το ρεύμα, κάποιος «μικρός» την έβαλε...Αυτός μας σκοτώνει τώρα...Απ’ την άλλη, ούτε εγώ είμαι εγκληματίας...Δεν είναι εύκολο να πάρεις τ’ όπλο και να ρίξεις σ’ έναν άνθρωπο...Και νά’ ταν «στόχος» ο «άμεσα υπεύθυνος» θα ήταν πιο εύκολο...Ανεβοκατεβαίνω ασταμάτητα από το «ένα άκρο στο άλλο»...Μανιοκατάθλιψη-Διπολική διαταραχή το είπε κάποιος πριν καιρό...Υπονοούσε προφανώς ότι έχω άδικο να οργίζομαι και να επαναστατώ μέσα μου με τον αργό θάνατό μας....Αμέσως μετά παίρνω ένα από τα τελευταία lexotanyl που μας απέμειναν και ηρεμώ κάπως...Η «πραγματική θεραπεία» κοστίζει και λεφτά δεν υπάρχουν...Ποιά θεραπεία δηλαδή; Απλώς τα φάρμακα θα με πακτώνανε σε μια κατάσταση ζόμπι...έτσι, για να μην γίνομαι «επικίνδυνος» μάλλον ...Γαληνεύει ο νους μου για λίγο, ξαναβρίσκω την ψυχραιμία μου...Κοιτάζω τα μάτια των στερημένων ασθενικών παιδιών μου και δακρύζω...Σκέπτομαι ότι με το να αυτοκτονήσω – έστω και «παίρνοντας κάποιους μαζί» μου – τα παιδιά δεν θα κερδίσουν τίποτα...Αντιθέτως, θα χάσουν το μοναδικό τους στήριγμα μέσα στην φτώχεια και τη δυστυχία τους...
Οφείλω ν’ αντέξω, οφείλω, έστω αυτό το λίγο που θα ζήσω ακόμη να σταθώ δίπλα τους...Οφείλω να σφίξω τα δόντια και να διατηρήσω την ψυχραιμία μου...Να βρω μια λύση...Να παρέχω γύρω τους μια όσο το δυνατόν πιο καλή αίσθηση ασφάλειας...Ποιόν κοροϊδεύω γαμώτο; Και πως θα το κάνω αυτό χωρίς καμία βοήθεια; Τι θα απογίνουν μόλις πεθάνω;...Η γυναίκα μου δεν θ’ αντέξει μόνη της...Καταρρέει κι αυτή μέρα τη μέρα...Η υγεία της έχει κλονιστεί άσχημα...Γράφω προσπαθώντας να τα βγάλω από μέσα μου μπας και ηρεμήσω...Μπας και ισορροπήσω...Μπας και βρω μια λύση που πιθανόν να μην την βλέπω μέσα στην θολούρα της μιζέριας, των στερήσεων και της οργής...Αλλά δεν βρίσκω καμία λύση...Σε λίγο δεν θα υπάρχουν ούτε αυτά τα λίγα ψευτομεροκάματα...Τι θα γίνει;.. Πόσο θ’ αντέξω ακόμη; ...Πόσο θ’ αντέξουμε ακόμη;... Πόσο κοντά είμαι άραγε στην τρέλα;...Η καρδιά μου χτυπάει πλέον τόσο άστατα που ξέρω ότι ξαφνικά κάποια στιγμή απλά θα σταματήσει να χτυπάει...Όπως πέρυσι....σ’ εκείνο το έμφραγμα που παρά τρίχα με πρόλαβαν, όπως είπαν...Η χαλασμένη κωλοβαλβίδα δεν θ’ αντέξει για πολύ ακόμη...Ίσως δεν έχει νόημα να είμαι πλέον «ψύχραιμος»...Αφού θα με χάσουν που θα με χάσουν τα παιδιά μου και η γυναίκα μου, τουλάχιστον να φανώ σε κάτι χρήσιμος με τον θάνατό μου...Που ξέρεις;...Ίσως αν φάω μερικά τομάρια, οι υπόλοιποι να συμμορφωθούν...Έτσι, έστω και με τον χαμό μου θα κάνω καλό στα παιδιά μου...αλλά και στην υπόλοιπη φτωχολογιά που υποφέρει...γαμώτο, πάλι «με κυριεύει η Οργή και ο Θάνατος»...μάλλον πρέπει να πάρω το τελευταίο lexotanyl...Αύριο όμως που δεν θα έχω ούτε αυτό το χάπι, τι θα γίνει;...Μήπως αύριο θα είναι η D-Day
*** *** *** *** *** ***
- Τι είναι αυτό πάλι κύριε Ταξίαρχε;
- Δεν κατάλαβες;
- Που το βρήκατε;
- Η Ασφάλεια το εντόπισε στο διαδίκτυο. Μεταξύ «πολλών άλλων».....
- Τον συλλάβατε;
- Το εννοείς αυτό που ρωτάς;
- Φυσικά και το εννοώ. Ο....«Ξανθόπουλος» απο δω, μέσα από μπόλικη κλάψα είναι έτοιμος να κάνει έγκλημα. Είναι έτοιμος να σκοτώσει κανέναν πολιτικό. Ή να μπουκάρει σε καμία εφορία ή ΔΕΗ και να σκοτώσει όποιον βρει μπροστά του.
- Υπάρχει κάποιος λόγος ν’ ανησυχείς; Έκανε αδιόρατα εύθυμα ο Ταξίαρχος.
- Άσε τις εξυπνάδες και πες μου αν το χειρίζεστε.
- Ξαναθέτω αλλιώς το ερώτημα: θα δώσει διαταγή ο Υπουργός να κάνει η Αστυνομία «Δίκην προθέσεων» και να συλλάβει κάποιον που «ίσως» προτίθεται να προβεί σε εγκληματική ενέργεια; Έχουμε μπει μήπως σε τίποτα φουτουριστικές διαδικασίες τύπου minority report; Θέλω «σαφή απάντηση» και όχι «αοριστίες» που απλά «θα πετάξουν έξυπνα το μπαλάκι σ’ εμάς χωρίς σαφή εντολή»....Είμαι «σαφής» τώρα;
- ΟΚ, ΟΚ...τον παρακολουθείτε τουλάχιστον; Αυτός χρειάζεται εγκλεισμό σε ψυχιατρείο, το λιγότερο.
- Όσον αφορά στο δεύτερο, σου θυμίζω ότι του έχετε κόψει την περίθαλψη. Ως προς το πρώτο, θα μπορούσαμε, υπό τις κατάλληλες προϋποθέσεις, αλλά....
- Τι εννοείς «αλλά»....
- Παρατήρησες το «πυκνογραμμένο», το «άστατο» και το «αγχωμένο» της επιστολής, έτσι; Γι’ αυτό και «ταράχτηκες», σωστά;
- Ας πούμε ότι είναι έτσι χάριν οικονομίας της συζήτησης.
- Ε, λοιπόν αυτή η επιστολή δεν είναι η μόνη. Παρόμοιες μ’ αυτήν κυκλοφορούν στο διαδίκτυο καμιά εκατοστή χιλιάδες. Κι εννοώ κάμποσες δεκάδες χιλιάδες τέτοιες κι ακόμη χειρότερες επιστολές απόγνωσης. Κι εννοώ στις «κλειστές ομάδες». Που δεν τις πιάνουν οι μηχανές αναζήτησης. Άρα, δεν έχουν πρόσβαση «ακόμη» σ’ αυτές οι πολλοί χρήστες. Αλλά όλο και φουντώνει αυτή η θύελλα. Ευτυχώς για την ώρα, οι «ανοιχτές σελίδες», blogs και λοιπές ιστοσελίδες αρνούνται να τις δημοσιεύσουν. Η συντριπτική πλειοψηφία τουλάχιστον. Θέλεις να τους θέσουμε όλους αυτούς τους δεκάδες χιλιάδες συγγραφείς αυτών των «απεγνωσμένων επιστολών» υπό παρακολούθηση; Για να δούμε. Προσπερνώ το «ηθικό μέρος» της υπόθεσης και πάω κατ’ ευθείαν στο «τεχνικό» : με δέκα άτομα, περίπου και κάθε ειδικότητας που θα απαιτήσει η κάθε παρακολούθηση για να γίνει σωστά, θέλουμε περίπου 1.000.000 αστυνομικούς, καμιά εκατοστή χιλιάδες εισαγγελείς και εκατό φορές μεγαλύτερο εξοπλισμό απ’ αυτόν που έχουμε. Τι λες; Θα μας τα δώσεις; Κι εννοώ μέχρι αύριο το πρωί. Γιατί τόσο γρήγορα τρέχουν τα πράγματα.
- Μην ειρωνεύεσαι κύριε Ταξίαρχε.
- Το ύφος της απάντησης ήταν ανάλογο του ύφους της ερώτησης. Έτσι απλά...
- Καλά, καλά...και τι κάνουμε τώρα;
- Δεν ξέρω. Δεν είμαι αρμόδιος να απαντήσω σ' αυτό. Εσύ θα μου πεις. Εσύ και οι πολιτικοί σου προϊστάμενοι. Προτού καλέσει πάντως ο Υπουργός το Αρχηγείο για να δώσει εντολές, μάλλον θα πρέπει να το έχει σκεφτεί πάρα πολύ καλά. Όπως κι εσείς οι διάφοροι... «σοφοί σύμβουλοί» του ολόγυρα.
- Πάλι η ειρωνεία σου. Ταξίαρχε, μην ξεχνάς ότι ανήκεις κι εσύ σ’ αυτούς τους «Συμβούλους» που μόλις τώρα ειρωνεύτηκες. Τέλος πάντων, έτσι κι αλλιώς τα ΜΜΕ είναι ελεγχόμενα και δεν δημοσιεύουν τέτοια σκουπίδια. Πλην αμελητέων αντιδραστικών εξαιρέσεων.
- Αυτά τα... «σκουπίδια» σε «τάραξαν» όμως, ξανάκανε εύθυμα ο Ταξίαρχος.

- Σου είπα κόψε τις αηδίες. Δεν έχω κάτι να φοβάμαι εγώ.
- Ναιαι...ναι, σωστά...
- Γαμώ τον διάολό σου σήμερα με τις ειρωνίες σου, τι σ’ έχει πιάσει; Εν πάση περιπτώσει, μέχρι και τα blogs καταφέραμε να τα ελέγξουμε. Λίγοι τολμάνε να δημοσιεύσουν τέτοιες αηδίες. Αλλά που θα πάνε, θα τους κουμαντάρουμε κι αυτούς. Μόλις τους σκάσουμε κάμποσα ευρώ θα κλείσουν και τις δικές τους πόρτες στον κάθε τρελαμένο ψυχοπαθή που αποφασίζει να γράψει μια βλαμμένη επιστολή και να διασαλεύσει την τάξη. Και μόλις κλείσουμε και κάμποσα blogs να δεις για πότε θα το βουλώσουν όλοι. Ήδη πολλοί έχουν τρομάξει και συμμορφώθηκαν. Τό’ παιζαν τολμηροί μέχρι πριν λίγο καιρό με την δήθεν «αποκαλυπτική δημοσιογραφία» που έχει γίνει καραμέλα πλέον στον κάθε τυχάρπαστο πολίτη που την είδε δημοσιογράφος και μας δημιουργούσε τόσα προβλήματα. Αλλά τα καταφέραμε και τους το βουλώσαμε σε μεγάλο βαθμό. Ένας ένας κάνουν τουμπεκί.
- Κοίτα να δεις τι σου είναι οι «συνειρμοί».
- Τι εννοείς πάλι;
- Α, τίποτα σπουδαίο. Απλά θυμήθηκα ότι υπήρξε μέχρι και ένας παράξενος θάνατος blogger πριν λίγο καιρό. Κάποια «εκτέλεση» μου έρχεται στο νου. Ανεξιχνίαστη βεβαίως, βεβαίως. Που, εντελώς «συμπτωματικά» - αλίμονο, τι άλλο θα μπορούσε να είναι; - έκανε πολλούς bloggers να το «βουλώσουν». Κοίτα να δεις κάτι «συμπτώσεις», ε;
- Να λείπουν οι «υπαινιγμοί», έτσι κύριε Ταξίαρχε; Ο φάκελος εκεί είναι, εσείς φταίτε που δεν το εξιχνιάσατε. Εγώ έστειλα την υπόθεση στο αρχείο;
- Α, ναι, ξέχασα. Εμείς φταίμε πάντα. Εν πάση περιπτώσει, εγώ δεν υπαινίχθηκα τίποτα. Απλά «πρόσθεσα στο παραπάνω τοπίο» που με τόση ρητορική μαεστρία εξέθεσες, μια μικρή «πινελιά»...Περίεργο πάντως. Κάποιοι δημοσιογράφοι εκεί έξω «αναρωτιούνται φωναχτά και δημόσια» καιρό τώρα κι επιμόνως για «κάποιους πολιτικούς» που «γνώριζαν λεπτομέρειες» και παρ’ όλα αυτά άφησαν να «κλείσει» αυτή η υπόθεση...
- Σου θυμίζω ότι «αυτοί οι δημοσιογράφοι» που επικαλείσαι βρέθηκαν αυτομάτως στην αντιτρομοκρατική...και παρ’ όλ’ αυτά, ουδέν βρέθηκε...μήπως λοιπόν με «δική σας υπογραφή» έκλεισε η υπόθεση;
- Λες, ε;
- Κάνω πως δεν το άκουσα κι αυτό το «λακωνίζειν». Κι εν πάση περιπτώσει, άλλη κυβέρνηση επιμελήθηκε αυτού του θέματος. Και για να καταλήγουμε και να τελειώνουμε, σου επισημαίνω ότι ούτε Πολιτικός, ούτε αστυνομικός πήρε την ευθύνη να κλείσει την υπόθεση. Εισαγγελέας την έκλεισε. Συνεπώς, άλλος πήρε την ευθύνη. Κι αυτός θα την έχει σε ενδεχόμενο έλεγχο στο μέλλον. Μην ασχολείσαι λοιπόν.
- Α, σωστά. Έχουμε νίψει τας χείρας μας εμείς. Καθαρίσαμε για πάρτη μας από πιθανές μελλοντικές ευθύνες.
- Σου θυμίζω ότι "κάποιοι ανέλαβαν" την ευθύνη αυτής της εγκληματικής πράξης. Οπότε, ουδείς φέρει ευθύνη για "δυσοίωνο" κλείσιμο της υπόθεσης.
- Σωστά, σωστά. Άρα, πρέπει να υποθέσουμε ότι αυτοί οι "φωνασκούντες δημοσιογράφοι" δεν ξέρουν τι τους γίνεται, μάλλον, έτσι;

- Τέλος πάντων. Προσπερνώ κι αυτή την ειρωνεία. Κι επανέρχομαι στο θέμα μας. Δυστυχώς έτσι έχουν τα πράγματα. Κι εμείς οφείλουμε να τους «ελέγξουμε» όλους. Μέσα στα πλαίσια της «νομιμότητας» βεβαίως.
- Τάξη και Ηθική, έτσι; Κι όταν λες «ελέγξουμε», εννοείς «κουμαντάρουμε», «χειραγωγήσουμε», υποθέτω, έτσι;
- Όλο ειρωνεία είσαι σήμερα που να σε πάρει.
- Καλά, καλά, αυτά είναι δική σας δουλειά. Εγώ αυτό που έχω να πω σαν αστυνομικός είναι πως αυτόν εδώ δεν τον βλέπω σαν έναν οποιοδήποτε παραβατικό πολίτη. Δεν είναι καν παραβατικός. Είναι ένας «κακομοίρης», ένας άνθρωπος που πεθαίνει στην κυριολεξία από μια κρίση για την οποία δεν ευθύνεται αυτός αλλά που «παραδόξως και όλως τυχαίως» όλα τα βάρη έπεσαν πάνω του. Άλλοι έφαγαν, άλλοι κατέστρεψαν τα πάντα κι αυτός ο κακομοίρης καλείται να πληρώσει με την ίδια του την ζωή και με την ζωή της γυναίκας του και των ίδιων των παιδιών του και των αρρώστων γέρων γονιών του. Κι αυτό τον χείμαρρο απωλειών ζωών Ελλήνων συμπολιτών μας οι Πολιτικοί και οι «συμβουλάτορές» τους τον χαρακτηρίζουν απλά «αναγκαίες θυσίες του Λαού». Όχι, αγαπητέ, δεν μπορώ λοιπόν να τον δω σαν εγκληματία.
- Μα τι λες τώρα; εδώ είναι έτοιμος να πάρει το όπλο και να βγει έξω να βαράει πολιτικούς.
- Και όχι μόνον αυτός. Κάμποσα εκατομμύρια ακόμη. Θες να τους συλλάβουμε όλους; Ξαναρωτάω.
- Το καταλαβαίνεις ότι κινδυνεύουν να καταρρεύσουν τα πάντα; Από κάτι τέτοιους κλαψιάρηδες ψυχοπαθείς σαν και δαύτον ίσως τιναχτούν τα πάντα στον αέρα. Αυτό θέλεις;
- Όχι. Αλλά άλλο το ένα και άλλο το άλλο. Έχει τα δίκηα του. Πεθαίνει. Το καταλαβαίνεις; Με πολιτικά και ανθρωπιστικά μέσα θα έπρεπε να το αντιμετωπίσετε και όχι με καταστολή. Μην κάνετε το λάθος να μας το φορτώσετε κι αυτό. Ξέρετε καλά ότι αν το μετατρέψετε σε «αστυνομικό» το θέμα, θα εκτραπεί εντελώς η κατάσταση. Θα χυθεί αίμα και το αίμα θα φέρει αίμα. Θα χωθούμε ως το λαιμό στον εμφύλιο. Ο άνθρωπος αυτός χρειάζεται βοήθεια και άμεση μάλιστα. Τον σκοτώνετε κάθε λεπτό και είναι ήδη με το ένα πόδι στον τάφο, μπορείτε να το αντιληφθείτε αυτό;
- Ρε συ Ταξίαρχε με ποιανού το μέρος είσαι, δεν κατάλαβα;
- Με το Δίκηο και την Έννομη τάξη. Και γι’αυτό οφείλω να βλέπω όλες τις πλευρές προληπτικά. Μπας και αποφύγουμε την «επώδυνη φάση καταστολής και αίματος».
- Δεν μπορείς να υπηρετείς δύο αφεντικά. Το ξέρεις κι αυτό φαντάζομαι, έτσι;
- Τι θέλεις να πεις; Ξέρουμε και οι δύο ότι έγιναν και συνεχίζουν να γίνονται βρωμιές. Από μεγάλα κεφάλια. Και τώρα καλούνται να την πληρώσουν – με την ίδια τους τη ζωή, στο ξανατονίζω – οι «μικροί». Τον οποίο «μικρό», ένα βήμα πριν τον τάφο του θέλεις να του ασκήσεις και δίωξη από πάνω. Δηλαδή, να βάλεις εμάς και τους εισαγγελείς να του την ασκήσουμε και να τον κυνηγήσουμε. Πως περιμένεις να αντιδράσω;
- Και τι θέλεις να κάνουμε; Να πάμε και να πούμε στον δισεκατομμυριούχο και στον κάθε ισχυρό μεγάλο «έλα αγόρι μου, δώσε μας τώρα 400 δις να ξελασπώσουμε, αρκετά έφαγες»; Είσαι μεγάλο παιδί ταξίαρχε, σύνελθε....
- Ναι, είμαι μεγάλο παιδί....γι’ αυτό και βλέπω «αυτό που έρχεται»....κι εσύ το βλέπεις...έτσι;
- Ναι, το βλέπω...γι’ αυτό και πρέπει να παρθούν σκληρά μέτρα...να αντιμετωπιστεί στη ρίζα του το πρόβλημα προτού προκύψει....όλοι αυτοί που απλά και μόνον σκέπτονται να «αντιδράσουν» πρέπει να χτυπηθούν άμεσα, σκληρά και παραδειγματικά πριν καν τολμήσουν να αντιδράσουν....αυτός ο «Ξανθόπουλος» πρέπει να βρεθεί στη φυλακή ή στο ψυχιατρείο....έτσι οι υπόλοιποι θα το σκεφτούν δυό φορές προτού κάνουν τα ίδια....οι επιστολές αυτές πρέπει να «κοπούν» με το μαχαίρι, κατάλαβες; Και κυρίως, ΚΑΝΕΙΣ μα ΚΑΝΕΙΣ από κάθε είδους ΜΜΕ, μεγάλο ή μικρό δεν πρέπει να ξαναδημοσιεύσει τίποτα....
- Υποννοείς ότι κι αυτό – το «κυνήγι μαγισσών» στα ΜΜΕ - σε μας θα το φορτώσετε; Δε μου λες; Είναι και γνώμη του Υπουργού και της Πολιτικής Ηγεσίας γενικότερα αυτή η «άποψη» ή μόνο των ...«σοφών συμβούλων» τους σαν και του λόγου σου;
- Θα είναι σε λίγο....να είσαι σίγουρος...«πολλά τρέχουν»...
- Κι αν δεν υπακούσει η Αστυνομία;
- Να είσαι σίγουρος ότι θα υπακούσει....
- Κι αν δεν υπακούσουν οι Εισαγγελείς;
- Κι αυτοί θα υπακούσουν...να είσαι σίγουρος και γι’ αυτό...σου θυμίζω το «παραπάνω περιστατικό» του νεκρού blogger που τόσο πολύ σε «άγγιξε αν και όψιμα»...είδες κανέναν να τολμάει να «ξανανοίξει την υπόθεση»; Θα κάνουν και τώρα λοιπόν ότι τους πούμε...κανείς μα κανείς blogger δεν θα ξανατολμήσει να σταθεί στο πλευρό αυτών των ψυχοπαθών, κλαψιάρηδων, αντιδραστικών Πολιτών...και οι Εισαγγελείς θα «καλύψουν και με το παραπάνω» όλη αυτή την «επιχείρηση»....στο υπογράφω αυτό....

(Το παραπάνω αποτελεί προϊόν μυθοπλασίας. Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις είναι απλά συμπτωματική).

Γιώργος Ανεστόπουλος
 
aegeanhawk
Διαβάστε περισσότερα » »